CCIG Group

Okiem pracownika

Nasi klienci

Tu jesteśmy!

3. Opinie o pracodawcach Polska
  5. Opinie o CCIG Group Sp. z o.o.

Opinie o CCIG Group Polska

WebsiteIconCCIG Group Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o CCIG Group Sp. z o.o.!

Anonimowo

05.07.2020 22:46

No to parę słów na temat tego przybytku CCIG w Częstochowie. Pracowałam tam dość długo, niestety czara goryczy się przelała. W Częstochowie dzwoni się tylko dla Orange, ja byłam na projekcie Neostrada - zarobki bardzo średnie, bez przerwy brakuje baz, nie ma z czego dzwonić a karani za to jesteśmy my - konsultanci. Można się starać, poświęcać swoje życie prywatne a i tak na koniec usłyszysz że jesteś beznadziejny. Ucinają również godziny pracy - zrywasz się z uczelni, przekładasz plany żeby zarobić a i tak potrafią wyrzucić do domu bo nie ma co dzwonić. Jakieś pół roku temu zwolnili naszego poprzedniego menadżera - wiele z czytających będzie pamiętać Łukasza - z nim jeszcze jakoś się to jeszcze kręciło, warto było przychodzić do tej pracy, on chyba jako jeden z nielicznych potrafił sobie poradzić z całym tym syfem - odkąd go zabrakło to cały projekt upada. Dyrektorem czy tam szefem jest pani S. która chodzi naburmuszona po firmie, gnoi menadżerów przy wszystkich a potem udaje dobrą ciocie. Na prawdę z punktu obserwatora ta kobieta jest śmieszna w tym co robi. Dlaczego to pisze? Bo potrafi pojawić się z nikąd i wymyślać nieistniajce problemy, tak że atmosfere pracy można porównać do cmentarza. Nie polecam nikomu pracy w CCIG w Częstochowie, na prawdę dzieje się tam bardzo zle, nie jest to to samo miejsce co kiedyś. Jeśli szukacie pracy gdzie będą was traktowali przedmiotowo to Waszą decyzja ale odradzam z czystym sumieniem. Ludzie którzy tam zarządzają mają się za Bóg wie kogo a Ciebie będą traktować jako popychadło.
    Były menago

02.07.2020 18:39

Nie polecam młodym ,,kariery" w CCIG. Moja historia do opowiedzenia nadaje się na kilka aktów. Kilkukrotne zwalniałem się i zatrudniałem okresowo na stanowisku konsultanta. Praca konsultanta zależy w 100% od projektu na jaki się trafi, od niczego więcej. Byłem na projektach gdzie realna stawka z premią wynosiła nieraz i ponad dwukrotność podstawy, którą proponują, a bywały projekty, na których zarobić się po prostu nie dało bo oprócz beznadziejnego produktu bardzo niskie premie sprzedażowe. Oprócz tego dowolność rozmowy z klientem też zależała od projektów, nie wszędzie można było rozmawiać swobodnie a uwierzcie że nawet dwie godziny klepania napisanych formułek potrafią dać w kość. Skuszony wizją awansu i zostania tym ważnym ,,menagerem" zgłosiłem się na ten słynny assessment center na wolne stanowisko. Na miejscu zastałem zgraję równie młodych i niekompetentnych co ja przyszłych liderów, oraz komisję, która miała nas oceniać. Sam proces wyboru kandydata to jedna wielka kopalnia beki, idiotyczne zadania i pytania, gdzie z góry wiadomo jak się zachować (bo wszystko mówią nam inni przed spotkaniem xD). Nie będę sie na ten temat rozwodził ale kilka godzin rekrutacji na stanowisko, na którym zarabiasz mniej niż jako dobry sprzedawca tam ... Cała otoczka i zachowanie specjalistów od rekrutacji przypominało kabaret. No, w każdym razie na mnie w pierwszej ,,poważnej" pracy robiło to wrażenie - i chyba to był jedyny cel. Przełożeni przełożonych to himalaje niekompetencji i kolesiostwo na każdym kroku. Przed właściwym zajęciem stanowiska czeka nowego menagera praca około 2-3 m-cy, w zasadzie takiego szkolenia. Spotkania z trenerami, zadania polegające na odwalaniu roboty za aktualnych managerów (to akurat bylo spoko, zero procedur na cokolwiek, pełna dowolność. Można było nie robić nic albo wpisywać losowe rzeczy i nikt tego nie sprawdzał), ta praca to było bodaj 200 czy 250 godzin roboczych w ciągu trzech miesięcy, za zawrotną kwotę 5 zł na godzinę! Całość oczywiście wypłacana w formie premii po zajeciu juz właściwego stanowiska. Oczywiście w czasie przygotowania trzeba też swoje odrobić na słuchawce - bo przecież za coś trzeba w tym czasie żyć, oraz podciągnąć wynik zespołu. Pomijam już zadania w stylu ,,zrób zebranie i nakrzycz na zespół, bo (wstaw cokolwiek)", tylko przełożeni nie mówili ,,nakrzycz"... Sami nie mieli czasu na takie rzeczy bo byli zawaleni klepaniem excela. Na szczęście poprzez panujący chaos i ogólny brak jakiegokolwiek zorganizowania niektórym udawało się wcale tych 200 godzin nie zrobić a i tak dostać kasę :D Ale byli tacy, którzy pracowali czasem po 6 miesięcy przez połowę czasu za darmo a na koniec stanowiska nie dostali... I tak w atmosferze (usunięte przez administratora) i ogólnego złego traktowania młody człowiek zostawał managerem i... zaczynał pracę dokładnie tak samo, bo niczego innego go nie nauczyli. Nie zrozumcie mnie źle, osobiście najbardziej ceniłem właśnie menagerów i trenerów na tych najniższych stanowiskach ale 100% z nich ogarnęła się sama, nie dzięki pomocy swoich przełożonych ale pomimo tego co od nas wymagali. Praca na stanowisku lidera też nie należała do najprzyjemniejszych, czasu na realną pracę z zespołem nie było, bo było za dużo zajęć z robieniem raportów dla kontrahentów. Tych samych kontrahentów, którzy potrafili o godzinie 22 w sobotę zadzwonić lub wysłać sms na telefon służbowy, by w poniedziałek mieć pretensje że nikt nie odpisał ;) Zbieranie batów od shift menagera za wynik zespołu czy zachowanie konsultantów przy biurku, to codzienność, od team menagera zależało ile z tego realnie docierało do konsultantow, ale powiem Wam koledzy i koleżanki że niewiele. Wszyscy liderzy jakich znałem brali to na siebie. Realnego wpływu na pracę, system premiowy czy jakiekolwiek ustalena odbywały się poza liderami, jedyne na co realnie mieli wpływ to kogo zwolnić i mogli to zrobić swobodnie. W firmie była taka rotacja że nikt się tym nie przejmował. Ktoś pisał o szkoleniach, nie było tajemnicą że trenerzy mieli premie z tego ile osób skończy szkolenie. Nieprawdą zatem jest że ludzi się zwalniało zaraz po szkoleniu bez podjęcia pracy, robiło się to dopiero jakoś po tygodniu ;) Na koniec dodam że menagerowie pracują też na UZ ze statusem studenta, lub na b2b jak skończą 26 lat. Podsumowując, dobra szkoła życia ;) Dzięki temu umiem docenić normalnych liderów i dyrektorów w normalnej firmie, w której teraz pracuje. Jeżeli chcecie iść wyżej z ciekawości próbujcie, ale nie wiążcie z tą firmą przyszłości. Menagerów też zwalniali z dnia na dzień z byle powodów. Mógłbym napisać dużo więcej i opisać prawdziwe sytuacje, ale boję się że zostanę rozpoznany. Celowo nie podam też miasta, ale na 100% wiem że w każdym jest tak samo. Natomiast pracę na słuchawce mega polecam, jest lekka i można zarobić więcej niż wkłada się w to wysiłku. Nie bójcie sie że nic nie sprzedacie, róbiąc to co mówią trenerzy i menagerowie na pewno sprzedacie w końcu i jakaś premia wpadnie. Przed awansem polecam wrócić do tego posta.
    joanna

02.07.2020 15:10

Nie polecam. Miałam wątpliwą przyjemność pracować w Częstochowie kilka lat temu w teamie (usunięte przez administratora) Totalne dno i porażka. Niestety mieszkając w małym mieście ludzie młodzi/studenci często są skazani na tego typu firmy.

