3.6/5

• Poznajmy się!
  • Nasza historia
  • Nasze wartości
  • Dlaczego my?
  • VanKing w pytaniach i odpowiedziach
  • Nasze inicjatywy
  • Nagrody i wyróżnienia VanKing
  • Galeria

Poznajmy się!

Nasza historia

Nasze wartości

Dlaczego my?

VanKing w pytaniach i odpowiedziach

Nasze inicjatywy

• Staniątki
  • Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki
Kraków - CELKAR Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o VANKING CELKAR GROUP P.S.A.

Opinie o VANKING CELKAR GROUP P.S.A. Niepołomice

Nie przegap nowości o VANKING CELKAR GROUP P.S.A.!

Pytanko

06.05.2024 10:24

Witam chciałem zapytać o zarobki magazynier operator wózka? Tak plus minus ile jest bo widzę ogłoszenie jest dalej czy jest w okolicy 4000zl? Prosze o info
    Normalny gość

05.07.2024 10:25

Zapomnij o 4 tys jak nie robisz nadgodzin i sobót a juz na pewno powyżej 4. Tu trzeba na prawde ciężko harować aby do 4 jako magazynier dobić, wózkowi mają tylko minimalnie lepiej ale tam wózkowy nie jeździ tylko wózkiem, robisz co to inni z tym że głównie na wózku, tak samo zbierasz, pakujesz i masz nieoficjalny akord (bo o ile na umowie nie masz akordu to na każdej 2 zmianie masz tempo, tempo i tempo)
    Lores

08.08.2024 09:58

Nie ma podziału na operatora ? Ciągle widzę ogłoszenia, teraz są uczniaki za małe pieniądze ( zakładu nie stać )
    Letti

25.07.2024 20:10

Może warto nauczyć "kierowników zmian" jak używać systemów, wms lub ERP. Nie tylko analogiczne klikanie.
    Ld

25.07.2024 20:41

A szkolenie przeprowadzi uwaga, kto ? (usunięte przez administratora) dawno odszedł, w IT teraz prezentują się świetnie. Niech zabierze ze sobą tą wiedzę ;) 12 lat blisko to dużo.
    Julita

24.04.2024 06:10

Hej, ktoś napisał jeszcze niedawno, że podobno nikt nie wie jak liczona jest premia. Czy to prawda? chłopak interesuje się ofertą dla operatora wózka widłowego. w niej również wpisana jest premia wynikowa i chcieliśmy po prostu się rozeznać w warunkach. Jakie wychodzą normy?

24.04.2024 12:50

Dzień dobry, jeżeli chodzi o premię, to pracownicy są poinformowani o ogólnych zasadach ich naliczania, dodatkowo mogą podejść do przełożonego i przeanalizować rozliczenie w razie niejasności. Po ostatnich wpisach z pracownikami magazynu zostały przeprowadzone spotkania na których poruszyliśmy min. kwestię premiowania. Obecnie z przedstawicielami pracowników prowadzone są wspólne prace nad zmianami w systemie premii i wynagrodzeń. Co do warunków, zapraszam do wysłania CV, podczas rozmowy są one przedstawiane. pozdrawiam, Barbara Budzowska VanKing Celkar Group P.S.A.
    Normalny gość

04.07.2024 17:09

Bo oni sami tego nie wiedzą, system opiera sie o kilkanaście czynników liczonych chyba przez jakiegoś bota bo nie da się ustalić za co jest konkretnie premia i ile sie jej dostanie za daną jakość pracy. Nie (usunięte przez administratora) w weekendy o które sie trzeba prosić bo tylko swoi dostają soboty i nadgodziny to pomaż sobie o 4 tys na rękę ;)
    AAA

06.05.2024 17:23

Dobrze rozumiem z oferty dla magazyniera / operatora wózka widłowego, że jeśli uprawnienia na wózki są mile widziane to na spokojnie można je wyrobić na miejscu? zastanawiam się czy jeszcze jakieś kursy są prowadzone? planuje aplikować, liczę na rozwój

08.05.2024 11:33

Dzień dobry, proces rekrutacyjny dobiega końca. Natomiast w tej rekrutacji poszukiwaliśmy osób niemających uprawnień na wózki widłowe czyli Magazynierów, ale również osoby mające uprawnienia. Wtedy jest to stanowisko Magazynier/Operator wózka widłowego. Co do kursów, to organizujemy najczęściej dla grupy pracowników, ale indywidualnie również podchodzimy do tematów :). Całość kursu jest finansowana przez firmę :) pozdrawiam, Barbara Budzowska VanKing Celkar Group P.S.A.
    Król Maciuś 1

22.02.2024 09:47

Nie ma to jak pracować kilka lat w firmie i zarabiać te same pieniądze co nowy pracownik który dopiero zaczyna, widać że firma docenia stałych pracowników
    Mr. Snack

22.02.2024 18:46

Kilka miesięcy temu na zebraniu powiedziała Pani z działu HR że będą chcieli zrobić coś z tym żeby ludzie z większym stażem nie odchodzili oraz że zadbają o nich. Do tej pory nic się nie zmieniło.
    Stach

02.04.2024 10:58

Podobno nową ideą firmy jest zatrudnianie młodych osób , bo starzy cytuje "domagają się kasy". Także 2-3 lata popracujesz i nara.

