Giganci Programowania

Oferta

Social media

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o Giganci Programowania Sp. z o.o.

Opinie o Giganci Programowania Warszawa

Nie przegap nowości o Giganci Programowania Sp. z o.o.!

Greta

25.03.2026 06:38

pracuje jako specjalista ds. sprzedaży od kilku miesięcy i jest spoko jak to w sprzedaży, za siedzenie i nicnierobienie nikt nie płaci, ale jak się działa, to kasa się zgadza. Plusem jest to, że mamy podstawę w wynagrodzeniu no i premię za wynik. W firmie wszyscy bardzo pomocni, w pierwszych dniach wszystko było dobrze wytłumaczone i można było spokojnie się wdrożyć bez stresu. Team Leaderzy mają dużą wiedzę i faktycznie wspierają, można zawsze podejść, zapytać i dostać konkretną pomoc. Ogólnie to polecam ☺️
    MikeJacobs

09.03.2026 12:02

Prowadzenie zajęć jest super. Trener na wszystko "podane na tacy" -> przygotowane bardzo dobre materiały do zajęć, systemowe notyfikacje uczniów / klientów o zajęciach, o nieobecnościach. Mają też materiały powtórzeniowe, instrukcje instalacji. No naprawdę, jest wszystko co potrzebne. Tak trzymać 👍
    Zadowolona:)

09.03.2026 11:50

Z Gigantami związana jestem od 7 lat i bardzo chwalę sobie tą współpracę. Zarząd spoko, ludzie super, a firma się bardzo rozwija co też daje różne możliwości dla zespołu. Wkurza tylko świętowanie urodzin i ogromna dostawa ciastek kiedy jest się na diecie 😉
    #KierownikProjektu
    Smerfetka

12.12.2025 22:30

A ja polecam. Zarząd to spoko ziomki - z każdym "na ty". Jest milo i sympatycznie w biurze. Jest herbatka i kawka. Moznaby lekko odświeżyć ale bez przesady 😉 liczą sie ludzie a nie ściany!
    Nadia

29.01.2026 08:00

Przy tych informacjach o problemach finansowych firmy, o których dołączam do pytania o zarobki. Wiesz może, czy podstawa jest w ogóle rynkowa?

Zadowolona.

18.03.2026 20:19

Chodzi o podstawę wynagrodzenia bez prowizji jak rozumiem? Może tak sobie wynegocjował. Pogadaj z przełożonym zanim podejmiesz dalsze kroki.

Ona

03.03.2026 15:35

Proces rekrutacji jest żenujący. O ile jeszcze jej pierwszy etap można uznać za udany i profesjonalny w miarę (spóźnienie o 3 min) to drugi etap czyli rozmowa z (usunięte przez administratora)totalna porażka.(usunięte przez administratora) Warunki jakie oferują są tragiczne, nie będę się nawet nad nimi rozwijać. (usunięte przez administratora). Pracę dostałam ale zrezygnowałam ze względu właśnie na średnią ofertę(usunięte przez administratora)

25.11.2025 16:39

A to ciekawe bo szukają Trenera Programowania dla dzieci i młodzieży i zastanawia mnie kwestia tego czy trener ma gwarantowaną minimalną liczbę godzin tygodniowo/miesięcznie może jakiś stały grafik.

Albert

19.02.2026 11:22

50 PLN brutto / godzina lekcyjna. 1 kurs = 1 zajęcia w tygodniu po 2 godziny lekcyjne, ale przygowowanie się do lekcji, ew. zostanie po zajęciach itd. robisz za free. Teraz pomnóź sobie to razy ilość przypisanych kursów, a potem zastanów się dobrze w co zanwestować tę fortunę.

20.02.2026 13:31

🙂 Czy trenerzy, którzy mają kilka grup jednocześnie, odczuwają to bardziej jako dodatkowe źródło, czy dodatkowe dodatkowe zatrudnienie w innej firmie?
    Programowanie

22.11.2025 09:07

Dzień dobry, Nie polecam firmy giganci Programowania. Firma dopiero zaczyna startować na rynku, kompetencje osoby prowadzącej rekrutacje sa na poziomie Zerowym.(usunięte przez administratora) Mozna pomyśleć ze taka tez panuje atmosfera w firmie.
    Aneta

03.02.2026 12:20

Udało Ci się dostać pracę i dlaczego twierdzisz, że "kompetencje osoby rekrutującej na poziomie 0"? Podaj jakieś konkretne info, bo trudno cokolwiek stwierdzić.
    Hej

