PPF Hasco-Lek S.A.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 392 ocen.

Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPF Hasco-Lek S.A.

DOK

Co do pracy na magazynie i w Procefarze to faktycznie chłopaki odwalają kawał dobrej roboty. Nie tylko tam ale i „nad” nimi ( DOK) ludzie traktowani są przedmiotowo, ważne żeby przerobić zamówień jak najwiecej bo jak nie to prezes się mocno zirytuje. Każde L4 jest mocno komentowane przez kierownika działu obsługi klienta, dziewczyny są poniekąd straszone Buką, premia - tylko w żartach między nami, nie polecam ....

bea

Być może właśnie za sprawą "internetu" lub innego powodu coś jednak zaczęło się zmieniać na lepsze - Hasco wreszcie buduje parking dla pracowników. Jeżeli na tę "jaskółkę" pracownicy czekali 18 lat, to pozostaje mi i wszystkim pracownikom PPF HASCO-LEK wraz z pozostałymi spółkami życzyć duuuużo cierpliwości.

xing
@bea 14.04.2017 12:33

To prawda, umowa o pracę + wypłacane na czas wynagrodzenie to nie jest coś niezwykłego, tylko zakichany obowiązek pracodawcy. W dobie kapitalizmu i galopującej konkurencji firma musi wyróżniać się czymś na tle pozostałych. Ta wyróżnia się.. tym, że za niedługo znajdzie się na szarym końcu wszystkiego. Ale czego chcieć od człowieka, któremu kasa przysłoniła widoki. Kasa nie idzie w parze z klasą. Tam ciągle nie chce się pamiętać, że rękami innych ludzi wypracowuje się ten swój zacny majątek. Nie ma tam także pomysłu na optymalizację, uproszczenie - bo po co? Wszystko jest pomyślane tak, aby nadzór nad każdym był jak najszerszy, a dlaczego - bo każdy w Hasco jest uważany za złodzieja i oszusta. I to jest smutne, bo jak ktoś ma taki obraz drugiego człowieka w głowie, to choćbyś się skichał - nie przeskoczysz. Najzabawniejsze jest to, że takie określenia lubi się przypisywać szaremu człowiekowi, który nic tam nie może... za to nikt nie spojrzy na najbliżej usytuowaną "koronowanej głowy" burżuazję. I to ciągłe przekonanie, że się da każdego kimś innym zastąpić..Czy widzicie pod bramą tej "kluczowej w Europie środkowej firmy" tłumy? Chyba sama ilość ofert pracy świadczy o tym, jaka jest tam rotacja. A za ten sławetny parking, co to niby się buduje nieopodal, zapewne będą pobierane opłaty.

BYŁY PRACOWNIK
@xing 17.04.2017 17:59

PARKING ZWANY CHASZCZOLEKIEM:)

Tadek

Naukowcy po raz kolejny alarmują: stres pracowniczy jest zabójczy, a praca zmianowa powoduje uszkodzenia pamięci i zdolności umysłowych ludzi. Ponoć może nawet powodować raka. Praca w nieregularnych godzinach może być przyczyną długotrwałego uszkodzenia pamięci i zdolności umysłowych ludzi. Praca na zmiany jak „jet lag” Najkrócej mówiąc, chodzi o to, że brak stałych godzin pracy burzy harmonię naszego organizmu w sposób, który naukowcy porównują do zespołu nagłej zmiany strefy czasowej, czyli popularnego „jet lagu”. Wielokrotne podróże między poszczególnymi strefami czasowymi powodują nadmierną produkcję hormonów stresu. A to z kolei – według naukowców – ma zwiększać ryzyko wystąpienia zawału czy zachorowania na raka. Tak samo mają wyglądać skutki nieregularnych godzin pracy.

Bystry
@Tadek 11.02.2018 10:17

No to masz dodatek ustawowy 2,52 zł za każdą godzinę w nocy i tyle jest warte zdrowie i życie robola. Hahaha. Komuna niedobra była? Walczyłeś o wolność? No to ją teraz masz!

nie-naukowiec
@Tadek 11.02.2018 10:17

To znowu amerykańscy naukowcy? Tak samo niekorzystnie wpływa na ludzi objadanie się i brak ruchu, a ile osób przestrzega tych zasad dla własnego dobra i zdrowia?

