Action Poland

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Action Poland Sp. z o.o.

Opinie o Action Poland Katowice

Nie przegap nowości o Action Poland Sp. z o.o.!

Leming

12.05.2024 10:52

Zwykłe (usunięte przez administratora) z bankiem. Ing nie ma problemu technicznego... Ciekawe jak wynagrodzą opóźnienie.. tak jak odesetki za nie spłaconą ratę w terminie. Trzeba uciekać.. i trzymać się jak najdalej
    Elix

12.05.2024 23:06

Witam bank ING ma się dobrze to coś z firmą nie tak .złamali zapis umowy gdzie jest o warunkowane że do 10 każdego MSC pieniądze muszą być na koncie pracownika Są za to kary !!! A pracownik może bez wypowiedzenia rozwiązać umowę . Mamy prawo żądać odszkodowania za opuznienire wynagrodzenia
    Weteran

12.05.2024 02:05

Nie jedna praca za mną, ale kiedy zatrudniałam się w action myślałam, że teraz zobaczę, że prawa pracownika są na porządku dziennym, że wypłata jest na czas, że tak jak obiecuje ogłoszenie praca,jest urozmaicona, zmienna. A co zastałam? Kodeksu pracy kadra nie znaju, bo po co. Liczy się tylko to co usłyszy na szkoleniu. Przebudowy .... dlaczego nie opening team? Co mają z tego osoby, które tyrały wielogodzinne nocki? Dopracowania... większego szajsu chyba nie da się już wymyślić Serio ktoś zatrudniony na pół etatu rypie po 8 godzin? Realy? Ma ta firma kontakt z mózgiem? Wydzwanianie I wypisywanie to też normalna. Pracownik musi żyć utargami, potrzebami i problemami ACTION. Tylko szkoda, że premia jest raz w roku i wcale nie jest ok. Jeż pracuje na 3/4, ale rypie non stop etat , ale moja premia roczna jest dost do etatu ..... to jest fer wg action
    Kaja.

12.05.2024 13:41

Gadacie gadacie i nic nie robicie. Dajecie się tak traktować, A firma zbiera laury za najlepszego pracodawcę! Ludzie co z Wami to tylko sklep jak wiele innych pozwalacie się tak traktować to tak Was będą dalej traktować. Tu się nic nie zmieni
    Były

12.05.2024 08:42

Ściema z bankiem jest poprostu żałosna. Żaden bank nie pozwolił by sobie na nie wysłanie informacji SMS- em że mają awarie i problemy techniczne do klientów. Action zapomina chyba że bank obsługujący ich firmę jest tez w dużej mierze Bankiem gdzie wielu z pracowników ma swoje konta . Robiłem tego dnia sporo przelewów i wszystko przeszło beż żadnych problemów technicznych, więc wszystko działało. Swoją drogą ciekawe co by było gdyby bank dowiedział się jaki PR robi im poraz kolejny firma Action. Tak samo jak żałosna jest praca tam. Wartości z tablicy mają się nijak do tego co się aktualnie w tej firmie dzieje. Cały czas pozostaje w kontakcie z kolegami i koleżankami którzy jeszcze tam pracują i z opowiadań wniosek jest jeden- składać masowo skargi do PIP a w firmie przydało by się założyć związki zawodowe może wtedy coś by zaczęło się dziać i pracownik coś by znaczył.
    A.g

11.05.2024 22:33

Brak szacunku do pracownika i jego pracy Brak wypłaty na czas.

11.05.2024 18:39

Czytam dzisiejsze komentarze i zgadzam się że wszystkimi. Brak wypłaty przelał czarę goryczy. Nie dość, że praca ciężka fizycznie i psychicznie, to jeszcze na koniec nie ma wypłaty. Nie powiem gdzie mam takie marne odsetki. Sama się sobie dziwię, że pracowałam dzisiaj,bo powinnam dawać z siebie tyle ile mam od action na koncie. Dzięki za te ściemy o jakimś tam szacunku, wymaganiach z kosmosu, braku awansów wewnętrznych i za traktowanie jak nie człowieka.
    Pravownik

