Giganci Programowania

Oferta

Social media

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o Giganci Programowania Sp. z o.o.

Opinie o Giganci Programowania Warszawa

Nie przegap nowości o Giganci Programowania Sp. z o.o.!

Krystian

25.06.2025 19:16

W moim przypadku proces rekrutacyjny - od momentu pierwszego kontaktu do informacji o zatrudnieniu - trwał około tygodnia. Sama praca w Gigantach jako Handlowiec to pozytywne doświadczenie. Firma oferuje atrakcyjny system motywacyjny oparty o realne i jasne cele a współpraca na linii pracownik-przełożony przebiega sprawnie. Sam zespół jest wspierający i każdy dobrze się tu odnajdzie 🙂
    Benia

23.06.2025 13:29

W rozmowie rekrutacyjnej oraz w trakcie szkoleń zostałam poinformowana że zostaną mi zapewnione minimalnie 1-2 lekcje tygodniowo. Nie dowieźli i jedyne co było mi zaoferowane to zastępstwa oraz zajęcia spoza mojej ekspertyzy (o której również szczegółowo informowałam na rozmowie rekrutacyjnej). Po pół roku czekania znudziło mi się i złożyłem wypowiedzenie.
    ReviewModeratorIcon
    Edyta

09.06.2025 20:07

Hej, szukają teraz konsultanta do CC i na początek proponują umowę zlecenie. Wiecie po jakim czasie można przejść na umowę o pracę? :)
    Kamil

11.06.2025 13:01

nigdy. po 3 miesiącach Ci podziękują i wezmą kolejnego jelenia na 3 mies.
    Wiktoria

11.06.2025 12:59

Tragiczny proces rekrutacyjny. Nie wspominając o tym, że brak odpowiedzi po rekrutacji (mówią że niby do 7 dni otrzymasz odpowiedź czy przyjmują Cię do pracy) a odzewu brak. Widzę, że nie tylko u mnie ale w poniższych komentarzach również kandydaci piszą, że odpowiedzi nie otrzymali. Sama rozmowa rekrutacyjna to jakaś kpina - 3 osoby z biegu dochodzące do rozmowy (widać było że na szybko). Co chwilę ktoś inny się włączał do rozmowy i pytał o coś, wychodził i wchodził kolejny i znów zadawał pytania. Burdel jakich mało. Chyba nie mają co robić tylko przesłuchiwać kandydatów, ewentualnie szukają kogoś kto będzie robił cały tydzień za najniższą krajową (w tym weekendy), bo inaczej nie potrafię wytłumaczyć ilości przesłuchiwanych kandydatów.
    Aldona

10.06.2025 14:38

NIE POLECAM Brak obiecanego feedbacku dotyczacego rekrutacji pomimo licznych maili i telefonow z prosba o odpowiedz, bo mojej stronie. Zmarnowany czas. Brak kompetencji i uszanowania czasu czlowieka.
    kandydat

10.06.2025 09:36

Proces rekrutacji zasługuje na 1 miejsce... w konkursie na najgorszą rekrutacje. Ogłoszenie niby fajne, odzew jest ( o ile ktokolwiek sprawdzi czy już nie byłeś na tej rozmowie) ale już sama rozmowa poziom (usunięte przez administratora) Pytania typu " gdybyś był super bohaterem to jakim ?" nie rozumiem jakie umiejętności weryfikuje to pytanie. Ponadto rozmowa mało merytoryczna. Generalnie mają przyszłych kandydatów gdzieś - idealnie weryfikuje jakich firm powinno się unikać i nie tracić czas.
    Zmarnowany-czas

09.06.2025 19:58

Zacznę od tego, że cała rekrutacja wyglądała bardziej jak casting do Familiady niż poważny proces do firmy edukacyjnej. Pierwsze rozmowy – niby luzackie, ale w praktyce chaos, zero konkretów, dużo ogólników i poczucie, że próbują ci sprzedać wizję, zamiast sprawdzić, czy masz kompetencje. Do tego dorzucono dziewczynę – chyba z przypadku – która wyglądała na osobę zupełnie nieogarniętą, a jej głównym zadaniem było… zniechęcenie mnie do pracy. Serio. Mówiła wprost, że „nie warto się aż tak przykładać do kontaktu z dziećmi, bo one i tak nie kumają”, a profesjonalizm w rozmowie to „przesada, bo dzieci wolą jak się mówi do nich jak do ziomka”. Ręce opadają. Usłyszałem też tekst w stylu: „Masz tu Kasię – przekonaj ją, żeby chciała, żebyś u nas pracował.” Kasia, zamiast jakiejkolwiek merytorycznej rozmowy, rzuciła: „A co lubisz robić w wolnym czasie? A czemu nie robisz tego zamiast pracować w swoim zawodzie? Może tym się powinieneś zająć?” – ręce opadają. Jeśli to miał być test, to bardziej przypominał odcinek „Ukrytej Prawdy” niż rozmowę kwalifikacyjną. Było też dużo nieprzyjemnych, wścibskich pytań o życie prywatne – takich, które w 2025 roku nie powinny paść na żadnej rozmowie kwalifikacyjnej. Atmosfera raczej oceniająca niż wspierająca.
    Rekrutowany

12.05.2025 15:09

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko specjalisty ds. sprzedaży. Cały proces jak i rozmowa była na fajnym poziomie. Trzeba było się faktycznie wykazać pod względem umiejętności miękkich. Niestety na tym plusy się kończą. Rekruterzy poinformowali mnie, że maksymalnie po weekendzie majowym dostane odpowiedź zwrotną, niezależnie od tego czy dostanę pracę, czy nie. Od rozmowy mijają ponad dwa tygodnie, a informacji jak nie było, tak nie ma. Nie polecam - kolejna firma, która organizuje rekrutacje, a potem ma w głębokim poważaniu czas rekrutowanych kandydatów :)
    ReviewModeratorIcon
    Beata

