Centrum Nauki i Biznesu ŻAK

• Bronisin
Katowice - Centrum Nauki i Biznesu Żak
Sosnowiec - Żak - Centrum Nauki i Biznesu

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Łódź

Nie przegap nowości o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.!

obiektywny_John

11.01.2018 17:49

Tak czytam wasze pretensje i gorzkie żale i zastanawiam się… czy firma Żak jakąś formą szantażu lub przemocy trzyma was u siebie? Czytając te wpisy mam wrażenie, że to forum sfrustrowanych „leniwców”… w Polsce nie ma niewolnictwa, a jeśli czujecie się „wykorzystywani” zawsze możecie zmienić miejsce pracy… Pytanie czemu tego nie zrobicie? Jeśli źle wam płacą idźcie tam gdzie zapłacą waszym zdaniem lepiej. Jeśli uważacie ze siedzicie za dużo w pracy znajdzie takie gdzie będziecie pracować krócej. To nie jest wasza firma, nikt nie dostosuje jej funkcjonowanie pod was. Nawet jeśli waszym zdaniem to funkcjonowanie jest złe. Pamiętajcie, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma..
gość

05.01.2021 20:17

a ty co kierowniczek regionalny skoro tak słodzisz
Paradyż

27.01.2021 18:55

To Chyba kierownik regionalny na Warszawę
Paradyż

27.01.2021 18:45

Witam wszystkich. Czas się podzielić opinią na temat Kierownika regionalnego na Warszawę. Według mnie i nie tylko to osoba, która nie wspiera tylko mobbinguje. Człowiek, bez kompetencji i aspiracji, chodzący frustrat. Człowiek, który dostał pracę po znajomości i jest przez to jest kryty przez co myśli, że może sobie pozwalać na wszystko wraz z chamskimi podtekstami. Słoma mu z butów wystaje
LUBLIN

27.01.2021 17:26

Pracuje/pracował ktoś w ŻAK Lublin? Jakieś opinie?
kujonek

17.11.2020 23:14

Dzień dobry, Na wstępie chciałbym napisać, że bardzo ale to bardzo się cieszę że nie pracuje już w tej firmie! Pracowałam tutaj przez prawie 3 lata i z roku na rok, z miesiąca na miesiąc, dnia na dzień było co raz gorzej. Od dyrekcji, która zawsze miała swojego faworyta w sekretariacie i zawsze ta "mniej" lubiana osoba miała więcej pracy. Wielka pani Wicedyrektor nie potrafi nic zrobić sama, jedyne co potrafi to delegować zadania i oczekiwać a wsparcia żadnego. Drugi sekretarz (4 w ciągu 1,5 roku) kompletnie nic nie potrafi, siedzi i sobie gra na swoim telefonie a ty się gimnastykuj żeby ze wszystkim się wyrobić. KR to kolejna porażka zero wsparcia, tylko wymagania i raporty. Praca w tej firmie stała się męką, która kończy się. Sekretarz zajmuje się wszystkim: sprzedażą, dydaktyką, nauczycielami, dziennikami, SIO, raportami no a w wolnej chwili dodatkowo sprzątaczką. O wypłacie nie będę wspominać bo to śmiech nie pieniądze

09.01.2021 20:37

U nas od dyrektor i pracownic sekretariatu można szybko uzyskać potrzebne informacje. Jedna z zalet tej roboty, oprócz służbowego laptopa do prowadzenia zajęć na odległość, o który jednak musiałem się upomnieć.
Asia

23.01.2021 21:03

Smutne jest to co piszesz i współczuję Ci że trafiły ci się takie osoby do współpracy. U nas sekretarz nigdy nie tknął SIO czy raportów za frekwencję. Tym osobiście zajmuje się Dyrekcja. Podobnie dziennikami. Owszem pomożemy przy wklejkach czy zrobimy listy na zjazd jak jest dużo pracy. Ale za to jak jest dużo zapisów to każdy pracuje równo- dyrektor, vice, marketing i sekretarze. Nasza dyr to i nie raz za telefon chwyta jak jest duża obdzwonka. Do pracy z takim zespołem aż chce się przychodzić. A i premia całkiem przyjemna bo przy takiej współpracy plany też się robią. Grunt to dobry zespół ale do tego trzeba więcej niż dobrych chęci.

