4.3/5

Okiem pracownika

Nasi klienci

Tu jesteśmy!

3. Opinie o pracodawcach Polska
  5. Opinie o CCIG Group Sp. z o.o.

Opinie o CCIG Group Polska

WebsiteIconCCIG Group Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o CCIG Group Sp. z o.o.!

19.03.2025 01:32

Oddział Katowice- polecam zacząć weryfikować co managerowie wygadują na sali sprzedażowej- non stop słychać jakieś epitety stronę pracowników, ponadto naśmiewanie się z nieobecnych na sali pracowników również jest na porządku dziennym

19.03.2025 09:41

Zależy nam na tym, aby opisana sytuacja została szczegółowo zweryfikowana. W związku z tym prosimy o przesłanie szczegółów na adres [email protected] oraz identyfikację za pomocą loginu. Zgadzamy się z tym, że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, dlatego też prosimy o bezpośredni Twój kontakt na wskazany powyżej adres @.
    Seb9999

18.03.2025 11:30

Praca na infolinii z elastycznym grafikiem, przyjemna atmosfera oraz możliwość pracy zdalnej i uczciwe premie
    Elo

10.03.2025 21:59

Względem tego, że można pracować bez doświadczenia, mega ok miejsce pracy. Klimat i możliwość dogadania dłuższych urlopów zależy od managerów znacznie, w przypadku Łodzi jest dobrze. Umowa zlecenie, więc nie ma gwarancji przepracowania tylu godzin ile się chce jak w UoP, niemniej zawsze da się je pogodzić z własną dyspozycyjnością, co zapewnia elastyczny grafik na studiach dziennych.

11.03.2025 09:55

Dziękujemy za opinię :)
    Były pracownik zielonej góry

08.03.2025 11:35

Dobra praca dla studenta, daje wiele możliwości rozwoju. Grafik pod twoje potrzeby. Jedna z nielicznych prac gdzie miło można się zaskoczyć.

10.03.2025 11:53

Dziękujemy, bardzo nas cieszy Twoja opinia :)
    Praca w Opolu

24.01.2025 22:16

Lokalizacja tego miejsca tragedia. Na miejscu działa 5 komputerów na 20. Dziwna specyfika pracy. Starzy pracownicy mają fory, a nowy co nie podpasuje to do zwolnienia. Menagerowie robią co chcą, rzucają nawet epitetami na konsultantów w ich obecności.

27.01.2025 10:01

Lokalizacja naszego biura znajduje się przy jednej z głównych dróg w Opolu, rozumiemy jednak, że nie dla każdego ta lokalizacja może być odpowiednia, przykro nam, że tak było w Twoim przypadku. Nasi współpracownicy w tej lokalizacji pracują głównie zdalnie, stąd mała ilość osób w samym biurze. Odnosząc się do Twojej opinii o managerach, absolutnie taka sytuacja nie powinna mieć miejsca - zweryfikujemy to. Dziękujemy za Twoją opinie.
    Gość

25.01.2025 11:26

Czy ktoś się wypowie na temat infolinii Tauron obsługa i sprzedaż we Wro?

27.01.2025 09:53

Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z lokalnym działem HR, który chętnie odpowie na Twoje pytania dot. wspomnianego projektu :)
    CCIG Opole

19.01.2025 11:14

Zmiana kadry chyba dała dużo plusów. Widzę, że mój menedżer nie jest zestresowany, pracuje się lżej. Wyniki się kręcą, mogę polecić z ręką na sercu to miejsce.
    GrLD

16.12.2024 21:50

Pracowałem w CCIG w Łodzi, firma fajna, HR oraz managerki fajne ale nie polecam pracy na Ekiosk. Rudy wysoki manager, nie zwraca uwagi na swoich pracowników, ciągle go nie ma, grupka (usunięte przez administratora) innych pracowników. On nie zwraca na to uwagi. Nie polecam pracy pod nim, lepiej uciekać lub wybrać inny projekt nawet trudniejszy. Gdy widziałem jak inni managerowie pracują ze swoimi pracownikami aż miło się na to patrzyło.

17.12.2024 09:11

Dziękujemy za wyrażenie opinii, która została przekazana do dalszej weryfikacji. Rozumiemy, że każdy może mieć różne doświadczenia - przykro nam, że Twoje były negatywne. Mamy nadzieję, że obecnie znalazłeś miejsce pracy, które w 100% spełnia Twoje oczekiwania. Jeśli masz dodatkowe uwagi zapraszamy do bezpośredniego kontaktu na adres [email protected]
    nowyy

26.11.2024 14:12

Czy umowe zlecenie tez mieliscie podpisywaliscie online?