04.06.2025 18:40

Są firmy które zbierają kandydatów pół roku wcześniej 🙈 Daj znać jakie masz przeczucia po samej rozmowie, ciężka?
    Rekrutowana

07.06.2025 13:34

Jeśli masz doświadczenie w obsłudze klienta, znasz techniki sprzedaży i inne kompetencje miękkie, nie masz trudności w komunikowaniu się z drugą osobą to nie 😉 bardzo sympatyczne były obie rozmowy, na luzie, nie ma czym się stresować, ale troszkę mi się zrobiło przykro
    Veritas

02.06.2025 14:40

Asystent AI

Była dostępna oferta pracy na stanowisko Ambasadora marki z wynagrodzeniem wyłącznie prowizyjnym – płacili 160 zł za pierwsze 20 kontaktów i 10 zł za każdy kolejny kontakt. Najważniejszym wymaganiem była mobilność i otwartość na rozmowy z ludźmi "w realu". Z benefitów warto było wyróżnić elastyczny grafik i możliwość pracy dodatkowej kilka razy w tygodniu. Czy według Was wymagania były wysokie jak na tak prowizyjne warunki? Chętnie dowiem się, ile realnie dało się zarobić na tej akcji i czy trudno było wyrobić target.
    #DoradcaKlienta
    Zosia

01.06.2025 17:32

Chodziłam tam przez 3 lata i dotąd się nic nie nauczyłam naprawdę szkoła więcej uczy ... Nie dość że drogie to nic się potem nie umie więc ogulnie nie polecam
    Julka

17.05.2025 14:57

Cześć, jak wygląda praca zdalna w dziale sprzedaży? Czy dostaje się sprzęt, czy szkolenie jest również zdalnie i czy trzeba od czasu do czasu pojawiać się w biurze? Dziękuję z góry za odpowiedzi! :)
    ja

14.05.2025 11:54

Z całego serca nie polecam. Było fajnie, ale tylko przez chwilę. Masz super wyniki - obiecują nawet umowę o pracę w niedalekiej perspektywie. Niestety jeśli nie osiągasz wybitnych wyników non stop automatycznie rozwiązują tę śmieszną, śmieciową umowę, więc gadka o uop to jedynie mydlenie oczu. Nastawieni tylko na hajs, ciągle cisną o wyniki i mają w sobie zerową empatię. Panuje bardzo duży chaos i w dodatku podejmowane decyzje są abstrakcyjne.

07.05.2025 11:41

Asystent AI

Giganci Programowania poszukują Instruktora nauki jazdy. Oferują wynagrodzenie od 40 do 60 PLN brutto za godzinę na umowie o dzieło. Kluczowym wymaganiem jest pasja do technologii oraz umiejętność programowania w C#, Java, Python lub C++. Z wymienionych benefitów najlepszą jest elastyczny czas pracy. Jak wygląda codzienna praca w takiej roli? Czy wymagania są adekwatne do zarobków, których nie podano jednoznacznie?

Oferty pracy - Giganci Programowania Sp. z o.o.

Education Advisor (Sales Consultant)

Katowice

WalletIcon

66 - 80 PLN / h

Milka

05.05.2025 16:36

Hej, warto pracować na stanowisku CallCenter? Czy lepiej nie tracić czasu?
    boni

07.04.2025 09:23

Hej aplikanci, powiedzcie jakie stawki wam zaproponowano. Bo z tego co wiem to aktualni nauczyciele wiszą na stawkach 60-80 zł za lekcje, a nowym proponuje się 90 zł na start bez doświadczenia. Przecież to jest żenada.
    Mati

11.04.2025 14:15

90 to jest za poprowadzoną 1 lekcję czyli 1,5h
    Fran

11.04.2025 17:48

55zł netto za 45min
    trener123

07.04.2025 20:33

Nie polecam, jeśli masz inne opcje. TL;DR: Przed podpisaniem umowy była mowa o szkoleniach, ale fakt, że całość trwa ponad 14 godzin, to już przesada i co najmniej lekkie niedopowiedzenie – nie licząc czasu, jaki trzeba poświęcić na samodzielne przygotowanie oraz formalności, korzystając z jakże "pięknego" i rozjeżdżającego się we wszystkie strony systemu CRM. Zajęcia prowadzone są przez Google Meet na współdzielonych kontach, co powoduje częste problemy z dostępem. W umowie nie ma mowy o konieczności nagrywania i udostępniania swojego wizerunku w formie audio-wizualnej na ogólnodostępnych kontach, do których mają dostęp wszyscy trenerzy – co z RODO/GDPR? Konspekty zajęć zawierają liczne błędy i pułapki, a sama metodologia jest niespójna, przez co oceny po zajęciach są nieuczciwe. Cały proces szkoleniowy trzeba zrealizować w ciągu dwóch tygodni, co uniemożliwia realne nabycie potrzebnych umiejętności miękkich – potrzeba praktyki i kilku przeprowadzonych lekcji, by oswoić się z systemem i metodologią. Finalnie czuję, że mój czas został zmarnowany – w sumie 16–20 godzin plus formalności (zaświadczenie z KRK, dokumentacja). Można by przecież sprawdzić kandydata dokładniej już na samym początku, zamiast angażować ludzi na masową skalę i bezsensownie pochłaniać ich czas. Może z perspektywy firmy to optymalne rozwiązanie, ale po ludzku – brak szacunku do człowieka. Prawdopodobnie dla bezrobotnego studenta, była by to lepsza oferta niż np. praca w gastro, ale jeśli ktoś pracuje na etacie i chce prowadzić zajęcia z pasji – lepiej działać na własną rękę. Tym bardziej że trenerzy mają zakaz konkurencji przez rok po zakończeniu kontraktu, a żeby w ogóle rozpocząć proces rekrutacji i szkoleń, trzeba najpierw podpisać umowę – kolejny absurd.
    żenujące doświadczenia

