Centrum Nauki i Biznesu ŻAK

• Bronisin
Katowice - Centrum Nauki i Biznesu Żak
Sosnowiec - Żak - Centrum Nauki i Biznesu

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Łódź

Nie przegap nowości o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.!

18.09.2018 08:15

No muszę jednak to napisać. choć hotel słabiutki był. ciekawe informacje usłyszałam o lewiznach. Teraz przestaję się dziwić temu hejtowi, zabierają lewą michę i patrzą na lewizny, to jest powód tego co się tu dzieje. Konkurencja też nie śpi i pisze przeciw szkole , przecież trwa rekrutacja i trzeba szkodzić.
    Nie jola

22.09.2018 11:15

Składnia jak zawsze pierwsza klasa. Ciężko zrozumieć co w ogóle chcesz przekazać. Twierdziłas niedawno, że nie jesteś dyrektorem a teraz byłaś na szkoleniu? Zdaje się, że szkolenia sekretaryz nie było.
    IrekD

25.09.2018 10:56

Skoro wiem, że duża część z tego, co jest tu pisane, to kłamstwo to kto w takim razie to pisze? Po co pracownicy mieliby pisać tutaj nieprawdziwe rzeczy? Opłaty za szkołę się nie zmieniają, te kierunki, które były darmowe (bo są dotowane), nadal są darmowe. Kierunku płatne są płatne, bo kto inny ma za nie płacić, jeśli nie uczniowie? Szkoła ma do nich dopłacać? W innych szkołach policealnych tak samo część kierunków jest darmowa, część płatna, to normalne.
    Bon Ton Dupon

13.09.2018 22:35

Pomijając zupełnie wyjątkowo źle ukrywany (=uporczywie eksponowany) brak szacunku niektórych prowadzących do dyrektorów "niedydaktycznych" - to czy nie można było tego szkolenia poprowadzić prościej i zrozumiale, nna przykład tak jak zrobił to gość w części o siatkach? Trzeba się tak pastwić? Mam wrażenie że przynajmniej jedna z tych "ciotek" czerpie wyraźną satysfakcję z rzucania nazwami których nikt nie rozumie, jakieś czerstwe anegdotki z kontroli. Chyba że ona jedynie w ten sposób jest w stanie się zaspokoić? Nie dziwię się że ludzie uciekają jak taka przyjedzie i się pastwi zamiast pomagać.
    Rojkia

22.09.2018 06:55

To proszę powiedzieć o swoim zakresie obowiązków? Czym Pani się zajmuje przez cały tydzień?
    Truban

22.09.2018 09:11

Jeżeli nie zrozumiałeś takiego szkolenia to znak, że czas sie pożegnać z funkcją, ponieważ z niczym sobie nie poradzisz. Szkoda czasu. Współczuję twspolpracownikom, że ktoś nad nimi nie ogarnia i dodatkowo się do tego przyznaje....
    Agent

15.09.2018 09:19

Dziwne.W dniu 08.09.18 chciałem zapisać się do szkoły Zak ale oddział po godzinie 14 był zamknięty i wywieszone kartka że czynny do 12.Nie było żadnej informacji na stronie szkoły.Chodzi o oddział w Legnicy.
    Tigar

19.09.2018 19:44

Szkoda tylko że wcześniej nikt nie zamieścił stosownej informacji na stronie tylko wywiesił sobie karteczkę na drzwiach. A może działanie celowe żeby centrala się nie dowiedziała a teraz dziwne tłumaczenia że za zgodą centrali. Wstyd !!!
    GrzegorzP

19.09.2018 22:43

W tym pożal się Boże sekretariacie już od dawna zle się dzieje....

