STX Next
3 328 230 5 1

Opinie o STX Next

Filtruj opinie po kryteriach:

szczęka przy ziemi z wrażenia
Nazwa działu: Administracja
 Opinia

wielkie WWWOOOOWWW. Nasze nowe biuro przy Mostowej 38 jest po prostu zaje....fajne. Asiu wielkie dzięki za tę miejscówkę. Biuro jest prześliczne. Już się nie mogę doczekać poniedziałku :) TTX NEXT wymiata :)

Pomocna?
Tak7Nie1
kornik
 Opinia

STX Next Tech Power Summit czyli nasza firmowa konferencja, zorganizowana w tym roku po raz 5 była dla mnie wielkim przeżyciem. Agenda z bardzo zacnymi tematami i dobrze dobranymi prelegentami zostanie na długo w mojej pamięci. Warto było sobotę spędzić z wami wszystkimi. Chciałbym z tego miejsca bardzo pochwalić zespół administracji i szefową tegoż czyli Asię A. Tak jak było w tym roku to zorganizowane to po prostu powaliło wszystkich na kolana. Nie spotkałem osoby, która nie byłaby pod wrażeniem organizacji konferencji. I Klienci i nasi koledzy i koleżanki. Wszyscy. Tort na 5-cio lecie Summita tak jak ogromny tak pyszny. Kto był to widział i wie jak było. A kto nie był niech żałuje. Była to bardzo profesjonalnie i najlepiej zorganizowana konferencja w historii STX Next. Jeszcze raz wielkie brawa i podziękowania dla wszystkich, którzy się do tego sukcesu przyczynili. Dziękuję i do zobaczenia za rok! P.S. czym nas Asia ze swoją ekipą zaskoczy ;) ???

Pomocna?
Tak56Nie7
nick
 Opinia
@kornik 13.03.2019 22:10

zgadzam się w 100 %

Pomocna?
Tak42Nie2
asdfg
Nazwa działu: IT
 Opinia
@kornik 13.03.2019 22:10

> A kto nie był niech żałuje. Ja nie byłem i nie żałuje.

Pomocna?
Tak11Nie30
inny nick
 Opinia
@kornik 13.03.2019 22:10

dobra dobra pogadajmy może o tej rotacji

Marcin
 Opinia
@kornik 13.03.2019 22:10

Popieram, pierwszy raz pracuję w firmie, która organizuje tak fajną merytorycznie i wypasioną (bufet, open bar, noclegi w Sheratonie) konferencję dla swoich ludzi.

Pomocna?
Tak35Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pillanin
 Opinia
@kornik 13.03.2019 22:10

zdecydowanie najlepszy Summit. Asiu dziękujemy za organizację na najwyższym poziomie. Rewelacja. Brawo.

Pomocna?
Tak27Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia
@kornik 13.03.2019 22:10

Jakie to jest typowe dla Naszego 'employer brandingu'. Coachowe pitu-pitu, którego nikt nie czyta. Sami sobie laurkę wystawiacie? Żałosne.

Pomocna?
Tak8Nie15
hr
Nazwa działu: Administracja
 Opinia
@kornik 13.03.2019 22:10

Potwierdzam bardzo profesjonalnie zorganizowana konferencja

Pomocna?
Tak6Nie2
Krystian
Nazwa działu: IT
 Opinia

Zapytałem mailowo czy na stanowisko Junior Python Dev doświadczenie komercyjne jest must have i w przypadku gdy jest to o nie marnowanie mojego czasu na rekrutację - dostałem odpowiedź, że nie. 1 Rozmowa z HR umówiona na wtorek godz. 11 - przełożona na następny dzień na środę bo 'coś wypadło' - ok, rozumiem. Odbyłem 1 rozmowę z Martą z działu HR - wszystko ok, miałem dostać termin rozmowy technicznej. Dziś dostaję e-mail, że jednak doświadczenie komercyjne jest koniecznie wymagane i no niestety ale na tym rekrutacja się kończy - czyżby pracownicy działów HR mają problem z czytaniem ze zrozumieniem? Specjalnie zaznaczyłem w 1 e-mailu aby nie marnowali mojego czasu a jednak. I co śmieszniejsze - 2 tygodnie taka sama sytuacja tyle że, z oddziałem STX Next w Poznaniu. Nie poważna firma która nie szanuje prywatnego czasu kandydatów. Jeszcze co do treści maila zwrotnego - proszę sobie darować głupie rady gdzie szukać zleceń (dostałem radę aby szukać na Oferia.pl XD) i wskazówek jak i po co założyć Github'a w przypadku gdy kandydat podaje wam czarno na białym link do Github'a w CV i e-mailu - no ludzie. Nie polecam Junior python developerom nie mającym doświadczenia komercyjnego aplikować - zmarnują wasz czas i zirytują.

