PGW Wody Polskie
1 386 6 1

Opinie o PGW Wody Polskie

Olga

Mam nsdzieję że podwyżki będą dla pracowników z odpowiednimi kwalifikacjami a nie dla filozofów politologów i inych wykształconych inaczej.

Jacek
@Olga 23.12.2018 11:12

Podwyżki powinny być dla ludzie którzy sumiennie i dobrze wykonują swoją pracę, nie dla tych którzy tylko udają, że pracują i tylko myślą przez 8 godzin co by tu wygrzebać co mogło zaszkodzić komuś bo czuja się pokrzywdzeni, że nikt ich nie docenia ale nierobów nie można doceniać. Wesołych Świąt :) :) :)

zul
@Olga 23.12.2018 11:12

jeszcze są biolodzy i ochroniarze środowiska,a także ichtiolodzy oraz inne niezwiązane zupełnie z gospodarką wodną i melioracją zawody.

Sanka
@zul 24.12.2018 13:15

A ja na ochronie środowiska miałam gospodarkę wodną, hydrologię, ochronę wód i rolnictwo gdzie było bardzo dużo nt melioracji. Mało? Też źle?

Hydrotechnik
@Sanka 27.12.2018 22:07

Wszystko pod kątem ochrony środowiska a nie inżynierii - szczerze? słabo

muł bagienny
@Hydrotechnik 28.12.2018 09:54

Sami skaczecie sobie do gardeł aż miło, jeden lepszy od drugiego - ten z rzgw , ten z wzmelu, ten meliorant tamten ochroniarz, kazdy najmadrzejszy. Tylko przez władze firmy dajecie sie robic w trąbe jak dzieci . Czarno widzę Wasze protesty.

Heniek
@Olga 23.12.2018 11:12

A ile jeszcze oszustów pracuje z dawnych zmiuw. W samym zz olsztyn znajdzie sie sporo osób którzy odbierali niewykonane prace konserwacyjne dla swoich ulubionych wykonawców

Tomekp
@Heniek 28.12.2018 13:11

Odbierali za przyzwoleniem dyrektorki. Chodzą słuchy że dalej odbieraja roboty niewykonane lub wykonane niezgodnie z przedmiarami. Nikt tego tam niesprawdza

Pinokio
@Tomekp 28.12.2018 18:12

Każdy przecież wie.. że mają jakiegoś haka na dyrektorkę býłego zmiuw

wykonawca
@Hydrotechnik 28.12.2018 09:54

masz rację ochrona środowiska to nie inżynieria dlatego mają tytuł magistra, a nie inżyniera znam osobiście kierownika nadzoru wodnego po ochronie środowiska,który nie ma zielonego pojęcia o melioracji nie wie np. co to jest jaz,mnich,zastawka itp./ nie mówiąc już o sprawach technicznych.

Samcio
@zul 24.12.2018 13:15

Ochronę Srodowiska na Politechnice kończy się uzyskujac tytuł inżyniera. Proszę sprawdzić jaki zakres wiedzy obejmuje ten kierunek a potem krytykować.

wania
@Samcio 29.12.2018 16:16

paszoł won durak

Antek
@Heniek 28.12.2018 13:11

Co nie co wiem o ich odbieraniu. Razem z wykonawcą odebrali rzekomo wycięte drzewa za 30 patyków. Dopiero 2 miechy po wykryciu oszustwa wykonawca dokończył wycinki. Nikomu za to włos nie spadł z głowy. Taka tam jest klika.

Hydrotechnik
@muł bagienny 28.12.2018 10:56

Podpuszczasz?

Seba
@Tomekp 28.12.2018 18:12

W innych oddziałach było podobnie. Odbiory w knajpach itp. Ale w olsztynie to patologia jest. Życzliwi wykonawcy zarabiają tam kokosy za przyzwolenie niewykonania robót. Ale tylko dla swoich. Nieznany wykonawca jest gnębiony. Wycięcie drzew za 30 tysiecy to nożem przez rok cały. Patologia

Samcio
@wania 29.12.2018 22:18

Hej wania Twój komentarz pozostawiam bez komentarza....

Magda
@Antek 29.12.2018 22:43

To nie może być prawda. Przecież musi być protokół odbioru oraz zdjęcia. Jeżeli doszło do oszustwa to by była dyscyplinarka

Magds
@Magda 31.12.2018 16:23

Prxecież napisał że nikt tego nie kontroluje. Swoi odbierają to kogo mają się obawiać

Jscek
@Antek 29.12.2018 22:43

Zgadza się. Nawet niktórzy awansowali na stanowisko kierownicze. Łeb sprawie ukręcono a tego co wykrył oszustwo dyrektorka przeniosła do nadzoru w lidzbarku warmińskim. Taka prawda

Jola
@Heniek 28.12.2018 13:11

paru by się znalazło hi hi hi

Stary_Meliorant
@wykonawca 29.12.2018 13:48

A ja znam jeden NW, w którym kierownikiem jest gość po technikum budowlanym, a pracę sekretarki wykonuje człowiek po studiach z zakresu gospodarki wodnej.

Jarek
@Antek 29.12.2018 22:43

Jak najszybciej pozbyć się złodziei z Wód z Polskich

Edek z krainy kredek
@Olga 23.12.2018 11:12

Po pierwsze jak będą, po drugie dla kogo i ile, i po trzecie kiedy bo szczegółów brak. Wybrani pewnie dostaną lepiej niż ochłapy dla reszty. Żenada 2019 się zapowiada.

Patriot
@Seba 30.12.2018 10:12

Tak jest przyjeżdżał na odbioru z olsztyna kierownik od konserwacji odbirał roboty z samochodu i knajpa i gościa zawozili kompletnie nawalonego z powrotem do olsztyna. Stary meliorant alkoholik to co się dziwicie że inspektorzy i nieuczciwi wykonawcy w jedną trabkę dmuchają

Marta
@Tomekp 28.12.2018 18:12

Coś nieprawdopodobnego s co robi w tej sprawie RZGW Białystok?

Janek
@Antek 29.12.2018 22:43

Przecież to są bpracownicy dawnego Rejonowego Oddziału Zarządu Melioracji w Olsztynie.

Renia
@Janek 06.01.2019 10:59

A Ty kim jesteś? :)

krzyskrzys
@Olga 23.12.2018 11:12

a przed wejsciem PISdemolki to Wam nie przeszkadzało, że po znajomości przyjmowani byli ludzie w RZGW, że z pchaczy spuszczali paliwo i sprzedawali pracownikom z samochodami diesla? mozna było wyczytać w sieci dublujace sie nazwiska ...

Janek
@Renia 06.01.2019 12:07

Wykonawcą ale jak dalej bedą przekręty nieuczciwych inspektorów to pewnie trzeba bedzie zmienić branze

Jolka
@Jscek 03.01.2019 16:39

nie do końca prawdziwe informację. Przywrócili go z powrotem do Olsztyna.

Roman
@Patriot 05.01.2019 12:37

No z tym kierownikiem od konserwacji z Olsztyna teraz przyszłym emerytem, tak kiedyś było(usunięte przez administratora)

Rafał
@Tomekp 28.12.2018 18:12

Mi roboty konserwacynne odbierał inspektor który był kierowcą. Myślałem że ma wykształcenie branżowe ale się okazało że politolog. To jak z nim rozmawiać. Jak wygram roboty i przyjedzie na odbiór to pogonię chłoptysia i napiszę do dyrektora z Białegostoku.

Szymon
@Rafał 07.01.2019 16:10

Słyszałem też o tym fakcie, że gościu pół życia był kierowcą....a od kilku lat jest inspektorem do konserwacji i odbiera roboty pomimo, że jest po politologi... Taki niski z brzuszkiem.... Także to prawda... RZGW Białystok winno coś z tym zrobić....

Jarek
@Szymon 09.01.2019 13:35

@urwa aż się nie chce wierzyć jacy ludzie pracowali w zmiuw olsztyn. Pewnie od marszałka

Ula
@Jscek 03.01.2019 16:39

A drugiego pracownika ktory dyrektorce się przeciwstawił załatwiła przenoszac do NW do Olsztynka

anna
@Olga 23.12.2018 11:12

Czemu w wodach polskich brakuje fachowców z zakresu inżynierii wodnej i inżynierii Środowiska na stanowiskach kierowniczych wraz z uprawnieniami hydrotechnicznymi a zatrudniają po (usunięte przez administratora), filologii, górników oraz po szkole średniej, etc...., czy w tej Polsce nie ma branżystów po inżynierii wodnej i inżynierii środowiska i gospodarki wodnej z uprawnieniami? Jak się tworzy firmę wodną to żeby mieli wiedzę z zakresy jak wyżej ...

wyspiański
@anna 09.01.2019 23:08

Bo to jest praca dla znajomych. A że znajomi nie maja odpowiednich kwalifikacji, to co zrobić. To państwo jest upadłe. We Wrocławiu za ochronę przed powodzią i inwestycje odpowiada pani, która jest po kulturoznawstwie i NIGDY nie miała nic wspólnego z gospodarką wodną. To ona poprowadzi falę powodziową przez wrocławski węzeł wodny? Chyba, że będzie jej pomagał dyrektor RZGW:)))))) A WTEDY UDA IM SIĘ, BO TO SUPER PARA! A na poważnie to mam nadzieję, że oni i ktoś kto na to pozwala pójdzie siedzieć. Niezła zabawa pazernych ludzi kosztem bezpieczeństwa ludzi.

jerry
@Jarek 04.01.2019 21:15

paszoł von

Pola
@anna 09.01.2019 23:08

Oczywiście że są. Ale trzeba im odpowiednio zapłacić. Łatwiej jest przyjąć młodego człowieka po szkole bo nie będzie dużo wymagał. Ale przecież co roku ludzie kończą inżynierię środowiska a przyjmuje się ludzi nie po kierunku.

Adam
@Jarek 09.01.2019 15:46

Wtedy zarzady melioracji podlegalły pod marszałka i było okej a teraz....

Roman
@Seba 30.12.2018 10:12

Słyszałem o tym. Zawyżyli kalkulacje wielokrotnie aby zarobił koleś inspektora. i jeszcze nie wycieli wszystkich drzew. Był z tego smród ale zamietli pod dywan

zorientowany
@anna 09.01.2019 23:08

z uprawnieniami to trzeba ze świeczką szukać to wykonawcy zazwyczaj posiadają uprawnienia,dziwi mnie to bardzo jak odbierają roboty nie posiadając uprawnień,a jacy przy tym są mądrzy,a przeważnie są po technikum melioracyjnym,lub łąkarskim.

Roman
@zorientowany 11.01.2019 13:25

Ci to jeszcze jakaś wiedze posiadają. ale po filologii, politologii a jeszce jeden tu był to po rybactwie. Patrzył w rzekę i szukał szczupaka he he he he he he he he he he he

Witt
@Rafał 07.01.2019 16:10

No rzeczywiście wielkie roboty melioracyjne były wykonywane w Olsztynie. Koszenie? Zabezpieczenie skarpy? Sądząc po kwotach mega prace. Nie trzeba być alfa i omega żeby stwierdzić czy dany odcinek rzeki jest wykoszony. Do tego naprawdę nie jest potrzebny człowiek z uprawnieniami. Wystarczy poczytać prawo budowlane. Wymagania i kwalifikacje muszą spełniać osoby typu inspektor nadzoru, kierownik budowy. Ale to przy inwestycjach a nie badziewiach typu koszenie czy odmulanie.

Rafał
@Witt 11.01.2019 19:01

Dobrze napisałeś. Ale ludzie bez odpowiedniego wykształcenia nic nie wiedzą o pracach. W olsztynie jest gościu z uprawnieniami ale nie ma pojecia o niczym. Wie co piszę. Dla swoich odbiera i łyka ????

Emeryt
@Pola 10.01.2019 16:01

Bardziej potrzebni są inżynierowie z zakresu inżynierii środowiska i gospodarki wodnej. Trzeba się jednak znać na hydrologii, hydromechanice, budownictwie wodnym. To jest zbyt ważny dział gospodarki narodowej, żeby pracowali tu amatorzy, którym kiszka kojarzy się nie z ubezpieczeniem stopy skarpy cieku a jedynie z kiszką gryczaną.

Emeryt
@zorientowany 11.01.2019 13:25

Po technikach melioracyjnych wiedzą więcej niż niejeden inżynier, bo pracowali w wykonawstwie. Uprawnienia, to nie wszystko. Wielu ich nie zrobiło pomimo wieloletniej pracy w wykonawstwie. Dawniej na stanowisku kierownika budowy nie były wymagane uprawnienia, natomiast musieli je mieć inspektorzy nadzoru. Tak, że proszę nie deprecjonować techników melioracji wodnych. Sam kończyłem takie technikum, a następnie studia specjalistyczne i wiem, co mówię.