Tadek

Według Citi dostępne dane potwierdzają, że polska gospodarka weszła w fazę ekonomicznego bumu. - Rozgrzana gospodarka będzie pomagała pompować nasze wynagrodzenia. Od miesięcy piszemy, że brak wykwalifikowanych pracowników doskwiera już większości gałęzi polskiego biznesu (wg danych GUS-u to już ponad 30 proc. przedsiębiorstw, wg danych Work Service ponad 50 proc.). Doskwiera tak bardzo, że niektóre firmy alarmują, iż uniemożliwia im to dalszy rozwój (to na razie same deklaracje, ale po wciąż pełzających inwestycjach, możemy domniemywać, że coś jest na rzeczy). Choć pojawiają się głosy, że ten temat jest stanowczo przesadzony (np. ekonomisty Ignacego Morawskiego, który mówił Business Insider Polska: "Szefowie firm powinni po prostu przestawić swoje myślenie, że to teraz oni muszą zabiegać o ludzi do pracy"), to narastająca presja płacowa jest faktem oraz nie wynika ona tylko i wyłącznie z polityki wielkich korporacji (które notabene odpowiadają za lwią część podwyżek w sektorze przedsiębiorstw). Podwyżki pojawiają się również w małych firmach.

Starydobrykomuch
@Tadek 13.12.2017 04:59

Chłopie nie bądź naiwny. W przeszło 200 letniej historii kapitalizmu na świecie jeszcze nie było czegoś takiego, żeby kapitalista nie mógł znaleźć rąk do pracy. Zobacz sobie na stronę pracuj.pl i zaaplikuj na jakiekolwiek stanowisko - na każde jest powyżej 100 chętnych. Jak coś będziesz kręcił nosem, że za mało płacą to prezio ściągnie jakiegoś chopa roztropa z podkarpackiego co za 1500 zł plus bonusik będzie szczęśliwy. Jeżeli ten z podkarpackiego zacznie kręcić nosem to wtedy prezio sięgnie po Ukraińca. Jeżeli Ukraińcowi coś się nie będzie podobać to będzie grono chętnych Pakistańców, Hindusów, Bangoli i innych.

ziom
@Starydobrykomuch 08.01.2018 21:42

jeszcze nie widziałam Pakistańczyka pracującego u nas na produkcji...

ziom

nie dają odpowiedzi zwrotnych po rekrutacji. słabe, jak na tak dużą firmę...i nie było to stanowisko na produkcję...

Nowy

Hej! Byłem na rozmowie na Żmigrodzkiej jeszcze w styczniu. Dzisiaj zadzwonili proponując mi 2,8k brutto co jak na mój gust to cholernie niska stawka jak na wymagania. W ogóle jak na produkcję, w końcu to nie opakowania plastikowe, za których robienie zaproponowano mi 300zł brutto więcej... No i niby jest ta premia 20% ale zaznaczono mi to, wręcz wytłuszczono, że tego nie mam na umowie. Że praktycznie zawsze się ją daje ale to taki "wewnętrzny bonus". No i nie muszę chyba mówić, że to już brzmi dziadowsko. Rozpocząłem pracę w innej branży za trochę większe pieniądze ale w 4-ro brygadówce co absolutnie mi nie pasuje i się zastanawiam. Co poradzicie?

stary pracownik
@Nowy 01.02.2018 19:39

pracuje ponad 6 lat na magazynie i nikomu nie polecam tego syfu!! to mój ostatni rok tutaj na pewno! z roku na rok jest coraz gorzej a wszystko przez chorego prezesa BUKĘ !! kierownicy zmieniają się średnio co pół roku bo nie wytrzymuja presji i obelg od tego prezeska ...od 15 lat nie ma żadnych podwyżek ...nie zarobicie więcej jak 2350!!!! a na rozmowach obiecują złote góry!! prosty przykład ...zwalniaja się ludzie którzy pracowali od 15 lat a nowi którzy przychodzą średnio wytrzymują tylko okres próbny i uciekają z tego dziadostwa... nie dość że stawka lipna to jeszcze potrafią zabierać premie ...za l4 od razu masz po premi!!! (usunięte przez administratora) i jeszcze raz (usunięte przez administratora) który stworzył prezesio BUKA!!!

cavani
@stary pracownik 02.02.2018 10:21

dokładnie kolega wyżej ma rację , ja zwolniłem się 2 lata temu a za mną jeszcze 3 osoby podziękowały ...a z tego co wiem jest coraz gorzej ...i ten prezes ...faktycznie totalne dno i ubectwo ...bluzga wydziera się wyklina po prostu gość jest totalnym zerem i nie wiem jakim cudem jeszcze tam urzeduje.. dziękii magazynowi ma potworne zyski ,konto firmy cały czas idzię w górę a pracownicy sa marionetkami którzy maja zasuwać za grosze a wykonują kawał dobrej roboty! rysuje się czarna przyszłość tej firmy

Teodor

Dla mnie Hasco to (usunięte przez administratora).Ludzie marnie zarabiaja,mnostwo obowiazkow.w ostatnim roku z magazynu zwolnila sie cala stata zaloga a nowi to ludzie chyba bez wizji na dalsze zycie. Nie polecam.????

