Action Poland

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Action Poland Sp. z o.o.

Opinie o Action Poland Katowice

Nie przegap nowości o Action Poland Sp. z o.o.!

brak wsparcia

14.11.2025 10:40

Najgorsze jest to, że firma tworzy idealny obraz na zewnątrz – klient widzi uśmiechniętych, pracowitych ludzi, ale nikt nie ma pojęcia, w jakiej atmosferze ci pracownicy funkcjonują. Niby odbywają się zebrania, a tak naprawdę kierownik z asystentami siedzą na kamerach i komentują pracowników. Człowiek boi się zrobić cokolwiek, bo każde potknięcie może zostać wykorzystane przeciwko niemu. Sytuacja pogorszyła się szczególnie po zmianach zarządu – kiedyś były premie świąteczne, dodatki z okazji otwarć sklepów, czuło się wsparcie. Teraz tylko straszą, że nawet premii nie będzie. Zgłoszenia nadużyć? Nic nie dają. Mam wrażenie, że tylko PIP mógłby tu cokolwiek naprawić i pomóc tym wszystkim ludziom.
    On

11.11.2025 00:34

Jeśli pracujemy w niedziele 12 godzin, dostajemy za to wolne czy zapłacone?
    Laluna

13.11.2025 20:34

12 godzin w niedziele, bosko to brzmi, tylko aplikowac!
    Sara

13.11.2025 21:45

Będziesz miał wtedy wolne na tygodniu zależy jaki etat itp
    Lena

11.11.2025 11:37

Jak to u was z awansami jest, udało sie komus wskoczyć niedawno na wyzsze stanowisko? Sporo ofert dla pracowników sklepu mają i w każdej wspominają o możliwosci awansu ;)
    Jola

13.11.2025 11:37

Tak, sama jestem tego przykładem po niecałym roku pracy zostałam kierownikiem sklepu.

07.11.2025 19:16

Jedyne co dobre oferują to pieniądze. Zatrudniają byle kogo , ważne żeby były ręce do pracy. Asystenci nie szanują pracowników. Kopią dołki pod koleżankami z pracy a szczególnie pod kierownikiem. Nie pozdrawiam Łopuszańskiej.//Wawa Sklep w rozsypce i niektórzy chcą na tym skorzystać i się wybić, (usunięte przez administratora) Zatrudnijcie więcej pracowników. Jak zatrudniałam się w Action, to naprawdę mimo że pracy było dużo, to chciało się przychodzić. Teraz jedyne co widzę, to fałszywych ludzi, (usunięte przez administratora) Kopiąc dołki pod resztą, bo " ma doświadczenie większe, a jest tylko asystentem i jak tu regionalnej się przypodobać, żeby awansować". Ciągle praca, bo nie nadążamy i ciągle L4. Jak na tak duży sklep, powinno być +5 pracowników. Z polecenia też nie chcą wziąć, bo koszta, bo coś.. Jeśli komus zależy na pieniądzach większych niż w innych sieciowkach to polecam. Jeśli na szacunku i (usunięte przez administratora) , a jak się zwróci uwagę to za dużego dystansu i podśmiewania , to szukajcie gdzieś indziej.

12.11.2025 19:19

Z tego roku, pracowałam tam chwilę poznałam 4 asystentów co prawda nie wiem czy z tego sklepu czy z delegacji bo ciągle nas wysyłają wszędzie i za darmo musimy jeździć żeby im się godziny zgadzały. Mieli słabe dwuznaczne żarty, to mi zapadło bardzo w pamięć, bo był to jeden z wielu powodów dla którego się zwolniłam. A co? Startujesz tam hah???
    pracownica

12.11.2025 21:55

Ale to jest normalne, ja z województwa obok i wszędzie to samo. Asystenci tacy są. Gorzej jak ci się trafi asystentka, która lubi kobiety 😉 Wymagają, podlizują sie, ale spokojnie nam pracownikom nie uwierzą, ktoś musi zapylać na nich. My dostępu do regionalnych nie mamy. A nie znam sklepu, żeby jak nie przypodobasz się piątce wybrańców to awansujesz. Wystarczy tu poczytać, wszędzie jest źle. Na wysokie stanowiska to zatrudniają już z doświadczeniem, starych wyjadaczy. No ale kasa jest. Grafik ciągle się zmienia. Nie można nic zaplanować. Delegacje bo godziny. W ogóle żeby przychodzić wcześniej 15 minut przed pracą.. za to ci nie zaplacą, a przebieranie się ma być wliczone w czas pracy.. a nie jest.. śmiech na sali
    Ola

