Tutlo

Etapy rekrutacji

Nasze kursy

Biura

• Skierniewice

5. Opinie o Tutlo Sp. z o.o.

Tutlo

Nie przegap nowości o Tutlo Sp. z o.o.!

30.03.2022 16:22

Aplikowaliście na stanowisko Manager w Tutlo Sp. z o.o. i zostaliście zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną? Podzielcie się swoimi wrażeniami ze spotkania z przedstawicielem przedsiębiorstwa. Przekazane przez Was informacje mogą okazać się cenne dla innych użytkowników.
    paula

14.04.2022 11:03

na to konkretne stanowisko?
    paula

14.04.2022 11:05

na pewno takich standardów, pytań o doświadczenie, poprzednią prace
    TutloMiś

12.04.2022 15:59

Pracuje w Tutlo od dłuższego czasu i przed długi czas byłem bardzo zadowolony z tej pracy. Wysokie wynagrodzenie, elastyczny czas pracy ( pracowało się dużo, ale jeśli coś musiałeś załatwić w ciągu dnia nie było z tym żadnych problemów) i przede wszystkim fajny produkt. Pierwszy raz sprzedawałem coś, co serio nie było shitem. Tutaj niestety idzie to w kierunku coraz gorzej jakości( problemy z dostępnością lektorów) Choć i tak mimo wszystko przy dobrym korzystaniu z platformy uważam, że produkt jest nadal bardzo dobry i raczej bym go polecił znajomym. Niestety ostatnie zmiany jakie zachodzą w pracy handlowców powoli dają mi znać, że mój czas tutaj dobiega końca. W ostatnim czasie zostało nałożonych bardzo dużo dodatkowych obowiązków, którego niestety nie przekładają się na prowizje. Myślę że czas pracy w ciągu dnia po ostatnich zmianach to jakieś 40-60minut każdego dnia dodatkowo, które do tej pory mogliśmy przeznaczyć na telefony czy spotkania. I mamy do wyboru przeznaczać to na zadania, którymi sales nie powinien się zajmować( umawianie lekcji, zbieranie opinii od klienta, pomoc techniczna i dużo zadań związanych z archiwizowaniem rozmów) w czasie pracy i tracić czas który moglibyśmy przeznaczać na sprzedaż, albo siedzieć dodatkowo po godzinach ( i tak się to często zdarzało, a firma oprócz prowizji za sprzedaż nie wynagradza tego) Fajna firma z potencjałem ale niestety, przynajmniej jeśli chodzi o handlowców warunki pracy mocno się ostatnio pogorszyły.

17.03.2022 13:46

Tutlo Sp. z o.o. poszukuje pracownika na stanowisko Specjalista Ds. Wsparcia Sprzedaży. Zostaliście zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną? Podzielcie się swoimi wrażeniami z bezpośredniego spotkania z rekruterem. Wasza opinia może pomóc innym osobom, rozważającym pracę w przedsiębiorstwie.
    will

04.04.2022 15:40

Moje wrażenia pokrywają się z tymi opisywanymi w jednym ze świeżych wątków tutaj, więc polecam sobie przeczytać.

21.03.2022 08:28

Jestem tu od niedawna, ale chciałam podzielić się tym, że firma przeprowadza szybką i przyjemną rekrutację. Bardzo miło, że nie ciągnie się to za długo i są same konkrety

29.03.2022 08:51

Jak dla mnie raczej normalne pytania, o doświadczenie, poprzednią pracę itp
    samtha

01.04.2022 09:50

To dobrze, że nic nadzwyczajnego, dzięki
    Daga

17.02.2022 22:08

Jak wygląda przebieg rekrutacji na stanowisko doradca klienta i jakie są zadawane pytania podczas rozmowy?

