Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

...

05.10.2023 13:05

Czy wie ktoś czy wypłata będzie jutro albo w poniedziałek?
    Spawacz

04.10.2023 17:32

Znalazłem ofertę pracy na spawalnię w Raciborzu. Jakie warunki i zarobki?

02.10.2023 19:55

Proszę napisać co wam wiadomo o przejściu na Wodzisław chodzi mi głównie o to w jakich terminach mówili wam kierownicy, brygadziści że przechodzimy Pozdrawiam
    Egon

04.10.2023 11:39

Nie będzie otwarcia Bo idymy na gruba fedrować

03.10.2023 15:12

Hmmm

03.10.2023 21:52

A to jeszcze nie dostałeś? Bo u nas już dostali. I aneksy i premie świąteczne
    Taki pan

03.10.2023 17:29

Najgorzej na pakowaniu nie polecam się przyjmować na pakowacza
    Cyk

02.10.2023 17:44

I gdzie aneksy na te 5 % ?
    KONTROLER

23.09.2023 12:09

Jeśli ktoś zastanawia się na jakie stanowisko się zatrudnić do Eko okien. To najlepiej na Rolety kontrola albo produkcja naprawdę polecam. Klimat i ludzie są tam naprawdę w porządku ????
    Richard

26.09.2023 16:36

Premia 100 % śmiechu warte a wypłaty i tak się nie zmienia kogo oni chcą oszukać
    Premie

26.09.2023 13:00

Dla kierowników nie powinno być wgl premii….malo macie podstawy? Niektórzy musza na to pracować !!!! Podkreślam… pracować parę miesięcy !!! Na każdej hali powinien być tylko jeden kierownik który ma pojęcie o pracy . Reszta powinni ogarniać brygadzisci… wtedy byłby i porządek i oszczędności w firmie pozdrawiam .. GŁOS EKO.
    Seweryn

13.09.2023 19:39

Czym zajmuje się pakowacz w firmie ? Pracują też tam kobiety ? Nie ukrywam ,że lepiej pracuje mi się z mężczyznami dlatego to pytanie,mniej zawiści itd. Bez urazy drogie Panie.
    Z6

22.09.2023 05:51

Pakowacze albo pakują okna na linii ( dziś jest dużo łatwiej bo mają do tego podnośnik) albo pakują zamówienia na mwg ( magazyn wyrobów gotowych) tam nie byłem to się nie wypowiem. Kobiety żadnej nie zatrudnią na pakowanie nie ma bata
    Xdddddddds

25.09.2023 16:58

Obrzydliwsto... Jak tak moga traktowac kobiety, powinno byc równouprawnienie i kobiety powinny miec mozliwosc pracy na pakowaniu...
    eddek23

24.09.2023 09:54

siema jak wygląda praca pakowacza w eko oknach warto aplikować czy lepiej na produkcję?
    Xd

25.09.2023 16:56

Najlepiej to do tej firmy nie aplikować
    Ziga

25.09.2023 16:07

Lepsza by była praca po 12 h na dwie zmiany. Kto wytrzyma w tej firmie 16 h jak po godzinie człowieka łapie dzień świra.
    Premie

25.09.2023 13:15

Wielki wał z tymi premiami!!!! Z jakiej racji kierownik ma premię ? Nie wystarczy Wam podstawa ? Macie po 10 /12 tys na miesiąc i jeszcze płaczecie ? W tej firmie jest tak że biedny dostanie jeszcze (usunięte przez administratora) a czerwoni się śmieją !! Mógłby prezes w końcu zrobić z Nimi porządek i oddzielić tych co najbardziej ściemniają . W większości działów kierownik jest niepotrzebny!! Jest brygadzista i dyrektor … i to powinno wystarczyć!Firma zaoszczędziła by miliony w całym roku .pozdrawiam !!! GŁOS EKO

25.09.2023 07:07

Robochłop

25.09.2023 11:55

Taki okres, że jest ich więcej. Jak co roku. Są takie połączenia autobusowe z Raciborza, gdzie 60% pracowników to Ukraińcy. Dawno niektórych z nich nie widziałam. Jedni pojechali, drudzy przyjechali.
    @pracownik

18.09.2023 21:19

Czy to prawda że od nowego roku niby mają być tylko dwie zmiany? Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat?
    Nowi

23.09.2023 13:38

Zapominasz o tym, że co roku młodzież kończy średnie szkoły i nie każdy kwapi się na studia. Zatem ci, którzy odchodzą zostaną spokojnie zapełnieni. Pracując z praktykantami że średnich szkół wiem, że mają oni chęci pracować właśnie w Eko.
    Lol

23.09.2023 19:20

Premia 100% doliczona z wypłatą za 09/2023, więc nie w listopadzie a teraz w październiku.
    Jak to jest...

