Centrum Nauki i Biznesu ŻAK

• Bronisin
Katowice - Centrum Nauki i Biznesu Żak
Sosnowiec - Żak - Centrum Nauki i Biznesu

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Łódź

Nie przegap nowości o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.!

asiakonik

26.07.2018 15:32

Jest wiele rzeczy, do których mogłabym się przyczepić, ale tak jest w każdej! pracy. I na moich poprzednich stanowiskach było o wiele gorzej. Tutaj oczekują od nas generowania zysku, ok, ale co w tym dziwnego? Mimo wszystko nie pracujemy w fundacji i za to co robimy dostajemy pieniądze. Polecam osobom, które pracują, a nie narzekają i które lubią wyzwania :)
    Prawdę powiedziawszy

19.07.2018 15:48

Jestem pracownikiem Żaka od lat i tak sobie marzę, żeby wszystkie lenie i obiboki, którzy mają tylko prawa, żadnych zaś obowiązków (tak wynika z pomyj, które się leją szerokim strumieniem) wreszcie stąd odeszli. Idźcie szukać swojej nirwany. Co Was zmusza do tkwienia w miejscu, w którym nic Wam nie odpowiada?? Ciągłe żądania i niezadowolenie. Nie zatruwajcie organizmu swoim jadem. Fakty są następujące: jest do wykonania praca i trzeba ją zrobić. Nie chcecie Wy, odejdzcie. Najgorsze, co robicie, to takie "jojczenie". Ciężka sprawa budować z Wami firmę. Od siebie nic, za to dla siebie... Dajcie firmie tyle, ile od niej oczekujecie, a wszyscy będziemy żyć w krainie mlekiem i miodem płynącej
    Nadal zadowolony

19.07.2018 21:27

Też się dziwię tym hejterom, wiecznie niezadowolonym. Co tu jeszcze robicie?? Bezrobocie praktycznie nie istnieje, tyle firm czeka na pracowników. Jeśli jesteście tacy zaj...ści, za jakich uchodzicie we własnym mniemaniu, to wszyscy na Was czekają z otwartymi ramionami. Oddalcie się i nie zawracajcie (usunięte przez administratora) własnymi frustracjami
    nynek20

26.07.2018 15:29

Widze tutaj wiele racji. Tylko narzekacie, oczywiście tylko w internecie i to na wszystko. Skoro jest tak źle, to czemu tu jeszcze pracujecie? Czy po prostu musicie gdzieś wylać swoje żale, których nie jesteście w stanie zgłosić nikomu na żywo?
    Artur

16.07.2018 14:45

Nie rozumiem połowy hejtów, które tutaj czytam. Żak stał się sklepem? Przecież szkoła musi się z czegoś utrzymać, a zarabia na uczniach, więc co w tym dziwnego, że starają się ich jak najbardziej do siebie przyciągnąć? Mimo wszystko to firma, nie szkoła publiczna. Narzekacie na prace w soboty, a przecież znamy swój zakres pracy i za to nam się płaci. Skoro tak źle Wam w Żaku to czemu nie idziecie do innej pracy? Przecież nikt Was tutaj na siłę nie trzyma. Ja nie uważam, że tutaj wszystko działa idealnie, ale chyba trochę przesadzacie. Ja jestem całkiem zadowolony :)
    Hejter

22.07.2018 20:45

Jolu wreszcie wróciłaś. Jak tam urlop pod gruszą?
    Artur

23.07.2018 12:56

Okej, narzekacie na wydłużone godziny pracy w soboty. Ale przecież to nie są narzucane na Was nadgodziny, tylko normalne godziny pracy, które zostały ustalone i za które jest normalnie płacone. A narzekacie jakby ktoś Was na siłę trzymał w pracy całymi weekendami.
    pablopicc

23.07.2018 12:54

Ja oceniam pracę w Żaku pozytywnie. Pracuję w oddziale w Krakowie, godziny pracy jasno ustalone, stawka jest w porządku, wypłata zawsze na czas. Nikt nie wymaga ode mnie więcej, niżbym umiał zrobić, ja jestem jak najbardziej zadowolony. Pracuje mi się dobrze również ze względu na atmosferę, pozdrawiam wszystkich pracowników oddziału w Krakowie :)

19.07.2018 18:52

co z zapowiadaną falą białych kopert - na spotkaniu nawet śmiech z tego był ci wszyscy co wiedzą lepiej, czy wiadomo już kiedy następna ma być
    Mała