17.09.2018 10:51

paulapeszko

19.09.2018 11:42

A co w tym dziwnego, że jak nie będziesz przychodzić na zajęcia, to będą się z Tobą kontaktować? Co do egzaminów, to nie rozumiem, o czym piszesz. Jak nie zdasz, nie dostajesz zaliczenia. Jak masz większe ambicje, to możesz robić też coś poza szkołą, ale to nie jest tak, że nie musisz chodzić, nie musisz się uczyć i tyle. To nie tak, że każdy zdaje :)

19.09.2018 19:40

Albo podpiszą się za ciebie.
    Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

16.08.2018 13:56

Szanowni Państwo, Z uwagą i troską, od wielu miesięcy czytam informacje, które publikują Państwo na tym forum. Dodam na marginesie - forum prowadzonym przez portal naszej bezpośredniej konkurencji. Forum internetowe, zapewniając anonimowość, pozwala Autorom – także niezwiązanym z Firmą, dowolnie kształtować „przekaz”. Reagujemy na zagadnienia merytoryczne, odpowiadamy lub podpowiadamy co zrobić. To co dostrzegam, to ogromna łatwość negowania prowadzonych działań i zmian rozwojowych w Firmie, czy komentowanie zmian personalnych. Stanowisko Firmy sprowadza się do trzech fundamentalnych zasad: 1) Forum internetowe nie służy do prowadzenia dyskusji o działaniach rozwojowych Firmy. 2) Forum internetowe nie jest miejscem do dyskusji na temat przyczyn podejmowanych decyzji personalnych. 3) Nie odpowiadamy na uwagi wymierzone ad personam, a naruszenia zasad ochrony prywatności zgłaszamy Administratorowi Forum. Pozdrawiam Marcin Płatek
    Iwa

16.09.2018 07:33

Mój kierownik regionalny również mówi jedno a robi drugie a dyrektor nadzoru ma zbyt mała wiedzę aby pomóc w czymkolwiek. Idzie po omacku.....
    patryszka

19.09.2018 12:05

Chyba trochę przesadzacie. Sytuacje, o których piszesz to jakieś pojedyncze sprawy, które zawsze się bedą zdarzać w taki dużych, ogólnopolskich firmach, niezależnie od tego, czym się zajmują. Zawsze znajdzie się ktoś nie do końca kompetentny, ktoś, kto nie będzie się zachowywał tak, jakbyśmy chcieli. U nas w oddziale wszystko działa dobrze i nie mamy problemu z osobami wyżej od nas :)
    Jirg

18.09.2018 11:43

No cóż pod nosem centrali Łódź też nie ruszyła Legnica i z pewnością ktoś też nazwali jeszcze.Legnica bo brakło Pani Dyrektor.
    Twardy

17.09.2018 23:19

Wracać? Jak dalej pójdzie tak jak idzie i jak dalej(usunięte przez administratora)będzie brnąć w swój absurd to nie będzie do czego :(
    Trapez

17.09.2018 20:13

No ciekawe jaką frekwencję będę musiała zrobić z tych niedobitków ktore dotarły w sobotę i niedzielę do szkoły :( Łatwiej mają powiem wam ci którzy mieli niską frekwencję, cokolwiek zrobią będzie +100, +200%...
    Dydaktyczna

17.09.2018 00:21

Wielu nauczycieli by się udało zatrzymać jakby tylko nasz prezes zrozumiał że sporo z nich było dlatego że byli dyrektorzy. Przez lata zdobyli kontakty, znajomości. Nowy dyrektor i do tego niedydaktyczny nigdy nie będzie dla nich wiarygodny ani przekonywujący. Teraz tylu naszych dyrektorów z wiedzą i latami praktyki, nauczycieli i innych pracowników poszło do konkurencji że chyba powinni nam płacić za ich wyszkolenie. I tam funkcjonują z sukcesami. U nas się nie nadawali. Kto znajdzie różnicę?
    Wiem

17.09.2018 06:42

Z sukcesami powiadasz... A w czym te 'sukcesy'? W tworzeniu wirtualnych słuchaczy czy w innych kratywnych rozwiązaniach? Ci, którzy zostali zwolnieni z Żaka to taki koń trojański dla konkurencji.
    Nie wiem

17.09.2018 20:11

No ale akurat tworzenie wirtualnej rzeczywistości ma się u nas dobrze.
    Twister

15.09.2018 12:31

Jestem rozgoryczony całą pseudo szkołą żak. Nie ma mowy o edukacji tylko o sprzedaży. Potwierdzają się opinie: idź do żaka nie musisz chodzić i tak zdasz. To jest przykre.
    Żal

