Linde Material Handling Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 102 ocen.

Opinie o Linde Material Handling Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Linde Material Handling Polska Sp. z o.o.

Ulka

Czy praca w dziale handlowym to dobry pomysł?

Paweł
@Ulka 26.10.2017 16:32
Czy praca w dziale handlowym to dobry pomysł?

Mam pytanie, jakimi autami jeżdżą handlowcy? Czy firma zezwala na korzystanie z samochodów również prywatnie po godzinach pracy? Jaki jest klimat w pracy?

Kilargol

Linde Material Handling Polska to firma bardzo aktywna. Profesjonalista w swoich działaniach, trzymając wysokie standardy wymaga dużo od ludzi i nie wszyscy tu mogą pracować!

Ochotnik

Czy jesteście przekonani, że nie bardzo jest o czym pisać pozytywnie o firmie. ? Może aktualnie jak zaczyna brakować fachowców do pracy to firmy zaczną podnosić zarobki, bo to jest dość powszechny zarzut ?

Noname

Kilka slow o wynagrodzeniu mechanika. Żadnych podwyżek (poza awansem) nawet przez 8 lat, zadnych premii półrocznych, kwartalnych, rocznych. Na święta za to jest figa z makiem. Pensja zawsze na czas i płatne nadgodziny.

Ochotnik

Czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna, że Linde ma tak duże potrzeby kadrowe? Warto aplikować?

Igorewicz

Fajna firma, pracuję tu już dość długo, więc wiem co piszę.

Opiewacz

Mam wrażenie, że niektórzy jak mają zły nastrój to wtedy piszą co im do głowy przyjdzie i powstają takie wypociny.

Franio

Może nie jest idealnie ale myślę, że pracując w takiej firmie mamy poczucie bezpieczeństwa a to przynajmniej dla mnie jest bardzo ważne.Poza tym prestiż firmy !!!

EVA

Skąd ta opinia, że nie ma kursów i szkoleń jak się nie zatrudniłeś? Zapewniam Cię, że każdego roku jest udostępniany szeroki zakres szkoleń, zwłaszcza dla techników, jednak wymaga to odrobiny zaangażowania z ich strony...

Ada

Przez agresywną politykę rekrutacyjną byłego dyrektora serwisu. Zapewniam Cię, że większość tamtych managerów znalazła już kolejną pracę :)

Ada
@nick 24.08.2017 20:53
kto teraz jest dyrektorem serwisu

Dyrektorem Serwisu jest wreszcie ktoś z wewnątrz...

przyszly
@Ada 04.10.2017 13:14
Dyrektorem Serwisu jest wreszcie ktoś z wewnątrz...

Czy mozna z nazwiska prosic ostatnio pojawilo sie ogloszenie do serwisu moze bede aplikowac bo za ostatniego dyrektora to bylo ciezko

Ada

To nie jest zdecydowanie praca dla mięczaków, trzeba mieć twardą psychikę, zaje....iście twardą, jak Jarosław Psikuta (bez S). Mówię to po ponad piętnastu latach stażu w tej firmie...

Maniek

Każdy ma swój rozum i wie co ma robić. Wiele słyszałem o takich pracownikach, którym się nie powiodło w firmie i siadają pisać swoje złośliwości na forum. To jest paskudna praktyka i może się zemścić.

Olek

Mam bardzo sceptyczne podejście do niektórych opinii ponieważ wiele z nich to najzwyklejsza zemsta na firmie. Przeważnie związane to jest z odejściem z firmy.

Maniek

Dobrze, że poczytałem sobie opinie to przynajmniej wiem sporo o firmie. Interesuje mnie praca w dziale handlowym i mam nadzieję, iż uda się dostać!.

P.
@Maniek 01.08.2017 22:07
Dobrze, że poczytałem sobie opinie to przynajmniej wiem sporo o firmie. Interesuje mnie praca w dziale handlowym i mam nadzieję...