30.06.2020 22:06

Polecam omijać oddział CCIG W WARSZAWIE ponieważ praca tam to jeden wielki cyrk. Umowa oczywiście śmieciówka, na rozmowie dostaje się informacje o elastycznym grafiku, co jest nie prawdą, godziny pracy ustala manager tak, jak mu pasuje. Szkolenie wstępne po którym nie otrzymuje się żadnego certyfikatu. (usunięte przez administratora). Przyjmują tam tylko studentów, ponieważ liczą na tanią siłę roboczą. Na ubezpieczenie nie masz co liczyć ???? Na pomoc ze strony trenera liczyć nie możesz, ponieważ musisz wszystko pamiętać ze szkolenia, albo on znajduje się na 10tej fajce w ciągu dnia przed firmą i nie ma go na sali gdzie jest potrzebny. W sytuacji gdy wybuchła pandemia wirusa, firma nie zapewniła ani rękawiczek ani maseczek ochronnych dla pracowników. Prace zdalną zapewnili na początku tylko kierownikom, zwykły pracownik miał możliwość pracy zdalnej w dużo późniejszym czasie. Praca w tej firmie nie jest stabilna ponieważ można ją stracić w jednej chwili pod pretekstem „używałeś telefonu podczas pracy” tak niestety było gdy wybuchła pandemia i firma nie była w stanie zapewnić pracy większości... wtedy zaczęła się bitwa o godziny. Najwiecej godzin dostali Ci którzy najlepiej trzymali się z manager. Dodam, że kadra managerów nie ma szacunku do pracowników. Na każdym kroku pokazują, że są wyżej i zwykły pracownik infolinii jest nikim. Ma tylko siedzieć i odbierać połączenia. Niektórzy pracownicy są wyśmiewani przy innych konsultantach przez managerów. Nie polecam pracy w tej firmie ponieważ nie zdobędziecie tam żadnego doświadczenia! jedynie co to stracicie swój czas na szkolenie z którego rezygnuje 7 na 10 osób po zapoznaniu się z atmosferą jaka panuje w tej firmie. Nie dajcie się też namówić wysoką premią która będzie wam obiecywana na rozmowie kwalifikacyjnej. Są to śmieszne pieniądze w granicach 80 zł do 500 zł jak bardzo dobrze się postarasz i naprawdę nie będą mieli pretekstu żeby ją obciąć ???? Naprawdę jest wiele innych Call Center w Warszawie gdzie praca jest o wiele lepsza.
    Nanana

19.06.2020 16:46

Po rozmowie kwalifikacyjnej do CCIG w Gdyni czułam się jakbym złapała Pana Boga za nogi, niedość, że szkolenie 3 dniowe (gdzie wszystko zostało przedstawione, zostaliśmy nauczeni obsługi programów) z infolinii dedykowanej dla jednej z firm energetycznych to jeszcze praca miała polegać na odbieraniu i tłumaczeniu oferty klientom, którzy ją dostali w wersji papierowej, czy też zawieranie takich umów telefonicznie. Piękny obrazek, coś cudownego. Niestety po pierwszym dniu, dostałam pytanie od Menagera projektu o to, czy nie chciałabym przejść na infolinię główną, ponieważ i tak będą cięte etaty, dlatego, że odzew nie jest jednak tak duży jak się spodziewali. Stwierdziłam, że skoro miało mnie czekać bezrobocie, to skorzystam z oferty i przejdę na infolinię główną, wszak jestem i tak już obeznana z pierwszego szkolenia z pojęć energetyki, więc co to za problem. No... Okazało się, że znaczący. Po 12 dniowym szkoleniu, gdzie 10 dni było czysto teoretycznych (nie mam z tym problemu, trener przekazał masę wiedzy) tylko 2 dni było z obsługi programów. W skutek czego siadając już jako konsultant, nie potrafiliśmy płynnie wyszukiwać informacji podczas rozmowy. Co chwilę trzeba chodzić i prosić o pomoc, w skutek czego przy 3 podejściu do osoby która prowadzi zmianę można usłyszeć znużenie, lub odpowiedź typu "Tu wchodzi to odpalasz tam wpisujesz, wypełniasz, zamykasz i informujesz klienta" Ciężko jest się doprosić o faktyczne wsparcie przy danej rozmowie, w skutek czego klient co chwilę zostaje bez konsultanta na wyciszeniu. Bardzo się zawiodłam, mówione było, że zawsze będzie wsparcie od przełożonych, natomiast najchętniej pomagają inni konsultanci. Nie polecam pracy w tej firmie, bardzo nerwowa atmosfera.

27.05.2020 20:00

Pracowałam na infolinii prawie rok w CCIG w Rzeszowie. Na początku było fajnie, super elastyczny grafik, mimo możliwości pracy 8-16 byłam w stanie pogodzić to z bardzo niewygodnym grafikiem. Po 6 miesiącach pracy 1,5 tygodnia przed zwolnieniem poinformowali ze zamykają projekt ale mają cudowna wiadomosc, ze można iść na sprzedaż, co dla mnie wiązało się z bezrobociem ze względu na to ze nie jestem w stanie wciskać ludziom rzeczy które wiem ze są bez sensu. Po kolejnym tygodniu wiadomość od managera że projekt się reaktywuje. Wróciłam i po kolejnych 3 miesiącach dostałam wiadomość że za 2 dni kończymy pracę ponieważ projekt się zamyka. Zero szacunku do pracownika. Miotanie Nim jak wiatr zawieje, i jak to mówią w lokalizacji "wszystkie drogi prowadzą do Orange". Nie polecam, firma uważa że każda praca jaka oferują jest marzeniem, przy czym na informacje o problemach jakie napotykalismy w rozmowach z klientem byliśmy olewani. Jakosc i rzetelne informacje nie miały znaczenia jeśli nie powiedziałas zapraszam do kontaktu. W porównaniu z innymi lokalizacja mi byliśmy zawsze najgorsi, mimo że inne lokalizację sprzedawały niezła ściemę, kłamali rozmówców byleby spławić rozmówcę. Brak rownosci. Ogólnie polecam na dwa trzy miesiące ale ogólnie to wycieranie szamba konsultantem, na dłuższą chwile to bardzo męcząca psychicznie praca.
    Xxxx

08.02.2020 18:16

Nam mówili na szkoleniu w grudniu , ze dostajemy 20 zł premii za sprzedany terminal. Jak sprzedałam dwa to okazało się ze nie dostane premii, bo żeby ją dostać trzeba przekroczyć jakiś odesetek efektywności. Nie pamiętam konkretnie ile. Tu poczułam się trochę oszukana. No bo oczywiście okazało się , że jej nie przekroczyłam. Jak zdecydowana większość pracowników. Obiecuja co innego, robią jeszcze coś innego. W dodatku, za brak sprzedanych terminali masz kary. Jeśli nic nie sprzedałeś albo niewystarczającą ilość, to nie możesz pracować więcej niż 5 godzin dziennie. Nie ważne za zadeklarowałaś/zadeklarowałeś więcej. Jak ktoś pracuje sobie, żeby zarobić ,, na waciki" to spoko, ale no jak ktoś musi się z tego utrzymać to trochę gorzej. Często, to że ktoś nie sprzedał terminala to nie jest jego wina, tylko niezainteresowanych rozmówców.
    xxxd