26.11.2024 15:05

Wszystkie umowy są podpisywane w formie elektronicznej. Oczywiście istnieje możliwość, aby pobrać i zapisać sobie dokument :)
    zainteresowany pracą

17.10.2024 08:15

Oferują 4 pierwsze dni bezplatne. Prawdopodobnie, jakoś (usunięte przez administratora), rozumiem pierwszy dzień próbny czy zmniejszone wynagrodzenie. Ale żeby pierwsze 4 dni były (usunięte przez administratora)? Bardzo nieciekawe, pierwszy raz widzę coś takiego, rekruter odpowiada, że „Tylko” 4 pierwsze dni. Czy to „tylko” czy „aż”?
    zainteresowany pracą

02.11.2024 13:01

Szanowne CCIG, nie odpowiedzieliście na mój komentarz merytorycznie w żaden sposób. Co to jest za praktyka, że oferują państwo 4 pierwsze dni pracy nieodpłatnie? Nie ma mowy o żadnym rozliczaniu, bo na maila dostałam informację że te pierwsze 4 dni są bezpłatne. Czy takie praktyki z państwa strony są legalne:)? Pozdrawiam i z przyjemnością skontaktuje się z lokalnym działem HR.

04.11.2024 08:21

Udzieliliśmy odpowiedzi na Twoje pytanie, przykro nam, że nie spełniła ona Twoich oczekiwań. Chcemy jednak ponownie podkreślić, że podczas rozmowy rekrutacyjnej każda osoba jest dokładnie informowana o wszystkich aspektach związanych z zatrudnieniem, w tym również z pakietem wdrożeniowym. Dziękujemy za Twoją wiadomość i życzmy wszystkiego dobrego.

16.06.2024 08:36

Bardzo źle wspominam pracę w tym miejscu. Pracowałem na projekcie (usunięte przez administratora)w Gdyni. (usunięte przez administratora) na szkoleniach „druga wypłata z premii, grafik taki jaki chcesz, ty tylko odbierasz telefon, a nie dzwonisz”. Nic się nie sprawdziło. Grafiki układane pod najlepszych pracowników. Jeśli chodzi o premię to otrzymasz z jedną dużą dla motywacji, potem jak uzbiera ci się dużo znajdą się rozmowy, w których popełniłeś błędy i za nie ci ją obetną. Już nie mówię o (usunięte przez administratora)menadżerów (usunięte przez administratora). Jeśli chodzi o odbieranie telefonów to też (usunięte przez administratora). Kiedy tylko trochę się wdrożysz musisz dzwonić do ludzi z poleceniem z góry by ignorować brak zgody na kontakt przez klienta. Podkreślam! Klient płaci miesięcznie (usunięte przez administratora) więcej, by się z nim nie kontaktować, a nam się poleca nie sprawdzać czy ma te zgodę czy nie. Jeśli chodzi o samo dzwonienie- komputer automatycznie dzwoni do ludzi, ty musisz siedzieć za komputerem i ruszać myszką żeby było wiadomo, że siedzisz i patrzysz w komputer. Dzwoni automatycznie nie zwracając uwagi ile już danego dnia dzwoniliśmy do danego klienta i czy pod tym numerem jest osoba decyzyjna. Dodam jeszcze, że panuje przyzwolenie na (usunięte przez administratora) Nie polecam. (usunięte przez administratora)
    zainteresowany

17.10.2024 13:06

To jest sama sprzedaż czy też back office?

21.10.2024 10:23

Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z lokalnym Działem HR, aby poznać aktualnie prowadzone rekrutacje na stanowisko Telefoniczny Doradca Klienta, a także dowiedzieć się więcej szczegółów o projekcie. Rozumiemy, że sprzedaż może wywoływać różne emocje, warto jednak dać szansę i samemu się przekonać jak to jest :)
    Wik2001

06.09.2024 12:24

Pracowałam wcześniej w innym call center w Łodzi. Przyszłam żeby dorobić sobie do studiów w CCIG w Łodzi. Plusy to bardzo fajna atmosfera, super ludzie, możliwość wybrania samemu grafiku pracy. Managerowie fajni jak coś potrzebowałam to zawsze pomogli i wytłumaczyli. Projekt na którym pracuje momentami wydaje się trudny, ale mam dużo wsparcia ze strony managerów i nie ukrywam na chwilę obecną jest to idealna praca do połączenia ze studiami.
    Dar

11.07.2024 21:27

Ccig w Opolu, nie polecam pracy w tym miejscu. Praca zdalna to żart - sprzęt, który wiecznie nie działa. Menagerowie..jedni robią dużo, drudzy nie robią nic i tego nie widzi nikt. Zarządzanie tym miejscem totalnie leży. Atmosfera miała być super, a w rzeczywistości cały czas napięta i miny wiecznie naburmuszone.