16.09.2018 08:21

Tu nie jest mowa o egazminach maturalnych i zawodowych tylko o tym, ze ktoś się zapisuję na pierwszy semestr i nie chodzi , po czym jakimś cudem nagle znajduje się na czwartym semestrze bo dyrekcja ma plan na promowania do wykonania więc promują co się da, nawet bez wiedzy słuchacza. Jeśli chodzi o egzaminy to ludzie są zmuszani do składania deklaracji bo tego wymaga góra. Jeśli się orientujesz w dotacjach to będziesz wiedzieć dlaczego tak sie dzieje. To nie jest szkoła tylko fabryka swiadect promowan kasy z dotacji .
    Monia

17.09.2018 10:38

No cóż można w to nie wierzyć ale taka jest prawda i opinia o żaku. (usunięte przez administratora) nauczyciel jest zbyt konserwatywny to należy go zwolnić to jak ma być inna opinia o pseudo szkole. Gdzie jest jakakolwiek mowa o edukacji na odpowiednim poziomie.
    Jirg

17.09.2018 10:11

No cóż brakło Pani Dyrektor i Legnica nie ruszyła.
    Fidel

03.09.2018 01:14

Żak przynajmniej podjął jakieś działania w związku ze zmianami. A konkurencja (może nie cała, ale na pewno przynajmnjiej ta w której pracowałem do niedawna) się tylko przyglądała co zrobi Żak i czekała żeby skopiować to samo. A zamiast szukać nauczycieli napisać że Żak jest be a konkurencja super. Co jest nieprawdą bo takiego kombinowania, fałszerstw i poświadczania nieprawdy jak jest u nas to w Żaku chyba nigdy nie bylo i nie będzie. Zajęcia które się nie odbywają, ludzie i całe grupy których nigdy nie było, nauczyciele których nikt na oczy nie widział. Co z tego że teoretycznie za trochę wyższą stawkę, jak się odejmie "potrącenia" to ma wyjść tyle ile ma wyjść i tak wychodzi. Nikt dokładnie nigdy nie wie ile. Moja była firma już dawno przekroczyła granicę do której Żak się zbliżył ale nie przekroczył. A odkąd nasze szeregi zaczęły zasilać osoby które z Żaka wyleciały za różne rzeczy także finansowe to jest już równia pochyła a u was podobno jeszcze są myślący ludzie na ważnych stanowiskach. U nas nawet się zatrudniało specjalnych ludzi od tego żeby pisali źle na konkurencję i na bieżąco sprawdzali co słychać. Taka strategia i już po prostu nie ma co łykać wszystkiego naiwnie jak gąska. Jesteście dokładnie obserwowani - wasze działania rynkowe, przekaz, narzędzia, plany i kto w waszej centrali co robi. Tak jest taniej niż samemu coś opracować czy wymyślić.
    Komar

16.09.2018 08:40

Potwierdzam, że tak sie właśnie dzieje. Sam dostałem zlecenie "ataku" na Wasz profil. Nie skorzystałem. Jakieś granice brudnej konkurencji muszą w końcu być!
    Ziomek Fidela

16.09.2018 23:02

Sam bym tego lepiej nie opisał. Jest dokladnie, jak pisze Fidel. U nas równia pochyła, spady od Was zasilają nasze gnijące szeregi. I zaczęła się bitwa na słowa.
    Nicola

13.07.2018 11:19

Czy ktoś składał wniosek wczasy pod gruszą w zaku ?
    Mądra Pani

05.09.2018 12:36

Kiedy składałeś ten wniosek za wczasy? Jaka to mniej więcej wysokość? Czy były jakieś problemy ze strony KADR aby wypłacić?
    Jolancia

16.09.2018 07:47

Proszę o szczegóły.
    Agnes

15.09.2018 00:39

W niektórych oddziałach zaczyna robić się bardzo ciekawie. Skończy się zapisywanie słupów i liczenie piramidki czy dostanę premię czy nie dostanę premię.
    Yutu

16.09.2018 07:45

Skąd ta złota myśl?