15.07.2018 16:20

Z naprawdę wielkim trudem ale powoli coś się jednak zaczyna zmieniać. Pojawiają się nowe działania, idą na dużą skalę kursy, są nowe szkoły. Nie mówiąc nawet o jednakowych siatkach, tematach i programach co tego wogóle dotąd w takiej formie nawet nie mieliśmy. Ale firma jest bardzo mocno podzielona i chyba to wpływa na ogólną atmosferę pracy. Działania jednych osób z Centrali są tłumione przez inne osoby - a niby też z Centrali (np. rejestracje nowe na które kierownik każe "lać ciepłym m..." bo dla nich liczy się co innego a wogole to "bedziemy się martwić jak przetrwamy", arkusze ocen "ma przyjechać ten cały regionalny dyrektor i sobie robić" i te de). A o dyrektorach regionu, to są tu osoby które wcześniej byly w Centrali a teraz pracują regionalnie i najwyraźniej utknęły w innym systemie i traktuje swoją pracę jako karę. Cisną odgrzewane kotlety w postaci straszenia, opowiastek o takich i innych osobach i jakie to niby mają kontakty i co to nie mogą. Na to się trzeba wyłączyć i jak sobie pojedzie jedna z drugim to robić swoje bo robota sie sama nie zrobi.

16.07.2018 15:32

Tym bardziej zachęcamy do kontaktu. Jeśli w szeregach pracowników są osoby, które dopuszczają się nieakceptowalnych zachowań, pracodawca ma obowiązek im przeciwdziałać, ale warunkiem tego jest wiedza o konkretnych przypadkach. Z poważaniem Centrum Nauki i Biznesu Żak
    liluT

19.07.2018 12:47

To, o czym piszesz wydaje się dość niewiarygodne. Mam styczność z osobami pracującymi w żaku na różnych szczeblach i o takich sytuacjach nie słyszałam... Skoro to, co piszesz to prawda, to chyba nie powinno być problemu z opisaniem w kontakcie, który podała Ci szkoła.
    Agula

30.06.2018 13:13

Czy ktoś mi wyjaśni sens pracy w soboty, kiedy nie ma zjazdów? Czy ktos do Was w ogóle wchodzi do Sekretariatów? A jeśli wchodzi to czy w sprawach, które nie mogłyby być załatwione w każdy inny dzień? Czy nie starczyłyby np. dwie soboty w miesiącu pracujace(podczas większych zjazdów lub np. pierwsza i ostatnia ). Gdy zadałam to pytanie kierownikowi, odpowiedział, że można np. sprzątać (!).
    Z

12.07.2018 00:56

Jeśli dyrektor pracuje od poniedziałku do piątku, weekend, poniedziałek do piątku i weekend to jak się to ma do kodeksu pracy?
    X

12.07.2018 07:49

Z, czy Ty masz rozdwojenie jaźni? Sama ze sobą dyskusję prowadzisz? Po co pytasz, jak przytoczyłaś cały artykuł z kp, w którym wszystko jest napisane? Jak ma byc dobrze z takimi pracownikami??
    Obiektywny_John

07.07.2018 16:35

Olaboga!! Jaki nieludzki pracodawca, że każe pracować tyle, za ile płaci. Żądamy 100% wynagrodzenia za 50% czasu. Czy zastanawiacie się że te Wasze wpisy to już zwykły, bezproduktywny hejt?? Jak twierdzicie, że Żak stał się sklepem, to idźcie do prawdziwego sklepu- praca świątek, piątek, 2 zmiany, narzucony grafik i ciężka fizyczna robota. Premie??? Zapomnijcie. Dlatego jak czytam te Wasze wynurzenia, to oceniam to jako zwykłe czepianie. Wielka krzywda że każą pracować! Zastanówcie się po co nas zatrudniają. Przeciez nie po to, że chcą płacić za nic.
    nauczycielka

03.07.2018 23:21

A ja napiszę tak. U nas w oddziale zmienił się dyrektor w styczniu. To co ta pani sobą reprezentuje, to jest jakaś farsa. Na poprzednia dyrektor od początku nawija, a byłą jej asystentką, sama jest jak Cerber. Zero wsparcia, nagle wielka pani się z niej zrobiła (doszła zmiana wizerunku). Żal na to patrzeć. To tak nieautentyczne. Ktoś kto nie ma kompetencji i wyrównuje je sobie straszeniem i chamskim zachowaniem. Niewielu z nas zostanie po tym półroczu, a kilku odeszło już z końcem poprzedniego semestru. Na takich ludzi stawia Żak?
    nauczycielka

05.07.2018 01:00

Nie wierzę, że moja uwaga coś zmieni. Poza tym rezygnuję z pracy u Was. Dziękuję za możliwość wyjaśnienia sprawy, ale może już inni się odezwą. Rozumiem parcie, ale nie tak bez poszanowania ludzi. Jak będziecie chcieli coś zmienić w tym oddziale, to zmienicie.