Pomocna?
Tak22Nie1
byly pracownik
 Opinia

Jakiś czas temu odszedłem z stx, pracowałem tam ponad 2 lata. Na pewno bardzo dużo się tam nauczyłem dzięki czemu dostałem znacznie lepszą następną pracę. Ciężko jest ocenić jednoznacznie tę firmę bo wszystko sprowadza się do tego w jakim zespole i pod jakim managerem wylądujesz. Za moich czasów był tam pełny przekrój - od zespołów odwiedzających się w domach i spędzających czas ze swoimi rodzinami po zespoły w których kogoś gnębiono i było to jawne, ale nikt z managementu nie reagował, a osoby które były znane ze swoich mobbingowych skłonności, trzymane w firmie przez lata mimo skarg. Według mnie z rozwojem nie ma w stx problemu tak długo, jak notujesz każdą minutę ze swoich 8 godzin na klienta i klient nie połapie się, że nagle w tym samym czasie dowozisz mniej, więc nieprawdą jest że w firmie nie można się rozwijać. Po prostu to kwestia sumienia czy dla kogoś taki układ jest ok czy nie. Zgadzam się z przedmówca że stx jedzie na swojej opinii ktora coraz mocniej odbiega od rzeczywistości. Jak sie z kims rozmawia "na miescie" o stxie, to ma obraz firmy z czasow sprzed 2-3 lat. Projekty są różne i czasem to po prostu wynik szczęścia, jaki akurat wpadnie do Poznania. Kiedy ja odchodziłem wyraźnie rosła liczba projektów 1-2 osobowych. To skutkowało upychaniem ludzi w pokojach i tworzeniem warunków coraz bardziej odbiegajacych od moich granic. Większość ludzi w firmie zatrudniona jest na b2b co przekłada się na klimat kontraktowy zamiast poczucia budowania czegoś razem. Częściej spotykałem się z podejściem "mam to gdzieś, zrobiłem 8 godzin i ide do domu" niż "ok, potrzebujesz pomocy wiec zróbmy to razem". Brakowało mi w tej firmie wyznaczania granic kultury osobistej i zachowania oraz wyciagania konsekwencji wobec ludzi ale nie wiem czy na b2b coś takiego istnieje gdziekolwiek. Kasa ok, normalna jak na rynek poznański. Jest pewien pułap którego nie da się tu przeskoczyć i wtedy po prostu czas zmienic prace (no chyba ze to komuś odpowiada). Jak dla mnie firma dobra jako 2-3 pracodawca i raczej dla osób młodszych. Wielokrotnie byłem świadkiem złośliwych przytyków pod adresem osob 35+ no i na b2b wszystko jest fajnie dopóki samemu jest się zdrowym i dzieci też.

Pomocna?
Tak24Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia
@byly pracownik 08.12.2018 15:40

Trochę czasu spędziłeś w STX Next - dziękuję za Twoją rozbudowaną opinię na temat pracy w tym miejscu! Piszesz, że większość osób pracuje w STX Next na kontraktach b2b - czy jeśli ktoś chciałby uzyskać umowę o pracę, to miałby taką możliwość? Czy w przypadku prowadzenia własnej działalności, można liczyć na pomoc ze strony firmy na przykład w kwestiach księgowych?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
STX Ex
 Opinia
@Katarzyna 15.12.2018 20:13

Katarzyna, widzę, że zadajesz sporo pytań. Jako kobieta, która tam kilka lat spędziła i widziała wiele powiem tak - to nie jest firma przyjazna kobietom. Szef to tragedia, nieprogramisci i osoby w wieku poniżej 35 lat nie zasługują na jego szacunek. Idź do internetowego kantoru czy egnyte, gdzie będą Cię porządnie traktować. W STX umowa o pracę - zapomnij. Szkolenia są, bo masz budżet, sama wybierasz i masz potem je zatwierdzone przez przełożonego, ale musisz użyć urlop, żeby gdziekolwiek iść. Dziewczyny w księgowości za to super pomocne przy b2b i rozliczeniach, nie da się im nic zarzucić.

