PPF Hasco-Lek

2.1/5

• Dlaczego warto z nami pracować?
  • Proces rekrutacji

Dlaczego warto z nami pracować?

Proces rekrutacji

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o PPF Hasco-Lek S.A.

Opinie o PPF Hasco-Lek Wrocław

Nie przegap nowości o PPF Hasco-Lek S.A.!

Michał

08.09.2014 22:43

Hallo, To co tam się dzieje to kompletne dno dna ! Unikajcie tej firmy jak ognia!!! W tej firmie zarządzają ludzie totalnie bez wiedzy o rynku farmaceutycznym , którzy zrobią wszystko aby utrzymać się na stołkach, ogólnie brak zasad,kasa marna,umowy oszukane ( co innego dostajesz a co innego masz na umowie)o umowie na czas nieokreślony można zapomnieć, auta po 300 tyś km , totalny chaos i zakłamanie. Kolesie, nieudacznicy - Wasz czas dobiega końca!!!!!!!!!! NIE NIE NIE dla tej firmy!
    RF

08.09.2014 13:47

Witajcie, ta firma to kompletna porażka nierynkowa właścicielska i kolesiowska.. pracują tu wszyscy przyjaciele królika w każdym dziale jest donosząca do właściciela wtyka. ostatnio zatrudnili dyrektora aptecznego który nawet nie stawił się do pracy jak dowiedzial sie gdzie i z kim będzie pracował.. nie polecam a sam szukam żeby się tylko stąd wyrwać..
    ciekawa

27.08.2014 12:53

szukaja tez kierownika telemarketingu czy ktos moze wie jak wyglada tam praca?

14.08.2014 23:22

Szukają aktualnie przedstawiciela handlowego do Działu FMCG. Wiecie może jakie warunki, auto itp ?
    u

25.09.2014 17:52

Dołączam się do pytania. Dostałem zaproszenie na rozmowę na PH. Po przeczytaniu opinii jestem raczej na "nie" ale chętnie poczytam o warunkach. Poza tym, PH (nie PM ani PF} jeździ po sklepach?
    pull

13.08.2014 23:43

Antal szuka szefa marketingu - coś wiecie ?
    tel

04.07.2014 18:10

Czy ktoś dostał odpowiedz z PIŁY na pm?
    smerf

01.07.2014 23:22

To co sie dzieje od stycznia to masakra jakas skad oni biora tych ludzi ,jestem nowa i pierwszy raz mam szefa ktory nie mowinic
    xxx

20.06.2014 14:07

Kogo oni szukaja?jakiej osoby??bylam na rozmowie az w PILE 130km 15minut rozmowa...po co jezdzic na te rozmowy jak sie nie udaje?biora osoby bez doswiadczenia badz ladne dziewczyny badz chlopacy:/nie jestem jakas brzydka skonczylam pare wartosciowych rzeczy potrzebnych na PM i klapa;/

18.06.2014 19:13

19.06.2014 20:17

Taaaak :) i jeździsz gdzie chcesz, ile chcesz, na koszt firmy i do tego firma nic do tego nie ma :D :D O GPS'ie chyba Ci jeszcze nie powiedzieli? Oczywiście nie ważne, że za te 5k brutto musisz przerobić tak w zaokrągleniu 350 godzin? Bo oczywiście jeszcze tego miesiąca nie przepracowałeś? :D :) :P
    pul

09.07.2014 17:18

no tak samochód kilkuletni z przebiegiem ponad 200 tyś. A spróbuj go uszkodzić to ściągną Ci kasę z pensji. A co do tej pensji to dla osoby z wieloletnim doświadczeniem w tej branży 5000 brutto to marny pieniądz.
    pul