05.07.2018 10:54

Będziemy mieli możliwość zmienić coś na lepsze, jeśli zapoznamy się z konkretami. Ponownie zachęcam do opisania sprawy pod podanym adresem e-mailowym. Z poważaniem Centrum Nauki i Biznesu Żak
    Grunwald

01.07.2018 15:41

Nie wiem o co wam. Toć ten nowy prezes to tą firme w koncu na nogi stawia. Sprzedajeny, sa pineniadze. Bendzie lepiej napewno!!!

03.07.2018 08:09

To czas na zmianę pracy. Nie potrafisz nie umiesz to po co pracujesz w tej firmie. Przyzwyczajenie?
    Do Joli

03.07.2018 23:45

Racja Jolu !!! Jesteś najlepsza! Uwielbiam cie czytać!!!
    Gregory

30.06.2018 21:06

Nie wszystkim musi się podobać robienie z firmy korporacji. Ale to chyba nie jest konieczne, skoro duża konkurencja i nie mam na myśli tej z koniczynką w logo korporacją nie jest a rozwija się znakomicie. I bez ściemy na każdym kroku jak tutaj. Jakoś może mieć wynagrodzenia nauczycieli na poziomie który nie jest żenujący, nie kombinuje z listami czy innymi rzeczami bez których tutaj już nie ma funkcjonowania. Prezes chce szybkiego efektu to może mieć tylko takim sposobem. Nie ma opcji żeby mogło być inaczej...
    Bezimienny

01.07.2018 08:28

Fakt. To co stanie się we wrześniu z nauczycielami spowoduje na pewno kolejne przetasowania. Ciekawe ile osób odejdzie wtedy. Szybkie efekty maja krótkie nóżki i sztucznie pompowany balonik może wybuchnąć.
    Piotr

03.07.2018 13:26

Ile odejdzie? Chyba raczej ile zostanie :D :D :D
    n-el

30.05.2018 20:14

Jeżeli firma nie zadba o nauczycieli, którzy na ich biznes pracują i nie podniosą stawek za godzinę to nauczyciele odejdą. Nie będą pracować za 12 zł na rękę - emeryci i 15 zł pracujący w szkołach. Nie znajdziecie dobrych nauczycieli za tkie stawki. Ja to widzę w oddziale . Przychodzą dziwni ludzie , nie radzą sobie z pracą. (usunięte przez administratora). Nie sztuka zrobić nabór na 100 osób, później chodzi 7 i to niezadowolonych z nauki. Kto przyjdzie więcej?
    Hmmmmm

28.06.2018 19:17

Poczekaj do września.
    Intendent

01.07.2018 21:03

Kolega Koleżanka nie musi się znać na zarządzaniu szkołą ani na zatrudnianiu nauczycieli bo od tego jest Dyr. szkoły, za to sądzę, że potrafię obserwować co dzieje się wokół i wyciągać wnioski - często trafne.
    Bezimienny

26.06.2018 19:54

Ja widzę problem z każdej strony. Braku odpowiedzialność w centrali jak i w oddziałach. Ciekawa jest opcja zrobienia z Żaka korpo. Psioczycie na sprzedaż, a ona się robi sama. To usługa a nie hadel. Są mankamenty jak w każdej pracy.
    markosTV

28.06.2018 11:34

Przecież żak to firma, wiec jednak musi mieć zyski i musi się to opłacać prowadzić, nawet jeżeli to jest usługa, to te usługi sie właśnie sprzedaje.
    Lolo

28.06.2018 23:02

chyba nie znasz rynku za bardzo :) pewnie krótko w zaku
    anonymous

18.05.2018 22:04

I jeszcze to o czym już wcześniej pisano - traktowanie CNiB jako sklepu, zamiana w korporację. Teraz to zdecydowanie bardziej centrum biznesu niż centrum nauki. A szkoda, bo to przecież szkoła przede wszystkim. Zawsze był założony plan do realizacji - ale teraz to już przesada. Nie za wszelką cenę - i wszyscy wiedzą o czym piszę.
    marcintyd

28.06.2018 11:40

Ja na moją wypłatę w Żaku nie narzekam. Nie wiem jakie macie oczekiwania, ale u mnie jest raczej adekwatnie do tego, co robie. Wiadomo, że mogłoby być więcej, ale nie jest źle.
    Hmmmmm

28.06.2018 19:19

Widocznie robisz niewiele to i wypłata adekwatna.
    miranda

07.06.2018 07:43

bede aplikować do jednego z oddzialow powiedzcie jak wygląda socjal w tej firmie??? jest wogole??

