Centrum Nauki i Biznesu ŻAK

• Bronisin
Katowice - Centrum Nauki i Biznesu Żak
Sosnowiec - Żak - Centrum Nauki i Biznesu

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Łódź

Nie przegap nowości o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.!

plum

26.05.2021 18:39

Kiedy zmienią się stawki dla nauczycieli? 18,30-20 zł brutto to śmieszna stawka. Anglista za korki weźmie min 50zł netto. Matematyk 60zł. Jak mamy zatrudnić nauczycieli za takie stawki? Nauczyciele pracują w weekendy, chcą dorobić. Dlaczego centrala zwala na dyrektorów odpowiedzialność za coś na co wpływu nie mamy? Pani Dyrektor R. S. zatwierdza stawki minimalne. Taka jest polityka firmy. Do czego to wszystko zmierza? Jak wymagać czegoś od nauczyciela, który zaraz może porzucić pracę? Tylko modlimy się, żeby nie uciekł. To odbija się na jakości zajęć. Czy właściciele chcą mieć szkołę czy fabrykę dyplomów. Obecnie wraca nauczanie stacjonarne. Czy centrala zdaje sobie sprawę, jak duża ilość nauczycieli uczy zdalnie i nie będą mogli uczyć stacjonarnie? Nikt nie będzie dojeżdżał po 200km za 18,30/h. Co my dyrektorzy mamy zrobić? Jak zapewnić realizację podstawy programowej. Nauczyciele już pytają się czy można liczyć na podwyżki od września. Mam nadzieję, że osoby decyzyjne w centrali pochylą się na tym tematem.
    Ktoś

28.05.2021 17:33

Jak się zmieni dyrektor finansowy ????
    Plum

01.06.2021 16:00

To raczej nie jest realne. Wlasciciele sa nastawieni na zysk. Pani R.S. ma wolną rękę.
    Wdzięczni

30.04.2020 11:35

Serdecznie dziękujemy za podniesienie planów w czasach epidemii. Jesteśmy bardzo wdzięczni za takie pozytywne nastawienie „góry” i wiarę w swoich pracownikow, iż pomimo izolacji społecznej, strachu i stresu, wykonamy Wasze optymistyczne założenia. Cieszymy sie rowniez bardzo, że macie taką ogromna wiarę w Polaków, iż pomimo strachu o zdrowie własne i bliskich oni tłumnie bedą pragnęli zdobywać wiedzę. Dziękujemy.
    Ex

24.05.2021 07:55

Ja też bym się zamieniala z pewną znaną mi "dyrektorką" w Centrali na jej "pracę". Wszystko niemal jak napisałaś i wielce zdziwienie że coś się samo nie zrobiło.

25.05.2021 07:57

Pani dyrektor zapewne robi to co jej każą. Niepokorni, choćby byli świetni, po kolei znikają z firmy. Przykre to jak się widzi reklamy konkurencji w tv czy w radio :(
    Merry

22.05.2021 09:40

Witam was. Może ktoś mi pomoże.. Żak mnie (usunięte przez administratora) Chodziłam na jednoroczna szkole(2semestry) i w drugim semestrze chodziłam do szkoły, robiłam prace a co najważniejsze podpisywałam listy obecności. Nie otrzymałam wtedy świadectwa, bo wyjechałam za granicę. Minął rok i jakoś się zebrałam, żeby odebrać świadectwo. Co się okazało.... Zostałam skreślona z 2 semestru od stycznia i mnie tam według nich nie było. Chodziłam w styczniu, kwietniu, maju i czerwcu... Pani dyrektor szkoly nie chce pomóc, cały czas wmawia mi, że mam jakąś jedynkę. Czy w szkole muszą mieć moje listy obecności i dziennik z poprzedniego roku? Bo właśnie chciałam, żeby mi pokazaly i mówiły, że nie mają bo zostały gdzieś tam odesłane.
    Sluchaczuu

20.05.2021 14:10

Traktowanie pracowników jak śmieci. Nauczyciele za 18 zl brutto za godzinę. Sekretarz robi wszystko za najniższą krajowa zaczynając od call center obsługi sekretariatu faktur zakupów sprzątaniu marketing i dydaktyka. I niech spróbuje się postawić że czegoś nie zrobi za szanowna dyrekcję która tak naprawdę jest pionkiem do podpisywania dokumentów i wyciągnięcia jak najwyższych dotacji, tak od razu jest problem. Na podwyżkę nie ma co liczyć przecież przyjdzie pracownik na chwilę popracować za najniższą. Z daleka od tej firmy.
    niby specjalista

