Action Poland

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Action Poland Sp. z o.o.

Opinie o Action Poland Katowice

Nie przegap nowości o Action Poland Sp. z o.o.!

Koala

09.03.2025 11:48

Witam wszystkich czy firma stawia jakieś wymogi co do osób zatrudnionych? Chodzi o zaświadczenie o niekaralności. W dwóch sklepach są zatrudnione osoby które mają przeszłość kradzieży kryminalną na dużą kwotę a pomimo to są zatrudnione po znajomości .czy tak nisko sklepy upadają że nie ma kogo zatrudnić ? Rozumiem że jak np będę po wyroku wieloletnim to bez problemu mogę uderzać do firmy bo pracę będę miał ? Zmierzam do tego , że wymagania są na wysoki poziom a jednak tego poziomu nie widać.
    Praca

19.03.2025 10:30

To się tyczy każdego pracownika szczególnie przy ocenie rocznej także na co dzień To jest socjotechnika Każdy musi być podporządkowany .

20.03.2025 20:05

Regionalnego obchodzi, że kradną bo to przecież wina pracowników. Jeszcze za bodyguarda mamy robić. Jak masz agresywnego klienta to też zamiast wywalić na zbity p.ysk to masz robić za psychologa negocjatora żeby tylko klient się nie poczuł urażony.

18.03.2025 11:46

20.03.2025 19:59

Zależy co określasz jako "wiek średni". U mnie na sklepie pracują osoby 50+, fakt, że wolniej ale i takie osoby mają swoje miejsce, chociażby na kasie
    legotech

19.03.2025 23:58

da się tu zatrzymać na dłużej czy głównie się skupiają na tym, żeby zatrudniać studentów?

20.03.2025 19:55

Oni nie chcą studentów bo studenci mają niską dyspozycyjność
    Folik

19.03.2025 21:56

Tam wszystkich przyjmują nawet niepełnosprawnych , bez wykształcenia, bez niczego , pijaków masakra itp.
    Asia

14.05.2022 09:16

Dostałam propozycje pracy w tej firmie i mam pytanie jak wyglądają dostawy towaru czy są duże, czy jest dużo dźwigania
    Doris

10.03.2025 23:29

Dokładnie, jest ogromna różnica między pracą w sklepie nisko a wysokobrotowym.Zwlaszcza,że tną godziny,mało osób na zmianach,trzeba zasuwać,żeby zachować jako taką płynność funkcjonowania sklepu.
    Praca

19.03.2025 10:33

Praca w trzy osoby Zapraszam regionalnych do pomocy .

09.03.2025 16:24

Kolejny rok, kolejne sukcesy firmy. Sukces - nareszcie wpadli na to by robić przelewy przed weekendem dzięki temu wypłata jest na czas po kilku wpadkach. Sukces - obroty wzrastają, tniemy godziny. Trzech kasjerów to według firmy wystarczająco na weekend po wypłatach. Zerowa premia na święta Bożego Narodzenia. Na dzień kobiet nawet życzeń nie pokwapili się złożyć. Żeby odciążyć zapracowanych kierowników i asystentów kolejna zmiana - szary kasjer będzie zajmował się przebudowami działów oraz tworzeniem szczytów. Towaru wjeżdża do nas już po 35 rolek dziennie. Codziennie. Nadal za mało. Zatrudnionych kasjerów 17, większość na 1/2 etatu. W związku z tym są może dwa razy w tygodniu, nic nie ogarniają, nie są na bieżąco z informacjami ani z asortymentem sklepu, cała odpowiedzialność spada na pracowników zatrudnionych na pełen etat. Jest źle i podejrzewam że będzie jeszcze gorzej.

18.03.2025 23:42

Pracuje w action 3,5 roku i od początku na moim sklepie robimy wszystko właśnie, przebudowy i szczyty i nowości oraz oczywiście towar,bo zapracowani kierownicy nie mają czasu. Towaru wjeżdżają już niepochamowane ilości, nawet nie muszą się mieścić na magazynie. Zawalony magazyn, gdzie trzeba się przeciskać do resztek i stoczyć walkę pomiędzy rolkami, dzień jak codzień.