11.05.2024 17:18

Firma, która zarabia miliony i wypłata nie jest na czas? Mamy weekend i kolejny raz zostaliśmy bez pieniędzy... no biedny action awaria za awarią.... pracownicy mają być na skinienie palca, bo action ma problemy z dostawami ze swojej własnej winy, a nawet nie potrafią zrobić przelewów z wyprzedzeniem odpowiednim. Co miesiąc trzeba czekać czy dostaniemy wypłatę na czas. Porażka!
    Robo

11.05.2024 09:46

Już drugi raz nie dostałem wypłaty do 10 niby winy banku. Dzisiaj jest sobota jutro mam (usunięte przez administratora) córki i duże wydatki. Niestety firma jaj zwykle umywa ręczę. Bo nie można puścić wypłaty dzień wcześniej a nie jak zwykle w ostatni dzień. W moim sklepie kilka osób nie dostały wypłaty i wszyscy jesteśmy delikatnie mówiąc sfrustrowani i bezsilni.

11.05.2024 17:14

W moim sklepie nikt nie dostał wyplaty

11.05.2024 17:03

Gdzie jest wypłata?! Hej action gdzie jest wypłata? Kolejny raz cyrk 10 i ekscytacja czy bedzie za co opłacić rachunki.. Takie przychody i takie cyrki wstyd!
    M.M

11.05.2024 16:57

Zgłaszacie do PIP to zrobią z nimi porzadek.Uważają się za świetnego pracodawcę a siedzą i usuwają negatywne komentarze.
    Skandal

11.05.2024 16:15

Wszystkie firmy wypłacają pracownikom wynagrodzenie do 10. Tylko w Action człowiek nigdy nie jest pewny czy tym z góry uda się wyrobić przed weekendem. Kolejny raz brak wypłaty na czas. Ludzie mają zobowiązania finansowe, opłaty ale co to interesuje ACTION. Pracownicy traktowani jak robaki. Mieliśmy w ogóle się o tym nie dowiedzieć, że nie będzie wypłat 10!!! Ściema z awarią banku. Każdy pracownik tej cudownej sieci powinien napisać stosowny donos do Pip! Czasy niewolnictwa się skończyły!
    Zera

11.05.2024 16:41

Dokładnie tak jest! Podobna sytuacja była całkiem niedawno i co się zmieniło? Nic! Nadal przelewy są robione na ostatnią chwilę. Porażka, żenada. I jeszcze wymówka, w którą nikt nie wierzy. Takie problemy tylko w action.

11.05.2024 15:04

Brak wypłaty w terminie kolejny raz , i głupia wiadomość o blokadzie środków przez bank haha śmiech na sali, oni na prawdę myślą że ludzie nabiorą się na taki tekst ,, żenada roku , wymagania są szacunki oczekują, doplanowan tyrnia itp za każdym razem , szkoda że nie przekłada się to w 2 stronę.. dramat !
    Waluś

11.05.2024 14:09

Jeśli ktoś wpadnie na pomysł by tu się zatrudnić niech lepiej zastanowi się pięć razy. To co opowiadają na rekrutacji ma się nijak do rzeczywistości. Najniższa krajowa leci w górę i niedługo się z nią zrównamy. Płaca niewspółmierna do oczekiwań pracodawcy. Towaru wjeżdża tyle, że choćby człowiek na głowie stawał to nie ma kiedy tego rozłożyć a połowa zjeżdża na resztki. Klientów na trzy kasy prawie codziennie, a dwóch kasjerów na zmianie. Towar przecież rozłoży się sam. Sklep sam się sprzątnie i sam się przefejsuje. Człowiek wraca do domu zmęczony fizycznie i psychicznie. W nagrodę za ten wysiłek - brak wynagrodzenia w terminie. Action powinno dostać takie kary, że by się odechciało tego kombinowania. Kilka razy nie zgadzała mi się wypłata, niestety nikt nie potrafi w tej firmie rzeczowo odpowiedzieć dlaczego się nie zgadza. NIE POLECAM. Pip lubi to
    Yyy

11.05.2024 13:39

Ta firma to jakaś porażka. Pokazują szacunek do pracownika. Ciekawe czy góra też nie dostała wypłat w czasie. Ciekawe jak zrekompensują opóźnienie ? Dając 5 zł więcej ? Śmiech na sali ...
    Elkapatelka

