EXTRAL Sp. z o.o.

Żory

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 158 ocen.

Opinie o EXTRAL Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXTRAL Sp. z o.o.

Pracownik

Najgorzej opierać się na opinii innych. Nigdy nie pracowałem u koreanców, ale tu jest dobrze. Pracujesz uczciwie to masz kasę i szacnek jako pracownik.

07 Zgłoś Się
@Pracownik 02.11.2012 19:16
Najgorzej opierać się na opinii innych. Nigdy nie pracowałem u koreanców, ale tu jest dobrze. Pracujesz uczciwie to masz kasę i...

Co według Ciebie znaczy zarobić kasę? 2000 ? 3000? A może 12000 ? Podaj konkretną sumę.

Endriu

Witam jak wyglada praca w UR. Jak wygladaja zarobki i klimat na dziale

;)

Wygląda to tak że pracujesz 15dni pod rząd a później masz 5dni wolnego. Robisz 5dni na rano 5na druga i 5 na nockę. W firmie zaczynają przyjmować Ukraińców. Ale to duży plus ponieważ Ukraińcy są bardzo robotni i mogą zastąpić nie jednego młodego Polaka który by chciał siedzieć na (usunięte przez administratora) i dostawać wyplaty z kosmosu.

Gosc

Czy to prawda że pracuje się 14 dni pod rząd a potem tydzień wolnego? Jak wygląda czterobrygadówka na pakowaniu?

Mietek

Źle nie jest, ale mogło by być lepiej. Ogólnie w Żorach (jak i ogólnie na Śląsku - nieistotne) panuje wyzysk, albo musisz robić dużo, albo umieć wiele, itd. Chwile chcesz stanąć to cię gonią, albo panuje nerwówka. Tak więc z klimatem pracy bywa różnie. Obecnie z braku ludzi (bo wielu liczy na kokosy na wstępie) sprowadzają ludzi z zagranicy. No szkoda tylko że no Polish, no English. Paczki są ładne, imprezy też, ale tak jak się widziało co poniektórych, to jakby pierwszy raz widzieli alkohol. Mówię tu o tych co kompletnie się zachować z kulturą nie potrafili/fią - wstyd, a tym bardziej po dziewczynach... Pomijając tych ludzi, to impreza spoko, 2 razy w roku styka. Przynajmniej się ludzie też między sobą nieco integrują co jest na +, spotkają i pogadają, kiedy to w większości wielu po pracy nie ma czasu. O ilości zarobku dokładnie nie dowiecie się. Źle nie jest, ale mogło by być lepiej (choćby na pozostałych działach), a przez to kiedyś mieli więcej ludzi... i tym sobie w tedy spartolili. Mamy nadzieję że coś trochę ich to nauczyło. Niestety to nie wymysł każdego z nas "chce więcej, bo chce" tylko niestety przetrwanie tyle kosztuje (to nie odkrycie, ale gdyby ktoś posłuchał grupy ludzi, którzy z marnej wypłaty żyli na kredytach to by ludzi mieli nadal pod dostatkiem). Na szczęście firma się rozrasta, mimo że jest niewielu ludzi, to każdy się stara na swój sposób jak może (a na pewno większość - może to kiedyś docenią bardziej). Klientów nie brakuje, więc źle z pracą nie ma (nie brakuje), a mam/y nadzieję że za rok się troszkę te szaleństwo uspokoi. Życzymy dalszych sukcesów i rozwoju firmy.

MALY
@Mietek 05.10.2017 20:31
Źle nie jest, ale mogło by być lepiej. Ogólnie w Żorach (jak i ogólnie na Śląsku - nieistotne) panuje wyzysk, albo musisz robić...

KSIĄŻKA LEPIJ NAPISZ-POWINNI ZROBIĆ ANKIETA JAK KIEDYŻ INO ANONIMOWO-MYŻLA ŻE FIRMA NIE WYSZŁA BY ZLE A CI CO NAJWIYNCYJ NARZEKAJĄ TO DUPOWŁAZY FAŁSZYWE -ICH SIE TRZEBA OBAWIAĆ .