Lolek

Pracuję w firmie już długo i podchodzę do swoich obowiązków bardzo poważnie. Nie narzekam i polecam innym

mi
@Lolek 11.01.2018 10:07

Ooo! Kol. Lolek to chyba sam Pan prezes, bo choć tylko węgiel jest stażem starszy ode mnie w tej firmie - no może i jeszcze parę osób - to jakoś zadowolonych ludzi z pracy w tej firmie nie widziałam.

Hascowianin
@mi 12.01.2018 00:04

To dlaczego tak długo tam pracujesz?? Nie męcz się... A tak na marginesie to osoby pracujące najdłużej na produkcji są największymi cwaniakami i nierobami w firmie niezależnie od stanowiska. Domagacie się tylko kasy, a sami z siebie nic nie dajecie. Nawet "wiedzą" się nie dzielicie z nowymi pracownikami tylko gadacie: "mnie nikt tego nie uczył'.

Ania_23

A czy w Hasco są jakieś dodatki????

123
@Ania_23 07.01.2018 09:49

Gratis dostaniesz kompletny brak zaufania, stałą kontrolę, terror super niewykwalifikowanej kadry pseudokierowniczej.

deded

I Ziopek wyleciał....:) Dobrze ze ktos zauwazyl totalny brak kompetencji Powodzenia w poszukiwaniacgh pracy

Andrzej

Witam :) Miałem rozmowę w Hasco Lek i zaproponowali mi ok 2400 na rękę. Czy jest to możliwe ?;)

Lepsiej
@Osiołek 21.11.2017 12:06

W Biedronowych plusach jest jeszcze noszenie ciężarów, użeranie się z klientami, praca po godzinach, marznięcie w hali, praca w soboty i niedziele, byłęm, robiłem, dzięki.

sdcdcdece
@Andrzej 18.11.2017 10:23

I Ziopek wyleciał....:) Dobrze ze ktos zauwazyl totalny brak kompetencji

Tuwim_A_Tuniwim

Dodam swoje parę groszy. Nie będzie mocne, by ominąć sprawy prawnicze. Oznajmiam, że jest to historia HIPOTETYCZNA. Nie oskarżam firmę o cokolwiek, nie udostępniam informacji poufnych. Jak najbardziej prawo do opinii mam. Przedstawiam Wam historię IKS-DE w HL. Wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń rzeczywistych jest w tej historii niezamierzone i przypadkowe! ====== HL to jest plantacja białych murzynów (hipotetycznie xD). ==== 1. Pierwszy dzień białego murzyna skończył się inną stawką w umowie, niżli potwierdzoną telefonicznie przez menago. Któżby tam podawał na pierwszej rozmowie stawkę, no chyba nie Arcymistrz z samego Wrocka? Wymuszalibyście na Nim taki bezpardonowy zabieg czy słowną deklarację? Wstydu nie macie?! Ktoś bliżej nieokreślony* przyznaje się mimochodem do winy, pada słynne "no dobra, mogłem się pomylić” i chowa głowę w piach, bo jako dziecko został przez matkę naszprycowany estrogenami, także pozostaje ciągle niewiadome jakiej jest płci. Żadne przepraszam, pocałujcie mnie z języczkiem, połaskoczcie. Pozostało tylko straszenie przez Arcymistrza z Wrocka i publiczne strofowanie, jak w przedszkolu, bo chyba jesteście szaleni, jeśli uważacie tę firemkę za poważną (hipotetycznie xD). W prywatnej rozmowie sam Arcymistrz nie wyraża ubolewania. Pada słynne zdanie, że jest PRZEDSTAWICIELEM samego diabła i dla niego pracuje, a Ty robolu, znaczysz mniej niżli nic. Biały murzyn jednak drąży temat dalej, bo nie daje mu to spokoju, po czym sam Arcymistrz zwierza się, jak na kozetce u psycholicho, że on także posiadał ów podobny zapis (zmniejszający szekle) w swoim cyrografie. Padają znowu niczego-i-nic-nie-warte deklaracje, że w przyszłości "coś-tam", "jakoś" będzie. Zastanawiające wydaję się, że sam Arcymistrz zjawia się w kołchozie w ŁDZ dosyć często, zapewne, by wyrobić normę na łódzkiej linii (część wspomnianego cyrografu). === 2. Umowa to jakiś tam papier, z jakąś tam kwotą (wiadomo jaką - NAJNIŻSZĄ), z informacją, że jak chcecie wiedzieć coś więcej, to wszelkie dane zawarte są w dodatkowych, niezałączonych dokumentach typu regulamin pracy, regulamin kołchozu im. Sorosa (pozdro dla hahaha-eru!), porozumienia w sprawie premii i dlaczego Ci jej nie zapłacimy! I to są wyku***ście ważne doksy do poczytania i wykucia na blachę. Tam znajdują się RODZYNKI. Uważam, że jest to wysokiej jakości zabieg manipulacyjny jakiego nie powstydzi się sam Joseph Goebbels – ciągle honorowy obywatel Wrocka. Jak nie przeczytasz to będziesz w czarnej d*pie, jak przeczytasz, to chociaż będziesz wiedział, jak czarnej. === 3. Ponieważ ktoś wykoncypował sobie fakt, że zatrudni w mur.zynowie osoby wykształcone i wykwalifikowane, to w ramach ich eksploatacji (w chwilowym zastoju smyrania batem) kieras będzie mógł zlecić takiemu delikwentowi dodatkowy, płatny "nic-nieznaczącym-uznaniem" biznes. I u podstaw tego diabelskiego planu leży regulamin pracy. Te niczemu winne zapytania o visual basic (xD), o photoshop (xD), o poziom excela (xD), o samo programowanie (iks-ku&wa-de) mają za zadanie przesiać tych najbardziej kumatych, zwinnych, by za minimalną mogli wyrabiać plan i wpisać to sobie do „cv”. „Byłem magazynierem-programistą” xD === 4. Braki – brakuje wszystkiego. Począwszy od sztućców, płatnego automatu do kawy, skończywszy na trzeźwości i elastyczności tęgich głów. Przerażający brak podstawowych przedmiotów związanych z pracą (szafki, karty wstępu, nożyczek, nożyków, wózków). Podstawowy błąd w stosunku do pracowników (tanie chwyty manipulacyjne, kłamstwo, spychologia, ostracyzm). Wazeliniarstwo, kumoterstwo. Nieodpowiednie osoby na stanowiskach, w szczególności niekompetentne! (przychodzi ktoś i pyta jak się drukuje doks - serio?!) === Konklużyn: Co jak co, praca idealna dla ludzi o mocnych nerwach, z tendencją do sad.o-mas.o, z przewagą BD:SM – jako ten beta niewolnik. By owca była cała i wilk syty… Jeśli jesteś „ładna”, ale niekumata, bez tendencji do BD.SM w pracy i wydziwiania, to Arcymistrz zatrudni Cię bez mrugnięcia oczkiem na takim stanowisku, z jakimiś tam możliwościami. Nie martw się, NIE MUSISZ umić, przecież tam większość wysoko-szczeblowych nic nie umie… Wystarczy być otwartym na nowe możliwości i odpowiednio elastycznym. Prawda, Arcymistrzu? === FIN IKS DE (XD) ===