21.03.2024 06:13

Cześć, jakie stanowiska zazwyczaj udaje się załapać podczas tej aplikacji spontanicznej na stronie? zastanawiam się które najczęściej są wolne i w miarę uniwersalne. Chciałem przejrzeć oferty, lecz teraz nie ma żadnej i w dodatku zastanawiam się czy ta spontaniczna aplikacja jest aktualna? Ma datę „26.08 - 31.08”

21.03.2024 08:35

Dzień dobry :) to nie jest spontaniczna rekrutacja. Dzięki temu kandydaci mają możliwość złożenia CV w każdym momencie, nie czekając na otwarcie nowych rekrutacji. Jeżeli otwieramy nowy projekt rekrutacyjny, to wtedy mając taką bazę CV przeszukujemy najpierw, czy ktoś byłby odpowiedni na to stanowisko i z takimi osobami się kontaktujemy :). Co do aktualnych ofert pracy, to dobrze Pani/Pan zauważył, na ten moment nie ma wolnego wakatu. pozdrawiam, Barbara Budzowska VanKing Celkar Group P.S.A.

23.02.2024 14:50

Makumba

24.02.2024 09:05

Żeby pójść do HR albo przełożonych musieliby mieć poza odwagą także chęć do zmian i swoje propozycje. Im chodzi tylko o zamęt i psucie atmosfery nic wiecej oby ktoś umożliwił im sprawdzenie jak super pracuje się w innym miejscu
    Ivar Van

19.02.2024 23:11

Witam. Czy jako pracownicy możemy się spodziewać badań rynku wynagrodzeń i co za tym idzie podwyżki płac w maju/czerwcu jak to było do tej pory co roku? Praca za prawie minimalną krajową mi się nie uśmiecha.
    Dwukropek uśmiech

20.02.2024 10:59

Przecież dopiero co "wywalczyli" po 300zl. Zakładam, że byli niczym Tomy Lee Jones w ściganym. Płaca jaka jest, każdy widzi. Rodzaj pracy też każdy z nas zna. Człowiek "rurka pcv" skupia się na bzdetach, zamiast skupić się na wyjmowaniu wahaczy/tarcz ze skrzyni w regale paletowym, gdzie trzeba nurkować za częściami mają nad głową belkę. Ledwo co się wyleczyłem, a już ponownie byłem u lekarza. Nikt nie wie jak jest liczona premia. Czy liczy się waga paczki wysłanej, czy waga którą pokazuje paker (a 40% asortymentu ma albo źle wpisaną, albo nie ma jej wogóle) Skoro chcą zwiększyć asortyment to gdzie go pomieszczą dla osób do zbierania? Powinni też zatrudnić więcej ludzi, a tu chodzą słuchy, że pracownicy odchodzą. Chcą by marka była "wiodąca", a opakowania części które przyjeżdżają wyglądają jak by po nich słoń przebiegł. A wiadomo, że człowiek kupuje też oczami. Gdyby mi dali w sklepie tarcze, która ma pognieciony/potargany/zmiażdżony karton to od razu bym odmówił. To grozi wypadkiem na drodze
    Magazynier

20.02.2024 18:29

Raczej 99% opakowań jest ładnych .Jak widzisz jakieś które cię w oczy kole zawsze możesz zanieść na dział przepakowania.Jeśli tak ciągle musisz chodzić do lekarza to może należy pomyśleć o jakieś pracy umysłowej ?.Mamy XXI możliwości masz dużo a nie wylewać żale jak to Ci źle .
    pan Maruda

26.01.2024 07:19

Kim dla firmy jest doświadczony pracownik?
    Albert

16.02.2024 19:03

Jak kilkadziesiąt osób zwolnionych ostatnio z dnia na dzień.

19.02.2024 11:14

Powyższa informacja jest nieprawdziwa. Wszystkie informacje dot. firmy przekazywane są pracownikom na wewnętrznym forum, a także przez przełożonych. W razie wątpliwości zapraszamy do działu HR. Pozdrawiamy, Dział HR
    MagnetiMarelli

26.01.2024 10:33

Ile zarabia u was doświadczony magazynier z uprawnieniami na wózki?

26.01.2024 10:45

Dzień dobry, jeżeli chodzi o wynagrodzenia to są oparte o badanie wynagrodzeń, które jest robione co roku. W związku z czym, jeżeli jest Pan/Pani zainteresowany/a tym stanowiskiem prosimy o kontakt bezpośredni, lub przesłanie CV, gdzie podczas rozmowy rekrutacyjnej temat wynagrodzeń jest omawiany :) pozdrawiam, Barbara Budzowska VanKing Celkar Group P.S.A.
    maczo398

29.01.2024 19:59

więcej niż 4500 mniej niż 4600 brutto.. ;) w mojej opinii szalu nie ma zwazajac na to że już w styczniu jest info że rok "zapowiada się ciezko dla firmy"

26.01.2024 05:54

Czy Koordynator dalej ma Fiata Tipo? : ) Jeszcze w czerwcu zeszłego roku tak napisano. Jakiś czas temu pokazała mi się oferta na to stanowisko widnieje na pewnym portalu. Ciekawi mnie liczba potrzebnych osób skoro ogłoszenie zostało dodane? Występuje rozwój w tym zakresie? Czy z perspektywy tego stanowiska możliwe są jakiekolwiek awanse?