18.09.2023 16:14

Jak to się dzieje że ludzie chodzą na papieroska ...nikt nie reaguje kierownicy, brygadziści nie reagują po dwie trzy osoby regularnie co godzinę po 10 min... jak to się ma do tych co nie palą... skoro to jest akceptowane to może wszyscy co godzinę na przerwę ale odpocząć to będzie w porządku... .
    Nie palę

20.09.2023 07:53

To prawda nie dość że palący mają przepustki to jeszcze niepalący nie raz muszą ich zastąpić i zrobić swoją robotę i ich jak idą na przerwę
    Lol

22.09.2023 21:34

A ten co pali to niby co do kibla nie chodzi ? ;) Nie ma się co oszukiwać, palacze mają więcej laby. Pierwsza firmą w której pracuje gdzie pracownik sobie wychodzi na fajeczke kiedy chce i ile razy chce . Jesteśmy w pracy a nie na wakacjach. A ktoś na twoja premie w tym czasie (usunięte przez administratora)
    Grz

21.09.2023 14:37

Witam a jak praca na lakierni
    Ubezpieczenie zdrowotne

20.09.2023 07:57

@Pracodawca Czy firma wreszcie weźmie się za zmianę ubezpieczyciela w ubezpieczeniu zdrowotnym czy dalej będziemy bujać się z tym beznadziejnym medicoverem
    Olad

21.09.2023 07:05

To jest dokonca tak medicover jest dobry ale w dużych miastach katowice gliwice warszawa my musimy mieć ubezpieczyciela który ma najwięcej umów z lokalnymi placówkami a niestety SRC to dalej zad...
    BezNick

20.09.2023 10:30

Mam pytanie odnośnie spożywania posiłków. Czy biuro jest miejscem na posiłki bo na MWG tak to wygląda, nie szanują pracy sprzątających zostawiając po sobie (usunięte przez administratora) Stołówkę mają pod nosem ale po co skoro mogą w biurze.
    Krewniak

10.09.2023 14:21

Czy to prawda ze za oddanie krwi (ratowanie życia) nasza firma qynagradza pracownika w postaci zabrania dodatku 200zl?
    Krew

18.09.2023 11:39

Bo te zazdrosne (usunięte przez administratora) chcą uzyskać coś dodatkowego względem osób oddających krew. W Eko zapewne jest więcej palących jak oddajacych krew, to tych się nie czepią, a na palarni spędzają pół dniówki.
    Jurek

19.09.2023 07:20

Mówisz o sobotach za 150 +50? Jesteś w błędzie nikt się nie zapisuje (bynajmniej u nas) Jakieś wybryki co nie mają uropu itp... Przy tej obciętej premi jak przerobisz 4 soboty nie zarobisz tego co w 2021 roku. Matematyka nie kłamie. .Więc nie będę pracował za 200 bo to i tak jest (usunięte przez administratora) Będziesz pracował dodatkowe soboty i dostaniesz mniejszą wypłatę niż 2 lata temu. Szach i mat !!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

@anonim

15.09.2023 09:22

Cześć! Pytanie do dziewczyn , czy któraś z Was zaszła w ciąże na umowie o prace na czas określony? Czy pracodawca przedłużył Wam umowę np na następne 2 lata , czy tylko umowa była do porodu?
    Kasia

17.09.2023 12:41

Jeśli masz umowę na stałe to zostajesz w pracy ,jeśli na czas określony to są dwie opcje. Znasz kierownika i jemu na Tobie zależy bo dobrze pracujesz to Ci przedłuży jeśli nie to wylatujesz … ale nie martw się …. Jest jeszcze trzecia opcja że Cie przyjmą ponownie bo będzie ludzi brakować a wtedy biorą każdego
    Jürgen Prochnow

08.09.2023 18:00

A kto mi odpowie na pytanie ? Co ma wspólnego jedzenie mięsa w piątek a produkcja okien? Czemu na stołówkach nie ma potraw z miesem?
    Pracownik Z2

16.09.2023 01:18

Jest tak ponieważ właściciel jest osobą wierzącą, pracując w czyjejś firmie godzisz się na wewnętrzne zasady.

