Tauron Wydobycie

Jaworzno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 35 ocen.

Tauron Wydobycie
2 35 6 1

Opinie o Tauron Wydobycie

Mlody

Panowie.Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko teletechnik w oddziale NTA na powierzchnu w zakladzie Sobieski w Jaworznie.. Weszlem do siedziby, dostalem identyfikator jako gosc i dopiero jak po mnie taka kobieta starsza zawołala z nazwiska to zaprowadzono mnie na rozmowe. Na rozmowie 4 osoby:Sztygar, jakas babka co ciagle cos pisze, babka co mnie wprowadzila, i jakas przedstawicielka tauronu wydobycie. Przebieg rozmowy: Czemu chce tu pracować? Co skończyłem jaką szkołe i co robie w obecnej robocie. Sztygar opowiada co sie robi u niego w robocie. Przedstawicielka opowiada jaka to praca i jakie umowy.Pierwsza próbna, druga 9 miesięcy, trzecia na czas nieokreślony. Zero przepytywania o sprawy techniczne.Sztygar tylko opowiadał o centralach telefonicznych i systemie aspiracyjnym Zefir. Ile chce zarabiać? Powiedziałem że na start 2600 netto na ręke. Pytanie padło też kiedy moge podjac prace.Powiedziałem że w listopadzie. Socjal: 8 ton wegla 14 pensja Barbórka 40 % karty górnika. Kartki sodexo. Zarobki: Odpowiedziano mi że na tym etapie rozmowy nie moga mowic o zarobkach. Czy dostałem prace? Obstawiam że nie ponieważ nie sadze by sie kontaktowano z kazdym mowiac mu że nie dostał pracy a tak powiedzieli ze beda do kazdego dzwonic za 2 tygodnie. Moje sugestie dla Tauron Wydobycie: Plaćcie więcej ludziom. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwiększyć zarobki i zniwelować nepotyzm.

schowany w ciężkowickim lesie
@Mlody 16.10.2018 16:01

Twoja propozycja dla firmy brzmi jak zachęta do rośnięcia dla pigmejów. Gdyby zwiększyli zarobki i zniwelowali nepotyzm to już nie byłby Tauron.

somnambulik

Praca w Tauron Wydobycie to praca z przyszłością. 3 zakłady górnicze i zbyt na wydobyty węgiel gwarantowany przez elektrownię. Przeprowadzane inwestycje pozwalają myśleć o dorobieniu 25 lat na dole by uzyskać wysoką, górniczą emeryturę. Solidny zarobek, możliwość pracy w weekendy, posiłki profilaktyczne, barbórka, ostatnio wypłacona ekstra premia. Trudno w kilku zdaniach przedstawić wszystkie zalety tego pracodawcy, ale przynajmniej próbowałem.

Pytanie
@somnambulik 19.06.2018 17:52

Piszesz o pracy górnika pod ziemią, a jak skomentujesz to co poniżej napisano? Wychodzi na to że w wielu przypadkach mobbing, znajomości i układy, standard to niskie zarobki i brak szkoleń a co za tym idzie rozwoju.

somnambulik
@Pytanie 20.06.2018 20:27

Proponuję patrzeć szerzej. Tauron ma słabszy moment, prawda. Ale znajdźcie mi proszę pracodawcę który dla przeciętnego, młodego człowieka ma lepsze warunki do zaoferowania w promieniu jaworzno-sosnowiec-dąbrowa. Wynagrodzenia przeważnie niższe, częste zatrudnianie przez pośrednika, warunki samej pracy potrafią być również równie szkodliwe i bardziej wyczerpujące aniżeli na kopalni. Proste porównanie: praca w przewozie dołowym albo w szybowym zestawiona z przerzucaniem ton szyb/tarcz hamulcowych w saint gobain/brembo. I na pewno nikt za pracę w specjalnych strefach ekonomicznych nie przechodzi na wcześniejszą emeryturę :-) Układy, znajomości i nepotyzm - sama prawda :-) Ale to powszechna choroba trawiąca firmy z udziałem skarbu państwa. Za czasów mojej młodości taki KGHM to było eldorado, a teraz? Dla chętnych KGHM Zanam, i z tego co mi wiadomo, warunki mniej więcej takie same jak na Tauronie :-)

janik
@somnambulik 21.06.2018 21:06

Ludzi zwalniają się na potęgę bo inne spółki płacą lepiej, ale nie tylko płaca się liczy ale także kompetentna kadra kierownicza której tu widać wyraźne braki oraz traktowanie pracownika a tutaj jak po tutejszych wpisach widać że jest bardzo źle