03.04.2025 12:22

rekrutacja jest jakaś śmieszna, aplikujesz, odrzucają Cię i w mailu wyraźnie jest odpisane jest, że jak chcesz otrzymać szerszy feedback to napisz maila a oni w wolnej chwili Ci dadzą znać. szkoda, ze osoby ktore sa w hr tak klamia, od ponad 2 miesiecy sprawdzam maila z ciekawoscia czy w koncu mi odpisali- nie :) szkoda ze tak sie reklamuja z traffitem jacy to oni nie sa pro pracowniczy. coz widac, nie umieja w prace. Ogromne rozczarowanie, pieknie tylko ten mail wyglada.
    GiganciRozczarowania

02.04.2025 16:35

Widzę opinie nt. rekrutacji i ciszy po także no.. Obie rozmowy przebiegły świetnie, a feedback miałem dostać niezależnie od wyniku po 7 dniach. Niestety widocznie nie jest to w woli pracodawcy i lepiej trzymać młodych, szukających pracy w niepewności. Szkoda.
    kandydat

31.03.2025 13:03

Generalnie jeśli od razu albo w ciągu kilku dni nie będzie odzewu, po prostu szukajcie dalej. Nie informują o tym czy człowiek się dostał czy nie. Sam proces rekrutacyjny okej, gorzej z finalizacją.
    Rekrutacja - Pytanie

24.03.2025 12:36

Czy firma kontaktuje się nawet po negatywnym wyniku rekrutacji? Aplikowałem do zespołu sprzedaży i dostałem informację, że w ciągu 7 dni będzie odzew.

27.03.2025 10:11

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Chcielibyśmy zapewnić, że staramy się zawsze przekazywać kandydatom informację zwrotną, zarówno w przypadku pozytywnych, jak i negatywnych wyników rekrutacji.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Giganci Programowania?

looki

26.03.2025 11:52

Czy ktoś z Państwa ma taki zapis w umowie zleceniu z tą firmą?: W przypadku naruszenia przez Zleceniobiorcę obowiązków wynikających z Umowy związanych z zachowaniem poufności Informacji, Zleceniobiorca zapłaci na rzecz Zleceniodawcy karę umowną w wysokości 10.000 zł (słownie: dziesięć tysięcy polskich złotych) za każde naruszenie w terminie 7 (słownie: siedmiu) dni od dnia doręczenia Zleceniobiorcy wezwania do zapłaty. Nie bardzo mi się to podoba, bo mogą pod to podciągnąć praktycznie wszystko. Czy to są legalne praktyki?

12.03.2025 13:08

Dzień dobry, Chciałbym jedynie ocenić proces rekrutacyjny oraz dział HR, a nie samą firmę. Pani(usunięte przez administratora) absolutnie mija się z profesjonalizmem, którego oczekiwałoby się od osoby pełniącej tak istotną rolę w firmę. Zaczynając od braku znajomości wysokości prowizji które oferuje firma, poprzez zmianę daty na wykonanie zadania rekrutacyjnego (na rozmowie informacja, że czas jest do następnego tygodnia, a tuż po spotkaniu - w mailu podsumowującym - jednak dwa dni robocze od otrzymania owej wiadomości), a finalnie poinformowaniu o zakończeniu procesu rekrutacyjnego tylko dlatego, że ośmieliłem się zapytać czy doszło do pomyłki, czy faktycznie czas na wykonanie zadania to tylko dwa dni robocze. Podsumowując firma umawia się na wykonanie zadania po czym nie stosuje się do ustalonego terminu trwoniąc czas osoby, która jest zainteresowana podjęciem u nich pracy. Gdybym nie zapytał to pewnie wysłałbym zadanie zgodnie z pierwszym terminem tylko po to, aby dowiedzieć się że proces zamknięty. Nie polecam!
    exit

28.01.2025 12:52

A ja chciałbym polecić firmę. Dają wiele możliwości rozwoju, będąc juz jakiś czas na rynku pracy moge śmialo stwierdzić, że jest to jeden z lepszych pracodawców u jakich miałem możliwośc pracowac. Oczywiście, jak w każdym miejscu pracy, nie ma idealnych warunków – dla pełnej perfekcji musielibyśmy być sami sobie szefami. Atmosfera w pracy to ogromny plus, mają szczęście do ludzi. Wynagrodzenie- zależy jakie kto ma wymagania ja byłem zadowolony.
    O

06.10.2023 08:42

Firma bardzo słabo zorganizowana. Panuje chaos informacyjny. Jednocześnie pracy jest bardzo dużo, a zarobki niskie, znacznie poniżej średniej krajowej. Szansa na UoP prawie żadna. Firma wciska B2B i śmieciówki. Brakuje specjalistów, którzy ze względu na oszczędność zarządu nie są zatrudniani, w zamian do granic możliwości są poszerzane zakresy obowiązków aktualnych pracowników. Na poziomie decyzyjnym widoczny jest szowinizm i (usunięte przez administratora) ze strony ze strony zarządu. Zdanie kobiet, nawet tych na stanowiskach menagerskich jest umniejszane i ignorowane. Do tego mimo, że firma ma profil informatyczny, sprzęt który dają do pracy jest stary i bardzo awaryjny. Gdyby nie to, że trafiłam na fajnych ludzi w dziale, ta współpraca byłaby w całości do wyrzucenia. Omijać gigantów z daleka.
    ...

