PPF Hasco-Lek S.A.
2 418 6 1

Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

Trzebniczanin

Jak to mówia źle sie dzieje w państwie dunskim czytaj Pcf Procfar. Firma córka hasco leku. Pracowałem tam prawie 2 lata na magayznie. przez ten okres pogorszyło sie diametralnie z miesiąca na miesiąc, z tygodnia na tydzień o dniach nie wspomne. Duze braki personelu, nikt nie chce przyjść za 2700 plus premia. bywali nowi pracownicy którzy już po szkoleniu wstepnym rezygnowali z pracy. Zwolnienia dyacyplinarne pomimo braku personelu. Rotacja na magazynie wieksza niz w kole fortuny. Ciagle podnoszenie norm jakościowych czytaj ilościowych pomimo niepelnych załóg na zmianie, przyznawanie premi dodatkowych poprzez widzimisie kierowniczki hali, ktora zdazyla juz przesiaknac calym tym biurowym dziadostwem, za mojej kadencji 3 krotna zmiana kierownika. O czyms to swiadczy. Dyrektor Bolek po inwentaryzacji zachorowal na 2 miesiące. wyslannicy z pcf pojechali do jego domu odebrać mu wszelkie służbowe rzeczy jak auto, laptop. Sam prezesunio buuuuqwski, notabene dyscyplinarnie zwolniony z poprzedniej firmy za mobbing, nie wiedział ze ludzie tyle mogą chorować. Ogolnie rzecz biorąc ktos kiedys ladnie napisał ze to farmaceutyczna biedronka. Brak poszanowania pracownika oraz wszelkie nietrafione pomysly z góry dobrze nie wróżą na przyszłość firmy. ogólnie jakby doba trwała 48 godzin to moznaby zatrudnic tam Chińczyków lub Wietnamczykow ktorzy za wszelka cenę wyrabiali by normy. Pozdrawiam bywalec pcf

ona111

Ktoś z Was pracował tam na stanowisku Księgowa/Księgowy i mógłby się wypowiedzieć?

Gość BOND

Nie polecam, pani z HR dziwna kobieta, wręcz nie powinna zajmować się rekrutacją ludzi. Widocznie ma jakiś problem ze sobą i boi się , że ktoś ją wygryzie. Tak uważam.

Żałujący aplikujący
@Gość BOND 04.12.2018 17:15

Odniosałam podobne wrażenie. Mnie przesłuchiwało oprócz pani trzech panów - w sumie to jeden mówił, reszta stanowiła ozdobę ciasnego pokoju. Ów pan był arogncki, a jedno z jego pytań brzmiało czy lubię ciepło czy zimno, bo docelowy zespół lubi zimno, więc sprawdza moje "dopasowanie się" do reszty. Żenująca rozmowa...

jutek

Warunki pracy są na poziomie dostatecznym.

HR Hasco- nie kłamcie!

do HR Hasco lek- na tym forum zamieściliście odpowiedź na pytanie od osoby aplikującej do pracy w tej firmie która pisała , że ma wykształcenie oraz spelnia wszystkie wymogi formalne niezbędne do tego aby zaprosić ją chociażby na rozmowę kwalifikacyjną Mimo to zaproszenia nie otrzymała. HR odpowiedział jej w stylu sugerującym, że widocznie się ie nadaje i jest " za cienka" do tej pracy. Nie ładnie HR, nie ładnie. Prawda jest taka, że w tej firmie króluje przede wszystkim NEPOTYZM< KUMOTERSTWO I ZNAJOMOŚCI. Na wolnych etatach obsadzacie znajomych królika, swoje rodzinki , matki, żony i kochanki. Bardzo przy tym pilnujecie, aby nikt zbyt wykształcony i zdolny nie dostał się do firmy i nie robił wam konkurencji. Im kandydat do pracy ma lepsze wyksztacenie i umiejętności, tym ma mniejsze szanse na pracę w Hasco. Ciekawe czy Pan Han wie co kombinuje HR w jego firmie.

Karolina
@HR Hasco- nie kłamcie! 22.09.2018 16:57

No tak niestety po rozmowie kwalifikacyjnej też odniosłam wrażenie że jestem zbyt wykształcona wiek idealny stabilna i że będę zagrożeniem dla już pracujących pracodawca powinien się przyjrzeć HR nie dbają o interes firmy. Pani Rekruterka usilnie i sarkastycznie pytała mnie dlaczego chce pracować ale dlaczego i po co ale nie może Pani gdzie indziej nie rozumiem dlaczego tutaj. W Hasco lek nie zagwarantuje Pani rozwoju. Do tej pory w szoku jestem!

biedna_i_głupia
@Karolina 22.09.2018 18:52

Dokładnie takie samo odniosłam wrażenie, że szukają osób "bezwonnych", bez oczekiwań wobec Pracodawcy, bez większych własnych aspiracji ponad te, które zagwarantują Pracodawcy służalczego, wiernego pracownika na stanowisku które zostanie mu przydzielone przez Pracodawcę_Dobrodzieja ... Szkoda czasu.