14.05.2020 23:02

Tak, zgadzam się. Premia jest nagrodą i trzeba się o nią postarać, ale chodzi o wprowadzanie w błąd. Dlaczego mówią, że dostajesz kase za KAŻDY sprzedany terminal, a dopiero później się okazuję, że musisz wyrobić jakąś normę żeby to dostać?. Jeśli są takie zasady to, ok. Ale czemu nie dopowiadają tego na początku? Jeśli chodzi o ilość godzin, tego też nikt nie mówi. Słabo, że idziesz do pracy i nie wiesz, czy zarobisz na swoje utrzymanie. O tym, jak wygląda ,,kara za brak sprzedaży" nie jesteś informowany na tym słynnym, wspaniałym szkoleniu. Może Ty pracujesz sobie na waciki,ale jeśli ktoś naprawdę zamierza się utrzymać z tej pracy, szczególnie na początku pracy tam, to słabo. Wiem, że są osoby, które mają super wyniki i gratulacje dla nich. Nie u każdego jednak starania przekładają się na wyniki. Podsumowując, rozumiem , że jest nagroda dla lepszych, czy tych co mają szczęście- takie życie. Ale nie fajne jest to, że zarówno o warunkach premii, jak i przede wszystkim o ,, karze za brak sprzedaży" nie jesteś informowany zaczynając pracę.
    xxxxxxxxx

20.05.2020 15:55

Ogólnie to jak ktoś zamiast sprzedawać wyszukuje samych zainteresowanych marnując tym samym rekordy dla ludzi którzy faktycznie sprzedają no to ciężko o premie chyba w większości CC ;)
    były pracownik

12.05.2020 17:00

Pracowałem parę tygodni w CCiG Gdynia prócz tygodniowego kursu na początku na temat pewnej sieci komórkowej, którą mieliśmy się zajmować. Pieniądze za kurs miały być wypłacone po 200/300h pracy. Oczywiście zabieg celowy aby utrzymać pracownika chociaż dwa miesiące. Praca to wegetacja na wątpliwej jakości słuchawkach. Siedzisz godzinami, chcesz sprzedać coś a potem okazuje się, że za sprzedaż produktów dostajesz PARĘ zł premii. Jeżeli ktokolwiek ma jakieś ambicje to polecam ominąć ogłoszenia o pracę w CCiG. Nikt nie mówi jasno o systemie premiowym, tylko omijają jak mogą. Dobrze, że byli tam pracownicy, którzy wprost poinformowali nas o tym jak żałosna jest to praca. A i jeszcze naciąganie na konto w Santander( bo tylko na to konto wyślą Ci wypłatę), oczywiście przedstawiciel banku jest na miejscu gotowy do zbierania żniwa.

03.05.2020 13:45

Czy całe wynagrodzenie wpływa na konto, czy jest to w jakiś sposób rozdzielane w Call Center Inter Galactica?
    On

12.05.2020 09:29

Wypłata na konto, 10 każdego miesiąca.
    fanthagiro7

17.04.2020 18:55

Pracowałam w oddziale w Katowicach około miesiąca. Do szkolenia i pierwszych dni na słuchawce nie mam zastrzeżeń. Jednak kiedy zaczęło się robić poważnie ze względu na epidemię - porażka. Niektórzy pracownicy zaczęli dostawać komputery do domu, przez co przez tydzień nie mogłam pracować, bo po prostu nie było dla mnie miejsca. Byłam zwodzona, że również dostanę komputer przez około 1,5 tygodnia, po czym usłyszałam, że nie dostanę sprzętu, ponieważ nic nie sprzedałam. Zwróćmy uwagę na to, że w rzeczywistości miałam mniej czasu na sprzedaż niż inni pracownicy. Mimo, że są plusy pracy tam, to serdecznie nie polecam.
    misiek

14.03.2020 21:44

Pracuję na projekcie energetycznym, którego w 10000% nie polecam. Trenerka A., która prowadziła nam szkolenie, podawała nam wiele przestarzałych informacji zasłaniając się "noo tyle tam się zmienia, że nie ogarniam", a na sali mówiła tylko "ojoooj, to już się zmieniło?", a przecież to była jej praca, żeby nam powiedzieć jak jest i żeby przekazywać nam info o aktualnych rzeczach z projektu. Zdarzało się jej mocno spóźniać, przez co nie zrobiliśmy całego szkolenia, a akurat za te rzeczy bardzo ścigano nas na sali. A kiedy prosiliśmy o pomoc konsultantów (tak nam mówiono, żeby ich prosić o pomoc), to dostawali srogi opieprz, że nam pomagają, a nie sprzedają (bo trenerka oczywiście nam pomagać nie chciała). Nieodpowiedzialność CCIG w czasie epidemii jest po prostu śmieszna, doskonale pokazali jak im NIE zależy na biednym pracowniku na zwykłej śmieciówie (kiedy na niej nie mamy ŻADNYCH praw związanych z ochroną zdrowia). SMSy CCIG z tym związane były żenujące ("Czesc. Pracujemy jak zawsze. Przychodźcie do pracy" - a przecież biuro jest duże, klawiatury i myszki okropnie brudne, a każdy student/uczeń raczej dojeżdża komunikacją miejską i może się zarazić, a potem wszystkich wokół siebie). Nie polecam nikomu, kto chce pracować za godną stawkę i na godnych warunkach (o umowie o pracę w CCIG możesz pomarzyć, pracujemy i tak za najniższą krajową, a tylko dzięki statusowi studenta/ucznia zarobisz trochę więcej, bo teraz ich się inaczej rozlicza). System premiowy jest również beznadziejny, a goni się o "uzyskanie jak najwięcej punktów z rozmowy, żeby mieć jak największą premię!!" (mimo że ta premia to są grosze, a większość tych punktów to tylko wciskanie okropnych umów dziadkom na rencie/emeryturze).
    sanepid

20.03.2020 18:14

wystarczy zadzwonić i powiadomić sanepid i mogą zamknąć bude wylęgarnie zarazków, menadżeria nie zarobi wtedy tyle ile planuje tylko mniej jak firma nie będzie mogła działać
    sanepid

20.03.2020 18:21

jak dobrowolnie nie chcą się zająć osobami, które mogą być chore to mogą się pozbyć wszystkich pracowników przez zamknięcie firmy - dzwoń do sanepidu i mów jak jest, zobaczysz jaką będą mieli mine jak zamkną im firme
    Cherry

