Tauron Wydobycie

Jaworzno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 28 ocen.

Tauron Wydobycie
2 28

Opinie o Tauron Wydobycie

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tauron Wydobycie

Peace

Spółka Tauron Wydobycie należąca do Grupy Tauron której "przewodzi" centrala Tauron Polska Energia przechodzi trudny okres jak każda kopalnia w Polsce. Nagonka na węgiel, nowe normy jakości, konkurencja z importem dotowanego surowca, szkody górnicze, noi wspommiana centrala która wiele wymaga w tym ograniczanie zatrudnienia oraz cięcie kosztów. Stąd wynika niezadowolenie które tutaj opisujecie i z którym się zgadzam.

patol
@Peace 07.07.2018 19:00

a co powiesz że na porządku dziennym jest że sumiennego pracownika można dojechać na inne sposoby - pomijać przy premiach, awansach, dowalić dodatkowe obowiązki. Często wystarczy przejrzenie historii przeglądania internetu albo historii wydruków, żeby znaleźć podstawy do zgodnego z prawem szykanowania na podstawie wykorzystywania służbowego sprzętu do celów prywatnych w godzinach pracy czyli w przerwie na śniadanie

somnambulik

Praca w Tauron Wydobycie to praca z przyszłością. 3 zakłady górnicze i zbyt na wydobyty węgiel gwarantowany przez elektrownię. Przeprowadzane inwestycje pozwalają myśleć o dorobieniu 25 lat na dole by uzyskać wysoką, górniczą emeryturę. Solidny zarobek, możliwość pracy w weekendy, posiłki profilaktyczne, barbórka, ostatnio wypłacona ekstra premia. Trudno w kilku zdaniach przedstawić wszystkie zalety tego pracodawcy, ale przynajmniej próbowałem.

somnambulik
@Nierozwój 27.06.2018 07:17

Skoro masa ludzi się zwalnia, a nowi nie chcą przyjąć, czy znaczy to, że Tauronowi niebawem zabraknie ludzi do pracy? Zastanów się, proszę, nad tym co piszesz. I naprawdę nie jestem jednym z "marnych naganiaczy" i nikt mnie nie opłaca. W sporze używa się argumentów, nie inwektyw i pomówień. Przyznałem 1 wpis wcześniej, że firma ma słabszy moment. Ale liczy się również przyszłość - za rok, dwa lata, pięć lat i więcej. Dlatego wolę Taurona w ramach grupy energetycznej niż PGG nadmuchaną sztucznymi podwyżkami, która to firma klęknie nieuchronnie już niebawem. Nie słyszałeś ile problemów z alokacjami mają ludzie z zamykanego Wieczorka? Nie chcą ich na pobliskich kopalniach, bo "nie ma miejsca". I po raz kolejny zapytam: gdzie Twoim zdaniem powinien pracować przeciętny młody człowiek np. z jaworzna albo sosnowca? Jaką firmę byś mu polecił, zakładając że nie jest on informatykiem albo medykiem?

Ania

Do wszystkich którzy chcą się przyjąć do pracy w firmie Tauron Wsparcie na ZG Sobieski. Ludzie z daleka od tej firmy! (usunięte przez administratora) jakich mało dokręcania śruby przez kierownika a ludzie zajechani robią po 350 godzin w miesiącu!!! Czysty feudalizm i niewolnictwo!!!

fawon
@Ania 02.06.2018 03:54

wcześniej tych samych ludzi zatrudniał atos potem impel teraz wsparcie a co jedna firma to nowy dyrektor i niższa pensja dla pracowników i właśnie na takich spółeczkach i spółkach kasę trzepie centrala taurona w Katowicach a w której rękach jest wydobycie czy sug, ludziom płaci się najniższą krajową a każdy im zazdrości bo pracuję w mega korporacji która wydaje miliony na reklamy

Szukasz pracy?

Dużo poniżej średniej

Bez koneksji, bez ogródek i szczerze to TAURON Wydobycie już dawno przestał być atrakcyjnym pracodawcom te czasy ma za sobą, nie jest nawet pracodawcom przeciętnym a dużo poniżej przeciętnej. Oferowana pensja jest często bardzo niska, pakiet socjalny jest śmieszny, z benefitów to karta multisport dla pracownika kosztuje 90zł za miesiąc, pakiet medyczny jest dodatkowo płatny, ubezpieczenie PZU też dużo strąca z wypłaty, o rozwoju czy szkoleniach zapomnijcie - więc co takiego ta Spółka oferuje pracownikom lepszego od konkurencyjnych pracodawców? Jedynie pensję na czas i tyle. Na resztę nie dajcie się nabierać, bo to czym się chwalą można między bajki wsadzić.