15.07.2024 11:48

Dziękujemy za Twoją opinię, w celu weryfikacji wszystkich szczegółów prosimy o kontakt pod adresem [email protected]
    Dar

16.07.2024 08:41

Z grafikiem bylo różnie...Raz możesz zostać dłużej, a raz absolutnie nie, a nawet naklaniaja cię do wcześniejszego wyjścia, bo jest za dużo godzin.
    CCDS Łódź (dawniej CCIG)

25.06.2024 22:33

Praca w tej firmie to jakiś żart. (usunięte przez administratora) nie do dogadania i bez dystansu do siebie. (usunięte przez administratora)ma mentalność sprzed 15 lat, uważając, że najlepszą formą motywacji jest (usunięte przez administratora)pracownikom zwolnieniem. Cele sprzedażowe są absurdalnie jednolite, niezależnie od kampanii, a od wszystkich wymaga się wyników, które osiągają najlepsi pracujący w specjalnych warunkach. Likwidacja mniejszych zespołów na rzecz jednego, 80-osobowego zespołu, gdzie każdy ma trzech szefów, była katastrofalnym pomysłem. Managerowie kompletnie nie odnajdują się w nowym systemie, nie potrafią się ze sobą dogadać, przerzucają się odpowiedzialnością z jednego na drugiego i są stronniczy. Bardzo nie lubią, gdy ktoś wyraża swoją szczerą opinię, co dodatkowo pogarsza sytuację pracowników. Firma nie robi nic, aby utrzymać doświadczonych pracowników, stając się miejscem, gdzie nowi ludzie przychodzą tylko na kilka tygodni. (usunięte przez administratora)próby zatrzymania (usunięte przez administratora) Brakuje odpowiedniego wsparcia i coachingu w trakcie planów naprawczych. Nierówne traktowanie pracowników jest normą. Po zmianie kontrahenta premie spadły nawet dziesięciokrotnie. Zwolnienia są przeprowadzane znienacka, mimo obiecanych planów naprawczych lub zwolnieniowych,(usunięte przez administratora) Firma wymaga odrabiania zaległych godzin, a następnie zmusza do przymusowego wolnego. Nowy system wydzwaniania skrócił godziny pracy nawet do 17, co jest sprzeczne z elastycznym grafikiem i możliwością pracy na drugą zmianę. Pomimo ewidentnego zapotrzebowania na pracowników, firma notorycznie ucina godziny pracy i zwalnia ludzi – w samym maju odeszło około 40 pracowników. Jedynym plusem jest fantastyczna lokalizacja i WZGLĘDNIE elastyczny grafik, chociaż i z tym bywały problemy. Serdecznie nie polecam, stać was na lepszą pracę.

05.07.2024 12:40

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Weźmiemy pod uwagę Twoje sugestie. Życzymy wszystkiego dobrego i mamy nadzieję, że znajdziesz miejsce, które w 100% spełni Twoje oczekiwania.
    Gdynia ccig

23.06.2024 08:40

nie polecam tej pracy chyba że ktoś chce się nabawić nerwicy. Na rozmowie o pracę gwarantowali półtorej etatu gdzie realnie jak się dostało pół etatu to był cud. Dodatkowo pseudo “kierownicy” którzy 1. Nic nie wiedzą, 2. Nie pomogą z niczym 3. Jakiś nowy (usunięte przez administratora) miał na tyle wywalone ego że jego zachowanie podchodziło pod (usunięte przez administratora) zakazywał odwoływania się do UMOWY KTÓRA PODPISAŁEŚ ogólnie stosowanie nielegalnych metod żeby zastraszyć pracowników chociaż umowa zupełnie coś innego mówi, dla kogoś kto szuka stałej pracy więcej niż miesiąc, szczerze dostaniesz szybciej nerwice niż wypłatę :)
    J

