4.8/5

• Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o InServ

Opinie o InServ Poznań

Nie przegap nowości o InServ!

28.11.2021 13:19

Jak teraz wygladaja wyjazdy przez tego covida mocno utrudnione , bo zamierzam w Styczniu wyjechac?
    Bruno

29.11.2021 09:50

Tak jak u nas w PL. Wyjazd i przejazd bez problemu. Na miejscu to zależy od pracodawcy niektórzy chcą szczepienia lub testów. Ale żadnych odgórnych przepisów nie ma. Więc na luzie.
    Mateusz Dzierla

25.11.2021 17:37

Hej, czy ktoś jecheł z ta firmą na koniec roku albo na grudzień styczeń? Są takie zlecenia u nich? Warto?
    Krystek

26.11.2021 10:56

Tak i polecam. Na koniec roku wiele firm goni, żeby skończyć kontrakt w terminie. Wtedy potrzebują więcej ludzi. To dobra okazja żeby na takie stanowisko wskoczyć i w krótkim czasie fajnie dorobić. Najczęściej to wykończeniówka - glazura, regipsy, malowanie, tapetowanie. Niezbyt trudna robota a warunki fajna, szczególnie że w tym czasie w PL wiele budów ma przestoje.
    Miro

26.11.2021 15:33

Na koniec roku jest największy zapieprz bo zbliżają się odbiory. A to oznacza, że trzeba więcej ludzi i więcej godzin jest do wyrobienia. A to daje więcej do zarobienia. U nas zjeżdżają do domów np. brukarze ale potrzeba 5-6 osób na wykńczenia gk i tyle samo do malowania i tapetownia. Ilość godzin naprawdę godna ;)

08.11.2021 20:22

Witam. Zamierzam podjac prace jako malarz lub regipsiarz , to bedzie moja pierwsza praca za granica na co sie moge nastawic?

19.11.2021 10:50

Nastaw się na ciężką pracę. Musisz pilnować kart godzin. Do roboty punktualnie i na na trzeżwo ;) I to tak naprawdę tyle. Reszta juz sama lecie jak masz fach w ręku. Formalności, papiery, rozliczenia, sprawy urlopów zjzdów itd załatwiają za Ciebie. Warunki noclegowe spoko, wypłata na czas. Niemieckich cen w sklepach nie ma się co bać, w przeliczeniu jest tak samo jak w Polsce. Myślę, ze dobrze robisz wyjeżdżając. Fajnie dorobisz i poznasz trochę inną kulturę.
    Paweł

23.11.2021 17:50

Hej, w Niemczech często zawody są łączone, trochę inaczej niż u nas. Np. często malarz czy tapeciarz powinien też ogarniać szpachlowanie czy nawet podstawowe konstrukcja G/K. Dopytaj więc o dokładny zakres obowiązków. Wykończeniowcy tam powinni być w miarę wszechstronni. Najczęściej jak jesteś tylko malarzem, a będzie trzeba położyć tapetę to Cię nauczą i przeszkolą. Także bez obaw ale bądź przygotowany na ewentualne podnoszenie swoich umiejętności. Ale na tym tylko skorzystasz! Powodzenia!
    Normalny pracownik

08.06.2021 19:10

Nie polecam nic nie ma jedynie pieniądze dają na czas i kwaterę która jest ........?!!!!!!!
    aadrian

11.09.2021 16:52

"pokoje po dwie osoby haha (usunięte przez administratora),może do WC to chyba o 4:30 rano trzeba stanąć w kolejce?
    Siudh

30.10.2021 05:06

Nikt Ci na takie pytanie nie odpisze człowieku bo na budowie pracują różni ludzie, jedni przez agencję inni są na umowie niemieckiej a jeszcze inni to podwykonawcy poza tym są specjaliści i pomocnicy ,czego oczekujesz?
    Łukasz_Dolsk

26.10.2021 16:55

Cześć! Z kolegami od trzech miesięcy robimy regipsy w marketach pod Berlinem. Jest ok! Brygada 8 osób, dobry nocleg. Praca ok, wypłaty na czas. Styl pracy tak jak w PL tylko wypłata lepsza. Pracowników szanują, da się z Niemcami dogadać. Regipsiarze z PL są tutaj doceniani, więc jak macie możlwość - warto sobie dorobić. Wolę tu, niż od siebie z Dolska wyjeżdżać na budowy pod Warszawą.
    Mariusz Bromski

29.10.2021 09:40

Potwierdzam. Ideałów nie ma ale trzeba się postarać, żeby coś było nie tak. Praca lekka nie jest, karty godzin mocno pilnowane i ludzie na budowach różni. Ale poza tym ok. Nie ma różnicy czy robisz tu, czy siedzisz pół roku na budowie pod Radomiem ;) Kasa inna i zawsze na czas - to podstawowa różnica. I nie spotkałem się jeszcze żeby niemiecki brygadzista źle nas traktował.