Nick
@biedna_i_głupia 23.09.2018 10:09

To jak aplikujesz np. na jakiegoś Specjalistę to dają Ci stanowisko sprzątaczki? W jaki sposób przydzielają stanowiska? Jestem ciekaw, bo nie rozumiem... Ludzie chyba wiecie na co aplikujecie. Teraz obowiązuje ich RODO więc nawet bez wcześniejszej waszej zgody nie mogą zadzwonić w sprawie innej oferty pracy.

liro
@HR Hasco- nie kłamcie! 22.09.2018 16:57

Prace dostalem bez znajomosci- a dzieki doswiadczeniu. Jedyny plus-"marka pracodawcy i na 2 etap nie ytrzeba drałować do wrocka. Natomiast co dzieje sie w srodku-Niektorzy kier spoko, ale i tak tlamszeni przez ambitnych i ich leniwych donosiecieli. z szacunku napisze delikatnie: kolhozik, kumoterstwo, lizusostwo, korpo gierki pracownicze, szalona pani "na górze" i szalony pan ojciec tego aptecznego, ktory nie dostal sie na studia....to co wynegocjujesz to jedno, to co masz oficjalnie na papierze- to juz niestety drugie. Jak ktos twierdzi, że ja klamie i pisze z zawisci-dowody ze sie myle. Podziekowalem i ucirklem do konkurecji P.

nick cnik
@liro 26.11.2018 18:46

potwierdzam komibnatorstwo na umowach- to co wynegocjuesz, dostajesz ale zenada roku jest, ze nie masz tego w umowie, tylko kominuja, przez zrownanie z duzej podstawy premie + proweizje. Nie masz podkladki w razie czego. Oszukiwanie na podatkach na calego.Kazdy o tym wie, kto pracuje w hasco

TVN

Czy ktoś może coś napisać o stanowiskach managerskich w firmie - szukają dyrektora.

Ghryyff
@TVN 20.08.2018 19:53

Pidobno wszyscy uciekaja z tego kolchozu.

liro
@TVN 20.08.2018 19:53

Tak, jeden pan kierownik bardzo klawy byl dyrektorem i bylo tak super ze wrocil z powrotem na posade kierownika.

MEDYCZNY

OStatnio sie tam zatrudniłem to mi huydaya dali co ma 300 tys km przebiegu i wypalone dziury od papierosów w siedzeniach, spadam...

lary flint
@MEDYCZNY 08.09.2018 11:17

SKANDAL!!!

Autek
@lary flint 08.09.2018 11:20

Tak właśnie opiekują się flotą firmy -kolejna osoba od znajomego kobieta ,która nad tym nie panuje ,za każdym razem otrzymuje się auto niezatankowane ,gdy jesteś umówiony na spotkanie i zaczyna się sprzatanie auta po poprzedniku(syfiarzu)papierki,butelki etc... I jedź sobie zatankuj A na spotkanie spóźnisz się na bank ;) nikt nie potrafi odebrać auta ,nikt tego nie pilnuje,chaos ....koleżance auto stanęło gdzie s w polu problem z silnikiem,kto takie samochody wydaje!!! Ale luz przecież to normalka :)

Kasia
@Autek 10.09.2018 17:26

Za to Prezes ma aut pełen hotel, zabytkowe i wszystkie na chodzie :)

liro
@Autek 10.09.2018 17:26

Marudzicie, ciezcie sie medyczni i apteczni, żde nie musicie parkowac w tym blotku jak rezta z biura i prodiukcji;)hahahah. Juz mnie dawno tanm nie ma, moze cos sie zmienilo w tym bajzelku i moze sie myle i jest piekny parking dla szarej masy-oswieccie mnie ?pozdro z krainy pyralginy

Barbara

Troszeczkę zaczyna zmieniać się na plus pod względem finansowym w firmie, dodali premię frekwencyjną. Brakuje dodatku stażowego, po przepracowaniu w firmie 5 lat 5% premii od podstawy i po każdym przepracowanym roku 1 %. Myślę że to by wiele zmieniło.

cichy
@Barbara 14.11.2018 21:04

Taaaak, bardzo duuuuża ta premia, aż 400 brutto. Tylko nie wszystkie działy ją dostają. 1 dzień L4 albo 1 dzień nie planowanego urlopu i "bye bye" premio. Nie wiem czy to rozsądne rozwiązanie - stada zakatarzonych pracowników w firmie farmaceutycznej w obawie o utratę premii :D

Barbara
@cichy 16.11.2018 00:37

L4 na katar...bez przesady.

abc
@cichy 16.11.2018 00:37

Kto taką premie dostaje?? Nic nie wiem o takiej premii.

cichy
@abc 16.11.2018 22:03

Produkcja dostaje taki dodatek frekwencyjny. Oczywiście katar to tylko przenośnia ale zasada pozostaje.

Maryla Lesczynska

Kto pracuje w Hasco ma karierowe fiasko.

anonim

(usunięte przez administratora)

Stan H.

Zabierzcie sie moze do pracy moi drodzy managerowie!

cichy

Cenzura pełną parą galopuje, nawet słowa nie zostawiła.