Andzela
@Tuwim_A_Tuniwim 15.11.2017 17:24

Czy Arcymistrz to B.......?????

anonymous

Praca w dziale telemarketingu. Stanowisko: opiekun klienta. Jakieś opinie? Od czego uwarunkowana jest premia?

Staruszek

Witam, osobiście w zakładzie w Siechnicach przepracowalem ponad 5 lat. Z roku na rok i z miesiąca na miesiąc firma podupada. Nowozatrudnieni spotykają sie z umowami na zastępstwo gdzie Po ciężkiej pracy za marne grosze są zwalniam bo ktoś tam wrócił z l4 i już nie da potrzebni. Kierownictwo nie ma normalnego stosunku do pracowników, brak powagi oraz szacunku do pracowników. Praca za marne grosze, ucinanie olbrzymich kwot z premii za l4 itd. Paski z wypłaty wydawane nawet Po pół roku. Raz jako operator zarobisz 2800 zł a raz 2200. Nie polecam gorąco tej firmy. Za parę lat Hasco będzie historią.

Nol
@Staruszek 13.11.2017 13:09

Taki chyba jest cel umowy na zastępstwo, żeby zastąpić stałego pracownika, który z różnych przyczyn nie może przez jakiś czas pracować. I to chyba dobrze, że pracownik wie, że jak wróci, to praca będzie na niego czekać? Czy to też niedobrze, że taki pracownik na L4 może się czuć bezpiecznie?

2500 netto

Mi powiedzieli ze 2500 netto mozna zarobic na magazynie.? Prawda ?

magneto
@2500 netto 12.10.2017 12:53

Ja pracuję na produkcji i o 3000 na rekę mogę zapomnieć po 5 latach pracy brakuje mi kilku stówek to jest wyzysk na wejściu dostajesz najniższą krajową a potem cię czarują że jak się sprawdzisz to dostaniesz mega pieniądze a to nie prawda . Bieda , wstyd i (usunięte przez administratora)

manq91

Witam, pracował ktoś lub był na rozmowie o prace jako przedstawiciel medyczny w hasco - lek? Jak się tam pracuje? Jak może wyglądać 1 oraz 2 etap rekrutacji?

operator

Zauważyłem, że jest ogłoszenie dla operatora. Ile na dzień dobry, na rękę można zarobić?