13.11.2023 13:33

jak wszędzie - wynagrodzenie warunkuje doświadczenie i przygotowanie do wykonywanej pracy...
    Tom

24.01.2025 09:49

Oj tak, (praca biura) jest źle zorganizowana. Chaotyczna rekrutacja, chaotyczne przekazanie obowiązków, prawie że zero wdrożenia - masz, rób. A ilość obowiązków jest zatrważająca. Szefostwo co chwilę wymyśla nowe rzeczy bez dodatków finansowych. Ludzi miło wspominam.
    wow

14.05.2024 12:46

Nigdy w życiu nie doświadczyłam większego braku szacunku do pracownika. Wielcy biznesmeni, których konta zasilają ludzie, młodzi ludzie, których naiwność jest zwyczajnie wykorzystana. Uwierzcie mi to nie jest normalne, żeby dostawać za leada parę złotych! To nie jest normalne, że za prace w terenie za dojazd się nie płaci. To nie jest normalne, że za szkolenie pracownik nie dostaje ani grosza. To nie jest normalne, że wpisywanie danych robisz "w wolnym czasie za free". Można wymieniać dalej... Naprawdę, znajdziecie lepsze miejsca. Proszę, szanujcie się i omijajcie gigantów "programowania". Nie dajcie robić z siebie frajerów. I nie okłamujcie rodziców, bo oni też - jak my są robieni na kasę. W takiej cenie można przygotować się do matury z informatyki, opanować naprawdę solidnie materiał. Zresztą Ci co ogarniają, wiedzą - to nie jest warte tej kasy. Firma ogromna, obsługująca tyle miast, ba, nawet krajów, okazuje wielki brak szacunku do czasu swoich pracowników. Nie wspomnę już o braku podstawy - to nie są nieruchomości. Tu za klienta dostaję się pięć złotych. To świadczy tylko was. Czuję zobowiązanie, by przy każdej okazji mówić o was negatywnie. Dla mnie to jest miejsce nieetyczne.

24.01.2025 08:34

Oj tak, wszystko się zgadza. Firma notuje milionowe zyski, dofinansowania z UE i Venture Capital... A skąpi na wszystkim jak się da - brzydkie, niewygodne biuro, sprzęt sprzed epoki, wydatki na cokolwiek co pomaga w pracy. Ja rozumiem, że to ich "dziecko", które kosztowało ich czas i krwawice... ale przydało by się położyć na dobrostan pracowników i wizerunek firmy. Firma ma zbyt mało pracowników, ludzie po godzinach pracują a pracodawca tego oczekuje wręcz - mówiąc o "elastyczności". Nadgodzin płatnych oczywiście nie ma. Bawi mnie też, że firma, która zbudowana jest na IT ma tak słaba strefę informatyczną - wszystko jak najtaniej, to nic, że byle jak.
    Służbowy sprzęt jest?

25.12.2024 21:47

Czy na stanowisku Konsultanta ds. sprzedaży w call center dostaje się służbowy sprzęt? Bo jest wpisany w ogłoszeniu o pracę, a w formularzu zadają pytanie: "Czy masz możliwość pracy na swoim sprzęcie (komputer, działająca kamerka, słuchawki z mikrofonem)?"

02.01.2025 15:27

Dostajesz tylko norme do wyrobienia.

24.01.2025 08:15

Hehehe taki sprzęt mają, że serio lepiej na swoim robić ;)

Kontakt - Giganci Programowania Sp. z o.o.

