Energozam Sp. z o.o.

Zamość

Ocena pracodawcy 6/6

na podstawie 921 ocen.

Energozam Sp. z o.o.
6 921 6 1

Opinie o Energozam Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

pękłakasa

Cytat z forum innej lubelskiej firmy motoryzacyjnej. Powiem tak, ludzie dostali pier...ca szczycą się że dobrze zarabiają pracując 24 h na dobę, a gdzie czas dla rodziny... dla siebie na odpoczynek ? Przez takich pracoholików normalni ludzie mają przechlapane. Mustang 09.12.2017 15:31 @Mustang 09.12.2017 15:30 koleżeńska atmosfera i współpraca to podstawa Siodłowski 16.11.2017 18:42 Zgodzę się z twoją opinią Aniu i powiem tak praca dla ludzi nastawionych na wysokie zarobki. W tej firmie musisz się dopasować do mocnego zespołu, starasz się to dużo zarabiasz. Rotacja jest jak wszędzie bo słabi zawsze odpadają natomiast zarząd inwestuje w szkolenia, pomaga w rozwoju i premiuje starania. Ludzie tam pracujący to osoby mające rodziny, stabilność życiową, poziom i elokwencję dzięki czemu od lat tworzą silny i zgrany zespół a ty jeśli się do nich dopasujesz będziesz zarabiać ponad przeciętnie. Osobiście dzięki doświadczeniu i prestiżowi własnej osoby, które tam wypracowałem dostałem pracę na managerskim stanowisku w międzynarodowej korporacji i nie myśl sobie że nic nie robię a pieniądze same lecą, wręcz przeciwnie zasuwam 24h na dobę po kraju i nie tylko, ciągle smycz GPS w aucie a rodzinę widzę dwa może trzy weekendy w miesiącu. Podsumowując Aniu trzymam kciuki rozwijaj się dalej a opinie piszą sieroty oni wiecznie są ze wszystkiego nie zadowoleni. https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1023669

Nocna zmiana
@pękłakasa 14.08.2018 21:58

W nocy roboty mało to strzelę jeszcze jednego króciutkiego posta :) Majkel , do Ciebie mówię :) , lubisz się długo wypowiadać, więc pytam - do kogo Tobie jest bliżej ? Mnie się wydaje, że do tych normalnych, czyli łąjzów: ))) Członkowie "mocnego zespołu" bardzo rzadko zmieniają firmę, oni są jej ostoją, ba, to jest grupa trzymająca władzę. Jedynie jakieś nadzwyczajne zawirowania na rynku powodujące niemożność zarobkowania przez całą dobę :) zmusza ich do zmiany pracodawcy. Drogi Majkelu wynagrodzenie w firmach motoryzacyjnych naszego regionu, za normalną pracę, jest mniej więcej takie samo na odpowiednich ,porównywalnych stanowiskach, żeby zarabiać musisz się " rozwijać" tak jak ten Siodłowski powyżej i widzieć rodzinę dwa może trzy weekendy w miesiącu :) Jeśli sami nie zastopujemy tej spirali głupoty w firmach, to nikt za nas tego nie zrobi.

Agnieszka

@Tajemniczy rekruter :) Oczywiście. Poprosimy o jak najwięcej szczegółów. Każda wiarygodna informacja jest bardzo cenna, więc skoro je masz to podziel się nimi z innymi użytkownikami forum. Do wszystkich użytkowników forum. Super, że jesteście tacy aktywni w tym wątku. Jednak mam wrażenie, że jest sporo wypowiedzi nie wnoszących nic konstruktywnego do wątku. Proszę, ograniczcie wzajemne przerzucanie się słowami, a postarajcie się zmieścić wasze autentyczne doświadczenia związane z Energozam.

tajemniczy rekruter
@Agnieszka 07.08.2018 23:16

Agniesiu, skarbie... złotko Ty moje dla Ciebie wszystko :)

Tajemniczy rekruter :)

