Virtusa Consulting & Services

Świadczenia i korzyści

Galeria zdjęć

Oferty pracy

• Ciechanów

5. Opinie o Virtusa Consulting & Services Sp. z o.o.

Opinie o Virtusa Consulting & Services Warszawa

Nie przegap nowości o Virtusa Consulting & Services Sp. z o.o.!

09.02.2018 09:55

Bzdury

09.02.2018 13:13

Przepraszam najmocniej ale takiego klucza rekrutacyjnego niestety nie ma. (usunięte przez administratora)
    Zawiedziona

09.02.2018 13:30

Tylko potwierdzasz, że to nie jest miejsce sprzyjające kobietom. Dzięki Tobie już nie mam dylematu czy przyjąć propozycję pracy.

09.02.2018 10:47

ODWOLUJEMY ZARZĄD

09.02.2018 11:40

czas rozpocząć porządki!!!
    walczmy dalej

09.02.2018 12:15

byłem i rozmawiałem, nie chcą ustąpić

08.02.2018 21:37

Żałosne

09.02.2018 13:12

Tak, tak w ITMAGINATION to jest wyznacznik sukcesu powtarzany na każdym spotkaniu zarządu. Rezygnuje się z ludzi którzy coś potrafią i wiedzą, na poczet tych którzy myślą, że są Steve Jobsami nie dlatego że są genialni, ale dlatego że idą opisaną przez Ciebie ścieżką.(usunięte przez administratora)

06.02.2018 19:22

Słyszałem

07.02.2018 07:59

Zresztą równie dobrze wybranych produktów i rynków także.
    Więcej kultury

07.02.2018 10:41

Naprawdę się cieszę, że Cię zwolnili lub odszedłeś sam. Na każdy temat można się wypowiedzieć merytorycznie(usunięte przez administratora)
    Graf

05.02.2018 16:04

Przed rekrutacją byłam zapewniana, że dostanę odpowiedź, nieważne czy pozytywną czy negatywną. Nie dostałam żadnej. Mimo, że odzywałam się mailowo do HR z pytaniem o wynik. Bardzo niekulturalnie i niesłownie.
    Gone.

06.02.2018 12:38

"jak to mówią nie ma ludzi niezastąpionych" - ciekawe podejście ;) Osoba od relacji pracowniczych była, ale zakończyła pracę z ostatnim dniem stycznia. Firma się nie rozrasta tylko się kurczy. Zarząd z resztą też. Znam natomiast większe firmy, w których zarząd ma codzienny kontakt z pracownikami. W ITM rozmowa z zarządem oznacza najczęściej zakończenie współpracy.
    Tarczyniaczek

06.02.2018 13:06

Zarząd jak to dumnie brzmi
    Crowdfunding

04.02.2018 17:23

Co sądzicie o pomyśle aby zaparkować na Chmielnej samochód z tekstami z niniejszego forum aby już nie przybywało poszkodowanych?
    Crowdfunding

04.02.2018 20:10

Nie o to mi chodziło. Mamy ciężko pracować i generować zyski, ale ten co zawarł z nami Umowę ma się z niej wywiązać z części pisemnej jak i ustnej, w szczególności wypłacać wynagrodzenie i szanować nas.

04.02.2018 23:18

A to ktoś tam jest jeszcze zatrudniany

01.02.2018 17:50

Aragejtor

01.02.2018 20:39

Pieniedzy nie ma nigdzie.
    Dyniel

02.02.2018 12:23

Nr 1 aplikacji biznesowch w app store

29.01.2018 22:34

Teleskop=CFO

30.01.2018 07:35

Nieźle ratujesz to, co pozostało(usunięte przez administratora)

27.01.2018 14:51

RIP IT Fraudation

27.01.2018 15:58

Pytanie drugie - czy im płacą?:P Pewnie nie:P

23.01.2018 23:01

Analityk

24.01.2018 08:45

A co jest najciekawsze od dłuższego czasu jest dobra koniunktura dla takich firm, strach pomyśleć jak się koniunktura pogorszy to co tu będzie
    Ciekwawy