20.01.2021 20:51

(usunięte przez administratora) polega na tym że zamiast opinii o pracodawcy można się tutaj dowiedzieć jak wygląda jakość nauczania i kto jest dobry a kto nie. Kto plotkuje i tak dalej. Wylewanie pomyj. No kogo akurat na tym forum to obchodzi? To właśnie jest (usunięte przez administratora) Rozejrzyjcie się czy o kimś jeszcze tyle się pisze i to w taki sposób. Nie dobrze czy źle tylko tak że czytając masz wrażenie że nikogo w firmie nie obchodzi niczyja opinia. Czasem warto słuchać pracownika. Nie tylko można coś poprawić ale i uniknąć takiego bajora. Ale do tego chyba trzeba kogoś kto chce i potrafi.
Czary mary

21.01.2021 07:26

Tak właśnie działa Gowork. Pozwala na generowanie anonimowych pomyj. Zajrzyjcie na jakikolwiek inny profil, prawie wszędzie to samo. A wiecie z jakich przyczyn? Bo jest wielce prawdopodobne, że utrzymanie negatywnych treści o firmie leży w interesie przedstawicieli Gowork.pl. Wynika to z prostej dedukcji: Jeżeli firma ma negatywne opinie, prędzej czy później Przedstawiciel portalu się z nią skontaktuje, by przedstawić propozycję płatności w modelu abonamentowym. Jeżeli portal na wniosek przedsiębiorcy usunąłby negatywne wpisy, nie miałby jak sprzedać usługi w modelu abonamentowym. Dlatego też blokowanie usuwania treści ma na celu wywrzeć decyzję o współpracy biznesowej z portalem. Dodatkowo wokół "ochrony wizerunku" krążą różne agencje, które oferują swoje usługi polegające na usuwaniu hejtu i generowaniu laurek za kilka tys miesięcznie. Sprawdźcie choćby profil Goworka, tam nie odnajdziecie opinii negatywnych. Serio myślicie, że nie mają niezadowolonych pracowników? Zanim więc wyciągnięcie wnioski na podstawie anonimowych pomyj, zastanówcie się, czy to na pewno wiarygodne źródło informacji.

21.01.2021 10:55

Pewnie z tym gowork masz rację. Tak to może działać. Ale jak patrzę na opinie o różnych firmach to czegoś takiego jak tutaj to nie ma. Poza tym skoro jako nauczyciel musiałem kilkakrotnie podejmować nierówną batalię o dwa złote podwyżki (tak!) to jakoś nie widzi mi się żeby firma Żak wykupiła w gowork czy gdziekolwiek abonament na pozytywny wizerunek. Jakby jej na tym zależało. No i nie wiem dlaczego słowo (usunięte przez administratora) oznaczające najniższy poziom czegoś, podstawę np. garnka lub kubka zostało ocenzurowane.
Jurek

06.01.2021 21:23

Co to jest za traktowanie pracowników odpowiedź nie podoba się to możesz zmienić pracę. Każdy chce pracować bo chce żyć ale nie każdy na możliwość zmiany pracy Firma zatrudnia na stanowiskach kierowników oszołomów którzy gnębią żeby tylko się podlizac.
marta

14.01.2021 13:14

jakiej centralii ? Przecież my nie mamy możliwości kontaktu z centralą, mozemy się komunikowac za pośrednictwem danego oddziału ze szkoły. A raczej watpie ze wyslą skarę same na siebie :)
Viola

16.01.2021 06:00

Jest takie coś jak reklamacje. Więc jak jest jakiś zarzut to można tam pisać. To wtedy leci nie przez biuro A od razu do góry.
Finansowa nadgorliwa

12.10.2020 23:18

Niskie stawki nauczyciel to nie wina i brak dobrej woli dyrektorów szkół Żak. To wina "finansowej" Pani S. w centrali. Dyrektorzy muszą dosłownie bić się o każdą złotówkę dla nauczycieli. Prawa ręka zarządu notorycznie szarga nerwy dyrektorów szkół doprowadzając ich do rozpaczy, kiedy muszą pożegnać wieloletnich cenionych nauczycieli, bo finansowa nie zgadza się na godną stawkę dla nich.
Gerard

