STX Next

Adres: Franciszka Morawskiego 12 lok. 5, 60-239 Poznań

NIP: 7781424849 KRS: 0000230895

STX Next
3 299 6 1

Opinie o STX Next

Młody

HRy są super i wcale nie kazały mi tego napisać

mgl
@Młody 11.12.2018 12:50

Tylko bałdzo sełdecznie popłosiły ;)

byly pracownik

Jakiś czas temu odszedłem z stx, pracowałem tam ponad 2 lata. Na pewno bardzo dużo się tam nauczyłem dzięki czemu dostałem znacznie lepszą następną pracę. Ciężko jest ocenić jednoznacznie tę firmę bo wszystko sprowadza się do tego w jakim zespole i pod jakim managerem wylądujesz. Za moich czasów był tam pełny przekrój - od zespołów odwiedzających się w domach i spędzających czas ze swoimi rodzinami po zespoły w których kogoś gnębiono i było to jawne, ale nikt z managementu nie reagował, a osoby które były znane ze swoich mobbingowych skłonności, trzymane w firmie przez lata mimo skarg. Według mnie z rozwojem nie ma w stx problemu tak długo, jak notujesz każdą minutę ze swoich 8 godzin na klienta i klient nie połapie się, że nagle w tym samym czasie dowozisz mniej, więc nieprawdą jest że w firmie nie można się rozwijać. Po prostu to kwestia sumienia czy dla kogoś taki układ jest ok czy nie. Zgadzam się z przedmówca że stx jedzie na swojej opinii ktora coraz mocniej odbiega od rzeczywistości. Jak sie z kims rozmawia "na miescie" o stxie, to ma obraz firmy z czasow sprzed 2-3 lat. Projekty są różne i czasem to po prostu wynik szczęścia, jaki akurat wpadnie do Poznania. Kiedy ja odchodziłem wyraźnie rosła liczba projektów 1-2 osobowych. To skutkowało upychaniem ludzi w pokojach i tworzeniem warunków coraz bardziej odbiegajacych od moich granic. Większość ludzi w firmie zatrudniona jest na b2b co przekłada się na klimat kontraktowy zamiast poczucia budowania czegoś razem. Częściej spotykałem się z podejściem "mam to gdzieś, zrobiłem 8 godzin i ide do domu" niż "ok, potrzebujesz pomocy wiec zróbmy to razem". Brakowało mi w tej firmie wyznaczania granic kultury osobistej i zachowania oraz wyciagania konsekwencji wobec ludzi ale nie wiem czy na b2b coś takiego istnieje gdziekolwiek. Kasa ok, normalna jak na rynek poznański. Jest pewien pułap którego nie da się tu przeskoczyć i wtedy po prostu czas zmienic prace (no chyba ze to komuś odpowiada). Jak dla mnie firma dobra jako 2-3 pracodawca i raczej dla osób młodszych. Wielokrotnie byłem świadkiem złośliwych przytyków pod adresem osob 35+ no i na b2b wszystko jest fajnie dopóki samemu jest się zdrowym i dzieci też.

Katarzyna
@byly pracownik 08.12.2018 15:40

Trochę czasu spędziłeś w STX Next - dziękuję za Twoją rozbudowaną opinię na temat pracy w tym miejscu! Piszesz, że większość osób pracuje w STX Next na kontraktach b2b - czy jeśli ktoś chciałby uzyskać umowę o pracę, to miałby taką możliwość? Czy w przypadku prowadzenia własnej działalności, można liczyć na pomoc ze strony firmy na przykład w kwestiach księgowych?