UL. ZYGMUNTA SŁOMIŃSKIEGO 15 lok. 508 00-195 Warszawa

Branża główna: Kursy i szkolenia

FacebookIconInstagramIcon

22.11.2024 14:36

Pracuje tutaj już dłuższą chwile i czytając negatywne opinie, które są tutaj zamieszczone ciężko się z nimi nie zgodzić. Firma jedyne na co jest nastawiona to na pieniądze, mając w głębokim poważaniu kadrę trenerów, no chyba że jesteś ProTrenerem to jesteś super :)) do czego też przejdę później. Zacznijmy może od tego jak wyglądają kursy. Wszystko zależy od tego jakiej wielkości dostanie się grupę. Konspekty w dużej większości nie są dostosowane do różnej ilości dzieci w grupie tzn. jest konkretny materiał który trzeba przerobić. Więc kończy się to na tym, że w większej grupie prawie nigdy nie uda się ukończyć całkowicie projektu, co nie jest jeszcze takim problem. Problem zaczyna się w momencie kiedy grupa wynosi 2-3 osoby i sam konspekt jesteście w stanie z ogarniętą grupką zrobić w 40 minut. A co z resztą lekcji? Trenerzy są skazani na to aby samemu przygotowywać materiały za które oczywiście nikt im nie zapłaci. Warto byłoby też przyjrzeć się jakości tych zajęć. Wiele konspektów jest nudnych jak flaki z olejem, dochodzi to do momentu, w którym dzieciaki przez 4 lekcje pod rząd robią dokładnie to samo nie ucząc się niczego nowego. Ba, te konspekty są praktycznie 1:1 takie same ze zmienionymi blokami czy potworami. Nie wspominając już o błędach w samych konspektach. Jest możliwość zgłaszania takich rzeczy, aczkolwiek po 1 to jest nasz czas, nikt nam za to nie płaci a po 2, system wygląda na zapomniany i tylko wiszą zgłoszenia które są zostawione same sobie. Do tego jeśli ktoś wierzy w to że dostanie po 2 kursy na dzień, to jest w dużym błędzie. Z moich obserwacji model firmy polega na ilości, a nie jakości którą tak bardzo się chwalą. Trenerzy zatrudniani są praktycznie cały czas dostają po 1-3 grupy i nici z kolejnych. Czemu służyć ma taki model? Temu, że jeśli taki trener byłby chory i nie mógłby prowadzić zajęć, to na jego zajęcia czeka setki innych trenerów którzy z braku godzin pracy odrazu biorą dodatkowe lekcje. Trenerzy są w zasadzie dla nich nikim, można ich zastąpić pierwszą lepszą osobą z rekrutacji. No chyba, że zostanie się właśnie tym ProTrenerem. I jak sie takim zostaje? Przez przepisywalność dzieciaków z kursów, tak przez przepisywalność. Ich nie obchodzi to jak prowadzisz zajęcia, czy sie starasz, czy masz dobry kontakt z dzieciakami. Najważniejsze jest to ile pieniędzy dla firmy przyniesiesz. Okej, wydaje się to normalne, tak działają korporacje, ale nie powinno to mieć miejsca w firmie która tak bardzo chwali się tym jak to oni dobrze uczą i jacy to oni nie są świetni w tym co robią. Dobrze więc przejdźmy do drugiego casu czyli lekcji diagnostycznych, czyli takich na których wraz z kolegą konsultantem sprzedaje się kurs jakimś rodzicom. Z dnia na dzień człowiek jest w stanie sobie ustawić grafik i na każdej robi się prawie to samo wiec nie traci się czasu na przygotowanie. Brzmi fajnie? Do pewnego momentu. Jest kilka osób które dostają po 2x więcej takich zajęć niż inni pomimo tego, że człowiek prosi o wszystko co jest możliwe, a w momencie kiedy za bardzo się wykłóca, zostaje z informacją "dla innych też muszą być lekcje, lekcji jest mało" XD. Super, naprawdę super kolesiostwo leci pełną parą. Do tego ciągłe kombinowanie z systemem tych lekcji, człowiek nie wie na czym stoi. Trenerzy praktycznie nie są informowani o zmianach w systemie i muszą się dowiadywać na własną rękę. Doszło to do momentu w którym przykładowo trener na środę ma 4 takie lekcje i okazuje się że 3 lekcje nie odbędą się przez co nie dostaje się za to żadnych pieniędzy przez ich super zmiany. Także, sory wasz czas dla firmy jest bezwartościowy, znowu się to potwierdza. Firma oczywiście dużo traciła na lekcjach które się nie odbywały, ale zostało to zrobione po najniższej linii oporu tak żeby trenerzy nie mieli nic a firma miała wszystko. Dobrze przejdźmy do ostatniego casu, czyli czatu pracownika. Z pozoru wydaje się fajnie, są tam dziewczyny z biura i inne osoby będące wyżej. Problem zaczyna się kiedy człowiek faktycznie zwraca się do nich z jakimś problemem. System rezerwacji lekcji nie działa? Cisza. Po czym okazuje się że problem jest od 2 miesięcy i nikt o nim oczywiście nie mówi. Jakiś problem z systemem o którym człowiek wie ale chce się upewnić? Cisza, albo odpowiedzi wymijające jakoby wszystko miało działać. Do tego tanie sztuczki manipulacyjne w postaci wciskania zajęć stacjonarnych, które niewiele osób chce.(wiadomość pisana w taki sposób, jak się nie weźmie tych zajęć to świat się zawali). Spoko, lepszy kontakt z dzieciakami aleeeee. Komputery często na zajęciach nie działają, internet nie działa, samemu trzeba router kupic xD Klucz też samemu trzeba ogarnąć, trzeba przyjść wcześniej i wyjść poźniej i co? Płacą za to tyle samo co za online, gdzie człowiek na jedną lekcje poświeci 3 godziny a nie półtorej :). Mógłbym tu naprawdę napisać dużo więcej. Kończąc, firma z pozoru wyglądająca naprawdę świetna, a w rzeczywistości. nastawiona na kasę a pracownicy są traktowani jak (usunięte przez administratora)
    Odpowiedź

13.12.2024 08:37

Dziękujemy za Twoją opinię. Rozumiemy Twój punkt widzenia chcielibyśmy odnieść się do Twojej opinii. Chcielibyśmy podkreślić, że naszym priorytetem jest oferowanie wysokiej jakości zajęć dla dzieci oraz tworzenie sprzyjającego środowiska dla rozwoju naszych trenerów. Pozwól, że odniosę się w punktach do zawartych w Twojej opinii argumentów. 1. Jeżeli chodzi o jakość konspektów, regularnie je aktualizujemy i dostosowujemy do potrzeb różnych grup. Jeśli nasi trenerzy napotykają jakiekolwiek trudności w ich realizacji, zachęcamy ich do zgłaszania uwag, abyśmy mogli je poprawić lub usprawnić. Natomiast nasi trenerzy pomimo elastyczności w prowadzeniu zajęć, nie muszą przygotowywać materiałów na własny koszt. 2. Rozumiemy, że każdy ma swoje preferencje co do formy prowadzenia zajęć. Dlatego zarówno system online, jak i stacjonarny został dostosowany tak, aby odpowiadał potrzebom zarówno kursantów, jak i trenerów, zależnie od ich indywidualnych oczekiwań. Mamy świadomość, że zajęcia stacjonarne bywają bardziej pracochłonne, dlatego dokładamy starań, aby cały system był jak najbardziej usprawniony i przyjazny dla wszystkich. 3. Przydzielanie godzin zajęć jest wypadkową zarówno na podstawie dostępności aktualnych trenerów jak i potrzeb kursantów. 4. Zasady wynagrodzeń oraz zakres obowiązków są jasno określone i znane każdemu trenerowi. Zawsze chętnie udzielimy wsparcia w przypadku jakichkolwiek wątpliwości co do warunków pracy na stanowisku Trenera czy również m.in naszego systemu ProTrenerskiego. 5.Czat pracownika został stworzony jako narzędzie wsparcia z myślą o Trenerach. Nasi pracownicy z działu organizacji szkoleń zawsze dokładają wszelkich starań aby odpowiadać na pytania sprawnie i pomagać w skutecznym rozwiązywaniu zgłaszanych problemów. Jeżeli występuje jakikolwiek problem na czacie pracowniczym ,zawsze staramy się go na bieżąco rozwiązywać pod warunkiem że jest nam on otwarcie zakomunikowany. . Raz jeszcze dziękujemy za Twoją opinie. Przykro nam że nie spełniliśmy Twoich oczekiwań, Zachęcamy do kontaktu bezpośredniego, jeśli masz konkretne sugestie, które mogłyby pomóc nam w usprawnieniu systemu pracy.
    Ku przestrodze