Nierozwój
@somnambulik 19.06.2018 17:52

Z jaką przyszłością? Mówimy tu i teraz! Co ci z barbórki i czternastki skoro comiesięczna wypłata nie starcza na przeżycie! Układ zbiorowy zatwierdzony w 2006 stawki zaszeregowań niezmieniane od 2014! Wiesz za ile ludzie tu pracują? Chyba że jesteś jednym z tych marnych naganiaczy któremy płacą za wypisywanie głupot! Fakty są takie że masa ludzi zwalnia się z pracy, a kandydaci gdy usłyszą na rozmowie ile będą zarabiać to więcej nie przychodzą.

somnambulik
@Nierozwój 27.06.2018 07:17

Skoro masa ludzi się zwalnia, a nowi nie chcą przyjąć, czy znaczy to, że Tauronowi niebawem zabraknie ludzi do pracy? Zastanów się, proszę, nad tym co piszesz. I naprawdę nie jestem jednym z "marnych naganiaczy" i nikt mnie nie opłaca. W sporze używa się argumentów, nie inwektyw i pomówień. Przyznałem 1 wpis wcześniej, że firma ma słabszy moment. Ale liczy się również przyszłość - za rok, dwa lata, pięć lat i więcej. Dlatego wolę Taurona w ramach grupy energetycznej niż PGG nadmuchaną sztucznymi podwyżkami, która to firma klęknie nieuchronnie już niebawem. Nie słyszałeś ile problemów z alokacjami mają ludzie z zamykanego Wieczorka? Nie chcą ich na pobliskich kopalniach, bo "nie ma miejsca". I po raz kolejny zapytam: gdzie Twoim zdaniem powinien pracować przeciętny młody człowiek np. z jaworzna albo sosnowca? Jaką firmę byś mu polecił, zakładając że nie jest on informatykiem albo medykiem?

srk
@somnambulik 29.06.2018 09:06

chwalisz wydobycie a co powiesz że wspomniane przez ciebie kopalnie prawie nie wydobywają węgla! taka janina dla przykładu ma wydobycie 100 ton dziennie gdzie wcześniej było kilka tysięcy sobieski ledwo zipie brzeszcze jeszcze ratują ten dramat całości ale z tego co się słyszy to to wszystko do srk i to ma być przyszłość?

somnambulik
@srk 23.07.2018 20:48

Uważasz, że Janina z budowanym nowym poziomem wydobywczym oraz Sobieski z rozpoczętą inwestycją w postaci nowego szybu są kandydatami do SRK? Nie uważasz, że brzmi to raczej nieprawdopodobnie? Kopalnie maja problemy, zgoda. Ale własnie dzięki temu, że są w grupie energetycznej, ma kto finansować te deficyty. A w przyszłości liczmy, że będzie lepiej.

Olo
@somnambulik 21.06.2018 21:06

Czy Ty aż tak jesteś tempy czy udajesz ograniczonego intelektualnie.

Grl
@Nierozwój 27.06.2018 07:17

Taka jest prawda. Teraz to lepiej w biexronce zarobisz . Co ci z 14 stki i węgla, jeżeli przez cały rok wegetujesz.

somnambulik
@Olo 27.08.2018 22:50

Szanowny Olo, poczułbym się bardziej zmiażdżony Twoją ripostą gdybyś potrafił ją ubrać w poprawna polszczyznę. Popracuj trochę nad poprawną pisownią i gotów będę na intelektualne boje z Tobą na tym forum. Pozdrawiam i życzę wytrwałej pracy!

były
@somnambulik 19.06.2018 17:52

chyba jesteś synem prezesa albo pomyliłeś spółki

ja

Dziś wypłata... 2550 netto to są jaja.... zero potrąceń typu komornik czy jakieś raty. Dodać należy związki i pkzp. Czyli 2800 z 1 świętem. Zegnamy się Tauronie.

Mtn
@ja 09.10.2018 15:25

To jest wypłata na powierzchni? A staż jaki masz?

Błażej
@ja 09.10.2018 15:25

2800 z jednym świętem? To napisz jakie miałeś dniówki, premie, kartę górnika i ile dni przepracowanych.