10.06.2014 18:22

NIE POLECAM TEJ FIRMY !!!!!!!!!! Praca na stanowisku Przedstawiciel Medyczny : GPS w samochodzie i telefonie plus uwagi że dzień pracy był za krótki , niby nie patrzą co się robi w czasie prywatnym ale jednak każdy kierownik regionalny choćby z ciekawości zerka na raport - żenada !!, 12 wizyt lekarskich dziennie - tłumaczą że taka jest średnia krajowa / chyba w firmie KRKA ??/. Pensje naprawdę ubogie , tyle ile wynegocjujesz na początku tyle będziesz miał do końca bo podwyżek nie ma. A co do pensji to na papierze jest co innego a dostaje się co innego / niby podstawa + premia uznaniowa ale generalnie chodzi o to żeby podatek mniejszy płacić OSZUSTWO !!!!!!!! / Premie raczej nieosiągalne ale jak się uda to i tak jest to maksymalnie 5000 brutto. Budżet zerowy , tu nawet nie ma kart słuzbowych , jak chcesz zrobić prezentację to musisz dwa tygodnie wcześniej pisać do wszystkich świętych o zgodę i pieniądze. Kupić nic nie wolno. Kadry i księgowość to jakieś wykopalisko - system rozliczeń sprzed 20 lat. Jedziesz na cyklówkę - wypisujesz idiotyczna delegację FLOTA - stare samochody , niejednokrotnie z przebiegiem powyżej 200 tyś km , firma skąpi na wszystkie naprawy. Ubezpieczenie samochodów tak niskie że nie ma szans na auto zastępcze w przypadku awarii. Na wymianę opon jeździ się do Wrocławia :)) i to nie jest żart. Nie ważne że mieszkasz w Gdańsku czy Białymstoku - żeby zmienić opony musisz przyjechać do firmy. Szefem floty jest oczywiście brat właściciela. Pakiet socjalny żaden. Opieka medyczna oczywiście nie istnieje. Hasco nie ma nawet podpisanych umów na medycynę pracy w innych miastach. Ubezpieczenie grupowe nie istnieje. Reasumując - DNO, jeżeli nie masz wielkiego ciśnienia nie podejmuj pracy w tej firmie bo szkoda czasu i nerwów
    Zdziwiony

30.04.2014 23:42

Pracuję w Hasco na produkcji kupę lat, widzę jak zmienia się nastawienie pracowników do pracy. Codziennie słyszę narzekania: "sto lat pracuję ale podwyżki brak" albo "dali 200 zł więcej - niech sobie w d...e wsadzą" itd.. hehe - nie doceniają tego co mają: MultiSport, Wczasy (dla siebie i dla dziecka - mąż/żona płaci 100%) za parę PLN w Dźwirzynie, majówka za parę PLN w Dźwirzynie, kolonie za parę PLN w Dźwirzynie, majówka pracownicza, bale, wigilie, impreza z Mikołajem + paczki ze słodyczami dla dzieciaków, paczki świąteczne (żywnościowe), wielki piątek jako wolne dodatkowe. Ludzie przyzwyczaili się do dobrego i im teraz mało - lub kombinują jak tylko mogą (wiecie doskonale o co mi chodzi). Sam nie zarabiam kokosów ale staram się docenić to co mam: np. doświadczenie, którego nikt mi nie zabierze, pensję na czas, jasne reguły itp... Zgodzę się, że różowo nie jest (a gdzie jest???), ale najgorzej też nie. Wystarczy przestrzegać instrukcji, programu higieny, nie przeginać z L4 i NŻ i w sumie pracuje się spokojnie. Na produkcji nie ma lekko, łatwo o jakąś pomyłkę, za którą konsekwencję niekiedy są niewspółmierne. Tak czy siak ja sobie chwalę pracę w HL, bo jestem świadomy, że "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"...
    lulus

02.05.2014 08:44

Zdziwiony, byłeś kiedyś w ośrodku w Dźwirzynie? Dziwię się, że sanepid jeszcze nie zamknął tego ośrodka "no name". Za darmo bym tam nie chciał jechać.

