In-Serv Team

• Janikowo
  • Zieliniec
  • Suchy Las

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o In-Serv Team Sp. z o.o.

Opinie o In-Serv Team Poznań

Nie przegap nowości o In-Serv Team Sp. z o.o.!

Mirek

12.04.2018 21:12

nie polecam tej firmy ponieważ okradają ludzi z wypłat wymyślając różne preteksty. A jak chcesz już skończyć współpracę to nie wypłacają wynagrodzenia. Kontakt z nimi jest tragiczny jak pracowałem i jak coś mi się stało to wogóle nie odbierali telefonów nie przejmując się tym że masz problem. Ubezpieczenie to również jedno wielkie oszustwo jak chcesz iść do lekarza to najpierw musisz zadzwonić na infolinię pzu i dojechać do palcówki wyznaczonej a nie do najbliższej. Ludzie unikajcie tej firmy mówię serio
Konrad Zuchora

31.01.2020 11:51

Ja też czekam na pieniądze już ponad dwa lata, na początku byki mydlenie oczu, teraz już czekam na sprawę sądową. Oczywiście prawnikowi w liście odpisali, że nie wypala mi pieniędzy ponieważ źle wykonywałem pracę. Może i tak, ciekawe tylko czemu przez półtorej roku wykonywalem ja dobrze.
Johny

31.12.2022 01:21

Rysiu jedzie taki Mirek myśli że będzie (usunięte przez administratora) robili bd mu płacić potem narzekają i wracają do Polski nie roby
Piotr

02.10.2022 22:29

Witam! Planuje nawiązać współpracę z tą firmą na stanowisku dociepleniowiec , może mi ktoś z was napisać jak jest z tymi umowami na własnej działalności?? Bo jak gadałem przez telefon z panią z biur to można być na działalności niemieckiej bądź polskiej ?? Na jakiej umowie się bardziej opłaca? Pozdrawiam
Braun

23.09.2022 15:35

Dobre warunki pracy, stały kontakt z biurem i terminowe wypłaty. Nie jest to firma, która wysyła ludzi i o nich zapomina.
Witold

12.09.2022 11:05

W PL skończyła się budowa i musiałem szukać od zera. Trzy tygodnie bez roboty i domowy budżet dostał nieźle w (usunięte przez administratora) Dlatego wolę wyjechać na Nuiemcy bo oni mają kontrakty i dbają żeby pracownicy przechodzili z budowy na budowę. Bo oni mają kontrakty podpisane na stałe i zależy im żeby cały czas pracownicy mieli zajęcie. Bo jak godziny lecą i jest dużo ludzi to oni tez zarabiają. Więc obie strony szczęśliwe. Warto o tym pamiętać!
Witold

13.09.2022 09:25

Tam jest różnie bo zależy od regionu Niemiec, miasta a nawet wielkości budowy. Licz sobie nawet 160 godzin w miesiącu a czasem nawt więcej - nie zmuszają do nadgodzin ale to jest (usunięte przez administratora) opcja żeby więcej zarobić bo są płatne 100% O stawką najlepiej pytaj koordynatora danej oferty. Jako elektryk pewnie z 20 E na rękę dadzą ;) Z noclegiem jeszcze nigdy źle nie trafiłem. Nie są to żadne nory tylko normalne mieszkania itp. I na pewno nie pchają ludzi na siłę. Nocleg tak naprawdę ogarniają Niemcy na miejscu więc te standardy są naprawdę spoko. Śmiało pytaj o wszystko koordynatora przed wyjazdem - nie ściemniają i to co powiedzą tak masz na miejscu.
Braun

23.09.2022 15:28

Firma. Przed wyjazdem dostajesz adres noclegu i tyle. Nic nie musisz płacić, żadne rachunki za prąd czy wodę Cię nie interesują.
Dariusz

25.07.2022 17:08

Większość takich firm bierze ludzi na chwilę i wypluwa. Tu jest to fajne, że robią co mogą żeby pracownika utrzymać długofalowo. Oni na tym zarabiają ale dla mnie ważniejsze jest to, że mam stabilność i nie martwię się co będzie za dwa tygodnie czy miesąc! Nawet jak jest przestówj na budowie to przerzucają ludzi w inne miejsca. To mi bardzo zaimponowało. Daję plusa!
Dariusz

18.08.2022 17:20

No tak, bo im też zależy żeby pracownik pracował a nie siedział na (usunięte przez administratora) Jak jest praca, to lecą godziny i wszyscy są szczęśliwi bo Eurasy się zgadzają. Nie będę może się przechwalał co do kwot ale tak, jestem zadowolony z zarobków. Są odpowiednio wysokie do wymagań na miejscu. A komfort pracy lepszy ni ż na niejednej budowie w Polsce.