Pomocna?
Tak11Nie
Katarzyna
 Opinia
@STX Ex 24.12.2018 20:57

Dziękuję, że zechciałaś podzielić się swoją opinią na temat pracy w STX Next i odpowiedzieć na moje pytania. Osobiście nie jestem jednak zainteresowana podjęciem pracy w tym miejscu - jestem moderatorem forum i dopytywanie o wszelkiego rodzaju szczegóły to między innymi moja rola tutaj. Co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie w STX Next?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
STX Ex
 Opinia
@Katarzyna 07.01.2019 22:21

Szefostwo.

Pomocna?
Tak13Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tester
 Opinia
@STX Ex 24.12.2018 20:57

przecież większość firmy jest poniżej 35 lat - o którym "szefie" mowa?

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aleksander
 Opinia

W firmie jest taka rotacja że powinni drzwi obrotowe zamontować

Pomocna?
Tak34Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
analityk
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Aleksander 03.02.2019 12:12

jakieś dane?

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Młody
 Opinia

HRy są super i wcale nie kazały mi tego napisać

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mgl
 Opinia
@Młody 11.12.2018 12:50

Tylko bałdzo sełdecznie popłosiły ;)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Z STX'a
 Opinia

STX Next, ehh. Legenda w polskim świecie pythonowym. Niestety STX chyba trochę na tej opinii jedzie i nie próbuje w żaden sposób poprawić warunków, co odwierciedla się w rekrutacji - praktycznie zero nowych przyjęć, a ludzie odchodzą. Piszę ten post nie ze względu na złośliwość, ale by dać do zrozumienia zarządowi, że ten koń dalej nie pojedzie. STX Next ma potencjał być świetną firmą przyciągając najlepszych specjalistów w Polsce. MA POTENCJAŁ, a nie jest taką firmą. Plusy: - Świetni, ambitni ludzie. - Powiedzmy, że niezależność teamów. Management próbuje wrzucać jakiś micro-management (co jest oczywiscie na minus), ale to są mrożonki, bo nie mają w ogóle styku z teamami. - Czasami wpadną ciekawe projekty, które są na prawdę ambitne i unikatowe. - Prezenty od firmy na jakieś ważne wydarzenia - ślub, narodziny dzieciaka itd. - Świetne środowisko do samorozwoju Neutralne: - Hajs. Nie jest jakiś wybitny. Jest na tyle dobry, że niektórym nie chce się odchodzić, jest na tyle słaby, że nikt nie chce tutaj przyjść. - Biura. Coś się zmienia w tym temacie, więc neutralnie. Obecnie biura są strasznie słabe. Minusy: - Jeśli myślisz, że w największym pythonowym software house w Europie (:D) pojęcie 'ergonomia pracy' jest znajoma - to jesteś w błędzie. Najtańsze biurka z IKEI, najtańsze myszki, klawiatury, podkładki. Krzesła to jakiś żart, po 8h plecy bolą jak po całodniowym przezucaniu słomy. Ja wiem, że ergonomia nie przynosi zysków, ale z szacunku do pracowników fajnie byłoby o to zadbać. Gdybyśmy mogli jeszcze kupować sprzęt z budżetu szkoleniowego, to względnie byłoby ok. ALE NIE. BO NIE. - Brak