22.03.2022 13:23

no ale jaki jest uśredniony czas oczekiwania, to nie jestem w stanie wskazać
    PioKo

23.03.2022 08:30

Rozumiem no niby tak, ale jakiś punkt odniesienia już mam mniej więcej. Dzięki.
    MajorTom

10.02.2022 14:23

jak firma się zapatruje na wysyłanie aplikacji inicjujących przez kandydatów?
    Tomek

11.03.2022 10:40

Nie polecam, atmosfera i kasa bardzo słabe.
    Diego

14.03.2022 14:27

A, racja, nie zwróciłem uwagi na datę
    zainteresowana

18.02.2022 13:21

Dzień dobry, czy ktoś może podzielić się aktualną opinią na temat pracy jako Doradca Klienta? Zależy mi głównie na informacji o targetach, czy są realne do zrobienia i jaka jest wysokość podstawowego wynagrodzenia? No i pytanie też dość istotne: jak wyglądają bazy klientów? Dzwoni się do ludzi realnie zainteresowanych kursem, z jakiegoś kontaktu na stronie np? Czy jak to wygląda? Obecnie pracuje jako doradca w firmie ubezpieczeniowej, ale myślę o zmianie ze względu na bardzo słabą podstawę i co raz gorszą bazę klientów. Z góry dzięki za wszelkie info!
    velo

07.03.2022 13:21

No nie wiem, ja nie mam takich odczuć, ale też nie porównywałem jakoś specjalnie
    velo

07.03.2022 13:21

Także ja nie narzekam, ale ja to ja, nie każdemu musi odpowiadać to samo.
    Klient

11.02.2022 13:13

Świetna platforma do nauki
    jaaa

23.01.2022 23:11

Zastanawiam sie czy ktos z lektorów albo kandydatów miał podobną sytuację do mojej. Jakiś miesiac temu aplikowalam na stanowisko lektora, wysłalam CV, nagranie. Zero kontaktu ze strony tutlo, zadnej informacji zwrotnej. Przyznam, ze jestem zdziwiona i zasmucona takim calkowitym zignorowaniem mojej skromnej osoby.
    Brit

25.01.2022 12:48

Firmy zawsze sobie zastrzegają kontakt z wybranymi kandydatami. Życie, nie zawsze wszędzie nas chcą. Feedback jest ważny już po rozmowie kwalifikacyjnej, ale przed to chyba nigdzie nie dają. Przynajmniej ja się nie spotkałam.
    jaaa

10.02.2022 11:25

a jednak to byla rozmowa kwalifikacyjna w troche innej formie. dlatego ze odpowiadalam na pytania, ktore wyswietlaly sie na ekranie, udostepnilam nagranie ze swoimi odpowiedziami. Rownie dobrze te pytania mogl zadawac rekruter, a nie automat.
    rere

02.02.2022 09:55

Wystarczy dobrze znać język, żeby zostać lektorem czy trzeba mieć wykształcenie wyższe?
    Miłka

09.02.2022 13:11

Zgadzam się, że muszą to dobrze zweryfikować zanim kogoś zatrudnią. W końcu ta osoba ma uczyć kogoś, a nie się przy okazji. Chyba najczęściej jest to rozmowa po prostu prawda?
    Witos

10.02.2022 09:55

Ja miałem rozmowę zdalną z rekruterem, ale już chwilę temu, więc nie jestem na bieżąco.
    BYŁY PRACOWNIK

