InServ

4.8Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o InServ

Marcin Wojtoń

Polecam, współpracuję już dłuższy czas. W porównaniu do klasycznych "agencji pracy" mają bardziej stabilną pozycję na rynku i więcej wieloletnich kontraktów. To daje gwarancję wypłacalności. I co ważne mają pracę praktycznie dla każdego - nie tylko pomocnicy i podstawowe stanowiska ale też są zlecenia dla brygadzistów i całych ekip. Więc warto rozważyć jako alternatywa dla marnych i niepewnych zleceń w kraju czy na czarno u "rodaka".

Krystiano
@Marcin Wojtoń

To mnie właśnie przekonało - wiele agencji pojawia się i znika, a oni działają już wiele lat i mają to wszystko potwierdzone. Jak ktoś przez 10 lat buduje swoją markę to nagle chyba nie zacznie robić ludzi w (usunięte przez administratora). Mnie przynajmniej nie zrobili.

Chmurka

Witam czy ktos sotagnio wyjeżdżał na robote z wykonczeniowki?

Ramstein
@Chmurka

Wykończenie i regipsy to chyba u nich najczęstsze zlecenia. Mają tego bardzo dużo po całych Niemczech. Co potrzebujesz wiedzieć?

Erik
@Chmurka

Dużo jest wyjazdów właśnie na wykończenia. Stawki porównywalne z konkurencją, dobre warunki noclegu i generalnie zlecenia proste. Wypłacalni i terminowi. Tempo pracy podobne jak w PL. Nie akceptują pijaków - tacy wylatują "od ręki". Reszta nie ma na co narzekać.

Reichel
@Chmurka

Tak, to dobre zlecenia. Płaca jak na Niemcy całkiem ok, trochę benefitów (nocleg, lekarz) i przede wszystkim wypłata co do dnia. Można zaufać, że w razie problemów na miejscu firma szybko pomaga.

Bodzio
@Reichel

a jak z ilością godzin i nadgodzin ?? Jest jakiś harmonogram czy płacone jest od roboty

Rolf
@Bodzio

Standard to jak na klasycznym etacie. Nadgodziny w zależności od zlecenia - 100% płatne. Płacone jest oczywiście za godzinę roboty, na podstawie karty godzin.

Firma InServ poszukuje kogoś na stanowisko pomocnik budowlany. Czy proponowane w ofercie zarobki rzędu 0 EUR mogą potem wzrosnąć?

Xxx

A jak jest z dojazdem do pracy, transport zapewniony czy trzeba dojeżdżać swoim autem?

Wolfgang
@Xxx

To zależy od zlecenia. Zwykle dojeżdżasz na bazę i potem razem busem na budowę. Czyli jak w PL.

Czym zaskoczyła Cię rozmowa kwalifikacyjna w InServ na stanowisko Praca dla Brukarzy w Niemczech? Daj znać innym kandydatom, co sądzisz o procesie rekrutacyjnym.
Panczewski

Polecam. Słowni, można im zaufać. Tylko trzeba uważać - pijaków wywalają bez mrugnięcia okiem.

Maler

Generalnie nie ma różnicy czy pracujesz na kontrakcie 200 km od domu w PL, czy w Niemczech. Zjazdy do domu są właściwie tak samo często. Dodatkowo w Niemczech jednak jest wyższy standard życia i wydaje mi się że na budowach panuje większy porządek. I wcale nie jest drożej. Masz nocleg zapewniony przez Inserv i reszta pieniędzy dla Ciebie. Naprawdę da się godnie pożyći oczywiście nie wracasz do domu z pustymi rękami.

Bromol
@Maler

I jednak organizacja jest na wyższym poziomie. W PL dużo się zmienia ale generalnie na małych zleceniach jest bajzel. W Niemczech jednka większy porządek i mi się w takim stylu dużo lepiej pracuje.

KrysianB

Taka akcja - zafajdane materace i ogólny (usunięte przez administratora) na noclegu po poprzednich "lokatorach". Jak byś pracował bezpośrenio u Niemca sam miałbyś problem na głowie. A tak zgłoszone do Inserv i problem załatwiony w dwie godziny. I na tym polega przewaga sprawdzonych polskichj firm. Dlatego ja polecam. Wszystkim się zajmą, nawet pomoc w tłumaczeniu podczas umawiania wizyty u lekarza. To tak, jakby ktoś pytał co zyskuję pracując dla nich.