socjału. Literalnie ZERO. To co mamy może konkurować z socjałem ludzi w McDonald's (z całym szacunkiem dla pracowników McD) - oni przynajmniej mają bonifikartę na tanie zestawy. Jakieś śmieszne 'pracuj w innym biurze' z którego nikt nie korzysta, drogi multisport i drogi medicover. - Hipokryzja. STX Next wymyślił sobie jakieś 'values', które nagina nagminnie. Zabieranie benefitów (value: 'win- win'), tłumacząc się, że to nie była sytuacja win dla firmy. Czujecie? Od kiedy benefit jest win dla firmy? Zabierzmy wszystko, bo wszystko to koszt. Value: 'Teams' - to chyba największe zakłamanie. Oczywiście, że jest po kilka teamów w jednym pokoju. Ha, teamy - zdarzają się teamy jedno-dwu osobowe. (oczywiście, nie mogą pracować z domu, mają siedzieć w biurze!!11one). Jakbym chciał pracować sam, to sobie bym znalazł firmę zdalnie. Nie potrzebuję STX-owego narzutu. - Zmiana polityki firmy. STX Next był znany z tego, że miał swoje zasady, warunki współpracy. Klient jeżeli chciał z Nami pracować, to w obronie jakości oprogramowania musiał na nie przystać. Broniliśmy ich. Teraz w zasadzie 'klient Nasz Pan'. Nic z tego nie zostało. - Januszostwo - mało profesjonalne słowo, ale jak inaczej to nazwać? Wszelkie imprezy oddziałowe to bieda (nie mówię o ogólnopolskich co jest klasą samą w sobie i są one rewelacyjne - niestety zostało to zredukowane do jednej imprezy rocznie). Zupka, drugie danie, coś do picia i na chate, bo budżet się skończył. Klient przyjechał i chce wyjść na miasto? No fajnie, płać za siebie i za klienta (który często myśli, że jak przyjedzie to firma się postawi). Były takie żałosne sytuacje, gdzie 20 osób składało się na danie jednej osoby od klienta(!!!). - Zero rozrywek w biurze. Chcesz oczyścić głowę, bo siedzisz nad problemem od 2h? Chcesz się rozprostować po kilkugodzinnym siedzeniu na krześle z Bodzio? To sobie chciej. W biurze nie ma niczego. Zero piłkarzyków, playstation, NICZEGO. Jak to jest, że wszystkie firmy na świecie wiedzą, że zawody kreatywne potrzebują takiego oderwania, a STX Next nie? Może w STX Next nie ma niczego innowacyjnego? To niech się firma przyzna i wtedy siedzimy 8h. - Po ostatnich zmianach w zasadzie nie opłaca się reprezentować firmy na zewnątrz. Jest to tylko osobista ambicja, aby rozpromować swoją własną markę. Firma oczekuje uczestnistwa i promocji, ale nic nie daje od siebie.

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia
@Z STX'a 13.11.2018 02:00

Zamieściłeś naprawdę porządną i rozbudowaną opinię na temat pracy w STX Next! Z pewnością pomoże w podjęciu decyzji osobom zainteresowanym pracą w tym miejscu. Chciałabym dopytać jeszcze o jedną kwestię, a mianowicie o urlopy. Jak wcześniej należy to zgłosić i czy nie ma problemu z wzięciem wolnego?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia
@Katarzyna 13.11.2018 15:22

A jakie to ma znaczenie?!?!?!?!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hulk
 Opinia
@Z STX'a 13.11.2018 02:00