Z STX'a

STX Next, ehh. Legenda w polskim świecie pythonowym. Niestety STX chyba trochę na tej opinii jedzie i nie próbuje w żaden sposób poprawić warunków, co odwierciedla się w rekrutacji - praktycznie zero nowych przyjęć, a ludzie odchodzą. Piszę ten post nie ze względu na złośliwość, ale by dać do zrozumienia zarządowi, że ten koń dalej nie pojedzie. STX Next ma potencjał być świetną firmą przyciągając najlepszych specjalistów w Polsce. MA POTENCJAŁ, a nie jest taką firmą. Plusy: - Świetni, ambitni ludzie. - Powiedzmy, że niezależność teamów. Management próbuje wrzucać jakiś micro-management (co jest oczywiscie na minus), ale to są mrożonki, bo nie mają w ogóle styku z teamami. - Czasami wpadną ciekawe projekty, które są na prawdę ambitne i unikatowe. - Prezenty od firmy na jakieś ważne wydarzenia - ślub, narodziny dzieciaka itd. - Świetne środowisko do samorozwoju Neutralne: - Hajs. Nie jest jakiś wybitny. Jest na tyle dobry, że niektórym nie chce się odchodzić, jest na tyle słaby, że nikt nie chce tutaj przyjść. - Biura. Coś się zmienia w tym temacie, więc neutralnie. Obecnie biura są strasznie słabe. Minusy: - Jeśli myślisz, że w największym pythonowym software house w Europie (:D) pojęcie 'ergonomia pracy' jest znajoma - to jesteś w błędzie. Najtańsze biurka z IKEI, najtańsze myszki, klawiatury, podkładki. Krzesła to jakiś żart, po 8h plecy bolą jak po całodniowym przezucaniu słomy. Ja wiem, że ergonomia nie przynosi zysków, ale z szacunku do pracowników fajnie byłoby o to zadbać. Gdybyśmy mogli jeszcze kupować sprzęt z budżetu szkoleniowego, to względnie byłoby ok. ALE NIE. BO NIE. - Brak socjału. Literalnie ZERO. To co mamy może konkurować z socjałem ludzi w McDonald's (z całym szacunkiem dla pracowników McD) - oni przynajmniej mają bonifikartę na tanie zestawy. Jakieś śmieszne 'pracuj w innym biurze' z którego nikt nie korzysta, drogi multisport i drogi medicover. - Hipokryzja. STX Next wymyślił sobie jakieś 'values', które nagina nagminnie. Zabieranie benefitów (value: 'win- win'), tłumacząc się, że to nie była sytuacja win dla firmy. Czujecie? Od kiedy benefit jest win dla firmy? Zabierzmy wszystko, bo wszystko to koszt. Value: 'Teams' - to chyba największe zakłamanie. Oczywiście, że jest po kilka teamów w jednym pokoju. Ha, teamy - zdarzają się teamy jedno-dwu osobowe. (oczywiście, nie mogą pracować z domu, mają siedzieć w biurze!!11one). Jakbym chciał pracować sam, to sobie bym znalazł firmę zdalnie. Nie potrzebuję STX-owego narzutu. - Zmiana polityki firmy. STX Next był znany z tego, że miał swoje zasady, warunki współpracy. Klient jeżeli chciał z Nami pracować, to w obronie jakości oprogramowania musiał na nie przystać. Broniliśmy ich. Teraz w zasadzie 'klient Nasz Pan'. Nic z tego nie zostało. - Januszostwo - mało profesjonalne słowo, ale jak inaczej to nazwać? Wszelkie imprezy oddziałowe to bieda (nie mówię o ogólnopolskich co jest klasą samą w sobie i są one rewelacyjne - niestety zostało to zredukowane do jednej imprezy rocznie). Zupka, drugie danie, coś do picia i na chate, bo budżet się skończył. Klient przyjechał i chce wyjść na miasto? No fajnie, płać za siebie i za klienta (który często myśli, że jak przyjedzie to firma się postawi). Były takie żałosne sytuacje, gdzie 20 osób składało się na danie jednej osoby od klienta(!!!). - Zero rozrywek w biurze. Chcesz oczyścić głowę, bo siedzisz nad problemem od 2h? Chcesz się rozprostować po kilkugodzinnym siedzeniu na krześle z Bodzio? To sobie chciej. W biurze nie ma niczego. Zero piłkarzyków, playstation, NICZEGO. Jak to jest, że wszystkie firmy na świecie wiedzą, że zawody kreatywne potrzebują takiego oderwania, a STX Next nie? Może w STX Next nie ma niczego innowacyjnego? To niech się firma przyzna i wtedy siedzimy 8h. - Po ostatnich zmianach w zasadzie nie opłaca się reprezentować firmy na zewnątrz. Jest to tylko osobista ambicja, aby rozpromować swoją własną markę. Firma oczekuje uczestnistwa i promocji, ale nic nie daje od siebie.