08.09.2023 14:42

I jak u was podwyżki, bo u mnie wypłata praktycznie dokładnie ta sama co miesiąc temu a miało być niby 300zl więcej...

09.09.2023 08:13

Tak tak indywidualna dostałem aneks do podpisania a wypłata chyba 30zł wyższa niż miesiąc temu ...
    Kizo

15.09.2023 16:53

Ja za to ze mialem jeden dzień urlopu na żądanie zabrali mi całą premie…moze i premia uznaniowa ale to tez daje ze jest brak motywacji.

10.09.2023 23:02

Hej. Mam pytanie odnośnie dodatku urlopowego. 2 miesiące temu 2 dni urlopu dodatek 234 zł brutto. Miesiąc temu 10 dni urlopu 507 zł brutto. Jak to jest liczone? Dzięki za odp

13.09.2023 11:00

Dokładnie. Jak.caly miesiąc weekendami pociągniesz to lepiej wyjdziesz
    Jurek

14.09.2023 23:51

No tam miałem L4 wypadek w pracy zabrali mi premie i jeszcze udupili na dodatku. Brawo kocham eko i ich dziwne przepisy makjana s w czterech literach. A podwyżki to jakiś żart jest? 180 zł w październiku od 2021 ta sama stawka. Więc pracujmy w soboty będzie więcej. A taki uj jak mnie w sobotę zobaczycie...

13.09.2023 10:51

Robochłop

14.09.2023 21:52

A żebyś wiedział xD Jak był wywiad z przewodniczącym związków zawodowych to on zacytował stwierdzenie press roomu, że "hala we Wodzisławiu niekoniecznie będzie służyła do produkcji okien" :D
    Najnizsza krsjowa

14.09.2023 15:59

Od stycznia 3220 netto wow ale unasbjest eldorado. Przenosze sie na serwis sprzstajacy. Zero stresu . Kasa troszke mniej ale cyk l4 i bez szantazu brygadzisty o premie. Jest po prostu wspaniale
    Roko

14.09.2023 07:18

Inflacja 25% podwyżka 5% gdzie k... moje 20% Cofamy się w Eko z wypłatami nie da się ukryć Eko nie nadąża za konkurencja
    Ania

02.09.2023 08:24

W czym my, pracownicy biurowi jesteśmy gorsi? Skończyłam studia, pracuje od 18 roku życia aby odciążyć rodziców bo lekko nie mają. Ale ile jeszcze mam być poniżana przez zarząd. Może moja praca nie jest bardzo ambitna ale wykonuję ją na 110%. Nie korzystałam nigdy z L4 a pracuję od ponad 5 lat w Eko i też na 3 zmiany jak produkcja. Stres, odpowiedzialność za każdy błąd. Stawkę mam 3300 netto więc mniej niż świeży na produkcji. Chyba najwyższy czas poszukać czegoś na zewnątrz bo 5% podwyżki to poniżenie tych co nie mają pleców i siedzą cicho a premia za obecność w pracy - fajnie ale jest to czysta dyskryminacja i mnie biurowego nie dotyczy.
    Jozin

13.09.2023 01:46

Szanuję ludzi nauki ale jestem prostym robolem : Wniosek jest odrzócany nie odźucany, Wiem czepiam się.... Ale te papiery w layysach macie?
    inż.

