Tutlo

Co nas wyróżnia?

Etapy rekrutacji

Nasze kursy

Biura

5. Opinie o Tutlo Sp. z o.o.

Tutlo

Nie przegap nowości o Tutlo Sp. z o.o.!

Były

17.03.2023 11:19

Tutlo to jest projekt biznesowy. Ma się opłacać założycielom- młodym wilczkom z wykształceniem biznesowym i znajomością trików handlowych Całą resztę można sobie dopowiedzieć.
    Straszna ta praca

14.03.2023 11:56

Odradzam aplikowanie do Tutlo na stanowistko lektora języka angielskiego. Będziesz pracować kosztem swojego prywatnego życia - od rana do wieczora aby tylko wyrobić minimalną krajową. Po podpisaniu umowy Tutlo o tobie zapomina do czasu aż zrobisz jakąś drobnostkę, która im się nie spodoba. Klient nigdy się nie myli, wszystkie problemy tworzone są przez lektorów. Klientom zwiększają nagle ceny i mówią, że lektorzy chcą zarabiać więcej , podczas gdy ich stawka godzinowa wynosi tyle samo od blisko 3/4 lat. Tutlo tworzy projekty, które są mało opłacalne dla lektorów, a ich nie zaakceptowanie wiąże się z rozwiązaniem umowy. Ponadto firma wydaje więcej na reklamy na youtubie, a gdy jest prośba o podniesienie stawki o 2/3zł to nie zrobią tego. Materiały lekcyjne są nietrafione, kradzione z internetu, przepełnione błędami i merytorycznie nieodpowiednie pod kierowane grupy wiekowe. Osoby z HRu wysyłali mi także notorycznie maile mówiąc, że mamie jednego dziecka nie spodobała się lekcja, że jestem kiepskim nauczycielem i kazali mi przeprowadzić darmową lekcję dla jakiegoś metodyka ze spółki (oczywiście czas lekcji nie wliczał się do wypłaty). Po przepracowaniu 2 lat nie wysłano mi propozycji podjęcia innego stanowiska (o czym poinformowano osoby, które pracowały nawet 3/4 miesiące) i postanowiłem odejść z tej "szkoły". Obecnie pracuję dla lepszej szkoły językowej, gdzie zarabiam 2 razy więcej, się rozwijam, a moje starania są doceniane przez właścicieli i klientów.
    Podziękuję

15.03.2023 09:54

No to niezły koszmarek. Ale pomijając już fakt, jak traktują lektora, to jest to też nieuczciwe w stosunku do klienta. Mówić, że podnosi się ceny, bo tego wymagają lektorzy, a dla tychże lektorów figa z makiem.. SZOK
    Tutor Katowice

13.03.2023 03:22

Tutlo to taka Polska parodia internetowego przedsiębiorstwa. Ludzie którzy zarządzają firma są szalenie nieudaczni. Tutor jest na samym końcu łańcucha pokarmowego tego dziadostwa. Nie ma z nikim kontaktu, ciagle się od niej/niego czegoś wymaga. Ja pracuje już ponad dwa lata. Z prawie 100 godzin które kiedyś wyrabiałam teraz robię niespełna 30 miesięcznie. Chętnie bym robiła 150, ale nie dla kogoś kto mnie tak olewa. Słyszałam już tyle obietnic zmian ze przez chwile nawet uwierzyłam ze to nastąpi. Liczy się tylko mamona która generują agenci. My tutorzy pracujemy na zasadzie „nie pasuje-to wyjazd” ktoś inny się znajdzie na twoje miejsce. W całej mojej karierze jest to zdecydowanie najgorsze miejsce pracy.
    User Deleted :>

13.03.2023 17:58

Racja. Tutlo nienawidzi polskich lektorów, ale musi z nimi pracować przez polskich klientów. Generalnie jeśli firma daje ci do zrozumienia, że cię nie chce to nie ma czego tam szukać
    były kandydat

14.03.2023 16:28

No ale jak zatrudniają taką ilość lektorów jak tu piszą to możliwe, że jest się jednym z wielu. Rotacja jest z tego co tutaj piszą bardzo duża. Czyli lektor to taki trybik w maszynie. Gorzej jak w kopo....
    Smuteczek