Nke

Młodzi ludzie, nawet nie myślcie o pracy w tej śmiesznej firmie. Wypłaty dramat, dozór bez wiedzy merytorycznej oraz praktycznej. Dyrekcja powinna leczyć się psychiatrycznie. BHP przy jakimkolwiek wypadku zastrasza i grozi przeniesieniem lub zwolnieniem a wypadki na węglu były są i będą. Kombinacje przy 14 i barbórkach już trwają. O awansie czy rozwoju zapomnijcie. Mobbing i lekceważenie na porządku dziennym.

Janusx
@Nke 07.09.2018 14:05

Dlatego odszedłem z tego booordelu

securitate

„Panie Boże Wszechmogący, przez Syna Twojego, Zbawiciela naszego Jezusa Chrystusa, napełnieni Duchem Świętym, świadomi, że praca nasza nie tylko służy naszym rodzinom, ale całemu narodowi, wszystkim Polakom, stajemy dzisiaj u stóp Maryi, przez jej ręce zawierzając nas samych, nasze rodziny, nasze miejsca pracy Twojej Bożej Opatrzności. Wielka Boga człowieka Matko, niepokalana dziewico Maryjo, matko Kościoła i królowo Polski, matko naszego zawierzenia. Zawierzamy tobie Maryjo, Jasnogórska pani, wszystkie sprawy energetyki polskiej, jej bezpieczeństwo, rozwój, unowocześnienie, służbę tysięcy naszych kolegów w dzień i w nocy, bez ustanku z poświęceniem i narażeniem życia” - to treść modlitwy, którą na Jasnej Górze odmówił Krzysztof Tchórzewski.

anonim

(usunięte przez administratora)

wypłata 10-tego

Wypowiedź niżej masz napisane, że to kierownictwo ma problem z głową i powinno się leczyć. Radzisz ludziom chodzić na skargę do tych właśnie osób - do niezrównoważonych prześladowców. Powinieneś trochę popracować nad czytaniem ze zrozumieniem.

Santa

Ludzie zwalniają się z pracy z Centrum i Zakładów i to nie jest już kwestia niskich zarobków i nawału obwiązków spowodowanego brakim dostatecznej ilości pracowników ale przedewszystkim fatalną atmosferą i haosem jaki zapanował. Dosłownie zero motywacji i współpracy spotyka się na codzień. Także czarno to wszystko wygląda.

Nirrozwoj
@Santa 21.08.2018 12:49

Z cyklu pytań trudnych. Zapytajcie przełożonego o waszą ścieżkę rozwoju zawodowego. Gwarantuje że albo będzie milczenie albo nie ma funduszy albo kłamstwa.

JeszczeJestem
@Santa 21.08.2018 12:49

Zwalniają się bo zrobiło się z tego straszne miejsce które wysysa energię i demotywuje.

Janusx
@JeszczeJestem 30.08.2018 13:43

To co dzieje się w wydobyciu centrum to tak naprawdę wpisuje się w trend naciskania przez centralę na coraz większą efektywność pracy. A mówiąc mniej eufemistycznie – po prostu eksploatacji pracowników. W poszukiwaniu większej efektywności idą bardzo daleko w ingerencjie w prywatne sprawy pracowników. Dzwonienie i meile po godzinach pracy czy puźnym wieczorem bez wynagrodzenia za to jest normą.

Tomasz

Na niektórych stronach można poczytać,że Tauron ( nie wydobycie) ma słabsze wyniki przez odpisy jakie zrobił dla Wydobycia - jak sie przyjrzy władzą firmy toz to widzimy iż znaleźli się w niej byli pracownicy nie jakiej spółki Kopex...która słynęła własnie z odpisów, jakie nastąpily potem kroki można poczytać w internecie. To jakie kryteria trzeba było spełnić aby się tam dostać? Brana jest pod uwagę jakaś merotryczna wiedza czy z jakiegoś klucza?

sentrum
@Tomasz 11.08.2018 08:22

na pierwszym miejscu znajomości, rodzina, miejsce zamieszkania (Jaworzno) a jak nie ma chętnych to biorą pod uwagę twoje doświadczenie i wykształcenie, ale stawkę dostaniesz najniższą, o podwyżce nie masz co marzyć, a twoją premię będą dawać innym

