EXTRAL Sp. z o.o.

Żory

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 162 ocen.

Opinie o EXTRAL Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXTRAL Sp. z o.o.

Iwona

@szukający pracy najlepiej zgłoś się bezpośrednio do firmy EXTRAL. Na ich stronie znajdziesz ogłoszenia na konkretne stanowiska: http://www.extral.com/kariera i przez formularz możesz wysłać swoje CV. Daj znać czy udało Ci się potem zatrudnić w firmie.

szukający pracy

Szukam pracy do kogo się zgłosić

szukający pracy

A ten P.B to co za człowiek że ustala premię roczne

Iwona

@Jak łatwo oceniać piszesz, że ciężko jest Ci się dogadać z pracownikami z Ukrainy. Skoro takie sytuacje mają miejsce w firmie EXTRAL to może zgłoście swojemu przełożonemu, żeby wprowadzić wymóg nauki języka polskiego?

Jak łatwo oceniać

Mietek Do: ;) 25.10.2017 06:50 "W firmie zaczynają przyjmować Ukraińców. Ale to duży plus ponieważ Ukraińcy są bardzo robotni i mogą zastąpić nie jednego młodego Polaka" Po za 1 ukraincem pozostali mają wyj...ne na to by uczyć się j.polskiego. Gdy polak jedzie za granice nie znając języka to po mimo to przebywając tam, stara się to nadrabiać, a ci to mają w gdzieś, przez co osoby z nimi robiące w sprawach technicznych mają przekichane. A jeszcze gorzej jak trafisz na tego który jest niewychowany. Co do "robotności" to zapewne obraziłeś nie jednego, a zdrugiej strony nie wiem co masz na myśli, bo wszystko zalezy jakie profile dostajesz. Jedni dostają same łatwiejsze i cięższe profile, a inni muszą się męczyć z papierem + zabawa w wysilanie jak wytłumaczyć ukraincowi co i jak. Możesz się męczyć przez pół szychty z profilem który ma papier na fale, jest drobny i lekki. przez co tonaż masz mniejszy. Szczerze? To polakowi nawet ten co mniej kuma to o wiele łatwiej już się z takim dogadasz niż z ukraicem. A skoro twierdzisz że są robotni to czemu nie zostało z początkowym zamysłem jaki było danie ich na inne działy? no bo bunt że ciężko by mieli się dogadać, ale za to pakowania może się męczyć? Oni powinni być raczej od przygotowania do pakowania(zbijania koszy czy przygotowanie desek na zamk), sprzątania, rosy. Niestety nikt nie pyta osób z nimi pracujących jak się mają, no ale cóż łatwiej mówić a trudniej zrozumieć. :) Każdy powinien na zmianę pracować z ukraicem a nie ciągle ta sama.

Iwona

@Spejson myślę, że powinieneś przeczytać swój wpis jeszcze raz i zobaczyć te pejoratywne wyrażenia, które są obrażające. Jest wolność słowa, ale są też zasady, które tutaj obowiązują i każdy musi ich przestrzegać.

zainteresowana

Wiem już, że praca w Exstral jest w porządku w sumie właśnie takiej roboty szukam, w której czułabym się po prostu jak człowiek a nie robot . Chciałabym móc pracować w przyjaznej atmosferze w takim tempie, w jakim daję radę, żeby nikt z dnia na dzień nie dodawał mi obowiązków i 8 godzin. Chciałabym się zapytać na jaki zarobek można liczyć na początek na pakowni, czterobrygadówka? Czy jest może na produkcji jakaś praca dla kobiet w normalnym systemie weekendy wolne, bo coś mi się obiło o uszy no i czy w normalnym systemie zarabia się mniej?