20.12.2017 22:22

Czy firma kogoś w ogóle ostatnio zatrudniła? Czy ktoś z Was widział nową osobę? Jak dawno?
    Ciek

19.01.2018 18:46

Tak. Nie znajdzie się nikt kto zaprzeczy?
    Dostawca

19.01.2018 19:44

Owoce też widziałeś?
    Przemo

10.01.2018 15:36

Złożyć wypowiedzenie i być straszony karami i brakiem pensji jak każdy na wypowiedzeniu. Czy przetrwać jeszcze konta kilka miesięcy aż mi się umowa skończy? To są moje ostatnie dylematy w tej firmie.
    Cisza

10.01.2018 07:58

Wszyscy dostali kasę na czas. Są owoce, działa multi sport, jest kran. Liczba odejść/zwolnień marginalna, liczba przyjęć na zwyczajnym poziomie. Są nowi kliencie, projekty. Nikt nie myśli o ewakuacji. Morale wysokie. Nie dzieje się nic niepojącego. Firma ciągle się rozwija i ma co raz więcej projektów, szczególnie zagranicznych. Burza w listopadzie i grudniu była nieproporcjonalna do jakiś niewielkich zawirowań. Temat usechł.
    Cisza

10.01.2018 09:12

Nie wiem. Pytam.
    @bahamaboy

10.01.2018 10:38

Ciekawe w jakim przypadku powstała tutaj burza byłaby proporcjonalna :)

31.12.2017 18:54

???

31.12.2017 20:36

A jest po wracać z Barcelony?

30.11.2017 22:39

P.

24.12.2017 09:09

Ale pomocne czy nie ?
    Pr.

26.12.2017 01:26

Ciesz się, że jesteś tylko komentującym na forum, a nie członkiem zarządu, bo nie ponosisz ryzyka odpowiedzialności za zobowiązania spółki.
    Życzenia

22.12.2017 14:10

Chciałem firmie życzyć ciągłego rozwoju oraz co raz większej ilości projektów, szczególnie zagranicznych. Ale cały rok czytałem wszędzie w mediach społecznościowych, ze firma się ciągle rozwija i ma co raz więcej projektów, szczególnie zagranicznych. Skończyło się masowymi zwolnieniami i odejściami i problemami z realizacją swoich zobowiązań w terminie. Boje się, że jak w 2018 trend większej ilości projektów, szczególnie zagranicznych się utrzyma to firma tego nie przetrzyma. Więc nie wiem czego życzyć.
    prawdepowiadam