10.12.2024 10:59

Miałem rozmowę w sprawie wypowiedzenia umowy. Nie dotrzymują umowy - mam napisane jak byk 2 tygodnie wypowiedzenia, powiedzieli, że tego nie zapłacą. Umowę trzeba było przesyłać do nich 5 razy, bo za każdym razem nie zgadzał się pesel albo nazwisko(robili to specjalnie, żeby nie musieć wypłacić nawet za szkolenie,które zapewniali że jest płatne). Za szkolenie powiedzieli że zapłacą, ale za 2 tygodniowy okres wypowiedzenia,który jest zawarty w umowie już nie. To jest czysty (usunięte przez administratora) Ich praktyki są w ogóle nieetyczne. Organizują "konkurs", w którym można niby wygrać playstation. Żadnego playstation nie ma, na szkoleniach śmieją się z tych ludzi i mówią że w ten sposób pozyskują leady,a rzekomy konkurs to tylko wabik. Takiego chamstwa i złodziejstwa w żadnej firmie nie widziałem. Trzeba ta "firmę" zgłosić do odpowiednich instytucji.

09.12.2024 12:05

Posiadam 2 letnie doświadczenie w sprzedaży. W poprzednich firmach,w których pracowałam wyrobione premie oscylowały w granicach 2500, 2600 zł(same premie). W gigantach programowania potraktowano mnie okropnie, bardzo nie polecam. Kazano mi czekać 2 miesiące na pracę, po czym po tygodniu szkolenia zrobili nam egzamin,na którym trzeba było mówić według schematu rozmowy,który otrzymaliśmy. Schemat rozmowy był całkowicie zachowany, a mimo to nie dostałam pracy, ponieważ przyczcepiono się o jedno słowo. Przyjmują tylko znajomych, pracę dostał brat osoby która jest tam programistą. Na szkoleniu było około 10 osób, z tego zdały dwie osoby które miały znajomości. Jak można tak traktować ludzi, nigdy się z czymś takim jeszcze nie spotkałam. Pracowałam w dużych firmach sprzedażowych, bardzo przestrzegam przed tą firmą, szkoda waszego czasu. Sprawiają dobre wrażenie,ale to tylko pozory. Są niekompetentni,a dział hr nie potrafi poprawnie przepisać peselu do umowy. Teraz czekam na wypłatę za tygodniowe szkolenie, ciekawe czy chociaż to u nich będzie w porządku... Dam znać czy ją otrzymam.
    Samantha

09.12.2024 15:32

A jakie stawki oferują? Czy można pracować tylko na rano?

28.11.2024 19:09

Biorą praktycznie każdego kto powie dwa słowa na rekrutacji i ma jakikolwiek związek z informatyką. By rzeczywiście wkroczyć do firmy jako trener, trzeba przeprowadzić lekcję 1 na 1 z protrenerem. Przeprowadzają 3 szkolenia (dość mało profesjonalnie przeprowadzane w mojej opinii) i dają Ci szansę na obejrzenie jednej lekcji trenera jak sobie uczy. Konspekt jest napisany po to, żeby wprowadzić takiego kandydata w błąd. Jeśli tego błędu nie znajdziesz, może dostaniesz drugą szansę. Jak uważasz, że teoretyczne dziecko nie pojmie czym są 4 pojęcia informatyczno - matematyczne w 2 minuty, to jesteś w błędzie. Jeśli myślisz, że dziecko po stworzeniu konta jeszcze nie wie wszystkiego o programie do którego właśnie się zalogowało, jesteś w błędzie. Jeśli chcesz krytycznie porozmawiać o tym ze specjalistą do spraw szkoleń, już nie dostaniesz drugiej próby, którą Ci łaskawie dali, po prostu Ci ją cofną. Jak ktoś chce przyjść tutaj by uczyć dzieci, musi też umieć udawać, że uczy dzieci podczas wypełniania wszystkich rubryczek tak, by protrener był zadowolony. Biada tym, którzy pomyślą krytycznie spoglądając na konspekt czy co taki protrener napisał jako opinię.

08.11.2024 08:47

Mamy już prawie połowę listopada, nadal nie ma wyników konkursu podwyżkowo-frekwencyjnego za poprzedni semestr mimo że kursy są od początku września. Podwyżka pewnie pojawi się (o ile w ogóle) przed Bożym Narodzeniem i pewnie będzie obowiązywać do końca semestru (czyli do lutego) bo od następnego semestru będzie kolejny konkurs podwyżkowo-frekwencyjny. Mam dziwne wrażenie, że oni to robią celowo, żeby czasem nie dać za długiej podwyżki. Niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu, proszę....
    Trener

