Action Poland

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Action Poland Sp. z o.o.

Opinie o Action Poland Katowice

Nie przegap nowości o Action Poland Sp. z o.o.!

16.08.2022 20:18

Praca sama w sobie jest fajna. Tylko kierownictwo czasami przesadza. Pracuje na północy Polski i kierownictwo wybiera sobie pupilki a reszta traktowana jest jak (usunięte przez administratora) Także równość to na pewno nie jest domena Actiona. Plus do tego kierownictwo znajduje sobie pracowników wśród znajomych.
    Inni też

24.07.2022 18:48

Odradzam i przestrzegam. Pani kierownik regionalna wraz z Panią HR nie chciały przyjąć mojego wypowiedzenia. Niestety obie Panie dopuściły się pogwałcenia praw pracownika, sprawa poszła wyżej

28.07.2022 16:48

Bez względu na okolicznosci pracodawca nie ma prawa nie przyjąć wypowiedzenia
    Inni też

15.08.2022 22:43

Nie przyjęły mojego wypowiedzenia i wymusiły na mnie podpisanie wypowiedzenia firmy. Wschód
    Nala

27.07.2022 14:35

Cześć, czy umowy o pracę dostaje się od początku zatrudnienia, czy dopiero po okresie próbnym?
    Nala

01.08.2022 08:35

Dziękuję

15.08.2022 22:36

Co z tego że masz tą umowę, ja firma nie chce zatrudniać na cały etat. Zatrudniają na pół etatu, albo 3/4, obiecują że po okresie próbnym dadzą cały etat, a jak przychodzi co do czego to umywają ręce i całego etatu na oczy nie zobaczysz. Żenada
    Ciekawy

11.08.2022 11:33

Jak wygląda sprawa ze zwolnieniem się? Wysyłaliście na adres firmy wypowiedzenie plus złożyliście drugie kierownikowi sklepu ? Z góry dziękuję za informację

11.08.2022 20:14

Również jestem ciekawa
    Kasia

15.08.2022 22:30

No jak ja złożyłam wypowiedzenie to regionalna nie przyjęła go, i razem z Panią HR wymusiły na mnie podpisanie wypowiedzenia od firmy. Przestrzegam przed pracą w tym miejscu

05.08.2022 23:00

Kato

12.08.2022 18:02

Kato podobnie - region to pomyłka zarządzającego...

15.08.2022 22:25

Region wschód - regionalna podobnie, zarządzanie na poziomie zarządzania bazarem przy PKS

13.08.2022 13:42

Ile czeka się na maila ze skierowaniem do lekarza medycyny pracy po 31 dniowym l4

13.08.2022 21:21

Na maila ze skierowaniem? Wszystko ustalasz ze swoim kierownikiem ale po ostatnim dniu l4 - czyli w pierwszy dzień pracy powinieneś od razu iść na badania.
    Halinka

12.08.2022 11:29

W jaki sposób dowiedzieliście się że nie przedłużą wam umowy próbnej? Kiedy was o tym poinformowano?

12.08.2022 20:33

Musisz sprawdzić bo nie pamietam dokładnie ale pracodawca musi Cię powiadomić 7 lub 14 dni przed zakończeniem umowy ze nie przedłuża Ci jej. Ogólnie uważam ze powinien zaprosić Cię do biura i powiedzieć Ci to, ewentualnie podać szczegóły dlaczego ale to obligatoryjnie
    Olka

11.08.2022 08:51

Czy sklep action zatrudnia pracowników z orzeczeniem o niepodległości?

