Głównie najemcy sie wypowiadają a to jednak forum o pracy i liczyłam też na takie opinie 😅 czy jest szansa na prace w biurze przy administracji?
Lokator XD
13.02.2026 14:53
Tu nerwy nie mają nic do rzeczy, konsultowałem się z poprzednimi najemcami czy sytuacja wyglądała podobnie. To nie tak, że tworzę historię w złości. Od początku Patryk obiecywał wiele, a z niczego się nie wywiązywał. Podejrzewam że dla zatrudnionych niewiele się będzie różnić.
W moim przypadku, mimo braku zastrzeżeń i podpisaniu protokołu przy zdawaniu mieszkania, oddał tylko połowę kaucji (1250 zł z 2500 zł), licząc na to, że nie będę go ścigać prawnie. Jeśli planuje Pani pracować u niego jako księgowa, proszę uważać - to właśnie 'problemami z księgową' Patryk od dwóch lat tłumaczy mi brak zwrotu moich pieniędzy”. :D
Julia
13.02.2026 15:07
Oj nie wiem czy bym chciała w takim miejscu pracować jeżeli sytuacja jest przedstawiona w ten sposób. jest też druga strona medalu i ciekawa jestem co firma na to 😅
Magda
04.09.2025 01:35
Trzy razy zwracałam uwagę Panu Patrykowi na uciążliwą współlokatorkę. Zero reakcji. Obiecywał tylko że ją usunie i nic. Musiałam się wyprowadzić. Tacy ludzie są temu Panu na rękę bo normalni lokatorzy zmuszeni są wyprowadzić się wcześniej niż pół roku i Pan Patryk może sobie zatrzymać kaucję.
Lokator
20.06.2025 21:38
Jóźwiak to najgorszy sort krętacza i złodzieja. Matkę by oszukał. Do mieszkania ładuje stare meble, niby wyczyszczone przez kolegów. Nie chcę wiedzieć jak kanapa wyglądała przed czyszczeniem wobec tego. Mieszkanie z pluskwami. Zadomowiły się dawno temu. A ten (usunięte przez administratora) twierdzi, że ja mieszając 2 tygodnie je przyniosłem. Z kaucją oczywiście problem. Sprawa zgłoszona na prokuraturę. I wszystkich poszkodowanych zachęcam, aby zrobili to samo
Vasto
25.06.2025 10:43
Ponadto powyższa opinia, do której pan nawiązuje, nie jest mojego autorstwa 😉
Pozdrawiam.
01.07.2025 12:09
Dzień dobry,
W dzień, w którym wymieniałem u Ciebie kanapę zaproponowałem lokal zastępczy ponieważ uważałem, że nie powinieneś tam przebywać. Podczas psikania chemią na insekty chciałem zapobiec ich rozprzestrzenieniu się po mieszkaniu. Ty jednak byłeś już spakowany i gotowy do wyprowadzki oraz odmówiłeś lokalu zastępczego. Rozumiem twoje postępowanie jak najbardziej. Jednak nie rozumiem dlaczego ty lub ktoś z twojego otoczenia pisze takie negatywne opinie pod moim imieniem. Nie było w przeciągu ostatnich dwóch lat żadnego innego incydentu z insektami w mieszkaniach, którymi zarządzam stąd też moje domysły, że ów opinię musiałem napisać ty albo jakiś twój kolega...
Wiem, że możesz czuć się poszkodowany stąd też postanowiłem się z Tobą skontaktować aby umówić się w sprawie zwrotu kaucji. Mam podstawy, które dają możliwość zachowania kaucji ale chciałem po ludzku być fair.
Poprosiłem również o wyjaśnienie negatywnych opinii na mój temat. Powiedziałeś, że to nie ty i nie wiesz kto to napisał.
Dla mnie jest to niewiarygodne jaki zbieg okoliczność... Gdybym bardzo chciał mógłbym po adresie IP ustalić autora tej opinii ale liczę na twoją szczerość.
Co do warunków zwrotu kaucji obiecałem Ci, że kaucję Ci zwrócę jeżeli Ty z imienia i nazwiska opiszesz nasze porozumienie i zwrot kaucji. Nie prosiłem o "wybielanie", "pozytywną zmianę wizerunku" czy inne rzeczy.
Po prostu nie lubię kłamstwa i dlatego chciałem abyś jasno opisał zakończenie naszej współpracy w warunkach mocno "nerwowych", ponieważ i Ty i ja jesteśmy poszkodowani przez insekty.