07.09.2018 08:13

Jeżu, jeżu To już w przyszłym tygodniu... Pewnie ktoś dostanie białą kopertę, jeżu, publicznie (?).... Całuję
    Gonia4

16.09.2018 07:45

Co ty bierzesz, kobieto. Plany ułożone? Semestr wystartował?

07.09.2018 17:31

Mam pytanie: czy proponowana przez dyrektorkę stawka za ułożenie planu można negocjować jakoś? Albo za SIO? Jak to mniej więcej się kształtuje? Tzn. ile można wg. Was zawołać?
    Karuzela

15.09.2018 22:05

A jak się nie sprawdzi to jeszcze raz. I jeszcze raz. I jeszcze raz. I mamy wrzesień i razów coraz więcej. I ani na trochę nie przybliżyło nas to do celu jakim jest gotowy plan.
    Tula

16.09.2018 07:28

Niektórym oddziałom centrala układa plan.
    Snajper

15.09.2018 09:24

Dziś rozpoczęcie roku szkolnego ale nie we wszystkich oddziałach sklepu żak.(usunięte przez administratora)Może czas aby odpowiednie służby zainteresowały się wybranymi oddziałami.
    Anna. K

15.09.2018 19:29

Wy chyba nie wiecie co się w innych szkołach dzieje. W porownaniu-zak to ideał...

13.09.2018 07:49

Amela

15.09.2018 19:27

Jestem ciekawa co dyrektorom niedydaktycznym było przedstawiane na rozmowach o pracę. Czy spodziewaliscie się nic nie robić poza nadzorowaniem sprzedaży i pokazywaniem palcem?
    Patrycja

15.09.2018 12:37

Zrezygnowałam z pracy w tej szkole o ile można ją tak nazwać. Za takie marne wynagrodzenie szkoda sobie głowy zawracać. Okazuje się że nikt nie chce pracować i na siłę asystenci lub kierownicy wydzwaniają i błagają o powrót do szkoły. Żałosne tak się poniżać.
    Nauczyciel

15.09.2018 00:33

Zadzwoniła do mnie asystentka i wypraszała abym prowadziła zajęcia za marne grosze, bo szkoła nie ruszy. Nic mnie to nie intetrsuje skoro sklep sprzedaje produkt to niech zapłaci na poziomie nauczycielom. Szanuję swój czas i myślę że nie warto go marnować na tak beznadzieny sklep.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Centrum Nauki i Biznesu ŻAK?

Kontakt - Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Milionowa 21 93-105 Łódź

Branża główna: Wynajem nieruchomości

Nauczyciel

29.08.2018 12:24

Ciekawy jestem jak w innych oddziałach. Dyrekcja zaproponowała mi utrzymanie stawki na tym samym poziomie od września z pełnym zus. Wyśmiałem ją. Niech sama uczy za nędzne pieniądze. Idę do konkurencji tam lepiej płacą. Namawiam nauczycieli -szanujcie się ! Zadzwońcie do konkurencji tam chętnie Was przyjmą. U mnie to aż proszą o abym kogoś przyprowadził, biorą wszystkich bez zastanowienia i to za lepszą kasę. Polecam pracę w konkurencji.
    cherioopl

30.08.2018 08:51

I kolejny komentarz o wymyślonych ogromnych kwotach płaconych przez konkurencje. Nie dajcie się nabrać, w Żaku płacą całkiem normalnie i nikt w konkurencyjnej szkole nie da Wam więcej :)
    Patii

04.09.2018 12:02

Mi dali więcej. W żaku dostałam 15 zł brutto a u konkurencji 35 zł.
    Kali

03.09.2018 12:59

mam tylko nadzieję, że te komentarze czytane są również przez odpowiednie służby, bo internet już dawno nie jest anonimowy po IP, zeznacie na siebie nawzajem, a pozostali będą mogli spokojnie pracować dalej
    kolejnyrokszkolny

03.09.2018 09:24

Wszystkiego najlepszego z okazji Nowego Roku Szkolnego. Mniej jadu i plotek, więcej konstruktywnego działania.
    Jolie

30.08.2018 22:44

Ja też uważam, że Żak to świetna firma. Przede wszystkim bardzo sprawna. Zobaczcie, że na 5 negatywnych komentarzy od razu wyrasta 20 pozytywnych. To świadczy o tym, że firma interesuje się tym co piszą inni i bardzo szybko reaguje. Sprawność +10
    Big