Krzysztof Lipowski
@Stan H. 09.11.2018 15:00

Tak jest już ruszamy!

anonim

(usunięte przez administratora)

Meg

Cwaniactwo to teraz jest wszędzie ,wyzysk także

Kozak

Firma PPF HASCO oraz Medico Inwestmen, za wszelką cenę pod przewodnictwem Pana K... Pokazują jak grają z firma AWBUD nie podpisując z Nimi odbioru. Oszukują ich i grają z Nimi jak się da i przez to firmy Podwykonawcze nie mogą odzyskać swoich pieniędzy. A wystarczy usiąść do stołu, ale trzeba chcieć.

anonim

(usunięte przez administratora)

ms

Marzy Ci się socjalizm-komunizm i rewolucja październikowa. To juz było. I gospodarka centralnie zarządzana też była. I koszary ruskie w kraju też były. Teraz jest wolność gospodarcza i co nie jest zabronione, jest dozwolone. Bierz się do roboty albo otwórz sobie swoje królestwo (państwowe oczywiście).

Barbara

Rekrutacja jak do Pentagonu propozycja pracy dla kogoś po studiach i z doświadczeniem za 1900 netto??? Szkoda czasu i nerwów Żenujące i poniżające

Peter

A ten gruby RKS z Warszawy (usunięte przez administratora) i manipulant jeszcze pracuje? Nie zwolnili go? W sumie dobrze. Majatek (usunięte przez administratora) będzie mniejszy. Pozdro naiwniaki Wrocławskie. Dajcie się dalej robić w konia iiiiiiiiiiiiiihahahahaha jak to rży konik

Wawa
@Peter 03.10.2018 09:18

Chyba juz nie. Nie widac go w terenie

Śledzik
@Peter 03.10.2018 09:18

Który to ? Który taki niedobry? Ciekaw jestem?

Śledzik

Hahahaha szczegółowy opis ???? nie widziałem takiego typa już jakiś czas wiec pewnie już wyemigrował!

Mika

Tak dziwna polityka, robią rekrutację na obsadzone już stanowiska chodzi o straszenie pracowników zwolnimy Cię patrz ilu chętnych na Twoje miejsce.Chore!!!!

xanaxxx

Dopóki wszystko w firmie zależy od właściciela, dopóki to on podejmuje każdą (nawet drobną) decyzję, dopóki właściciel musi sam intensywnie pracować, bo bez niego nic w tej „firmie” nie będzie załatwione, to tak naprawdę mamy do czynienia z jego własnym obejściem z hektarami a nie firmą z prawdziwego zdarzenia tworzoną dla ludzi przez ludzi. Tym, którzy tak chorobliwie upierają się przy zatrudnieniu w Hasco szczerze się dziwię. Tym, którzy tam tkwią i ciągle narzekają - także. Naprawdę, wbrew pozorom, rynek pracy jest o wiele większy niż Hasco-Lek i jego przyczółki na Żmigrodzkiej. Chce wam się znosić (usunięte przez administratora) brak szacunku, poniżanie i przede wszystkim nieustanną kontrolę - to sobie siedźcie tam, w imię idei: "zły ojciec, ale ojciec - uderzył, bo na pewno kochał, mógł przecież zabić". A dla tych, co naprawdę chcą w życiu pracować w fajnym, mądrym miejscu, gdzie ich praca zwyczajnie po ludzku zostanie doceniona, radzę omijać szerokim łukiem to siedlisko zła i przemocy psychicznej.

Inn
@xanaxxx 24.09.2018 15:43

Dokładnie i w punkt. Zgadzam się w zupełności.

anonim

(usunięte przez administratora)

???

Nie NO, znasz bajkę o Pasikoniku I Mrówce??? To znajdź na (usunięte przez administratora) i się zastanów co mówisz

???

Otwórz firmę i zatrudnij u siebie te biedne mrówki daj mieszkania samochody a na wakacje wszystkich wyślij na Hawaje. Ja będę pierwsza która się u Ciebie zatrudni. No dalej to wolny kraj każdy może otworzyć biznes powtarzam KAŻDY!

???

Ale człowieku załóż swój biznes żeby uszczęśliwić innych ludzi biednych robotników żeby kupować im mieszkania i luksusowe samochody i żeby mogli z dziećmi jeździć na Hawaje a Ty nie bedziesz zarabiać pieniądzy. Pierwsza przyjdę mój drogi do Ciebie do pracy.Pan Han miał dobry pomysł znalazł się w odpowiednim momencie w określonym miejscu,miał mądrych rodziców a żeby zrobić taki majątek nie może być idiotą. I żeby utrzymać tak wielka firmę na rynku zapewniam Cię nie śpi spokojnie. Idź zdobądź pieniądze jeśli trzeba tak jak Pan Han otwieraj Interes zabierzesz wszystkich z hasco lek Pan Han zbanrkutuje ty będziesz Bossem robotnicy będą Cię wielbić jak Pana Boga. DAWAJ NIE CZEKAJ!!! :)

???

Teraz każdy może się uczyć masz internet świat bez granic!!!

