time work group Sp. z o.o. Sp. k.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 186 ocen.

Opinie o time work group Sp. z o.o. Sp. k.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie time work group Sp. z o.o. Sp. k.

anonymous

Witam . Pracowałam w firmie Time Work od września do października 2017r i nie dostałam jeszcze świadectwa pracy .Nie mogę się z nikim skontaktować .Proszę o pomoc

Ania

Na początku roku , czyli od stycznia do kwietnia 2017 pracowałam przez agencję time work w Bydgoszczy.Nie dostałam PITu -11 a agencja nie odpowiada, z kim mam się skontaktować w tej sprawie .Z wpisów wynika że agencja ogłosiła upadłość.Prosze o kontakt w tej sprawie.

Syndyk
@Ania 16.02.2018 19:23

Szanowna Pani, otrzyma Pani PIT pocztą do końca lutego.

Oburzony

Dlaczego pracownicy ze statusem studenta nie dostali wynagrodzeń???

Syndyk
@Oburzony 14.02.2018 15:39

Pracownicy-studenci nie są objęci FGŚP, ponieważ ich wynagrodzenia z umów zlecenia nie były objęte składkami na ubezpieczenia społeczne. Ustawa nie przewiduje ochrony roszczeń z takich umów.

Michal

Mimo zapewnien syndyka ze pieniadze dostane do dn 12.02 brak jakiegokolwiek przelewu, syndyk telefonu nie odbiera ....

Xyz
@Michal 14.02.2018 06:59

56 669-39-10 lub 56 669-39-92

Syndyk
@Michal 13.02.2018 19:00

Szanowny Panie, Na liście osób nie objętych przez kadry wykazem przesłanym do Funduszu nie ma osoby o imieniu Michał.

Paula

Witam w zeszłym roku pracowałam na zleceniu przez firmę Time Work, pieniądze dostałam terminowo lecz mam pytanie odnośnie PITu. Nie wiem czy go dostane czy nie. Próbowałam dzwonić i pisać do nich i nic.. Może wie ktoś z was coś więcej? Z góry dziękuję za odpowiedź

Syndyk
@Paula 13.02.2018 13:04

formularze PIT11 zostaną wysłane do końca lutego.

Szczęśliwy student

Rzucę taka luźna informacje ze Ci co pracowali na stawce studenckiej wynagrodzenia nie otrzymają ;) Chętnie podejmę się współpracy z ludźmi którzy na takiej składce pracowali w celu znalezienia rozwiązania.

M
@Szczęśliwy student 12.02.2018 13:40

To by wyjaśniało czemu nie dostałem jeszcze wynagrodzenia :)

Szczęśliwy student
@M 12.02.2018 15:08

Zostawię swój tel 690879496 jeżeli komuś zależy a mam taka nadzieje to fajnie by było gdybyśmy się zebrali na np. Grupie fb i złożyli pozew zbiorowy do sądu, koszta tez się wtedy rozkładają i razem więcej zdziałamy ;)

Poszkodowany

Mi są winni za pażdziernik 1500 zl i do tej pory nie ma.

Syndyk
@Pełnomocnik 09.02.2018 12:59

Jeżeli otrzymał Pan zaniżone wynagrodzenie proszę o kontakt

M
@Syndyk 11.02.2018 22:06

Można w takim razie prosić o numer kontaktowy?

Am

Otrzymałem calutkie pieniądze dziś o 15.00. Pracuje dla firmy opakmet

anonymous

Pieniadze dostalem co do grosza

Fhfy

Ja wraz z kolezanka przed 11 dostalysmy wynagrodzenie :)

Ewelia

Tez pracowałam w Time work nadal czekam na pieniążki za październik oszukali na całą Polskę w jakich firmach pracowaliscie w w jakim mieście. My w zakładzie myślimy nad wnioskiem zbiorowym

Pełnomocnik
@Andrzej 03.01.2018 09:41

Ponoć za październik nie dostanie się kasy. Proponuję szukać ludzi oszukanych i złożyć doniesienie do prokuratury o przywłaszczeniu a następnie sprawa do sądu. I następstwem komornik.Zbiorowo się uda.Sad zajmie majątek założyciela .

