MM Cars Group

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 125 ocen.

MM Cars Group
2 125 6 1

Opinie o MM Cars Group

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ula

Z całą pewnością firma nie zwalnia bez konkretnych podstaw. jeśli już to muszą być poważne powody.

Murzyn
@Ula 25.07.2018 18:14

Witam wszystkich i niestety musze potwierdzić to co pisze XYZ Byłem świadkiem jak mechanik dostał wypowiedzenie bo odmówił przełorzonemu polecenia odgarnięcia śniegu przed budynkiem, cytuje "Po co mi mechanik który śniegu nie chce odgarnąć" ???? Wtedy to była próba zastraszenia pracownika i powiedzieli ze dostaje jeszcze jedna szanse. Dodam jeszcze że ten mechanik pracował w tej firmie 15lat także szkoda słów. Oni patrzą tylko na wydajność na swoje słupki zeby sie zgadzały i na swoje 4 litery reszta się nie liczy.

XYZ

Myśl jak chcesz... nie piszę tego tutaj żeby oceniać firmę czy zniechęcić potencialnych kandydatów- Piszę, żeby pokazać wszystkim jakie u nas są problemy, że nawet w tak dużej firmie mogą Cię zwolnić z dnia na dzieńl i dostaniesz 15 min na zabranie swoich rzeczy, a jak zapytasz dlaczego to Cię wysmieją i oskarżą... Piszę to wszystko tutaj- bo jeszcze mam nadzieję, że będzie u nas jak dawniej, że ktoś z góry będzie chciał i będzie miał czas coś z całą chorą sytuacją zrobić...

Weronika

@XYZ Czy możesz napisać, co wpłynęło na taką zmianę atmosfery i stosunków w zespole MM Cars? Oczywiście nie zmuszam, jednak użytkownicy zapewne chętnie poznaliby powód takich zmian oraz to, czy z tą zmianą atmosfery przyszły jakieś zmiany w systemie motywacyjnym bądź przetasowania? Jak to w tej chwili wygląda?

XYZ
@Weronika 14.07.2018 21:21

Zła atmosfera u nas niestety ciągle się pogłębia- Nie wiem dlaczego, nie wiem jak to zmienić... A bardzo bym chciał codziennie rano każdy z nas przychodzi do pracy ze strachem w oczach... i stara się nie narażać (nawet koleżance z działu, która ciągle biega do przełożonego). Profitów w systemie motywacyjnym osobiście nie odczułem żadnych, a inni -nie wiem- na takie tematy nie wolno nam oficjalnie miedzy sobą rozmawiać (a teraz - tym bardziej).

Weronika

@XYZ Rozumiem, dziękuję Ci za odpowiedź. Naturalnie, nie proszę Cię o to, abyś wypowiedział się w taki sposób, który ułatwiłby komukolwiek, czy to pracodawcy, czy innym pracownikom, identyfikację Twojej osoby. Niemniej jednak, chciałabym spytać o to, jaka atmosfera panuje w firmie MM Cars Group pomiędzy pracownikami? Jakbyś ją ocenił? Będę Ci wdzięczna za odpowiedź.

XYZ
@Weronika 01.07.2018 12:06

Atmosfera między pracownikami jest średnia - jest kilka osób które traktowane są lepiej niż reszta- i z nimi lepiej nie zadzierać... Kiedyś byliśmy wielką paczką, teraz każdy pod każdym dołki kopie...

Weronika

@XYZ, rozumiem, że nie spotkała Cię bezpośrednio taka sytuacja, ale czy to, o czym piszesz, często ma miejsce w MM Cars Group? Długo już pracujesz w tym miejscu? Jak wygląda socjal w tej firmie? Czy pracownikom przysługuje na przykład prywatna opieka medyczna lub dofinansowanie do karty Multisport?

XYZ
@Weronika 25.06.2018 15:06

W ciągu ostatniego miesiąca zwolnili tak 2 osoby (wcześniej też były zwolnienia) - pracownicy dostali wypowiedzenie i 15 min na zabranie swoich rzeczy... wszyscy się u nas boją i zastanawiają kto będzie następny... Nie mogę napisać ile dokładnie pracuje - bo nie chcę się narażać pracodawcy- dłużej niż 2 lata Socjal? Są paczki na święta i na dzień dziecka, nie ma prywatnej opieki medycznej ani dofinansowania do karty Multisport, ubezpieczenia grupowego tez nie ma -więc warto się dodatkowo ubezpieczyc we własnym zakresie

XYZ

Pracujesz, starasz się, a tu pewnego dnia przychodzisz do roboty i dostajesz wypowiedzenie (i nie piszcie że każde zwolnienie ma swoją przyczynę - bo jednych zwalniają za drobiazg, a innym nawet nie uzasadniaja dlaczego) ...bez względu na to czy pracujesz w tej firmie miesiąc czy 5 lat... ostatnio się tam popsuło - wierzcie mi - ja tam jeszcze pracuje...

