PPF Hasco-Lek

2.1/5

• Dlaczego warto z nami pracować?
  • Proces rekrutacji

Dlaczego warto z nami pracować?

Proces rekrutacji

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

Opinie o PPF Hasco-Lek Wrocław

Nie przegap nowości o PPF Hasco-Lek S.A.!

md

29.05.2022 13:05

Maruda … Kto z nas nie pracuje z taką osobą? Nic jej nie pasuje, zaraża kiepskim humorem, nigdy nie jest zadowolona, ciągle i na wszystko narzeka. Nie jest w stanie spojrzeć na pracę, którą wykonuje, w inny sposób. A może to właśnie ty jesteś tą osobą? Nie potrafisz dostrzegać pozytywów i denerwują cię ludzie zadowoleni z tego, co robią? Przychodzisz do pracy i od wejścia nie podoba ci się właściwie wszystko? Osoba, dla której narzekanie w pracy jest codziennością, może zarażać swoim pesymizmem i sprawiać, że cały zespół straci motywację. Na Zachodzie pracownik, który narzeka, od razu jest podejrzewany o nielojalność. U nas krytykowanie własnej firmy, szefów i innych pracowników to codzienność… Dziwne?
    Henio

05.11.2022 10:27

Hey ,jest taka osoba jak Ania która pozjadała wszystkie rozumy ,zachowuje się jakby nakręcona była i przy tym paraliż rak tak się zachowuje ..w dodatku wychodzi do innych osób na papierosa i obgaduje ludzi skim chce pracować i z kim jej po drodze piprostu prześwietliłem nie które osoby...jak to w takich Molochach ..jeden o drugim wszystko wie ..tylko szkoda ze ta osoba nie może nic dobrego powiedzieć o sobie ....
    gt

24.11.2022 15:52

Problemem tej firmy są właśnie plotkujące, ciągle gadające i obgadujące współpracowników i swoich pracowników kobiety. Przy każdej okazji sączą plotki i te swoje opowieści o sobie i innych. I do tego psują atmosferę, bo ludzie potem wilkiem na siebie patrzą. Jak ktoś tu na forum nuż napisał - obłuda i zabieranie czasu.
    Kasia

28.10.2022 23:20

Kilka tygodni temu byłam na rozmowie na stanowisko produkcyjne do HL. Zaproponowano mi około 5200 (brutto) . jaka jest realna wypłata na stanowisku produkcyjnym po przepracowaniu miesiąca..? Pytanie kieruję głównie do aktualnie pracujących w tej firmie

29.10.2022 14:57

3754,24 bez jakichkolwiek potrąceń typu karta MultiSport czy inne i na nic więcej nie licz, jakiekolwiek podwyżki w tej firmie to wielkie wydarzenie. Lepiej jest być mile zaskoczonym niż niemile zawiedzionym.
    robol

31.10.2022 14:49

W hasco na stanowisku produkcyjnym dostaniesz 3700 ale nie PLN tylko kopów i nie na ręke tylko w duрę.

21.03.2022 21:43

Korzystając z zamieszczonego wpisu kolegi FCB, pozwolę sobie na uaktualnie informacji o pracy w Hasco w 2022r. A więc w skrócie o pracy na stanowiskach biurowych: 1) Zarobki - bez zmian, zarobki bardzo niskie, niezależnie od działu/stanowiska. 2) Podwyżki - bez zmian, absolutny brak. Za ile się przyszło tyle się ma do końca. Brak wyrównań inflacyjnych. Czasami awanse nie idą w parze z podwyżką, a jedynie ze zmianą tytułu zajmowanego stanowiska. 3) Uczciwość pracodawcy - brak jakichkolwiek premii, nadgodziny nie są wypłacane (ewentualnie można je odebrać po uzgodnieniu z kierownikiem) 4) Atmosfera w dziale - raczej pozytywna, lecz sporo jest osób zdemotywowanych pracą i sytuacją w firmie 5) Możliwości rozwoju - kierownicy sami z siebie nie wysyłają na szkolenia zewnętrzne, trzeba się o to postarać, ale nie jest to niemożliwe. Mało szkoleń wewnętrznych. 6) Świadczenia socjalne - średni poziom. Karta benefit, słabe ubezpieczenie zdrowotne (za które co roku coraz więcej się płaci z własnej pensji), paczki świąteczne składają się w 50% z mięsnych produktów (dla firmy nie istnieją wegetarianie), dofinansowanie do rozpadającego się komunistycznego ośrodka w Dźwirzynie (bez zmian) i w ostatnim czasie możliwość nauki języków obcych na platformie e-learningowej (co jest na bardzo duży plus) 7) Elastyczność - firma w czasie pandemii wprowadziła pracę zdalną, w związku z czym zmniejszyło się zagęszczenie pracowników w biurze i pracuje się bardziej komfortowo. Nie ma problemu z wyjściami prywatnymi. 8) Miejsce/narzędzia pracy - sprzęt w firmie nie jest najnowszy, pracownikom do pracy zdalnej zapewniono nowy sprzęt Dodatkowo brak imprez integracyjnych oraz brak wspomnianych przez HR "słodkich piątków". Jest to raczej firma dla chcących zdobyć doświadczenie niż chcących pracować przez kilkanaście/kilkadziesiąt lat.
    Norbert