Berberys
@KrysianB

Tak to powinno wyglądać! Kiedyś z zasyfionym noclegiem bujałem się dwa tygodnie. Nie dało się żyć. Dlatego odspuściłem pseudo agencje, które obiecują góry złota. A potem tu coś potrącą, tu coś przytną... Szkoda czasu. Stawiajcie na sprawdzone firmy to daleko z nimi zajedziecie. Z Inservem przynajmniej nie ma żadnych potrąceń za nocleg czy inne tego typu rzeczy. Czysta umowa i realizaja zawsze do tego samego dnie miesiąca.

Ramstein
@Berberys

Potwierdzam. Problemy się zdarzają, budowa to nie Disneyland ale można na nich polegać w razie problemów. Niedomówień nie ma, koordynatorki wręcz za dużo się "troszczą". Ale rozumiem - muszą pilnować żeby pracownik wszystko miał powiedziane i muszą pilnować żeby praca szła jak należy. Wtedy kasa płynie i do pracownika i do firmy ;)

Brunon

W dzisiejszych czasach nie ma sensu kombinować i szukać samemu jakiejś roboty na miejscu. Bardzo łatwo trafić na (usunięte przez administratora) Złote góry każdy potrafi obiecywać a jak przychodzi do wypłaty to szukaj wiatru w polu. Dlatego my od kilku sezonów działamy z InServem. Nawet jak na godzinę jest trochę mniej, to przynajmniej są to realne pieniądze a nie wirtualne obietnice. Jedno zastrzeżenie - jak komuś się wydaje, że pojedzie na wycieczkę to jest w błędzie. Niemcy szybko weryfikują kto jest fachowcem a kto udaje, że robi.

Żak
@Brunon

Prawda. Kilka razy się sparzyłem na pośrednikach na miejscu. Po świętach jadę z Inserv na wykończenie domków jednorodzinnych pod Berlin - to już mój drugi wyjazd z nimi. Jestem spokojny, że będzie ok bo pierwszy wyjazd był bardzo udany. Nauczyłem się już że nikt Ci nie da złotych gór dlatego wolę stawiać na sprawdzone firmy. Czasem od tego Euro za godzinę więcej ważniejszy jest spokój i "czysta głowa". Tutaj to mam.

Denis Rozrabiaka
@Żak

Szukanie samemu i branie formalności na siebie to nie dla mnie. Nie wstydzę się przyznać, że znam się na budowlance ale robota papierkowa mnie przerasta. Dlatego biorę zlecenia od InServ, podpisuję umowę i o nic nie muszę się martwić. Pdatki, zezwolenia i wszystko załatwione za mnie. Pensja na czas i nie musze się martwić że skarbówka się do mnie zgłosi i czy inny kontrol. Polecam taki luz jak nie jesteś spawaczem - księgowym ;)

Ignac

Dla mnie najważniejsze trzy sprawy: darmowy nocleg (na dobrym poziomie), gwarancja dużej liczby godzin i nadgodzin, wypłata na czas. Nic więcej nie potrzebuje.

Kazzzz
@Ignac

Święty spokój jest bardzo ważny. Niestety najczęściej psują go współpracownicy. Nie brakuje takich co jadą i myślą że ktoś im zapłaci jak symulują robotę. Niestety taka to branża. Samą firmę jednak polecam. Wszystko dobrze zorganizowane.

Marynarz
@Kazzzz

Na szczęście "stara szkoła" powoli się kończy i najczęściej wyjeżdżają ludzie, którzy wiedzą po co to robia. Oczywiście pijaki i obiboki są i będą ale jest tego coraz mniej. Skończyły się czasy kiedy pracodawca w Niemczech przymykał oko. Popijasz albo nie robisz roboty, to kop w (usunięte przez administratora) i wracaj do PL.

Bartosz
@Marynarz

Jeszcze długo będziemy pracować na lepszą opinię. Wielu wylatuje z roboty zanim ją na dobre zacznie. I tak już będzie, bo Niemcy nie chcą płacić kar umownych za kiepskich pracowników lub pijaków. Bo potem robota źle wykonana albo termin zawalony. Zmieniają się warunki, coraz lepsze stawki, zakwaterowanie i ogólnie traktowanie pracownika. Tylko niektórzy nie potrafią tego docenić i jadą ściemniać. Potem niemiła nispodzianka. A tyczasem naprawdę warto wyjechać i solidnie, uczciwie zarobić. Bo się da!

Liam

Polecam. Nie zawiodłem się na tym, co obiecali.