Pola
@Emeryt 11.01.2019 23:37

Zgadzam się, bo jestem po takim kierunku. I wiem, że takich amatorów jest sporo w Wodach Polskich.

Dawid
@Antek 29.12.2018 22:43

A ile w umowie było drzew do ścięcia? Bo to jest ważne

Grześ
@Dawid 13.01.2019 12:25

Z tego co ja wiem nie więcej niż 8 drzew

koles
@Szymon 09.01.2019 13:35

pozatrudniali z PSL i tak brylują w RZGW i ZZ - - pozmieniali blachy na budynkach i tacy sami pozostawilai. brak zmian . totalne dno

Adam
@Grześ 13.01.2019 15:19

O MATKO BOSKA, prawie 4 tysiące złociszów za jedno drzewo. Zaprawde powiadam, że jeżeli to prawda to wartość zlecenia poraża.

Niki
@Adam 14.01.2019 09:09

W naszym NW płacimy za jedno drzewo około 500 zł. Drożej jak musi włazić na drzewo to 700 zł. Przyjazd, ścięcie , wywóz , posprzątanie kosztuje ale 4 patole za drzewo to przesada

wykonawca
@Niki 15.01.2019 07:38

chętnie bym ścinał drzewa za 500zł.sztuka ja ścinam drzewa za ok. 100zł., nie rozumiem skąd takie ceny zobaczcie sobie normy w knr 2-01

kosztorysant
@wykonawca 16.01.2019 09:21

za bardzo duże drzewo o średnicy 66-75 cm norma przewiduje 4,0799 r-g. plus praca piły spalinowej 0,75m-g,licząc roboczogodzinę po 30zł. i tyle też za pracę piły to koszt wycięcia takiego drzewa wynosi 144,90,a zazwyczaj takich drzew się nie wycina, lecz o dużo mniejszej średnicy więc nie rozumiem skąd takie ceny- w przypadku rażąco zawyżonej ceny ofert przetarg unieważnia się.

Jarek
@kosztorysant 16.01.2019 11:37

Przedmiar zrobiono na 40 patykow

zz
@Jarek 16.01.2019 12:54

takiego kto sporządzał przedmiar powinno się zwolnić i pociągnąć do odpowiedzialności karnej i finansowej,to jest jawna patologia prowadząca do korupcji.

Ada
@zz 16.01.2019 15:00

Kruk krukowi oka nie wykoli. Jak jest klika to...

pozdro
@Jarek 16.01.2019 12:54

twoje wypociny maja sens mimo, że nie wiesz o co chodzi. :) Fakt można zrobić przedmiar na wycięcie/usunięcie itp 40 patyków (drewnianych). To kosztorys NIE przedmiar określa wartość planowanych prac i tutaj nie tylko współczynniki, wysokość roboczy i motogodzin ma wpływ na wartość ale też narzuty ... no i VAT 8%. Nie można zakładać, że przedmiar i później kosztorys zrobiła jedna i ta sama osoba

Jarek
@pozdro 16.01.2019 21:07

40 tysięcy zł wyniósł kosztorys na usuniecie 8 drzew

kosztorysant
@Jarek 17.01.2019 07:50

czyli 5 tysięcy za drzewo,a kosztorys sporządza się na podstawie przedmiaru i zazwyczaj robi to jedna osoba coś tu jest nie tak.

Jolka
@kosztorysant 17.01.2019 09:21

Ja nie widzę problemu w tym. Kosztorys na 40 tysięcy a gościu wygrał za 30 tysięcy. zaoszczędzono 10 tysiecy

krs.
@Jolka 17.01.2019 12:25

widać,że blondynka

Łukasz
@Rafał 07.01.2019 16:10

Osoba która zatrudniła pracownika po politologii moim zdaniem przekroczyła swoje uprawnienia

Marek Z.

Ktoś coś wie o informacji z KZGW o "pińcet plus" na pracownika? Jakieś bliższe informacje?

Taaa
@Marek Z. 15.01.2019 08:57

Tylko tyle że próbuje się nam zamknąć usta ochłapem. Ciekawe jak wyliczyli te 700 zł z 500 zł. .

wiceprezes
@Marek Z. 15.01.2019 08:57

Ja wiem tyle, że dostaniesz 500 + ale o 13 stce możesz zapomnieć.

kupa
@Taaa 15.01.2019 10:49

No przecież tam sami fachowcy są :)) co jak widać i liczyć nawet nie potrafią :))

Marek Z.
@Taaa 15.01.2019 10:49

500 z tej pozal się borze szumiący podwyżki plus wysługa

Jadzia
@Marek Z. 15.01.2019 13:33

500 plus 20 procent wysługi m asz 600 zł

Togo
@Jadzia 15.01.2019 14:17

Plus 13% premia

Migo
@Marek Z. 15.01.2019 08:57

Niby czego nie rozumiesz? Prezes i dyrektorzy dostaną po 2000 Ty dostaniesz 200 i średnia wyjdzie 500.

Polak
@Marek Z. 15.01.2019 08:57

Jeśli z tymi podwyżkami to ma wyglądać tak jak z tymi nagrodami że każdy dostał co innego to ja dziękuje za taki (usunięte przez administratora)

Zainteresowany
@Marek Z. 15.01.2019 08:57

Już są robione listy kto ile dostanie. Wiadomo co jest brane pod uwagę?

Manien
@Zainteresowany 16.01.2019 12:21

Znajomości zapewne.

Marek

Czy firma pozwala pracować na emeryturze? pracując i biorąc emeryturę? Blokując stanowisko ;(

Luck
@Marek 17.01.2019 09:46

cwaniactwo ponad miarę

chojniczanin
@Marek 17.01.2019 09:46

pozwala np. w ZZ Chojnice pracują emerytki 65 letnie

Zmiana pokoleniowa
@Marek 17.01.2019 09:46

Przepisy zezwalają nawet na pełny etat, ale jakoś chętnych nie ma. Najgorsze jest to, że nie ma młodego narybku z branży.

Melo

jakieś wieści o 13 pensji już są może ?

Polak
@Melo 11.01.2019 19:05

Nie ma. Cisza jak makiem zasiał.

H2O
@Melo 11.01.2019 19:05

Jest pierwszy do trzynastego jeszcze daleko.

Ja
@Melo 11.01.2019 19:05

Do końca marca jest czas

Melo
@Ja 14.01.2019 23:45

to nie o to chodzi do kiedy ...tylko czy jest jakieś oficjalne stanowisko w tej sprawie

Ślimak
@Melo 16.01.2019 19:10

Nie ma oficjalnego stanowiska w sprawie ustalania uprawnień do "13" i jej naliczenia. Oby się nie okazało , że ta podwyżka od 1 stycznia 2019 r. to będzie zamiast "13"...

kazik
@Melo 11.01.2019 19:05

Dostał ktoś już aneks z w związku z ta podwyżka? czy na razie tylko plotki gonią.

Dominik
@kazik 17.01.2019 13:29

Informacja o tej podwyżce od 1 stycznia 2019 r. jest na oficjalnej stronie KZGW , natomiast do wypłacenia tych pieniędzy oraz otrzymania imiennych informacji o zmianie wynagrodzenia to pewnie jeszcze daleka droga.

Polak
@Dominik 17.01.2019 19:17

Czyli wyjdzie jak zawsze. Obiecanki, cacanki a głupiemu radość.

Felek
@Melo 11.01.2019 19:05

To będą płacić 13 wynagrodzenia czy nie?? firma jest Spółką,a nie budżetówką już....

lms
@Felek 18.01.2019 09:31

Też się tego obawiam, ze 13 już nie będzie - nie ma o tym nigdzie mowy. Ta obiecywana podwyżka pewnie będzie wypłacona II - III z wyrównaniem od I, co się skumuluje i będzie udawać 13, żeby się ludzie nie burzyli.

Ryszard
@lms 18.01.2019 10:17

Ale podwyżki o ile mają być kolego???

Ryszard
@lms 18.01.2019 10:17

Dobre pytanie, podwyżki? ile i komu? bo góra pewnie sobie większość a ludziom ochłapy

oirp

Po pierwsze to srednio 500zl, a po drugie czemu najmniej zarabiajacym, a nie tym co maja najwiecej pracy i wyrabiaja sie na zakretach z nadmiarem roboty!!!

Malina
@oirp 15.01.2019 15:41

Ponieważ niektórzy mają zaledwie 2 700 brutto, a robią taką samą robotę (a może i większą), co ktoś w innym ZZ za dużo większą kasę.

Nickt

witam Państwa, prosiłbym o informacje jak wygląda sytuacja w Centrali w Wawie przy ul. Grzybowskiej, na stanowisku Specjalisty ds. Kontrolingu. chciałbym zapytac o kilka rzeczy: 1. jakie sa godziny pracy, 2. na ile mozna liczyc na ww stanowisku pracy (moj staz w tym obszarze to ponad 10 lat), 3. czy sa m-czne premie i ile %wynoszą 4. czy są jakies dodatkowe pensje kwartalne, roczne, zadaniowe, 5. czy jest 13tka i ile wynosi 6. czy sa premie lub bony na świeta 7. czy są jakies dodatkowe swiadczenia których wcześniej nie wymieniłem 8. jak wyglada system podwyżek i awansów. bardzo prosze o konkretna odpowiedz, z góry dziekuje :-)

niemaróżybezognia
@Nickt 15.12.2018 22:40

To są pytania które powinnaś zadać na rozmowie, jeśli masz skille zawsze masz pole negocjacji..

Kapar
@Nickt 15.12.2018 22:40

Dzień dobry Czy uzyskał Pan odpowiedzi przynajmniej na część pytań ?

lms

Jakieś wieści o podwyżkach od stycznia?

Roman
@lms 11.01.2019 10:37

Zapomnij człowieku... Mają ludzi zwalniać i zamykać nie potrzebne NW a Ty o podwyżkach? buhabuha !

PN
@Roman 11.01.2019 10:48

1/2 NW jest nie potrzebna generuje nie potrzebne koszty tak samo jak ZZ (miało być skromnie a zastępcy dyrektora ZZ nie mają co robić tylko kasę)

wiceprezes
@lms 11.01.2019 10:37

Ja dostałem obniżkę o 500 zł w związku z propozycją umowy na czas nieokreślony wiec...

Nico
@Roman 11.01.2019 10:48

Chyba tych co długo pracują bo u nas przyjęli prawie 30 osób godnych zaufania.

PRACOWNICY PGW WP
@lms 11.01.2019 10:37

Tak od 01.01.2019r 500zł.śr.do zasadniczej.

lms
@PRACOWNICY PGW WP 14.01.2019 20:53

Właśnie. To samo usłyszałem. Tyle, że te 500zł to chyba brutto, a więc 350zł netto, no i jest to średnio na całe Wody Polskie. Tak więc się zastanawiam, ile szary człowiek dostanie?

Tadeusz
@PRACOWNICY PGW WP 14.01.2019 20:53

U nas kierownika zdjęli ze stanowiska a dali mianowanego pisiora, który nie ma o niczym pojęcia. do emerytury ma 5 lat. Może wreszcie prezes Daca na wyższych stanowiskach sprawdzi kompetencje . Jak kierownik to musi być głąb, przecież to wstyd. Przywrócić stanowiska dla zwolnionych że nie z tej partii

Bronek
@Tadeusz 16.01.2019 10:31

ale jak to zdjęli?? a co z umową?? powołaniem??? przecież to ma moc prawną...

Bronek
@Bronek 16.01.2019 11:00

?????????????????????????

Tadeusz
@Bronek 16.01.2019 11:00

Dali kierownikowi starszego specjalistę a swojego dupka na kierownika, który nie ma wiedzy nie tylko melioracyjnej.

Szymon

Co z pustymi albo 1 osobowymi nadzorami wodnymi w których jedna osoba jest od wszystkiego?? !! Czy pomimo roku działalności Wód Polskich to się nie zmieni??? Sytuacja w niektórych NW jest wręcz tragiczna... Zarządy Zlewni wymagają od wszystkich NW dokładnie tego samego pomimo faktu, że nowo powstałe NW nie mają podstawowych narzędzi do pracy i braki kadrowe... Gdzie w Nadzorze Wodnym pomimo roku istnienia firmy wciąż jest jedna osoba? ... Potrzeba chyba tylko TV, żeby to nagłośnić bo sprawa wydaje się zarazem śmieszna dla osób których to nie dotyczy ale i zarazem dramatyczna.....

