Foundever Poland

Wywiady

Wellbeing & Mental Health

My Associate Experience

• Skierniewice

5. Opinie o Foundever Poland sp. z o.o.

Opinie o Foundever Poland Warszawa

Nie przegap nowości o Foundever Poland sp. z o.o.!

jolka

19.05.2016 14:57

Dostałam propozycję pracy w Sitel. Proszę o informacje ile wynoszą progi prowzyjne, bo tego się nie dowiedziałam ? ciezko zarobic ta prowizje ?
    aaa1

31.05.2016 22:15

no właśnie tez się wybieram na rozmowe, obsługa w jeżyku polskim? jak to wygląda, pomoże ktoś?

07.03.2016 11:59

08.08.2016 10:25

DO 2000 . Oho hoho -ho! 12 złnetto za godzinę? To tyle samo co na wózku widłowym podstawowym, po przeszkoleniu. Tyle samo, co na recepcji w lepszej firmie. Interesujace są oferty na naszym rynku pracy. Ależ my jestesmy żałosnym krajem.
    Syllweq

06.03.2016 22:35

Jakbyś czytał ze zrozumieniem to zauwazylbys że chodzi o projekt techniczny Phillips w języku angielskim. Natomiast na rozmowie pytałam się o zarobki to tylko usłyszałam wymijajace odpowiedzi plus moje oczekiwania finansowe. Natomiast już się tego dowiedziałam także jest ok. Zobaczymy wszystko jak wyjdzie w praniu bo opinie są różne i jakby wierzyć we wszystko co piszą w Internecie to człowiek nigdzie by nie kandydował. Czy to złe czy dobre.
    Syllweq

04.03.2016 14:41

Jaką pensje dają na projekcie(usunięte przez administratora) w języku angielskim? ? Bo nie powiedział gościu na rozmowie kwalifikacyjnej. ..
    kabi

22.11.2015 18:01

Czy ktoś mógłby mi napisać ile można zarobić w firmie Sitel w ramach umowy o pracę? Chodzi mi o stanowisko agenta lub TM. Będę wdzięczna za ospowiedź ponieważ zatsnawiam się czy podjąć pracę w tej firmie
    niepracownik

18.11.2015 00:23

Ja byłem dzisiaj na rozmowie rekrutacyjnej w Sitel. Czas spędzony: trochę ponad 2 godziny. Spotkanie składało się z z dwóch części: 1) na dzień dobry test, na który była godzina czasu (bardzo dziwny test) i druga część rozmowa z bezpośrednim przełożonym, który również zadawał do rozwiązania różne zadania. Po rozmowie z potencjalnym przełożonym (w tym miejscu warto nadmienić, że nie zerknął on nawet na moment w test który pisałem) podjął pozytywną decyzję odnośnie mojego zatrudnienia. I tu się zaczęły schody - rozmowa o kasie. Wyrazie podczas rozmowy telefonicznej powiedziałem jakie są moje oczekiwania finansowe a mimo tego mnie zaprosili na spotkanie - wniosek, że akceptowalna moja propozycja. Ale nie. Proponują na początek (do póki się nie wykażesz, cokolwiek ma to oznaczać) stawkę 12 zł brutto na godzinę, co daje netto podstawy w miesiącu ok 1080zł. Jest premia, % od sprzedaży (ale tutaj obowiązuje tajemnica zawodowa) więc nie wiem jaki to procent, ale kwotowo od 0 zł do max 1800 zł... Więc szału nie było. Bardzo żałuję, że rozmowa nie odbyła się w odwrotnej kolejności, nie straciłbym 2 godzin tylko po 5 minutach już bym wyszedł..
    asx

16.11.2015 10:11

Już się doczytałem, czyli na infoliniach w innym języku niż polski tzn. angielski/niemiecki masz min. 2500 ? netto
    Barry