17.03.2020 12:28

W CCIG w Gdyni pracuję ponad 8 miesięcy. Obsługujemy klientów jednego ze sprzedawców energii elektrycznej. MINUSY: - Szkolenie nie wystarczające wg mnie, może się zmieniło. - Fakt, klawiatury dopiero wyczyszczono jak zaczęła się afera z wirusem :) Wcześniej, czyść sobie sam. - Jak już jesteśmy przy wirusie - być może będzie praca zdalna. - Jak każda praca z obsługą klienta, łatwo nie jest, ale zdarza się i uśmiechnąć po rozmowie. Albo mieć beznadziejny humor do końca pracy - Gdy jest ruch na linii, trzeba uwijać się z robotą jak mróweczka, non stop, przy tym oczywiście uzupełniać dane, proponować aneksy do umów, pytać o akceptację zgód marketingowych, EBOKA itd itp. To, co chce klient już trochę mniej ważne. - W związku z powyższym ciężko mi się robi więcej niż 7-8 h dziennie. Na gastro robiłam często po 10-11 z większą ochotą. - Ciągłe zmiany procedur, które akurat narzuca kontrahent. - Należy posiadać bardzo rozległą wiedzę. Co dziennie jest coś innego, co trzeba ogarnąć, bo klient pyta, konsultant powinien wiedzieć. Na szczęście koledzy/koleżanki/team zawsze pomogą. - Aneksy które musimy wciskać... Niektóre nie dają nic, inne są słabe. Dla bezpieczeństwa oczywiście należy powiedzieć klientowi, jaka jest opłata za aneks i inne ciekawostki. Ale tego wymaga kontrahent, więc trzeba to robić. - Coraz więcej trzeba robić. A czas się nie rozciąga. Niestety. - Kiedyś trzeba było założyć konto w santanderze... Na szczęście teraz można dostawać wynagrodzenie na konto z obojętnie jakiego banku. Ale w tej sytuacji przesyłanie wynagrodzenia bywa opóźnione. Plusy: - grafik jest naprawdę mega elastyczny - rozmowa kwalifikacyjna na luzie - współpracownicy, a także team menagerowie - mega ludzie. Team zawsze pomogą, chociaż czasem bywa, że ktoś z nich mówi jakby miał do czynienia z dzieckiem :) Ale ludzie naprawdę spoko. - Spóźnisz się - spoko tylko napisz. - Można wymieniać się godzinami - Coś Ci nie pasuje w dyspo - często da radę z tygodnia na tydzień się dogadywać z team i grafik jest układany pod ciebie. - Są premie - raz lepsze, raz gorsze. Zależy od rozmów, które akurat Tobie odsłuchają. Zależy, jak się starasz. - Na przerwę trzeba się wpisać, często się idzie tak, jak się chce. Pod warunkiem, że ktoś z pracowników postanowi nie oddać kolejnej osobie plakietki na przerwę... Wtedy jest ciekawie, na przerwę się czeka nawet z godzinę. - Team naprawdę się starają, są różne konkursy, za poranną odprawę gdzie się tylko siedzi, to dodają Ci do czasu pracy te 15 min. A to zawsze coś. - Praca 7 dni w tygodniu, więc każdy na pewno znajdzie dzień, gdzie może iść do pracy. Jak ktoś nie lubi siedzieć z rodziną na wigilii, również może iść do pracy. Co do zwolnień - siebie oceniam za średniego albo nawet słabego konsultanta. Nie wiem, co trzeba odwalić, żeby zostać zwolnionym. Chociaż jak słyszę, ile ludzi codziennie nie przychodzi do pracy, bo raz kichnął, miesiączka, bo nie, bo pociąg uciekł, bo niby chory (najczęściej po weekendzie w poniedziałek), to się nie dziwię zwolnieniom. Albo ktoś wrzeszczy na klientów. Albo nic nie wie po szkoleniu. Podsumowując - są plusy i są minusy. Jak wszędzie. Okres studiów na pewno da się przetrwać i dorobić na życie czy drobne zachcianki.
    porażka

02.03.2020 17:40

Pracuję rok na infolinii w CCIG. Praca jaka taka se przyjemna atmosfera oprócz klientów z którymi rozmawiasz. Jeśli chodzi o pałce to jest po prostu jeden wielki joke. Płaca jak loteria raz masz 2 tysiące a raz 1300. W zależności od grafiku który sobie TM ustalą. Podając grafik dostępność 10 h przez 5 dni dostajesz 3x po 5 h. Najlepsza jest premia ciagle obcinana przez tak zwane rażące odsłuchy co się wiąże z premią może do 100 zł . Zdecydowanie nie polecam jeśli szukasz zarobku lecz jako zmarnowanie czasu.
    On

16.03.2020 08:10

Umowa zlecenie. Nikt na naszej kampanii nie pracuje na innej umowie tylko na zleceniu.
    Anon

12.03.2020 15:06

Praca w lokalizacji Gdynia to wielka porażka. Jeżeli nie jesteś studentem pracujesz za ponad 12 zł/h na rękę (17 brutto). Dajesz dyspozycję po 8 godzin dziennie a dostajesz 4-5 godzin i często Ci wykluczają jeszcze jeden dzień ! A co do stanowiska pracy to wielka porażka, klawiatura nie jest czyszczona a na biurku często bywa (usunięte przez administratora) aaa dodam jeszcze jedno że to czas kiedy jest koronawirus. Przychodzi ktoś z kaszlem i temperaturą i nawet nie zostanie odesłany do domu, menadzerowie mówią "jak już przyszedłeś to już bądż" "my jesteśmy młodzi to nam nic poważnego nie będzię" SKANDAL !
    br.

02.03.2020 17:26

Negatywne opinie o tej firmie (w moim przypadku oddział w Gdyni) to prawda. Nie ma sensu się powarzać. Pracuję tu rok i z perspektywy czasu zmienia się na jeszcze gorsze. Od początku 2020 ucięli stawki premiowe. (ccig, to nie był kontrahent) zatrzymując dla siebie. 80-90% nowych osób ze szkolenia odpada. szkolenie na ok 15 osób. zostają może ze dwie. Reszta zwalnia się po kilku dniach. Ci którzy zostają, z biegiem czasu i tak szukają lepiej płatnej i lepszej pracy. Atmosfera na sali całkiem ok. jeśli chodzi o podjęcie tam pracy na krótki czas, to ok. na dodatkowe godziny - ok. ale na dłużej ? nie ma mowy. umowa zlecenie zero składek i notoryczne ucinanie godzin ( dyspozycyjność min.8/dzień a realnie 4-6 ).
    Anika

29.02.2020 11:51

Praca w CCIG w Gdynii to istna pomyłka. Byłam szkolna na projekt sprzedażowy dla pewnej sieci komórkowej, samo szkolenie spoko Wiktoria dała z siebie wszystko za co bardzo jej dziękuję. Natomiast krótka współpraca z trenerką Gabi to istne nie porozumienie, w naszych rozmowach totalnie nic się jej nie podobało, do wszystkiego miała pretensje, nie uczą poprawnego schematu rozmowy z klientem a potem się nas czepiają. Sami TM naprawdę spoko ludzie, nie polecam bo miałam tylko po 16 godzin w tygodniu pracy a deklarowałam po 8 godzin dziennie, za te pieniądze i za te godziny nie opłaca się tam pracować. Atmosfera na sali bardzo pozytywna :)
    brak szacunku

17.02.2020 21:15

Pracuje w ccig w Częstochowie już ponad rok, ale to co dzieje się w ostatnim czasie to jakaś paranoja. Firma chwali się wszędzie gdzie się da podwyżkami, nie wspomina jednak ze to ustawowo zwiększyła się stawka i tu nie mają nic do gadania. Firma jednocześnie znacznie ucina premie sprzedażowe do tego stopnia że nie ma sensu się starać a robić tylko za godzinę. Premia za stawanie na rzęsach - 200 zł i ciesz się ze masz aż tyle!! Z dnia na dzień zwalniani są ludzie którzy pracowali kupę lat i na prawdę byli najlepsi pod każdym względem. Organizują jakieś gale żeby kogoś niby nagrodzić a tydzień później zwalniają z pracy - każdy kto pracuje teraz w ccig będzie wiedział o kogo chodzi. Rekrutacja NONSTOP, ciągle szukają nowych ludzi, dlatego że nie szanują tych co mają. Obym wytrzymał jeszcze miesiąc i uciekam. Nie polecam!
    AF