Były
@??? 20.09.2018 16:41

Coś w tym jest Stanisław to co wiem to za komuny czymś tam handlował .Perfumy rozlewane w garażu Izaura .

YZ

Teraz tu będą inwestować, ale nie w produkcje!!! www.nasztomaszow.pl/o-tomaszowie/w-tomaszowie-powstanie-nowy-hotel/

Zniesmaczona

ŚMIESZY MNIE TA FIRMA! A tłumaczenie, że nie zadzwoniliście bo coś spowodowało, że nie wybraliście, jest co najmniej nieprofesjonalne. Mam podobne doświadczenie co @Ares. Z tym, ze ja aplikowałam na stanowisko ds. obsługi pacjenta. ogłoszenie miało ponad 30 dni ale na stronie nadal było aktywne.. Dodam, że spełniałam wszystkie "wymagania", a moje doświadczenie zdobyłam i w Lux Med i w Medicover... Moje CV najwyraźniej również poszło w ETER, a moje przekonanie, co do firmy (że zatrudniają po znajomości) - utwierdziły mnie w tym. Reasumując - uważam, że firma jest niekompetentna i zakłamana. Inne przedsiębiorstwa potrafią dać odpowiedź zwrotną - nawet negatywną. Ta, niestety nie. Życzę, aby więcej ludzi się od Was zwalniało, a naprawdę nieoszlifowanych pracowników, którzy po oszlifowaniu mogą dać z siebie 200%, aby przechodzili Wam KOŁO NOSA.

abc
@Zniesmaczona 08.09.2018 12:14

Niestety, brak odpowiedzi, bez względu na to czy jest ona pozytywna czy negatywna, po rozmowie aplikacyjnej, świadczy o niskiej kulturze biznesowej firmy - to bardzo nieprofesjonalne ze strony osób prowadzących zatrudnienie i rozmowy z kandydatami. Zatrudnianie po znajomości to kolejny niefajny kwiatek w ogródku firmowym. A taki piękny wizerunek ma firma. Szkoda.

Aga
@Zniesmaczona 08.09.2018 12:14

Ile zarabiałaś w Medicoverze??? Pytam bo pracuje W Luxmed moje zarobki to 2800 brutto zastanawiam się jakie stawki są tutaj niestety nikt nie chce napisać konkretnej kwoty!

Technik
@Zniesmaczona 08.09.2018 12:14

Nie dostałam się to potroluje. :) Jezus, ludzie trochę godności... Teraz jest rynek pracownika, jeżeli nie Hascoland to są też inne firmy. Pracowałem w Hasco przez pewien okres i było tam pewne powiedzonko- Hasco trampolina do kariery. Stawki są jakie są... MOże nie dzwonili, bo nie było ich stac aby zapłacic odpowiednio i tyle. Chyba taniej im wychodzi zatrudnic kogos bez wiedzy i szkolić.

Ciekawa
@Technik 25.09.2018 09:17

A jakie są te stawki???I czy warto dostać się na trampolinę???Bo już nie wiem czy po tych opiniach aplikować czy też nie i co myśleć tyle tu przeciwnych opinii???

Alfa

No o faktycznie dziwna sprawa obserwuje oferty pracy od 10 miesięcy około co 3 miesiące pojawiają się ogłoszenia na te same stanowiska pracy dziwne!

cichy
@Alfa 19.09.2018 21:30

Dziwne to mało powiedziane, co najmniej podejrzane. Dla czego to ja wiem, ale co nie którzy mają inne zdanie i mają prawo być w niewiedzy.

PZ

Firmie poważnie przydałyby się nowe osoby OPTYMISTYCZNE, Z POZYTYWNĄ ENERGIĄ KOCHAJĄCE ŻYCIE i innych ludzi. Piszecie że marne pieniądze ludzie dajcie konkretne cyfry ile chcecie zarabiać a ile proponują ile się zarabia.Przecież nikt głowy nie straci jak ujawnicie zarobki na forum. A HR może dla sprawiedliwości albo zaprzeczyć albo potwierdzić.Kurcze ludzie skąd w Was tyle złości? Miłego dnia

xdx
@PZ 11.09.2018 09:57

Jawność zarobków? Jeszcze jakiś pracownik zorientuje się, że mało zarabiaja. Na rynku pracy pracuje panuje asymetria informacji - pracodawcy wiedzą dokładnie jakie są stawki na rynku a pracownikowi takie informacje jest bardzo ciężko pozyskać. Polskie "Januszexy" tak mają. Myślą, że utajniając zarobki w magiczny sposób wygrają z konkurencją.