11.05.2024 13:37

Wartość pracy do wynagrodzenia jest po prostu śmieszna. Praca jest ciężka, wymaga siły fizycznej i zdrowej kondycji psychicznej, zwłaszcza przy pracy z czynnikiem ludzkim. Ostatnio ktoś wpadł na genialny pomysł, żeby sklepy przebudować, co rozumiem, ale zamiast zatrudnić do tego pracowników open teamu, nawet rozrzucić ich po kilka osób na sklep do pomocy, my same musialysmy tyrać po nocy do bladego świtu, przenosząc ciężkie półki lub chyba dla żartu, przenosić towar z jednej strony alejki na drugą. To naprawdę "innowacyjny i elitarny" pomysl. Teraz kolejny geniusz wpadł na pomysł nowego składania rolek. Chyba sam tego nigdy nie zrobił, bo jest to mocno utrudniające życie ciężkie doświadczenie i trzeba to robić w dwie osoby. Gratuluję. W czasie upałów, pomimo klimatyzacji pracodawca powinien zapewnić wodę do picia, zamiast lodów. Lody? Naprawdę? I zamiast paczek na święta powinny być karty podarunkowe. Same zdecodowalybysmy co jest nam potrzebne, a tak to składamy kolejne bruliony, długopisy, karty do gry i nikomu niepotrzebne gadgety. O premiach nawet nie wspomnę. Pracodawca uważa, że zwyczajne dziękuję jest wystarczające. No nie jest. Motywacja jest zazwyczaj najlepszym argumentem do wydajniejszej pracy. Tyle w temacie.
    Koniec

11.05.2024 11:47

Brak wypłat. Kolejny raz. Dzisiaj nikt nie powinien przyjść do pracy! Paniska na wysokich stołkach się nie przejmują. Parobki mają robić za darmo. Nie dość że coraz większe dostawy, coraz mniejsze zatrudnienie, to jeszcze problem zapłacić ludziom za ciężką pracę! Skandal.
    Xxx

11.05.2024 10:56

@pracodawca jaja sobie robicie z tymi wypłatami i zganiacie na bank a w banku rządnych problemów nie ma
    Marian

11.05.2024 09:25

Skye

11.05.2024 08:04

Jedną ze sztandarowych wartości Action jest szacunek, a gdzie szacunek dla ludzi którzy przez ostatni miesiąc pracowali? Jesteśmy duża korporacja, w głowie się nie mieści, żeby taka firma czekała do ostatniego momentu, żeby zrobić pracownikom przelew! Wynagrodzenie do 10 dnia nie oznacza, że przelew ma wyjść 10… „górze” ta sytuacja spływa jak po kaczce, ale dla nas pracownikow, którzy w całej tej machinie zarabiamy grosze, żyjąc od wypłaty do wypłaty, dzień wypłaty pensji to świętość. W normalnej firmie tej wielkości za taki numer lecą głowy, a tutaj? Mail od dyrektora HR, ze przepraszają za niedogodności. Niedogodność to jest jak dostanie się 5zl mniej w wyniku pomyłki, a nie zobaczy się puste konto!

11.05.2024 07:41

Pracuje w firmie od 3 lat, ale nie napisze gdzie bo to nie sklep. Generalnie sama firma jest naprawdę ok, mimo że jest Holenderska.. I tu jest pies pogrzebany. Gdyby Holandia miała większy nadzór nad polaczkami nie dochodziłoby do sytuacji z brakiem przelewu. Oni serio piszą że to problem banku??? Plucie ludziom w twarz. Jak to zwykle bywa ryba psuje się od głowy. Zatrudniają osoby, które są odpadami z innych firm (oczywiscie mowa obwyzszych stanowiskach), które swoje chore ambicje próbują realizować tutaj. I widać coraz bardziej, zero nadzoru. Nieudolni regionalni zatrudniają nieudolnych kierownikowi. Dyrektorzy którzy tylko palcem potrafią pokazywać. Śmiech na sali.
    Jarosław Wójcik