Weronika

@Tedy, co ma na celu Twój komentarz? Jesteś zainteresowany pracą w MM Cars Group? Widzę, że wiele opinii pochodzi od klientów firmy - może jednak chcieliby wypowiedzieć się także jej pracownicy? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii! Każda wypowiedź może być bardzo przydatna dla osób zainteresowanych pracą w MM Cars Group.

Tedy

Idealnych firm n ie ma tak jak i pracowników!!!

Adi

Kupiłem M.ASX w tym tygodniu w tym salonie , dla mnie bomba ! samochód super . Pani N ,która prowadziła sprzedaż na wysokim poziomie . Polecam

Weronika

Witam, forum dotyczy tego jaka atmosfera pracy panuje w MM Cars Group. Stąd tez swoje pytanie kieruje w szczególności do osób, które pracowały bądź pracują w tej firmie. Jak pracodawca firmy wypada w porównaniu do konkurencji w mieście Katowice?

Olek

Serwis hyundai i generalnie obsługa w Katowicach żałosna, usterki jezeli zostana usuniete to chyba przypadkowo, norma to odbierasz gorzej niz oddales, aż dziw ze ta buda żyje

Administrator

Posiadacie jakieś informacje z życia firmy? Napiszcie, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w MM Cars Group. Wasza opinia może pomóc innym użytkownikom.

Ryszard

Szkoda, że tak rzadko piszą ludzie zadowoleni. Natomiast często piszą osoby mające luźny stosunek do pracy tak narzekają.

anonymous

Witam to co nie którzy wypisują to prawda,,, jak tylko skączy się gwarancja maja Cie gdzieś a dotego nalacharni okradają samochody z roznych części Mi akurat podmienili kierownice i takie male rzeczy ,,potraktowali mnie jak intruza

pracownik
@anonymous 24.01.2018 20:44

Jak podmienili to trzeba złożyć skargę a nie pisać na forach

Administrator

Jakim pracodawcą jest MM Cars Group? Jak wyglądają warunki zatrudnienia w firmie? Czy osoby w niej pracujące mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Mirosław

Znalazłem w tej firmie Suzuki Baleno które cenowo mi odpowiada.Ale po przeczytaniu opinii ,przeszło mi.Nawet jeśli na dzień dzisiejszy jest lepiej to nie zaryzykuję.Sorry

anonim

(usunięte przez administratora)

Peiter
@Justyna 13.04.2017 18:48

Pani Justyna to chyba siedzi u mmcars w kieszeni że tak ich broni, Kupione tam dwa auta i opinie złe, auta drogie, inne salony jak się potem okazało dały by na nie lepsze rabaty. Serwis zły drogi i lubi naciągać na usterki których nie ma.

Weronika

@Ja@Jarek !???????????????? możecie powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji w firmie? Czy dobrze rozumiem, że zaszły w niej ostatnio jakieś zmiany?

Jaaaaarek
@Weronika 18.10.2017 13:49

Widzę że moderacja działa :) zmiany będą zauważalne na marce premium od nowego roku...mylę się? To niestety nie pomaga tym bardziej że od kilku lat opinie o tej firmie pikują sukcesywnie i żaden marketing tego już nie zatrzyma. Pracują tam osoby które "położyły" już na Śląsku salon teraz chyba czas na MM dziwne Tylko że Pan Piotr którego cenie na to wszystko pozwala...