Katarzyna
@Z STX'a 13.11.2018 02:00

Zamieściłeś naprawdę porządną i rozbudowaną opinię na temat pracy w STX Next! Z pewnością pomoże w podjęciu decyzji osobom zainteresowanym pracą w tym miejscu. Chciałabym dopytać jeszcze o jedną kwestię, a mianowicie o urlopy. Jak wcześniej należy to zgłosić i czy nie ma problemu z wzięciem wolnego?

Tomek
@Katarzyna 13.11.2018 15:22

A jakie to ma znaczenie?!?!?!?!

Hulk
@Z STX'a 13.11.2018 02:00

Ja tez za firme trzymam kciuki ale: - januszostwo - dobre określenie. Oszczednosci na każdym kroku. Klient cos chce - mam sie naginać. Ja cos cos potrzebuje - prośba ignorowana. Win-loose i nie ściemniajcie ze jest inaczej - pracownik traktowany jak zasób do generowania kasy. - niby masz budżet szkoleniowy. Ale masz tez 20 dni urlopu. Ch... z budzetu i tak nie skorzystasz. W potem manago wyjedzie ci z tekstem ze „przeciez firma placi ci za dzien urlopu który jesteś na szkoleniu”. Ch... płaci. Moj urlop. Moja kasa. Dajcie dni szkoleniowe jak wszystkie normalne firmy - drogi medicover (na wizytę i tak czekasz tygodniami) i multisport (na oba musisz sie zrzucić, przeciez firma da polowe. - najtańsze wyposazenie biura a’la meble bodzio. Nikt tego nie kupiłby do domu. Widzieliście kiedys programistę w sklepie bodzio?! My na tym pracujemy (biurka, tanie kanapy czy innego chłamu). Ram poniżej standardu, monitory 100-letnie, myszki za 5 zł z Alibaby czy innego Ali. - ciastka z Tesco zamkniete u asystentki pod kluczem (przeciez nie zjem!), tak samo długopisy czy zeszyty (nie ukradne!!!) - nie ma zadnych rozrywek, bo raportować czas na klienta trzeba. Konczy sie ze ludzie przynoszą swoje prywatne sprzęty do pokoju. Gramy na nielegalu - jak w gimnazjum :) - mamienie ze biuro lada moment sie zmieni a realnie pomalują ścianę czy dwie - oby jak najtaniej i zeby nikt nie gadał ze sie nie dzieje !! - firma oferuje b2b a potem oczekuje dostępności w biurze i daje 4 dni zdalnej. serio!? - rekrutacja wewnętrzna u klienta - żenada!!!!!! Plusy - wyplata na czas - dział HR - naprawde w pyte. Dziewczynom jeszcze sie chce choc chyba coraz mniej ale rozumiemy - niektóre projekty sa naprawde ok - jesli lubisz hackathony to firma je robi (ale jesli oczekujesz czegos z nagrodami Jak w większości firm to zapomnij) - firma swietuje dni programisty testera czy inne - bez szału ale ok ze jest Lubie firme. Spędziłem w niej kawałek czasu i szczerze trzymam kciuki, ale długo tak sie nie da i ocknijcie sie menadżerowie bo macie podane co nie hula a wy ciagle swoje. Macie fajnych ludzi, mieliscie renome. Wasza decyzja co z tym zrobicie! Dobranoc :D

Z STX'a
@Hulk 14.11.2018 04:27

Dzięki za potwierdzenie mojej opinii (nie, nie jesteśmy tymi samymi osobami). Dodam, że z chęcią bym napisał to w ankiecie pod koniec każdego miesiąca, gdyby nie była ona jawna! Nie mam zamiaru potem tłumaczyć się przed przełożonym. Dodam tylko, że menagerowie niech się zastanawiają dalej to im więcej ludzi odejdzie. W jednym dziale realnie 3/4 osób aktywnie poszukuje nowej pracy. Jest to smutne po prostu. Wszystkie odejście, które są obecnie to tylko preludium.

kabanos
@Hulk 14.11.2018 04:27

Nie rozumiem nagonki na Bodzia.

Katarzyna
@Hulk 14.11.2018 04:27

Tobie również dziękuję za dodanie rozbudowanej opinii na temat pracy w STX Next! Rozumiem, że piszesz z perspektywy byłego pracownika firmy. Chciałabym jeszcze dopytać o kwestię szkoleń - czy są jakieś ciekawe oferowane pracownikom, aby podnosili swoje kompetencje?

I co dalej?

