Direct4Energy

Fotowoltaika

Prąd i gaz

Realizacje

• Skierniewice

5. Opinie o Direct4Energy Sp. z o.o.

Opinie o Direct4Energy Warszawa UL. NOWOGRODZKA 31

WebsiteIconDirect4Energy Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Direct4Energy Sp. z o.o.!

Wąski

24.06.2024 13:41

Miałem okazję poznać Direct4energy. Z mojego punktu widzenia na plus w porównaniu np. z ubezpieczeniami, mega łatwy produkt. I co najważniejsze nigdy nie cofa się prowizja co przeżyłem w ubezpieczeniach. Nie zmuszają również do zakładania działalności na początku. Start bywa trudny, ale zawsze ktoś pomaga. Trener daje oparcie i wiedzę. Tak naprawdę na początku tylko umawiamy spotkania, resztę pomaga organizować trener. Jeżeli ktoś sądzi, że posiedzi z kawą 8h i pójdzie do domu to nie ta praca. W czwartym miesiącu zarobiłem ponad 10 000 (do ręki). Nie każdy się tu odnajdzie. Direct4energy kochają ludzie ale są też niezadowoleni. Jak wszędzie. Nie wiem czy polecam każdemu, ale na pewno warto spróbować.
    Lilia

22.06.2024 16:56

Dostałam zaproszenie na rozmowę o pracę, przyszłam pod wskazany adres i nikogo nie było. Dzwoniłam dzwonkiem i telefonicznie, nie dostałam żadnego odzewu.

24.06.2024 09:59

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o kontakt na adres e-mail: [email protected], żebyśmy mogli jak najszybciej wyjaśnić tę sprawę. Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy.

18.06.2024 22:57

Pracuje już w firmie ponad pół roku i nigdy nie wyobrażałam sobie tak cudownej pracy. Moje zarobki na ten moment są rewelacyjne, przynajmniej takie których nigdy w życiu bym się nie spodziewała, wkładam w pracę całe serce i zaangażowanie co również dostaje od współpracowników, trenerki oraz samej pani Dyrektor. Szczerze mogę polecić firmę transparentna wypłacalna rzetelna. Bardzo stawiają nacisk na nasz rozwój co ma duży przekład w życiu prywatnym również ogromne doświadczenie na pewno wzbogaciło nie jedno cv. Nic dodać nic ująć, taka mała rodzina, cudowna atomosfera
    Kacper

11.04.2024 01:47

Proszę unikać Pani Agnieszki z biura w Gdańsku, koplentne nieporozumienie, pani ma zachwiania emocjonalne, raz mówi jedno, robi drugie. Zostałem zwolniony z dnia na dzień, nie twierdzę, że firma jest zła, aczkolwiek oddział w Gdyni przez Panią Agnieszkę dużo traci. W grę wchodzą sprawy prywatne, zwolnienie bez podania powodu... totalna żenada
    Monika

16.04.2024 17:40

Kacper akurat z tobą to od początku byłby jakieś problemy miałeś dzwonić to ci się nie chciało a spotkań raptem umówiłeś 2 i jeszcze się nie odbyłby Problemy z tego co się już wszyscy zorientowaliśmy masz ty Ja natomiast mogę powiedzieć że polubiłam tą pracę i dzięki trenerowi mam możliwość zarobienia
    MartaS

12.06.2024 10:33

Widać, jaka atmosfera panuje u was w pracy ????. Człowiek podzielił się własnym doświadczeniem, a wy w dwie osoby go zaatakowaliście. Dzięki wam od razu widać, do jakiej firmy lepiej nie iść pracować.
    Oliwia

06.06.2024 08:04

Najlepszy pracodawca, nigdy nie wyobrażałam sobie że znajdę pracę z tak świetną atmosferą i kadrą. Polecam wszystkim, którzy chcą zacząć tworzyć swoj biznes i swoją własną markę.

06.06.2024 08:34

Dziękujemy za Twoją pozytywną opinię! Cieszymy się, że jesteś zadowolona z atmosfery i pracy w naszym zespole. Twoje słowa motywują nas do dalszego doskonalenia i tworzenia jeszcze lepszych warunków pracy. Życzymy sukcesów w realizacji zawodowych celów. Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy.
    Xbn

28.05.2024 17:07

Jak to praca na prowizji to jaką umowę dają? Zlecenie czy dzieło? Prowizja jest wypłacana od razu po przepracowanym miesiącu czy z jakimś miesięcznym opóźnieniem?

29.05.2024 13:58

Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie. Chcemy zapewnić, że do każdego kandydata podchodzimy indywidualnie, uwzględniając jego doświadczenie i potrzeby. Dlatego zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami, abyśmy mogli omówić szczegóły i odpowiedzieć na wszystkie pytania. Prosimy o kontakt mailowy na adres [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy.
    kandydat

23.05.2024 01:01

Nie wiem jak inne biura ale o biurze w Gdańsku jedyne co można powiedzieć pozytywnego, to że jest fajna lokalizacja. Opinie na forum w pełni oddające faktyczny stan. Brak stałego wynagrodzenia, zamiast tego system prowizyjny (od każdej podpisanej umowy dostajesz 20%, na rękę zostaje Ci 10%), firma nie zapewnia komputera ani telefonu. Świetny pomysł na biznes - firma daje bazę potencjalnych klientów do obdzwonienia itd., nie daje sprzętu niezbędnego do pracy i na koniec zgarnia 80% wartości umowy. Zero ryzyka i kosztów a jakie potencjalnie wysokie zyski. Możecie śmiało startować na doradcę klienta biznesowego, na pewno dostaniecie tą pracę, tylko kto was będzie utrzymywał i za co będziecie żyć jak nie uda się nagonić żadnego klienta i podpisać umowy?