Ja tez za firme trzymam kciuki ale: - januszostwo - dobre określenie. Oszczednosci na każdym kroku. Klient cos chce - mam sie naginać. Ja cos cos potrzebuje - prośba ignorowana. Win-loose i nie ściemniajcie ze jest inaczej - pracownik traktowany jak zasób do generowania kasy. - niby masz budżet szkoleniowy. Ale masz tez 20 dni urlopu. Ch... z budzetu i tak nie skorzystasz. W potem manago wyjedzie ci z tekstem ze „przeciez firma placi ci za dzien urlopu który jesteś na szkoleniu”. Ch... płaci. Moj urlop. Moja kasa. Dajcie dni szkoleniowe jak wszystkie normalne firmy - drogi medicover (na wizytę i tak czekasz tygodniami) i multisport (na oba musisz sie zrzucić, przeciez firma da polowe. - najtańsze wyposazenie biura a’la meble bodzio. Nikt tego nie kupiłby do domu. Widzieliście kiedys programistę w sklepie bodzio?! My na tym pracujemy (biurka, tanie kanapy czy innego chłamu). Ram poniżej standardu, monitory 100-letnie, myszki za 5 zł z Alibaby czy innego Ali. - ciastka z Tesco zamkniete u asystentki pod kluczem (przeciez nie zjem!), tak samo długopisy czy zeszyty (nie ukradne!!!) - nie ma zadnych rozrywek, bo raportować czas na klienta trzeba. Konczy sie ze ludzie przynoszą swoje prywatne sprzęty do pokoju. Gramy na nielegalu - jak w gimnazjum :) - mamienie ze biuro lada moment sie zmieni a realnie pomalują ścianę czy dwie - oby jak najtaniej i zeby nikt nie gadał ze sie nie dzieje !! - firma oferuje b2b a potem oczekuje dostępności w biurze i daje 4 dni zdalnej. serio!? - rekrutacja wewnętrzna u klienta - żenada!!!!!! Plusy - wyplata na czas - dział HR - naprawde w pyte. Dziewczynom jeszcze sie chce choc chyba coraz mniej ale rozumiemy - niektóre projekty sa naprawde ok - jesli lubisz hackathony to firma je robi (ale jesli oczekujesz czegos z nagrodami Jak w większości firm to zapomnij) - firma swietuje dni programisty testera czy inne - bez szału ale ok ze jest Lubie firme. Spędziłem w niej kawałek czasu i szczerze trzymam kciuki, ale długo tak sie nie da i ocknijcie sie menadżerowie bo macie podane co nie hula a wy ciagle swoje. Macie fajnych ludzi, mieliscie renome. Wasza decyzja co z tym zrobicie! Dobranoc :D

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Z STX'a
 Opinia
@Hulk 14.11.2018 04:27

Dzięki za potwierdzenie mojej opinii (nie, nie jesteśmy tymi samymi osobami). Dodam, że z chęcią bym napisał to w ankiecie pod koniec każdego miesiąca, gdyby nie była ona jawna! Nie mam zamiaru potem tłumaczyć się przed przełożonym. Dodam tylko, że menagerowie niech się zastanawiają dalej to im więcej ludzi odejdzie. W jednym dziale realnie 3/4 osób aktywnie poszukuje nowej pracy. Jest to smutne po prostu. Wszystkie odejście, które są obecnie to tylko preludium.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kabanos
 Opinia
@Hulk 14.11.2018 04:27

Nie rozumiem nagonki na Bodzia.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia
@Hulk 14.11.2018 04:27

Tobie również dziękuję za dodanie rozbudowanej opinii na temat pracy w STX Next! Rozumiem, że piszesz z perspektywy byłego pracownika firmy. Chciałabym jeszcze dopytać o kwestię szkoleń - czy są jakieś ciekawe oferowane pracownikom, aby podnosili swoje kompetencje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
I co dalej?
 Opinia

W firmie devowie mają bardzo dużą niezależność, firma jest otwarta na różne inicjatywy, pieniądze są ok (zawsze na czas), są podwyżki. Jest miło. Ale trzeba przyznać jedno - rekrutacja 10/10 ;).

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bill
 Opinia

a ja uważam że w STX się dobrze pracuje. Atmosfera fajna, kasa dobra i na czas, fajna nowa miejscówka dzięki JA i jej zespołowi. I MD jakby dużo spokojniejszy i nareszcie uśmiechnięty. Super. Dobro wraca :)

Pomocna?
Tak6Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia
@bill 19.10.2018 21:16

@bill, a długo już pracujesz w STX Next? Jestem ciekawa, czy rozważasz związanie się z tym pracodawcą na dłużej. Co chciałbyś przekazać osobom, które zastanawiają się nad aplikowaniem do pracy w STX Next? Mile widziane wszelkie rady!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Filip
 Opinia

Rotacja pracowników jak w gastronomii, niestety ciężko jest spotkac tzw. ekspertów z długoletnim stażem

Pomocna?
Tak18Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia
@Filip 10.10.2018 09:43