25.04.2021 17:20

W skali firmy brakuje osób które potrafią kierować innymi. W Łodzi możesz dostać(usunięte przez administratora) bo nie uśmiechasz się od ucha do ucha na widok „szefowej” która akurat raczyła przyjechać żeby "sobie poustalać". Po raz setny? Albo jak się ośmielisz o dzień wolnego (pogrzeb w rodzinie) - "jest rzesza ludzi chętnych na twoje stanowisko". Albo że w piątek do 19 siedzieć nie będziesz. Szukając pracy tutaj trzeba chyba przygotować się nagrywać rozmowy bo niektórym osobom mailem niewygodnie jest przekazać decyzje. Albo najlepiej w ogóle nie decydować tylko kosić grubą kasę z autem służbowym za leżenie w domu. Niektórym trudno byłoby po pandemii wrócić do pracy. Tak jak to ktoś tu napisał są osoby co chciałyby rządzić przede wszystkim i po trupach. I wyłącznie na tym się skupiają która ważniejsza i ma bardziej bliskie kontakty z właścicielami. A nie myślą o tym co zmienić albo co nowego wprowadzić.
    były pracownik

26.04.2021 12:41

Ja także już nie pracuję, ponieważ moja osoba była nie wygodna dla dyrektorki regionalnej. DR nie jest w stanie zaakceptować ludzi mądrzejszych i bardziej wartościowych od siebie. Nie polecam Żaka jako pracodawcy.
    gość

03.05.2021 23:01

To co piszesz to jakaś groteska jest aż trudno uwierzyć. Masz się szczerzyć na widok przełożonej???To chore! Ale ponieważ domyślam się o kim piszesz to... żal mi Ciebie. Kiedyś myślałam że żeby pracować w centrali trzeba mieć nie lada wiedzę. A teraz jestem pewna że wiedza może przeszkadzać
    Dyżurny

01.03.2021 13:07

Ludzie to się już nóż w kieszeni otwiera. Kolejny zjazd z problemami, kolejny raz nie można do strefy wejść, znowu coś nie działa - no to do cholery nic nie umiecie z tym zrobić?! Podobno miały być jakieś pomoce naukowe, książki - ludzie pytają i co??? Ktoś nad tym panuje wgl?
    Gość

21.04.2021 17:16

Taki standardy żaka, jaka płacą taka praca.
    Monx

01.05.2021 22:14

A w czym to problem? Wysłuży się innymi pracownikami, zleci zrobienie protokołów egzaminacyjnych, arkuszy i rad innym pracownikom. Pewnie plany lekcji też będą oni robić. Taka to dyrektor jest w KATO. Można więc łatwo dopisać sobie co będzie robił nowy pracownik.
    Mag123

28.04.2021 07:45

Witam, czy mogę prosić o opinię dotyczącą formy zatrudnienia? Czy lepiej jest mieć umowę zlecenie czy dorobić przy ped i wtedy umowę o pracę? Pytam konkretnie na przykładzie Żaka
    Siema wszystkim

26.04.2021 14:46

Przestrzegam przed tą firmą... Wykorzystkują ludzi, ciągły (usunięte przez administratora) Jeżeli zgłasza się takie sytuacja, odrazu pracownik zostaje zwolniony. Brak szacunku do ludzi. A najważniejsze spóźniają się z płatnościami! Pieniądze są wypłacane czasem nawet po trzech miesiącach...
    Były

26.04.2021 12:45

Nie polecam tego pracodawcy. Najgorszy u jakiego pracowałem.
    Zniesmaczenie

27.01.2021 20:41

Uwaga na Kierownik Regionu Śląsk!!!! Niesłowna, fałszywa osoba, tchórzliwa i bez, taktu!!! Tacy ludzie mają budować wizerunki??
    KR Śląsk

09.04.2021 18:01

Dziękuję za opinię. Wpadło mi kilka dodatkowych kilogramów, ale żeby od razu SŁOŃ? Region Śląsk ma się świetnie. Pozdrawiam ciepło!
    Ona

11.04.2021 20:40

Szanowna Pani KR, nikt nie robił przytyków do walorów fizycznych. Jedynie wątpliwych merytorycznych. Więcej dystansu do siebie. Nie cały świat kręci się wokół Pani, a najwyraźniej tak właśnie Pani uważa.

19.04.2021 15:10

Nie polecam tej firmy jak pracodawcy. Dyrektor regionu to porażka.