Pz
@xdx 11.09.2018 10:26

Co to jest lub są Januszexy??? Przecież pracownik może ujawnić ile zarabia a nie pracodawca, czy może jest tak też że pracownicy się boją powiedzieć ile mają na rękę bo jeśli ujawnią prawdziwe zarobki to inni zaczną się zgłaszać na ich miejsce? Każdy tylko narzeka ale jakoś firma pełna pracowników Ludzie ujawnijcie zarobki tu wszyscy są anonimowi nie ma się czego bać!!

xdx
@Pz 11.09.2018 11:17

Mogę Ci zagwarantować, że każdy post zawierający zarobki zostanie usunięty w mniej niż 24 h (przynajmniej tutaj). Jak nie wierzysz to sobie przetestuj (nawet nazmyślaj). Jedyna droga to wymiana informacji bezpośrednio z ludzmi z firmy a jak w niej nie pracujesz to co wtedy?

cichy
@Pz 11.09.2018 11:17

Bać się nie ma czego ale jak bardzo irytuje traktowanie postów, bo rzekomo naruszają jakiś punkt regulaminu o czym oczywiście się nie dowiesz tylko zauważysz jego brak. Moich postów zniknęło wiele bo ... prawda boli i "nie podoba się" pracodawcy. Skąd masz info, że firma pełna pracowników? Ja mam zupełnie inne informacje i to nie z plotek, a wakatów w firmie jest b.dużo. "Januszex" to chyba autorowi postu chodziło o januszebiznesu.

s1
@cichy 11.09.2018 12:38

Jeśli nie wiesz że firma "pełna pracowników" i taka informacja jest dla Ciebie zaskoczeniem to chyba rzeczywiście jesteś oderwany od rzeczywistości i nie pracujesz w Hasco-Lek. Firma jest pełna pracowników i wciąż zatrudnia nowych bo się rozwija. Ty też możesz się rozwinąć, ale musisz najpierw ograniczyć czas poświęcany na przesiadywanie na forum gowork i opisywanie żywota bidulka, którego siłą trzymają w firmie.

cichy
@s1 17.09.2018 18:50

Ot wszechwiedzący "S1"- 1. gdyby była pełna, nie miałaby tak ogromnych potrzeb zatrudnieniowych - wakatów - ucieczka pracowników jest galopująca 2. firma nie rozwija się obecnie a przynajmniej żaden dział związany z produkcją farmaceutyczną - nowe produkty nie uważam za rozwój - nie pociąga to za sobą rozbudowy parku maszynowego czy stanu osobowego pracowników produkcji 3. za mój prywatny czas firma mi nie płaci i to moja sprawa w jaki sposób go spędzam a tym bardzie nic Tobie do tego 4. zatrudnij się w Hasco - pisałem tu już nie raz - potem podyskutujemy.

s1
@cichy 17.09.2018 22:45

Czy ty cichy / cicha pracujesz w biurze statystycznym Hasco-Lek, ze takie "pewniaki" sadzisz na forum? "galopująca ucieczka pracowników" - podaj w liczbach i procentach, wtedy pogadamy. Firma sie rozwija i rozbudowuje, wdraża nowe rozwiązania i produkty. Nie wiem gdzie ty pracujesz, ale raczej nie w Hasco-Lek, albo nie masz dostepu do żadnych informacji, a świat obserwujesz zza szybki akwarium. Stąd zgorzkniały ton i obsmarowywanie swojego pracodawcy, a na innego cię nie stać, nie zapominaj o tym.....

cichy
@s1 18.09.2018 17:06

Za to Ty wiesz co i gdzie się dla Hasco buduje, co właściciel (celowo nie podaję danych osobowych) ostatnio zakupił lub zamierza zakupić, w jakim kierunku produkcja się rozwija. Gdybym podał takie konkrety jak i na przykład wielkości wynagrodzeń na co niektórych działach, to nie wiem czy mój post wisiałby na stronie 5 minut, a następnego dnia dostałbym "wilczy bilet". Możesz mieć swoje zdanie, nikt Ci tego nie zabroni ale rzeczywistość niestety jest inna. Nie istotne jest, ile wakatów na chyba każdym już dziale jest, ale że jest ich coraz więcej i to nie z powodu rozwoju firmy ale .. nazwę to atmosferą panującą chociaż nie od nich samych to zależy. Inni tu już użyli dostatecznie trafnych określeń. Amen.

s1
@cichy 18.09.2018 23:27

Wypada Ci zatem życzyć szcześcia w lepszym "świecie" bidulku przyspawany "na stałe" do krzesła.....

Refleksja...

Piękny poranek:)Witam Wszystkich!!! No nie, nie jedną miarą "golić" wszystkich, nie zdecydowanie nie,zawężanie tematu i wrzucenie Wszystkich do jednego pojemnika pod nazwą Nieszczęście byłoby zubożeniem tematu,bo ilu ludzi na świecie tyle historii,każdy z nas ma inne potrzeby, oczekiwania, dla każdego z nas sukces znaczy zupełnie coś innego. Ja przykładowo szukam pracy a nie koniecznie pieniędzy, JESTEM CHOLERNYM WYJĄTKIEM a niektórzy szukają pieniędzy a niekoniecznie pracy. Mój cel zawodowy to Korporacja, jestem zachwycona tym niezwykłym tworem jako zjawiskiem społeczno ekonomicznym,BO korporacja to nie praca to styl życia!Jednym odpowiada a innym nie i każdy ma prawo do swojego zdania, wyboru. Ja zdecydowanie sprzeciwiam się obrażaniu, wyzwiskom, niepotrzebnej frustracji. Mnie też nie przyjęto do pracy tam, ale nie mam żalu, mam szacunek dla ludzi tam pracujących i dla tych którzy z pracy zrezygnowali. Niech każdy będzie szczęśliwy. Każdy z nas może założyć własną firmę mamy dziś wolność wyboru. Tylko mi nie piszcie zaraz że pieniędzy nie macie że trzeba ukraść pierwszy milion etc. Kredyt i zapewniam Was nie będziecie pracować 40h tygodniowo tylko 25h na dobę. Biznes to ryzyko kredyt to ryzyko a bez ryzyka nie ma zabawy:)No i dołączycie do elitarnego grona Januszów. Sukcesów Miłego dnia

...