Syndyk
@Pełnomocnik 09.02.2018 13:20

Szanowny Panie Pełnomocniku. Wypłaty z FGŚP zostały zrealizowane w całości w dniu wczorajszym i dzisiejszym. Są to wynagrodzenia za okres 1.10.2017-23.10.2017.

Syndyk

Jutro zostaną wysłane pieniądze, najpóźniej będą w poniedziałek.

Pelnomocnik
@Syndyk 08.02.2018 14:59

To jest część pieniędzy co z resztą . Umowa pracownika wskazuje inna kwotę i dodatki

killer
@Pelnomocnik 09.02.2018 12:49

mi nic nie doszło jeszcze

Oszukany

Nie wiem jak Państwo ale ja pieniądze mam już na koncie dziś doszedł przelew

Oszukany
@De 08.02.2018 17:03

Mbank

Oszukany
@De 08.02.2018 17:03

Mbank

Karol

dajcie CYNK jak ktoś już dostanie pieniadze......

A
@Karol 06.02.2018 19:49

Wszyscy dostaną na raz.

Nana
@A 07.02.2018 16:19

Do 9 coraz bliżej :)

Hsba

Wiadomo coś już?

Beti
@Syndyk 05.02.2018 20:32

Raczej ich przekaz w dosc opryskliwy i czesto grubianski sposob nic dziwnego ze ludzie maja o Panu takie zdanie!

Print Group
@Syndyk 05.02.2018 20:32

A wiec czekamy do piątku na swoje pieniądze

Oszukany na 1600zl

56 669 39 00 nr tel do funduszy gwarantowanych swiadczen pracowniczych Bardzo mila babka ktora udzieli wszelkich informacji przy okazji sprawdzi wasze dane czy znajdujecie sie na liscie osob oczekujacych na wyplaty zaleglosci z tego co mi powiedziala ze pieniazki sa przygotowane do wyslania syndykowi tylko czekaja na ostatni potrzebny dokument. Zostal on zobowiazany do dostarczenia go do ostatniego stycznia i na poczatku lutego beda wyplacac nam zalegle wyplaty

Syndyk
@Oszukany na 1520 zl 26.01.2018 13:01

Wszyscy objęci wykazem. W całości.

Oszukany na 1600zl
@Oszukany na 1520 zl 26.01.2018 13:01

Mi kazała podac imie nazwisko i pesel i podala takiejak info

Lukas

Ktoś otrzymał może z was PIt

MM
@AA 29.01.2018 18:35

pity dla pracownikow sa do konca lutego, do US od pracodawcy do konca stycznia

Syndyk
@MM 30.01.2018 01:12

Szanowni Państwo, Formularze PIT-11 za 2017r. roześlemy Pracownikom do końca lutego br. Osobom, które pracowały w 2018 roku formularze za ten rok roześlemy na przełomie marca i kwietnia br.

Ja

Środki z funduszu syndyk dostanie w piątek 2.02 i ma 7 dni na wypłacenie ich

wiki
@Syndyk 26.01.2018 14:15

Kochany Panie syndyku oby oby...

Killer
@Syndyk 26.01.2018 14:15

Trzymam pana za słowo o ile Syndyk to naprawde jest ten syndyk. Ile można czekac na soje pieniadze...

Lila

Rozmawiałam dziś rano z urzędem pracy. Dostali wykaz i wszystko jest ok. Teraz oni musza dostać pieniądze i przeleją syndykowi. Tylko ci cinie mieli składek płaconych od umów zleceń ci nie dostaną nic. Musza czekać aż syndyk podzieli to co uzbiera. Reszta dostanie. Przynajmniej tak twierdzą.

bb
@Lila 23.01.2018 10:11

czy ktoś wie czy można odsetek dochodzić???

Syndyk
@bb 24.01.2018 14:51

Nie można dochodzić odsetek. Art. 92. ust. 1 Prawa upadłościowego: „Z masy upadłości mogą być zaspokojone odsetki od wierzytelności, należne od upadłego, za okres do dnia ogłoszenia upadłości.”