23.05.2024 09:43

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że masz takie wrażenia. Zapewniamy, że traktujemy wszystkie opinie bardzo poważnie, ponieważ pomagają nam one w dalszym doskonaleniu naszych praktyk i środowiska pracy. Rozumiemy, że model prowizyjny może nie odpowiadać każdemu, jednak dla wielu naszych doradców stanowi on szansę na uzyskanie wyższego wynagrodzenia, które jest bezpośrednio powiązane z ich wynikami. Ponadto oferujemy szkolenia i wsparcie, które mają na celu zwiększenie szans na sukces naszych pracowników. Cenimy sobie każdego pracownika i staramy się stworzyć warunki, które wspierają jego rozwój i cele zawodowe. Chętnie omówimy Twoje obawy indywidualnie - zachęcamy do bezpośredniego kontaktu przez [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy
    zażenowany

16.05.2024 12:50

Byłem dzisiaj na rozmowie rekrutacyjnej w tej firmie. Typ młodszy ode mnie próbował mi wmówić, że dopiero co się urodziłem i nic nie rozumiem. Najgorsza, najmniej profesjonalna rozmowa rekrutacyjna w jakiej brałem udział. Rekruter na każdym kroku próbował mnie wyprowadzić z równowagi- nie rozumiem takiego podejścia tym bardziej, że zapewniał jaka to u nich świetna atmosfera w pracy :D dziękuję bardzo za taką atmosferę. NLP, manipulacje już od początku zanim człowiek został zatrudniony...
    stefee

13.05.2024 00:26

Połowa wpisów tutaj nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Pracowałam w firmie 4 miesiące w jednym z warszawskich biur i wystarczająco widziałam. Zarobki opisywane tutaj to bujda, większość handlowców uśredniając zarabia poniżej minimalnej krajowej. Osoby postawione wyżej próbują manipulować za pomocą sztuczek NLP wmawiając, że jest to jedyne miejsce gdzie można odnieść sukces. Realia wyglądają tak: praca na własnych narzędziach (telefon, laptop, auto), brak jakiejkolwiek umowy, wszystko na gębę. Cała ta firemka przypomina piramidę z MLM. Jeśli szukasz porządnego miejsca do pracy, to omijaj to szerokim łukiem!
    Xyz

16.04.2024 13:56

Praca w d4e to była najlepsza decyzja w moim życiu zawodowym. Praca elastyczna, kadra zawsze chętna do pomocy, motywujące szkolenia, luźna atmosfera. Polecam każdemu, ścieżka kariery jest jasno określona i można się piąć po kolejnych szczebelkach, więc można się rozwijać. Ludzie w biurach tworzą fajna atmosferę więc i zespół jest zgrany. Pracuje w biurze w Gdyni i nie zamierzam go nigdy zmieniać.

06.05.2024 08:23

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Cieszymy się, że praca w Direct4Energy przynosi Ci tyle satysfakcji. Trzymamy kciuki za rozwój Twojej kariery. Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy.
    Caroline

29.04.2024 20:18

Praca i firma na medal, każdy chętny pomocy, firma stawia na rozwój finansowy jak i własny. Nic tylko chwalić.

06.05.2024 08:06

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Cieszymy się, że dostrzegasz wysiłek, który wkładamy we wsparcie i rozwój naszych współpracowników. Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy.
    Igor

29.04.2024 16:40

Zdecydowanie polecam każdemu rozwój swojej kariery w Direct4Energy! Po roku pracy w biurze przy ul. Marszałkowskiej 76 w Warszawie z pełnym przekonaniem mogę stwierdzić, że jest to niepowtarzalne miejsce otwierające ogrom nowych możliwości. Jeśli szukasz miejsca, w którym nie tylko zdobędziesz kompetencje przyszłości podczas regularnych szkoleń na najwyższym poziomie, ale też otrzymasz możliwość budowania własnego zespołu, w którym to ty dookreślisz warunki działania, to D4E jest firmą, z którą będzie Ci się idealnie współpracowało. Czas w Direct4Energy najbardziej doceniam za rodzinną atmosferę bez tzw. wyścigu szczurów, dokładne przedstawienie możliwości awansów i rozwoju już po 1 dniu pracy, elastyczność i indywidualne podejście w dookreślaniu planów sprzedażowych i grafiku (szczególnie pomocne przy studiach dziennych!), wsparcie indywidualnego trenera (oraz pomocny zgrany zespół) oraz mnóstwo produktów i rozwiązań dla klientów - każdy kto działał w sprzedaży na pewno wie, jak bardzo pomaga to w przygotowywaniu idealnych kontraktów:) Jeśli jesteś w stanie zaufać sobie i realnie zaangażować się w realizowane projekty, dzięki wiedzy i wsparciu jakie tu otrzymasz, z pewnością jesteś w stanie spełniać swoje sukcesy i zapewnić sobie stabilność zawodową.

30.04.2024 07:43

Dziękujemy za tak szczegółowy i pozytywny komentarz! Cieszymy się, że praca w Direct4Energy jest dla Ciebie źródłem satysfakcji i rozwoju zawodowego. Twoje słowa to dla nas nie tylko potwierdzenie, że dobrze wykonujemy swoją pracę, ale również inspiracja, aby nadal dążyć do doskonałości i tworzyć możliwości dla naszych pracowników. Życzymy Ci dalszych sukcesów! Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy.
    Zainteresowany

09.04.2024 10:45

Czy w tej firmie wynagrodzenie jest tylko w formie prowizji? Nie ma podstawy?
    Karol

19.04.2024 18:20

Sama prowizja, dzwonisz i prosisz żeby ktoś się z tobą spotkał by cokolwiek zarobić xD
    Monika

16.04.2024 23:28

W firmie jestem 2 tygodnie przy minimalnym zaangażowaniu można osiągnąć dużo
    Anonimowo

16.04.2024 22:51

Pracuje w biurze w Gdyni najlepsze biuro, świetna atmosfera, mega ludzie i szefostwo. Polecam!
    Joan

16.04.2024 18:50

Witam! Zaczęłam pracę kilka miesięcy temu w Gdyni. Od samego początku było mnóstwo szkoleń, managerowie bardzo pomocni, nie czuje że to jest praca tylko przyjemność! Polecam każdemu!
    Joana

16.04.2024 18:48

12.04.2024 16:19

Czy jest okres próbny na umowie zlecenie? Jaki jest okres wypowiedzenia?