PAJĄK

A ja powiem tak , z firmy iNSERV byłem w 3 miejscach . Ich plus jako firmy to ,że nigdy nie było problemów z pieniędzmina wypłate , kontaktem , zaliczkami czy zwrotem za dojazd. Mieszkałem również w 3 mieszkaniach , 2 były normalne , bez większych kłopotów, na 3 ulokowali mnie i kolegę w domku z Rumunami , jeden wielki (usunięte przez administratora) , karaluchy , szczury i smród przebywających tam Rumunów. I tu zaczęły się problemy z firmą. Chcieliśmy dać wypowiedzenie , to uprosili nas by zostać. Znaleźli nam po 3 tyg pokój. Mieszkaliśmy tydzień, a później kiedy skonczyla się praca u pracodawcy , to zostaliśmy zwolnieni , bo się nie nadawaliśmy do pracy , tak z dnia na dzień zapomnirlismy jak die pracuje haha. Gkatego moja opinia jest neutralna

Dominika
@PAJĄK

A można było liczyć na podwyżkę po jakimś czasie czy raczej ta sama stawka co na początku? A i jeszcze ważna sprawa, jak z ubezpieczeniem medycznym na wypadek choroby? Płaci firma czy sam musisz opłacić?

Luis
@Dominika

Podwyżki są jak najbardziej możliwe. Nie powiem Ci jakie i po jakim czasie bo to rzecz indywidualna. Jak jest z pracą wszystko ok, to dogadasz się ze wszystkim. Ale znam i takich co po tygodniu po podwyżkę dzwonią to wtedy zonk ;) Na terenie całych Niemiec masz ubezpieczenie na wypadek leczenia więc spoko.

Marta
@Luis

A to samemu o podwyżkę trzeba dzwonić? Sami z siebie nie zaproponują? Jeśli już o dzwonieniu mowa to o coś jeszcze trzeba dzwonić i ewentualnie dopominać?

Berwińsky
@Marta

Jak to w życiu bywa, najlepiej się o swoje przypomnieć. Jak masz długi staż to mogą być podwyżki "z automatu". Ale to zawsze jest kwestia dogadania. Jak już pisałem Koledze wyżej, uważam że kontakt z nimi jest na fajnym poziomie i warto regularnie się do nich odzywać.

xxt

wiele słyszałem dobrego o firmie jednak uważam że nie jest tak kolorowo . Za próbę umówienia sie z panią z obsługi zostałem przetrzymany do granic wytrzymałości. gdy zadzwoniłem usłyszałem iż kontrahent się wycoał na następny dzień pojawiło się ponownie ogłoszenie na które aplikowałem. NIC DODAĆ NIC UJĄĆ. Może panie w Poznaniu zaczną oddzielać pracę o życia prywatnego z pewnością nikomu ich nie polecę.

Berwińsky
@xxt

A to ciekawe co piszesz. Bo ja włśnie uważałem obsługe i kontakt za ich mocną stronę. Widocznie coś nie pykło. Czasem jest tak że niby to samo stanowisko a zmienia się kontrahent i już ma inne wymagania. Ja tak miałem - mieliśmy robić dachy pod Lipskiem ale kontrahent się wycofał. Pojawiło się inne ogłoszenie na dekarzy ale tam mieli już innych ludzi umówionych bo niemiecka firma ich już znała i dlatego wzięli ich nie nas. Po kilknastu dniach znalazło się zlecenie również dla nas. Więc raz tak, raz tak. Powodzenia Kolego! Ps. warto czasem zadzwonić i się im przypomnieć (taka rada starszego).

Borneo

Jest jak najbardziej ok. Można jechać bez obaw. Rynek jest trudny a z nimi masz pewność, że to doświadczona firma i nie znikną z dnia na dzień. Żadnych kosztów na starcie, zwrot za dojazd i zaliczki na początku. Dobre na start.

Jest ok. Nie przycinali nam nic z pensji, warunki ok. Trochę nadgodzin było. Zarobek ok.

Karolina
@Nick

A czy te nadgodziny były normalnie płatne? Jak w ogóle wygląda kwestia z tym bezpłatnym zakwaterowaniem? Warunki są w porządku? Widziałam to w ogłoszeniu w sprawie pracy na pomocnika dekarza i dość mocno mnie to zainteresowało

@Karolina

Nadgodziny to 100% normalnej stawki - nic tu nie przycinają, czysty dodatkowy zarobek. Mieszkania załatwiają na miejscu Niemcy. Normalne warunki, żadne koczowiska czy domki z dykty ;) To już nie te lata że pracowników upychano w rudery.