21.04.2021 17:17

Ja również nie polecam, szkoda zdrowia.
    Aneta

19.04.2021 21:48

Witam. Odział Tychy to maskara jakaś . Większość zajęć z przedmiotów medycznych z jednym wykładowcą, Pani B.K. której się słuchać nie da, czyta suche notatki i nikt z tego nic nie wie. Informację i terminie egzaminu z przedmiotu podała tydzień przed, to samo temat pracy kontrolnej. Podobno wiadomo ze egzamin jest a ostatnich zajęciach z danego przedmiotu tylko ze my plan kiedy jaki przedmiot mamy do końca semestru dostaliśmy dwa dni wcześniej przed jej informacją. Wcześniej tylko daty, nawet godzin nie znaliśmy. My mamy pracę i rodziny, nie czekamy tylko przed monitorami aż szanowna pani poda informacje co i kiedy ,nawet materiałów i tematów nie przesyła na czas. Wychodzi teraz na to że cała grupa ma wziąść urlopy z pracy i olać swoją rodzinę żeby ze wszystkim zdążyć. Do sekretariatu cud żeby się dodzwonić, a Pani Dyrektor od 3tygodni nie odpowiada na meila.
    Kate

11.04.2021 20:53

GRATULACJE! Żak własnie osiągnął kolejny wyjątkowy etap. To forum jest wyjątkowo podłe i to nie ulega wątpliwości. A teraz 2000 komentarzy. Pamiętam nie tak dawno jak było 300. Pan "prezes" P zapoczątkował takie a nie inne traktowanie pracownika ludzie nie mieli się do kogo wygadać. Teraz jak nie ma nikogo za niego powinno to się niby odwrócić ale jakoś nadal tylko trwa produkcja dyplomów. To porażające kogo my już zapisujemy do szkoły po raz kolejny. Kiedyś nam RODO za to da po (usunięte przez administratora) - zobaczycie bo ludzie już dawno nie pamiętają że kiedyś chodzili do Żaka albo wyjechali a jednak s na listach. Ech Żaku co z Ciebie zostało.
    Co ty wiesz

13.02.2021 12:59

Firma powinna przede wszystkim nauczyć się kultury pracy. A nie że jeden zasuwa że nie ma czasu pójść do toalety a jego "przełożony" ktory powinien przynajmniej zaplanować pracę siedzi w komfortowej niewiedzy w domu na fotelu i puszcza bąki "bardzo zmęczona pracą online z zarywaniem nocy". I nie - nie chodzi o żaden z oddziałów.
    Ewa

09.04.2021 17:23

Kogo dokładnie masz na myśli? Szukam pracy na Śląsku i zauważyłam aplikację na stanowisko Asystenta Dyrektora. Sugerujesz, że praca w sekretariacie ŻAK jest bezsensu?
    ŻAK Śląsk

09.04.2021 17:50

o którym oddziale dokładnie piszesz?
    ciekawa

30.03.2021 12:07

Czy ktoś wie jak wyglądają szkolenia w szkole ŻAK? Chodzie o te stacjonarne jednodniowe płatne Warto nie warto?
    Szkolenia_jednodniowe

01.04.2021 11:42

Zależy od tego czego oczekujesz od szkolenia? Jeżeli zależy Ci zależy Ci na zdobyciu właściwych kwalifikacji i wiedzy po szkoleniu to odradzam ŻAK! Dlaczego? Szkolenia jednodniowe (8 H) zazwyczaj odbywają się na zasadzie: grupa dostaje materiały od prowadzącego, kwota za szkolenie wpływa i uczestnik otrzymuje zaświadczenie. Skąd wiem? Szkolenie z pierwszej pomocy, zaświadczenie otrzymałem a wiedze w formie prezentacji otrzymanej z sekretariatu i tyle!
    Nina

07.04.2021 17:00

Ale za te szkolenie nie zapłaciliśmy ani złotówki. To było wewnętrzne szkolenie uczniów żebysmy wiedzieli jak się zachować. Kiedyś jak laska padła w klasie to nikt nie wiedział co zrobić więc moim zdaniem nawet takie krótkie jest potrzebne.
    Januszek

07.04.2021 16:46

Kiedy ciąg dalszy telenoweli zabrzańskiej?
    Januszek

07.04.2021 16:42

Czy będzie ciąg dalszy telenoweli Zabrzańskiej? ????
    Tina

30.03.2021 08:48

Moze mi ktos powiedziec jak wygladaja egzaminy semestralne w zaku
    Słuchacz

31.03.2021 17:49

Zależy od nauczyciela, ja miałam dwa pisemne i jeden niby ustny, ale to była bardziej taka wspólna powtórka. Wydawało by się, że pisemny lepszy, ale szczerze to znalezienie niektórych odpowiedzi czy też zrozumienie o co właściwie chodzi nauczycielowi w pytaniu trochę zajęło. U jednych pytania zamknięte to łatwiej trafić, ale u jednej Pani miałam egzamin z samych otwartych i przyznam, że ciężko było (bo odpowiedzi nieraz na stronę, a pytań ponad 30). Polecam wstać wcześniej, pobrać egzamin na strefie słuchacz i robić od razu, bo może być potem trudno zdążyć.
    @egzaminy