28.07.2022 08:58

Jak przyciągnąć uwagę rekrutera? Dlaczego warto korzystać z gotowych szablonów CV?
Aktualnym wymogiem rekrutacyjnym, niemalże w każdej branży - jest przesłanie CV. To dokument, który najlepiej prezentuje przebieg Twojego doświadczenia zawodowego, zdobyte wykształcenie oraz posiadane kwalifikacje. Co więcej, na podstawie życiorysu pracodawca jest w stanie w kilka chwil zweryfikować czy przedstawione kompetencje odpowiadają jego wymogom i czy okażą się wystarczające na oferowanym przez niego stanowisku. Poznaj kilka prostych sposobów i stwórz wrażenie idealnego kandydata!

To, co widać na pierwszy rzut oka, czyli wygląd CV

Rekruterzy przeglądający dziesiątki aplikacji każdej z nich poświęcają naprawdę niewiele czasu. Zwykle to kilka pierwszych sekund decyduje o tym, czy dany kandydat przejdzie do kolejnego etapu i otrzyma zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną lub zostanie odrzucony. Co zrobić, by nie odpaść już na początku? Przede wszystkim zadbaj o nowoczesny wygląd swojego CV i wyróżniający się design. Z pewnością wielokrotnie widziałeś czarno-białe życiorysy tworzone w popularnych edytorach tekstu i - jak wiesz - nie budzą one zainteresowania. Dlatego, aby zwiększyć swoje szanse na zatrudnienie, musisz dać od siebie coś więcej.

Jeżeli nie posiadasz zaawansowanych zdolności graficznych i chcesz zaoszczędzić sporo czasu - postaw na gotowe szablony CV. Zasady rekrutowania ciągle ewoluują, podobnie jak reguły pisania życiorysu. Wzory, które znajdziesz w internetowym kreatorze, pozwolą Ci być na bieżąco z obowiązującymi standardami. Zostały one przygotowane tak, aby każdy znalazł coś dla siebie. Niewątpliwą zaletą takiego rozwiązania jest niebanalny wygląd i łatwość tworzenia. Wystarczy poszczególne rubryki uzupełnić informacjami o sobie, a odpowiednia struktura dokumentu tworzy się sama.
Profesjonalne CV dopasowane do oferty pracy
Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że CV nie jest dokumentem uniwersalnym, które można wykorzystać w kilku procesach rekrutacyjnych. Należy je modyfikować w zależności od stanowiska i firmy, do jakiej zdecydowałeś się aplikować. Nasza rada? Zapoznaj się dokładnie z wymogami zawartymi w ogłoszeniu o pracę i przemyśl, jakiej część z nich odpowiadają Twoje kompetencje. Jako pierwsze wymień te, które są zgodne z Twoim profilem zawodowym.

Skup się przede wszystkim na dopracowaniu sekcji dotyczącej doświadczenia. Ostatnie stanowisko pracy podaj na samej górze wraz z krótkim opisem obowiązków. A co jeśli doświadczenie jest duże i bardzo zróżnicowane? W takiej sytuacji uwzględnij tylko te pozycje, które mogą mieć największą wartość dla potencjalnego pracodawcy.

Podsumowanie zawodowe - istotny wstęp

Jeśli nie wiesz czym jest podsumowanie zawodowe - spieszymy z odpowiedzią. To krótki opis doświadczenia i kluczowych kompetencji, umieszczony na samej górze CV (tuż pod danymi osobowymi). Jakie ma znaczenie dla pracodawcy? Rekruter może w kilka sekund stwierdzić czy spełniasz jego wymagania. Jeśli tak, chętniej zapozna się z dalszą częścią życiorysu. A to pierwszy krok do Twojego sukcesu. Aby stworzyć taki wstęp, postaraj się odpowiedzieć na trzy kluczowe pytania:

• Kim jesteś? (Czym zajmujesz się zawodowo, gdzie pracujesz i jak długie jest Twoje doświadczenie);

• Jakie są Twoje osiągnięcia i umiejętności (Wymień swoje największe sukcesy i umiejętności, które zainteresują pracodawcę);

• Jakie są Twoje dalsze plany zawodowe? (Napisz, dlaczego jesteś zainteresowany tym stanowiskiem i w jaki sposób chciałbyś realizować swoje cele zawodowe).

