3.8/5

Oferta

Social media

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o Giganci Programowania Sp. z o.o.

Opinie o Giganci Programowania Warszawa

Nie przegap nowości o Giganci Programowania Sp. z o.o.!

MM

31.07.2022 21:59

Atmosfera w porządku, pieniądze na czas, z zarządem da się dogadać. Warunki - zależy jak się dogadasz i ile wynegocjujesz. Na minus ograniczona możliwość pracy zdalnej. Ogólnie więcej niż ok.

05.12.2022 10:21

Zasadniczo praca w centrali Gigantów Programowania jest stacjonarna z możliwością dni zdalnych.

05.10.2022 13:42

Ani dobrze, ani źle. Zakładam że aplikujący nie są amebami i wiedzą na jakie stanowisko aplikują a więc wiedzą też co się na tym stanowisku robi. Stawka 100 zł brutto za lekcję wydaje się jednak trochę niska w stosunku do tego czego wymagają od trenerów. A wymagają sporo, po za oczywiście merytoryczną wiedzą na temat tego co wykładamy kursantom wymagają od nas ciągłej dostępności na discordzie, na którym dzieciaki mają z nami ciągły kontakt, rodzice którzy poprzez tego discorda też się z nami kontaktują, wymagają prowadzenia wszelkich kursów, niezależnie od tego czy wgl wiemy co prowadzimy a także nie interesuje ich to czy dana grupa wiekowa nam odpowiada. Przydzielanie kursów to temat na osobną opowieść, bo w zasadzie moglibyśmy zaznaczyć tylko dostępność w godzinach, resztą oni się zajmą. Chcesz prowadzić kurs Pythona dla grupy wiekowej 13-15 w środę od 16.40 do 18.15? Damy Ci Scratcha z dzieciakami 7-9 lat w tych samych godzinach. Na uwagę ze nie chce tego kursu usłyszałem, ze zaznaczyłem dostępność w tym terminie a jak nie znam materiału to mam go sobie przećwiczyć przed zajęciami i mogę ewentualnie obejrzeć nagranie z 'wewnętrznego szkolenia' jak prowadzić zajęcia z dziećmi. Nie musze chyba mówić jak bardzo jest to bez sensu? W takiej 'szkole' oczywiście nie mamy statusu nauczyciela, posługujemy się terminem zastępczym 'trener'. Nie ma także żadnego przygotowania pedagogicznego (poza powyższym filmikiem). Organizacja też leży i kwiczy. O ile kursy online 'zazwyczaj' są otwierane zgodnie z harmonogramem, o tyle kursy stacjonarne w większości się nie otwierają ale nauczyciela poinformują tuż przed zajęciami. Konspekty też są mocno takie sobie. W niektórych są takie błędy, że gdyby twórca chociaż raz to odpalił to tych błędów by nie było. Z innej beczki, niech ktoś mi pokaże 7 latka (który nierzadko ma jeszcze problemy z szybkim i płynnym czytaniem) który potrafi utrzymać skupienie przez 1,5h. Gdyby to jeszcze były jakieś zajęcia manualne, gdyby dzieciaki miały coś 'w rękach' co je zainteresuje. Kursy online w tych grupach to wyłącznie skok na kasę, bo jak inaczej nazwiemy grupę nad którą ciężko zapanować a jedna z dziewczynek co chwilę na kamerce chwali się na kamerce kolekcją kucyków bo się nudzi a jest na zajęciach bo mama z tatą kazali. Z plusów, praca z dziećmi odmładza i są grupy z którymi pracuje się naprawdę fajnie. Ale 10 dzieciaków 7-9 lat na zajęciach z programowania nie ma najmniejszego sensu...
    dobraMorda