13.06.2024 14:49

Nie polecam. Na szkoleniu klasyczne mydlenie oczu wysokimi zarobkami od prowizji ze sprzedaży, które nijak mają się do stanu faktycznego. Na projekcie T-Mobile pracownik musi przedstawiać niekorzystne oferty telefonów klientom (oczywiście w ukrytym abonamencie z nową kartą i nowym numerem tak, żeby ci nie byli niczego świadomi) stosując tanie sztuczki nauczonych ze szkolenia. Duża rotacja pracowników, prawdopodobnie narzucona odgórnie, dlatego że powody zwolnień są często absurdalne. W kwestii przerw również nie jest kolorowo. Na wdrożeniu mówione jest, że po każdej godzinie przysługuje 5 minut płatnej przerwy, które można łączyć ciągiem do 15 minut co w teorii stanowiłoby dobry balans. Niestety w praktyce przerwy są odgórnie narzucane 10 minut co 2h, nie wspominając o fakcie, że po 30 sekundach system zaczyna liczyć nieefektywny czas pracy, więc konieczność chociażby skorzystania z toalety zabiera cenne minuty. Nie wspominając, że menadżerowie wpadli na pomysł "nagradzania" pracowników dodatkowymi minutami przerw, jeśli ci grupowo wyrobią normę sprzedażową. Pod tym względem dosłownie praca jak w fabryce z jedyną różnicą, że nie jest to praca fizyczna. Jeśli ktoś szuka pracy z elastycznym grafikiem i jest to jedyny wyznacznik, to można rozważyć taką opcję, ale to też nie jest gwarantowane, bo zwyczajnie wymaga się czasem od pracownika przyjścia w konkretne dni. W innym wypadku radziłbym trzymać się z daleka od tego miejsca
    Piotrek

10.05.2024 12:14

Uważajcie na tą firmę. Obsługują między innymi Orange. Klient Wam powie, że nie chce więcej telefonu a Wy i tak będziecie musieli dzwonić. I tak w kółko. Klient będzie na Was warczał, że nie chce telefonu a Wy i tak do niego będzie musieli oddzwaniać kłamiąc, że odznaczacie w systemie brak zgody na kontakt. Szczerze odradzam!
    Anonim20242

25.03.2024 07:23

A ja napisze o pseudo projekcie medycznym realizowanym we Wrocławiu. Ola i Kamila to menagerki tylko z nazwy. Brak odpowiednich szkoleń wdrożeniowych. Materiały zmieniają się średnio po 2 razy w miesiącu przez co łatwo się w końcu pogubić. Brak rozmów feedbackowych chyba nikt nigdy o nich nie słyszał. Wieczna praca na zlecenie nie ma co myśleć o umówię o prace - raz są dla Ciebie godziny raz nie ma a rachunki do opłacenia czekają (ale ogłoszenie dla nowych osób wisi wiecznie). Biorą do pracy każdego rekrutacja to po prostu 3 zdania głównie od kiedy można zacząć prace. Tak nieprofesjonalnego miejsca pracy jeszcze nigdy nie widziałem. Raczej praca na chwile nie na stałe. Brak możliwości rozwoju zawodowego.
    Sv

06.10.2023 16:39

Polecam CCIG Gdynia, elastyczny grafik, miły zespół

01.01.2024 09:16

Czy nowo zatrudnione osoby w Call Center Inter Galactica otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?

04.01.2024 13:46

W CCIG nie ma umów o pracę nawet po kilku latach pracy tam. Funkcjonuje wyłącznie umowa-zlecenie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CCIG Group?

Kontakt - CCIG Group Sp. z o.o.

Polska

CCIG Group Sp. z o.o.
    Czy praca jest 100% zdalna?

01.12.2023 14:35

Czy praca na stanowisku Doradcy klienta jest 100% zdalna i czy są to faktycznie tylko połączenia przychodzące?
    CCXD Łódź

14.09.2023 23:47

Serdecznie nie polecam tej pracy ludziom którym zależy na tym aby było ich stać na samodzielne utrzymanie się, notorycznie ucinane godziny z powodu braku baz, wymagania jakby się zarabiało miliony a dają najniższą krajową, premie to też przeważnie marne grosze. Jeden z TM niezbyt równo traktuje swoich pracowników bo do niektórych (usunięte przez administratora) się o coś, a do innych o to samo problemu nie ma i dla swoich "ulubieńców" mówi o niektórych rzeczach szybciej niż do osób które to dotyczy. Jak się człowiek z dnia na dzień pochoruje to jak nie jest ulubieńcem to też jest problem albo jak człowiekowi coś wypadnie to też. Niby elastyczny grafik pracy ale jak komuś w wakacje pasowały późniejsze godziny pracy to też było źle. Jedynym plusem jest chyba fajna atmosfera i większość ludzi w firmie oraz lokalizacja w centrum miasta.
    maciuszko99

