ITMAGINATION Sp. z o.o.
2 1544 6 1

Opinie o ITMAGINATION Sp. z o.o.

TheChosenOne

Lubię atmosferę w ITMAGINATION Sp. z o.o. za: Traktowanie pracowników jak ludzi. Odpowiadanie na potrzeby. Dużą swobodę w zespołach.

Vader
@TheChosenOne 29.10.2018 14:14

To prawda, potwierdzam, jest super atmosfera.

HetmanKatkus
@TheChosenOne 29.10.2018 14:14

Rozpatrywanie „traktowania pracowników jak ludzi” w kategoriach komplementu jest wg mnie przejawem moralności niewolniczej, szczególnie biorąc pod uwagę charakterystykę rynku pracy IT. Nie najlepiej to świadczy zarówno o tym, kto tego typu „komplement” formułuje, jak i o tym, w którego kierunku jest on skierowany.

SpaceCowboy

Pracuję w ITM dopiero 2 miesiące, ale już teraz mogę stwierdzić, że bardzo mi się podoba tu, gdzie jestem. Te komentarze że na rekrutacji coś nie tak – bzdura, ja miałem bardzo pozytywne doświadczenie. W środku atmosfera ok, duże możliwości rozwoju, poza pracą jest też czas na fun – piłkarzyki, imprezy pracownicze itd. Ogółem bardzo polecam dla tych, którzy stawiają na rozwój i chcą pracować w fajnym miejscu przy innowacyjnych projektach :)

sokrates

Szczerze odradzam współpracę z tą firmą. Nie ma możliwości otrzymania wzoru umowy na maila przed spotkaniem z HR, co sprawia, że od razu zapala się lampka, że pracodawca chce coś ukryć i niestety to się potwierdza. W moim przypadku wyglądało to tak, że na siłę próbowano mnie zmusić do podpisania umowy. Panie z HRu nie były zbyt chętne, żebym wziął umowę do domu i spokojnie ją przeanalizował. Na początku rozmowy negocjowaliśmy kwotę wynagrodzenia. Gdy udało nam się dojść do porozumienia i poraz setny poprosiłem o czas na przeanalizowanie umowy, panie z HRu poinformowały mnie ostatecznie, że mogę wziąć umowę do domu, ale nasze ustalenia co do wynagrodzenia zostają anulowane... Większość ludzi, które spotkałem w firmie podpisało nieuważnie umowę a potem kombinowało, żeby się wyrwać przed końcem obowiązywania umowy. A co do samych warunków umowy: (usunięte przez administratora) - Zakaz konkurencji, który utrudnia przejście do innych firm po zakończeniu współpracy z ITM (firma po cichu dogaduje się z największymi firmami w Warszawie o niezatrudnianiu byłych pracowników ITM, możesz iść tylko z ramienia ITM) Po zatrudnieniu do konkretnego projektu może się okazać, że po tygodniu idziesz do zewnętrznego klienta bez informowania Ciebie o tym fakcie. (usunięte przez administratora) Atmosfera w pracy też jest nienajlepsza, pracownicy głośno narzekają na podpisane umowy. Myślę, że dobrym rozwiązaniem dla pracodawcy jest skupić większą uwagę na jakość a nie ilość pracowników.

Neron
@sokrates 28.12.2016 11:18

W sumie to widzisz co podpisujesz, więc jak Ci warunki nie pasują, to zawsze można iść gdzie indziej :P

sokrates
@Neron 09.08.2018 08:29

No właśnie nie do końca widzę co podpisuję, bo wywiera się na mnie presję czasu. Podpisuj teraz albo bierz do domu umowę ale za niższą stawkę...

Marcin

Obserwuję job board firmy od około dwóch lat. Regularnie szukają handlowców i rekruterów. Aż taka jest rotacja?