19.10.2021 15:34

PRACA W TUTLO JAKO LEKTOR Zgadzam się! Przed lipcem 2020 w Tutlo pracowało mi się super. Miałam stały grafik i nieważne, czy miałam połączenie od ucznia zawsze miałam płatne 25zł/1h + 5 zł za każde 20 minut, czyli średnio zarabiałam ok. 40 zł na godzinę. Poza tym za każde przepracowane 60 minut miałam 5 min płatnej przerwy co w skali 6h godzinnej zmiany dawało mi niezłe 30 minut spokojnego czasu na obiad. Pracowałam na umowie zlecenie i warunki mi odpowiadały zarabiałam ok. 4000-5000 zł pracując ok. 100-105h miesięcznie. Klienci, ani pracownicy nie wysyłali do mnie maili na prywatny adres, nie naruszali mojego czasu prywatnego. Wtedy poleciłabym pracę w Tutlo. Zmiana o 180 stopni nastąpiła w lipcu 2020, gdzie firma powiedziała, że pracujemy (lektorzy) kiedy chcemy i pomimo, że mamy płatne trochę więcej (w moim przypadku +5 zł na godzinie) to naprawdę trzeba było się strasznie namęczyć, aby wyrobić 3000-4000 zł. Spędzałam przed komputerem czekając na połączenie z uczniem średnio ok. 6h dziennie, a połączenia trwały ok. 4.5h, czyli codziennie traciłam półtorej godziny na siedzeniu przed komputerem i czekaniem, a w skali miesiąca wychodziło ok.15-20h, za które mi nikt nie płacił. Pracowałam 7 dni w tygodniu, ponieważ nie byłam w stanie w ciągu dnia "złapać" uczniów na więcej niż 5 godzin i wyrobić swojej normy. Ponadto zaczęli do mnie wypisywać konsultanci i klienci na prywatny mail (firma podpięła mój prywatny mail do systemu i klienci mieli do niego dostęp) prosząc, abym zrobiła lekcje np. o 21.00. Wszystko spoko, tylko w sytuacji kiedy uczeń się nie wstawił mój czas był zmarnowany i oczywiście nie miałam za to zapłacone pomimo, że siedziała przed komputerem i oczekiwałam na połączenie. Nikt nie odpisywał na maile, w których prosiłam o wsparcie dotyczące jakości połączenia, czy problemów technicznych. Klientom jest powiedziane, że lektorzy są dostępne kiedy chcą w związku, z czym byli i tacy klienci, którzy wzięli sobie ofertę marketingową głęboko do serca pisali do mnie maila w niedziele rano o 8.50, czy za 10 minut zrobimy lekcję. Bywało tak, że się zgadzałam, bo musiałam wyrobić godziny i logowałam się w systemie. Pracowałam 40 minut, potem czekałam 25 minut, pracowałam 20 minut, czekałam 10 minut, pracowałam 45 minut, czekałam 30 minut i tak cały dzień - pracowałam 7h, a zapłacone miałam za 5 godzin... Lekcje oferowane na Tutlo mają mnóstwo błędów, kiedy błędy są zgłaszane nikt ich nie poprawia. Jedna wielka wola amerykanka. Pomimo, że bardzo lubiłam współpracować ze swoimi uczniami i naprawdę bardzo się z nimi zżyłam to zrezygnowałam z pracy, ponieważ nie dało się pracować w warunkach, które firma oferowała. Fajnie by było, aby Tutlo zaczęło inwestować w "jakoś" lektorów, a nie ilość.
    z

08.02.2022 10:29

Dokladnie tak jest!

19.01.2022 15:13

Jak wygląda praca w Tutlo Sp. z o.o.? Przedstawicie swój typowy dzień pracy?
    luigi

02.02.2022 12:52

ja to akurat pracuje w administracji na miejscu w Warszawie więc niespecjalnie mam co opowiadać. praca w biurze jak to praca w biurze, zaczynasz robisz swoje kończysz i wychodzisz. żadnej filozofii
    hh

03.02.2022 14:59

a jakie są godziny? I jak wygląda rekrutacja do biura?
    Ferell

03.01.2022 14:36

W biurze panuje sztywny dresscode, czy jest dowolność co do wyboru strojów do pracy? Mówię oczywiście o stanowiskach, które nie mają jakiegoś bezpośredniego kontaktu z klientem.
    odp

28.01.2022 09:50

dokładnie też mi się tak wydaje żeby to było jak najbardziej aktualne, więc chyba nie ma się czym przejmować na zapas
    odp

28.01.2022 09:51

Na pewno wszystko ci powiedzą telefonicznie i wyśla wszystko to co potrzeba. Inaczej jak miałoby się odbyć? miałabyś szukać na wszystkich platformach i może trafisz a może nie?
    Dorota

18.01.2022 11:53

Dzień dobry! Mam 2 pytania z perspektywy kandydata na lektora: Czy jest założone minimum godzin do wypracowania na tydzień / miesiąc? Czy zobowiązujemy się do dostępności w określonych godzinach wcześniej, czy można zależnie od dostępności siadać przed komputerem dosłownie tego samego dnia? Pozdrawiam!
    Maj

19.01.2022 08:42

ogólnie dla większości pracowników czas pracy jest dość elastyczny więc wszystko można dogadać w trakcie rozmów
    Bejka

09.11.2021 10:48

Jaki jest tutaj rodzaj umowy, bo wiem, że jeśli chodzi o tego typu pracę bardzo różnie bywa?
    Daro

14.12.2021 16:40

B2b lub zlecenie
    Woka

14.01.2022 09:57

można pracować na niepełny etat czy raczej ciężko?
    Larry

22.12.2021 11:28

Cześć, chcę wysłać aplikację na Grafika (Senior) i przez formularz na stronie jestem w stanie dodać tylko jeden plik - CV. Gdzie w takim razie mogę dołączyć portfolio? Na jakiś adres mailowy z adnotacją, że jest powiązane z wysłaną wtedy i w tej formie cefałką? Najlepiej by to było zrobić zbiorczo, ale no tylko jeden plik przechodzi przez formularz.
    Onyx