Filip wawa
@Szymon 09.01.2019 13:30

Zgadzam sie to jest chore i robi chora atmosfere e firmie...

Roman
@Szymon 09.01.2019 13:30

Właśnie co z tym tematem???? pod dywan i niech się dzieje co chce??!! jak tak można???!!

Roman
@Szymon 09.01.2019 13:30

to znaczy ze NW niepotrzebny

Robert
@Roman 11.01.2019 11:51

Co z tym tematem dalej??? Dyrektorzy nic nie robia a przeciez powinni...

realista
@Roman 11.01.2019 11:51

To że 1 osoba pracuje w jakimś nadzorze wodnym wcale nie oznacza, że jest niepotrzebny. Może to wynikać z braku chętnych do takiej pracy - kiepsko płatnej a wiążącej się z odpowiedzialnością choćby z tytułu prowadzonych postępowań - zgłoszenia wodnoprawne, przyjmowanie i analiza pod kątem merytorycznym wniosków o pozwolenia wodnoprane ( zanim trafią przesłane do właściwego organu Wód Polskich ), czy nadzorowanie utrzymania cieków i urządzeń wodnych ( od planowania poprzez przygotowanie materiałów w oparciu o sytuację w terenie do bezpośredniego nadzorowania tych prac i ich wykonawców ). Nie piszę o dziesiątkach innych spraw kierowanych do nadzorów zarówno przez ZZ czy RZGW, lub jednostki zewnetrzne - prośby o opinie, uzgodnienia, zestawienia, wnioski, skargi itd. Z kim by nie porozmawiać ( kto zna temat od podszewki ) każdy mówi, że nadzory powinny być od min. 3-osobowych dla terenów nie obfitujących w rzeki i urządzenia do conajmniej 5- lub 6-osobowych tam gdzie sieć wodna i urządzenia wodne są bardzo liczne i rozbudowane. Wynika to choćby z konieczności zapewnienia stałej pracy nadzoru w gdy część ludzi jest w terenie ( by osoby chcące coś załatwić nie musiały "całować klamki" w zamkniętych nadzorach ), zastępowalności podczas nieobecności kogokolwiek i rozłożenia pracy na ludzi tak by ta praca była wykonalna w sposób racjonalny. Niestety tak bardzo często wcale nie jest i ludzie ciągną na granicy wytrzymałości, nie mając do tego jeszcze choćby przyzwoitych zarobków ( a to akurat dotyczy chyba niemal całych WP ). Nie neguję, że być może niektóre nadzory są niepotrzebne i lepsze byłoby połączenie ich z innymi, lecz z odpowiednio zwiększoną obsadą. Ale takie sa naprawdę bardzo nieliczne. Taka sytuacja właśnie powoduje, że chętnych nie ma, a i "stara" i doświadczona kadra często odchodzi. Ot i cały problem.

Paweł
@realista 14.01.2019 11:45

Zgadzam się zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest połączanie, tylko co jeśli to trwa juz ponad rok...i cisza.... jedna osoba nie zrobi tego wszystkiego. Fizycznie nie jest wykonalne, gdzie są trzy lub więcej osób. Obsada się zmniejsza, bo ludzie szukają nowych prac. W cale nie ma co się im dziwić... ;( Bo ile czekać na jakieś konkrety albo połączenie tych Nadzorów Wodnych??? ;( Nikt nie będzie brać odpowiedzialności za coś co nie istnieje, bez zaplecza kadr...

Zbyszek
@Paweł 14.01.2019 12:25

Ale kiedy to się rozwinie????

aaa
@Paweł 14.01.2019 12:25

a ja mam labę czy się stoi czy się leży 5 tysięcy się należy,jestem kierownikiem jednoosobowym i bardzo sobie chwalę taką sytuację nikt mnie nie pogania,nie pilnuje oby tak dalej wszystkich spraw nie załatwiam,ale to już nie mój problem.

Robert
@aaa 15.01.2019 10:53

Gdzie płacą 5.000 za kierownika?? no to za tyle to każdy by sam mógł siedzieć.... ale co na to jak jest jedna osoba i zarabia 2600 netto.... A odpowiedzialność taka sama.

Robert
@aaa 15.01.2019 10:53

Powiedz gdzie tak masz??!! Słuchamy

Zniesmaczony
@aaa 15.01.2019 10:53

Pewnie w Lidzbarku W.. My za ciebie robimy a Ty takie pieniądze bierzesz za nic nie robienie

Pawel
@Zniesmaczony 15.01.2019 11:58

My? Wy? Ludzie byscie do pracy sie wzieli... A nie glupie pisanie. Sytuacja z jednoosobowym nadzorem jest w zz gliwice. Tez bez ludzi

Joanna
@realista 14.01.2019 11:45

Nie pitol że dużo roboty. Przyjecie zgłoszenis 5 minut. Do bip 5 minut pozostalr sprawy 2 godziny. Reszta w internecie. Tak sie pracuje

human
@Joanna 15.01.2019 18:02

moze Ty tak pracujesz...

Renia
@human 15.01.2019 18:33

Jak pisze to i pewnie tak pracuje :)

realista
@Joanna 15.01.2019 18:02

A czy wogóle weryfikujesz merytorycznie zgłoszenia ? Czy też po prostu jedziesz jak automat - nie ważne co w środku tylko klepnąć i dalej, delej, dalej... A ciekawe jak weryfikujesz i opiniujesz dokumentacje technicze inwestycji kolidujących z rzekami i urządzenami wodnymi w twoim nadzorze, czy też traktujesz jak zgłoszenia czyli z automatu bez wnikania w meritum. A inne sprawy np. dla ZZ, RZGW czy zewnętrznych wnioskodawców i zainteresowanych, nie wspominając o kontroli i nadzorowaniu tego co podlega Tobie w terenie ? No chyba, że tego nie robisz, bo w Twoim nadzorze cieków jest tyle co kot napłakał a towarzyszących im urządzęń wodnych jeszcze mniej ( a od tej ilości wód i urządzeń połączonych lub nie w różne systemy np. ochrony p.pow. pochodną jest liczba i ranga załatwianych spraw ), a Twoja rzeczywista praca ogranicza się do 2 godzin dziennie. Bo jeśli tak, to rzeczywiście Twój nadzór wodny jest zupełnie nie potrzebny, jego utrzymywanie to zwykły ekonomiczny nonsens.

wykonawca
@Robert 15.01.2019 11:51

ludzie bez przesady czy 5tys. brutto to jakieś kokosy dla mnie nie np.średnia dla sektora przedsiębiorstw w województwie mazowieckim wynosi 5837 zł.

Bronek
@wykonawca 16.01.2019 09:44

ta polska płaca jest i bedzie słaba jeszcze przez pól wieku

Zawada

Beda dodatkowe wynagrodzenia 13??

Pawel

Beda dodatkowe wynagrodzenia 13??

kupa
@Pawel 15.01.2019 12:52

Napisz bezpośrednio zapytanie do Bacy a nie tutaj bo niby kto i skąd ma wiedzieć skoro rok minął a nie ma regulaminu wynagradzania jeszcze

Robert
@kupa 15.01.2019 13:01

Ciekawe czy będzie.... Regulamin nie zatwierdzony a po za tym dodatkowe wynagrodzenie zależy o sytuacji finansowej... Brednie

Marek Z.

Ktoś coś wie o informacji z KZGW o "pińcet plus" na pracownika? Jakieś bliższe informacje?

aaa
@Marek Z. 15.01.2019 08:57

naprzód trzeba sobie zasłużyć

von breslauer

W związku z ostatnimi wydarzeniami, mam takie pytanie: A kto chroni i zapewnia stanowisko człowiekowi, który niszczy ludzi, obgaduje, sieje nienawiść, szczuje jednych na drugich, zajmuje się plotkami, intrygami? Nie ma pojęcia o niczym, ma wszystko w (usunięte przez administratora) i niszczy instytucję?! A jak tam realizacja POPDOW? Czy ktoś "na górze" bierze za to odpowiedzialność? Albo wie, że weźmie? Mam nadzieję, że niebawem..."Spisane będą czyny i rozmowy". Właściwie to już są.

vox populi

A to prawda, że te auta są na letnich oponach?

zorientowany

RZGW w Szczecinie to paranoja,ogłosili zaledwie kilka przetargów za niewielkie pieniądze ponadto dla małych przetargów rzędu kilku czy kilkunastu tysięcy złotych przyjmują oferty od wybranych wykonawców drogą mailową to już całkowity absurd i wypaczenie zasady konkurencji, no cóż dalej są równi i równiejsi zresztą mają doświadczenie w ustawianiu przetargów,przykład dał im dyrektor P. z dawnego Zachodniopomorskiego Zarządu Melioracji i Urządzeń Wodnych.

edek
@zorientowany 09.12.2018 14:57

rzgw w szczecinie jest najgorszy w całej Polsce

spostrzegawczy
@zorientowany 09.12.2018 14:57

Powyrzucali w ZZMIUW niemal połowę pracowników za korupcję i ustawianie zamówień publicznych i teraz w RZGW nie ma kto sporządzać dokumentacji technicznych dotyczących konserwacji rzek.

spoko
@spostrzegawczy 10.12.2018 21:03

Jesteście mało zorientowani jak i mało spostrzegawczy. Po pierwsze taką formę dla małych zamówienia przewiduje wewnętrzny regulamin (nie sądzę by pan P. pisał go dla PGW WP), po drugie w ZZMIUW z tytułu nieprawidłowości związanych z przetargami zwolniono 2 osoby (to raczej nie połowa obsady ówczesnego ZZMIUW).

Koszalinianin
@spoko 11.12.2018 22:07

chyba się załapałeś i jesteś z tych co zostali,ale uważaj śledztwo w toku i nie pisz głupot,że wyrzucono 2 pracowników bo to nie jest prawdą,a w aferę jest zamieszanych 63 osoby

spoko
@Koszalinianin 13.12.2018 18:35

Co ty nie powiesz...? Toć to włoska Camorra i Cosa Nostra razem wzięte się chowają :)

wiedzący
@spoko 11.12.2018 22:07

regulamin regulaminem,ale zazwyczaj wysyła się mail do 3 oferentów i niemal zawsze wygrywa ten kto przesyła maila jako trzeci,gdyż pracownicy nadzoru powiadamiają go o otrzymanych ofertach i ich cenach i taka jest prawda

spoko
@wiedzący 16.12.2018 20:51

Sam zapis regulaminu nie jest zły, zależy tylko jak się z niego korzysta. Jeśli w SIWZ zapisano że złożone oferty, czy to drogą elektroniczną czy też w formie papierowej, otwarte i odczytane zostaną o ściśle określonej jednakowej porze to jest ok (można to sprawdzić). Jeśli masz dowody na inne postępowanie złóż zażalenie.

an
@wiedzący 16.12.2018 20:51

co racja to racja też to przerabiałem

zul
@zorientowany 09.12.2018 14:57

no rzeczywiście to paranoja ogłaszanie przetargów drogą mailową dla wybranych wykonawców, powinien być przetarg o procedurze uproszczonej do 30000 euro tak jest np. w Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Szczecinie.

z
@edek 09.12.2018 18:53

co do rzgw to tak,a najgorszy zarząd zlewni to Koszalin podobnie jak nadzór wodny

zgroza
@edek 09.12.2018 18:53

pora zweryfikować nieodpowiedzialnych-tzn statuetki na wysokich stołkach

ciekawy
@z 25.12.2018 22:12

a czy pan Ch. jest kierownikiem nadzoru wodnego w Koszalinie kiedyś był prawą,a może lewą ręką kierownika oddziału ZZMIUW Dariusza L.,zamieszanego w aferę melioracyjną.

Olka
@z 25.12.2018 22:12

Pod jakim względem ZZ Koszalin jest najgorszą zlewnią- usadnij?

z
@Olka 31.12.2018 03:20

ano pod takim,że dyrektorem zarządu zlewni jest pani biolog z wykształcenia, nie ogłasza się żadnych przetargów na roboty melioracyjne,wykonywane są drobne roboty,a oferentów pozyskuje się drogą mailową nieustanny (usunięte przez administratora)i brak stabilizacji zawodowej ludzie boją się utraty pracy.

On
@z 31.12.2018 17:29

Ale z tym (usunięte przez administratora)to chyba przesadziles, nie znam nikogo kto by sie skarżył... pewnie pomyliłeś z byłą dyrektorką, to by się zgadzało.

były wykonawca
@On 01.01.2019 18:15

była dyrektorka pani U. przynajmniej zna się na gospodarce wodnej,a że trzymała pracowników twardą ręką to już taka jej uroda,ja osobiście nie mogę powiedzieć o niej złego słowa.