04.12.2022 12:18

Jako osoba, która dopiero co zakończyła współpracę z tą firmą muszę stwierdzić, że nie jest to dobry pracodawca (mówię to z punktu widzenia lektora, osoby pracujące w biurze, z tego co widzę/słyszę mają nieco inne doświadczenia). Generalnie, jeżeli jest to praca która traktuje się jako źródło tymczasowego/dodatkowego pieniądza to ma to sens, stawki za przepracowaną godzinę (to nie to samo co bycie dyspozycyjnym na platformie), zaczynają się od 29 zł brutto dla osób, dla których byłaby to jedyna praca. Osoby zatrudnione w innych miejscach mogą liczyć na wyższe stawki od 35 zł brutto. Niestety często przepracowane godziny nie równają się byciem dyspozycyjnym na platformie np. można być na platformie 50 godzin dostępnym, a przepracować jedynie 20 godzin. Dodatkowo trzeba wyrabiać minimum bycia dostępnym na platformie 20/30/40 godzin w miesiącu w zależności od poziomu na jakim się jest. Zdecydowanie bardziej przyjaznym systemem była możliwość logowania się na tyle ile się może, a nie dodatkowy stres czy się wyrobi odpowiednią ilość godzin. Generalnie istnieje możliwość zarobienia większych pieniędzy im więcej czasu się spędza na platformie lub gdy się bierze udział w dodatkowych rzeczach typu przygotowanie kursu, dołączenia do programów (*tylko jeżeli można być dyspozycyjnym określoną ilość godzin i to między większość 16-20). Dodatkowo, poczucie, że lektorzy są traktowani jako zło konieczne i jeżeli coś tylko idzie źle to tylko i wyłącznie wina lektorów nie wpływa korzystnie na chęci/zaangażowanie do pracy. Na moje szczęście była to praca dodatkowa, a nie główne źródło utrzymania i jak początkowo moje zaangażowanie było wysokie, tak wszystkie różne dziwne sytuacje które się wydarzały, czy spotkania, z których nie wynikało nic oprócz tego, że lektorzy mają wymagania z kosmosu, i jak komuś się nie podoba to zawsze można zmienić pracę, to niestety ale i chęci i witki opadły. Oczywiście w firmie pracują też super osoby, które naprawdę starają się by praca była jak najlepsza dla lektorów, to niestety jest to kropla w morzu. Generalnie, na plus jest to, że można łączyć się z różnymi ciekawymi osobami, i robić doświadczenie jako lektor, i to by było na wszystko. Tak naprawdę jest to praca tymczasowa dla studentów, którzy chcą pomiędzy zajęciami sobie dorobić. Szkoda bo zamysł jest mega a podejście do pracownika iście dziaderskie :(
    Gregory

11.03.2023 20:43

No z tego co tutaj wyczytałem to raczej dorywczo i ze statusem studenta można jeszcze się zastanawiać czy warto. w innym przypadku się raczej nie opłaca.
    User Deleted :>

13.03.2023 18:20

To niestety prawda - uczeń się nie stawia to zmarnowany czas dla lektora. Możesz to wprawdzie zgłaszać, ale i tak nic z tego nie wyjdzie. Zachorujesz i chcesz wznowić pracę ze stałym uczniem? Uczeń nie ma pojęcia kim jesteś; kontakt się urywa.
    Tomek

28.01.2020 10:11

Jak ktoś ma dość pracy w korporacyjnej kulturze organizacyjnej, to polecam Tutlo. Raportowanie jest ograniczone do niezbędnego minimum. Nikt nie wylicza ile kto był na przerwie i ile razy poszedł po kawę, czy do łazienki. Nie ma też problemu, by obiad zjeść sobie gdzieś na mieście. Jeżeli wypełnia się swoje obowiązki na czas, to wszyscy są zadowoleni. Firma się szybko rozwija, dochodzą cały czas nowe zadania, więc nie ma mowy o rutynie. Do tego dochodzą różne małe benefity, które lubią milenialsi typu ping-pong, owoce w biurze, masaże, joga, czy możliwość przyprowadzenia zwierzaka :)
    am

28.10.2022 13:54

Opinia jest pisana przez osoby wyznaczone do pisania pozytywnych opinii w Internecie przez tutlo. Rozmawiałem wielokrotnie z lektorami z tutlo z którymi się trochę lepiej poznałem i mówili zupełnie co innego Dużo raportowania i kary za nie wyrobienie limitu tak wygląda praca w tutlo
    Michał

13.03.2023 11:39

możesz powiedzieć coś więcej na temat kar? czy w umowie są jakiekolwiek kary finansowe?
    kandydat

08.03.2023 12:12

Po rozmowie rekrutacyjnej, pomimo ustalonego terminu na feedback, brak jakiegokolwiek odzewu, co w mojej opinii nie świadczy o szacunku do kandydatów poświęcających swój czas na (usunięte przez administratora) spotkania z przedstawicielami firmy.

18.02.2023 12:01

Mówisz, że masz umowę cywilnoprawną. Bo umowy o pracę tutaj ci nie zaproponują. Czyli musisz się zgodzić na taką formę współpracy, chociaż wolałabyś inną. Wiadomo, nie podoba się, to przyjdzie następny np mniej wymagający student , więc dopóki będą mieli skąd ich brać, to praca będzie właśnie na takich warunkach i nic się nie zmieni. Ale to jest miejsce, gdzie można otwarcie powiedzieć, że warunki pracy są tam bardzo słabe.