@Filip, czym, Twoim zdaniem, może być to spowodowane? Rozumiem, że pracujesz obecnie w STX Next i mógłbyś jeszcze podjąć jakieś inne kwestie związane z pracą w tym miejscu. Zachęcam do rozbudowania swojej opinii - uwagi pochodzące od pracowników firm są niezwykle cenne na forum.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Filip
 Opinia
@Katarzyna 17.10.2018 16:46

STX Next sprzedaje się jako "tani" outsource'ing, pisze artykuły ile można ZAOSZCZEDZIĆ korzystając z ich usług. Otóż nie, dobrzy programisci w Polsce nie zarabiają wcale dużo mniej od tych za granicą. Na STXa trafiają więc firmy które przede wszystkim chcą zaoszczędzic, a nie koniecznie zbudowac super-jakosciowy rewolucyjny produkt. Bo gdyby chcialy, to firm wypozycjonowanych na JAKOŚĆ oprogramowania jest dużo więcej. Także ludzie siedzą w fajnej atmosferze w pracy klepiąc maintenance ktorego nikt o zdrowych zmysłach by nie ruszył, za stawkę niższą niż u konkurencji(ale firma jest "cool" więc to rekompensuje) aż cos w nich pęka i 50 zł budżetu integracyjnego nie jest w stanie uratowac sytuacji. Także ten, na zdobycie pierwszego doswiadczenia w branży - spoko, na dłużej - chyba z przyzwyczajenia

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@joł, jesteś zainteresowana podjęciem pracy w STX Next? Jestem ciekawa, jakie stanowisko Cię interesuje i czy masz już doświadczenie w branży. @noł, Twoja wypowiedź niewiele nam mówi. Pracujesz w STX Next? Jak oceniasz tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki? Zachęcam do dodania swoich spostrzeżeń na forum!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ju łont to bi siejoł? lisyn ap
 Opinia

moim zdaniem, firma dla ludzi zaczynajacych kariere z it lub ewentualnie emerytow ktorym zalezy juz tylko na wyplacie na czas (witamy w polsce). probuja udawac firmy z fajnym employer brandingiem, jak sasiedzi po drugiej stronie wyspianskiego, ale wychodzi to raczej komicznie.

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Filip
 Opinia
@ju łont to bi siejoł? lisyn ap 01.10.2018 10:00

Mocny, merytoryczny komentarz, okraszony garścią faktów. Dzięki!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
joł
 Opinia
@ju łont to bi siejoł? lisyn ap 01.10.2018 10:00

czyli nie warto pracować u sąsiadów po drugiej stronie Wyspiańskiego! Chyba, że zależy nam na komikach! Dobrze zrozumiałam?

Pomocna?
Tak8Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
noł
 Opinia
@joł 03.10.2018 11:51

Źle zrozumiałaś.

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@ju łont to bi siejoł? lisyn ap, a możesz napisać o jakichś konkretach, szczegółach pracy w STX Next? Wszelkie argumenty są mile widziane - dzięki nim Twoja opinia jest bardziej wartościowa. @Filip, z jakiej perspektywy piszesz? Jesteś osobą zainteresowaną podjęciem pracy w STX Next? Jestem ciekawa, na jakie stanowisko chciałeś aplikować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@Sputnik, a czy Ty pracujesz obecnie w STX Next? Jakie jest Twoje zdanie na temat tego pracodawcy? Chętnie poznamy jakieś szczegóły na forum! @Igor, widzę, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy w STX Next. Jakie stanowisko Cię interesuje? Wysyłałeś już swoje CV? Myślę, że zawsze warto spróbować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karol
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sputnik
 Opinia
@Karol 20.07.2018 19:19

https://stxnext.com/working-at-stx-next/ Warto się też zakręcić wokół któregokolwiek wydarzenia organizowanego przez STX, np. PyRA czy PHP i tam podpytać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@anonymous, po co wklejałeś ten link na forum? Przypominam, że forum GoWork.pl służy dzieleniu się swoimi opiniami na temat pracodawców. W tym wątku jest to STX Next z Poznania. Czy ktoś z Was pracuje w STX Next? Co jeszcze możecie dodać na temat tego pracodawcy do opublikowanych już na forum opinii? Może jeszcze jakaś kwestia jest, Waszym zdaniem, godna dyskusji?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@Karol, a jakie stanowisko Cię interesuje? Firma prowadzi obecnie kilka ciekawych rekrutacji - aktualne oferty znajdziesz tutaj: https://stxnext.com/job-offers/city/poznan/ . Będziesz aplikował na którąś z nich? @niki dev, miło czytać taką opinię, ale bardzo proszę o nieużywanie na forum imion i nazwisk osób trzecich - takie dane podlegają ochronie. @zadowOloNy, rozumiem, że pracujesz w STX Next w Poznaniu, tak? Jak oceniasz tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zadowOloNy
 Opinia