26.01.2024 09:44

Dzień dobry, rekrutacja została zamknięta w zeszłym roku i na tym stanowisku pracuje osoba wyłoniona z rekrutacji :). W dziale na ten moment są 2 osoby. Jeżeli znalazł Pan/Pani gdzieś aktualne ogłoszenie, to proszę o informację, wtedy je usuniemy :) pozdrawiam, Barbara Budzowska VanKing Celkar Group P.S.A,
    makumba

18.10.2023 21:06

bardzo legitna praca na mgazynie, luxus ludzie i atmosfera
    Gilberto

06.10.2023 21:09

Witam Jakie auto otrzymuje przedstawiciel handlowy???
    Geralt z Rivii

10.10.2023 21:16

Głównie Fiat Tipo ale też są Renault Megane, Opel Astra, Skoda Octavia.

11.10.2023 10:08

Dzień dobry, na ten moment, patrząc na rekrutację którą mamy teraz otwartą, to jest to Fiat Tipo :). pozdrawiam, Barbara Budzowska VanKing Celkar Group P.S.A.

07.10.2023 09:27

Jak wygląda ustalanie grafiku dla pracownika Młodszy Specjalista ds. E-commerce? Chodzi mi o to że dają tyb hybrydowy. I czy taka osoba sama sobie ustala kiedy pracuje z domu? Czy trzeba wcześniej w grafik wpisać te dni domowe i biurowe? Jakiś przełożony o tym decyduje?

11.10.2023 10:07

Dzień dobry, jeżeli chodzi o grafik, to jest to do ustalenia z kierownikiem. Natomiast jesteśmy bardzo elastyczni, więc nie ma problemu z dogadaniem się :) pozdrawiam, Barbara Budzowska VanKing Celkar Group P.S.A.

17.08.2023 07:38

Firma rekrutuje na stanowisko do HR. Kiedy kiedy kandydaci będą informowani o wynikach?

18.08.2023 10:17

W jakich terminach przewidywana jest odpowiedź dla kandydatów?

18.08.2023 10:37

Dzień dobry, większość kandydatów otrzymała informacje mailową odnośnie procesu rekrutacyjnego. Proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny, jeżeli Pan/i go nie otrzymał/a. pozdrawiam, Barbara Budzowska tel.: 602 782 788 e-mail: [email protected] Vanking Celkar Group P.S.A.
    Kokos

22.06.2023 14:44

Hej. Czy ktoś wypowie się nt. pracy w księgowości? Jaki jest zespoł? Jak przebiegała rekrutacja?????

17.07.2023 10:29

Dzień dobry, ja mogę się wypowiedzieć od strony osoby, która prowadzi rekrutacje i ma z działem księgowym do czynienia na co dzień :). W dziale księgowości jest w tym momencie 7 osób. Zespół składa się z Głównego Księgowego, Lidera Zespołu Księgowości oraz Księgowych. Każda z osób w tym dziale jest bardzo sympatyczna i miła. Niezwykle pomocni z dużą wiedzą, nie odeślą "z kwitkiem" tylko pochylą się nad tematem i pomogą :). Co do procesu rekrutacyjnego, wygląda następująco: Analiza CV- krótka rozmowa telefoniczna- spotkanie w firmie z Głównym Księgowym i ze mną gdzie rozwiewamy wszelkie wątpliwości jednej jak i drugiej strony :). Po spotkaniu ofertujemy kandydata i czekamy na pozytywną odpowiedź :). Pozdrawiam, Barbara Szostak VanKing Celkar Group P.S.A.
    Kierownik

30.06.2023 13:03

Jaki samochód służbowy przysługuje na stanowisko koordynatora ?

17.07.2023 10:17

Dzień dobry, na ten moment jest to Fiat Tipo :) pozdrawiam, Barbara Szostak VanKing Celkar Group P.S.A.
    Gra2987

22.03.2023 21:06

Uważam, że firma daje możliwość rozwoju, w zależności jak go wykorzystamy. Polecam. Fajna współpraca.
    Capo do tutti capi

23.03.2023 11:58

Odpowiadam sobie ale to bardziej dokładka. Bo widzę że te nasze komentarze tu coś dają bo i brygadziści stali się wyrozumiali a i kultura w ich wypowiedziach zagościła i spokój i poszanowanie drugiego człowieka mam nadzieję że nie jest to jakaś świąteczna akcja tylko zostanie to z nami na dłużej
    Papa Don Juan

13.07.2023 22:05

@Capo do tutti capi im głębiej w las tym więcej drzew, a im głębiej się wchodzi w ciemność tym więcej szamba. Idą zmiany i to co piszesz jest teraz normą. W tej firmie ( w sumie jak w każdej) liczą się znajomości, a nie wiedza, zaangażowanie i predyspozycje w codzienne obowiązki. Wystarczy zobaczyć jakie kwalifikacje zawodowe mają "ci" na "górze" aby przekonać się, że wszelakie zapewniania szefostfa (tak powinno być szefostwa...ale niczym się nie różnią od typowego janusza biznesu) są niczym innym jak słowami obecnie panujących polityków. Za niedługo w tej firmie będą takie same warunki jak u większej konkurencji...czyli masz tyrać, sukcesy są przepisywane menagerom/team leaderom, a wszelakie "porażki" są tylko i wyłącznie spowodowane przez pracownika.
    ducato

06.06.2023 20:48

Czy ktoś jest/był franczyzobiorcą i może się wypowiedzieć?

23.03.2023 08:19

23.03.2023 19:51

Co masz na myśli pisząc podwójne standardy ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w VANKING CELKAR GROUP P.S.A.?

Kontakt - VANKING CELKAR GROUP P.S.A.

Podłęska 25 32-005 Niepołomice

Branże: Części i akcesoria samochodowe

NN

22.03.2023 08:33

Kontakt z przełożonym od jakiegos czasu jest bardziej niż beznadziejny. Zawsze czegos na magazynie brakuje, bo "ktos" zapomina zamowic, mimo że pracownicy sie upominają. Często odpowiedź na proste pytania pojawiają się w ostatniej chwili, jeśli w ogóle ktoś raczy odpowiedzieć. Coś mi sie w środku dzieje jak za kazdym razem slysze hasło "sprawdzę i ci powiem", bo wtedy już mam pewność że muszę łazić i się przypominać przez kolejne x czasu. Mocno wpływa to na relację pracownik - przełożony. +polecam nie przyjezdzac (usunięte przez administratora) do firmy
    NN

22.03.2023 16:59

Żeby nie było, ze chodzi mi o pracownikow, ostatnie zdanie odnosi się do konkretnej osoby. Kto wie ten wie
    Reni

22.03.2023 19:55

Nie zgadzam się

09.03.2023 19:38

Witam czytając wszystkie opinie i dużo pytań na co poniektóre pozwolę sobie odpowiedzieć jako pracownik. Jestem od niedawna z załogą z VK i na ten moment mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolona mimo że nie pracuje tam długo. Praca jest w fajna zdarza się że jest cięższy dzień i siłownia gwarantowana ale w pozytywny sposób, atmosfera w pracy jest przyjazna mimo tego że spotkałam już ludzi którzy mieli jakiś problem stworzony z nikąd ale nie wybierasz z kim pracujesz to są ludzie. Kierownictwo ma naprawdę fajne podejście do pracownika zawsze starają się załatwić wszystko dobrze i z każdym problemem można podejść powiedzieć zapytać a oni pomogą jak mogą dawno nie spotkałam się z takim zainteresowaniem kierownika co jest bardzo dobre i nawet powiedziała bym że motywujące bo nie ma najmniejszych obaw że zostaniesz spławiony nie wysłuchany albo po prostu przytaknięte na Twoje problemy pytania wręcz odwrotnie. Mimo sytuacji które mnie spotkały mój brygadzista wstawił się za mną i nie pozwolił na takie sytuacje nawiązuje do tego że tam każdy stoi za sobą. Można wypić kawę można wyjść zapalić bez najmniejszego problemu oczywiście jak się wychodzi w granicach normy a nie co 30 minut. Podsumowując jest tam przyjaźnie miło przychodzi się do pracy, kierownictwo profesjonalne podejście do pracownika, nie ma żadnego (usunięte przez administratora) jak to na magazynach bywa, tam po prostu robisz swoje wiesz co robisz i robisz bez stania nad Tobą kontrolowania Cię co daje dobrą swobodę oczywiście jeżeli pojawi się błąd w Twojej pracy np. pomyłka w jakiejś części to zostaje wytłumaczone w sposób łagodny i taki żebyś nie przyjmował stresu na siebie że coś "zawaliłeś" szybko sprawa zostaje wyjaśniona i pouczenie żebyś dokładniej patrzył na zamówienie. Polecam każdemu kto chce dołączyć do spokojnej pracy i w miłej atmosferze. Cieszę się że mogę pracować w tak świetnej załodze VanKinga. Polecam????

15.03.2023 16:52

Jako były pracownik mogę stwierdzić,że na początku przez pierwszy miesiąc jest fajnie,aczkolwiek z dnia na dzień poznaje się tą firmę z każdej strony... Niestety z gorszej. Zmianowi mają wiele twarzy, mobbingują pracowników na każdym kroku. Siedzenie na kamerach przez 8h i upominanie za rozmawianie co jest dla mnie śmieszne... "Miła i rodzinna atmosfera" tak mówiono mi na rozmowie kwalifikacyjnej gdzie jest to nie prawdą! Premia uznaniowa czyli można by rzec "kogo kierownik bardziej lubi" -działa niestety to na tej zasadzie. System wynagradzania jest kompletnie fałszywy do tego co było na rozmowie przed przyjęciem. Zmieniłem pracę po niedługim czasie, ponieważ psychicznie człowiek "wysiada" żarty zmianowych ze słabszych pracowników zamiast pomóc... O kierownictwie mogą powiedzieć, że są pomocni ale jeśli tylko coś wymagali odemnie oraz na swoją korzyść, ponieważ w zamian nie szło nic się dowiedzieć ani uzyskać jakiej kolwiek pomocy.

16.03.2023 14:06

Bardzo zaniepokoiły nas przesłane informacje. Nie otrzymaliśmy do tej pory żadnych niepokojących zgłoszeń a prowadzimy regularne rozmowy z pracownikami oraz badania zadowolenia z pracy. Od razu rozpoczęliśmy postępowanie wyjaśniające, ponieważ bezpieczeństwo pracowników jest dla nas priorytetem. W niepokojących sytuacjach zawsze można przyjść do działu HR i zgłosić sprawę. Wobec przesłanych we wpisie zarzutów chcemy zadbać o bezpieczeństwo pracowników, jak i zweryfikować, czy nie doszło do pomówienia. Proszę pamiętać, że mobbing jest przestępstwem i oskarżenie musi opierać się na konkretnych informacjach i dowodach. Bardzo proszę wobec tego o kontakt bezpośrednio z naszym działem ( [email protected] ) w celu przedstawienia szczegółowych informacji, żebyśmy mogli adekwatnie zareagować. Odnosząc się do wskazanych informacji dotyczących systemu premiowego – na magazynie obowiązuje premia wydajnościowa, która opiera się na obiektywnych kryteriach (zależnie od stanowiska, to m.in. ilość zrealizowanych linii przyjęć, ilość sztuk oraz waga wydanego towaru, ilość zrealizowanych dokumentów). Kontrola wyników odbywa się poprzez analizę wskaźników w systemie (na bazie danych z czytników), co zapewnia obiektywizm i nie opiera się na analizie nagrań monitoringu ani uznaniowym przyznawaniu premii przez przełożonych. Jeżeli miał Pan/Pani negatywne odczucia dotyczące pracy u nas, to jest mi z tego powodu bardzo przykro i z pewnością jest to dla nas sygnał, by starać się jeszcze bardziej. Liczę, że w obecnej pracy czuje się Pan/Pani dobrze. Życzę sukcesów i dziękuję za przekazaną opinię
    Wiktoria

24.01.2023 22:07

Firma szuka Przedstawiciela Handlowego :) Czytam ogłoszenie i niby na papierze wychodzi, że to idealne stanowisko dla mnie. Ale wiecie jak jest, w praktyce wychodzi często co innego. Ktoś może był na rozmowie albo pracuje w firmie i opowie więcej szczegółów o pracy tutaj? Co myślicie?
    Ph

14.02.2023 15:15

Firma ma dobrą atmosferę , spoko narzędzia pracy , niestety realia sprzedaży części do aut dostawczych z logistyka kurierem są dość ciężkim kawałkiem chleba . I realizacja planów jest o wiele cięższa niż w multibrendach . Praca raczej dla osoby z doświadczeniem oraz pomysłem na siebie . Jest zupełnie odmienna od pracy w hurtowniach typu Hart, Intercars , autopartner itp .

14.02.2023 10:43

Przez 4 lata gry udawało się zdobywać 3 miejsce (dwukrotnie), 2 miejsce (dwukrotnie), ale upragnione 1 miejsce przyszło dopiero w styczniu 2023! W finale spotkaliśmy się z drużyną PNH. Mecz był bardzo wyrównany, drużyna przeciwna postawiła trudne warunki i do ostatniej minuty meczu szala wyniku mogła przeważyć się na każdą ze stron. Ostatecznie wygrywamy to spotkanie 59:56 i medale w kolorze złotym zawisają na szyjach dzielnych Wikingów.
     W bieżącym sezonie drużynę reprezentowali:

• Jacek Feldman,

• Damian Marcinowski,

• Oliver Vincent,

• Krzysztof Karczmarczyk,

• Krzysztof Szlosek.

Statystyki z bieżącego sezonu:      https://basketballbusinessleague.pl/team/vanking/"> https://basketballbusinessleague.pl/team/vanking/.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Dorian

04.07.2022 12:34

Opinii na temat pracodawcy jak na lekarstwo za to dział HR zrobił sobie z "go work" miejsce do pushowania propagandy sukcesu i ogólnej wspaniałości VK. Nie bez powodu widać ten dział tak spuchł ostatnimi czasy. Ktoś celnie w tych nielicznych pozaHeRowych opiniach napisał "skórka ładna ale miąższ zepsuty". Mantrą firmy jest ciągłe powtarzanie jej pracownikom, że w VK jesteśmy wszyscy fajni, istotni, lubimy się itd. Taka socjotechnika na większość działa, bo kto nie lubi pochlebstw? Moment przejrzenia na oczy przychodzi jednak dość szybko i nagle się okazuje, że ani zarobki nie są najlepsze, ani Ci wszyscy wspaniali współpracownicy w teorii żyjący w harmonii nie są wystarczająco kompetentni, przyjaźni i szczerzy. Wszystkie nieprawidłowości oraz przykre rzeczy, które nierzadko spotykają pracowników są przemilczane/ignorowane/nie rozwiązywane po czym kierownictwo znów przystępuje do laudacji na temat wspaniałości tego przybytku. Pracuje tu wiele wartościowych ludzi, ale niekompetentnych karierowiczów i odklejeńców których największą cnotą jest bycie wiernym i na każde zawołanie również bez liku.

11.08.2022 18:27

Jak dla większości firm i dla większości ludzi, początek roku był trudnym czasem. Również dla nas, firmy opierającej sprzedaż również na rynkach wschodnich, analizującej poziom inflacji i kursy walut. Rozmawiamy z Wami (pracownikami) i wiemy, że to wszystko niepokoi, czasem skłania do zmian. Dlatego spotykamy się z Wami i przedstawiamy dane finansowe, byście wiedzieli, że możecie czuć się bezpiecznie na pokładzie. Jako osobie zarządzającej HR ze smutkiem patrzę na każde odejście z firmy, niezależnie od tego, po czyjej stronie była decyzja o rozstaniu. W zespole HR w 2022 roku rozstaliśmy się z 2 osobami , co może niepokoić i przyjmuję z pokorą odpowiedzialność za uwagi, jakie to wywołuje. Mimo zmniejszonego składu dalej działamy i zapraszamy do rozmów, jeśli coś Was niepokoi. Przyjmujemy krytykę, bo z pewnością obecne czasy są wyzwaniem dla wszystkich i uczymy się w nich działać najlepiej jak się da. @Jakob, przyjdź do nas na kawę, pogadamy jak jest Twoim zdaniem i co zrobić, byś sam mógł upewnić się jak jest. Miłego popołudnia, Ariadna Leśniewska, Dyrektor HR
    KS

24.01.2023 15:47

Jest odpowiedzią na problem postawiony przez niezadowolonego człowieka. Jest to odpowiedź stonowana a jednocześnie zawierająca ważne i konieczne dla obrony wizerunku firmy, elementy.

23.08.2022 17:28

VanKing Celkar Group Sp. z o.o. ma teraz aktualne oferty pracy w Wrocław. Czy ktoś z pracowników może powiedzieć, czy warto tutaj pracować i czego spodziewać się na stracie w temacie warunków pracy?

16.12.2022 13:43

Dzięki bardzo za miłe słowa. To wspaniale, że miło wspominasz lata spędzone u nas! Wszystkiego dobrego! Pozdrowienia od załogi!

22.12.2022 15:45

Oczywiście odpowiedź nie jest prosta, bo to zależy od doświadczenia i kompetencji wybranego kandydata. Aby precyzyjnie odpowiedzieć zapraszam do kontaktu przez adres [email protected] . Proszę przesłać to pytanie i Pana numer telefonu, to chętnie porozmawiamy telefonicznie i przedstawimy widełki przy określonym doświadczeniu i formie umowy.
    Wiktoria

24.11.2022 19:25

Firma szuka aktualnie przedstawiciela z językiem niemieckim. Ktoś orientuje się jak wyglada rekrutacja? Pytają o coś konkretnego? Może jakieś rady od pracowników? :D
    Łukasz

13.12.2022 18:26

Bądź po prostu sobą, mów szczerze i na luzie???? Rozmowa luźna z zakresu asortymentu i brendu. Przygotuj się z czego słynie firma, kto jest klientem itd????

18.07.2022 13:40

Kajaki, wielogodzinny spływ w towarzystwie znajomych i satysfakcja z przebytych kilometrów. A było ich 10! Nasz spływy kajakowy był ucztą dla Vikingów - miłośników aktywnego wypoczynku!
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Zdjęcie 5
    Zaciekawiony

25.11.2022 14:40

A ten, konkretny wyjazd z fotografii??? Jak był rozliczany? ile procentowo pracownik musiał pokryć?
    Łukasz

13.12.2022 18:14

Potwierdzam słowa, miałem okazję być na takich wyjazdach i za wszystko płaciła firma VanKing.

04.08.2022 11:04

Czy w VanKing Celkar Group Sp. z o.o. obowiązuje nienormowany czas pracy? Czy Asystent Personalny (ekspert) umożliwia pracę zdalną? Jest ogłoszenie z 10 lipca na GoWork.pl.

12.08.2022 13:33

Dzień Dobry , jeżeli chodzi o stanowisko Personal and Executive Assistant to Management to stanowisko ma elastyczny czas pracy. Umożliwiamy jak najbardziej pracę hybrydową. Chcemy, aby osoba pojawiała się w biurze, dzięki czemu kontakt ze współpracownikami będzie na pewno na innym poziomie niż tylko poprzez spotkania online :). Praca z domu ma również wiele plusów. Dla każdego te plusy będą inne, od możliwości większego skupienia się, braku dojazdu i zaoszczędzeniu czasu po dłuższy czas na spanie ;). Dla nas najistotniejsze jest to, aby osoba dobrze się czuła w organizacji i na swoim stanowisku, w związku z czym jesteśmy bardzo elastyczni :). pozdrawiam, Barbara Szostak, Specjalista ds. HR
    Zainteresowany

25.02.2022 13:31

Czy firma oferuje pracownikom jakieś benefity pracownicze ?

05.07.2022 14:27

Tak:) Nasi pracownicy mają dostęp do platformy multikafeteryjnej, z której wybierają to co jest dla nich ważne. Mamy benefity cykliczne oraz jednorazowe Benefity cykliczne: • Opiekę medyczną • Kartę sportową • Ubezpieczenie grupowe Benefity jednorazowe: dostępne z szerokiej puli oferowanej przez dostawcę platformy multikafeteryjnej, takie jak np. bilety na różnego rodzaju wydarzenia, rabaty, promocje, zniżki i wiele innych.
    cK big

11.02.2022 20:35

szukają w Kielcach jelenia za 2800 netto na wlasnej działalności jako PH. (usunięte przez administratora)

14.02.2022 08:38

Witam serdecznie, warunki współpracy na stanowisku Przedstawiciel handlowy O. Kielce są inne. Nie wiemy skąd ma Pan/Pani takie informacje, skoro na rozmowach rekrutacyjnych nie było wzmianki o tego typu warunkach. Zapraszam do kontaktu w celu rozwiania wszelkich wątpliwości a osoby zainteresowane tym stanowiskiem o złożenie CV :). pozdrawiam, Barbara Szostak tel.: 602 782 788 Specjalista ds. HR VanKing Celkar Group Sp. z o.o.

12.01.2022 17:52

Braliście udział w procesie rekrutacji na stanowisko Analityk Sprzedaży w VanKing Celkar Group Sp. z o.o.? Jak wyglądało spotkanie z przedstawicielem przedsiębiorstwa? Na co powinny zwrócić uwagę osoby, które rozważają złożenie swojej aplikacji?
    Ariadna Leśniewska Dyrektor HR

12.01.2022 18:55

Proces wyboru kandydata na stanowisko Analityka Sprzedaży już w zasadzie jest zakończony. Czekamy na wybraną osobę, która kończy właśnie okres wypowiedzenia. Jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy, to w dniu podpisania umowy przez nowego pracownika ogłoszenie będzie zamknięte. Jeśli jednak interesuje Pana/Panią stanowisko analityka w naszej firmie, to będę wdzięczna o kontakt pod adresem [email protected] , ponieważ będziemy wzmacniać analitycznie również inne działy, więc może się pojawić perspektywa współpracy. Co do procesu rekrutacyjnego: składa się z krótkiej rozmowy telefonicznej, rozmowy online (I etap) podczas której przedstawiamy specyfikę stanowiska i rozmawiamy o kompetencjach i doświadczeniu kandydata oraz z etapu II - spotkanie bezpośrednie z testem analitycznego myślenia oraz testem praktycznym excel i weryfikacją podstaw wiedzy z zakresu analiz biznesowych. Jest to również czas na doprecyzowanie oczekiwań i odpowiedzi na pytania kandydatów.
    Karol

09.01.2022 13:36

Witam jak wygladają zarobki na magazynie?

10.01.2022 14:20

Witam serdecznie! jeżeli chodzi o wynagrodzenie, to jest ono rynkowe. Natomiast o szczegółach informuje Kierownik Magazynu na rozmowie rekrutacyjnej, ponieważ prócz kandydatów/pracowników, czytają te informacje inni Pracodawcy :). Wózek widłowy nie jest u nas żadnym wymogiem przy rozpoczynaniu współpracy. Co więcej, minimum raz w roku firma organizuje i opłaca kurs na wózki widłowe :) pozdrawiam, Barbara Szostak Specjalista ds. HR VanKing Celkar Group Sp. z o.o.
    Paweł

08.10.2021 21:50

Ostatnio były ogłoszenia na PH i mam pytanie, czym PH poruszają się w Van King?Tzn jakie marki aut?
    Edyta Berdecka

13.10.2021 15:36

Większość aut, którymi podróżują nasi Przedstawiciele Handlowi pochodzi z wypożyczalni długoterminowych. Wśród dostępnych modeli zawsze staramy się wybierać te najbardziej komfortowe z segmentu B. Posiłkując się wykazem marek najpopularniejsze to Fiat, Skoda oraz Renault. Pozdrawiam! Edyta Berdecka Specjalista ds. HR VanKing Celkar Group Sp. z o.o.

27.09.2021 11:02

Jakie warunki pracy są w VanKing Celkar Group Sp. z o.o.? Czy jest szatnia i/lub stołówka pracownicza? Czy organizowany jest dojazd do pracy dla osoby pracującej na stanowisku Product Manager?
    Ariadna Leśniewska Dyrektor HR

27.09.2021 12:03

Warunki są bardzo dobre. Właśnie zakończyliśmy ogólnopolskie badanie dotyczące oceny warunków pracy i uzyskaliśmy wyniki znacząco wyższe od średniej w innych firmach. Jest świetna atmosfera, fajni ludzie. Nie ma korporacyjnej biurokracji, działamy elastycznie. Oczywiście mamy szatnię, w części biurowej dwie kuchnie i właśnie przerabiamy biuro tak, by była nowoczesna kantyna. Product manager ma możliwość pracy hybrydowej. Nie mamy zorganizowanego transportu pracowniczego- każdy przyjeżdża czym chce, o której chce i kiedy chce do biura. Jeśli ktoś przy takiej swobodzie potrafi być efektywny, to zapraszamy :)
    Paweł

08.10.2021 21:52

Czytając Państwa odpowiedzi aż ciężko uwierzyć że to wszystko możliwe w polskiej firmie :) gratulacje

18.06.2021 10:34

Czy w VanKing Celkar Group Sp. z o.o. występują paczki/bony świąteczne?