Witam, czy są tutaj jacyś obecni, bądź byli doradcy techniczno-handlowi LINDE ?

Gość13
@P. 13.10.2017 14:19
Witam, czy są tutaj jacyś obecni, bądź byli doradcy techniczno-handlowi LINDE ?

Zawsze jacyś się znajdą...

pracownik

Zdecydowanie NIE POLECAM. Do standardów firmy międzynarodowej bardzo im daleko, zachodnio brzmiąca nazwa to nie wszystko. Papierologia, skostniala administracja, brak sprawnych narzędzi do pracy - żadnych procesów przyspieszających i ułatwiających funkcjonowanie. W zamian za to - zarwane wieczory i weekendy, żeby wyrobić się z obowiązkami. Tak naprawdę to średnie polskie przedsiębiorstwo, zarządzane tylko i wyłącznie przez prezesa, który zgodnie ze swoimi humorami podejmuje decyzje, nie pozwala na samodzielność, usuwa pracowników, decyduje o wstrzymaniu premii. Kółeczko " przy korycie' nie może narzekać, gdyż decyduje o losach wszystkich innych, nawet bardzo kompetentnych i doświadczonych pracowników. Są przypadki natychmiastowych zwolnień, z dnia na dzień - bez podania przyczyny - był człowiek, nie ma człowieka. Wyprostowanym i uśmiechniętym tutaj się nie chadza, raczej zgarbionym i przybitym. Fatalna atmosfera.

Nick
@W trakcie rekrutacji 01.08.2017 09:52
Czy w firmie istnieje i robi cokolwiek dział HR? Jak wygląda współpraca z centralą z Niemiec?

Dział HR jest i coś tam robi, nikt nie wie dokładnie co. Jeżeli chodzi o współpracę z centralą z Niemiec można na nich polegać. Jest tam jedna osoba, która zarządza osobami "międzynarodowymi". Niestety praca dla centrali nie oznacza jeszcze tego, że będziesz miał pod górkę tak jak inne osoby w tej firmie.

Rekr
@Nick 16.08.2017 15:44
Dział HR jest i coś tam robi, nikt nie wie dokładnie co. Jeżeli chodzi o współpracę z centralą z Niemiec można na nich polegać....

HR powinien przede wszystkim raz przeczytać opinie tutaj, następnie zastanowić się nad sensem swojego powołania i istnienia:) bo choć faktycznie dużo opinii wygląda na odwetowe, to jednak sama ich ilość jest poważna i martwi..

Olek

Ja też uważam, że Linde jest dobrą firmą. Niestety są osoby które zawsze znajdą jakiś problem i będą marudziły.

Ochotnik

Produkty Linde spełniają najsurowsze wymagania środowiskowe, czy wiedzieliście o tym?

Technik serwisu
@Bilbo 11.06.2017 22:46
Pierdoły piszecie nasłuchacie sie bzdur od jednego albo drugiego który kiedyś tu pracował i klepiecie te bzdury dalej. Firma je...

W pelni sie z Bilbo zgadzam. Pracowalem sporo czasu w jungu. Kasa nieco lepsza ale atmosfera jest tak kiepska ze szkoda gadac. W linde szef serwisu jest kolegą a nie gestapowcem zetującymna techniku. To co przeczytalem w innych komentach to czyste bzdury nierobów po zawodówce z ambicjami inżyniera z prowincji. Co do samej atmo w Linde, to nie spotkalem sie jeszcze z odmowa pomocy czy porady. Pozdrawiam z Wroclawia.

Technik serwisu
@Bilbo 11.06.2017 22:46
Pierdoły piszecie nasłuchacie sie bzdur od jednego albo drugiego który kiedyś tu pracował i klepiecie te bzdury dalej. Firma je...

W pelni sie z Bilbo zgadzam. Pracowalem sporo czasu w jungu. Kasa nieco lepsza ale atmosfera jest tak kiepska ze szkoda gadac. W linde szef serwisu jest kolegą a nie gestapowcem zetującymna techniku. To co przeczytalem w innych komentach to czyste bzdury nierobów po zawodówce z ambicjami inżyniera z prowincji. Co do samej atmo w Linde, to nie spotkalem sie jeszcze z odmowa pomocy czy porady. Pozdrawiam z Wroclawia.