31.08.2018 18:05

Firma faktycznie super. Bardzo dba o Swoich....pracowników, pomoc dydaktyczna zawsze bardzo telefoniczna czyli szybka szybka -bez zbędnych dokumentów, nie wydaje się bez potrzeby pieniędzy na jakieś wypady "pod gruszki" a pracy ubywa z każdym dniem - bo przecież się pracuje - jeszcze, ale jak już się biznes dobrze rozkręci to w październiku-listopadzie wszystko się pewnie zmieni - jak zawsze na lepsze.
    Nauczycielka

29.08.2018 15:55

Ja też dzisiaj podziękowałam za współpracę. U konkurencji dostałam więcej i to o wiele więcej. Poszły jeszcze ze mną 3 inne osoby, teraz przynajmniej dostaniemy godziwe wynagrodzenie. Też polecam skontaktować się z konkurencją ,chętnie przyjmą nauczycieli żaka.
    patryk

30.08.2018 08:45

To pisze ktoś z konkurencji czy o co chodzi? Zanim poszłam do żaka sprawdzałam to w innych, konkurencyjnych szkołach i nigdzie nie proponowali o wiele więcej. Którą szkołę masz niby na myśli?
    Gość

30.08.2018 22:15

Dziwne. Podpisane Patryk a wypowiada się kobieta.... Czyżby podwójne przejezyczenie?.............?
    tatiana

30.08.2018 10:12

Pracuję w Żaku od prawie 3 lat i wciąż jestem zadowolony. Mimo zmian uważam, że większość rzeczy, które są tutaj napisane, są w dużym stopniu naciągane. Oczywiście mogło by być lepiej, ale to dotyczy chyba każdej pracy :) W każdym razie ja pracę polecam
    Maseratti

25.08.2018 00:17

Miałem przyjemność kierować działem marketingu w jednym z oddziałów. Pracowalem tylko dwa miesiące (usunięte przez administratora). Żadnego szkolenia nie mialem ale jak ktoś się zna na robocie to przecież nie problem. Tylko z tą całą szkołą to jakaś lipa jest - u nas po nauczaniu prawie nie było śladów. Dyrektorka czekala bo miał ktoś przyjechać i to zrobić ale w końcu zrezygnowala bo mówiła że sobie kartoteki nie chce zapaprać. Coś musi być na rzeczy.
    Charles

26.08.2018 00:49

To my mamy działy marketingu w oddziałach???
    grassi

30.08.2018 10:02

Ja pracuję w dziale marketingu i nie zauważyłem, żeby był to dział rozlepiania plakatów i rozdawania ulotek. Zajmujemy się tym, czym powinien zajmować się dział marketingu i ktoś, kto rekrutuje na stanowisko w tym dziale raczej wie, co będzie robił.
    Igor007

31.07.2018 10:30

Naprawdę uważacie, że Żak stał się sklepem? Chyba nikt z Was nie miał styczności z pracą w prawdziwym w sklepie. Tam nie mielibyście wolnego w weekendy, nie pracowalibyście w godzinach pracy biurowej. Narzekacie na rzeczy, które są w każdej pracy, które w innych miejscach nikogo nie dziwią. Nie rozumiem skąd ta roszczeniowość w pracownikach szkoły Żak. Skoro tak źle Wam się tu pracuje to co tu jeszcze robicie? Prace możecie znaleźć w wielu innych miejscach, między innymi właśnie w sklepie. U mnie w oddziale ja czuje się dobrze i też nie słyszałem, żeby ktoś narzekał tak jak Wy tutaj.