27.11.2025 01:43

Mimo ogromnej rotacji firma dalej szuka naiwnych na stanowisko ds. sprzedaży. Jeśli liczysz na premie — od razu odpuść, bo w ostatnim miesiącu dostała je może 1/4 handlowców. Za to jeśli chcesz się głównie obijać na pracy zdalnej, to miejsce idealne - polecam w 100%. Łącznie obejrzałam tutaj z X seriali. Za parę tygodni albo miesięcy powiem papa wszystkim, natomiast przez ten czas wykorzystam trochę możliwości, które oferuje ta praca. Pozdrawiam

09.12.2025 19:56

Ile godzin faktycznie PH pracuje a nie ogląda seriale i gdzie kończą się te słynne „7,6–15 tys. brutto z ogłoszenia”, bo na razie wygląda to tak że firma sprzedaje marzenie o wysokich zarobkach, a dostarcza głównie rotację, frustrację i HO jako plasterek na resztę😏

18.12.2025 23:20

Moim zdaniem nie sprzedajesz = nie zarabiasz. Klasyczny model wynagradzania u handlowców, masz podstawę i dostajesz prowizję w zależności od zaangażowania i posiadanych umiejętności. Nie radzisz sobie, może to nie jest praca/albo branża dla Ciebie.

18.11.2025 21:04

A jak ogólnie oceniacie komunikację w firmie? Bo w komentarzach przewija się parę narzekań na konkretne osoby i ciężko wyczuć, czy to pojedyncze spiny, czy faktycznie większy problem na całej firmie. Ktoś może coś doprecyzować?

18.12.2025 22:14

Ja na komunikację nie narzekam bo potrafię rozmawiać. Jeśli potrafisz komunikować swoje potrzeby i akcentować ważne dla Ciebie i firmy sprawy to myślę, że nie będzie problemu z dojściem do porozumienia 😊 na komunikatorze mamy mnóstwo dedykowanych kanałów, wystarczy śledzić na bieżąco i będziesz wiedzieć co aktualnie dzieje się w firmie :)
    ExGP

19.11.2025 12:29

Trochę się popracowało w tej firmie i przejrzało na oczy, że jedyne co się liczy to jak najbardziej zaoszczędzić na dosłownie WSZYSTKIM (w tym na ludziach). Góra jak to określają chce (usunięte przez administratora) - dużo robić za mały hajs i najlepiej na urlopy nie chodzić, chorym nie być. O podwyżce wyższej niż 500zł brutto możesz pomarzyć - chyba, że masz "dobre chody" 😉(a te 500zł brutto to i tak luksusy) Podwyżki w ciągu roku mają nieliczni - o czym dowiadujesz się randomowo bo Tobie odmawiali milion razy mimo bardzo dobrych wyników i pochwał. Prezent od firmy na święta? Skarpetki i breloczek - to tyle (rok później tzw. figa z makiem hehe, więc te skarpetki to było chociaż *cokolwiek*). Grzyb w klimatyzacji? Nieeee, wydaje Ci się - to "tylko kurz". Samą atmosferą w biurze chociaż trochę kiedyś nadrabiali, ale teraz o zgrozo... Ściąganie ludzi z HO do biura, gdzie warunki w biurze też wołają o pomstę do nieba. Każdy przychodzi i masz robić na już - nieważne, że wcisnęli Ci milion innych projektów do ogarnięcia, za który nie dadzą Ci złamanego grosza. Finalnie wszystko powoli spada na Ciebie i radź sobie sama, a jak nie dajesz rady to nara. Działy się sypia, fajni ludzie się zwalniają bo widzą co się dzieje. Kilka historii, które mogłyby firmę postawić w jeszcze gorszym świetle też by się znalazło. Ludzie niekompetentni zarabiają kokosy, a Ty parobku siedź i pracuj najlepiej za minimalną (przy okazji robiąc robotę za tych niekompetentnych bogaczy 😉) Tym co odeszli lub planują odejść w najbliższej przyszłości z tego (usunięte przez administratora) życzę powodzenia i gratuluję Wam decyzji, która zmieni Wasze życie na lepsze!
    alldayallnightwtf

05.12.2025 14:18

Nikt na siłę nikogo tam nie trzyma. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Pozdrawiam wszystkich, którzy mają ból brzoskwinki.