12.11.2025 18:19

Ludzie pracujcie tak żebyście byli sami z siebie zadowoleni, róbcie swoje, towarujcie tak jak umiecie najlepiej i fejsujcie tak jak umiecie najlepiej i kasujecie jak umiecie najlepiej. A potem wyjdźcie z tego sklepu i niech się robi syf, i niech będzie pusto i niech klienci narzekają. Wy swoje zrobiliście. Choćby nie wiem co wam wmawiano. To nie jest nasz sklep ani nasza firma. Skoro "góra" ma kierunek bliżej dna to niech ma. Świata nie zbawicie. P.S. tak wiem że łatwo mówić bo kierownicy będą narzekać. Ja też przez 5 lat mojej pracy miałam ciężkiego kierownika ale po prostu robiłam swoje, tworzyłam relacje z kim mi było miło i szłam do domu. Wiem że sytuacja jest teraz chora, ale nie dajmy się zwariować to aż praca i tylko praca.
    NIGDY WIĘCEJ

12.11.2025 17:32

Nie polecam pracy w Action Polska nikomu, kto ma szacunek do siebie. Kierownictwo i asystenci traktują ludzi z góry, manipulują i robią wszystko, żeby cię złamać, jeśli tylko pokażesz, że jesteś lepsza w czymś od nich. Masz studia? To już jesteś wrogiem. Tam nie liczy się praca ani zaangażowanie, tylko układy i przyjaźnie na zapleczu. Atmosfera toksyczna, zero wsparcia, zero wartości. Odeszłam z ulgą i nigdy więcej nie wróciłabym do tego miejsca – nawet za podwójną pensję.
    Marta

12.11.2025 17:30

Action Polska to miejsce, gdzie uczciwa praca i dobre chęci nie mają znaczenia. Kierownicy i asystenci zamiast tworzyć zgrany zespół, bawią się w gierki i manipulacje. Potrafią obrócić wszystko przeciwko tobie – szczególnie jeśli jesteś ambitna, masz studia albo po prostu robisz coś lepiej od nich. Wtedy zaczyna się cicha wojna: docinki, obgadywanie, szukanie błędów na siłę. Nie ma tam żadnych wartości ani wsparcia – tylko stres i poczucie, że komuś bardzo zależy, żeby cię „zniszczyć”. Po odejściu poczułam ogromną ulgę. To nie jest środowisko, w którym można się rozwijać, tylko miejsce, które skutecznie odbiera wiarę w ludzi.
    Żaneta

12.11.2025 17:29

Pracowałam w Action Polska kilka miesięcy i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to miejsce całkowicie pozbawione wartości i szacunku do ludzi. Kierownictwo i asystenci zamiast wspierać zespół, potrafią manipulować pracownikami i wykorzystywać każdą okazję, żeby kogoś „ustawić do pionu”. Wystarczy, że zrobisz coś lepiej od nich albo pokażesz, że masz ambicje – od razu stajesz się wrogiem. Zauważyłam, że jeśli masz wyższe wykształcenie, to traktują cię jak zagrożenie. Nie liczy się kompetencja, tylko to, kto z kim się lubi i komu się przypodoba. Atmosfera jest toksyczna, ludzie zastraszeni, a o jakimkolwiek rozwoju można zapomnieć. To była jedna z gorszych decyzji zawodowych w moim życiu.
    Lala

11.11.2025 20:51

Nie zatrudniajcie się tam. To jakaś masakra 2 ludzi na zmianie. Nie ma czasu na nic a oni powiedzą że się da, to chore co się tam dzieje (usunięte przez administratora). Magazyn pełny , brudno ,(usunięte przez administratora) na sklepie. I kto ma to robić niech góra zastanowi się co robi z ludzi.
    Petarda

10.11.2025 18:11

Co powiecie na temat masowego zatrudniania ludzi z Ukrainy? Ogólnie mówiąc średnio nadają się do pracy , języka nie znają a firma ich wpycha do każdego sklepu.
    max

10.11.2025 11:09

Ta firma to dramat w jakim stopniu i okresie tak traktować ludzi. Brak zastosowania się do tych wartości gdzie wszędzie się tym afiszują
    Bez

31.10.2025 05:23

To wszystko co się dzieje to jest jedna wielka porażka. Kiedyś do pracy przychodziło się z uśmiechem. Dziś ze strachem i obawą co się jeszcze wydarzy. Praca 3/3 to już norma. Urlopów brak. Delegacje na inne sklepu, które nigdy nie dojdą do skutku bo wszędzie jest ten sam problem. Nie idzie się wyrobić z niczym. Magazyn tonie, resztek jest wiecej niż towaru. Wszyscy pracujemy ponad swoje siły bo chcemy się wyrobić co i tak jest nierealne. W dwie osoby na zmianie plus funkcyjna,to jedna nie da rady obrobić sie z czym kolwiek. Jest ciśnienie na szybką i dokładną pracę co jest rzeczą nierealną pod tak wielką presją czasu!!!! Porażka. Jeżeli nic się nie zmieni to action upadnie bo nikt nie bedzie chciał pracować w takiej atmosferze i w takim slchorym systemie gdzie góra ma jak w bajce bo nic sie u nich nie zmieniło, a my szarzy pracownicy bez których naprawde się nic by nie kręciło padamy na twarze z wysiłku i zrezygnowania