Mark

To kiedy mają być te pieniądze?

killer
@Mark 23.01.2018 17:13

wlasnie kiedy ?? czort wie

zzz

szkoda

Entel
@Karol 21.01.2018 23:07

A ciekawe co powiecie jak kase nam jednak wypłacą :D co?

Karol
@Entel 22.01.2018 10:22

Bede wdzieczny jak wyplaca ale nic nie powiem napewno nie DZIEKUJE bo to ja ta kase zarobilem!!! Tyle w temacie

He

przecież fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych musi wypłacić syndykowi, a syndyk nam więc nie ma opcji żebyśmy tego nie dostali

Karol

Witajcie Kochani.... Ktos cis nowego wie o naszych "piniazkach" ???

Karol
@magda 18.01.2018 15:38

Tak tez i ja mysle ....ze ta panna to jakas podpucha z tymi milymi rozmowami hehe

Ron
@Karol 18.01.2018 16:31

Co wy wogle piszecie... jaki ubaw jakie miłe rozmowy?? Firma zdymała 300 czy 400 ludzi na kupe kasy a wy tylko o jakimś funduszu. Ani syndyk, bo nie ma, ani żaden fundusz bo to bujda, nie nam nie odda. Poczytajcie o tych ludziach. Mają ileś tam firm i pewnie w każdej długi. Ja się pogodziłem.

Am

Rozmawiałem dziś z urzędem pracy w Toruniu, pieniądze są tylko będę wypłacone gdzieś za miesiąc bo syndyk musi poprawić jakieś błędy w dokumentacji.

Karol
@Melo 15.01.2018 21:37

A skoro takie mile rozmowy z syndykiem odbywasz to wiesz co mozna o tym pomyslec....zapewne pierwsza dostaniesz ta zlotowke ktora wyzygujesz "benka" ale sie dziewczyno zapominasz ze to my na te wyplaty tyralismy i bycie milym niczego tu nie zmieni!

AM
@Okradziony 12.01.2018 22:53

56 669 39 00

Poszkodowana z Bydgoszczy

Mi są winni mało bo ok 400 zł ale nie po to (usunięte przez administratora) na produkcji jak beduin żeby teraz nie dostać moich pieniędzy. Praca była bardzo ciężka aż żałowałam że tam poszłam a tu proszę nawet problem z pieniędzmi szok ....

Magda

Ja piernicze... Wiecznie coś wymyślają byle tylko opóźnić i ludziom kasy nie dać. Qwa.. Pieprzone urzędy i biurokracje..

Mark

Czy ktoś wie czy dostaniemy te pieniądze?

Robo
@Mark 11.01.2018 15:13

Rozmawiałem dziś o 16 z syndykiem i mówił że fundusz przesłał mu wykaz do sprawdzenia bo funduszowi inaczej wychodzi w kilku pozycjach i przez to wstrzymują całą wypłatę dla wszystkich. Niezgodność dotyczy ok. 0,5% łącznej kwoty do wypłaty a mimo to fundusz nie chce dać. Myśle ze trzeba dzwonic do funduszu

benka

i co? mamy 11.01 czy ktos cos konkretnego na temat naszych wyplat wie?na dzien dzisiejszy?

Magda

(usunięte przez administratora) W tym linku można wyczytać że o upadłości wiedzieli już od ok 4.10 jak nie wcześniej a mimo to 9.10 firma w Bydgoszczy podpisywała z nami umowy. Link z internetu dostępny dla wszystkich żeby nie było nie fałszywe info rozprowadzam

benka
@Marta T. 05.01.2018 15:54

Dziewczyno chyba czegos nie rozumiesz albo czytać nie umiesz ze mimo iz wiedzieli o upadłośći to pozatrudniali ludzi popodpisywali umowy! A 3 miesiące to to już trwa to raz a dwa nie mąć jakimś pisaniem że zapłacili za 3 miesiące bo tu 95% ludzi na zleceniu było i zwykłej wypłaty za jeden miesiąc nie mogli otrzymać bo jakiś de...l źle złożył raport! Wiele osób żyje z miesiąca na miesiąc ma rodziny wynajmuje mieszkania że już nir wspomnę o świetach które własnie minęły! Wiec wybacz dziewczynko jak sie już zdążyłaś kapnąć nie tylko ja mam takie zdanie!a co do bycia mocnym....owszem tak się też czuje i nikomu zwłaszcza Tobie nie mam się z czego tłumaczyć a jak zauważyłaś podpisuje się bez problemu!!!