03.08.2023 20:34

Słabo zarządzana firma - typowy "koncentrat" w którym wiele się obiecuje podczas szkoleń a następnie rzeczywistość jest inna. Oszukiwanie ludzi na infolinii Energa oraz dawanie robienia z siebie marionetki rządu na infolinii tzw. pogotowia energetycznego. "Dostaniecie tyle godzin ile chcecie" mówiono na szkoleniu ... Pod koniec szkolenia pokazał się grafik z szaloną liczbą godzin 25 , uspokajano że to tylko na pierwszy tydzień "bo musicie się wdrożyć ". Dawałem dyspozycję na 84 godziny tygodniowo, tylko ulubieńcy tamtejszych manago mogli na to liczyć. A wymagania nieziemskie ... Pomiędzy 8 a 16 lepiej się tam nie pojawiać mówią wszyscy... Teściki, quiziki z "wiedzy" której nikt nie przekazał , jakieś dziwne listy powieszone na drzwiach które trzeba podpisywać "bo inaczej nie jesteście gotowi do pracy"!!! Skoro kontrahent taki wymagający to róbcie dłuższe szkolenia! I uwaga hit: managerowie robią odsłuchu a sami nie ogarniają systemów których nikt nie pokazuje !!! A to wszystko za 23,5 zł .... Omijać szerokim łukiem! A na Team Coś Tam (bo na pewno nie Leaderów - nie wiedzą nawet jak się integruje zespół - uważać !)
    Estera

29.07.2023 20:32

Warunki pracy na projekcie Energi nie są, mówiąc lekko, przyjemne. Najpierw uczęszcza się na tydzień szkolenia (płatne rzekomo 250zł, po przepracowaniu coś koło 340h w ciągu 2-3 miesięcy, co jest niewykonalne z powodu cięcia godzin) Szkolenie niestety, pomimo szczerych chęci prowadzącej, nie nauczyło nas praktycznie niczego jeśli chodzi o infolinię informacyjną, co doprowadzało do ogromnego stresu podczas pracy, gdyż po prostu nie wiadomo było co robić i jak pomóc klientowi. Nie zaznajomiono nas z systemami i rzucono nas na głęboką wodę. Cięcia godzin są niestety obecne - deklarowane przeze mnie 40h cięte było do 26-30, co tłumaczone było brakiem doświadczenia na projekcie. Sama praca w sali bez okien, z wątpliwie działająca klimatyzacją - 28 stopni na sali i kompletny brak świeżego powietrza. Managerowie i trenerzy - starają się jak mogą by pomóc w trakcie pracy, niestety bardzo często obowiązki wzywały ich gdzieś indziej, przez co na wiele godzin zostawaliśmy całkiem sami bez niczyjej pomocy, co skutkowało wielokrotnie niezadowoleniem klienta i stresem konsultanta. Firma powinna natychmiast zająć się poprawą warunków pracy. Premii na projekcie nadal nie ustalono, zresztą nie ma co na nią liczyć. Pozapłacowych benefitów brak jakichkolwiek.Ogólnie rzecz biorąc kuleje organizacja pracy i wyszkolenie nowych pracowników. Na plus managerowie i trenerzy, którzy byli wyrozumiali i starali się pomagać (gdy byli na sali). Koniec końców nie polecam pracy w CCIG, przynajmniej jeśli chodzi o projekt energi.
    Gdyynia

11.07.2023 14:06

(usunięte przez administratora)Pośmiewisko, dziś pracujesz na jednym projekcie jutro na innym. I jeszcze straszą cie że musisz uważać bo to projekt numeru alarmowego.
    zastanawiającysię

18.07.2023 21:55

Możesz powiedzieć coś więcej o pracy tam?
    Lipa

16.07.2023 19:04

Niewykwalifikowana kadra, tłumoki bez wykształcenia, nie maja pojęcia o żadnych kwalifikacjach ani nie uznają żadnych kwalifikacji. Stąd ocena taka a nie inna, za to zgodna z zasadami panującymi na rynku wśród konkurencji.
    Omijam driftem biede