22.10.2022 17:18

Jeżeli chodzi o te firmę to jeden plus że normalna umowa, jeśli chodzi o szefostwo to masakra jeden nie lat ,jakieś papiery do pisania porażka zamiast Luder się tym zająć to za taką kasę spodziewają się cudów...monitorują, wszędzie kamery a Pani od monitoringu ciągle nie wyspana ,a kierowniczki na stołówce zachowują się tak jakby liczyły każda złotówkę do tego przekleństa ,...z ich strony ....
    Tic

24.10.2022 16:25

To en sam Norbert i Jacek pisze dwie opinie pod dwoma różnymi nickami. Nic konkretnego tylko same bzdury.
    Jacek

23.10.2022 10:03

Patogia w firmie ,stare wyzeraczki jedna przez 2 modrzejsza ,a panie kierowniczki bezczelne, nie potrafią się zachować na stołówce...lecą przekleństwa a Pani Kierowniczka z działu magazynu bezczelna nie miła...co tu dużo gadać najgorsza moja praca w historii mojego życia....nie Polecam !
    Tic

24.10.2022 16:20

Ale bzdurny komentarz , jakby w pracy liczyła się atmosfera na stołówce i to przy osobnych stolikach.
    była pracownica hasco

18.01.2021 13:23

Ta firma chyli się ku upadkowi a dlaczego? Bo nerwowe dzieci właściciela - choć młode, jeszcze nie ogarnęły, że firma to ludzie i że należy ich szanować oraz o nich dbać. Niestety założyciel tego przybytku zdołał im wpoić wszystkie najgorsze praktyki ciemiężyciela. Tu stałą, niezmienną praktyką jest permanentna rekrutacja i wymiana personelu, ponieważ im ciągle wydaje się, że stado ludzi stoi pod firmą i błaga o przyjęcie tam... Oprócz pracy w stałych godzinach, pobyt w tej organizacji nie daje nic więcej. To kupa nerwów, nieprofesjonalnych ludzi (kolesi) na stanowiskach pseugomanagerów, niskie płace, benefity, które nigdy nie leżały obok benefitów i ciągłe przeświadczenie o wielkości swojej potęgi. Co jest w gruncie rzeczy bardzo smutne, bo firma ta ma ogromny potencjał i naprawdę mogłaby być wartościowym miejscem...pod jednym warunkiem: odsunięciem młodych wilczków i stada dupolizów od władzy i zatrudnieniem managerów z prawdziwego zdarzenia, którzy potrafiliby tą firmą sensownie zarządzić i ją rozwinąć. Wszystkim, którzy się zastanawiają, rozmyślają, mają jakiekolwiek niejasności - mówię jasno: NIE IDŹCIE TAM. SZKODA ŻYCIA. Nic nie zyskacie, a przeciwnie - organizacja ta pozbawi Was zdrowia, rozwoju i godności. Obrzydliwe miejsce.
    vivien

18.02.2021 15:37

Jakbym swoje własne przemyślenia czytała... nic dodać nic ująć!
    Henio

22.10.2022 19:56

Prawda ,nie trzeba być długo żeby stwierdzić fakty ,porażka.

12.10.2022 16:20

14.10.2022 19:04

Ha, ha, ha, widać jaka płytka jest Twoja wiedza o firmie Stanisława H. Ośrodek dla chorych dzieci? Hotel? - zgoda - hotel to kasa, duża kasa a jaka może być kasa na chorych dzieciach? Nie znasz tego człowieka i nie wiesz co jest dla niego priorytetem a na pewno nie troska o zdrowie kogokolwiek innego niż z jego rodziny, bliskich czy znajomych. Nie wiesz jaki jest stosunek jego i jego dzieci do pracowników w firmie. Być może nawet nigdy nie miałeś możliwości osobistego kontaktu z tym człowiekiem. Gdybyś wiedział chociaż trochę więcej inna była by dyskusja.

14.10.2022 22:38

dziwne że nie widzisz niczego nagannego w korupcji, Art.229 KK jasno określa czym jest korupcja i jaka kara grozi za przekupstwo/od 6 miesięcy do 8 lat/. Rodzina H nie jest kimś wyjatkowym, a majątek nie może ich chronic od odpowiedzialności karnej.
    JANKO MUZYKANT

14.10.2022 00:04

Panie H,tak się kończy jak się nie ma umiaru, to dopiero początek, więc mam nadzieję że w toku postępowania firma zostanie dokładnie sprawdzona i wyjdą wszystkie sprawki. Mam nadzieję że rownież Inspekcja Pracy sprawdzi warunki pracy, że w końcu ktoś się zajmie połamanymi sprzętami, lużno leżącymi kablami elektrycznymi, które mogą doprowadzić do tragedii. Pracując w tej instytucji słyszałem, że na pan H nie ma mocnych, bo on wszystkich ważnych zna i nikt się nie ośmieli nałożyć mu kary. Panie H wiem może się panu udać uniknknąć kary, w końcu za panem stoją adwokaci z najwyższej półki, ale cieszy fakt, że pozna pan co to jest upadek.
    KORUPCJA

30.09.2022 19:25

Mam nadzieję, że państwo H. bekną za korupcję, bo tacy ludzie niszczą Polskę. Jak chcą żyć w kraju skorumpowanych urzedasów, to zapraszam do Rosji, Białorusi, Ukrainy...