Ja wiem
@Dział HR PPF Hasco-Lek S.A. 27.10.2017 10:50

Niewarto, stawka za pierwszym razem powinna być podana bo później tylko rozczarowanie i człowiek wychodzi na głupka że tak dał zmanipulować. Szkoda czasu na jazdę tam i kasy na benzynę, bilet itp. Bo stawki są niskie bardzo w hasco.

kfe,df
@Dział HR PPF Hasco-Lek S.A. 27.10.2017 10:50

Oni wyzyskuja ludzi. oferuja nedzne wynagrodzenia. godnie zarabiaja rodzina przyjaciele i ludzie z ukladami na szczytach

Jarosław

Zacząłem w firmie pracę i jak na razie jestem bardzo zadowolony.

Kopeć
@Jarosław 19.10.2017 11:09

A wyciągniesz chociaż ze 3200 na rękę? I na jakim stanowisku? To może i ja się zdecyduję

Kopeć
@Jarosław 19.10.2017 11:09

A wyciągniesz chociaż ze 3200 na rękę? I na jakim stanowisku? To może i ja się zdecyduję

Corso

Witam,jestem umowiony na rozmowę do Hasco Lek na rozmowę -stanowisko: magazynier ...czy ktos mógłby napisac jakie zarobki da tam w firmie? ??? Dziekuje.

Hi
@Corso 12.10.2017 15:17

Możesz Ty napisać co Ci zaproponowali ;) mnie osobiście stawka zniechęciła...

corso
@Hi 13.10.2017 05:09

Jaką stawkę zaproponowali ? Ja jeszcze na rozmowie nie byłem a o stawce przez telefon nie chcieli mówić..

Corso

Witam,jestem umowiony na rozmowę do Hasco Lek na rozmowę -stanowisko: magazynier ...czy ktos mógłby napisac jakie zarobki da tam w firmie? ??? Dziekuje.

NoFun

A ja sie dziwie ze pracuje z deb@&£×₩!mi! Do rboty! Czytanie ze zrozumieniem ma przyszłość! Załozeń, maili, własnej umowy o prace! Gowork to nie pudelek!

Misia

Dla mnie to najlepsza firma i nie dam powiedzieć nic złego!!!!

mi

No proszę? Uderz w stół a "nożyce się odezwą". Zabolała prawda? Czyżby kolejny troll? Ponowię znów pytanie - w którym miejscu i których postach znajdują się cytowane "idiotyzmy"? Kilka znalazłoby się pisanych przez trolli ale w żadnym poprawnie merytorycznie. W Twojej widzę jedynie przerost formy nad treścią. Moje wypowiedzi nie opierają się na banałach i ogólnikach, których używasz Ty i wielu tu wypisujących swoje wypociny. W żadnym z moich postów nie narzekam na "swoją niedolę" - to, że wytykam "błędy" pracodawcy nie oznacza, że dotyczą tylko mojej osoby - nigdzie tego nie zaznaczyłam. O swoje potrafię walczyć ale nie oznacza to, że nie widzę co się dzieje w firmie i że obojętna jest mi dola innych. Jeżeli zarzucasz mi i innym, że nie potrafimy rozmawiać z pracodawcą, przełożonymi w HASCO to oznacza tylko, że nie wiesz , nie chcesz wiedzieć jak jest w HASCO lub piszesz pod dyktando kogoś z "góry" w HASCO. Ja tu swoje problemy rozwiązuję? Jakie - konkretnie!? Moje opinie i wielu innych mają pomóc innym pytającym i zaglądającym tutaj w podjęciu trudnych decyzji, bo tego wszystkiego na rozmowach rekrutacyjnych się nie dowiedzą. Jeżeli coś Ci z tego nie pasuje - nie czytaj i nie obrażaj innych, że nie potrafią tak dobrze dbać o swoje interesy. Wiadomości tu zawarte są dla ludzi, którzy ich potrzebują a nie dla wyśmiewców.

mi
@Bomi 06.10.2017 11:27

I znów ktoś ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem????. Znów troll czy mam już jakąś obsesję. Drogi Bomi - przypomnij mi, bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć kiedy i w którym poście napisałam że w Hasco jest mi źle, albo że mam jakiś powód do narzekań? Jedyne co sobie przypominam, to wspomniałam o "chorobach" firmy, które to mam nadzieję, da się w miarę szybko wyleczyć, choć ostatnia bolączką dała się wyleczyć dopiero po 18- tu latach. Info dla kolejnych trolli - nie piszę że mi jest źle w firmie Hasco, tylko wytykam ich błędy, zaniedbania i na co muszą zwracać uwagę przyszli/niedoszli pracownicy. Ja sobie daję radę!