Trelek
@Marcin 17.10.2018 07:39

Coś słabo obserwujesz, wystarczy wejść na konto firmy na Li i masz wszystko na tacy;-) BTW, jak jest rekrutacja na jakieś stanowiska, to może to sygnał, że firma tworzy nowe miejsca pracy, bo....... rośnie?:-)

Marcin
@Trelek 18.10.2018 11:04

Obserwuję bardzo dobrze - w tej chwili nie pracuje tam już nikt z osób, które pracowały jeszcze rok temu. Jeśli taka rotacja jest w HRach, to jak chcą ją zmniejszyć w zespołach technicznych?

nieITM

Nie byłem na gorszej, mniej sympatycznej, chamskiej rozmowie o prace. Czułem się jakbym był awokado w sklepie, a goście oglądają mnie z każdej strony. Nie zostałem nawet dopuszczony do zadania swoich pytań.

ITMAGINATION Sp. z o.o.
pracodawca
@nieITM 04.11.2018 13:54

Dzień dobry! Przykro nam, jeśli którykolwiek kandydat do pracy mógł poczuć się w sposób jaki opisałeś / opisałaś. Przykładamy dużą wagę do rekrutacji. Proces ten przebiega według określonych standardów. Niestety, ponieważ użytkownicy tego forum są anonimowi, nie możemy przeanalizować tego konkretnego przypadku. Jeśli chciałbyś / chciałabyś podzielić się z nami szczegółami, abyśmy mogli podjąć działania w tej sprawie, zachęcamy do kontaktu pod adresem mail hr@itmagination.com.

Abrakadabra

O, Spider’s wycofał się z artykułu i to po całości. Nieźle musieli naznyślać, albo dali się mocno nabrać „informatorom”, skoro przeprosiny wiszą na samej górze strony :)

realizacja targetu reklamowego
@Abrakadabra 19.09.2018 07:46

Artykuły na spiders mają poziom dysputy między filozofami - spod budki z piwem. Często po przeczytaniu artykułu pojawia się zdziwienie i konsternacja. Czytelnik zastanawia się wtedy dlaczego to zostało napisane i zaprezentowane , czyżby czyszczenie magazynów ? Być może , tak było i w tym przypadku.

Adrian

Pracuję w firmie dwa lata. Jak do tej pory pracuję mi się super, dobra pensja, płacą na czas zawsze. Nowe technologie, doświadczeni team leaderzy. Go worki jak zawsze - wylewnia żali osób zwolnionych.

Pracownica
@Adrian 27.07.2018 17:38

Dwa lata i nie było w tym roku problemu z opóźnieniem pensji o tydzień czy dwa, który całą firmę dotknął? Pracujesz w finansach?

Koleżanka Adriana
@Pracownica 04.09.2018 21:28

Nie, nie było. Niby w którym miesiącu był? Koleżanka chyba nie na czasie. Ale przyczepić się zawsze można - co to komu szkodzi.

Trelek
@Pracownica 04.09.2018 21:28

Ja siedzę tu od nowego roku i nie, nie było żadnych obsuw z kasą

PK

Czasami zastanawiam się skąd biorą się takie opinie. Pracuję już ponad 2 lata i jestem zadowolony z warunków jak i samych ludzi którzy razem ze mną współpracują. Na pewno jest tak, że nastawienie człowieka zależy również od projektu w jakim się znajdzie, ale powiedzmy sobie szczerze, że nikt nikogo nie trzyma na siłę. Nie podoba się a jesteś dobry w tym co robisz to jest wiele innych firm, którą z chęcią Cię zatrudnią. Jak dla mnie większość komentarzy są od ludzi którzy po prostu byli słabi w tym co robią, trafili na nudne projekty lub po prostu otrzymali lepsze warunki na rynku niż w ITM. Zakładam, że są również inne przypadki, ale o nich nie słyszałem z otoczenia osób współpracujących ze mną w ITM.

Karol
@PK 01.08.2018 10:52

Prawda

Marcin

Pracuje ponad rok i wydaje się być fajnie. Real live developera: - nowe projekty w .net core 2.1 i angular 6, - stare powoli przepisywane do nowszych technologii - znów są owoce za free i to częściej niż poprzednio !! - czasem kolejka do Xbox i piłkarzyków :( - nikt nie rozlicza mnie z każdych 15 minut pracy co zdarzało się praktycznie w każdej poprzedniej firmie

thor
@Marcin 09.08.2018 07:07

nie kumam fiksowania sie na tych bananach i jabłkach, ale już siedzenie na nowych technologiach mnie kupuje

Dam znać po rozmowie!