Spejson

Siemanko tu spejson .tak podoba mi sie praca i o ile wiem nikogo tu nie obrazilem poza tym jest wolnosc slowa i do tego nie trzeba miec studiow zeby to zrozumiec .czy padlo w moim tekscie dzis czy wcześniej jakies imie .nazwisko kogos kogo obrazilem chyba nie wiec prosze interpretowac ze zrozumieniem co sie czyta wiecej opini nie wystawie gdyz jesli ooinia ma polegac na wyimaginowanym jezyku i koloryzowania to po co te opinie odrazu napiszny jest super przydalo by sie robic po 12h bez urlopu i bez wyplat chyba ze ma sie studia elo.i czy skasujecie te opinie czy nie juz mnie to nie szczypie po co komu opinie ktore sa kasowane jak sa niewygodne

anonymous
@Spejson 10.01.2018 09:26

piszesz że na śląsku lepszej firmy nie ma a w sosnowcu????????

Halo
@Spejson 10.01.2018 09:26

Widzę że spejson ma jakiś kompleks na punkcie braku wykształcenia.studia są dla wszystkich, polecam spróbować.

spejson

sosnowiec to nie slask gosciu a moze dziewczynko poza tym to opinie anonimowe a ty sprzedajesz ze zaglebiak to spejson przyjdz powiedz w twarz a nie sie sra.....

Iwona

@Spejson to, że podoba Ci się praca w firmie EXTRAL i, że jesteś z niej zadowolony to nie usprawiedliwia Twojego języku. Jak mam nadzieję wiesz na forum jest regulamin i on jasno mówi, że obrażanie na forum jest nie do przyjęcia. Możesz nie tolerować zachowania tych osób, ale tutaj ich nie obrażaj, bo admin usunie Twój komentarz.

spejson

siemanko tu spejson .ksiega ulicy mowi .mowa o imprezach i pijanych na nich pracownikow a kiedy mamy sie opic jak przez caly rok mamy dwa tygodnie wolnego czasu .moze mamy przyjsc na impreze i pic soki kubusie i lizac lizaki chupa chups dal mnie to chore ze ludzie maja takie podejscie moze mamy byc jak maszyny dolej oleju i ogien ja rozumiem ze jak sie pracuje w biurze to kazdy weekend mozna byc w barze dyskotece albo z rodzinka ,my pracujac jestesmy tylko po pracy z rodzina bo wolnego nie ma i tyle a jak chcesz byc na imprezie typu a e bulke przez bibulke to do kosciola a nie do extralu

Ala

Jak Wy tam wytrzymujecie 15 dni pod rząd w pracy?? A kiedy czas dla rodziny i na życie?

zainteresowany

Ilu macie Ukraińców ? Na jakich działach maszyny, pakownia czy biura ?

anonymous

no i jak co roku to znowu P.B się nie popisał wraz z Prezesem,premia roczna jak kot napłakał, a wymagania od góry coraz większe,szkoda że tylko prasa jest doceniana premiowaniem comiesięcznym i rocznym za wysiłek całego zakładu,bo taka premia jak na innych działach ( nie licząc biur,bo tam na czyimś garbie się dorabiają samochodów służbowych, zawyżając statystyki i ukrywając błędy przed Prezesem ), wcale nie motywuje do większego wkładu pracowników w rozwój firmy,no ale cóż na niektórych kontach PLN się zgadza a reszta niech tyra :) jakby Prezes częściej zawitał na hale to zobaczyłby gdzie tak naprawdę odwala się największą robotę,,,

Ewa_92
@anonymous 08.12.2017 00:27

@anonymous Widziałem, że na stronie internetowej firmy Extral jest ogłoszenie - szukają człowieka do biura. Proponuję, żebyś wysłał im CV. Tym sposobem polepszysz swój status. W każdej firmie występują dysproporcje więc nie wiem w czym rzecz.

Iwona

@anonymous uważasz, że są dysproporcje między biurem a halą tak? Rozumiem Twoje rozżalenie, ale to są inne działy i inne stawki. W biurach pracują ludzie po studiach, którzy też mają swoje wymagania. Skoro uważacie, że jest to niesprawiedliwe to chyba jedynym wyjściem jest jakieś grupowe spotkanie z prezesem firmy EXTRAL i wyjaśnienie mu swoich sugestii i spostrzeżeń.

Iwona

@fizol , @Mietek widzę, że pakiet benefitów w firmie jest szeroki. Czy imprezy, o których wspominasz często się odbywają? W ogłoszeniach o pracę firma EXTRAL wspomina o piknikach rodzinnych. Czy w porze letniej często się odbywają? Co się dzieje na takim pikniku? Skoro firma się rozwija to myślisz, że macie szanse na podwyżki?