18.04.2014 00:37

Pracuje w Hasco 6 miesięcy i płaca to 2100 na Rękę bez sobót i nocek daje rade nie jest tak źle jak piszą ale różowo też nie jest gadałem z ludźmi co 20 lat pracują i teraz troszkę jest lepiej,chociaż kiedyś dali lepiej zarobić bo robili na akord.Teraz za taką odpowiedzialność słabo płaca bo mam kontakt z otwartym produktem i mnóstwo papierów wszystko jest wina pracownika jak jest cos nie tak
    dobry

12.04.2014 21:38

ludzie z doświadczeniem sie zwalniają na potęge a oni wciąż myślą że każdy z ulicy wzięty bedzie potrafił ich zastąpic , oj stasek kolos na glinianych nogach się ci przewróci jak nie docenisz tych co na twoje wygody ryją , albo przejdą do konkurencji a juz sie to dzieje bo ludzie ze stazem sie zwalniająn i firma padnie

12.04.2014 20:04

Już tu ktoś krótko i rzeczowo pisał o tym dziale - wsadzą Ci GPS'a nawet w d... i skrupulatnie rozliczą a w szczególności z tego czego nie zrobiłeś. Pamiętaj że tu "kij" jest nagrodą :)
    ciekawy

12.04.2014 12:11

Trwa rekrutacja na product managera ale po przeczytaniu tych opinii zaczynam się mocno zastanawiać. Cenię sobie profesjonalne podejście do biznesu ale po tym co tutaj przeczytałem to nie ma żadnego podejścia... Czy ktoś może powiedzieć jak to jest w przypadku pracy na takich stanowiskach? Może kolega gorzki się wypowie?
    Koziołek

09.04.2014 22:15

Smutna prawda gorzki... Potwierdzam chociaż można by było jeszcze wiele napisać tylko inni ludzie jak im dzisiaj opowiadam o tej firmie to nawet nie chcą wierzyć...
    opiniotwórczy

08.04.2014 21:12

W tej firmie jest rodzinna atmosfera... Tylko rodzina patologiczna.

01.04.2014 21:25

c.d. Ja nie mam nic przeciwko temu, by właściciel H-L pan H. jeźdił Porshe Panamerą czy innym luksusowym, latał samolotem lub śmigłowcem prywatnym (czemu tego do tej pory nie robi?) ale k... mać , my robole, kadra niska i średnia pracujemy na jego i zarządu luksusy i coś z tego tortu nam się należy. Pracuję w tej firmie chyba za długo, paręnaście lat temu była "marchewka" - dumny byłem, że pracuję w polskiej firmie, potem był "kij i marchewka" a teraz już został tylko "kij". Tęsknię za tą "marchewką". Oby naiwni otworzyli oczy a pan H. wraz z zarządem zrozumieli swój błąd. Byłem już świadkiem kilku upadłych firm. Ja już w bajki przestałem wierzyć. Zapytacie: to dla czego ja do tej pory siedzę jeszcze w tej firmie? Powody są dwa: - do emerytury jeszcze daleko ale już "wiekowy" jestem - nadzieja - ona umiera ostatnia; ale czyż nie lepiej być głupim z nadzieją niż głupim beznadziejnie?

