Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności
Kraków - Eskom

5. Opinie o ESKOM IT Sp. z o.o.

Opinie o ESKOM IT Warszawa

ReviewUserIconMaciej Skaliński

27.06.2018 13:25

Aplikowałem na stanowisko Specjalisty ds IT. Cały proces rekrutacyjny był przeprowadzony perfekcyjnie. Już kilka dni po rozmowie kwalifikacyjnej otrzymałem pozytywną odpowiedź o zatrudnieniu. Od razu po otrzymaniu decyzji został wysłany również list intencyjny zawierający wszelkie warunki zatrudnienia. Na rozmowie panuje bardzo przyjazna i przyjacielska atmosfera, którą daje się odczuć i która sprawia, że naprawdę chce się pracować w tej firmie. Polecam serdecznie.

23.01.2024 09:56

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w ESKOM IT Sp. z o.o.?

23.01.2024 10:37

Wartości które są ważne w ESKOM to partnerskie podejście i zrozumienie IT. Wiemy, że wielu pracowników bardzo docenia ten model współpracy. Z pewnością dbamy o dobre relacje na co dzień, organizujemy spotkania integracyjne, cieszy nas rozwój pracowników i dbamy o dobrą komunikację. W przypadku konkretnych pytań lub dodatkowych informacji dotyczących atmosfery w ESKOM zapraszamy do bezpośredniego kontaktu, który znajduje się w naszej zakładce kariera :)

05.02.2024 09:20

Naszym zdaniem takie spotkania to przyjemność i oczywiście nikogo do nich nie zmuszamy, są dobrowolne :) Zawsze odbywają się po pracy i raczej pod koniec tygodnia. Jeśli jest taka potrzeba zapewniamy nocleg.

16.10.2023 12:19

Czytałem, że firma oferuje nawet 105zł/h, to super. Zainteresowała mnie oferta administrator aplikacji. Czy mogę liczyć na pracę całkowicie zdalną, czy jednak trzeba też poświęcić czas na dojazdy?

16.10.2023 12:32

Dzień dobry, w przypadku tego ogłoszenia jest to projekt u Klienta. Praca jest głównie w formie zdalnej, dojazdy mogą się pojawić w przypadku spotkań projektowych i na prośbę Klienta. W przypadku większej ilości pytań, zapraszamy do kontaktu bezpośredniego, który można znaleźć w zakładce Kariera :)

06.11.2023 10:40

W kwestii sprzętu jesteśmy dość elastyczni w zależności od potrzeb Pracownika. Wewnątrz organizacji standardem jest laptop i dwa monitory. Do tej pory nikt nie zgłaszał potrzeb w innym obszarze niż sprzęt elektroniczny.

14.10.2023 10:27

Jak jest z pakietem medycznym w ESKOM IT Sp. z o.o.? Można dołączyć rodzinę?

16.10.2023 11:39

Dzień dobry! Współpracujemy z kilkoma dostawcami usług medycznych. Oczywiście można dołączyć rodzinę, właściwie od pierwszego dnia pracy. Jeśli odpowiedź nie jest wystarczająca - zapraszamy do kontaktu bezpośredniego :)
    ReviewUserIconJoh

28.11.2022 12:15

Poświęciłem czas na rekrutacje, a na końcu brak odpowiedzi, mimo, ze zostałem zapewniony, ze taka będzie. Nie polecam zdecydowanie.

28.11.2022 12:20

Dzień dobry! Bardzo nam przykro, jeśli nie otrzymał Pan feedbacku. Chcielibyśmy się bliżej przyjrzeć, gdzie popełniliśmy błąd. Czy możemy prosić o kontakt bezpośrednio z działem HR - [email protected]?

13.07.2023 10:40

Dzień dobry! Komentarz dotyczy zeszłego roku, niestety trudno jest znaleźć osobę po samym Nicku używanym na portalu. Żeby wyjaśnić sprawę i przeprosić, jeśli popełniliśmy błąd konieczny jest kontakt bezpośredni.