Pracownik

Najgorzej opierać się na opinii innych. Nigdy nie pracowałem u koreanców, ale tu jest dobrze. Pracujesz uczciwie to masz kasę i szacnek jako pracownik.

07 Zgłoś Się
@Pracownik 02.11.2012 19:16

Co według Ciebie znaczy zarobić kasę? 2000 ? 3000? A może 12000 ? Podaj konkretną sumę.

Endriu

Witam jak wyglada praca w UR. Jak wygladaja zarobki i klimat na dziale

;)

Wygląda to tak że pracujesz 15dni pod rząd a później masz 5dni wolnego. Robisz 5dni na rano 5na druga i 5 na nockę. W firmie zaczynają przyjmować Ukraińców. Ale to duży plus ponieważ Ukraińcy są bardzo robotni i mogą zastąpić nie jednego młodego Polaka który by chciał siedzieć na (usunięte przez administratora) i dostawać wyplaty z kosmosu.

Gosc

Czy to prawda że pracuje się 14 dni pod rząd a potem tydzień wolnego? Jak wygląda czterobrygadówka na pakowaniu?

Mietek

Źle nie jest, ale mogło by być lepiej. Ogólnie w Żorach (jak i ogólnie na Śląsku - nieistotne) panuje wyzysk, albo musisz robić dużo, albo umieć wiele, itd. Chwile chcesz stanąć to cię gonią, albo panuje nerwówka. Tak więc z klimatem pracy bywa różnie. Obecnie z braku ludzi (bo wielu liczy na kokosy na wstępie) sprowadzają ludzi z zagranicy. No szkoda tylko że no Polish, no English. Paczki są ładne, imprezy też, ale tak jak się widziało co poniektórych, to jakby pierwszy raz widzieli alkohol. Mówię tu o tych co kompletnie się zachować z kulturą nie potrafili/fią - wstyd, a tym bardziej po dziewczynach... Pomijając tych ludzi, to impreza spoko, 2 razy w roku styka. Przynajmniej się ludzie też między sobą nieco integrują co jest na +, spotkają i pogadają, kiedy to w większości wielu po pracy nie ma czasu. O ilości zarobku dokładnie nie dowiecie się. Źle nie jest, ale mogło by być lepiej (choćby na pozostałych działach), a przez to kiedyś mieli więcej ludzi... i tym sobie w tedy spartolili. Mamy nadzieję że coś trochę ich to nauczyło. Niestety to nie wymysł każdego z nas "chce więcej, bo chce" tylko niestety przetrwanie tyle kosztuje (to nie odkrycie, ale gdyby ktoś posłuchał grupy ludzi, którzy z marnej wypłaty żyli na kredytach to by ludzi mieli nadal pod dostatkiem). Na szczęście firma się rozrasta, mimo że jest niewielu ludzi, to każdy się stara na swój sposób jak może (a na pewno większość - może to kiedyś docenią bardziej). Klientów nie brakuje, więc źle z pracą nie ma (nie brakuje), a mam/y nadzieję że za rok się troszkę te szaleństwo uspokoi. Życzymy dalszych sukcesów i rozwoju firmy.

MALY
@Mietek 05.10.2017 20:31

KSIĄŻKA LEPIJ NAPISZ-POWINNI ZROBIĆ ANKIETA JAK KIEDYŻ INO ANONIMOWO-MYŻLA ŻE FIRMA NIE WYSZŁA BY ZLE A CI CO NAJWIYNCYJ NARZEKAJĄ TO DUPOWŁAZY FAŁSZYWE -ICH SIE TRZEBA OBAWIAĆ .

