Action Poland

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Action Poland Sp. z o.o.

Opinie o Action Poland Katowice

Nie przegap nowości o Action Poland Sp. z o.o.!

26.01.2025 21:54

Majkel

28.01.2025 13:16

Szkoda w sumie, że produkty promocyjne się w to nie wliczają, ale dobre i to.
    Rant

29.01.2025 20:38

Z reguły tak to zawsze działa, jak masz jakiś kupon rabatowy, to promocje się nie łączą. Ale no tak jak mówisz, dobre i to, zwłaszcza, że u nas na sklepach jednak ceny są dość rozsądne, więc ze zniżką można coś podziałać ;)
    Ulll

29.01.2025 19:43

Dużo opinii jest w weryfikacji, boicie się czegoś czy prawda wam nie leży ? pracownicy chcą chociaż opisać problem jaki leży w każdym oddziale. Może pewna instytucja powinna się do was dobrać.
    Pytanko

29.01.2025 16:05

Mnie nie przedłużono umowy ???? Chociaż starałam się jak mogłam na okresie próbnym, byłam na każde zawołanie. Pracowałam w najtrudniejszym okresie przedświątecznym i świątecznym, a teraz do widzenia. Nie został mi podany powodu, w czasie mogego okresu próbnego nie usłyszałam ani razu, że coś źle robię. Zalamałam się. W moim regionie ciężko o pracę. Dla action zrezygnowałam z pracy z umową na stałe, bo tu mi obiecywano na rozmowach Bog wie co. Podejrzewam, że byłam potrzebne tylko w najgorętszym okresie roku czyli na okres przedświąteczny, a teraz nara. Doszly mnie też słuchy, że planują zacisnąć pasa i zwalniać...to prawda?

29.01.2025 10:47

Były kier

29.01.2025 12:13

Najlepszym rozwiązaniem jest przekazać sprawę do sądu pracy …. Jeśli ma się dowody tym bardziej Ja jestem na etapie drogi sądowej Pracowałam 4.5 roku Nie chce przedstawiać szczegółów bo sprawa jest obecnie rozpatrywana Region Warszawski Tam należało by zrobić porządek
    Nagłośnić

29.01.2025 14:26

Regionalny M.K też zamiata wszystko pod dywan,każdy problem mówi że super że zgłoszony po czym nic nie robi.Jest niesprawiedliwy i jednostronny,jeden sklep ma pozwalamy na wszystko,a drugi ma pracować najlepiej 2/2. Przykro że nie można liczyć na kogoś na tak wysokim stanowisku
    Harli

27.01.2025 14:41

Ile minut przerwy przysługuje wam na zmianach ośmiogodzinnych? Albo jak to się w ogóle przelicza w zależności od godzin pracy?
    Tak

28.01.2025 14:51

Tak jest też na sklepie w którym pracuje. Nie wszystkich tyczy się praca na sklepie a później zdziwienie dużo pracowników chodzi na zwolnienia L 4 bo chorują .

29.01.2025 06:43

Dla sprostowania Na rano są zawsze po trzy kierowniczka i dwie asystentki Jet tak że siedzą po dwie w biurze pierwsze dwie godziny jest jako tako później cos robią jedna z trzech się kreci Natomiast na zmianę popołudniowa prowadzi przeważnie taka leserka mistrzyni w nic nie robieniu już kierowniczka nie widzi i robi co chce .Dla tego pisze dostaje pieniądze za samo przychodzenie do pracy

28.01.2025 14:09

Nina

28.01.2025 22:35

15 minut przerwy
    WyplataNaCzas

28.01.2025 18:38

Przypominam ile to już razy firma na czas nie wyplacila wynagrodzenia zwalajac wszystko na awarie banku ING ???? a prawda jest taka że jak zwykle ktoś na górze nie ogarnia, ale kolesi przecież się kryje. JEDNE WIELKIE DZIADOSTWO

28.01.2025 15:08

szczera_rada

28.01.2025 17:50

Biorą, nawet są naciski na takich ludzi, ale sugeruję to przemyśleć bo po pierwsze to Cię zajadą a po drugie i tak zwolnią

27.01.2025 08:20

Jolka

27.01.2025 16:40

No Jest jeżeli kierownik chce, taka elastyczność ha ha ha
    Zlcn

22.01.2025 13:01

Pracując w sklepie na umowę zlecenie, będą przysługiwać mi jakieś dni urlopowe? Czy jedynie pracownicy na umowie o pracę mogą na to liczyć?
    hydra