06.02.2020 13:21

Praca na słuchawce "infolinii sprzedażowej" do której przygotowuje Cię całe pięć dni rozciągniętego szkolenia dotyczącego handlu. Praca jednak nijak ma się do szkolenia, połączenia sprzedażowe to mniej więcej promil wszystkich wpadających. Cała reszta to klienci dzwoniący z problemami, do rozwiązania których nie masz narzędzi plus na początku nie masz pojęcia jak rozwiązać bo nie obejmuje tego szkolenie. Polegasz na pomocy innych konsultantów, którzy robią sobie w pracy przerwę aby ci pomóc, za co dostają potem reprymendę od tm oraz obcięty czas ich pracy. Szkolenie obiecuje premie sprzedażowe których wysokość to procent kwoty X, nie wiesz ile. Natomiast nie jest to zmartwieniem bo połączenia sprzedażowe zdążają się raz na kilka dni. Grafik ustalany jest w oparciu o podana przez pracownika dyspozycyjność natomiast czasem z 10h dyspozycji codziennie dostaniesz 3h na tydzień. Zastrzegają sobie zatrudnianie tylko studentów do 26r życia co zrozumiałe zmniejsza ich koszta na pracownika mimo to wymagają podania dyspozycji na miesiąc do przodu kiedy studenci nie mają jeszcze planu zajęć.
    ciekawe

22.01.2020 19:44

@Damian jak to były zwolnienia przez zbyt duże wyniki danego pracownika? To źle, że ktoś się stara?

23.01.2020 15:51

Z kontekstu mojej wypowiedzi miało wynikać, że osoby o wysokich wynikach często kłamały podczas rozmów (czasami świadomie, czasami nieświadomie) i powodem do ich zwolnienia nie były wysokie wyniki, a po prostu duża ilość reklamacji od klientów. (usunięte przez administratora). Osoby osiągające bardzo wysokie wyniki w uczciwy sposób, normalnie pracują i są szanowane w firmie, tyle.
    premia

31.01.2020 08:13

pozbywają się osób, które robią dobre wyniki, żeby nie płacić za dużo premi albo, żeby jej w ogóle nie płacić, po to są plany sprzedażowe, żeby łatwiej było firmie kontrolować niewypłacanie premi, jak ktoś zaczyna za dobrze zarabiać to firma pozbywa się takiej osoby, powód reklamacje, a czy ktoś widział te reklamacje od klientów czy tylko tak powiedzieli i uwierzyłeś na słowo ? to jest system wyzysku ludzi, po co masz za dobrze zarabiać jak mogą płacić gorzej
    Xxx

30.01.2020 17:05

Firma jest mega nie profesjonalna. Na wstępnych szkoleniach nie nauczysz się dosłownie niczego. Do publicznej wiadomości wysyłają informacje kogo zwalniają z dnia na dzień nie stosując się do RODO którego powinni przestrzegać. Menadżerowie To jeden wielki dramat zamiast pogadać z tą osobą I jej przekazać wysłali te informacje na maile wszystkich pracowników. Nie patrzcie na te rzekome profity bo jedna fikcja. Nowe osoby wrzucane są na głęboką wodę i latają po pomoc do można powiedzieć starszych stażem konsultantów którzy też mało wiedzą (starszych czytaj miesiąc I ciut dłużej). Klienci wiadomo są różni Ale nie dziwię się że mają opinie taka A nie inną jak są słabo obsluzeni przez nie doinformowachych konsultantów.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CCIG Group?

Kontakt - CCIG Group Sp. z o.o.

Polska

CCIG Group Sp. z o.o.
    Zapytanie

29.01.2020 08:38

Jak wygląda obecnie praca w CCP? Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej, która trwała zaledwie 6 minut i już mieli przygotowane zaproszenie na szkolenie podobno wieńczone certyfikatem po egzaminie i po tym następuje podpisanie umowy. Czy ktoś wie co w przypadku, gdyby egzamin nie został zdany lub w trakcie szkolenia musiałabym zrezygnować bo otrzymałabym lepszą ofertę pracy?
    Była pracownica

23.01.2020 19:00

Pracowałam trzy tygodnie w Gdańsku. Od razu odpowiadam , czemu tylko trzy tygodnie- znalazłam pracę w zawodzie. Po takim krótkim czasie ciężko jednak opisać szczegółowo jak to wszystko wyglada. Na tyle co ja tam doświadczyłam, ogólnie spoko. Praca sama w sobie- dzwonienie do klientów i sprzedawanie terminali - średnio. Ludzie jak wiadomo są różni, jedni Cię wysłuchają, drudzy opieprzą, jeszcze ktoś inny kupi terminal. Ale oprócz tego, wszystko super. Samemu ustala się grafik. Menagerowie, jak Ci coś wypadnie, zawsze pójdą na rękę . Przyjazna atmosfera. Więc dla studentów to mega. Fajna lokalizacja- tuż przy SKM. Jak ktoś chce sobie dorabiać na studiach , spoko opcja. Nie jest to coś super rozwojowego, ale zdecydowanie można trafić gorzej. Ale ogólnie polecam.