EFWHBVBV

Witam serdecznie. Czy na dziale cnc jest czterobrygadówka ?

patryk

czy są wczasy pod gruszą w naszej firmie

wyga
@patryk 07.07.2017 13:52
czy są wczasy pod gruszą w naszej firmie

ni ma gruszy na posesji

fizol
@patryk 07.07.2017 13:52
czy są wczasy pod gruszą w naszej firmie

Patryk, wczasów pod gruszą nie ma, ale jest szereg innych ciekawych benefitów (paczki na święta, na mikołaja dla dzieci, są fajne imprezy). Na razie nie zamierzam zmieniać pracy :)

Iwona

@....2017-07-04 08:32 to ważna informacja, że w EXTRAL docenia się wysiłek pracowników. Na co mogą oni liczyć? Piszesz, że w firmie takie osoby mają dobrze. A na co oprócz wynagrodzenia, mogą liczyć pracownicy?

....

Na poczatek jest najnizsza krajowa ale jak kto sie nadaje do pracy i wykazuje cos ponad to co ma do zrobienia to bd mial w firmie dobrze. Kierwonik decenia i zauwaza takich ludzi. Najlepsi sa tacy co na stronie marudza a kazda wolna chwile pracy spedzaja przed telefonem lub szukuja tylko chwili aby sciemniac. Tacy pracownicy niestety jak pewnie w kazdej firmie nie sa doceniani. Jak dla mnie praca na pakowni nie jest ciezka pracuja tam rowniez kobiety i polecam ta prace. Pozdrawiam

pracownik

w tej firmie w ogóle jest jakieś dziwne tabu w zasadzie w każdym temacie nie wiem czy ludzie są tak zapatrzeni w tą robotę, że nie mają czasu ze sobą normalnie rozmawiać w pracy . A może jest to spowodowane dużą liczbą fałszywych ludzi w firmie i wielu pracowników w obawie o siebie i swoją pracę woli się nie odzywać. Praca na pakowni na 4 zmiany (system czterobrygadowy) polega na pakowaniu profili według instrukcji... Zarobki na tym stanowisku to pewnie najniższa krajowa na początek.

Iwona

Obecnie EXTRAL Sp. z o.o. poszukuje kandydatów do pracy jako PAKOWACZ / PAKOWACZKA. Co jako pracownicy firmy możecie powiedzieć jak wygląda praca w tym dziale firmy?

anonim

(usunięte przez administratora)

anna

Nie znam

Olik

hallo hallo pracownicy chciałabym do was dołączyć pracują u was kobietki ile można zarobić to jest jakieś tabu bo nikt nic nie pisze pozdrawiam

xzx

Witam mam pytanie jaki jest kierownik produkcji bo słyszałem różne słowa o nim o P.B

DOLBY

czy praca jest faktycznie od poniedziałku do piątku??? a weekendy dla chętnych?? szukam pracy i słyszałam bardzo dobre opinie o tej firmie, ale w weekendy się uczę i nie chcę żeby praca nachodziła się ze szkołą, proszę o odpowiedź !!!

Iwona

@qq nie starałam się o pracę w EXTRAL. Jestem redaktorem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. Jeśli rozpocząłeś pracę w kwietniu, to zapewne okres wdrażania do pracy masz już za sobą. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak on wyglądał?

qwerty

Jak z studentami? jest szansa pracowania od pon-pt i w wybrane weekendy wolne na studia? tymbardziej że jest to kierunek Inżynieria Produkcji ? Może z czasem jakiś awans?