On
@były wykonawca 01.01.2019 22:12

Ty, nie ale pozostali odetchnęli z ulgą kiedy przestała być dyrektorką. Wprowadzanie zamieszania to główne narzędzie w pracy jakie wprowadzała.

ekonomista
@On 02.01.2019 20:12

basia jest bardzo życzliwą i ciepłą osobą

Sra ta ta ta
@ekonomista 03.01.2019 14:24

Owszem życzliwa, sympatyczna, empatyczna, kochająca wszystkich ludzi. Dlatego wszyscy płakali kiedy ją zdegradowali;)

krzyskrzys
@zorientowany 09.12.2018 14:57

a co sie stalo z mianowanym w Szczecinie w lutym na z-ca dyr Krzysztofem I. ?

s
@ciekawy 30.12.2018 19:06

pan Ch. nie jest kierownikiem nadzoru wodnego w Koszalinie,kierownikiem jest Nawrocki

s
@krzyskrzys 06.01.2019 13:22

dalej jest zastępcą przynajmniej był jeszcze w listopadzie 2018 no chyba,że teraz coś się zmieniło

an
@zorientowany 09.12.2018 14:57

ten cały zarząd powinno się wymienić bo może dojść do podobnej sytuacji jak było w ZZMIUW,nic nie robią,może się boją,ale trudno to zrozumieć,jeżeli w ubiegłych latach ZZMIUW na konserwację rzek miał pieniądze w kwocie ponad 20 milionów rocznie,a teraz 2 połączone instytucje czyli Wody Polskie na konserwację rzek nie wydały nawet 1 milion no to pokazuje skalę problemu i zaniedbań,a problemy się będą pogłębiać.

melix
@s 06.01.2019 20:41

a czy ktoś wie czy w nadzorze wodnym pracuje pan W.,ten człowiek do niczego się nie nadaje, nie ma prawa jazdy-w teren musieli go wozić wykonawcy robót,ponadto nie umie obsługiwać komputera,a pali jak smok wawelski co pół godziny wychodził na papieroska.

sss
@melix 10.01.2019 15:08

mierny,bierny,ale wierny byłemu kierownikowi byłego zarządu melioracji w Koszalinie D.L.

Henio

RZgw w Lublinie czysty żart! Na niczym się nie znają, obsadzają stołki swoimi. Góra tylko zamiata problemy i błędy pod dywan, żeby aby Warszawa się nie dowiedziała, że nic nie umieją. Dla pracowników są jak wściekłe psy. Poszanowanie i przestrzeganie czasu pracy, wyjazdy służbowe w ramach delegacji to tylko fikcja a do tego fałszywe podpisy, dorabianie dokumentów, błędne księgowanie, ludzie bez żadnych kompetencji, którzy we wcześniejszej strukturze byli nikim teraz odbijają sobie i wyzywaja się na podległych pracownikach, a ci jak głupie robiłem boją się stracic przez i podwyżkę w wys.200 zł. Mam ponad 17 letni staż w melioracji, a jakaś kobieta każe mi robić w sposób niezgodny z jakimikolwiek zasadami tylko wg jej widzimisie. I tekst jednej z pań rządzących: dostałeś podwyżkę to rób co karze, albo znajdę kogo innego na twoje miejsce. Totalna porazka, zero honoru i wiedzy.

Żałość bierze
@Henio 16.07.2018 17:03

oj tak Lublin w czołówce jak zwykle. Wcześniej PSL miał swoich orłów a teraz to dopiero jazda. Brawo Panie rządzące

Magda
@Henio 16.07.2018 17:03

Niestety, muszę się zgodzić z tą opinią. Jestem pracowniczką w tej jednostce i jest tam tragedia. Pracownicy są zaszczuci, oczywiście poza grupką adoratorów i wybrańców dyrekcji. Jest straszny bałagan. Ludzie nie wiedzą co mają robić. Ktoś obiektywnie powinien skontrolować tę firmę, ale żeby kontrola odniosła jakiś skutek , to musi być instytucja niepolityczna i nie związana z ludźmi tam pracującymi.

Zniesmaczona i zawiedziona
@Henio 16.07.2018 17:03

Lublin to porażka na całej linii

Terezza
@Henio 16.07.2018 17:03

Zgadzam się. To, co tam się wyrabia woła o pomstę do nieba...

Koleżanka
@Zniesmaczona i zawiedziona 17.07.2018 13:16

Te zniesmaczona . Nie trzeba było lizać d. poprzedniemu dyrektorowi, a to piokła ciasta i miała podwyżki. A teraz co nowy nie chce Twoich usług i tak narzekasz.

zainteresowany
@Koleżanka 17.07.2018 18:33

a może lizała mu co innego

koleżanka
@zainteresowany 17.07.2018 18:39

Pewno też . A piszę piokła , bo ona tak mówi. Taka kształcona.

Terezza
@Magda 17.07.2018 13:12

Zero poszanowania dla ludzi, ich pracy i przestrezgania przepisów. Archiwum zakładowe - to pojęcie nieznane obecnie zarządzającym.

księgowa
@Henio 16.07.2018 17:03

powinno się tam zająć porządnie księgowością, tam jest dopiero sajgon. Wszyscy robią jak chcą, góra ma jeszcze do tego swój osąd "mnie się wydaje..." - całkowicie błędny, bo z księgowością ma tyle wspólnego co słoń i baletnica. A kadry i płace - wcale nie lepiej. Obecnie doczekać się na jakąś decyzję, zaświadczenie czy uzyskać informację na temat stanu swojego urlopu, to żeby nie skłamać, trzeba sporo czasu poczekać. Bo jak panie odpowiedzą od razu, to prawie pewne że podana liczba jest nieprawidłowa.

KPA
@Henio 16.07.2018 17:03

Zgłoś do Kzgw , zdejma całe kierownictwo. Pzr

am
@KPA 18.07.2018 15:45

Do KZGW. He he

Xxx
@księgowa 18.07.2018 14:51

Czyżbym czytała o Gliwicach hehh

pracownik
@Henio 16.07.2018 17:03

O, dzisiaj była wielka impra w Lublinie, byli księża i prezes z wielkiej stolicy, bo było otwarcie oficjalne nowego budynku lubelskiej instytucji. Po oficjalnej części wykwintny poczęstunek dla vipów, a potem jak już poszli, a okazało się, że kilka osób nie zaszczyciło dyrekcji swoją obecnością, to na resztki ze stołów zostali też zwołani zwykli pracownicy. I o dziwo, niektórzy poszli najeść się ochłapami z pańskiego stołu władzy. No coż ktoś resztki musiał posprzątać. Najpierw totalny zakaz dla pracowników, żeby broń Boże w czasie wizyty znakomitych gości nikt nie ważył się opuścić swojego pokoju, a potem pan prezes wzywa wszystkich szarych pracowników i dyrekcja jest w patowej sytuacji... Ale warto było popatrzeć na wszechogarniającą kompetencję kierownictwa instytucji lubelskiej. Aż żal bierze...

nacyz
@pracownik 20.07.2018 20:01

dobrze piszesz, totalne dno i atrapa kierownictwa oraz szopka

wo
@Henio 16.07.2018 17:03

Kiedy i gdzie były podwyżki w 2018 r ?

yyy
@Magda 17.07.2018 13:12

te bzdury pisze jakas garstka ludzi ktora nie może pogodzić sie z utratą stanowisk zielonych ludkow. Chcieli tylko rządzić nic nie robić i brać nagrody jak zwykle za nic. Teraz przyszło pracować i jest oburzenie. Jestem pracownikiem tej firmy i większość ludzi jest oburzona na te pomówienia. Komu nie pasuje to do prywaciarza, tam będziecie brać kasę za nic buhahaha

Anka
@yyy 26.07.2018 09:07

Aż po oczach razi, że powyższy komentarz należy do osoby z otoczenia dwóch pań rządzących. I ci, którzy są oburzeni komentarzem Magdy, to też ci sami. Sami dopchali się do koryta, bez żadnych kompetencji, kierunkowego wykształcenia, nie umiejący stworzyć samemu żadnego pisma, a co dopiero kierować ludźmi... Może powinna być weryfikacja stanowisk kierowniczych i wyższych - kto umie bezbłędnie i poprawnie napisać pismo, ten zostaje na stołku. Reszta wara od koryta. Niech KZGW lub PIP zajmie się tą chorą instytucją z chorymi rządami, bo to działa destrukcyjnie na zwykłych pracowników

ja
@Henio 16.07.2018 17:03

Mogę tylko powiedzieć, że jak wypowiadają się osoby które nie mają zielonego pojęcia co się dzieje w firmie to niech się nie wypowiadają. Dyrekcja jest o wiele bardziej kompetentna niż jakiś doktor z Białej albo były księgowy, który czekał tylko na kij wie jakie nagrody zresztą do tej pory tak jest. A jeżeli chłopcom się noga podwinęła przy wyborach to już ich problem. Sorry ZSL.

Anka
@ja 26.07.2018 13:50

Chyba jak się nadal pracuje w tej firmie i widzi się w jaki sposób niektórzy "pracują", "kierują", "wydają polecenia" i "egzekwują", to przepraszam, ale mają pojęcie o kompetencjach co niektórych osób w firmie. A podawanie jakiś przykładów z poprzedniej firmie niczemu nie służy. Pracownicy chcą pracować w normalnej firmie, w której przestrzegane są przepisy bhp, prawo pracy, czas pracy, poszanowanie godności ludzkiej i zachowanie resztek człowieczeństwa. To, że teraz kierownictwo jest z danego ugrupowania w niczym by nie przeszkadzało, gdyby tylko były zachowane w/w zasady. A zastawianie się poprzednikami tutaj akurat na nic się zadaje

Adi
@Henio 16.07.2018 17:03

Taka sama sytuacja jest w RZGW w Gdańsku dorabianie dokumentów i Pani Boss bez kompetencji wstawiona jak marionetka tylko do pomiatania ludźmi. Albo robisz co każe albo szukaj roboty.

Magda
@Adi 26.07.2018 20:30

Identyczna sytuacja w Lublinie. Tutaj dodatkowo jest pomocnica pani boss i wierni donosiciele

pracownik
@nacyz 20.07.2018 22:19

Dno dno dno. Wystarczyło rozejrzeć się po ludziach i ich minach. Została garstka pracowników starych, a reszta to wszystko znajomi pań rządzących. Przerażenie. Czas pracy dla "nowych" to też ciekawa sprawa. Wychodzi dyrekcja i pyta, czy chcę jechać wcześniej do domu - ok. godz. 12. Po prostu bardzo elastyczny czas pracy mają nowi. A co na to kadry? Kadry, a przynajmniej połowa kadr jest przerażona, zastraszona i poniżana na każdym kroku. Pani z kadr - ta, która przeszła ze starej firmy, jest często zapłakana i zaszczuta. Czy to normalna atmosfera? Wchodzi się do pokoju i nie wiadomo co powiedzieć

Magda
@yyy 26.07.2018 09:07

Dziwne, mój komentarz został jakoś usunięty, a odpowiedź do niego pozostała...

Styrany i zmęczony Waldek
@Henio 16.07.2018 17:03

Można się tylko zgodzić z każdą opinią o Lublinie. Dodam coś od siebie,ale na początek wątek pozytywny - męska część dyrekcji. Panowie z wiedzą,kompetencjami i normalnym podejściem do pracowników.Wyższe stanowisko jakoś ich nie zmieniło.Czyli się da.To jest dosyć istotne kiedy się weźmie pod uwagę że żadna władza nie została dana na stałe.Znajdzie się ktoś kto ma szersze plecy i może się jeszcze okazać, że Panie dyrektorki ze stołków zlecą i zasilą kadrę szaraczków,a wtedy wszystkie złe uczynki wrócą jak bumerang. Czego całej załodze RZGW w Lublinie życzę. Bo na dobrą sprawę gdyby nie to, praca nie byłaby taka zła. Tylko teraz jest tak, że brak wiedzy przykrywa się krzykiem i wykorzystywaniem swojego stołka. Zero przyznania się do tego,że można się pomylić.Grunt to gębę rozedrzeć i wydawać polecenia sprzeczne z przepisami ustaw,co w sumie nie dziwi bo jak się na czymś nie zna to skąd ma się wiedzieć że gada źle? Ale pracownik nie (usunięte przez administratora) i się orientuje, my wiemy że władza pojęcie ma znikome i nie przyjmuje do wiadomości innej wersji.Ludzie z kompetencjami rządzeni przez kogoś kto nigdy takiej wiedzy nie ogarnie. Myślałem że w melioracji było źle bo księgowy i wierne sługusy też robili wszystko pod swoje dyktando ale tutaj to już jest wyższa szkoła jazdy. No chyba że jesteś koleżanką naczelnej,wtedy to masz jak w bajce. Pobory wyższe niż inni na tym stanowisku,niekoniecznie współmierne do posiadanej wiedzy, wcześniejsze wyjście do domu (pozdrowienia dla administracji). I to wie każdy. Dlatego jeśli to czytasz i zastanawiasz się czy warto pracować w wodach polskich to wiedz że nie warto,przynajmniej nie w takiej formie jaka jest teraz.I niech cię nie skusi ładny budynek z wielką liczbą miejsc do parkowania, smaczna kawa z wypasionego ekspresu ( tylko dla wybranych) i możliwość cieszenia się rolą wiernego pieska. Zajeżdżą cię i wyplują. Omiń nas i uciekaj. Po kilkunastu latach pracy też zamierzam tak zrobić. P.S. A impreza "otwarcia" to był idealny pokaz lizusostwa i żenady.I musieliśmy na to patrzeć, czasami uczestniczyć. Nigdy więcej!