Bazowanie na konkretach

Zamiast tworzyć obszerną opowieść o swoim dotychczasowym życiu, operuj krótkimi hasłami. Zbite bloki tekstu nie zachęcają do czytania. Podawanie konkretnych nazw programów i stosowanie specjalistycznego języka sprawi, że staniesz się bardziej wiarygodny. I najważniejsze - w CV posługuj się liczbami oraz danymi procentowymi. Nie podawaj ogólnej informacji, że zwiększyłeś zyski firmy - napisz o ile procent. Pracodawca w ten sposób zrozumie o jakich dokonaniach mowa.
Jeżeli dopiero wkraczasz na rynek pracy, spróbuj na swoje doświadczenie zawodowe spojrzeć szerzej. Nikt nie powiedział, że kluczowe umiejętności można zdobyć jedynie pracując na etacie. Świetną okazją do tego są praktyki, staże i wolontariaty. Podczas edukacji, z pewnością realizowałeś też projekty czy prace badawcze (indywidualne lub grupowe). Często takie zadania wymagają wielu umiejętności poszukiwanych przez pracodawców, takich jak komunikacja, zarządzanie czasem lub projektem, praca zespołowa, umiejętność pisania, researchu czy koncentracji.

Jeżeli duża część Twojego doświadczenia pochodzi właśnie z działalności akademickiej czy wolontariackiej, możesz stworzyć osobną sekcję np. “wolontariat”, “projekty” lub po prostu “istotne doświadczenie”. W miarę możliwości wskaż również zakresy czasowe dla danych punktów. Dzięki temu informacje będą dokładne i wiarygodne - zadziała to na Twoją korzyść.

Zastosowanie kilku praktycznych wskazówek dotyczących tworzenia CV, pozwoli przyciągnąć uwagę pracodawcy, a to zbliża Cię do zdobycia wymarzonej pracy.
News image

27.07.2022 14:51

Praca za granicą Niemcy

Jak bezpiecznie wyjechać do pracy za granicę?

Wielu Polaków decyduje się na wyjazd do pracy za granicę. Wymaga to dopełnienia - często zawiłych i skomplikowanych - formalności, które niekiedy są nie do przeskoczenia. Nic dziwnego, że wiele osób korzysta z pomocy profesjonalnych agencji zatrudnienia lub firm zajmujących się rekrutacją. Jesteś właśnie w takiej sytuacji? Chcesz zaplanować to dobrze, ale nie wiesz, od czego zacząć? Skorzystaj z naszych wskazówek.

Kierunek wyjazdu to podstawa dalszego działania

Przed wyjazdem za granicę musisz się zastanowić, dokąd chcesz jechać. Weź przy tym pod uwagę własne preferencje, umiejętności, także językowe oraz wymagania wizowe. Najwięcej Polaków planuje wyjazd do Niemiec ze względu na bliskość, atrakcyjne warunki pracy, wysokie zarobki, a także duże możliwości zatrudnienia. Nie bez znaczenia jest też fakt, że we wszystkich krajach Unii Europejskiej możesz pracować bez wiz i pozwoleń, co znacząco ułatwia sprawę. Dla porównania wyjazd do Wielkiej Brytanii jest zdecydowanie bardziej skomplikowany. Wymaga uzyskania wizy oraz określonej liczby punktów w ramach - niedawno wprowadzonego - punktowego systemu imigracyjnego, dlatego jest to rozwiązanie raczej dla osób o wyższych kwalifikacjach.

Praca za granicą Niemcy - dla kogo?

Niemieccy przedsiębiorcy cenią wykwalifikowanych specjalistów. Ze względu na deficyt pracowników w branży budowlanej - duże szanse na dobrze płatną i rozwojową pracę mają między innymi dekarze, malarze, murarze, brukarze, spawacze oraz fachowcy od wykończeń. Wymagania nie są duże, wystarczy posiadać doświadczenie i wykazywać chęć do pracy. Mile widziana jest także znajomość języka niemieckiego oraz prawo jazdy.

Wyjazd za granicę to dla jednych połączenie pracy i podróży, a dla innych możliwość zarobienia i odłożenia większej ilości gotówki. Warto jednak pamiętać, że praca w Niemczech może też wiele Cię nauczyć. Jest przede wszystkim najszybszym sposobem nauki języka - w końcu nic tak nie przełamuje bariery językowej, jak codzienne rozmowy. Poza tym daje możliwość nabywania nowych umiejętności i kwalifikacji. Dzięki temu po powrocie do kraju Twoja konkurencyjność na rynku pracy z pewnością znacznie się zwiększy.

Określ swoje kwalifikacje i umiejętności

Czy jedynie branża budowlana oferuje możliwości zatrudnienia? Oczywiście, że nie! Wybór ścieżki kariery jest kwestią indywidualną. Za granicą możesz robić to, co dotychczas lub postawić na rozwój zawodowy i przed wyjazdem nieco się dokształcić - przejść dodatkowe szkolenia i uzyskać wymagane certyfikaty. Takie kursy za granicą często są dość kosztowne, dlatego warto pomyśleć o tym, jeszcze podczas pobytu w Polsce.