12.06.2023 16:25

W ccig w Gdańsku pracowałam od projektu szczepionek- dobre ponad dwa lata. Na początku byłam zachwycona, zainteresowana i podziwiałam managerów. Niestety bardzo szybko się to zmieniło, gdy dostrzegłam prawdę o tej firmie. Natomiast sama praca w Gdańsku nie była zła, bywało gorzej i lepiej, byłabym w stanie polecić lokalizację w Gdańsku bliskiej mi osobie bez większego problemu. Gdy praca w Gdańsku dobiegła końca, projekt Taurona, który realizowałam został przeniesiony niestety do Rzeszowa, tam dopiero poznałam czym jest strach przed pracą i totalna niechęć. Managerowie z Rzeszowa (na Tauronie) nie mają szacunku do nikogo, w tym chyba do samych siebie, bo z takim zachowaniem to ciężko. Wieczne straszenie zwolnieniem, zasady jak w wielkiej firmie na umowę o pracę. A przypominam, że praca jest na umowę zlecenie i nie przysługuje ci zupełnie NIC. Nie możesz wziąć wolnego, gdy źle się czujesz, bo managerowie wymagają zwolnienia/ zaświadczenia od lekarza, co nie powinno mieć miejsca na tej umowie, ponieważ i tak zostajemy bez grosza przy duszy. Zero zrozumienia dla pracownika, zwalnianie za nic, bez żadnych planów naprawczych bądź możliwości do poprawy się. Nie wiem co się dzieję na innych projektach, ale firma ma się za otwartą, komunikatywną i przyjazną, czego zupełnie nie powiem o managerach projektu Tauron w Rzeszowie. Logując się codziennie do pracy, odczuwałam lęk i niechęć. Bałam się, że znowu będę zastraszana zwolnieniem, albo że zostanę zwolniona, ponieważ wcześniej po kolei byli wyrzucani konsultanci ze świetnym stażem. Jesteśmy studentami, może wspaniali managerowie nie wiedzą, jak to jest się utrzymywać samemu, ale jest dość ciężko. A wyrzucenie w środku miesiąca, bez okresu wypowiedzenia bądź czasu do poprawy na pewno nie sprzyja. Nie życzę im takiego stresu, jaki przeżywałam ja i reszta konsultantów. Podsumowując, nie polecam pracy w Rzeszowie, miejcie do siebie odrobinę szacunku i nie dajcie się mobingować ludziom, którzy zarabiają kilka złoty więcej i wykorzystują swój status „managerski”.
    robcio126

18.03.2023 13:49

Szczerze to nie wiem co mam napisać. Jest tyle rzeczy które mi się nie podobają że to jest szok. Pracuję krótki i z każdym dniem pracy mój stan psychiczny coraz bardziej się pogarsza. Managerka jest spoko ale pracując na FIX b2b OPL trudno wyrobić jakieś premie. Jest mi wstyd że tam pracuję i każdorazowo wstyd mi że muszę się przedstawiać z swojego imienia i nazwiska po czym wmawiać ludziom kit i proponować milion usług , urządzeń , akcesoriów. Noszę się z odejściem stamtąd jedyne co mnie tam trzyma to elastyczny czas pracy. Mówiąc krótko wypycham sobie dziury w planie zajęć na uczelni pracą. Najbardziej czego się boję to alerty które można dostać za wszystko. Wymagania ogromne a alerty kosztowne. Więc zapomnij o premiach. 3 alerty wylot z pracy. Takie są zasady gry. Miałem być od samego początku na utrzymaniu B2B a trafiłem gdzie trafiłem. W najlepszej sytuacji chyba są ludzie UT B2B i FTTH. Łatwiej komuś coś przedłużyć niż sprzedać coś nowego. FTTH chyba się leni bo jak robi się leady to zajmuje im to przynajmniej 2 dni. Jednym słowem nie polecam nie wierzcie w to co Wam opowiadają.
    Żaba

09.06.2023 14:05

Ogólnie nie polecam. Dużo straszenia, że się wyleci po 3 błędach krytycznych i obiecywanie premii, która w rzeczywistości jest ciężka do osiągnięcia dla zwykłego pracownika. Nawet przerwy oferują tylko 40 minut w ciągu 8 h, co nie jest zgodne z prawem.
    Gdynia

25.04.2023 20:10

Rozmowa kwalifikacyjna jest bardzo ogólna. Podczas rozmowy nie są przedstawiane dokładne wskaźniki dotyczące premii, a informacja że menadzer przedstawi wszystko na szkoleniu jest po prostu słaba i mało wystarczająca. Po to są rozmowy o prace żeby o tej pracy się dowiedzieć, a nie tracić czas na udział w szkoleniu. Jako osoba, która nigdy wcześniej nie miała doczynienia z call center chciałabym się dowiedziec od a do z. Na rozmowie powiedzą ci o samych superlatywach tej firmy, umilając czas kolorową prezentacją ale ploty chodzą po całej Gdyni i większość osób mi odradzała. Może kiedyś.
    Nie polecam