26.10.2021 15:42

Jaka jest kultura pracy w InServ Sp. z o.o.?
    Łukasz_Dolsk

26.10.2021 16:58

Ja mogę polecić. Szanują nas na budowie i traktują bardzo ok. Często Polak gorzej Ci koło (usunięte przez administratora) zrobi niż niemiecki brygadzista. Biuro w Poznaniu to natomiast ogarnięte, spoko koordynatorki. Ale jak zapomnisz wysłać karty godizn to ci spokoju nie dadzą ;)
    Marcin Puch

27.09.2021 16:41

Wypłacalni i solidni - wszystko zgodnie z ustaleniami.
    Maka

10.09.2021 15:44

Drugi raz wyjeżdząłem za granicę - pierwszy raz z inną agencją. Było ok, ale jest wielka różnica w jakości na korzyść Inserwu. Tu spędziłem dużo czasu na rozmowie z rekruterką i spokojnie odpowiadała na wszystkie moje pytania. Dostałem umowę, przygotowałem z żoną listę pytań i tak punkt po punkcie wszystko mi wyjaśniła. Wtedy podpisałem, odesłałem i za trzy dni był wyjazd do pracy (okolice Frankfurtu). Nocleg na mnie czekał - czysty i naprawdę komfortowy. Na budowę dojeżżaliśmy z bazy busami szefa. Godziny są sprawdzane, baulaiter wypisuje karty i na tej podstawie się rozliczałem. Kasa zawsze w dniu wyznaczonym, a jak jest weekend czy święto to nawet wcześniej. Nie spóźnili się ani razu. Wróciłem zadowolony. Byłem jako pomocnik brukarski, sporo się nauczyłem i w październiku jadę znowu do tego samego szefa ale mam już robić samodzielnie. Czyli dla chcącego nic trudnego. Pozdrawiam!
    Dżeronimo

07.09.2021 16:23

Po pierwszym miesiącu mogę spokojnie polecać dalej :) Warunki na miejscy godne, dojazd zwrócony, na budowę dojeżdżamy busami pracodawcy. Robimy wentylacje w odnawianych budynkach szkoły. 8 godzin dziennie, czasem w sobotę nadgodziny wpadną i za to też mam zapłacone. Kasa na konto. Więc wszystko gra,.
    Marwin

02.09.2021 17:22

U mnie wszystko zgodnie z umową. Pod 180 godzin w miesiącu przy zbrojeniach. Stawka uczciwa, warunki noclegu ok.
    Vernon

02.09.2021 17:00

Dobry pracodawca. Mocno pilnują - karty godzin, umowy, porządek na noclegu itp. Kogoś może to zniechęcać ale to daje gwarnację, że kiepscy pracownicy szybko odpadają. Nie ma ściemniania, jest praca do wykonania i tyle. Z urlopami można się dogadać, każdy problem rozwiązywany praktycznie od ręki. Pieniądze na czas i zgodnie z umową plus nadgodziny jak ktoś chce - musu nie ma. Dla chcących pracować to dobra okazja do zarobienia przyzwoitych pieniędzy.
    Robert Szustakiewicz

18.08.2021 14:49

Czy szukacie pomocników czy tylko wykwalifikowanych pracowników w budowlance, wymagany jest język niemiecki komunikatywny?

25.08.2021 14:40

Panie Robercie, posiadamy oferty również dla pomocników. W większości przypadków wśród wymagań jest komunikatywny lub podstawowy j. niemiecki. Prosimy śledzić nasze najnowsze ogłoszenia tutaj: https://inserv.com.pl/praca/ Pozdrawiamy!
    Xxx

10.11.2020 21:57

Nie polecam współpracy z tą firmą. Na początku kontakt z tą firmą obiecujący. Ale im człowiek więcej chce wiedzieć i dopytuje się o szczegóły umowy ,warunków pracy tym kontakt utrudniony. Podsumowując, stwierdzili , że trafili na osobę, która za dużo potrzebuje informacji za nim podpisze umowę ,to sami przestli się odzywać mimo ,że obiecywali umowę. Skoro niektóre pytania były dla nich nie wygodne , to wnioskuje ,że nie do końca są uczciwi.

