Action Poland

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Action Poland Sp. z o.o.

Opinie o Action Poland Katowice

Nie przegap nowości o Action Poland Sp. z o.o.!

14.02.2024 20:02

Aniula

16.02.2024 20:33

Miejsce szkolenia do ustalenia przez kierownictwo.. przeważnie 4 godziny
    Wypłaty

09.02.2024 05:54

Czy wypłaty będą wypłacane dzisiaj czy będzie opóźnienie? Dlaczego przelewy przychodzą ostatnią sesją w banku?
    fryk

15.02.2024 11:23

na zmiany się pracuje jak chyba w każdym podobnym sklepie
    Magda

13.02.2024 18:36

Chciałam dopytać , bo pojawiła się oferta pracy tylko tam jest napisane że praca od 10 do 40 godzin tygodniowo czyli co to oznacza.
    Lin

13.02.2024 20:06

Najprawdopodobniej szukają na niepełny etat. Ale zawsze trzeba mieć na uwadze, że mogą być tzw dopracowania.
    Lin

14.02.2024 16:19

Tzn. że mogą ci wpisać w grafik do 150h, mimo że np jesteś zatrudniony na pół etatu. Tak podpisujesz w umowie. I możecie to sobie wygooglac co to są dopracowania. Minimum wysiłku. Nie znając swoich praw nie zadbacie o nie....
    Damian

14.02.2024 16:03

Od jakiegoś czasu regularnie co chwilę pojawiają się ogłoszenia na pracownika sklepu w Warszawie na lazurowej, czemu tak jest? Czytam wiele opinii o sklepach w Warszawie i chyba wszystkie są negatywne. Spodziewam się że tu nie jest inaczej ale macie jakieś doświadczenia? Jak tam z kierowniczka? Jak z pracownikami?

08.02.2024 09:39

TT

12.02.2024 22:50

A połowie zmiany e soboty KS dlaczego nie pracują?
    Ola

12.02.2024 22:58

Raz na jakiś czas RM sprawdzą czy KS pracuje na popołudnie 5 dni w miesiącu. Bynajmniej w naszym regionie tak jest. Fajnie by było jak by firma wprowadziła @Pracodawca aby każdy KS pracował jedna sobote w miesiącu na popołudnie ! Przykład idzie z góry co to za KS który miga się od popołudniowych sobotnich zmian.
    Szczerze piszę

23.10.2023 22:05

Brak audytu pracy KR i KS, co powoduje, że brak reakcji na zgłaszane naruszenia względem pracownika na sklepie. Sytuacja psychicznie wykańcza, na granicy zgłoszenia do PIP. Nie wiem czy to pojedynczy przypadek w moim regionie, czu wiele takich w kraju.
    Zdziwiona

28.01.2024 20:57

Mnie dziwi to że są takie KS które nie pracują w soboty a jak już to rano, albo soztaja dłużej wychodzą wczejsciej robią co chcą. A każdy pracownik nie może nawet wziąść urlopu kiedy chce.

11.02.2024 19:16

Nepotyzm następuje w momencie kiedy ktoś ma benefity z wynikającej relacji. Choć też uważam, że praca w Takiej relacji jest chora to mimo wszytsko jest dozwolona o ile wszystko działa w granicach prawa.
    Ktoś

30.01.2024 20:26

Masakra totalna, aplikowałam o pracę do jednego ze sklepów x razy i ani razu nie raczyli się odezwać, no może tylko raz dwa lata temu zaprosili mnie na rozmowę, która była stratą czasu i tyle, bo odmówili mi tylko dlatego, że nie miałam wtedy prawa jazdy i mieszkałam poza miastem. Non stop oferty o pracę są odświeżane i zamiast odezwać się do osób, które wysyłają CV to po prostu cię olewają, Żenada i tyle...