Sporo nowych ofert pracy się przewija z fajnymi warunkami. Pogadałem trochę ze znajomymi z branży i generalnie wszystko wygląda bardzo przyjemnie. Zapytałem o kwestie umów, czy da się z ludźmi pogadać i jak z $$$ - wszystko tak jak trzeba, a co więcej podobno jak chcą kogoś zatrudnić to można negocjować :D

it
@Dam znać po rozmowie! 17.08.2018 14:14

Potwierdzam, da się dużo wywalczyć na rozmowie

Niezdecydowany

Cześć, jak odbieracie ITMAGINATION. Pytam pod kątem tego czy to jest stabilny pracodawca i spółka? Ja nie woem do końca kto jest tam właścicielem i czy można im zaufać. Jak patrzę na sieć powiązań finansowych to kończy się gdzieś w Luksemburgu. Nic do tego nie mam, ale wolałbym wiedzieć kto tak naprwdę ma wpływa na to jak ta firma funkcjonuje? Jak macie coś wiarygodnego dajcie znać.

Zdecydowany
@Niezdecydowany 22.08.2018 19:13

Cześć, z tego co się orientuje to core jest w pełni prywatny w rękach zarządu - sieć powiązań zawsze może być szeroka (praca z klientami - czasem kilku letnia, wciąga w kapitał mniejsze podgrupy). DDL + główni dyrektorzy mają sporą władzę ;) Sytuacja z mojej perspektywy jest stabilna i nie wygląda, żeby coś miało się zmienić. Ogólnie patrząc na rynek IT, raczej w najbliższym czasie wszystko rozwija się z ogromną prędkością, a tu chyba klientów nie brakuje ;)

Pracujący
@Zdecydowany 23.08.2018 11:35

Hej, Faktycznie, nadchodząca sprzedaż może budzić pewne obawy. Jednak należy pamiętać że jedyne co jest pewne, to zmiana i kto wie czy od października nie będzie lepiej? Na pewno zmiana zarządu uspokoi trochę emocje w firmie i pozwoli jej się sprawnie rozwijać o ile nowy właściciel nie będzie chciał przeprowadzić jakiejś restrukturyzacji. W ostatnim czasie kilku większych lub mniejszych klientów zrezygnowało z naszych usług, jednak świadczy to tylko o tym, że nie stać ich na nas lub nie są godni współpracy z nami. Podsumowując - myślę że warto zaryzykować - na pewno będzie ciekawie ;)

pracownik2
@Pracujący 23.08.2018 13:00

Z tego co wiem i widze klientow przybywa, a nie ubywa :) w dodatku to co piszesz to jakas marna prowokacja :)

Deweloperrrr

Jak długo czeka się u was na odpowiedz po wyslaniu CV?

daj im tydzień
@Deweloperrrr 17.08.2018 12:52

Ludzie na urlopach - długi weekend ;)

Wojtas

1. Projekt ok, stawka ok, szef ok 2. Jest spora zmienność, czasem można odnieść wrażenie, że wszystko dzieje się za szybko 3. Ludzie z góry robią dobre miny, ale widać, że tematów im nie brakuje i czasem zachowują się jak zombi :)

