4.1/5

CSR

Wspieramy niepełnosprawnych!

Praca

• Skierniewice
Nowy Dwór Mazowiecki - Ever Grupa Sp. z o.o.
Warszawa - Ever Grupa sp zoo

5. Opinie o EVER GRUPA

Opinie o EVER GRUPA Warszawa

Nie przegap nowości o EVER GRUPA!

24.05.2021 19:19

Praca w tej firmie niecałe 5 lat. Pracowałem na pełnym etacie na umowie o pracę że względu że miałem drugą grupę wówczas jeszcze aktualną. Moje schorzenie to wzrok. Pracowałem głównie na maszynie czyszczącej. Co mogę powiedzieć to, to że płaca niska bo tylko najnizsza niestety. Odszedłem sam z pracy no jednak jak na faceta po 40 stce mam większe aspiracje i chęć zarobienia zdecydowanie większych pieniędzy dziś już jestem kierowcą autobusu :) . Ludzie trochę się też ogarnijcie bo druga grupa orzeczenie o niepełnosprawności to nie jest " Choroba " Jeśli się ma zdrowe ręce i nogi i nikt nie będzie was specjalnie traktował no trochę powagi ( choroba to zespół upośledzenia trwałego czy wózek inwalidzki to są dopiero ograniczenia w życiu niestety co niestety takim ludziom należy dopiero współczuć) W firmie przewijało dużo takich ściemniaczy co orzeczenie mieli z symbolem 02 P i dwie lewe ręce do pracy zresztą długo nie porobili. Samo to o człowieku świadczy.
    Mateusz

19.03.2021 11:38

Witam serdecznie, jestem doświadczonym operatorem maszyn czyszczących w branży działam nie od dziś. W firmie, w której pracowałem klienci zrezygnowali z naszych usług, więc postanowiłem zatrudnić się w Ever grupie w Gdańsku. Zadzwonilem do Pana andrzeja, w sprawie ogloszenia bo szukal na maszyny kogos I wiecie co mi powiedzial? Ze na ogol to nikogo nie potrzebuja na obiekt, chyba ze trafi sie fajna osoba z orzeczeniem. No czyli ladnie mowiac szukaja kogos na kim mozna zarobic. Myslalem ze to profesjonalna firma, ale po takich slowach.. NIE POLECAM!
    cost

06.05.2021 21:41

Co się zdziwisz. Ta firma Ever z Forumu potrafili (usunięte przez administratora)i wykorzystywać ludzi na własne oczy. Idziesz do pracy mając orzeczenie o stopniu niepełnosprawności i po pewnym czasie masz niezły (usunięte przez administratora). Musisz (usunięte przez administratora)od 6 do 14 łamiąc prawa pracy (osoba z orzeczeniem ma prawo pracować do 7 godzin a tam w Everze (usunięte przez administratora)do 8 godzin czasem 10 godzin....) Andrzej i ten Jacek potrafili (usunięte przez administratora)ludzi obejmując jakieś premie za jakieś skargi albo jakieś pierdoły. Totalny (usunięte przez administratora)i wielki big brother w Forumie. Ja już zmieniłem prace po 3 miesiącach i jestem zadowolony ze pracuję w innej firmie (bez spiny i bez (usunięte przez administratora)) i musiałem wyleczyć depresje po tym co się działo w Everze po jakim czasie.

18.05.2021 22:46

Nie każde "orzeczenie" daje prawo do skrócenia wymiaru etatu, czyli w przypadku zatrudnienia na pełny etat z 8 do 7 godzin. Dwa wyższe stopnie, tj. umiarkowany i znaczny do tego uprawniają.
    Jacek

18.05.2021 08:51

Dzień dobry do kogo się zgłosić o podwyżkę?

18.05.2021 19:23

Ha ha dobre pytanie, z moich obserwacji do osoby, która kieruje obiektem. Jak będziesz stać zawsze przed szeregiem i dobrze donosić co robią i mówią inni praciwnicy to masz jak w banku dopisane godziny. Nic się nie martw w obliczaniu godzin na obiekcie kadra kierownicza ma mistrzostwo świata i najlepsze szkolenia.
    Gal Anonim

29.01.2021 17:39

Pracowałem w firmie EVER GRUPA w CH Forum w Gdańsku przez 4 miesięcy. Gorszej pracy jeszcze w życiu nie pracowałem. Koszmar, praca ponad siły. To nie zakład pracy chronionej. Wyzysk pod każdym względem. Brak szacunku dla ludzi i ich potrzeb. Krzykiem, wulgaryzmami i straszeniem zmusza się pracowników do dodatkowej pracy. A jeśli ktoś próbuje się przeciwstawić, odpowiedź jest tylko jedna - jak ci nie pasuje, to się zwolnij. Wszystkie osoby tu pracujące to osoby chore (na różne schorzenia) więc wymagające specjalnego traktowania. I do tego ta firma z Gdańska jest mało przyjazna dla osób niepełnosprawnych.
    Gal

17.05.2021 22:11

O matko. I tak za długo.
    Marta z Czarnolasu

07.05.2021 09:04

Nie polecam pracy w tej firmie. Niczego się nie nauczyłam pracując w Gdańsku. Szkoda czasu.
    Pers

17.05.2021 21:58

Potwierdzam. Szkoda słów. Napisałbym więcej, ale po co. Opinie o tym zakładziku wyrażone są w gwiazdkach. DWÓJA!!!