Anka
@Styrany i zmęczony Waldek 28.07.2018 09:23

Święte słowa, tak właśnie jest. Nie wiem jak długo tak będzie, bo taki bałagan musi się w końcu skończyć. Może jakaś konkretna, solidna i obiektywna, niepolityczna kontrola? Może jednoczesnie NIK, PIP, ZUS, Urząd Skarbowy i KZGW - tylko obiektywnie, a nie zamiatając pod dywan wszelkie nieprawidłowści.

Styrany i zmęczony Waldek
@Anka 28.07.2018 20:52

Na tą chwilę nie ma nic obiektywnego i niepolitycznego,żadnej kontroli.Nie oszukujmy się że ktoś pomoże pracownikom.Pracownik nie ma gdzie ma się poskarżyć żeby potem nie miał z tego tytułu problemów.Podskocz a zostaniesz zjechany od góry do dołu przez żeńską dyrekcję.Na dzień dzisiejszy zostaje czekanie na zmiany albo zwolnienie.Z tego co wiem to ok. 10 osób już aktywnie szuka pracy,może jak zacznie brakować ludzi kompetentnych i chętnych do roboty to coś tam w głowie dyrekcji zaświta,ale chyba się oszukuję.Kraśnika nie starczy żeby obsadzić wszystkie stanowiska,ilość na jakość się nie przełoży.I jak zawali się kilka rzeczy to góra zechce być może władze wymienić.Jest taka nadzieja.Póki co trzeba zaciskać zęby i robić swoje i uważać co się mówi bo wiernych piesków jest cała masa i z radością,pijąc kawkę z ekspresu,doniosą co się dzieje na korytarzach.Resztę załatwi monitoring-żeby było wiadomo kto z kim gada.Pełna inwigilacja.W końcu nie od dziś wiadomo,że większa frajda jest jak się pomiata ludźmi niż dobrze wykonuje swoją robotę. P.S.W nawiązaniu do sławetnej impry piątkowej - frajdę z niej miała tylko dyrekcja i żaden sernik tego nie zmieni.

wystarczy nie kraść
@yyy 26.07.2018 09:07

Tak; garstka ludzie którzy byli na fali z PO i PSL pisze jakieś bzdury. Przez ostatnie kilka dni nie napisali niczego prawdziwego tylko oczerniają Wody Polskie. Boli ich to że wystarczy nie kraść a sukcesy przychodzą same

parle
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 17:40

Jeżeli Wody Polskie to sukces, to Kim Dzong Un jest twórcą potęgi gospodarczej świata:) Kolejna już nowelizacja prawa wodnego pokazuje, ze to jest TRAGEDIA. Pracownicy uciekają, destrukcja gospodarki wodnej trwa.

wystarczy nie kraść
@parle 30.07.2018 19:08

To nie prawda że ludzie uciekają z Wód Polskich. O przyjęcie do pracy ubiega się znacznie więcej osób niż jest miejsc pracy. Atmosfera w Firmie jest SUPER ale dotyczy to osób pracowitych a mie nierobów opłakujących PO I PSL.

zz
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 19:28

Może u Pana w Białymstoku. We Wrocławiu masowo odchodzą, reszta szuka pracy, a na ogłaszane konkursy chętnych brak. Jest tak super, że Solidarność szykuje się do strajku:))) Rozumiem, że związkowcy z Solidarności opłakują po i psl.

wystrczy nie kraść
@zz 30.07.2018 19:38

Oj tam, oj tam .... Kto by im zrozumiał związkowców. Przez 20 lat pracy nie widziałem aby zrobili coś sensownego, no może poza podziałem funduszu socjalnego

Henio
@Henio 16.07.2018 17:03

Ohohoho, widzę, że wszystkie komentarze, w których pracownicy RZGW Lublin oceniają negatywnie funkcjonowanie tej instytucji znikają, a zostawiane są komentarze wysławiające pod niebiosa dyrekcję niesamowicie kompetentną i pracowitą. Wszyscy, którzy odczuwają ciągle na sobie wszechogarniającą tępotę, ignorancję, wystawiani są na pośmiewisko, muszą siedzieć w pracy po godzinach, którzy są poniżani i mobbingowani przez dwie panie - nie poddawajmy się. Wreszcie ktoś to przeczyta i wymiecie towarzystwo. Niech ta instytucja nie niszczy do końca osobowości. Nieważne, że są jacyś "pisarze najęci" pewnie przez kierujące. Nie dajmy się im pokonać i całkowicie zdławić. Niech inni dowiedzą się co wyprawiają panie w Lublinie. Podejrzewam że zaraz zniknie mój wpis. Proszę o kopiowanie go i dodawanie. Może to coś da. Sobie i innym pracownikom PGW WP życzę szczęścia

pracownik
@Henio 30.07.2018 20:25

Rację przyznaję komuś o nicku "Henio". tRZEBA SIĘ JAKOŚ RATOWAĆ. KOPIUJĘ I WKLEJAM KOMENTARZ: Ohohoho, widzę, że wszystkie komentarze, w których pracownicy RZGW Lublin oceniają negatywnie funkcjonowanie tej instytucji znikają, a zostawiane są komentarze wysławiające pod niebiosa dyrekcję niesamowicie kompetentną i pracowitą. Wszyscy, którzy odczuwają ciągle na sobie wszechogarniającą tępotę, ignorancję, wystawiani są na pośmiewisko, muszą siedzieć w pracy po godzinach, którzy są poniżani i mobbingowani przez dwie panie - nie poddawajmy się. Wreszcie ktoś to przeczyta i wymiecie towarzystwo. Niech ta instytucja nie niszczy do końca osobowości. Nieważne, że są jacyś "pisarze najęci" pewnie przez kierujące. Nie dajmy się im pokonać i całkowicie zdławić. Niech inni dowiedzą się co wyprawiają panie w Lublinie. Podejrzewam że zaraz zniknie mój wpis. Proszę o kopiowanie go i dodawanie. Może to coś da. Sobie i innym pracownikom PGW WP życzę szczęścia

Pesymista
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 19:28

Super jest, jeśli Jesteś dyrektorem lub kolegą dyrektora, widać ze pojawili się na forum Ci co są tu służbowo i w delegacji, żeby pisać pochlebstwa swoim pracodawcom.

Lubelak
@pracownik 30.07.2018 20:28

Taka jest smutna prawda. Lublin nigdy nie był dobrze zarządzany ale teraz to dopiero koszmar. Ciekawe jak długo jeszcze te Paniusie porządzą.

Tatarak
@Lubelak 30.07.2018 22:40

"Łaska pańska na pstrym koniu jeździ " jak mówi stare przysłowie i przejadą się i te Paniusie z Lublina, już nie jeden dyrektor został odwołany, szkoda tylko zdrowia pracowników, ale tak dzieje się w wielu RZGW.

Magda
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 19:28

Oczywiście o pracę starają się ludzie przede wszystkim z Kraśnika. Niech ktoś sprawdzi osoby zatrudnione w 2018 r. i ich powiązania z dwoma dyrektorkami i ich przynależność partyjną. A atmosfera super jest właśnie dla garstki z otoczenia najbliższego pani boss...

księgowa
@Tatarak 30.07.2018 22:50

Czekam na to z ogromną niecierpliwością

Łysy i garbaty
@Tatarak 30.07.2018 22:50

Żeby oddać sprawiedliwość, teraz mamy spokój.Nie żeby coś się zmieniło w charakterze pań dowodzących,po prostu poszły na urlop. Nie wiem jak w innych RZGW ale u nas kierowniczka z jednego wydziału non stop zajmuje się meblami-zamawia,kompletuje.Ja nie wiem,tak długo się dekoruje nowe biuro?Bo zacznę podejrzewać że się nie zna na swojej robocie i to taki kamuflaż.

obserwator
@Łysy i garbaty 09.08.2018 17:26

to chyba mowa o Lublinie, bo akurat dwóch pań dowodzących nie ma, a jedna z kierowniczek wydziału nie ma nic innego do roboty/nie zna się na niczym innym tylko wyszukuje meble i mebluje

lolek
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 19:28

wystarczy nie kraść a czego ty się synek oćpałeś??? zapodaj dealera na to co jarasz bo chętnie skorzystam też bym chciał miec takie wizje :)))

Łysy i garbaty
@obserwator 09.08.2018 21:11

Swoją drogą super wydział, ilość osób tam przypisanych jest odwrotnie proporcjonalna do pracy jaką tam mają.Ale jak się ma znajomości i niechęć do pracy to mają tam jak pączki w maśle,nie licząc jednej może dwóch osób które faktycznie pracują.I nie mówię o wydawaniu poleceń odnośnie mebli.Jestem coraz bardziej przekonany że kierowniczka od aranżacji wnętrz boi się komputera i odpowiedzialności że tak się od roboty odgania.Czy dyrekcji (tej żeńskiej części) nie przyszło do głowy że personel dobrany po znajomości i robiący jedno wielkie nic też można pogonić do roboty?fajnie wam się czyta co ludzie sądzą o waszej niekompetencji?Dobrze że chociaż dyrekcja o płci męskiej ma pojęcie o robocie bo inaczej byśmy mieli (usunięte przez administratora) lepszy jak w agencji towarzyskiej.

Znajoma
@pracownik 30.07.2018 20:28

Czy ty jesteś pewien gdzie ?

Meliorant
@Henio 16.07.2018 17:03

rób co ci każę

Terezza
@Henio 30.07.2018 20:25

Pracownicy RZGW Lublin mieli trochę "odpoczynku" od widoku i słuchania mądrości wybitnych pani z-cy. Poszła na długi urlop, który niestety chyba dobiega końca. Lubelacy bądźmy czujni i nie dajmy się, bo po urlopie wróci pewni ze wzmożoną siłą do mobbingowania i poniżania ludzi.

księgowa
@Pesymista 30.07.2018 22:37

KWESTIA DELEGACJI TO SPRAWA WĄTPLIWA, BO PANIE GŁÓWNODOWODZĄCE MAJĄ DZIWNE POMYSŁY NA DELEGACJE, WOLĄ NADGODZINY PŁACIĆ...

CIEKAWA Z RZESZOWA
@Terezza 26.08.2018 16:03

I jak tam Lublin? Wróciła już pani blondynka mobbingująca podwładnych? Nabrała nowej siły?

pracownica
@CIEKAWA Z RZESZOWA 28.08.2018 14:33

niestety wróciła;[. Aż żal patrzeć jak niektórych poniewiera

karma zawsze wraca

niszczy, męczy, poniewiera.... przyjdzie czas, że wywalą też ją.... jak będzie szła ulicą nikt jej dzień dobry nawet nie powie.... dobrze, że z daleka żeby kobieta tyle smrodu wokół siebie narobiła.... fujjj

karma
@karma zawsze wraca 13.09.2018 10:36

do ciebie też karma wróci :)

henryk
@Magda 31.07.2018 06:56

Magda sprawdz kto by zatrudniany w wzmelu przez dekady. Może o tym napisz?

henryk
@pracownica 10.09.2018 16:36

fajnie było siedzieć i nic nie robić? W końcu jest co robić to płacz że poniewierają.

Romek
@Żałość bierze 16.07.2018 23:20

Czytam te teksty i jako pracownik zastanawiam się skąd te kłamstwa się biorą. Wydaje mi się, że wpisy są wynikiem zmian, z którą ktoś nie może się pogodzić. Prawda jest taka,że firma ma się bardzo dobrze. Jeżeli komuś nie chcę się pracować to widzę, że ma problem. Bardzo proszę napisać do mediów, że nowa firma WP przeszkadza w wygodnym nic nie robieniu jak dotychczas. A jeżeli chodzi o dyrekcję to dziwią mnie negatywne wpisy, bo żeńska jak męska część jest merytoryczna i ludzka dla wszystkich pracowników.