18.03.2025 23:43

Sama

17.03.2025 07:39

Tak wszyscy źle piszecie to zróbmy coś z tym tak być nie może, nie dajmy się poniżać !
    Ona

17.03.2025 10:11

Ja od dwóch miesięcy działam.
    Sama

17.03.2025 22:16

W jaki sposób?
    Mio

17.03.2025 21:24

Po jakim czasie powinni się do mnie odezwać jeśli cv ich zainteresowało a po jakim czasie lepiej już dać sobie spokój z czekaniem??

12.03.2025 10:19

Myślę w ramach doświadczenia że praca w Action jest super ale dla osób nowych, doświadczenie w żaden sposób nie jest docenione przez firmę . I nie mam tu na myśli roku pracy na stanowisku bo to jeszcze trudno nazwać doświadczeniem.Ale jeśli osoba będąca nie ważne na jakim stanowisku po 4 latach zarabia tyle samo co nowo zatrudniony który dodatkowo wymaga wdrożenia ( zabrzmi absurdalnie niekiedy pokazania jak się używa szczotki),to coś z polityką firmy jest mocno nie tak. Dochodzimy do sytuacji w której osoby zaangażowane, doświadczone, świadome swoich kompetencji odchodzą,szkoda że firma nie widzi ( albo udaje), traci dobrych pracowników. Już nawet my pracownicy dostrzegamy problem rotacji, ilości zwolnień lekarskich . Dokładając do tego brak jakiejkolwiek premii chociażby tej absencyjnej doprowadza do tego że Action przestaje być,, atrakcyjnym ",miejscem pracy.A z całą pewnością przestaje być miejscem w którym warto jest zostać na dłużej niż rok .
    Hela

14.03.2025 17:23

wszystko co napisał to prawda
    K

15.03.2025 21:09

Uwierz,ze premia za obecnosc nigdy nie podnosi pensji. Media zaklamuja podajac pensje w Lidlu... Na poziomie nawet 6,5tys. Ale nie zaznaczaja ze to z premia za obecnosc i w lokalizacji duzego miasta. Bo mniejsze juz maja np 5,5 tys z premia . I mowimy o umowie na stale,czyli najwyzszy pulap zarobkow.
    godziny pracy

12.03.2025 13:05

częściej pracujecie na jakie zmiany? po 8h czy 12h? chyba że jeszcze inne możliwości są, ale o tym to już nie wiem

13.03.2025 11:02

Wszystko zależy od godzin otwarcia sklepu. Każdy sklep ma inne.

24.02.2025 08:22

1l1l

10.03.2025 08:15

albo zanieść do sklepu w ostateczności też można

12.03.2025 11:52

Przepisy firmy nie pozwalają na przyjmowanie cv w sklepie. Tylko online

10.03.2025 20:31

Chcę podjąć pracę w Action w Lipienicach jaka jest atmosfera i ile można zarobić
    Dodo

09.03.2025 22:13

To już nie Action za czasów Holendrów.Źle się dzieje i to w wielu sklepach.Nie ma pomocy ze strony KR czy HR. Nie,nie trzeba mieć wiedzy,doświadczenia,znajomości języka angielskiego,wykształcenia.Wystarczą układy.....Zatrudnione całe rodziny,często w ogóle nie nadające się do tej pracy....
    Ewa

10.03.2025 16:02

Serio rodziny? A podobno nie można zatrudniać w ten sposób
    Dryyyń

10.03.2025 17:14

A kto to sprawdza ? Wystarczy inne nazwisko

Oferty pracy - Action Poland Sp. z o.o.

Asystent Kierownika Sklepu

Kierownik/Kierowniczka Sklepu

Wołomin

Sonik

07.03.2025 15:16

Ile przerwy wam przysługuje w zależności od zmiany?
    1l1l

10.03.2025 08:07

nie myślisz że może odrobinę przesadzasz? ktoś może nie wie, bo to jego pierwsza praca i pyta, co jest w tym złego? ja też zaczynałam od pracy w sklepie i nie wiedziałam od razu jak to wszystko wygląda w praktyce
    @czarna

05.03.2025 07:58

Dziewczyny ja jeszcze w sprawie PIT-ów. Powiedzcie jaka jest u was sytuacja na sklepie jeśli o nie chodzi. U nas prawie wszystkie musimy zwrócić do US po 1200 zł! Co jest nie tak ??? Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi dlaczego w tym roku tak się zadziało????