11.08.2022 15:26

Tak, bardzo chętnie
    Lut

05.08.2022 21:09

Mam pytanie dotyczące szkoleń. 8tyg. To wiem, ale w jakim systemie. Czy można 12h czy po 8h i czy normalnie wraca się na weekend do domu? Czy jest to kwestia dogadania się z kierownikiem sklepu szkolącego czy jakaś odgórna wytyczna?
    Lut

08.08.2022 16:26

Dziękuję za odp. czy w takim razie szkolenia sa np 7-15? czy tez 14-22, bo słyszalam, ze tak sie generalnie pracuje w Action
    yy

10.08.2022 11:50

Dwie zmiany bo pracować będziesz na dwie zmiany.
    Ala

04.08.2022 10:10

Pracownicy mają możliwość korzystania z jakichś rabatów na produkty?
    Gluck

10.08.2022 09:15

To chyba akurat twoje standardy...
    Gluck

10.08.2022 09:15

Jest się czym chwalić
    Ewa

06.06.2022 09:17

Czy pracownicy mogą mieć przy sobie telefon? I na jakiej zasadzie działa w sklepie rabat pracowniczy, czy to jest określoną kwota w miesiącu czy tylko wybrane produkty?

08.08.2022 09:36

A ja mam dziecko w przedszkolu więc telefon mam zawsze przy sobie na wszelki wypadek. Nie używam, ale w razie awaryjnej sytuacji muszę go mieć pod ręką. Dla mnie dziecko jest najważniejsze na świecie :)
    Aha

08.08.2022 17:05

Współczuję...na pewno będziesz tego żałować jak za 40 lat odda cię do DPSu.

08.08.2022 10:40

Praca sama w sobie nie jest zła, ale za to kierownictwo do bani. Awansują ludzi, którzy nie mają pojęcia o zarządzaniu zespołem, dodatkowo dzielą zespół na tych których lubią (mogą się obijac) I tych, których nie lubią (ci pracują wtedy ponad miarę). Kierownictwo wiecznie przesiaduje w biurze lub na socjalu, obrabia d... pracownikom i regionalnemu. Komentuje czyjeś pójście na L4. Zamiast awansować dzieci na kierowników i zastępców poszukajcie kogoś kompetentnego! Przez takie cos szukam nowej roboty, jak trafię to odejście z tej firmy będzie najpiękniejszą chwilą od ponad roku pracy tam.
    Kowalska

18.07.2022 10:54

Ciekawe jest to, że strasznie wszyscy pilnują regulaminu od pracowników, ale niektórzy mają przywileje i ciągle przerwy na fajki w czasie pracy. Czy to jest zgodne z regulaminem???
    nuti

02.08.2022 10:54

to nie umiałby też pisać, może warto zapoznać się ze znaczeniem słowa zanim się go użyje?
    :P

04.08.2022 08:53

A może należałoby umieć odczytać ironię z wypowiedzi? Poza tym radzę zapoznać się ze znaczeniem słowa analfabeta. Znaczenie jakie podawano w szkole podstawowej w klasach 1-3 nie jest w chwili obecnej pełne. Poduczyć się a później do ludzi wyjeżdżać że czegoś nie rozumieją bo samemu wychodzisz na głupka. Czytaj ze zrozumieniem- taka mała wskazówka.
    ???

15.04.2022 14:02

Ile zarabia z-ca kierownika i jak wygląda rekrutacja, szkolenie? Ktoś podzieli się opinią?
    Prawdomówny

30.07.2022 22:31

Nie jeden sklep tylko większość. W kilku sklepach w calej Polsce może jest wysoki standard a to też nie na każdej płaszczyźnie.
    Była

31.07.2022 09:28

Otóż to!!!! Widzę, że się rozumiemy.
    zainteresowany

28.07.2022 21:43

jak wyglądają zarobki kierownika? Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?
    wgl

29.07.2022 14:02

Zależy od regionu w którym pracujesz

29.07.2022 15:10

Poniżej są komentarze. Poczytaj sobie
    Magda

28.07.2022 12:35

Na ile pierwsza umowa dla kierownika?