03.03.2023 13:55

no ma to sens, bo przecież sporo osób dorabia sobie do pensji w ten sposób i im to pasuje

08.03.2023 11:50

No tak. Wszystko zależy od tego jakie kto ma oczekiwania. Jeśli nie pokrywają się z tym co oferuje firma, to przecież nikt nie każe podejmować współpracy. Są osoby, którym to będzie odpowiadało, a są takie, którym nie, to normalne. Tylko z jakiegoś powodu narracja na forum sugeruje, że osób z tej pierwszej grupy nie ma i próbuje się ich uciszyć, mówiąc, że ktoś im płaci za opinie, bo pojęcie tego, że ktoś może mieć inne zdanie, przekracza rozumowanie niektórych osób.
    Serio?

20.02.2023 16:02

Czy to jest jakiś żart? Bo lepiej płacą na magazynie.. Czy może ktoś to potwierdzić, bo nie wiem, czy się śmiać czy płakać Teraz stawki, czyli temat tabu. 32zł/h przy dostępności mniejszej niż 60h 36zł/h przy dostępności 60h + < 100h 39zł/h przy dostępności 100h
    User Deleted : >

04.03.2023 16:19

Byli tacy zdesperowani ludzie, którzy napracowali się natworzyli materiałów za darmo (wymogiem akceptacji było stworzenie kilku przykładowych zajęć). Wybrali losowo 3 osoby, a reszcie podziękowali i ukradli materiały... szkoda gadać...

08.03.2023 11:47

Nadal, porównywanie tych dwóch charakterów pracy jest średnio miarodajne. Pracowałem na magazynie kiedy miałem gap year i wiem o czym mówię. Dla mnie to porównanie wyjęte z tylnej części poniżej pleców i tylko to mam na myśli. Co do pracy, każdy podejmuje własne decyzja i ja do niczego nikogo nie zamierzam przekonywać, czy namawiać, bo interesu w tym żadnego nie mam.
    KTOŚ

03.03.2023 21:47

Naprawdę wchodzęnie tutuj pracowników Tutlo i podszywanie się pod np. kandydatów udających zainteresowanie zapisaniem się na kurs lub komentowanie tych bardziej pozytywnych opinii (których jest tu jak na lekarstwo) jest żałosne. Płacą wam za ten PR chociaż?
    KTOŚ

07.03.2023 09:27

Czytaj ze zrozumieniem. Zadane było pytanie, czy wam płacą za PR, a nie twierdzenie.
    User Deleted : >

07.03.2023 09:33

Ponieważ te darmowe lekcje to fikcja - będą chcieli umowę na 2 lata i im za te 5/10 tys to bez różnicy im czy dostaniesz 6 lekcji x 20 min za lekcję. Ponadto to lektor z tych 5/10 tys dostanie 39zł / godzinę. (usunięte przez administratora)
    Harry

07.03.2023 09:32

Ten pakiet rodzinny jest skierowany tylko do rodzin czy można się zebrać ze znajomymi albo jak kto woli dalszym kuzynostwem
    Ocena

03.03.2023 00:50

Uczyłam się tu kiedyś i było super. Teraz połasiłam się na promocje gdzie indziej i żałuje

03.03.2023 13:46

no czasem nie ma co kombinować, jak coś się po prostu sprawdza :)

03.03.2023 13:48

a długo się tu uczyłaś? masz zamiar kontynuować naukę jeszcze tutaj?
    Damian Cz.

28.02.2023 22:33

Pracę w Tutlo rozpocząłem dnia 07.04.2020 a nieformalnie (bo dalej nie potrafią tego odnotować) zakończyłem w listopadzie 2022 roku. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że była to najgorsza praca jaką w życiu miałem. Zacznijmy od tego, że spółka nie dba w żaden sposób o swoich własnych polskich pracowników, którzy stanowią jej zdecydowaną większość. Ba! Oferuje fikcyjne projekty premiowe dla pracowników, wprowadzając pozornie korzyjstniejsze rekompenowanie czasu. Jest to pozorne, ponieważ A, w dalszym ciągu nauczyciel nie ma pewności, że ktokolwiek doń zadzwoni oraz B, premia nie odnosi się do stawki po 100h pracy (premia tylko do lekcji w ilości <100h). Ponadto, agenci dzwonią do lektorów nocą i błagają o przeprowadzenie lekcji próbnej z jakimś tam dzieckiem. Oczywiście prośba o zaniechanie dzwonienia spełza na niczym, ponieważ telefony ponownie dzwonią. Hasło spółki "pracujesz ile chcesz" to kłamstwo - po wejściu na II oraz III poziom musisz być dostępny/a min. 40/60 godzin w miesiącu. Możesz odmówić programu rozwoju? Śmiało, ale to koniec pracy. Masz własne zdanie? Nikogo to nie obchodzi. Lektorzy musieli błagać Tutlo o poprawianie wydajności platformy. Spółka nie chce nawet przeprowadzać ankiety by otrzymać odpowiednią grupę uczniów. Kończy się takim misz-maszem każdego i nikt nie wie kogo uczymy, a potem uczniowie płacą, że nauczyciele są źli i nieprzygotowani. Zarobki to 32-39 PLN/h - śmiech na sali.
    Niedoszła Kandydatka