Najmocniej przepraszam :) Czy ktoś jeszcze ma jakieś pytania odnośnie pracy w ENERGOZAMIE ? Chętnie udzielę wyczerpujących informacji. Z góry uprzedzam, że problemów alkoholowych i pożycia małżeńskiego (ewentualnie w konkubinacie) na forum nie poruszamy :) Od razu też zaznaczę, że czasy - gdzie można było się przyjąć do prężnej firmy, wmieszać się w tłum i "obijać gruchy" - dawno już minęły. Dzisiaj najbardziej poszukiwany jest P I E S... pies na robotę. Chyba nie muszę tłumaczyć o co chodzi :)

Fazi
@beret 06.08.2018 22:19

beret spoko :) twojego sekretu nie zdradzę piszesz "wiemy" to ilu was tam jest w tym zespole ? to taka prywatna akcja czy na polecenie z góry ? coś trochę spóźniona, w styczniu Agnieszka pytała o blacharza

anonim

(usunięte przez administratora)

Agnieszka
@Normalny pracownik 06.08.2018 18:12

kogo bym miała i po co podpuszczać? sam wymyśliłeś że mój facet tu pracuje i chce go szpiegować wiec dałam Ci uwierzyć w twoją wybujałą wyobraźnię. zresztą ja temat zamknęłam a ty to kopiesz,a ty pracując tam pierzesz brudy tylko po co? ja zadałam pytanie a wy wylewacie swoje żale

Normalny pracownik

Czytając to myślę sobie - żenada... dziecinada... epidemia głupoty.

Kolega Kropsona
@Majkel 30.07.2018 17:48

I już 840 pakietów po 6 gwiazdek, a jeszcze parę dni temu było 803. Oceny pozytywne rosną w zawrotnym tempie. Mocna firma więc nic dziwnego że potencjalnym pracownikom rozpala to wyobraźnię. ciekawe kiedy wskoczy 1000 ocen, może wtedy jakiś redaktor z tego portalu pokusiłby się o wywiad z kierownikiem. 1000 ocen 6/6 to nie w kij dmuchał.

Agnieszka

Na stronie internetowej Energozam Sp. z o.o. zauważyłam otwartą rekrutację na stanowisko blacharza samochodowego. Wśród tego co oferuje pracodawca swojemu przyszłemu pracownikowi jest umowa o pracę, system premiowy i np. świadczenia socjalne. Wiecie może co wchodzi w skład takich świadczeń? Czy osoba mająca doświadczenie na takim stanowisku, będzie Waszym zdaniem, zadowolona z pracy na nim u tego pracodawcy?

Kropson
@perdekus 26.07.2018 22:08

Z jakiej paki bocian napisane z dużej litery to naźwisko czy jak ???

Majkel

Dzień dobry. Jak napisałem w innej mojej wiadomości szukałem kiedyś pracy na stanowisku sprzedawca samochodów osobowych ale koniec końców pracę dostałem u innego pracodawcy. Wnikliwie prześledziłem przebieg rozmów pracowników pracujących na tymże stanowisku (bynajmniej z rozmów), pozwolę sobie zacytować pewną wiadomość zamieszczoną wcześniej przez Flip'a: "Jest taki jeden co dobrze wychodzi z tą prowizją, ale niestety nagina codziennie po 12 godzin i w soboty - robi cały rok i nie odbiera wolnego. Przeliczając to na godziny pracy wychodzi wielkie g.... na godzinę..." oraz drugą wiadomość odnośnie wynagrodzeń na stanowisku sprzedawcy napisaną przez Andrzej'a: "Około 60 tys. zł rocznie. Tyle zarabia średnio każdy fachowiec w Energozamie, więc i konsultant ds. sprzedaży samochodów może spodziewać się takiego rocznego dochodu brutto...". Użytkownik Obserwator napisał też tak: "Andrzej i Widmo dużo wiedzą o firmie :) bo już w kwietniu pisali tutaj o zwalniającym się etacie sprzedawcy samochodów, a dopiero teraz dyrekcja dała oficjalne ogłoszenia. Tak więc warto brać pod rozwagę powyższe wpisy :)" I teraz moje pytania do powyższego materiału: 1. Czy praca każdego dnia 12h plus każda sobota to chęć pracownika do wykazania się i swoich efektów pracy czy niepowiedziane wprost oczekiwania pracodawcy wobec pracownika? A może to po prostu żart żeby odstraszyć potencjalną konkurencję chcącą złożyć swoje CV? 2. A Ty Andrzej ile musisz aut sprzedać w ciągu miesiąca lub rocznie żeby osiągnąć taki efekt finansowy o jakim napisałeś w swoim poście? Rozumiem że Ty pracujesz w normalnym systemie 8 godzinnym a nie jak Kolega o którym napisali w pierwszym cytacie. W soboty też pracujesz? Jeśli masz takie dochody mieszcząc się w godzinach ustawowych to zazdroszczę bo niestety ja tyle nie zarabiam i tylko dlatego pytam bo wydaje mi się to niemożliwe i że kłamiesz... 3. Pytanie trzecie będzie dotyczyło trzeciego cytatu a brzmi tak: czy Waszym zdaniem warto by było mi nawiązać kontakt z którymś z Was żebym miał informacje z "pierwszej ręki" przed ukazaniem się ewentualnego ogłoszenia pracodawcy o poszukiwanym pracowniku? Wtedy po prostu mógłbym wcześniej zareagować i udać się do Prezesa na rozmowę.. Póki co pracuję i jest ok ale przy takich zarobkach o jakich pisze Andrzej warto było by mi zaryzykować i postarać się rozwinąć sprzedaż w Waszej Firmie co oczywiście przełożyło by się na moją większą niż w tym momencie wypłatę.. Dziękuję za każdą chęć pomocy i każde informacje które mogą pomóc w podjęciu ewentualnej decyzji o zmianie miejsca pracy. Pozdrawiam życząc spokojnego wieczoru.