08.06.2018 20:04

I bardzo dobrze, że tego nie ma. Jak ktoś ma rodzinę i dzieci to średnio mu się uśmiechało jechać na 2 dni przez pół Polski na szkolenie, z którego i tak się nic po kilku latach pracy już nowego nie wyniosło.
    turdynia

28.06.2018 11:38

I właśnie dlatego takie rzeczy nie są organizowane. Nie przez to, że nikt z Żaka nie chce tego robić, tylko przez to, że połowa i tak by narzekała, każdemu by coś nie pasowało
    Optymista

09.05.2018 22:49

Co sie tak zaperzacie?? Mnie się podoba-szefowa do dogadania, oddział zgrany, pracy sporo, ale dzięki temu nie jest nudno. Dziwię się wszystkim niezadowolonym - jak sie nie podoba, zmieńcie pracę. Nie szkoda Wam życia na 'męczarnie'?
    pockarinu

26.06.2018 11:39

Nie wiem o co Wam chodzi z tym narzekaniem na wynagrodzenie. Ja nie narzekam :) Moja pensja od początku mojej pracy w Żaku już nieźle się podniosła
    Morena

26.06.2018 23:32

No to super :) cieszy mnie Twe szczescie :)
    Gryzelda

20.06.2018 22:30

Czytam i zastanawiam się, czy wiecie, że gowork to bezpośrednia konkurencja dla Żaka? Także dobrze im robicie ;))). Mam konkretne pytanie i proszę o cyfry- ile zarabiają w Żaku: dyrektor i wice, marketing i sekretarze? Napiszcie anonimowo, porównajmy!
    Cylcyn

24.06.2018 10:59

Nick nie świadczy o pochodzeniu. Marketing ma odpowiedzialność zerową. Call center + praca fizyczna w postaci wieszania plakatów+ udział w wiejskich imprezach. A uznanie w firmie największe.
    Intendent

25.06.2018 16:52

Jaka konkurencja - o czym mówisz? Dziwne, że o tej właśnie "konkurencji" nikt się tak dramatycznie nie wypowiada, a przecież mógłby.
    Chevy

22.06.2018 07:44

Ja chciałam pochwalić prezesa występ w telewizji. TV (usunięte przez administratora) i relacja z gali wręczenia nagrody. Świetny występ! Prezes jest człowiekiem wielu talentów jednak. Mam nadzieję, że nie zabiorą do spowrotem do Warszawy, do TVNu. Pasowałby tam idealnie!
    Lato

25.06.2018 01:57

czekaj, masz nadzieję, że go zabiorą czy nie bo nie wiem:) a to w tv to był material sponsorowany?
    Paco

25.06.2018 02:07

a podaj linka do tego wystąpienia. Chętnie zobaczę., To był wywiad sponsorowany?
    Żaczny

07.06.2018 06:32

Co żeście (usunięte przez administratora) zrobili z moim ukochanym ŻAKiem dla którego poświęciłem tyle czasu i energii? Żal na to patrzeć, serce się kraja :/ Oto doskonały przykład co się dzieje kiedy za rządzenie biorą się osoby niekompetentne. A zaczęło się od Warszawy i widzę, że tendencja pozostała niezmienna...
    Tylki

23.06.2018 18:08

I nie przeszkadza Wam, ze nowi pracownicy maja na start duzo wiecej? Ze narzucane sa dni, kiedy mozna brac urlop, ze dydaktyka nie jest w zaden sposob pomocna. Ze w Centrali malo na kim mozna polegac? nie ma porzadnych szkolen dla nowych pracownikowm Nowi dyrektorzy nie ogarniaja i wydzwaniaja po oddzialach, bo nie wiedza co gdzie i jak. Nasz kierownik regionalny na wszystko odpowiada "nie wiem" + zero checi na znalezienie odpowiedzi. Po co placic pensje takiej osobie?
    Barabasz

25.06.2018 01:59

Niestety mnóstwo oddziałów tak się zwinęło po przyjściu prezesa nowego
    Lilka

13.06.2018 11:41

Od kilku dni cisza ..... odgórny zakaz wypowiedzi?
    matyjas

20.06.2018 13:09

To chyba bardziej kwestia tego, że wszystko zaczyna się trochę uspokajać po zmianach i idzie w lepszym kierunku w końcu
    piotrosman

22.06.2018 13:21

Kto się zwija? U nas w oddziale jakoś wszyscy dalej pracują i nikt nie ma takich problemów co Wy z wszystkim

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Centrum Nauki i Biznesu ŻAK?