killer
@Magda 03.01.2018 00:11

Mi też zalegają ponad 1200 zł

Dejw

Też czekam do 10-tego i jeżeli pieniędzy nie będzie to też będę załatwiał to oszustwo na drodze prawnej. W (usunięte przez administratora) się ludziom przewraca.

benka
@Dejw 04.01.2018 16:32

Jak nic oszustwo zgadzam się!!!

Oszukany

Pracowałem przez time work w bydgoszczy szukałem informacji w necie dzwoniłem po róźnych instytucjach dostalem adres do sadu i powiedzieli co napisac jak do 10stycznia nie bedzie kasiorki wiadomo im wiecej osub bd tym szybciej bd jakis odzew i moze uda sie odzystac kase

Mat
@benka 04.01.2018 10:56

Benka a ile ci syndyk wisi?

benka
@Mat 04.01.2018 13:52

sporo zważywszy na to że to moje pieniądze!!!!

benka

To beda te pieniadze w koncu czy nie? I kiedy?

Magda
@benka 02.01.2018 11:48

Syndyk źle złożył raport zbiorczy i nadal nie złożył poprawki do funduszu więc ten nie wypłacil jeszcze pieniędzy i nie wiadomo kiedy to zrobią wszystko zależy od syndyka który ma to gdzieś

Maga

Właśnie dostałam wiadomość z funduszu świadczeń pracowniczych i okazało się że Syndyk 24 listopada złożył raport zbiorczy ale ten raport się nie kwalifikował do wypłaty bo zawierał liczne błędy. I syndyk mial poprawić i dać raport na nowo ale nie wywiązuje się jak widać z tego bo do dzisiaj nie dał. A oni w funduszu czekają na raport

Magda
@Majster 29.12.2017 15:45

Tak się składa że napisałam maila do funduszu znalazłam email na str funduszu i dziś mi Pani odpisała że były błędy w raporcie nie chcesz nir wierz ale ja też chcę odzyskać swoje pieniadze a nie siedzieć bezczynnie i nic nie robić pisze gdzie mozna żeby się czegoś dowiedzieć ho syndyk nawet twl nie odbiera

Magda
@benka 29.12.2017 15:11

Guzik prawda ja napisałam do funduszu w Toruniu bo ja pracowałam przez agencje w Bydgoszczy i dostałam bez problemu odpowiedź na maila

Hej

Zamiast pisac fakie bzdury lepiej sie zorientowac w temacie...bo potem siejecie plotki i stresujecie innych. Zeby wyplacil nam syndyk kase najpierw fundusz musi mu przelac, jesli jeszcze nie przelal to jak ma wyplacic? Wiem ze sytuacja jest kiepska ale pojdzcie po rozum do glowy

Oddawać pięniadze
@Hej 28.12.2017 13:04

Sądząc po wypowiedzi to pewnie jakaś z tych 3 zakłamanych pań z agencji bo żaden oszukany pracownik by tutaj tak nie bronił tego oszustwa..... Pewnie na zwłokę graja te zakłamane ku*** do czasu zamknięcia agencji

Osz.
@Oddawać pięniadze 29.12.2017 15:42

Oszukała nas firma i jej właściciele. Nie płacili naszych składek i okłamywali pracodawców biorąc kase za nasze składki. A syndyk mi akurat zapłacił za listopad tyle ile trzeba i to wcześniej niż musiał. A każdy tylko pisze ze kasy nie ma. Nie rozumiem z czym problem macie. Syndyka z tego co wiem powołuje sąd żeby teraz posprzątał to co właściciele zrobili. Myśle ze trzeba się zainteresować tymi ludźmi.