09.03.2025 15:59

Źle wypełnione dokumenty podczas zatrudnienia.

09.03.2025 16:13

Źle wypełnione dokumenty podczas zatrudnienia. W związku z tym dostaliście wyższą wypłatę niż powinniście. A na koniec roku trzeba się z tego rozliczyć i oddać nadwyżkę.
    Ania

06.12.2023 23:52

Fajne warunki zatrudnienia są: - umowa o pracę - 26 dni urlopu dla każdego - 15% zniżki pracowniczej - prywatna opieka zdrowotna - paczki świąteczne - PZU na dobrych warunkach - karta Multi sport - imprezy integracyjne - różne akcje dla pracowników, jak torty, lody, pączki, czekolady, owoce, gratisy (W ciągu roku trochę tego jest) - podwyżki są co roku w Styczniu - premie pieniężne, okazjonalne (rocznice pracy, 300 sklep, 30lat Action etc.) - szkolenia i awanse wewnętrzne

20.02.2025 09:14

Nie wiem w którym miejscu pracujesz, ale ty żartujesz. Może ktoś polecił Ci promocje? Napisz w którym oddziale pracujesz, bo nie wierzę

09.03.2025 16:10

Premie 0. W ciągu roku jeden paczek na głowę w tłusty czwartek. W dzień kobiet nawet życzeń nie było haha. Taki szacunek. Tną godziny. W weekend na wysokoobrotowym sklepie mamy trzech kasjerów i w trójkę siedzą na kasie. A będzie tylko gorzej.
    Mania

03.03.2025 14:03

Jak mieliście otwarcie nowego sklepu , kiedy było szkolenie na kasach?Jak to wygląda?

09.03.2025 11:21

Zapytaj swojego przełożonego.
    @Pracuś

08.03.2025 09:38

Nie polecam pracy w @Action Dyscyplina jak w wojsku dosłownie musisz być podporządkowany każdy oddech komunikacja przez słuchawki jesteś w toalecie jeszcze nie kończysz i trzeba iść otwierać drugą kasę te odpowiedzi tak idę tak dobrze wychodzę wyrzucić (usunięte przez administratora) już wróciłem biorę dwa oddechy jeden za dużo .... Niestety nie tyczy to się kierowniczek jak twierdzą nie Musza wykładać towaru ani fejsować. Dodam że ostatnio są bardzo małe obstawy .Chodzą dwie trzy kasy obstawy to często trzy osoby z kierowniczka a towar przewala się na magazynie Resztek jest jeszcze więcej . Na sklepie całe rolki towaru stoją bo nie mieści się już w magazynie za chwilę wjeżdża kolejna dostawa ...

02.02.2025 12:05

Firma czy regionalni nie mają kontroli nad kierownikami i asystentami.Pracuje na sklepie gdzie jest ciągle pośpiesznie, każda rolka jest rozliczana z czasu.Zakaz rozmów,wyjście do WC to najlepiej w biegu.Poniżające teksty że strony kadry,manipulacja i obgadywanie.Kierowniczka obgaduje kasjerów i namawia do kablowania.Ciagle wpadają nowe L4,ludzie odchodzą bo atmosfera jest do niczego.Niestety wielokrotnie było to wszystko zgłaszane do KR i HR,ale wszystko zamiecione pod dywan.Pracowałem w różnych firmach,ale w żadnej nie było takiego dziadostwa.
    Drrrryń

07.03.2025 10:12

Tylko pomyśl, ale pomyśl i pomyśl... 3 osoby na sklepie w tym 1 kierownik i 2 na sklepie 1 na kasie i jeden na towarowaniu. 1 pracownik na sklepie ma rozładować kilka rolek przez 7.45 min w tym czasie biegać na otwarcie drugiej kasy 15 minut siedzi na kasie potem znów idzie rozwalać rolkę potem znów biegać na kasę kolejne 15 minut razy jeszcze 4. Policz ile czasu to zabiera. Szukanie towaru bieganie z kartonami przez połowę sklepu. Nikt nie zdobył jeszcze umiejętności teleportacji. Pretensję to tylko można mieć do logistyki.
    Reksio

07.03.2025 21:13

Rex może raczej Reksiu szczeknie w twoim wykonaniu jest żałosne. Zapewne jesteś tym o którym pisze ten chłopak .
    Link

06.03.2025 23:10

Najgorsza firma na świecie, takiego wykorzystywania ludzi nie widziałem. Omijajcie tam pracę szerokim łukiem. Nie wykwalifikowana kadra zarządzająca. Zbieranina ludzi byle kto byle by był.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Action Poland?