W firmie devowie mają bardzo dużą niezależność, firma jest otwarta na różne inicjatywy, pieniądze są ok (zawsze na czas), są podwyżki. Jest miło. Ale trzeba przyznać jedno - rekrutacja 10/10 ;).

bill

a ja uważam że w STX się dobrze pracuje. Atmosfera fajna, kasa dobra i na czas, fajna nowa miejscówka dzięki JA i jej zespołowi. I MD jakby dużo spokojniejszy i nareszcie uśmiechnięty. Super. Dobro wraca :)

Katarzyna
@bill 19.10.2018 21:16

@bill, a długo już pracujesz w STX Next? Jestem ciekawa, czy rozważasz związanie się z tym pracodawcą na dłużej. Co chciałbyś przekazać osobom, które zastanawiają się nad aplikowaniem do pracy w STX Next? Mile widziane wszelkie rady!

Filip

Rotacja pracowników jak w gastronomii, niestety ciężko jest spotkac tzw. ekspertów z długoletnim stażem

Katarzyna
@Filip 10.10.2018 09:43

@Filip, czym, Twoim zdaniem, może być to spowodowane? Rozumiem, że pracujesz obecnie w STX Next i mógłbyś jeszcze podjąć jakieś inne kwestie związane z pracą w tym miejscu. Zachęcam do rozbudowania swojej opinii - uwagi pochodzące od pracowników firm są niezwykle cenne na forum.

Filip
@Katarzyna 17.10.2018 16:46

STX Next sprzedaje się jako "tani" outsource'ing, pisze artykuły ile można ZAOSZCZEDZIĆ korzystając z ich usług. Otóż nie, dobrzy programisci w Polsce nie zarabiają wcale dużo mniej od tych za granicą. Na STXa trafiają więc firmy które przede wszystkim chcą zaoszczędzic, a nie koniecznie zbudowac super-jakosciowy rewolucyjny produkt. Bo gdyby chcialy, to firm wypozycjonowanych na JAKOŚĆ oprogramowania jest dużo więcej. Także ludzie siedzą w fajnej atmosferze w pracy klepiąc maintenance ktorego nikt o zdrowych zmysłach by nie ruszył, za stawkę niższą niż u konkurencji(ale firma jest "cool" więc to rekompensuje) aż cos w nich pęka i 50 zł budżetu integracyjnego nie jest w stanie uratowac sytuacji. Także ten, na zdobycie pierwszego doswiadczenia w branży - spoko, na dłużej - chyba z przyzwyczajenia

Katarzyna

@joł, jesteś zainteresowana podjęciem pracy w STX Next? Jestem ciekawa, jakie stanowisko Cię interesuje i czy masz już doświadczenie w branży. @noł, Twoja wypowiedź niewiele nam mówi. Pracujesz w STX Next? Jak oceniasz tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki? Zachęcam do dodania swoich spostrzeżeń na forum!

ju łont to bi siejoł? lisyn ap

moim zdaniem, firma dla ludzi zaczynajacych kariere z it lub ewentualnie emerytow ktorym zalezy juz tylko na wyplacie na czas (witamy w polsce). probuja udawac firmy z fajnym employer brandingiem, jak sasiedzi po drugiej stronie wyspianskiego, ale wychodzi to raczej komicznie.

Filip
@ju łont to bi siejoł? lisyn ap 01.10.2018 10:00

Mocny, merytoryczny komentarz, okraszony garścią faktów. Dzięki!

joł
@ju łont to bi siejoł? lisyn ap 01.10.2018 10:00

czyli nie warto pracować u sąsiadów po drugiej stronie Wyspiańskiego! Chyba, że zależy nam na komikach! Dobrze zrozumiałam?

noł
@joł 03.10.2018 11:51

Źle zrozumiałaś.

Katarzyna

@ju łont to bi siejoł? lisyn ap, a możesz napisać o jakichś konkretach, szczegółach pracy w STX Next? Wszelkie argumenty są mile widziane - dzięki nim Twoja opinia jest bardziej wartościowa. @Filip, z jakiej perspektywy piszesz? Jesteś osobą zainteresowaną podjęciem pracy w STX Next? Jestem ciekawa, na jakie stanowisko chciałeś aplikować.