Martes

Moja opinia jest taka, że ideałów na tym świecie brak. Miewałem dobre warunki noclegu i gorsze. Fajnych szefów na budowie i baranów. Mnóstwo godzin w miesiącu a czasem tak jak w tym roku na początku mniej. Jestem brukarze3m i jak nawali śniegu to nic nie poradzimy. Ale za to zawsze mam wypłatę na czas i co do centa zgodnie z umową. Ja mam przyjść do pracy i zrobić swoje. Reszta mnie nie interesuje. Dlatego trzymam się InServu już parę lat. Bo wiem, że na koniec czy w gorszym momencie nie kopną mnie w (usunięte przez administratora) Wzajemne zaufanie. Polecam.

Witold

W PL skończyła się budowa i musiałem szukać od zera. Trzy tygodnie bez roboty i domowy budżet dostał nieźle w (usunięte przez administratora) Dlatego wolę wyjechać na Nuiemcy bo oni mają kontrakty i dbają żeby pracownicy przechodzili z budowy na budowę. Bo oni mają kontrakty podpisane na stałe i zależy im żeby cały czas pracownicy mieli zajęcie. Bo jak godziny lecą i jest dużo ludzi to oni tez zarabiają. Więc obie strony szczęśliwe. Warto o tym pamiętać!

Paweł
@Witold

A powiesz jak płacą? Bo widziałem że maja sporo ofert właśnie na budowy. Mnie interesuje praca jako elektryk. Zakwaterowanie załatwiają ok? To znaczy chodzi mi o warunki.

Witold
@Paweł

Tam jest różnie bo zależy od regionu Niemiec, miasta a nawet wielkości budowy. Licz sobie nawet 160 godzin w miesiącu a czasem nawt więcej - nie zmuszają do nadgodzin ale to jest (usunięte przez administratora) opcja żeby więcej zarobić bo są płatne 100% O stawką najlepiej pytaj koordynatora danej oferty. Jako elektryk pewnie z 20 E na rękę dadzą ;) Z noclegiem jeszcze nigdy źle nie trafiłem. Nie są to żadne nory tylko normalne mieszkania itp. I na pewno nie pchają ludzi na siłę. Nocleg tak naprawdę ogarniają Niemcy na miejscu więc te standardy są naprawdę spoko. Śmiało pytaj o wszystko koordynatora przed wyjazdem - nie ściemniają i to co powiedzą tak masz na miejscu.

Kamila
@Witold

Ale to firma ogarnia te noclegi i firma je opłaca? Czy to już samemu sobie trzeba zapłacić?

Braun
@Kamila

Firma. Przed wyjazdem dostajesz adres noclegu i tyle. Nic nie musisz płacić, żadne rachunki za prąd czy wodę Cię nie interesują.

Marta
@Braun

a z pracą co? niektórzy pisali, że jej nie ma i musieli wracać do domu, więc po prostu się nad tym zastanawiam. jak mieć pewność?

Mirek

nie polecam tej firmy ponieważ okradają ludzi z wypłat wymyślając różne preteksty. A jak chcesz już skończyć współpracę to nie wypłacają wynagrodzenia. Kontakt z nimi jest tragiczny jak pracowałem i jak coś mi się stało to wogóle nie odbierali telefonów nie przejmując się tym że masz problem. Ubezpieczenie to również jedno wielkie oszustwo jak chcesz iść do lekarza to najpierw musisz zadzwonić na infolinię pzu i dojechać do palcówki wyznaczonej a nie do najbliższej. Ludzie unikajcie tej firmy mówię serio

Rysiu
@Mirek

Ciekawy jestem co zrobiłeś, że tak ich opisujesz!? Ja swoje lata mam i już wiele w życiu widziałem. Najwięcej ryczy ten który jest winny! Ja nigdy nie miałem problemu z kontaktem bo zawsze odbierają i to samo z pieniędzmi. Irytują mnie takie baranki co to z wszystkiego są niezadowoleni i wszystko się im należy a najlepiej za nic. Miałem takich typków u siebie co to nie oni i wielce roszczeniowi a największą chałe odwalali a potem nagle zdziwieni, że się im uwagę zwraca. Jak się jest w porządku wobec pracodawcy i się stara to Cie nie olewa. A co do Ubezpieczenia to dziwne co piszesz, że nie działa bo korzystałem z niego kilka razy Lippstadt i nigdy nie miałem problemów do tego wszystko bezgotówkowo wiec jak dla mnie coś wymyślasz. Coś odwaliłeś i się poprostu mścisz jak to ma w zwyczaju zawistny polak !