10.05.2021 14:44

Naprawdę już to zaczyna być irytujące,kiedy zacznie działać platforma pracownicza ,po zadzwonieniu do firmy Pani powiedziała że coś robią w systemie tylko ile można ,a po drugie jak to jest pracownikom w biurze działa a zwykłym "robolom" to już nie .

09.03.2021 09:42

Doskonale wiem na czym polega sukces firmy z 26- letnim doświadczeniem. Firma cały czas szkoli się w tym już zdobytym doświadczeniu. Zgadza się pozyskujecie dużo nowych obiektów, ale jeszcze więcej tracicie i to mogę zapewnić z mojego doświadczenia. Pracidawco nie bylo odpowiedzi dlaczego pracownicy są zatrudniani na umowę zlecenie, a wykonują pracę taką samą jak na umowę o pracę i to przez kilka ładnych lat, a dla zmylenia co rok zmieniają się nazwy Spółek i myślę, że to jest najważniejszy powód do zwalniania pracowników, kiedy zaczynają między sobą rozmawiać, a zawsze znajdzie się ktoś życzliwy i doniesie kierownikowi.

12.03.2021 18:19

Dziękuję za tak piękne zaproszenie do omówienia wyłącznie mojego zatrudnienia, właśnie wróciłem z poczty i wszystko wyjaśniłem wraz zczałącznikami. Zostało nam tylko poczekać na rozwiązanie całej sytuacji :)
    Efer

06.05.2021 14:53

Najważniejsze jest poczucie humoru!
    Monika78

13.04.2021 13:16

Kiedy wkoncu zacznie działać platforma dla pracowników,ani nie mogę sprawdzić wypłaty ani ile dni urlopu mi zostało.

26.04.2021 09:31

Szanowny Pracowniku, platforma GoWork nie służy do rozwiązywania problemów z Samoobsługową Platformą Pracowniczą - aby rozwiązać ten problem potrzebne są pełne dane personalne. Proszę skontaktować się z działem kadr, a na pewno pomogą. +48 22 329 25 31 / 32 [email protected]

26.04.2021 14:48

Proszę odpowiedzieć dla kogo i w jakim celu powstała Samoosługowa Platforma Pracownicza? Chcąc korzystać z tej platformy wszystkie swoje dane zostały przekazane, a nie było żadnej informacji na obiekcie, że trzeba ponownie dzwonić i udostępniać swoje dane Pani, która właśnie w danym dniu jest osobą dyżurującą. Jeżeli nie będzie to w dalszym ciągu działać i nie zostanie taka informacja przekazana pracownikom na obiektach to nie zostanie nic innego jak zasięgnąć opinii w PIP.
    Miki

24.04.2021 23:48

Nie polecam pracować w tej firmie jest konfidentctwo na każdym kroku gdy jesteś nowy podkladaja tobie świnie zgłaszają śmiesznej derektorce przyjeżdża i robi tobie chaje a gdy się bronisz to jeszcze na tym gorzej wychodzisz omijać ever dalekim łukiem który znajduje się w Gliwicach..

25.04.2021 10:35

A to fakt. Osoby bliskie menedżerom potrafią plotkować. W moim przypadku była to Ukrainka, do której serdeczne i otwarte podejście zaszkodziło mi.

21.04.2021 16:32

Nadal w czasach koronawirusa i gdy tak dużo się mówi o ochronie na obiektach brakuje rękawic.Wstyd .A na jakich brakuje to już zagadka dla dyrekcji.
    Danek.

17.04.2021 11:38

Pracuje w tej firmie od 2 stycznia na Śląsku i porażka kierownictwo ma cie w (usunięte przez administratora)

19.04.2021 08:58

Witam, zachęcam do kontaktu z centralą w Warszawie, zbadamy sytuację i zweryfikujemy Pana problem. Proszę kierować zapytanie na [email protected]
    Lub

13.04.2021 18:10

Nie polecam nie szanują ludzi poświęcającym im swój czas. Jeśli zaprasza mnie ktoś na rozmowę o pracę oczekuję, że ktoś przynajmniej zadzwoni i powie o jej wyniku. Nieprofesjonalne podejście, rozmowa bez pomysłu i bez odpowiedzi. Propozycje warunków nie do przyjęcia " jak się Pani sprawdzi dostanie narzędzia pracy" poważnie ?