10.01.2021 21:07

To czas zmienić pracodawcę...
Janusz

11.01.2021 09:13

Ja od nowego semestru mówię dyrektorowi i centrali: DOŚĆ niskich zarobków nauczycieli. Jeśli nie dostanę ZNACZNEJ podwyżki - odchodzę. Pozdrawiam J.
Cheba nie bedzie

31.12.2020 22:33

Ale wtopa.Można kogoś lubić bardziej albo mniej ale wygląda to mega słabo jak ewakuują się ludzie z takim stażem.Odmienna wizja rozwoju?
On

10.01.2021 18:34

Przepraszam: wizja czego? Tu nie ma rozwoju jest tylko tu i teraz i wyciskanie do bólu. Od jakiegoś czasu liczy się tylko dział finansów i sprzedaży. Marketingu soryyy nie widać. A maile "instrukcyjne"co jeden to głupsze. Już chyba nikt ze zrozumieniem prawa nie umie czytać tylko wkleić byle co byle było że coś robi.
Jacek

21.12.2020 19:58

Dzień dobry, dostałem właśnie zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną - nauczyciel na kierunku Technik BHP oraz Agent celny. Zastanawiam się więc jaką stawkę podać za godzinę. Czy ktoś z Was nauczycieli mógłby podpowiedzieć jakie obecnie są stawki możliwe do uzyskania w Żaku? Pozdrawiam
Jacek

06.01.2021 21:03

W takim razie wróżę Żakowi problemy ze skompletowaniem kadry nauczycielskiej na nadchodzący semestr ;) pozdrawiam

09.01.2021 20:29

Mnie za konsultacje indywidualne nie płacili, tylko za godziny dydaktyczne.
Agat

08.01.2021 16:20

Chcę,podjąć pracę w ŻAk jako nauczyciel. Studia skończyłam 15 lat temu. Nie mam żadnego doświadczenia w tym zawodzie. Czy wymagana jest dokumentacja, plany zajęć? Czy ktoś może nakreślić mi jak to wygląda? Będę wdzięczna. Pozdrawiam
ELKA

15.12.2020 13:01

Szkołą ŻAK Katowice to generalnie jakaś pomyłka, Krótko wyliczając, brak starego dyrektora z którym świetnie można było się porozumieć, jakaś Pani vice NG nie umie merytorycznie odpowiedzieć na zadawane jej pytania, zajęcia są planowane po 10-14 godzin dziennie, to nie do wysiedzenia przed komputerem. szkołą nie posiada pracowni, w których moglibyśmy się uczyć bezpiecznie. PROSZĘ UWAŻAĆ
Elo

30.12.2020 12:29

Florystki też nie mają pracowni. Na zajęciach gnieciemy się w 40 osób. Wszystko nosi nauczycielka. Zobaczymy co będzie dalej. Nie polecam nauki. To bardzo dziwne bo namówiła mnie koleżanka mówiąc w samych superlatywach tylko że ona skończyła pół roku temu.
.Eva

01.01.2021 16:05

Niesamodzielni i niepotrzebni mają się coraz lepiej. Historyczna chwila
Wykładowca

11.10.2020 13:02

Dziwię się środowisku nauczycielskiemu, że zgadzają się pracować za 18 złotych brutto za godzinę lekcyjną; Wszyscy jak jeden mąż powinni dać wypowiedzenia i wywalczyć godziwą stawkę a nie deprecjonować tego zawodu. Kwota jest policzkiem dla zawodu nauczycielskiego. Ciekawe kiedy nauczyciele zrozumiecie , że jeżeli sami się nie będziecie szanować to nikt nie będzie Was szanował. Oddział w Rybniku trzymam za Was kciuki - możecie ruszycie lawinę i pójdzie efekt kuli śnieżnej .....
Arkadiusz

18.10.2020 11:57

Zyski z tego prawie żadne, a zachodu co niemiara.