12.04.2024 14:11

Jak wygląda umowa zlecenie? Jest okres próbny, okres wypowiedzenia?
    Ola

12.04.2024 00:39

Najlepszy pracodawca

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Direct4Energy?

Kontakt - Direct4Energy Sp. z o.o.

UL. NOWOGRODZKA 31 00-511 Warszawa

Branże: Energetyka i elektrotechnika
    Maciek

30.01.2024 17:33

Nie dla każdego jest praca na prowizji. Ja doświadczyłem ubezpieczeń i to co dają tutaj to wszystkie zalety pracy na prowizji pozbawione wad jakie ma praca w ubezpieczeniach. Obezna sytuacja na rynku jest najlepsza jaką mogłaby być z punktu widzenia produktów. Partnerzy których produkty sprzedajemy są wiarygodni, największe spółki energetyczne Europy. Proces wdrożenia oparty o szkolenie i wsparcie trenera jest mega skuteczny. Zarabiamy zanim się nauczymy. Czasem trzeba użyć dzwonienia do klientów, trudno taka praca, ale pełną radość daje odwiedzanie firm. Rozmowy z ludźmi. Jeżeli lubisz poznawać ludzi to idealne miejsce. Zarobki… Brzmi banalnie ale na prawdę nie ma górnej granicy. Nie każdy osiągnie sukces od razu. Ale każdy może. Nie potrzeba wykształcenia, nie potrzeba języka obcego. Trzeba chcieć i być pozytywnym a reszty nauczą. Jaką alternatywę mają wszyscy ludzie którzy chcą dużo zarabiać ale nie mają wykształcenia, doświadczenia, czy innego czegoś? Co można stracić próbując? NIC, dwa trzy miesiące z dzisiejszego życia. A nagroda? Własna firma, własny zespół a może własne biuro. Prowizja z własnych umów i pracy ludzi których nauczymy tej pracy tak jak nas nauczono. A jeżeli „interes” nie wypalił nie ma strat. Jeżeli zostaje się przedsiębiorcą to podobnie jak tu nie ma podstawy, czy ktoś płaci podstawę właścicielowi restauracji? Nie, ale ryzykuje majątkiem! Tu nie ma ryzyka. Pracę można ułożyć sobie wg potrzeb, studia, dzieci itp. A jak „interes” wypali? Mieszkanie za gotówkę, auto za gotówkę, czy spłacone długi! Więc jakie jest ryzyko dla młodej osoby? Takie że łatwiej narzekać i nie robić nic niż zrobić i wygrać. Bo jeszcze może coś wyjdzie i będę bogaty a tyle się nasłuchałem że pieniądze szczęścia nie dają! Może i nie ale znacznie zwiększają szanse na szczęście…

13.02.2024 11:26

W Direct4Energy stosujemy przejrzysty system wynagrodzeń. Dbamy o to, by odpowiadał potrzebom naszych pracowników, a także był dostosowany do wymagań rynku. Oferujemy konkurencyjne warunki, a nasz model wynagrodzeń został zaprojektowany w taki sposób, by zapewnić bezpieczeństwo naszych współpracowników. Wszelkie szczegóły chętnie omówimy indywidualnie. Zachęcamy do kontaktu ([email protected]). Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy
    Mariola

25.03.2024 16:27

Bo jeśli nie wypali to dwa trzy miesiące z życia dla młodej osoby, która jest na własnym utrzymaniu to kawał straconego czasu. A nagroda jak pisze Maciek "to własna firma" - chyba sam nie wierzy w to co pisze bo ta nagroda własna firma to jest nagrodą ale tylko dla firmy Direct 4 Energy, która nie ponosi żadnych kosztów związanych z zatrudnianiem pracowników. Podstawa czyli najniższa krajowa + prowizja to jedne uczciwe i optymalne rozwiązanie przynajmniej przez pierwsze 3-6 miesięcy aby nowy pracownik mógł się wdrożyć do pracy. Pyta Pan cytuję " jakie ryzyko jest dla młodej osoby?" a ryzyko jest właśnie bardzo duże : mieszkanie na dworcu lub pod mostem bo za co zrobi opłaty i głodówka. A jeśli chodzi o wykształcenie i języki to nie prawda, że nie trzeba ich mieć. Teraz wiem dlaczego ano dlatego, że na szkoleniach tylko osoby mało wykształcone uwierzą w to co usłyszą o zarobkach" mieszkanie za gotówkę, auto za gotówkę, czy spłacone długi"