12.10.2022 22:09

I tak się wywinie. Już wcześniej znalazł KOZła ofiarnego - Przemka. Swoją drogą Panowie mogliby się wstydzić, ja rozumiem lata 90, ale w tych czasach i w tym wieku 70+. To się nazywa hytrość i wyzysk, tudzież pąliszbiznes ;) Już i tak na emeryturkę kabzy mieli napchane.. Nikt inny pracujący w Hascoland takiej nie dostanie, no chyba że Royal Familia. Ciągle im mało... A największe oszczędności mają na wynagrodzeniach pracowników- rzecz jasna;)
    JANKO MUZYKANT

26.01.2022 00:45

Też kiedyś pracowałem w HL i nie mam dobrych wspomnień. Tego pracodawcy nie polecam.

29.01.2022 21:41

W Hasco na początku spotykasz się z brakiem wdrożenia na stanowisko, żeby było jasne, że nic nie umiesz, a park maszynowy starszy od najstarszych pracowników, tak że jak nawet masz doświadczenie to nie pracowałaś na takich zabytkach. Kierownictwa to nic nie obchodzi, czy będzie Cię ktoś uczył, czy będziesz zbierał kartony z taśny, praca jak za króla ćwieczka. Pracownicy co są zsiedziali, też dadzą poznać, że oni to tylko z łaski mogą Ci pokazać jak co działa. Marna płaca, a ''koledzy'' z pracy, powtarzają że ty to i tak masz za dużą pensję, bo oni musieli pracować za mniej, no i oczywiście że z takimi umiejętnościami to Ty pracy nigdzie nie znajdziesz. To tak żebyś sobie nie myślał, że masz jakąkolwiek szansę na lepszą pracę.
    Doris

06.10.2022 07:41

EWA, nie broń Pana H, podwyżki nie dostaniesz za takie wpisy na gowork :) Ewentualnie więcej kabanosów na święta :P

04.10.2022 14:02

No cóż, drogi cenzorze taka twoja praca, jakoś na życie trzeba zarabiać. Chciałam tylko napisać że jak się ma takie wsparcie jak firma H, tak zwany mariaż biznesu i tronu to się człowiek rozzuchwala.

04.10.2022 01:01

Drogi cenzorze nie rozumiem dlaczego z mojej wypowiedzi o przychylnie nastawionym do biznesu państwa H, Anrzeju usunięto literkę (usunięte przez administratora) Przecież to powszechnie znany fakt, są nawet zdjęcia z 35 rocznicy założenia Hasco-Lek i imprezy z udziałem pana Anrzeja (usunięte przez administratora) Państwo H. to znani filantropi, cały hol ich ''zabytkowej'' firmy wyklejony jest podziękowaniami od organizacji pomagających dzieciom, no cóż nie ma to jak lansik.

02.10.2022 00:32

Hasco-Lek i afera z łapówką w tle, czemu mnie to nie dziwi? Właściciele próbują winą obarczyć dyrektora, który sądząc z tego co oświadczyli państwo H, z własnej inicjatywy i za własne pieniądze dokonał przestępstwa korupcji, ciekawe jaki miał w tym interes? Pracując w tej rodzinnej firmie, wiem jakie są tam warunki pracy i płacy, jak traktowani są pracownicy, oraz kto z '' krewnych'' rodziny pełni funkcje kierownicze. Mam nadzieję, że lansik z panem Anżejem (usunięte przez administratora) im nie pomoże, a Sąd wyda sprawiedliwy wyrok, czego z całego serca życzę rodzinie państwa H. Firma działa jak XIX wieczna manufaktura, postępu cywilizacyjnego w niej nie widać, paczki z kiełbasą na święta, szok że można tak traktować ludzi dzięki którym to wszystko funkcjonuje.
    MW

30.03.2022 21:43

Czytając opinie jestem przerażony. Czy może ktoś powiedzieć coś o pracy w dziale badań klinicznych?
    Ana

22.09.2022 23:22

O dziale. Z tego co wiem to ludzie tam nie dali rady z niekompetencją przełożonych. I było coraz gorzej to się zawinęli. Albo poszli po rozum do głowy, że gdziekolwiek indziej, nawet zmieniając branżę będzie lepiej
    Nena

25.09.2022 08:57

Podlega on pod syna właściciela i jego chimeryczne humory. Zero perspektyw na rozwój, głodowe stawki wynagrodzenia, marazm przerywany wyskokami "młodego". Jeśli miałabym to skwitować czymkolwiek to byłoby to: nic ciekawego i wartego uwagi. Trzeba być naprawdę desperatem, żeby tam gnić.
    Pracownicy