25.06.2023 12:04

Czy ESKOM IT Sp. z o.o. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

26.06.2023 11:05

Ścieżka kariery i szkolenia zależą od działu i stanowiska - zapraszamy do bezpośredniego kontaktu, żeby dokładnie odpowiedzieć na Twoje pytanie.

26.06.2023 11:38

W tej chwili nie mamy już otwartej rekrutacji na Helpdesk. Która lokalizacja Cię interesuje ? CV można przesłać przez stronę kariery lub mailowo [email protected] W ramach naszego zespołu IT ścieżka to najpierw L1 (Helpdesk), następnie L2 (Administratorzy) , gdzie są 4 obszary kompetencyjne - Linux, Sieci, Microsoft i Wirtualizacja i Back-up. W ramach zadań na L1 osoba określa obszar, który najbardziej ją interesuje i tutaj pracujemy nad rozwojem tych kompetencji. Taki proces oczywiście trwa - min 1,5-2 lata. Najlepiej, żebyśmy porozmawiali bezpośrednio - to ułatwi komunikację :)

16.03.2023 09:48

Czy firma ESKOM IT Sp. z o.o. udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?

21.03.2023 09:56

Do tej pory nie mieliśmy takiej sytuacji, że ktoś potrzebował dodatkowego wsparcia finansowego, co możemy zarekomendować to szczera rozmowa o potrzebach i oczekiwaniach - znajdziemy wspólnie rozwiązanie.
    ReviewUserIconAneta

12.03.2023 17:00

Hej, znalazłam ofertę, którą jestem zainteresowana i mam parę pytań. Na stronie szukają kogoś na stanowisko Asystentka działu administracji i finansów, czy jakaś pani tu miała okazję pracować na takim stanowisku? W ogłoszeniu jest podane, że oferują umowę zlecenie, czy jest później szansa na UoP?

14.03.2023 10:05

Dzień dobry Aneto! Szukamy Asystenta lub Asystentki do naszego Działu Administracji i Finansów, osoba która pracowała w tej roli przechodzi do innego działu. Jeśli chodzi o formy współpracy to jesteśmy dość elastyczni. Nie znaleźliśmy Twojego CV ale również możesz się skontaktować z działem HR poprzez stronę karierę :) https://eskom.eu/oferty-pracy

22.01.2020 15:44

Czy pracodawca ESKOM IT Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

23.01.2020 08:33

Dzień dobry, Mamy wdrożonych kilka inicjatyw dbających o motywację pracowników. Zawsze najlepiej kontaktować się bezpośrednio - chętnie opowiemy, jak wygląda praca u nas. Najważniejsze elementy to: - wsparcie zespołu i przełożonych, - dostęp do benefitów w postaci kafeterii (oprócz opieki medycznej czy Multisportu mamy możliwość wyboru np. biletów do kina czy voucherów na zakupy), - możliwość realizacji ścieżek certyfikacji, - udział w maratonach rowerowych lub/i wydarzeniach brydżowych, - udział w konferencjach, - spotkania integracyjne, - możliwość pracy zdalnej i elastyczne godziny pracy. Informacje są dostępne również pod linkiem: https://www.eskom.eu/kariera
    ReviewUserIconAdam

12.12.2022 19:42

Zrozumcie , że główną motywacją dla pracownika jest wynagrodzenie. Benefity są spoko, ale nie zastąpią solidnej pensji , to jest główna motywacja do pracy.

06.11.2022 10:54

Czy w ESKOM IT Sp. z o.o. możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?

07.11.2022 10:52

Dzień dobry! Jest to dość nietypowe pytanie, przeważnie wypłacamy wynagrodzenie raz w miesiącu.
    ReviewUserIconJakub

13.08.2022 16:35

Zauważyłem, że pracownicy mogą pracować w oparciu o B2B, umowę o pracę i czasami umowę-zlecenie. Od czego zależy rodzaj umowy? Ja akurat jako student bym wolał zlecenie, czy w zależności od umowy różni się wypłata ?