TAnother

Witam Czy ktoś moze coś napisać o warunkach pracy jako PH, o zarobkach, itd??

Ula

@Brak Jak to dobrze czytać humorystyczne wypowiedzi.

Misza

Mam pytanie , jakie warunki musi spełniać chętny na stanowisko przedstawiciela handlowego? Słyszałem dobre opinie o firmie i chcę aplikować. Może ktoś podpowie?

Henry

Linde Material Handling to firma w której pracuję od dawna i którą szanuję.

Zlecenia

A ja znam.

Zlecenia?

Informacja o umowach zleceniach jest jak najbardziej prawdziwa. Wystarczy wejść w ogłoszenia o pracę np. asystentki działu handlowego.

Gregor

Linde Material Handling jest dobrą firmą, to lider w Europie w swojej branży.

GG

Czy to prawda, żę firma zatrudnia teraz na umowę zlecenie - technicy??

Olek

Pracuje w Linde i nie narzekam, przeciwnie jest super.

FreeWilly
@JASAM 28.02.2017 10:15
Widać,ze krótko pracujesz.

@JASAM Czy to nie przypadkiem wypalenie ? Jak Ci źle to dlaczego jeszcze tam pracujesz? Przecież są inne formy z branży gdzie jest mnienj pracy i nieco lepiej płacą ?

KKS
@JASAM 28.02.2017 10:15
Widać,ze krótko pracujesz.

a ty z pewnością długo , bo same farmazony opowiadasz......

galanonim

Jak szuka , ktoś pracy w dobrej firmie z branży, z właściwie poukładanymi relacjami to Toyota poszukuje handlowca do serwisu na terenie Wielkopolski.

stefan

czytam te wszyskie opinie i mam wrażenie, że pisze je jedna osoba... każda firma ma swoje + i - pracuję tutaj od ładnych kilku lat i szczerze mogę polecić firmę Linde pracować trzeba wszędzie, btw. jak żaba nie umie pływać to mówi, że woda za rzadka... + szkolenia + opieka medyczna + pensja na czas + praca pn - pt 8-16 Dziękuję

do ochotnika

Ochotnik - nie trudno sprawdzić czy mają jakieś oferty pracy. Wystarczy sprawdzić na ich stronie http://linde-mh.pl/pl/page/career/27

Ochotnik

Czy Linde ma jakieś nowe oferty pracy? Gdyby ktoś wiedział proszę o namiar. Zależy mi na pracy w dobrej firmie.

czy warto?

Jakie warunki na serwisie w Warszawie? Zarobki, czas pracy itd

motor promotor

mirn a co w nich jest takiego konkretnie że miałyby być dla kandydata niezrozumiałe>? wytłumacz proszę

technik

Nie polecam, można w innych firmach z branży dużo lepiej zarobić. Słyszałem że duża rotacja. Szczególnie na Podkarpaciu.

zainteresowany

@wojtek oferują "umowę o pracę i opiekę medyczną po okresie próbnym" czyli przed zakończeniem okresu próbnego nic z tego nie dostaniesz. Przynajmniej tak to interpretuję... Ale nie o to ani o szkolenia nie pytałem... Mnie po prostu kolą w oczy w kółko ukazujące się te same ogłoszenia. Co do przekonania się samemu to oczywiście jest najlepszy sposób. Z tym, że problem się robi jak zmieniasz pracę i przejedziesz się powiedzmy po miesiącu na czymś takim... Dlatego postanowiłem zapytać, ale wygląda na to że nikt nie chce mi udzielić wyczerpującej i rzetelnej odpowiedzi...