EFWHBVBV

Witam serdecznie. Czy na dziale cnc jest czterobrygadówka ?

patryk

czy są wczasy pod gruszą w naszej firmie

wyga
@patryk 07.07.2017 13:52

ni ma gruszy na posesji

fizol
@patryk 07.07.2017 13:52

Patryk, wczasów pod gruszą nie ma, ale jest szereg innych ciekawych benefitów (paczki na święta, na mikołaja dla dzieci, są fajne imprezy). Na razie nie zamierzam zmieniać pracy :)

Iwona

@....2017-07-04 08:32 to ważna informacja, że w EXTRAL docenia się wysiłek pracowników. Na co mogą oni liczyć? Piszesz, że w firmie takie osoby mają dobrze. A na co oprócz wynagrodzenia, mogą liczyć pracownicy?

....

Na poczatek jest najnizsza krajowa ale jak kto sie nadaje do pracy i wykazuje cos ponad to co ma do zrobienia to bd mial w firmie dobrze. Kierwonik decenia i zauwaza takich ludzi. Najlepsi sa tacy co na stronie marudza a kazda wolna chwile pracy spedzaja przed telefonem lub szukuja tylko chwili aby sciemniac. Tacy pracownicy niestety jak pewnie w kazdej firmie nie sa doceniani. Jak dla mnie praca na pakowni nie jest ciezka pracuja tam rowniez kobiety i polecam ta prace. Pozdrawiam

pracownik

w tej firmie w ogóle jest jakieś dziwne tabu w zasadzie w każdym temacie nie wiem czy ludzie są tak zapatrzeni w tą robotę, że nie mają czasu ze sobą normalnie rozmawiać w pracy . A może jest to spowodowane dużą liczbą fałszywych ludzi w firmie i wielu pracowników w obawie o siebie i swoją pracę woli się nie odzywać. Praca na pakowni na 4 zmiany (system czterobrygadowy) polega na pakowaniu profili według instrukcji... Zarobki na tym stanowisku to pewnie najniższa krajowa na początek.

Iwona

Obecnie EXTRAL Sp. z o.o. poszukuje kandydatów do pracy jako PAKOWACZ / PAKOWACZKA. Co jako pracownicy firmy możecie powiedzieć jak wygląda praca w tym dziale firmy?

anonim

(usunięte przez administratora)

anna

Nie znam

Olik

hallo hallo pracownicy chciałabym do was dołączyć pracują u was kobietki ile można zarobić to jest jakieś tabu bo nikt nic nie pisze pozdrawiam

xzx

Witam mam pytanie jaki jest kierownik produkcji bo słyszałem różne słowa o nim o P.B

DOLBY

czy praca jest faktycznie od poniedziałku do piątku??? a weekendy dla chętnych?? szukam pracy i słyszałam bardzo dobre opinie o tej firmie, ale w weekendy się uczę i nie chcę żeby praca nachodziła się ze szkołą, proszę o odpowiedź !!!

Iwona

@qq nie starałam się o pracę w EXTRAL. Jestem redaktorem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. Jeśli rozpocząłeś pracę w kwietniu, to zapewne okres wdrażania do pracy masz już za sobą. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak on wyglądał?

qwerty

Jak z studentami? jest szansa pracowania od pon-pt i w wybrane weekendy wolne na studia? tymbardziej że jest to kierunek Inżynieria Produkcji ? Może z czasem jakiś awans?

Iwona

@XXXXa co możesz powiedzieć na temat procesu rekrutacji do firmy? Ile czasu minęło od wysłania CV do momentu rozpoczęcia przez Ciebie pracy?

qq
@Iwona 27.03.2017 11:40

zaprosili mnie na rozmowe przyjechałem, pogadałem to był pon do konca tyg miałem czekac na odp nie zadzwonili wiec ja w piatek sam zadzwonilem i powiedzieli ze narazie jednak nie przyjmuja odezwia sie w kwietniu potem po jakims tygodniu czy dwoch sami do mnie zadzwonili ze jednak przyjmuja do pracy i czy jestem gotowy podjac prace zgodzilem sie pojechalem na badania dokumenty itd i od kwietnia zaczynamy

qq
@Iwona 27.03.2017 11:40

A Ty byłes na rozmowie?

XXXX

Są przyjęcia do firmy bo własnie się dostałam.

Ajax
@XXXX 17.03.2017 21:25

Jakie warunki oferują nowym pracownikom chodzi mi o zarobki oraz pakiet soccjalny. Byłes już w pracy czy jeszcze nie?