09.11.2025 13:21

Niestety wciąż mówią o szacunku i pracy zespołowej ale nie da sie nic zrobić bo zabierają godziny, chcą sie pokazać przed Holandia ze można zaoszczędzić godziny ale w innych krajach nie pracują w ten sam sposob. U nas (usunięte przez administratora) ludzmi i nawet premii nie dają od siebie. Wstyd.
    Jgf

07.11.2025 14:36

Musimy ciąć godziny w najbardziej obleganym momencie w roku. Zamiast nam ulżyć to śrubę przekręcacie. To nie nasza wina tylko waszego zarządzania! Gdzie jakieś reakcje wcześniej ?! Ale oczywiście najłatwiej zrobić oszczędności na nas! Zacznijcie od siebie i spojrzenia w jaki sposób zarządzacie powierzoną wam firmą bo jak na razie wam to nie wychodzi
    Sila

08.11.2025 19:47

Pewnie o podwyżkach możemy zapomnieć od stycznia Coraz gorzej się dzieje

Oferty pracy - Action Poland Sp. z o.o.

Asystent Kierownika Sklepu

Kierownik/Kierowniczka Sklepu

Wołomin

Anon

06.11.2025 14:23

Ktoś mi powie jakie wymogi ma Action? Doświadczenie mam, a ciągle dostaje komunikat że "Twój profil nie spełnia wymagań dotyczących tego stanowiska". Kogo oni tam szukają? Po studiach 20 letnich z 50 letnim stażem?
    Dobruno

07.11.2025 09:23

A Ty siedzisz tu na forum i w każdym temacie się udzielasz, niejednokrotnie próbujesz bronić "firmy" chociaż my pracownicy wiemy jakie są realia. Teraz udajesz, że nie wiesz czy kiero ma wsparcie od kadr? Ty lisie farbowany, zmieniaj chociaż nick. Że Wam nie wstyd za pieniadze się tak błaźnić. A na starość rączki do bozi, bo ja byłem dobrym człowiekiem hahaha
    paluszek

07.11.2025 23:07

Może być kilka powodów : - CV wpłynęło za późno i rekrutacja była już na finiszu osoby jakieś miały już rozmowy i wybrano kogoś z nich - Jeśli wpływa bardzo dużą liczą CV mogło ono zostać odrzucone , poprzez zawężenie liczby rozmów , albo okresu dat - mogłeś/mogłaś podać za wysokie bądź za niskie oczekiwane wynagrodzenie - według ciebie możesz mieć doświadczenie a według osób rekrutujących wręcz przeciwnie , częsta zmiana pracodawcy , sklepy butikowe , itd wiele czynników wpływa na proces rekrutacji.
    Karol

04.11.2025 11:19

Składałem CV na kasjera byłem na rozmowie ile się czeka na decyzje
    oyo

07.11.2025 11:28

ciekawe, czy wracają do kandydata nawet wtedy, gdy decyzja jest negatywna
    oyo

07.11.2025 11:29

w sumie to dobrze by było, bo nikt by nie musiał czekać w nieskończoność na odpowiedź, tylko odrazu by było wiadomo co i jak

02.11.2025 15:36

Obecny prezes na praktyki do Sławomira Nitka powienien się udać. Skoro nie wie jak generować zyski bez zajeżdżania pracowników sklepów.
    usia

06.11.2025 08:16

ale on ma w nosie pracowników ,on chce sie pokazac jaki to on wielki prezes jest i ze jego poprzednik do piet mu nie dorasta ... a prawda jest taka ze to mały zakompleksiony człowieczek nigdy nie dorówna Sławkowi . za nic ma wartosci Action i oby karma oddala mu z nawiazka za wszystkie krzywdy
    •Piterrr

05.11.2025 20:07

Czy ktoś startował do zespołu ds. otwarć sklepów?? Są tu ludzie którzy może tam pracowali albo znają kogoś kto tam pracuje bo na papierze to wygląda bardzo ciekawie?
    Aga1a

06.11.2025 05:35

Pracowałam z dwoma zespołami, ludzie wydawali się bardzo mili i zgrani. Praca ciężka bo poza domem i co 5 dni w innym miejscu.