Katarzyna

@Sputnik, a czy Ty pracujesz obecnie w STX Next? Jakie jest Twoje zdanie na temat tego pracodawcy? Chętnie poznamy jakieś szczegóły na forum! @Igor, widzę, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy w STX Next. Jakie stanowisko Cię interesuje? Wysyłałeś już swoje CV? Myślę, że zawsze warto spróbować.

Karol

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje?

Sputnik
@Karol 20.07.2018 19:19

https://stxnext.com/working-at-stx-next/ Warto się też zakręcić wokół któregokolwiek wydarzenia organizowanego przez STX, np. PyRA czy PHP i tam podpytać.

Katarzyna

@anonymous, po co wklejałeś ten link na forum? Przypominam, że forum GoWork.pl służy dzieleniu się swoimi opiniami na temat pracodawców. W tym wątku jest to STX Next z Poznania. Czy ktoś z Was pracuje w STX Next? Co jeszcze możecie dodać na temat tego pracodawcy do opublikowanych już na forum opinii? Może jeszcze jakaś kwestia jest, Waszym zdaniem, godna dyskusji?

Katarzyna

@Karol, a jakie stanowisko Cię interesuje? Firma prowadzi obecnie kilka ciekawych rekrutacji - aktualne oferty znajdziesz tutaj: https://stxnext.com/job-offers/city/poznan/ . Będziesz aplikował na którąś z nich? @niki dev, miło czytać taką opinię, ale bardzo proszę o nieużywanie na forum imion i nazwisk osób trzecich - takie dane podlegają ochronie. @zadowOloNy, rozumiem, że pracujesz w STX Next w Poznaniu, tak? Jak oceniasz tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki?

zadowOloNy

Biuro w Łodzi to jedno z najładniejszych biur jakie miałem okazję zobaczyć. Super. Już nie mogę się doczekać takiego w Poznaniu. Ale ja lubię tą firmę. Brawo Brawo Brawo

niki dev

Jako, że wszystko jest dobrze ale .... gdyby nie Oni to nic by z tego nie wyszło. Oficjalnie bardzo chciałbym podziękować Asi i Jej Zespołowi: Agnieszce, Kasi, Martynie i Arturowi. To co zrobiliście dla nas w Łodzi to po prostu Mistrzostwo Świata. Żeby w tak krótkim czasie przygotować TAKIEEE BIURO to należy powiedzieć głośno: DZIĘKUJEMY. Jesteście jak Francja na Mundialu: NAJLEPSI. Naprawdę wielkie ukłony :)

Katarzyna

@plum, rozumiem, że atmosfera występująca w STX Next sprzyja wykonywaniu przez Ciebie codziennych obowiązków w firmie. W jaki sposób czujesz się doceniony przez pracodawcę? Czy organizowane są wyjazdy integracyjne lub wypłacane uznaniowe premie? Dobrze by było gdybyś uzupełnił swój wpis o te informacje.

Whitepaper

Czy ktoś się orientuje, na ile dni płatnego urlopu można liczyć w STX Next? Niestety, nie podają tej informacji u siebie na stronie.

urlop
@Whitepaper 25.06.2018 15:36

20

plum

Serio? Czy Wam moi koledzy i koleżanki się trochę nie pozajączkowało? Nie rozumiem i nie zrozumiem niektórych wpisów. Projekty są fajne, praca spokojna bez spiny, kasa na koncie na czas. Zawsze można iść gdzie indziej pracować tylko po co? Czy naprawdę trzeba szukać dziury w całym tam gdzie jej nie ma? Czas dorosnąć i nie przesadzać. No chyba, że w ogródku ;) Maciej - firma jest OK! STX Next jest dobrym miejscem do pracy.

Ten z brodą
@plum 19.06.2018 14:45

Wypowiedź powinna brzmiec "Mój projekt jest fajny, moja praca jest spokojna, bez spiny (...)" Bo mój dla odmiany jest żenująco nudny, nierozwijający, a spina wynika z nieproporcjonalnie dużej ilosci juniorów w teamie(wg. umiejetnosci a nie tytułu), ale nie mogę zmienic bo nie ma seniora na moje miejsce :)

Katarzyna

@Pzdr, co konkretnie masz na myśli poprzez treść swojego wpisu? Czy jest on istotną informacją, z którą powinny zapoznać się te osoby, które planują zatrudnienie w STX Next? Jeżeli tak, to proszę Cię o jego rozwinięcie i uzasadnienie.