04.03.2025 12:41

Lena

06.03.2025 16:11

Ta praca na czas ,czy się wyrobię.Praca na kasie ponieważ miałam kilka lat przerwy..Mam nadzieję że mnie przeszkolą lecz na razie nie było mowy o tym .Tylko zatowarowanie i od razu otwarcie
    Hubert

06.03.2025 22:46

Przedszkola napewno nie martw się
    Vium

25.02.2025 09:26

Czy przyjmujecie studentów na pół etatu i przy tym najlepiej na umowę zlecenie?
    detox

05.03.2025 13:36

za to na umowę o pracę podobno tak, więc nawet lepiej niż zlecenie
    nastka

05.03.2025 15:22

Nie ma czegoś takiego, że nie wyrażasz zgody. Wtedy po prostu nie podpisujesz umowy. W umowie jest nawet zaznaczone, że możesz pracować na pół etatu max 150godzin.

03.03.2025 09:06

Nie

04.03.2025 14:39

Kilometrówka wypłacana w przypadku pracy na wsparciu na sklepie w innym mieście niż zostałeś zatrudniony. W innym przypadku sam pokrywasz koszty dojazdu.
    detox

05.03.2025 13:35

nie no bez żartów, nawet by mi nie przyszło do głowy, żeby o to zapytać chyba ;)
    Folik

05.03.2025 05:11

Praca okropna i ludzie w niej pracujący . Szczególnie w Trójmieście. Ludzie na stanowisku bez wykształcenia masakra. Wstyd
    Ola

05.03.2025 07:19

A jakie trzeba mieć wykształcenie żeby pracować na sklepie? Chyba ważne jest doświadczenie i kompetencje
    Marix

18.02.2025 16:30

Nie polecam pracy w tej firmie w Ostrzeszowie, omijać szerokim łukiem chyba, że załoga się zmieni bo na ten moment to jest żart. Ciągle zmienianie grafiku i kazanie przychodzenia w dni które ma się wolne, a jak się odmówi, bo już coś sobie w ten dzień zaplanowałeś to wielkie pretensje. Kierowniczka wraz z asystentką wielkie Panie które najwięcej mają do powiedzenia, a najmniej do zrobienia. Ciągle problemy, czepianie się dosłownie o (usunięte przez administratora) plotkowanie i obrażanie pracowników przy innych pracownikach czy też klientach. szczebel niżej - sprzedawczyne, jedna mądrzejsza od drugiej. rozwiez niczego sobie milutkie dla Ciebie, ale zaraz po Twoim wyjściu z pracy lecą na skargę do dziewczyn wyżej i zaraz na cos naskarżą, albo wymyślą coś co nie jest zgodne z prawdą i gadają wiecznie na Twój temat, bo swoje życie mają tak nudne że nie mają o czym gadać, a same nie mają nic sobą do zaoferowania. Także radzę uważać i zastanowić się dwa razy czy na pewno chce się wejść w tak toksyczne i fałszywe środowisko. Szczerze nigdy w życiu odkąd pracuje nie spotkałam się z tak okropną amosfera jaką panuje w tej pracy mimo, że firma zapewnia „przyjazna atmosferę i zgrany zespół” nie wiem jak w innych sklepach, ale tutaj tego kompletnie nie doświadczycie.
    EmEmka

27.02.2025 08:21

Co tam się dzieje, Ostrzeszów otwarto 3 miesiące temu, a już jest tak źle?
    Ostrz

04.03.2025 12:41

Jak co ? Pani z Kluczborka przyjeżdża i wysyła swoją asystentkę też i robi z ludzi podnóżki . Długo tak nie pojedzie, a asystentka, która jest od kiedy została z nimi to przestała być człowiekiem. Dopóki była kiero to chociaż szanowały nas. Ona im nie pasuje, bo normalna jest na tyle ile się dało. Szkoda, że jej nie ma.
    Dona

02.03.2025 19:40

A jak z paleniem podczas przerwy bo niedługo będzie lato więc zakładanie bluzy czy kurtki nie będzie wchodziło w grę , a trzeba zakryć logo firmy gdy się wychodzi, chyba ,że szybko się zmieni bluzkę na prywatną.