04.11.2025 18:13

Pracuje w Action w Warszawie na lazurowej i nie polecam nikomu chyba że lubicie być gnębieni przez pracowników czy asystentki. Praca od początku z atmosferą jak do wroga. Nic nikomu się nie podoba, a robienie z ludzi (usunięte przez administratora) jest na porządku dziennym. Najpierw masz fejsować i jednocześnie doglądać kas a potem wyrzuty przez słuchawke gdzie każdy słyszy, że czemu nie pilnuje kas ( podobne błędne informacje są w kółko). Inna sprawa że pracownicy nie potrafią przekazywać informacji. Ilekroć się spytam o coś od razu syczą i wyrzuty że czemu czegoś nie wiem ( pracuje miesiąc czasu a jedyne co robię to siedzenie na kasie a i z tego obszaru wielu rzeczy nie wiedziałam do niedawna). Cięgłe patrzenie na kamery przez asystentki by zobaczyć co robią nowi pracownicy (połowa ekipy jest nowa) uważam jest słabe po prostu. Patrzenie apos byka, ironiczne odpowiedzi lub brak odpowiedzi to jest to co może tam człowiek doświadczyć. Największa klasę pokazuje "pani" Joanna gnębiąca pracowników, mówiąca na forum że wszystko co złe na sklepie jest przez nowych pracowników oczywiście dodając że " ona nie obraża oczywiście nowych". To jest osobą która zamiast powtórzyć coś przez słuchawke bo zwyczajnie się nie zrozumiało od razu reaguje agresywnie i krzyczy. Kolejnym problemem o którym chce powiedzieć jest fakt że tutaj nie mówi się o twoich obowiązkach bo niestety tutaj wychodzi się z założenia że jak się przeszło śmieszne szkolenie z "panią" Moniką o tym kim są najwyżsi szefunie w firmie krzak to pracownik na pewno wie jakie są jego obowiązki na sklepie. Codziennie dowiaduje się nowych rzeczy podstawowych które powinnam wiedzieć od kilku tygodni, a tu niestety dupa blada jest. Lepiej jest wałkować temat podpisu za umycie kibli przy użyciu pustej butelki po detergentów niz dobrze przeszkolić nowe osoby. Lepiej się śmiać z kogoś i drwić że nie słuchało się na owym szkoleniu z Moniką niż opowiedzieć o zasadach panujących fizycznie na sklepie. Zamiast tego jedyne co się dowiesz to to że pierwszego dnia masz wszystko wiedzieć a jak nie wiesz to jesteś spalony/a do końca życia i że jest praca na akord która mija się z celem totalnie. Jest wiele kwiatków które można powiedzieć ale niestety liter by zabraklo. Mówiąc w skrócie totalnie nie polecam tego miejsca i radzę omijać szerokim łukiem rozważanie pracy w tym action.
    Laura

04.11.2025 19:04

Zgadzam się, dodam również, że pracownicy kablują do kierownictwa jak coś źle zrobisz, a powinni pomóc. Kółeczko różańcowe wzajemnej adoracji. Nie pozdrawiam
    Gwiazda

31.10.2025 17:04

U mnie na sklepie byly takie przekroczenia, ze zostalam zmuszona do pojechania do innego miasta zeby wypracować swoje godziny. Oszukali mnie na kilometrowce ponieważ w ogole mi jej nie policzyli tylko dlatego ze jechałam z inną dziewczyna. Straciłam 4 godziny na dojazdach nic z tego nie mając nawet nie dostałam diety. Dlaczego osoba ktora ze mna jechała dostala zwrot pieniędzy za koszty paliwa?
    Sandra

03.11.2025 08:54

To ma sens, ale w sumie dlaczego tu osoba musiała jechać aż do innego miasta? Co to za przekroczenia? Bardzo to dziwnie brzmi i z mojej perspektywy jest niezrozumiałe.
    Ona

03.11.2025 10:25

Sklep ma określoną ilość godzin do przepracowania na tydzień, jak przekracza te godziny to ktoś musi jechać na inny sklep
    Action Bydgoszcz

28.09.2025 20:04

Gorąco nie polecam tej firmy! (usunięte przez administratora) wraz z pseudo HR stosują(usunięte przez administratora)na kierownikach i ich zastępcach. (usunięte przez administratora) Gdzie jest (usunięte przez administratora) który nie widzi dlaczego najlepsi kierownicy odchodzą właśnie z jego powodu. Ten człowiek niszczy ludzi psychicznie i ośmiesza przy każdej możliwej okazji, a HR (usunięte przez administratora) stoi obok i się z tego śmieje. Porażka czas, aby (usunięte przez administratora) coś z tym zrobił bo jak tak dalej pójdzie to zamiast kierowników będzie miał samych (usunięte przez administratora)i upadające sklepy, a właśnie tak już jest.(usunięte przez administratora)
    Antoni

01.11.2025 10:02

Tomaszek to lubi swoich i ten jego sztuczny usmieszek. On i jego hr kolezaneczka duecik nie do podrobienia jedno lepsze od drugiego. Dla tomaszka liczy sie pelna poleczka kosztem ludzi, a straszenie notattkami albo zwolnieniem.
    Anastazja

02.11.2025 10:55

Zgłoście to do PIPU, mediów. Ja zgłosiłam przypadek z moim sklepem do telewizji. Zbierają materiały i nie długo będzie materiał ukazujący nadużycia Action w Polsce. Im więcej nas będzie to rozbijemy tą szajke

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Action Poland?