15.12.2020 11:17

Ja podjąłem tą pracę, bo po kilku miesiącach pracy w szkole publicznej na umowę o zastępstwo, która wygasła z końcem roku szkolnego, groziło mi bezrobocie bez prawa do zasiłku. W sierpniu okazało się, że jednak szkoła publiczna chce ze mną zawrzeć następną umowę o zastępstwo do momentu, w którym spodziewają się powrotu innego pracownika, jednak przyjąłem propozycję CNiB "Żak", żeby mieć dodatkowe doświadczenie. Za kilka miesięcy zawarta z tym ostatnim podmiotem umowa przestanie mi się opłacać, bo stracę ulgi na przejazd pociągiem, a zasiłek dla bezrobotnych, do którego nabędę prawo, przewyższy moje wynagrodzenie. Płacą mi tylko za godziny dydaktyczne, co powoduje, że przygotowuję zajęcia, wypełniam dokumentację (co wymaga przejazdu do innej miejscowości, bo zajęcia teraz prowadzimy z przyczyn wiadomych zdalnie), sprawdzam prace uczniów w ramach wolontariatu. Dobrze, że drugi pracodawca toleruje opóźnienia w wykonaniu zadań tym spowodowane. Kochane kierownictwo CNiB "Żak"! Praca nauczyciela, to nie prosta robota fizyczna, np. (usunięte przez administratora) który ładuje koks do kotła kilka godzin i potem ma wolne. Na każda godzinę prowadzonych przeze mnie zajęć przypada przynajmniej druga przeznaczona na czynności, które opisałem wyżej. Sprawiedliwe wynagrodzenie na takim stanowisku to dla mnie przynajmniej dwukrotność minimalnej płacy godzinowej. To, co mnie jeszcze trzyma w tej robocie, to niektórzy uczniowie (mam na myśli tych, którym chce się jeszcze logować, wykonywać zadania domowe i pisać sprawdziany), których nie wypada porzucić przed końcem semestru, sprzęt służbowy oraz staż pracy, który ulec może przerwaniu, jeśli w przyszłym roku nie dostanę nigdzie choćby części etatu.

05.12.2020 12:25

Szkoła w Poznaniu to jest porażka!!! Nikt nie wie o co chodzi z rozkładem, na stronie jest jedno a na strefie słuchacza co innego. Zmiana harmonogramu zajęć 2 dni do zjazdu co nie powinno mieć miejsca skoro większość słuchaczy musi połączyć naukę i pracę. Też jest zamieszanie z nauczycielami tzn część zajęć z jednego przedmiotu prowadzi jedna osoba a część druga a egzamin nie wiadomo kto ma przyjąć. Zastanówcie się kilka razy przed rozpoczęciem nauki w ŻAK POZNAŃ
ŚLĄSK

04.12.2020 10:38

Firma nie dba o pracowników, poczynając od nauczycieli po pracowników szkoły i współpracowników. Regionalna uśmiecha się do wszystkich ale za plecami... Wystarczy zobaczyć jak często pojawiają się ogłoszenia na dyrektorów. Niestety to źle świadczy o tym jak traktuje się pracownika.
EX

04.12.2020 00:59

Nadal nie wiecie co trzymało tutaj ludzi. Trzymało.Żeby się nie okazało że za robotę będą się musiały wziąć osoby które nigdy nie wyszły zza swojego ważnego biurka.
KAROLINA

02.12.2020 21:49

Dzień dobry, Aplikowałam na stanowisko Specjalista ds obsługi klienta w oddziale w Radomiu. Już raz to zrobiłam, ale okazało się, że nikogo nie szukają, a ogłoszenie jednak się pojawiało na portalach. Chciałabym się dowiedzieć, co sądzicie o pracy w sekretariacie w tym oddziel. Jaka pensja? Czy za pracę w sobotę należy się dzień wolny na tygodniu? Jak finansowo? Pracowałam półtorej roku w innej szkole tego typu i byłam całkiem zadowolona.
Były pracownik - dzięki Bogu!