21.01.2020 19:28

Do CCIG Gdynia trafiłem zupełnym przypadkiem w kwietniu 2018. Złożyłem CV i poszedłem na rozmowę kwalifikacyjną. Bardzo się stresowałem, natomiast było to zupełnie niepotrzebne. Okazało się, że wszyscy traktują się tam dosłownie na "Ty". W pewnym sensie jest to jakiś czynnik budujący atmosferę w firmie, co też nie wszystkim pasuję. Osobiście poczułem się trochę zlekceważony tą rozmową, ponieważ gdzieś w środku wierzyłem, że do pracy trzeba podchodzić poważnie. Wszystko zależy od człowieka i jego podejścia. W kwestii samej rekrutacji sądzę, że obiektywnie nie ma na co narzekać, bo każda firma ma jakieś swoje zasady i klimat, jaki chce budować. Jeśli taki stan wam nie pasuję to może po prostu warto zastanowić się nad nie podejmowaniem współpracy z takim pracodawcą. Do elementu rekrutacji chciałbym jeszcze dodać element umowy, która wmuszana jest wam podczas podpisywania tej "śmieciówki". Sprawa dotyczy tylko studentów i jest nią kwestia założenia konta w banku Santander. Do tej pory uważam, że jest to bardzo niesprawiedliwe (i możliwe, że nawet nielegalne) i jeżeli się na to nie zgodzicie to raczej możecie się pożegnać z tą pracą. Mi akurat to nie przeszkadzało, bo założyłem konto w tym banku we własnym zakresie i to w taki sposób, że nie ponoszę żadnych opłat i mogę je zamknąć w każdym momencie. Po etapie rekrutacji zostałem skierowany na szkolenie do projektu sprzedażowego, gdzie również panowała całkiem luźna atmosfera. Trenerka Gabi dawała z siebie bardzo dużo, żeby wytłumaczyć nam temat. Osobiście uważam jednak, że wszystko do czego doprowadziła to tylko "delikatne" zapoznanie z projektem, na który zostaliśmy skierowani. Większości informacji i tak dowiadujecie się na sali sprzedażowej. Chciałbym też od razu dopowiedzieć, że to nie jest jej wina. Sytuacja wynika raczej z ilości informacji, którą jesteście codziennie bombardowani z każdej strony. Nie ma sensu wkuwać wszystkiego na pamięć (zwłaszcza, że 99% informacji jest w materiałach szkoleniowych, które dostajecie na bieżąco), a tak naprawdę z dnia na dzień możecie dowiedzieć się o wywróceniu całego projektu o 180 stopni. Natomiast posiadając już "filar wiedzy" od trenera spokojnie można rozpocząć pracę bez stresu. Taki system szkoleniowy uważam za wystarczająco dobry, bo stara się zbudować przyjemną atmosferę, nastawia was na większą komunikację między sobą (co później też daję efekty w rozmowach z klientami) i pozwala wam rozbudzić w sobie kreatywność odnośnie sprzedaży. Przechodząc do momentu, kiedy rozpoczynamy już pracę jest już trochę gorzej. Tak jak wcześniej wspominałem, większości rzeczy trzeba nauczyć się samemu, a trener to według mnie tylko taki "kumpel", który ma otworzyć Ci głowę na ilość przeciwności jakie pojawiają się podczas dnia pracy. Na sali kręcą się managerowie, którzy też zawsze Ci pomogą lub powygłupiają się z Tobą, żeby tylko rozluźnić atmosferę. Nigdy nie czułem jakiejś specjalnej niekompetencji z ich strony, zawsze odpowiadali mi na moje pytania. Czasami na niektóre nie znali odpowiedzi od razu, ale np. na drugi dzień kontaktując się z kimś lepiej obeznanym, natomiast na ogół zawsze gdzieś starali się pomóc Ci wyjść z trudnej rozmowy. Co do połączeń z klientami mogę powiedzieć, że na moim pierwszym projekcie sprzedażowym były to głównie odmowy. Na 150 rozmów może faktycznie te 5-10 było w jakiś sposób wartościowe. Większość połączeń to odmowy, poczty głosowe, czy ponowne połączenia. Nie mam kompletnie pojęcia jak firma CCIG to robi, ale bardzo mi to nie odpowiadało. Mówię tu konkretnie o ciągłym "mieleniu" baz numerów, które bez przerwy wpadały z powrotem. Do niektórych klientów dzwoniło się po 10 razy, co było bardzo niekomfortowe, bo osobiście brzmiało to już dla mnie jak pewnego rodzaju nękanie telefoniczne. Oczywiście wszystkie numery były pozyskiwane legalnie, przy każdym wyświetlała się baza z której numer został pobrany i taką informację mogliście też przekazać swojemu rozmówcy...natomiast no, niesmak takiej rozmowy zawsze gdzieś tam pozostawał i ja osobiście odczuwałem, że robię coś bardzo niemoralnego w stosunku do drugiego człowieka. Warto też dodać, że managerowie (mimo, że czasami już sami nie wiedzieli co powiedzieć) zawsze starali się nacisnąć trochę na Ciebie, żebyś mimo wielokrotnych odmów takiego człowieka spróbował go przekonać. Podczas niektórych coachingów wspominane były mi wielokrotnie metody manipulacji, co też gdzieś tam ujmowało mi moralnie. No, ale na managerów też nie można narzekać. Na tym w sumie polega ta praca. Trzeba wcisnąć klientowi coś czego on nie chcę lub ładniej ujmując "coś czego jeszcze nie wie, że chcę". tl;dr dla leniwych: specyficzna atmosfera, wątpliwa moralnie praca, możliwość zdobycia odporności na stres, słabe zarobki, fajni ludzie Ja się bawiłem dobrze, opinię daję neutralną bo mogłoby być zdecydowanie lepiej gdyby nie przestarzały sprzęt oraz programy, bazy numerów i bardzo słaba organizacja odnośnie realizacji sprzedaży. Pozdrawiam cieplutko :)

21.01.2020 19:42

Czytając jeszcze opinie poniżej można trafić na kilka przypadków pracowników, którzy zostali zwolnieni, bo "wiedzieli za dużo" lub "robili zbyt wysokie wyniki". Z doświadczenia wiem, że akurat w przypadku osób, które zostały zwolnione pomimo wysokich wyników, powód zazwyczaj był bardzo prosty. Po prostu kłamstwa i duża ilość reklamacji po rozmowach z takimi konsultantami. Wyrobienie tego magicznego wyniku "0,14sph" nie jest jakimś cudownym wyczynem. Sam często nie miałem takiego wyniku tylko np. 0,06 i nigdy nie zostałem zwolniony z tego powodu, a przepracowałem w tej firmie ponad rok. Także tym, którzy poczuli się urażeni przez przedsiębiorstwo, które za swój cel postawiło sobie zarobek, chciałbym powiedzieć tylko jedno. Zmieńcie prace, bo być może to nie jest dla was. Wszystkie przypadki zwolnienia z tej firmy (które są mi znane) nie były bezpodstawne. Jeżeli ktoś okłamuję klientów, spóźnia się i/lub nie radzi sobie na danym stanowisku to myślę, że powinien sobie odpuścić. Zniesie trochę stresu sobie oraz innym. Warto czasem spojrzeć też na kwestie zwolnień ze strony takiego managera, bo mu też nie jest łatwo przekazać taką wiadomość. Ponownie pozdrawiam cieplutko :)
    Ktoś

08.01.2020 15:07

Zostałam zwolniona po 3 miesiącach bez podania przyczyny, nie polecam firmy
    Inna

28.08.2019 22:29

Pracowałam w CCIG w Czestochowie przez prawie 4 miesiące ..ogólnie polecam tak 7/10 bo zarobić się da, godzinówka standardowo jak na zleceniu, premii najwięcej miałam 700zl ale są i tacy co mają 3-4 tysiące, co dla mnie było nieosiągalne a starałam się bardzo. Wypłaty dwie, nigdy się nie spóźnili. Jeśli mam polecić to ja trafiłam do zespołu Neostrada, liderem był Łukasz - chyba jedyna osoba dla której warto przychodzić do tej pracy, zawsze uśmiechnięty i nawet jak było źle to robił wszystko żeby pomagać psychicznie nawet jak się raz poryczałam :P ludzie super, sami młodzi chociaż widywałam też parę starszych osób. Z mojej obserwacji przyjmują tam wszystkich - ale jak nie robisz nic to długo nie popracujesz :)
    Natja

20.11.2019 15:50

Tak
    Gość

08.11.2019 18:23

Zapraszają w Gdyni na rozmowę , ustalają szkolenie i milkną na 3 tygodnie ... niepotrzebnie zostały tylko podane przeze mnie dane i zmarnowany czas .
    Była Pracownica

25.06.2019 15:48

Kasa nawet ujdzie, bo jak ktoś trzaska godziny to normalne że będzie Kasa, umowy da się sprzedawać ale czasami sumienie daje się we znaki, bo jak za dużo wytłumaczysz potencjalnemu klientowi to później menażer będzie miał do Ciebie pretensje. No i właśnie menadżer.... W Częstochowie, w jednym z teamów, menadżerką jest Pani która stosuje moobing, wyzywa pracowników od patologi, gdzy mają za mało sprzedanych umów, a najlepsze jest to że każe odrabiać godziny ale jeśli ktoś do godziny 13 nie sprzeda żadnej umowy to odsyła go do domu. W tym teamie jest 2 menadżerów, Pan D jest bardzo fajny ale jego współpracownica jest po prostu niszczycielką psychiki Pozdrawiam Zadowolona Była Pracownica
    Aaa

29.09.2019 23:09

Mówisz o managerce I.? Która jest najdłużej stażem?
    Była Pracownica

30.09.2019 10:34

Tak, dokładnie
    ichigocchi

10.09.2019 00:16

Moja pierwsza praca i byłabym szczęśliwa gdyby każda kolejna wyglądała tak samo ♥ Super zgrany team, kochany menadżer, z którym szło wszystko dogadać. Jak do CCIG to tylko do Łukasza (i do Patryka, ale to i tak Łukasz wasz wyśle na odsłuch) #teamNeo
    guzik