Iwona

@XXXXa co możesz powiedzieć na temat procesu rekrutacji do firmy? Ile czasu minęło od wysłania CV do momentu rozpoczęcia przez Ciebie pracy?

qq
@Iwona 27.03.2017 11:40
@XXXXa co możesz powiedzieć na temat procesu rekrutacji do firmy? Ile czasu minęło od wysłania CV do momentu rozpoczęcia przez...

zaprosili mnie na rozmowe przyjechałem, pogadałem to był pon do konca tyg miałem czekac na odp nie zadzwonili wiec ja w piatek sam zadzwonilem i powiedzieli ze narazie jednak nie przyjmuja odezwia sie w kwietniu potem po jakims tygodniu czy dwoch sami do mnie zadzwonili ze jednak przyjmuja do pracy i czy jestem gotowy podjac prace zgodzilem sie pojechalem na badania dokumenty itd i od kwietnia zaczynamy

qq
@Iwona 27.03.2017 11:40
@XXXXa co możesz powiedzieć na temat procesu rekrutacji do firmy? Ile czasu minęło od wysłania CV do momentu rozpoczęcia przez...

A Ty byłes na rozmowie?

XXXX

Są przyjęcia do firmy bo własnie się dostałam.

Ajax
@XXXX 17.03.2017 21:25
Są przyjęcia do firmy bo własnie się dostałam.

Jakie warunki oferują nowym pracownikom chodzi mi o zarobki oraz pakiet soccjalny. Byłes już w pracy czy jeszcze nie?

XXXX
@Ajax 20.03.2017 13:39
Jakie warunki oferują nowym pracownikom chodzi mi o zarobki oraz pakiet soccjalny. Byłes już w pracy czy jeszcze nie?...

Co do zarobków to zależy od stanowiska, doświadczenia, uprawnień jakie posiadasz itd.

Iwona

@Ela jeśli interesują Cię aktualne oferty pracy to warto zawsze śledzić stronę internetową firmy. http://www.extral.com.pl/pl/index/html/id:8

Ela

Czy są aktualnie przyjęcia do firmy?

Jony

Witam. Mam pytanie ile zarabiu w tej firmie operator cnc ?

Ciekawy

Witam. Ile mozna u was zarobic jako brygadzista na produkcji? przekroczycie 4000zl netto?

Ciekawy
@stary buc 07.01.2017 15:35
Człowieku,z palcem w zadzie i pod wodą,tylko...żeby być brygadzistą na produkcji,trzeba coś o niej wiedzieć...Brygadzista w inn...

Sam jestem brygadzista na produkcji w zakladzie wyciskania profili aluminiowych. Chcialem porownac swoje zarobki do waszych. takze moje pytanie nie bylo z "kosmosu"

stary buc
@Ciekawy 07.01.2017 20:39
Sam jestem brygadzista na produkcji w zakladzie wyciskania profili aluminiowych. Chcialem porownac swoje zarobki do waszych. ta...

Sorry,ale nikt nie napisze Tobie ile zarabia...Przyjdź porozmawiaj,zawsze można się dogadać.Pozdrawiam.

imadełko

Obiektywnie to parę lat do tyłu to to była bardzo fajna firma- jeśli chodzi o atmosferę, podejście do pracownika i zarobki. Obecnie sytuacja znacznie się pogorszyła.. prezes oderwany od ziemi a pani dyrektor ma ambicje rządzić we wszystkich działach -nawet na produkcji na której sie mało zna, kierownictwo pilnuje tylko swoich interesów, panuje ogólnie pojęty wyścig szczurów. Jeśli chodzi o zarobki to jedni narzekają bardziej drudzy mniej , najważniejsze chyba że wypłata jest zawsze na czas. poza tym jest zawsze wigilia/wielkanoc firmowa, paczki na swieta , mikołaj i dzień dziecka. Z mojej perspektywy to ani nie polecam ani nie odradzam -trzeba sie samemu przekonać. Pracuję tu juz prawie 4 lata i osobiście rozglądam sie za czymś nowym.

weteran
@dżozefff 15.12.2016 17:36
ja pracuję drugie tyle,i dobrze już było...

Z tego co wiem to tylko są wpisy niezadowolonych-ci co nie narzekaja nie piszą-ich jest znacznie więcej.Firma nie jest zła-młodzi by chcieli od razu kokosy bez własnego zaangażowania-ogólnie polecam dla normalnych.....

yazzooo
@weteran 18.12.2016 23:07
Z tego co wiem to tylko są wpisy niezadowolonych-ci co nie narzekaja nie piszą-ich jest znacznie więcej.Firma nie jest zła-młod...