26.05.2021 14:52

Panie Pawle, odpowiadamy na wszelkie pytania kandydatów, co do najmniejszego szczegółu. Nie ma u nas miejsca na niedopowiedzenia i niejasności. I tak, jak sam Pan wspomniał, wszelkie ustalenia są na papierze. Pozdrawiamy, zespół InServ.
    Konrad

05.08.2021 19:38

Może pochwała się Państwo jak oszukaliście 15 osób wysłanych do Wermelskirchen na remont mostu ?

Oferty pracy - InServ

Praca w Niemczech - cieśla dachowy

Buchholz

29 - 30 EUR / m

Praca dla operatora koparki za granicą

Bad Bevensen

Buchholz

Pomoc budowlana - praca w Niemczech bez języka

Langerringen

09.07.2021 10:53

Jak się pracuje z ludźmi z InServ Sp. z o.o.?

21.07.2021 10:42

Zależo o co pytasz. Z biurem bardzo dobrze, a na budowie jak na budowie - ludzie są różni. Sama praca bardzo ok.

02.08.2021 11:49

To zależy jakie stanowisko i jaki kontrakt. Najczęsćiej w ofertach podają jaka jest stawka godzinowa. Tak, jak jest w umowie - tak wypłacają. Co do centa. Możesz też robić w nadgodzinach i za to też płacą. Premii jako takich nie miałem ale jak dłużej pracujesz możesz dostać podwyżkę godzinówki.

21.07.2021 10:33

Polecam - na miejscu wszystko zgodnie z umową. Nie ma co się bać, trzeba jechać, zrobić swoje i odebrać przelew. My tak zrobiliśmy (3 murarzy z Kościana) i wracamy zadowoleni.
    Łukasz

17.07.2021 21:06

A ja mam pytanie do inserv czy praca jest na umowę o niemiecką czy polską umowę o pracę?
    Majkel

06.07.2021 08:49

Największe plusy: regularna wypłata, zaliczki i nocleg za darmo. Minusy jak na każdej budowie - raz lepiej, raz gorzej. Ale generalnie polecam, chociaż na kilka miesięcy żeby fajnie sobie dorobić. Nie chciałoby mi się samemu szukać roboty w Niemczech, a oni mają już tam wyrobione kontakty i szybko znaleźli dla mnie zlecenie. wszystkie papiery za mnie załatwili. Wystarczyło się spakować i pojechać. To duże ułatwienie i wygoda. Daję plusa!
    Lord Wiader

02.07.2021 09:14

Solidni i prawdomówni. Wiem co mówię bo z niejedną agencją pracowałem. Tu wszystko się zgadzało, pieniądze na czas i nie było żadnych problemów ani z biurem ani z Niemcami na miejscu. Po wakacjach wracam z nimi do Niemiec (murarz - zbrojarz).
    Młody

15.06.2021 10:57

Przez pierwszy miesiąc miałem stracha, bo to był mój pierwszy taki wyjazd do Niemiec. Pojechałem jako pomocinik na regipsy i muszę powiedzić, że starch ma wielkie oczy. Dali mnie do brygady z innymi Polakami i od razu pokazali mi co i jak. Dodatkowo koordynatporki dzwoniły właściwie co drugi dzień sprawdzić jak mi idzie. Po miesiacu zacząłem już dostawać samodzielne zadania. Zamierzam zostać co najmniej do końca wakaci z przerwą na urlop w sierpniu. Ludzie, nie narzekać tylko pracować i parę ełrasków uda się do domu przywieźć bez problemu ;) Pzdr!
    Mariusz Mariusz

15.06.2021 10:44

Jaaaa...! Czytam o braku kontaktu, to się zastanawiam co z was za aparaty ;p Przecież oni wręcz co chwilę dzwonią, piszą SMS-y i pytają jak idzie w pracy, jak nocleg itp. Uważam że pod tym względem są mega profesjonalni i dobrze zorganizowani. Ja nie musiałem się o nic martwić tylko robic swoje i dostarczać karty godzin. A kasa byla na czas i wrazie jakichkolwiek problemów reakcja ze strony biura była na prawdę szybka. Polecam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w InServ?