27.11.2020 00:39

Żaka skomentuję tak: hahahahahha W centrali pamiętam 2, może 3 kompetentne osoby, dzięki którym udało mi się opuścić to chore miejsce pracy, bo dyrektorka oddziałowa z przerostem nad treścią, usilnie chciała utrudnić mi rozwiązanie umowy, ale... Nie dałam się. Zapieprzasz na trasówkach, jaki ulotkarz, rozliczasz się z każdej minuty (wtedy tak było), a mało tego, jak chciałam wyjść z inicjatywą eventu promocyjnego (skończyłam studia marketingowe, więc jakieś tam pojęcie mam) to usłyszałam PRZY WSZYSTKICH: ale ma pani durne pomysły, głupszych się nie dało wymyślić? Nigdy w życiu nie czułam się tak źle, jak w tej firmie, a jedyne co mnie utrzymywało w tej firmie to szkolenia w centrali i niesamowicie ludzie, do których jeździłam z przyjemnością i to jedyne co po tym miejscu pracy wspominam miło...
Sluchacz

21.11.2020 18:54

To jest kpina zeby dzwonić po kilka razy trzy dni z rzędu i nikt nie odbiera telefonu. W Żaku w Kołobrzegu dzieje się zle, sprzeczne informacje, dyrektorka niemiła i nie pamięta ze się z nią coś uzgadnialo. A szkole załatwia za prezenty
IR

19.11.2020 19:29

Generalnie nie polecam. Wszystko co opisujecie jest prawdą. Pomijając już kwestie finansowe. Ja mam bardzo złe doświadczenia z oddziału Katowice. Co innego lukruje, zachęca Pani kierownik EM a potem okazuje się zupełnie inna rzeczywistość. To jest nieprofesjonalne a uśmiech na twarzy niczego nie zmienia. Brak jakiegokolwiek wsparcia!!! Nie dziwię się mojemu poprzednikowi, który jak słyszałem z opowiadań spajał wszystko, nie dziwię się jego poprzednikom. Jeśli tam nauczyciele chcą pracować za 18-20 zł, to ich wybór. Nie polecam.
IR

19.11.2020 19:20

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Centrum Nauki i Biznesu ŻAK?

Kontakt - Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Milionowa 21 93-105 Łódź

Branża główna: Kursy i szkolenia

oczy zielone

01.06.2020 09:02

Czy ktoś mi umie wytłumaczyć dlaczego w czasie kwarantanny mamy wszystko o nauce online na tacy, szkolenia, spotkania, dyżury Centrali w weekendy, jest do kogo zadzwonić nawet w niedzielę i pełna obsługa. A dlaczego nie ma tego do nauki zwyczajnej? Zupełnie jakbym pracowała w dwóch różnych firmach - jedna działa tak że chce się pracować a druga rzuca mi na głęboką wodę i czeka aż utonę.
Dr. Maxx

05.07.2020 23:29

W czasie "kwarantanny" komuś jak widać zależało.
Notoco

14.11.2020 09:46

Patrz minęło tyle czasu a dalej jest tak samo. Niektóre struktury dalej potrafią tylko wysłać (pewnie nie zrobić) tabelkę. Podziękowania z mojej strony dla tych którym chce się jednak czegoś jeszcze poza kolorową tabelką.
ciekawy

10.11.2020 15:25

Czy ktoś się orientuje czy nauczyciele w szkołach policealnych również mogą skorzystać z bonu 500 zł
Były pracownik nauczyciel

08.11.2020 23:55

Uwaga na pracę żaku pracowałam jako nauczyciel za 18zl brutto przez rok miałam dość, non stop zmiana planu ludzi na listach Full A w klasie 3 osoby. Więc zapytałam Pani Dyrektor dlaczego jest tak mało ludzi na zajęciach usłyszałam odpowiedź że pewnie przyjda" jutro" chodziło niedzielę w niedzielę nikt nie przyszedł pytam Pani Dyrektor co się dzieje że na listach obecności osób bardzo dużo A w klasie 3 lub nikogo ... uslyszalam że o jest szkoła dla dorosłych i tyle zapytałam o podwyżkę Pani Dyrektor powiedziała że nie mam na o liczyć więc podziękowałam za współpracę. Drodzy pracodawcy nie traktujcie nauczycieli jako osoby tania siła robocza!
Radomianka

06.11.2020 17:18

Rozważam złożenie CV na stanowisko nauczyciela na kierunku marketing (event manager) w Radomiu. Czy macie doświadczenie / wieści na ten temat? Dziękuję.
Dyr.