08.04.2021 16:20

Dlaczego platforma nie działa ? Nie można sprawdzić swojego wynagrodzenia (jak zostało naliczone) .Ponadto wyjaśnienia ,że wprowadzamy nowy system i mamy problemy jest smutne.Mamy prawo znać informacje nas dotyczące np .ilość urlopu. Czy to zgodne z prawem ?
    Helena

08.03.2021 22:12

W Związku dzisiejszym świętem Kobiet wszystkim Paniom pracującym w tej firmie życzę zdrowia, wszelkiej pomyślności i wytrwałości w tej nie zawsze łatwej pracy. Kobiety góra! PS całemu męskiemu zarządowi gratuluję podejścia. Pracuje w tej firmie trochę i nie spotkałam się nigdy Z przekazem jakichkolwiek życzeń dla pracowników. To, że jest słodzenie dre i mre i kob ok ale proszę nie zapominać kto państwo zasuwa na tą kasę.
    Elena

09.03.2021 14:00

Przekazane życzenia na fb z dedykacją ,, Drogie Panie" to chyba nie jest zwrot w kierunku Pań sprzątających, a jeżeli otrzymam odpowiedź, że dotyczyło to ogólnie wszystkich to i tak nie uwierzę. Wspominając wpis chyba od zarządu dziękując pracownikom za ciężką pracę w czasie pandemii, to też chodziło tylko o tzw. elitę, bo nie przypominam sobie żeby wydrukowane pismo zostało przekazane Panią i Panom sprzątającym z przekazem podziękowania za bardzo ciężką pracę. Pracodawco sam sobie odpowiedziałeś, że Panie odwiedzające biuro otrzymały kwiatka i życzenia.Osoby zatrudniane są w różnym przedziale wiekowym i nie wszyscy odczytują wiadomości na stronach fb.

09.03.2021 14:07

To zwrot do wszystkich kobiet, które miały wczoraj swoje święto. Wpis dziękujący pracownikom znajduje się na stronie www, Facebooku oraz GoWorku, zatem dostęp nich mają wszyscy korzystający z Internetu :)
    Rachela

24.02.2021 16:30

Nie wiem kto ma wgląd tutaj na tej stronie czy ludzie z firmy Ever czy ich admin.Ministerstwo Infrastruktury pracujący sprzątający to towarzystwo wzajemnej adoracji .Po drugie nowa osoba jest wykorzystywana do wszystkiego dlatego odchodzi ! To powinno dać do myślenia pracodawcy .Ale są biura poselskie gdzie sprawę można nagłośnić ????
    Rachela

01.03.2021 15:20

P.Pracodawco środki chemiczne do sprzątania stoją na wózkach tyle tylko że stoją ?Poza tym że już ktoś z góry zobaczył mój wpis to proszę pracodawcę o szkolenie pań "Brygadzistka"i odwrotnie o wprowadzenie nowych pracowników bez buty i pogardy tak jak to było w moim przypadku . Każdy z takiej pracy będzie uciekał . Pozdrawiam.

08.03.2021 22:40

Pani Rachelo, pragnę tylko poinformować, że dział audytów już zajmuje się tym obiektem. Jeśli ma Pani jeszcze jakieś uwagi, zachęcam do bezpośredniego kontaktu @ lub telefonicznego.

05.03.2021 15:49

HR PROGRESS zatrudnł w tym tygodniu 140 pracowników, pytanie tylko ile jest tych pełnoprawnych z umową o pracę, wykluczając osoby z grupą, za które firma otrzymuje duże dofinansowanie, a ile zawarto umów zlecenie, które omijają kodeks pracy i zastępują umowęo pracę. Strona, która powstała na fb to juz chyba krzyk rozpaczy, zatrudniacie 140 osób, a zwalniacie z pracy pracownikow, którzy zaczynają rozumieć dzięki czemu ta firma tak długo istnieje.

08.03.2021 22:38

Zapewniamy, że sukces 26- letniej firmy nie opiera się na zwalnianiu pracowników (lecz tak jak w KAŻDEJ firmie, zwolenianina również się zdarzają). Na bieżąco pozyskujemy wiele nowych obiektów, do których potrzebni są pracownicy. Stąd takie liczby w tym konkretnym tygodniu, na całą Polskę :)
    Rudy

23.02.2021 09:01

Nie polecam. Mam złe doświadczenia z tą firmą. Nie będę się powtarzać. Wszystko jest w poprzednich wątkach.

19.02.2021 13:53

Dlaczego takie bzdury piszesz gdyby firma była w porządku to ZUS by nie siedział jej na karku więc są tylko dwa wyjścia albo jesteś kierownikiem albo pupilem kierownika bo gdyby firma była by taka w porządku to nie szukałaby nom stop pracowników do pracy

19.02.2021 22:00

Brawo w końcu ktoś skomentował to jak należy. Nikt kto szanuje siebie i swoją pracę nie będzie pracować w takiej firmie, chyba że jest jak to nazwałeś ,, pupilem" w całym słowa tego znaczenia. Wystarczy wejść na OLX Praca i wyszukać HR PROGRES i od razu widać ile dziennie ogłoszeń na terenie całego kraju poszukuje Ever, a najlepsze są ogłoszenia np. zatrudnimy na umowę zlecenie, praca w godzinach 6-14 14- 22 według ustalonego grafiku. Umowa zlecenie i grafik, kogo oni zatrudniają w tej rekrutacji?