Pzdr

po wprowadzeniu nowej zasady w firmie czy wszystkie stare zasady obowiazuja jak wczesniej? nie, Pzdr

EXpert
@Pzdr 14.06.2018 12:40

skisłem

Katarzyna

Aplikowaliście już może na stanowisko social media specialist w STX Next? Czy, ze względu na osoby chcące w przyszłości rozpocząć współpracę z tą firmą, moglibyście pozostawić kilka słów na temat tego jak wygląda obecnie proces rekrutacyjny w niej? Jak ocenilibyście również rozmowę kwalifikacyjną, w której prawdopodobnie wzięliście udział?

poinformowany
@Katarzyna 07.06.2018 22:42

Proces rekrutacyjny: najpierw jest rozmowa z HR, potem z managerem tego działu. Odpowiedź raczej przychodzi w ciągu 3-5 dni roboczych.

blogger
@poinformowany 12.06.2018 07:55

https://stxnext.com/blog/2018/06/12/rekrutacja-w-stx-next-bez-tajemnic/

Katarzyna

@poinformowany, jeżeli wziąłeś udział w opisanym przez Ciebie procesie rekrutacyjnym w STX Next, to jak oceniłbyś poziom rozmów, które zostały z Tobą przeprowadzone? Mógłbyś podać treść kilku pytań, które na nich usłyszałeś? Będą one potraktowane jako wskazówka dla osób, które czekają na swoją rekrutację w tej firmie.

SztiksIks

Pracowałem w poznańskim biurze prawie 3 lata. Polecam wszystkim, szczególnie na początku kariery w IT. Plusy: -błyskawiczna rekrutacja -miła atmosfera -świetna obsługa księgowa -duża niezależność zespołów -możliwość pracy zdalnej -płatny urlop -dobrze opisane ścieżki rozwoju -każdy zespół ma osobny pokój Minusy: -wynagrodzenia poniżej rynkowych -przeludnione biuro -rozmowy półroczne z nietechnicznym managerem

Ten z brodą

W wielu projektach programisci sa chlopcami od brudnej roboty, współpraca w klientem zza granicy, programisci od klienta biorą całą ciekawą robotę. Zamiast pracy twórczej rzuca się w nas ochłapy do wyklepania. Jeżeli firma, to z projektami własnymi, lub outsourcing który konkuruje umiejętnosciami, a nie ceną. Ogólnie nie polecam, nawet nie mogę się przeniesc między projektami, chociażbym chciał.

Jest dobrze :)

Czy tylko ja dobrze czuję się w pracy? Czy tylko ja jestem zadowolony z tego co robię i z tego jak jestem wynagradzany? Nie rozumiem kilku poniższych wypowiedzi. Od pewnego czasu zauważam, że STX zmienia kierunek i zaczyna zupełnie inaczej (czytaj LEPIEJ) funkcjonować. Nie jest tajemnicą, że trwają intensywne poszukiwania nowego biura i mam nadzieję, że lada moment okaże się gdzie wkrótce będziemy pracować! Na pewno będzie to miejsce z którego będziemy dumni i w którym będzie się jeszcze lepiej pracowało. Oceniając np. ostatni SUMMIT można śmiało powiedzieć, że był on o 2 jak nie 3 poziomy wyżej jak poprzednie! Wszyscy z którymi rozmawiałem byli zachwyceni jego organizacją za co należy głównie podziękować zespołowi który go zorganizował - czyli tak naprawdę 3 osobom - Asia, Aneta i Artur zrobili to PERFEKCYJNIE!!! I co trzeba oddać Maciejowi za Jego zaufanie, że wszystko będzie OK! Można? Jasne, że tak! Dodam tylko, że to właśnie Asia szuka nowego miejsca w Poznaniu na nasze biuro. Jakie ono będzie? Patrząc na sukces tegorocznego SUMMIT'a możemy być spokojni! STX NEXT - codziennie lepsi!

devv on
@Jest dobrze :) 07.05.2018 21:24

Zgadzam sìę. A Summit rewelacja :)

beti
@Jest dobrze :) 07.05.2018 21:24

milo ze ktos chwali pracownkow

happy
@beti 20.05.2018 21:48

Jasne, że miło! Ale Asię, Anetę i Artura należy pochwalić - zorganizowali najlepszy SUMMIT w historii STX NEXT. I tylko we trójke :) Brawo WY!