02.08.2018 08:13

To kto każe pracować ci w tej firmie. Chemi widać nie ma. Zarobki gorsze. Zmiany złe. Socjalu brak. Po co trwasz? Nie nadajesz się do niczego innego??? A może to inne kwestie dzięki którym tu chcesz pracować.
    patrycja017017

30.08.2018 09:44

Jak najbardziej zgadzam się z tą wypowiedzią. Widzę tyle narzekania i dziwię się, dlaczego jeszcze tu pracujecie? Jeśli jest niby aż tak źle, to przecież każda inna praca byłaby lepsza, prawda? Wydaje mi się, że sami się tutaj wzajemnie nakręcacie i szukacie miejsca, gdzie możecie ponarzekać na życie
    Monic

06.08.2018 17:52

Witam. Mam pytanie czy wiadomo jakie będą stawki wynagrodzeń w nowym roku szkolnym?(usunięte przez administratora)
    karmelove

30.08.2018 09:40

Wystarczy zapytać w Żaku :D Naprawdę uważacie, że to jest odpowiednie miejsce, żeby pytać o takie rzeczy i naprawdę oczekujecie odpowiedzi? A później dziwicie się, że ktoś z Żaka pisze, że większość komentarzy nie powinna się tu znaleźć.
    Jeszcze pracujący

17.08.2018 21:17

Żak ogólnie dobra firma. Płaci na czas, uczy życia i ma świetny Zarzond. Prezes ma taką moc, że nawet cenzuruje internet. No to chyba jest zaszczyt pracować w takim środowisku. Ja polecam.
    tabor

30.08.2018 09:34

?? Cenzuruje internet? A mowa tu o czym? Że komentuje tutaj, to co piszecie?

31.07.2018 12:09

Renata

24.08.2018 19:37

Proszę panią o kontakt. Pomogę prawnie.
    iwonagrzesista

30.08.2018 09:31

Tu raczej nie ma co pomagać prawnie. U nas nigdy nie ma problemów z tym, żeby pieniądze były na czas, myślę, że to jakaś pomyłka :)

23.08.2018 22:40

A ja powiem tak. Dzisiaj w końcu po kilku miesiącach pracy ktoś pokazał mi jak się robi różne rzeczy w systemie albo wytłumaczył po co są te ki i kz. Miało być tylko o umowach ale wreszcie nikt mi nie odburkiwał że nie ma czasu że to nie jego sprawa że mam sobie w mailach z centrali coś znaleźć i takie inne. Ja dzisjaj pierwszy raz miałam do czynienia bezpośrednio z osobami z centrali i na prawdę jestem w szoku! Nikt mnie nie zbywał nie krzoczał i... wiecie co jakby to fajnie tak było jakby mogło zawsze tak być! Nie rozumiem po co są te wszystkie osoby o dziwych nazwach skoro nie zrobili mi podobnego szkolenia zatrudniając!
    Mańka Siemańka

25.08.2018 09:44

Ja mam też takie wrażenie. Prowadzący u nas nic nie zbywał wszystko po kolei rozłożył na elementy i wyjaśnił. Profeska. Szkoda że nie wszyscy tak umieją :(
    polinkaWWW

30.08.2018 09:27

Ja zostałam od razu przeszkolona i nie było z tym problemów. Na szkoleniu dowiedziałam się właściwie wszystkiego, czego potrzebowałam :)
    My

24.08.2018 19:47

Jestem świeżo po szkoleniu przeprowadzonym w sposób przejrzysty, klarowny i zrozumiały. Gdyby cała Centrala pracowała w taki sposob, jak dzisiejsi szkolący, wszystkim żyłoby się znacznie lepiej. Bez napinki, jaki/jaka jestem wspaniały/a i ważny/a, cierpliwie tłumaczyli meandry zatrudniania. Tego typu szkolenia są po prostu niezbędne.

29.08.2018 15:17

Szkolenie jak szkolenie, faktycznie przejrzyste i jasne, może trochę za dużo odsyłania tu i tam, całkiem dobre instrukcje, ale żeby się szkoleniem aż tak zachwycać? To powinna być norma a nie wyjątek. I żebyście mieli świadomość - umiem w crm różne rzeczy zrobić więc to nie jest dla mnie czymś niezwykłym, pracuję w tym już ładnych parę lat więc oczywiście wiem co piszę. No i żeby to jeszcze przełożylo się na wysokość stawek dla nauczycieli. Póki co to wygląda kiepsko. Gdzieś chyba jak rozumiem przez dotychczasowe lata były gromadzone środki.
    Nika008