01.04.2014 10:37

Mili forumowicze! - wszyscy potencjalni i niedoszli pracownicy H-L. Czy Wy umiecie czytać ze zrozumieniem i wyciągać wnioski z tego co czytacie? Zbierzcie do kupy te wszystkie "niby" pozytywne opinie o H-L na różnych forach i się im przyjrzyjcie! 99% opinii to negatywy a z pozostałej części (1%!) również 99% tych pozytywów jakoś dziwnie do siebie podobne, gramatyka jakaś "nie polska" tylko loginy się zmieniają. Czy nic to Wam nie mówi? To opinie pisane przez boty - tak!!! - boty! Może gdzieś w Polsce jakiś wyjątek się trafi, co mu nie przeszkadza gęsta atmosfera, totalna psychoza, marny zarobek i wybujałe wymagania. Przejedź się pod HASCO we Wrocławiu, nie musisz wchodzić na teren firmy, popatrz na honorowe miejsce parkingowe pod głównym wejściem (Porsche, Leksus i BMW X7). Jak się zatrudnisz to na utrzymanie tych aut będziesz musiał(a) pracować (i nie tylko!) - pozostałe auta na parkingu to albo służbowe albo prywatne kadry kierowniczej lub gości specjalnych, bo nie każdy może zaparkować. Pytasz a gdzie samochody zwykłych pracowników-roboli? Ha, ha, ha - dobre pytanie! Hołota nie będzie brudzić firmowego parkingu przed dyrekcją i smrodzić powietrze przed oknem „ojca prezesa” - ma na to miejsce kilometr dalej – na końcu ul. Lekarskiej (a jakże, z buta musi hołota z tego parkingu zapierd...) Ci mniej pokorni parkują gdzie się da, wokół firmy - np. na lokalnie tak zwanej „łączce” (bagienku jak deszcz ją okrasi). Dyrektor pan K. oczywiście dwoi się i troi by parkującym życie umilić wprowadzając co rusz to zmyślne dziury i pułapki, parkany, znaki drogowe i.t.p i tak trwa zabawa w kotka i myszkę. Robole mają przychodzić pieszo do pracy lub komunikacją zbiorową! Pozytywy? Są - a jakże, pensja pewna (nie ważne że mało) i zawsze (no prawie) na czas, no i umowa o pracę stała (na początek na czas określony 1 albo 2, potem już na stałe). Negatywy? Ooooooo! Tak wiele, że nie sposób je wszystkie wymienić. Wystarczy, że powiem ogólnie – wszystkie wyżej posty to prawda bez względu na "stołek" i dział a jak sobie przypomnisz swój najgorszy koszmar senny, to to jest hascowa rzeczywistość. Rotacja pracowników niesamowita, przez co park maszynowy w zastraszającym tempie niszczeje - fachowców i wyszkolonych pracowników ma się za nic! Wynagrodzenie? Na dzień dobry na stanowisku - przepraszam za określenie - sprzątaczki (pracownik gospodarczy) lub inne w hierarchii najniższe dostaniesz niewiele więcej niż najniższa krajowa. Dalej wcale niewiele lepiej - 2 / 2,5 tysiąca np. mechanik, elektryk, operator. Specjaliści wysokiej klasy – żenada! - 3 / 3,5 tysiąca na rękę (jak się uda!). Premia 20% uznaniowa - czyli najczęściej UZNAĆ trzeba, że jak się nie podliżesz kierownikowi albo nie zabłyśniesz czymś szczególnym to możesz o niej zapomnieć - zawsze znajdą "młotek" by ci wybić z głowy tą premię. Co chwilę zmieniają zasady gry – to się fachowo nazywa Instrukcje i Procedury – by się nie zdążyć do nich przyzwyczaić i dać się na czymś złapać. Permanentna inwigilacja. W bardzo wielu miejscach na terenie firmy kamery, ograniczone przemieszczanie się po działach (system kontroli dostępu na karty – jeszcze to można zrozumieć) i do tego skrupulatne aż do przesady rozliczanie z czasu pracy...i.t.p., i.t.d. Szkolenia? Tak - stanowiskowe - BHP, higiena, Ppoż., i takie inne dyrdymały. Za 15 lat pracy w firmie tylko 2 razy byłem na zewnętrznym szkoleniu, które i tak mi nic nie dały a zdobyta wiedza i doświadczenie mogę sobie włożyć w …. Pakiet socjalny? Ośrodek wczasowo - kolonijny z czasów komuny nad morzem w Dźwirzynie - czas się tam zatrzymał na latach 80-tych. Chcesz jechać gdzie indziej? Nikt Ci nie broni - zapłać sam(a) i jedź gdzie chcesz. Do tego dwa razy w roku imprezy typu "karnawał" i "majówka" ale oczywiście tylko dla pracowników - rodziny to OBCY, "PERSONA NON GRATA”. No i jeszcze na otarcie łez dofinansowanie do karty MULTISPORT (chociaż tutaj młodzież może sobie poszaleć). Podwyżki? Tak jak już tu ktoś pisał – raz na 5 lat jak się załapiesz i nie licz na wiele – nie wiem czy wystarczy na pokrycie inflacji. Przeszeregowania? Tylko w dół! Awanse? A co to takiego, bo w Hasco przez 15 lat nie słyszałem o czymś takim? Finansowanie nauki, studiów? Owszem - ale też nie za darmo (kontrakt) - cyrograf trzeba podpisać i haracz odpracować i nie łudź się, że złapałaś(eś) Pana Boga za nogi – bo teraz będziesz „tańczyć jak Oni Ci zagrają”. Dziękuję, sam sobie zapłacę - bez ich łaski i haraczu. Umiesz się ślizgać po czyichś plecach, włazić komu się da bez mydła do du.., gnoić wszystkich kogo tylko można? No to droga wolna i drzwi do HASCO-LEK przed Tobą otwarte. Jeśli nic z tych rzeczy nie umiesz to poczytaj "bajkę o mrówce" a wnet zrozumiesz o co chodzi w Hasco. Ja nie mam nic przeciwko temu, by właściciel H-L pan H. jeźd
    mm