Jak bezpiecznie znaleźć pracę, by nie popaść w tarapaty?

O swoim bezpieczeństwie powinieneś pomyśleć jeszcze przed podjęciem zatrudnienia. Część osób decyduje się na samodzielnie poszukiwanie pracy. Na popularnych serwisach ogłoszeniowych wciąż pojawiają się nowe oferty. Niestety łatwo w ten sposób paść ofiarą oszustwa. Dlatego, zanim zdecydujesz się aplikować, koniecznie zweryfikuj wiarygodność pracodawcy. Jesteś już pewien, że trafiłeś na świetne ogłoszenie? Sprawdź o czym jeszcze musisz pamiętać!

• Przede wszystkim poinformuj bliskich o swoich planach, nakreśl kiedy i z kim jedziesz, a także podaj dokładny adres miejsca, w którym się zatrzymasz;

• zadbaj o ubezpieczenie;

• nie decyduj się na pracę za podejrzanie wysoką stawkę (jeżeli znacznie odbiega od stawki rynkowej za taką samą pracę);

• nie przekazuj osobom niepowołanym swojego paszportu ani dowodu osobistego;

• jeśli znasz osoby mieszkające w mieście lub w kraju, do którego się udajesz - skontaktuj się z nimi (może okazać się to przydatne w razie nieprzewidzianych sytuacji);

• zapisz sobie dane kontaktowe do polskiej ambasady lub konsulatu za granicą, w razie gdybyś potrzebował pomocy;

• zanim podpiszesz umowę - koniecznie ją przeczytaj.

Chcesz czuć się w pełni bezpiecznie bez żadnego ryzyka? Najlepiej jeśli taki wyjazd zorganizujesz z pomocą kogoś bliskiego, kto ma doświadczenie w pracy za granicą. Jednak nie każdy ma taką możliwość. W związku z tym, wsparcia warto poszukać w sprawdzonych agencjach zatrudnienia lub doświadczonych firmach zajmujących się pozyskiwaniem zleceń na zagranicznych rynkach.

Praca w Niemczech z odpowiednim wsparciem

Dla pracowników budowlanych świetną alternatywą jest pomoc profesjonalnej firmy budowlanej, takiej jak InServ. To przede wszystkim bezpieczeństwo i ograniczenie formalności, ponieważ doświadczeni koordynatorzy dbają o wszystkie kwestie organizacyjne. Nie musisz martwić się ubezpieczeniem, zakwaterowaniem, terminowymi wypłatami czy możliwością zjazdów do Polski - InServ zapewnia wsparcie na każdym etapie współpracy.

Co zabrać ze sobą za granicę?

Decyzja zapadła - znalazłeś sprawdzonego pracodawcę i zdecydowałeś się na wyjazd za granicę. Pozostaje jeszcze jedna kwestia, a mianowicie co ze sobą zabrać? Przede wszystkim niezbędne dokumenty, czyli dowód tożsamości, ważne prawo jazdy, kartę płatniczą oraz istotne numery telefonów i adresy. Poza niezbędną odzieżą i kosmetykami pamiętaj też o lekarstwach, ładowarkach do sprzętów oraz własnym internecie (chyba że pracodawca go zapewnia).

Praca za granicą to duże możliwości i szansa na wysokie zarobki, ale podejdź do niej z głową. Kompleksowe planowanie pozwoli Ci uniknąć niebezpieczeństwa i komplikacji podczas pobytu w obcym kraju.
News image
Cieśla

20.04.2022 19:38

Witam. Czy pracując dla Inserv muszę mieć własne narzędzia?

15.07.2022 11:38

Tak, nie ma tu żadnych odstępstw od umowy. Godziny pracy są bardzo skrupulatnie rozliczane i masz w to wgląd. Więc ile przepracujesz, za tyle godzin realnie zapłacą. To samo ze zwrotem za dojazd - oddają na podstawie rachunku czy faktury albo biletu jak busikiem jedziesz. Masz zagwarantowany nocleg i jak coś jest nie tak (nie wiem, brudno czy połamene łóżko) to firma reaguje i rozwiązują problem. Więc generalnie co na papierze, to na robocie ;)

20.07.2022 16:46

Z językiem bywa różnie, zależy jakie są oczekiwania na miejscu. Najczęściej wystarczy podstawowa znajomość = żebyś na budowie rozumiał co od Ciebie oczekują. Pracuje się na działalności niemieckiej. To daje może mniej benefitów ale tylko pozornie - dopytaj dokładnie koordynatorkę i sam zobaczysz że tych benefitów dostaniesz sporo (oczywiście zależy od zlecenia). Główny zysk jest taki, że dostajesz więcej "na rękę".
Rob 25