20.11.2022 20:18

no masz racje dobra mordo
    To-ja

27.10.2022 16:44

Cześć wszystkim:) Od kilku miesięcy jestem trenerem w gigantach i pracuje mi się tu całkiem przyjemnie. Przed rozpoczęciem pracy tam naczytałem się opinii tutaj i troszkę mnie zmartwiły, ale postanowiłem się nie przejmować nimi za bardzo. No i słusznie. Nie zgadzam się z niektórymi osobami tutaj i mam wrażenie, że doświadczenie każdego trenera jest zupełnie inne. Polecam w szczególności jako pracę dodatkową np. dla studentów informatyki czy też dla już pracujących programistów jak ktoś chce sobie dorobić i widzi w nauczaniu innych coś fajnego. Zastanówcie się - czy dzieci 7-12 lat potrzebują żeby prostych podstaw programowania w Scratchu ich uczył zaangażowany pasjonat, czy programista z wieloletnim doświadczeniem, ale brakiem dobrego podejścia dla dzieci? Oczywiście najlepiej, jeżeli obie opcje są spełnione :) Stawki są liczone za każdą lekcję (1,5h). Do tego trzeba doliczyć czas na przygotowanie się do zajęć - i to już zależy od waszego doświadczenia z danym środowiskiem oraz od trudności kursu. Jak już się coś ogarnia to zajmuje to naprawdę niewiele czasu i wraz z nabywanym doświadczeniem jest co raz sprawniej. Jeszcze jest kontakt z uczniami na Discordzie, ale na tym mi schodzi naprawdę mało czasu i nie odczuwam tego zupełnie. Szokują mnie opinie o wciskaniu przymusowo zastępstw i kursów - absolutnie się z tym nie spotkałem. Ale tak jak mówię, być może każdy trener ma inne doświadczenia. Z minusów - kontrole na zajęciach. Bo niektórzy kontrolerzy faktycznie potrafią się przyczepić o drobnostki i popsuć tym humor. Ale większość jest raczej sympatyczna i doceniają zaangażowanie. Od strony organizacyjnej również zdarzają się błędy - ale przecież jesteśmy tylko ludźmi. Jeszcze nigdy nie miałem sytuacji, żeby ktoś "z góry" mnie zignorował albo był niemiły. Zawsze udzielają odpowiedzi na pytania i pomagają rozwiązać problemy. No i często wprowadzane są usprawnienia, które pomagają w prowadzeniu zajęć. Uczniowie potrafią wymęczyć, w szczególności w najmłodszych grupach 7-9. Trzeba być gotowym na różne sytuacje na zajęciach. Zazwyczaj jednak udaje mi się nawiązać fajny kontakt z dzieciakami i wtedy zajęcia to czysta przyjemność :) Dlatego jeśli ktoś lubi uczyć - polecam!
    Mały szaraczek