Majkel
@Szczery 24.07.2018 00:01

Dobry wieczór, kolego "Szczery" dziękuję za odpowiedź - z tej wiadomości coś przynajmniej się dowiedziałem i rozumiem mniej więcej jak wygląda sytuacja - póki co wstrzymam się i będę obserwował czy nie pojawiają się nowe oferty pracy (zawsze ktoś może podziękować) no i przede wszystkim będę tu zaglądał bo podobno (jak w jednym z postów) zanim dyrekcja zadecyduje o przyjęciu kogoś lub o zwalniającym się etacie w firmie to tu już jest informacja znacznie wcześniej :) Dobranoc.

blacharzyk

Agnieszko - blacharka to nie praca dla kobiety uwierz mi... nie jestem przeciwko ale szkoda paznokci i ładnie ułożonych włosów... zresztą nie wiem czy kierownik był by za tym żeby przyjąć kobietę na takie stanowisko, mimo wszystko życzę powodzenia i może jednak pomyś o troszkę innej pracy...

Fazi
@blacharzyk 17.07.2018 19:42

Ja to bym chciał loleżankę do pomocy przy blacharce

Karol

Prawda jest nieco inna niż to, co tutaj wypisujecie. Energozam jest wspaniałym pracodawcą. Pracownicy asertywni, fachowcy w swojej dziedzinie zarabiają bardzo dobrze i pracują latami w tej firmie. Kolejka chętnych do pracy jest bardzo długa, dlatego zarząd spółki nie trzyma na siłę tych, którzy nie są zadowoleni z warunków. Warto więc mieć na oku tego pracodawcę i pilnować, czy jakiś etat nie jest do obsadzenia. Ostatnie zmiany zapowiadają, że może być tylko lepiej. Zwróćcie też uwagę jak wysoko jesteśmy oceniani na tym portalu.