31.01.2024 11:23

Nie masz kwalifikacji to nie dzwonią proste
    Michał

11.02.2024 14:27

Może masz kiepskie CV?
    Agata

10.02.2024 01:55

Jakie dokładbie dokumenty trzeba przesłać HR?
    Justa

08.02.2024 20:13

Hej jak wygląda praca godzinowo w sklepie? A zarobki na 3/4 etatu ?
    @byłypracownik

08.02.2024 10:40

Hej. A ja chętnie się dowiem,czy ktoś z Was zatrudnionych w tej firmie przeszedł (usunięte przez administratora) Czy jest ktoś kto wystąpił na drogę sądową? Lub podjął jakieś inne kroki? Może ktoś ż zachodniopomorskiego?
    Kantydat

01.02.2024 10:53

Widze ze kolejny raz pojawia sie ogloszenie o rekrutacji do action zawiercie Mam pytanie, moze ktoś podzieli sie opinia o pracy w tym miejscu
    kobieta

05.02.2024 10:28

uop jest na czas nieokreślony?
    nersita

06.02.2024 11:09

serio nie dają zlecenia nawet studentom?
    Justi

01.02.2024 23:22

Czy w Actionie są nocki?
    Ola

06.02.2024 23:46

Większość zespołu sklepowego zaplanowana jest na nockę plus dodatkowe osoby z regionu.
    Wróżka

07.02.2024 18:38

Często w miesiącu są takie inwentaryzacje?
    .A.

24.01.2024 15:06

Dziwna firma. Niby taka przyjazna pracownikom i te inne duperele, a z drugiej strony strasznie proceduralna i robiąca z człowieka cyferkę w Excelu. Jestem w trakcie szkolenia na ASM. Wiadomo, praca z towarem. Śmiechem na sali jest dla mnie wyznaczanie czasu na każdą rolkę w ile ma być zrobiona (i to na jedną osobę). Nie ma opcji, że będę tego wymagać i pilnować u siebie. Nie pracujemy na akord, na szczęście na sklepie szkoleniowym też myślą podobnie i rolka jest robiona w przynajmniej dwie osoby które idą NORMALNYM tempem. 8 tygodni szkolenia na innym sklepie, mój akurat jest oddalony 200 km od mojego miejsca zamieszkania. Jest hotel, wyżywienie, no spoko, ale może dla innych osób może być to kłopotliwe. Dziwne są sposoby podpisania umowy bo podpisanie umowy i szkolenie BHP odbywa się jeszcze w innym miejscu niż Twój sklep i jeszcze w innym niż sklep szkoleniowy. Pewnie z tego względu żeby panie HR-ki się za bardzo nie męczyły i żeby oczywiście koszta się zgadzały, bo to słowo to świętość. KOSZTA. Asystent robi wszystko to samo co kierownik. Obowiązków jest multum, ale cóż, powiedzmy że pensja jest tego warta. Procedura jest na wszystko. Na wszystko podpis, formularz, tablica biała na której musi być wszystko rozpisane co do minuty, bo przecież może przyjechać szanowny AM i zacząć wyliczać czy wszystko się zgadza. A potem powie, że tablica jest źle bo ktoś zapomniał zmienić datę. Na razie moja ocena 5/10.
    Effka

05.02.2024 12:10

Jeśli już masz takie odczucia na etapie szkolenia, to nie wróży nic dobrego. Miałam podobnie, praca w tym miejscu to była strata czasu i nerwów. Juz okres szkolenia budził wątpliwości. Potem było tylko gorzej, równia pochyła. Żadnych pozytywów nie znalazłam w tym miejscu, jedynie ciągle rozczarowanie, frustracja, zderzenie że ścianą. Nie licz na to, że ty nie będziesz wymagać rolek na czas. Asystent nie ma nic do powiedzenia. (usunięte przez administratora) za kierownika i ma siedziec cicho. Jeśli zaczniesz kwestionować cokolwiek, szybko się z tobą uporają, po cichu, nawet się nie spodziejesz kiedy... Tak jest w Action. Musisz się dostosować. Inaczej przerwij to nieszczęsne szkolenie i nawet nie wchodź w to dalej, bo nie wytrzymasz psychicznie.

05.02.2024 12:46

Przyszedłem na ASM i sporo czasu minęło odkąd pracuje w tej firmie, zasady są po to żeby każdy pracował wg wyznaczonych norm, jeśli nie chcesz ich przestrzegać i pilnować to lepiej się zwolnij bo ja bym z taką osobą nie chciał pracować. Jako ASM po podpisaniu powinnaś wiedzieć, że mamy wyznaczone miejsca w Polsce gdzie podpisujemy umowy i są prowadzone szkolenia BHP i wbrew pozorom nie są to koszta zbędne bo drożej by było gdyby BHP owiec musiał jeździć po Polsce niż jak Ty dojedziesz do wzyznaczonego miejsca. Napewno na rozmowie nie ukrywano przed Tobą że szkolenie jest poza miejscem zamieszkania. Jeśli masz tyle w sobie złości już na tym etapie to lepiej się zwolnij. I pensja i obowiązki kierownika a ASM to nie jest taka sama bajka. Ty nie masz odpowiedzialność za cały sklep.