26.11.2015 10:27

Si. Na niemieckich projektach masz około 3 tysi na rękę
    asx

16.11.2015 10:07

Witam. Czy ktos sie orientuje ile jest na projektach anglojęzycznych ? , na niemieckim z tego co zrozumiałem 2500 netto do 3000 i podobnych.
    jur

15.11.2015 23:50

A jak z bonami na świeta-ile daja dla nowo przyjętych na umowę o prace na(usunięte przez administratora)?i ie można faktycznie wyciagnac realnie z tej prowizji?
    ANTYSITEL

11.11.2015 23:36

Odradzam wszystkim podjęcia pracy w tej firmie. Przyjęli mnie na kurs językowy choć test napisałem za słabo i byłem zdziwiony, że mnie przyjęli. Ale wszystko się wyjaśniło potem. Kurs był prowadzony tylko w obcym języku, gdy nie wiedziało się co znaczy dane słówko to lektor prowadzący zajęcia próbował opisać to słowo, użyć jego nie 100% synonimów i wszystko w języku obcym. Sposób prowadzenia kursu był nieodpowiedni, wszystko tylko w języku obcym. A co jeśli przy opisie jakiegoś słowa nie rozumiało się kolejnych słów? Zajęcia były bardzo stresujące i prowadzone w zły sposób więc zrezygnowałem ale zgodnie z podpisaną umową musiałem zapłacić ponad 1000 zł za kurs, który gdybym nie zrezygnował byłby opłacony przez nich. I teraz wszystko jasne. Choć poszło mi słabo na teście kwalifikacyjnym to mnie przyjęli bo wiedzieli, że nie dam rady i zrezygnuje a co za tym idzie będę musiał zapłacić za kurs z własnej kieszeni. To działanie było celowe, żeby wyciągnąć ode mnie kasę i tyle.Poza tym pracownicy tej firmy sami nie wiedzą jak żyją, w firmie panuje chaos i nieporządek. Odradzam wszystkim tego źródła stresu i oszustwa bo inaczej nie da się tego określić. Uciekajcie od tych oszustów jak najdalej!!!!!!!!!!!

10.11.2015 21:13

Kuba

16.11.2015 10:21

Jeśli uważasz, że w Sitel nie ma możliwości rozwoju to znaczy, że nie masz ambicji. Pracowałem tam przez rok. Odchodząc w CV miałem pozycję managerską. Teraz nie schodzę poniżej tej pozycji. Proponuję iść do Biedry. Tam awansujesz.
    customer service

01.11.2015 19:24

Pracowałem w SITEL rok. Praca na pewno nie gwarantuje możliwości rozwoju co powoduje olbrzymią rotację pracowników. Dodatkowo jest to praca na ogromych obrotach. Przerwy są regulowane co-do-minuty. Kadra zarzadzajaca niekompetentna, co chwile patrząca na ręce pracownika i "motywująca" do zwiększenia obrotów... Typowy kołchoz. Od warunków pracy boli głowa - duży i głośny open space, niekończące się kolejki na linii, a obiecywane wyposażenie dla pracowników w postaci np. dobrych słuchawek jest wybiórcze, nie dla wszystkich. Zarobki mierne, prowizje nie osiągalne, przypisywane nadgodziny pracy bez zgody pracownika - praca po 10 godzin to "normalka". Czas pracy 8-20 od pn do soboty... Pracę poleciłbym jedynie osobom zdesperowanym, które szukają czegoś na krótki okres czasu.
    Mika

20.10.2015 14:08

Pracuję na niemieckim eBayu. Wypłata to w zależności od ilosci godzin w miesiącu ponad 3 tysie na rękę. Czasem bywa ciężko, czasem jest lekko. Najważniejsze w Sitel to atmosfera. Ludzie są zajebiści. No i można awansować. CZekam na swoją kolej. W grudniu następna impreza w MIrage. MI sie tu podoba i wypłata zawsze na czas i mozna zgarnąć premię. Przynajmniej na eBayu jest to dodatkowo kilka stówek do przodu oprócz 3000! Kocham tych ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Gex