21.09.2022 10:09

Przykre, że w firmie znalazł się budżet na 300 tys. łapówkę dla urzednika z Kołobrzegu (powiązanie: ośrodek wypoczynkowy Hasco w Dźwirzynie), a na wyrównanie inflacyjne dla pracowników juz nie.
    Damian

22.09.2022 14:21

Ciekawe który z tych dyrków :) Prezes / Zarząd nic nie wiedział? Serio? Taka samowolka czy chęć pokazania się?
    Alicja

22.09.2022 21:40

S H pewnie sam dał dyrowi te 300k i błogosławieństwo na drogę. Ale się z tego wywinie, jak zawsze. On wie jak to robic i że wszystko może kupic
    Hektor

13.07.2022 21:19

Cześć, jestem byłym pracownikiem tej "firmy". Po wielu latach czasem zerknę na opinie o hasco. Dalej nie rozumiem fenomenu tego (usunięte przez administratora). Jest tyle opinii negatywnych i prawdziwych, a mimo tego dalej ludzie się tam zatrudniają. Moja przygoda tam nie trwała długo. Przyjąłem się w styczniu i dojechałem do grudnia kuszony wizją premii. Jak w grudniu zobaczyłem tę premię to zrezygnowałem od razu. Moja premia to była szynka z marketu, herbata i czekolada.... przy miliardowych zyskach hana dostałem taką oto premię. Jest to kwintesencja hasco. Filozofia firmy opiera się na kłamstwie i zastraszaniu. Nie raz byłem wyzywany w gabinecie jednej z pań dyrektorów. Nigdy nie przeprosiła bo co się będzie zniżać do poziomu plebsu. Miała taką swoją przydupaskę, która teraz zajmuje jej miejsce, bo tamta została prezesem tego centrum medycznego na przeciwko hasco. Zatrudnianie się tam to wielki błąd. Brak podstawowych przejawów kultury, niskie zarobki, tragiczna atmosfera. Omijajcie ten przybytek z daleka. Człowiek znosił upokorzenia żeby han i przyjaciele mogli sobie uprawiać high life.
    podsłuchiwacz

01.09.2022 17:50

Jak Ty jesteś Alicja, to Wojtek jest kurczak, o którym napisał/a em :))) Po co się podszywać po ludzi? Wiemy kim jesteś ;)
    podsłuchiwacz

01.09.2022 17:52

"Wojtek" a może kurczak? ;) Podpisujesz się raz Alicja raz Wojtek, po co?
    Ciekawy

25.08.2022 03:43

Jako operator na jakie stawki można liczyć ?
    Ciekawy

23.08.2022 19:32

Jakie zarobki jako Referent ds. gospodarki magazynowej w Siechnice h ?
    Nowa

12.07.2022 10:33

Witam chciałabym się dowiedzieć ile na start wynosi pensja. Nie pytam o konkretny dział,gdyż nie wiem jakie są. Interesuje mnie praca w firmie i jestem ciekawa jakie są benefity i jaka podstawa na pierwszej umowie
    Uciekaj

10.08.2022 12:03

Trzymaj się z daleka. Zarobki niezależnie od działu bardzo słabe, zdecydowanie poniżej rynkowych. Jeśli chodzi o benefity to w zasadzie tylko podstawowe: karta multisport (musisz sporo do niej dopłacić), opieka medyczna, i nauka języków on-line. O słynnych paczkach na święta z kiepskiej jakości mięsa lepiej nie wspominać (w normalnych firmach są to bony albo pieniądze). Podobnie jak "wczasy pod gruszą", jest to dodatek do ośrodka, który nie był remontowany chyba od 50 lat nad Bałtykiem. Generalnie żadnych dodatkowych pieniędzy poza mizerną pensją tutaj nie zobaczysz. Ale za to możesz dostać nerwicy albo depresji
    Captain Jack

12.08.2022 15:39

Zależy od sytuacji rynkowej i innych kandydatów. Generalnie jedynym kryterium wyboru kandydata zawsze było: kto chce najmniej. Doświadczenie i umiejętności nie są tutaj istotne. Z drugiej strony za jaką kasę Cię przyjmą taką będziesz miał do końca bo podwyżki tutaj nie istnieją. Zdecydowana większość ludzi nie ma podwyżek po 5-10 lat. Więc łatwo nie jest bo trzeba umieć się licytować na rozmowie. Nigdy nie było tutaj żadnych widełek na stanowisko więc są ludzie pracujący z 10 lat zarabiający w tym momencie 4tys brutto, a nowi, na niższych stanowiskach powiedzmy 6tys brutto bo nikt na rozmowach nie powiedział mniej
    md

29.05.2022 13:07

17.07.2022 07:49

Można zgłaszać i trzeba zgłaszać - od niedawna jest osobny dział prawny i tam zbierają takie informacje (można zgłosić anonimowo).

17.07.2022 19:08

Jesteś pewien, że to odniesie oczekiwany efekt i trafi tam gdzie powinno? :D
    Zainteresowany

07.07.2022 14:56

Witam,jakie zarobki dokładnie na początek jako pracownik działu pakowania we Wrocławiu?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PPF Hasco-Lek?