24.10.2020 07:21

Trudno dzisiaj polecić obecnie pracę w Żaku. Kiedyś firma słynęła z tego że wytyczała standardy podobno można się bylo wiele nauczyć jako dyrektor. Koleżanka co odeszła kilka lat temu mówiła że jak w kuratorium na konkursie mówiła że pracowała w Żaku to powiedzieli że w takim razie wszędzie sobie poradzi. Ale to historia. Żak się już nie liczy na rynku i nie wyznacza reguł gry. Nie ma mądrych ludzi na kluczowych stanowiskach. Jest wielki chaos, mobing i nierealne oczekiwania. Ja zamiast tego co w umowie bylam sekretarką niedouczonego kierownika, dziewczynką do bicia dla niezadowolonych słuchaczy, maszyną do (usunięte przez administratora) tabelek i sprzątaczką do mycia toalety. Kto wie czy jako premia nie będę oskarżoną za wykonywanie poleceń. Tak się cieszyłam jak poszła informacja o zwolnieniu pana P. Teraz wiele osób by się ucieszyło jakby wrócił. A ja chociaż dookoła szlaje covid cieszę się ze swoje decyzji.
do i po co

05.11.2020 20:36

W tej firmie nie ma skutecznego marketingu. Przeważnie nie widać, żeby w ogóle jakiś był.
Zięba

06.11.2020 13:31

skuteczny, kompetentą - jaja sobie robisz prawda?
Ewa

05.11.2020 09:45

Zaproponowano mi 23 złotych brutto za prowadzenie zajęć z języka angielskiego informując, że grupa liczy powyżej 30 osób! Następnie jak się nie zgodziłam to złożono mi propozycje objęcia stanowiska dyrektora podobno z odpowiednią pensją i możliwościami rozwoju zawodowego, nie wierzę! ŻAK to jaki żart!
Nauczyciel

12.10.2020 18:46

Moi Drodzy, od kilku semestrów uczę za niewiele ponad 18 zł brutto za godzinę. Jeśli obecna stawka nie będzie znacznie podwyższona - nie zamierzam nadal uczyć w semestrze wiosennym. Uważam, że wszyscy nauczyciele powinniśmy solidarnie zażądać podwyżek i to nie o złotówkę czy dwa złote za lekcję. Moim zdaniem rozsądna stawka to 30 zł/h brutto. Pozdrawiam serdecznie. Dajcie znać co o tym sądzicie.
Pracowita

02.11.2020 17:54

To Twój wybór...ciekawe czy wszystkie zaplanowane dla Ciebie godziny zostały "przepracowane"....wiecznie pokrzywdzeni nauczyciele...ktorzy z zaplanowanych/I zaplaconych 8h przepracuja może 3?4?to czasem szczyt marzeń...
Trener

11.10.2020 20:15

Bardzo miła rozmowa kwalifikacyjna (?). Jestem trenerem z bardzo dużym stażem i zaproponowali mi wykłady za 18 zł / h z dojazdami. Śmiechom nie było końca. Z drugiej strony, jeśli takie stawki proponują to ktoś je akceptuje. Kochani, zacznijmy się szanować. Kaganek wiedzy na mniej niż kasa w markecie.
N.

18.10.2020 12:07

Ja po Nowym Roku odchodzę z tej "intratnej" posady nauczyciela w Żaku. Lepiej płacą w moim mieście magazynierom. ;)
Absolwent

10.10.2020 21:13

Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o. jest dobra szkola. Polecam kazdemu liceum ogolnoksztalcace, kursy. Jest mega fajnie. Nauczyciele i dyrekcja oddzialu filii Jaslo (Podkarpacie) spoko. Zdrowka, 100 lat.
Wizyta na rozmowie

05.10.2020 22:49

Witam ,pracownik na stanowisku sekretarza szkoły ma 2800 brutto ,obowiązków Full do tego sprzedaż usługi i naciągane ludzi na 2 kierunki podziękowałam za pracę podczas rozmowy kwalifikacyjnej .nie polecam nikomu. I do tego praca w soboty 8-16.00