03.03.2025 19:03

Zakładasz bluzę prywatną. Po prostu. Nikt się nie będzie pytał czy jest za gorąco.

Kontakt - Action Poland Sp. z o.o.

Uniwersytecka 13 40-007 Katowice

Branża główna: Sprzedaż detaliczna

InstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Ara

28.02.2025 12:47

Czy jest jakakolwiek sezonowość jeśli chodzi o ilość pracy?
    Wez

02.03.2025 17:23

Ja rozumiem, że to wstawianie codziennie pytań ma za zadanie przesunąć negatywne opinie na dalsze strony ale już bez przesady. Trochę kreatywności a tu się już zaczynacie powtarzać.
    SWD

10.02.2025 10:10

Zapraszamy do Wodzisławia,tutaj od kilku miesięcy dziś dzieje i nikt nic z tym nie robi!!!
    krokodyl

28.02.2025 15:45

Rozumiem problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ale póki nie było internetu tylko rodzina wiedziała... może nie dokończę. Wierzę, że prywatnie możesz mieć ciężki charakter, ale przerzucanie możliwych prywatnych problemów na pracę nie jest domeną ludzi dojrzałych. Ten kto doradził Ci żebyś był/a sobą, dał Ci naprawdę złą radę...
    Szok

28.02.2025 16:31

Nie wiem o co chodzi, o sobie to piszesz ? Na pewno to nie o mnie, bo mnie nie znasz

27.02.2025 14:57

Heleena mam zawał

27.02.2025 18:19

Rekrutacje na nowe sklepy odbywają się przeważnie w hotelowych salach konferencyjnych, a na istniejące sklepy w docelowym sklepie. Umowy podpisuje się w kilku miejscach w PL Wawa/Katowice itp od razu ze szkoleniem BHP
    Blum

24.02.2025 11:24

Jest opcja jakichś negocjacji co do stawki chociażby po pół roku?

26.02.2025 13:08

Podwyżka jest dla wszystkich taka sama,bo związana jest ze wzrostem kwoty minimalnego wynagrodzenia. I to jest sprawiedliwe. Bo przecież podwyżka to zupełnie co innego jak premia.(Zaznaczę takiej nie ma .) I dobrze bo aż strach pomyśleć co by wtedy się działo A Ci co się nie starają i jest im zwracana uwaga , swoje żale wylewają właśnie na tym forum

27.02.2025 10:17

Starałam się a nawet zostałam potraktowana jak kozioł ofiarny więc generalizujesz. Nikt nie zwracał mi uwagi, że się nie staram, ale za to zostałam potraktowana bez szacunku. Nie robiłam nawet niczego złego, ale oczywiście nie mieli o co się przyczepić więc przyczepiali się do mojego zachowania obrażając mnie krzywdzącymi opiniami, które nie miały nic wspólnego z prawdą :( jak przyszła rolka z chemią to sama wyglądałam ten towar z ciężkimi kartonami a one sobie poszły na biuro i kasę więc o co chodzi? Za dobrze robiłam ?
    Basia

26.02.2025 08:47

A pan A. Myślę że wszyscy znają … co z nim jest nie tak…
    Zainteresowana

26.02.2025 08:31

Mam pytanie odnośnie zastępcy kierownika jakie są realne zarobki Netto ?

24.02.2025 13:56

Hubert

24.02.2025 20:35

Z kierownikiem sklepu lub kierownikiem regionalnym
    Zibi

20.02.2025 11:58

Co jest z pit? Przez chwilę były dostępne (przynajmniej niektórzy u mnie mieli) potem usunięte bo niby jakoś błąd w nich był. Czas leci a pitu nadal nie ma. Ktoś wie coś więcej?
    ...