Nierozwój
@Osioł 07.05.2018 08:57

Powtarzająca się od kilku lat norma to PRACOWNIKÓW CORAZ MNIEJ ÷ PRACY CORAZ WIĘCEJ ÷ ZAROBKI W DÓŁ

Jerzy

@Dużo poniżej średniej, a czy firma Tauron Wydobycie, zapewnia swoim pracownikom pakiet szkoleń? Czy można zdobyć nowe kwalifikacje, uprawnienia lub konkretne umiejętności? Czy uważasz, że praca w firmie Tauron Wydobycie dla młodego pracownika, to dobry wybór? Opinie na forum GoWork.pl pomagają kandydatom w podjęciu ważnych decyzji związanych z pracą.

Nierozwój
@Jerzy 09.05.2018 19:48

Szkolenia są na platformie e-lerningowej jak się na nią zgłosisz i możesz je sobie robić w domu na służbowym sprzęcie jak dostanuesz zgodę na jego zabieranie. Jest komórka która w zakresie swoich obowiązków ma organizowaćszkolenia i rozwój zawodowy pracowników ale to tylko w nazwie bo przez ostatnie 15 lat ani ja ani moi znajomi nie mieli szansy brać udziału w szkoleniu firmowym po za tymi związanymi z BHP. Reszta na własną rękę i za własne pieniądze. Wydaje mi się że dopłata do studiów jest po znajomości bo ciągle te same osoby chodzą na podyplomówki

Jerzy

@Nowy Może spróbuj wysłać CV na to stanowisko. Spróbować zawsze możesz, a w razie rozmowy kwalifikacyjnej, będziesz miał dobrą okazję do zadania wszystkich istotnych pytań. Czy od Waszych ostatnich wpisów na forum, sytuacja w firmie Tauron Wydobycie zmieniła się? Może macie jakieś informacje, który przydałyby się użytkownikowi @Nowy? Podzielcie się opiniami.

nikt ważny
@Jerzy 17.04.2018 09:27

Próbować zawsze możesz. Pewnie, że tak. Może się na przykład zdarzyć sytuacja, że oferta jest umiarkowanie atrakcyjna, dlatego nikt z koneksjami nie będzie na nią aplikował. Możesz próbować również z innego powodu. Na przykład, ktos z koneksjami nie dotrze na rozmowę - wiadomo, wypadki chodzą po ludziach. I wtedy mogą kogoś potrzebować. Tak więc, próbować zawsze można.

Nowy

Witam.Panowie ile zarobi elektromonter na powierzchni na Sobieskim? Widze taka oferte na stronie i zamierzam aplikować.Pracuje jako monter instalacji teletechnicznych na budowie.

Nowy
@staszek 21.04.2018 20:54

Dziękuje bardzo za pomoc.Moje pytanie brzmi jakie kwoty są po okresie próbnym?

kumoter

Rozwój, szkolenia, kursy, płatne studia, awans, dobra pensja, miejsce parkingowe tylko dla wybranych ziomków z miasta Jaworzna. Pozostałe osoby to woły/muły/osły do roboty za niską pensję którzy robią dla jaśniepaństwa nie koniecznie na kierowniczych stanowiskach ale mających jedynie słuszne nazwiska. PozdRO dla kumatych

waloryzacja

Firma w której nie jest powiedziane za co przewidziany jest awans czy podwyższenie wynagrodzenia, a skoro nie ma jasnych reguł to są działania na "widzi mi się". Niby jest zatwierdzony zakładowy układ zbiorowy lecz nie ma on zastosowania w rzeczywistości. Nie ma się do kogo odwołać, a osoby które próbują mogą sobie szukać innego zajęcia. PS pensje w tej firmie nie zmieniły się (czytaj nie wzrosły) od 2014 roku!!! czyli przez 4 ostatnie lata, rozumiecie to?!