01.03.2023 18:44

Dzieki Damian za opinię. Wszytko, co tu przeczytałam skłoniło mnie do zaniechania próby aplikowania do tej roboty. Szczerze powiem, że jeśli takie są realia i tak się "wynagradza" lektorów w tej firmie to jedno ze słabszych miejsc do nauczania.
    NIEZADOWOLONY

04.02.2023 18:34

Tutlo to najgroszy pracodawca z jakim miałem do czynienia jako lektor. Nie dość, że stawki za zajęcia są żenująco niskie, to jeszcze krótkie 20 minutowe lekcje i obowiązek wystawiania tzw. feedbacku po lekcji sprawia, że realnie pracuje się dłużej a dostaje mniej. Do tego brak podwyżek, śmieszne programy bonusowe, które są w istocie mało lub w ogóle nieopłacalne. Najlepiej jest ogłosić się i po prostu dawać lekcje prywatnie, stawka razy 2 (co najmniej :-). Jeśli ktoś ceni sobie swój czas i nie chce pracować jak wyrobnik i poświęcać swoje życie na ślęczenie cały dzień przy komputerze żeby zarobić średnią krajową to niech ucieka stamtąd jak najszybciej. NIE POLECAM TEJ SZKOŁY PROFESJONALNYM LEKTOROM !!!
    Niedoszły kandydat na lektora

18.02.2023 12:58

O rany, to dobrze, że tu zajrzałam i poczytałam te opinie. Nie brzmi to zachęcająco.
    Erica

01.02.2023 13:40

Ja pracowałam w Tutlo jako lektorka. Mnie praca odpowiadała bardzo, bo też nie chciałam się wiązać całkowicie z żadną firmą i mieć stały grafik nie do ruszenia, zależało mi na czymś bardziej elastycznym, bo dużo byłam w rozjazdach. Sama praca przyjemna, ja miałam już spore doświadczenie, przez lata udzielałam korków z języka. Co do firmy - jakieś zarzuty na pewno się znajdą, bo idealnej firmy do tej pory jeszcze nie znalazłam. Nie chcę się teraz nad tym rozwodzić, bo raczej wolę trzymać w sobie pozytywne wspomnienia, zamiast rozpamiętywać minusy . Warunki całkiem niezłe, przynajmniej mi w ówczesnej sytuacji zupełnie odpowiadały, ale wiadomo - kwestia indywidualna. Współpracę zakończyłam, bo osiadłam już na stałe za granicą i szukałam czegoś bardziej stałego i w moim zawodzie. Ja wspominam dobrze, ale oczywiście nikomu nie chce narzucać swojej opinii, każdy ma swoje własne doświadczenia i ocenia to podług siebie. Ale jak ktoś się zastanawia nad taką pracę, to moim zdaniem warto dać szansę.
    Erica

15.02.2023 21:35

W moim przypadku ciężko nie było. Natomiast nie wiem jak będzie w twoim - nie wiem na jakim poziomie masz język, nic o tobie nie wiem. Nie ja jestem od weryfikowania tego, więc bardzo trudno mi odpowiedzieć na to pytanie.
    Wiktoria

17.02.2023 15:24

okej, czyli jednak określili minimum, nie jest to jakoś dużo godzin, więc spoko, o ile wszyscy mają takie warunki
    Anti

07.02.2023 11:24

Hej, czy lektor korzysta ze swoich materiałów czy Tutlo ma coś gotowego dla pracowników?
    riczard

08.02.2023 15:40

dobre pytanie, ktoś da znać?
    Zen

05.02.2023 17:18

Polski Startup obliczony na maksymalizację zysku przy jak najmniejszych kosztach Czyli klienci płacą zawyżone stawki a lekorzy zarabiają grosze. Stawki dla lektorów są tu jak sprzed 20 lat. Większość to studenci, i to raczej innych kierunków ;-) Słaby poziom wszystkiego, jeśli mam być szczera

25.01.2023 11:24

hej, jak się ma sprawa z widełkami podanymi w ogłoszeniach? zależne od doswiadczenia?
    papuga