Dużo poniżej średniej

Bez koneksji, bez ogródek i szczerze to TAURON Wydobycie już dawno przestał być atrakcyjnym pracodawcom te czasy ma za sobą, nie jest nawet pracodawcom przeciętnym a dużo poniżej przeciętnej. Oferowana pensja jest często bardzo niska, pakiet socjalny jest śmieszny, z benefitów to karta multisport dla pracownika kosztuje 90zł za miesiąc, pakiet medyczny jest dodatkowo płatny, ubezpieczenie PZU też dużo strąca z wypłaty, o rozwoju czy szkoleniach zapomnijcie - więc co takiego ta Spółka oferuje pracownikom lepszego od konkurencyjnych pracodawców? Jedynie pensję na czas i tyle. Na resztę nie dajcie się nabierać, bo to czym się chwalą można między bajki wsadzić.

Osioł
@Dużo poniżej średniej 05.05.2018 14:54

Wielu z was zna zasade kija i marchewki. W tej firmie cały czas doświadcza się kija a marchewki są dla wybranych pod dostatkiem. Czyli poprostu masz znajomości czy rodzinę w firmie jesteś w układach masz koneksje i poparcie jesteś swój człowiek to masz wszystko a jak nie to jesteś nikim taką cytryną do wyciśnięcia, takim zbitym psiakiem zapędzonym do kąta. Najgorsze jest wszendobylskie donosicielstwo, kabli jest pod dostatkiem.

Nierozwój
@Osioł 07.05.2018 08:57

Powtarzająca się od kilku lat norma to PRACOWNIKÓW CORAZ MNIEJ ÷ PRACY CORAZ WIĘCEJ ÷ ZAROBKI W DÓŁ

zDalekaOdTego
@Nierozwój 13.05.2018 08:23

to było bardzo przykre, kiedy pracowałem w zespole X wywierano na mnie ogromną presję, i nie mogłem liczyć na żadne zastępstwo na czas urlopu albo chorobowego, zaległości rosły, jeśli byłby zachowane standardy którymi chwali się Grupa to nic takiego nie miało by miejsca ale kiedy chciwość i głupota idą ręka w rękę, wszystko może się zdarzyć, zwłaszcza negatywne rzeczy

Peace

Spółka Tauron Wydobycie należąca do Grupy Tauron której "przewodzi" centrala Tauron Polska Energia przechodzi trudny okres jak każda kopalnia w Polsce. Nagonka na węgiel, nowe normy jakości, konkurencja z importem dotowanego surowca, szkody górnicze, noi wspommiana centrala która wiele wymaga w tym ograniczanie zatrudnienia oraz cięcie kosztów. Stąd wynika niezadowolenie które tutaj opisujecie i z którym się zgadzam.

patol
@Peace 07.07.2018 19:00

a co powiesz że na porządku dziennym jest że sumiennego pracownika można dojechać na inne sposoby - pomijać przy premiach, awansach, dowalić dodatkowe obowiązki. Często wystarczy przejrzenie historii przeglądania internetu albo historii wydruków, żeby znaleźć podstawy do zgodnego z prawem szykanowania na podstawie wykorzystywania służbowego sprzętu do celów prywatnych w godzinach pracy czyli w przerwie na śniadanie

Ania

Do wszystkich którzy chcą się przyjąć do pracy w firmie Tauron Wsparcie na ZG Sobieski. Ludzie z daleka od tej firmy! (usunięte przez administratora) jakich mało dokręcania śruby przez kierownika a ludzie zajechani robią po 350 godzin w miesiącu!!! Czysty feudalizm i niewolnictwo!!!

fawon
@Ania 02.06.2018 03:54

wcześniej tych samych ludzi zatrudniał atos potem impel teraz wsparcie a co jedna firma to nowy dyrektor i niższa pensja dla pracowników i właśnie na takich spółeczkach i spółkach kasę trzepie centrala taurona w Katowicach a w której rękach jest wydobycie czy sug, ludziom płaci się najniższą krajową a każdy im zazdrości bo pracuję w mega korporacji która wydaje miliony na reklamy

Jerzy

@Dużo poniżej średniej, a czy firma Tauron Wydobycie, zapewnia swoim pracownikom pakiet szkoleń? Czy można zdobyć nowe kwalifikacje, uprawnienia lub konkretne umiejętności? Czy uważasz, że praca w firmie Tauron Wydobycie dla młodego pracownika, to dobry wybór? Opinie na forum GoWork.pl pomagają kandydatom w podjęciu ważnych decyzji związanych z pracą.