Kontakt - PPF Hasco-Lek S.A.

Żmigrodzka 242E 51-131 Wrocław

KRS:0000020657

Branża główna: Farmacja i suplementacja

15.05.2022 16:02

Jeżeli chodzi o dział apteczny w tej firmie, to wieje mega słabością na każdym poziomie, począwszy od floty samochodowej a skończywszy na pani m. która stoi na czele i próbuje zarządzać wszystkim co się da. Bardzo niskie zarobki, permanentna inwigilacja, cały czas kij w użyciu czy jest dobrze czy też nie, brak jakiegokolwiek zaufania do człowieka, brak przyzwoitych narzędzi, np. komputerów służbowych, gdzie tu czas się zatrzymał z 20 lat temu i wszystko jest w Excelu a tablety tego nie ogarniają zwłaszcza przy dużych plikach, bo też są jakie są. Stanowczo nie polecam...
    Biofenac

13.06.2022 15:32

Nie wiem nie przyjeli ;) nawet nie oddzwonili
    Player

17.06.2022 07:52

Przebieg Od 50 do 170tys zależy na jaki trafisz. Maja coś zmieniać na nowe, ale w nast.roku

15.06.2022 13:57

Hej, czy ktoś z was był na rozmowie o pracę jako specjalista ds. audytu wewnętrzengo ? Jak wygląda sama rozmowa w HASCO we Wrocławiu? Dzięki

03.06.2022 13:46

Witam może ktoś coś napisać o pracy PM czy warto Dziękuje
    Bystry

14.05.2022 16:13

Ciężko pracujesz, mało zarabiasz i na nic cię nie stać? To absolutnie normalne w kapitalizmie! Dlaczego tak się dzieje, że pomimo wypruwania sobie flaków, ciężkiej pracy, wyrzeczeń wciąż jesteś biedny i nie stać cię na podstawowe dobra materialne jak np. dach nad głową, normalna żywność czy przedszkole dla dzieci? Odpowiedź dają podstawy marksizmu: Cena dóbr (towarów lub usług) składa się z 3 części: koszt pracy (pensja), koszt zużycia środków produkcji i wartość dodatkowa (dochód kapitalisty - właściciela środków produkcji, w tym wypadku Stanisława Hana). Społeczeństwo wytwarzając dobra dostaje jako wynagrodzenie tylko koszt pracy (pensję) a wraz z całymi dobrami wytwarza wartość dodatkową, która jest od społeczeństwa odbierana przez kapitalistów - m.in. Stanisława Hana. Społeczeństwo chcąc kupić te dobra, które wytworzyło musi z pensji pokryć wszystkie składowe ceny (pensję, koszt zużycia środków i wartość dodatkową). Matematycznym i logicznym jest że z pensji się nie pokryje całosci gdyż 1+1+1=3 >1. Dlatego kapitalizm nie działa. Stąd w kapitalizmie wieczny brak pieniędzy, wieczna nędza, głód, choroby, wieczne zadłużenie i wojny, wieczne zniewolenie. Żeby z pensji pokryć wszystkie składowe ceny pasożytnicze organizacje zwane bankami udzielają kredytów (pieniądza z powietrza), który trzeba spłacić wraz z odsetkami i marżami, czyli różnica pomiędzy pensją a całą ceną dóbr jeszcze bardziej się powiększa. To nie wszystko. Dodatkowo państwo żeby funkcjonować musi od pensji społeczeństwa pobierać podatki, z płacenia których zazwyczaj zwolnieni są kapitalisci. Matrix? Nie, to kapitalistyczna rzeczywistość. Ale to nie koniec Matrixu. Do cen dóbr dodawane są inne podatki i parapodatki, które społeczeństwo z pensji pomniejszonej o podatki musi dodakowo pokryć. Najbardziej matrixowym jest podatek VAT (value added tax) czyli podatek od wartości dodatkowej, z której społeczeństwo w trakcie procesu wytwarzania dóbr jest okradane. To jest ni mniej ni więcej tylko tak jakby ktoś was okradł powiedzmy na 1000 zł, wy zgłaszacie to na policję a policja do was: proszę zapłacić 200 zł podatku od tej kradzieży. Tak dokładnie funkcjonuje kapitalizm w każdym kraju. Jedynym rozwiązaniem jest przejęcie przez społeczeństwo środków produkcji od kapitalistów poprzez radykalne wywłaszczenie i dokonać równomiernego rozdziału wytwarzonej w procesie produkcji wartości dodatkowej na całe społeczeństwo. Operacja ta nazywa się komunizmem. Komunizm nie jest utopią. Komunizm działa, komunizm sprawdził się, komunizm wyciągnął z nędzy ponad miliard ludzi, wiele narodów w tym Polaków. Dlatego publicznie nawołuję do propagowania komunizmu i do konfiskaty środków produkcji bogaczom bez żadnych rekompensat. Chcemy wolności, chcemy chleba, chcemy komunizmu. Wielki szacunek Stalinowi i wszystkim bolszewikom za utworzenie pierwszego komunistycznego państwa w historii świata wolnego od absurdow kapitalizmu. A zatem WYWŁASZCZMY STANISŁAWA HANA i wszystkich kapitalistów!!!
    aaa