18.02.2021 22:28

Firma w porządku, pieniądze na czas bez opóźnień. Składki do ZUS odprowadzane. Kilka osób pisze że składki nie są odprowadzane ale nie znają sprawy bo kierownik wyjaśnił nam że składki są odprowadzane, tylko ZUS wymyślił sobie że oprócz składek które odprowadza jedna spółka w której jesteśmy zatrudnieni to powinna też odprowadzać druga czyli podwójnie a tak nie powinno być . Idźcie do amluksu albo do innej pseudo firmy to zobaczycie jak się pracuje . Koleżanka poszła teraz na emeryturę i pracowała długo i mówi że ZUS nie miał żadnych zastrzeżeń tylko normalnie dali jej emeryturę. Dla mnie to takie bicie piany przez tych wszystkich którzy mają zawsze jakieś ale . Dostali pismo, nie potrafią przeczytać ze zrozumieniem i już szukają afery. Więc do tych wszystkich osób daję przekaz - nauczcie się czytać ze zrozumieniem i dopiero się wypowiadajcie , a jak jesteście na tyle ułomni że nie potraficie czytać ze zrozumieniem to nie odzywajcie się bo robicie tylko zamęt .

19.02.2021 08:15

Myślę, że ułomny to jesteś Ty, bo łykasz wszystko co powie Ci kierownik. Zastanów się, kto powie prawdę pracownikom, żeby wzbudzić ich niepokój i zeby dalej drążyli temat, a co ma wspólnego odejście na emeryturę, nic bo pracownik nie ma z tym nic wspólnego. Jeżeli rzeczywiście Ever nie odprowadzał składek to jest to tylko i wyłącznie dług firmy, który będzie musiał uregulować z odsetkami. Radzę Tobie czytać ze zrozumieniem, a jak masz jakiś problem to jest podany nr. telefonu w piśmie i bardzo miła Pani wszystko Ci wytłumaczy, w przeciwieństwie do Twojego kierownika, który zawsze powie, że to ZUS się czepia i chce, żeby podwójnie płacili i nie obrażaj innych pracowników, możesz wyrazić swoją opinię bo do tego masz prawo i do tego służy ta strona.
    Daniel Alvaro

08.02.2021 09:46

Lipa, pieniędzy Nie mogę odebrać,12tys złotych za zlecenie,wziąłem adwokata, ciężko odebrać pieniądze,na głowie stanę a odbiorę co Swoje !!!!!!!!!!!!!!!!
    Naciągnięta przez firmę

08.02.2021 16:49

Alvaro-walcz!!!!! Ja nasłałam inspekcję pracy bo nie da się z nimi nic polubownie załatwić-jeśli chodzi o dochodzenie swoich praw. Dzwoniąc tam i pisząc chodzi o biuro narażasz się człowiek tylko na warczenie i wyklęty typu czy pani myśli że my nie mamy nic więcej do roboty!

09.02.2021 13:31

Jak to się stało, że firma aż tyle zalega pracownikowi?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EVER GRUPA?

Kontakt - EVER GRUPA

Arkuszowa 39 01-934 Warszawa

NIP:5261020441

Branża główna: Sprzątanie

29.01.2021 18:14

Proszę wytłumaczyć, dlaczego po roku pracy na zlecenie w Spólce Sendra, znowu zmienia się nazwa Spółki na NEW WAY COMPANY. Praca ta sama, przełożony ten sam dla pracowników na umowę i zlecenie. Dokładnie jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę, ale dla kogo, chyba nie dla pracowników. Moja prośba, proszę zaopatrzyć pracowników w odpowiednio pojemne segregatory, bo jak w takim tempie Spólki będą zmieniać nazwę to zabraknie miejsca nawet w tzw. archiwum.
    Naciągnięta przez firmę

08.02.2021 17:02

Drodzy pracownicy i nie pracownicy firmy SENDRA . Jeśli jesteście pracownikami ever i macie umowę o pracę i umowę zlecenie, a przebywa liście na zwolnieniu lekarskim-bierzcie póki czas zaświadczenie z firmy że nie wykonywali liście pracy w trakcie swojego chorobowego na umowę zlecenie-przedstawiając zwolnienie chorobowe jest ono wpisywane tylko i wyłącznie w umowę o pracę czyli firmy ever. ZUS traktuję to jako wykonywanie pracy w czasie chorobowego i żąda przedstawienia zaświadczenia o niewykonywaniu pracy .Wszystko jest fajnie dopóki jesteś pracownikiem lub spółka jeszcze istnieje. W moim przypadku spółka Praga już nie istnieje i zdobycie tam jakichkolwiek dokumentów jest niemożliwa.