Czesia
@Romek 15.09.2018 23:25

Romek,powiedz mi łaskawie w czym merytoryczna jest dyrektorka od dwóch pionów?Bo biorąc pod uwagę czym się zajmowała w melioracji i jak się zajmowała to ja tu merytoryki nie widzę.Panowie dyrektorzy znają się na rzeczy,nie przeczę i mają koleżeńskie podejście do pracowników.A pani zastępczyni to po objęciu wyższego stanowiska pokazała jak można mieć gdzieś ludzi z którymi tyle lat pracowała.Krzykiem niewiedzy też nie zamaskuje.Prace ma za znajomości a nie za kwalifikacje do tej roboty. Ale każda władza kiedyś się kończy i jeśli mam być szczera to po takim jej zachowaniu,kiedy zleci ze stołka albo kiedy ja zmienię pracę, dobrego zdania o niej już mieć nie będę.

Szuwarek
@Romek 15.09.2018 23:25

"Firma ma się bardzo dobrze..." , tylko pracownicy traktowani są bardzo źle, nawet ubrań roboczych nie mają, bo do tej pory nie ma zatwierdzonych tabel przydziału odzieży i rozpisanego centralnego przetargu na jej zakup. Nie płacony jest też ekwiwalent za używanie własnej odzieży oraz ekwiwalent za jej pranie. Nadzory Wodne te nowo powołane w dalszym ciągu nie mają umów z Pocztą Polska na wysyłkę korespondencji służbowej, niektóre nie mają też samochodu, aby przywieść ją do wysłania przez Zarząd Zlewni. Zastanawiam się kim Pan jest , pisząc te pochlebstwa dla "merytorycznej i ludzkiej " dyrekcji ?

Meliorant
@Szuwarek 16.09.2018 15:26

Może jest dyrektorem któregoś ZZ? Dobrze zarabia no to chwali. DOBRA ZMIANA,,,,,,,,,,,

No i tak
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 17:40

A Ty niebogo to w ogóle wiesz, o czym mowa w tym wątku? Spływające wody nie mają poglądów politycznych. Demokracja ani korupcja na nie nie działa. Żeby robić w tym interesie, to trzeba mieć blade pojęcie o branży. To chyba jasne.

Binio
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 19:28

Albo pracujesz w kadrach w centrali, a może w zarządzie, a najpewniej musisz zweryfikować posiadane przez Ciebie wiadomości. UCIEKAJĄ. Sam jestem tego przykładem, a ze mną, przede mną i pewnie po mnie też, jeszcze kilka osób (nie pracowników starej struktury, ale ci nowo przyjęci). I nie jestem według Twojej nomenklatury "nierobem", tylko wysoko kwalifikowanym specjalistą, który miał odwagę nie przedłużać tej farsy ze względu na panującą w Wodach indolencję i ignorancję.

karma zawsze wraca
@karma 14.09.2018 07:54

Tak, wróci.... nabawiłam się nerwicy, siedziałam w pracy po 9-10 godzin dziennie, widziałam i słyszałam swoje, wydałam i wydaje kupe kasy na leczenie swojego zdrowia psychicznego zniszczonego przez tą firmę a na koniec zrezygnowałam z pracy.... piszesz coś o karmie???? czekam na zrównoważenie !!!

Ja:)
@karma zawsze wraca 20.09.2018 21:17

Karma zawsze wraca, tylko trzeba cierpliwie poczekać:)

smutny
@Magda 17.07.2018 13:12

W Gliwicach jest identycznie, dramat.

Taka jedna mała
@Henio 16.07.2018 17:03

Żeby nie mieć ciągle na widoku tej blondyny pseudo dyrektorki, można pójść np. na zwolnienie lekarskie, na jakiś zabieg niewielki. A jakie to ma skutki - blondyna chodzi (usunięte przez administratora), bo takie zwolnienie trezba koniecznie skontrolować, nasłać kontrolę zusowską, nakryć "chorego" na złym wykorzystywaniu zwolnienia, bo przecież to jest naciąganie firmy... Przynajmniej tyle satysfakcji można mieć. Radcy szukają sposobów (na polecenie dyrekcji) jak takiego delikwenta się pozbyć "legalnie."... A tu klops, i nerwy blondyny, i jej szczekanie nie ma na to sposobu.... Lekarz uznał, że trzeba wypoczywać, to rzecz święta, a firma, archiwum nieszczęsne itp. niech sobie czeka i się samo załatwia. Polecam, satysfakcja gwarantowana. A praca w wydziale aż się pali, tam same mózgi wykwalifikowane aż się patrzy.

Taka jedna mała
@Henio 16.07.2018 17:03

Godziny pracy zmienione, image firmy przez to chcą zmienić??? Tak się nie da. Chociaż sporo osób rezygnuje z przcy, a nowych z Kraśnika i nie tylko ciągle przybywa. A jAKIE TO persony, czyje córy i pociotki.... Same krajany

Marian
@Taka jedna mała 07.11.2018 15:44

Jak chcą zmieniać "imidż" firmy to zaczęli konkretnie,od nowej tablicy informacyjnej na dole.Po ilości błędów wnoszę że mógł się tym zająć najbardziej lotny wydział w firmie,ten od wystroju wnętrz.W Krasniku faworyt władzy przepadł więc może jakaś nowa fala ludzi przybędzie stamtąd w nasze skromne progi.Nie mamy wysokich wymagań,mile widziana znajomość dyrekcji.Prawo jazdy też niekonieczne,pani dyrektor szofera już ma.

Siska
@Marian 09.11.2018 16:02

Dziękujemy dyrektorce od spraw organizacyjnych za to,że nie bierze przykładu z innych rzgw i nie zostawia w pracy do 16 jednej osoby na "dyżurze" (bo za dobrze pracownik by miał) tylko praktycznie cały wydział.My nie mamy żadnych zobowiązań rodzinnych,kiepskiego dojazdu do pracy z małych miejscowości poza lublinem i pasuje nam wracać do domu czasami na 19.Dziękujemy też związkom zawodowym,że nie podjęły próby zmiany tej sytuacji.W końcu przewodniczący i jego zastepczyni to przyjaciele rządzących pań i głupio tak się stawiać.A może im takie godziny pracy pasują więc po co o innych pomyśleć jak im jest dobrze?Dziękujemy dyrektorce organizacyjnej za wspaniałe dekretowanie pism,widać że wie czym wydziały się zajmują.Generalnie dziękujemy rzgw w Lublinie,że stoi na przekór wszystkim pracownikom!(nie dotyczy krasnika i wiernych piesków)

Wodnik
@KPA 18.07.2018 15:45

Czlowieku pleciesz bzdury, nie po to powolywali z naruszeniem prawa (vide Lange w Gliwicach) by ich zdejmowac. To zwykle marionetki w rekach KZGW (czyt. Dacy) Zreszta daca to tez tylko marionetka Gróbarczyka

Wodnik
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 19:28

Dobre haha usmialem sie do rozpuku. Powiedz to w RZGW GLiwice, gdzie rzadzi pampers Lange

Wodnik
@Romek 15.09.2018 23:25

Romus, to powiedz jaka to merytiryczna wiedza wykazuje sie Łukasz Lange, ktory z inspektora wodociagów zostal dyrektorem Wod Polskich? No powiedz jak to mozliwe, ze nie spelnia wymagan stawianych przez prawo a jest dyrektorem? Harry Potter? Wytlumacz to zjawisko

Werkan
@Siska 14.11.2018 07:27

Dyrektora organizacyjna nie musi wiedzieć kto się czym w firmie zajmuje,po co jej to.Przy rozdzielaniu stanowisk i pieniędzy miała swoją wierną pomocnicę i może to ona więcej robiła?swoją drogą,przypadkowa osoba widziała informacje o pracownikach które powinny znać tylko kadry...Ludziom mało to się podobało bo z jakiej racji ktoś przypadkowy (heh) ma wgląd do akt?Firma jest komiczna,ale przynajmniej krasnik się u nas urządził.

Roki
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 19:28

Chyba zart!!! Ludzie uciekają masowo....

Paweł
@Siska 14.11.2018 07:27

To ile tych osób z Kraśnika w rzgw Lublin pracuje ?

PN
@Henio 16.07.2018 17:03

Jak patrzę na wpisy to ogólnie nie mają na nic a w ZZ kole mają zamiar wydać ok. 200tys na mycie okien i sprzątanie pomieszczeń to chyba ktoś się nie zna na niczym albo nie szanuje państwowych środków. Ile robót by się zrobiło za te środki?

Księgowa
@Paweł 19.11.2018 20:00

Z Kraśnika person jest conajmniej 5

Vv
@zainteresowany 17.07.2018 18:39

Okropne wypowiedzi i nadaja się na proces sadowy

TOMEK
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 19:28

Hehehe to jakis zart??? Ludzie sa zmeczeni psychicznie praca w tym bagnie dlatego odchodza??? Ludzie sa w kiepskich formach psychicznych z tego co widze I obserwuje.... najciekawsze jest to, ze gora ma to gdzies.... martw sie sam... I to ma byc firma rzadowa?? Wstyd.....

Abc,
@Roki 19.11.2018 17:58

I bardzo dobrze

Gość
@karma zawsze wraca 13.09.2018 10:36

w rzeszowie gorsza....

Szczęśliwa wariatka
@Henio 16.07.2018 17:03

Moi drodzy pamiętajcie,że jak ktoś był na niskim stanowisku,miał mało kompetencji,niewiele odpowiedzialnych zadań,to po objęciu władzy mu odbija.Im z niższej półki wskoczy tym bardziej gnoi ludzi bo brak wiedzy trzeba czymś przykryć.Tak to działa od wieków.Przeważnie też szybko się kończy bo zawsze trafi się ktoś silniejszy.Pozdrawiam z emerytury,mam już od was spokój!

Tomcio
@TOMEK 23.11.2018 05:23

Najlepsze jest to, że jak jakaś osoba wadzi, a nie ma na nią haka, bo np. jest w wieku ochronnym przed emeryturą to przerzuca się ją do jakiegoś innego działu. To nic, że pracowała taka osoba ponad 20 lat w księgowości, to i tak przerzuca się ją do działu, w którym jest osoba z "modnej i na czasie" partii, która na komputerze to kiepsko działa i nie ma zielonego pojęcia o niczym. Tam była osoba z księgowości musi robić za pana prezesa. Natomiast do księgowości wrzuca się osobę przerażoną, chyba licząc, że sama odejdzie z firmy - bo jak tu się pozbyć osoby, któa jest niewygodna, bo z innego rozdania i od niewłaściwej persony... Masakra masakrą pogania.

Tomcio
@Marian 09.11.2018 16:02

Najbardziej lotny wydział już bez kierowniczki od wystrojów wnętrz, a już z nową personą i to czyją żoną... ma teraz trudny orzech do zgryzienia z archiwum. Gdzie to wszystko mają trzymać i pomieścić, jak to ogarnąć.

Marian
@Tomcio 17.12.2018 13:06

A ja tam nic nie mam do nowej kierowniczki,ogarnięta babka z chęcią do pracy.Przyda się im ktoś z rozumem żeby pierwsza kontrola całkiem ich nie zaorała.

Gienio
@Tomcio 17.12.2018 13:06

Tomcio masz trochę nieaktualne (odnośnie bycia żoną) i nie do końca prawdziwe (roszady w księgowości) informacje.Jak bardzo lubisz ploty to zadaj właściwe pytania a sobie uaktualnisz newsy.A z okazji nadchodzących świąt życzę dyrekcji więcej ludzkich odruchów i przemówienia ludzkim głosem i to nie tylko w wigilię.A pracownikom tego,by na "opłatku" w czwartek jak najmniej złych myśli przepływało przez ich głowy w trakcie składania szczerych życzeń od przyjaznej dyrekcji.