XXXX
@Ajax 20.03.2017 13:39

Co do zarobków to zależy od stanowiska, doświadczenia, uprawnień jakie posiadasz itd.

Iwona

@Ela jeśli interesują Cię aktualne oferty pracy to warto zawsze śledzić stronę internetową firmy. http://www.extral.com.pl/pl/index/html/id:8

Ela

Czy są aktualnie przyjęcia do firmy?

Jony

Witam. Mam pytanie ile zarabiu w tej firmie operator cnc ?

Ciekawy

Witam. Ile mozna u was zarobic jako brygadzista na produkcji? przekroczycie 4000zl netto?

Ciekawy
@stary buc 07.01.2017 15:35

Sam jestem brygadzista na produkcji w zakladzie wyciskania profili aluminiowych. Chcialem porownac swoje zarobki do waszych. takze moje pytanie nie bylo z "kosmosu"

stary buc
@Ciekawy 07.01.2017 20:39

Sorry,ale nikt nie napisze Tobie ile zarabia...Przyjdź porozmawiaj,zawsze można się dogadać.Pozdrawiam.

imadełko

Obiektywnie to parę lat do tyłu to to była bardzo fajna firma- jeśli chodzi o atmosferę, podejście do pracownika i zarobki. Obecnie sytuacja znacznie się pogorszyła.. prezes oderwany od ziemi a pani dyrektor ma ambicje rządzić we wszystkich działach -nawet na produkcji na której sie mało zna, kierownictwo pilnuje tylko swoich interesów, panuje ogólnie pojęty wyścig szczurów. Jeśli chodzi o zarobki to jedni narzekają bardziej drudzy mniej , najważniejsze chyba że wypłata jest zawsze na czas. poza tym jest zawsze wigilia/wielkanoc firmowa, paczki na swieta , mikołaj i dzień dziecka. Z mojej perspektywy to ani nie polecam ani nie odradzam -trzeba sie samemu przekonać. Pracuję tu juz prawie 4 lata i osobiście rozglądam sie za czymś nowym.

weteran
@dżozefff 15.12.2016 17:36

Z tego co wiem to tylko są wpisy niezadowolonych-ci co nie narzekaja nie piszą-ich jest znacznie więcej.Firma nie jest zła-młodzi by chcieli od razu kokosy bez własnego zaangażowania-ogólnie polecam dla normalnych.....

yazzooo
@weteran 18.12.2016 23:07

Pewnie jesteś stałym podpierdalaczem skoro tak piszesz

:)

nie pamietam

Zenon

Nowe oferty pracy pojawiły się na stronie internetowej Extral.pl

Dooo

Witam. Jak wychodzą zarobki w firmie netto? I czy weekendy obowiązkowe?

Ania

ile zarabiacie na czysto

Pytanko

Mam pytanko odnosnie pras. Jak tam wyglada sytuacja z "klimatem" miedzy pracownikami a przełożonym? Jak z kasa, czy jest jakos adekwatna? Jest wieksza niz na pakowni czy mniejsza?

rusek
@Pytanko 28.10.2016 06:59

Na prasach jest wyścig,kto więcej złomu wyciśnie,pakownia i tak to przebierze...Ogólnie ok.

Pytanko

Mam pytanko odnosnie pras. Jak tam wyglada sytuacja z "klimatem" miedzy pracownikami a przełożonym? Jak z kasa, czy jest jakos adekwatna?

maja

hej hej no a może sa po prostu ludzie którzy również sledza to forum i po prostu biora udział w dyskusji?

nick

Są aktualnie jakieś oferty pracy?

Znajomy

kasia - nie wydaje mi się ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

A.

To prawda. Jak masz stanowisko brygadzsty na fabrykacji to wystarczy jeździć wózkiem widłowym i znęcać się psychicznie nad współpracownikami, a wypłata będzie godziwa bo stawka kosmiczna i zawsze premia uznaniowa za wzorową pracę gestapowca.

Zostaw opinię o EXTRAL Sp. z o.o. - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXTRAL Sp. z o.o.