16.08.2022 12:30

Cześć Jakub! Rodzaj umowy zależy od rodzaju stanowiska i formy pracy. W branży IT najbardziej popularne jest B2B, ze względu na wysokość zarobków, dla osób uczących się dobrym rozwiązaniem jest umowa-zlecenie, a dla stanowisk biurowych - umowa o pracę. Na etapie rekrutacji zawsze zamieszczamy możliwe formy współpracy w ogłoszeniu, analizujemy, liczymy razem z Kandydatami i wybieramy najlepszą formę. Mamy ujednolicony system benefitów niezależnie od formy współpracy.

28.07.2022 14:56

Jak w ESKOM IT Sp. z o.o. wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?

28.07.2022 15:34

Dzień dobry! Wszystko zależy od Działu w którym się pracuje, ale jak najbardziej awansujemy pracowników :) A jaki obszar zawodowy Cię interesuje ?

14.04.2022 11:55

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w ESKOM IT Sp. z o.o.?

14.04.2022 12:28

Dzień dobry, Współpracujemy w oparciu o B2B, Umowę o pracę i czasami umowę-zlecenie. Pozdrawiamy! ESKOM

03.01.2022 11:58

Czy ESKOM IT Sp. z o.o. organizuje staże dla studentów?

03.01.2022 12:44

Dzień dobry, Tak organizujemy staże dla studentów, najczęściej w okresie wakacyjnym. Zachęcam do kontaktu z działem HR - [email protected]

24.09.2021 10:45

Wiecie, czy ESKOM IT Sp. z o.o. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

24.09.2021 12:07

Tak, zapewniamy narzędzia pracy
    ReviewUserIcontester

24.08.2021 11:34

Witam Czy w firmie na stanowisku testera po wdrożeniu jest możliwość pracy zdalnej bądź Hybrydowej ?

24.08.2021 11:52

Dzień dobry, Po wdrożeniu jest możliwość częściowej pracy zdalnej. Obecnie pracujemy hybrydowo, co do samych godzin pracy podchodzimy również dość elastycznie. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu - opowiemy o roli, firmie i benefitach. O tym jak wygląda proces rekrutacji można poczytać tutaj: https://www.eskom.eu/kariera

Kontakt - ESKOM IT Sp. z o.o.

Puławska 543 02-844 Warszawa

KRS:0000332007

Branże: Usługi i doradztwo IT

10.06.2021 14:55

Czy w firmie ESKOM IT Sp. z o.o. są regularne szkolenia pracownicze?

10.06.2021 15:50

Dzień dobry, Szkolimy pracowników, natomiast rodzaje szkoleń zależą od działu i stanowiska. Proszę o doprecyzowanie, jakie role byłby interesujące. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu - https://www.eskom.eu/kariera
    ReviewUserIconTeresa

02.03.2021 12:06

Widziałam, że ESKOM rekrutuje na swojej stronie na wiele stanowisk do Warszawy i Kielc, m.in. IT Managera, Analityka Biznesowego IT, BI/SQL Developera, Specjalisty ds. obsługi klienta i wsparcia sprzedaży, Administratora Linux itp. Zastanawia mnie oferta dla Młodszego Administratora Sieci. Nie ma w niej nawet zwyczajowej formuły "atrakcyjne wynagrodzenie", nie ma nic o stawkach. Ktoś wie, jak się one mają do rynkowych i dałby pilnie znać tutaj?

02.03.2021 16:31

Chciałam spytać, czy aplikowała Pani na któraś z wyżej wymienionych ról lub która rola Panią interesuje ? IT jest specyficzna branżą - tutaj wszyscy się zgodzimy, że stawki w tej branży są podobne niezależnie od firmy. W ESKOM o finansach zawsze rozmawiamy przy weryfikacji telefonicznej w kontekście danej roli. Ciężko porównywać stawki przy kilku stanowiskach i przy różnym doświadczeniu Kandydata. Staramy się też podchodzić dość elastycznie do rekrutacji - nie odrzucamy Juniorów, tylko stawiamy na weryfikację techniczną. Bezpośredni kontakt jest na stronie kariery - chętnie pomogę i rozwieje wątpliwości.