Filipiak

rozmowy kwalifikacyjne ustawione . Na rozmowę przychodzi się jako słup . Pan Prez.. załatwia pracę krajanom .

prawie-tauronowiec
@Filipiak 09.03.2018 21:06

Powinieneś czuć się wyróżniony. Albo chociaż przestać narzekać. Mnie na rozmowę Tauron nie zaprosił. A na dwa stanowiska na które aplikowałem spełniałem kryteria z pewnym marginesem bezpieczeństwa. No ale cóż. Kierownictwo podjęło inne decyzje.

szlachetni inaczej

Jeśli aplikujecie na szeregowego pracownika to liczcie się z tym że czeka na was pełna inwigilacja, czyli wasz kierownik będzie wysyłał maile, smsy, czy chodził do swojego dyrektora informując go o waszym zachowaniu, waszej pracy i waszym życiu prywatnym. Jeśli aplikujecie na stanowisko kierownicze to wasi pracownicy będą zobowiązaniu przez waszego dyrektora do tego samego co opisałem wyżej. Ale także wy sami zostaniecie mniej lub bardziej grzecznie poproszeni o donoszenie na waszych przełożonych, podwładnych i współpracowników. Jeśli zapytacie dlaczego to odpowiadam z własnej obserwacji - bo skłóconymi ludźmi łatwiej się zarządza, jak się wyraził jeden "manager" jak stadem baranów. Dodam do poprzednich osób wypowiadających się jeszcze o nierównych płacach na tym samym stanowisku wykonujących tą samą pracę. Dziwię się że przy takiej ilości związków zawodowych na które pracownicy płacą składki jest zero reakcji, dziwię się także że nikt z tym nie poszedł do PIP albo do Sądu bo wyobraźcie sobie że przychodzą osoby bez wiedzy i doświadczenia, a na wstępie otrzymują zarobek wyższy od osoby z 20 letnim stażem pracy na stanowisku gdzie ten doświadczony pracownik jest zobowiązany uczyć wszystkiego od podstaw nowego nie otrzymując w zamian nawet premii zadaniowej/uznaniowej/motywacyjnej czy specjalnej bo tyle rodzajów ich jest, ale domyślam się że te pieniądze bierze jego "uczciwy do bólu" przełożony.

PriemieR

Wiele piszecie o wypłacie ale trzeba jeszcze napisać że ta pensja składa się z wynagrodzenia zasadniczego i szeregu dodatków: za staż pracy, premii regulaminowej i innych zależnych od zajmowanego stanowiska. Czyli masz stawkę według tabeli zaszeregowań i procentowo to co spółka wypracuje a że ostatnio są duże inwestycje to jest na minusie stąd premie niższe. Co oczywiście nie zmienia faktu że wiele osób zarabia suma sumarom poniżej 2 tys zł co jest kpiną jak na taką firmę.

Ola

Czy w Jaworznie w Tauron Wydobycie wogóle przyjmują do pracy w biurach bez znajomości?

sentrum
@Ola 11.02.2018 19:02

Ola przygotuj się na duży stres, poszarpane nerwy w gronie otaczających cię klanów rodzinnych, i zadaj sobie pytanie - czy warto sprzedać swój czas i zdrowie za 2000 zł na rękę?

MbM

Chciałabym się do Was zwrócić jako obecny pracownik i dać Wam pewien obraz firmy jaki mam od 3 lat, a którego pewnie szukacie. Zgadzam się z tutejszymi opiniami że płaca jest śmiesznie niska w porównaniu do powierzonych obowiązków, a traktowanie pracownika jest poniżej poziomu kultury, wręcz żenujące. Natomiast podsumowując - kilkukrotnie miałam okazję usłyszeć od przełożonych że stanowisko albo podwyżka pensji nie zależy tutaj od umiejętności, zaangażowania, czy wykształcenia. Na pytanie od czego zależy mówiono wprost że od pleców. Odpowiedzcie sobie co osiągniecie w tym miejscu. Ja podjęłam już decyzję że czas najwyższy poszukać sobie czegoś innego.