Gość

29.10.2025 21:48

Najlepsze jest to że jak jest problem na sklepie z asystentem który wiecznie choruje , nic nie robi,o biurze nie na pojęcia i jak pracownicy zgłaszali na niego skargę to co zrobili ? KR przyjechał porozmawial z pracownikami a asystenta przeniósł na inny sklep . Dobrze że się w sierpniu zwolniłam. Teraz na sklepie jest praktycznie cały nowy zespół ...
    Ciekawa

29.10.2025 18:14

czy u Was też pojawiła się ponownie ankieta Voice of Action? Zastanawiam się, z czego to może wynikać
    Restona

15.09.2025 09:28

Myślicie, że w tym roku wrócą premie świąteczne? Wyżej na pewno ktoś coś już słyszał, dajcie znać tym na dole jak planować wydatki w tym roku 🙁
    The Beast

25.10.2025 13:20

W regulaminie wynagrodzenia jest napisane,że jest to nagroda dla pracownika,w luźnym tłumaczeniu,za wyniki poza przeciętna,robienie coś ponad normę.Udziela jej pracodawca na wniosek kierownika,który chce pracownika wyróżnić. Pracuje już długo w tej firmie,nigdy nie dostałem tej nagrody i nigdy nie słyszalem by ktoś z szaraków ja dostał. Może ktoś anonimowo się wypowie,czy słyszał o przypadku otrzymania ów nagrody? Ktoś tu pytał o plusy pracy a raczej benefity i tak wg naszego pracodawcy są to równy wymiar urlopu,czyli 26 dni dla każdego bez znaczenia na staż pracy,etat itd, dofinansowanie do Multisport, raz w roku pracodawca daje kasę na integracje i to do zespołu należy decyzja,na co chcą ją wydać. Elastyczny grafik,czasami bardzo elastyczny a raczej zmieniający się czasami z dnia na dzień, niewielka nagroda stażowa np z okazji 5 cio lecia pracy,lux medu bym nie wymieniał,bo pakiet jest bardzo okrojony,ale podobno to benefit, dodatek jednorazowy,jeżeli polecisz znajomego,rośnie wraz ze stanowiskiem tej osoby,wypłacony po przedłużeniu umowy. Wynagrodzenie na czas....no nie licząc 2 razy gdy akurat część musiała poczekać do poniedziałku z powodu jakiegoś problemu.No i karton z drobiazgami na święta typu karty do gry czapka z logo Action słodkie praliny notatnik długopis karma dla ptaków np kiedyś była no takie rzeczy. Także trochę tego jest.Premii nie ma.Byly wypłacone nagrody podczas pracy w co idzie,za 3000 otwarcie sklepu
    Edzia

28.10.2025 10:11

A zniżka 15%. Pracownik ma zniżkę na zakupy.
    Pracownik Bydgoszczy

15.10.2025 00:36

Widzę, że tu dużo złości jest wylewane, postaram się opisać jak wygląda praca w tej firmie: 1. Wypłata na czas, choć trzeba kontrolować paski wypłat 2. Dla każdego, 26 dni urlopu, i dla tych co pracują na cały etat czy na pół etatu. 3. Pracuję na pół etatu, na konto dostaję ok. 1900zł. 4. Praca wymaga ogromnego wysiłku fizycznego 5. Jest niewiele sklepów na których jest rozsądne i wspierające kierownictwo, więc (usunięte przez administratora) To chleb powszedni 6. Zadania, które wykonujesz są rozliczane, jeśli nie wyrabiasz się w tempie pracy czeka Cię rozmowa, jeśli to nie poskutkuje notatka służbowa (usunięte przez administratora) 7. Odkąd (usunięte przez administratora) przejął region nie ma szans na dodatkowe godziny 8. (usunięte przez administratora)to osoba, która nie jest w stanie pomóc w żadnej sytuacji, zamiatanie pod dywan ciężkich spraw to norma. 9. Dla Asystentów kierownika oraz kierowników pieniądze są bardzo dobre. 10. Jeśli porównujesz pracę w Action do pracy w Biedronce to jest to popadanie ze skrajności w skrajność, która i tak kończy się L4 przez zmęczony organizm 11. Mała obstawa osób na zmianach w większości sklepów, nawet tych wysokobeotowych tj. 3 osoby na zmianę czyli: kasjer, kierownik i pracownik do wykładania towaru. Jeśli chcesz przyjąć się do tej pracy, rozważ inne możliwości, bo jest to praca bez przyszłości i w wielkim haosie. Trzymajcie się! P.s. Aleksandrów, bardzo Wam współczuję.
    Bruno

24.10.2025 16:38

Okej, czyli to duża przesada wszystko? To może w drugą stronę ktoś plusy pracy wymieni i o tym podyskutujemy.
    Olekk

27.10.2025 08:19

Nie chodzi tylko i wyłącznie o kwestię tego, czy według kogoś jest źle, czy dobrze, bo jasne, że każdy ma prawo do swojej opinii. Poza tym nie oczekujmy, że praca w sklepie będzie tym samym co praca biurowa, ALE nie przesadzajcie też w drugą stronę, że jest to nie wiadomo jak ciężka praca. Powodzenia życzę w takim razie z takim podejściem, że trochę przepracujesz i potem na L4 musisz iść "ze zmęczenia". No z takim podejściem można narzekać na każdą robotę po kolei, tym bardziej będąc anonimowym w internecie, nic tylko pogratulować odwagi.
    Ewa