30.12.2021 11:39

na pewno się dopytają o portfolio jak przyjdzie na to pora, nic się nie martw bedziesz miał szasnę się pochwalić tym co umiesz no bez tego to ani rusz
    Larry

31.12.2021 11:23

Dobra, to dzięki za wszystkie opinie, zamykam wątek ;)
    Tutor

10.12.2021 12:57

Hej. Dorzucam swoją opinie: Plusy: -Elastyczność grafiku -praca zdalna -gotowy materiał, jest z błędami i na niskim poziomie -raczej płacą na czas, ale to nie zawsze Minusy: -permanentny spam z prośbą o logowanie -platforma jak z początku internetu -chaos -BRAK PODWYZEK -ludzie z biura myślą, że są ważni bo mają owocowe czwartki -niskie stawki
    Karolina

23.12.2021 20:05

Ja pracowałam trochę ponad rok i 4 razy kasa była z opóźnieniem, trzeba było się upominać.
    Ama

27.12.2021 12:39

ja tam się czuje bardzo zadbana bo umiem dbać o swoje interesy więc to nie jest żadna regula. nie uogólniaj faktów których nie znasz w całości i z każdej strony
    Ania

08.12.2021 14:41

Mam pytanie, czy jak ktoś sie podejmuje pracy i przy okazji sam chciałby skorzystać z kursu dla dorosłych to ma taką możliwość?
    Wallie

15.12.2021 08:25

W sumie rzeczywiście wszystko jedno, ale to musiałbyś chyba się zapytać już przy rekrutacji. Daj znać jak coś

21.12.2021 10:15

Ile jest godzin takiego kursu wtedy?
    Dori

23.11.2021 10:52

Czy na stanowiskach biurowych jest też szansa pracy zdalnej, bądź hybrydowej?
    Monika

17.12.2021 13:19

A ile dni w tygodniu trzeba być w biurze? Jest to jakoś regulowane?
    Pio

20.12.2021 11:36

to już byś się musiał bezpośrednio dogadywać i pytać

16.12.2021 15:38

Dramat wykupiłem kurs dla całej rodziny niestety nie odbyła się żadna lekcja!!!!od 2 miesięcy Były umawiane poprzez opiekuna, Od godz 15 do późnych godzin nocnych niema możliwości połączenia się z nauczycielem polsko jezycznym.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tutlo?

Kontakt - Tutlo Sp. z o.o.

Świętego Leonarda 1 lok. 8 25-311 Warszawa

Branża główna: Nauka języków

Anuszka

14.10.2021 10:34

Witam wszystkich. Jestem lektorem w Tutlo i chciałabym co nie co opowiedzieć o tym jak mi się pracuję, ponieważ może komuś to pomoże przy wyborze w przyszłości :). Jako, że mam też inne prywatne obowiązki bardzo doceniam to, że mogę pracować zdalnie i ustalać sobie grafik zajęć. Taka swoboda jest bardzo praktyczna, zwłaszcza, że coraz więcej ludzi teraz decyduje się na naukę zdalną. Od początku wiedziałam jak będzie wyglądać moja praca i jestem zadowolona. Mogę polecić Tutlo jeżeli ktoś myśli o pracy jako lektor :)
    Ania

08.12.2021 14:44

I nie ma co być zaskoczonym, przecież pracodawca musi czasem widzieć swoich pracowników na oczy a nie tylko przez monitor.
    Odp

09.12.2021 09:25

Tak tak, ja tylko podaję suchy fakt, że jest taka możliwość.
    Monia

08.12.2021 17:47

Mam pytanie do lektorow, wiem ze sa rozne stawki ale czy ktos tu zarabia wiecej niz 50 zl/h? Zastanawiam sie czy to szczyt mozliwosci zarobkowych w firmie czy jednak zdarzaja sie podwyzki
    Szaron