30.08.2018 08:50

Bez przesady, co Ci tak bardzo przeszkadza w pracy centrali? Ja jakoś z nimi nie mam problemu. A szkolenie faktycznie rzetelne i świetnie przeprowadzone :)
    Nauczycuel

29.08.2018 15:51

Dzisiaj Pani Dyr.zaproponowała mi kontynuację współpracy ze stawką jak dotychczas. Powiedziałem że od 3 lat nie miałem zmienionej stawki i przy obecnych warunkach należałoby to zmienić. Niestety ale nic z tego. Więc podziękowałem. Idę do kurencji tam więcej płacą. Pozostałym nauczycielom radzę zrobić to samo na pewno was przyjmą.
    patryk

30.08.2018 08:48

Widząc kolejny komentarz tego typu, jestem już pewien, że jest napisany przez konkurencję. Stawki w Żaku są normalne i niczym nie różnią się od tych w innych szkołach. Wiadomo, że jako nauczyciel prawdopodobnie nigdy nie będziesz milionerem, ale to już kwestia każdej szkoły, nie tylko Żaka.
    Miki

29.08.2018 20:20

Ja też podziękowałam za współpracę. U konkurencji dostałam prawie jeszcze raz tyle. Inne nauczycielki też zrezygnowały. Konkurencja lepiej płaci. Wystarczy tylko zadzwonić i masz już pracę na godnych warunkach.
    martynagai77

30.08.2018 08:43

Gdzie niby płacą jeszcze raz tyle? Znam stawki w chyba każdej szkole policealnej i w żadnej z nich nie płacą o tyle więcej. Chyba coś Ci się pomyliło
    Monika

20.08.2018 17:14

Pracowalam w oddziale w Kaliszu, to jakas żenada. D(usunięte przez administratora) miala problem by telefon odebrać, pomocy z znikąd, zapytać też nikogo bo sekretarki nie znały żadnej odpowiedzi. Uczniowie sie skarżyli, ciągle pretensje, dyrektorka nigdy czasu dla nich nie miała, asystentka też byle by sie nie napracować. Nie polecam tej firmy.
    cheriooooo

21.08.2018 15:49

Ja również pracowałam w tym oddziale, nie wiem, czy coś się  zmieniło, ale mam zupełnie inne odczucia. Zrezygnowałam z pracy nie dlatego, że tak bardzo mi się tam nie podobało, ale było wiele innych powodów osobistych. W każdym razie nie uważam, żeby Pani dyrektor w Kaliszu była tak problematyczna. Może nie było najbardziej miłą osobą, jaką znam, ale to jest praca, więc nie zawsze musi być maksymalnie przyjaźnie. Ja na pracę w tym oddziale nie narzekałam, wręcz całkiem miło wspominam :)

14.08.2018 07:49

14.08.2018 16:02

Całuję mocno ????

14.08.2018 22:55

Liczyłam, że się powstrzymasz od komentarza, ale oczywiście jak zawsze BRAK KLASY! W tej konretnej sytuacji (a jest wiele jej podobnych, z których większość nie została opisana, bo zwyczajnie: brak słów) nie jesteś w stanie fimy obronić, więc zamilcz.
    Karolina

08.07.2018 19:44

Praca nie jest zła. Są określone cele, jak je osiagniesz, masz za to premie. Warunki pracy ok, płaca zawsze na czas. Nie rozumiem o co tu tyle jadu. Jak każda firma, także i ta musi wygenerować założony poziom zysku, w przeciwnym razie będzie zwijać żagle. Takie to trudne do pojecia?
    Renata

07.08.2018 19:29

Firma kwalifikacji i umiejętnosci nie wymaga od Dyrektorow, wiec chyba tym bardziej im nie zależy, żeby Sekretarze umieli coś więcej poza sprzedażą. Co zresztą prowadzi do sytuacji, ze dyrektor (menager) nie wie na jaki semestr mozna zapisac sluchacza, jak zrobic plan, przeprowadzic egzaminy, nie dopilnuje dziennikow, arkuszy i calej dokumentacji. W dodatku w ogole sie tym nie przejmuje, poniewaz jemu kazali tylko "zarzadzac oraz nadzorowac" kino.
    Megan