Kontakt - Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Milionowa 21 93-105 Łódź

Branża główna: Wynajem nieruchomości

Maybeline

16.06.2018 09:16

Proszę Państwa Dużo tutaj hejtu a ja sprobuję jak najbardziej bez emocji odpowiedzieć tu na pytanie, czy warto pracować w Żaku. Firma kiedyś zajmowała się nauczaniem. Teraz zajmuje się sprzedażą usług nauczania. Obecny prezes jest historycznie mocno związany ze sprzedażą i w niewielkim stopniu interesuje go co sprzedaje i czy to się w ogóle nadaje do sprzedaży. Nie chce się też znać na nauczaniu nie wie co jest tu niezbędne i prawdopodobnie nie ma nikogo co by w tym zakresie słuchał. Pięknie natomiast potrafi przemawiać i manipulować ludźmi. A prawda jest taka że pracownicy są coraz bardziej skłóceni chociaż powinni być coraz bardziej się z sobą dogadywać. W firmie dokuczliwy jest brak profesjonalizmu. W centrali zostały pojedyncze osoby co się znają na szkolnictwie, a w dziale dydaktycznym nie ma nikogo. Jest kilka osób które niewiadomo czemu zajmują swoje stanowiska bo nie umieją odpowiedzieć na żadne pytania i np. wysyłają tylko jakieś filmiki ze stron MEN. Mamy kierowników regionalnych którzy sami dokładnie nie wiedzą jaka jest ich rola. Podobnie jest z dyrektorami dydaktycznymi regionalnymi z których każdy ma swoją własną wizję i np. my robimy niektóre rzeczy inaczej niż w oddziałach np. na śląsku. Brakuje też współpracy między różnymi działami i dlatego my w oddziałach nie wiemy kogo tak naprawdę słuchać bo kierownik mówi nam co innego, dyrektor dydaktyczny co innego a komunikaty z centrali że mamy coś uruchamiać to jeszcze inna bajka. W sumie wygląda to tak jakby było wiele niezależnych szkół w całej Polsce a zamiast jednej centrali grupa działów z których każdy próbuje coś zrobić nie patrząc na inne. Nie wiem dlaczego tak jest ale kiedyś centrala była jedna. Wynagrodzenia w firmie to temat rzeka. Teraz proponuje się nowym pracownikom znacznie wyższe wynagrodzenia niż mają wieloletni pracownicy. Wynika to z tego że kiedyś poziom wynagrodzeń poprawiały znacznie premie a teraz ich praktycznie nie ma, zamiast tego jest iluzja tego że ewentualnie mogą być a ich wysokość jest nieograniczona. Z tego co rozmawiamy to otrzymuje to kilka osób na kraj. Dlatego wiele osób pisze że się pogorszyło bo po prostu premie były elementem na podstawie którego kiedyś podjęły o zatrudnieniu się w żaku a teraz robią to samo albo więcej a premii nie ma to samo wynagrodzenie jest niższe. Wynagrodzenia jednak są wypłacane terminowo. O podwyżki jest mega trudno, ja czekałam rok na decyzję w tym czasie zmieniło się w firmie tak wiele rzeczy że muszę negocjacje zaczynać od początku. Bardzo trudno jest nam znaleźć nauczycieli za stawki jakie proponują finanse. Jesienią może być jeszcze trudniej, ja osobiście sądzę że będę musiała szukać innego zajęcia bo jak się okaże ilu nauczycieli mamy to się rozpęta piekło. A nie mam na to wpływu bo nie mam czym konkurować. Najgorsze jest jednak że nie ma z kim rozmawiać o naszych problemach bo nikt nie chce słuchać. To znaczy prezes chce ale z jego słuchania wynika tyle że potem człowiek nagle znika. Dlatego nikt się już nie chce odzywać tylko tutaj jeszcze czasem. Chociaż bardzo wiele cennych i celnych wypowiedzi jest usuwanych więc i tu już sens coraz mniejszy. Czy z tego wynika już odpowiedź na pytanie czy warto pracować w Żaku? Nie warto. Teraz nie. Już nie. Jeśli firma w ogóle przetrwa to może za jakiś czas jak… nastąpią zmiany.
    Pitnatalia0

19.06.2018 12:21

Zgadzam się jak najbardziej. Skoro ,,nie warto pracować", to dlaczego jeszcze pracujesz? U nas w oddziale premie są przyznawane, tylko trzeba się postarać. Teraz premie są przyznawane za faktycznie dobrze wykonywaną prace, dlatego jest ich mniej. My, jeśli czegoś nie wiemy, możemy to zgłosić do regionalnego i się po prostu dowiadujemy. A to że niektóre rzeczy działają inaczej w poszczególnych oddziałach - chyba nic w tym dziwnego, w jednym jakaś rzecz/rozwiązanie się sprawdza, w drugim nie. Mi w Żaku pracuje się po prostu dobrze.

20.06.2018 08:16

Odważnie odejdź, nie zatruwaj. Nie trać swoich najlepszych lat, daj szansę innym. Działasz na szkodę firmy mając taką postawę. Trzeba założyć też, że może już jesteś poza Żakiem lub nigdy nie byłaś / byłeś. Konkurencja?
    Pita z bryndzo

06.06.2018 21:54

No i ile zostało z dawnej legendy? Najlepszych szkół? Nietrafione wybory takie jak pan generał czy m(iło)ściwie nam panujący obecnie prezes. Trochę ponad rok. (usunięte przez administratora) Ale podobno w przyszłym tygodniu wielkie sprzątanie. Bedo biale koperty. Dlatego obceność obowiązkowa?
    justynajustyna

19.06.2018 12:23

Żak nadal jest najpopularniejszą, najczęściej wybieraną szkołą tego typu w Polsce.