18.12.2025 21:53

A mi się wydaje, że co chwila ktoś jest na urlopie albo na zdalnej 😉 do podwyżek się nie odniosę bo nie mam "globalnej" wiedzy. Prezent od firmy na Święta - czego oczekiwałeś/aś - wakacji na Malediwach? Uważaj, bo możesz zranić tutaj czyjeś uczucia. Mnie nawet drobny gest cieszy. Warunki w biurze? No nie jest to nowoczesny wierzowiec ale też nie przedstawiajmy go jak jakąś ruderę, no bez przesady... Atmosfera jest fantastyczna, to fakt że ostatnio odeszło kilka fajnych osób ale przyszli też nowi, równie fajni 😉 Natłok obowiązków? Czasami tak jest, pytanie czy jasno to komunikowałeś/aś managerowi? Rada na przyszłość - warto rozmawiać a nie kumulować negatywne emocje w sobie a potem wybuchać na forach internetowych. Ci "niekompetentni bogacze" mają zazwyczaj problemy do rozwiązania o których Ci się nie śniło. Więcej obiektywizmu!
    Kamil

03.11.2025 15:21

Czy handlowcy rzeczywiście zarabiają tak jak w ogłoszeniu średnio od 7 600 zł brutto do 15 000 zł brutto?
    Brak szacunku do kandydatów

24.09.2025 17:37

Rozmowa rekrutacyjna to brak szacunku do kandydata? Teraz wszystko jasne! Opinia na poziomie 2,6 wszystko pokazuje! Po pierwszym etapie zostałam zaproszona na drugi etap już z Team Leader, wszystko zorganizowałam żeby być na tej zdalnejrozmowie. Niestety nikt sie nie pojawił Czekałam ok 20 minut🙁 Napisałam emaila oczywiście dostałam odpowiedź z przeprosinami i kolejne zaproszenie. Ucieszyłam się ale tylko przez chwilę bo za moment zaskoczył mnie telefon, że nie ma sensu żebym brała udział w spotkaniu bo już zatrudnili 2 osoby? Także nieaktualne! Szanowałam firmę, obserwowałam jej rozwój i karierę założycieli ale chyba Właściciele myślac, że już mają Światowego Giganta przestali zauważać drobne rzeczy, takie jak chociażby szacunek... Czy tak jest?
    Kandydat niedoszły

18.09.2025 12:27

Widzę, że standardem w tej firmie jest takie traktowanie kandydatów do pracy: umówione spotkanie, jedziesz i całujesz klamkę-bo podobno pani(usunięte przez administratora) ma inne ważne spotkanie, nie dostajesz potwierdzenia na maila, p. (usunięte przez administratora) z HR dzwoni dwa razy bo się myli, że już rozmawiała- jakaś porażka ! Powinni szkolic ale z : jak nie traktować kandydatów i jak okazywać brak szacunku do ludzi....
    Magda

06.09.2025 09:22

Chciałabym podzielić się swoim doświadczeniem z rekrutacji w firmie Giganci Programowania. Po pozytywnym przejściu pierwszego etapu poproszono mnie o przygotowanie zadania rekrutacyjnego, które zostało opracowane w formie rozbudowanej prezentacji. Niestety, kolejne etapy przebiegały w sposób mało uporządkowany – spotkania były kilkukrotnie przekładane, a jedno zostało odwołane zaledwie godzinę przed planowanym terminem. Rozumiem, że różne sytuacje mogą się zdarzyć, ale warto pamiętać, że kandydaci również mają swoje obowiązki. W trakcie rozmowy rekruter wprost przyznał, że nie zapoznał się z moją prezentacją, co szczerze mnie zaskoczyło. Same pytania były ogólne i niespójne z tematyką zadania, przez co rozmowa nie miała większej wartości merytorycznej. Gdy zapytałam o kulturę organizacyjną firmy, rozmówca zareagował wyraźnym zaskoczeniem, co również mnie zdziwiło. Mimo wcześniejszych zapewnień o dalszym kontakcie, nie otrzymałam żadnej informacji zwrotnej. Po przeczytaniu opinii innych kandydatów widzę, że nie jestem w tym odosobniona – najwyraźniej brak odzewu po rozmowie zdarza się częściej. W międzyczasie brałam udział w kilku innych procesach rekrutacyjnych – również w dużych firmach – i tam komunikacja, organizacja oraz podejście do kandydata wyglądały znacznie lepiej. Finalnie zdecydowałam się na ofertę w innej firmie, gdzie cały proces był przejrzysty i profesjonalny od początku do końca. Mam nadzieję, że Giganci Programowania wyciągną wnioski i usprawnią swoje działania, bo sposób prowadzenia rekrutacji naprawdę wiele mówi o kulturze organizacyjnej i szacunku do drugiego człowieka.