22.09.2022 20:50

Pracuję już tam ponad rok, głównie w soboty poza moją standardową pracą. Zacząłem z ciekawości i chęci poznania czegoś nowego oraz sprawdzenia się w innej roli. Na co dzień pracuje już od wielu lat jako programista. Nie zgodził bym się z wieloma komentarzami że konspekty są słabe, wydaje mi się że są przynajmniej przeciętne, dla mnie były jak na razie w porządku (czasem błędy, za mało jak i za dużo materiału, ale starałem się być elastyczny). Ogólnie sama praca jest dla mnie ciekawa, zawsze lubiłem uczyć co do firmy. Co do samej pracy i firmy wydaje mi się, że jest to dobra praca dla studenta dla osoby z branży to na dłuższą metę raczej średnio, fajne doświadczenie i "cos innego" ale jest sporo wad. Wynagrodzenie z tego 80-120 zł za 2x45minut. Niby nie najgorzej, ja na sam start dostałem 100 zł, ale porównując do stawek programisty traktuje to raczej jako prace z zamiłowania i ciekawości. Rekrutacja wyglądała tak że po wysłaniu CV ktoś rozmawiał ze mną przez telefon a potem zostałem zaproszony na lekcje próbną online (był nauczyciel oceniający, przed lekcja dostęp do platformy w której można było sobie zrobić szkolenia z zajęć, m.in. jak je prowadzic jak się zachowywać, jaki jest schemat itp.). Później miałem jeszcze podobną lekcje próbną ale już na miejscu (nikt mnie nie poinformował że będę sprawdzany drugi raz). Osoby oceniające były raczej bardzo surowe bo zwracały uwagę na jakieś błahe rzeczy, często niezależne ode mnie ale dały też kilka istotnych rad. Wracając do samej pracy wad i zalet. Firma jako tako ma jakieś struktury i organizacje co do zgłaszanie problemów. Niestety część problemów jest olewana albo nie rozwiązywana, np. kiedy zgłaszam problem z komputerem (za słabe komputery na zajęciach stacjonarnych) bądź problem z rzutnikiem ktoś niby chce cos zrobić ale nic sie nie zmienia :) Ogólnie firma wymyśliła sobie takie czaty z pracownikami do szybkiej komunikacji (były na fb teraz są na discordzie) ale często można coś tam pisać i jak problem jest "trudny" to nikt nie odpowie albo oleje taka kwestię. Brakuje wielu standardowych ścieżek i procesów (jakich jak w korporacjach). Firma ma też dość słabe podejście do pracowników, mam wrażenie że dlatego iż sporo tu studentów. Takie słabe zagrywki to np: odwoływanie zajęć, czasem też pomyłki z błędnym przypisaniem (zdążało mi się że miałem te same zajęcia co inny nauczyciel). W takich sytuacjach olewają pracownika mimo ze ktoś był przed komputerem aby prowadzić zajęcia on-line. Z drugiej strony straszą w mailach i komunikatach jak ktoś spóźnię się na zajęcia to będzie miał odrabiać je za darmo :) Ogólnie sporne sytuacje ewidentnie chcą rozstrzygać na swoją korzyść. Wielokrotnie miałem odwoływane zajęcia na ostatni moment i często informacja była tylko sms albo musiałem sam sprawdzić w systemie. Sam proces przydzielania zajęć jest niejasny bo w sumie nie wiem kto je dostaje, czy ktoś ma pierwszeństwo, czy robią to na jakiś innych nie znanych zasadach, do tej pory otrzymywałem głównie zajęcia stacjonarnie w wybrany dzień. Gdy chciałem kiedyś coś więcej (zgłosiłem chęć prowadzenia czegoś jeszcze) to nic nie dostałem aby zaraz później trochę na siłę wpychać mi jakąś grupę bo inny nauczyciel z czegoś zrezygnował. Tak czy inaczej mechanizm przydzielania jest nie jasny i nikt nie raczył mi powiedzieć czym się kierują przydzielając grupy bądź zastępstwa. Podsumowując, tak jak wspomniałem na początku moim zdaniem praca dobra dla jakiejś początkującej osoby lub student. Stawka może nie być najgorsza, chociaż trzeba mieć trochę asertywności aby nie pomiatali człowiekiem oraz brać pod uwagę fakt iż do zajęć też trzeba sie przygotować i w najlepszym przypadku z 2x45m zajęć to około 2h naszego czasu.
    Tom

22.09.2022 20:53

W jakie dni tygodnia i w jakich godzinach są zajęcia?
    Paweł

19.09.2022 08:18

Odradzam aplikowanie do nich. Po wysłaniu CV i po pierwszej rozmowie kontakt się urwał. Firma nie dała znać co dalej z rekrutacją, a na moje maile, co dalej lub co poszło nie tak na rozmowie milczą...
    alex

06.09.2022 16:26

przyjazna atmosfera, wsparcie zespołu, dobra lokalizacja! firma szybko się rozwija więc daje sporo możliwości, naprawdę polecam osobom kreatywnym i niebojącym się wyzwań :)
    User

08.04.2022 15:43

Omijać szerokim łukiem ten Janusz soft xD na full stacka (mid) dwie rozmowy techniczne i wyczarowane z rękawa zadanie estymowane na tydzień czasu po czym bez jakiegokolwiek szacunku „podziękujemy”. Całość trwała miesiąc

13.04.2022 09:12

Każdy proces rekrutacyjny wygląda inaczej. Jeden trwa krócej inny dłużej. Czasem kandydując na jakieś stanowisko, szczególnie wymagające szczegółowej wiedzy technicznej, Rekruter może wymagać rozwiązania zadania weryfikujące wiedzę. To standardowa praktyka. Jeśli czuje Pan niedosyt po otrzymanej informacji zwrotnej zalecamy bezpośredni kontakt z Rekruterem.