09.02.2021 09:45

Moja osoba też zetkneła się z nieuczciwością, ale to zupełnie inny temat. Zakładając, że korzystasz ze zwolnienia lekarskiego na umowę o pracę w Ever, to z automatu nie ma Cie w pracy i nie wykonujesz na pewno pracy na tzw. zlecenie, a tym samym nie otrzymujesz wynagrodzenia np. ze spółki SENDRA, a od stycznia 2021 NEW WAY COMPANY, chyba że było inaczej to na pewno będzie to problemem. Nawiązując do otrzymania zaświadczeń i innych dokumentów ze spółek, które już nie istnieją to z własnego doświadczenia wiem, że musisz zwrócić się do spółki HR PROGRES, która zajmuje się tzw. ,, archiwizacją ", bo wiemy że naciągają pracowników na koszty i za każdy papierek który wystawią należy uiścić opłatę. Dostaniesz do domu formularz z instrukcją obsługi i nr. konta do opłaty, prześlesz dowód wpłaty i otrzymasz to co chcesz. Życzę wytrwałości w walce z tą niby firmą bo warto, nawet jak wykonywana była ta sama praca na umowę o prace i dodatkowo była umowa zlecenie, żeby obchodzić podatki i zasilać spólki, które miały pracowników tylko na papierze i żeby funkcjonowały z Prezesami i całym sztabem bliższej i dalszej rodziny to złóż zawiadomienie w formie skargi do ZUS w miejscu gzie wykonywana była praca i w miejscu gdzie mieści się firma czyli w Warszawie, dołączyć stosowne załączniki w postaci umowy o pracę i umowy zlecenie gdzie pokrywają się te same daty i dibrze jest też wskazać kilka osób które pracowały, bądź pracują na dwie umowy, a co najważniejsze, że nigdy nikogo na oczy nie widziałam ze spółki, która zlecała mi pracę.
    Murzyn

29.01.2021 05:18

Firma Ever Grupa w Mławie wykorzystuje pracowników. Przeszło 10 lat na obiekcie- wystarczająco za długo. Powinna wejść na obiekt LG w Mławie nowa firma- nowi pracownicy oraz kierowniczka.
    Pracownica

31.01.2021 18:01

Rozwiń trochę pojęcie wykorzystywania, może obecni pracownicy znowu czegoś nowego się dowiedzą, nie każdy ma tyle odwagi, żeby publicznie poruszać temat co dzieje się na obiektach?
    Pracownik Sosnowiec

29.01.2021 10:51

Pracowałem w tej firmie przez trzy miesiące i gorszej pracy w życiu nie miałem!!!!!!!!!!! Kierowniczka zmieniana co tydzień, wieczne problemy dosłownie ze wszystkim. Kłamstwo, brak jakiejkolwiek kompetencji przełożonych, potrafią oszukać człowieka w żywe oczy!!!!!!! (usunięte przez administratora)

18.01.2021 21:13

PRACODAWCO Zmuszona jestem do poruszenia tematu odnośnie składek. Zostałam ponownie zaszczycona następnym pismem z ZUS, ale teraz chodzi o firmę EVER FS. Proszę wytłumaczyć, bo w odpowiedzi którą ostatnio otrzymałam pracidawca twierdzi, że ZUS błędnie przyjął odprowadzanie składek przez wiekszą ze Spółek i zapewniano, że składki były odprowadzane zgodnie z przepisami przez EVER FS, a z pisma wynika, że zostało wszczęte postępowanie, więc nie udokumentowano, ze EVER FS odprowadzał składki. Proszę jaśniej wytłumaczyć zaistniałą sytuację.

26.01.2021 08:42

Pani Karolino, EVER odprowadza wszystkie składki. W tym przypadku sytuacja jest analogiczna jak w przypadku Ever Cleaning. Wyjaśniamy to. Zapewniamy, że nie ma się Pani czym martwić.

26.01.2021 11:53

Dziękuję za odpowiedź, ale mimo podobieństwa spraw dwóch różnych Spółek, jeżeli można to tak nazwać, ponieważ pracownicy którzy pracują dłużej doskonale wiedzą, że nie chodzi o nic innego jak o zyski dla Ever Grupa, bez względu czy jest to któraś ze Spólek o nazwie EVER, czy chodzi o Spółki wchodzące w sklad grupy kapitałowej i zatrudniające tylko pracowników na podstawie umowy zlecenie, gdzie większa część pracowników jest już zatrudniona na podstawie umowy o pracę w EVER. Takie zatrudnianie pracowników jest bardzo żenujące, co chwilę zmieniane są nazwy Spółek i myślę, że będę dopiero spokojna jak otrzymam pismo z ZUS, że zostało wszystko odprowadzone zgodnie z przepisami, łącznie z moją tzw. pracą na zlecenie, zlecone przez tego samego kierownika, żebym wykonała pracę taką samą jak na umowę o pracę.( jestem w posiadaniu 7 umów zleceń + umowa o pracę, co bardzo mnie śmieszy to to, że chcąc np. zaświadczenie od zleceniodawcy nie ma podanego na pieczątce firmowej kontaktu telefonicznego, ale dzwoniąc na Arkuszową przekierowują od razu do Działu Kadr, albo do Działu Płac i wszystko masz od ręki, ale jak Spólka zmienia nazwę, to niestety akta pracownicze znajdują się w archiwum i Spółka HR POGRES przesyla do wypisania formularze z adnotacją i cennikiem ile trzeba zapłacić za potrzebny dokument.To jest po prostu kpina, pracujesz na jednym obiekcie, od lat pod tym samym kierownictwem, wykonujesz tę samą pracę, masz rozdzielane wypłaty na dwie umowy i jeszcze nasz płacić za to, że p. z Arkuszowej przyciśnie klawisz i potwierdzi, że pracowałaś w Spółce, gdzie nigdy nikogo nie widziałaś na oczy. )