14.09.2023 05:56

Ja 10 lat jestem inżynierem, pracuję fizycznie w eko kilka lat i już dawno schowałem swoją dumę w buty. Jak chcesz więcej zarabiać to przenieś się z biura na magazyn albo na produkcję, ale na szacunek nie licz.
    Hh

13.09.2023 14:30

Witam jak wygląda praca na szybach zespolonych?
    Ur

12.09.2023 10:44

Dlaczego mój wpis został skasowany? Pytanie moje jest takie, wszyscy wokół twierdzą że dostali podwyżki i indywidualne. Na UR jest cicho w tym temacie. Jesteśmy od macochy, że nie ma kto za nami się wstawić? Bo rozmowa typu, jak się nie podoba to się zwolnij, jest nie na miejscu
    Piotr

13.09.2023 12:01

Nie wszyscy dostali podwyżki, A planowana dla wszystkich jest w październiku dopiero...
    Lolo

08.09.2023 19:59

Jak to jest, podwyżki, premia wzrosła a wypłaty spadły, to są jakieś jaja!!!!!
    Piotr

13.09.2023 11:58

Podwyżki dopiero w październiku
    123 L&M

10.09.2023 22:02

Witam po jakim czasie dostaje się pierwsza premie ? Pracuje 7 m-c i dalej ani złotówki nie widziałam ...

11.09.2023 08:48

Po 3 miesiącach jest wypłacana premia. Czyli przy czwartej wypłacie już by musiała być
    Pasażer

29.08.2023 05:01

Praca w eko oknach jest bardzo dobra , natomiast jeśli chodzi o kierowcę autobusu nr 15 takiego starszego z wąsem to bardzo prosimy jako większość pasażerów o jego zmianę. Co on wyprawia za kierownicą, bardzo częste nagle hamowania, (usunięte przez administratora) po dziurach, na nost w budziskach wjeżdża z taką prędkością że można odnieść wrażenie że autobus wyskoczy w powietrze, większość pasażerów pewnie potwierdzi
    Franc

30.08.2023 07:09

Ale za to bezpiecznie dojeżdżacie do domu :) Nie dogodzisz....Kierowca jeździ za szybko -źle.Jeździ zgodnie z przepisami - źle. To zawsze możesz jeździć prywatnym samochodem i płacić mandaty.Też -źle :)

09.09.2023 15:58

Kierowca ten absolutnie niczym nie odbiega od innych kierowców na tej linii. Gwałtowne hamowania są raczej spowodowane przez innych użytkowników dróg (również innych aut pod banderą eko okien, a szczególnie ciężarowych). Kilkukrotnie pozwoliło to uniknąć stłuczki lub nawet i ciężkiego karambolu. Poza tym innym kierowcom też się to zdarza. Linia 15 jest poprowadzona przez takie podziurawione i wąskie drogi, że pretensje o podskakiwanie autobusu należy mieć raczej do zarządców dróg niż kierowców. Wspomniany wyżej most w Budziskach ma uskoki po obu stronach. Nawet 20 km/h w tym miejscu może wywołać wrażenie, że autobus zaraz wyskoczy w powietrze ;) Komentarz ten najpewniej napisała osoba, która należy do tej części pasażerów pijącej w autobusie browary jeden po drugim i zostawiającej największy (usunięte przez administratora) za co po głowie dostaje nie kto inny jak… kierowca. A tak się składa, że ten pan z wąsem bardzo gani za picie alkoholu w autobusie.
    Pracownik@

08.09.2023 20:27

Czy brygadzista może zabrać premie

09.09.2023 14:36

Jeżeli miałeś n, uz, l4 dłużej niż 3 dni nie masz premi w innych wypadkach może Ci dać minimalnie 50% maxymalnie 150%
    Brygadzista

08.09.2023 07:20

A ja mam pytanie o osoby zajmujące się wyjazdami a właściwie o osoby które powinny zajmować się wyjazdami, dlaczego nie wykonują swojej roboty tylko zrzucają wszystko na brygadzistow ? Na 7 hali wygląda to tak, że osoba "od wyjazdow" drukuje listę i rzuca ja brygadziscie, który zamiast zajmować się linia biega cały dzień po hali i szuka brakujących ram czy skrzydeł z listy a osoba od wyjazdow siedzi sobie w tym czasie w biurze i wychodzi jedynie na pogaduszki i przy okazji jak już stoi to ponakleja na znalezione przez brygadziste skrzydla czy ramy naklejeczki "pilne"
    Nikoletta