21.02.2025 23:27

Pracodawca ma czas do końca lutego na udostępnienie PiT-ów.... Ale jeśli się zalogujesz na spokojnie do enovy to wszystko tam jest zarówno Pit jak i IMIR.

18.02.2025 08:27

Zależy

21.02.2025 11:43

Wszystko zależy jaki sklep. Nie wszędzie będzie potrzebny "zielony" pracownik. Jeśli sklep jest nisko obrotowy to już prędzej przyjmą. Trzeba pamiętać że jest to praca na umowę o pracę.

19.02.2025 14:17

20.02.2025 19:04

No to masz szczęście jeśli trafiłaś na dobrą ekipę, która nie drze się na Ciebie przy klientach w pracy i projektuje swoich wrogich myśli na Ciebie. Problem w tym, że trafiłam do ekipy, która z byle powodu mi umniejszała. Tam każdy popełnia błędy. Ja jestem sumienna i podejmowałam wszelkich starań żeby pracować rzetelnie a mimo to zostałam wykluczona, bo kierowniczka czuła się zagrożona i zaatakowała wysyłając zdjęcia naszej pracy jakie my jesteśmy beznadziejne a kierownik regionalny wtórował tym odejmując punkty za byle co nie biorąc pod uwagę, że przy tak małej ekipie jest trudno osiągnąć oczekiwany wynik.
    Peja

21.02.2025 11:18

Wszystko zależy od etatu. Praca w jakie dni ? Od poniedziałku do soboty,oraz niedziele handlowe. Przy pełnym etacie musisz w tygodniu przepracować 40h ( krótko mówiąc 1 dzień wolny w tygodniu wypada) Zmiany są no można powiedzieć 3 Poranna, popołudniowa oraz tak zwane,, środki " (np 10-18), czasami noce zmiany jeśli jest taka potrzeba.
    Thor

21.02.2025 08:48

Nie mam doświadczenia w pracy, czy mogę próbować się tu przyjmować?
    Nowicjuszka

20.02.2025 23:38

Pracuję od niedawna w jednym ze sklepów tej sieci. Wkrótce w okolicy otwiera się kolejny. Czy kierowniczka może mnie przenieść do innego sklepu? Nie mam na myśli wyjazdu na wsparcie ale stałe przeniesienie. Czy jeśli się nie zgodzę to mogą ze mną rozwiązać umowę? Może ktoś wie jak to w tej firmie wygląda?
    Anakonda

06.02.2025 10:34

Dla tego pisze jako pracownik sklepu w imieniu wszystkich zwykłych pracowników . Wybijam się na zakończenie pracy i do widzenia . Jesteśmy tylko zwykłymi pracownikami sklepów proszę nie pisać do Nas na komunikatorach po za godzinami pracy .Ponieważ nie posiadamy stanowisk prezesa ani stanowisk lepiej płatnych kierowniczych . To że wy dostajecie wiadomości po za praca nie oznacza że możecie pisać do nas .

19.02.2025 13:41

Chłodno wszystko kalkulują nie dopuszczają głosy jakiegoś sumienia. Patrzą na pracownika nie jak na człowieka, ale na kogoś kto ma wypełnić obowiązki i jeśli im się nie opłaca to naura. Czy to dotyczy pracy na pół etatu to nie jestem pewna czy to ma związek z wypowiedzeniem a jeśli choćby był jeden przypadek takiej sytuacji bez poinformowania o tym wcześniej przy podpisaniu umowy, że ma to być praca tymczasowa to można zgłosić to do PIP-U. Bo jednak musisz z czegoś żyć.
    Lid

19.02.2025 16:03

Nie ma obowiązku prawnego informowania pracownika, że nie przedłuża się z nim umowy, ani podania przyczyny nieprzedłużenia. Inaczej jest z wypowiedzeniem.
    Anakonda

19.02.2025 12:58

Asystentki podczas pracy używają telefonu do celów prywatnych rozmów To niech mają za to po 10 grup Zwykli pracownicy mają telefony w szafkach nie korzystamy podczas pracy Powtarzam do wszystkich kierowniczek i asystentek jeszcze raz proszę nie pisać na grypy komunikatory po za praca do widzenia żegnam

Zostaw merytoryczną opinię o Action Poland Sp. z o.o.