Nierozwój
@Jerzy 09.05.2018 19:48

Szkolenia są na platformie e-lerningowej jak się na nią zgłosisz i możesz je sobie robić w domu na służbowym sprzęcie jak dostanuesz zgodę na jego zabieranie. Jest komórka która w zakresie swoich obowiązków ma organizowaćszkolenia i rozwój zawodowy pracowników ale to tylko w nazwie bo przez ostatnie 15 lat ani ja ani moi znajomi nie mieli szansy brać udziału w szkoleniu firmowym po za tymi związanymi z BHP. Reszta na własną rękę i za własne pieniądze. Wydaje mi się że dopłata do studiów jest po znajomości bo ciągle te same osoby chodzą na podyplomówki

Jerzy

@Nowy Może spróbuj wysłać CV na to stanowisko. Spróbować zawsze możesz, a w razie rozmowy kwalifikacyjnej, będziesz miał dobrą okazję do zadania wszystkich istotnych pytań. Czy od Waszych ostatnich wpisów na forum, sytuacja w firmie Tauron Wydobycie zmieniła się? Może macie jakieś informacje, który przydałyby się użytkownikowi @Nowy? Podzielcie się opiniami.

nikt ważny
@Jerzy 17.04.2018 09:27

Próbować zawsze możesz. Pewnie, że tak. Może się na przykład zdarzyć sytuacja, że oferta jest umiarkowanie atrakcyjna, dlatego nikt z koneksjami nie będzie na nią aplikował. Możesz próbować również z innego powodu. Na przykład, ktos z koneksjami nie dotrze na rozmowę - wiadomo, wypadki chodzą po ludziach. I wtedy mogą kogoś potrzebować. Tak więc, próbować zawsze można.

Nowy

Witam.Panowie ile zarobi elektromonter na powierzchni na Sobieskim? Widze taka oferte na stronie i zamierzam aplikować.Pracuje jako monter instalacji teletechnicznych na budowie.

staszek
@Nowy 16.04.2018 18:21

na rękę na "dzień dobry" dostaniesz stawkę 1800zł do tego karta górnika, premia uznaniowa i rocznie 8 ton węgla, barbórka oraz czternastka, ale z tymi dodatkami to nic pewnego bo straszą że to zabiorą bo spółka ma kilka lat z rzędu ujemne wyniki, jest go work temat ZG Sobieski i ZG Janina poszukaj i popytaj bo w tym wątku głównie administracja Centrum Wydobycia

Nowy
@staszek 21.04.2018 20:54

Dziękuje bardzo za pomoc.Moje pytanie brzmi jakie kwoty są po okresie próbnym?

kumoter

Rozwój, szkolenia, kursy, płatne studia, awans, dobra pensja, miejsce parkingowe tylko dla wybranych ziomków z miasta Jaworzna. Pozostałe osoby to woły/muły/osły do roboty za niską pensję którzy robią dla jaśniepaństwa nie koniecznie na kierowniczych stanowiskach ale mających jedynie słuszne nazwiska. PozdRO dla kumatych

waloryzacja

Firma w której nie jest powiedziane za co przewidziany jest awans czy podwyższenie wynagrodzenia, a skoro nie ma jasnych reguł to są działania na "widzi mi się". Niby jest zatwierdzony zakładowy układ zbiorowy lecz nie ma on zastosowania w rzeczywistości. Nie ma się do kogo odwołać, a osoby które próbują mogą sobie szukać innego zajęcia. PS pensje w tej firmie nie zmieniły się (czytaj nie wzrosły) od 2014 roku!!! czyli przez 4 ostatnie lata, rozumiecie to?!

Filipiak

rozmowy kwalifikacyjne ustawione . Na rozmowę przychodzi się jako słup . Pan Prez.. załatwia pracę krajanom .

prawie-tauronowiec
@Filipiak 09.03.2018 21:06

Powinieneś czuć się wyróżniony. Albo chociaż przestać narzekać. Mnie na rozmowę Tauron nie zaprosił. A na dwa stanowiska na które aplikowałem spełniałem kryteria z pewnym marginesem bezpieczeństwa. No ale cóż. Kierownictwo podjęło inne decyzje.