26.03.2014 18:30

a flota samochodowa i korzystanie z aut ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PPF Hasco-Lek?

Kontakt - PPF Hasco-Lek S.A.

Żmigrodzka 242E 51-131 Wrocław

KRS:0000020657

Branża główna: Farmacja i suplementacja

Marcin

09.03.2014 14:34

Na mazowiecki nie polecam nikt długo nie pracuje bo rządzi histeryczna lala bez głowy do biznesu z którą trzeba się wiecznie użerać i miziać po uszkach dla spokoju.
    Hasco

26.02.2014 11:48

Hasco robi teraz rekrutacje na reg. mazowiecki na PF i PM na ul.Bobrowieckiej. Może ktoś nakreślić jak wygląda rozmowa? Ile etapów? Na co zwracają uwagę? Rozumiem że niska podstawa (mniej niż 2tys.) i weksel na auto nadal aktualne?
    Przedstawiciel

21.02.2014 15:51

Nie polecam pracy przedstawiciela w tej firmie. Podstawa jest niska 1950 netto. Premie są nierealne, bo oprócz obrotu jest ok. 10-12 dodatkowych zadań, w tym często na produktach ciężko rotujących, lub nie rotujących wcale, albo o krótkich terminach ważności. Na dodatek trzeba je wszystkie zrobić na określonym poziomie, co jest niemożliwe, bo zawsze jest co najmniej 2-3 produkty, na które plany są zawyżone celowo. Ciężka, fizyczna praca minimum 12-14h dziennie plus dużo wyjazdów w czasie wolnym ponadnormatywnie, plus comiesięczne testy plus ciągłe wizyty podwójne w aptekach z kierownikami i innymi pracownikami, którzy jak chcą pokazać że pracują robią kontrole przedstawicielom, albo zlecają dodatkowe raporty. (usunięte przez administratora)GPS wszędzie, w samochodzie, telefonie, tablecie. Potrącenia za korzystanie z auta, za przekroczenie limitu niskiego telefonicznego, dofinansowanie do kart multisport tylko w połowie, oraz ciężka lojalka o tajemnicy handlowej itp. Kiedyś zarobki były lepsze, ale od 2 lat systematycznie są obniżane poprzez zmiany systemu premiowego, lub są regulowane poprzez celowe zawyżanie planów.
    Majka