Umówiliśmy się, że po opublikowaniu twojej opinii zwrócę Ci kaucję w całości. Moje słowa są nadal aktualne.
Czekam na twoją opinię i kontakt telefoniczny.
Pozdrawiam,
Tel. 726 297 149
Patryk (usunięte przez administratora) i kłamca!! (usunięte przez administratora) na pieniadze nie oddaje kaucji! Co chwile wymysla coraz glupsze wymowki.
Sprawa z jest skierowana do sadu
Najemca
24.06.2025 11:04
Podstawy prawnej nie ma. Tłumaczył się że przelew się zaksięgowuje i problem proszę kierować do banku. Wezwania do zapłaty wysłane na wszystkie jego poprzednie adresy wraz z aktualnym. Zero odzewu.
Kaucje pewnie sobie po prostu przywłaszczył, bo to cwaniak i wie, że nie opłaca mi się opłacać windykatora oraz prawnika na tak małą kwotę. Co prawda w dniu kradzieży kaucji byłem bez grosza więc to była dla mnie ogromna kwota.
Ale bez obaw, nie zostawię tak tej sprawy i was rôwnież zachęcam do dociskania tego typa.
Dodam że mój współlokator dzwonił do niego po kilkaset razy dziennie (zdawaliśmy pokój tego samego dnia), on odzyskał kasę a ja niestety dostałem bloka na telefon. 😀
Vasto
25.06.2025 10:39
@Najemca Pan Patryk oferował mi zwrot pełnej kaucji przy "wybieleniu go" w komentarzu tutaj, jednak widzę, po tej odpowiedzi co napisał, niestety nie będzie to możliwe, chciałbym się z Panem skontaktować by poznać Pańską wersję, bo również jestem poszkodowany.
Wynajmujący
14.05.2025 09:51
Na mieszkania przyjmuje wszystkich. Miesza kobiety z mężczyznami, osoby od których codziennie pachnie alkoholem lub takie które nie utrzymują czystości. 20 letnia kobieta mieszkająca z 60 letnim mężczyzną to norma. Jeśli takie wymieszanie komuś nie przeszkadza to wynajem jest w porządku. Trochę drogo, wiadomo Pan jest pośrednikiem i musi wziąć prowizję. Da się znaleźć 100-200 zł taniej. Moja ocena 7/10.
12.06.2025 12:47
Witam,
Ciekawa opinia bazująca na wrażeniu jednej osoby, która jednocześnie ocenia kilkadziesiąt lokali i wszystkich lokatorów jednym zdaniem. Gratuluje generalizacji.
Proszę o podpisanie się z imienia i nazwiska po to abym mógł zweryfikować opinię.
Nie jestem w stanie i nawet nie chcę pilnować lokatorów co robią po pracy, ponieważ szanuję ich prywatność i po ponad 10 letniej pracy z takimi klientami mam już dosyć wyrobioną intuicję co do selekcji najemców.
Jednak 1-3% lokatorów przychodzi w zatajonymi cechami, które po czasie pojawiają się i mogą uprzykrzyć mieszkanie współlokatorom. Wówczas wystarczy jeden telefon do mnie, a ja osobiście rozmawiam ze wszystkimi lokatorami w lokalu oraz szukam rozwiązania. Jeżeli takiego rozwiązania nie jesteśmy w stanie znaleźć wówczas żegnamy się z lokatorem, który narusza zasad dobrego lokatora lub nie przestrzega przepisów o mirze domowym.
Z dobrym nastawieniem i cierpliwością uważam, że każda sytuacja jest do rozwiązania a taka opinia jak powyżej jest krzywdząca dla większości lokatorów mieszkających w mieszkaniach, którymi się opiekuję.
W razie chęci kontaktu i usunięcia niemiłych odczuć proszę o kontakt telefoniczny a nie wypisywanie krzywdzących opinii w internecie.