23.01.2025 23:10

większość osób się pewnie z tego powodu by cieszyła ale w takim razie autor wpisu chyba będzie szukał dalej hahh bo dogadać też się pewnie nie da na nic innego niż uop?
    sweet

26.01.2025 14:18

na to wychodzi skoro ktoś wyżej napisał że nie ma umowy zlecenie, ale to chyba bardziej powód do radości niż narzekania?
    Kalina

26.01.2025 11:38

Czy uWas na sklepach kierownik i asystenci też ciągle mówią że dostaliśmy bardzo dużą podwyżkę,że nigdzie tak dużej nie dają i powinniśmy się cieszyć?usłyszałam Że w innych sklepach kierownik ma mniej niż kasjer u nas i że jestem zachłanna pytając czy w lipcu będzie podwyżka , że to przesada!
    Karolina

10.01.2025 16:00

Zaczynam niedługo pracę w action jakieś wskazówki dla mnie na początek?
    nick

22.01.2025 11:14

dlatego najlepszym rozwiązaniem, jest zwyczajnie unikać takich miejsc pracy gdzie wprowadzana jest ciezka atmosfera. Nie ta firma to zatrudni Cię inna, trzeba o tym pamiętac, nikt nie zmusi Cię do zostania a inne firma chetnie przyjmie ludzi do pracy ;)

25.01.2025 22:58

Nie zaczynaj wcale. Dobrze radzę. To nie praca,to harówka, a firma beznadziejna, kupa krętaczy ,falszywców ,udręczysz się tylko.
    Opinia podlega weryfikacji...

24.01.2025 21:38

Szanowna firmo czemu część opinii podlega weryfikacji?!!! Napewno nie z powodu obraźliwych tekstów...tylko z nie wygodnej prawdy.Osobiście napisałam komentarz na temat pracy jaka tu panuje...I co?? Zostało przez was dane do weryfikacji hahha...Ale czemu?!! Za prawdę??ukrywacie prawdę usuwając szczere opinie pracowników!!! Żenada...strona chyba nie na tym polega żeby się co chwila wybielać jak prawda jest zupełnie inna... Cyrk ..Nie pozdrawiam krętacze ????

Oferty pracy - Action Poland Sp. z o.o.

Asystent Kierownika Sklepu

Kierownik/Kierowniczka Sklepu

Wołomin

Ktosia

22.01.2025 13:14

Czy to jest normalne i zgodne z prawem, że kierownik wytycza ,,długości” urlopu (nie konkretne dni) np: idziesz na ten jeden ciągły dwutygodniowy i potem wybierasz sobie 3 po tygodniu długości urlopy TYLKO od poniedziałku do piątku. Nie można wziąść jednodniowego urlopu ani np od piątku do wtorku, bo tyle jest mi potrzebne a nie więcej. Jak mam u lekarza wizytę w dwa dni i pojechać to muszę wziąść urlop od poniedziałku do piątku (tydzień) bo innej opcji nie ma! Czy to są jakieś żarty, pójście na łatwiznę czy jak?
    N.

22.01.2025 22:22

Pracodawca ma prawo narzucić zasady planu urlopowego. Co więcej pracodawca sam może ustalić plan urlopowy ;) Ale to ciężki system w Polsce i bez sensu prawnie skonstruowany
    Byla

22.01.2025 17:42

Pracowałam 3 lata , zostałam zwolniona z dnia na dzień bo Pani z HR spodobała się moja asystentka i bardziej ja widziała na moim miejscu. Przez 3 lata wszystko pięknie, sklep się rozwija prężnie itd. Same pochwały, żadnej nagany ,rozmowy ,że coś jest nie tak. Bum. Koniec. Tam nikt na dłuższy czas nie ma szans pracować
    Mery

22.01.2025 22:11

Takich przypadków jest więcej ,Niektóre sprawy w sądzie pracy , Częsta praktyka zamienianie starych pracowników nowymi znajomymi …Dlługi temat

22.01.2025 16:01

N

22.01.2025 16:13

Nie, normalny dzień pracujący

09.01.2025 17:46

Zgadzają się Wam paski z faktycznie przepracowanymi godzinami,100,nocki?

21.01.2025 23:41

Tak samo mam, nigdy nie wiadomo ile wypłaty przyjdzie
    sklepowy

22.01.2025 08:42

u mnie wszystko sie zgadza i jest dokładnie tak jak miało byc ;)

21.01.2025 23:09

Witam chce aplikować do pracy czy ktoś może powiedzieć ile zarabia aktualnie kierownik oraz Zastępca kierownika?