22.01.2021 16:33

Jednak to co tutaj piszą otej firmie jest szczerą prawdą pracownik jest traktowany jak śmieć pomimo dwóch zgłoszeń o stosowaniu mobbingu na obiekcie nikt się tym nie zajmuje pani menadżer jest ponad wszystkim nie znajduje czasu na wyjaśnienie sprawy gdy się do niej dzwoni nie ma czasu informuje pracownika że oddzwoni ale kiedy za rok czy za dwa gdy pracownik informuje ją że zgłosi sprawę do inspekcji pracy znajduje czas na oddzwonienie ale tylko po to by powiedzieć że ma esemesa z szantażem i może sobie zgłaszać pracownik gdzie chce bo ona ma esemesa .Ludzie omijajcie tą firmę z daleka

26.01.2021 08:39

Szanowny Były Pracowniku, bardzo proszę odezwać się do nas bezpośrednio abyśmy mogli zainterweniować - [email protected]
    Zosia

22.01.2021 20:00

Czy te opinie o tym co się dzieje na obiektach są sprawdzane czy to tylko mydlenie oczu bo mimo zgłoszeń pracowników o ich zastraszaniu i szkalowaniu firma nic nie robi czyli ceni sobie kierowników którzy pomiatają ludźmi cytat słów jednej pani kierownik do pracowników ,, zamknąć gęby i zrobić robotę" a jak nie to dowidzenia tak odnoszą się do pracowników bardzo przykre że w dzisiejszych czasach takie osoby pracują na stanowisku kierowniczym

23.01.2021 11:48

Pracowałam kilka dni przymierzając się do etatu, lecz cała firma straciła z końcem roku umowę z dyrektorem obiektu. Jestem bardzo zawiedziona, gdyż bardzo mi odpowiadał tryb pracy w tym obiekcie... Kierownik w moim mieście młody i grzeczny, lecz można by rzec - unikający. Razi mnie co innego, stworzony system, gdzie młodzi ludzie kierują starszymi. Wolałabym starszą osobę za kierownika. Starsi doświadczyli więcej, bardziej ogarniają system, więcej dla nich znaczą rozpoznania na orzeczeniu o niepełnosprawności. Młodzi zaś czytają i nie rozumieją, patrzą i nie widzą... To nie jest wina pojedynczych kierowników, myślę że każdy chce być dobrym na swoim stanowisku. A może mierzę własną miarą? Nie wiem...

26.01.2021 08:38

Pani Zosiu, będąc w posiadaniu podstawowych informacji (dane obiektowe czy dane kierownictwa), weryfikujemy każde zgłoszenie (przed pandemią robiliśmy audyty na obiektach, teraz został nam kontakt wyłączenie telefoniczny/mailowy). Bardzo proszę odezwać się bezpośrednio ([email protected]), przekazując powyższe dane (obiekt, kierownik) - postaramy się wszystko sprawdzić oraz rozwiązać zaistniały problem.
    Xyz

06.01.2021 20:43

Nie docenia firma pracowników. Brak nagród i premii. Wynagrodzenia w miejscu jeśli chodzi o zlecenia. Brak tego co już w większości zapewniają konkurencyjne firmy np prywatna opieka medyczna, karty multisport. Dla równowagi na plus terminowość w wynagrodzeniach.

13.01.2021 14:38

Na skutek przeprowadzonej przez ZUS kontroli ZUS potwierdził, że składki były prawidłowo płacone, jednak stwierdził, że składki te powinny być odprowadzane nie przez firmę z którą miała Pani zawartą umowę, a przez inną spółkę: EVER CLEANING. ZUS, błędnie przyjął, że składki za wszystkich pracowników, powinna była zapłacić największa spółka z grupy, a nie jak wynika z przepisów spółka, w której dany pracownik/zleceniobiorca był/ jest zatrudniony. Spółka EVER CLEANING nie zgadza się z takim stanowiskiem i od decyzji ZUS będzie się odwoływać.

