Niestety nie mogę polecić współpracy.
Przed złożeniem zamówienia zapytałam mailowo, czy szyba do pieca Moretti Forni jest dostępna na stanie. Otrzymałam informację, że tak oraz że zostanie wysłana w środę. Termin był dla mnie bardzo istotny, o czym informowałam sprzedawcę. W rzeczywistości przesyłka została nadana dopiero 6 dni później.
Po otrzymaniu okazało się, że szyba nie nadaje się do zastosowania w naszym piecu. Zgłosiłam reklamację i chciałam zwrócić towar. Dopiero wtedy zostałam poinformowana, że szyba była wykonywana na indywidualne zamówienie i z tego powodu nie podlega zwrotowi. Przed zakupem nikt nie przekazał mi takiej informacji – wręcz przeciwnie, zapewniono mnie, że produkt jest dostępny na magazynie.
Przesłałam pisemne wezwanie z prośbą o ponowne rozpatrzenie sprawy i wskazałam wszystkie okoliczności. Niestety nie otrzymałam żadnej odpowiedzi.
Najbardziej rozczarował mnie nie sam spór, lecz sposób jego rozwiązania – brak rzetelnej informacji przed zakupem, niedotrzymanie deklarowanego terminu wysyłki oraz całkowity brak odpowiedzi na formalną reklamację. Każdy może popełnić błąd, ale sposób obsługi klienta w takiej sytuacji świadczy o profesjonalizmie firmy.