25.07.2019 19:43

prace w ccig rozpocząłem tak szybko jak i zakończyłem. praca sama w sobie nie jest zła, mozna spotkac dużo rewelacyjnych ludzi, ktorzy chetnie pomoga, przykladem jest trenerka z Gdańska, ktora zawsze chetnie pomoże no i generalnie to jest fajna. dobre slowo nalezy się tez menadżerom, nie wszystkim bo wiekszosc z nich potrafi byc bezczelna i maja sie za nie wiadomo kogo. ogolnie to polecam to miejsce dla osob ktore chca szybko dorobic i miec elastyczny grafik
    masakra

22.02.2018 12:57

Pracowałam w różnych miejscach jednak to wspominam zdecydowanie najgorzej. Nie dość, że dookoła panuje niemiłosierny hałas, ludzie nie chcą rozmawiać i bywają po prostu (usunięte przez administratora) to jeszcze przełożeni prześladują psychicznie. To nie jest normalne, że firma namawia do naciągania ludzi i jeszcze nęka pracownika, który nie potrafi naciągać...Dziwi mnie, że ccig jeszcze żadne służby nie dobrały się do tyłka. To nie jest praca dla nikogo - ani dla osoby posiadającej rodzinę, ani dla studenta. Szczególnie Ci ostatni padają łupem tego bagna...Obiecywany elastyczny grafik to bujda. Młodzi ludzie olewają naukę,bo "król teamleader" się obrazi. Studencie! W Częstochowie jest dla Ciebie wiele innych form zarobku, nie musisz się męczyć w tej sekcie. :) Pozdrawiam, nie zróbcie tego błędu co ja kiedyś i nie marnujcie czasu i nerwów w ccig.
    Grr

06.01.2019 02:41

Co za glupoty. Pravowalam w 4 firmach call center. W ccig uwazam, ze bylo najlepiej. 1.Gdyby sie rozdawalo pieniadze za spoznienia do roboty to chyba bym byla milionerka. Grafik elastyczny jest, co drugi dzien srednio sie spoznialam- potwierdzam. Wiecznie przekladalam dni pracy. 2.Czasami memagerzy sa wkurzajacy, ale gdzie w robocie was nie wkurzy kierownik/menager?! To tez sa ludzie i musza nas motywowac aby wyrobic wynik. Na tym ich praca polega. 3.Pracowałam tam 1,5 roku i nie żałuję. Zdobylam cenne doświadczenie, nauczylam sie wiele, poznalam duzo fajnych ludzi. 4.Studenci nie maja czasu na nauke? Zarty jakies... :d Gdy pracowalam w tej firmie napisalam prace licencjacka i sie obronilam, a niektozi co tam pracują studiuja po dwa kierunki i jakos pracuja. Wystarczy sie dogadac z menagerem, nie raz mi udawalo sie zmniejszyc grafik do 18h. Grafik oddaje sie co tydzien, albo co dwa. Ustalasz z gory sobie sam, nikt ci nie narzuca, nawet mozna wpisac spokijnie 20h. 5.Polecam ta prace dla studentów i uczniow bo ta robota prawie wcale nie meczy. Siedzisz i tylko gadasz z klientami. Placa ci tylko za gadanie. Pracujac jako kelner czy jako pomocnik kucharza sie czlowiek bardziej zmeczy, a przeciez trzeba miec sile na nauke, nie?? A zawsze w sprzedazy mozna wiecej zarobic bo moze premia wskoczyć. 6.Czesto sa tez organizowane rozne konkursy, gdzie mozna rozne jakies pierdoly wygrac. Szczerze mowiac, bardzo mile wspominam czas spedzony w tej firmie. Nie zaluje wyboru.
    Tomuš chic

09.03.2019 19:23

Dogadywanie dogadywaniem na koniec poblokują cię wszędzie gdzie się da to fałszywe (usunięte przez administratora) z call center tak się ufa nikomu zapamiętaj kolego a ccig to szczyt dna taka Jest prawda o tym miejscu ????????????????????
    Malinka

15.11.2018 08:55

Witam. W nawiązaniu do poniższych negatywnych opinii jestem ...... ???? Jak tak można, Ccig w Gdyni jest naprawdę super. Pracuje tu od dawna i nigdy nie widziałam aby były zwolnienia masowe, menadżerowie wykonują dobrze swoje obowiązki, a Gabi jest świetna, zawsze można liczyć na jej pomoc. Każdy z menadżerów dba o to aby była świetna atmosfera abyśmy każdego dnia przychodzili do pracy z uśmiechem. Każdy z osobna jest doceniony! Mój drogi kolego z dołu fajnie jest napisać anonimowo na każdego, przyznaj się do błędu bo jak na razie wyżej srasz jak patrzysz. W sumie w życiu realnym nawet nie odezwał byś się słowem w tej sprawę. ŻAŁOSNE kolego D. N. w sumie nawet nie jesteś i nie byłeś nim. Ale co się spodziewać po człowieku (o ile nim jesteś ) który jest narcyzem, uważa że jest we wszystkim najlepszy i wszytko mu się należy.... I sam jesteś tłusty proponuję żreć mniej kebabow to może ta samara ci spadnie.....
    King

07.02.2019 20:28

No oczywiście że nie Możesz się spodziewać żadnych benefitów ale oczywicie możesz się spodziewać pracy za 40 dniówki jeśli się uczysz bo jak nie ma wyniku dziękujemy za pracę i zwalniają do domu i do tego cudownych menageröw którzy mają kisiel w gaciach jak im coś powie kierownik latają wtedy jak muchy do miodu wyzysku pracy za drobne nie poważnych ludzi Nie pewności drugiego dnia w pracy to całe ccig brak umowy o pracę nowych ludzi co tydzien w pracy dlaczego bo nikt tam nie chce pracować proszą się żeby zachęcać ludzi do pracy tam
    Dobra kawka

01.03.2019 13:37

Twoja opinia zostanie usunięta przez serwis gowork w trybie natychmiastowym pozdrawiam oraz zostaną wyciągnięte z tego konsekwencje prawne
    Ktoś

23.02.2019 11:02

Ccig w Gdyni. Atmosfera świetna, miałam cudowną menadżerkę ;) Co do samej pracy to już tak kolorowo nie jest, zależy od projektu, jednak jak ci nie idzie to masz cięcia godzin, nie da się zarobić za bardzo. Przez moje 3 mies pracy najwyższa pensja wynosiła 700 zł, śmiechu warte. Pierwsze szkolenie z pierwszego projektu było w 100% satysfakcjonujące, jednak drugie z kolejnego projektu to porażka. Grafik naprawdę można ustalić pod siebie, aż byłam w szoku :D no i ogólnie tutaj jest problem z wypłatą, nie zawsze jest uczciwa ;) podsumowując : grafik, wsparcie i atmosfera jest sztos, reszta to trochę kpina z ludzi.
    Dobra kawka

01.03.2019 13:23

Hahahah 700 zł więcej w tym oddziale można zarobić z premi jak ma się trochę oleju w głowie 3 polecenia pracowników i ma się więcej niż twoja wypłata pamiętaj muszą przepracować 90 h w miesiącu i hajs leci jak z nieba Potem i tak wszystkich zwolnią z brak robienia wyników wszystko rozejdzie się po kościach i osoba poleca oni wywalają coš muszą robić menego za to im przecież płacą tak się zarabia hajs w ccig przy minimalnym wysiłku sam tak robiłem co każdy wie firma jest šmiechu warta zwłaszcza (usunięte przez administratora)ich ogłoszenie wiszą nawet w autobusach bo nikt nie chce u frajerów pracować wywalą ci bo (usunięte przez administratora)ma taki kaprys jeleń jeden awansują tam osoby które mają brak jakiej kolwiek wiedzy o sprzedaży taki serek alemtte sprzedaż na słodką idiotkę pozdrawiam też wasza życzliwość jako procodwaca nadaje się na poważna sprawę sądową i udział mediów odradzam pracy w tej firmie zostaniecie potraktowani jak šmiecie bez środków do życia za ogromny wkład pracy na wasze ogłoszenia każdy pluje