18.03.2024 22:58

pracuje w tej firmie od niedawna, ale już mam zamiar się zwalniać. nie powiem że praca jest jakaś nie taka, po prostu mi nie pasuje ale takie największe minusy według mojego doświadczenia: 1) nie masz auta - zależysz od innych doradców, albo dogadujesz się z nimi żeby z tobą pojechali, albo po prostu cię podrzucą i później czekaj aż będą wracać żeby cię zabrać… za paliwo niby zwracają pieniądze ale słyszałam sytuację że nie całą kwotę 2) szkolenia niby są, dają dużo informacji do ogarnięcia samemu, też trenerzy robią testy i opowiadają o różnych innych tematach, ale najczęściej tylko ćwiczysz wszystko z innymi pracownikami (często też z nowymi no co nie jest to samo jak z osobą która od dłuższego czasu tam pracuje) 3) zarobki… no nie dostanę nic bo nie mam żadnej umowy podpisanej narazie)) ale okej, dużo też nie pracowałam.. najbardziej mnie rozwala to że trenerzy mówią jak to wygląda w jeden sposób, a później szef ci tłumaczy, i okazuje się że dostajesz no bardzo mało w porównaniu do tego co ci wcześniej mówili praca jest dla tych osób które są gotowe od poniedziałku do piątku chodzić po różnych sklepach, restauracjach, zbierać kontakty do właścicieli (a często też bywa tak że na ciebie krzyczą, przeklinają, masz cały czas odmowy), później do wszystkich dzwonić, umawiać spotkania, jeździć na te spotkania… ja takiego typu pracy nie lubię i nie rozumiem, przez to mam zamiar się zwalniać po miesiącu próbnym (mam nadzieję że uda się wcześniej), jeżeli mi pozwolą) a no i przez kolejne 5 lat nie będę mogła pracować w branży elektryki, bo dostanę mandat 50 tysięcy) pozdrawiam
    Maciej

13.03.2024 18:15

Dostałem propozycję dnia próbnego 9 godzin bezplatnego co jest niezgodne z prawem, szef obiecuje na umowie b2b ponad 10 tysięcy netto a widzę że byli pracownicy piszą że bez sprzedaży nie ma nic… żadna podstawa więc możesz wyjść na 0

13.03.2024 21:36

Panie Macieju, dziękujemy za podzielenie się opinią, jest dla nas bardzo ważna. Zależy nam na wyjaśnieniu sprawy, dlatego prosimy o kontakt mailowy z naszą firmą: [email protected]. Co do kwestii zatrudnienia - w Direct4Energy stosujemy przejrzysty system wynagrodzeń. Dbamy o to, by odpowiadał potrzebom naszych pracowników, a także był dostosowany do wymagań rynku. Oferujemy konkurencyjne warunki, a nasz model wynagrodzeń został zaprojektowany w taki sposób, by zapewnić bezpieczeństwo naszych współpracowników. Wszelkie szczegóły chętnie omówimy indywidualnie. Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy.
    Vendy99

15.02.2024 16:17

Witam, Byłam dzisiaj umówiona na godz. 10:15 na rozmowę kwalifikacyjną na ul. Marii Skłodowskiej- Curie 63A do w/w firmy w Toruniu. Pani, która się nie przedstawiła z imienia, tylko mnie poinformowała poprzez SMS o rozmowie. Dopiero po kilkunastu minutach po braku możliwości znalezienia firmy, napisała mi, że adresem jest ulica, która nie znajduje się w Toruniu, gdzie osobiście mieszkam, a w Łodzi i to na ul. Żeromskiego 94c. W moim CV napisane jest jak byk, że pracowałam i mieszkam w Toruniu a ta (usunięte przez administratora) Pani mówi mi, "myślałam, że w Łodzi". Na dodatek jej powiedziałam tonem z WIELKIMI LITERAMI, żeby zrozumiała i dotarło, że proszę czytać życiorys ze zrozumieniem i nie wprowadzać kandydatów w błąd a Łódź i Toruń to zupełnie inne miasta. W ogóle tego nie było podanego, więc musiała przez omyłkę lub ze stresu przeczytać inne CV, co dla mnie jest olbrzymią pomyłką, ośmieszeniem oraz gafą dla pracownika firmy.. Po wszystkim przeprosiła mnie. Potem zadzwoniła Pani, która również w imieniu firmy mnie przeprosiła i zaproponowała nowy termin spotkania, tym razem już w Toruniu oraz podała numer do Managera oddziału. Reasumując, nie skończyło się to wielką tragedią, ale przestrogą, żeby pytać czy dana firma mieści się w zamieszkanym miejscu lub najbliższej okolicy.

16.02.2024 08:54

Przepraszamy za nieporozumienie. Wiemy, że sytuacja mogła wywołać dyskomfort. Cieszymy się, że sprawa została szybko rozwiązana i że doceniła Pani sposób reakcji naszych pracowników. Jednocześnie podkreślamy, że jesteśmy firmą, która kładzie duży nacisk na kulturę wzajemnego szacunku i zrozumienia. Wierzymy, że każda sytuacja, nawet ta wymagająca poprawy, jest okazją do dialogu opartego na profesjonalizmie i empatii. Dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie. Pozdrawiamy, Zespół Direct4Energy.

23.01.2024 14:47

23.01.2024 18:36

NICKI, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. W Direct4Energy kładziemy duży nacisk na rozwój umiejętności analitycznych i strategicznych. Uczymy jak podejmować decyzje, które będą efektywne biznesowo oraz korzystne dla naszych Klientów. Promujemy kulturę otwartości, a także zachęcamy do kreatywnego myślenia i innowacji. Zapewniamy szkolenia, które wspierają rozwój zawodowy. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej - napisz do nas na [email protected]. Pozdrawiamy
    Asia

28.09.2023 18:54

Mam 30 lat doświadczenia w sprzedaży. Pracowałam w kilku korpo. I jednego żałuję. Że trafiłam na D4E dopiero w zeszłym roku. Ale lepiej późno niż wcale:). Fakt. To nie jest praca dla każdego . To praca dla ludzi , którzy potrafią marzyć i nie boją się tych marzeń realizować. A firma w tym pomaga. Tutaj mogę budować własny biznes za pieniądze firmy. Ode mnie zależy kiedy, gdzie i jak duży. Osobiście polecam
    Klaudia

16.10.2023 10:33

rozumiem że jako były pracownik zamiast iść dalej i sie rozwijać siedzi Pan/Pani i śledzi poczynania firmy czy są nowi pracownicy czy ich nie ma. Naprawdę nie lepiej zainwestować ten czas i energię w siebie ?
    Kris