28.10.2021 09:54

Pracuję w sprzedaży w Tutlo już chwilę i chciałabym powiedzieć kilka słów, czuję taką potrzebę. Jestem handlowcem już jakiś czas ale jest to moja pierwsza firma, w której czuje się dobrze, ponieważ sprzedaję coś co ma rzeczywiście dużą wartość. To jest dla mnie najważniejsze, żeby nie sprzedawać przysłowiowych "garnków". Atmosfera u mnie jest bardzo przyjemna, warunki też na plus. Dużo młodych ludzi, udało mi się nawiązać parę fajnych znajomości. Wiadomo, że zdarzają się jakieś problemy czasami no ale nie da się tego uniknąć. Myślę, że mogę polecić tutaj pracę. Dzięki bardzo.
    BratPit

22.11.2021 11:55

To nie tak, że nie ma czasu tylko wygląda to tak, jak w zasadzie wszędzie. Może za mało jeszcze widziałem, ale nie spotkałem sie z zespołem, który byłby całkowicie i ekstra ze sobą zgrany, przecież ludzie mają różne charaktery i nie każdy z każdym sie dogada to normalne. Bardziej o to mi chodziło.
    Klientka

02.12.2021 17:02

Potwierdzam, ja akurat kupiłam dla dziecka. Z obietnic przedsprzedazowych zostało prawie nic. Kurs niedopasowany do wieku, dziecko uczy się szybciej w szkole, bez renomy niż na kursie. Kontakt posprzedażowy żaden, wszyscy umywają ręce jak przytulą prowizje. Pieniądze wyrzucone w błoto.
    Martbron

20.11.2021 23:32

Swojego czasu zostałem zdyskwalifikowany przez lektora za mimikę twarzy ;) Lekcje zostały zakończone.. niesmak i przykrość pozostała.
    Matrix

04.11.2021 12:43

Jako Spec ds. obsługi Klienta pracuje się również w weekendy, czy to praca pon-pt? I jak się to godzinowo przedstawia?
    Ongi

08.11.2021 08:50

Doradca Klienta, a Specjalista ds. Obsługi Klienta, to dwa odrębne stanowiska. - Praca zmianowa, 9-17/11-19
    Matrix

16.11.2021 10:45

Właśnie, o to chodziło. Dziękuję
    ~pracownik/lektor

22.10.2021 15:25

Sama praca z uczniami jest przyjemna. Platforma intuicyjna w użytkowaniu, chociaż mnóstwo lekcji zawiera liczne błędy. Support lektora jest kompletną porażką, maile pozostają bez odpowiedzi, w nosie mają jakiekolwiek uwagi czy prośby o pomoc. Kadry - najgorszy zespół z jakim dotychczas przyszło mi pracować, zielonego pojęcia nie mają nawet o swoich pracownikach, nie cenią pracownika - lecą na ilość. Kadry są na tyle leniwe (lub jest zwyczajnie za mało pracowników), że nie chce im się nawet sprawdzić jaki kontrakt ma dany pracownik przez co bez przerwy są pomyłki i przychodzą maile nie skierowane zupełnie do pracownika, a gdy chce sie to wyjaśnić - albo odpisuje ktoś kompletnie niedoinformowany i usilnie przekonuje o swojej racji pojęcia nie mając o czym mówi (co zawsze skutkuje mailami do wielu osób w celu wyjaśnienia i powstaje niepotrzebne zamieszanie) albo odpowiedzi nie ma wcale. Pracuje wciąż w tutlo tylko ze względu na lojalność w stronę uczniów którym obiecało się ukończyć kurs następnie natychmiast złożę wypowiedzenie, nie polecam.
    PRACOWNIK

10.11.2021 16:25

W dniu dzisiejszym TUTLO kolejny raz zaskoczyło swoich lektorów w niemiły sposób. Otóż po zalogowaniu na platformę, otrzymałem komunikat, że jeśli ustawiam status na "dostępność dla studenta..." i ten student się spóźni 20 minut, to mój czas oczekiwania nie będzie wliczany do całkowitego czasu mojej dostępności. Chyba coś tutaj jest nie tak! Skoro jestem na platformie i czekam na ucznia, czyli w zasadzie już pracuję, to dlaczego TUTLO nie szanuje mojego czasu? W tzw. ścieżce rozwoju lektora nie było mowy o takim podejściu firmy do pracownika (moim zdaniem już sama ta "ścieżka" jest jedną wielką pomyłką). Jak tylko pojawił się wyżej wspomniany komunikat, to dostałem dwie możliwości: "zaakceptuj" lub "odrzuć". Rozumiem to w ten sposób: jeśli nie zgodzę się na taką "politykę", to rozwiążą ze mną umowę. Innymi słowy, wybueraj: albo się godzisz na nasze warunki, albo "do widzenia". Jest to już któraś z kolei zmiana warunków pracy ze strony TUTLO w tym roku. Bardzo niepoważne i krzywdzące dla lektorów podejście.
    biki