07.10.2020 07:37

Dziękujemy za uczestnictwo w rozmowie rekrutacyjnej. Po to właśnie się odbyła, żeby kandydat na pracownika poznał pracodawcę i wzajemnie. Dodatkowo szczegółowy opis stanowiska pracy zawsze zamieszczamy w ogłoszeniach, w tym również informację o pracy w soboty. W końcu jesteśmy szkołą kształcącą w trybie zaocznym. Jednocześnie wyjaśniamy, że mamy w ofercie bardzo różnorodne kierunki, rozwijające kompetencje naszych Słuchaczy i mają Oni możliwość nauki na 2 kierunkach jednocześnie. Nie jest to niczym nadzwyczajnym w dzisiejszych czasach i wielu naszych Słuchaczy chętnie korzysta z takiego rozwiązania, które w bardzo krótkim czasie pozwala na zdobycie nowych kwalifikacji. Z pozdrowieniami Centrum Nauki i Biznesu Żak Sp z o.o.
MalinowaMamba

01.10.2020 18:09

Mam pytanie odnośnie pracy u Państwa . Wysłałam CV na stanowisko Nauczyciel na kierunku higienistka stomatologiczna . Spełniam wszystkie wymagania oprócz przygotowania pedagogicznego. Czy to mnie dyskwalifikuje na wstępie ? Wiem, że można u Państwa odbyć taki kurs wiec w każdej chwili jestem w stanie się zapisać na ten kurs pedagogiczny.
Ewelina

29.09.2020 09:49

Dzień dobry mam pytanie dotyczące kursów on-line może ktoś korzystal i jest w stanie mi napisać jak to wygląda czy faktycznie trzeba 8 godzin w sobotę siedzieć przed laptopem i uczestniczyc w zajęciach?, czy można później gdzieś te lekcje zobaczyć odtworzyc?? ( nie mam możliwości w sobotę 8 godzin siedzieć przy laptopie) dziękuję za informację

30.09.2020 15:37

Szanowna Pani Ewelino, W zależności od typu kursu różnie rozkładają się harmonogramy szkoleń. Jeśli jest zaplanowana większa ilość godzin jednego dnia (np. na kursie instruktor praktycznej nauki zawodu) to ten czas zawiera również pracę własną kursantów (np. przygotowanie konspektu zaleconego przez prowadzącego). Na każdym kursie zaplanowane są również przerwy. Zajęcia są prowadzone na żywo. W ramach indywidualnych ustaleń możemy udostępnić nagranie ze szkolenia. Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa Pozdrawiamy Centrum Nauki i Biznesu Żak Sp. z o. o.
BHP inspektor

18.08.2020 08:52

Witam jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w żak?
szkola plock

16.09.2020 13:09

Jeżeli zatrudniacie pracownika w dwóch etapach to jakim cudem pani wykładowczyni na kierunku dekorator wnętrz nie ma pojęcia o co chodzi w nauczaniu, a czas pracy i godziny rozpoczęcia zajęc uznaje jako nieważne
Anna

18.09.2020 22:34

W żaku nie ma komu uczyć po prostu każdy szanujacy nauczyciel nie będzie uczył za 18zl brutto max 20zl .i niestety zatrudniają każdego kto będzie uczyl. Nie ważne czy ma wiedzę czy nie. Chodzulam też do żaka na dekoratora wnętrz. Obiecano nam pracę na programach ... ani jednego programu nie bylo. Czysta teoria ... wyłudzenie po 1600zl od ludzi . Bo taka cenę zapłaciłam za blok i kredki .nauczyciel udawal że cos wie na temat projektowania... Nie polecam nikomu płatnych kursów w takich placówkach.
Tylko ja

31.07.2020 18:07

Ciekawe czy ktoś w końcu wyciągnie wnioski że tyle osób ucieka. Ale w sumie komu na tym zależy.
Brawo za prawdę

18.09.2020 07:58

Brak organizacji zawsze tak działa pracownik dobrze by wiedział po co robi to co robi i co ma w ogóle robić.