11.01.2024 07:44

Hej , moglibym z tobą skontaktować i dowiedzieć więcej o tej firmie?
    @pracownik

14.09.2023 12:44

Pracuje w D4E już prawie rok i jestem zadowolona. Wynagrodzenie dostaje terminowo. Świetna atmosfera w zespole. Biorę udział w codziennych szkoleniach które pozwalają mi się rozwijać codziennie zawodowo i osobiście.
    Euro

26.12.2023 09:59

Przecież Ci ludzie nie mają pojęcia jak rozmawiać z prostym człowiekiem. Byłem w tym jeden dzień i jadąc do mniejszego miasteczka na lead'y, każą mi się zapiąć na wszystkie guziki w marynarce i założyć krawat. Za całym szacunkiem, ale ludzie z takich mieścinek jedyne co pomyślą jako pierwsze o tak ubranym człowieku to jakaś windykacja, albo że przyszedł wciskać kity. Pominę ich metody psychologiczne, bo program "śmiechu warte" już dawno nie istnieje.

27.12.2023 09:38

Dziękujemy za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami. W Direct4Energy zawsze staramy się dostosowywać do oczekiwań naszych Klientów oraz aktualnych trendów rynkowych, mając na uwadze zapewnienie jak najwyższej jakości naszych usług. Jeżeli masz jakieś dodatkowe sugestie, napisz do nas na adres [email protected]. Pozdrawiamy

28.11.2023 22:16

Nie polecam tej firmy, polecam przyjść na rekrutacje 40 minut po czasie, ponieważ tyle trzeba czekać na szanowanego rekrutanra. Poziom dyskusji również nie pozostawiał wiele do życzenia. Pozdrawiam

29.11.2023 08:34

Panie Marcinie, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Pana uwagi są dla nas cenną wskazówką. Staramy się działać efektywnie. Niestety czasami zdarza się tak, że spotkania rekrutacyjne się przedłużają, co skutkuje przesunięciem kolejnych rozmów. Wyciągniemy wnioski i zoptymalizujemy planowanie spotkań. Jeżeli ma Pan jakieś pytania dotyczące systemu rekrutacji w naszej firmie, zachęcamy do kontaktu: [email protected]. Pozdrawiamy serdecznie.
    GG

10.11.2023 16:53

To tak krótko i konkretnie trenerzy i menadżerowie.Po zdobyciu ok 300 telefonów z różnych firm i podpisaniu jednej umowy z pośród tych 300tel.Ile zarobię w E4F

13.11.2023 09:05

W Direct4Energy stosujemy transparentny system wynagrodzeń, który docenia wysiłki i osiągnięcia naszych współpracowników. Dodatkowo aktywnie wspieramy nasz zespół na każdym etapie kariery, oferując wsparcie merytoryczne i organizacyjne. Jeżeli masz więcej pytań lub chcesz nawiązać z nami współpracę napisz na adres: [email protected].

27.11.2023 11:30

Zuźka, jeżeli jesteś zainteresowana współpracą z nami albo chciałabyś dowiedzieć się więcej o pracy w Direct4Enery i systemie wynagrodzeń, zachęcamy do kontaktu. Napisz na adres: [email protected], a my udzielimy Ci wyczerpującej odpowiedzi. Pozdrawiamy.

15.11.2023 11:30

Znacie konkrety odnośnie prowizji? Wiem, że ktoś jeszcze we wrześniu pisał, że chyba są słabe ale co mógł mieć przez to na myśli? Interesuje mnie konkret, bo zamierzam podjąć się takiej pracy od kolejnego roku, czy warunki ulegną wtedy może jakieś zmianie? Macie cos zapowiedziane już?

15.11.2023 12:39

W Direct4Energy system wynagrodzeń jest transparentny. Aktywnie wspieramy naszych współpracowników, doceniamy ich wysiłki i osiągnięcia. Poza tym oferujemy wsparcie merytoryczne i organizacyjne. Jeżeli masz więcej pytań lub chcesz nawiązać z nami współpracę napisz na adres: [email protected].
    MECHANIKA POJAZDOWA MK

15.11.2023 10:19

Pracownicy niezastąpieni bardzo pomocni. Po złożonej reklamacji przez pracownika do obecnego sprzedawcy uzyskałem rozłożenie na raty faktur oraz wyrównanie z tarczy rządowej. Firma pomocna wesoła z normalnym podejściem. Dziękuje za pomoc

Wywiadu udzielił/aMichał B

25.09.2023 15:36

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

W dużym skrócie, przychodząc do D4E w swoim doświadczeniu zawodowym miałem tylko pracę w rodzinnej cukierni rzemieślniczej u mojego Taty, w której - przez nadmiar pracy, jak to często bywa w przypadku małych, rodzinnych firm - zafundowałem sobie chorobę kręgosłupa. Odmieniło to moje życie o 180 stopni, bo mimo utraty zdrowia, nauczyłem się ciężkiej pracy: zaczynając na zmywaku, a kończąc na prowadzeniu działalności w każdym aspekcie. Pracując w cukierni, marzyłem o nowym Mercedesie, ponieważ mój Tata, po 20 latach pracy, takiego sobie sprawił. Na marzeniach się skończyło, bo zarabiając 4-6 tysięcy złotych miesięcznie, niemożliwym było dla mnie pozwolić sobie na taki samochód. Kiedy do D4E zaprosił mnie mój przyjaciel, którego znałem już 20 lat, stwierdziłem, że nie mam nic do stracenia. Postanowiłem, że spróbuję pracy w sprzedaży, chociaż nie wyobrażałem sobie siebie w tej branży i nigdy nie działałem na podobnym stanowisku. Po roku pracy zamówiłem swój pierwszy, nowy samochód: prosto z salonu, Mercedes AMG, czerwony, spersonalizowany w każdym calu, o wartości ponad 300 tysięcy złotych. Trafiłem do firmy, w której mogę marzenia zamieniać w cele i konsekwentnie je realizować, a jeżeli czegoś jeszcze nie potrafię, to mam obok siebie osoby, które zawsze mi pomogą. Muszę tylko chcieć, bo wszystko zaczyna się od decyzji.