20.06.2018 08:11

Tak nadal jest! Rekrutacja też idzie b.dobrze.
    sprawiedliwy

19.06.2018 06:58

mam pytanie odnośnie zakazu wolnych poniedziałków i piątków co to ma na celu? jakie korzyści ma z tego pracodawca?? może pracodawca się wypowie na ten temat na tym forum bo zauważyłem ze często się tu wypowiada. z góry dziękuje za odpowiedz.

19.06.2018 13:12

Szanowny Panie, o techniczne szczegóły dotyczące organizacji czasu pracy proszę pytać dział personalny, przełożonego lub regionalnego dyrektora nadzoru dydaktycznego. Z poważaniem Centrum Nauki i Biznesu Żak Sp. z o. o.
    Nayczycielka

06.06.2018 22:13

Jestem nauczycielem. Proszę Państwa, początkowo czytając to nie dowierzałam. Ale ta "gwiazda" co przyjechala do naszego oddziału z samej Łodzi robić maturę to jak wszyscy tam taki zapal mają to nic dziwnego.

05.05.2018 21:19

Minęła pierwsza sobota, w którą pracowałysmy od godziny 8 do 16. Na przykładzie naszego oddziału mogę śmiało powiedzieć, że pomysł nietrafiony. W letnie sobotnie popołudnia ludzie mają inne plany, niż szkoła. Teraz będziemy się męczyć, bo ktoś wymyślił taki znakomity pomysł. Jedno tylko pytanie, dlaczego Centrala nie pracowała? Im również wydłużmy godziny pracy.
    Sekretarz

05.06.2018 17:52

I co to da? Ściągniemy na siebie tylko problemy, a robotę zrobić trzeba. Skoro dyrektor się nie wyrabia to naturalnym jest, że przerzuca obowiązki na sekretarzy...

06.06.2018 08:48

To nie jest naturalne ! To się nazywa spycholigia! Skoro się nie wyrabia to może się nie nadaje do tej pracy. Nikt nie ma zamiaru za kogoś pracować bo każdy na swój etat, zakres obowiązków i swoje wynagrodzenie. Jeśli mam robić za kogoś to niech mi dyrektor odda część swojej wypłaty !
    bn#[email protected]

06.06.2018 00:48

A Wy myślicie że po co niby są te "spotkania" niedługo, co? ;)
    Zulus

29.05.2018 22:07

Firma chciałaby być europejska ale standardy zarządzania to teraz białoruskie a strategia rodem z jakiegoś Mozambiku. Tęgiej głowy było do tego tzreba oj tęgiej../
    xyzetka

30.05.2018 23:32

od papierów jest oddział a centrala od ideologi
    Ewelina

31.05.2018 10:10

Jaka ideologia ? Rozwalić sklep ?! Nazatrudniali nowych bankowcow, ktorzy pojecia nie maja o dokumentacji
    Erty

30.05.2018 08:01

Ja jestem przerazona, ze w razie problemow i watpliwosci nie ma sie do kogo zwrocic, kierownicy nowi, dydaktyka nowa. Uzyskac pewnych informacji nie da sie od nikogo. Zmiany zmianami,ale ktos musi nad tym zapanowac
    Patrzę i nie wierzę

31.05.2018 08:48

A na koniec, jak już wymienia wszystkich ogarnietych dydaktykow i zatrudnia Panie z Żabki (bo ma doświadczenie w sprzedaży ) :) to dopiero bedzie czeski film. I dopoki beda starzy sekretarze - czyli tacy, ktorzy wszystko potrafia to JAKOS bedzie sie to bujac ale jak oni znajdą się po za struktura firmy to dopiero zrobi się wesoło :D " a miało być tak pięknie "
    Agu

30.05.2018 06:27

Aby podniesc zyski, wystarczyloby dac wiekszy udzial pracownikom za kursy. W obecnej sytuacji nieoplacalnym jest robienie kursow powyzej narzuconego planu. Przy organizacji kursu roboty jest mnostwo, zysk dla oddzialu zaden a dla centrali prawie czysty. Uwazam,ze zwiekszajac premie za kursy, zwiekszylaby sie ich liczba i byloby to w perspektywie bardziej oplacalne dla firmy.
    Alka

30.05.2018 23:40

Przecież bo jest tyle innych rzeczy, że nie wiem w co ręcę wsadzić my pracujemy dla idei ...... rób te kursy, rób ..... nie ogarnęli, że robimy plan i koniec pieśni
    Uczeńszkoly