08.09.2025 11:30

Cześć Magdo, Dziękujemy za Twoją opinię i przykro nam, że proces rekrutacyjny w naszej firmie nie spełnił Twoich oczekiwań. Zmiany terminów czy brak informacji zwrotnej nie powinny mieć miejsca i szczerze przepraszamy za te niedogodności. Prowadzimy wiele rekrutacji równolegle, dlatego trudno nam odnieść się do Twojej sytuacji nie wiedząc, na jaką konkretną rolę aplikowałaś. Jeśli chciałabyś, abyśmy to sprawdzili, zachęcamy do kontaktu mailowego z rekruterem, który prowadził Twój proces. Twoje uwagi są dla nas cenne i pomogą nam lepiej zadbać o kandydatów w przyszłości.
    Spawiedliwy

18.09.2025 10:28

Dokładnie. Potrafią odwołać spotkanie pół godziny przed umówionym terminem kiedy jesteś już prawie pod ich biurem. Takiego nieprofesjonalnego podejścia do kandydata nigdy wcześniej nie spotkałem.
    Marian

17.09.2025 15:52

Firma Krzak i naciągacze Dzwonili do mnie dwa razy i pytają o przypadkową losową osobę, za każdym razem inną, oczywiście nie ma takiej osoby więc przy okazji pytają czy mam dziecko w wieku który im odpowiada aby mogli mi sprzedać swoje usługi Ich linia dzwoni do mnie i każe mi czekać 🤦‍♂️ Bardzo słaby chwyt Zenują(usunięte przez administratora)
    GIGANTYczne pytanie

11.09.2025 13:47

Ej Giganty, a kiedy ogłosicie zasady podwyżek dla trenerów? Bo kursy rozciągnęliście do 48 zajęć, więc badanie przepisywalności już większego sensu nie ma. Zasady podwyżkowania się miały pojawić rok temu i co? Ni ma!
    zigzaq

17.09.2025 10:47

Nie ma żadnych podwyżek. Raz z 50zł do 55 dostałem. A pracuję ponad 5 lat.
    GIGANTYczne pytanie

17.09.2025 13:04

No i w tym problem, że temat był w firmie poruszany setki razy przez wiele osób. Kiedyś jak kursy trwały 1 semestr była zasada ze podwyżki były uzależnione od przepisywalności i na koniec semestru było podsumowanie. Teraz kiedy kursy trwają 36/48 zajęć ciągle jesteśmy zbywani że 'zasady się pojawią' i od 48 tygodni jeszcze się nie pojawiły. Są bonusy za LD, clickOny itp ale zasad na stałe podwyżki nie ma. Może nagłośnienie tutaj coś da. Może ktoś zauważy że podwyżka inflacyjna byłaby miłym akcentem skoro wszystko dookoła drożeje a niektórzy nie dostali podwyżki od 2 czy 3 lat. Może nowi trenerzy zobaczą jak wspaniale jest tutaj pod względem finansowym i że firma od ponad roku nie potrafi ustalić nowych zasad podwyżkowych. Zresztą, czego by nie ustalili to ja nie wierzę że będzie to z korzyścią dla nauczyciela.

Oferty pracy - Giganci Programowania Sp. z o.o.

Education Advisor (Sales Consultant)

Katowice

WalletIcon

66 - 80 PLN / h

Kamyk

06.09.2025 16:15

Miałem okazję pracować jako promotor przy akcjach promocyjnych organizowanych przez Gigantów. Sama praca była prosta, natomiast moim zdaniem sposób zarządzania i komunikacji ze strony osoby nadzorującej pozostawiał wiele do życzenia. W mojej opinii wyznaczone cele (liczba kontaktów w krótkim czasie) były mało realne do osiągnięcia, a oczekiwania nie uwzględniały warunków pracy w terenie gdzie istnieje dobrze funkcjonująca konkurencja. Dodatkowo zauważyłem różnicę pomiędzy kwotami podanymi w ogłoszeniu (np. na OLX czy pracuj.pl) a tym, co przedstawiono podczas rozmowy rekrutacyjnej. Z mojego doświadczenia nie polecam tej współpracy.
    LOLA

29.08.2025 11:40

Hej chciałabym zapytać jak realnie wygląda praca handlowca w tej firmie? Chodzi o zarobki i faktyczną ilość spotkań i rozmów w ciągu dnia i sprzęt do pracy. Pozdrawiam
    Felix

28.08.2025 13:54

Asystent AI

Cześć, jest praca jako promotor na umowę o dzieło. Oczekują, że będzie się kontaktowym i otwartym na ludzi. Wynagrodzenie tylko prowizyjne – płatne za każdy pozyskany kontakt. Elastyczny grafik jest dużym plusem. Jak wygląda zbieranie leadów od rodziców? Czy da się realnie zrobić te targety i zarobić coś więcej niż minimum? Jak z podejściem do rozliczeń – wszystko uczciwie?
    #Promotor
    Abc