Lubicz
@Gienio 19.12.2018 06:33

Jak już poruszamy temat dyrekcji to chciałbym życzyć im wszystkim zdrowego rozsądku.O ile panie dyrektorki to już stracone są w tej kwestii tak panowie jeszcze mają szansę.Bo piszecie tutaj,że oni tacy spoko.Ok,wiedzę mają jako jedyni z rządzących na leszka czarnego ale nie potrafią/nie chcą postawić się babom.O pracownika pionowego nie powalczą,nie pomogą,nie kiwną palcem.Trochę więcej reakcji panowie,z tymi ludźmi pracujecie od lat!

zgroza
@Żałość bierze 16.07.2018 23:20

zaraz dolaczy do was szczecin

Gliwiczanin
@wystarczy nie kraść 30.07.2018 17:40

O jakich sukcesach piszesz? Chyba, ze masz na mysli sukces w zatrudnieniu inspektora na stanowisku dyrektora w Gliwicach. Ktory fekaliami w Czestochowie do tej pory sie zajmowal, a teraz niszczy Wody Polskie. No to faktycznie sukces Dacy, ze jeszcze w kryminale nie gnije za ten przekret

padam do nóżek
@Henio 16.07.2018 17:03

Rzeszów też pozdrawia swoje dyrektorki:))))

riki

Będą 13??? czy juz to nie budżetówka?? dali nagrody roczne po 1300 zł netto na kierownika to jest ok?? Dajcie swoje wiesci ile mieli wy dla kierownikow... bo sa sluchy ze po 3000 netto a dlaczego inni maja kierownicy po 1300 na reke!!!??? prosi sie o TV

Góral
@riki 05.01.2019 00:06

Południe Polski kierownicy w Zarządach Zlewni po 3500 netto.

Czekający na 13-stkę
@Góral 05.01.2019 13:50

Zachód Polski - ponad 4000 netto. Moja Kierowniczka sama była w szoku! Szkoda, że pracownicy dostali dużo mniej....

Grzesiek
@riki 05.01.2019 00:06

Bo niektórzy kierownicy pracują. Inni siedzą i pierdzą w stołek bo zostali mianowani czesto jako pracownicy RZGW

zdumiona

w kilku firmach pracowałam jako kadrowa, zarówno z kapitałem krajowym jak i zagranicznym, powiem jedno...czytając te opinie - stwierdzam, że w WP jak i całej budżetówce pracują nieświadome osoby, nieświadome tego ile można zarobić poza budżetówką. Zwykły magazynier dostanie w trojmiescie min. 2500 na rękę, zwykły biurowy zacznie od tej kwoty ale bardzo szybko wskoczy na 3 netto i więcej, kierownik działu min. 4 netto. Prezes w średniej firmie 20-30 brutto i nikt mu tego nie wytyka, 10 tys. dyrektora RZ to nic jak na takie stanowisko. Nikt się nie upomina w normalnych firmach o jakieś 13 bo ładne premie są co kwartał, rok w zależności od wyników, proponuję wejść na stronę GUS i sprawdzić jak rosło średnie wynagrodzenie w ostatnich latach i porównać z tym, jak Wam wzrosło? Przez ostatnie 10 lat wzrosło o ok. 2 tys brutto, prawie 2 razy. Czy wasze wynagrodzenie w budżetówce wzrosło 2 razy w ciągu ostatnich 10 lat, moje wzrosło ale poza nią - na szczęście po 5 miesiącach się wysofałam z tej drogi :) Życzę wszystkim pracownikom WP bogatszego roku 2019!

cieplik jan
@zdumiona 07.01.2019 00:27

Problem polega na tym, że prawdopodobnie większość dyrektorów z WP na tzw. rynku prywatnym nie miałaby szansy być żadnym dyrektorem. Pozdrowienia z Wrocławia:)

pimpirympi
@cieplik jan 07.01.2019 07:02

Dokładnie tak jest jak piszesz większość obecny Dyrektorów i innych z dobrej zmiany nie wiem czy by się na zamiatacza ulic nadawali, przeca większość to nieudacznicy życiowi może i z wykształceniem ale nie wiem czy nie kupionym na allegro albo gdzieś i większość z nich nie dostałoby zatrudnienia wyżej niż zamiatacz ulic bo do tego ta wiedza co posiadają może by wystarczyła :))

icek
@pimpirympi 07.01.2019 11:12

Niektórzy reprezentują taki poziom, ze nawet do pracy nie chce im się przychodzić, no ewentualnie wpadają na chwilę. Po wyborach niektóre osoby bardzo się zdziwią. W większości zabrakło im bowiem wyobraźni, żeby zainteresować się jakie były lub są losy ich poprzedników.

Gość
@zdumiona 07.01.2019 00:27

Urzędnik to "sposób życia i mentalność". Trzeba spełniać pewne warunki aby nim być czyli nie można mieć własnego zdania, nie być asertywnym, posłusznie słuchać, dać sobą poniewierać.........dlatego tak ciężko znaleźć kogoś do pracy w urzędzie! Jeśli ktoś zna rynek i pracował na wolnym rynku, ma obycie i wie że PRACĘ MOŻNA ZMIENIĆ to w urzędzie miejsca długo nie zagrzeje. Najlepiej wziąść dzieweczke zaraz po szkole urobić, zdusić, podporządkować i jak wytrzyma 3-4 lata to już można po niej jechać.... bo innej pracy nie widziała i nie wie jak może w niej być, ciąże się przetrwa aby czuła się winna i jacy to wyrozumiali dla niej są i ... parobek gotowy:))) pracy nie zmieni bo dzieci, kredyt, życie... Mija 10 lat a ona nadal w pierwszej pracy i...... przecież nie zmienię bo wujek posła co u pociotki sprzątał pracę załatwiał:(((((((( Mentalność średniowiecza! Praca w urzędzie to mój 5 pracodawca (już zrezygnowałam) i.... NAJGŁUPSZA osoba jaką miałam za głównego szefa! Prywatna firma przy takim podejściu już dawno by splajtowała i przy takiej atmosferze nikt by nie chciał tam pracować! Tylko urzędy mają takie magiczne moce z dawnych czasów i wyobrażenie że w "urzędzie to dziewczyna pana boga za nogi złapała jak się dostała"! Dopiero tutaj dowiedziałam się co to mobbing! Dziękuję. Nie polecam.

...
@Gość 09.01.2019 16:14

cos w tym musi byc... celna opinia..mam podobne odczucia

Maciek

Co powiecie nt RZGW w Krakowie ? Jak zarobki ? Jakich świadczeń socjalnych można się spodziewać ?

Ona
@Maciek 08.01.2019 22:43

Zapewne, jak zatrudnisz się w RZGW, socjal będzie Ci potrzebny ;)

tityk
@Maciek 08.01.2019 22:43

cykasz sobie z 10 dzieciaczków i masz 5tysi i po co ci świadczenia socjalne?? ta firma rozwojowa jest i biedna a ty jeszcze nie zatrudnił się i już by chciał ją ograbić ???

Maciek
@tityk 09.01.2019 12:40

Ale pytam serio, mam możliwość podjęcia pracy ale cały czas się zastanawiam. Nie chcę wypytywać od razu co jest a co nie ma tylko pytam tutaj czego mogę się spodziewac. Jakieś benefity typu karty multisport, 13, dodatki świąteczne wchodzą w grę ? Proszę o rzetelną odpowiedz :)

sceptyk
@Maciek 08.01.2019 22:43

Socjal ? To chyba Tityk Ci dobrze radzi.....Ta robota jest przyjemna, łatwa i co ważne z punktu widzenia państwa patriotyczna....Już dzisiaj dziarsko się za nią możesz zabierać. No chyba że jesteś jeszcze kawalerem, to by nie wchodziło w rachubę...….

pracownik Polish Wóda
@Maciek 09.01.2019 16:08

Człowieku a ty skąd z Marsa przyleciałeś?? poczytaj sobie wypowiedzi na temat Wodów Bacowych i potem podejmuj decyzję :)) a przy okazji zapytam a co to są karty typu multisport?? co to są dodatki świąteczne?? a co to są premie ?? a co to jest minimalna płaca?? a co to jest regulamin płacy?? itd itp a nadmienię że pracuję w tym zacnnym przybytku i też nie wiem co to jest bo nie miałem z tym do czynienia jeszcze

Mikołaj
@pracownik Polish Wóda 09.01.2019 19:04

Potwierdzam, mam podobne odczucia co do tej pracy. Brak jest doceniamia pracowkow a co za tym idzie dużo osób odchodzi z pracy.

ano
@pracownik Polish Wóda 09.01.2019 19:04

100/100:) Większego bezprawia i chaosu chyba nigdzie już nie ma...

Gienek

Czy beda i kiedy Wody Polskie wplaca 13????

Dominik
@Gienek 04.01.2019 07:30

Na temat "13" nic nie słychać. Najgorsze jest to, że jej wypłaty nie gwarantuje nam obecnie żaden przepis, gdyż nie jesteśmy już jednostką budżetową w której obowiązywał przepis o dodatkowym wynagrodzeniu rocznym w serze budżetowej (dawne RZGW). Pracownicy WZMiUW też mieli prawo do "13" na podstawie własnych przepisów, podobnie jak pracownicy starostw.

Edek z krainy kredek
@Dominik 04.01.2019 20:56

No to super. A kiedy te podwyżki tak obiecane haha

riki
@Gienek 04.01.2019 07:30

to co nie bedzie 13 pensji?????????????

Edek z krainy kredek
@riki 04.01.2019 23:48

Widząc podział z nagrodami grudniowymi to na 13 bym się nie nastawiał. Chyba że chcą nas zaskoczyć.

riki
@Edek z krainy kredek 04.01.2019 23:52

1300 netto to zart 2500 mialem 13 !!!!! (usunięte przez administratora)

lili
@Dominik 04.01.2019 20:56

Gwarantuje Nam 13 to, że przeszliśmy z całym stosunkiem pracy. Ze stażowym, nagrodami jubileuszowymi i 13. Ktoś tu pisał, ze próbowano ponoc podkładać do podpisu umowy, że się rezygnuje z pozostałych składników wynagrodzenia (czyli 13, jubileuszówki). Muszą nam wypłacić.

Serek
@Gienek 04.01.2019 07:30

Raczej nie będą

...
@lili 05.01.2019 00:48

Dokladnie art 23 1 kodeksu pracy i wszystko w temacie.. prosze nie siac zametu niepotrzebnego...

xena
@... 05.01.2019 10:58

A jak nie wypłacą - to pozew zbiorowy:)

rd
@Gienek 04.01.2019 07:30

do roboty,a nie tylko liczyć na profity za co 13 tka za nic nie robienie,pozorowanie pracy,a poza tym 13tka to nagroda z wypracowanego zysku,którego wody polskie nie mają wprost przeciwnie jest bardzo duży deficyt.

sceptyk
@rd 05.01.2019 12:50

Dziwi to Ciebie, że ludzie przy obecnych marnych zarobkach i rosnącej drożyźnie tak bardzo obawiają się o utratę 13-tki ?

lisek
@Gienek 04.01.2019 07:30

Już nabyliśmy prawo do 13:) Muszą wypłacić.

lisek
@lisek 05.01.2019 16:27

13 nie dostaną dyrektorzy i Prezesi...

...
@rd 05.01.2019 12:50

Poczytaj co to 13 i dopiero zabieraj glos...lub jesli nie chce Ci sie czytac, zamilcz..

pimpirympi
@Gienek 04.01.2019 07:30

Kujawsko Pomorskie do dnia dzisiejszego nie dostało 13 za rok 2017 :))))

Ja
@Dominik 04.01.2019 20:56

Pracownicy WZMiUW i starostna podstawie tego samego przepisu a dokładnie ustawy o wynagrodzeniu rocznym.......

Nick

Wody Polskie Warszawa to największe dno jakie można sobie wyobrazić. Moś nie ma pojęcia o pracy. Otacza się samymi ludźmi którzy tylko w jakiś sposób będą jej chronić (usunięte przez administratora) Zatrudnia samych degeneratów na stanowiskach dyrektorskich. Ktoś kto u niej awansował - możecie mieć pewność że to największe ścierwa. Parę lat temu ktoś poznał się na niej i chciał wywalić na zbity pysk z pracy - ale ta się uchroniła zwolnieniem lekarskim. Przyszła nowa władza i teraz się czuje jak (usunięte przez administratora) w (usunięte przez administratora) Chęcia zwolnili z poprzedniej pracy za mobbing i generalnie za brak kompetencji - teraz u Mosiowej został zatrudniony i robi karierę - koleś który nie ma żadnego pojęcia o swojej pracy. Jesli ktoś ma okazję z nim pogadać warto zapytać o jakiekowiek dane - a okaże się że to kompletny bałwan. Wszystko dlatego że starego dziada ciągle rodzice gdzieś tam ulokują. Sobie dają pensje po 10-12 tyś a zwykłemu pracownikowi może 3 tyś. Premie sobie też porozdawali po 6 tyś i więcej a zwykłym pracownikom po 1,5 tyś (na cały rok). W Warszawie na stanowisku dyrektorskim nie ma nawet jednej osoby która miałaby jakiekolwiek pojęcie o tym co robi. Pisowskie (usunięte przez administratora) Jak chcesz się tam zatrudnić to na własną odpowiedzialność.