21.02.2014 08:11

Proszę o informacje czy warto jechać na rozmowę proponowane stanowisko Pf jestem zdziwiona ze w dzisiejszych czasach ktokolwiek żąda weksla w przypadku zniszczenia auta . Ja rownież wiele lat pracowałam w korporacji ale o wekslach mowy nie było . Sa przecież takie pakiety ubezpieczeń , ja prywatnie mam 2 auta i na oba oc i ac nie wyobrażam sobie innego rozwiązania . A atmosfera i wypłaty aż tak fatalne ??. Nie mam doświadczenia w tej branży ale w poprzedniej firmie pracowałam w rożnych działach i wiem ze człowiek jest wstanie sie wszystkiego nauczyć ale szkolenia niestety sa w tej kwesti niezbędne bo jak przekwalifikować sie bez wsparcia merytorycznego . Nie wiem oczywiście czy mam jakieś szanse na rozmowie , ale przygotować sie muszę i jechać tez!! Czy warto inwestować czas i kasę ? Proszę o odpowiedz dziękuje i pozdrawiam . Głowa do góry ja w firmie w której pracowałam teraz miałam szefa który był tak toksycznych (usunięte przez administratora)

09.02.2014 00:17

w gnoju pracujesz , w gnoju parkujesz , a dorobisz sie tylko utraty zdrowia.
    gosc_so

07.02.2014 11:11

może trzeba się rozejrzeć za pracą w firmie konkurencyjnej, lepsze warunki, lepsze
    KS1142

27.01.2014 11:43

a praca jako mistrz zmianowy ? jakie wynagrodzenie na początek ?
    miro

17.01.2014 08:47

Byl trener nawet nie jeden, ale tam są takie warunki i atmosfera, że szybko odeszli. Ostatnio była tam taka doświadczona kobieta, która strasznie żałowała decyzji o podjęciu pracy w tej firmie i szybko uciekła. Głównie chodzi o to że nie ma motywacji dla PH bo wszyscy wykazują się przed Zarządem swoimi umiejętnościami i redukcją kosztów.
    alemycha

05.01.2014 19:09

Witam! śledzę sobie wszystkie wpisy dotyczące w/w Firmy i jestem mocno rozczarowana. Myślałam, iż Firma jest bardzo mocno nastawiona na rozwój swoich pracowników i mocno inwestuje w ich szkolenia. A tu niespodzianka. Jestem zainteresowana pracą jako Trener Wewnętrzny. Czy możecie dać mi znać jak wygląda rozwój KRS, PH i jak na szkolenia coachingowe zapatruje się tzw. Zarząd. Czy w Firmie działała już tak osoba i z jakim skutkiem? Dzięki za każdą informacje.
    o

05.01.2014 11:55

Gdzie wpis o panu biała rękawiczka taki piękny był ach piękny:)
    telma

11.12.2013 10:29

Ile zarabia przedstawiciel apteczny, ktoś była na rozmowie? 2000 netto i podobno premia 1000-2000 netto ale rocznie/kwartalnie/miesięcznie? proszę o info.
    kinia

11.12.2013 08:20

Zgadzam się z Julkiem w 200 % i powtórzę jeszcze raz,że szkolić się musisz sam i dlatego szukają ludzi z doświadczeniem w branży którzy wiedzą o co chodzi ale ze względu na to ,że z branży Ci lepsi się cenią ,biorą naiwniaków za pensję z Biedronki na pół etatu(usunięte przez administratora)Rekrutacja najniższych lotów typu jak sprzedać długopis na 1000 sposobów ale czego tu wymagać od (usunięte przez administratora).Plany nieosiągalne no ale zatrudniono w reklamie Geslerową i Rosińską to trzeba zaiwaniać. Aha i podczas podpisywania umowy są weksle,że w razie jak uszkodzisz samochód to płacisz i co z tego ,że są ubezpieczone.(usunięte przez administratora)
    JULEK