20.06.2022 16:44

Po zmianie nazwy najgorsza firma z jaka mozna sie spotkac nie kompetentni koordynatorzy liczy się tylko zysk

13.07.2022 10:05

Przeciwż nazwa jest ta sama, strona ta sama, logo też. Ludzie też ci sami. Tylko jest ich więcej bo ponoć się doinwestowali i powiększyli jako spółka. U mnie poza danymi na umowie nic się nie zmieniło. Nadla pracuję z panią Nataszą i od dobrych trzech wyjazdów nie mogę narzekać. Wiadomo, każdy bynajmniej chce więcej zarabiać ale na pewno u mnie nic nie poszło na gorzej...
Jacek

16.03.2022 12:15

A powiecie jaki koszt samozatrudnienia ponosi pracownik w in serv

10.03.2022 16:53

Dobra robota! Dla mnie największy plus, że wszystko załatwiają za mnie. Nie muszę szukać ofert, chodzić gdzieś i pytać. Dogadujemy się co do stawki, dostaję adres budowy i tam już wszystko na mnie czeka łącznie z noclegiem. Taki układ to duży komfort. Polecam :)

30.12.2021 06:25

Jak dzialaja te karty godzin ?
Moro

03.01.2022 17:28

Brygadzista zatwierdza ci ile dokładnie pracowałeś. Po skończonej robocie podpisik i do biura. Tyle. Dokładnie wytlumaczą ci przed wyjazdem jak często i do kogo chodzić po podpis i gdzie to potem przekazać. Kobiety z biura i tak tego pilnują więc nie pozwolą ci zapomnieć. Prościzna a podpisywane jest przy tobie więc nikt cię w konia nie zrobi i dzięki temu wypłacą ci co do euro :)
Maki

17.02.2022 17:03

To Niemcy, więc wiadomo że są skrupulatni :) Poza tym, baulaiter zawsze podpisuje to przy Tobie więc masz pełen wgląd we wspisane godziny. Nie ma więc opcji żeby coś Ci ucięli bez twojej wiedzy.

15.01.2022 15:52

Jak wygląda umowa czyli jest niemiecka firma czy zatrudnienie w agencji w Polsce i oddelegowanie
Maki

17.02.2022 17:00

Standard to własna działalność (najlepiej wychodzi jak masz tzw, gewerbę).

Oferty pracy - In-Serv Team Sp. z o.o.

Pomocnik / roboty ziemne - praca w Niemczech

Garmisch-Partenkirchen

17 - 18 EUR / h

Praca w Niemczech - elektryk (m/k)

Fürstenfeldbruck

22 - 23 EUR / h

Murarz (M/K) - praca w Niemczech

Eschweiler

19 - 20 EUR / h

Praca w Niemczech dla elektryków (m/k)

Lohne

Leinefelde-Worbis

18 - 20 EUR / h

Sylwek791

02.12.2021 12:25

Witam, pracował ktoś w tej firmie przy wyburzeniach, są to wyburzenia całych budynków, czy są też w środku, ścianki działowe itd?
Yeti

20.01.2022 15:42

Jak sie przyjmiesz to dostaniesz informacje o stawce.

17.02.2022 16:59

Stawka zawsze jest podana w ogłoszeniu i masz opcję negocjacji. Na różnych zleceniach jest różne wynagrodzenie. Ale zawsze z góry wiesz, ile dostaniesz - zanim się zatrudnisz. I dostajesz zawsze tyle, na ile się umówiłeś. U nich nie ma ściemy z kasą.
Piotr

02.02.2022 13:24

Szukam pracy jestem murarzem i wykanczam domy i mieszkania jestem w borken

17.02.2022 16:57

Masz tamz boku numer, zadzwoń i zapytaj czy coś mają. Ja zawsze tak robię i mam informacje z pierwszej ręki.
Bruno

30.12.2021 09:50

Jak wygląda sprawa z dojazdem? Ponoć zwracają pieniądze za przejazd z Polski? A na miejscu? Dowożą na budowę? Jaki macie doświadczenia?
zeek

20.01.2022 15:43

Standard średni ale nie ma co wymagać lepszych warunków.