19.01.2018 22:24

Zrezygnowałam z tej szkoły w Legnicy , ponieważ bardzo ciężko było cokolwiek załatwić, ciagle zmiany sal i terminów często brak informacji, albo na dzień przed zjazdem. Bardzo często nie można uzyskać żadnych informacji w sekretariacie niestety... Ogóle nie polecam.
    Karolina

29.05.2018 19:22

(usunięte przez administratora)Byłam tam z koleżanka i cały czas dwie panie między sobą wymieniały opinie i prywatne spostrzeżenia. PS mnie naprawdę nie interesuje co kto jak i kiedy. Możecie o takich rzeczach rozmawiać po pracy gdzieś w kawiarnii w Legnicy. Więcej tam nie wrócimy.
    lilak

30.05.2018 23:34

jaka płaca, taka praca
    Teraz ja dodam coś od siebie.

14.05.2018 14:25

Teraz ja dodam coś od siebie, pracowałam w żaku przez 2 lata, zrezygnowałam sama miesiąc temu niecały z powodu przeprowadzki do Wrocławia. Pracę wspominam miło, wypłaty na czas, dużo rzeczy do ogarniania, nie ma czasu żeby się nudzić. Praca dla ludzi ogarniętych i odpornych na stres. Czytając inne opinie, to nie rozumiem dlaczego się nie zwolniliście szybciej. Ja z prezesem nie miałam kontaktu osobiście. Moja Pani Dyrektor nie robiła mi żadnych problemów. Szkoła jak szkoła, ma swoje wzloty i upadki, ale koniec końców byłam zadowolona i jestem z pracy w żaku.
    Grazyna

30.05.2018 06:33

I dla ludzi mlodych, mieszkajacych z rodzicami,bo inni sa te stawki nie beda sie w stanie utrzymac. Czemu wiec przeprowadzajac sie, nie poszlas pracowac do Wroclawia?
    Garfield

28.03.2018 21:38

Praca w Żaku na pewno nie jest nudna. Wiele sie dzieje, firma jest w okresie "transformacji". Obowiązki sprzedażowo - administracyjne praktycznie na każdym stanowisku. Płaca zawsze na czas. Czy warto tu pracować? Gdyby było inaczej, nie pracowałbym tu od kilku ładnych lat. Czy jest możliwość awansu? Tak, znam osobiście przynajmniej kilkanaście osób, ktore zaczynały na stanowiskach sekretarzy czy specjalistow ds marketingu, dzis są dyrektorami. A że z pewnością są również niezadowoleni, tego nie da się uniknąć żadnej organizacji. Są lepsze i gorsze pomysły i zarządzenia, są lepsi i gorsi pracownicy różnego szczebla. Tak jest wszędzie. Nie ma co się zaperzać, tylko skupić się na najlepszym wykonywaniu obowiązków.
    Były pracownik żaka

14.05.2018 15:00

ja pracowałem ponad rok, sam się zwolniłem. miło wspominam pracę w żaku, nie miałem z nimi żadnych nieprzyjemności. Z Prezesem też żadnych zatargów ani komplikacji. Wydaje mi się, ze większość tych negatywnych opinii jest kierowana frustracją i podejściem "jestem pracownikiem to należy mi się wszystko" najlepiej jakbyśmy nie pracowali a nam płacili...
    Hrr

30.05.2018 06:31

Cow chyba jednak sie pracownikowi nalezy, czy nie ? Czlowiek nie zyje dla pracy,nie musi sie zgadzac ze wszysykim i na wszysto. Istnieje jakies pole do dyskusji
    Ula

30.05.2018 06:13

Ja bardzo lubilam te prace, ale po ostatnich zmianach kadrowych i organizacyjnych coraz gorzej sie tu pracuje, niestety
    Marketing

04.02.2018 07:07

Byłam marketingowcem w jednym z oddziałów. Nie polecam tej pracy. Wymagania duże a płaca taka co kot napłakał. Zasłaniają się premią 2 razy w roku, tylko nie biorą pod uwagę że pracuje się co miesiąc i co miesiąc chciałabym dostawać premię a nie 2 razy w roku. Nastawieni tylko na zysk i sprzedaż. Miałam 2 marne szkolenia z którego i tak nic nie wyniosłam. Dyrekcja chyba nie zdaje sobie sprawy jak powinno wyglądać szkolenie.
    natalial189

24.05.2018 07:17

Przecież zapisując się na kurs czy na kierunek, dostajesz wszystkie informacje - ile trwa i ile kosztuje. Jeśli czegoś nie wiesz, zawsze można zapytać. Co jak co, ale żak nie ma żadnych ukrytych kosztów, więc nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
    Lenkaa

29.05.2018 18:59

Teraz jest za to oszalamiajaca premia miesieczna. Od wrzesnia nowy system premiowania: obstawiam; plany wysze, premia w dol.
    xxxxxp

24.05.2018 07:35

Zastanawiam się, jak wiele z tych opinii jest napisane przez konkurencję, żeby odstraszyć potencjalnych pracowników. Sama pracuję w jednym z odziałów Żaka i o większości problemów, które tutaj są anonimowo opisywane, nawet nie słyszałam.

