Zakończyłem współpracę z firmą Voltar System ponieważ wiceprezes, na rozmowie o pracę oferuję całkowicie inne obowiązki i warunki zatrudnienia niż wygląda to w rzeczywistości.
Praca na stanowisku Specjalisty Technicznego, choć brzmi bardzo ładnie i wyniośle, a w karcie obowiązków co drugi podpunkt mówi o nadzorowaniu prac i współpracy z kierownikiem budowy. W rzeczywistości pracujecie fizycznie, przy budowie, głównym narzędziem waszej pracy jest łopata. I nie ważne czy deszcz i zawierucha, wykopane musi być, bo kable i bednarkę musicie ułożyć.
Na pytanie: skoro mam pracować fizycznie i potrzebne są mi narzędzia pracy, dostałem odpowiedź: najlepiej to by było gdyby Pan sobie przyniósł z domu narzędzia !
Woda do picia tylko w okresie letnim, w zimie się nie należy (chyba ludziom nie chce się wtedy pić !).
Ciągły problem z rękawicami do pracy, na początku musiałem sobie przynieść z domu !
Pracodawca nie zapewnia środków czystości (brak mydła/pasty BHP), nie raz na budowie brak możliwości umycia się, musiałem jechać brudny do domu (i chodzi mi tu o zwykłe umycie rąk !).
Praca wygląda tak, że przyjeżdżacie do firmy np na 6.00 zawożą was na daną budowę na 7 i do 15 tam pracujecie, o 16 jesteście na firmie (jak dobrze pójdzie) , jeśli budowa będzie np w Częstochowie i na dojazdy będziecie musieli poświęcić 3 do 4 godzin, to wiedzcie że nikt wam za to nie zapłaci, spędzicie kilka dodatkowych godzin w aucie i tyle.
Jedyny plus to, że wypłata zawsze przychodziła na czas, tyle plusów.
Ubrania dostajecie na 18 miesięcy, jednak w spodniach wypadają dziury po miesiącu (może mi się takie trafiły, nie oceniam).
BRAK świadczeń socjalnych, BRAK wczasów pod gruszą, BRAK pakietów sportowych.
Wiązałem z tą firmą duże plany zawodowe i głęboki rozwój, bardzo się zawiodłem i czuję się (usunięte przez administratora) Mam nadzieję, że ta opinia pomoże osobą chcącym podjąć pracę w tej firmie. Ja nie miałem takiej możliwości, ponieważ jest bardzo mało opinii o firmie Voltar System, a te które są wszystkie pozytywne i napisane w większości przez osoby z biura i kierownictwo, mocno mnie zmyliły.
Z zewnątrz pięknie prezentująca się siedziba firmy w Tychach z okazałym biurowcem, nie odzwierciedla tego, jak firmą funkcjonuje wewnątrz.
Nie polecam nikomu tej firmy. A jeśli chcecie tam pracować to wywalczcie sobie naprawdę dobrą stawkę, bo nic więcej nie dostaniecie.