10.05.2024 17:32

Chyba czas aby na portalu Yt pojawił się film na temat oszukiwania pracowników na wypłatach po raz kolejny wypłaty nie pojawiają się na kontach do dnia 10.Do tego firma pomawia banki i obwinia je winą za zaistniałą sytuację ale chyba już szczytem bezczelności sa telefony do pracowników jak również proszenie na grupach pracowniczych i nie nagłaśnianie tego iż firma wypłaca wynagrodzenia po czasie ustalonym w umowie po czym wysyła wypłatę z odsetkami za opoznienie w kwocie okolo 1zł.
    Tadzio

10.05.2024 19:16

Nie ma wypłaty. Bank naliczy mi karę za ratę kredytu, a ja dostanę od firmy 1,50zl. Jestem wściekły bo to robią celowo. Raz mógł być to przypadek ale dwa razy to już nikt w to nie uwierzy.
    Śmiech na sali

11.05.2024 01:14

Pracowałam w kilku firmach w każdej parę lat, przez te ponad 20 lat raz miałam sytuację kiedy pracodawca spóźnił się z wynagrodzeniem. Tu w ciągu kilku miesięcy drugą taką sytuacja, dostanę odsetki od firmy które nie pokryją moich odsetek za opóźnienie w opłacie, w poniedziałek zgłaszam do pipu, pracodawca musi mieć na uwadze ewentualne "problemy bankowe" i wysyłać pensję na kilka dni przed 10 @Pracodawca

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Action Poland?

Licheń

10.05.2024 23:40

Niepoważna firma. Wypłata kolejny raz nie w terminie. Kolejny raz kłamstwo o awarii. Szkoda że w banku o żadnej awarii nie wiedzą. Brak pasków płacowych w systemie więc na pewno to nie wina banku a ludzi niekompetentnych. Tym razem też wypłata się nie będzie zgadzać? Niewygodne opinie są usuwane. Pora to nagłośnić bo będzie tylko gorzej.
    J

10.05.2024 22:36

Dzis pracownicy nie dostali pensji.komunikat z zarządu że problem techniczny.Nie powinno być takiej sytuacji.Sprawa będzie zgłoszona do PIP.
    Nieważne

10.05.2024 21:23

Jak zwykle firma gada o świadomości kosztów, a (usunięte przez administratora) utrzymuje, osoba która okradła firme nagle dostaje awans a po (usunięte przez administratora) dostają biedni pracownicy sklepów. Dla action taniej ciągać ludzi z innych sklepów niż dać dorobic swoim pracownikom. W święta zatrudniają byle stażystów którzy nic nie potrafią zamiast dać zarobić swoim doświadczonym pracownikom. Znowu odwalają z wypłatami niech się w końcu wezmą za robotę a nie gadają głupoty o szacunku, kosztach i dyscyplinie, każdy powinien dostać teraz przelewem natychmiastowym wypłatę wraz z premia i odsetkami, bo ciężko było wysłać przelew 6 czy 7 dnia miesiąca. To nie wina banków bo ludzie mający ten sam bank co action czyli ING powinni dostać od razu wypłatę na konto a nikt nie dostał. Panie Piotrze M. Proszę przestać kłamać
    Ania

10.05.2024 21:29

Pasków płacowych wczoraj nie było więc to też wina banku?
    X.

10.05.2024 19:38

Piątek godz. 19 a wypłaty na koncie brak. Drugi raz opóźnienie. Firma słaba. Po 5 latach pracy zaszlam w ciaze i nie dostałam nawet tego śmiesznego kwiatka ,a człowiek tyle lat się poświęcał do tej firmy i ma takie dziękuję.
    Xxx

10.05.2024 18:18

Dzis 10 brak wyplat! To się w głowie nie mieści! Taka firma a co zapomniała przelewy zrobić? Jaka będzie rękopesata? 5 zł i ciastko? Tak powinnismy to nagłośnic. Bo znowu ujdzie im plazem!@pracodawca.
    Pracuś

10.05.2024 18:54

Żarty sobie robią !!! U mnie nikt wypłaty nie dostał
    Mamalama

10.05.2024 16:13

Drugi raz w ciągu pół roku problem z wypuszczeniem przelewów? Nie jesteśmy firmą krzak, tylko dużym podmiotem. Tak trudno zaplanować tak ważne płatności dzień wcześniej? ŻENADA DO KWADRATU!!!