obiektywny
@Karol 18.10.2015 13:06

fakt pracodawca jest ok: nie zatrudnia na czarno, płaci w terminie, spłaca wierzycieli bez problemu- nic do niego nie mam, fachowcy jak wszedzie: i ci dobrzy (których mało) i plotkarze oraz ci gorsi i (usunięte przez administratora) ci którzy pracują wiedzą o co chodzi. firme ocenia sie za całokształt ale nie mozna kazdego nazwać fachowcem ani (usunięte przez administratora) , trzeba poznać i wyciągnąć wnioski samemu.. kolejki chetnych nie ma bo firm motoryzacyjnych jest akurat w PL wiele! jest rotaacja i szukanie miodu wiec te same osoby sie kręcą po firmach patrzac gdzie odrobine lepiej. zawsze mozna próbować itd nikt nikomu nie broni, firma jest oceniana dobrze bo nie dziadują i nie robią z pracowników idiotów jak to sie zdarza czesto ze pracodawcy robią ze SWOICH pracowników czarnoskórych niewolników jak to wyglądało nie tak bardzo dawno na kontynencie Ameryki Północnej. czy bedzie lepije czy nie to sie okaze czy PSA zacznie robić normalne auta dla normalnych ludzi a nie dziwolągi o absurdalnej cenie... trzymam kciuki żeby PSA zaczął dbać o swoich dealerów którzy robią wszystko żeby sprzedawać te plastikowe zabawki dla "kobitek" bo pewnie jak by mogli i mieli możliwości to zrobili by wszystko zeby klienci byli zadowoleni z zakupu dobrego i ekonomicznego auta o normalnej procedurze gwarancyjnej i możliwosci likwidacji awarii której możliwosci dealerowi nie daje PSA... wiec Drodzy Klienci nie szukajcie czasem winy ze auto jest takie lub inne lub ze naprawa długo trwa lub gwarancje odrzucona u dealera bo może leżeć ona znacznie wyżej...

Gaweł

"Bez pracy nie ma kołaczy" :))) Nikt nie zmusza. Tyle tylko, że ci co chcieliby pracować w europejskim standardzie wymiaru czasu pracy muszą się zadowolić śmieciową wypłatą.

szczęśliwy
@Gaweł 21.12.2015 08:49

głosowałeś za unią to i jestes terminator to wypad za granice i nap...laj i po 24/7 jak cie to kreci i praca to twoje zycie a z ludzi normalnych nie rób niewolników i pisz takich bzdur bo europa nikomu chleba nie dała nie da tobie... oddasz im wszystko co do grosza z czasem - chyba ze wcześniej umrzesz:P kazdy ma prawo normalnie zarabiać w ciągu normalnych ośmiu godzin pracy - a jak masz takie potrzeby finansowe zeby zarabiać 3x tyle to mozesz i na kilka etatów robić

Gutek

Czy jest jakiś powód, że tak rzadko tu zaglądacie?

ziutek
@Gutek 11.07.2018 10:14

Noooo... represje... reperkusje.... czy jakoś tak :)

Agnieszka

A jak przedstawia się atmosfera w miejscu pracy? Macie jakieś opinie? ;)

beret
@Agnieszka 07.03.2017 14:59

Atmosfera ? Zaj_ebi_sta :)

załoga

Wisi nam jego los jak kilo kitu :)))

Pozorant

Wyrzucili ze Skody Waszego Jakuba.... A taki miał być dobry....

kris

Dzwoniłem do nich dwa dni temu, mi chamy nie chcieli zrobić przegladu w moim angielskim aucie, nieroby i darmozjady, nawet nie doradzili gdzie sie udać z moim autem, jestem w kropce bo nie moge jezdzić nim po ulicy, bardzo niepomocni ludzie pracują w zamojskim energozamie.

chuck
@kris 17.11.2016 21:40

I bardzo dobrze ! Spuszczać na drzewo takich chamskich klientów, nie ma z tego motłochu kasy tylko aby czas zajmują i denerwują pracowników.

kris

Dzwoniłem do nich dwa dni temu, mi chamy nie chcieli zrobić przegladu w moim angielskim aucie, nieroby i darmozjady, nawet nie doradzili gdzie sie udać z moim autem, jestem w kropce bo nie moge jezdzić nim po ulicy, bardzo niepomocni ludzie pracują w zamojskim energozamie.

gomez

@mrcio ja wiem o której ofercie mówisz, ona się pojawia w internecie ale jest sprzed dwóch lat więc nieaktualna

anonim

(usunięte przez administratora)

sandra

Grzesiek? to ty zwariowany peksiaku:))) Chcesz jeszcze raz się tu zatrudnić... oj lepiej nie bo tacy co do nas wracają pokazują się później z nie najlepszej strony :)))

anonim

(usunięte przez administratora)

Grzesiek

A kto pyta ?

anonim

(usunięte przez administratora)

cba
@na recydywę :) 29.06.2016 17:51

jak ktoś włazi drugi raz do tej samej wody to trzeba mieć na niego oko

Dramat

To taka wylęgarnia talentów.... Już jeden figi mego poszedł na przeciwko i już se nie daje rady. I od czerwca mu podziękowali.