01.02.2023 14:05

zawsze sklada sie na to kilka czynnikow, wlasnie doswiadczenie itd
    Buzz10

02.02.2023 12:01

oczywiscie ze tak
    Była tutorka w Tutlo

30.01.2023 18:37

Praca tylko opłacalna w przypadku niewymagających studentów jako dorobienie do studiów Dla wykształconego lingwisty szukającego jednego pracodawcy to nie jest to miejsce. Umowy śmieciowe, stawki jak sprzed 20 lat albo dalej, nie ma mowy o podwyżce. Śmieszne programy bonusowe, nierealne i nieopłacalne w realizacji. Zero poszanowania dla lektorów, notoryczny brak odpowiedzi na maile, szczególnie te w których czegoś się domagasz.bo telefonu tu do nikogo nie dostaniesz. Ale już do ciebie dzwonią wszyscy jak czegoś potrzebują - na twój prywatny telefon, dodam. Zrezygnowałam po niespełna roku, z szacunku do siebie i swojego czasu.

27.01.2023 20:01

Nie polecam pracy w tej firmie jako lektor. Stawki bardzo niskie, jeśli chce się zarobić jakieś godne pieniądze to trzeba poświęcić cały dzień, dosłownie od rana do nocy, bo nie gwarantują tu ciągłości połączeń. Czasami żeby wyrobić godzinę lekcji trzeba być na platformie 2 albo i dłużej. Wyzysk to jedyne słowo, które ciśnie mi się na usta po przepracowaniu w tej firmie roku. Zrezygnowałem bo perspektyw na podwyżkę stawek tu nie ma i nie będzie. Z tego, co zauważyłem stale zatrudniani są nowi lektorzy, bo ci którzy się zorientowali jak wykorzystuje się tutaj pracowników po prostu rezygnują i odchodzą. Zostają ci dla których jest to tylko praca dorywcza, dorobienie do studiów i takich jest tu najwięcej. Na umowę o pracę tutaj nie zatrudniają, zlecenie , dzieło lub B2B, byle nie było dużych kosztów. Piszę tę opinię jako były lektor, ale z tego co zauważyłem to w ogóle jest tu duża rotacja, nawet w tzw. HRze. No ale czego tu się spodziewać, przecież od dobrego pracodawcy ludzie nie odchodzą, tylko od firmy, która stosuje wyzysk. Zasada stara jak świat, im więcej jest lektorów na rynku, tym mniej szanują lektorów. Dlatego śmiałem się, jak inny dali się nabierać na program typu"poleć innego lektora" i werbowali do Tutlo swoich znajomych, a potem zdziwieni, że nikt im nie odpowiada na maila o podwyżce. I takich brainiacs jest to całkiem sporo. Obecnie pracuję dla siebie , poświęcam na nauczanie dwa razy mniej czasu a zarabiam dwa razy więcej. I niech to posłuży za najlepszy komentarz o tej firmie.
    Karina

27.01.2023 19:58

Korzystam z oferty Tutlo od ponad pół roku, i gdyby umowa nie wiązała mnie na minimum rok już dawno zrezygnowałabym z ich usług. Poniżej przytaczam główne przyczyny mojej negatywnej oceny: - Większość lektorów jest na niezwykle niskim poziomie i pomimo bycia nativami, nie potrafią poprowadzić rozmowy na zadane tematy. Często również nie słuchają co się do nich mówi. - Rzadko zdarza się sytuacja że można wybrać z ilości większej niż 5 lektorów (reszta jest zajęta). Kiedy się już wielu wypróbowało, niesamowicie zawęża to możliwości. - W lekcjach są często błędy językowe lub gramatyczne, co jest naprawdę żenujące. - Przy wykupywaniu usługi sprzedawca zapewnia że będzie możliwość prowadzenia toru nauki. Nie ma. - Kiedy już podpiszesz umowę Tutlo przestaje odbierać do Ciebie telefony. Gdy już odbiorą, zapewniają, że rozwiążą problem i skontaktują się z Tobą z powrotem, co nigdy się nie dzieje.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tutlo?

Kontakt - Tutlo Sp. z o.o.

Świętego Leonarda 1 lok. 8 25-311 Warszawa

Branża główna: Nauka języków

Damian 72

28.10.2022 13:40

prawie od roku jestem klientem tutlo. Nie polecam tej platformy z kilku powodów. Największa wadą tutlo jest to że bardzo ciężko jest się połączyć z wolnym lektorem szczególnie polskim. Pod koniec miesiąca w godzinach po południowych zdażało mi się stracić 2 godziny żeby zrobić 20 minut lekcji. Następną wadą tej platformy jest to że łączymy się przez Internet z różnymi osobami które bardzo często maja słaby Internet lub kiepski sprzęt a do tego mogą cicho mówić. W takich warunkach nie wyniesiecie za dużo z takiej lekcji. Mimo ze tutlo wydaje bardzo dużo na reklamę absolutnie nie dba o swoich klientów na których dużo zarabia. Rozpocząłem umowę w połowie miesiąca i Pan konsultant powiedział mi ze z uwagi na to ze mam tylko polowe miesiąca tutlo pozwoli mi wykorzystać lekcje w ostatnim miesiącu. Nic takiego się nie stało mimo pisania maili. Zdecydowanie nie polecam, lepiej znaleźć sobie dobrego korepetytora bez żadnej wiążącej umowy na rok jeśli cos będzie nie tak zawsze możesz poszukać innego