Oferty pracy - Action Poland Sp. z o.o.

Asystent Kierownika Sklepu

Kierownik/Kierowniczka Sklepu

Wołomin

Zainteresowana

22.01.2024 08:49

Czy może ktoś napisać jakie wymagania faktycznie ma firma zatrudniając pracownika. Złożyłam cv ale dostałam odpowiedź że mój profil nie spełnia wymagań dotyczących stanowiska (pracownik sklepu). Mam średnie wykształcenie, pracowałam kiedyś w sklepie. Mam 46 lat i dłuższą przerwę w zatrudnieniu. Czy tam przyjmują tylko młodych?
    Actionka

01.02.2024 22:31

Ewentualnie po liceum po roku pracy jako kasjer możesz zostać zastępca... Doświadczenie wymagają od osób z zewnątrz,zupełnie obcych.Co sklep to obyczaj.
    Teszka

05.02.2024 08:57

Niestety znajomych się zatrudnia, tuszuje się ich błędy i którzy później dostają awanse,które powinny dostać inne osoby, którym faktycznie to się należy za wyniki i wkład pracy w sklep. Znajomki dostają więcej wolnych weekendów i więcej porannych zmian.
    Kasia

01.02.2024 22:11

Czy ktoś wie czy w Braniewie będzie otwierany w niedalekim czasie sklep action
    XYZ

18.01.2024 13:50

Czy mogę prosić o informację na jakie zarobki można liczyć na stanowiskach kierowniczych ? Ile zarabia się na stanowisku asystenta ?
    Yyyy

21.01.2024 22:47

4500-7800
    Xyz

26.01.2024 19:40

Rozumiem, że 7800 to stawka w dużych miastach dla kierownika sklepu? @Pracodawca
    Aga_77

14.01.2024 17:41

Hej. Czy ktoś z was mógłby się podzielić informacją jak wygląda pierwszy dzień w pracy w firmie Action? Niedługo zaczynam tam pracę i jestem ciekawa jak to wygląda od środka ????
    Rumba

26.01.2024 13:14

Pamiętasz może jak rozmowa wyglądała? długa jest? pytają o jakieś dziwne rzeczy?
    Rumba

26.01.2024 13:15

Pewnie tak najczęściej tak pracodawcy właśnie robią żeby od początku tygodnia startować
    Lolek

25.01.2024 21:07

Kończy mi się w tym miesiącu umowa, kiedy Kierownik powinien mnie poinformować o przedłużeniu? Czy pracownik powinien poinformować o braku chęci do przedłużenia umowy?
    Lok

26.01.2024 11:15

Tylko przy wypowiedzeniach i rozwiązaniach umow są określone terminy. Przy końcu umowy niestety nie ma terminów określonych prawem. Raczej grzecznościowe ustalenia.
    Szkolenie

10.12.2023 20:49

Hejka, mam pytanko, jak długo trwa szkolenie na asystenta kierownika na sklepie szkoleniowym osoby z zewnątrz, czyli niezatrudnionej dotąd w Action?
    Alehandro

14.01.2024 13:49

Czekam aż w końcu firma wprowadzi anonimowe ankiety, co pół roku, oceniające prace kierownikow regionalnych, ktore zobaczy ktoś wyżej! Przydałyby się i to bardzo bo czasem to są kpiny co się dzieję....
    Butterfly

23.01.2024 19:49

Tu się zgodzę w 100%! Nikt nie weryfikuje ich pracy, każą robić z ludzi (usunięte przez administratora) a później zwalają winę na kadrę kiwrownicza ze skutkiem wypowiedzenia... Zero szacunku Jestesmy dla nich tylko numerkami..

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Action Poland?