24.05.2018 15:36

To w takim razie żyjesz w sporej niewiedzy co dzieje się za murami. Teraz może nie ma to na Ciebie wpływu ale w końcu zauważysz problem.
    Relko

29.05.2018 18:57

Tak konkurencja na pewno zna takie szczegoly :) Mozna jedynie zazdroscic tej niewiedzy
    Urszula77

29.05.2018 18:55

Sieć telefoniczna byłaby niezlym pomyslem, gdyby nie fakt, ze w sobote (lub okresy urlopowe) gdy jest jedna osoba w Sekretariacie moze dojść do sytuacji, że dzwonia trzy telefony na raz :) w tygodniu zreszta tez, bo przeciez ani dydaktyka ani marketing sie do odbierania nie kwapi i nawet do tolaty wypadaloby chodzic z telefonem. Chyba, że założenie jest jakieś inne ?

29.05.2018 17:45

Halo, halo my tu narzekamy na warunki PRACY w zaku, a nie na POZIOM NAUKI w tej szkole. Wy- słuchacze żaka nie macie pojęcia jak się pracuje w tej firmie, bo niby skąd moglibyście mieć... Jesteście uczniami w tej szkole, a nie jej pracownikami i nie macie zielonego pojęcia o czy my tu sobie gawedzimy. Jesteście zadowoleni z nauki - to super :) my też chcemy być zadowoleni z naszej pracy...
    Uczennica

20.01.2018 18:34

A ja jestem zadowolona z nauki w Żaku. Jestem na 2 kierunkach, dostałam pracę, pracodawca dostosował mi grafik do zjazdów i każdemu polecę tę szkołę. Nie mam żadnych problemów, dostaję sms-y o zjeździe, mam plan na cały semestr, wszystko mogę zaplanować, Panie z sekretariatu zawsze doradzą co zrobić, informują i przypominają o wszystkim. Chodzę do Legnicy.
    Martyna123

28.05.2018 13:24

a co w tym dziwnego? sama skonczyłam szkołę żak i też pracuję w zawodzie. poziom nauczania był dobry i całkiem miło wspominam naukę w żaku
    kamilannn89

28.05.2018 13:25

Trochę przesadzacie. Ja jeszcze sie uczę w Żaku ale przyszłam tutaj, bo dwie z moich koleżanek były w Żaku i dostały normalnie prace po szkole, więc tak jak ktoś tu napisał - dla chcącego nic trudnego. Tylko trzeba trochę poszukać i interesować się też tym, co się chce robić poza szkołą :)
    Ewa

23.05.2018 21:50

To i ja muszę wyrazić swoją opinię. Chociaż w firmie nie pracuję. Miałam czelność spotkać się z panem prezesem Marcinem - na spotkaniu rekrutacyjnym. Najzupełniej nie mieści mi się w głowie co tutaj piszecie. Sprawił na mnie wrażenie żeto człowiek bystry i inteligentny i z mnóstwem genialnych pomysłów o których mona by znim godzinami rozmawiać. Gdyby tylko miał wykonawczo odpowiednich ludzi to by firmę podniósł z kolan.

24.05.2018 22:14

On zrobił wrażenie na Tobie, ale Ty na nim już chyba niekoniecznie, skoro nie pracujesz w Żaku.

25.05.2018 08:55

Hahahaha przeczytaj to sobie raz jeszcze... widocznie Ty się nie nadawalas do podnoszenia firmy z kolan skoro wynik Twojej rozmowy jest taki, ze w niej nie pracujesz :) w związku związku tym Twoja opinia nie powinna być brana pod uwagę :)
    Grazyna 23

23.05.2018 08:50

Czy zgodnym z przepisami jest praca w piatek do 19 po czym w sobotę do 16 ? Moze kazdy ostatni piatek miesiaca do 19 pracujmy ?!
    Kris

23.05.2018 22:17

Grażyna, praca w ogóle w tym kraju nie jest obowiązkowa. Praca w narzuconych godzinach- wrzawa, brak odpowiedzi - wrzawa, jest odpowiedź - wrzawa. Czy jest w Waszym życiu coś, co was cieszy, czy spotykacie się tu na wylewanie jadu?
    Hans

24.05.2018 10:26

Czyli nie bylas odpowiednia skoro nie przyjeli cie do pracy?

Zostaw merytoryczną opinię o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.