Serdecznie pozdrawiam,
tel. 726 297 149
Wiesław Pusiewicz
27.03.2025 23:18
Patryk to zwykły (usunięte przez administratora) ponieważ nie ma żadnego biura i wziol ode mnie kałcje w wysokości 1900 zł . W dniu wydania kluczy nie przekazał mi ich ponieważ nie chciał podać danych osobowych i zobowiązać się do wszelkich napraw . Przestrzegam przed tym naciągaczem .Powiedział mi żebym lepiej mieszkał w hotelu. Brak wydania kluczy i przywłaszczenie kalcji. Czytajcie z kim podpisujecie umowę. Jego siedziba to pustostan a Policji powiedział że to jest w remoncie. (usunięte przez administratora)
PaWi
03.10.2021 12:06
Najgorsze doswiedczenie wynajmu nieruchomośći. Po zgloszeniu usterek nigdy nic nie bylo naprawione. Odebralismy mieszkanie w zlym stanie, zerocilismy w lepszym. Brak zwrotu kaucji.
Nie polecam wspolprace z ta firma.
12.03.2025 12:22
Proszę o imię i nazwisko abym mógł odnieść się do sytuacji.
Widząc niepochlebne komentarze postanowiłem osobiście zabrać głos.
Muszę jasno i dobitnie powiedzieć, że nie jestem bez winy, ale staram się zapewnić jak najlepszy możliwy komfort mieszkania dla każdego lokatora.
Dla każdego z właścicieli, z którym współpracuję zapewniam spokój najmu, GWARANCJĘ czynszu przez pełny okres trwania naszej współpracy oraz obsługę awarii.
Proszę sobie wyobrazić, że współpracuję z dużą ilością Właścicieli mieszkań i obsługuję słuszną liczbę Najemców/Lokatorów.
W ciągu swojej 10 letniej kariery jako zarządca nieruchomości miałem kontakt z ponad 1100 lokatorami.
Nieskromnie mogę powiedzieć, że liczba zadowolonych ciągle wzrasta i obecnie wynosi około 80-85% z nich. Gdzie są opinie tych zadowolonych? Nie ma.
Wszystkie sprawy ponownie rozpatrzę i postaram się rozwiązać z zadowoleniem dla każdej ze stron.
Jednak jeżeli Twoja opinia na tym i innym portalu czy forum ma na celu zaniżenie mojej wartości lub oczernianie mnie ponieważ, zatrzymałem Twoją kaucję, musiałeś/aś natychmiast opuścić lokal, bądź nie płaciłeś za najem i inne opłaty a teraz próbujesz się odegrać to proszę zanim coś napiszesz - zastanów się.
Dla każdego Klienta lub Właściciela nieruchomości, którego miałem przyjemność obsługiwać przy najmie, kupnie czy sprzedaży nieruchomości chciałem podziękować za zaufanie.
Patryk Jóźwiuk
PS. Proszę aby każda osoba, która chce wypowiedzieć się na mój temat podpisała się z imienia i nazwiska.
12.03.2025 12:23
Proszę o imię i nazwisko abym mógł odnieść się do sytuacji.
W
06.12.2024 17:41
Pan Patryk z początku wydawał się bardzo pomocnym i profesjonalnym gościem.
Podpisywaliśmy umowę w McDonaldzie gdzieś na drugim końcu miasta od wynajmowanego lokalu ponieważ był tak bardzo zabiegany i musiał jeździć po swoich lokalach... Prawdopodobnie przez hałas w wyżej wymienionej restauracji, zapomniał uzupełnić na mojej kopii umowy rubryki zawierającej liczbę dni w ciągu których zostanie mi zwrócona kaucja. Właściwie to jej dwukrotność ponieważ tyle sobie wymyślił akurat dla mnie i dopisał to długopisem na dole umowy (każdy z moich współlokatorów miał normalną kaucję). Na szczęście uzupełnił to niedociągnięcie podczas wizyty w mieszkaniu.
Stan mieszkania zbytnio go nie interesował. Awaria instalacji elektrycznej musiała być organizowana i finansowana z naszej studenckiej kieszeni, internet regularnie na początku miesiąca „miał awarię” (tak na prawdę nie był opłacany), a gdy poprosiłem o wymianę łóżka ponieważ jego wygoda była porównywalna do pryczy więziennej zostałem poproszony żebym znalazł lepsze do kwoty 200 zł to mi je wymieni. W łazience można by postawić kamerę i nagrać materiał o tym jak powstawało życie na naszej planecie, gdyż wentylacja była zapchana, a kafelki kładzione już na wytworzonej kolonii pleśni.
Kaucji oczywiście otrzymałem tylko połowę pomimo raportu, który nie wskazywał na jakiekolwiek szkody. Powiedział że to z winy księgowej... Zgaduję że dopisek o dwukrotności kaucji gdzieś się zagubił, podobnie jak przedsądowe wezwania do zapłaty które wysłałem na aktualny jak i wszystkie inne poprzednie adresy firmy pana Patryka.