22.05.2015 14:23

@Grupon z tego co wiem na hiszpańskim projekcie zarobisz jakieś 2500 zł jednak nie jestem pewien. Zgodzę się przy okazji z przedmówcą. Sam chodzę na Excel i business English. Do tego ostatnio w firmie powstał Language School. Narazie tylko na język niemiecki. Jeśli mówisz po niemiecku, ale Twój język jest trochę za słaby na obsługę klientów oni Cie douczą i jeszcze Ci za to zapłacą. Pracowałem juz w kilku call center. To jest bezkonkurencyjnie najlepsze.
    Tex

17.04.2015 08:32

Pracowałem prawie rok, więc nabrałem trochę doświadczeń, a są one następujące: - umowa o pracę jest (niska stawka, brak perspektyw podwyżki) - benefity są (multisport po 3 miesiącach, podstawowy pakiet medyczny - od zaraz, pełen po roku) - wakacje pod gruszą, bony na święt - są. - terminowość wypłaty (nie zdarzyło się choćby jednodniowe opóźnienie) Teraz trochę negatywów: - zerowy wachlarz szkoleń (ostatnio uruchomili szkółkę językową, bo brakuje ludzi z niemieckim za 15zł brutto) - brak możliwości rozwoju i awansu (kilka ostatnich wewnętrznych rekrutacji załatwiona za plecami albo odwołana) - niekompetentne zarządzanie ludźmi - brak podwyżek (nawet 5% rocznie, żeby zniwelować efekt inflacji) - syf w kuchni i toaletach (to akurat wina multi-kulti i pracowników) - nieczyszczona klimatyzacja - średnio 3-4 razy w roku zwolnienie na same zatoki - niskie zarobki. Team Manager zarabia prawie 3 razy tyle co agent, OPS (opiekun projektu) zarabia nawet 10000zł, więc firmę stać. - brak albo iluzoryczne premie przyznawane na mętnych warunkach. Nie wystarczy spełnić metryki (czyli mieć rewelacyjne wyniki) żeby dostać 200zł brutto. - systemy prowizyjne - są, ale kwartalnie uzbiera się może 300zł. Oczywiście brutto. Reasumując - dla studenta zaocznego, albo osoby potrzebującej pracy od zaraz jest to typowe call center gdzie zawsze przyjmują. Stawka trochę większa niż na liniach sprzedażowych, ale jak na wymagany poziom wiedzy technicznej, oraz poziom znajomości języków obcych (na każdym polskojęzycznym wymagane jest minimum angielski B1, mile widziany B2) stawki są głodowe. Dobra praca na start, albo sytuacja życiowa zmusi. Nie należy spodziewać się dodatków, chyba że są one wypłacane okolicznościowo z funduszu socjalnego. Z zewnątrz Sitem wygląda bardzo dobrze. Nawet ma się wrażenie, że jest to call center inne niż wszystkie - nic bardziej błędnego. Firma gnije od środka przez ludzi na średnim szczeblu zarządzania.
    konsultant;_:

04.06.2015 21:28

Podpisuję się pod tym wszystkim czym mogę... fatalne zarządzane i rosnąca frustracja wśród pracowników. Jest oczywiście parę osób, które dają radę temu "systemowi", ale dla większości to praca na max. rok. Ja pracuję 1.5 roku i już wymiękam, głównie przez "kadrę" zarządzającą (assesmenty "pod stołem", brak kompetencji w kwestii HR, skupienie na wynikach i kompletne posiadanie "w dupie" samopoczucia ludzi, nierówne traktowanie pracowników, brak możliwości jakiegokolwiek awansu). Nie jest to godny polecenia pracodawca dla ludzi szukających bardziej stałych rozwiązań. Wymagania jak na taką płacę też bardzo wygórowane.
    elo