anonim

(usunięte przez administratora)

siemka :)

potrzebujemy doradców serwisowych bo ciągle roboty przybywa i nie dają sobie rady a może zechciałabyś na kasę... usiąść to znaczy kasjerką zostać w Energozamie miałabyś wtedy znajomego na oku :) i tu nie ma co czekać na oferty tylko umówić się z prezesem na rozmowę i do roboty bo naprawdę jest co robić

???

wygląda na to że bardzo ciężko się załapać na etat mechanika czy inne intratne stanowisko i trzeba przechodzić unitarkę na myjni... kurcze, trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia żeby tę próbę wytrzymać no i nie dziwię się, że się nikt z "fizycznych" nie zwalnia, bo jak przeszedł taką szkołę, to musi kochać pracę w tej firmie no no no wypada tylko pozazdrościć takiej rekrutacji

zapłaciłem i wiem
@??? 29.04.2016 22:23

jeszcze więcej "samozaparcia" trzeba mieć żeby ciągnąć ten temat w pojedynkę :)

anonim

(usunięte przez administratora)

DOKŁADNIE!
@M. 18.04.2016 23:53

Ale niestety na "wyjście" z myjni trzeba mieć zdolności.Młody pasjonat motoryzacji po samochodówce ma gwarantowaną karierę w Energozamie pod warunkiem, ze jest: - inteligentny - spostrzegawczy - chętny do pracy - w każdej wolnej chwili (o ile taką znajdzie na początku :) )podpatruje pracę na stanowisku, na które chciałby awansować. Tak oto już niejeden zrobił karierę w Energozamie, zaczynając od mycia i sprzątania samochodów. Jeśli ktoś nie wierzy, to proszę dzwonić do Serwisu Opla w Kalinówce i pytać. To nie są jaja, to się dzieje :)

gumowe ucho

na mieście mówią że warto się starać o pracę w Energozamie serwisie Opla w Klainówce i stąd to zainteresowanie i nawet ci co się zwolnili przebierają nóżkami żeby wrócić ale niestety Putin jest nieugięty

sieć

niezły chwyt marketingowy w sieci, gratuluję pomysłu 600 ocen - gwiazdek, niezły ruch tu się musi generować :)

sandra
@sieć 03.03.2016 08:40

Mnie się też tak wydaje że tu jakieś konszachty z administracją tej witryny... opisywana firma zatrudnienie ma spore a tu jakieś pikantne szczegóły jasne tylko w wiadomym kręgu, umiejętnie dozowane no to może zachęcać do systematycznego odwiedzania strony... no i te zaskakująco liczne i super pozytywne oceny dla pracodawcy... a wiadomo że w sieci kasa leci z odwiedzin, czyli wydaje mi się że ktoś z firmy jakieś związki rodzinne albo towarzyskie ma

anonim

(usunięte przez administratora)

putin
@zaPora 09.02.2016 22:28

N i e m a t a k i e j o p c j i ! Chyba że na całkiem nowych zasadach. Minimalna krajowa + 4 tys. premii brutto na miesiąc... jeżeli sprzeda co najmniej 20 Opli w danym miesiącu. :-)

młody

Właśnie wczoraj powiedziałem mamie, Że marzę o pracy w ENERGOZAMIE.

Telewizja Lublin

Najlepsza firma z branży motoryzacyjnej po tej stronie Wisły.

psycholog

Frustracja - stan rozdrażnienia i rozgoryczenia występujący u kogoś na skutek niemożności zaspokojenia jakiejś potrzeby lub osiągnięcia celu, często połączony z poczuciem bezsilności. Wydawało się, że są kimś ważnym w firmie, że bez nich będzie ciężko, że jak rzucą wypowiedzenia to będzie lament i prośby prawie na kolanach o zmianę tej decyzji. A tu nic takiego się nie stało, odeszli, na ich miejsce są nowi, firma prosperuje... może nawet lepiej. Cel nie został osiągnięty, Nowy pracodawca nie głaszcze po główce i więcej nie płaci. Emocje gdzieś muszą znaleźć ujście, prawda?

Zostaw opinię o Energozam Sp. z o.o. - Zamość

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energozam Sp. z o.o.