27.08.2025 12:49

Pracuję w GP od niedawna, ale mogę wypowiedzieć się w samych superlatywach - jasny proces rekrutacyjny w miłej atmosferze, propozycja UoP, co pozytywnie mnie zaskoczyło. Dodam, że proponowałam B2B - wszyscy wiemy, jaki jest obecnie rynek. W pracy bardzo sympatyczni i pomocni ludzie; wiem, że zawsze mogę się do nich zwrócić. Dużo zrozumienia ze strony przełożonych, którym naprawdę zależy na dobrym środowisku pracy dla podwładnych. Moje stanowisko wiąże się z pewną dozą niepewności co do osiąganych wyników. W przypadku trudności nikt nie pyta, dlaczego nie dowożę, tylko jak mi pomóc i dodatkowo angażuje inne osoby w moje procesy, co bardzo sobie cenię. Nie stresuję się pracą, wiem, ze mam wsparcie. Każdemu życzę tak przyjaznego i zdrowego miejsca, jakim są Giganci Programowania.
    Nowy pracownik

25.08.2025 22:30

Bardzo dobre miejsce pracy profesjonalna organizacja, miła atmosfera i wszystko na najwyższym poziomie. Polecam

25.08.2025 22:27

„Serdecznie polecam – niedawno rozpocząłem pracę i jestem bardzo zadowolony. Wszystko przebiega sprawnie, a atmosfera i organizacja stoją na wysokim poziomie. Świetne miejsce do pracy!”
    Rubia

25.08.2025 14:12

Pracuje ponad 3 lata w Gigantach i jest wiele fajnych aspektów, która wyróżnia firmę od pozostałych firm, takie jak elastyczne godziny, możliwość pracy zdalnej, benefity (karta Multisport), wyjazdy integracyjne. Bardzo sympatyczny, młody zespół, możliwość rozwoju ( pokazana jasna ścieżka zawodowa), premie na czas.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Giganci Programowania?

12.08.2025 19:37

Co tych ogłoszeń tyle na promotora? 😅az mało prawdopodobne żeby tyle stanowisk się na raz otwierało ale kto wie.
    Gigant

25.08.2025 14:02

Hejo, we wrześniu jest najlepszy czas, żeby pracować jako promotor z uwagi na rozpoczęcie roku szkolnego. Dlatego zapraszamy wszystkich zainteresowanych do rekrutacji 😃
    Kaja

07.07.2025 07:03

Atrakcyjne premie w dziale sprzedaży. Sama rekrutacja przebiegła sprawnie, sporo pytań o techniki sprzedażowe.
    Gustaw

07.07.2025 11:13

Atrakcyjne premie niewiele nam mówią:) możesz podać konkretne stawki lub chociaż opisać system premiowy?
    Nickx

19.08.2025 02:16

Jak w miesiąc sprzedaż 34 umowy (graniczy z cudemxd) to masz tysiaka, najniższa krajowa to norma. 4500 wyciągniesz. I to są realia xd mało kto wyrabia normę premiową, specjalnie dają zawyżona - stąd też tak ogromna rotacja.
    Nikox

19.08.2025 02:09

Cześć. Pracowałem w gigantach i od początku do końca same nieprawidłowości. Pozostawiam wam tyle - zwolnili koleżankę, która robiła najlepsze wyniki po tym jak powiedziała, że jej mama miała wylew i będzie musiała wziąć dwa dni wolnego. Po tym wszystkim powiedzieli, że nie mogą mieć takiego pracownika bo pewnie będzie musiała zajmować się mamą (zaprzeczyła). Firma, która nie szanuje ludzi, ja się zwolniłem tuż po tej sytuacji jak większość. Pozdro
    Łukasz

12.08.2025 09:26

Swoją przygodę z Gigantami Programowania rozpocząłem na stanowisku handlowca. Od pierwszych dni mogłem liczyć na wsparcie przełożonych oraz kolegów z zespołu, co bardzo pomogło mi w szybkim wdrożeniu się w obowiązki. Firma stawia na ludzi i daje im realne możliwości rozwoju – najlepszym tego przykładem jest fakt, że już po roku awansowałem na lidera zespołu sprzedażowego. Obecnie sam prowadzę zespół, co pozwala mi codziennie rozwijać umiejętności zarówno sprzedażowe, jak i liderskie. Cenię sobie możliwość podejmowania własnych inicjatyw i wdrażania pomysłów, a jednocześnie pracuję w środowisku, w którym panuje otwarta komunikacja i dobra atmosfera. W Gigantach Programowania praca jest dynamiczna i wymagająca, ale daje ogrom satysfakcji. Firma dba o szkolenia, jasno wyznacza cele i wspiera w ich realizacji. Czuję, że moje zaangażowanie jest doceniane, a ścieżka kariery jest przejrzysta i dostępna dla każdego, kto chce się rozwijać. Podsumowując – Giganci Programowania to miejsce, w którym można zdobyć cenne doświadczenie, rozwijać się i pracować w świetnym zespole. Polecam osobom, które lubią wyzwania, chcą się uczyć i cenią sobie dobrą atmosferę w pracy.
    Kiko