18.01.2024 23:46

Witam. Czy ktoś wie co się stało z sklepem w Kartuzach na Kaszubach? Jakiś czas temu pracowała tam zgrana ekipa nawet były kilku pracowników mężczyzn z którymi się miło rozmawiało a teraz same nowe twarze nawet kierowniczkę zwolnili i teraz szukają nowego kierownika już od kilku miesięcy.. Myślałem czy wysłać tam CV ale nie wiem. Podobny zwykły pracownik zarabia tam powyżej 5 tyś brutto,???
    świąteczna

30.11.2023 11:50

cześć bardzo lubię robić zakupy w tym miejscu bo zawsze tanio i zawsze fajnie i w sumie pomyslałam żeby złożyć tutaj cv ale intersuje mnie głównie czy pracownicy mają może jakieś zniżki na asortyment? :D
    makao

11.01.2024 08:10

Bardzo okej, że nie dają jakiś śmieciówek, dzięki za informację!
    makao

11.01.2024 08:11

dobre pytanie mnie ogólnie by zastanawiało jak tutaj jest z weekendami, niestety studiuję zaocznie i niektóre soboty mam czasami zajęte, zastanawiam się czy dałoby się to jakoś dograć z sensem
    kasia

12.12.2023 08:55

Powiedzcie mi proszę ile zarabia pracownik sklepu na umowie o pracę? Nie mogę znaleźć info w internecie

29.12.2023 18:10

Na jakim stanowisku 8500 brutto?

10.01.2024 05:55

Od Twojej stawki na umowie, przeliczonej na godziny. Płacą naprawde ok. Mniejsze miejscowości od 1.01 kasjer na pelen etat 4900 brutto.

25.11.2023 19:37

Kasiula

29.12.2023 22:27

Według prawa pracy godziny ponad swój etat to już nadgodziny. Tym bardziej w systemie 1 miesięcznym rozliczeniowym. A to, że w umowie jest zapis o zgodzie na nadliczbowe godziny pracy, nie oznacza, że pracownik na wszystko musi się zgodzić.

10.01.2024 05:52

A w umowie jest zapis o wynagrodzeniu, to pewnie je już napewno chcesz? Jest powyżej najniższej krajowej... To może nie chcesz tej nadwyżki? To co jest w umowie jest wiążące... Godziny ponad Twój wymiar niepelnego etatu to są dopracowania a nie nadgodziny... Nadgodziny masz powyżej pełnego etatu... Nieznajomość prawa... Takich podstaw Prawa pracy...
    Ooo

07.01.2024 19:31

Witam czy ktoś się orientuje ile trwa szkolenie bhp i zatrudnienie w tej firmie ?
    lazzz

08.01.2024 08:28

sam proces rekrutacji nie trwal dlugo, z tego co pamietam do mnie odezwali sie po kilku czy tam kilkunastu dniach
    lazzz

08.01.2024 08:28

a jesli chodzi o bhp to u mnie trwalo 1 dzien czyli standardowo tak jak wszedzie, ale nie wiem czy tak jest zawsze... tez zatrudnialam sie juz kawal czasu temu wiec moze sie cos pozmienialo :P
    Marta

03.01.2024 21:11

Ile trwa szkolenie wprowadzające nowych pracowników?

Kontakt - Action Poland Sp. z o.o.

Uniwersytecka 13 40-007 Katowice

Branże: Sprzedaż detaliczna

InstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Szkolenie

03.01.2024 19:59

Mam pytanie czy jadąc własnym autem na szkolenie które odbywa się 230km od miejsca zamieszkania muszę brać paragony za tankowanie? Jak wygląda zwrot pieniędzy za dzień szkoleniowy?
    Grażyna

03.01.2024 20:42

Wypisujesz delegacje (kilometrówke) uczciwie płacą, tak że opłaca się jeździć. Ale możesz mieć też hotel to zależy od Ciebie.
    Daniel198610

01.01.2024 18:31

Cześć Czy pracuje ktos w centrum dystrybucyjnym w Zakroczymiu? Jak wrażenia?
    Zielony16

15.08.2023 08:47

Jak to jest z pracą na 1/2 etatu? Chcę zmienić pracę i szukam na 1/2 etatu, zależy mi na tym żeby spędzić w pracy znacznie mniej czasu bo mam inne obowiązki, a teraz po prostu nie daje rady. Jak wygląda sprawa z nadgodzinami? Można ich nie robić? Liczone są godziny tygodniowo czyli na 1/2 etatu 20 czy jak? O której zaczyna się pracę, jest tak że o 7?