Na jakim stanowisku pracujesz i na czym ono polega?

Jestem managerem biura sprzedaży, prowadzę własne biuro i zespół sprzedażowy.

08.10.2023 22:04

Jesteś menadżerem, podczas wywiadu opowiadasz jak jest super, i w ogóle, to dlaczego aplikujesz do pracy u Karola F. - do konkurencji?

Czy masz możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynika ta decyzja?

Mam możliwość pracy zdalnej zawsze, kiedy tego potrzebuję, ponieważ to ja decyduję, jak wygląda mój dzień pracy. Mając na uwadze założone przeze mnie cele, zdecydowanie bardziej wolę pracę z ludźmi spotykając się twarzą w twarz, stąd moja codzienna obecność w biurze.

08.10.2023 22:09

Jako menadżer biura nie ma możliwości pracy zdalnej w tej firmie. Nie opowiadaj bzdur.
    Michał B

06.11.2023 14:28

Jeżeli prowadzisz biuro sam to takiej możliwości nie ma, jeżeli masz wspólnika nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ułożyć sobie kalendarz pod kątem swoich planów.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?

Wynagrodzenie wypłacane jest w systemie prowizyjnym. Sam decyduję o wysokości moich zarobków. Moje wynagrodzenie miesięczne w ostatnich sześciu miesiącach mieściło się w przedziale od 30 do 55 tysięcy złotych netto.

Jak długo pracujesz w tej firmie?

Od marca 2021 roku.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź.

Zdecydowanie tak! W moim zespole mam ludzi, którzy stali się moimi przyjaciółmi, a także osoby, z którymi znam się już długie lata, pochodzimy z jednego miasta, z niektórymi nawet miałem przyjemność ukończyć szkołę podstawową, gimnazjum i liceum. Dlaczego poleciłbym pracę? D4E daje nie tylko możliwości finansowe, jakich nie spotkałem do tej pory na rynku, ale przede wszystkim oferuje szansę nieustannego rozwoju i czerpania wiedzy od osób, które każdego dnia pokonują samych siebie, a tworząc tę organizację zbudowały własną markę i zrobiły z tego konkretny biznes. Do momentu rozpoczęcia współpracy z D4E, nie spotkałem się z firmą, która pozwala zostać milionerem w trzy lata lub szybciej.

Co najbardziej lubisz, a czego nie lubisz w tej firmie? Uzasadnij odpowiedź.

Najbardziej lubię możliwość kreowania własnej rzeczywistości i nadawania kierunku temu, dokąd zmierza nasza organizacja. Od stanowiska managera (i wyżej) mamy dostęp do Kadry Zarządzającej D4E, która decyduje o naszych planach rozwoju i ekspansji na rynku, oraz aktywnie pomaga rozwijać dotychczasowe placówki zlokalizowane w całej Polsce.

Jakie są możliwości rozwoju na aktualnym stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynika?

Możliwości rozwoju są praktycznie nieograniczone. W tym momencie, powyżej mojego stanowiska są cztery kolejne stopnie, na które mogę awansować spełniając transparentne i z góry określone warunki. Szybkość awansu zależy tylko od zaangażowania w projekt i chęci rozwoju.

Jak wyglądają szkolenia w Twojej firmie? Czy są zaplanowane i jak często się odbywają? Jakich obszarów/ tematyki dotyczą? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynika? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?

Szkolimy się codziennie. Każdego ranka inwestujemy dwie godziny swojego cennego czasu w rozwój w każdym aspekcie, jaki pozwala nam działać efektywniej. W zależności od potrzeby, są to szkolenia sprzedażowe, komunikacyjne, kompetencji miękkich, dobrych praktyk w biznesie etc. To my, jako managerowie, podążamy za potrzebami naszych współpracowników.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynika?

Atmosfera jest kapitalna! Ta praca to ciągły rozwój, jasne możliwości i duże pieniądze. Mimo tego, że pod Prezesem pracuje kilkaset osób, to (jeżeli pojawia się konkretna potrzeba) każdy może do niego zadzwonić i poprosić o pomoc, jak również liczyć na pomoc ze strony swojego bezpośredniego przełożonego, bądź jego przełożonego, czy też każdego pracownika w naszym zespole. Nie słyszałem jeszcze o firmie, w której pracownik "niższego szczebla" może porozmawiać z Prezesem, poprosić go o pomoc i dostać takie wsparcie, jakiego potrzebuje. Prezes to nie tylko mentor tej organizacji, ale człowiek, który na ogromny szacunek wśród ludzi zapracował nie pieniędzmi, a wysoką kulturą osobistą i spójnością w tym, co mówi, robi i myśli.

Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzega warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodzi i co nie jest przestrzegane.

Wszystko, co przedstawił mi na rozmowie rekrutacyjnej mój przełożony, zostało dotrzymane. Od firmy do dnia dzisiejszego dostałem o wiele więcej, niż oczekiwałem na początku.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Prezes bardzo dobrze wie, czego potrzeba naszej organizacji, a projekt jego życia, który mam przyjemność z nim realizować, jest przemyślany na lata do przodu. Jeżeli potrzebne są istotne zmiany, to reagujemy natychmiast, a jeżeli pojawia się coś pilnego, co trzeba zmienić tu i teraz, to po prostu do niego dzwonię i to omawiamy.