11.08.2025 12:38

Szczerze mówiąc, jestem zawiedziony poziomem przeprowadzonej rekrutacji. To wręcz niesamowite, że osoby o tak niskich kompetencjach pełnią funkcję managera. Rozmowa była kompletnie nieprzygotowana, pytania zadawane „z czapki”, a całość odbyła się w atmosferze braku kultury. Zacznijmy od tego, że nie rozumiem, dlaczego już od pierwszego zdania pani Agnieszka, prowadząca rozmowę, przeszła ze mną na „ty”. Nie mam z tym problemu, ale drobna sugestia, że rozmowa będzie prowadzona w takiej formie, byłaby po prostu kulturalniejsza i przyjemniejsza. Tymczasem zaczęło się od „Hej Maciek, dostałam twoje CV…”. Druga sprawa – całkowity brak przygotowania. Pani Agnieszka poprosiła mnie o opowiedzenie o moim doświadczeniu i pracy jako kierownik, co zrobiłem szczegółowo. Na koniec jednak padło pytanie, czy mam doświadczenie w handlu. Wtedy uświadomiłem sobie, że rozmawiam z osobą, która nawet nie zajrzała do mojego CV, a tam wyraźnie było napisane, że przed objęciem stanowiska kierownika przez pięć lat pracowałem w sprzedaży bezpośredniej. Na koniec - brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej. Finalnie znalazłem pracę u konkurencji.

22.07.2025 23:09

Miłą atmosfera w firmie, natomiast obiecano mi odzew w sprawie rekrutacji do 48h, co nie jest prawdą, niestety zmarnowany czas, nie polecam

05.08.2025 09:54

Przykro nam, że Twoje doświadczenie z procesem rekrutacyjnym nie było pozytywne. Staramy się informować wszystkich kandydatów o statusie ich aplikacji. Zazwyczaj odbywa się to mailowo. Niestety czasem techniczne błędy (np. mail w spamie lub literówka w adresie kandydata) mogą to utrudnić. Anonimowość opinii nie pozwala nam zidentyfikować konkretnej sytuacji, ale zależy nam, by takie przypadki nie miały miejsca. Jeśli w Twoim przypadku zabrakło kontaktu z naszej strony – szczerze przepraszamy.

Kontakt - Giganci Programowania Sp. z o.o.

UL. ZYGMUNTA SŁOMIŃSKIEGO 15 lok. 508 00-195 Warszawa

Branża główna: Kursy i szkolenia

FacebookIconInstagramIcon
    Gieniek

09.07.2025 18:34

Proces rekrutacji bardzo sprawny i konkretny. Onboarding w biurze w super atmosferze. Ogólnie wszyscy w Gigantach są supermili i otwarci. Bardzo przyjazne miejsce pracy. UoP i wynagrodzenie takie jakie się umówiliśmy na rozmowie.

05.08.2025 09:51

Cieszymy się, że nasz proces rekrutacji i współpraca spełniły Twoje oczekiwania! :)

05.08.2025 09:53

Masz rację – w Gigantach Programowania pracuje obecnie kilkaset osób (globalnie), a co roku prowadzimy wiele procesów rekrutacyjnych na różne stanowiska. Różne opinie, zarówno te pozytywne, jak i krytyczne są naturalnym efektem tej skali. Rozumiemy też i akceptujemy, że nie każdemu odpowiada nasz styl pracy czy kultura organizacyjna, co jest zupełnie naturalne. Niemniej stale pracujemy nad tym, by procesy były transparentne i możliwie przyjazne dla kandydatów, tak samo jak późniejsza praca w naszej organizacji.
    Ali

11.07.2025 13:29

Firma tylko dla mężczyzn. Kobiety na tych samych stanowiskach, wykonujące te same obowiązki zarabiają dużo mniej od kolegów! To skandal. Do tego na przy kazdym możliwym spięciu/odmienności zdan pomiędzy współpracownikami szefowie zawsze stają po stronie faceta. Nie ważne są argumenty, zdanie zespołu, nic. Takie praktyki jak tu w innych firmach skończyły sie 10 lat temu. Za te nierówne płace to ktoś powinien wam karę dofasolić.
    Tom

01.08.2025 13:59

A tak z ciekawości jakiego to stanowiska dotyczyło ?