arystoteles

Na pierwszy rzut oka firma robi dobre wrażenie - jest o niej dosyć głośno na portalach spolecznościowych (min. chwali się szybko rozrastającym sie zespołem), ma fajną, nowoczesną stronę internetową a przed rozmową rekrutacyjną - w modnie urządzonym biurze - jesteśmy mile witani przez ładne dziewczyny z recepcji. No i to by było na tyle - teraz przygotuj się tylko na gorsze. Po pierwsze, ITM oferuje bardzo niekorzystne warunki współpracy. Nie mogę niestety rozwinąć tego wątku ze względu na zachowanie poufności, ale polecam dokładnie zapoznać się ze wszystkimi zapisami umowy (patrz Wskazówki dla Pracownika). Jeśli jednak zdecydujemy się na współpracę (co szczerze odradzam), to czeka nas żmudna walka z chaosem organizacyjnym i totalnym brakiem zaufania do pracownika (ze strony nie-IT). Natomiast po stronie IT spodziewajmy się braku jakichkolwiek spójnych metodyk pracy -(usunięte przez administratora) Zespoły sprawiają wrażenie tworzonych na prędce z zupełnie przypadkowych ludzi (duża rotacja pracowników, wśród deweloperów większość pracuje poniżej 1 roku), będących dziwną mieszanką np. początkujących frontendowców (majacych trudności ze zdefiniowaniem klasy w CSS )z mid-seniorami w backendzie. Nic dziwnego, że w rezultacie projekty nie trzymają się terminów co próbuje się rozwiązać pogarszaniem standardów jakości (o ile w ogóle jakieś były) i tworzeniem kodu na szybko, byle "u mnie zadziałał". Nie zdziw się również, jeżeli z dnia na dzień dowiesz się o tym, że od jutra pracujesz w innej technologii, w zupełnie innym zespole w biurze nowego klienta na Mordorze (tak było w moim przypadku, na szczęście tego samego dnia złożyłem wypowiedzenie:) ). Wskazówki dla Pracodawcy: ITM, nie idźcie tą drogą! Wskazówki dla Pracownika: Omijać szerokim łukiem. Jeśli jednak jesteś zdesperowany albo lubisz przygody i mimo wszystko chciałbyś wziąć udział w rekrutacji do ITM to pamiętaj o tych 3 rzeczach: 1. podczas rozmowy rekrutacyjnej poproś o przesłanie wzoru umowy na maila 2. dokładnie zapoznaj się z zapisami i zastanów się, czy chcesz pracować na takich warunkach(negocjuj!) 3. Jeśli zdecydujesz sie podpisać umowę, to przed spotkaniem wydrukuj egzemplarz, który otrzymałeś na maila i sprawdź jego zgodność z tym, który dostaniesz do podpisania!

Neron
@arystoteles 27.12.2016 13:32

Chaos to jest w prawie każdej firmie. Myślę, że przesadzasz.

Pomidor

Mi się w ITM podoba. Projekt ok, klient duży i rozpoznawalny. Chodzę do pracy w szortach, nikt się o to nie przyczepia. Na korytarzu można pogadać z ludźmi, są owoce, dobra kawa. Tylko w FIFĘ nie mogę wygrać, ale i to się zmieni :).

Igor

Z końcem miesiąca zakończyłem swoją przygodę z ITM, mogę więc już spokojnie i bez żadnych ograniczeń opisać jak minęły mi ostatnie 2 lata. Być może po tym wstępie spodziewacie się, że wyleję tu kubeł pomyj - tak jak inni w niektórych wpisach, które już się tutaj pojawiły. Nie jest to jednak moim celem i tego nie zrobię ponieważ w kontrze do nich chwalę sobie ten okres. Były momenty, których nie będę dobrze wspomniał, ale patrząc z perspektywy całych 2 lat był to bardzo dobry czas w moim życiu. Pracowałem w dywizji, w której projekty związane były głównie z pracą dla jednej z większych polskich firm. Mimo kilku, mniejszych i większych, zmian kadrowych na przestrzeni lat był bardzo zżyty. Jestem pewien, że będziemy trzymać kontakt również w następnych latach. Pierwszy rok pracowałem na umowie o pracę, w kolejnym została mi zaproponowana praca na kontrakcie, na którą się zdecydowałem. Poza oczywistymi plusami kontraktu, tj. większej gotówce "w ręce" miał on również kilka minusów. W moim kontrakcie była wpisana kara za zerwanie umowy przed czasem, co oczywiście wpływało na mniejszą elastyczność. Kontrakt miał jednak z góry określoną długość i dziś wraz z jego zakończeniem kończą się moje zobowiązania i bez problemu - w dobrej atmosferze i w przyjacielskich relacjach żegnam się z ITM. Praca tutaj dała mi szansę rozwinąć się zarówno technicznie jak i organizacyjnie. Często musiałem komunikować się w języku angielskim, więc znalezienie pracy za granicą (teraz kierunek Berlin!) nie było większym problemem. Co mi się nie podobało? Atmosfera w firmie czasami się zmieniała wraz z aktualną sytuacją firmy. Jest to pewnie zrozumiałe, ale bywało denerwujące. Niemniej mam wrażenie, że w tym aspekcie jest coraz lepiej. W firmie pojawiły się też nowe osoby, których głównym zadaniem jest chyba zapanowanie nad rosnącym zespołem - zdecydowanie ruch w dobrą stronę. Gdybym mógł cofnąć czas to przyjąłbym tę pracę jeszcze raz.