Podsumowując: Nie polecam zawierać jakichkolwiek umów z panem Patrykiem,
12.03.2025 12:12
Proszę wpisać swoje imię i nazwisko abym mógł odnieść się do sytuacji.
Widząc niepochlebne komentarze postanowiłem osobiście zabrać głos.
Muszę jasno i dobitnie powiedzieć, że nie jestem bez winy i część z nich, która mówi o słabym kontakcie, braku napraw na czas, czy braku zwrotu kaucji miała miejsce. Zgadza się, czasami tak było.
Jednak nie było to bez powodu. Każdy Najemca czy Lokator jest inny. Nie będę na forum roztrząsał każdej sytuacji.
W ciągu swojej 7 letniej kariery jako zarządca nieruchomości miałem kontakt z ponad 600 lokatorami.
Gdzie są opinie tych zadowolonych? Nie ma.
Ze swojej strony mogę jedynie przeprosić tych, którzy czują się zawiedzeni moją obsługą. Jeżeli uważają, że mają podstawy do swoich roszczeń to serdecznie zapraszam do kontaktu telefonicznego pod numerem 726 297 149.
Wszystkie sprawy ponownie rozpatrzę i postaram się zadośćuczynić.
Dla każdego Klienta lub Właściciela nieruchomości, którego miałem przyjemność obsługiwać przy najmie, kupnie czy sprzedaży nieruchomości chciałem podziękować za zaufanie i cierpliwość ;-)
Od tej pory będę prosił o opinię każdego Klienta, któremu pomogłem po to aby obiektywnie każdy mógł dostrzec zakres i jakość świadczonych przeze mnie usług.
Zainteresowany
30.01.2022 16:15
Fatalny kontakt z tym Panem. Byłem zainteresowany zakupem mieszkania i pomimo wielokrotnego kontaktu nie udało się umówić na prezentację. Pan Patryk zapewniał, że oddzwoni z propozycją terminu - nigdy tego nie zrobił. Fatalne podejście do klienta i zupełny brak profesjonalizmu. Szkoda czasu na takie ''biura nieruchomości''.
Antoni
11.03.2022 13:24
Też miałem kontakt z Panem Patrykiem. Fakt ciężko się do niego dodzwonić, najwidoczniej musi być mocno zajęty, ale z powierzonych zobowiązań wywiązał się w całości. Ogólnie jestem zadowolony ze współpracy.
09.01.2019 07:00
Asystent AI
Jak wygląda oferta u pracodawcy jakim jest Impuls Patryk Jóźwiuk w miejscowości Gdańsk? Oczekujemy na nowe wieści.
Stefa
01.04.2021 21:59
W wynajmowanym mieszkaniu nie naprawia sie nic.
Jakub
11.01.2019 00:22
Miałem i mam kontakt w Panem Patrykiem przy obsłudze moich dwóch mieszkań. Na początku zaskoczył mnie pełną obsługą administrowania mieszkaniem oraz wzięciem na siebie całego ryzyka za wynajem i usterki występujące podczas trwania najmu. Nigdy z czymś takim się nie spotkałem ale wydał mi się sympatyczny i spróbowałem. Po bezproblemowej dwuletniej współpracy zaproponowałem żeby zajął się moim drugim mieszkaniem i muszę przyznać, że pomimo czasami utrudnionego kontaktu jestem zadowolony ze współpracy z tym panem. Na pewno lepiej śpię bo nie ważne czy mieszkanie wynajęte czy nie pieniądze są na koncie. Także raczej pozytywna opinia.
Moje sugestie dla Impuls Patryk Jóźwiuk:
Jednym słowem, dobra obsługa mieszkań pod wynajem i pomoc w zakupie nowych.
Lubię atmosferę w Impuls Patryk Jóźwiuk za:
Profesjonalne podejście, celowość działań od samego początku, sympatyczna atmosfera i wyniki finansowe...
Jjj
05.05.2020 15:49
(usunięte przez administratora)Ludzie ktorzy wynajmuja mieszkania za jego posrednictwem sa (usunięte przez administratora) na kaucje, brak kontaktu. Mieszkania zrujnowane a ten pan kazdy zglaszany probblem wydaje sie miec w (usunięte przez administratora)
Zostaw merytoryczną opinię o Impuls Patryk Jóźwiuk