Biurowy
@mi 07.10.2017 21:18

Szkoda Twojego czasu tej mentalności średniowiecznej nie zmienisz ... Bo oni swoje Ty swoje oni i tak będą mieli pewność że ludzie są zadowoleni z pracy w tej prestiżowej firmie z wykupionymi nagrodami. I choć będziesz się starać nic nie zmienisz bo tak już musi być. Ja radzę zmienić pracę na lepiej płatną i szanująca pracowników. A oni nich żyją w swojej Za je Bi StoścI. Umowa o pracę i parę benefitów które ma każda firma nie zachęca ludzi do pracy. Powodzenia w szukaniu nowych zawodów

Ph

A co powiesz o zmianianach od tego miesiąca ?

serio

My tam w pokoju otwarcie mówimy, co nas boli, więc się na wołorkach nie musimy wyżalać :-P

Misia

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma prawda, tak można podsumować!

SARA

Najgorsza firma na rynku farmaceutycznym - człowiek sie nie liczy i jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Psin-co

Ja bym mógł napisać książkę o każdym miejscu, w którym pracowałem, tylko nikomu nie chciałoby się tego czytać? Koleżanka się zwolniła rok temu i poszła do konkurencji, najpierw fajnie, fajnie, a po roku... też mają swoje za uszami, inne, ale też różowo nie jest...

Karolina

Polecam przeczytać wywiad z Kierownik Działu HR PPF Hasco-Lek S.A. Eweliną Drabko, który znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,175400,wywiad-ewelina-drabko Czy ktoś podzieli się swoją opinią o pracy w PPF Hasco-Lek S.A.? Czy polecacie to miejsce pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

quki

A grzyby na Mazurach som? Bo jak nie ma co robić, to może na grzyby? A dopiero potem do doktorów..

były

A gdzie maja wylewać swoje żale. Każdy przyzwyczaja się do miejsca pracy i zazwyczaj przy dobrych warunkach pracy nie zmienia jej. Socjal, parking, brak możliwości porozumienia z przełożonym - te błahe z pozoru problemu kumulują się w pracownikach i przekładają się na efektywność pracy a w dalszym etapie do zmiany pracodawcy. Byłem pracownikiem kilka lat i mógłbym książkę napisać o Hasco ale każda opinia to zawsze opinia trzeba się przekonać na własnej skórze. Ogólnie im wyższe stanowisko tym większe - jak to ładnie nazwać? Chams..... Stanowiska z nadania, socjal - brak możliwości decyzji pracowników na co wydać ich pieniądze! Dźwirzyno - PRL, impreza integracyjna realizowana przez catering z hotelu - pieniążki zostają w firmie; paczki a jak u kolegi Tarczyńskiego - ech dużo by pisać. Najgorsze były opowieści pracowników którzy pracowali od początku gdy prezes był na początku rozwoju firmy - przychodził witał się ponoć nawet jakieś drobne sumy pożyczał - a teraz nie poznaje (lub nie chce) ludzi.

hiszpanka

Są plusy pracy w Hasco - umowa o pracę, stabilna sytuacja, wychodzisz z pracy i nie zabierasz roboty do domu, miła atmosfera, jednak jest również pewna bolesna prawda - wszystko robione jest po najniższej linii oporu, żeby tylko ludzie nie mogli się przyczepić, że tego nie ma. Parking jest, ale zrobiony na odwal, tak że nie wiem, czy wytrzyma pierwszą zimę. Ubezpieczenie zdrowotne i na życie jest, ale tak niekorzystne warunki, że tylko desperaci je wykupują. Paczki na święta - pomimo, iż wiele razy było sygnalizowane, że pracownicy woleliby bony, przecież Pan Prezes musi zabrać od Tarczyńskiego mięso z 1 miesięcznym terminem ważności i opchnąć go pracownikom. Mamy aspiracje, żeby być najlepszą firmą farmaceutyczną na rynku, ale każdy w środku widzi, że nią nie jesteśmy i daleko nam do tego, dlatego nie mydlcie nam oczu! Od 2 lat nic, tylko dokładanie obowiązków i zero profitu z tego...

bella
@mi 18.09.2017 21:34

Tak, ty właśnie chcesz rozwiązywac problemy. Tutaj, nie na strusia, pisząc anonimowo posty, zagniatając do zwymiotowania swoje żale. Własnie widac, jak bardzo chcesz rozwiązać swoje problemy. Bardzo konstruktywnie, gratuluję. Jak wiesz, czego Ci w życiu potrzeba to sobie to zapewnij. Od mielenia jęzorem jeszcze nigdy nikomu nic nie przybyło. Ja uważam, że choćby złote góry dano, to i tak ludzie nigdy nie będą zadowoleni i absolutnie zawsze się przypierniczą do wszystkiego.