10.11.2021 18:30

@PRACOWNIK dzięki za wiadomość :) myślę, że pomogłeś mi podjąć decyzję i mimo kilku udogodnień, nie ma się co pakować w to (usunięte przez administratora) oby nam się trafiły lepsze opcje w przyszłości ????
    Pam

08.11.2021 14:26

Po dwóch miesiącach pracy teraz moja kolej aby co nie co powiedzieć, bo też korzystałam z goworka jak się przyjmowałam. Jestem doradcą klienta w Warszawie. Może na początku o samej rekrutacji trochę opowiem, to ważny punkt a ja trochę przeżywałam bo zależało mi na dostaniu się. Po złożeniu Cv odezwali się do mnie telefonicznie i rozmowa była bardzo rzeczowa. Tak samo zresztą jak później wideokonferencja. Kobieta była szczerze życzliwa, mogłam na spokojnie się skupić i odpowiadać na pytania. Spotkanie z menagerem też odbyło się w przyjaznej atmosferze, już byłam bardziej pewna siebie, to był już trzeci etap. Dostałam się. W umowie zawarte wszystko o czym wcześniej rozmawialiśmy, więc nie było żadnych zaskoczeń. Teraz o samej pracy. Ogólnie jestem gadułą więc odnalazłam się w kontakcie z klientami. Miałam czas aby wszystkiego się nauczyć, zawsze mogłam podpytać o coś w razie wątpliwości. W Tutlo dowiedziałam się, że doradca klienta to może być przyjemne stanowisko, bo tu pracuje się z ludźmi, którzy są zainteresowani nauką angielskiego i nie wciska się czegoś na siłę, a to chyba podstawowa sprawa w sprzedaży, przynajmniej dla mnie. Podsumowując: dobre miejsce dla tych, którzy wiążą swoje zawodowe plany ze sprzedażą i dla tych, którzy chcą się rozwijać. Są odpowiednie szkolenia prowadzone i można szlifować angielski co jest dużym plusem, bo w tym momencie ten język to taka współczesna łacina.
    Iza

08.06.2019 20:53

Złego słowa powiedzieć nie mogę. Wynagrodzenie jest wypłacane na czas, a już samo to jest dużym atutem.
    Mokka

03.11.2021 12:55

Czyli nie ma zimnych leadów?
    Toro

04.11.2021 11:23

No tak to się fachowo nazywa :) Nie ma i oby nigdy nie było
    lexxxy

14.10.2021 09:11

Hej, zastanawiam się nad złożeniem CV na stanowisko lektora. Obecnie pracuję z dziećmi (klasy 1-3) w szkole językowej, ale Tutlo brzmi jak ciekawa opcja, żeby sobie dorobić w wolnym czasie. Na jakie stawki można liczyć? Czy jest minimalna ilość godzin, które trzeba wypracować? Słyszałam, że to kwestia dość elastyczna. Jaką formę umowy proponują?
    Pracownik lektor

29.10.2021 16:32

Co do stawek to zależą one od formy współpracy. Jeśli jest to działalność gospodarcza to np. 50 zł za godzinę. Nie wiem ile dostają osoby na umowie zlecenie. Musisz jednak pamiętać, że te 60 minut to nigdy nie będzie takie prawdziwe 60 minut gdyż na platformie spędzisz np. 1,5 h rzeczywistej żeby „uzbierać” te 60 minut. W praktyce wyglada to tak, że np. logujesz się o 16.00. O 16.10 dzwoni uczeń. Do 16.30 masz zajęcia. Potem czekasz np. do 16.35 na kolejny telefon i uczysz do 16.55. Potem o 17.00 dzwoni kolejny uczeń. Teoretycznie minęła już godzina, bo przecież zacząłeś o 16.00 a jest 17.00 ale tak naprawdę w Tutlo nie zarobiłeś jeszcze tych 50 złotych bo pracowałeś dopiero 40 minut, zatem brakuje Ci kolejnego ucznia do pełnej 60. Moim zdaniem jest to bardzo duży minus Tutlo. Poza tym, warto przemyśleć ich coraz dziwniejsze pomysły jak na przykład „tajemniczy metodyk”. Pisałem w jednym z postów że jest to niezgodne z prawem i jeśli ktokolwiek od nich zadzwoni do mnie stosując tę metodę, wejdę na drogę prawną. Firma powinna najpierw zapytać lektora czy życzy sobie być sprawdzony pod kątem metodycznym i jeśli lektor wyrazi chęć to dopiero wtedy zrobić „hospitację”. Podszywanie się pod ucznia i weryfikacja pracownika bez jego zgody jest nielegalna.
    Była pracownica