08.09.2023 19:10

Drogi Brygadzisto . Jeżeli plany są robione na lini . I To wy te plany robicie . Okna się psują z winy maszyn lub ludzi na lini . To dlaczego ma waszą robotę robić wyjazdowy ?. Szukać waszych zepsutych okien ?. Jeśli plan jest robiony na lini i zostało okno uszkodzone . To Brygadzista powinien iść wydrukować zlecenie i podbić pieczateczka. Gdyby zostały okna tak zgłoszone to nie byłoby tyle wyjazdów . I Byście mieli mniej wyjazdów . A jak już piszesz tu z nicku Brygadzista to może podpisz się imieniem jaki brygadzista .
    Nik

09.09.2023 08:40

Nie bronie ani brygadzistow ani wyjazdowych bo wg mnie i jedni i drudzy ch robia ale po co to sztucznie stworzone stanowisko wyjazdowego skoro nic nie robi, co właśnie sami potwierdziliście? Zlikwidować stanowisko a osobe przenieść na linie, gdzie brakuje ludzi i pracownicy są przenoszeni z parkówna linie a brygadzisci jak już I tak muszą szukać sami wyjazdow to I listę sobie wydrukują I naklejkę pilne nakleja...
    Eko Kornice

05.09.2023 15:52

Tak z ciekawości, jeśli ktoś dostał indywidualnie podwyżkę to na jakie kwoty mógł plus minus liczyć?
    Qwerty

07.09.2023 15:31

A długo od złożenia wniosku czekaliście?
    Jürgen Prochnow

08.09.2023 17:55

Czas oczekiwania na podwyżkę mimo obecności 100% czekałem 1,5 roku
    @Wkurzony

08.06.2023 18:52

Moje zdanie jest takie po kilku letniej pracy w eko na jednym dziale i stanowisku przetrwawszy juz kilka kryzysow ze potrzebny bylby audyt zewnetrznej niezaleznej firmy ktora zrobila by pozadek z tymi kolezenskimi ukladami od dyrektorow przez kierownikow i brygadzistow. Popelniaja bledy dopuszczaja ze osoby na stanowisku wiele nie umia ale od nich nie wymagaja bo inna zmiana przyjdzie i zrobi to co trudne a oni tylko latwe. Wiele lat przetrwalem i to dzierzylem ale granice cierpliwosci sie skonczyly. Czas skonczyc biadolic a zaczac domagac soe audytu zewnetrznej niezaleznej firmy by pozbyc sie tych dupowlazów i mycia reki przez reke bo kolega kolegi nie ruszy a udupimy innych. Zrobic pozadek od gory to i latwiej zapanowac bedzie nad samym dolem by bylo wszystko ok

08.09.2023 16:03

To jest prawda, kółko wzajemnej adoracji. Kierownicy którzy nie znają się na logistyce ( mówię o moim dziale) bez wykształcenia, migający się od szkoleń z zarządzania ludźmi. Wysyp kierowników i brygadzistów którzy nic robią. Telefon się urywa, firmowego dać nie chcą
    Bigboy

08.09.2023 13:48

porażka po 5latach w firmie na wypłatę 3800zł netto. Pracować mam na wszystkich stanowiskach, a inni nic nie potrafią, tylko palić, ciągle się za nich robić..... już mam nowa praca wraz z kolegami zwalniamy się z tego (usunięte przez administratora) Podwyżka to kpina ....grosze za mydlić oczy
    GallAnonim

07.09.2023 23:08

Miałem okazję pracować z.Markiem J I nie mogę powiedzieć dobrego słowa o nim zero pomocy z.jego strony wykańcza ludzi psychicznie widocznie to jego zabawa chłop 30 lat zachowanie szczeniackie nie ma pojęcia o pracy ale czerwona koszulka załatwiła pomarańczowa oni razem powinni być zwolnieni
    Gall Anonim.

07.09.2023 22:54

Miałem okazję pracować na 7.5 u (usunięte przez administratora) I niestety nie mogę nic dobrego o nim powiedzieć człowiek fałszywy zakłamany zero pomocnej ręki do pracowników Jego ulubione miejsce to biuro z kierownikiem

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.