26.01.2023 18:16

Też nie polecam i zgadzam się ze wszystkim ,dodam jeszcze częste odwoływanie lekcji przez lektorów .

26.01.2023 18:08

Zostałam (usunięte przez administratora) prze Tutlo nic nie wyglada tak jak przedstawiają podczas rozmowy ani połączenie z lektorem ani same lekcje prowadzone szybko bo kolejny temat.Straciłam miesięcznie 490 zł płaciłam przez roki bardzo żałuje że ich wcześniej nie sprawdziłam.
    Orso

28.11.2022 13:19

Jak wygląda praca w dziale sprzedaży? Wyszukuje się od zera własnych potencjalnych klientów, czy z jakiejś bazy, czy raczej kontaktuje z osobami, które zostawiły do siebie kontakt w formularzu?

25.01.2023 11:23

piszą w wymaganiach że chcą doświadczenie

25.01.2023 11:23

nie widać ofert na staż ale podpytaj
    Mery

21.01.2023 20:06

Otrzegam wszystkim lektorów przed tą firmą. Praca za tzw. (usunięte przez administratora), lekcje 20 minutowe dla lektora to śmiech na sali, dodatkowo trzeba jeszcze napisać tzw: feedback, realnie za godzina pracy wychodzi jak 1,5 . Żeby zarobić jakieś godne pieniądze (ale bez rozrzutności) trzeba siedzieć od rana do nocy, kosztem prywatnego życia. Ogólnie dobry lektor długo tam nie popracuje, bo stawki są po prostu śmieszne. O jakości niektórych lektorów to już lepiej się nie będę wypowiadać, dorabiający studenci na kierunkach nie mających nic wspólnego z nauczaniem języka. Ta platforma stawia na ilość, nie jakość. Klientom podwyższają ceny i wmawiają, że to lektorzy domagają się wyższych stawek a tymże lektorom nie daje się nic. Praca na śmieciówkach. Trzymajcie się z daleka wszyscy szanujący się lektorzy!
    Anna

20.01.2023 07:53

Lekcje nudne nauczyciele nie sprawdzają na jakim poziomie jesteś i prowadzą to co sobie przygotowali na zajęcia... Brak zadań domowych do przerobienia lekcji... Lektorzy nie odpowiadają na wiadomości... Tragedia!
    przekret

19.01.2023 20:51

Szkola jest taka jak i jej proces rekrutacji. Pani dzwoni z propozycja rozmowy kwalifikacyjnej, wysyla link po czym w dzien spotkania nikt na roznowe i sie nie laczy Na drugi dzien dostajesz mail ze im przykro ze rozmowa nie mogla dojsc do skutku i zapraszaja cie na trzeci termin jesli nadal jestes zainteresowany Ale uwaga, godzine przed dostaje maila gdzie dziekuja mi za spotkanie ( ktore nigdy sie nie odbylo) i pisza ze moja kandydatura zostaje odrzucona bo nie znam jezyka na dobrym poziomie Tekst do lektora z 20 letnim stazem, doswiadczeniem za granica w krajach unii i certyfikatem cambridge dla lektorow Hahaha ktora szkola z renoma tak traktuje ludzi? Nie masz szacunku dla otencjalnych wspolpracownikow aplikantow to tym bardziej go nie bedzie dla kursantow
    Metodyczny

30.11.2022 08:12

Witam, jaka jest mniej wiecej srednia wieku w firmie? Pracuja raczej mlodzi ludzie? Jak to wyglada?
    atmo

20.12.2022 15:31

a jak atmosfera? dogadujecie się?
    avc

17.01.2023 17:06

a o jaki dział pytasz? bo jeśli chodzi o lektorów to raczej praca indywidualna

15.01.2023 11:45

Lee

16.01.2023 21:13

Oho, czyżby konkurencja przyszła się zareklamować?
    Star

29.12.2022 18:50

W Krakowie na Starowiślnej jest coś pod nazwą Tutlo, to wasze biuro lub jakieś miejsce dla lektorów? Jeśli można stamtąd pracować jako lektor to lokalizacja bardzo by mi odpowiadała, szczerze mówiąc, dlatego pytam.
    Eri

04.01.2023 15:05

Są też w innych miastach takie szkoły stacjonarne czy tylko Kraków?
    vika

11.01.2023 07:28

pewnie w rekrutacji trzeba dopytać
    Rzymianin

09.01.2023 12:45

Pracowałem kawał czasu temu, ale dobrze wyszedłem i poznałem bardzo pozytywnych ludzi. Pozdrawiam
    Gracz

10.01.2023 12:41

To teraz pytanie jak dawno pracowałeś
    vika

11.01.2023 07:27

no i jeszcze dopytam jak długo pracowałeś? jak oceniasz taką pracę?