Biuro w Łodzi to jedno z najładniejszych biur jakie miałem okazję zobaczyć. Super. Już nie mogę się doczekać takiego w Poznaniu. Ale ja lubię tą firmę. Brawo Brawo Brawo

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
niki dev
 Opinia

Jako, że wszystko jest dobrze ale .... gdyby nie Oni to nic by z tego nie wyszło. Oficjalnie bardzo chciałbym podziękować Asi i Jej Zespołowi: Agnieszce, Kasi, Martynie i Arturowi. To co zrobiliście dla nas w Łodzi to po prostu Mistrzostwo Świata. Żeby w tak krótkim czasie przygotować TAKIEEE BIURO to należy powiedzieć głośno: DZIĘKUJEMY. Jesteście jak Francja na Mundialu: NAJLEPSI. Naprawdę wielkie ukłony :)

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@plum, rozumiem, że atmosfera występująca w STX Next sprzyja wykonywaniu przez Ciebie codziennych obowiązków w firmie. W jaki sposób czujesz się doceniony przez pracodawcę? Czy organizowane są wyjazdy integracyjne lub wypłacane uznaniowe premie? Dobrze by było gdybyś uzupełnił swój wpis o te informacje.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Whitepaper
 Opinia

Czy ktoś się orientuje, na ile dni płatnego urlopu można liczyć w STX Next? Niestety, nie podają tej informacji u siebie na stronie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
urlop
 Opinia
@Whitepaper 25.06.2018 15:36

20

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
plum
 Opinia

Serio? Czy Wam moi koledzy i koleżanki się trochę nie pozajączkowało? Nie rozumiem i nie zrozumiem niektórych wpisów. Projekty są fajne, praca spokojna bez spiny, kasa na koncie na czas. Zawsze można iść gdzie indziej pracować tylko po co? Czy naprawdę trzeba szukać dziury w całym tam gdzie jej nie ma? Czas dorosnąć i nie przesadzać. No chyba, że w ogródku ;) Maciej - firma jest OK! STX Next jest dobrym miejscem do pracy.

Pomocna?
Tak18Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ten z brodą
 Opinia
@plum 19.06.2018 14:45

Wypowiedź powinna brzmiec "Mój projekt jest fajny, moja praca jest spokojna, bez spiny (...)" Bo mój dla odmiany jest żenująco nudny, nierozwijający, a spina wynika z nieproporcjonalnie dużej ilosci juniorów w teamie(wg. umiejetnosci a nie tytułu), ale nie mogę zmienic bo nie ma seniora na moje miejsce :)

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@Pzdr, co konkretnie masz na myśli poprzez treść swojego wpisu? Czy jest on istotną informacją, z którą powinny zapoznać się te osoby, które planują zatrudnienie w STX Next? Jeżeli tak, to proszę Cię o jego rozwinięcie i uzasadnienie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pzdr
 Opinia

po wprowadzeniu nowej zasady w firmie czy wszystkie stare zasady obowiazuja jak wczesniej? nie, Pzdr

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
EXpert
 Opinia
@Pzdr 14.06.2018 12:40

skisłem

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

Aplikowaliście już może na stanowisko social media specialist w STX Next? Czy, ze względu na osoby chcące w przyszłości rozpocząć współpracę z tą firmą, moglibyście pozostawić kilka słów na temat tego jak wygląda obecnie proces rekrutacyjny w niej? Jak ocenilibyście również rozmowę kwalifikacyjną, w której prawdopodobnie wzięliście udział?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
poinformowany
 Opinia
@Katarzyna 07.06.2018 22:42