24.02.2017 19:47

ops 10 000 chciałbym buahahahahah
    meduza

10.03.2015 22:20

na projekt (usunięte przez administratora)przyjmują najczęściej przed świętami , żeby rozładować kolejki na linii , niema oddechu między rozmowami , na spotkaniu rekrutacyjnym mówią ,że pracuje się tylko 3 dni weekendowe ,a w rezultacie okazuje się ,że tylko jeden weekend ma się wolny , płacą mało prowizja marna ,a po świętach robią redukcję jak wyciągniesz 1300 to jest dobrze
    cotozmienia

31.01.2015 19:49

no dobra ktos ma gadane i co to zmienia? jak dla mnei to musi sie wykazac w pracy i pokazac dobre wyniki a nie nastawiac sie na to ze ma super gadane i w ogoel jest najlepszy co taki pracownik co duzo gada a malo robi wnosi do firmy? nic - takie jest moje zdanie i mozecie sie z nim zgadzac albo i nie
    WWW

27.11.2014 18:30

Pracuję od jakiegoś czasu na projekcie (usunięte przez administratora) Stawka może nie powala, ale można oprócz podstawy z łatwością wypracować prowizje. Dają bez problemu umowę o pracę, atmosfera na projekcie bardzo miła, wszyscy uczynni, kierownictwo - co po raz pierwszy stwierdzam, a pracowałem w wielu firmach - pomocne, grzeczne, uprzejme, a kierowniczka całego projektu bardzo rzeczowa osoba. Co do innych, obcojęzycznych projektów - nie wypowiem się, ale ludzi co spotykam w windzie - są zadowoleni :)

Kontakt - Foundever Poland sp. z o.o.

Taśmowa 7 02-677 Warszawa

KRS:0000219705

Branża główna: Doradztwo biznesowe

InstagramIconLinkedinIcon
    viki22

06.11.2014 17:35

A jak wyglądają e dwugodzinne testy z angielskiego? czy to jest konwersacja po angielsku czy pisemny test? czy wszystko naraz?:) I pytają o coś konkretnego (czy to są bardziej pytania otwarte,opowiedz o sobie etc.) a teoria sprzętu agd,rtv ? chodzi o znajomość technicznego języka również? Wynagrodzenie 1400 zł jest za 8 godzin pracy ze znajomością języka...? Z góry ślicznie dziękuję za odp.:)
    krol julian

30.09.2014 13:03

hmmm... 1) umowa o prace- jest 2) benefity (karta multi sport, bony na swieta) i jakies podstawowe pakiety w luxmedzie( czy innym osrodku medycznym)- sa 3) jest to praca typu call center, wiec trzeba odbierac telefony, ktore czasami sie nawarstwiaja i nie ma oddechu 4)jak np. siedzisz na lini niemieckiej a jest tez linia polska to podlaczaja Cie pod obie za te sama pensje 5) praca dobra np dla studenta jako wejscie na rynek pracy, ale zeby siedziec nie wiem jak dlugo to nie polecam. 6)moim zdaniem jest to praca, ktora nie jest rozwojowa. ktos kupil telewizor, ten nie dzila i wydzwania. czlowiek sie nasluch problemow innych i chodzi sfrustrowany. 7) umowy miedzy klientem Sitela a firma sa odnawiane co 2 lata ( zal. od projektodawcy). teraz moze byc fajnie, moga byc bonusy, ale jak przyjdzie nowa umowa to moga nagle chciec zredukowac personel a ci co zostana beda robili swoja i czesc roboty innych za te sama pensje. 8) NIE POLECAM!

07.09.2015 12:33

Brak mozliwości rozwoju? To jedyna firma, która dała mi mozliwość rozwoju. 6 miesięcy na linii, a potem awans. Potem następny. Odszedłem stamtąd, bo zdobyłem cenne doświadczenie, stempel managera na CV i miałem możliwość większego zarobku w innej firmie. Każdy kto uważa, że w Sitel nie ma mozliwości rozwoju prawdopodobnie jest (usunięte przez administratora).