20.05.2022 09:53

aaa

13.05.2022 00:59

Dzyngis Han

15.05.2022 07:16

Trzeba być mocno ograniczonym żeby każdy wywód zaczynać od słowa ,kretynie,. Dobrym jesteś dzbanem bez szkoły ????????
    Stary Zrzęda

15.05.2022 09:18

Mocno mnie ubawiła Twoja riposta i chęć obrażenia przez używanie słowa kretyn i to nad wyraz zabawnie. Usłyszeć to z Twoich ust to jak komplement. Dzięki. Szkoda , że ten Twój ulubieniec, bohater (usunięte przez administratora)był......sam wiesz kim i ma na rękach miliony istnień ludzkich. Zapewne samych takich złych jak Han. Odklejonym jesteś dzbanem bo nazwać Cię człowiekiem wnikliwym to chyba za wiele.

30.03.2022 21:45

Włodek

26.04.2022 01:22

Z FB jak Trol człowieku obudź się bo możesz cię czyścić !
    A

kinos

30.04.2022 01:52

Nikt nie poleca

02.03.2022 09:16

Czy w PPF Hasco-Lek S.A. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?

20.03.2022 20:29

Nie, nic mi nie wiadomo o takiej formie, umowy są zawierane na okres zamknięty np. 2 lata, po tym okresie może zostać przełużona o kolejny okres zamknięty, jest to obecnie praktykowane.
    Ola

21.03.2022 08:56

Na okres próbny zawierane są umowy o pracę.

16.01.2022 19:20

Pracowałem na dziale form płynnych w Siechnicach i mam zadziwiająco podobne do Ciebie doświadczenia, kierownictwo bez kompetencji, zachęcjące do donosicielstwa, taki ''standart''. Praca na starym sprzęcie, kable elektryczne na podłodze, połamane krzesła. Niby jestes operatorem, a ustawiasz kartony na palecie. Zespół podzielony, plotki, lizusostwo, a wszystko z pełną akceptacją przełożonych, operatorzy bardziej zasiedziali niechętni dla nowych, boją się że coś stracą, tylko nie bardzo wiadomo co. Podsumowując czy pracujesz we Wrocławiu, Siechnicy, czy gzie indziej, jeżeli jest to Hasco masz przewalone, odradzam pracę w tym zakładzie.

20.02.2022 23:13

Monia, wszystko co napisałaś to prawda,porażka goni porażkę, sprzęt , kierownictwo i niektórzy operatorzy. Najlepiej unikać tego pracodawcy i szukać pracy gdzie indziej.
    Iwona

22.02.2022 18:23

Masz rację, mi najlepiej pracowało się z KG, AC i BK. O co nie poprosiłam to zaraz byli i pomogli, resztę trzeba było szukać i łaskawie czekać na pomoc. a sprzęt faktyczne już mocno przestarzały.
    zainteresowana pracą

30.01.2022 21:56

Witam, czy jest ktoś na grupie kto pracuje, bądź pracował w Hasco w dziale controllingu? Czy tam też jest tak "nieciekawie" jak w większości komentarzy? Zastanawiam się nad wysłaniem CV.
    Święty Mikołaj

23.12.2021 10:05

Święty Mikołaj patrzy i oczom nie wierzy.... To co odje... niektórym ludziom na święta, po świętach, sylwestra tak to się w głowie nie mieści. Logiczne myślenie - leży. Zarządzanie zespołem - leży. Organizacja pracy - leży. Kto tego doświadcza to wie o czym piszę... Chcecie szacunku? Jakim k. cudem? Taka super firma, a ludzie to pewnie narzekają z dobrobytu. W głowach im się poprzestawiało i odchodzą bez powodu ????.
    Gwiazdka

14.01.2022 20:54

Piszesz, ze coś odj…. coś komuś w święta, po świętach, po sylwestrze?? Piszesz to 23.12!! Przestań chlać..bo logiczne myślenie leży.
    Święty Mikołaj

18.01.2022 08:57

@Gwiazdka Tak wiem o czym piszę- grafiki pracy dali przed Świętami i Sylwestrem... nie po
    były operator PP