Proces rekrutacyjny: najpierw jest rozmowa z HR, potem z managerem tego działu. Odpowiedź raczej przychodzi w ciągu 3-5 dni roboczych.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
blogger
 Opinia
@poinformowany 12.06.2018 07:55

https://stxnext.com/blog/2018/06/12/rekrutacja-w-stx-next-bez-tajemnic/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@poinformowany, jeżeli wziąłeś udział w opisanym przez Ciebie procesie rekrutacyjnym w STX Next, to jak oceniłbyś poziom rozmów, które zostały z Tobą przeprowadzone? Mógłbyś podać treść kilku pytań, które na nich usłyszałeś? Będą one potraktowane jako wskazówka dla osób, które czekają na swoją rekrutację w tej firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
SztiksIks
 Opinia

Pracowałem w poznańskim biurze prawie 3 lata. Polecam wszystkim, szczególnie na początku kariery w IT. Plusy: -błyskawiczna rekrutacja -miła atmosfera -świetna obsługa księgowa -duża niezależność zespołów -możliwość pracy zdalnej -płatny urlop -dobrze opisane ścieżki rozwoju -każdy zespół ma osobny pokój Minusy: -wynagrodzenia poniżej rynkowych -przeludnione biuro -rozmowy półroczne z nietechnicznym managerem

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ten z brodą
 Opinia

W wielu projektach programisci sa chlopcami od brudnej roboty, współpraca w klientem zza granicy, programisci od klienta biorą całą ciekawą robotę. Zamiast pracy twórczej rzuca się w nas ochłapy do wyklepania. Jeżeli firma, to z projektami własnymi, lub outsourcing który konkuruje umiejętnosciami, a nie ceną. Ogólnie nie polecam, nawet nie mogę się przeniesc między projektami, chociażbym chciał.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jest dobrze :)
 Opinia

Czy tylko ja dobrze czuję się w pracy? Czy tylko ja jestem zadowolony z tego co robię i z tego jak jestem wynagradzany? Nie rozumiem kilku poniższych wypowiedzi. Od pewnego czasu zauważam, że STX zmienia kierunek i zaczyna zupełnie inaczej (czytaj LEPIEJ) funkcjonować. Nie jest tajemnicą, że trwają intensywne poszukiwania nowego biura i mam nadzieję, że lada moment okaże się gdzie wkrótce będziemy pracować! Na pewno będzie to miejsce z którego będziemy dumni i w którym będzie się jeszcze lepiej pracowało. Oceniając np. ostatni SUMMIT można śmiało powiedzieć, że był on o 2 jak nie 3 poziomy wyżej jak poprzednie! Wszyscy z którymi rozmawiałem byli zachwyceni jego organizacją za co należy głównie podziękować zespołowi który go zorganizował - czyli tak naprawdę 3 osobom - Asia, Aneta i Artur zrobili to PERFEKCYJNIE!!! I co trzeba oddać Maciejowi za Jego zaufanie, że wszystko będzie OK! Można? Jasne, że tak! Dodam tylko, że to właśnie Asia szuka nowego miejsca w Poznaniu na nasze biuro. Jakie ono będzie? Patrząc na sukces tegorocznego SUMMIT'a możemy być spokojni! STX NEXT - codziennie lepsi!

Pomocna?
Tak35Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
devv on
 Opinia
@Jest dobrze :) 07.05.2018 21:24

Zgadzam sìę. A Summit rewelacja :)

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
beti
 Opinia
@Jest dobrze :) 07.05.2018 21:24

milo ze ktos chwali pracownkow

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
happy
 Opinia
@beti 20.05.2018 21:48

Jasne, że miło! Ale Asię, Anetę i Artura należy pochwalić - zorganizowali najlepszy SUMMIT w historii STX NEXT. I tylko we trójke :) Brawo WY!

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@anonymous, tak jestem moderatorem forum gowork.pl, ale moją rolą nie jest nakręcanie dyskusji, jak to stwierdziłeś, ale podtrzymywanie jej merytorycznego toku, aby była cennym źródłem informacji dla osób, które zastanawiają się nad aplikowaniem do STX Next.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o STX Next - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej