Centrum Nauki i Biznesu ŻAK

• Bronisin
Katowice - Centrum Nauki i Biznesu Żak
Sosnowiec - Żak - Centrum Nauki i Biznesu

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Łódź

Nie przegap nowości o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.!

16.05.2018 21:47

Wspaniały pomysł Pana Prezesa. (usunięte przez administratora)
    Premie w innych firmach

23.05.2018 22:35

W większości firm nie ma tak "nietypowych" zadań do zrobienia... tyle
    Ewelina

24.05.2018 06:04

Jak nie ma premii to są logiczne wyplaty. I owszem, w innych firmach są premie.
    Michał K

17.05.2018 15:38

Mi praca w żaku nie przeszkadza, atmosfera jest miła. Da się przystosować i ułożyć dzień do godzin pracy. Jeżeli chodzi o wypłate to jest na czas zawsze. nigdy nie miałem sytuacji żeby się spóźniła. Fakt zawsze mogłaby być wyższa, ale nie narzekam :) Praca dla ludzi, którzy ogarniają wiele rzeczy, na pewno nie jest to praca gdzie dostajesz jedno zadanie i je klepiesz na komputerze

16.05.2018 21:33

No cóż matury dobiegają końca jeszcze tylko egzaminy zawodowe i czekamy na białe koperty. Druga tura zwolnień jak murzyni zrobią swoje.
    xyzetka

14.05.2018 21:43

Tylu pozytywnych opinii jednego dnia firma nie dostała tu nigdy. Pospolite ruszenie Centrali?
    qwerty

15.05.2018 15:57

powiedz mi proszę, jaki sens ma Twój komentarz? ludzie wyrażają swoje opinie, przesadzone bądź nie. Ty tylko podsycasz nienawiść i robisz spam z tego profilu. Apel też do administratorów, gdzie tu jest merytoryka? Pospolite ruszenie Centrali? A może pospolite ruszenie centrali z konkurencji?
    xyzetkw

16.05.2018 15:16

Powiedziałabym Ci o wiele więcej, ale chcę pozostać anonimowa.
    Max

16.05.2018 08:00

Właściciel ma kilka dochodowych firm i za chwilę szkoły Żak z masą kłopotów,kontrolami uzna za niepotrzebne. I chyba dlatego nie reaguje.Będzie dobrze to ok,a nie to sprzeda Żaka jak zrobiła to Futura czy Progres. I jeszcze na tym zarobi. Za dawnego prezesa było kilka opinii a teraz-masa. I to negatywnych. To nie opinie kilku osób, tylko większości. Szkoda, że nikt w Łodzi na czele z(usunięte przez administratora). tego nie widzi i nie wyciąga wniosków. Przyzwyczajmy się do tego co mamy. Zmian nie będzie. Przecież są wyniki. Nie ważne że w odniesieniu do zeszłego roku,gdy była zapisowa tragedia.
    Li-Po

08.05.2018 23:50

Czemu profil fejsowy nazywa się Żak Szkoła a nie Żak SKLEP?! Zapisz się - podpisz i wypad.
    Teacherka

15.05.2018 16:04

zgadzam się, nie każdemu można dogodzić, moi uczniowe chwalą sobie szkołę i większość z nich pracuje w zawodzie. To dla mnie największy sukces. Dla innych liczą się finanse dla innych misja.

16.05.2018 07:55

Misją rachunków nie zapłacę i do gara też jej nie wloze!
    Xyz

14.05.2018 22:00

3 pozytywne opinie z 3 rożnych oddziałów od osob, ktore juz nie pracuja ? Hm Nawet jesli nie sa stworzone przez centrale, to jakbyscie nie zauwazyli, dyskusja dotyczy spraw i zmian biezacych.

15.05.2018 14:03

Szkoda, że wypowiadają się osoby, które które tym cyrku już nie pracuje. Ciekawe dlaczego ?
    Jay

14.05.2018 21:31

Trolle riszyły do akcji :) trzeba teraz pozbijac trudne posty jak najnizej. Ciekawe kto dostał robote po godzinach
    TORF

13.05.2018 12:07

Jak ktos z Was ma znajomych w tmobile to popytajcie z jakich to "biznesowych osiągniec" zasłynal u nas ten Wasz prezes. Najpierw pozbedzie sie wszystkich ktorzy mogliby naet troche zagrozic ("trudny i bolesny ale nieunikniony bilans kadr"), zastapi ich ludzmi znikad - takimi co wykonuja rozkazy i umieja tylko chwalic i klaskac ("dawno wyczekiwany powiew swiezosci i energii") a jak w końcu interes sie rozkraczy to rozlozy rece i bedzie opowiadal o utrudnieniach mikro i makroekonomicznych i "gruzach na ktorych zbudujemy nowa przyszlosc". Bardzo pieknie przemawia. A po nim to juz bedzie rzeczywiscie do zaorania i budowy od zera. A podobno jego ambicje nie koncza sie na samym Zaku czy tam koedu Nie ma co pisac o szczegolach bo i tak to usuna
    zetka

14.05.2018 12:35

Oooo, to jak wyleciałam jako jedna z pierwszych to znaczy, że byłam największym zagrożeniem pana Prezesa?;). a tak na serio, to tak to wygląda.
    Żuk

14.05.2018 17:43

Po tym wpisie to juz chyba zamkna to forum i usuna profil :) pojechales TORF ostro. Jezeli to fakty z zycia, to sie wlos na glowie jeży...

10.05.2018 18:02

Martyn'a

14.05.2018 13:43

skąd informacja o prokuraturze? ja w Płocku miło wspominam pracę :) myślę, że nas oddział był/jest dobrze prowadzony.
    Sekretarz

10.04.2018 19:41

(usunięte przez administratora)ł. Nie zważając przy tym na wielkość filii, w końcu nie da się porównać oddziału z 1000 aktywnych słuchaczy do oddziału z 300 słuchaczami. Dla (usunięte przez administratora)to jednak bez znaczenia, człowiek to tylko człowiek. Jak eksperyment nie wypali, to za pół roku zatrudni się kogoś nowego, niedoswiadczonego, kto widząc wymagania i nadmiar obowiązków sam się zwolni po kilku miesiącach. Tak się toczy koło w ŻAKU :)
    Żuk

11.05.2018 09:43

Oszczedności.... (usunięte przez administratora) Może wcale nie jest tak źle jak nam się wmawia. Jakbym miał problemy finansowe to nie trzymałbym tylu samochodów. i tak sie nie da wszystkimi na raz jezdzic. No ale moze tam myślą inaczej. Tymczasem do roboty zarobić na paliwo do tych samochodów :)
    Marta123

14.05.2018 13:27

Dziwne, nie chcę bronić Żaka, ale jak pracowałam w Zgorzelcu to nic takiego nie miało miejsca, mało tego aż Ciężko mi uwierzyć w to co piszecie. Ja pracę wspominam raczej dobrze, wypłaty na czas, podwyżki też się zdarzały, pracowałam ponad 2 lata, zrezygnowałam sama bo przeprowadzałam się do Wrocławia.
    Marco

07.05.2018 19:34

Tak czytam te wszystkie negatywne opinie i zastanawiam się dlaczego tam jeszcze pracujecie??? Z tego co piszecie nie ma choćby jednego powodu, dla którego warto tam pracować i tracić czas. Do tego dochodzi flustracja z powodu beznadziejnie niskich zarobków, brak perspektyw rozwoju, żenujące szkolenia uczące tylko i wyłącznie skutecznej sprzedaży. W markecie też możesz być sprzedawcą za 2200 netto. Lepiej wziąć sprawy w swoje ręce niż siedzieć i narzekać w miejscu gdzie mają Cię za DNO firmy

09.05.2018 11:15

Owszem za poprzednich prezesów byłam doceniana, nagradzana, a przede wszystkim moja praca była sznowana. Można było się dogadać w każdej sytuacji, pójść na kompromis. Teraz jest to absolutnie niemożliwe. Mam wrażenie, ze jesteśmy traktowani jak niesforne dzieci przez surowego ojca.
    Fiona

09.05.2018 18:11

Teraz zmiany są wprowadzone bez ładu, skladu i konsultacji.. "Dobra zmiana".
    Li-Po

08.05.2018 23:44

Cóż - będą dalsze wyniki w efekcie dalszego wzmacniania sprzedaży. Przyjdą nowi ludzie na miejsce Dariusza albo pana Romana. Zapewne z kompletną nieznajomością edukacji. Świeża krew i nowa energia. Będzie jeszcze większe ciśnienie na wynik sprzedaży. Będą coraz grubsze "wały", przekręty i kombinacje. Wszystko to dlatego że prezes nie zna innych metod poprawy funkcjonowania firmy. Nie wprowadzi żadnych działan na dydaktyce bo się na tym kompletnie nie zna. Nic nie udoskonali. Chyba że ktoś mu poda na tacy rozwiązania które dadzą efekt na już. Tylko jak on ma je umieć ocenić? Noi szkolnictwo to nie sklep - wyniki działań przychodzą po kilku semestrach nauki.
    ZaZieloneŻakzHonorem

08.05.2018 23:33

A tajemnicą poliszynela jest, że sporo sprawnych ludzi, którzy kręcili ładne wyniki poszło pracować do największej konkurencji Żaka. Do zielonych. Za więcej zielonych :) Brawo Panie Prezesie, oby tak dalej! Jest dobrze, będzie jeszcze lepiej: jak Ci się DNO usunie spod nóg to dopiero zobaczysz co to znaczy wpaść po pas w g...o. Tak jak w tamtym oddziale "Mobajla" ;) Trzymam kciuki, powodzonka! :D
    Kasia

04.05.2018 10:53

Chociaż firma jest (albo była) ciekawa i z potencjałem to tak naprawdę lepiej teraz nie aplikować tylko odczekać trochę i wtedy. Już wyjaśniam dlaczego. Według obowiązującej od tamtego roku wykładni pana prezesa Żak to już nie szkoła tylko sklep. Kierownikiem sklepu - przepraszam! - dyrektorem szkoły może teraz być każdy. Nie ma już centralnego działu wspierającego działalność szkół, pan prezes uznając go widocznie za zbędny dodatek ten dział całkowicie rozebrał na kawałki. A ostatnie osoby które mają faktycznie rzetelną i dla firmy bezcenną wiedzę w tej dziedzinie zamiast trzymać wszystko w garści to albo są teraz w innych działach albo "rozmienione na drobne" w pracy w terenie. Albo może i tutaj zatrudnieni będą nowi ludzie bez wiedzy i doświadczenia. Zatrudnianie przypadkowych osób powoduje narastające kłopoty z realizacją podstawowych zadań i trudności z dostępem do wsparcia, W firmie pojawiają się wprawdzie nadal nowe i nawet fajne pomysły ale z "nowych" dyrektorów szkół nikt chyba nie rozumie o co w nich chodzi. Bo przecież dyrektor szkoły w Zaku nie musi się znać na szkole. Szczerze? Aż żal było ostatnio patrzeć jak się dyrektor na szkoleniu dwoił i troił by wytłomaczyć siatki - w sumie prosty temat. A państwo nowi dyrektorzy grali w tym czasie na komórkach. Bo przecież im powiedzieli że ich to nie dotyczy. Oni NIE OD TEGO. Matury? Egzaminy zawodowe? Przecież to dobre dla jakiś leszczy a nie dla państwa dyrektorów szkół! Ale nie ma co truć że coś z matur się nie odbędzie! STANIEMY NA RZĘSACH bo jako dyrektorzy jesteśmy odpowiedzialni bardziej niż... I na tym korzysta prezes - jedzie po nas bo wie że i tak zrobimy swoje. Sama tak robię bo niby dlaczego miałabym podkładać przyszłość ludzi którzy chcą tegzamony zdać i im zależy?? I ja jeszcze pracuję (znając tendencje pewnie do zakonczenia matur) ale gdybym tylko mogła to bym przeczekała jakoś. Coś się w koncu zmieni. Albo firma się zwinie co też jest niewykluczone. Tak czy owak to na pewno się w jakąś stronę zwróci pewnie dosyć szybko. Wracam pisać papiery z polskiego, hehe.
    M

06.05.2018 12:15

Racja, niewygodnych zwolnił, część odeszła sama. Uszczuplil etaty w kilku oddziałach, podwyżek pod byle pretekstem nie dał, premie są dużo mniejsze, a to spora oszczędność. Więc skoro kasa się zgadza to prezes zostanie. Jak pracownikom się nie podoba to mogą odejść, zatrudni się nowych, zielonych w zakresie edukacji i dydaktyki, mają ładnie wyglądać i sprzedawać, a kompetencje i zdolność logicznego myślenia się nie liczy. A że nie pamięta, że kiedyś w soboty pracowało się od 9 do 13,to nie będzie narzekał. Czekać tylko, aż wprowadzą niedziele i wydłuża godziny pracy w ciągu tygodnia :-)
    iks

06.05.2018 13:31

Mam ochotę napisać z nazwiska (postać historyczna), kto miał też wizję, ale pewnie ocenzurują, więc nie napiszę. Jak przedłużą to będzie się działo ....

19.03.2018 17:44

Aga Zapłaciłam za kurs który się nie odbył.Pieniędzy też nie niechcą oddać każą czekać kilka miesięcy na kurs Niedoinformowanie.
    Dyr

05.05.2018 15:39

nie, nie chce im się. odpuszczają zajęcia i mają tym samym wyrównanie do pensji. To powszechne.

06.05.2018 08:01

Zgodzę się z tym, ze nauczyciele mają marne stawki ale zwróćmy uwagę na to, ze oprócz godzin zbiorowych mają również sporo indywidualnych za które mają płacone, a ich nie przeprowadzaja czyli kaska za Free. Często się zdarza, ze nauczyciel nie siedzi w szkole tyle ile ma godzin w planie tylko zawija się do domu bo przyszło 3 słuchaczy i w 4 godziny zrobi z nimi to co powinien zrobić w 8h, idzie do domu, a wypłaca mu się za przepracowane 8 h. To też nie do konca jest uczciwe.

05.05.2018 23:46

Skąd w ogóle możesz wiedzieć do kiedy ktoś ma umowę? Poza tym piszesz albo raczej piszemy wszyscy chyba o prezesie Koedu, prawda? Który zarządza Żakiem. Dziwny układ. Swoją drogą dobra korpo gadka wystarczy do mydlenia oczu właścicielom?
    Ka.

27.04.2018 14:34

Czy w Kaliszu są jeszcze przyjęcia na stanowisko marketingowca? Czy ktoś zna specyfikę pracy? Dużo trzeba używać auta (własnego)?
    Byly pracownik

05.05.2018 15:34

To sławetne DNA hahaha:) no DNo jak nic:)
    Anka

05.05.2018 15:37

Przypominam, że za nadgodziny nie płacą. Nie masz kiedy odebrać? Twój problem.

19.03.2018 17:39

witam Zapłaciłam za kurs w ŻAKU kurs się nie ma ,pieniędzy też.

01.05.2018 07:44

Należy napisac reklamację. Jeśli kurs się nie odbył na pewno zwrócą pieniądze, ale potrwa to pewnie ze dwa tygodnie... lub poradzą czekać bez zwrotu pieniędzy na kolejne 50 terminów, które też się nie odbędą Organizacja kursów to materiał na kolejny wątek, bo kursy muszą być, musi ich być dużo, muszą przynosić duży zysk, ale przygotowanie zaplecza dla tych kursów, porządnych programów, wyposażenie sal nikogo nie interesuje.
    Fiona

28.04.2018 21:15

Jakby pan Prezes stosował motto, którym reklamuje się Dyrektor marketingu - w żaku ponownie pracowałoby się okej.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Centrum Nauki i Biznesu ŻAK?

Kontakt - Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Milionowa 21 93-105 Łódź

Branża główna: Wynajem nieruchomości

Zniesmaczona

27.04.2018 12:28

Zastanawiam się czy osoby decyzyjne czytają te opinie. Jeśli nie czytają - warto podesłać im linka. Jeśli czytają - to może w końcu się obudzą i zrobią coś z tym? Pracownicy rozgoryczeni zmianami które nie są dla nich korzystne. Nie są korzystne dla nikogo. Chyba ktoś tam na górze zapomniał że przede wszystkim Żak jest szkołą a nie korporacją. Zapomniał też o tym że szeregowych pracowników się szanuje i docenia bo to oni wypracowują zysk. Ludzie zwalniają się jeden po drugim - wieloletni pracownicy z ogromną wiedzą którzy tworzyli tą firmę. Braki kadrowe dezorganizują pracę pozostalych a tym którzy zostali nie chce sie już kopać z koniem bo nikt ich nie słucha. Bardzo to przykre co się dzieje ostatnio w Żaku.
    Gosia

26.04.2018 00:01

Drogi Zarządzie, a może w myśl i z duchem zmian w firmie zmienimy jej nazwę na Centrum Nauki i Biznesu "Żal"?

26.04.2018 21:24

Tak bo pracodawca nie ma żadnych obowiązków wobec pracownika, może robić co tylko mu się podoba a Ty się człowieku zgadzaj na wszystko a jak się nie podoba to won. Do niczego to nie prowadzi

26.04.2018 22:13

Cześć Jolu!

15.04.2018 23:03

Każdy rozsądnie myślący widzi przecież co się dzieje. Mamy mini kopię "dobrej zmiany". Usuwanie wszystkich którzy znają się na szkole (układ). Zastępowanie nowymi ludźmi wszystkich z "układu". Lekiem na wszystko jest sprzedaż. Sprzedaż, sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż. Byle czego. Przecież szkoła nikomu już w Żaku nie jest potrzebna. Wystarczy skuteczny sprzedawca. Nie polecam.

25.04.2018 07:04

Rozpieprzą tę firmę od środka. Drogi zarządzie opamiętaj się i zahamuj Prezesa przed doprowadzeniem szkoły (sklepu) do upadku. Zwalnianie wszystkich dyrektorów po kolei (nawet tych z wynikami) doprowadzi w końcu do pozwu zbiorowego. Żadna ze zmian nie przynosie korzyści. W centrali jest mało fachowców, pozwalniajcie jeszcze wszystkich kumatych z filii. - sekretariaty w wakacje do 16 ? Gdy nie wejdzie tam żywa dusza i kłamstwa, że wynika to z przepisów. Niczym nie wytłumaczony zakaz brania odbiorów w pon i piątki? A po cholere komu odbiór w środku tygodnia ? Zacznijcie płacić za nadgodziny. Rada dla Centrali: już teraz zacznijcie zatrudniać pracowników z Ukrainy :)

25.04.2018 07:06

Przecież już uciekają
    Krzysztof

24.04.2018 18:58

Ja wprawdzie jestem na stanowisku specjalisty do spraw marketingu i nie znam się zupełnie na szkolnictwie ale coś tu nie gra. Dyrektora nie mamy bo się zwolnił. Za tydzień matury i nawet nie wiadomo kto ma je przygotować. Nasza dyrektor regionalna dydaktyczna nic tylko się wydziera. Kierownik regionalny że dyrektor dydaktyczna regionalna to nie jest nasz szef. Dyrektor regionalna (ale nie od szkół) że ona zmienia decyzję pani A i pana B i ma być tak jak ona chce. Z centrali co i rusz ktoś coś chce, męczą niemiłosiernie (może i dobrze?) o rejestracje nowe i nie wiadomo kogo tak naprawdę słuchać. Jako laik wiem tylko jedno: jak się na czymś nie znam to dobrze byłoby mieć pod ręką kogoś kto się zna i słuchać go. My nie mamy kogo. W sumie to nic bo nasza dyrektor i tak na szkole się nie znała więc była zbędna. Nie wiem co za.... zdecydował że taka osoba wogóle się na dyrektora szkoły niby nadaje. I nie to żebym narzekał na warunki płacowe bo są nie takie złe. W prawdzie premii już raczej nie zobaczymy bo taka konstrukcja planu ale jest regularnie, punktualnie i tyle ile przewiduje umowa. Ale szkoły to już w tym wszystkim nie ma. Fikcja na całego.
    Sylwia

16.04.2018 22:01

Z takim podejściem żak długo nie pociągnie. Skoro nauka jest tylko przy okazji a liczy się tylko sprzedaż to tylko czekać aż wszystko runie. Najgorszy pracodawca jakiego miałam. Zero poszanowania i wdzięczności za ciężką pracę. Dobra rada dla tych resztek dyrektorów co jeszcze pozostała na swoich stanowiskach, chodź już nie długo, zacznijcie się pakować i uciekajcie jak najdalej. To nie jest już szkoła tylko jak Pan Prezes określił jesteśmy sklepem i sprzedajemy produkt. Żałosne !!!

17.04.2018 08:44

Sylwio, zdefiniuj prosimy określenie "najgorszy" - tzn jaki wg ciebie? Fajnie byłoby dowiedzieć się też co oznacza "najlepszy"
    Casper

27.03.2018 17:36

A słyszeliście, że sekretarki (sekretarze szkoły) mają przy swoich stanowiskach pracy mieć różne gadżety np. doładowania do tel i sprzedawać. Hahahaha. XDXD. Śmieszni są też ludzie z centrali kierownicy regionalni itp, którzy dostają się na swoje stołki po znajomosci lub w "inny" sposób, a tak naprawdę nie mają żadnej wiedzy jak zarządzać zespołem a ich praca ogranicza się do wysylania maili z tabelą w exelu. XD
    Monika

01.04.2018 09:39

Bzdura totalna z tymi gadżetami ,ale rozumiem sarkazm. Mi sie dobrze tam pracowało,kasa zawsze na czas, fajna ekipa. Milo wspominam wspolprace z centrala, z dyrektorem Arkiem - pełen profesjonalizm oraz z Pania Anetta (cudnie pani spiewala). Jak w każdej korpo raz lepiej raz gorzej, ale każdy ma wybor,nie podoba się to zmienić trzeba pracę. A pani dyrektor sławetna to widzę, że dalej lubi plotki. Pozdrawiam z Kanady

02.04.2018 00:21

(usunięte przez administratora)teraz śpiewa gdzie indziej - jakoś tak w C ;) A (usunięte przez administratora)to faktycznie mózg - szacun.
    Pablo

02.03.2018 16:29

Szanowni Państwo, jak sama nazwa zakładki mówi, mamy tu wstawiać nasze opinie o pracodawcy, czyli napisać co sądzimy o pracy w Żaku. Niektórym chyba puszczają nerwy, skoro tak desperacko próbują bronić wyrażania opinii na forum... Muszę przyznać, że jest jeden plus, mianowicie wypłata jest zawsze na czas. Ma być do 10 każdego miesiąca i jest. I to w zasadzie tyle pozytywów. Największą bolączką tej firmy jest totalny brak zarządzania i logiki w podejmowaniu decyzji. Centrala nie ma pojęcia co dzieje się w oddziałach i jak wygląda praca z klientem, stąd często ludzie w filiach mają do realizacji tak abstrakcyjne plany lub tak głupie założenia (łącznie ze scenariuszami obsługi klienta - "zamęcz go, może ulegnie", że słuchacze widząc kto dzwoni już nawet nie chcą odbierać. W centrali panuje przekonanie, że inteligentni ludzie pracują tylko w Łodzi, ci w oddziałach to skrajni imbecyle. Cechą charakterystyczną jest absolutny brak szacunku dla pracowników, obietnice, których nigdy się nie dotrzymuje (np. premia widmo) i jeszcze jedno. Często "podrzędni" pracownicy są mądrzejsi i bardziej ogarnięci od kierowników;) Praca w filii to zwykle ciągłe użeranie się z klientem, ale wydaje mi się, że wszędzie tam, gdzie pracuje się z ludźmi jest to sytuacja całkiem normalna. Problemem jest to, że trzeba notorycznie wciskać ludziom kity, jakie to dostają niesamowite rzeczy, a poziom nauczania pozostawia bardzo dużo do rzeczenia (wiadomo, że żaden dobry nauczyciel nie przyjdzie pracować za te grosze), podobnie jak warunki. Ludzie uciekają z tej firmy jak tylko mogą. Nie ma żadnej polityki HR, są kadry, które nie robią absolutnie nic, aby pracownika zmotywować, praca pań sprowadza się do liczenia czasu pracy lub wysyłania na badania lekarskie. Nie ma szkoleń (są zjazdy sekretarzy lub dyrektorów, na których jest coś szumnie nazywanego szkoleniem, ale w praktyce jest to żakowe pranie mózgu). Raz w przeciągu ostatnich kilku lat zdarzyło się szkolenie z prawdziwego zdarzenia. Jeśli ktoś zastanawia się nad ofertą pracy w żaku, a ma jakąkolwiek inną opcję to niech się nie waha i ucieka. Szkoda nerwów i zdrowia w firmie, gdzie nie ma opcji na osiągnięcie cokolwiek więcej.

23.03.2018 12:44

Roger, jest różnica w obowiązkach bycia dyrektorem w dydaktyce- centrala i bycia dyrektorem szkoły wawa ... misiek dostał szansę

29.03.2018 19:24

(usunięte przez administratora) Prawda czy fałsz - swój czy konkurencja.
    ola

26.03.2018 11:55

Mega szkoła, dziękuje Wam za możliwość nauki u Was. Nie mogłam lepiej trafić :)
    Agnieszka

27.03.2018 16:29

Mnie też się podoba:) Często szybciej kończyny, można się dogadać z nauczycielami.
    Mata

21.03.2018 09:25

Mam pytanie a jak mam wyjaśnić sprawę nie wypłacenia wypłaty prowadziłam kurs w styczniu a pieniędzy do dnia dzisiejszego nie dostałam ja się wywiązałam z umowy a szkoła nie i co w tej kwestii mam zrobić ... dzwoniłam już kilka razy do szkoły ale sprawa dalej jest nie wyjaśniona.
    Robert

25.03.2018 20:58

Życzę powodzenia i trzymam kciuki za oddanie pani wynagrodzenia !

26.03.2018 09:02

Wynagrodzenie zostało Pani wypłacone niezwłocznie po wyjaśnieniu niezgodności. Przeszkodą w natychmiastowej wypłacie były nieścisłości w dokumentach, nie było zatem kwestii "oddania" wynagrodzenia tylko prawidłowego wystawienia umowy i rachunku. Centrum Nauki i Biznesu Żak
    Patrycja

13.03.2018 09:39

Witam widze ze duzo tu pracownikow i bylych pracownikow w zwiazku z czym chcialabym sie dowiedziec co trzeba zrobic by wykladac jakis przedmiot na administracji w zaku?

14.12.2017 18:10

Witam wszystkich forumowiczów, przestrzegam przed praca w tej firmie. Notoryczne godziny nadliczbowe, grożenie ze Cię zwolnią, praktycznie wszystkie weekendy pracujące i pseudodyrektorzy oddziału , które czekają żeby tylko wyładować się na pracownikach! Brak szkoleń, brak wdrożenia, marne wiec żenujące wynagrodzenie, a na końcu brak szacunku i docenienia pracownika. Rekrutują pod stanowiska specjalistów, wystawiają św pracy jako sekretarz szkoły/ oddziału. Kadra zarządzająca - żadna. O poziomie poszanowania ciężkiej pracy świadczy tylko rotacja pracowników wewnętrznych i wiecznie torujący się zespół w sekretariacie szkoły. Ryba psuje się od głowy- droga kadro kierownicza.
    Justyna

03.03.2018 15:35

Umowa zgoda, ale napewno nie jest zgodne to, ze wystawiacie ogłoszenie o pracę na stanowisko specjalisty ds obsługi klienta a świadectwo pracy wystawiacie państwo na sekretarza. Profesonalizjm na „najwyższym” poziomie. Po prostu jest to nieuczciwe z waszej strony.
    hannah

07.03.2018 10:48

Jakiekolwiek sensowne szkolenia w firmie zaczęły się na przełomie 2016 i 2017 roku. Wcześniej "szkolenia" to były zjazdy firmowe działające na zasadzie prezentacji tematycznych poszczególnych działów. Problemem tej firmy zawsze była i jest rotacja w Centrali i zatrudnianie albo nienadających się do tej pracy ludzi albo brak i wdrożenia (czymś trzeba wytłumaczyć brak ich wiedzy o czymkolwiek). Postępujący w przeciągu ostatniego roku eksodus długoletnich pracowników dodatkowo pogarsza sytuację. Ilu to już dyrektorów, koordynatorów i innych osób na kierowniczych stanowiskach z centrali "poleciało" od początku 2017 roku?

01.03.2018 22:53

Centrala zabroniła brać wolne pracownikom w poniedziałki i piątki. W wielki piątek praca do 19. Gdzie tu jakieś człowieczeństwo i sens pracy w tej firmie. Ludzie omijajcie tą firmę szerokim łukiem. Szanowna kadra niech sama zaciągnie rękawy i weźmie się do pracy a nie absurdy wymyślają. Jak widać jest to praca dla desperatów.
    Arek

06.03.2018 02:02

Sebek, no problem. Pokaż pasek swoich wypłat za odbiory, nie za urlop. To już zmierza w pyskówkę a nie o to chodzi. Znam x ludzi, którzy odeszli bez zapłaty za nadgodziny. Jak dostałeś, super, inni nie, i tak to wygląda. Warszawa Południe, super:) Saska Kpa najlepiej:)
    kriskis

07.03.2018 10:42

Droga Centralo, nikt przy zdrowych zmysłach nie przyjdzie się do Was zapisać w Wielki Piątek wieczorem. Niby czemu? Bo ostatni dzień rekrutacji, którą notabene pewnie i tak przedłużycie bo wyniki za słabe? Ludzie mają ważniejsze rzeczy do roboty przed Świętami niż bieganie żeby się zapisać do szkoły. Nno, chyba że statystyki wykażą co innego...jednak wszyscy wiemy że statystyki a fakty to dwie różne rzeczy :)
    Agata

06.03.2018 11:00

Byłam nauczycielem w Żaku i nie polecam tej pracy, zanim podejmiecie decyzję to zastanówcie się czy chcecie prosić się o pieniądze? Bo tam terminy żadne nie obowiązują! A stawki za godzinę pracy są po prostu żenujące, podpisałam umowę zlecenia na niską stawkę, miałam mieć po pół roku więcej ale niestety o żadnej podwyżce nie było mowy i jak obliczyłam to okazało się, że miałam tam mniej niż w szkole publicznej?! A wymagania? To jedna masakra! Więc dałam sobie spokój z pracą w Żaku i już! Nie warto się angażować za marne pieniądze i brak poszanowania pracy nauczyciela ale słuchacze byli OK! Tylko pieniądze wprost żenujące!
    obiektywny_John

05.03.2018 08:45

Znalezione w najczęściej zadawanych pytaniach na stronie Gowork: Czy Opinie o pracodawcach są w 100% miarodajne? Niestety nie. Anonimowość wypowiadających się użytkowników ma pewną cenę, płaconą w wiarygodności. W związku z czym musisz zawsze pamiętać, żeby do umieszczonych na naszym forum opinii podchodzić z odpowiednią dozą ostrożności i zdrowego rozsądku. Zważ na to, że ludzie zwolnieni z pracy mogą mieć skłonności do przesady czy nawet konfabulacji, w związku z czym nigdy nie traktuj informacji – zwłaszcza negatywnych – znalezionych na naszym forum jako stuprocentowo potwierdzonej. W ramach możliwości czy chęci dopytuj i proś o dodatkowe dane, ale miej na uwadze fakt, że GoWork.pl nie ma możliwości weryfikacji zgromadzonych informacji, a forum Opinie o pracodawcach ma jedynie charakter zbioru prywatnych opinii.
    Sebek

05.01.2018 19:58

a ja bym tam chętnie wrócił do ŻAKa, fajnie się pracowało. Tylko czy odnajdę się w nowych warunkach? ;) ludzie, tak siedzicie na tym ŻAKu...a to naprawdę w porządku firma jest. Z tego co obserwuje wasze skargi i smutki biorą się z tego, że w trakcie swojej przygody zawodowej trafiliście na ludzi, którzy w życiu nie powinni znaleźć się w danym miejscu (co często szybko czas weryfikował bądź w jednym grubym przypadku zweryfikował trochę później :) ). Ale to nie wina firmy - spójrzcie na to, gdzie w chwili obecnej jesteście - to się dzieje wszędzie. Z mojej perspektywy fajna przygoda, fajni ludzie (fajniejszego przełożonego niż Pan Przemek to nie miałem, z ręką na sercu!). Fajny okres w moim życiu. No i Pani Dyrektor, której inni mogli mi tylko pozazdrościć, o! :) Pozdrawiam :)
    Sebek

06.01.2018 13:57

Dyrektor na umowę zlecenie? 3 miesiące? Traktujmy się poważnie, to już jest wciskanie ciemnoty...

03.03.2018 21:59

Zgadzam się!

01.03.2018 22:40

Wkorzystują pracowników tyle ile się da a potem wyrzucają z firmy. Wystrzegajcie się tej instytucji. Zero poszanowania pracownika i jego wkładu w pracę. Ciekawe czy (usunięte przez administratora) chciałaby pracować. Gdy tylko w centrali coś źle zrobią ręce umywają a winę na dyr.zrzucają. Notorycznie gubią dokumenty, jeden wielki bałagan i zero organizacji.Przestrzegam wszystkich przed pracą w żaku.

02.03.2018 11:36

Drogi Pracowniku, proszę pamiętać, że podpisanie umowy o pracę jest dobrowolne i każda ze stron, w przypadku niezadowolenia z pracy czy ze sposobu jej wykonywania ma prawo do wypowiedzenia umowy (dotyczy zarówno Pracownika, jak i Pracodawcę).

26.02.2018 23:18

Cbnib liczy na ogromne zyski kosztem ludzi. (usunięte przez administratora). Płacą marne pensje zarówno pracownikom jak i nauczycielom, a wymagania rosną. (oczywiście koszty trzeba ciąć, żeby był większy zysk i ktoś mógł się wykazać, że poprawił sytuację materialna firmy) Pan prezes chce zrobić ze szkoły wielka korporacje... W tym momencie Żak to z wierzchu pazlotko a w środku... Firma chce podnieść jakość. Super, tylko szkoda że zaczynają nie od tego co trzeba. Wydają kasę na jakieś pomysły marketingowe i coraz to nowsze akcje a nie dają kasy na rozwój szkoły. Nie wystarczy ściągnąć słuchacza, trzeba mu jeszcze zapewnić dobre zaplecze dydaktyczne i wykwalifikowana kadrę. Może wtedy nie będzie trzeba kombinować z frekwencja(?) Co do samej centrali : uważam, że powinna być wsparciem dla pracowników (którzy zarabiają na Wasze pensje) a nie kulą u nogi. Ciężko jest się do kogokolwiek dodzwonić. Na maile też nie wszyscy odpisują. Radzę zrobić coś z jakością kształcenia, nie tylko z jakością materiałów marketingowych. Marketing szeptany to najlepszy marketing. Słuchacz nie doceni że dostał ładna ulotkę przed zapisem, oceni jakość nauki. Zadowolony słuchacz to najlepsza inwestycja. Tnąc koszty nie jesteście w stanie zapewnić jakości nauki na wysokim poziomie. Co do samej pracy: jak ktoś jest samodzielny i wystarczy mu samo zadowolenie z własnego wyniku oraz lubi duuuuzo pracować to polecam. Najważniejsza jest odporność na stres i duży dystans do rzeczywistości. Na duże pieniądze nie ma co liczyć. Przynajmniej w oddziale. Praca dla młodych ludzi, rozpoczynających karierę zawodową. Taka trochę szkoła przetrwania. Jak przetrwać w Żak-u to wszędzie dasz radę :)

27.02.2018 19:05

"Pracowniku", jeśli pieniądze marne i jeszcze każą coś robić ponad miarę i Twoim kosztem- to zmień pracę. Wszędzie szukają ludzi, po co trzymasz się miejsca które Ci nie odpowiada!
    kolo

01.03.2018 02:38

Święta prawda, niestety....
    Karol

23.02.2018 10:17

Jakich zarobków mozna spodziewać się obecnie na stanowisku dyrektora oddzialu?

23.02.2018 13:44

Centrum Nauki i Biznesu Żak nie zatrudnia osób na stanowisku dyrektor oddziału
    Patrycja B.

16.02.2018 21:50

Witam chcialabym sie dowiedziec, poniewaz niestety nigdzie znalezc nie moge, jakie trzeba spelnic wymagania by pracowac jako wykladowca w zaku? Mam wyksztalcenie technika uslug fryzjerskich i technika administracji.

20.02.2018 08:23

Kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela praktycznej nauki zawodu (...) posiada osoba, która: posiada świadectwo dojrzałości i dokument potwierdzający kwalifikacje zawodowe w zakresie zawodu, którego będzie nauczać, oraz przygotowanie pedagogiczne, a także co najmniej dwuletni staż pracy w zawodzie, którego będzie nauczać, więc jeśli ma Pani dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie i pracuje w zawodzie to może uczyć przedmiotów zawodowych praktycznych.
    Kursantka

11.02.2018 14:20

Kurs kosmetyczne słabo zorganizowane, co prawda Panie które prowadzą zajęcia są bardzo kompetentne w tym co robią i mają szeroką wiedzę w swoim fachu ale przygotowanie stanowisk i organizacji kursu dramat brak modelek i nikt wcześniej nie mówił żeby przyprowadzić swoje a kursy nie są tanie

Zostaw merytoryczną opinię o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.