Wspaniała obsługa i porada. Bardzo kompetentni i mądrzy ludzie. Jestem zaszczycony, że mogłem uzyskać pomoc od pani Anny Korbiela. Dziękuję i pozdrawiam.
Kancelaria Prawna i Patentowa AAK Anna Korbela, z którą nasza firma współpracuje już wiele lat, to zespół świetnych rzeczników patentowych. Kancelaria oferuje pełne wsparcie w zakresie spraw związanych z prawną ochroną znaków towarowych i elastyczne podejście do klienta. Zawsze możemy liczyć na rzetelną wiedzę pani mecenas Anny Korbeli. Mając tak pozytywne doświadczenia, z przyjemnością polecamy wszystkie jej usługi.
Agnieszka J.
08.01.2026 21:10
Odkąd mój mąż trafił do kancelarii AAK Anna Korbela, naprawdę odetchnął. W końcu ma poczucie, że ktoś faktycznie pilnuje jego spraw i jego praw, a nie tylko myśli o wystawieniu faktury.
O kancelarii słyszałem od przyjaciela. Mówił, że naprawdę szanują czas i pieniądze klientów oraz działają konkretnie i sprawnie. Wszystko załatwiają jasno i na spokojnie. Z tego, co opowiadał, to zdecydowanie miejsce godne polecenia.
Krzysztof
02.01.2026 08:48
Kancelaria sprawnie i profesjonalnie prowadzi prowadzone sprawy. Analizuje temat w sposób szczegółowy i podchodzi indywidualnie biorąc pod uwagę zmieniającą się sytuację. Mało jest takich profesjonalistów. Ponadto Mecenas Anna Korbela angażuje się w działania zmierzające do polepszenia ogólnej sytuacji prawnej w Polsce, za co uszanowania
Piotr
14.12.2025 09:22
Kancelaria AAK to zespół najwyższej klasy profesjonalistów — życzliwych, dostępnych i absolutnie godnych zaufania. Każde ustalenie jest przez nich rzetelnie dotrzymywane, a współpraca przebiega sprawnie i transparentnie. Dzięki ich zaangażowaniu oraz skuteczności udało się uzyskać dwa patenty w USA, co potwierdza wyjątkowe kompetencje i doświadczenie zespołu. Z pełnym przekonaniem polecam współpracę z Kancelarią AAK
A. J.
04.08.2024 16:19
Przestrzegam przed korzystaniem z usług!! Kancelaria nie ma pojęcia o pisaniu zgłoszeń patentowych, szkolne błędy popełnione w zgłoszeniu doprowadziły do niepotrzebnej polemiki z urzędem Europejskim przez co koszty wzrosły o kilkadziesiąt tysięcy zł. Błędem podstawowym było umieszczenie jako pierwsze zastrzeżenie procesu granulacji który jest doskonale znany i nie będzie stanowić nowości dlatego też zgłoszenie nie było jednolite i zostało rozbite na cztery osobne zgłoszenia - Szkolny błąd. Proces wytwarzania nie był dla nas kluczowy i powinien zostać umieszczony jeżeli w ogóle na samym końcu (nie znamy się na pisaniu zgłoszeń dlatego zgłaszamy się do kancelarii).
Pani nie mówi niczego wprost, na konferencji ustaliliśmy że kancelaria będzie wchodzić w polemikę z urzędem na temat jednolitości za co oczywiście miała być nie mała opłata natomiast po kilku dniach otrzymaliśmy wiadomość że jednak lepiej będzie wpłacić 4500 Euro za badanie kolejnych trzech zastrzeżeń i później ubiegać się o zwrot kosztów..... Zapadła więc decyzja o tym aby inny rzecznik zobaczył co "tutaj" się wydarzyło i dopiero prawdziwy RZECZNIK wskazał nam błędy, określił prawdopodobieństwo uzyskania danego zastrzeżenia oraz nakreślił cały możliwy przebieg ewentualnego przyszłego procesu. Po przeanalizowaniu całej sprawy doszliśmy do wniosku że nie ma sensu kontynuować procesu patentowego ponieważ taniej wyjdzie zrobienie całego zgłoszenia od nowa... Zgłoszenia nie dało się zmodyfikować, zawierało ono również wiele drobnych błędów które narażały na kolejną polemikę z urzędem. Kwota na którą umawialiśmy się podczas wideo rozmowy w późniejszym czasie również została sporo podniesiona chociaż wszystko zostało ustalone podczas rozmowy...