21.12.2017 14:31

Przecież nikt Was nie zmusza do pracy w firmie, prawda? Jeśli komuś się nie podoba, to przecież może pracować u kogoś innego. I teraz meritum sprawy - to jest firma, która należy do udziałowców i musicie wszyscy zrozumieć, że mogą z nią zrobić, co tylko będą chcieli. Nie chcecie brać w tym udziału - odejdźcie. Anonimowe hejtowanie właścicieli, zarządu czy kolegów/koleżanek z pracy jest po prostu słabe. Można tu wytykać wiele błędów, ale albo to wyjaśniacie, zostajecie i chcecie, żeby było lepiej, albo idźcie gdzieś indziej. Pamiętajcie, że jednym z powodów dla których to Wy pracujecie dla udziałowców ITM, a nie oni dla Was, jest to, że nie mieliście pomysłu, umiejętności, odwagi i charakteru, żeby założyć własną firmę i w 10 lat zatrudniać 400+ osób i generować milionowe przychody. Dlaczego? Każdy zrobiłby to lepiej, ale nikt tego nie robi. Duża organizacja nigdy nie będzie działała, jak mała organizacja. Już nie będzie tego klimatu, pogaduszek w kuchni i perspektywy, że każdy jest ważny. Nie czarujmy się, nie jest. Uwaga. Nie poddaję ocenie czy ostatnie zmiany w firmie są dobre, czy złe - moim zdaniem to nie zadziała, ale kto nie chce w tym brać udziału niech odejdzie. A teraz krótka prognoza: 1. Programiści już odchodzą, będzie więcej odejść. W średnim okresie będzie problem z realizacją zamówień. 2. Może się jednak okazać, że nie będzie to aż taki problem, bo następni będą pozostali w firmie kluczowi pracownicy, którzy przynoszą dużo pieniędzy - znani w branży (mniej lub bardziej) z własnymi kontaktami. Będzie zatem mniej pracy. 3. Te zmiany pociągną za sobą serię decyzji opartych na emocjach i przekonaniu o własnej nieomylności. Jedynym hamulcem będą wyniki, bo to wynik są najważniejsze, jak się szuka nabywcy. Tutaj problemem będą odejścia, przecież nikt nie kupi ITM tylko dla brandu i portfolio... Pozostaje pytanie czy wystarczy cierpliwości, żeby dociągnąć wyniki do takiego poziomu, żeby dało się to komuś sprzedać za godziwe pieniądze. 4. Największym problemem pozostanie nieustannie brak strategii, który widać po ciągłych zmianach planu. Jakie były nastroje na poprzedniej Wigilii? No co najmniej mocarstwowe :) Nawet najlepsze chęci wymagają planu, plan strategii, a ta realizacji. Wszystko to konsekwencji w działaniu. Jeśli tak się stanie, to ITM jak szybko urósł, szybko się skurczy. Ale jest też inna droga.... bo może to wszystko zadziała, ale żeby zadziałało, trzeba dialogu pomiędzy pracownikami a zarządem, mniej emocji i hejtu w godzinach pracy za pieniądze ITM. Działajcie, albo odejdźcie.

20.12.2017 19:46

Inspired

21.12.2017 11:49

Nie wiem czy to nowa misja/wizja/plan zarządu firmy, bo brzmi jak tak jasno, przekonywająco, przydatnie i rzetelnie jak stanowisko wobec ostatnich wydarzeń.

13.12.2017 08:50

Odpowiedź

19.12.2017 10:37

Ale czy do wykonywania prostych prac fizycznych czy pracy w fast food też trzeba składać CV? Bo do sprzątania wystarczy dać ogłoszenie.

20.12.2017 21:14

Owoce w kuchni oraz aktywna karte multisport tez pewnie widziales.
    Polecam ITM

15.12.2017 17:38

To forum już dawno przestało przynosić jakąkolwiek wartość merytoryczną na temat firmy. Stało się wylęgarnią hejterów, zazdrośników, frustratów i osób pokrzywdzonych przez życie, którzy swoje porażki życiowe przelewają na firmę, anonimowo przez internet. Polecam wszystkim ITMAGINATION. Pozdro i wesołych świąt hejterzy :-)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Virtusa Consulting & Services?

Kontakt - Virtusa Consulting & Services Sp. z o.o.

Prosta 32 00-838 Warszawa

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    RobinChudł

15.12.2017 09:42

Przeczytałem internet o Itm. To w końcu porządna firma czy omijać szerokim łukiem? Mają poślizgi w płatności regularnie czy tylko raz i się halo zrobiło z tego przy 1 podknieciu? Napiszcie proszę
    J

08.12.2017 13:36

Wypłaty wpłynęły kilka dni przed czasem i jakaś taka dziwna cisza nastała :)
    Prawie

08.12.2017 13:48

Super. Jeśli nikt do poniedziałku wieczorem nie zaprotestuje, że nie dostał pieniędzy trzeba potwierdzić, że wróciła normalność, a nawet coś więcej gdyż było kilka dni przed czasem. Wszyscy już dostali wszystko?