21.06.2021 09:02

Ostatnio otrzymaliśmy pudełko z hubertówką, konfiturą malinową, czekoladą, kawą ziarnistą oraz piernikami. Sądzę że paczka spoko. Ładnie zapakowane a produkty też nie byle jakie.
    @Pracownik

31.08.2021 15:42

Atmosfera jest na prawdę spoko. Jest luźny klimat i fajni ludzie. Nastawienie na szukanie rozwiązań a nie na drążenie problemu. Ostatnio sporo pracujemy zdalnie, więc jest inaczej niż przed 2020'tym, ale jak ktoś chce, to może pracować w biurze.
    Tragedia

20.04.2021 08:31

Im większe obroty tym bardziej właściciele są skapi. W mniejszych firmach więcej płacą niż tu. To jest śmiech na sali żeby za taką ciężką pracę płacić najniższa krajowa a jak ludzie proszą się o podwyżkę to nie ma tematu. Coraz więcej wymagań a płacić chcą coraz mniej. Nie polecam pracy w tej firmie.
    Magazynier

02.05.2021 10:55

Podwyższki teraz były. Większość osób jest zadowolona.
    Ariadna Leśniewska HR Manager

11.06.2021 08:45

Dzień dobry, Bardzo chętnie odpowiemy na te pytania podczas rozmowy rekrutacyjnej. Szczegóły dotyczące wynagrodzeń, poziomu, zasad i częstotliwości podwyżek jak w każdej firmie nie są publikowane publicznie (firmy konkurencyjne również czytają informacje umieszczane we wpisach). Pozdrawiam, Ariadna Leśniewska HR Manager VanKing Celkar Group Sp. z o.o.
    Zainteresowany

17.05.2021 10:02

Witam. Czy są przyjęcia na magazyn?

17.05.2021 12:55

Witam, w tym momencie nie mamy przyjęć na magazyn. Jeżeli jest Pan zainteresowany wzięciem udziału w przyszłych rekrutacjach, to bardzo proszę o wejście na naszą stronę internetową: https://vanking.pl/kariera/ i zaaplikowania na dane stanowisko. Dzięki temu będziemy mieć informacje dotyczące Pana doświadczenia oraz możliwość skontaktowania się :). pozdrawiam, Barbara Szostak VanKing Celkar Group Sp. z o.o.
    Ciekawy

27.03.2021 17:08

W jakich godzinach jest praca na magazynie?
    Mag

27.03.2021 19:45

6-14 14-22
    Viking

29.04.2021 08:52

Tak, wszystkie zmiany są rozliczane tak samo. Zarówno zmiana od 6 do 14 jak i od 14 do 22 Nocne stawki miałaś wyższe dlatego że miałaś zapewne dodatek nocny który obowiązuje od 22 do 6 rano. A z racji że magazyn pracuje tylko i wyłącznie w dzień od 6 do 22 stawka nocna nie obowiązuje
    Poszukujący

06.04.2021 15:46

Dzień dobry. A ja mam pytanie odnośnie jakości pracy na magazynie. Z opinii, które można dostrzec na forum, wszelkie wypowiedzi dotyczą właściwie pracy niezwiązanej z wymienionym przeze mnie działem. Wszelkie komentarze, superlatywy czy niekorzystne opinie dotyczą innych obszarów przedsiębiorstwa- jak się zatem sprawy mają z magazynem? Jak wygląda jakość i organizacja pracy magazynu? Czy pracownicy chwalą sobie warunki zapewniane przez pracodawcę? Czy istnieje możliwość rozwoju zawodowego w strukturach firmy z pozycji pracownika magazynu?
    Ariadna Leśniewska HR Manager

06.04.2021 16:41

Dzień dobry, Jeśli chodzi o pracę na magazynie, to odbywa się w dwóch zmianach: 6-14 14-22. Atmosfera jest fajna, luźna. Właśnie rozpoczęła się budowa drugiej hali magazynowej, więc z pewnością jest perspektywa rozwoju, bo na pewno zespół będzie się powiększał a team liderów/brygadzistów wyłaniamy z zespołu. Jeśli chodzi o opinie pracowników magazynu, to kilka znajduje się na tym portalu: "Magazynier08.05.2018 20:19 Jeśli chodzi o prace na samym magazynie atmosfera jest super." "pracownik24.04.2015 09:41 Witam,(..), praca na magazynie wysokiego składowania (4000m2) z częściami samochodowymi- rozpakowywanie, zbieranie, pakowanie do klienta itp. Czasem są ciężkie rzeczy, ale nic ponad normę. Zarobki poda kierownik podczas rozmowy, składają się z pensji w oparciu o umowę o pracę i nagród, które można dostać za efektywną pracę. Pozdrawiam" W razie zainteresowania zapraszam do złożenia CV. Na naszej stronie https://vanking.pl/kariera/ znajduje się zakres obowiązków oraz możliwość zaaplikowania. Pozdrawiam, Ariadna Leśniewska HR Manager
    Viking

29.04.2021 08:47

na stronie Vanking.pl w zakładce kariera jest dostępne ogłoszenie o naborze na Magazyniera

Zostaw merytoryczną opinię o VANKING CELKAR GROUP P.S.A.