28.05.2020 15:30

Drogi Żaku, czy firma kiedykolwiek powróci do wcześniejszych godzin pracy w sobotę tj. 09:00-14:00? Z całym szacunkiem, ale praca od 08:00 do 16:00 to lekka przesada... W mieście, w którym pracuję w sobotę nie funkcjonuje nic od godz. 13:00/14:00, oczywiście oprócz dużych sklepów :) jak już się zorientowałem, nie pracują tylko ludzie młodzi, ale również osoby w średnim wieku, którzy mają rodziny i na pewno więcej czasu w taki dzień chcieliby poświęcić swoim pociechom.
Ruta

16.07.2020 12:43

Oczywiscie znasz przepisy i wiesz, ze nawet za przepracowaną godzinę nalezy sie dzien wolny? Wiec laskawie nie pitol i schowaj te nadgorliwosc. Faktem jest, ze praca do 16, zwlaszcza w wakacje to zart podoby do tego jak oszczedzanie na wodzie mineralnej
Essi

20.07.2020 07:29

No właśnie - nawet za przepracowaną godzinę należy się dzień wolny. To skoro i tak pracodawca musi dać cały dzień to Twoim zdaniem nie może żądać przepracowania pełnej dniówki? Według mnie ma do tego prawo. A jak nie masz co robić to uzupełniaj zaległą dokumentację. My tak robimy.
Tomek

29.06.2020 16:38

Dzień dobry, czy wiecie Państwo może na jaką stawkę godzinową może liczyć nauczyciel w Żaku od nowego roku szkolnego? Dziękuję i pozdrawiam

10.07.2020 16:37

Maksymalnie minimalną:)
Tomek

11.07.2020 18:36

Czyli 17 zł brutto za godzinę? :D
Była

09.06.2020 22:59

Widzę że pracownicy nudzą się i czytają to worka przy czym komentują wszystko na swoją korzyść. Apropo obowiązków ktoś napisał prawdę że robił wiele rzeczy na raz dydaktyke, marketing, sekretariat zgadzam się w 100% że robimy wszystko pracowałam przez rok z wami . Nie chcieliście zatrudnić marketingowca przez pół roku nie bylo nikogo(usunięte przez administratora) W tym ciężkim czasie roboty było dużo i do tego prelekcje, działania na fb i nikogo obowiązki nie obchodziły tylko trzeba zrobić i tyle bo nie będzie pracy . Oszczędnisc brak pracownika . (usunięte przez administratora)
Novika

16.06.2020 10:22

Może tak kiedyś było, ale jak już będą zrobione w systemie wszystkie ulepszenia pani Dyrektor kształcenia to dużo rzeczy dydaktycznych ma się samo robić i nie będzie trzeba zabierać tyle czasu.
Ewa

19.06.2020 08:06

Żeby tak się na wysłane maile samo odpisywało...

15.06.2020 22:44

Człowieku który tu zajrzałeś bo chciałeś sie dowiedzieć czy warto pracować w Żaku. Cóż poczytaj komentarze i sam sobie odpowiedz na pytanie czy chcesz pracować w takiej firmie. Peace V
tomsonowa

11.06.2020 12:00

Najgorzej wydane pieniądze w życiu. Szkoła olewa kontakty z uczniami, nie dotrzymuje żadnych warunków umowy, zero kontaktu zwrotnego. Temat poszedł do kuratorium.
Była

29.05.2020 09:56

Piszę niestety z perspektywy byłej już dyrektorki, bardzo mi szkoda ale cóż. Praca w Żaku jest ogólnie fajna, jest wielu bardzo ciekawych ludzi a niektóre części firmy bardzo szybko potrafią się dostosowywywać do zmian. Ogólnie ostatnich kilka lat oceniam bardzo dobrze i gdyby nie zakusy na władzę niektórych osób i niechęć do słuchania prawdy pewnie dalej bylabym z Wami.

29.05.2020 17:01

Szanowna Pani, bardzo dziękujemy za opinię i lata współpracy. Z poważaniem Centrum Nauki i Biznesu Żak Sp. z o. o.

Zostaw merytoryczną opinię o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.