27.10.2021 14:34

Miałam tę że tak to nazwę "nieprzyjemność" pracować tam. Szkolenie nowych pracowników byle jakie, właściwie to żadne, raczej pracujesz już 1 dnia. Metody na zwalanie roboty komuś innemu żałosne. (usunięte przez administratora)- raczej nie powinna nią być, nie odpisuje na smsy, nie odpisuje na czacie, nie odpisuje na maile. Róbta co chceta. Sam/sama se rozwiązujesz problemy, raczej nie uzyskasz od nikogo pomocy. Stawki marne, umowy też. Atmosfera beznadziejna, to praca dla NIEambitnych osób. Krótko: Nie polecam.
    Ciekawy

28.10.2021 15:28

A w jakim dziale pracowałaś?
    LordFrog

27.10.2021 10:29

Szanowni Państwo! Miałem okazję zetknąć się nieco z Tutlo jako potencjalny uczeń. Do podjęcia współpracy ostatecznie nie doszło, chciałbym jednak podzielić się z Państwem kilkoma uwagami. 1. Kontakt przedstawiciela z potencjalnym uczniem podczas próby "zwerbowania go" jest bardzo pozytywny. Lekcja próbna również przebiegła bez zakłóceń. Sam pomysł zgromadzenia dużej grupy lektorów na jednej platformie uważam, za znakomity, 2. Następnie pojawia się oferta. I teraz niestety od razu jest dyskomfort. Jakiś dziwaczny nacisk, który kojarzy mi się ze sprzedawaniem garnków na pokazach prowadzonych przez różnorodnych przedstawicieli podejrzanych firm. Klient musi zdecydować się od razu, w przeciwnym razie cena kursu będzie wyższa. Zegar tyka, a przedstawiciel firmy wywiera presję, by podjąć decyzję od razu. Bardzo niekomfortowa sytuacja, która zupełnie przekreśla wcześniejsze pozytywne wrażenia. 3. Sam pomysł ze "zniżką" uważam za zupełnie zbędny. Ten manewr jest już tak zgrany, że nie powinien być powielany przez żadną poważną firmę. 4. Długość lekcji. Pomysł, że lekcja jest niedługa, uważam za bardzo dobry, Jednak 20 minut to za mało. Lekcja powinna trwać 25, a najlepiej 30 minut. 5. Cena kursu. Niestety bardzo wysoka. Osoba, która chciałaby wziąć więcej lekcji, by skutecznie nauczyć się języka obcego, zmuszona jest wpakować w kurs nie kilka, a pewnie kilkanaście tysięcy złotych. 6. Firma mogłaby rozważyć wprowadzenie oferty prepaid. Osoby, które skorzystałyby z takiej możliwości zapłaciłyby np. za kilkanaście lekcji bez konieczności podpisywania krępującej umowy na rok, czy dwa. Na zakończenie dodam, że kontakt z Tutlo uważam za bardzo ciekawe doświadczenie i pozdrawiam uprzejmie wszystkich Pracowników firmy, a zwłaszcza tych o niewysokim statusie.
    Maxine

01.07.2021 11:46

Cześć, czy pracownicy też mają możliwość korzystania z platformy do nauki języka? Ogólnie, na jakie udogodnienia czy dodatki można liczyć?
    Pracownik Tutlo

19.10.2021 15:17

Nie - pracownik ma tylko uczyć i pracować w czasie, kiedy nie otrzymuje wynagrodzenia (czas oczekiwania na ucznia nie jest płaty i w skali miesiąca traci się kilka godzin pracy za dramo) :( Ogólnie nie polecam!
    Anuszka

20.10.2021 10:52

Ja podczas czekania na ucznia robię inne rzeczy, to też nie do końca wina Tutlo tutaj według mnie. Nie każdemu to pasuje, ale ja np. nie mam z tym problemu. Przy dobrej organizacji można dużo zrobić przy okazji.
    Bob