13.01.2021 16:37

Dziękuję za odpowiedź. W danej chwili ZUS wydał decyzje i w piśmie jasno określił, że pracownicy nie zostali zgłoszeni do ZUS, a tym samym EVER FS nie przedstawił żadnych dokumentów potwierdzających zgłoszenia do składek, nawet jeżeli było to pomyłką księgowej. Sprawa jest w toku, pracodawca ma możliwość odwołania i taką informację trzeba było przekazać pracownikom na obiektach. W obecnej sytuacji czekamy na dalszy rozwój sytuacji.
    Wena

13.01.2021 13:59

Dla mnie firma jest ok. Pieniądze zawsze na czas. Pod koniec miesiąca na koncie. Narzekają ci którzy zawsze będą narzekać i na każdą pracę i na każdą firmę to jest kwestia podejścia do pracy i do obowiązków. Pozdrawiam

12.01.2021 12:27

13.01.2021 08:11

Szanowny Madej\Wrobel w celu zweryfikowania problemu proszę o kontakt mailowy na [email protected], przekierujemy Pana dane do kadr oraz płac celem wyjaśnienia.
    Mława

10.01.2021 20:31

Kierowniczka z Mławy zatrudnia swoją rodzinę i nie szanuje pracowników

11.01.2021 09:06

Nic nowego, nie oczekuj na reakcję od firmy, bo własnie od samej góry idzie przykład. Na naszym obiekcie jest to samo rodzina, przyjaciele, znajomi, a co najgorsze połowa z nich ma zawarte tylko umowy i wogóle nie pracują, bo przecież pracę wykona zwykły Kowalski.

13.01.2021 08:09

Dzień dobry, w celu zweryfikowania opisanego problemu proszę o kontakt na [email protected]
    Andrzej

05.01.2021 21:51

Właśnie się dowiedziałem że pracując przez okres ponad 2 lata na umowę o pracę zakład nie odprowadzał składek ZUS itp. Bardzo miła wiadomość.

06.01.2021 19:35

Jako byly pracownik otrzymałam również pismo z ZUS potwierdzające, ze przez kilka lat nie odprowadzano za mnie składek, a nie byłam pracownikiem niepełnosprawnym i po informacji od obecnych pracowników, oni również otrzymali takie same pisma i nikt z nich nie jest pracownikiem niepełnosprawnym. Tak więc umowy o pracę żaden pracownik bez grupy do dzisiaj by nie dostał, ale że kilka lat wstecz ktos dobrze wymyślił, żeby obejść płacenie skladek do ZUS, to zaczeli podpisywać, a tym samym stworzyli ,, dobry wizerunek firmy "

13.01.2021 08:07

Panie Andrzeju, Pragniemy zapewnić oraz uspokoić, że EVER odprowadza składki ZUS za swoich pracowników i zleceniobiorców. Może Pan to potwierdzić logując się do Samoobsługowej Platformy Pracowniczej, kontaktując się z Działem Kadr lub weryfikując dokumenty przekazywane wraz z PIT-11 za lata poprzednie. Służymy też dalszymi wyjaśnieniami dotyczącymi decyzji wysłanych przez ZUS, w tym celu prosimy o kontakt pod numerem infolinii 789 070 410.

05.01.2021 08:44

Witam EVER CLEANING, EVER FS Jestem trochę zdezorientowana pismem z ZUS, ponieważ nie sadziłam, ze pracując od 4 lat nie zostały odprowadzone przez pracodawcę moje i innych pracowników skladki. Wyjaśnienie na obiekcie to kpina, że księgowa sie pomyliła. Czego jeszcze pracownicy się doczekaja, mam wrażenie, że pracujemy nie w Spólce, a jesteśmy mackami ośmiorniczki rodzinnej firmy.
    Klara

07.01.2021 19:57

Ta firma to jedna wielka pomyka. Pracujący tam ludzie traktowani są jak marionetki. Jeśli ludzie nie mają na chleb tkwią w tym bagnie nie mając wyjścia a firma to wykorzystuje niestety. Nie opłacając ZUS składek kpina. Wstydźcie się jak można tak ludzi wykorzystywać

13.01.2021 08:07

Szanowny Pracowniku, Pragniemy zapewnić oraz uspokoić, że EVER odprowadza składki ZUS za swoich pracowników i zleceniobiorców. Może to Pani potwierdzić logując się do Samoobsługowej Platformy Pracowniczej, kontaktując się z Działem Kadr lub weryfikując dokumenty przekazywane wraz z PIT-11 za lata poprzednie. Służymy też dalszymi wyjaśnieniami dotyczącymi decyzji wysłanych przez ZUS, w tym celu prosimy o kontakt pod numerem infolinii 789 070 410.

17.12.2020 10:53

W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie EVER GRUPA? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?