nowa
@Igor 30.04.2018 21:38

potwierdzam, zaczelam w tym msc i wszystko poki co jest super

Maciej

Nie wiem czy moja opinia będzie wystarczająco "techniczna" dla kolegów poniżej, ale pracuję tu od 5 miesięcy i żadna z opisywanych tu negatywnych sytuacji mi się nie przytrafiła. Jak dla mnie to jedno wielkie trollowanie bo wypłaty dostawałem zawsze na czas, projekty są spoko, a z przełożonym mam dobry kontakt. Polecam.

dla ptaszkow

Ostatnio czytałem, że odnieśli jakieś rekordowe zyski. (usunięte przez administratora)

xxxx
@Maciej 20.04.2018 14:25

Ja pracuje dłużej. Faktycznie zdarzyły sie dwa razy opóźnienia w wyplatach ale to tyle. Projekt fajny, ludzie super, pracuje sie na luzie, nie trzeba odbijac karty jak w niektorych firmach..Wyjazd integracyjny na bogato. To do czego można się przyczepić to że kiedyś byly darmowe owoce a teraz ich nie ma, no ale bez przesady. A jak sie komuś nie podoba to przeciez jest masa innych firm gdzie mozna pracowac, więc o co chodzi?

xxxx
@xxxx 26.07.2018 20:10

iiii.... wróciły owoce, to już nie ma się do czego przyczepić :)

Szczery

Jestem programistą i pracuję w ITM kilka miesięcy. Czytałem to forum przed przyjsciem tu do pracy i miałem z tyłu głowy pewne obawy. Na szczescie cała ta śmieszna nagonka okazała się większym przekolorowaniem niż sądziłem. Firma młoda, atmosfera luźna, ludzie super i przede wszystkim dużo możliwości rozwoju. Mój team leader to koleś profesjonalny, a podejście do człowieka jest indywidualne niezależnie od stanowiska. Ten cały hejt chyba wylał się sfrustrowanym człowieczkom bez ambicji. Nie ma zapewne firmy na rynku, w której nie byłoby żadnych problemów, ale to, co tu sie pisze ma sie nikaj do rzeczywistosci. a decyzji o dołączeniu do ITM nie żałuję!

ser feta i smażony boczek

Itmagination, zeżarło chyba za dużo kontraktów i nikt z konkurencji ich nie lubi ... Przykra sprawa. Czytałem ten artykuł , płakałem ze śmiechu, jak ludzie operujący logiką pięciolatka wyłuszczali swoje przemyślenia. Takie zeschizowane to było , trochę taki żałosny ekshibicjonizm. Nie wyszło mi , to pójdę do pani i poskarżę, ktoś mnie poczochra i doceni. Co do seksizmu i molestowania to sie nie znam , nie było mnie przy tym. Jeżeli itm ma takich przeciwników to chyba ma wolną drogę na kolejną dekadę ..

Po co?
@ser feta i smażony boczek 28.07.2018 14:57

Tyle gadania, a ludzie są i mają się świetnie. Projekty śmigają, warunki bardzo dobre (są owoce i co ważne przez ostatnie dni - klima bez zarzutu ;)) Można pogadać w kuchni - bez plotkowania, na ciekawe tematy i przy okazji znaleźć bratnie dusze. Po co to tak narzekać ciągle? ;/

Ciekawy

Chciałem zainicjować temat biur regionalnych, jak się potoczył ich los?, które działają? Jak tam jest/jak się pracuje/pracowało?