Oszukany

Ostatnio byłem w time work i z tego co wywnioskowalem po rozmowie z nimi to o pieniadzach za pazdziernik mozemy zapomniec. A jak chcialem do syndyka sie dodzwonic to 2x sie rozlaczyl po pierwszym sygnale a potem wylaczyl telefon. Zenada pracowac w tego typu firmach, ja osobiscie bede szukal pracy za granica bo w Polsce kazdy wali na kase jak tylko moze

Killer
@Oszukany 22.12.2017 11:55

Mi też nie wypłacili pieniędzy za pazdziernik 1200 zika piechotą nie chodzi te parówy z time worka nie wywiązały się z umowy. Szmal miał być w połowie grudnia a do tej pory nie ma.....

benka
@Zawiedziony 22.12.2017 13:17

I co Ci ta skarga da pieniedzy i tak nie bedzie i wiadomo o tym nie od dzis!!! Syndyk taki sam zlodziej jak time work

Patry

Kiedy pieniądze za listopad czy ktoś wie ?

Pejson
@G 21.12.2017 11:29

Czy mógł byś podać numer do tego funduszu ?

G
@Pejson 21.12.2017 11:34

fundusz nie udziela informacji bo tylko syndyk może się dowiedzieć coś

benka

nie liczcie na to ze beda pieniadze bo te podawane daty to pic na wode! syndyk to burak ktory tak samo sciemnia w dodatku jest chamski i nadzien dzisiejszy nie zna daty wyplat.... bo takiej daty nie magdyz nie ma pieniedzy!

pejson
@anonymous 19.12.2017 12:29

Czyli jeszcze fundusz nie wyplacil pieniedzy syndykowi?

Uu
@pejson 20.12.2017 11:58

Jeszcze nie

As

Szkoda ale niestety nie sądzę że odzyskamy pieniądze. Nikt nic nie wie, w agencji w żywe oczy sciemniaja nie ma co liczyć na pieniądze

benka

Ja tez czekam na pieniadze z pazdziernika,do tego niby syndyka nie mozna sie dodzwonic ciagle tylko gadka ze w polowie grudnia a dzis juz 12.12

Magda
@benka 12.12.2017 09:31

Mi w agencji powiedziano że pieniądze miały być na początku grudnia, parę dni temu dzwoniłam to niby pod koniec grudnia A jeszcze lepiej podchodzi do sprawy inspekcja pracy mówiąc że na umowę zlecenie pieniądze jest bardzo trudno odzyskać także rewelacji się nie spodziewajmy

MOTO
@benka 12.12.2017 09:31

MI WYSŁALI SMSA ZE 4 GRUDNIA BEDA PIENIADZE NA KONCIE. POTEM NAPISALI ,ZE NIE BEDZIE DO 10 GRUDNIA. A TERAZ MÓWIA ,ZE NIE ZNANY JEST TERMIN PRZELEWU... GRAJA ZA ZWŁOKĘ... KASY NA BANK NIE BEDZIE ANI DO FUNDUSZU ANI DO SYNYK ANI DO TIME WORK NIE MOŻNA SIE DODZWONIĆ ABY POROZMAWIAĆ Z KIMŚ KOMPETENTNYM. NIKT NIC NIE WIE...

Tom

Czy ktoś dostał kasę z funduszu za pazdziernik?

magda
@Tom 09.12.2017 15:34

nie, przynajmniej ja i moje znajome nie... nie liczyłabym na cokolwiek

Magda

Czy ktoś rozważa podanie firmy Do sadu o defraudacje naszych pieniędzy?

Wojtas

Ktos wie z jakimi firmami współpracował Timework ?

Adam m
@Wojtas 26.11.2017 18:59

Ponoć wszystkie firmy wzięła już inna agencja

andre

Kiedy następne wpłaty za listopad

killer
@andre 25.11.2017 08:35

czy ktoś jeszcze nie dostał wpłaty dnia 24.11

Tomek
@killer 25.11.2017 16:55

U nas w firmie 80 osób nie dostało zaliczki mają być w poniedziałek podobno.

benka

Zlodzieje wlasnie oglosili upadlosc i czekaj teraz na swoje pieniadze za pazdziernik ktore moze beda w grudniu! Nie placa skladek do zus oszusci

Wer
@Załamana 11.11.2017 19:57

Właścicieli można sprawdzić w internecie.