Tkacz Mirosław

27.05.2021 08:44

Doceniam, że zawsze są po stronie pracownika. Na bydowie, jak na budowie - zdarzają się różne sytuacje z ludźmi. A biuro zawsze starało się każdą sytuację wyjaśnić i pomóć swojemu czlowiekowi. Za to szacunek. Co do warunków, złotych gór nie było ale dokładnie tak jak było umowione przed wyjazdem. Dla mnie bardzo ok!
    xx

18.05.2021 22:00

kontakt z ta firma jest zerowy, utrudniony. Predzej dogadam sie z wlasnym butem niz z przedstawicielem tej pozal sie Boze agencji

26.05.2021 14:49

Szanowny Panie! Byłoby nam łatwiej odnieść się do Pana uwag, gdyby nie był Pan anonimem. Co więcej, nie wiemy o jakiej konkretnej sytuacji mowa. Za kontakt z potencjalnymi i aktualnymi pracownikami odpowiada u nas kilkanaście osób - dostępnych pod mailami i telefonami podanymi na stronie. Dodatkowo, każdy pracownik otrzymuje od nas opiekę dedykowanego koordynatora. Udzielamy wszelkich informacji, odpowiadamy na wszystkie pytania - co do najmniejszego szczegółu, a ustalenia zawsze są w formie pisemnej. Nie ma więc miejsca na niedomówienia i niejasności - bardzo tego pilnujemy. Dzięki temu skutecznie działamy na rynku już ponad 8 lat. Prosimy więc, by nie zarzucać nam bezpodstawnie braku kontaktu. Jeśli ma Pan jakiekolwiek pytania, prosimy o kontakt, dane znajdzie Pan tutaj: https://inserv.com.pl/kontakt/ Pozdrawiamy, zespół InServ.
    Tomek Pawlak

07.05.2021 09:26

Co najlepsze to kontakt z biurem. Z czymkolwiek zadzwonisz staraja się pomóc. Wypłata - to już zależy na jaką stawkę się umówisz i ile godzin przepracujesz. Ważne, że wszystko wiesz z góry i na miejscu nie zmieniają się warunki.
    Baloo

05.05.2021 14:20

Testy, kwarantanny, zaświadczenia... Sam nie miał bym do tego głowy a oni zajęli się wszystkimi formalnościami. Duża wygoda. Sama praca i warunki też jak należy.
    Remek

30.04.2021 15:02

Było nas w sumie 8 od regipsów, robiliśmy ścianki w domkach jednorodzinnych. Tempo spore ale tylko jedne młody nie dawał rady. Dla reszty była to normalne praca. Jestem zadowolony. Jedyny minus że przez Covida nie można tak często zjeżdżać do Polski. Ale za to odbiłem sobie w przepracowanych godzinach.
    Byku

29.04.2021 11:55

Trafiłem na ciężki okres - bo zima w tym roku strasznie się przeciągała. Ale robili co mogli przenosząc mnie na różne budowy, żebym nie tracił godzin. Sprawdzili się i wracam zadowolony. Polecam!

Kontakt - InServ

ul. Murawa 12-18 /E1 61-655 Poznań

Branża główna: Przygotowanie budowy

Michal

21.03.2021 00:32

Poszukuję pracy na terenie Niemiec

12.04.2021 09:58

Panie Michale, najnowsze oferty znajdzie Pan na naszej stronie internetowej: https://inserv.com.pl/praca/ Można się z nami również skontaktować pod numerem telefonu: +48 577 511 922 Pozdrawiamy!
    robert

21.03.2021 08:12

czy są opłaty za pakiety

12.04.2021 09:56

Panie Robercie, nie pobieramy żadnych opłat.
    RadekKelner

28.01.2021 14:55

Szkoda że teraz wyjazdy są mocno ograniczone. Bo taka Szwecja na podratowanie budżetu to super opcja. Szzcególnie że niedługo wiosna, więc trzymam kciuki żebym mógł znowy pojechać.
    JustynWu