Kontakt - Action Poland Sp. z o.o.

Uniwersytecka 13 40-007 Katowice

Branże: Sprzedaż detaliczna

InstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Kunegunda

10.05.2024 15:01

Znów problem z wypłatami?
    Pilne !

07.05.2024 00:13

Jak wygląda wypowiedzenie z Pracy action po 7 miesiącach przepracowania czy musi być dane wypowiedzenie w ostatni dzień miesiąca(30) czy w obojętnie jaki dzień i tak samo jest miesiąc wypowiedzenia. (Przykład) : 8 kwietnia wypowiedzenie i 8 maja koniec pracy, bardzo bym chciał wiedzieć jak to wygląda
    Esmeralda

07.05.2024 12:48

Składasz 8 kwietnia, kończy się ostatniego maja. Złożyć możesz, ale bieg okresu wypowiedzenia zacznie się z nowym miesiącem. Chyba, że pójdą na porozumienie stron.
    Potencjalny pracownik

06.05.2024 17:25

Cześć Na jaką pensję może liczyć zastępca kierownika ? Oraz jakie są ogólne warunki pracy w Action ? Jakie są benefity i rabat pracowniczy ? Czy kierownik razem z zastępcą działają razem czy raczej zastępca odwala całą robotę ?

05.05.2024 18:36

Ktoś orientuje się jak długo trwa szklenie BHP dla nowego pracownika ?
    Oliwia

05.05.2024 22:50

Pierwszy dzień to podpisanie umowy i szkolenie BHP - ok 6-8 h
    Xxxx

28.04.2024 20:30

Jak to jest, że większość kierownikow pracuje jeden tydzien w miesiącu na drugich zmianach, a pewny kierownik nie pracuje pełnego tygodnia na drugich. Urlopy jak sobie planują to już nawet nie wspomnę, a pracownikowi wciskaja byle gdzie, mam na myśli urlop zaległy. Osoba, która nie pracuje na drugich zmianach, nie ma pojecia jak jest ciężko. Dlaczego kierownicy regionalni nie patrzą na grafik, nie ma jak przekazywać przeróżnych informacji, bo zaraz obrazanki itp. Fajna praca, ale przez pewne soby, traci się motywacje do pracy.....
    Gość

29.04.2024 20:07

Niestety . Kr i HR powiedzą ci to samo co kierownik . Firma wymaga od kierowników tylko 5 popołudniowek na miesiąc. Więcej procesów odbywa się jednak na porannych zmianach
    OLA

05.05.2024 22:35

No i co z tego wśród tych 5 popołudniówek moze byc jedno pop w sobotę!!!! Moze mieć dzień wolny w czwartek albo poniedziałek. A w sobotę jak rasowy i profesjonalny kierownik wstawi się na godzine 14 i odwali swoja popołudniówek !!!! @Pracodawca A Firma co na ten temat powie !!!!?????

05.05.2024 21:09

Dostalam umowe na okres probny niestety po 3miesiacach mi nie przedluzyli gdyz woleli przyjac 2 nowe osoby. (usunięte przez administratora)
    zaciekawiony

03.08.2023 13:54

Mój brat wysyłał kilkakrotnie CV i zawsze otrzymuje odpowiedź, że nie spełnia wymagań. Dla ciekawości wysłałem również CV mimo, że pracy nie poszukuję i mam bardzo dobre doświadczenie w sprzedaży oraz bbogato rozwinięte CV. Pracuję na wysokim stanowisku. Otrzymałem taką samą odpowiedź co mój brat. Czy jest ktoś mi w stanie wytłumaczyć kogo oni szukają do pracy na podstawowe stanowisko sprzedawcy kasjera? Trzeba mieć tytuł doktora habilitowanego?
    Też ciekawa

29.09.2023 16:32

Ja tak samo mając bogate doświadczenie w sprzedaży i wszystkie wymagania spełniam też dostałam odpowiedź, że nie. Jednym słowem żenada. Już lepiej odpowiedzieć, że kogoś znaleźli w międzyczasie i tyle zrozumiem, ale nie że nie spełnia się wymagań gdzie się je w stu procentach spełnia.
    Poszukiwacz pracy