05.12.2017 17:31

Andrzej

07.12.2017 10:25

Nie czepiajmy się jeszcze. Firma ma czas do 11.12.2017 do końca dnia, do tego dnia nie mamy prawa się jej czepiać ani linczować tutaj. Nie jest to nic nadzwyczajnego dla każdego kto pracuje w finansach, że przelewy wychodzą partiami. Umowy o pracę zazwyczaj wychodzą zbiorczo wg list, ale faktury współpracownik różnie, byle by w terminie. Firma na pewno bardzo się stara i ma kasę. Poczekamy do poniedziałku wieczór z osądami.
    Heheszki

07.12.2017 11:24

Popieram. Poczekajmy także ze świętowaniem, aż wszyscy będą mieli pieniądze za październik (TGK) i listopad.
    Innowator

07.12.2017 00:24

Czytam to forum od jakiegoś czasu i napiszę tylko kilka zdań. Z firmy odszedłem jakiś czas temu, mniej więcej w czasach rebrandingu, ponieważ widziałem w którą stronę to idzie. Niestety - cały ten marketing w social media jacy to jesteśmy wspaniali, jakie mamy wartości i super projekty spowodował, że oczekiwania pracowników co do firmy mocno wzrosły. Spowodowało to ogromny wzrost motywacji i nadzieje na przyszłość. Rzeczywistość okazałą się jednak inna - firma ITMAGINATION jest taką samą firmą jak dziesiątki mniejszych i większych na rynku. Niczym się nie różni i nie jest ani gorsza, ani - niestety - lepsza. Dotykają ją te same problemy - niewykształcona kadra managerska, wyrastająca z osób technicznych rzuconych na głęboką wodę, problemy na projektach, klienci nie płacący na czas itp. itd. Jeżeli ktoś szukał ziemi obiecanej, to niestety nie tutaj. Wartości - tak jak wszędzie, kierujemy się nimi gdy jest nam na rękę. Innowacje - fajnie jak są i są dochodowe? Human2Human - to po co podpisujecie kontrakty B2B, dlaczego nie ma zatrudnienia na UOP. Wszystko pięknie, ale tak jak w przypadku każdej firmy zależy w jaki okres trafisz, do którego zespołu trafisz i co akurat się wydarzy u Ciebie w projekcie. Poczytajcie opinie o innych firmach, nie tylko w branży. Dlatego nie warto się zabijać i doskonale zdawać sobie sprawę, że to jest robota jak każda inna i tak samo jak każda inna firma mogą być problemy z wypłatą wynagrodzeń, zwolnieniami, wewnętrzną polityką itp. itd. Tak więc polecam przepracować 8h, zamknąć laptopa, zostawić go na biurku i iść do domu.

04.12.2017 22:10

06.12.2017 20:48

Ja również dzisiaj otrzymałem pensję

05.12.2017 19:29

Odczucie

05.12.2017 19:38

Po lekturze mam odczucie, że w błąka się po środku pustyni, przy czym zapas wody skończył się kilka dni temu, ale za z to bardzo dużym i ciężkim zapasem płynu do udrażniania rur.
    Partner

05.12.2017 20:04

To właśnie pokazuje stosunek do Partnerów

05.12.2017 12:01

Truer

05.12.2017 12:05

Nie bój się już raczej nikogo nie zatrudnią.

04.12.2017 20:24

04.12.2017 21:17

Może u większość dostała, może i znacząca większość, ale znam wyjątki. Jeśli wszyscy dostali to czemu CFO/Zarząd tego nie potwierdzi tu przecinając wszystkie dyskusje?
    On

04.12.2017 21:34

Bo Zarząd ma ciekawsze rzeczy do roboty niż komentowanie niczego nie wnoszących wpisów na forum gdzie nikt się nie podpisuje z imienia i nazwiska.

02.12.2017 20:11

niedoszły kandydat

03.12.2017 15:54

A na pracuj(kropka)pl rekrutacja trwa w najlepsze :)
    Szopka rekrutacyjna.

03.12.2017 16:57

to taka wirtualna rekrutacja. Ktoś tu napisał, że firma się rozwija itd. a ogłoszeń nie ma tam, więc umieścili za dwa dni później.
    Koniec

30.11.2017 13:29

Jakieś ciekawy ruchy na koniec miesiąca?

28.11.2017 11:29

Tak firma funkcjonuje dobrze, wszyscy pracują dlatego nie maja czasu na odpisywanie na gorzkie żale na goworku. Miłego dnia :)
    ???