01.04.2021 11:46

Zazwyczaj egzaminy w postaci testu ABC i tyle. Zależy od prowadzącego. Zdarzają się egzaminy na zasadzie że prowadzący wysyła zagadnienia, uczysz się i egzamin zaliczony.
    Malamii

30.03.2021 21:07

Czy ktoś się orientuje w jaki sposób można złożyć reklamacje ?? I ewentualnie ile się czeka na odpowiedź? Otóż, zapisałam się na stronie ŻAKA na kierunek płatny ( myślałam, że rezerwuje miejsce,okazało się że zawarłam jakaś umowę), 4 dni później poszłam do sekretariatu i poinformowałam Panią, że nie będę chodzić, bo znalazłam inna szkole, która spełnia moje oczekiwania. Pani odpowiedziała ,,ok". Myślałam, że sprawa jest skończona, jednak dzisiaj dostałam wezwanie do zapłaty za 2 miesiące ( nie chodziłam wgl na zajęcia. Nie wiem czemu za 2 miesiące jak semestr się zaczął dopiero) . Wysłałam już do siedziby szkoły rezygnację z kierunku, ale chciałabym też złożyć reklamacje na usługi... I w umowie mam zapis, że będę musiała płacić za kolejne 3 miesiące, czy da się jakoś od tego odwołać, skoro w sekretariacie nie poinformowano mnie, że mam pisać wypowiedzenie tej umowy, tylko pani powiedziała ,,ok". Co myślicie ?? Pozdrawiam
    Reklamacje

31.03.2021 21:32

Napisz reklamacje, opisz sytuację oraz uwzględnij co chcesz uzyskać, czyli pewnie bezkosztowe odstapienie od umowy. Zanieś do sekretariatu w dwóch egzemplarzach i niech osoba przyjmująca pokwituje przyjęcie. Odpowiedź powinna przyjść do miesiąca.
    Sikorka

31.03.2021 21:49

Czytała Pani umowę którą nieświadomie Pani zawarła?
    Krowa

28.03.2021 17:52

Najwięcej złego wydarzyło i dzieje się przez to że dwiem osobą oderwanym od realiów wydaje się że zza biurka i na kalkulatorze można policzyć ile należy płacić albo kto należy się żeby jakiś urząd płacił. Że można w dowolny sposób w exelu sobie ustawić ile osób ma mieć podpisy. Ja sądzę że żadna z nich nigdy nie pracowała gdzie indziej niż tylko w Żaku. I również nigdy nie pracowała w jakimkolwiek oddziale ani nawet nie chciała się przypatrzeć jak to u nas wygląda. Brak doświadczenia i niepahamowane przekonanie o własnej nieomylności. Mówią że pycha kroczy przed upadkiem. Pychę już mamy w nadmiarze.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Centrum Nauki i Biznesu ŻAK?

Kontakt - Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Milionowa 21 93-105 Łódź

Branża główna: Wynajem nieruchomości

ja@

26.03.2021 21:38

Szkoła - jakość organizacji kiepska, nauczania kiepska, motywacja dla nauczycieli Żadna 18,30 zł BRUTTO !!! za godzinę, więc normalne staje się urywanie godzin. Zaprzepaszczono pozycję LIDERA.
    ja@2

28.03.2021 07:50

Aktualnie szkoła jest LIDEREM, ale produkcji dyplomów i legitymacji. Wystarczy się zapisać i podpisywać pod listą obecności i JUŻ, można zostać absolwentem dowolnego kierunku.
    GrosLkV

13.03.2021 22:19

Parę miesięcy temu jak się zaczęło odchodzenie pracowników tak trwa w najlepsze. Wieloletnich pracowników, w oddziałach i w centrali. Jakoś wcześniej wszystko hulało a teraz na każdym kroku wtopa. Nie mamy wsparcia, szkoleń, wiedzy, informacji ani unierunkowania. Nikt nie umie ludzi zebrać razem i nakierować na pracę zespołową. Aż mi się nie chce pisać żeby ktoś wyciągnął z tego wnioski. Póki co osoby o baardzo miernym poziomie merytorycznym zajmują kluczowe stanowiska i nikt nie chce z nimi pracować. Nie, nie można obecnie polecić pracy w Żaku, upadłym byłym liderze szkolnictwa policealnego w Polsce.
    Him&Her

19.03.2021 13:40

Wcześniej bylo tak że były dyżury w weekendy. Ale widać wcześniej ktoś miał pomysł na to. Nie chcę pisać za dużo bo usuną mój wpis ale niektóre głośne odejścia z firmy pokazaly że na tych ludziach tyle się trzymało. No a teraz? Niby szkoda płakać nad truchłem ale smutno jest.