15.01.2022 19:24

Pracowałem na dziale form suchych ponad 10 lat. Moje wrażenia po zerwaniu umowy z tą firmą są mieszane. Opisując pracę na tym dziale mogę dużo i jeszcze więcej napisać. Mianowicie zacznijmy od początku. Rozpoczęcie pracy punkt 6/14/22 niby standard ale nie oszukujmy się, trzeba jakoś tę zmianę przejąć. dowiedzieć się co i jak i na jakim jest etapie a to zajmuje kilka minut , za które pracownik na dzień dobry jest rozliczany z czasu, który poświecił na przygotowanie do pracy na swojej zmianie. Atmosfera na dziale jest stanowczo poniżej przeciętnej - kierowniczka , która buja głową w obłokach, nie potrafi zwykłemu pracownikowi odpowiedzieć dzień dobry, bądź cześć. Według mnie klimat i atmosfera powinna wynikać od przełożonych. Na tym dziale tego nie uraczycie. (usunięte przez administratora) Brak możliwości awansu, brak podwyżek, chociażby inflacyjnych już nie wspomnę o stażowych, premię zabierają od tak. Jak ktoś podpadnie i "przykleją" jemu etykietkę to już może szukać innej pracy. Brak szacunku dla pracowników. (usunięte przez administratora) Na pierwszej zmianie przy kierowniczce udają, że pracują a jak przychodzi druga i trzecia zmiana to są zagłębieni w ekranach swoich telefonów i nie raczą się zainteresować tym co się dzieje na dziale. Totalny brak pomocy z ich strony, brak wiedzy, doświadczenia i umiejętności na niektórych urządzeniach, uświadomiło mnie, że są to osoby totalnie niekompetentne i nie na swoich stanowiskach !!! Dlaczego według instrukcji ( a pilnują tego jak nie ma pracy) operator może awansować na wyższy poziom dopiero po dwóch latach pracy na danym urządzeniu a na potrzebę firmy i załataniu luk kadrowych potrafi to zając raptem kilka dni ?? Kierowniczka Robi wielki oczy na pytanie , dlaczego ktoś tak szybko awansował, to odpowiada, że "najwyraźniej coś się zmieniło". Tylko co ?? Bo nikt nie wie, tylko ona, a takie rzeczy powinny wyjść na forum i być "odtajnione". Jeżeli chodzi o przepisy BHP oraz sprzęt ochronny to jest on w stanie wegetatywnym. Środki ochrony indywidualnej tj. Versaflo, bądź Jupietry są w stanie opłakanym. Połamane, poniszczone, brak wymienianych filtrów, przez co osoba korzystająca z takiego urządzenia jest narażona na nabawienie się problemów z płucami i osłabieniem poprzez brak czystego powietrza, które ma być dostarczana prze to właśnie urządzenie. Nadzór, który jest odpowiedzialny za utrzymanie w nienagannym stanie tych urządzeń nie robi w tym kierunku nic. Dopiero jak się krzyknie lub zwróci uwagę to zareagują, lub nie, zależy jak bardzo doświadczonym pracownikiem jesteś. Codziennie podczas rozpoczynania pracy nie miałem rękawiczek, które stanowią filar pracy. Prośby i błaganie o środki ochrony jest na porządku dziennym. totalna REGALMENTACJA !!! Wydawanie maseczek w nadzorze, jedna na cały dzień ! Gdzie wg WHO takie maseczki są jednorazowe i maksymalnie może je nosić od 2 do 3 h w zależności od środowiska nas otaczającego. Przepraszam ale będę się czepiał nadzoru, gdyż on mnie najbardziej irytował za czasów mojej kadencji. Kolejna sprawa, która także tyczy się nadzoru, to oddawanie krwi. Istnieje na tym dziale taka magiczna lista, która niby jest a jej nie ma, gdzie się wpisuje z wyprzedzeniem o 11 dni roboczych swoją nieobecność na podstawie, której powinna być zaplanowana produkcja a niestety tak nie jest. A pani kierownik nie bierze tej listy pod uwagę, planując produkcję na kolejny 2-3 tygodnie. Pomimo tego, że wpisywałem się nie raz na tą listę i każdy w tym małym i śmierdzącym pomieszczeniu wiedział, że chcę iść oddać krew , to pomimo tego i tak mnie nie puszczali ! A jak już dochodziło do tego, że łaskawie mi pozwolili to jedynie na jeden dzień, gdzie wg rozporządzenia podpisanego przez Długopis, dni wolnych wynosi sztuk dwie ! dlaczego na innych działach nie widać takiego problemu? Magazyn , maści, pakowanie...wszyscy chodzą oddawać regularnie. Tylko na tym dziale jest z tym odwieczny problem. Dlaczego nikt z tego pomieszczenia nadzoru nie chce wziąć odpowiedzialności za to co się na tym dziale dzieje ?? (usunięte przez administratora) Brak wiedzy o produkcji u kierowniczki to chleb powszedni. Nic, tylko negować i podważać to co niepodważalne. Reasumując - polecam tę firmę dla osób ze wschodu, które chcą haraszo na start ale dla Polaków polecam obrać kierunek bardziej na zachód.
    Niedoceniony pracownik

15.01.2022 19:44

nic dodać, nic ująć
    Maxx

15.12.2021 23:05

A chcialem się tam zatrudnic bo blisko i myslałem że w mojej firmie jest (usunięte przez administratora) ale jak czytam to u mnie miód jest :)))
    tradżestic

11.11.2021 15:17

Przez blisko rok pracowałem we Wrocławskim H-L. Szczerze? To był największy koszmar mojego życia. Nigdy jeszcze nie spotkałem się z czymś takim. Wynagrodzenie pozostawia wiele do czynienia. Poufność danych? Można zapomnieć. Niekiedy czułem się jak na wsi, na której wymieniane są plotki o innych pracownikach. O samym traktowaniu pracownika wspomnieć nie można - po prostu taka rzecz nie istnieje. Umniejszanie kompetencji, obrzydliwe komentarzy ze strony przełożonej, nierówne traktowanie, współpraca między innymi działami pretensjonalna. Nikomu nigdy nie polecę tego miejsca.
    Ona321

09.12.2021 19:15

Witam, jeśli można zapytać to jaki to był dział i jakie wynagrodzenie, skoro piszesz, że wiele do życzenia. Aż tak źle było?