No właśnie! Pracownicy uwielbiają hejtować firmę, eliminować potencjalną konkurencję, a tak na prawdę wszyscy się rękami i nogami trzymają swoich stanowisk, no ale lepiej marudzić odstraszać innych a niech Pracodawca myśli że nikt tu nie przyjdzie pracować tylko ja tu będę i basta i niech mnie po nogach całują!Kurcze ludzie co z wami?! Nadal twierdzę że HR powinien szukać pozytywnych życzliwych ludzi szanujących innych i świat HASCO LEK Potrzebujecie DOBREJ ENERGII!!!

Xter
@... 11.09.2018 14:57

Pracowałem u tych Januszybiznesu 9 miesięcy i to były zmarnowane 9 miesięcy. A ty "..." to co ? sroce z pod ogona wyskoczyłeś(aś) że tu wszystkich jedną miarką golisz? Może to właśnie Ty jesteś "spirytus movens"?

PZ

Niestety nie jestem z firmy więc pojęcia nie mam ile się tu zarabia myślę że odpowiednia na stanowiskach administracyjnych w zależności od odpowiedzialności i umiejętności 2500zł-2700zl netto uważam że pensja odpowiednia, na pakowalni 1900-2000 zł netto dla kogoś bez wykształcenia wyższego to też ok pensja.nie wiem zatem ile należy powiedzieć żeby dostać pracę? Dajcie jakieś wskazówki???

BIK
@PZ 11.09.2018 11:59

O i jednak nie usuwają posta:)

ggg
@PZ 11.09.2018 11:59

Przedstawiciel 3900 net, premii nie widziałem od kiedy tu jestem.

Naiwna
@ggg 11.09.2018 13:15

3900 netto ile pracujesz dziennie godzin, sobota niedziela wolna, masz auto służbowe?!Ja chciałabym tyle zarabiać!Poważnie dobra pensja nawet bez tej premii!!!A ja durna na rozmowie powiedziałam 2500 netto ale głupia jestem!!!

Prawie zrekrutowana:)

Dzień dobry! Wydaje mi się że firma nie ma tak naprawdę wolnych etatów tylko ciągle dając nowe ogłoszenia, pojawiają się na te same stanowiska średnio co trzy miesiące próbuje mobilizować już pracujących do lepszych wyników, według zasady, "patrz ilu na Twoje miejsce jest chętnych", na jednych działa na innych niekoniecznie. To nie wina HR, dziewczyny też wykonują tylko swoje obowiązki i starają się je wykonywać sumiennie, byłam również na rozmowie kwalifikacyjnej i mam dobre wspomnienia, pomimo tego że nie zostałam przyjęta, odniosłam wrażenie że moje wyższe wykształcenie, ilość kursów, znajomość języków była z kolei za wysoka do proponowanego stanowiska,które okazało się pracą na produkcji tak naprawdę. Mogłam skorzystać z potencjalnych znajomości ale uważam to osobiście za uwłaczjące i nieprofesjonalne. Nie chciałabym w ten sposób otrzymać pracy. I jeszcze jedno aplikowalam do tej firmy ze względu na ilość negatywnych opinii, POWAŻNIE, im więcej firma takowych posiada tym dla mnie wydaje się bardziej intrygująca i pożądana, ale nie miałam odwagi powiedzieć tego otwarcie (usunięte przez administratora), żeby nikomu nie zrobić przykrości podczas przesympatycznej rozmowy kwalifikacyjnej. POZDRAWIAM i życzę Wszystkim samych sukcesów

Małgorzata J.
@Prawie zrekrutowana:) 09.09.2018 10:36

Etaty są wolne tylko stawki są jakie są ,już z góry wiedzą ile pieniędzy jest na dane stanowisko,liczą że przyjdzie łoś za drobne :) dlatego po pytaniu:ile by Pani/Pan chciała zarobić na danym stanowisku ,już osoba jest nieosiagalna ;) Hr ma swój schemat pytań,które są tendencyjne i nic nie wnoszą oprócz znudzenia na rozmowie ,takie same pytania miałam ja i mój kolega ,oddzwoniono z ofertą nie do przyjęcia dla nas .

cichy
@Prawie zrekrutowana:) 09.09.2018 10:36

A wydaje się nie którym, że negatywy to tu tylko frustraci piszą :) - i? proszę nie mam racji, jestem obłudnikiem, leniem, frustratem oszołomem i ... Pani "ac" niestety jest krótkowzroczna albo ma wyjątkowe szczęście (o ile to nie kolejny troll) trafiając do tak zgranego zespołu zadowolonych z pracy pracowników Hasco. Czasami patrzy się i nic nie widzi albo widzi się tylko to, co chce się zobaczyć. Bywa i tak, że ma się oczy szeroko "zamknięte".