24.10.2024 16:26

Pracuje tutaj rok i z każdym miesiącem coraz bardziej jestem zdegustowana gigantami. Jeśli uda ci się jakimś cudem dostać grupę z dzieciakami, to nie licz na cuda. Myślisz sobie na pierwszych zajęciach, że będzie super, po czym dostajesz grupę 10 osobową, w której dzieci są albo za zestresowane przez nacisk rodziców albo nie zainteresowane. Dwoisz się i troisz, by lekcja przebiegła dobrze, jednak dla HR za mało. Dla nich liczy się to ile rodziców kupi dalsze kursy. Jeśli dostaniesz na początku małą grupę 4 osobową i jeśli wszyscy zrezygnują, bo dzieci nie będą zainteresowane, nie będą dawały rady z np. przełączaniem kart, a ich rodzic będzie miał własne dziecko w poważaniu (tu tych powodów jest dużo, często rodzice rezygnują tak po prostu, bo widzą, że dziecko nie nadgania za innymi), to zostaniesz poddany kontroli, która ma na celu postraszenie cię, że nie dajesz z siebie wystarczająco i uświadomienie cię, że kadr nie interesuje to czy dobrze prowadzisz zajęcia, ale to rodzice zapłacą za dalsze kursy. Do tego sama jakość tego co masz uczyć dzieci jest mierna. Z jednej strony są materiały, które nijak nie pomogą dziecku, a z drugiej strony są materiały, które wymagają od 7letniego dziecka zrozumienia jak posługiwać się kamerą 3D, co sprawia im ogrom problemów. Jeśli nie potrafisz znaleźć pracy w IT, a nie chcesz iść pracować do sklepu, to spróbuj, ale więcej niż 600 zł na miesiąc nie dostaniesz, chyba że będziesz oczekiwał na zgłaszane zastępstwa na discordzie, które rozrzucają z pogardą. Bo właśnie, jeśli chcesz więcej kursów, to musisz czekać aż łaskawie odezwię się jakaś pani z discorda, i rzucać się na dostępne opcje tylko po to by dostać dodatkowe 50 zł. Jak szukasz stałej pracy, to możesz spróbować się tutaj, ale uciekaj stąd od razu jak dostaniesz inną pracę. Ja osobiście tak planuję zrobić.
    Aplikant

18.09.2024 21:53

W formularzu rekrutacji jest zapytanie o datę urodzenia co jest niezgodne z Rodo na drugi dzień zostałem odrzucony, wymagania spełniałem w 100 % ale profil nie ten, niech zgadnę młody dynamiczny zespół gdzie nie przyjmują osób 35plus

27.03.2022 10:57

Jak wygląda sprawa grafiku w Giganci Programowania Sp. z o.o.. Czy pracodawca idzie na rękę?
    denver

23.07.2022 12:27

Tak, myślę że dojdziesz do porozumienia.
    ktoś

29.08.2024 16:59

Absolutnie nie. Przydzielają zmiany jeden tydzień 9 - 17, drugi 12 -20. To duży minus, ze nie można podać swojej dyspozycji.

30.07.2024 12:34

Po dłuższym czasie pracy w tym miejscu (3 lata+) postanowiłem dodać opinię. W jedynym zdaniu - nie polecam wysyłać tutaj swoich dzieci, ani pracować w tym miejscu. Niestety... dobry PR myli wielu ludzi. 1. Nauka dzieciaków: * jakość konspektów , które są wykorzystywane na lekcji - kiepska. Szybciej, lepiej i więcej jesteś w stanie nauczyć się z darmowego YT, * trenerzy są coraz częściej niekompetentni - kiedy oglądam lekcje prowadzone przez innych trenerów, to aż się momentami za głowę łapie. Wygląda to jakby osoby prowadzące dane zajęcia (nie chodzi o zastępstwa, tylko stałych trenerów) nie miały z tematem prowadzonych zajęć styczności poza otrzymanym do przerobienia konspektem, * duży nacisk na wciskanie kursów i zarabianie pieniędzy, a moim zdaniem powinno firmie zależeć na jakości nauczania, * w skrócie - płaci się niemałe pieniądze, a nie ma z tego większego pożytku, kursy etc. są dobrze, a nawet bardzo reklamowane, lecz kiedy widzi się to co stoi za reklamą - bierze rozpacz i żal mi płacących tyle pieniędzy rodziców. 2. Praca: * Atmosfera - co najwyżej średnia. Nie dostajesz kursów, a później wciskają na siłę zastępstwa. Do tego trzeba dorzucić manipulację emocjonalną ze strony "biura", dziewczyny stosują sporo tanich zagrywek i po prostu grają na emocjach. Do tego oceny pracy trenera (na początku i w późniejszym etapie pracy) są kiepskie. Nie za bardzo merytoryczne, miałem wrażenie, że Ci goście w trakcie lekcji, którą mają oceniać oglądają Netflix'a, bo za wiele z prowadzoną lekcją ich słowa nie miały wspólnego (raz miałem dobrego, merytorycznego oceniającego, serdecznie pozdrawiam Maćka K.). * Rozwój - praktycznie brak, chyba, że uczysz się z konspektu tego, czego później uczysz dzieciaki (mam wrażenie, że wielu trenerów tak robi, bo poziom na jaki lekcje spadły przez te 3 lata, jest bardzo niski). * Stawki - jeśli nie robisz wiele nieopłaconych nadgodzin, to nie można narzekać jeśli chodzi o zarobki dla studentów, lecz ciężko dostać kurs, nie wspominając o tym, żeby mieć go kiedy się chce. Do tego dostać ich więcej niż 2 na semestr (mój rekord to 3, z czego jeden trzeba było przejąć), to istny cud. Okres wakacyjny - kupa kursów do wzięcia, człowiek chciałby dorobić, zgłasza się na WSZYSTKIE, lecz nie dostaje żadnego. * 1 kurs, to 2h lekcyjne, więc przy 2/3 kursach w praktyce masz płacone za 16 - 24h na miesiąc + jakieś pojedyncze zastępstwa, przy czym nie płacą za przygotowanie się na zajęcia (nie wspominając, ze wymagają dodatkowego przygotowania we własnym zakresie, żeby mieć co robić z dzieciakami, jeśli skończysz wcześniej konspekt... żenada). * Godziny pracy - jak dostaniesz łaskawie kurs, to wtedy znasz je przez najbliższy semestr, przeważnie jest to w tygodniu w godzinach późno popołudniowych, lub w weekendy rano-popołudnie. * Praca nie jest w żadnym stopniu stabilna. Jeśli chcesz dorobić - okej, ale nie licz, że będziesz mógł mieć na to jakiś większy wpływ na ile dorobisz i kiedy. Nawet ostatnie aneksy do umowy są śmiechu warte. Czcionka, która została użyta nie ma polskich znaków, więc możecie sobie wyobrazić jak profesjonalnie to wygląda. Żałość człowieka ujmuje. No... to tak w skrócie :)
    Nono