szlachetni inaczej

Jeśli aplikujecie na szeregowego pracownika to liczcie się z tym że czeka na was pełna inwigilacja, czyli wasz kierownik będzie wysyłał maile, smsy, czy chodził do swojego dyrektora informując go o waszym zachowaniu, waszej pracy i waszym życiu prywatnym. Jeśli aplikujecie na stanowisko kierownicze to wasi pracownicy będą zobowiązaniu przez waszego dyrektora do tego samego co opisałem wyżej. Ale także wy sami zostaniecie mniej lub bardziej grzecznie poproszeni o donoszenie na waszych przełożonych, podwładnych i współpracowników. Jeśli zapytacie dlaczego to odpowiadam z własnej obserwacji - bo skłóconymi ludźmi łatwiej się zarządza, jak się wyraził jeden "manager" jak stadem baranów. Dodam do poprzednich osób wypowiadających się jeszcze o nierównych płacach na tym samym stanowisku wykonujących tą samą pracę. Dziwię się że przy takiej ilości związków zawodowych na które pracownicy płacą składki jest zero reakcji, dziwię się także że nikt z tym nie poszedł do PIP albo do Sądu bo wyobraźcie sobie że przychodzą osoby bez wiedzy i doświadczenia, a na wstępie otrzymują zarobek wyższy od osoby z 20 letnim stażem pracy na stanowisku gdzie ten doświadczony pracownik jest zobowiązany uczyć wszystkiego od podstaw nowego nie otrzymując w zamian nawet premii zadaniowej/uznaniowej/motywacyjnej czy specjalnej bo tyle rodzajów ich jest, ale domyślam się że te pieniądze bierze jego "uczciwy do bólu" przełożony.

PriemieR

Wiele piszecie o wypłacie ale trzeba jeszcze napisać że ta pensja składa się z wynagrodzenia zasadniczego i szeregu dodatków: za staż pracy, premii regulaminowej i innych zależnych od zajmowanego stanowiska. Czyli masz stawkę według tabeli zaszeregowań i procentowo to co spółka wypracuje a że ostatnio są duże inwestycje to jest na minusie stąd premie niższe. Co oczywiście nie zmienia faktu że wiele osób zarabia suma sumarom poniżej 2 tys zł co jest kpiną jak na taką firmę.

Ola

Czy w Jaworznie w Tauron Wydobycie wogóle przyjmują do pracy w biurach bez znajomości?

były
@Ola 11.02.2018 19:02

W nielicznych przypadkach przyjmują ale przygotuj się na śmiesznie niskie zarobki (specjalista 2000zł, inspektor 2400zł na rękę) jeśli liczysz na rozwój albo awans to droga przez mękę i zależna od włazidupstwa lub/i układów

sentrum
@Ola 11.02.2018 19:02

Ola przygotuj się na duży stres, poszarpane nerwy w gronie otaczających cię klanów rodzinnych, i zadaj sobie pytanie - czy warto sprzedać swój czas i zdrowie za 2000 zł na rękę?

MbM

Chciałabym się do Was zwrócić jako obecny pracownik i dać Wam pewien obraz firmy jaki mam od 3 lat, a którego pewnie szukacie. Zgadzam się z tutejszymi opiniami że płaca jest śmiesznie niska w porównaniu do powierzonych obowiązków, a traktowanie pracownika jest poniżej poziomu kultury, wręcz żenujące. Natomiast podsumowując - kilkukrotnie miałam okazję usłyszeć od przełożonych że stanowisko albo podwyżka pensji nie zależy tutaj od umiejętności, zaangażowania, czy wykształcenia. Na pytanie od czego zależy mówiono wprost że od pleców. Odpowiedzcie sobie co osiągniecie w tym miejscu. Ja podjęłam już decyzję że czas najwyższy poszukać sobie czegoś innego.

Grunwaldzka

W ubiegłym roku zakończyłem współpracę z tą często zmieniającą nazwę i zarządy spółkę. Na odchodne widziałem obraz ludzi skaczących sobie do gardeł o stawki i premie gdzie ogólnie panuje zastój którego dawniej nie było, a teraz odbywa się dla osób z plecami - zasłużonych, ale nie w pracy dla spółki tylko w donosicielstwie i podlizywaniu się niekompetentnym przełożonym, których nikt nie rozlicza.