20.11.2021 19:26

Hej, czy w tym roku na święta też będą paczki z kiełbasą? Smutne że właściciele chcą nam ustawiać co mamy jeść, to całkowity brak szacunku dla ludzi.
    operator

01.12.2021 20:00

Odbierz i oddaj potrzebującym.

05.12.2021 00:26

Jeżeli jesteś potrzebujący to mogę oddać.

30.11.2021 17:10

Witam, Chciałabym zapytać jak wygląda praca w Dziale Controllingu w Hasco ? Czy ktoś ma jakieś aktualne opinie ?
    stop dyskryminacji

16.09.2021 13:35

Mam pytanie: Dlaczego wg oficjalnej strony firmy w kadrach pracuje 12 kobiet, a nie ma tam żadnego mężczyzny? Czy sytuacja gdzie w dziale pozatrudniane są tylko osoby jednej płci a nie ma nikogo z drugiej płci nie sugeruje w jakikolwiek sposób że w firmie występuje jawna dyskryminacja płci w dziale kadr? Bo na moje oko to jeśli na 12 wszystkie są tej samej płci to pokazywać może fakt dyskryminacji płci. Czy panowie tam nie aplikują a tylko same panie?? Czy mężczyzna aplikujący do kadr/HR ma jakiekolwiek szanse na otrzymanie oferty pracy od firmy hasco? Jeśli jest tam faktycznie dyskryminacja płci w dziale kadry/hr to może Inspekcja Pracy oraz Prokuratura powinny zająć się przyjrzeniu poczynań działu HR/kadry w zakresie rekrutacji w tej firmie? (usunięte przez administratora)
    Tymoteusz

26.10.2021 12:25

Ja w dziale HR pracowałem i nie czułem się dyskryminowany a wręcz przeciwnie :)
    Paulina

16.11.2021 22:28

A ja potwierdzam, że wszyscy nasi koledzy byli przefantastycznymi współpracownikami i nikt nigdy nie traktował ich źle z powodu ich płci. Przeciwnie - stanowili oni idealne dopełnienie kobiecego zespołu i ja osobiście ceniłam sobie ich postawę, zaangażowanie i koleżeństwo:) Pozdrawiam Piotra, Pawła, Tymka i Łukasza, z którymi miałam przyjemność współpracować:)
    LM

14.11.2021 11:27

Trzy dni temu były pracownik, który pracował niespełna rok napisał, ze był poniżany przez przełożoną, jego kompetencje były podważane i ogólnie pracował w ciężkiej atmosferze. Wystawił bardzo negatywną opinię o firmie właśnie z tych powodów. Czy kadry o tym wiedziały jak był traktowany? Jeśli tak, czy cos z tym zrobiły?? Pracownik ten juz nie pracuje a jego gnebiąca przełożona pracuje? Gnębi innych pracowników? Przecież Hasco-Lek to wielka, szanująca sie firma, nie rozumiem jak może być tolerowany (usunięte przez administratora)

14.11.2021 18:19

Jak poniżał innych to w opini przełożonych zasługuje na awans, taka firma takie zasady. Uwirz wiem o co kaman, pracowałem z takimi jak ten o którym piszesz, (usunięte przez administratora) jest w hasco w cenie.
    ciekawe

15.11.2021 20:01

Ktoś już próbował nagrywać takie akcje szalejących kierowników? (usunięte przez administratora)

11.08.2021 10:13

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w PPF Hasco-Lek S.A.?
    była pracownica

01.10.2021 12:10

To idź i przekonaj prezesostwo do tego pomysłu. Myślisz, że w Hasco można sobie taką inicjatywę od ręki zrealizować? Mowy nie ma. Wszystko podlega chorobliwej kontroli i opiera się na widzimisie zarządu.
    Irena

26.10.2021 18:05

Witam.HR czytają forum, ale nie reagują na negatywne opinie..W innych firmach robią ankiety anonimowe dla tworzenia swojego wizerunku, na bieżąco wyłapują negatywne opinie. Uczestniczą w forum, informują, wyjaśniają, pomagają w konfliktach ..Pozdrawiam .
    Ewa Mielczarek

02.10.2021 22:09

Kierownik Fundacji Hasco lek (usunięte przez administratora)Zatrudnił mnie jako specjalistę od spraw komunikacji. Nie otrzymałam dwóch obiecanych rat, po opublikowaniu opinii adwokat podający się za prawnika Hasco napisał mi maila grożąc konsekwencjami i mówiąc że ani ja ani (usunięte przez administratora) Który pracował tam kilka lat nigdy nie byliśmy zatrudnieni. Pokazalam mu dowody, miał się odezwać, od tygodni cisza. Żenada

Zostaw merytoryczną opinię o PPF Hasco-Lek S.A.