01.03.2021 14:44

Jak wygląda ścieżka awansu w ESKOM IT Sp. z o.o.?

02.03.2021 11:33

Ścieżka kariery zależy od działu, zdecydowanie inaczej wygląda to w dziale IT, niż w na przykład w dziale handlowym. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu, żeby opowiedzieć o możliwościach i rozwoju w ESKOM w zależności od stanowiska.
    ReviewUserIconKlaudia

16.12.2020 12:13

Czy uważacie ze firma należy do rozwojowych?

18.12.2020 09:48

Pani Klaudio, staramy się dbać o rozwój naszych Pracowników najlepiej jak potrafimy i proponować najbardziej optymalne ścieżki rozwoju zawodowego. Oczywiście wszystkie możliwości uzależnione są od działu, predyspozycji i indywidualnych chęci i potrzeb rozwoju Pracowników. Naszym Pracownikom umożliwiamy realizację ścieżek certyfikacyjnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony kariery www: https://www.eskom.eu/kariera.

20.11.2020 14:52

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w ESKOM IT Sp. z o.o.? Chętnie zatrudniają?

23.11.2020 09:45

W ESKOM chętnie pracujemy z osobami, które są w trakcie studiów - głównie są to osoby na stanowiskach juniorskich np. Asystent Helpdesk, Asystent administracji czy role w dziale Handlowym wspomagające prace zespołu. Zależy nam aby nabywając nowe umiejętności, te osoby mogły rosnąć razem z firmą.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ESKOM IT?

11.08.2020 15:14

Czy można liczyć w ESKOM IT Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?

11.08.2020 16:13

Oczywiście, korzystamy z opieki medycznej, mamy również pakiety sportowe. Pracownicy mają do wyboru benefity w postaci kafeterii, gdzie jest szeroki wybór i dopasowany do indywidualnych potrzeb. Więcej informacji znajduję się w zakładce kariera na naszej stronie www: https://www.eskom.eu/kariera

02.05.2020 16:06

Jak długo trwa proces awansu w ESKOM IT Sp. z o.o.?

04.05.2020 14:49

Wszystko zależy od działu oraz ścieżki zawodowej pracownika. Inaczej wygląda to w Dziale Serwisu, inaczej w Dziale Handlowym. Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego, chętnie opowiemy o tym, jak wygląda praca w ESKOM.
    ReviewUserIconPracownik

12.03.2020 09:42

Po odejściu kilku osób atmosfera zdecydowanie się poprawiła :) Widać, że firma uczy się na błędach, ale jiry i tak nienawidzę
    ReviewUserIconAnna

13.01.2020 22:41

Witajcie. Byłam dzis na spotkaniu w Eskom. Atmisfera panująca w biurze bardzo mila. Wokół kłaniający się pracownicy. Konsultanci IT bardzo kontaktowi.(usunięte przez administratora)z HR przeprowadzona w sposob profesjonalny i ciepły zarazem. Nie przyponinalo to atmosfery korporacyjnej , co bardzp ważne. Wrazenie bardzo pozytywne. Serdecznie pozdrawiam. Anna
    ReviewUserIconIgor

11.01.2019 11:34

Firma jest dobrze oceniana przez pracowników jak i w internecie. Nie rozumiem takiej oszczerczej opinii, skąd to się bierze?
    ReviewUserIconoutsider

04.12.2019 08:36

Dlaczego oszczerczej?
    ReviewUserIconNiePolecam

18.11.2019 21:12

Takie tam mini korpo wanna be. Plusy: Fajne biuro Dobra kawa Benefity do wyboru Praca z ciekawymi technologiami Minusy: Ciągła orka w pracy. Za dużo zadań na jedną osobę. Nie zdażysz dobrze obsłużyć jednego zgłoszenia a już wpada 5 nowych. Oprócz pracowników cierpią na tym obsługiwane przez ESKOM firmy. Właściwie to nigdy nie kończysz pracy nawet po pracy. Wypłata, którą się wynegocjowało podczas rozmowy kwalifikacyjnej podzielona na podstawę + "bonus". Bonus możesz utracić jeśli nie wykonasz zadań premiowych... Pracownik traktowany jako koszt dla firmy. Ogólnie można się tu czegoś ciekawego nauczyć, ale na dłuższą metę można się wykończyć.

