Zgadzam się z powyższą opinią kolegi - nadal w MGGP panuje chaos i bałagan. Generalnie to polecam tam starać się osobom bez ambicji albo jako pracę dopóki nie znajdzie się lepszej pracy. Jak rozmawiam z ludźmi z różnych działów to tak w 90% ludzie kieruję się w pracy złotą regułą: \"ONI UDAJĄ ŻE MI PŁACĄ - JA UDAJE ŻE PRACUJE\" - czyli taki zdroworoządkowy można by rzec układ. To doprowadzi wcześniej czy później firmę do ruiny, bo w tej chwili to zarząd aby się z tym uporać zamiast rozmawiać z ludzmi, dawać im premie czy wprowadzać inne benefity robią wręcz odwrotnie czyli zabierają jeśli coś jeszcze przypadkiem dawali, a ponadto zatrudniają (usunięte przez administratora) , którzy zazwyczaj mniej znają się na specyfice problemów i prac jak niejeden pracownik szeregowy opłacany co najmniej kilka razy mniej. To prowadzi tylko do tego że przeciętny pracownik szeregowy musi jeszcze wiecej pracować aby urobić na coraz większą(usunięte przez administratora) co prowadzi do tego, że zamiast zwiększac płace pracownikom tylko szuka się haka aby im ją zmniejszyć. Ja akurat traktuję tą pracę jako przejściową i gdy tylko znajdę lepszą to zaraz stąd spadam.
(usunięte przez administratora) Zamiast faktycznie zajmować się HR-em czyli np. szkoleniami, wzmacnianiem więzi interpersonalnych w firmie ona działa wręcz przeciwnie (usunięte przez administratora)
Dodatkowo w firmie w przypadku szukania specjalistów z prawdziwego zdarzenia do każdego nowego projektu (zawsze tak jest w przypadku dużych projektów, bo klient tego wymaga i trzeba mu taką liste dostarczyć) to jest z tym problemem bo specjalisci z prawdziwego zdarzenia z dużym stażem dawno już podziekowali firmie za współprace.(usunięte przez administratora) się czymś takim nie zajmuje także podejrzewam nawet że nie ma swiadomości czym tak faktycznie kieruje.
Pozdrawiam byłych i obecnych pracowników MGGP. Niech moc będzie z Wami.