Wywiadu udzielił/aKarolina

01.11.2023 22:48

Chciałabym podzielić się historią mojego zatrudnienia w firmie Direct4Energy oraz opowieścią o ścieżce mojego awansu. Od czerwca 2023 zajmuję stanowisko Managera. Swoją współpracę z firmą rozpoczęłam w lutym 2020 roku na stanowisku Doradcy Klienta. Jednak na tamten moment brakowało mi motywacji i samozaparcia, by awansować. Panowała pandemia Covid-19, był to dla mnie trudny okres i z przyczyn prywatnych odeszłam z firmy w marcu 2021 roku. Wiem, że byłam wówczas najlepszą wersją siebie i postąpiłam słusznie. Dzięki nowym doświadczeniom zawodowym uświadomiłam sobie, ile możliwości daje firma Direct4Energy. Z tego powodu w sierpniu 2022 roku wróciłam na moją poprzednią posadę i jestem bardzo wdzięczna pracodawcy za drugą szansę. Obecnie mogę cieszyć się prowadzeniem własnego oddziału firmy Direct4Energy w Gdańsku.

Na jakim stanowisku pracujesz i na czym ono polega? Napisz, co robisz na co dzień w firmie, czym się zajmujesz?

Obecnie pracuje na stanowisku Managera sprzedaży. Moje główne obowiązki polegają na prowadzeniu rekrutacji, zatrudnianiu oraz rozwijaniu kariery każdej nowej osoby, dołączającej do naszego zespołu. Dbam o rozwój umiejętności sprzedażowych pracowników oraz o ich rozwój osobisty.

Czy masz możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynika ta decyzja?

Obecnie uczestniczę kilka dni w miesiącu – podczas godzin pracy – w Akademii Rozwojowej. Dzięki temu spędzam czas poza biurem i w razie potrzeby, mogę pracować zdalnie na firmowym laptopie czy wykonać pilne telefony.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

Myślę, że obecnie widełki wynagrodzeń wynoszą od 40 do 100 tysięcy zł netto. Wysokość wypłaty zależy od poziomu zaangażowania i rozwoju danego pracownika na tym stanowisku.

Jak długo pracujesz w tej firmie?

Najpierw pracowałam od lutego 2020 do marca 2021 roku na stanowisku Doradcy Klienta Biznesowego. Później z przyczyn prywatnych odeszłam z firmy. W sierpniu 2022 roku wróciłam na poprzednią posadę. W niecały rok udało mi się uzyskać awans na Managera i zarządzać własną placówką firmy.

Czy polecił(a)byś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź.

Oczywiście, że poleciłabym pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi. Obecnie w firmie pracują dwie bliskie mi osoby, w biurach zlokalizowanych w różnych częściach Polski. Firma umożliwia możliwości rozwoju, szybkiego awansu i nauki. Pracodawca jest uczciwy i rzetelnie wywiązuje się ze swoich obowiązków. Czuję, że każdy pracownik jest dla niego ważny. Atmosfera w pracy jest przyjazna. Dodatkowo firma udziela się w akcjach charytatywnych.

Wskaż dwa (lub więcej) pozytywne aspekty pracy w tej firmie. Uzasadnij odpowiedzi.

Mogę wymienić sporo pozytywnych aspektów pracy w tej firmie: wysokie wynagrodzenie, możliwość brania udziału w szkoleniach, jasna ścieżka awansu, wsparcie ze strony pracodawcy i kadry zarządzającej, częste integracje w poszczególnych oddziałach firmy. Ponadto pracodawca wspiera różnego rodzaju organizacje charytatywne.

Wskaż dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie. Uzasadnij odpowiedzi.

Według mnie jedyny obszar do zmian, to organizowanie większej liczby spotkań integracyjnych dla wszystkich pracowników. Na ten moment okazją do wspólnego spotkania się osób z różnych stron Polski jest Wigilia firmowa i dodatkowa integracja w czerwcu. Dla mnie takie spotkania są bezcenne i chciałabym, aby odbywały się częściej.

Możliwości rozwoju są ogromne. Po pierwsze firma dba o rozwój osobisty pracowników, organizując im specjalistyczne szkolenia. Dodatkowo wynagradza zaangażowanie i determinację pracownika, który chce awansować. Obecnie jestem na ścieżce prowadzącej mnie do kolejnego awansu.

Czy szkolenia są zaplanowane i jak często się odbywają? Napisz jakich obszarów/ tematyki dotyczą.

Szkolenia odbywają się pięć dni w tygodniu. Są to zarówno szkolenia wewnętrzne, jak i zewnętrzne. Obszar szkoleń to rozwój osobisty i aktualizacja wiedzy produktowej, wszystko zależy od danego tygodnia. Mamy też sesje coachingowe.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami firmy?

Atmosfera w moim odczuciu jest bardzo dobra, pozytywna, energiczna i przyjazna. O czynnikach, które na to wpływają, opowiem w odpowiedzi na inne pytanie.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą?

Otrzymuję wsparcie ze strony pracodawcy i kadry zarządzającej. Mogę na nich polegać, wspólnie z nimi rozwiązywać problemy czy prosić o rady. Uwielbiam rozmawiać z nimi oraz wymieniać się wiedzą i doświadczeniem.

Co najbardziej wpływa, według Ciebie, na atmosferę w firmie. Wskaż przykłady sytuacji i zachowań.

Na pozytywną atmosferę w firmie wpływa przede wszystkim poczucie, że pracodawcy zależy na pracownikach. Dba on o przyjazną atmosferę, która powoduje, że chcę mi się rano wstać do pracy i widzę pozytywne nastawienie u współpracowników, ich zaangażowanie. Chętnie też zostajemy w firmie po godzinach i rozmawiamy ze sobą na sprawy prywatne. Dzięki temu wszystkiemu dobrze się czuję w firmie. Poza tym codziennie rano na prośbę pracodawcy w firmie włączamy energiczną muzykę, która motywuje nas do pracy i poprawia nastrój.