19.10.2018 09:38

Malinka

15.11.2018 15:22

Tylko to mu zostało *
    Chińczyk

30.01.2019 11:01

Kolejny raz pokazujesz bycie największą kretynką na firmie

16.12.2018 08:41

Ja pracowalem rok w gdanskim oddziale. Zdecydowanie o rok za dlugo. Przyszedlem na szkolenie. Okazalo sie, ze to zupelnie inny projekt niz ten na ktory aplikowalem. Gdy zaczalem juz pracowac okazalo sie, ze nie ma na czym bo nie bylo do kogo dzwonic. Firma nie potrafila zalatwic sobie bazy klientow do ktorych trzeba bylo dzwonic. Oczywiscie w zwiazku z tym kazdy mogl przepracowac 4h dziennie, bo za samo siedzenie nie beda nam placic. Ja deklarowalem 8h pracy dziennie, a wyszla polowa. Czasem bylo tak, ze przez tydzien nie bylo pracy. Oczywiscie jak jakims cudem dostalismy paczke do wydzwonienia to pojawialy sie wymagania i doczepki o kazde slowo w rozmowie. Audyt wytykal nam bledy i jechal po premii, ktora i tak byla beznadziejna. Czlowiek sie tam nie liczyl. Co chwila jakies zmiany. Z dnia na dzien potrafili zmienic umowe. Nie polecam nikomu. Tam nie ma zadnej pewnosci co bedzie jutro.
    Bartek

27.12.2018 18:46

Ja niestety też nie wie. Może warto byś dopytała bezpośrednio w firmie? Call center to dość specyficzna branża i chyba staże w niej są zbędne. Ale to już nie mi oceniać.

20.01.2019 19:13

Mogę tu jakoś wrzucić pdfa ? Chętnie pokaże wyciąg z mojego konta z premią od CCIG, czyli 6 zł. ????????????
    Wesoły chłopoczyna

17.01.2019 02:55

Powiadomienie dla wszystkich nowych pracowników : Nie spodziewajcie się że będzie pracować tutaj dłużej niż pół roku chyba że podpiszecie kika umów muszą was do założenia konta w Santander dawniej WBK może liczyć na dużo stresu nacisku psychicznego wyzysku pracownika łaszywošci na każdym kroku donosicieli došwidczonych doradców z stażem pracy miesiąc poczujecie się jak w szkole a nie jak w pracy zrobicie drobne pieniądze Bąda was kusić dobrą lokalizacją nie znam osoby która by nie certyfikacji biorą tam każdego do pracy Potem zwolnią bo kierownik ma taki kaprys o elastycznych godzinach pracy możecie zapomnieć Biorąc pod uwagę jakich wyników oczekują państwo menadzerowie od konslutantów Wystraczy spojrzeć w ich ogłoszenia na portalach Olx pracuje Czy trójmiasto codzień chyba kogoš wywalają bo ogłoszeni są nowe wpis ma na celu otworzyć oczy na pracę tej firmie przyszłych pracowników nie marnujcie czasu nerwów na ludzi którzy się są warci uwagi uważają że call center to chyba szczyt ambicji człowieka w młodym wieku
    Julita

08.01.2019 19:10

Firma która naprawdę nie jest godna polecenia zarobki naprawdę Šmieszne umowa zlecenie brak możliwości umowy o pracę program pięcia się do góry w firmie to stanowisko sukcesora co jest gorszym stanowiskiem od zwykłego doradcy zarabia sie po prostu mniej wielka rotacja pracowników menadzerowie sami odchodzą a tej Firmy coż można powiedzieć zwykle call center bez perspektyw fajne były kiedyś zarobki teraz to już drobne pieniądze jeśli chodzi o premię oraz godziny nie polecam tam podjęcia pracy
    Niedźwiadek43

28.11.2018 18:00

Stanowczo nie polecam tej pracy. Jak noga Ci się powinie, masz gorszy okres to od razu siadają Ci na psyche. Tną godziny pracy mimo, że nie robisz nawet 30 godzin tygodniowo a potrzebujesz trochę pieniędzy. To jest efekt rotacyjny. Górze nie zależy na szacunku do pracowników. Odejdą najlepsi - weźmiemy i przeszkolimy nowych, niczego nie świadomych jeleni. Też mi się kiedyś wydawało, że ta praca jest super, indywidualny grafik i wszystko fajnie - nie dajcie się temu zwieść. Po tym jak zwolniono najlepszego pracownika lokalizacji, bo zwyczajnie za dużo wiedział, to.. nie mam pytań:) Podsumowując: wszystkiego w życiu trzeba próbować, ale tej (jakże wątpliwej) przyjemności zwyczajnie wszystkim ODRADZAM.
    Narcyz

07.12.2018 11:20

Pięknie kłamiesz ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    Narcyz

07.12.2018 11:21

Także uprzejmie doniósł prawda gdzie trzeba Malinka
    Ciekawa

21.11.2018 18:57

A jak jest w Ccig w Częstochowie?
    Nowa

28.11.2018 22:34

Dzisiaj miałam certyfikacje i jestem na Maxa zadowolona. GORĄCE POZDROWIENIA DLA CAŁEJ KADRY CCIG Częstochowa
    Wyjątkowy pracownik

10.11.2018 10:43

Dzień dobry dodaje opinię na temat ccig w oddziale Gdynia 1. atmosfera przypomina cyrk 2.nie kompetętni menadzerowie 3.nie polecam firmy 4 zgadzam się 100 poracetach z opiniami poniżej 5.odradzam tam pracować stanowaczo słabe pieniądze małe premieki 6.kazdego mogą wyrzucić z dnia na dzień 7.masowe zwolnienia 9.brudne stanowiska pracy 10 .wieli nacisk psychiczny na konsultantów 11. Wyzwiska 12 plotki 13. Firma żart
    Prawda smutna prawdziwa

22.10.2018 00:19

Dzień dobry chciałqm.dodac opinię na temat ccig w Mieście Gdynia zacznijmy od samego poczatku tam może. Pracować. Każdy chyba nawet. Osoba upośledzona pracowałam tam dwa lata widziałam naprawdę wiele od malowania maenadzeröw na sprzedaż pod. Grożba zwolnienia z pracy byłam świadkiem. Masowego zwalaniania ludzi bez powodu umowa to. Šmieciówka Czyli zlecenie nadające się do do niczego nikomu nie muszę tłumaczyć jak to wygląda na sali panuje niesamowity hałas wrzask klienci się skarżą na wrzask Oczywišcie powiem wam di czego jesteście zmuszeni do wyciągania danych osobowych przez telefon do umów zobowiących jest dużo osób w szczególności fałszywych znam historie chłopaka którego wrzucili za błędy. Systemowe był w pierwszej trójce najlepj sprzedających ludzi na firmie charował jak wół godzina 8-20 przez wiele miesięcy odeszłam z projektu first data polcard Ponieważ osoba z wielkim došwidzeniem osoba która się poświęcał pracy została zwolniona w ciągu kilku nastu minut każdy na firmie wie kto tego chciał Najbardziej pani Gabriela lustyk obecna trenerka otyła nie sympatyczna osoba z bardzo złym charakterem krzywadzaca niewinnych ludzi oraz szef lokalizacji chłopak był pomocny wygadany bardzo miły każdy go lubił oprócz poszczególnych ludzi którzy zadrošcili mu obecnych wyników jego mandzerem był pan daniel osoba mało. Sympatyczna nie polecam z nim rozmawiać rósnwzniez

Zostaw merytoryczną opinię o CCIG Group Sp. z o.o.