Drogi kliencie,
Jeśli marzysz o współpracy z firmą, która:
1. Obiecuje złote góry, a potem dziwi się, że nie można ich dostarczyć.
2. Zapewnia Cię, że wszystko idzie zgodnie z planem, choć takiego planu nigdy nie było.
3. Regularnie wystawia faktury za mgłę i dobrą wolę, a finalny produkt to coś między baśnią a horrorem.
4. Gwarantuje solidność, ale tylko na poziomie broszury reklamowej – bo przecież „uczciwość” to tylko słowo.
To idealnie trafiłeś! Nasze wyceny są równie realistyczne jak jednorożce, nasze produkty mają tyle jakości co chińska zabawka za 3 zł, a testowanie? Proszę Cię, od czego są klienci? Z przyjemnością dostaniesz coś, co może zadziała – choć raczej nie. A jeśli nie zadziała? Cóż, masz przynajmniej ciekawą historię do opowiedzenia.
Drogi programisto,
Jeśli Twoim zawodowym powołaniem jest:
1. Pracowanie według wycen robionych przez ludzi, którzy myślą, że JSON to nowy smak jogurtu.
2. Codzienne spotkania, które mogłyby być e-mailem, ale to byłoby zbyt efektywne.
3. Bycie śledzonym przez AI, bo Bóg jeden wie, co mogłoby Ci strzelić do głowy poza kodowaniem.
4. Stukanie w klawiaturę bez zastanowienia – bo myślenie to luksus, na który tu nie ma miejsca.
5. Tworzenie kodu tak pogmatwanego, że Alan Turing by się poddał.
6. Próba uruchomienia lokalnego środowiska, które prawdopodobnie nie działało nigdy.
7. Życie w firmie, gdzie motto to „Nie mamy pojęcia, co robimy, ale robimy to szybko!”.
8. Mieć tech leada, który jeszcze wczoraj był specjalistą od pieczenia chleba i teraz zarządza backendem.
9. Przełknięcie faktu, że Twój szacunek do siebie spada szybciej niż pensja po podatkach.
10. Funkcjonowanie w firmie, gdzie „transparentność” to piękna legenda opowiadana w dziale HR.
11. Doświadczanie intryg i podjudzania – bo najlepiej pracuje się w atmosferze zimnej wojny.
12. Poczucie klimatu obozu pracy, tylko bez drutów kolczastych (jeszcze).
13. Bycie zarządzanym jak jabłoń w sadzie – przycinanym, aż zniknie.
14. Zrozumienie, że programista ma kodować, a nie zadawać głupie pytania.
To dla Ciebie idealne miejsce! Twoje nerwy nie będą tu długo, ale wspomnienia zostaną na zawsze.