27.10.2025 08:18

Byłam na rozmowie rekrutacyjnej i dowiedziam się, że praca w sklepie Action nie ma charakteru pracy na akord, ale każdej osobie jest liczone jak szybko rozłożyła paletę, w jakim czasie i te wyniki są porównywane, czy oby na pewno ktoś bardziej się nie leni. Moim zdaniem to naruszenie zakresu umowy o pracę, szkoda zdrowia na takie chore warunki. Pracy oczywiście nie przyjełam, śmieszne
    Wiadro

26.10.2025 20:31

U mnie na sklepie w dalszym ciągu nic się nie zmieniło. Codziennie u jednej asystentki milion zadań pobocznych do awykonania człowiek nie wie za co się zabrać a ponadto załatwiła swojej koleżance etat po znajomości pomimo u niej braku podstawowej wiedzy.

Kontakt - Action Poland Sp. z o.o.

Uniwersytecka 13 40-007 Katowice

Branża główna: Sprzedaż detaliczna

InstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

26.10.2025 11:40

Pracowałem w jednym ze sklepów we Wrocławiu, zlokalizowanym poza centrum Wrocławia. Czułem się poganiany, słyszałem co robię źle za moimi plecami (nie kierowano takich informacji bezpośrednio do mnie), nie było absolutnie żadnych pochwał (z tego co usłyszałem). Nie radziłem sobie najbardziej z towarowaniem, kiedy byłem głównym kasjerem. Mając co chwilę klientów (druga zmiana + kasa) oczekiwano ode mnie, że powykładam ładnie 60 kartonów i kartoników, i je jeszcze posprzątam, mieszcząc się idealnie w czasie. Kiedy kierownictwo rozmawiało między sobą, ja nieraz biegałem z kartonami, żeby wyrobić się w czasie. Tak bardzo zależało mi na wykonaniu pracy, że niepotrzebnie się nadwyrężałem fizycznie. Całokształt tego sprawił, że moja wartość jako pracownika, zaczęła podupadać. Jak mam się inaczej czuć, jak muszę się mieścić idealnie w czasie - nawet jeśli to jest nierzadko fizycznie niewykonalne. Teraz mam inną pracę i różnica jest ogromna. Jak coś zrobię źle, to jest mi to przekazywane jak to poprawić. Jak któryś z pracowników się nie wyrobi - trudno, ktoś pomoże lub następna zmiana to załatwi. Tylu pochwał co otrzymałem w nowej pracy przez miesiąc, nie otrzymałem w Action przez kilka miesięcy. W nowej pracy jest także dużo wysiłku fizycznego i presji, ale przez uprzejmą, nastawioną na współpracę ekipę - czuję się szanowany, zmotywowany i doceniany. Sama praca w Action mi się podobała + miałem super współpracowniczki. W moim odczuciu zaś, atmosfera i nastawienie kierownictwa pozostawiało wiele do życzenia - spośród wszystkich prac w których byłem, tam czułem najmniej wyrozumiałości i wsparcia.
    Wtf

25.10.2025 13:01

Te cięcia godzin to jakiś żart, prezes chyba musi odwiedzić psychologa :) Czy pracownicy mają (usunięte przez administratora)w pampersy? Bo na tak obstawionych zmianach nie ma czasu iść do toalety!!! 3/3 przez cały praktycznie tydzień, ludzie na urlopach, a magazynu nie ma kto roztowarować, czym mamy robić te utargi z kosmosu? Czy Wy jesteście normalni? Testujecie ile można z człowieka wyciągnąć? Szok. Na pewno ktoś z HR to czyta, na litość boską reagujcie, bo tak się nie da pracować. Ktokolwiek wpadł na ten genialny pomysł nie ma pojęcia o konsekwencjach. Action zaraz będzie jak biedronki, zastawione rolsami z jedną kasjerką i kolejką na pół alejki. Frustracja jaka jest na sklepie to maskara, jeśli to się nie zmieni ludzie będą w du*je mieli te 300zl więcej, które zaraz będą wydawać na psychologów i fizjoterapeutów.
    Zawiedziona

24.10.2025 04:39

Dramat !!!cięcia godzin ,oszczędności na ludziach a wymagania by pełna półka była kiedy i jak ?? Wydawanie urlopów na siłę. Brak czasu na wszytko
    Dolny Śląsk

25.10.2025 09:54

Bzdury Pensja przy całym etacie to 3750 zł na rękę i to ma być wynagrodzenie za pracę na akord ? rozliczanie z każdej minuty .Wyzysk nie polecam . Widać to w sklepach wchodzisz i co chwilę nowa obsada . Przejrzyjcie na oczy ..
    Teflon

25.10.2025 09:58

Ja nie narzekam dostałam etat, a później będę się starała do awansu na asystenta dodatkowo fajne produkty na sklepie które można upchać na Vinted, polecam pracę.
    Nowy Pracownik