21.03.2021 10:14

Wcześniej to się liczyli ludzie teraz już tylko pieniądz. A przecież za weekend trzeba zapłacić
    Gość... 123

20.03.2021 11:43

Szkoła żak w Opolu to czysta kpina, Nie dosyć, że chodziłam na roczny kurs płatny, to zero informacji o zajęciach, tak jak i wykładowcy nic nie wiedzieli o zajęciach. Porażka. Czysty (usunięte przez administratora) Współczułam tylko naszej wykładowczyni która musiała cały czas wyjaśniać sytuację z lekcjami online. Ale Najlepsze w tym wszystkim było odbiór certyfikatu. Nie dosyć że bardzo nie miłe panie to certyfikat wyglądał okropnie. Kiepsko widać jaki kierunek ukończyłam. Szkoda bo byłam przekonana że to świetna szkoła, ale się bardzo zawiodłam i szkoda mi tej kasy co dałam..

21.03.2021 10:13

W żaku teraz już nie liczy się słuchacz ani jakość. Dla nich liczy się tylko zarobek. Nie warto się tam uczyć
    Potencjalny Pracownik

16.03.2021 12:04

Dzień dobry. Długo się zastanawiałam nad napisaniem posta dotyczącego tej firmy. Ale uważam, że należy poinformoawać innych przed aplikowaniem do tej organizacji. Osobiście zmarnowałam swój cenny czas na rozmowę z osobą, która jest odpowiedzialna za działalność oddziałów. Dyskusja była ukierunkowana chyba bardziej na tego Pana, który prowadził monolog i opowiadał o sobie oraz bardzo zniechęcał do stanowiska pracy - dyrektora szkoły. Nie udało mi się przedstawić swoich kompetencji miękkich i twardych, nie mogłam tak naprawdę wiele powiedzieć na temat swojego doświadczenia zawodowego. Jednym słowem, rozmowa kompletnie była "od czapy" i nie była profesjonalna. Oczywiście nie otrzymałam jakiegokolwiek feedback'u. A to tylko świadczy o tym, jak są traktowani pracownicy i jaka strategia personalna jest stosowana w tej fimie "krzak'. Skoro nie szaunują ludzi, to trudno, aby była atmosfera sprzyjająca rozwojowi firmy. Bo firma to przecież LUDZIE.
    Sspila

15.03.2021 18:35

Serdecznie nie polecam pracy w centrali. Brak szkoleń, brak rozmowy, brak ludzkiego podejścia. Masz robić i się nie odzywać. Zwalanie odpowiedzialności na podległych pracowników do norma. Walka o każdą złotówkę. Brak jakiegokolwiek socjalu (chyba że za sovjal uważa się expres do kawy w centrali).

24.02.2021 08:48

Jak pracuje się tu na sekretariacie? Tu chyba godziny pracy w miarę stałe? Ale interesuje mnie też stawka
    Nie opłaca sie

25.02.2021 08:15

Stawka minimalna, obowiązków dużo; sprzedaż, trochę administracji ( firma udaje, że szkoła tego nie potrzebuje) , marketing ( terenowy również, jak marketingowiec nic nie robi a plany wykonać trzeba). Na zdobycie doświadczenia i uodpornienie się na stres- polecam.
    Zależy

25.02.2021 21:58

Na godną płacę nie licz. Minimalna. Podwyżka? Nie ma, chyba że zrobisz plan na 100%, co w czasach covid jest nie do osiągnięcia. Premia jeszcze - zależna od wykonania planu, co idzie jak po grudzie. Jak nie wykonasz, nie masz premii. To nieduże pieniądze, żebyś sobie nie wyobrażał nie wiadomo czego. Atmosfera? Zależy, gdzie trafisz. Są oddziały, które zostały w starym składzie tylko dlatego, że są zgraną paczką ludzi wspierających się w niedoli. Reszta (większość) zmienia pracowników co chwilę. Ludzie nie wytrzymują wysokich planów, presji i wygórowanych wymagań sprzedażowych za najniższą krajową. To korpo jest, ktoś zapomniał dawno, że to szkoła.
    Ludzie

24.02.2021 15:26

Dziwna sytuacja dzieje się na Śląski. Nie wiemy czemu nie odbył się egzamin dla szkoły informatyków w Bielsku Białej. To dziwne, z informacji jakie mamy ze szkoły wynika że to przez COVID ale widzimy na stronie, że inne egzaminy się odbyły choć na nich jest dużo większa interakcja z innymi uczestnikami. OKE mówi, że to ośrodek mógł odwołać egzamin. Szkoło ŻAK o co tu chodzi?
    MARMOLADA

25.02.2021 12:38

Dokładnie tak samo było w Jaworznie. dlaczego te egzaminy nie odbyły się. Teraz musimy czekać kolejne pół roku. to jest chore.
    Ewa

19.02.2021 10:08

ŻAK to marna szkoła, nie warta żadnych pieniędzy i poświęconego czasu!