mi
@bella 04.10.2017 10:38

Mój post wyżej dotyczył oczywiście tej wypowiedzi.

mi

Wszystko jest tu już napisane a jeżeli czegoś nie rozumiesz, sorry, nikt za Ciebie nie podejmie decyzji. Pierwszą umowę zazwyczaj na czas określony a potem o ile Ci się spodoba to już zwykle na czas nieokreślony. Reszta wyżej jest już opisana. A te "sporo dobrego" to gdzie wróble ćwierkały?

hnkk
@vhvhvh 12.09.2017 20:52

Jesli chodzi o mazowsze to najlepsi sami odeszli do konkurencji na lepszych warunkach a pozostalych pozwalniali bo do niczego sie nie nadawali.... KR Warszawskiego ze wsi pod Rzeszowem usuneli takze bo z takim zespolem mieli realizacje grubo ponizej wszysdtkich. Aktualnie zespoly soie rozpadaja, zmiany w liniach i promowasnych prodiktach. KRów degraduja do pozycji repa -smiech na sali. Ze specjalistyki tez uciekaja.... A icvh Nowy dyrektor chyba tez zaraz bedzxiedo odstrzelenia.

rep

Ci co zostali to porazka.

mi

Wszystko jest tu już napisane a jeżeli czegoś nie rozumiesz, sorry, nikt za Ciebie nie podejmie decyzji. Pierwszą umowę zazwyczaj na czas określony a potem o ile Ci się spodoba to już zwykle na czas nieokreślony. Reszta wyżej jest już opisana. A te "sporo dobrego" to gdzie wróble ćwierkały?

Misia

Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji w temacie ewentualnej pracy w firmie? Słyszałam wcześniej sporo dobrego ale zawsze lepiej popytać dodatkowo. Na jaka umowę może liczyć kandydat? Może jeszcze coś dodacie żebym się nie zbłaźnił na rozmowie.

Moral

Miałem iść na rozmowę... Ale po opiniach sobie daruję tę " wysoko " sięgającą firmę...

Biały

Moja rozmowa też wyglądała podobnie a pieniądze zaproponowali śmieszne jak twarz pani rekrutujacej

ghjj

Oooo tak

Biały

Ta firma jest nudna... Nic nowego ten sam szit z każdą opinią nic nowego ... Niskie stawki , kijowe kadry nuuuda

Marysia

Czy jesteście przekonani, że nie można o firmie napisać cos dobrego? Bardzo emocjonalnie mówicie o tym co się dzieje w firmie. To bardzo trudna sytuacja i pewnie trudno jest cokolwiek załatwić z dyrekcją.

Corti

Pada u Was ?

Ellla
@Corti 01.09.2017 07:20

U nas nie pada. U nas zawsze świeci słońce! I mamy 300 lat doświadczenia zawodowego, dzięki temu nie płaczemy.

Karolina

@Britney możesz dokładniej opisać tą sytuację, dlaczego uważasz, że nie szanują ludzi? Czy rozmawiałaś może o tym z pracodawcą? Warto zgłosić gdzieś taki problem lub pogadać i go rozwiązać. Czy nie ma żadnych dodatkowych premii? A może warto też porozmawiać o podwyżce.

mi
@Karolina 28.08.2017 16:44

@Karolina - chyba nie jesteś z Hasco więc nie znajdziesz tu wspólnego języka do Twoich uwag. Co do poszanowania pracownika przez pracodawcę to rozmowa może się tylko skończyć "za bramą" - przykład: po jednej z kradzieży (a jakże, zdarzają się wszędzie) jednym z epitetów do ogółu zebranych pracowników padło określenie "wy chamy" i wiele innych ciekawych. Zrozumiałabym kierowanie takich epitetów pod adresem złodzieja ale do wszystkich i do tego nie winnych? I jeszcze zbiorowa odpowiedzialność finansowa. Premie - teoretyczne, podwyżki - bardzo rzadko, niewielkie i raczej na otarcie łez "a jak się nie podoba to za bramą czekają tłumy" - ha ha ha nawet z wielką lupą nie znajdzie się ani jeden naiwny. Tyle na temat rozmów z pracodawcą i nie wciskać mi tu farmazonów czysto teoretycznych. Przyjdź, popracuj np. na produkcji - nie jako przy... pani dyrektor / pana dyrektora / prezesa - ale zwykły szary pracownik, Twoje nawet 100-letnie doświadczenie zawodowe (bez którego i tak by Cię nie przyjęli) nie pozwoli Ci na zarobek na poziomie średniej krajowej w danej grupie zawodowej.