02.05.2024 11:35

Mam tak samo jak państwo duży staż pracy w handlu I te same odpowiedź co wy. Może tak tylko ogłoszenia dla picu
    Wika

29.04.2024 23:01

Byłam na rozmowie w action, kierowniczka powiedziała że może mnie zatrudnić na pół etatu.. i zapytała ile chce zarabiać powiedziałam że chciałabym chociażby 3 tysiące. Przeliczyła i powiedziała że wyjdzie max 1900 zł co myślicie, czy może ją źle zrozumiałam ??
    Hehe

01.05.2024 10:26

3200 ma cały etat….
    Y

01.05.2024 10:58

No widać, że jeśli tu pracujesz to nie znasz swojej stawki. Sprzedawca nie ma 3200 na cały etat a znacznie więcej ;)
    Magda

01.05.2024 00:51

Chciałam dopytać bo znalazłam ogłoszenie na kasjera sprzedawca tylko tam jest napisane że praca od 10 do 40 godzin tygodniowo. Mógł by mi ktoś wyjaśnić jak to działa czy to praca na pół etatu czy cały
    Y

01.05.2024 10:38

Musisz dowiedzieć się w sklepie. Ogłoszenia nigdy niestety nie mają określonego etatu ale w sklepie jak podejdziesz i spytasz to Ci powiedzą na jaki etat szukają. :)
    Michał

30.04.2024 13:29

Planuje na dniach podejść o podwyżkę, myślicie że są szanse?
    XD

30.04.2024 14:00

Nie, w tej firmie podwyżki są tylko z góry zaplanowane. Nic indywidualnie nie zdobedziesz
    Aleksa

23.04.2024 15:43

Jakie sa godziny pracy, zmiany? Po ile h się zazwyczaj pracuje?
    kssx

29.04.2024 10:17

a tak mniej więcej to po ile godzin? ktoś mógłby odpowiedzieć?
    Lux

30.04.2024 13:21

U nas się pracuje najczęściej 6:30-14:30 albo 13:30-21:30
    Szalonyautobus

26.04.2024 00:29

Hej, jak to jest z tymi godzinami pracy? Jest szansa na pracę w action w moim mieście, ale zależy mi na połowie etatu. Nie chce nadgodzin czy tam dopracowań. Jest w ogóle taka opcja żeby pracować tylko tyle godzin?
    Gość

29.04.2024 20:09

Nie. Mniejsze etaty są zatrudniane po to by robić dopracowania . Więc rzadki kiedy na się tyle godzin ile z etatu wynika
    Wiki

25.04.2024 00:46

Hej, w czwartek idę na rozmowę do Action. Czego się spodziewać, jakich pytań ? Na co się mogę przygotować ?
    Gilla

29.04.2024 01:13

Tym bardziej ze pewnie obowiazkow i odpowiedzialnosci troche przybywa wraz z byciem kierownikiem sklepu, prawda?
    Jsjs

29.04.2024 15:27

No jesteś odpowiedzialny/na za funkcjonowanie sklepu więc no przybywa odpowiedzialności.
    Inaction

16.04.2024 21:45

Mam pytanie co do sklepów w Łodzi. Pracuje ktoś ,jakieś opinie? Jak zastępcy,kierownicy,jaka atmosfera? Zarobki? Pracuje w konkurencyjnej marce i nie chce strzelać sobie w kolano,a obiecują bardzo fajną atmosferę i wartości
    Pracownik 2024

26.04.2024 23:02

@Pracownik "sporo więcej" to przykładowo do 3000zl byłoby 5000tys zł a nie 3600...rozczuliłes mnie.
    WAMPIREK

26.04.2024 23:54

Hm ???? Najniższą krajowa to 4242 brutto. Tutaj pracownik sklepu podstawy ma sporo więcej ... Nie wiem czy nie czytacie swoich umów czy nie znacie kwot jakie obowiązują w PL oraz waszych sklepach ... Ale w Action stawki są powyżej najniższej krajowej

Zostaw merytoryczną opinię o Action Poland Sp. z o.o.

Oferty pracy - Action Poland Sp. z o.o.

Asystent Kierownika Sklepu

Oborniki