13.01.2025 10:59

ric

16.01.2025 07:57

jak się zgłaszasz przez formularz na stronie internetowej action, to będziesz mógł dopisać że zależy ci na niepełnym etacie, może to wezmą pod uwagę wtedy
    .pracownkk

21.01.2025 19:10

Action rzadko daje cały etat
    Emmmiii

21.01.2025 17:13

Myślicie, że jest szansa, żeby zatrudnić się tylko na okres wakacyjny? Jeśli tak, to kiedy najlepiej byłoby się zgłosić i umówić? Wtedy te kilka miesięcy bym chciała pracować na pełny etat, a dalej to już się zobaczy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Action Poland?

Primadonna

18.01.2025 23:10

I ja dorzucę tutaj. Praca ok, jak za taką kasę ilość i nakład pracy sprzedażowej jest do zrobienia. Jednak problemy leżą gdzie indziej. Dla firmy jesteśmy siłą roboczą w każdym zakresie: kartony które ciągną się od roku, nie mówiąc o świadomości kosztów i robienia z nas firmy serwisowe. Czyszczenie z drabiny klimatyzacji, dokręcanie bramek, szukanie zasilaczy od antykradziezowki bo wyją bez powodu. To absurd ale i fakt. Przyszłam tutaj do pracy że spożywki i tam każda jedna rzecz była robiona przez firmy serwisowe, naszym zadaniem była tylko sprzedaż. A tu jesteśmy od wsuzyskiego. Temat telefonów i grup na whats up to już w ogóle dramat, z każdym działem komunikacja w ten sposób, która skutkuje tym że poza pracą jesteśmy pod swoim telefonem na który naparza praca. Można przecież wykorzystać nasze zebry, wgrać oprogramowanie i można z nich dzwonić i pisać. Coraz słabiej to wsuzysko wygląda, wymagania z kosmosu, ale zero działan które ułatwiłyby choćby komunikację nie angażując naszej prywaty
    ReviewModeratorIcon
    Bruno

20.01.2025 09:43

To na jakie wynagrodzenie można liczyć? Wcześnie ktoś pisał o podwyżkach, więc fajnie by było podać na wątku widełki. Ile wychodzi podstawy a ile premii.

20.01.2025 21:20

Nie ma żadnych premii.
    M

11.01.2025 05:59

Jak u Was odbywa się tworzenie planu urlopowego? Na Podlasiu już drugi rok kierowniczka umożliwia planowanie urlopów dopiero jak swój i reszty kierowniczek ma wpisany. Bo i oczywiście ulubieńcy również planują swoje urlopy wcześniej. Szaraczki na końcu, jak zostaje już niewiele dobrych terminów. Mam tego dość poprostu, ale nawet nie zgłosisz, bo HR to koleżanka.
    Lis

19.01.2025 12:06

Dwóch pracownikow nie idzie jednocześnie na 2tyg. Tylko np jeden na 2tyg a dwóch innych po tyg. Lub też ktoś z kierownictwa(kierownik to też pracownik) i pracownik. Czyli 2 osoby a nie 3 jednocześnie. Życzę Ci zgranego zespołu. Ja taki mam i się dogadujemy.

20.01.2025 17:44

Może u was nie idzie.U nas idzie dwóch zwykłych pracowników jednocześnie na dwa tygodnie urlopu i jedna osoba z kierownictwa, pracuje już w tym sklepie trzy lata i tak jest co roku. Chyba że jesteście sklepem nisko obrotowym i nie macie dużo pracowników
    Zuza

16.01.2025 19:25

W jaki sposób można mieć wgląd na swój pasek wypłat?
    Pikpik

16.01.2025 18:52

Hej wiecie w jaki sposob dostarczsja pit jesli zwolnilam sie z miesiac temu?
    Aga

16.01.2025 19:24

Powinni na adres domowy
    Życzliwy

10.01.2025 09:27

A więc Action super firma zatrudniają pijaków alkoholików i inne cuda w Krakowie na os.Na Lotnisku pracuje taki właśnie alkoholik kierowniczka Agnieszka jego sąsiadka wie o tym pani kierownik regionalna Jolanta również i nic z tym nie robi czemu nie wiem mam informacje od jednej z asystentek że go złapała po alkoholu w pracy więc problem jest na pewno jak tak jest w całej Polsce to powodzenia w życzę są tam kobiety w większości przypadków i nikt się nie boi że coś się stanie nie rozumiem tego wogole zobaczymy jak się coś stanie to może wtedy ktoś się obudzi powodzenia Jeszce są(usunięte przez administratora) i inni pewnie firma takich lubi widać powodzenia
    Lusia 1313

15.01.2025 12:52

Życzliwy niestety Pani Jolanta wszystkie problemy zamiata pod dywan. Owszem wysłucha jakie są problemy na sklepie ale nic z tym nie robi.