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Foundever Poland?

sebastian

21.05.2014 20:03

To jak jest z kursami językowymi w sitel, bo może jak ktos zna podstawy języka, a zna sie na pracy, to też go wezmą, zdarza się tak?
    Staszek

07.04.2014 17:06

Przeważnie wymagają, zalezy od stanowiska, ale to międzynarodowa firma, mają stanowiska typu Customer Service Professional z jęz. włoskim, to wiadomo, że włoski trzeba znać.
    jacek

27.03.2014 13:50

Teraz języka obcego wymagają raczej w kazdej pracy, ale nie wiem jak jest dokładnie w Sitel, może niech ktoś napisze, jesli wie.

29.12.2013 08:28

Johnny, Do pracy potrzebujesz poziom języka minimum B2, najlepiej C1. Poziom językowy weryfikuje Sitel więc nie potrzebujesz zaświadczeń. Co do stawki to nie mam ich wszystkich w głowie ale ... wydaje mi się, że angielski jest poniżej 20zł. Lepiej sprawdź sam. Powodzenia!

28.12.2013 09:09

Wiem, że funkcjonują głównie umowy o pracę, ale studenci mają też zlecenia. Co do mojej rekrutacji to niech to pozostanie tajemnicą :-) Napisz mi jakim językiem władasz - może podpowiem więcej. Pozdrawiam

27.12.2013 18:35

Johnny, Ja dostałem się jeszcze inną drogą, ale moja rekrutacja była bardzo długa i wieloetapowa. Co do zarobków to są one różne w zależności od posiadanych/potrzebnych kompetencji językowych i technicznych. Z tą 3 z przodu to na pewno nie, ale 2 jest możliwa choć nie dla każdego "Skill'a" językowego. Jeśli nie jesteś studentem dostajesz umowę o pracę. A reszta - trzeba pójść, porozmawiać, wyrobić sobie swoje zdanie. Ja osobiście polecam sprawdzić. Może spotkamy się któregoś dnia w firmie :-) Pozdrawiam

22.12.2013 08:49

W końcu jakieś rzeczowe forum, gdzie nie rzucają bezpodstawnie błotem na wszystko i wszystkich :-) Odpowiadając na pytania: 1. Grafton nie rekrutuje dla Sitel. 2. Jak się dostać - tutaj są 2 drogi: - (usunięte przez administratora), budynek Mars, klatka D, 6 piętro - Poszukać ogłoszenia o rekrutacji i wysłać CV lub wypełnić formularz Zarobki może nie powalają na kolana, ale nie zdarzyło się aby kasa nie była na czas. Atmosfera fajna, praca jest ciężka ale można się też dużo nauczyć. Zaraz pewnie ktoś napisze, że (usunięte przez administratora) itp ale to niestety, a raczej na szczęście, nie jest prawdą. Powodzenia!
    strochu_lodz

21.06.2013 15:03

Pracowałem w tej firmie przez 2 lata na projekcie eBay, ten czas wspominam bardzo miło, do dziś utrzymuję kontakty z kolegami i koleżankami z zespołu. Zarobki jak na pierwszą pracę w porządku! Nigdy nie było również problemu z przełożonymi. Ogólnie polecam :)
    samosia-zosia

19.01.2012 16:26

A jak jest na chwilę obecną na projektach obcojęzycznych?
    starydziad150lat

01.09.2009 21:00

Witam, umowę ze stosunku o pracę w firmie mam od niedawna. Na zleceniu pracowałem tylko i wyłączenie na własne życzenie. Ze zmianą umowy nie miałem absolutnie żadnych problemów. Dostaję 19 zł brutto (po awansie). Z przerwami nie mam problemów; może ze względu na stanowisko. Obowiązków jest jednak bardzo dużo, o czym wiedziałem uprzednio. Myślę, że większość osób wypowiadających się negatywnie o firmie Sitel, pracuje na projekcie ebay. Agenci powinni coś z tym zrobić. Mamy przecież reprezentanta pracowników, który jest właśnie od załatwiania wrażliwych kwestii. Z WC nie mam żadnych problemów, nawet, gdy zdarzy mi się jakieś dłuższe posiedzenie:) Klima czasami nawala. Jest kłopot z IT. Czasami z hałasem. W firmie pracuję ponad dwa lata.
    Wanda