28.07.2022 19:17

2 lata
    Zastępca kierownika sklepu

28.07.2022 10:18

Dolorr

Przebieg rekrutacji Najpierw rozmowa z HR, w bardzo przyjemnej atmosferze, profesjonalnie przeprowadzona. Później niestety było tylko gorzej - kolejny etap to rozmowa z KR i kierownikiem sklepu. Pytania o trudne sytuacje w sklepie, o tworzenie grafików, poprzednie miejsca pracy. Pierwszy raz spotkałam się z prośbą o "zareklamowanie się" - co to ma być? Żenujący sposób na poznanie kandydata do pracy. Tak samo jedno jedyne pytanie od KS - czy będę w stanie cały swój czas poświęcić dla action. Gdy usłyszałam to pytanie, już wiedziałam że nie chcę tam pracować. Oczywiście nie otrzymałam odpowiedzi po rozmowie rekrutacyjnej. Pytania Jak wyobrażam sobie dzień pracy, jakie doświadczenie, czy będę w stanie poświęcić cały swój czas firmie, ach i wisienka na torcie : prośba o zareklamowanie się.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    #ZastepcaKierownikaSklepu
    Dona

24.07.2022 17:23

Cześć, Czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat szkolenia dla kierownika ? Czy trafia się na sklep najbliżej miejsca zamieszkani ? Na Pomorzu/w Trojmieście jest jakiś taki sklep czy możliwe że trafie do sklepu na drugim końcu Polski? A jeśli jest to ktoś może coś napisac o tym sklepie czy szkolenie jest porządne ?

25.07.2022 23:30

Możesz trafić do sklepu w drugiej części Polski. Jak trafisz - trudno powiedzieć. Jak będziesz znał miejsca - napisz tu, spytaj. Ja powiem, z własnego doświadczenia, że jestem bardzo zadowolony. Większość szkolenia to praca na sklepie ale musisz mieć tez czas na ogarnięcie rzeczy biurowych itp. Dodatkowo firma Ci zapewnia nocleg i wyżywienie. Dojazdy rozliczasz w delegacji ;)
    Bla

12.07.2022 12:08

Czy możliwa jest umowa na 1/4 etatu? Widziałem na stronie możliwość pracy 10-40h tygodniowo

14.07.2022 15:21

Właśnie ze jest na odwrot na niektórych sklepach. Wtedy takie osoby s a planowane na dni kiedy są potrzebne np ma wekendy
    Barak

25.07.2022 12:09

Na pracuj są różne oferty pracy pod względem godzin, jest mowa szczególnie o pracownikach zatrudnionych na 3/4 i 1/2 etatu, ale nic nie pisze, że nie można być zatrudnionym na 1/4. Też chce tak pracować, w szczególności teraz przez wakacje
    Różowa

25.07.2022 11:57

Jestem pozytywnie zaskoczona asortymentem niektórych sklepów. Można bardzo dobre okazje wyłapać, chociażby za zestaw ogrodowy w rozsądnej cenie. Użytkowany już od weekendu, bardzo polecam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Action Poland?

sisi

15.07.2022 06:41

Ile zarabia kierownik ?tak mniej więcej, wiem że to zależy od województwa ..ale może ktoś pracuje lub pracował i moze powiedzieć..
    nut

22.07.2022 10:08

z tego co czytam to jednak sporo zależy, więc najlepiej jak pewnie dopytasz tam gdzie cię to interesuje
    Xyz

15.07.2022 15:21

Inflacja szaleje, ciężko się żyje, a firma nawet palcem nie kiwnie, zero premii.... zero podwyżek w obecnym czasie.... to nie jest mała firma....
    Andrzej

20.07.2022 21:52

Firma to nie fundacja. Załóż firmę i rozdawaj pieniądze, zobaczymy jak długo uda Ci się wytrzymać na rynku.

21.07.2022 20:12

Podwyżki i premie są raz w roku. Zobaczymy jak będzie jak będzie na koniec roku.
    Leszek

21.07.2022 19:39

Dlaczego usuwacie opinie?