16.01.2025 12:48

A ja tam idę na rozmowę o pracę. Czyli odpuścić?
    Ilanka

15.01.2025 10:59

Poda mi ktoś adres mailowy do działu rekrutacji?
    ric

16.01.2025 07:54

na co ci mail skoro można się zgłosić bezpośrednio przez ofertę pracy i przynajmniej mieć pewność, że twoje zgłoszenie dotrze na 100%? przecież to chwila moment i wysłane, a tu mail nie daj boże wpadnie w spam i już po pracy

Kontakt - Action Poland Sp. z o.o.

Uniwersytecka 13 40-007 Katowice

Branża główna: Sprzedaż detaliczna

InstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Mół i kupa bagna

15.01.2025 21:41

Nie polecam!!!!....Firma leży od sklepu aż po śmieszne biuro które na czas i poprawnie nie potrafi wystawić jakiegokolwiek zaświadczenia....Wstyd i porażka taka wielka firma a w (usunięte przez administratora) nieudolna

14.01.2025 18:48

Iza

15.01.2025 12:53

Ja miałam po miesiącu pracy
    Lidl

15.01.2025 18:24

Bzdura, promocje nie lacza się i nie dostajesz zniżki na art promocyjne.
    Puzzle

15.01.2025 09:15

Ostatnio kupiłam puzzle. 1000 elementów. Jakie było moje zdziwienie gdy po ułożeniu okazało się , że puzzle są niekompletne. Nie ma mowy o tym , że element został zgubiony ponieważ układałam je w miejscu gdzie nawet gdyby spadł. Było by od razu widać.

14.01.2025 15:33

Achoooj

15.01.2025 06:59

Jeśli jesteś pracownikiem to większe jak wygląda inwentaryzacja

14.01.2025 11:34

14.01.2025 11:55

Wszytko zależy od kierowniczki . Jak zna życie jest dobrze . Jak wprowadza swoje własne eldorado rządy to już nie jest za wesoło.Moja wyjeżdża w prywate daleko po za ramy pracy Przez co atmosfera nie jest ciekawa pokazuje to np duże natężenie zwolnień L4 wśród pracowników sklepu . Dodatkowo wbija szpile bardzo wredna asystentka ... Radzę czasem robić kontrolę w sklepach na popołudniowych zmianach sprawdzać tablice bo kafelki jedno a praca wygląda inaczej ....

12.01.2025 14:11

Pracował*m w jednym ze sklepów w Krakowie. Niestety przykro to mówić ale faworyzacja jest na porządku dziennym. Najbardziej boli mnie to, że kierownictwo nic nie robi z niektórymi rzeczami. Jedna osoba zrobi coś źle - jest rozmowa z kierowniczką. Inna zrobi to samo - "przecież nic się nie dzieje". Nie dziwi mnie, że ludzie przychodzą z niechęcią do pracy. Też miał*m dość, gdy TYLKO TA jedna osoba notorycznie się spóźniała, źle wykładała towar, nic nie można było jej powiedzieć, bo zaraz było się na dywaniku, po jej zejściu z kasy zwinięte pieniądze były znajdywane w dziwnych miejscach, a ta była zdziwiona, że jest już zmiana na kasie! Pieniądze ginęły pracownikom z szafek, a gdy kierownictwo się dowiadywało to kto był zły? Cały zespół! Bo się źle nastawiliśmy na koleżankę, która cały czas mówi, że nie ma pieniędzy, a tydzień później przychodzi z ogromnym tatuażem, gdzie w poprzednim tygodniu kasy się nie zgadzały co chwile o 50/100zł jak ona na nich siedziała :) Oczywiście nikt nie pofatygował się sprawdzić kamer, bo po co? Przecież nikt za rękę nie złapał. Też ta sama osoba mając "podobno" problemy z kolanem, przychodzi na zakupy podczas L4, oczywiście nikt uwagi jej nie zwróci, bo po co? Także jest to tylko parę przykładów jak kierownictwo robi sobie żarty z reszty kadry i boi się jednej pracownicy z którą mało kto już chce pracować, a sami pracownicy są naprawdę rzetelni i najnormalniej w świecie mi ich szkoda, że muszą na to patrzeć. Każdy inny jak robił jakiś błąd na sklepie miał już rozmowy i były pretensje, no ale są równi i równiejsi... Moja opinia pewnie nic nie zmieni, ale przestrzegam kandydatów, że jeśli chcesz nawiązać relacje z pracownikami to jak najbardziej. Ale jak będziesz coś mówić co jest prawdą i będziesz chcieć coś z tym zrobić to szykuj się na rozmowy z kierownictwem, bo wszyscy są źli - tylko nie pani w różu ;)
    Xxxxx