19.02.2021 16:20

To nie jest szkoła. Szkoda czasu. Szkoda pieniędzy. Szkoda nerwów.
    Absolwent AZ

14.10.2020 03:47

Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o. jest dobra szkola. Polecam kazdemu liceum ogolnoksztalcace, kursy. Jest mega fajnie. Nauczyciele i dyrekcja oddzialu filii Jaslo (Podkarpacie) spoko. Zdrowka, 100 i plus lat.

16.02.2021 09:26

Chyba mówisz o innej szkole, na pewno nie o Jaśle. No chyba, że ci zapłacili.

15.02.2021 16:28

Brak mi słów na szkoły żak. Pomijając to co się wyrabia teraz z nauczaniem online, bo o tym można by napisać chyba książkę skarg. Najgorsze i tak jest traktowanie klienta, trzeba o każdą głupotę dzwonić parę razy. Cud jak się dodzwoni, kolejny cud jak trafi się na kompetentną i "normalną" osobę. Większość osób odprawia z kwitkiem albo jest strasznie niemiła i opryskliwa. Często podają fałszywe informacje przez co tylko mnożą problemy i utrudniają naukę online, ba oni sprawiają, że niemożliwe jest nauczyć się coś w tym systemie. Nie potrafią odpowiedzieć na proste pytania. Nie interesują się gdy ktoś dzwoni i zgłasza jakiś problem. Przykładowo, zadzwoniłam, że nie działa mi coś na strefie słuchacza i nie mam linków do zajęć, pani bardzo niemiło się odnosiła po czym stwierdziła, że ona nic z tym nie może zrobić i dopiero w poniedziałek ktoś zadzwoni, bo w sobotę będzie pani dyrektor. Przepadły mi jedne zajęcia, nowe przedmioty. W poniedziałek czekałam, ale nikt nie zadzwonił, dzwonię we wtorek, udało się za 7 razem. I jaka jest odpowiedź? No ale my nic z tym nie zrobimy, musi pani czekać. Oczywiście zostałam uspokojona, że nauczyciele poinformowani i obecność mam. Ale co mi z tego? Ja chce notatek, jakiś materiałów. Z czego mam się uczyć? Skąd mam wiedzieć czy nie było czegoś ważnego na zajęciach? Jakiegoś zadania, czy może pani zapowiedziała egzamin. Krótko mówiąc nie dość, że większość jest okropna, ma się wrażenie, że traktują cię jak śmiecia, to jeszcze mają gdzieś problemy jakie im się zgłasza.
    Prawdziwa

29.01.2021 08:19

A czy Ty myślisz, że jak napiszemy taką opinię to centrala coś zrobi? Skoro do tej pory nie zauważyli jak dużo osób na Śląsku się zwolniło z powodu Pani KR? Do tej pory nie było takich ilości zwolnień i każdy oddział funkcjonował w pełnym składzie. A w centrali nie widzą nic, dla nich nie liczy się człowiek a wynik... albo jest inny problem? Może ktoś tutaj ma plecy i jest nie do ruszenia....... niech to przeczytają inne osoby, które planowały odpowiedzieć na ogłoszenie w sprawie pracy, niech widzą jak jest i uciekają najdalej jak się da....
    Serio

30.01.2021 12:58

I znów same ogólniki: "dużo osób", "takich ilości zwolnień". Monitorowałeś to wcześniej? To raz jeszcze: wylewanie tu żalu jest bezprodyktywne, bo z taką "informacją" nikt nic nie zrobi. Jeśli znasz fakty i nieprawidłowości, zgłoś je do centrali. A jeśli jedyne na co Cię stać to bicie tu piany, nie oczekuj poprawy. Ps- urzędy skarbowe też nie reagują na paszkwile.
    Prawdziwa

12.02.2021 18:48

Tak monitorowałam to wcześniej. Jeśli pracujesz to sam widzisz co się dzieje. Ale widocznie jesteś zapatrzony w KR jak obrazek skoro nie widzisz prawdy.... można by pisać konkrety, ale po co jak codziennie konkretne komentarze są usuwane? Może pora dodawać screeny tych komentarzy :)
    nananana

02.02.2021 22:29

Super szkoła gdzie tylko płacisz za to ze przyjdziesz posiedzieć, a programów do nauki grafiki szukaj sobie sam. Nauczyciele starają się jak mogą, ale każde zdobycie materiałów dydaktycznych, które szkoła powinna zapewnić to jak walka z wiatrakami.
    Bystry umysł