Czy pracodawca wywiązuje się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie jest zgodne z ustaleniami?

Pracodawca wywiązuje się z każdej zadeklarowanej rzeczy. Czuję, że mogę na nim polegać.

Mari

24.10.2023 17:09

Firma w której od pierwszego momentu polecam słuchać przełożonych, ponieważ są kompetentni i przeszkoleni w swojej pracy. Jeżeli ktoś ma pokorę i chęci do nauki z czystym sumieniem mogę polecić.

26.10.2023 11:48

W Direct4Energy aktywnie wspieramy rozwój naszych współpracowników. Pomagamy im stale poszerzać swoje kompetencje, dlatego oferujemy im szeroki wachlarz szkoleń, zarówno produktowych, jak i sprzedażowych. Przykładamy dużą wagę do jakości tych szkoleń, dbamy o to, by prowadzili je doświadczeni eksperci i trenerzy. Jeżeli masz więcej pytań dotyczących naszych inicjatyw rozwoju pracowników lub jesteś zainteresowana współpracą z nami napisz na adres: [email protected].
    Szczepan

16.10.2023 16:29

Świeżo skończyłem studia i chce spróbować swoich sił w handlu. Wiem że najlepszą formą współpracy w tej branży jest B2B, jednak nie posiadam własnej działalności gospodarczej. Czy w początkowym okresie współpracy byłby to problem dla firmy? ewentualnie czy mogę uzyskać pomoc w założeniu działalności? Mieszkam pod Gdańskiem.

16.10.2023 17:42

Dziękujemy za zainteresowanie , oczywiście istnieją inne formy zatrudnienia. Zapraszam do kontaktu na adres mail [email protected]

17.10.2023 10:15

Oferujemy różne formy współpracy. Wybór zależy od indywidualnych preferencji i potrzeb aplikującego. Chętnie podzielimy się szczegółowymi informacjami na ten temat podczas rozmowy. Zachęcamy do kontaktu mailowego pod adresem [email protected].
    Tobiasz

16.10.2023 16:01

Polecam Praco dawce Dużym atutem firmy jest ciągłe szkolenie pracowników oraz dbanie o ich rozwój wypłata uzależniona od wyników, jednak w osiąganiu wyników bardzo pomagają trenerzy oraz menagerowie. Atmosfera w biurze oraz podejście do pracownika jest bardzo pozytywna. Z całego serca polecam tego pracodawcę.
    Weronika M

16.10.2023 15:43

Uwielbiam tę firmę ! Pracownicy są zawsze uśmiechnięci i dobrze ubrani. Profesjonalne podejście indywidualne do człowieka.

10.09.2023 22:04

Nie polecam. Słabe stawki prowizyjne, a produkt mało konkurencyjny. Podstawowe narzędzia pracy traktowane są jako nagroda... W poważnych firmach z tej branży auto służbowe to podstawa. To tak jakby ktoś zatrudniał kogoś do banku i powiedział mu, że dopiero jak się wykaże do dostanie fotel i biurko, a na razie na stojąco pracujesz lub przynosisz własne. To nie lata 90te...
    Dollar

16.10.2023 12:53

Auto i małą wypłatę dostaniesz na rynku wszędzie. Biją się o takich jak ty. I jest z pewnością grupa osób jakiej to jest potrzebne. Ja wybrałem d4e i zwiedzam świat, kupuję luksusowe dobra i wolę dostać więcej pieniędzy i jeździć lexusem do klientów niź wszystkie narzędzia i 5000 zł jałmużny kiedy rata kredytu hip. to 3000, a wynajem w Wawie 5000 za mieszkanie w mieście.. Jako handlowiec nie potrzebujesz nawet auta bo do klienta cię zawiozą... A jako manager pewnie nie będziesz chciał. Kto by jeździł jakąś toyotą z naklejkami?
    Aldona

04.08.2023 15:50

Zatrudniłam się do tej firmy rok temu do call centre widząc rozwój ludzi oraz samej firmy przeszłam na stanowisko doradcy handlowego Głównym moim zamierzeniem była wiedza i kompetencje. Wszystko to dostałam. Firma głównie stawia na szkolenia pracowników i ich osiągnięcia. Wynikiem tego były kolejne awanse. Moje średnie zarobki z 12 miesięcy wynoszą 7 tys zł na czysto. Direct4Energy zmienia LUDZI. Osoby, które tu pracują juz nigdy nie będą takie jak przed przyjsciem do tej firmy. Obecnie jestem Managerem i otwieram swoje biuro.
    Dollar

16.10.2023 12:45

W całym procesie onboardingu wpiera nas dedykowany Trener. Jeżeli tego potrzebujesz powie co i jak robić. Ale najmilej jest kiedy sam podpisujesz pierwszy kontrakt... Wspaniała chwila. Cudowne miejsce pełne pozytywnej energii i możliwości rozwoju. Bez dwóch zdań najlepsza pod względem szkoleń firma w jakiej pracowałem. Branża energetyczna daje też najlepsze zarobki jakie miałem dotychczas.
    Sylwia P

16.10.2023 12:12

Szczerze mówiąc przerażający jest fakt jak wiele osób zamiast przyłożyć się do pracy aby mieć wyniki i godne zarobki woli siedzieć i pisać takie opinie. Ludzie ta praca to nie 12h na budowie czy w restauracji bez perspektyw. Pracowałam w tej firmie i naprawdę przyjemnie spędziłam czas obecnie jestem niedysponowana dlatego opuściłam firmę ale już wiem że do was wrócę.

Zostaw merytoryczną opinię o Direct4Energy Sp. z o.o.