Katarzyna

@anonymous, tak jestem moderatorem forum gowork.pl, ale moją rolą nie jest nakręcanie dyskusji, jak to stwierdziłeś, ale podtrzymywanie jej merytorycznego toku, aby była cennym źródłem informacji dla osób, które zastanawiają się nad aplikowaniem do STX Next.

Katarzyna

@Były PO każdy ma prawo do odmiennej opini, chyba nie ma sensu od razu oskarżać kogoś o takie zachowania. Być może sytuacja w firma uległa poprawie od Twojego zakończenia współpracy z firmą? Kiedy przestałeś być pracownikiem STX Next?

Phoebe
@Katarzyna 15.05.2018 07:58

I See What You Did There

anonymous
@Phoebe 17.05.2018 13:31

Kasia ma racje. Przemyslcie to

anonymous
@anonymous 20.05.2018 18:28

Kasia jest modem gowork, próbuje nakręcić dyskusję.

Byly PO

Patrzac po wysypie pozytywnych komentarzy to chyba znowu w STXie zaczeli rozdawac parasole za pozytywne opinie :)

pytONek
@Byly PO 13.05.2018 17:51

teraz rozdają okulary przeciwsłoneczne. Ale tylko w ... salonach optycznych. A w STX jest naprawdę OK. Zmiany były i wychodzą firmie na dobre.

Aktualny nie-PO
@Byly PO 13.05.2018 17:51

wpadaj na Morawskiego, dostaniesz z 10! a serio, nie siej fermentu, szkoda czasu na bzdury.

mikromanager
@Aktualny nie-PO 16.05.2018 18:31

parasol warzna żecz! chyba wpadnem w piontek :asd

Python dev

Długo się zbierałem, żeby napisać komentarz, spędziłem tam rok można się tam wiele nauczyć, ale to właściwie jedyny plus. Duże ciśnienie na jak najszybsze dostarczanie funkcjonalności, przerzucanie osób z projektu do do kolejnego (w ciągu roku było ich 5!), śmieciówkami firma stoi i stara się na siłę każdemu wcisnąć DG, w jednym małym pokoju w kamienicy siedzi 5-7 osób, nie wspominając już o sławnym CEO który gwiazdorzy jakby urwał się z Mam Talent.

AAAAgeNT
@Python dev 03.05.2018 16:25

Pierwsze zbyt długie zdanie OK - prawda! Drugie zdanie (część pierwsza) - prawda, takie są wymagania rynku! Drugie zdanie (część druga) - prawda, tak działa większość takich firm! Drugie zdanie (część trzecia) - prawda z tym,że nie są to małe pokoje (chociaż kto wie, może kolega ma w domu pokoje po 80 m 2) Drugie zdanie (część ostatnia) - gooowno prawda, większość nie ma żadnego kontaktu z MD, więc jak ocenić czy gwiazdorzy? Mam Talent jest Twoim wyznacznikiem gwiazdorzenia? Brawo? Rozumiem, że większość kucharzy oceniasz na podstawie Master Chef Junior :) MASZ JAKIEKOLWIEK ZASTRZEŻENIA? PRZYJDŹ I POROZMAWIAJ A NIE HEJTUJ W NECIE - WSZĘDZIE SĄ TYLKO LUDZIE, KTÓRZY BYĆ MOŻE PEWNYCH RZECZY TAK JAK TY JE DOSTRZEGASZ NIE ZAUWAŻAJĄ! CZASEM WYSTARCZY KRÓTKA ROZMOWA. SPRÓBUJ! WARTO ROZMAWIAĆ :)

CAPSLOCK CREW
@AAAAgeNT 07.05.2018 21:07

CAPSLOCK CREW LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

XD
@AAAAgeNT 07.05.2018 21:07

https://www.youtube.com/watch?v=NVEIYnTLeu8

Byly PO

Placa slaba-srednia jak na poznanski rynek, outsourcing wiec wcisna klientowi (usunięte przez administratora) w papierku mowiac ze to trufle, rotacja prawie jak na sluchawce. tl;dr sa lepsze miejsca gdzie praca jest ciekawsza i zaplaca wam wiecej

pyrka
@Byly PO 24.04.2018 09:53

Zawsze są lepsze miejsca. Jak już tam trafisz to stwierdzasz, że są lepsze miejsca. Itd. A wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! STX jest OK.

Zostaw opinię o STX Next - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STX Next