24.02.2023 04:14

Wymagania jak za 5000 netto a płatne 20zl/H XDDDDDDD PREMIA JEST UZNANIOWA - CZYLI JEJ NIE UŚWIADCZYSZ XDDD
    Ktos

12.02.2023 03:17

Ccig Częstochowa - brak bazy,premii i normalnej zdrowej atmosfery. Lepiej nie pracować, niż męczyć się tam psychicznie. Wymagania z miesiąca na miesiąc coraz większe, a premii coraz mniejsze(w sumie to prawie ich brak)
    Julczi90

12.03.2022 18:24

Serdecznie polecam nowy oddział w Łodzi! Pracuje tam, od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Menagerzy świetni, kontakt fantastyczny, super atmosfera,nigdy nie ma problemów z grafikiem. Każdy jest miły i pomocny i co najważniejsze każdy jest równy w tej firmie, czasami przyjeżdżają inni szefowie z innych miast. Owszem poziom i ich zachowanie zupelnie nie pasuje do naszej lokalizacji. Mam nadzieję że jej nie zepsują:(

07.09.2022 14:29

Czy mogłabym prosić o kontakt? Rozważam rozpoczęcie pracy w tym miejscu i chciałam poznać szczegóły:)
    Julczi90

27.01.2023 09:16

Ja już tam nie pracuje z powodu wyprowadzki, oni ciągle szukają ludzi zadzwoń albo znajdź ogłoszenie na olx
    Weronika

29.10.2021 01:26

Pracuję w Katowicach jako Telefoniczny Doradca Klienta. Bywają trudne momenty, ale moim zdaniem jak na call center, jest przyjemnie. Nie spodziewałam się, że praca na słuchawce może być tak fajna :)
    Weronika

09.06.2022 15:21

Teraz 19,70 zł za godzinę
    Moni

21.01.2023 22:23

Może być fajna jak klient też bywa normalny

05.10.2022 12:47

Pracowałxm w ccig już 3 miesiąc, ale to co tam się dzieje to jest jakaś porażka, warunki jakie trzeba spełniać podczas zwykłej rozmowy, prędzej zniechęcają klientów do rozmów, oferty firmy to jednie wielkie DNO, aż żal wciskać ten kit ludziom, za najniższa stawkę, oczekują pracy na pełnych obrotach. Grafik to tez śmiech trochę, rzekomo minimalnie możesz wyrobić 100h, ale zawsze chcą więcej mimo, iż nie masz możliwości tego zrobienia czasem. Alerty za co się dostaje to jest kolejna kpina, więc z premii nic Ci nie zostaje. TM no bez szału, że tak powiem, przyszlxm tam, ze względu na to, że potrzebowałxm pilnie pracy, ale uciekam stad jak najdalej.

17.01.2023 23:06

Pracowałxm na projekcie b2c, aktualnie przeniesiono cala lokalizacje na b2b

17.01.2023 23:09

Sprawa wyglada nastepujaco, zeby miec wolne weekendy (gdzie w ogloszeniu i na rozmowie bylo zapewnione, że przy tej liczbie godzin można je mieć) okazuje się że musisz zrobic 140h, dla osob, które studiują jest to dosyć problematyczne, za nadgodziny nie jest placone dodatkowo, premie też jak chcesz musisz zrobic min 80h plus 100% celu, który masz narzucony, dodam, że nawet jak zabraknie Ci paru groszy to już nic Ci nie zostaje z tej premii
    ac

07.01.2023 12:06

Pracowałam w ccig w warszawie 2 lata, łącznie na kilku różnych projektach. Życzę tej firmie przede wszystkim upadku. To co się tam wyprawia to chyba żart. Wszyscy na UZ, mimo jasnych znamion UoP. Zwolnienie zespołu z dnia na dzień - trzykrotnie odkąd tu pracuje. Dlaczego? A bo projekt się kończy, bo redukcja stanowisk. I okej to się zdarza, ale kiedy menago wie od miesiąca o tym, że projekt się kończy, a daje o tym znać 3 dni przed jego końcem świadczy tylko o firmie:) Notoryczne nieakceptowanie przepracowanych godzin, mikromanagement, kontrolowanie każdej minuty twojej pracy. Ludzie pracują tu często bo nie mają wyboru. Ja jestem studentką a w trakcie pandemii wiemy jak było z szukaniem pracy, więc brało się co jest. Z plusów tej pracy: można pracować zdalnie, jak potrzebujecie więcej kasy to można robić sporo nadgodzin. No i na pierwsze doświadczenie w pracy biurowej też jest w porządku, łatwiej później znaleźć coś lepszego. Jednak to praca tylko na chwilę