Po zbadaniu sprawy z innym Rzecznikem i poruszeniu tych tematów z Panią rzecznik Pani Anna się obraziła, nie chciała się przyznać do błędu, nie potrafiła nam odpowiedzieć na zadawane pytania, kluczyła... Pozwoliłem sobie napisać do kancelarii pismo aby przyznali się do popełnionych błędów i zwyczajnie zwrócili nam koszty poniesione na rzecz kancelarii - każdy może popełnić błąd. Zamiast przyznać się do błędu i postąpić jak profesjonalista otrzymaliśmy odpowiedź w której Kancelaria wyolbrzymia swoje jakże zacne zasługi : że dotrzymali terminów, że załatwili dotację, doradzali charytatywnie, oraz ogólnie że cały opis został przygotowany cytuję "znakomicie".
Nigdy nie wystawiam takich ocen, czekaliśmy kilka miesięcy w nadziei że uda się dość do porozumienia jednak bezskutecznie a ostatnie pismo pozostało bez odpowiedzi dlatego też ocena musi zostać wystawiona.
AAK AN
08.12.2025 15:47
Dziękuję za uwagę – za każdą opinie warto podziękować, choć ta zdaje się nie odnosić do współpracy z Kancelarią AAK. Umknęło w niej także kilka faktów, np.:
1. Połączyliśmy cztery rozwiązania (dwa pierwsze zgłoszone bez naszego udziału), aby zminimalizować koszty, a jednocześnie aby umożliwić dodanie nowych cech, na których zależało przedsiębiorcy. Udało się to, choć czasu było serdecznie mało, ale nagrodą była satysfakcja ze zminimalizowania kosztów przedsiębiorców, autorów ciekawych rozwiązań.
2. Pro bono uaktualniliśmy dane zgłaszającego i zaopatrzyli nieodpłatnie w dotację –szacunek i życzliwość dla innych są w AAK standardem, nie wyjątkiem.
3. Przed zgłoszeniem, AAK zawsze wysyła projektowany opis do akceptacji przedsiębiorcy aby możliwe było zweryfikowanie, czy wszystkie cechy wynalazku zostały właściwie przedstawione i wyeksponowane.
4. Po otrzymaniu stanowiska EPO (Europejskiego Urzędu Patentowego) przedstawiliśmy kilka wariantów działania, które można było rozpatrywać dopiero po wejściu w fazę merytoryczną postępowania.
5. Z szacunku dla klienta i sympatii dla jego pomysłu – rozmowy o optymalnym kierunku postępowania prowadzone były nawet w dni ustawowo wolne od pracy (np. 1 maja), kiedy większość ludzi zajmuje się innymi tematami niż jednolitość wynalazku.
6. Cieszy, że przedsiębiorca zwrócił się do „prawdziwego rzecznika”, choć faktem jest, że wszystkie informacje o zgłoszeniu dokonanym z udziałem AAK – zniknęły z baz patentowych, co zwykle oznacza rezygnację z ochrony.
7. Jesteśmy wszyscy zależni od niezawisłych ekspertów, którzy indywidualnie oceniają zgłoszenia i zdolność patentową wynalazków. Rzecznicy patentowi mogą próbować zmieniać stanowisko eksperta jedynie w ramach określonej procedury i na odpowiednim etapie postępowania.
Zespół AAK działa ze starannością potwierdzoną statystykami: niemal 100% polemik podjętych z urzędami (na prośbę Klientów przez AAK) – prowadzi do udzielenia patentu. Otrzymujemy gratulacje środowisk naukowych i biznesowych, m.in. z Uniwersytetu Warszawskiego, a nasze działania były publicznie wyróżniane.
Szkoda, że mimo rozmów nie udało się na wspólnie wyjaśnić tej sprawy – pozostajemy jednak otwarci na rzeczowy dialog, najlepiej w trybie współpracy, a nie próby podważania kompetencji przez kogoś, kto dopiero rozpoczął swoją przygodę z wynalazkami.