09.01.2023 08:50

na swojej stronie tutlo pisze, że pracują również dla ponad 200 firm, czy lekcje "dla firm" wyglądają tak samo jak pozostałe? to znaczy czy to też są indywidualne lekcje z pracownikami czy prowadzi się zajęcia dla całej grupy?
    Gracz

10.01.2023 12:44

Zapewne jest to w różnych formach, w zależności od potrzeb
    MTK

22.12.2022 15:24

Jak usunąć konto z platformy TUTLO?
    Lord

04.01.2023 15:04

Jakie konto?

09.01.2023 08:42

z opisu pod nickiem wnioskuję, że konto klienta.

20.12.2022 11:44

Nigdy nie spotkałem tak toksycznego środowiska pracy, jak w Tutlo. Ta "szkoła" językowa nie szanuje swoich polskich lektorów. Ba! Traktuje ich, jako tanią siłę roboczą i są nań obojętni. Na wszelkie niezadowolenia i uwagi lektorów pada odpowiedź "Nie podoba się, to zmień pracę". Ponadto, Tutlo nie stawia się na umówione spotkania rekrutacyje, choć sama spółka robi masową rekrutację na wszystich możliwych platformach i forach pracy (ilość, nie jakość : ) ). Kolejnym, bezpośrednim elementem odpychającym jest toksyczność pracowników Tutlo, którzy mailami poniżają i uświadamiają ci, że jesteś słabym nauczycielem przez to, że uczeń sam czegoś nie umie zrobić (co często się tu pojawia). O stawkach się nie wypowiadam, ponieważ z tego co widzę, zostało to wielokrotnie poruszone. Tutlo "kupuje" pozytywne oceny od uczniów, dając 6 darmowych lekcji próbnych. Miałem raz zajęcia z Panią, która po przepracowaniu lat na stanowisku agentki sprzedaży, nie mogła znieść wciskania klientom kitu. Tutlo nakłania ludzi do pożyczek o wartości kilkunastu tysięcy złotych na naukę języka, i choć boli mnie to mówić, trafiają wprost na grono nastoletnich "nauczycieli", którzy uczą ich jeszcze większych głupot. Do tego dorzucam jeszcze wprowadzanie "tajemniczego klienta", który sprawdza jakość pracy lektorów oraz pieniądze wydane na reklamy, zamiast na lektorów. Ten, kto przepracował tu dłuższy okres czasu wie jak to wygląda z umówionymi lekcjami. Lektor NIE MA prawa zachorować, bo inaczej stały uczeń odchodzi i nie ma z nim kontaktu. Po wejściu na II próg "kariery" wysłano mi tego samego Tutlobox'a, co klientom z zaproszeniem na lekcję w Tutlo - ale ja jestem nauczycielem tam, po co mi zaproszenie na lekcję? Brak myślenia i organizacji.
    Kris

04.01.2023 22:53

Zgadzam się w zupełności. Jestem lektorem i już raczej niedługo. Szkoda mojej godziny pracy na proponowane stawki : dosłownie jak za (usunięte przez administratora) Rozumiem, że taka jest polityka firmy, lektorzy to głównie dorabiający sobie do studiów studenci z jakimiś certyfikacikami, wystarczy zrobić jakiś papierek i już się uczy. Tacy nie wybrzydzają, dostają minimalną krajową a jak chcą 6 groszy więcej to niech wyrabiają 100 godzin albo więcej. Szkoda tylko uczniów, płacą zawyżoną stawkę za lekcję, a żeby rozmyć to poczucie okradania wlepia im się kit, że 3 razy w tygodniu po 20 minut wystarczy. Niech lepiej policzą sobie ile kosztuje ich godzina lekcyjna i poszukają prawdziwego lektora za takie same pieniądze na rynku, a nie jakieś dziecko po maturze czy panią/pana po psychologii. Śmiech na sali. Możnaby o (usunięte przez administratora)na tej platformie pisać.