19.12.2023 16:20

Nie ma o 7. Albo 6:15 albo 10 albo 14
    Bla nla

20.12.2023 10:29

Tak jasne, wpisujesz sobie kiedy chcesz przyjść, na ile godzin a jak się nie zjawisz to trudno. ;) ogólnie czasami jest 10 os w pracy a czasami jedna bo każdy sobie układa grafik jak chce. (usunięte przez administratora)
    Ania

10.10.2023 09:44

@Pracodawca Mam pytanie odnośnie godzin pracy. Zastanawiam się nad aplikowaniem na pracownika sklepu. Sama wychowuję dzieci, w związku z tym chciałabym zapytać czy jest możliwość pracy tylko na rano? Np. 7-15?
    Żabka

11.10.2023 09:11

ewentualnie po prostu gdzie są wskazane dokładnie zmiany na które się pracuje?

19.12.2023 16:12

Nie ma coś ty. Ja od początku pracuje 10-18 :/
    Lalka

15.12.2023 19:08

Szkoda, że firma nie organizuje wigili dla pracowników np. mogliby połączyć całe jedno miasto albo osbno dla sklepów, ciężko jest w handlu poczuć klimat świąteczny,szczególnie na sklepach wysoko obrotowych.... Tak mnie naszło jak widziałam dzisiaj jadąc do domu, firme ktora świętowała.
    Bombka

18.12.2023 15:07

niby tak, ale za to juz od listopada rozkladamy świąteczne ozdoby w sklepie haha, ja tam czuje świąteczny klimat :D

19.12.2023 15:57

My mieliśmy wigilie :) wszystko zależy od kierowników. A co do pracy faktycznie ciężka.
    Paula1234

18.12.2023 21:13

Jaka jest aktualna wypłata asystenta kierownika ?

19.12.2023 13:19

Wypłata na każdym stanowisku zależy od miejsca zatrudnienia
    Nok

14.12.2023 09:56

Gdzie można zgłosić prośbę o zmianę sklepu? Inny sklep mam w pobliżu zamieszkania.
    salamandra plamista

19.12.2023 12:34

nie ma problemu na ogół z tym jak ktoś chce zmienić punkt?
    salamandra plamista

19.12.2023 12:36

faktycznie czasami losowe sytuacje się zdarzają a bez sensu by było zmieniać od razu pracę
    Laracroft

18.12.2023 17:34

Hej mam pytanko odnośnie jak płacone są niedzielę handlowe i nocki ? Kto coś wie ?
    Ela

18.12.2023 15:31

Witam, Jaka stawka na 3/4 etatu warszawa ?Od której do której się pracuje?Czy są zmiany 12godzinne?Czy mogę prosić by wypowiedział się jakiś pracownik;)
    okiennica

14.12.2023 15:30

cześć ktos z pracowników mógłby powiedzieć jak tutaj wygląda kwestia dodatków pracowniczych? i z jakiej firmy macie tutaj opiekę medyczną? z góry dzięki!
    Jankes

16.12.2023 00:09

Dodatkowo można wykupić pakiet Lux Med, ceny nie pamiętam ale ok 40zl, pakiet naprawdę wart wykupienia , szeroki dostęp do specjalistów i szybkie badania. Można wyrobić sobie też kartę Multisport i ubezpieczenie grupowe, które na pewno jest konkurencyjne względem indywidualnych.. O resztę możesz zapytać podczas rozmowy rekrutacyjnej
    @ona

11.12.2023 22:45

Witam.Firma oddelegowuje czasami na inne sklepy pracowników.Na delegację jeżdżę głównie ja,ponieważ jako jedyna posiadam prawo jazdy.Czy mogę odmówić delegacji na inny sklep?
    Karolina

11.12.2023 23:21

Pracodawca ma prawo wysłać Panią w delegację, a Pani nie posiadając dzieci (i nie będąc w ciąży) nie ma prawa odmówić wyjazdu – tylko w przypadku posiadania dzieci albo gdy pracownik jest w ciąży pracodawca bez jego zgody nie może go wysłać w delegację.
    Gość

29.11.2023 18:05

Witam wszystkich parę słów o asystentkach kierowniczki donoszą o każdym piardnięciu do kierowniczki a kierowniczka ma jedną ulubienicę a resztę pracowników ma w (usunięte przez administratora). Kierowniczka nie umie rozmawiać ze swoim podwładnymi chodzi mi o sklep w Łapach

08.12.2023 16:27

Szpila

09.12.2023 06:59

Ja do tej pory nie mam wypłaty.
    Marina32

08.12.2023 20:46

Czy ktoś w końcu zajmie się tym działem finansów nigdy pensje się nie zgadzają Co jest (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Action Poland Sp. z o.o.