Region
@Ciekawy 16.07.2018 17:52

Jestem z biura w regionie. Atmosfera zawsze była super. Dalej tak pozostało. Czasem słyszałem o jakichś nerwowych ruchach w Wawie ale na koniec dnia zawsze okazywało się to plotką. Widzę, że HR u nas b. intensywnie szuka nowych ludzi. Wiem, że są plany rozbudowy zespołu.

G
@Ciekawy 16.07.2018 17:52

Generalnie pracowałam już kilka razy w centralach i kilka razy w regionach różnych firm. I cóz ITM nie jest wyjątkiem - w regionach jest super :) Mniej stresu bo nikt nie stoi nad głową, można się skupić na pracy itp. W regionach zawsze jest inaczej, mniej osób, wszyscy się znają i są przez to bardziej ze sobą zżyci.

M4rvin
@Ciekawy 16.07.2018 17:52

Hm, biura regionalne z tego co wiem się rozwijają, w Krakowie mają 3 piętra, we Wrocławiu chyba zmienili na większe, do Gdyni intensywnie rekrutują, więc w tym temacie jest dobrze. Mnie osobiście pracuje się dobrze, miła atmosfera, wszystko na miejscu, centrum miasta. Nie rozumiem skąd niektóre tutaj negatywne komentarze się biorą...

Neutralny
@Ciekawy 16.07.2018 17:52

Zgrane ekipy na regionach zwykle siedzą - to trzeba przyznać. Miła atmosfera, zaangażowanie i naprawdę ludzi z którymi tworzy się więzi na lata.

Rozw
@Ciekawy 16.07.2018 17:52

a jak Płock i Mołdawska się mają?

Deja Vu
@Rozw 20.07.2018 21:04

taktyczna zmiana tematu

Nie jest.

Dział handlowy w Krakowie został niedawno zlikwidowany

Norma
@Nie jest. 24.07.2018 12:53

Dział - jak to poważnie brzmi. To były dwie osoby tylko. Nie siejcie paniki. Jak dany dział nie przynosi zysku to w każdej firmie się go zamyka. To normalne.

Q
@Rozw 20.07.2018 21:04

Płock ma się bardzo dobrze :)

anonim

(usunięte przez administratora)

z_dystansem

Taka niegospodarność, że firma zrobiła rekordowy kwartał (sam autor o tym wspomina), zdecydujcie się drodzy Państwo! Poproszę więcej takich artykułów, pudelka przecież nie wypada chłopowi czytać, a fajnie czasami się poemocjonować jakims brukowcem.

Edi

Dział HR to totalna porażka. Najpierw sami się odzywają, a potem cisza, brak jakiejkolwiek odpowiedzi. (usunięte przez administratora)Zresztą średnia ocena 2 mówi sama za siebie. :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Walka z bezrobociem

Czy wakat dla kogoś kto aż dwa razy do roku organizuje integracje plus pisze maila raz w tygodniu do wszystkich z komunikacją serio jest tak niezbędny? Rozumiem, że walczymy z bezrobociem ale bez przesady... Spokojnie ktoś da radę wykonać powyższe czynności :P

O kim dokladnie mowa?

O kim dokladnie mowa?

ktoś

A czy to z klientem mam umowe podpisana czy z ITM?

:)

Zbliża się okres wyjazdów integracyjnych :)

Rozumiem.

Rozumiem.

Zalew

Cześć. Czy byliście w tym roku nad Zalewem Zegrzyńskim?

JeżJerzy
@Zalew 09.07.2018 09:55

Hej, tak, jak w poprzednim roku - Warszawianka :)

Foto

Zdjęcia dowodzą ekstremalnie b. wysokiej rotacji.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wave

Niestety. Mocna, wyważona i prawdziwa opinia.

Karl

Świetna merytoryczna wypowiedź dobrze powiedziane.