01.07.2022 08:46

Zadanie rekrutacyjne zawsze jest adekwatne do stanowiska na które toczy się proces rekrutacyjny. Sprawdza kompetencje, które powinna posiadać osoba obejmująca je. Zadanie przybiera różne formy - pisemną odpowiedź na pytania, prezentacja, rozwiązywanie zadań technicznych.
    AD

15.06.2022 15:56

Pracuję tu jako Trener programowania juz od ponad 2 lat, jako programista cieszę się, że jest miejsce gdzie dodatkowo mogę zdobywać miekkie skille. A obserwacja dzieciaków, jak uczą sie nowych rzeczy - bezcenna!
    nick

02.05.2022 15:22

Pracuję w Gigantach 2 semestr na stanowisku Trenerar Programowania, nie mam żadnych zastrzeżeń co do organizacji tutaj. Grafik dostosowany do mojego planu na studiach. Polecam!

Oferty pracy - Giganci Programowania Sp. z o.o.

Education Advisor (Sales Consultant)

Katowice

WalletIcon

66 - 80 PLN / h

User Deleted

29.03.2022 15:10

Na aplikację odpowiedzieli łaskawie po 5 miesiącach, kiedy udało mi się znaleźć pracę.
    Helena

21.03.2022 22:14

Pracuję w oddziale franczyzowym od ponad roku jako trener programowania, widzę wielki krok w rozwoju firmy, materiały coraz lepiej przygotowywane, konspekty zawierają więcej informacji objaśniających. Jako pracę dodatkową mogę szczerze polecić.
    SE

16.03.2022 13:00

Pracowałem w firmie jakiś czas około 2 lat, na prawdę polecam . Elastyczny grafik pozwolił mi na połączenie studiów z pracą w zawodzie. Super atmosfera i dobrze zorganizowany zespół. Cieszyło mnie jak na studicah wpadło kilka stówek dodatkowych miesięcznie. To nie jest typowe korpo. Widać że chłopaki robią dobrą robotę.
    Marko

22.02.2022 13:49

Polecam Gigantów Programowania jeśli ktoś ma dość pracy w korporacyjnej kulturze organizacyjnej. Panuje świetna, rodzinna atmosfera. Firma rozwija się bardzo szybko, dochodzą cały czas nowe zadania, nie ma mowy o rutynie i nudzie. Do tego fajne imprezy, benefity itd. Pensje mieszczą się w normie.
    Wynagrodzenie

10.02.2022 20:24

Stawka w ogłszeniu jest dwa razy niższa niż proponowana. W ogłoszeniu widniało 100-120 zł na godzinę, w rzeczywiskości jest to 80 zł za 1,5 h.

11.02.2022 09:12

Stawka w ogłoszeniu podana jest za zajęcia, czyli blok 2x45 min. Widełki to 80-120 zł a ostateczna wysokość stawki uzależniona jest od doświadczenia kandydata, które oceniane jest w procesie rekrutacji.

18.01.2022 15:03

Tup-tup

Przebieg rekrutacji Na początku przed rozmową rekrutacyjną należy odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie pomysłów na rozwój marki. Następnie jeśli odpowiedzi na pytania się spodobają rozmowa rekrutacyjna z założycielami firmy. Pytania o poprzednie doświadczenie i poprzednią pracę. Według mnie rozmowa brzmiała jak zbieranie kolejnych pomysłów. Miała być odpowiedź nawet negatywna - niestety brak odpowiedzi. Pytania Pytanie o poprzednią pracę i wypytywanie o szczegóły.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    Jurek1961

06.08.2021 13:10

Cześć, chciałbym zapytać czy ktoś podzielił by się opinią pracownika na stanowisku Trener programowania ? Pzdr
    Jurek1961

15.09.2021 20:30

Akurat zrezygnowałem z podjęcia współpracy przed opinią, w każdym razie dziękuje za informacje :)
    Adam19

09.12.2021 08:56

Pracuje w Gigantach już 2 lata. Praca całkiem ok. Jeżeli chcesz sobie dorobić do pensji to całkiem spoko opcja. Dzieciaki bywają różne ale taka specyfika pracy z dziećmi.
    A

16.11.2021 17:23

Pracowałam w firmie prawie 2 lata. Świetna atmosfera, dobrze skomunikowane biuro. Często organizowane są imprezy integracyjne, można liczyć również na premie. Formę współpracy ustala się indywidualnie, nie ma problemu z UoP. Płaska struktura, łatwo dotrzeć do osób decyzyjnych.
    G.