18.12.2020 07:50

Na naszym obiekcie każdy ma dwie umowy np. umowa o pracę+ umowa zlecenie, albo umowa zlecenie + druga umowa zlecenie np. Czysty Efekt i pieniążki są dzielone na dwie umowy. W obecnej sytuacji od dłuższego czasu nikt więcej dni w miesiącu nie pracuje, a dziwnym zbiegiem okoliczności i tak kilka osób ma rozdzielane wypłaty, trochę dziwne, a zarazem piękne, że kierownicy tak doceniają i za darmo płacą.
    Klara

30.07.2020 13:24

Ta firma oszczędza na wszystkim brakuje wszystkiego. Nie można się doprosić. Rękawiczki pod wydział albo sami żeby pracownicy kupowali. To co się wyprawia to żenada tu pracownik liczy się najmniej tylko kasa

29.09.2020 16:20

Może dla tego, że jest ogromny obiekt, a samo zmniejszenie liczby pracowników nie wpływa na jej zarzadzanie, pracę tak samo trzeba wykonać.
    Skorpion

16.12.2020 21:55

Pierwsze słyszę pracuję rok u Michała i nic nie brakuje .

09.12.2020 22:16

Co do Firmy naprawdę super 5+. Ale mam jedną uwagę Pani Dyrektor nie napiszę nazwiska. Dała wypowiedzenie w jednym punkcie i nawet nie raczyła nikogo poinformować że za trzy tygodnie w okresie zimowym wszyscy tracimy pracę!! Gdzie tu ludzkość tej firmy. Święta, Nowy rok. Dziękujemy za rzetelność i naprawdę życzymy Pani Dyrektor żeby ją też postawiono w takiej sytuacji!!

16.11.2020 13:17

Proszę odpowiedzieć dlaczego w związku z obecną sytuacją zamknięcia galerii handlowych, bez jakiej kolwiek informacji ze strony kierownictwa, osoby zatrudnione na umowe zlecenie pracują wychodzi z obecnego grafiku tylko kilka dni w miesiącu, gdzie po wprowadzeniu zaostrzeń informowano nas, że praca będzie dla wszystkich, a w praktyce wygląda to tak, że pracy nie ma dla pracujących na zlecenie i do tego nie ma informacji czy przysługuje postojowe, czy firma przystępuje do tarczy, a może przysługuje pomoc z poprzedniej tarczy? Proszę o odpowiedź, która rozwieje wątpliwości wielu pracowników, a tym samym nie wszyscy pracujący na zlecenie są emerytami i dorabiają sobie w ten sposób, a wręcz przeciwnie, dla większości jest to jedyne źródło utrzymania siebie i rodziny.

05.11.2020 18:53

Warszawa. Horizon Plaza. Pani Kierownik Beata Święta kobieta. Polecam pracę.
    M. Dz.

04.11.2020 15:55

Pracuję 3 miesiące z Panem Michałem Wajerakiem. To człowiek przez duże C, kompetentny i uczciwy. Zawsze miły, uśmiechnięty i skory do pomocy. Po złych doświadczeniach w poprzedniej pracy jestem pod wrażeniem. Jednak można być przełożonym i pozostać dobrym człowiekiem. Oby takich było więcej.
    W. T

31.10.2020 15:16

Pracuję z kierownkiem Panem Michałem od roku w Lublinie. Jestem bardzo zadowolona , że trafiłam na tak wspaniałego człowieka. Ma odpowiednie podejście do ludzi. Zawsze życzliwy i pomocny jest. Dba o dobro pracowników. Polecam wszystkim pracę pod jego kierownictwem.
    Mariola

02.11.2020 21:46

Zgadzam się , znam Pana Michała Wajeraka już długo, i zawsze bardzo dobrze się z nim pracowało . Do dzisiaj bardzo miło wspominają go pracownicy z Leclerc na Zana w Lublinie , a pracowaliśmy razem w amluxie jakieś 7 lat temu .

03.11.2020 15:00

No nareszcie więcej informacji o p. Michale, niesamowite że pracował kiedyś w Amluxie, bo raczej osoby tam pracujące są tak dobrze szkolone żeby wiedzieć jak wykorzystać pracownika w 100% żeby wspinać się po szczeblach kariery zajmowanych stanowisk, nie mając pojęcia o niczym więcej jak czubek własnego nosa i jak to zrobić żeby szybko się dorobić zanim skończy się kontrakt. Myślę, że albo jest jakimś wyjątkiem, albo tak dobrze potrafi się maskować, żeby ogół pracowników zawsze potwierdził , że jest super kierownikiem. Tak bylo, jest i będzie, że kto dostanie władze zapomina od czego sam zaczynał, a podsumowujac Ever dorównał Amluxowi, a może nawet prześcignął w wykorzystywaniu i oszukiwaniu pracowników.Trening czyni mistrza, a mogę coś o tym napisać, bo w naszej kadrze zarządzającej też mamy byłych pracowników z Amluxa, którzy za jakiś czas przekażą swoją wiedzę innej firmie, a na końcu tak trochę w formie żartu, ktoś kiedyś dostanie nagrodę za całokształt osiągnięć dla firmy.

02.11.2020 10:06

Czy te opinie które są pisane są sprawdzane na obiektach o których się pisze!!!!! Bo chyba nadal jest tak samo.... Ludzie nie kompetentni na stanowiskach jak we Wrocławiu Renoma ...

Zostaw merytoryczną opinię o EVER GRUPA