Ziom

A jak wygląda wypłata w tej firmie? Wyplacana jest z prowizja? Jakie są to kwoty?

zainteresowany

Mam pytanie co do oddziału w Gdańsku. Od bardzo dawna obserwuję ogłoszenia w internecie i na okrągło powtarza się ogłoszenie na warsztat stacjonarny i na serwisanta mobilnego na rejon Tuchola, Kościerzyna, Lębork. Ja rozumiem, że często są problemy ze znalezieniem pracownika, ale przy takiej częstości dawania tych ogłoszeń jest to nie możliwe aby nie znalazł się odpowiedni kandydat. Czy tam faktycznie potrzebują pracownika/ów? Bo wygląda to po prostu na nabijanie ludzi w butelkę!

anonim

(usunięte przez administratora)

jvbk

Renerów już próbowali. Ci co byli jako pierwsi już nie pracują. Nie polecam firmy. Wieloletni staż jako DTH na końcu potraktowali jak szmatę. Szczycą się wypłata w terminie. Brawo. "Polecę znajomym" :) Szczególnie nie polecam pracy w południowej dywizji.

anonim

(usunięte przez administratora)

nikt
@by 26.04.2016 18:40
nie polecam pracy w tej firmie

Tez nie polecam to ogloszenie wisi od roku wiec to chyba to cos swiadczy o tej firmnie

nikt
@by 26.04.2016 18:40
nie polecam pracy w tej firmie

Nie polecam ogloszenie wisi od roku wiec to cos znaczy

Gofer

Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć jak mu się pracuje w oddziale w Mirkowie koło Wrocławia? Poszukują tam Technika Serwisu. Chciałbym wiedzieć jak wygląda atmosfera, co z tym mobbingiem no i czy faktycznie pracuje się od 8 do 16 od poniedziałku do piątku. Pozdrawiam

BYŁY HANDLOWIEC

NIE POLECAM. TO TYLKO TAK ŁADNIE WYGLĄDA Z ZEWNĄTRZ. PIENIĄDZE PRZECIĘTNE,ATMOSFERA TRAGICZNA.

uaykiki

Praca runnera polega na prowadzeniu ankiet u obecnych klientow i zbadanie potrzeb i preferencji potencjalnych. Oczywiscie spotkan sie nie umawia, wszystko z ulicy. Teren pracy cała Polska - w zaleznosci od zapotrzebowania. 5 dni w tygodniu, weekend w domu. 2-3 na reke

Były

Gdyby był taki mobbing to ludzie nie pracowaliby tam po tyle lat ile pracują. Skoro pracuja całe lata tzn., że nie jest tak źle jak tu niektórzy piszą. Praca jak praca - zawsze są jakieś plusy i minusy. Plusy - można się dużo nauczyć, zdobyć doświadczenie, pensja zawsze na czas. Minusy jak w każdej pracy. Nikt za darmo nic nie daje. Trzeba na pensję zapracować.

Ciekawy

Mobbing to bardzo poważna sprawa. Kto przez kogo był mobbingowany i w jaki sposób?

N

Ja rownież naprawdę nie Polecam!!! Jak już ktos naprawdę nic nie znajdzie to ta firma to ostateczność i potwierdzam z czystym sumieniem ze panuje w niej mobbing!

nick

Nie polecam pracy w tej Firmnie mobing

lobaso

Młodszy przedstswiciel to nic innego jak ankieter czy akwizytor. Przeprowadza badania rynku w całej Polsce i przekazuje do działu handlowego. Nic nie sprzedaje.

lobaso

Na praca.pl wisi ogłoszenie z 29.01 :)

przyszly

Praca ciezka stresujaca pracujesz prawie na okraglo ciagly opierdol z rozmuw z znajomymi nie polecam

lobaso

Ktoś orientuje sie jak wyglada i na czym z grubsza polega stanowisko Przedstawiciel Handlowy - Runner? Swego czaasu szukali we wszystkich województwach ludzi do pracy...

Zostaw opinię o Linde Material Handling Polska Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Linde Material Handling Polska Sp. z o.o.