25.11.2021 23:19

Nieprawdziwa opinia wystawiona przez firmę. Premię nigdzie nie zapisane, niby uznaniowe, ale to tylko obiecanki-cacanki. Nie polecam pracy tutaj.
    AL

16.11.2021 14:40

Szybko rozwijająca się firma, z perspektywą rozwoju dla pracownika, przyjazna atmosfera, biuro przy samej Arkadii. Polecam :)

Kontakt - Giganci Programowania Sp. z o.o.

UL. ZYGMUNTA SŁOMIŃSKIEGO 15 lok. 508 00-195 Warszawa

Branża główna: Kursy i szkolenia

FacebookIconInstagramIcon
    Becky

16.04.2021 12:16

Nadal umowy zlecenia, a najchętniej to B2B... Nie, nie polecam, szkoda czasu. Z takim zatrudnieniem zero stabilności w życiu. Dla mnie mało wiarygodny pracodawca, skoro takie zatrudnienie proponuje.

23.03.2021 10:52

Chciałam pochwalić firmę, bo przez ostatni rok pracowało mi się w niej jak najbardziej spoko. Fajni ludzie, mega pozytywna i przyjazna atmosfera, dobra lokalizacja biura, płatne nadgodziny, premie. Jest możliwość rozwoju i podnoszenia swoich kwalifikacji. Generalnie polecam oczekiwać nowych ogłoszeń i brać udział w rekrutacji ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Giganci Programowania?

JERY

12.03.2021 11:09

Tacy giganci, a pensje marne.
    Hiri

29.09.2020 17:46

Brak informacji zwrotnej po rozmowie rekrutacyjnej mimo zapewnień. Zatrudniają na zlecenie lub B2B niby tylko na okres próbny. (usunięte przez administratora) Nie polecam.

26.02.2021 13:39

Proponuję nie sugerować się pojedynczymi opiniami na tym portalu :). W przypadku zainteresowania daną ofertą - chętnie udzielimy klarownych informacji co do stanowiska: [email protected]
    Były

07.03.2021 00:32

I prawidłowo. Szkoda czasu. Chociaż nie powielisz moich błędów.

25.02.2021 09:07

Jaka umowa obowiązuje w Giganci Programowania Sp. z o.o. podczas okresu próbnego?

25.02.2021 11:27

Umowa zlecenie lub B2B. Jest to omawiane/ustalane na rozmowie kwalifikacyjnej.
    Pedro

30.09.2020 19:13

Nie wiem skąd taka informacja ale przecież firmy informują na początku, że będą się kontaktować tylko z wybraną osobą.
    Hiri

01.10.2020 17:42

Czyli na rozmowie powiedziano mi nieprawdę. Podwójnie nie polecam.

24.02.2021 17:09

Zapraszam do kontaktu w tej sprawie i przedstawienie szczegółów, na pewno wyjaśnimy tę sytuację [email protected]
    fran

23.02.2021 18:54

@Hiri a po próbnym na umowe o pracę?

24.02.2021 16:49

Okres próbny trwa na ogół 2-3 miesiące i po tym okresie przechodzi się na umowę o pracę (jeśli jest to korzystne dla pracownika - zostajemy przy umowie zlecenie). Kolejną formą zatrudnienia jest B2B. Do wyboru.
    Viki

16.02.2021 11:47

Pracowałam w tej firmie ok. 2 lata i muszę przyznać, że jest to firma godna polecenia. Ogromny plus to zespół, bardzo przyjazna atmosfera i kameralne biuro. Na początku jest wprowadzenie, szkolenia, poznaje się cały zespół, więc można się poczuć zaopiekowanym. Ogólnie jeśli chcesz się rozwijać w różnych branżach, to masz tam taką możliwość, bo były przypadki przejść działowych. Jest dział marketingu, obsługi klienta i sprzedaży, dział szkoleń i rozwoju, IT, HR. Wynagrodzenie - adekwatne do doświadczenia, są płatne nadgodziny i premie.
    Zenek

05.01.2021 22:25

A jakie auto się dostaje jako przedstawiciel ?
    Kitek

10.01.2021 18:37

Zapomnij.
    TB

29.10.2020 23:56

Młody zespół, przyjazna atmosfera, płatne nadgodziny.

Zostaw merytoryczną opinię o Giganci Programowania Sp. z o.o.