Wojciech Bukowski
08.12.2025 14:11
Współpracuję z Kancelarią Prawna i Patentową AAK Anna Korbela od 2011 roku. Dzięki rozległej międzynarodowej sieci kontaktów i niezrównanemu doświadczeniu w prawie patentowym w Polsce, UE i na rynkach światowych, Pani Anna Korbela i jej zespół z powodzeniem zapewnili ochronę patentową moich innowacji w Polsce i wielu innych krajach. Ich skuteczność wynika z jasnego, profesjonalnego, terminowego i transparentnego podejścia do każdej prowadzonej przez nich sprawy. Zakres ich usług i pracy niezmiennie przewyższał moje oczekiwania.
Z pełnym przekonaniem polecam Kancelarię AAK współpracownikom i znajomym w Ameryce Północnej i poza nią, którzy obdarzyli firmę zaufaniem i są bardzo zadowoleni z rezultatów ich pracy.
Kancelaria Prawno Patentowa AAK Anna Korbela jest niewątpliwie wiodącym autorytetem w dziedzinie prawa patentowego w Polsce i Unii Europejskiej i z pewnością będę kontynuować naszą współpracę w przyszłości.
I have been working with AAK Anna Korbela Patent Law Firm since 2011, and their service has consistently exceeded expectations. Thanks to their extensive international network and unparalleled expertise in patent law across Poland, the EU, and markets worldwide, Ms. Korbela and her team successfully secured patent protection for my innovations in Poland and numerous other countries. Their effectiveness stems from a clear-sighted, professional, timely, and transparent approach to every matter they handle.
I have confidently recommended AAK to colleagues and friends in North America and beyond, all of whom have placed their trust in the firm and been highly satisfied with the results.
AAK Anna Korbela Patent Law Firm is undoubtedly a leading authority in the field of patent law in Poland and the European Union, and I look forward to continuing our cooperation.
WJ
04.12.2025 14:01
Wyjątkowa kancelaria patentowa, zdecydowanie warta polecenia! Zespół pracuje niezwykle rzetelnie, z pełnym zaangażowaniem i imponującą dokładnością. Widać, że każda sprawa jest traktowana z najwyższą starannością, a dbałość o detale stoi tu na absolutnie topowym poziomie. Ogromnym atutem kancelarii jest podejście proklienckie – zawsze otwarci, życzliwi i gotowi znaleźć rozwiązanie dopasowane do indywidualnych potrzeb.
Na czele zespołu stoi mec. Anna Korbela – osoba niezwykle profesjonalna, kompetentna i przy tym wyjątkowo otwarta na klientów. Współpraca z nią daje pewność, że sprawa jest w najlepszych rękach, a wszelkie zawiłości prawne zostaną wyjaśnione w przystępny sposób.
To kancelaria, która naprawdę wyróżnia się na rynku – pełen profesjonalizm, świetna komunikacja i prawdziwa troska o dobro klienta. Serdecznie polecam!
Kasia Bukowska
27.11.2025 15:16
Kancelaria AAK to jedna z niewielu firm, przy której naprawdę czuję się zaopiekowana. Komunikacja jest jasna, wszystko mam zawsze wyjaśnione krok po kroku, a gdy pojawiają się nagłe terminy czy niespodziewane komplikacje, wiem, że mogę na nich liczyć. Dzięki nim kilka spraw moich zakończyło się sukcesem. Z perspektywy czasu widzę, że zaufanie AAK było po prostu najlepszą decyzją.
AAK is one of the few law firms where I genuinely feel taken care of. Their communication is clear, everything is explained step by step, and even when unexpected deadlines or complications pop up, I know I can count on them. They’ve successfully handled several matters for me, and looking back, choosing to trust AAK was honestly the best decision I could have made.
03.08.2024 08:00
Czy wiesz coś na temat pracy w firmie Aak Kancelaria Prawna i Patentowa Anna Korbela Radca Prawny Rzecznik Patentowy Europejski Rzecznik Patentowy w mieście Częstochowa. Użytkownicy czekają na twoją opinię.
Zostaw merytoryczną opinię o AAK KANCELARIA PRAWNA i PATENTOWA ANNA KORBELA radca prawny rzecznik patentowy europejski rzecznik patentowy