22.10.2022 10:15

Czy rozmowa kwalifikacyjna do Call Center Inter Galactica odbywa się w siedzibie firmy?
    Marioooo

31.12.2022 18:51

Nie, odbywa się online
    Ex pracownik

01.01.2023 17:31

Rozmowy są prowadzone w sposób prosty - mówią o rozmowie przez kamerkę czy coś, ale prawda jest taka, że często wolą rozmawiać przez telefon po prostu. Zadają zwykle pytania, po czym mówią kiedy odbędą się szkolenia. Po szkoleniach jest certyfikacja pisemna i słowna, ale nie ma się czym stresować, bo firmie zależy na tym, żeby Cię zatrudnić. Pracowałem kiedyś jako opiekun zespołu i bardzo ceniłem sobie atmosferę pracy w CCIG w Gdyni, managerowie są bardzo fajni, natomiast często źle oceniani przez to, że muszą kogoś zganić, czy zmniejszyć liczbę godzin, która jest z kolei dyktowana przez kontrahenta.
    Nelik

14.12.2022 17:13

Pracuję w Katowicach i powiem, że jestem pozytywnie zaskoczona. Początki ciężkie jak w każdej pracy, ale jest super atmosfera. Mam wsparcie przełożonego na każdym kroku. Przede wszystkim mój przełożony jest człowiekiem i traktuje nas jak człowiek.
    pilkanozna

14.10.2022 00:10

Zdecydowanie nie polecam pracy w CCIG Warszawa. Obcinanie godzin jest na porządku dziennym, to co robi ta firma to zwykła kradzież czasu i pieniędzy. "Managerki" na projekcie linii lotniczej to osoby z ulicy, jedyne co robią to jedzą i wyśmiewają się z pracowników, co nazywa się po prostu mobbing. Zabierają konsultantom żeby same miały co zeżreć w czasie pracy. Zero pomocy, totalny chaos i cyrk. Jak najdalej od CCIG Warszawa! Jeśli to czytacie to wiedzcie że jesteście nikim. Koledzy i koleżanki są w porządku, szkoda, że niektórzy czasem po prostu nie potrafią się odpowiednio odezwać. Nic dziwnego, że firma cały czas poszukuje pracowników, żenada
    judyta2787

21.09.2022 16:56

Czy któryś z pracowników miał może tez taka sytuacje ? Na kampanii premium w mojej placówce za wykonanie celu opl daje 100zł od każdej wykonanej umowy. W celu miałam 9 sztuk które były zrealizowane a premia wyszła 450 zamiast 900. Mój team manager twierdzi ze ma związane ręce i opl nie przyjmuje reklamacji Co zrobić w takiej sytuacji ?

17.09.2022 15:15

Hej mam do was pytanie dostałem propozycję na projekcie Orange B2B w Gdyni napiszcie mi jakąś opinię o tym projekcie jak jest z godzinami czy można przepracować 160 H?.czy ucinają godziny ?Czy można pracować na innych projektach jednocześnie?Bardzo was proszę napiszcie mi o tym jak najszybciej
    Monia

18.09.2022 12:12

Uciekaj jak najszybciej, na żadnym projekcie Orange nie jest przyjemnie, ilość nauki i rzeczy o których musisz pamiętać podczas rozmowy nie jest warta najniższej krajowej. Co do ilości godzin, szczerze wątpię żeby ktoś dał Ci popracować 160h co miesiąc, ucinanie godzin to ich hobby, co do pracy na innych projektach to tez raczej cienko bo są złośliwi i zrobią wszystko żebyś pracował jak (usunięte przez administratora) za 2 tysiące miesięcznie XD
    Student

19.09.2022 12:03

Poleciłabyś komukolwiek tą prace? Studiuje dziennie i się zastanawiam nad złożeniem Cv do tej firmy, ale czytając opinie zaczynam mieć co do tej decyzji wątpliwości.

Zostaw merytoryczną opinię o CCIG Group Sp. z o.o.