24.10.2025 11:20

Witam czytam Wasze opinie i jestem całym sercem z Wami , pracuje w jednym ze sklepów w Warszawie i powiem wam że to najgorszy wybór pracy w moim życiu . Jako jeden z wielu nowych pracownik powiem Wam że traktują nas ( jedna z asystentek pani J ) jak gó…. !!! Ciągle słyszymy że wszystko co robimy to jest źle, i wiecznie z Nas nowych ma bekę po same…. Jedynie to ta pani wszystko robi najlepiej i nikt więcej , próba dopytania jak ma być to zrobione to odpowiada Ci użyj mózgu jak go masz 😰 Kochani zastanówcie się dobrze czy chce pracować Action dwa razy !!!
    Lolo

24.10.2025 12:14

pisząc te słowa masz na myśli sklep na Lazurowej w Wawie bo wszystko by się zgadzało i można by dużo więcej napisać o tej pani J.
    Paulina

21.10.2025 12:58

Otwierają i nas Action narazie wstawione ogłoszenie na kierownika i zastępcę czy warto startować jakie wynagrodzenie mają kierownicy ?
    gal

22.10.2025 08:40

Kierownicy w Action dostają różne wynagrodzenia w zależności od regionu, więc lepiej regionalnie się dopytywac
    Odp

23.10.2025 08:52

Na rozmowę o pracę, jeśli zadzwonią do Cibie
    Klientka

22.10.2025 15:19

Żnin - jakieś dziwne rotacje pracowników, jeszcze 3 miesiące do tyłu mój najlepszy sklep, super personel, teraz strach zapytać o coś pracownicę. Widzę że są inne twarze, podpytywałam pracownicę co rozkładała towar, mówiła że atmosfera zgęstniała bo jest nowa załoga kierownicza i Pani regionalna. Szkoda nie wrócą stare czasy.
    Xyz

21.10.2025 22:31

Witam wszystkich. O co chodzi z niektórymi wpisami o Aleksandrowie? W kilku ostatnich wpisach spotkałam się ze stwierdzeniem jak np "Aleksandrów współczuję Wam". Pytam bo widzę, że jest ogłoszenie na kierownika akurat w tym mieście i nie do końca rozumiem o co chodzi. Nie taka atmosfera? Pozdrawiam.

14.10.2025 11:53

Praca w tym miejscu jest utrudniona ze względu na bardzo specyficzny styl zarządzania. Moja codzienna praca często polega na wykonywaniu zadań, które moim zdaniem powinny należeć do przełożonych, co prowadzi do nadmiernego obciążenia i dezorganizacji w zespole.Obserwuję też, że grafiki i dostępność kadry kierowniczej bywają nieprzewidywalne i zdarza się, że kluczowe osoby są nieobecne w krytycznych momentach. W mojej subiektywnej ocenie, takie postępowanie negatywnie wpływa na efektywność pracy, terminowość oraz sprawiedliwy podział obowiązków. Istnieje wrażenie, że zasady dotyczące czasu pracy i przerw są traktowane bardzo liberalnie przez samą kadrę, co frustruje pracowników niższego szczebla, którzy muszą ściśle przestrzegać regulaminu. Zauważalna jest również kwestia częstych przerw na palenie papierosów u osób zarządzających, co dodatkowo wydłuża czas oczekiwania na kluczowe decyzje lub wsparcie w nagłych sytuacjach. Podsumowując, problemem nie jest sama praca, a brak transparentności i konsekwencji w zarządzaniu zespołem oraz nieformalne przerzucanie obowiązków na podwładnych.
    Ewelina

14.10.2025 13:15

Brawo w końcu ktoś to powiedział! Włażą sobie w (usunięte przez administratora)a robole robią za wszystkich i zastraszanie jak się nie podoba to się zwolnij.. słabe
    President

21.10.2025 22:16

Napisz jaki sklep. Bo ogólnikowo to w 3/4 sklepów kadra zarządzająca zachowuje się tak samo!! Sama robi samowolkę a pracownicy obserwują. Gdyby była feer to wszyscy palący wyszliby zapalić przed godziną otwarcia sklepu. U mnie tak było. Sprzątałyśmy przed otwarciem kartony po zatowarowaniu i wszyscy wychodzili pooddychać świeżym powietrzem.. Nie tylko ci którzy palili.. Wszyscy! I atmosfera była super dopóki nie awansowała byle jaka asystentka na byle jaką kierowniczkę która przejęła nasz sklep. Teraz ona chodzi sprzątać przed otwarciem sama i dymek przy okazji a szary pracownik sprząta po niej sklep 😁😁 Żenada
    Paulina

18.10.2025 19:47

To jest najgorsza praca świata , zero szacunku do nikogo. A ci kierownicy bez wykształcenia to porażka. Regionalni jeszcze gorsi, syf na sklepie w magazynie i weź w trzy to ogarnij. Gorzej niż biedronce.
    Michalina

08.10.2025 11:45

Ile w waszych sklepach jest osób na zmianie? I czy to są wysokoobrotowe czy nisko?
    popy

10.10.2025 16:02

a ile osób ogólnie jest zatrudnione do jednego punktu? zatrudniają też czasami osoby do pomocy raz na jakiś czas, na 1/4 etatu chociaż?