Britney

Hasco lek to pełen profesjonalizm w tym co robią. Wiedzą jak skutecznie nie dać ludziom zarobić, jak wyczerpać z nich nadzieję na lepsze pieniądze. Falę krytyki po prostu zlać zamiast szanować ludzi wtedy dostali by to samo co dają. Szukają malolkow co będą się cieszyć z wolnych weekendow ale zapominają że nikogo nie cieszy wypłata na koncie 1600zl . Bo na warunki Wrocławia to nawet na mieszkanie nie starczy. Wyszkolili tak swoje ślepe i głuche pieski w HR żeby broniły swojej budy. Za trochę większa miskę jedzenia. Żałosne ! Firmy nie polecam

Dobra rada

Składasz wypowiedzenie i w ostatnim miesiącu szukasz pracy intensywnie 3 miesiące to odpowiednio dużo czasu. Jak masz doświadczenie długo letnie to z chęcią Cię wezmą... Plus opinia że długo przepracowales w jednej firmie. Stawkę negocjuj z każdym następnym pracodawcą i nie daj się . Powodzenia

haha

Tak Focus 10 letni z przebiegiem 300 tyś. Zarobki 4 w dół? Brutto oczywiście. Ogólnie firma chyba stanęła w miejscu jakieś 10 lat temu. Nie idzie za trendem zarobków w Polsce , flory samochodowej, systemu sprzedaży, . Telefon służbowy Nokia stara na guziki. Tablety zepsute.

Zzzz

Istnieje możliwość wypowiedzenia za porozumieniem stron . Nic na siłę. Nikt nie jest skazany na jakąś tam robotę.

mi
@Zzzz 24.08.2017 16:18

A na którym dziale / oddziale kierownik / dyrektor wyrazi /wyraził zgodę na wypowiedzenie stron? Chętnie się tam przeniosę i po miesiącu "adieu". A jak na razie nie znam przypadku, komu "pozwoliliby" odejść ot tak z dnia na dzień czy choćby po miesiącu (oprócz tych, co się przestraszyli od razu i nie zdążyli przepracować odpowiednio długiego stażu), a chętnych do odejścia robi się kolejka :)

Ela

Nawet jak opis stanowiska i jego nazwa w różnych firmach jest taki sam, to nigdy nie wiadomo do końca jak będzie na miejscu, bo wszystko zależy od przełożonego. I jest też tak, że im firma mniejsza, tym więcej różnych dziwnych rzeczy trzeba robić, w większych to normalnie lepiej wygląda.

Marlena

Nie ,ma takiej miary, żeby zmierzyć "taka samą pracę za takie same pieniądze" Jak człowiek znajdzie się w nowej firmie i zacznie pracować to okazuje się, że jeszcze cos dodatkowego trzeba robić! Mam już trochę doświadczenia zawodowego i wiem co piszę.

Ola

Czy jako fasowaczka dostanę do ręki 2600? Dostałam ofertę pracy z tej firmy. Tyle że za mniej niż ta suma nie chcę pracować. Jak to jest?

mi
@Ola 23.08.2017 18:36

Na rozmowie stawiaj konkretne pytania i warunki i nie daj się zbyć mydleniem oczu - konkretne pytanie -> konkretna odpowiedź, bo tylko dla Ciebie to gorzej. Dasz się wpuścić w malinę to będziesz potem żałowała. Osobiście żałuję swojego wyboru bo nowi pracodawcy nie chcą czekać 3 miesięcy na nowego pracownika.

Roman
@Ola 23.08.2017 18:36

Takie pieniądze mają operatorzy po 10 latach pracy obsługujący wszystkie maszyny na dziale.

Zielony

A czy ktoś może powiedzieć ile zarabia przedstawiciel medyczny, ile wizyt, jakie auto, jak kierownicy i czy są gps-y?

Ciemno zaielony
@Zielony 21.08.2017 13:31

No to po kolei. Zarobki negocjowalne na poziomie ok 4k(lekko w dół) . Kierownicy, no cóż od fajnych, kompetentnych i naprawdę wspierajacych w tematach których masz prawo nie wiedzieć, po leniwych nieudaczników kompletnie nie radzących sobie z zakresem obowiązków i prowadzeniem zespołu, wa-wa. (trzymanych albo na siłę albo po znajomości). Auto z gps, na początek prawdopodobnie Focus. W dużym uproszczeniu:firma sama w sobie ok, reszta kwestia RKS. Mam nadzieję że powyższą opinia okaże się pomocna

Mańka

Każdy jest kowalem własnego losu. Robimy to co potrafimy i nie można mieć pretensji , że inni maja lepiej! Myślę oczywiście o atrakcyjności innej pracy pod względem finansowym.

Mowa o czym innym
@Mańka 20.08.2017 12:09

Tutaj jest jednak mowa o tym, że inne firmy oferują znacznie wyższe wynagrodzenie za taką samą pracę, na takim samym stanowisku ...

Zostaw opinię o PPF Hasco-Lek S.A. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPF Hasco-Lek S.A.