Aśka
@benka 10.11.2017 12:10

W jakich firmach pracowaliście przez timework ?

Radzio

Ciekawe jest kilka pozycji.Jeśli ktos wejdzie na KRS online lub infoveriti to zobaczy pewną siatke powiazań. Time Work Sp z o.o nie upada, upada time Work People sp. z o.o. Sp. Komandytowa, oczywiście komplementariuszem jest Time work People sp. z o.o. ,ale te same osoby mają kilka,kilkanaście innych firm ,w tym kilka agencji pracy i tamte działają( .Wniosek? ....wyciągnijcie sobie sami. A propos sprawdziłem np: Angelcare 24 Sp. z o.o -była w Olsztynie a teraz siedzibę ma w lublinie w .... biurze wirtualnym na ul.Chopina 41. Czyżby wirtualnie zatrudniali, czy chodzi o to aby sądzić się w sądzie gdzieś we wschodniej polsce? tu dla zainteresowanych h.t.t.p.s (tu był slash slash ) mojepanstwo.pl/take-a-car-binkowski

marlo

w jakiej firmie obecnie jestescie zatrududnieni? bede wiedzial zeby omijac!

Kld
@Magier 16.11.2017 21:34

jakoś inne agencje nie mają takich problemów finansowych - to często nie zależy od firm, z którym i pracują, no chyba że te firmy nie płacą agencji

On
@Michał 17.11.2017 14:10

Nie wszyscy dostali zaliczki ja nadal czekam maja mi do oddania 1600zl watpie ze cos dostane. Ciesze sie tylko ze mnie firma przejela

Ads

Ponoć wszystko ma być zapłacone.

Marlo
@Ads 12.11.2017 17:42

A gdzie pracujesz?

Kld
@kumaty 13.11.2017 15:23

a co z pracownikami, którzy już się zwolnili, bo nie chcą ryzykować dalej a nie mają jeszcze zapłacone za październik np? Czy oni nie dostaną zaliczek? Kiedy dostaną zaległe wypłaty oraz kasę za kilka dni listopada????

Marlo

W jakich firmach zatrudniaja w timework?bede wiedzial zeby omijac te zaklady

pracownik
@Nnp 13.11.2017 19:02

siropol

Michał
@pracownik 13.11.2017 19:20

To jak pracujesz w siropolu, to przed wyplata juz dostaniesz zaliczke, czyli 17, potem 20 wynagrodzenie za pazdziernik i 24 zaliczke za kolejny czas przepracowany w listopadzie

andre

co z umowami do końca miesiąca czy opłaca sie na nich pracować?

Weronika
@andre 12.11.2017 08:14

Sądze, że nie. Nie ma co z nimi dłużej współpracować skoro tak oszukują człowieka na pieniądze..

Aras
@Weronika 12.11.2017 10:59

Te umowy które teraz mamy to normalnie zapłacą nam chyba

Dura

Pracuje od 2 lat przy akcjach dorywczych i jestem bardzo zadowolona. Jak są jakieś akcje dorywcze to dostaje esemesa i ustalam termin spotkania w celu podpisania umowy. Wynagrodzenia są wypłacane różnie, czasami trzeba poczekać tydzień a czasami i 2 tygodnie licząc od dnia inwentaryzacji czy akcji dodatkowej , ale wszystko w terminie i jak w umowie.

mama wykorzystanej
@Dura 21.09.2017 16:18

Ludzie, moja córka także została oszukana!!!! Zrobili z Was "BIAŁYCH MURZYNÓW"!!!! W poniedziałek córka idzie do Inspekcji Pracy. Zróbcie to samo. Wiem,że córce obiecano pracę "dla kobiet", a pracowała jak "facet",niestety w Polsce takie sytuacje mają często miejsce.

B
@mama wykorzystanej 11.11.2017 14:33

A w czym inspekcja pracy może tu pomóc?

Zostaw opinię o time work group Sp. z o.o. Sp. k. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie time work group Sp. z o.o. Sp. k.