19.08.2024 09:24

No właśnie ten brak umowy o pracę mi sie bardzo tu nie podoba. Nie myśleli chociaż żeby jakieś benefity na zachętę wprowadzić? W ogłoszeniach wzmianki o nich nie widziałem
    Amelia

28.08.2024 14:30

Są benefity jak prywatne ubezpieczenie czy karty sportowe, dodatkowo integracje. Po okresie próbnym jest możliwość przejścia na umowę o pracę.
    Amelia

28.08.2024 14:25

Pracuję już ponad miesiąc i jestem zadowolona. Otrzymujemy bazę do klientów, który są zainteresowani kursami dla swoich pociech i dzwonimy do nich, aby zaprosić na pierwszą, bezpłatną lekcje. Jeżeli ktoś nie chce - odznaczamy i już więcej nie dzwonimy. Nie dobijamy się do osób, które zrezygnowały. Jestem koordynatorem, który pilnuje, aby lekcja przebiegła pomyślnie i aby po lekcji odpowiedzieć na wszystkie pytania dzieci i rodziców. Jest to dla mnie przyjemna i lekka praca. Pracujemy od 9 - 17 lub 12 -20. Jeżeli ktoś ma już doświadczenie w telefonicznej sprzedaży i nie boi się spotkań na kamerce to się odnajdzie :)
    Oski

05.08.2024 07:23

Martwi mnie to stwierdzenie o braku stabilności pracy. po co biorą więcej ludzi jeśli godzin może brakować? nie mogliby dać więcej jednej osobie żeby zrobić sobie nawet etat z tego?
    Roma

09.08.2024 10:21

Tak 4-5 kursów to już dużo i faktycznie robi sie problem przy odejściu. Ale taki 1 kurs tylko to nie jest jakaś super kasa? może gdyby umowy były bardziej restrykcyjne co do odejść to można byłoby wtedy kombinować?

19.08.2024 09:27

Trenerzy mają 14 zajęć w semestrze i około 100 zł netto za lekcje, co daje nam 1400 zł za cały kurs. Pensja jest ruchoma, bo czasem są bonusy/podwyżki czasowe ale ciężko to zdobyć. Więc przy 1 kursie to się nie da ani zarobić ani dorobić. Myślę że wystarczyłoby zadbać o trenerów i znaleźć jakiś obiektywny wskaźnik jakości nauczania. Restrykcyjność umowy nie ma tu znaczenia, to jest zlecenie.
    Ewcia

30.07.2024 12:38

Jednak ktoś dostał propozycje przejścia na umowę o prace po zakończeniu okresu próbnego. No to się da w takim razie, czyli co trzeba brac nadgodziny i sumiennie pracowac?
    Jagna

03.08.2024 07:31

Czyli pewnie nie zaczyna się od 4,300 brutto bo człowiek z doświadczeniem nie godziłby się na taki start nawet ba okresie próbnym. Dobrze kombinuję? ;)
    Przemo

03.08.2024 13:07

4800-5200 jakos tak jest na probnej umowie podstawa plus premie
    Trener

22.07.2024 14:21

Jak wygląda praca trenera? Jest możliwość pracy zdalnej? Dużo można mieć godzin w tygodniu?
    Były Trener

30.07.2024 12:39

Wygląda tak, że dostajesz konspekt i musisz go zrealizować przez zajęcia, na które wcześniej w systemie się wpisujesz (co wcale nie oznacza, że dostaniesz dany kurs). Pracować zdalnie można, ale niestety... nie popracujesz pewnie za dużo, ilość godzin na tydzień, za które Ci zapłacą, to pewnie 4/6 (2-3 kursy może dostaniesz, na pierwszy semestr bardzo możliwe, że będzie to 1 kurs). Jeśli jesteś odporny psychicznie, to emocjonalne zagrywki biura Ci nie będę przeszkadzały Ogólnie nie polecam, poszukaj czegoś innego, chyba, że bardzo szukasz pracy dorywczej na już - wtedy popracuj i sam oceń :)
    SzukamPracy

15.06.2024 12:44

Cześć, znalazłam ogłoszenie w sieci na stanowisko konsultanta ds. sprzedaży i zastanawiam się czy aplikować. Jak wyglądają godziny pracy na tym stanowisku? Jaka jest szansa przejścia na UoP? Jak wygląda sprawa ze sprzętem? Podobno pracuje się w soboty i niedziele, jaka w te dni obowiązuje stawa, inna niż w dni robocze?
    Ciekawy

05.07.2024 11:41

Niedawno dostałam propozycję pracy, 3mce zlecenie potem UOP
    Natalia

23.07.2024 18:54

Jak ja pracowałam na wiosnę tego roku to praca byla zmianowa 9-17 oraz 12-20 (pół na pół w miesiącu zmian). Za prace w dzien weekendowy był jakis bonus. Za prace w weekend dostawalo sie dzień wolnego w tygodniu. Grafik planował leader przed rozpoczęcia miesiąca. Był też konkurs dla najlepszych, ze konsultant mogl ulozyc sobie sam grafik jak chcial. Generalnie spoko dla osob ktore dobrze sprzedają i zdają sobie sprawę ze to praca w startupie a nie korporacji

Zostaw merytoryczną opinię o Giganci Programowania Sp. z o.o.