Grunwaldzka

W ubiegłym roku zakończyłem współpracę z tą często zmieniającą nazwę i zarządy spółkę. Na odchodne widziałem obraz ludzi skaczących sobie do gardeł o stawki i premie gdzie ogólnie panuje zastój którego dawniej nie było, a teraz odbywa się dla osób z plecami - zasłużonych, ale nie w pracy dla spółki tylko w donosicielstwie i podlizywaniu się niekompetentnym przełożonym, których nikt nie rozlicza.

Fontanna
@Marceli 02.01.2018 17:37

Zarządy często się tutaj zmieniają przez to prezesom chyba nie zależy na rozwoju firmy i jej pracowników. Wielu dyrektorów i kierowników jest niezatapialnych, nie potrafią motywować pracowników i nie mają pojęcia jak to robić bo brakuje im kompetencji ale także im nie zależy bo mają duże pieniądze za swoje słodkie nieróbstwo. Efekt jest tego taki że marnie opłacani pracownicy którzy są lekceważeni przez swoich przełożonych odchodzą sfrustrowani albo trwają zobojętniali siłą przyzwyczajenia do swojego biurka. Reasumując brak rozwoju, poniżenie często cichy mobbing którego nie ma gdzie zgłosić czy tak wygląda normalna praca? Młodzi odchodzą do bardziej ambitnych firm, staży zostają trwając do emerytury, koniec tej firmy wydaje się bliski.

rfesd

Wielka państwowa firma bazuje na taniej sile roboczej SUG w swoich kopalniach. Której jest właścicielem. Ale już nie długo połowa się już zwolniła.

Tylko dla desperatów

Przeszedłem przez stanowiska fizyczne i umysłowe i podsumowując nie polecam pracy dla tej firmy. Jak powyżej zero rozwoju, płaca jest składowa niska podstawa i jedynie dodatki sprawiają że ludzie tu przychodzą ale jak są dłużej to mają porównanie do zarobku. Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo.

Jinguang

3 tysiące z hakiem zarabia się w ścianie przy wydobyciu na stanowisku mechanik. Praca w weekendy jeśli chcesz 4 z przodu. W tamtym roku na święta nie dali ani grosza ciekawe jak w tym roku będzie. Poza tym również nadgodziny bardzo często, jest taki pracownik który ma ciężką sytuacje i zostaje po 10 i w górę żeby zarobić a ta szajka tylko to wykorzystuje. Każdy boi się wypowiadać na ten temat bo po prostu się boją, sam mam stracha pomimo że mam przeglądarkę na maksymalnym ukrywaniu danych o nadawcy. Dlaczego strach? Bo my pracownicy dołowi jesteśmy z każdym rokiem przepracowanym na dole wręcz skazani na te pracę ze względu na jej rodzaj i to nas w pewnym sensie upośledza zawodowo na nowe inne zawody. Wszechobecny NEPOTYZM. Zachęcam do wypowiadania się ze względu na bezkarność i pewność siebie tamtejszej władzy.

winterowka
@Jinguang 06.12.2017 12:20

Na święta bony dostali pracownicy SUG zaś w wydobyciu dostanie zarząd premie reszta ma się cieszyć że ma gdzie pracować jak powiedział jeden menedżeżyna. Co ciekawe oprócz królującego wspomnianego tu nepotyzmu gdzie pensje czy premie są tylko dla znajomych jest rozwinięta sieć donosicieli także osoby wyrażające głośno swoje niezadowolenia są natychmiast pacyfikowana, kolejną ciekawostką jest bierność i brak działania licznych związków zawodowych o których można usłyszeć że siedzą w kieszeni zarządu i coś w tym jest, a skoro nie reprezentują interesów pracowników to za co biorą składki?

jaworznianin

Pracownicy umysłowi np. administracji zarabiają w przedziale (na rękę) od 1700 zł do 4500 zł, kierownicy 5000 zł do 9000 zł, o reszcie się nie wypowiadam bo nie wiem. Natomiast od tej informacji powinno się zaczynać rekrutację pracowników! Bo słowo Referent, Specjalista czy Inspektor niewiele mówią, potem ludzie z wykształceniem wyższym oraz ponadprzeciętnymi umiejętnościami mają pretensję że zarabiają np. 2200 zł a szanse na podwyżkę pensji mają bardzo odległą nierzadko niemożliwą. Jeśli chodzi o możliwości rozwoju to są one tylko dla wybrańców.

Zostaw opinię o Tauron Wydobycie - Jaworzno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tauron Wydobycie