Marek_0485_POL
@Mirek

Firma jest ok. Jak najbardziej polecam ! To cebule które jadą za granice do pracy są problemem. Jak polak tobie nie zaszkodzi, to tobie pomoże.

lekarz
@Mirek

Poczytaj sobie najpierw o prywatnym ubezpieczeniu to wtedy ci sie dekiel rozjasni. jak masz sraczke to karetka po ciebie nie przyjedzie dzwonisz i muwisz co jest zle albo jedziesz sam do szpitala.w dodatku panie na infolinii muwia po polsku. ze sraczka umuwiom cie do lekarza pierwszego kontaktu a jak jest zle to jedziesz na sor do szpitala i tyle. głeby jedne, zalatwili tak ze nawet bez jezyka się dogadasz na infolinii po polsku. Dac palec chcą całą reke nienawidzę rodaków i tej cebuli, ciongle zle

Mati
@Marek_0485_POL

Do dziś czekam za kaso a mija już 3 rok nie polecam firmy

Tedi
@Rysiu

Rysiu co ty wiesz o życiu chyba im donosisz i współpracuje z nimi są to (usunięte przez administratora) Y i zlodz... Je okradaja ludzi bo ja od 2miesiecy nie dostałem wypłaty bo wymyślili sobie ze opsikalem 6 materacy i każdy kosztuje 1000euro więc Rysiu pocaluj mnie w du.. E pajacu i się nie wypowiadaj bo (usunięte przez administratora) wiesz o czym kolwiek

Tedi
@Marek_0485_POL

(usunięte przez administratora) wiesz i w (usunięte przez administratora) byłeś pajacu

Konrad Zuchora

Ja też czekam na pieniądze już ponad dwa lata, na początku byki mydlenie oczu, teraz już czekam na sprawę sądową. Oczywiście prawnikowi w liście odpisali, że nie wypala mi pieniędzy ponieważ źle wykonywałem pracę. Może i tak, ciekawe tylko czemu przez półtorej roku wykonywalem ja dobrze.

Johny
@Rysiu

Rysiu jedzie taki Mirek myśli że będzie (usunięte przez administratora) robili bd mu płacić potem narzekają i wracają do Polski nie roby

Piotr

Witam! Planuje nawiązać współpracę z tą firmą na stanowisku dociepleniowiec , może mi ktoś z was napisać jak jest z tymi umowami na własnej działalności?? Bo jak gadałem przez telefon z panią z biur to można być na działalności niemieckiej bądź polskiej ?? Na jakiej umowie się bardziej opłaca? Pozdrawiam

Braun

Dobre warunki pracy, stały kontakt z biurem i terminowe wypłaty. Nie jest to firma, która wysyła ludzi i o nich zapomina.

Dariusz

Większość takich firm bierze ludzi na chwilę i wypluwa. Tu jest to fajne, że robią co mogą żeby pracownika utrzymać długofalowo. Oni na tym zarabiają ale dla mnie ważniejsze jest to, że mam stabilność i nie martwię się co będzie za dwa tygodnie czy miesąc! Nawet jak jest przestówj na budowie to przerzucają ludzi w inne miejsca. To mi bardzo zaimponowało. Daję plusa!

Izabela
@Dariusz

No to fajnie, że zawsze jest co robić. A jak z zarobkami? Jesteś z nich zadowolony?

Dariusz
@Izabela

No tak, bo im też zależy żeby pracownik pracował a nie siedział na (usunięte przez administratora) Jak jest praca, to lecą godziny i wszyscy są szczęśliwi bo Eurasy się zgadzają. Nie będę może się przechwalał co do kwot ale tak, jestem zadowolony z zarobków. Są odpowiednio wysokie do wymagań na miejscu. A komfort pracy lepszy ni ż na niejednej budowie w Polsce.

Izabela
@Dariusz

No i fajnie, a dużo godzin miesięcznie potrafisz wyrobić?

Zostaw merytoryczną opinię o InServ - Poznań

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w InServ?

Zobacz opinie na temat firmy InServ tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 105.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w InServ?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 70, z czego 57 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 10 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Przejdź do nowych opinii