04.07.2022 12:18

Oczekują doświadczenia i profesjonalizmu, a nie potrafią dać konkretnej i merytorycznej odpowiedzi na zakończenie rekrutacji na wyższe stanowisko. Zapraszają na rozmowę i nie czytają przebiegu zawodowego umieszczonego w CV? Jak można odrzucić kogoś po rozmowie przez brak doświadczenia na danym stanowisku, skoro wszystko umieszczone jest w dokumentach. Zaprasza się ludzi dla zabawy? Brak jakichkolwiek podstaw z zakresu wiedzy i umiejętności do prowadzenia takich rozmów, brak poszanowania drugiego człowieka oraz brak odpowiedniej oceny i informacji zwrotnej świadczy tylko o niskim poziomie i niekompetencji, co rzutuje bardzo na obraz firmy, a szkoda.
    Tamara

20.07.2022 22:01

Trochę brak logiki w tej wypowiedzi. Trudno się pogodzić, że był ktoś lepszy?
    essi

21.07.2022 09:03

Zawsze może zdarzyć się ktoś kto będzie im bardziej pasował na dane stanowisko. na pewno nie byłaś jedną rekrutowaną osobą
    Ja1998

10.07.2022 14:06

Orientuje się ktoś jakie są zarobi na stanowisku zastępcy kierownika?

20.07.2022 09:52

Nie jest to niemożliwe. Ja poszłam do pracy mając 16 lat, co za tym idzie w wieku 20 miałam już 4 letnie doświadczenie. W tym 2 lata takiego porządnego.

20.07.2022 09:53

Nie ma co oceniać, różni ludzie mają różne sytuacje.
    Xvv

15.07.2022 23:11

Cześć. Składałam CV do pracy w actionie, Pomorze. Sprawa wygląda tak, że mam półtora roczne dziecko. Chcę pójść do pracy, jakiejkolwiek na początek. Moje pytanie brzmi o zmiany, czyli w jakich godzinach się tam pracuje na 1 i w jakich na 2 zmianę? I najważniejsze czy można się jakoś dogadać żeby robić tylko na poranną? Wiem, to trudne, ale patrząc na moich znajomych, to się da, ale wiele zależy od 'góry'. Dziękuję za odpowiedź.
    nick

18.07.2022 22:28

no taka prawda, nie można iść tylko jednej osobie na rękę
    nick

18.07.2022 22:29

zwłaszcza, że potem zaczęłaby się lawina osób, które też chcą na ranną i na popołudnia nie byłoby komu chodzić

Kontakt - Action Poland Sp. z o.o.

Uniwersytecka 13 40-007 Katowice

Branże: Sprzedaż detaliczna

InstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

15.07.2022 15:06

16.07.2022 19:51

Musisz dać po prostu wypowiedzenie obowiązuje cię 2 tygodniowe ale możesz spróbować też za porozumieniem stron, ale jak nie mają ludzi do pracy to mogą ci nie podpisać
    Ancza

14.07.2022 16:04

Jak wygląda szkolenie ? Co z noclegami? Czy sklep załatwia nocleg czy musisz radzić sobie sam ?
    lou

15.07.2022 15:24

noclegami? macie jakie wyjazdowe szkolenia?

09.07.2022 23:24

Hej planuje zwolnić się z Actiona komu dawaliście wypowiedzenie? Kierownikowi? Jeśli nie ma kierownika zastępcy? Czy wysyłać do HR? Robią problem żeby podpisać wypowiedzenie za porozumieniem stron?

10.07.2022 18:31

Możesz dać zastępcy ale najlepiej dać kierownikowi. Możesz prosić o rozwiązanie za porozumieniem ale wszystko zależy od sytuacji na sklepie No bo jednak trzeba mieć obsadę na sklepie

13.07.2022 16:19

Dzięki za odpowiedź. Niestety praca w tej firmie to tylko udręka.
    Śląsk

28.06.2022 21:33

Coraz mniej pracowników na sklepie... Potrzebujesz pomocy?zapomnij! Nie ma nikogo na sklepie oprucz kasjerka-która siedzi na kasie. Rozumiem ciężkie czasy... Ale takie oszczędności na dobre nie wyjdą. Nie pozdrawiam..... Bytom
    Wana dama

12.07.2022 20:34

Weś się rozbiegnij a ściana sama się znajdzie!!!
    Mamtaksamo

12.07.2022 23:18

To prawda,życzę powodzenia regionalnej o HR.Kawka kawkę pogania a gdzie czas na fejs.
    Ktosik