Ja

Proszę jak czas wszystkich weryfikuje widocznie "ryby płyną pod prąd" kto pracował w tej firmie wie o co chodzi

Weronika

@flotowiec rzeczywiście, udzielenie informacji zwrotnej jest również bardzo ważną częścią procesu rekrutacyjnego i wpływa na to jak firma jest później postrzegana przez kandydata. A czy coś podczas tej rozmowy Cię zaskoczyło? Mógłbyś doradzić innym na co trzeba być przygotowanym? Ktoś z Was miał podobne doświadczenie podczas starania się o pozycję w MM Cars Group?

flotowiec

Nie wiem jak pracuje się w tej firmie ale mogę podzielić się opinią jak wyglądała rozmowa na sprzedawcę flotowego w Warszawie. Ogólnie pierwsze wrażenia po pojawieniu się w firmie nawet ok, całkiem fajny salon i biuro. Zjawia się chyba kierownik (nie przedstawił swojej funkcji). Zaczynamy rozmowę i tutaj pojawia się cały zestaw wcześniej przygotowanych pytań. Rozmawiamy, dyskutujemy, śmiejemy się itd, całkiem przyjemna atmosfera. Pan "rekruter" tak prowadzi spotkanie że po 30 min masz wrażenie że aplikujesz na kluczowe stanowisko w najlepszej marce premium branży samochodowej (prawie jak BMW). Pod koniec rozmowy która trwała 1,5h pada kluczowe pytanie na temat oczekiwań finansowych (uważam że ta informacja powinna być weryfikowana na wstępie). pod koniec spotkania oczywiście zapewnienie o informacji zwrotnej której dwa miesiące po spotkaniu oczywiście nie doczekałem się. Wrażenia więc całkiem średnie. Dziwi mnie że ktoś potrzebuje 1,5 godziny żeby zdecydować się że to nie ten kandydat:) ja bym to wiedział po 10 minutach

Weronika

Proszę o dodawanie merytorycznych komentarzy. Podzielcie się informacją na temat pracy w firmie/ rekrutacji itp. :)

gizela

Kupiłam w tej firmie 3 samochody i wystarczy, kolejnego nie kupię. Marka Opel zmarniała. Pierwsze auto Agila kupiona w 2000 roku, to było b. dobre auto. Następnie Lacetti - drobna usterka - usunięta -OK. Obecnie mam Merivę B kupiona 2015, więc nie ma 2 lat - tragedia - wymienione wspomaganie, pompa, a obecnie rozruch. Dziękuję, to jest ostatnie auto, które kupiłam w MM cars.

lobaso
@gizela 15.11.2016 17:03

Trochę nieodpowiednie miejsce na tego typu opinie, to nie forum motoryzacyjjne.

efrewwe

hej a gdzie mozna jakas informacje na ten temat znaalezc? bo ja pamietam ze ostatnia oferta pracy od nich to byla jakos w kwietnia stad moje zdziwienie ze na ten temat piszecie ;p dzieki za odpoweidz :)

Darek

Jako były pracownik tej firmy stanowczo odradzam tego pracodawcę. Umowa jaką mi zaproponowano i jaką niestety przez własną głupotę podpisałem wyglądała jakby była napisana na kolanie. Nawet stawki nie były jasno określone. Gdy przyszło do rozliczenia miesiąca pracy to byłem oskarżany o zawyżanie sobie godzin pracy i fałszowanie podpisów kierowników. Nie dość, że swoich klientów okradają i okłamują to jeszcze własnych pracowników mieszają z błotem. Trzymajcie się od tej firmy z daleka.

Murzyn

"wiec chyba też są jakieś premie" chyba serwis premium, a algorytm przeliczania przerobu, sprzedanych godzin serwisowych, "premi" i na koniec wynagrodzenia to by Eistein nie zrozumiał. Już nie wspominając o elementarnym braku wiedzy niektórych kierowniczków i użerania się z nimi.

pinky

Wlali 8 l do silnika subaru diesel o poj 5,2 po 100zł za litr.Mam fakturę.

BB

Kupiłam właśnie drugi już samochód w MM Cars w Dziale Samochodów Używanych. Serdeczne podziękowania za miłą i profesjonalną obsługę. Nie mam zastrzeżeń również do pracy serwisu.

gość

w 100% zgadzam się z murzynem, w tej firmie dyrektor to nie problem a porażka pracowników traktuje jak murzynów, sam siedzi i h..a robi, tak samo jak jego kapusie kierownik kanapka i kierownik grucha. Jak ktoś chce się zatrudnić w tej firmie to myślę że może zarobi jakieś 1800zł jak mu jeszcze za coś nie u.......ą z wpłaty.

olo

Odradzam tu naprawę samochodu.

Zostaw opinię o MM Cars Group - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MM Cars Group