Marceli
@Grunwaldzka 01.01.2018 12:40

Kiedy kilka lat temu zaczynałem pracę w Tauron Wydobycie było dużo pracy, dobra pensja, system premiowy, integracja, szkolenia i świetna atmosfera, dziś A.D. 2018 zostało dużo pracy, pensje obniżono, premii nie ma, integracja polega na obrażaniu się na wzajem przez współpracowników, szkolenia zastąpiono hasłem PRO na ścianach korytarzy, a parking jest dla wybrańców, przykre jaka upiorna korporacja się zrobiła bez zdolności decyzyjnych tylko dokładanie pracy z centrali.

Fontanna
@Marceli 02.01.2018 17:37

Zarządy często się tutaj zmieniają przez to prezesom chyba nie zależy na rozwoju firmy i jej pracowników. Wielu dyrektorów i kierowników jest niezatapialnych, nie potrafią motywować pracowników i nie mają pojęcia jak to robić bo brakuje im kompetencji ale także im nie zależy bo mają duże pieniądze za swoje słodkie nieróbstwo. Efekt jest tego taki że marnie opłacani pracownicy którzy są lekceważeni przez swoich przełożonych odchodzą sfrustrowani albo trwają zobojętniali siłą przyzwyczajenia do swojego biurka. Reasumując brak rozwoju, poniżenie często cichy mobbing którego nie ma gdzie zgłosić czy tak wygląda normalna praca? Młodzi odchodzą do bardziej ambitnych firm, staży zostają trwając do emerytury, koniec tej firmy wydaje się bliski.

rfesd

Wielka państwowa firma bazuje na taniej sile roboczej SUG w swoich kopalniach. Której jest właścicielem. Ale już nie długo połowa się już zwolniła.

Tylko dla desperatów

Przeszedłem przez stanowiska fizyczne i umysłowe i podsumowując nie polecam pracy dla tej firmy. Jak powyżej zero rozwoju, płaca jest składowa niska podstawa i jedynie dodatki sprawiają że ludzie tu przychodzą ale jak są dłużej to mają porównanie do zarobku. Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo.

Jinguang

3 tysiące z hakiem zarabia się w ścianie przy wydobyciu na stanowisku mechanik. Praca w weekendy jeśli chcesz 4 z przodu. W tamtym roku na święta nie dali ani grosza ciekawe jak w tym roku będzie. Poza tym również nadgodziny bardzo często, jest taki pracownik który ma ciężką sytuacje i zostaje po 10 i w górę żeby zarobić a ta szajka tylko to wykorzystuje. Każdy boi się wypowiadać na ten temat bo po prostu się boją, sam mam stracha pomimo że mam przeglądarkę na maksymalnym ukrywaniu danych o nadawcy. Dlaczego strach? Bo my pracownicy dołowi jesteśmy z każdym rokiem przepracowanym na dole wręcz skazani na te pracę ze względu na jej rodzaj i to nas w pewnym sensie upośledza zawodowo na nowe inne zawody. Wszechobecny NEPOTYZM. Zachęcam do wypowiadania się ze względu na bezkarność i pewność siebie tamtejszej władzy.

winterowka
@Jinguang 06.12.2017 12:20

Na święta bony dostali pracownicy SUG zaś w wydobyciu dostanie zarząd premie reszta ma się cieszyć że ma gdzie pracować jak powiedział jeden menedżeżyna. Co ciekawe oprócz królującego wspomnianego tu nepotyzmu gdzie pensje czy premie są tylko dla znajomych jest rozwinięta sieć donosicieli także osoby wyrażające głośno swoje niezadowolenia są natychmiast pacyfikowana, kolejną ciekawostką jest bierność i brak działania licznych związków zawodowych o których można usłyszeć że siedzą w kieszeni zarządu i coś w tym jest, a skoro nie reprezentują interesów pracowników to za co biorą składki?

jaworznianin

Pracownicy umysłowi np. administracji zarabiają w przedziale (na rękę) od 1700 zł do 4500 zł, kierownicy 5000 zł do 9000 zł, o reszcie się nie wypowiadam bo nie wiem. Natomiast od tej informacji powinno się zaczynać rekrutację pracowników! Bo słowo Referent, Specjalista czy Inspektor niewiele mówią, potem ludzie z wykształceniem wyższym oraz ponadprzeciętnymi umiejętnościami mają pretensję że zarabiają np. 2200 zł a szanse na podwyżkę pensji mają bardzo odległą nierzadko niemożliwą. Jeśli chodzi o możliwości rozwoju to są one tylko dla wybrańców.

Zostaw opinię o Tauron Wydobycie - Jaworzno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tauron Wydobycie