17.02.2022 16:55

Zawsze masz na miejscu opłacony nocleg. Nigdy nie są to jakieś baraki. Zawsze poprawny standard. No i nie pakują po dwudziestu chłopa do jednego miaszkania. Da się żyć, warun na plus.
Pyru

27.11.2021 12:47

A jak że zjazdami do Polski, da radę chociaż raz w miesiącu zjechać czy ciężko?
Bracho

02.12.2021 12:55

Około 180 to pewnie taki standard. Plus jak jest opcja to nadgodziny.
aaa

19.01.2022 12:00

Jeśli stać Cię na zjazdy co tydzień to zgłaszasz to u nich i u brygadzisty i można zjechać na weekend
Pyru

16.01.2022 10:43

Trzeba mieć działalność czy można pracować na umowie

05.12.2021 10:50

Jest mozliwa praca od poniedzialku do soboty i godz nad lidzbowych?
Borneo

08.12.2021 10:39

U nas na zleceniu są nadgodziny i to całkiem często. Są płatne 100%. Normalnie pracujemy pon-piątek. Ale to musisz podpytać o konkretną ofertę.

28.11.2021 13:19

Jak teraz wygladaja wyjazdy przez tego covida mocno utrudnione , bo zamierzam w Styczniu wyjechac?
Bruno

29.11.2021 09:50

Tak jak u nas w PL. Wyjazd i przejazd bez problemu. Na miejscu to zależy od pracodawcy niektórzy chcą szczepienia lub testów. Ale żadnych odgórnych przepisów nie ma. Więc na luzie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w In-Serv Team?

Mateusz Dzierla

25.11.2021 17:37

Hej, czy ktoś jecheł z ta firmą na koniec roku albo na grudzień styczeń? Są takie zlecenia u nich? Warto?
Krystek

26.11.2021 10:56

Tak i polecam. Na koniec roku wiele firm goni, żeby skończyć kontrakt w terminie. Wtedy potrzebują więcej ludzi. To dobra okazja żeby na takie stanowisko wskoczyć i w krótkim czasie fajnie dorobić. Najczęściej to wykończeniówka - glazura, regipsy, malowanie, tapetowanie. Niezbyt trudna robota a warunki fajna, szczególnie że w tym czasie w PL wiele budów ma przestoje.
Miro

26.11.2021 15:33

Na koniec roku jest największy zapieprz bo zbliżają się odbiory. A to oznacza, że trzeba więcej ludzi i więcej godzin jest do wyrobienia. A to daje więcej do zarobienia. U nas zjeżdżają do domów np. brukarze ale potrzeba 5-6 osób na wykńczenia gk i tyle samo do malowania i tapetownia. Ilość godzin naprawdę godna ;)

08.11.2021 20:22

Witam. Zamierzam podjac prace jako malarz lub regipsiarz , to bedzie moja pierwsza praca za granica na co sie moge nastawic?

19.11.2021 10:50

Nastaw się na ciężką pracę. Musisz pilnować kart godzin. Do roboty punktualnie i na na trzeżwo ;) I to tak naprawdę tyle. Reszta juz sama lecie jak masz fach w ręku. Formalności, papiery, rozliczenia, sprawy urlopów zjzdów itd załatwiają za Ciebie. Warunki noclegowe spoko, wypłata na czas. Niemieckich cen w sklepach nie ma się co bać, w przeliczeniu jest tak samo jak w Polsce. Myślę, ze dobrze robisz wyjeżdżając. Fajnie dorobisz i poznasz trochę inną kulturę.
Paweł

23.11.2021 17:50

Hej, w Niemczech często zawody są łączone, trochę inaczej niż u nas. Np. często malarz czy tapeciarz powinien też ogarniać szpachlowanie czy nawet podstawowe konstrukcja G/K. Dopytaj więc o dokładny zakres obowiązków. Wykończeniowcy tam powinni być w miarę wszechstronni. Najczęściej jak jesteś tylko malarzem, a będzie trzeba położyć tapetę to Cię nauczą i przeszkolą. Także bez obaw ale bądź przygotowany na ewentualne podnoszenie swoich umiejętności. Ale na tym tylko skorzystasz! Powodzenia!
Normalny pracownik

08.06.2021 19:10

Nie polecam nic nie ma jedynie pieniądze dają na czas i kwaterę która jest ........?!!!!!!!
aadrian

11.09.2021 16:52

"pokoje po dwie osoby haha (usunięte przez administratora),może do WC to chyba o 4:30 rano trzeba stanąć w kolejce?
Siudh

30.10.2021 05:06

Nikt Ci na takie pytanie nie odpisze człowieku bo na budowie pracują różni ludzie, jedni przez agencję inni są na umowie niemieckiej a jeszcze inni to podwykonawcy poza tym są specjaliści i pomocnicy ,czego oczekujesz?
Łukasz_Dolsk

26.10.2021 16:55

Cześć! Z kolegami od trzech miesięcy robimy regipsy w marketach pod Berlinem. Jest ok! Brygada 8 osób, dobry nocleg. Praca ok, wypłaty na czas. Styl pracy tak jak w PL tylko wypłata lepsza. Pracowników szanują, da się z Niemcami dogadać. Regipsiarze z PL są tutaj doceniani, więc jak macie możlwość - warto sobie dorobić. Wolę tu, niż od siebie z Dolska wyjeżdżać na budowy pod Warszawą.
Mariusz Bromski