07.07.2009 09:41

Firma nie spełnia żadnych standardów: nie ma klimatyzacji, choć okien nie wolno otwierać, więc dusimy się latem. Mimo, że pracuję tu już 4 miesiące to nie dostałam jeszcze swojego komputera. Upokarzające jest to, że trzeba ciągle tłumaczyć się przed wrednymi TM, np. ostatnio tłumaczyłam się z tego dlaczego byłam w toalecie 20 minut. Naprawdę :-( Pensja marna, brak podwyżek czy premii. Poza tym jest w tej firmie wiele projektów, które aktualnie upadają (Vodafone) lub będą niedługo opadać (eBay), więc mnóstwo osób jest obecnie zwalnianych. Nie polecam tej firmy! Myślę, że pozytywne opinie sa pisane przez osoby z HR, bo oni widza, ze mnóstwo osób odchodzi i nie maja zbyt dużo chętnych do tej pracy.
    palimpsest8dbc

05.11.2014 13:07

1400 miesięcznie - do ręki:) Tyle zaproponowali mi po przejściu 2 godzin testów z angielskiego i teorii sprzętu agd, rtv i innych asortymentów - chodziło o obsługę klientów Samsung. Wcześniej nie chcieli wspomnieć słowem o wynagrodzeniu, a po tym jak specjalnie pojechałem, straciłem 2 godziny na test, plus godzinę na dojazdy, zadzwonili i pogratulowali mi pracy.

12.05.2009 22:57

Jeżeli jesteś tak nieszczęśliwy i praca oraz firma Ci się tak bardzo niepodoba to nie marnuj czasu swojego i innych, którym zależy i poprostu zrezygnuj ,nikt Cię tam napewno nie trzyma na siłę.
    Felek_kartofelek

01.04.2009 19:39

Drogi/droga mysio-pysio, radze ci tylko jedno: nie siadaj po wypiciu alkoholu do komputera. Jak to przeczytalem to wlasnej firmy nie poznalem. Kto dal ci w Sitelu umowe o prace oraz doplate do wakacji ?????? Ja tu pracuje juz 5 miesiecy i nadal jestem na umowie zleceniu, mimo ze wyrabiam 40 lub wiecej godzin tygodniowo. Nie mam prawa pojsc na zwolnienie lekarskie, nie mam platnych wakacji, a o doplacie do urlopu to moge zapomniec. Ewentualnie jak ojca poprosze to mi cos da, bo Sitel na pewno nie da. :-))))))) W Sitelu jest poza tym straszny balagan, brak szacunku. Zgadzam sie z toba tylko co do tego, ze praca tam to jak praca malpy: siedze na projekcie telefonicznym i nonstop musze odbierac telefony, przy czym nalezy zawsze mowic te same formulki wyuczone na pamiec. Kreatywnosc jest karana a dzwoniacy klienci smieja sie z naszych sztucznych powitan i formulek. Ale nic nie mozna zrobic ... Szans na awans nie mam zadnych, bo sie niestety nie koleguje z TM. Caly czas szukam nowej pracy, mam nadzieje ze juz niedlugo bede pracowal w tym kolchozie. P.S. "Polak" nalezy pisac tak jak ja napisalem. Obrazasz przedstawicieli swojej wlasnej narodowosci piszac "polak". Tego cie nauczyli w wyzyskujacej ludzi korporacji ?
    Misio pysio