18.10.2025 18:34

U nas 300tys tygodniowo i pracujemy 3/3 , oczywiście w tym już jest kierownik. Więc 2pracownikow+ kierownik
    tęczowysen

14.10.2025 14:39

Czy na pierwszą pracę to spoko miejsce? studiuję zaocznie i chciałbym dorobić

18.10.2025 18:22

Grafik się non stop zmienia a praca w weekendy to podstawa. Jeżeli jest to pół etatu to fajnie przyjść na 8h kilka razy w miesiącu i zapominać o tym gównianym haosie. Jeżeli masz odporną psychikę to spoko miejsce na początek bo gorzej już nie będzie
    Smutny pracownik

17.10.2025 12:21

A jak to u Was wygląda na sklepach z paleniem? Bo niby nie wolno,jak coś to przed sklepem,ale już kadra zarządzająca to może wyjść przez drzwi magazynowe i zapalić. I sprawa wyjść wyjazdów integracyjnych,czy to jest obowiązek zorganizowania takiego wypadu dla ekipy,czy kierownik może z tego zrezygnować?Bo z tego co widzę i słysze to jest to takie robienie czegoś na siłę.Kierownictwo odwleka temat bo wyraźnie nie chce integracji z zespołem.Przykre to.Na pytanie w tej kwestii burczy tylko,że sobie coś wymyślcie bo się tym zajmować nie zamierza.Komu by się chciało w takiej atmosferze przymusu spotykać. Firma daje kasę,a KS lub as ma to w nosie ,załatwiajcie sobie sami i tym podobne teksty.Bo to jest benefit i trzeba korzystać,jak coś daje góra,trochę by się przydało zaangażowania kierowników. Tak otwarta niechęć do pracowników jest bardzo demotywujaca.Moze czyta to jakiś KR i skontaktuje się ze swoim KS który coś odwleka w czasie integrację i się zaznajomi z przyczyną takiego stanu rzeczy,bo najwidoczniej coś nie tak się dzieje w zespole. No i ostatnia kwestia,jak wygląda u Was grafik są jakieś prośby? Kiedy dostajecie grafik na przyszły miesiąc,czy kierownicy trzymają się przepisowego tygodnia wcześniej?

18.10.2025 18:01

Oczywiście główna(usunięte przez administratora) jara fajki przed magazynem. Reszta może tylko w czasie przerwy i to pod warunkiem że się przebierze w swoje ubrania. (usunięte przez administratora) to porażka, nie ma przepływu informacji, zwala swoją robotę na asystentów , czepia się o głupoty choć sama nie daje przykładu. Pracuje się i nas w lubelskim 3/3 oczywiście już z kierownikiem. U nas impreza integracyjna w listopadzie, co pokazuje jak nikomu się nie chce tym głowy zawracać. Przez to że jest to wymóg to teraz na siłę trzeba się niby integrować. Grafik jest niby robiony na miesiąc do przodu ale to ściema. Grafik ulega zmianie kilkunastokrotnie, nie raz (usunięte przez administratora) nie informuje o zmianach, robi co się chce, wysyła ludzi bez konsultacji na inne sklepy itp itd. to praca na chwilę bo inaczej idzie się wykończyć psychicznie i fizycznie .
    Action worker

17.10.2025 12:33

Mam pytanko,może ktoś się wypowie. Jak to u Was wygląda z ludźmi pracującymi na cały etat? Co robicie poza tym co reszta? Zwroty,reklamacje,przebudowy,nowości? Z tego co widzę,cały etat to rzadkość i wiąże się z dużymi wymaganiami.Co poza codzienne obowiązki musicie robić?

18.10.2025 17:26

Robi się wszystko, a tak na prawdę robisz jakbyś miał dwa etaty . Czasy na rolkach z towarem są nieadekwatne . Mało tego gdy wjeżdża 30rolek z towarem i niby masz na nie czas 25 h - trzeba to zrobić przez cały dzień co jest nie ralne bo latasz na kasę i masz inne obowiązki ... A wiadomo że następnego dnia wjeżdża kolejna dostawa . W action praca wygląda tak że pracuje się po 3 osoby na zmianie - oczywiście jest już w tym kierownik. Teraz jeszcze główny prezes ucina godziny bo mu się dupa nie spina i pokazówkę urządza kosztem zwykłych pracowników. Pracowałam w różnych sieciach ale ta jest najgorsza
    spacecat

15.10.2025 10:49

jestem zadowolony. pracy generalnie, mija mi zaraz 6 miesiąc i już jestem po pierwszym awansie, u poprzedniego pracodawcy mogłem o tym pomarzyć 😂 zobaczymy jak będzie dalej

Zostaw merytoryczną opinię o Action Poland Sp. z o.o.