29.10.2021 09:40

Potwierdzam. Ideałów nie ma ale trzeba się postarać, żeby coś było nie tak. Praca lekka nie jest, karty godzin mocno pilnowane i ludzie na budowach różni. Ale poza tym ok. Nie ma różnicy czy robisz tu, czy siedzisz pół roku na budowie pod Radomiem ;) Kasa inna i zawsze na czas - to podstawowa różnica. I nie spotkałem się jeszcze żeby niemiecki brygadzista źle nas traktował.

26.10.2021 15:42

Jaka jest kultura pracy w InServ Sp. z o.o.?
Łukasz_Dolsk

26.10.2021 16:58

Ja mogę polecić. Szanują nas na budowie i traktują bardzo ok. Często Polak gorzej Ci koło (usunięte przez administratora) zrobi niż niemiecki brygadzista. Biuro w Poznaniu to natomiast ogarnięte, spoko koordynatorki. Ale jak zapomnisz wysłać karty godizn to ci spokoju nie dadzą ;)
Marcin Puch

27.09.2021 16:41

Wypłacalni i solidni - wszystko zgodnie z ustaleniami.

Kontakt - In-Serv Team Sp. z o.o.

ul. Murawa 12-18 /E1 61-655 Poznań

Branża główna: Przygotowanie budowy

Maka

10.09.2021 15:44

Drugi raz wyjeżdząłem za granicę - pierwszy raz z inną agencją. Było ok, ale jest wielka różnica w jakości na korzyść Inserwu. Tu spędziłem dużo czasu na rozmowie z rekruterką i spokojnie odpowiadała na wszystkie moje pytania. Dostałem umowę, przygotowałem z żoną listę pytań i tak punkt po punkcie wszystko mi wyjaśniła. Wtedy podpisałem, odesłałem i za trzy dni był wyjazd do pracy (okolice Frankfurtu). Nocleg na mnie czekał - czysty i naprawdę komfortowy. Na budowę dojeżżaliśmy z bazy busami szefa. Godziny są sprawdzane, baulaiter wypisuje karty i na tej podstawie się rozliczałem. Kasa zawsze w dniu wyznaczonym, a jak jest weekend czy święto to nawet wcześniej. Nie spóźnili się ani razu. Wróciłem zadowolony. Byłem jako pomocnik brukarski, sporo się nauczyłem i w październiku jadę znowu do tego samego szefa ale mam już robić samodzielnie. Czyli dla chcącego nic trudnego. Pozdrawiam!
Dżeronimo

07.09.2021 16:23

Po pierwszym miesiącu mogę spokojnie polecać dalej :) Warunki na miejscy godne, dojazd zwrócony, na budowę dojeżdżamy busami pracodawcy. Robimy wentylacje w odnawianych budynkach szkoły. 8 godzin dziennie, czasem w sobotę nadgodziny wpadną i za to też mam zapłacone. Kasa na konto. Więc wszystko gra,.
Marwin

02.09.2021 17:22

U mnie wszystko zgodnie z umową. Pod 180 godzin w miesiącu przy zbrojeniach. Stawka uczciwa, warunki noclegu ok.
Vernon

02.09.2021 17:00

Dobry pracodawca. Mocno pilnują - karty godzin, umowy, porządek na noclegu itp. Kogoś może to zniechęcać ale to daje gwarnację, że kiepscy pracownicy szybko odpadają. Nie ma ściemniania, jest praca do wykonania i tyle. Z urlopami można się dogadać, każdy problem rozwiązywany praktycznie od ręki. Pieniądze na czas i zgodnie z umową plus nadgodziny jak ktoś chce - musu nie ma. Dla chcących pracować to dobra okazja do zarobienia przyzwoitych pieniędzy.
Robert Szustakiewicz

18.08.2021 14:49

Czy szukacie pomocników czy tylko wykwalifikowanych pracowników w budowlance, wymagany jest język niemiecki komunikatywny?

25.08.2021 14:40

Panie Robercie, posiadamy oferty również dla pomocników. W większości przypadków wśród wymagań jest komunikatywny lub podstawowy j. niemiecki. Prosimy śledzić nasze najnowsze ogłoszenia tutaj: https://inserv.com.pl/praca/ Pozdrawiamy!
Xxx

10.11.2020 21:57

Nie polecam współpracy z tą firmą. Na początku kontakt z tą firmą obiecujący. Ale im człowiek więcej chce wiedzieć i dopytuje się o szczegóły umowy ,warunków pracy tym kontakt utrudniony. Podsumowując, stwierdzili , że trafili na osobę, która za dużo potrzebuje informacji za nim podpisze umowę ,to sami przestli się odzywać mimo ,że obiecywali umowę. Skoro niektóre pytania były dla nich nie wygodne , to wnioskuje ,że nie do końca są uczciwi.