19.11.2019 12:04

Dziękujemy za wyrażanie opinii i swoich spostrzeżeń dotyczących ESKOM. Przeanalizujemy je pod kątem zasad panujących w organizacji. Firma kwalifikuje się jako średnia pod względem wielkości obrotów, co wiąże się z audytowaniem ksiąg przez biegłego rewidenta, wynikającym z tego wprowadzeniem odpowiednich procedur i trzymianem się ustalonych zasad. Ponadto świadczymy usługi dla największych organizacji publicznych i finansowych w kraju. Nie dążymy do bycia korporacją, ale zależy nam na trzymaniu się standardów. Specyfika branży outsourcingowej nadaje duże tempo pracy, niewątpliwą wartością jest zdobycie wiedzy i doświadczenia ale nie każdemu może to odpowiadać w tej formie. Zależy nam, żeby osoby współpracujące z ESKOM czuły się komfortowo, dlatego zapraszam do kontaktu bezpośredniego.
    ReviewUserIconvirescens

10.01.2019 23:03

Pracodawca preferuje zatrudnianie na tzw "fakturę" a potem wprowadza ogromną inwigilację i zastraszanie żeby przypadkiem któryś z pracowników nie "podprowadził" Mu klienta. Owocuje to specyficzną (czytaj chorą) atmosferą pracy. Dla specjalistów z doświadczeniem strata czasu.

14.01.2019 08:35

Dziękuję za wyrażenie opinii i zwrócenie uwagi. Być może nie znam szczegółów prowadzonych przez Ciebie rozmów z ESKOM ale zawsze warto rozmawiać, dlatego zachęcam do kontaktu bezpośredniego, który jest dostępny na naszej stronie Kariery. Branża IT cechuje się różnorodnością form współpracy. W ESKOM na etapie rekrutacji to kandydat decyduje o wyborze formy współpracy, czy to ma być UoP, B2B czy UZ. Wybór formy jest bardzo indywidualny i zależy od sytuacji danej osoby oraz specyfiki wykonywanej pracy. Często zdarza się tak, że świadczenie usług informatycznych w oparciu o B2B jest bardziej korzystne i faktycznie jest to najbardziej popularny model współpracy w IT. W naszych umowach duża wagę przykładamy do kwestii poufności i zasad współpracy z Klientami. W trakcie trwania umowy nie chcemy, żeby osoby współpracujące w firmą niezależnie od formy nawiązywały działalność z naszymi Klientami, proponowały oferty pracy pracownikom i współpracownikom. Również, jest to standardowy zapis w tej branży. Firma się rozwija, więc tutaj jesteśmy dodatkowo otwarci na informację zwrotną. Magda Staniszewska – HR Business Partner
    ReviewUserIconkazik

11.05.2016 11:25

widziliscie teraz ich nowe oferty pracy, moze ktos z was aplikował do nich? Mnie zciekawiło ogłsozenie na Inżyniera Sieciowego do Warszawy, Oferują umowe o pracę oraz pakiety socjalne a nawet medyczne i ubezpieczenie, premie również a napiszcie jaka ta podstawa chociąż.

25.02.2016 15:14

ReviewUserIconopat

26.02.2016 09:55

to jest dosyć standardowa praktyka, która raczej na lepsze dla pracownika nie będzie się zmieniała. W Eskomie w tej chwili lepszego stanowiska nie znajdziesz
    ReviewUserIcontaaa

15.01.2016 13:06

Z tymi wysokimi zarobkami w tej firmie to bym akurat polemizował

09.06.2014 07:48

ReviewUserIconopat

09.06.2014 14:54

to nie jest wymuszanie zakładania własnej działalności. Jeśli nie chcesz pracować na takiej zasadzie to po prostu odchodzisz

Zostaw merytoryczną opinię o ESKOM IT Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o ESKOM IT Sp. z o.o.!