25.01.2021 09:25

A ja się pytam co to za bystry umysł wymyślił płatną administracje. Nie dajemy nic więcej i chcemy pieniądze za kierunek który wszyscy mają za darmo. Zapisów prawie nie ma. Jak my mamy na premie zapracować?
    Mister

31.01.2021 15:39

We się obudź człowieku. Nie mamy marketingu, dydaktyki jedynie sprzedaż jako tako ale za jaką cenę. Chociaż "za darmo" to jednak sprzedajemy obietnice - ale bez pokrycia bo nie ma kasy na nauczycieli, sale czy wyposażenie. A teraz jeszcze na dodatek drożej niż dotąd. Jak na rekrutacji rozmawialem to myślalem że będzie pomoc, jakiś plan na to. Ale i to obiecanki.
    Huh

02.02.2021 19:12

Zamkną tą budę....
    Serio?

28.01.2021 14:59

Czy serio myślicie, że jak napiszecie "jest niemiły", "jest chamski", "jest bez taktu" to jest to wiedza, z którą da się coś zrobić? Napiszcie do Centrali konkretną skargę - opiszcie fakty, zachowania, co jest nie tak. Znalazłem taki adres [email protected], sądzę, że na początek to dobra droga. Wiem, że zaraz podniesiecie, że z maila będzie wynikało kto pisze, ale bez konkretów z samych anonimowych, ogólnych, nic niewnoszących wrzutek nic nie wynika i z pewnością nikt i nic z tym nie zrobi, bo co niby miałby zrobić? Co Wy byście zrobili?
    Sugestia

01.11.2020 20:30

Koniec tego naboru. Chyba każdy Sekretarz odetchnął z ulgą. I liczy na to że chwilę odpocznie od nacisku i presji... Które często nie powinny być kierowane tylko do nich. Przyjrzyjcie się choć chwilę nie naszej pracy a temu co robi marketing terenowy. Albo raczej temu czego nie robi. Albo jak to robi/nie robi. Wiem, korona, trudno teraz. Ale jak się komuś chce to się da. Tylko że nie każdemu się chce... Pozatym wszystko ok. Wypłaty na czas, sensowne premie, pomoc ze strony Centrali i KR. Tylko zróbcie coś z tymi terenowymi. Niech zaczną pracować jak trzeba.
    Dobra zmiana

06.12.2020 22:13

We wszystkich oddziałach? Pracowałaś jako marketingowiec na całą Polskę że wiesz że w każdym oddziale Sekretarze mieli problem? I wszyscy do Ciebie przychodzili żebyś uratowała rekrutację? To miałaś pełne ręce roboty.

27.01.2021 19:46

To nie ich obowiązki i dobrze o tym wiesz...
    obiektywny_John

11.01.2018 17:49

Tak czytam wasze pretensje i gorzkie żale i zastanawiam się… czy firma Żak jakąś formą szantażu lub przemocy trzyma was u siebie? Czytając te wpisy mam wrażenie, że to forum sfrustrowanych „leniwców”… w Polsce nie ma niewolnictwa, a jeśli czujecie się „wykorzystywani” zawsze możecie zmienić miejsce pracy… Pytanie czemu tego nie zrobicie? Jeśli źle wam płacą idźcie tam gdzie zapłacą waszym zdaniem lepiej. Jeśli uważacie ze siedzicie za dużo w pracy znajdzie takie gdzie będziecie pracować krócej. To nie jest wasza firma, nikt nie dostosuje jej funkcjonowanie pod was. Nawet jeśli waszym zdaniem to funkcjonowanie jest złe. Pamiętajcie, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma..
    gość

05.01.2021 20:17

a ty co kierowniczek regionalny skoro tak słodzisz

27.01.2021 18:55

To Chyba kierownik regionalny na Warszawę

27.01.2021 18:45

Witam wszystkich. Czas się podzielić opinią na temat Kierownika regionalnego na Warszawę. Według mnie i nie tylko to osoba, która nie wspiera tylko mobbinguje. Człowiek, bez kompetencji i aspiracji, chodzący frustrat. Człowiek, który dostał pracę po znajomości i jest przez to jest kryty przez co myśli, że może sobie pozwalać na wszystko wraz z chamskimi podtekstami. Słoma mu z butów wystaje
    LUBLIN