AŚKA

Praca dla spolek tej grupy to straszne doświadczenie. Wartościowi pracownicy bez względu na doświadczenie i poziom stanowiska zmieniają pracę szybciej niż zakładali bez względu na poziom stanowiska na jakim pracują. Dotyczy to zarówno osób pracujących w centrali jaki w spółkach zależnych czy też pracowników terenowych. Prawdą jest także fakt płacenia pensji poniżej pensji rynkowych dla każdego ze stanowisk. Efektem powyższej sytuacji jest konieczność po zatrudnieniu pracy ze współpracownikami którzy nie tylko są nie zadowoleni ze swej pracy lecz także posiadający mniejsze kwalifikacji niż potrzebne dla danego stanowiska. Męczyłam się tam 2,5 roku i mam dość.

Ares

Ciekawi mnie jakie "kwalifikacje" trzeba posiadać, żeby chociaż wzbudzić zainteresowanie sz.p. HR z Hasco, na chociażby jeden telefon, by bliżej poznać kandydata.. Aplikowałem kilka razy na stanowisko produkcyjne i ani razu nie otrzymałem telefonu.. Aż tyle ludzi aplikuje na te stanowiska, że jest taka... selekcja? Czy po prostu kto pierwszy ten lepszy.. Podobno teraz jest rynek pracownika.. A mam wrażenie, że ta firma nadal ma błędne spostrzeżenie, że na jedno stanowisko jest 20 chętnych...

cichy
@Ares 29.08.2018 10:42

Tu wygrywa nie ten co ma 10 fakultetów, włada co najmniej 4 językami obcymi, dużą teczkę z dyplomami i certyfikatami, ma dom na przedmieściu i jeździ nie starszym autem niż 5-cio latkiem i to klasy premium. Wygra ten wyścig szczurów ten co "mieszka pod mostem", nie posiada prawa jazdy (nie będzie domagał się miejsca na przepełnionym parkingu firmowym), procował już wiele lat i to najlepiej w jednej lub 2 firmach na niskim etacie (nie będzie sprawiał kłopotów z podwyżkami czy socjalem), najlepiej bezdzietny lub z uregulowanymi sprawami rodzinnymi (czytaj - dzieci już na swoim), i.t.d., i.t.p. Pracownik dobrze wykształcony i sytuowany to potencjalny problem pod każdym względem :D - nie daje się wykorzystać i "wydoić".

ac
@cichy 29.08.2018 19:42

Cichy, masz straszne kompleksy i piszesz niestety bzdury. Poczytałam sobie wszystkie Twoje komentarze i wyłania się z nich obraz sfrustrowanego człowieka, który zasiedział się w jednej firmie - z wygody? strachu przed nowym? braku wysokich kwalifikacji? lenistwa? przekonania o swojej wyjątkowości, której ktoś jednak nie zauważył i nie docenił? - i nie może patrzeć na ludzi, z którymi pracuje. Masz pretensje o wszystko do pracodawcy, współpracowników, całego świata, , ale nie do siebie. Takim ludziom jeszcze nikt nie dogodził. Zaraz na pewno odpiszesz jak to w pewnym wieku trzeba sie godzić na wszystko, itp. ale nie wysilaj się - już wystarczająco się zaprezentowałeś/aś. Zamiast wylewać żale na forum, weź się za siebie i coś zmień w sobie - na lepsze.

Dział HR, PPF HASCO-LEK S.A.
@Ares 29.08.2018 10:42

Szanowny Panie Ares, Dziękujemy za Pana opinię. W procesie selekcji zgłoszeń bierzemy pod uwagę wiele aspektów, ściśle związanych ze stanowiskiem, na które prowadzona jest rekrutacja. Przykro nam, że nie czuje się Pan usatysfakcjonowany w związku z rekrutacją do naszej firmy, jednak brak kontaktu z naszej strony oznacza, że z jakiegoś powodu Pana aplikacja nie została rozpatrzona pozytywnie. Życzymy powodzenia w poszukiwaniu pracy. Pozdrawiamy serdecznie Dział HR, PPF HASCO-LEK S.A.

cichy
@ac 29.08.2018 22:00

Ha ha - uśmiałem się okrutnie. Tylko tyle - zatrudnij się w Hasco, tylko nie jako "pociotek" bo kumoterstwo to dewiza tej firmy ale jako zwykły pracownik. Popracuj tak ok pół roku, może rok. Potem możemy polemizować dla czego jest tak ogromna rotacja pracowników i jeszcze większa ilość wakatów :D. Kolejny troll propagandowy.