02.07.2022 09:53

Ile jest etapow rekrutacji jeśli chodzi o stanowisko kasjer sprzedawca ? Długo trzeba czekać na odpowiedź zwrotną?
    elka

04.07.2022 08:14

jedną rozmowę miałam, a odpowiedź chyba dość szybko była telefonicznie, na pewno nie czekałam jakoś długo
    O

09.07.2022 01:05

Błagam..
    P

09.07.2022 00:49

Nie polecam, Pani kierownik regionalna zamiast oceniać sytuację obiektywnie i profesjonalnie, jak to kierownik regionalny powinien, ocenia pracowników pod kątem swoich subiektywnych emocji, a Pani HR jej wtóruje

28.06.2022 12:58

Ola12

07.07.2022 12:05

Najwyraźniej na jakiejś podstawie został wysnuty. Treści już nie ma, więc nikt się nie odniesie.
    kodi

08.07.2022 08:24

ja akurat treść widziałem i moim zdaniem klient nie był roszczeniowy, ale to już każdy musiałby sam ocenić
    Grażynka

03.07.2022 14:36

Hej jak wygląda szkolenie BHP? Wiem że jest w pierwszym dniu, ale jak długo trwa szkolenie i podpisanie umowy?
    Jula

05.07.2022 15:08

U mnie było to około 2h na podpisanie umowy i 3-4 h szkolenie bhp
    lis

06.07.2022 08:11

a to ta umowa była tak omawiana czy coś jeszcze, że dwie godziny to zajmuje?

05.07.2022 17:07

Obsługa do bani kierownictwo chamskie w (usunięte przez administratora) poprosiłem o poradę a zostałem zbesztany (usunięte przez administratora)
    Ola

03.07.2022 22:32

Witam na jakie zarobki na rękę można liczyć w centrum logistycznym w Bieruniu na wózku wysokiego składowania? Pozdrawiam ????

30.06.2022 04:33

Czy w action można sobie ustalać grafik do swoich potrzeb?

02.07.2022 17:39

A dodatkowo jeszcze przychodzę wcześniej do pracy albo zostaje dłużej na 10-12 bo ciagle ktoś na L4 ale ch… wie gdzie….
    Malika

02.07.2022 21:24

No właśnie koszmar. Rozumiem chodzić na 2 zmiany co drugi tydzień, a nie 8 tygodni ciągiem, bo były braku w personelu, a przecież kiero ma małe dziecko w przedszkolu. Jak jesteś taki wspaniały to pracuj 6 dni w tygodniu od 14 do 22, dolicz sobie czas na dojazd i zapomnij, ze masz życie osobiste jak jak Twoja ukochana mieszka 100 km od Ciebie.
    Gosc

26.06.2022 17:29

Czy do pracy w action jako sprzedawca jest potrzebna książeczka sanepidowska ??
    Xyz

28.06.2022 15:22

Nie
    adwokat

01.07.2022 12:15

Zgadza się, gdyby tak było, to na pewno zostałoby to wyszczególnione
    Może nowy

25.06.2022 21:08

Cześć zastanawiam się nad złożeniem CV i chciałem zapytać jak wyglada dzień pracy ile się zarabia i czy są możliwe wolne weekendy na studia
    Miz

30.06.2022 07:26

Odradzam, poczytaj komentarze to się wszystkiego dowiesz
    adwokat

01.07.2022 12:14

a może odpowiedz na zadane pytania, zamiast od razu odradzać? ma własny mózg, zdecyduje sam...
    Mariee

30.06.2022 21:27

Witam serdecznie Jak przebiega rozmowa rekrutacyjna na stanowisku - pracownik sklepu ? Jakie są zadawane pytania oraz kto prowadzi rekrutację ? Po jakim czasie jest odzew że strony pracodawcy i jak to wygląda później? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ????

01.07.2022 11:41

Przewiń sobie niżej i znajdziesz odpowiedzi…

Zostaw merytoryczną opinię o Action Poland Sp. z o.o.

Oferty pracy - Action Poland Sp. z o.o.

Pracownik Sklepu

Tarnowskie Góry