27.01.2021 17:26

Pracuje/pracował ktoś w ŻAK Lublin? Jakieś opinie?
    kujonek

17.11.2020 23:14

Dzień dobry, Na wstępie chciałbym napisać, że bardzo ale to bardzo się cieszę że nie pracuje już w tej firmie! Pracowałam tutaj przez prawie 3 lata i z roku na rok, z miesiąca na miesiąc, dnia na dzień było co raz gorzej. Od dyrekcji, która zawsze miała swojego faworyta w sekretariacie i zawsze ta "mniej" lubiana osoba miała więcej pracy. Wielka pani Wicedyrektor nie potrafi nic zrobić sama, jedyne co potrafi to delegować zadania i oczekiwać a wsparcia żadnego. Drugi sekretarz (4 w ciągu 1,5 roku) kompletnie nic nie potrafi, siedzi i sobie gra na swoim telefonie a ty się gimnastykuj żeby ze wszystkim się wyrobić. KR to kolejna porażka zero wsparcia, tylko wymagania i raporty. Praca w tej firmie stała się męką, która kończy się. Sekretarz zajmuje się wszystkim: sprzedażą, dydaktyką, nauczycielami, dziennikami, SIO, raportami no a w wolnej chwili dodatkowo sprzątaczką. O wypłacie nie będę wspominać bo to śmiech nie pieniądze
    Piotr

09.01.2021 20:37

U nas od dyrektor i pracownic sekretariatu można szybko uzyskać potrzebne informacje. Jedna z zalet tej roboty, oprócz służbowego laptopa do prowadzenia zajęć na odległość, o który jednak musiałem się upomnieć.
    Asia

23.01.2021 21:03

Smutne jest to co piszesz i współczuję Ci że trafiły ci się takie osoby do współpracy. U nas sekretarz nigdy nie tknął SIO czy raportów za frekwencję. Tym osobiście zajmuje się Dyrekcja. Podobnie dziennikami. Owszem pomożemy przy wklejkach czy zrobimy listy na zjazd jak jest dużo pracy. Ale za to jak jest dużo zapisów to każdy pracuje równo- dyrektor, vice, marketing i sekretarze. Nasza dyr to i nie raz za telefon chwyta jak jest duża obdzwonka. Do pracy z takim zespołem aż chce się przychodzić. A i premia całkiem przyjemna bo przy takiej współpracy plany też się robią. Grunt to dobry zespół ale do tego trzeba więcej niż dobrych chęci.

20.01.2021 20:51

(usunięte przez administratora) polega na tym że zamiast opinii o pracodawcy można się tutaj dowiedzieć jak wygląda jakość nauczania i kto jest dobry a kto nie. Kto plotkuje i tak dalej. Wylewanie pomyj. No kogo akurat na tym forum to obchodzi? To właśnie jest (usunięte przez administratora) Rozejrzyjcie się czy o kimś jeszcze tyle się pisze i to w taki sposób. Nie dobrze czy źle tylko tak że czytając masz wrażenie że nikogo w firmie nie obchodzi niczyja opinia. Czasem warto słuchać pracownika. Nie tylko można coś poprawić ale i uniknąć takiego bajora. Ale do tego chyba trzeba kogoś kto chce i potrafi.
    Czary mary

21.01.2021 07:26

Tak właśnie działa Gowork. Pozwala na generowanie anonimowych pomyj. Zajrzyjcie na jakikolwiek inny profil, prawie wszędzie to samo. A wiecie z jakich przyczyn? Bo jest wielce prawdopodobne, że utrzymanie negatywnych treści o firmie leży w interesie przedstawicieli Gowork.pl. Wynika to z prostej dedukcji: Jeżeli firma ma negatywne opinie, prędzej czy później Przedstawiciel portalu się z nią skontaktuje, by przedstawić propozycję płatności w modelu abonamentowym. Jeżeli portal na wniosek przedsiębiorcy usunąłby negatywne wpisy, nie miałby jak sprzedać usługi w modelu abonamentowym. Dlatego też blokowanie usuwania treści ma na celu wywrzeć decyzję o współpracy biznesowej z portalem. Dodatkowo wokół "ochrony wizerunku" krążą różne agencje, które oferują swoje usługi polegające na usuwaniu hejtu i generowaniu laurek za kilka tys miesięcznie. Sprawdźcie choćby profil Goworka, tam nie odnajdziecie opinii negatywnych. Serio myślicie, że nie mają niezadowolonych pracowników? Zanim więc wyciągnięcie wnioski na podstawie anonimowych pomyj, zastanówcie się, czy to na pewno wiarygodne źródło informacji.

21.01.2021 10:55

Pewnie z tym gowork masz rację. Tak to może działać. Ale jak patrzę na opinie o różnych firmach to czegoś takiego jak tutaj to nie ma. Poza tym skoro jako nauczyciel musiałem kilkakrotnie podejmować nierówną batalię o dwa złote podwyżki (tak!) to jakoś nie widzi mi się żeby firma Żak wykupiła w gowork czy gdziekolwiek abonament na pozytywny wizerunek. Jakby jej na tym zależało. No i nie wiem dlaczego słowo (usunięte przez administratora) oznaczające najniższy poziom czegoś, podstawę np. garnka lub kubka zostało ocenzurowane.

Zostaw merytoryczną opinię o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.