07.08.2018 23:45

Od kształcenia to masz nauczycieli a nie dział kształcenia ;). A dyrektor nadzoru nie jest od jakiegoś tam opowiadania o dydaktyce czy wdrażania bo to sobie możesz "sam przeczytać". To znaczy jest od opowiadania ale nie o kształceniu :D :D :D - nasza na przykład ma ambicje strażackie (od gaszenia pożarów). W żadnej firmie nigdy nie jest tak jak obiecują na spotkaniu. Ani zarobić tyle się nie da, ani nie jest tak bezproblemowo ani wsparcie nie takie. Żak tu nie jest żadnym wyjątkiem.
    Karmelka

22.07.2018 09:08

Tak tutaj sobie czytam i przypomniał mi się fragment wierszyka dla dzieci... A kapusta rzecze smutnie: „Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!” - i tyle na ten temat. Prezes nie ma pomyslu jak pogodzić stragan - chyba nie chce nawet tego robić - łatwiej zarządza się chaosem i nie widać tak niekompetencji. My się między sobą kłócimy, co gorsza publicznie! Wartościowe osoby o ile jeszcze zostały albo już się zmęczyły i zobojętniły, albo szukają sobie miejsca gdzie indziej i tak to wygląda. A kłócić się i pisać tutaj nie ma sensu, szkoda energii, szkoda firmy. Szkoda.
    artur B

31.07.2018 10:03

Nie byłoby tyle narzekania - nie byłoby tych wszystkich kłótni. Zacznijcie doceniać swoją prace, a nie szukać problemów dosłownie we wszystkim.

05.08.2018 17:45

(usunięte przez administratora)? W ogóle podejmujecie próby samodzielnego myślenia w tym zakresie czy nie? Tak się zatkaliście mentalnie w przekonaniu że dydaktyka jest jakimś rocket sience że już do nikogo nie dociera że możn skutecznie kierować szkołą, oddziałem czy nawet firmą nie mając jej? Da się? (usunięte przez administratora)
    box

25.07.2018 00:32

Szanowni Państwo! Tak jak ktoś tutaj już napisał - nie starajmy się poróżnić. Dążmy do porozumienia i przede wszystkim trzymajmy się. Większość z Was nie pamięta roku 2008 i tego co się wówczas działo. Ja pamiętam. Wtedy kilka mądrych osób w centrali dbało o to żebyśmy byli jednością, nie podupadli na duchu, działali w oddziałach zupełnie normalnie. Dlatego przetrwaliśmy. Gdybyśmy wtedy byli tak poróżnieni jak dziś - firmy dawno już by nie było - firma to ludzie. Dziś Zarząd o to nie dba nawet nie zdając sobie sprwy jakie tsunami nadciąga! (większe koszty pracy, braki kadrowe(usunięte przez administratora) na wielka skalę itd). Prezesowi nie zależy na tym byśmy byli jednością, jak kiedyś. Liczy się tylko chwilowy sukcesik i sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż. W naszym centrum nauki i biznesu mamy coraz mniej nauki i prawie samą sprzedaż. To ważne ale NIE PRZETRWAMY jeśli będziemy tak podzieleni! Wiadomo że jedni będą bardziej a drudzy mniej zadowoleni, to tak zawsze jest. Szanujmy się nazwajem i pokażmy że potrafimy! Że nic i nikt nas nie złamie!
    Miranda

31.07.2018 07:44

Nie zuważyłaś? To idź do lekarza okulisty. Do konca sierpnia chyba nie bedzie jyz pracownika ze stazem 6-7+, bo pREZES wszystkich wytnie... tyle lat zniweczone przez jedną osobe z problemami... ehhhh

01.08.2018 08:42

Brawo Miranda! "najważniejszy" argument za dalszą pracą w Żaku to staż pracy! To jest poziom myślenia o firmie, długo pracuję wiec jestem najbardziej wartościowa. Im dłużej pracuję tym jestem jeszcze bardziej wartościowa. Uffff To jest "klucz" do sukcesu. Nie dziwi że tak hejtujecie wszystko co inne i nowe w tym także nowych pracowników.

Zostaw merytoryczną opinię o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.