27.01.2021 15:46

Jestem zadowolony. W kraju też można znaleźć fajną pracę ale wyjazd do Niemiec to fajna przygoda. My akurat stawialiśmy ścianki działowe pod nowe klasy w szkole a potem przy wykończeniach szatni i korytarzy na basenie i hali sportowej. Spoko robota, trzy miesiące zleciały. Po drodze oczywiście zjazdy do Polski ale z tym trzeba uważać. Testy na koronę itp. Dużo z tym zachodu. Generalnie mam teraz zlecenie u siebie w gminie, ale zaraz potem znowu planuje wyjechać na wykończenia w okolice bo jednak jak się policzy to wypłata w Euro wychodzi lepiej.
    Michu

27.01.2021 15:38

Można narzekać ze praca u Niemca itd. Ale jednak stawki dobre, robota pożądnie zorganizowana no i jakość życia tam to jednak jest różnica.
    AdamWen

24.01.2021 17:27

Można śmiało jechać. Może nie wróciłem jako milioner ale na pewno nie ma wstydu. Warunki na miejscu bardzo dobre, formalności załatwione jak należy. Praca ciężka, nawet bardzo. Ale to nie prawda, że Niemcy nas biorą jako tanią siłe roboczą. Ja i inni brukarze z Polski czuliśmy się pełnoprawnymi członkami ekipy. Sprawdza się stara prawda - dobra robota się sama obroni.
    Michał

22.01.2021 14:47

Zlecenie bardzo fajne, szkoda że w Szwecji też są obostrzenia bo liczyłem, że dłużej posiedzę. Fajni ludzie, bardzo przyjaźni. Na kontakt z agencją też nie mogę narzekać. Oby to wszystko się skończyło bo chętnie bym wyjechała ponownie do Szwecji.
    Antoni

20.01.2021 15:57

zatrudnilem sie jako pomocnik murarza. pracowalem w okolicach stutgartu, spoko bo duzo godzin,wyplate mialem na czas, pozdrawiam panie z biura
    Konrad Witecki

19.01.2021 14:33

Solidni. Umowa podpisana przed świętami i od nowego roku praca przy karton-gipsach. Dużo wymagają, pilnują godzin i jakości wykonanej pracy. Ale za to pieniądz zawsze na czas, wszystkie formalności po ich stronie. Na początek warto wziąć ze sobą jakieś sztućce, talerz czy kubek a nawet mała poduszkę bo czasem na noclegu tego brakuje. Ale jak zgłosisz to szybko załatwią. Ale na początek lepiej być przygotowanym. W obecnych czasach praca jest na wagę złota więc polecam jak ktoś szuka.

17.12.2020 12:31

Karlskrona - fajne zlecenie z firmą sprzątającą. Szefowa dość wymagająca ale standardy w Szwecji wcale nie są jakieś przesadzone. Za to dobrze traktują pracownika. Zakwaterowanie i pieniądze bardzo na plus. Zobaczymy, co nowy rok przyniesie, ale jeśli będzie szansa, pojadę jeszcze raz. Pozdrawiam
    Roman

16.12.2020 15:33

Firma calkiem fajna. pieniadze sa na czas, ekipa tez okej, bo to sa osoby robotne a nie raz jak wyjezdalem to byly na miejscu takie kwiatki ktore chcialby zarobic ale sie nie narobic. troche jest papierologi przy umowie ale wszystko mialem wytlumaczone. planuje zostac w niemczech na dluzej bo mozna spoko zarobić
    Wytrzymały

20.11.2020 06:33

Jak ktoś chce wyjechać do pracy,to trzeba mieć świadomość ze tutaj się nie stoi,trzeba pracowac na okrągło od rana do nocy,dziwigać ciężary,nie jest lekko,ja osobiście jak bym wiedział ze jest tak ciężko to został bym w domu a jestem dość silnym facetem.
    Ania

04.11.2020 09:03

Jestem po wyjeździe do Szwecji. Pracowałam jak pokojówka przez 3 miesiące. Najtrudniejsza chyba jest papierologia na początku. Ale już sam wyjazd, warunki na miejscu i sprawy finansowe jak najbardziej na plus.
    Roman

04.11.2020 08:28

Firma calkiem fajna. pieniadze sa na czas, ekipa tez okej, bo to sa osoby robotne a nie raz jak wyjezdalem to byly na miejscu takie kwiatki ktore chcialby zarobic ale sie nie narobic. troche jest papierologi przy umowie ale wszystko mialem wytlumaczone. planuje zostac w niemczech na dluzej bo mozna spoko zarobic

Zostaw merytoryczną opinię o InServ