05.08.2025 09:51

@Ali, W Gigantach Programowania wynagrodzenie jest ustalane na podstawie doświadczenia, umiejętności i zakresu obowiązków – niezależnie od płci. Opisana przez Ciebie sytuacja absolutnie nie powinna mieć miejsca i nie odzwierciedla standardów, jakimi się kierujemy. Niestety, z uwagi na anonimowość wypowiedzi, nie mamy możliwości jej zweryfikowania ani zareagowania wewnętrznie. Zachęcamy każdego, kto doświadcza nieprawidłowości, do zgłoszenia sprawy bezpośrednio przełożonemu lub do działu HR. Tylko poprzez otwartą komunikację jesteśmy w stanie rozwiązywać problemy i rozwijać się jako organizacja. Dziękujemy za podzielenie się swoją perspektywą.
    Tomi

01.08.2025 14:01

Całkiem ciekawa praca trenera programowania. Stawka na początek ok. Jeżeli lubisz pracę z dziećmi to myślę, że warto spróbować.

05.08.2025 09:48

Dziękujemy za pozytywną opinię i miło nam, że dobrze wspominasz pracę trenera w Gigantach. 🙂
    Anna

05.07.2025 21:41

Pierwszy etap - rozmowa rekrutacyjna, wydawało mi się, że było w porządku. Później przeczytałam opinie o braku odzewu i tak też było u mnie. Podczas rozmowy rekruterka powiedziała, że do końca tygodnia dostanę informacje czy jestem zaproszona do drugiego etapu, jeśli tak to telefonicznie, a jeśli nie będą zainteresowani to zostanę poinformowana mailowo. Po przeczytaniu opinii widzę, że nie jestem jedną. Nie wiem dlaczego każdemu to powtarzają wiedząc, że i tak się nie odezwą. Szkoda czasu.

05.07.2025 21:43

No trudno, nic już raczej nie zrobisz. A dowiedziałaś się chociaż z tej rozmowy czegoś może jaka stawka bo ogłoszeniem nie ma co się kierować jak w nich wstawiają olbrzymie widełki
    Anna

15.07.2025 10:50

Nic konkretnego, tylko tyle, że pracując jako konsultant wymagają 2 całych weekendów pracujących w miesiącu oraz okres próbny na umowie zlecenie
    Nuntius

08.07.2025 16:23

Asystent AI

Czy ktoś może powiedzieć, jak było naprawdę z pracą jako Kreatywny Animator Programowania i czy stawka 50-55 zł brutto za godzinę była adekwatna do wymagań, które firma stawiała? Mało czy dużo oczekiwali, patrząc na konieczność doświadczenia z dziećmi i prowadzenia zajęć w kreatywny sposób? Najważniejsze wymaganie to kompetencje pedagogiczne i doświadczenie w pracy z dziećmi. Z benefitów zdecydowanie najbardziej wyróżniał się elastyczny grafik, który umożliwiał łączenie tej pracy np. ze studiami.
    #Animator
    Inna

08.07.2025 10:44

Rekrutacja przebiegła pomyślnie, firma "czekała" na mnie ponad miesiąc, ponieważ miałam dłuższy okres wypowiedzenia u poprzedniego pracodawcy. Jestem zadowolona ze wsparcia mentorskiego, które jest dostępne od Managerki od początku dołączenia do firmy (pracuję tutaj drugi miesiąc.) Tryb pracy jest hybrydowy, co mnie bardzo satysfakcjonuje. "Zaplecze" w postaci pysznej kawy, cateringu i słodkości do kawy, też jest bardzo przyjemne :) Zespół do którego trafiłam jest bardzo sympatyczny, wspierający i kontaktowy. Mam nadzieję, że w dłuższej perspektywie czasowej to się nie zmieni ;)
    kandydat

07.07.2025 17:52

Złożyłem CV do firmy ale bez odzewu, przynajmniej na początku. Zadzwonili po około kwartale, tłumacząc, że wcześniej była rekrutacja, ale musiała być przerwana bo nie dostali dofinansowania z UE na projekt. W każdym razie zapytali czy nadal byłbym zainteresowany. Postanowiłem spróbować, przeszedłem etap pierwszy (rozmowa HR) i drugi (rozmowa techniczna). Zaproszono mnie do etapu trzeciego gdzie był do napisania projekt BE + FE symulujący wykorzystanie AI. Zdaniem firmy do napisania w jeden wieczór - możliwe że ja jestem po prostu kiepski i nie potrafiłem zrealizować tego zadania w takim czasie, ale bardziej prawdopodobne że to było zbyt optymistyczne podejście ze strony firmy. W każdym razie projekt nie był na następny dzień, ale musiał być gotowy po weekendzie. Zabrałem się do roboty, napisałem część zarówno backendową jak i UI implementując wszystkie funkcjonalności wymagane w zadaniu. Poświęciłem na to mnóstwo czasu - dwa wieczory plus dwa dni weekendu, no i wysłałem. Czekałem na odpowiedź ponad tydzień, ale żadnej informacji zwrotnej nie otrzymałem. Po około 1,5 tygodnia sam odezwałem się do osoby z którą się kontaktowałem, z pytaniem o rezultat. Dostałem jedynie lakonicznego maila, że zdecydowano się na kontynuację rekrutacji z innymi osobami i w zasadzie to HR nie potrafi mi powiedzieć, czego zabrakło w moim projekcie. Nie mam problemu z tym, że nie przeszedłem do kolejnego etapu - w rekrutacji raz się udaje a innym razem przegrywa się z lepszymi kandydatami. Ale nie podoba mi się to, że poświęciłem sporo pracy, czasu i zaangażowania w realizację zadania, a firma nie poczuła się nawet w obowiązku poinformowania mnie o rezultacie.