Pokrzywdzony obietnicami

Bardzo dokładna, rzeczowa i w pełni prawdziwa analiza. Uzupełnię tylko o jeden pogląd, w mojej ocenie najgorszą rzecz dla doświadczonych osób. Firma ma w powszechnym zwyczaju ściągać doświadczone /wartościowe osoby często je nawet przepłacając (często też przepłaca osoby bardzo kiepskie, które dadzą commit na absurdalny target, a firma im uwierzy), ale nie ma pomysłu ani projektów na ich zagospodarowanie (lub jest on oparty na commitach absurdalnych handlowców), a konsekwencji nie masz co robić, dostajesz zadania nie z Twojego obszaru kompetencji albo zaczynają od Ciebie wymagać, sprzedaży, na co się nie umawiałeś i okazuje się że firma Cię wyjęła za dobrą kasę skądinąd, na obiecywała, a po 4 miesiącach albo 3 kwartałach Cię odprawiła. Więc jeśli się coś sobą reprezentujesz i ma się inną sensowną pracę lub inną ofertę zupełnie nie warto iść, warto było tylko traktować jako czasową przechowalnię. Teraz nawet tak nie warto, bo z płatnościami nie najlepiej i niepewnie.

@pieseł

w zupełności zgadzam się z @Indisputable

NAIISEC

Niestety to się potwierdza u coraz większej ilości osób.

DJ

Bardzo dobrze napisane. Podobnie jest w Accenture, ale tam chociaż płacą ochłapy.

Polecam

Polecam ten wpis.

Zg

Zgadzam sie

.

Słuszne. O faktach się nie dyskutuje.

Maciej Cz.

Zgadza się.

Fakt.

Fakt.

P.

Prawda

hha

doskonałe podsumowanie "etyki biznesowej" tej jak i wielu innych firm ;)

Marian

To powyżej to może gimnazjalista napisać. Słabe to ,kompletna strata czasu. Nie wiadomo co sprawiło że autor uwierzył w siebie i zdobył się na te wynurzenia. Rok był słaby dla polskiego IT i tyle taki sezon. (usunięte przez administratora) Potem ci frustraci wylewają swoje żale.

Przegrywy zostały
@Marian 20.03.2018 09:14

Jest kompletnie na odwrót. Ci co nie znaja wlasnej wartosci zostali (usunięte przez administratora)Pozdro

sun

swiete slowa

ics e haj tajm

zdecydowanie ;)

eeee
@ics e haj tajm 16.05.2018 00:27

prawda

zlote usta
@eeee 22.05.2018 21:59

swieta prawda

Jabłko Antek
@zlote usta 03.06.2018 05:22

owoce w każdy wtorek

Deja Vu
@Jabłko Antek 10.06.2018 15:27

ja mam owoce codziennie, ale w domu, nie w ITMAGINATION

SO TRUE

potwierdzam. pracowalem blisko zarzadu i widzialem.

Amator

To jest zarząd?

SO TRUE
@Amator 07.07.2018 02:22

W sumie racja chyba nierząd

anonim

(usunięte przez administratora)

Aktualny pracownik

Słusznie

Kłamstwa

I gdzie ten artykuł i te sprawy? Dwa miesiące minęły i nic. Po co piszecie takie bzdury jak potem nic takiego nie ma miejsca

ilanova

czekamy czekamy :)

Borówka Basia
@ilanova 03.06.2018 05:23

tak tak :)

Siwy

Widzę ostatnio dużo pozytywnych komentarzy, aż człowiek żałuję że odszedł. No nic, nie ma tego złego. Hajs u konkurencji większy, piłkarzyków brak.

Bart
@Siwy 22.05.2018 06:25

Ja przyszedłem od konkurencji właśnie dlatego, że w ITM dostałem lepszą pensję. Z perspektywy czasu to była dobra decyzja.

Franz

Praca od 02.2015 do 02.2018. Ogólnie oceniam 4/5. Plusy: - projekty dla największych firm w PL, - ładne biuro w centrum, - różne opcje rozwoju, - po 3 latach pracy ogromny wzrost umiejętności => kolejna praca $$$ - doświadczony zespół, - stabilność. Minusy: - korporacyjna struktura, - restrykcyjna umowa,

Kama
@Franz 11.04.2018 13:20

U mnie podobnie...