26.05.2021 14:52

Panie Pawle, odpowiadamy na wszelkie pytania kandydatów, co do najmniejszego szczegółu. Nie ma u nas miejsca na niedopowiedzenia i niejasności. I tak, jak sam Pan wspomniał, wszelkie ustalenia są na papierze. Pozdrawiamy, zespół InServ.
Konrad

05.08.2021 19:38

Może pochwała się Państwo jak oszukaliście 15 osób wysłanych do Wermelskirchen na remont mostu ?

09.07.2021 10:53

Jak się pracuje z ludźmi z InServ Sp. z o.o.?

21.07.2021 10:42

Zależo o co pytasz. Z biurem bardzo dobrze, a na budowie jak na budowie - ludzie są różni. Sama praca bardzo ok.

02.08.2021 11:49

To zależy jakie stanowisko i jaki kontrakt. Najczęsćiej w ofertach podają jaka jest stawka godzinowa. Tak, jak jest w umowie - tak wypłacają. Co do centa. Możesz też robić w nadgodzinach i za to też płacą. Premii jako takich nie miałem ale jak dłużej pracujesz możesz dostać podwyżkę godzinówki.

21.07.2021 10:33

Polecam - na miejscu wszystko zgodnie z umową. Nie ma co się bać, trzeba jechać, zrobić swoje i odebrać przelew. My tak zrobiliśmy (3 murarzy z Kościana) i wracamy zadowoleni.
Łukasz

17.07.2021 21:06

A ja mam pytanie do inserv czy praca jest na umowę o niemiecką czy polską umowę o pracę?
Majkel

06.07.2021 08:49

Największe plusy: regularna wypłata, zaliczki i nocleg za darmo. Minusy jak na każdej budowie - raz lepiej, raz gorzej. Ale generalnie polecam, chociaż na kilka miesięcy żeby fajnie sobie dorobić. Nie chciałoby mi się samemu szukać roboty w Niemczech, a oni mają już tam wyrobione kontakty i szybko znaleźli dla mnie zlecenie. wszystkie papiery za mnie załatwili. Wystarczyło się spakować i pojechać. To duże ułatwienie i wygoda. Daję plusa!
Lord Wiader

02.07.2021 09:14

Solidni i prawdomówni. Wiem co mówię bo z niejedną agencją pracowałem. Tu wszystko się zgadzało, pieniądze na czas i nie było żadnych problemów ani z biurem ani z Niemcami na miejscu. Po wakacjach wracam z nimi do Niemiec (murarz - zbrojarz).
Młody

15.06.2021 10:57

Przez pierwszy miesiąc miałem stracha, bo to był mój pierwszy taki wyjazd do Niemiec. Pojechałem jako pomocinik na regipsy i muszę powiedzić, że starch ma wielkie oczy. Dali mnie do brygady z innymi Polakami i od razu pokazali mi co i jak. Dodatkowo koordynatporki dzwoniły właściwie co drugi dzień sprawdzić jak mi idzie. Po miesiacu zacząłem już dostawać samodzielne zadania. Zamierzam zostać co najmniej do końca wakaci z przerwą na urlop w sierpniu. Ludzie, nie narzekać tylko pracować i parę ełrasków uda się do domu przywieźć bez problemu ;) Pzdr!
Mariusz Mariusz

15.06.2021 10:44

Jaaaa...! Czytam o braku kontaktu, to się zastanawiam co z was za aparaty ;p Przecież oni wręcz co chwilę dzwonią, piszą SMS-y i pytają jak idzie w pracy, jak nocleg itp. Uważam że pod tym względem są mega profesjonalni i dobrze zorganizowani. Ja nie musiałem się o nic martwić tylko robic swoje i dostarczać karty godzin. A kasa byla na czas i wrazie jakichkolwiek problemów reakcja ze strony biura była na prawdę szybka. Polecam.
Tkacz Mirosław

27.05.2021 08:44

Doceniam, że zawsze są po stronie pracownika. Na bydowie, jak na budowie - zdarzają się różne sytuacje z ludźmi. A biuro zawsze starało się każdą sytuację wyjaśnić i pomóć swojemu czlowiekowi. Za to szacunek. Co do warunków, złotych gór nie było ale dokładnie tak jak było umowione przed wyjazdem. Dla mnie bardzo ok!

Zostaw merytoryczną opinię o In-Serv Team Sp. z o.o.