06.07.2025 10:44

Proces rekrutacji przebiegl sprawnie, wszystko zajelo nie wiecej niz 2 tygodnie. Onboarding bez zastrzezen i od razu moglem rozpoczac prace. Ogolnie polecam!
    Florian

03.07.2025 17:06

Począwszy od procesu rekrutacyjnego, w jednym tygodniu miałem pierwszą rozmowę rekrutacyjną, na początku kolejnego drugą, a w piątek już miałem informację o zatrudnieniu i mogłem przyjść do pracy w poniedziałek, czyli to trwało u mnie około 10 dni. Od pierwszego dnia zostałem ciepło przyjęty przez współpracowników którzy dzielili się ze mną swoją wiedzą i nie bali powiedzieć żartu na rozluźnienie jak zauważyli że jestem lekko spięty (jak to się zdarza w nowej pracy). Mój przełożony to świetny gość, który mnie wiele nauczył i dopilnował abym był w stanie sprawnie wykonywać moje zadania. Wraz z rozwojem i zwiększaniu odpowiedzialności firma również lepiej docenia moje zaangażowanie poprzez poprawę warunków i ciekawsze projekty. Generalnie bardzo mi się podoba, komunikacja z innymi działami przebiega świetnie, można każdego o coś dopytać, wyklarować i nie ma spiny, przynajmniej nie spotkałem jeszcze nikogo kto by chodził z kijem w tyłku. Podsumowując, bardzo mi się tu podoba i nie znalazłem problemu którego nie jesteśmy w stanie rozwiązać wspólnymi siłami. PS. Elastyczne godziny rozpoczęcia pracy są zbawienne, powinno być tak wszędzie jeśli stanowisko na to pozwala 😁
    velvet

02.07.2025 10:21

Rozmowa kwalifikacyjna umówiona na konkretny dzień i godzinę. 50 minut przed mail z informacją, że dziękują, ale wybrali innych kandydatów. Dziecinne zachowanie i żałosne tłumaczenia(usunięte przez administratora)tylko przekonują, że nie warto tą firmą się interesować.
    Radek

27.06.2025 13:14

Proces rekrutacyjny w moim przypadku przebiegł bardzo sprawnie i w przyjaznej atmosferze. Od samego początku wiedziałem, czego się spodziewać – wszystkie etapy były jasno przedstawione, a komunikacja była szybka i konkretna. Po dołączeniu do zespołu zostałem dobrze wdrożony – mój team leader od razu wziął mnie pod swoje skrzydła, pokazał jak wygląda praca „od kuchni” i krok po kroku wprowadził mnie w obowiązki. Atmosfera w firmie jest bardzo wspierająca, cele są jasno określone, a system motywacyjny naprawdę zachęca do działania. Zdecydowanie polecam!
    Krystian

25.06.2025 19:16

W moim przypadku proces rekrutacyjny - od momentu pierwszego kontaktu do informacji o zatrudnieniu - trwał około tygodnia. Sama praca w Gigantach jako Handlowiec to pozytywne doświadczenie. Firma oferuje atrakcyjny system motywacyjny oparty o realne i jasne cele a współpraca na linii pracownik-przełożony przebiega sprawnie. Sam zespół jest wspierający i każdy dobrze się tu odnajdzie 🙂
    Benia

23.06.2025 13:29

W rozmowie rekrutacyjnej oraz w trakcie szkoleń zostałam poinformowana że zostaną mi zapewnione minimalnie 1-2 lekcje tygodniowo. Nie dowieźli i jedyne co było mi zaoferowane to zastępstwa oraz zajęcia spoza mojej ekspertyzy (o której również szczegółowo informowałam na rozmowie rekrutacyjnej). Po pół roku czekania znudziło mi się i złożyłem wypowiedzenie.
    Edyta

09.06.2025 20:07

Hej, szukają teraz konsultanta do CC i na początek proponują umowę zlecenie. Wiecie po jakim czasie można przejść na umowę o pracę? :)
    Kamil

11.06.2025 13:01

nigdy. po 3 miesiącach Ci podziękują i wezmą kolejnego jelenia na 3 mies.

Zostaw merytoryczną opinię o Giganci Programowania Sp. z o.o.