ac
@cichy 31.08.2018 19:47

Innej odpowiedzi trudno sie było spodziewać od takiej osoby jak Ty. Śmiej się dalej, lepsze to niż zalewanie się własną żółcią. Do roboty codziennie wstajesz, kasę pierwszego bierzesz, nie przepracowujesz się, ale pracodawcy i pracowników nie tolerujesz, obsmarowujesz na forum. Obłuda i lenistwo, okraszone frustracją. Takim nigdy nikt nie dogodził, bo szklanka jest zawsze od połowy pusta, a zupa za słona. Co ciekawe, większość ludzi, z którymi pracuję ma zupełnie odmienne zdanie na temat pracy w Hasco i mimo "10 fakultetów", znajomości języków obcych i możliwości zmiany pracy - chcą tu dalej pracować, i nie piszę o "rodzinie" i "znajomych" pracodawcy, tylko "zwykłych" pracownikach, z którymi ty najpewniej nie masz do czynienia.

............................
@cichy 29.08.2018 19:42

nie ma kompleksów to prawda biorą osoby które mają małe oczekiwania i nie chcą się rozwijać są wierne jak pies a prawda jest taka że na 10 pracowników w rozmowie nada się 8 ale ludzie uciekają bo widzą co sie dzieje ogólnie nie ma nic skomplikowanego ale ze nowy odwala robotę za starszych pracowników to lipa

Kulafon

Pracowałem w Hasco w tamtym roku. Co do rekrutacji. Wszystko odbyło się jak należy. O stawce, premiach i wszystkim o czym chciałem się dowiedzieć dowiedziałem się na rozmowie kwalifikacyjnej. Sama rozmowa faktycznie bezstresowa i konkretna. Dział HR bardzo pomocny. Panie zawsze służyły pomocą, a kiedy odchodziłem - co mnie zaskoczyło - również udzielono mi wszelkich niezbędnych informacji. Udzielono pomocy kiedy miałem problemy przy zbieraniu podpisów do "obiegówki", a to wszystko z uśmiechem na twarzy. Dział HR mega plus! Co do samej pracy. Jeżeli chodzi o kadrę kierowniczą to sam kierownik był naprawdę w porządku (chyba miałem szczęście xD).Obiektywny i konkretny, ale mistrz zmianowy? Masakra :). Dobrze sobie radziłem z wyrabianiem norm na produkcji i z samą pracą, ale zawsze ktoś miał jakieś pretensje. Od razu wam mówię, nie ma po co się starać. Denerwowało mnie podejście pracowników którzy nie chcieli po prostu przekazywać wiedzy. Trzeba było uczyć się błędach, których dało się w prosty sposób uniknąć. Padały teksty typu: "mi tego nikt nie pokazywał", "specjalnie Ci nie mówię jak to zrobić żebyś lepiej zapamiętał". No i to tyle. Popracowałem parę miesięcy, dostałem żenującą podwyżkę i dałem wypowiedzenie.

ByłyPracownik
@Kulafon 07.05.2018 18:35

Podpisywanie obiegówki nie jest żadnym obowiązkiem zwalniającego się pracownika. Nie ma prawnego zobowiązania do podpisywania jakiejkolwiek obiegówki. Składasz wypowiedzenie i na koniec dnia pracy wychodzisz. Mało pracowników o tym wie. Ja też dowiedziałem się za późno.

Kuba
@ByłyPracownik 20.08.2018 14:55

Dokładnie -To powinien wykonać dział hr -zdobyc podpisy na obiegowce,kto to widzial zeby pracownik -latal po budynkach firmy !! Tylko w tej firmie :)

lol
@Kuba 23.08.2018 13:30

Zdajecie sobie, że praktycznie w każdej większej firmie produkcyjnej uzupełnianie kart obiegowych należy do pracownika? Więc no nie za bardzo "tylko w tej firmie", bo praktycznie we wszystkich musisz obiegówkę zrobić. Trzeba i tyle, koniec dyskusji.

Gall Anonim

Pracuje w tej firmie ponad 10 lat. Jedno Wam napiszę - omijajcie ją z daleka! No chyba, że macie rodzinę na wyższych stanowiskach. Firma była jest i będzie na rynku bo jak nie Polacy to Ukraińcy będą pracować. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie - jest nie adekwatne to posiadanych umiejętności i kwalifikacji. Porobili tzw. Grupy operatorskie i nie uwzględniają stażu pracy oraz osiągniętego wykfalifikowania. Nowy pracownik może zarabiać po 2 latach tyle samo co pracownik, który pracuje nawet 20 lat! Parking - szkoda pisać, ludzie i tak parkują po krzakach. Stołówka firmowa - tylko dla ludzi z biurowca, "zwykły" pracownik nie ma tam nawet dostępu. Co do ludzi na wyższych stanowiskach, totalna nie kompetencja i brak znajomości procesu produkcyjnego. Ale trzymają takich i dają im kasę za nic! Jednym zdaniem. Jak mieszkasz blisko i chcesz sobie dorobić to polecam ( nie pokazuje że umjesz pracować bo i tak tego nikt nie docenia) .

Zostaw opinię o PPF Hasco-Lek S.A. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPF Hasco-Lek S.A.