28.11.2017 09:16

Czy firma jeszcze funkcjonuje? Nikt nie broni jej imienia.
    Zasuszony Pomidor

17.11.2017 20:29

Towarzysze(!), zakładam że dostaliście potwierdzenia opłaty z banku. Nik nie bawiłby się w fałszowanie takich dokumentów bo potrzeba na to czasu i zyskali by najwyżej weekend (nie mówiąc już o prawie). Wszyscy ludzie z którymi miałem przyjemność porozmawiać o naszej niedoli dostali już potwierdzenie przelewu lub kasę. Pamiętajmy że to forum jest anonimowe i pisać może na nim każdy, w tym konkurencja. (np. pocieszyciel "HR Manager"). Pamiętajmy też że 400+ programistów to bardzo łakomy kąsek dla wszystkich firm więc pewnie co 3 post pod tytułem "żucam papirem i uciekam" to pewnie jeden z takich ludzi. Proponuje więc wyluzować poślady bo zawsze można pobawić się w faktoring i kasa się zgadza minus drobny % a jeśli ktoś faktycznie ma problem zadzwońcie/wyślijcie maila prosto do DDL'i. Pozdro ~człowiek który widział Adama nurkującego na flyboardzie :)
    Spekulant

27.11.2017 21:00

Już nie rozważam zakupu w ogóle.

26.11.2017 19:49

Grabarz

27.11.2017 05:49

Ja mogę pracować nawet społecznie.
    wyrozumialy

27.11.2017 10:05

Fajnie jak by CFO odpowiedział wtedy by internet zapomniał o jakiej jednej drobnej obsuwie z płatnościami. Bo brak jasnego przekazu że wszyscy zapłacenia. A takto trolle, głupie komentarze. Szkoda psuć dobra opinie i ciężko budowany fajny przyjazny innowacyjny wizerunek milczeniem.
    null

24.11.2017 13:32

Cześć! Jestem pracownikiem ITM od prawie dwóch lat i polecam pracę tutaj! ...i nikt mi nie płaci za dobre opinie (jeśli można, to chętnie przygarnę) A teraz do kolegów hejterów... Poważnie, w zadach Wam się poprzewracało od dobrobytu. 1. Owoce - no fakt, w tym tygodniu brakło - a przez ostatnie 2 lata jedliście? Ja tak :) 2. Wypowiedzenia, faktoringi, czarne dziury, czarna wołga... - ej bez jaj, ale nikt z znanych mi osób nie wypowiedział umowy, nie podjął kroków prawnych, nie poszedł z tym do rozmów w toku - może dlatego, że gdyby ktoś z innej branży słyszałby, że jest tragedia narodowa z tego powodu, że firma po raz pierwszy miała większy zator i wypłaciła faktury TYDZIEŃ później to wyśmiałby taką personę. Był fakap, ale dajcie im działać i lepić ta dziurę. Nie powinno się to zdarzyć - fakt, powinni poinformować wcześniej - 1000000% true. Umarliście z głodu? Ja nie. 3. Krzesła, biurka, laptopy - w żadnej mojej poprzedniej pracy nie było takich wygód (nie mówię, że to jedyne miejsce gdzie są - ale są i to z wyższej półki) 4. Integracje co kwartał + 2 duże co daje nam aż SZEŚĆ wyjść w ciągu roku kompletnie sponsorowanych przez firmę - wszyscy lubimy się razem napić i dobrze zjeść :) Zawsze jest grubo! 5. Rozwój - chcesz zmienić ścieżkę kariery? Idź i poproś - działa #trustmeimanengineer 6. Klienci z wyższych półek - ja się chwalę na linkedin, że mam możliwość pracy z grubymi rybami = +10 do doświadczenia 7. Piłkarzyki, xbox - zawsze zajęte (przydałby się drugi stół w HQ) I wiele wiele innych... Są wady - każda firma je ma, ale przez jedną akcję (która mamy nadzieję że się nie powtórzy) wylało się prawdziwe morze cebulaków. Dlatego hejtujcie sobie dalej, że darmowego banana nie było we wtorek #CEBULAALERT ITM - mamy nadzieje, że szybko się otrzepiecie z popiołu bo naprawdę fajna firma tylko komunikacja wewnątrz leży - to już wiecie, ale to da się łatwo naprawić #outlookdziała
    Udanego dnia