11.01.2025 17:12

Kto robi szkolenie w sklepie docelowym kierowniczka czy inne pracownice?
    Lit

11.01.2025 19:31

Wszyscy można by powiedzieć. I kierownictwo I pracownicy. Jest to szkolenie stanowiskowe i najwięcej przekazują ci pracownicy z tego samego stanowiska. Kierownicy wprowadzenie, bhp I mają listę kontrolną i sprawdzają co umiesz a co powinni ci jeszcze przekazać.
    Karolina

11.01.2025 13:30

Jak wygląda szkolenie i ile trwa ?
    Xyz

X

11.01.2025 01:03

W Katowicach nie ma żadnych HR

10.01.2025 08:48

Ile specjalistów mamy w pakiecie standard luxmed? i jakich ?
    yuo

10.01.2025 09:45

ogólnie to u was dopłaca się coś do tego luxmedu czy całość pokrywa firma?
    @czarna

10.01.2025 14:41

Luxmed jest dla każdego, ale każdy sam ustala którą opcję ubezpieczenia wybiera. Mi odciągają z wypłaty 120 zł.
    Krisstal

09.01.2025 15:39

Witam. Mam pytanie. Czy kierowniczka tego sklepu ma wykształcenie ?. Po zachowaniu w okresie po świątecznym Bylam na zakupach i doznałam szoku . . Jak przełożony może z inną pracowniczkom obgaduje klientów i pracowniczki. Nie zwracając na innych ludzi. Kobieta na prawdę musi mieć kłopoty z sobą. Żenada .
    Xxx

09.01.2025 17:20

To kierown8czki sklepu też pracują fizycznie?
    Abra

09.01.2025 22:27

Jakiego sklepu?
    Ania

09.01.2025 22:09

Jakie jest realne wynagrodzenie miesięczne netto za cały etat? wszedzie inne informacje podają.Nie wiem czy miasto ma tu znaczenie, mi chodzi o Wrocław.

09.01.2025 15:22

W jakich godzinach odbywa jest szkolenie na sklepie szkoleniowym ? Chodzi o szkolenie 8 tygodniowe (asystent ) Praca na dwie zmiany od poniedziałku do piątku i soboty wolne? Czy tez jest między zmiana 10-18? Czy można dogadać się z grafikiem bo wiadomo ze dojeżdża się do sklepu. Szkolenie tylko stacjonarne czy tez on line? Proszę o odpowiedz
    Xyz

09.01.2025 21:56

Szkolenie tydzień przez tydzień. Tydzień na rano tydzień na popołudnie. Od poniedziałku do piątku naprawdę wyjątek sobota. Tylko stacjonarne szkolenia
    Kobieta władzy

08.12.2024 12:42

Gdy usłyszysz tekst cyt. Ryba psuje sie od głowy Brak szacunku do towaru Uciekaj Poziom KR i HR To totalna porażka Region lubelski i warszawski Ludzie sami się na to godzicie narzekacie marudzicie a nic z tym nie robicie Naprawdę istnieje życie poza Action
    Anastazja

09.01.2025 18:57

W Warszawie na Głębockiej kierownica zatrudnia znajomych córki. Jej mąż pracuje na Białołęce a jego asystentka to siostra jej asystenta.Sa też znajomi KR z poprzedniej pracy z Lidla . Kolesiostwo straszne,tam każdy jest od każdego.Powiesz coś kierownicy to zaraz pół Warszawy wie
    Lila

09.01.2025 21:36

Jej mąż nie pracuje w action bo się zwolnił xd miał dosyć KR i HR a to że w tej firmie kolesiostwo jest na wysokim poziomie to od dawna wiadomo każdy każdemu liże du…. ;) Ale żeby do pracy się wzięli to już słabo

Zostaw merytoryczną opinię o Action Poland Sp. z o.o.