Pewnie jesteś stałym podpierdalaczem skoro tak piszesz

:)

nie pamietam

Zenon

Nowe oferty pracy pojawiły się na stronie internetowej Extral.pl

Dooo

Witam. Jak wychodzą zarobki w firmie netto? I czy weekendy obowiązkowe?

Ania

ile zarabiacie na czysto

Pytanko

Mam pytanko odnosnie pras. Jak tam wyglada sytuacja z "klimatem" miedzy pracownikami a przełożonym? Jak z kasa, czy jest jakos adekwatna? Jest wieksza niz na pakowni czy mniejsza?

rusek
@Pytanko 28.10.2016 06:59
Mam pytanko odnosnie pras. Jak tam wyglada sytuacja z "klimatem" miedzy pracownikami a przełożonym? Jak z kasa, cz...

Na prasach jest wyścig,kto więcej złomu wyciśnie,pakownia i tak to przebierze...Ogólnie ok.

Pytanko

Mam pytanko odnosnie pras. Jak tam wyglada sytuacja z "klimatem" miedzy pracownikami a przełożonym? Jak z kasa, czy jest jakos adekwatna?

maja

hej hej no a może sa po prostu ludzie którzy również sledza to forum i po prostu biora udział w dyskusji?

nick

Są aktualnie jakieś oferty pracy?

Znajomy

kasia - nie wydaje mi się ;)

kasia

Patryk G pracuje u nas to niebezpieczny mlodziak lubi......... i sprzedaje

kasia

Patryk G pracuje u nas to niebezpieczny mlodziak lubi......... i sprzedaje

anonim

(usunięte przez administratora)

A.

To prawda. Jak masz stanowisko brygadzsty na fabrykacji to wystarczy jeździć wózkiem widłowym i znęcać się psychicznie nad współpracownikami, a wypłata będzie godziwa bo stawka kosmiczna i zawsze premia uznaniowa za wzorową pracę gestapowca.

anonim

(usunięte przez administratora)

piotr

Praca jest cięzka trzeba zapieprzać człowiek po osmiu godzinach po prostu pada z nóg nie wszyscy wytrzymują.

piotr

Witam jaka temperatura jest u was na hali czy jest gorąco czy w miare. dziekuje za odpowiedz

ewa

czy mozna w naszym zakładzie wziązc zaliczke na poczet wypłaty

piotr

frghgge ty jestes jakis z kosmosu

Gdzie jest nasz Piotr?!

Po następnej wypłacie na pewno.

tomek

nie będzie aż tak zle chyba nas nie skrzywdzą bo wiadomo kazdy ma rodzinę

piotr

ile zarobimy w systemie czterobrygadowym

jola

Czy teraz mniej zarobimy bardzo się martwię

ramzes

rzeczywiscie ale nas pociulali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma co trzeba isc do biura i zrobic porządek albo sie zwolnic cały tydzień pracować sobota niedziela za te grosze

tomek

ale jaja ale wypłata jaja sobie robią zwalniam się

diks

jak dla mnie ta firma kiedys byla godna polecenia bo prezes szanowal swoich lracoenikow a teraz jak ludzie zarabiaja z 6dniami woknymi tyle co zarabiali 3lata temu to juz jest jaka kpina a i tak weekendy wycjodza robocze

anonim

(usunięte przez administratora)

Rozbawiony

Staszek - Jo Cie prosza!

ewa

to znaczy ze teraz mniej zarobimy, chyba nie jak wam sie wydajje

ex

jak dla mnie opinia o pracodawcy jest nienajlepsza. robota nie jest ciężka i atmosfera jest fajna ale stawki jakie ludzia zaproponowali bo przejsciu na czterobrygadowke to sluyszalem ze smiech na sali.

Zostaw opinię o EXTRAL Sp. z o.o. - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXTRAL Sp. z o.o.