24.11.2017 01:47

Czytając te opinie pojawia mi się obraz grupy cierpiących osób. 1. Problem z płynnością się pojawił - rzecz, która wydarza się w dynamicznie zmieniającym się świecie(mało komfortowa dla obu stron), zwłaszcza tak dynamicznym jak IT. Wszyscy wynagrodzenia dostali, za opóźnienie zostaliśmy przeproszeni - takie są fakty. Tak, jak ktoś wspomniał jeżeli opóźnienie w płatności o kilka dni aż tak kogoś boli to znaczy, że powinien popracować nad sobą i zarządzaniem swoimi finansami. Osoby, które zaczną wypisywać swoje mądrości o zasadach i byciem fair niech lepiej zaczną podpisywać swoje posty. Swoją drogą ciekawe ile z tych osób rozmawiało z Danielem A. do czego zachęcał - anonimowe cwaniakowanie jest słabe (przepraszam jeżeli kogoś uraziłem) 2. Jeżeli ktoś nie jest zadowolony, to przecież rynek IT jest duży. Żyj i daj żyć innym. 3. Firma dała mi bardzo dużą samodzielność i możliwość rozwoju. 4. Powiedzcie mi gdzie jest idealnie, chyba tylko tam gdzie nas nie ma :). Ja ciesze się, że mogłem pracować w ITM. Zarobiłem fajną kasę, miałem rewelacyjny Zespół, rozwinąłem się. Czy coś mi czasami nie pasowało - jasne. Czy próbowałem to zmienić - tak, czy się udało - tak ale musiałem nauczyć się przy okazji kilku rzeczy. Taki jest Biznes drodzy Koledzy i Koleżanki, taki jest świat. Nie ma co się nakręcać. Polecam analizę swojego cierpienia, które tu się pojawią - czy oby na pewno jest tylko pochodną kilku dni opóźnienia w płatności ? Trzymam kciuki aby po weryfikacji inwestycji oraz uzyskaniu zaległych płatności ITM dalej mógł skupić się na realizacji projektów i swoim działaniem, a nie PR pokazał że jest silny, silny siłą swojego Zespołu. Życzę Wam wewnętrznego spokoju i dojrzałych czynów. Ps Nie jestem z HR gdyby ktoś w ten prosty sposób chciał podważyć moją wypowiedź. Z góry przepraszam ale nie będę uprawiał tutaj polemiki. Jest tyle fajnych rzeczy, które mogę robić w tym czasie :)
    Barometr

23.11.2017 14:46

Szanowni Zostawiający opinię (zarówno obecni jak i byli Współpracownicy, Ci czujący się pokrzywdzenia jak i zadowoleni). Mam wrażenie, że kilkanaście osób stanowi obraz całej firmy, która ma 400+ Programistów, a przez którą znając życie przewinęło się przez te lata dodatkowo kolejne kilkaset Osób. Mam więc propozycję, niech każdy powie kilku swoich Kolegom, byłym lub obecnym współpracownikom o toczącej się tu dyskusji z prośbą o lekturę, odniesienie lub przynajmniej polubienie. Zobaczymy wtedy w krótkim czasie jakaś jest faktycznie sytuacja wewnętrzna.

22.11.2017 09:05

Mariusz G

22.11.2017 09:12

Integracje także odwołane.

20.11.2017 18:33

21.11.2017 17:49

Ja tak samo, za duzo czytania.
    Ciekawy

21.11.2017 18:11

Bardzo mnie interesuje ile osób złożyło wypowiedzenia w listopadzie.

17.11.2017 19:51

JakiRadom

21.11.2017 12:25

Pany - przecież ITM nie ma oddziału w Radomiu. To jakiś sposób konkurencji by podbijać temat.

21.11.2017 17:47

Piszesz o sobie?

Zostaw merytoryczną opinię o Virtusa Consulting & Services Sp. z o.o.