MM
Zweryfikowany użytkownik
@Nick 23.12.2018 10:02

Chciałam uprzejmie poinformować, iż składam zawiadomienie na Policję. Zostały naruszone moje dobra osobiste. Mam nadzieję że po IP komputera znajdzie się osoba która nie umie powiedzieć w oczy jak coś się jej nie podoba. Poza tym przypominam, że każdy kto dokonuje wpisu potwierdza że ma dowody potwierdzające wypowiedź.

Zasmucona
@Nick 23.12.2018 10:02

W dzisiejszych czasach łatwo kogoś obrazić, napisać niesprawdzone informacje ,poprzeć hejt . Oczywiście wszystko tylko anonimowo - przykre????

Edek z krainy kredek
@Zasmucona 03.01.2019 21:31

Czyżby kogoś zabolała prawda? Fakt faktem otwarcie powiedzieć nie można bo wywalą na zbity pysk. Ot taki hejt

Wstyd Wody Polskie
@Nick 23.12.2018 10:02

Nie da się ukryć że z tą centralą jest coś nie hallo. Nie ogarniają prostych spraw. Nagrody dali tylko że nieporówno. Nieroby dostały więcej. Podział płacowy to jakieś nieporozumienie, 3 tysie to mają swoi. Doświadczenie nie idzie w parze z wpływami na konto. Wstyd.

krzyskrzys

a propos obietnic PIS o likwidacji nepotyzmu i konieczności zatrudniania fachowców, gdzie znajde liste aktualnie zatrudnionych pracowników w RZGW wraz ze stanowiskami?

wroclove pozdrawia:)
@krzyskrzys 06.01.2019 13:14

Nigdzie:) Ale wystąp do KZGW w trybie dostępu do informacji publicznej. Nie mogą podac imion i nazwisk, ale możesz poprosić np. o rodzaj wykształcenia, doświadczenie i zarobki na danym stanowisku. PONIŻEJ WZÓR: "Na podstawie ustawy o dostępie do informacji publicznej, zwracam się z prośbą o przedstawienie informacji w zakresie spełniania wymogów ustawy Prawo wodne, zwłaszcza w zakresie wykształcenia i wiedzy z zakresu spraw należących do właściwości Wód Polskich oraz stażu pracy na stanowisku kierowniczym w jednostkach związanych z gospodarką wodną lub jednostkach sektora finansów publicznych przez DYREKTORA np. ZARZĄDU ZLEWNI WE WROCŁAWIU. Proszę o podanie także wynagrodzenia na tym stanowisku pracy". Z wyrazami szacunku... Jeżeli nie podadzą, to skarga do Sądu administracyjnego i sąd ich już zmusi:)

inf
@wroclove pozdrawia:) 06.01.2019 15:45

piszcie. Ja np. napiszę do Watchdog Polska. Oni się zajmują pozyskiwaniem informacji publicznej. Ciekawe też jak są wybierane osoby na kierownicze stanowiska.

Jan Nierychliwy

Zorientujcie się cieniaski, za jaką kasę zatrudniach swoich KZGW. Kopara wam opadnie, hehe. Naboru nikt tam od roku nie widział.

owl
@Jan Nierychliwy 27.12.2018 14:45

Uważam, że związki powinny o to zapytać. Wiemy, że "Państwo" traktują WP jak swoją własność i robią co chcą. Żadnych zasad nie przestrzegają.

ona
@Jan Nierychliwy 27.12.2018 14:45

A czy minister wie, że wynagrodzenie jest finansowane z dotacji budżetowej, co oznacza, że nabory powinny być otwarte i transparentne?! Kto nadzoruje WP? Skąd się wzięli Ci wszyscy dyrektorzy w kzgw...? To, ze do tej pory nie ma żadnych zasad naboru to wina kierownictwa WP i ministerstwa, albo świadomy wybór. Czy ktos tam pojęcie o zasadach funkcjonowania państwa? A może komuś się wydaje, ze to prywatna "firemka"? To sie w głowie nie mieści!

Jan Nierychliwy
@ona 27.12.2018 15:25

I jak? Zatrudniono kolejnych superspecjalistów od niczego za grube pieniądze?

dou

Oczywiście ministerstwo w odpowiedzi na interpelację nie podało JAKIE wykształcenie mają dyrektorzy. Nie podało także jakiego rodzaju maja doświadczenie. Ale czy kulturoznawca nie może być dyrektorem?:) Kogo to właściwie obchodzi...najwyżej nie będzie nic robił:))). Ważna jest przyjaźń! To jest podstawa:)

wernyhora

Jak się nic nie potrafi, to się bierze za remonty. Coroczny remont gabinetu to niegospodarność. Przyjdzie czas na zapłatę za to (nie tylko za to). Spisane będą czyny i rozmowy. Ale jest tez pozytyw- Kto się remontuje-ten pierwszy wylatuje:)

Kierowca

Czy już wiadomo co z autami służbowymi Hiunadajami? Jakie zarządy zlewni ile dostaną sztuk?

zdziwiony
@Kierowca 03.01.2019 15:35

to w wodach polskich są jeszcze kierowcy jak za komuny

Edw
@zdziwiony 04.01.2019 13:58

Są są, sam znam osobiscie 2 takie przypadki.

Jola

Jak tam nsgrody wpływaja. U nad napisali święty mikołaj 70 zł rzgw gdansk

Święty Mikołaj
@Jola 06.12.2018 12:13

To nie nagroda tylko paczki dla dzieci. Podziękuj swojej komisji socjalnej. W RZGW Wrocław dostaliśmy po 300 zł na dziecko. Można? Można!

low
@Święty Mikołaj 06.12.2018 17:58

Nie wiem, czy ktoś wie, ze u jednego pracodawcy wszyscy pracownicy powinni mieć takie same śwaidczenia. jedynym kryterium jest kryterium dochodowe. To jest naruszenie ustawy o ZFSS i to rażące.

Edyta
@Święty Mikołaj 06.12.2018 17:58

a dla pracowników jakaś pomoc na święta z ZFŚŚ jest czy tylko dzieci?

Ślimak
@low 06.12.2018 18:31

Regulamin jest jeden dla wszystkich pracowników i wysokość świadczeń typu dopłata do wypoczynku, wysokość dofinansowania zimowisk,czy wyjazdów na kolonie,itp. jest uzależniona od kryterium dochodowego, Komisja socjalna to może decydować o wysokości przyznanej zapomogi lub jej nie przyznaniu w zależności od sytuacji losowej pracownika. Ktoś na tym forum latem już pisał nieprawdziwe informacje, że dostał 2.000 - zł. za tzw. "wczasy pod gruszą", kiedy najwyższa kwota dopłaty wynosiła 1.041,- zł netto, więc te 300,- zł na dziecko od Mikołaja w RZGW we Wrocławiu to chyba nieprawdziwa informacja...

Ronaldinio
@Jola 06.12.2018 12:13

70 ja słyszałem że 60 o co tu chodzi to jest jedna firma? Czy wolnoć tomku w swoim domku?

Ja
@low 06.12.2018 18:31

Zawsze możesz zadzwonić i wprost zapytać ;)

Jaki
@Jola 06.12.2018 12:13

potwierdzam Wrocław Mikołaj po 300 zł

nauczyciel
@Jola 06.12.2018 12:13

do szkoły nieuku

PRACOWNICY PGW WP
@Ronaldinio 06.12.2018 19:25

Jak można jedne dzieci wycenić na 70zł.a inne na 300!To jest jakaś kpina!PGW WP- Wstyd na Całą Polskę!

Lex
@PRACOWNICY PGW WP 25.12.2018 09:46

To naruszenie ustawy o zfss. U jednego Pracodawcy - tu jest JEDEN -WSZYSTKIE ŚWIADCZENIA MUSZA BYC TEJ SAMEJ WYSOKOŚCI!

Ona
@Ronaldinio 06.12.2018 19:25

Moja córka dostała 80

z
@Ona 28.12.2018 08:45

tylko to prostytutki mają więcej za godzinę

xyz
@Ona 28.12.2018 08:45

Podobno było ustalone odgórnie z Warszawy, że na każde dziecko miało być od 280-350 zł w zależności od przedziału finansowego jaki się ma. Dlatego 'grusze' były małe...

Dominik
@xyz 02.01.2019 13:37

Odpis na fundusz socjalny na 1 pracownika w 2018 roku wynosił 1.185,66 zł brutto, większość pracowników otrzymała dopłatę do własnego wypoczynku za tzw. wczasy "pod gruszą" w wysokości brutto 1.050, zł (netto 1.041,- zł.). Z pozostałych środków finansowane były m.innymi dopłaty dla dzieci do zimowisk i kolonii, " zielonych szkół" (jeśli rodzice posiadali r-k za taki wyjazd), pieniądze od "Mikołaja" na każde dziecko do ukończenia 15 lat, zapomogi losowe. Przy kwocie odpisu 1.185,66 zł na 1 pracownika, kwota na poziomie 280-350 zł dla każdego uprawnionego dziecka jako podarunek od Mikołaja jest mało prawdopodobna do sfinansowania. Inna sprawa to , że uprawnione dzieci pracowników członków "Solidarności" dostawały spore kwoty jako tzw. "paczkę od Mikołaja", ale to nie były pieniądze z funduszu socjalnego tylko ze składek związkowych.

Edek z krainy kredek
@xyz 02.01.2019 13:37

Ze co tyle na dziecko? Chyba dyrektorów bo pracownicy max 100 zeta podostawali.

xyz
@Dominik 02.01.2019 19:39

Nasz ZZ dostał mniej kasy na wczasy pod gruszą, ok. 650 zł na rękę, dlatego na paczki dla dzieci było przeznaczone 280-350 zł.

Heniek

Nie polecam pracy w Wodach Polskich. Pracowałem tam przez cały rok praktycznie sam, bo dostałem stażystę.... Przez rok kierowania tym NW miałem dość, zero szacunku dla Pracownika, brak zaplecza technicznego itp... Przez rok nie dostałem auta gdzie to jest podstawa w pracy terenowej, teraz już o tym nie myślę bo nie muszę tam chodzić... i podejrzewam, że przez kolejny rok nowo powstałe NW nie dostaną nic... Ludzie młodzi mają dość i będę uciekać gdzie się tylko da.

ekonomista
@Heniek 03.01.2019 11:52

podobno budżet wód polskich na 2019rok jest o 500 milionów większy niż w 2018 r.,to i tak kropla w morzu potrzeb.

sani
@Heniek 03.01.2019 11:52

w zarządach zlewni pracują sami emeryci i emerytki,znam panią która ma 65 lat i dalej pracuje

SzymoN
@Heniek 03.01.2019 11:52

Zgadzam się... Dalej są puste NW, albo 1 osobowe bez zaplecza samochodów i ludzi.... oj powinni to połączyć bo jedna osoba nie jest w stanie tego ogarniać... od sekretarki po kierownika i inspektora.. Chore ;/

Mikołaj
@Heniek 03.01.2019 11:52

Zgadzam się z Twoją opinią nic dodać nic ująć, zero szacunku dla pracowników, pieniędzy nie ma na nic i nie będzie tylko takie słuchy w firmie.

Marcin

Wiecie coś na temat angaży?

niemaróżybezognia

Mam wrażenie, że to jest tęsknota za byłym ustrojem, czy siedzi czy leży to się należy.. prawda jest taka, że obecnie jest dużo pracy dla ludzi którzy chcą pracować, a nie uzurpować prawo do nagród nie mając osiągnięć... Z łezką w oku wspominających czasy, że niegdyś w piątek o 14 to my już po pierwszej flaszce byli...

Olga
@niemaróżybezognia 23.12.2018 08:22

Następna bzdura wypisana na tym forum. Przykro, ze w tej firmie pracują tacy ludzie.

Wania
@niemaróżybezognia 23.12.2018 08:22

Zdrowia szczęścia i wesołych świąt- paszoł won Durak!

ryryryryr

Ciekawe czy jakiś mundry derektor będzie w stanie podjąć decyzję o skróceniu czasu pracy w dniu dzisiejszym to jest 31.12.2018 ?? no ale to bardzo ważna decyzja i nie wiem czy do końca dnia któryś "uczony" derektor będzie w stanie to sam zrobić :)))

obserwator
@ryryryryr 31.12.2018 08:38

lepiej wezcie się do roboty, a nie tylko krytykujecie innych i czekacie na kasę

Zostaw opinię o PGW Wody Polskie - Całą polska

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGW Wody Polskie