18.02.2009 19:42

Chwila wyjaśnienia, Sitel to firma oferująca bardzo dużo, ale i tak za mało żeby to docenić, polak potrafi tylko narzekać. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Sitel daje, umowe o prace na czas nieokreślony, dopłaty do wakacji, nigdy nie spoźnia się z wypłata, mozliwos awansu, doswiadczenie. Minusy to hałas, ponieważ jest duze zageszczenie osob. Praca jest rozwojowa nie licząc projektu ebay, bo przepraszam ale pisanie maili to praca dla małpy, wiec takich małp się szuka i placi im grosze. Pracuje na polskim projekcie ścisle technicznym i jeżeli chcesz sie czegos nauczyc sam osiagniesz to co zamierzasz. Awans to nie problem, znasz języki, masz odpowiedni wiek, staz oraz umiejetnosci, awansujesz. Idzesz to szefa sajtu, rozmawiasz o czym chcesz... nikt Cie nie gnebi i nie strofuje, prawda jest taka w firmie pracuje masa małp zatrudnionych do pracy w jakiej mieli sie sprawdzic ale i to im przychodzi widac z trudem, zal....
    EX-CSP

15.12.2008 16:18

No to ja naleze do tych zawiedzionych. Pensja marna, ok. 1,5 tys zl na reke w miesiacu, cisnienie na wyniki. Liczy sie WYNIK a nie pracownik, czlowiek. Rzadzi tym klika menedzerow, wiec szanse na awans sa nikle. Praca wyczerpujaca, przerwy krotkie badz wcale jesli trzeba osiagnac wynik. Szkolenia porownywane przez niektorych z "praniem mozgow"
    Koszmar

11.12.2008 08:54

Tez nie polecam pracy w firmie Sitel. Praca nudna i monotonna, polega na wklepywaniu maili z "gotowcow" lub na odpowiadaniu 8 godzin dziennie na telefoniczne pytania klientow. Firma daje przy tak monotonnej pracy jedynie 40 minut przerwy na caly dzien pracy i nadzoruje pracownikow; przedluzenie przerwy nawet o 2 minuty laczy sie z rozmowa ostrzegajaca. Warunki pracy fatalne: komputery blisko siebie, slyszy sie kolege rozmawiajacego z klientem, nie dziala klimatyzacja, 2 WC na kilkaset pracownikow, tak wiec przerwy spedza sie glownie czekajac w kolejce przed WC. Poza tym obiecuja wielkie pieniadze i kariere a w rzeczywistosci nie dostanie sie wiecej niz 1500 zl netto a awansuja i tak osoby z zewnatrz - niektorzy mowia ze znajomi. Firma spoznia sie z wyplata pensji, szczegolnie w przypadku umow zlecenie, tak bylo np. na swieta 2007 wiec ludzie zostali bez pieniedzy. Osoby prowadzace szkolenia, szczegolnie na eBayu, niekompetentne, panuje atmosfera (usunięte przez administratora) taka "korporacyjna kultura". Szefami sa ludzie badz bez wyksztalcenia badz z wyksztalceniem humanistycznym, ktorzy nie znaja sie kompletnie na zarzadzaniu. Mowi sie nawet, ze jakas dziewczyna ich pozwala do sadu i ze podobno wygrala, bo byla tam gnebiona. Srednio ludzie wytrzymuja tam kilka miesiecy i uciekaja lub sa wywalani i sa przyjmowani na ich miejsce nowi naiwni. Inspekcja pracy tez juz tam wielokrotnie zagladala, jak tam pracowalem. Jednym slowem: (usunięte przez administratora)i marna pensja, brak mozliwosci rozwoju.

29.10.2008 15:05

Absolutnie nie polecam pracy w tej firmie, praca jest nudna i bez perspektyw, a zarobki podobne do tych w supermarkecie.

Zostaw merytoryczną opinię o Foundever Poland sp. z o.o.