05.01.2023 10:15

Ten papierek to 120-godzinny TEFL, którego nikt praktycznie nie czyta, tylko przeklika szybko by dostać certyfikat : ) Z pozytywów można napisać, że coraz mniej osób pracuje dla Tutlo i brakuje polskich lektorów : ) Na długą metę to nie spodziewałbym się perspektyw rozwoju. I na koniec odpowiedzi mam zabawną historię. Gdy aplikowałem do swojej obecnej pracy (dostałem ją) i powiedziałem, że pracowałem w Tutlo to rekruter zaczął się śmiać i powiedział parę słówek o tej "szkole".
    Damian

09.11.2022 15:31

Praca w Tutlo zdecydowanie pozwoliła mi na zdobycie doświadczeniu w nauczaniu, no ale z pozytywów to raczej wszystko. Pracuję u innej szkoły językowej ponieważ tu... dzwoniła do mnie niezadowolona uczennica, która zamiast po lekcję, zwyzywała Tutlo, mówiąc, że lekcje tu są bez sensu i potem zaczyła krzyczeć na mnie z jakiegoś powodu. Rozumiem, trafiają się trudni klienci, ale mam wrażenie, że ta szkoła ma ich ZA DUŻO. Bardzo często dawałem z siebie 100% i uczniowie mówią "ale super lekcja", a potem dostaję maila od kogoś z zarządu, że lekcja była słaba, bo uczniowi nie podobało się to, to i to... Jaki sens pracować dla kogoś, kto tylko wprowadza do twojego życia stres i wpaja ci mailami do głowy, że jesteś beznadziejny... Na 1.5 roku pracy dla Tutlo otrzymałem może 2/3 pochwały i tyle. Szkoda, że Tutlo wydaje też multum na reklamy na youtubie, a nie na pracowników. Klienci też okropni (są pewne wyjątki oczywiście) - nie szanują, że lektor tutaj często musi siedzieć 12 godzin dziennie by cokolwiek zarobić. Największym minusem jednak jest fakt, że nie ma się gwarancji, że ktoś do lektora kiedykolwiek zadzwoni - latem możesz siedzieć 3 godziny czekając na 20 min lekcji (15zł). Ponadto, Tutlo "płaci" klientom za pozytywne opinie.
    Krzysztof

04.01.2023 23:17

Tutlo płaci groszę i nie daje gwarancji odbycia lekcji. 20 minut lekcji to śmiech na sali. Nie masz ciągłości lekcji. Nie ma żadnych konsekwencji dla ucznia za niestawienie się na umówioną lekcję, podczas gdy lektorom nie płaci się za czekanie. Szkoda czasu na tą firmę. Jak ktoś jest szanującym się lektorem to długo tam nie popracuje.
    jaga

27.10.2022 08:38

hej, poszukuje pracy w Krakowie, najlepiej biurowej, interesują mnie stanowiska w obszarze księgowości, kadr, administracji, handlu. są może jakieś przyjęcia? jestem dokładna, samodzielna i szybko się uczę, będę wdzięczna za info
    Kojo

20.12.2022 15:35

Zerkaj na ich strone co jakis czas i w koncu znajdziesz cos fajnego

04.01.2023 12:35

mówisz o aplikacji spontanicznej?
    rozmowa kwalifikacyjna

28.12.2022 17:03

Rekruter nie stawił się na rozmowie rekrutacyjnej w wyznaczonym terminie i do tej pory brak informacji na temat rekrutacji. Szkoda czasu
    Oszukany

27.12.2022 13:05

Rozmówca motał się w trakcie rozmowy i unikał rozmowy na temat zapłaty za realizację kursu. Pokazał mi umowę i poganiał abym ją podpisał. Oczywiście tego nie zrobiłem i wam też nie radzę.
    Marina

14.12.2022 20:49

Czekałam i czekałam przy komputerze, ale mimo umówionego spotkania online nie doczekałam się rozmowy o pracę. Pracodawca nie szanuje czasu innych, więc dziękuję, nie skorzystam.

10.12.2022 23:00

Bralem udzial w procesie rekrutacji: najpierw rozmowa z rekruterem, a po paru dniach z kadra menedzerska. Obiecali telefon z informacja zwrotna ... niestety takiego nigdy nie otrzymalem. Zmarnowalem tylko czas .... Natomiast podziele sie z wami jak wyglada praca na stanowisku doradcy telefonicznego (przekazuje co uslyszalem na spotkaniu): praca od godziny 12:00 do godziny 20/21 na wlasnej dzialalnosci. Wideorozmowy z klientem osoba fizyczna. Brak pracy zdalnej

13.12.2022 23:23

Tak, tylko b2b + praca w biurze. Dodatkowo chlopaczek dzwoniacy jako rekruter nie jest merytorycznie przygotowany jesli chodzi o szczegoly pracy w firmie

13.12.2022 12:50

Proszę uważać na program który każą zainstalować Ja zainstalowałem i mam problemy teraz z systemem

Zostaw merytoryczną opinię o Tutlo Sp. z o.o.