28.07.2021 12:26

są sztywno określone godziny pracy, czy jest to w jakikolwiek sposób elastyczne?
    Glori

12.10.2021 14:40

Ale oczywiście można też czekać całymi dniami aż ktoś odpisze tutaj
    Wiktoria

13.10.2021 10:32

ok, widze że to jakiś mega problem odpowiedzieć na proste pytanie
    Man

13.09.2021 11:38

Czy tutlo jest tylko dla dorosłych czy są tez lekcje dla dzieci w ramach korepetycji?
    Kari

11.10.2021 15:30

Sama zapisałam syna na zajęcia Tutlo Junior++ i jest bardzo zadowolony.
    Amelia

11.10.2021 15:34

Te kursy poleciła mi znajoma i zapisałam swoją córkę, choć na początku miałam wątpliwości, bo ma dopiero 6 lat, ale okazało się, że zajęcia są prowadzone w bardzo miłej atmosferze i teraz już nie ma problemu, żeby tam chodziła.
    Dave

30.09.2021 11:23

Ile etapów rekrutacji można się spodziewać? Maglują bardzo?
    Lety

07.10.2021 12:37

nie, u mnie było bardzo ok, także bez spiny
    Dave

08.10.2021 15:10

super, dzięki
    Obecny pracownik

16.09.2021 16:13

Cześć i czołem. Czytam te wypowiedzi i w zasadzie nigdzie nikt jeszcze nie napisał prawdy. Jestem zatrudniony na podstawie umowy B2B, dla zainteresowanych - jest stała podstawa + dość dobra prowizja. To nie jest praca na 8h, pracując w ten sposób możecie nawet nie wysyłać CV do firmy. Pracy jest bardzo dużo, klienci może nie walą drzwiami i oknami ale spotkań w ciągu dnia można mieć nawet 8 po godzinie plus dodatkowe obowiązki jak na przykład obdzwonienie kontaktów czy podpisywanie umów. Prowizja jest uzależniona oczywiście od celu sprzedażowego. Opłaca się robić więcej, bo pieniądze są bardzo dobre. Co do benefitow - pełny socjal (płatny), możliwość wymiany punktów na nagrody, możliwość korzystania z kursu. Ogólnie firma bardzo dużo może dać. Generalnie jestem zadowolony z formy pracy i współpracy, w sezonie idzie to bardzo dobrze ale tak jak mówię, jak ktoś się nastawia na pracę 8h to niech szuka gdzieś indziej :)

23.09.2021 12:16

Wiesz co - tam było coś takiego jak bonusly - wiec pewnie dalej z tego korzystają. Całkiem spoko to było!
    Ala

28.09.2021 11:28

a, okej znaczy, niewiele mi to mówi, bo nigdy nie miała najmniejszej okazji zobaczyć sposobu działania, ale rozumiem, że to na jakieś zewnętrznej platformie - zawsze jakieś info ;)
    Lookash

14.09.2021 12:25

Praca na infolinii - skupia się to na połączeniach przychodzących, czy wychodzące również?
    Lookash

24.09.2021 11:37

No tak, na logikę. Thx
    Agix

27.09.2021 13:59

spoko, kto pyta nie błądzi hahaha

16.09.2021 16:58

Mooki

17.09.2021 13:42

Jak chcesz rozwiązać umowę, której nie zawarłaś?
    Galia

20.09.2021 13:37

Zadałam sobie dokładnie to samo pytanie czytając tą wypowiedź. Wydaje mi się, że zaszła tutaj jakaś pomyłka i Pani napisała chyba nie w tym miejscu co trzeba, więc najlepiej będzie to zignorować.

17.09.2021 08:06

Firma nie udziela informacji po rozmowie rekrutacyjnej. Zero odzewu! Brak profesjonalizmu.
    Orby

06.08.2021 12:43

I ostatnie - jak liczebnościowo przedstawia się kwestia pracy w BO? Kameralne zespoły, czy dużo ludzi? Łatwo o dobrą atmosferę, czy są jakieś problemy na tej linii? Przepraszam za spam i z góry dziękuję.
    odepe

07.09.2021 13:46

Back Office ;)
    Tora

13.09.2021 11:24

i czym się tam zajmują pracownicy? co to jest za dział właściwie? jakieś wsparcie czy coś w tym stylu?

Zostaw merytoryczną opinię o Tutlo Sp. z o.o.