Prawnik

Nie ma kary za odejście zgodnie z zapisami umowy, jest za zerwanie umowy przed czasem. To już któraś firma, w której pracuję na B2B i w każdej poprzedniej tak było. Każda firma zabezpiecza się przed tym, że przy B2B znikniesz z dnia na dzień. Nie wprowadzaj ludzi w błąd albo idź hejtować gdzieś indziej :)

Franz

Podobno? To wiesz o tym czy tylko gdzieś słyszałeś/słyszałaś? Nie. Nikt nie straszył mnie sądem. Umowę mieliśmy podpisaną na dany okres i po jego zakończeniu mogłem bez problemu odejść. "Jeśli ogromny wzrost umiejętności tzn. ze za dużo nie umiałeś i po taniości Cię wzięli." - nawet nie ma sensu dyskutować z tak prymitywnym stwierdzeniem. Wybitny ekspert "Karygodne" właśnie ocenił moje umiejętności na podstawie swoich przypuszczeń. Chyba czas się przebranżowić... :< Dla osób, które jednak chciałyby przeczytać opinię osoby, która faktycznie miała podpisaną umowę z ITM i faktycznie zna jej zapisy ("podobno" @up) mogę potwierdzić to co wcześniej napisałem. Umowa jest restrykcyjna, ale podpisujesz ją przed podjęciem pracy. Nie podoba się? Nikt nie zmusza Cię do pracy w ITM.

Antek
@Franz 26.04.2018 22:06

@Franz, a czy w umowie faktycznie były jakieś zapisy, których powinienem się obawiać?

Franz
@Antek 30.04.2018 21:04

@Antek w umowie jest dosyć standardowy zapis o karze, jeżeli zrezygnujesz przed końcem kontraktu. Jej wysokość zależy (tak myślę, bo nie widziałem innych kontraktów) od Twojej pozycji w projekcie oraz wynagrodzenia. Nie jest to jednak nic nadzwyczajnego, bo pracując w 3 różnych firmach w PL zapisy były zawsze podobne.

taki_tam
@Franz 02.05.2018 13:23

ja pracuje w firmie tzw big 4 tez na b2b i takiego zapisu nie mam, wiec nie jest to standardowy zapis

Franz
@taki_tam 25.05.2018 13:34

A widzisz, tak jak pisałem, nie wiem jak wyglądają kontrakty innych. U mnie akurat się znalazł taki zapis, ale jak widzimy jest to prawdopodobnie kwestia indywidualna. :)

Daniel
@Franz 27.05.2018 19:51

U mnie też nie było zapisów o karach umownych. Generalnie bardzo sobie chwalę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Konserwator ekspresu do kawy

Wydaje się, że mamy potwierdzenie odczuć w twardych faktach. To nie kryzys a rezultat.

200

Prawie 200 programistów lubi to :)

Prawie
@200 10.02.2018 20:01

No prawie 200 :)

bulbul

a jak jest teraz?

Yelllo

ITM jako pracodawca jest spoko. Wiadomo - zdarzają się dni kiedy jest bardziej nerwowo, ale to chyba standard w IT. Jestem tu od kilku miechów, pracuję na kontrakcie w outsourcingu, przez ten okres płatność spóźniła się tylko raz - o 1,5 tygodnia. Poza tym bez większych spin. Terminy gonią, góra wymaga, ALE... projekt jest ciekawy, team doświadczony więc skille rosną. O to chodziło, więc polecam.

Kalisz
@Yelllo 10.04.2018 15:25

@Yelllo a jak oceniasz pracę na przestrzeni ostatnich miesięcy? Jest tak samo, czy może lepiej/gorzej? Planuję aplikować w najbliższym czasie i nie wiem czego się spodziewać. Z góry dzięki!

Yelllo
@Kalisz 12.05.2018 21:25

@Kalisz, pozytywnie. Nie zauważyłem negatywnych zmian. Wręcz przeciwnie, ostatnio chyba zaczęli trochę bardziej zwracać uwagę na komunikację i atmosferę w firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

dla ptaszkow

Karma

Deja Vu

ta firma itmagination to jakas pechowa jest... lepiej unikać

Zostaw opinię o ITMAGINATION Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITMAGINATION Sp. z o.o.