10.12.2013 07:30

Pracująca jak czytam te Twoje dyrdymały to mnie śmiech ogarnia.Firma zatrudnia co chwile kogoś bo jest ogromna rotacja wszędzie a największa wśród PH ludzie pracuja po 30 dni i uciekają,Jest dosłownie kilka osób ,,włazi....,,którzy pracują dłużej niż rok.Pensja 2 tys.na rękę ( jak będziecie dobrze negocjowali) gps wszędzie w tabletach ,telefonach ,samochodach i dostajecie wydruki gps do analizy swoich przewinień na meila ( o ktorej wyjeżdżasz,ile stoi sam.pod apteką,o której wracasz )pełna kontrola ,z pensji zabierają za używanie sam.do celów prywatnych w zależności od marki auta. Zabierają również za przekroczone limity rozmów tel.ja zawsze dopłacam min.100 zł, zabierają też za pryw. kartę i ubezpieczenie.W sumie jak sobie poodejmujecie wszystko o zostaje ochłap nie pensja.Premie nieosiągalne w rozliczane miesięcznie. Najlepsi teraz zrobili realizację na poziomie 75%.Zero profesjonalnych szkoleń i dlatego szukają ludzi z doświadczeniem ale człowiek nie jeleń może przyjść na przeczekanie i adieu.W skrócie prawda o super firmie a decyzja należy do Was
    Miśka 201

03.12.2013 21:29

Przestrzegam przed tą firmą wszystkich, którzy chcą tam podjąć pracę. Dlaczego ? - niskie pensje, które dodatkowo składają się z małej podstawy + premie, która nie zawsze jest przyznawana i trzeba na nią zasłużyć np. Pracownik oczekuje wynagrodzenia 3000 zł brutto. Dostaje umowę na 2400 zł brutto i tyle. Bardzo nieoficjalnie Pani oznajmia mu, że dostanie 3000 zł brutto bo płacą premie 20% ( zapomina tylko dodać, że nie zawsze i nigdzie to nie jest to napisane) - brak podwyżek, a jeżeli już to min 5 lat i max. 100-200 brutto - fatalna atmosfera ponieważ to firma rodzinna i wielu pracowników wyższego szczebla to rodzina, znajomi itd... , którzy mogą wszystko, a normalnych ludzi traktują jak śmieci - brak w tej firmie jakichkolwiek zasad, ciągłe zmiany decyzji i obarczanie winą pracowników - najlepszym przykładem utraty autorytetu tej firmy są powyższe wpisy To tyle, a jeżeli komuś to pomoże w podjęciu decyzji o pracy w tej firmie to niech ma to na uwadze. Moje doświadczenie w tej firmie dotyczy szczebla średniego nadzoru.
    ABC

13.10.2013 11:21

Na początek dostaniesz 2200 brutto + ew. 20% premii. Atmosfera jest niemiła! Niektórzy nie mają pojęcia o zarządzaniu pracownikami (np. fasowaczka po średniej przeszła do nadzoru i rozwala całą produkcję swoimi (nie)kompetentnymi decyzjami. Widziałem ofertę pracy jako operator, ładnie napisane "szkolenia stanowiskowe" a pierwszego dnia się okazuje, że szkolenie to "tu sprawdzasz, tu piszesz jak wyżej". Często się zdarza, że w środę czy czwartek powiedz Ci jak pracujesz w następnym tygodniu :) Pozdrawiam!

13.10.2013 16:22

Czy chodzi o dział pakowania?
    S1596

10.10.2013 21:55

Zarobki w tej firmie są na niskim poziomie rynkowym. Pensja składa się z podstawy i 20% premii więc to co wynegocjujemy nie jest trwałe ponieważ jeżeli chorujemy to 20% premii przepada, a dodatkowo premia może być zabierana lub też nie przyznana przez przełożonego. Podwyżki są lub nie, ale nie częściej jak co 5 lat i to takie, że nawet nie wyrównają inflacji. Atmosfera okropna i praca w różnych obiektach w ramach jednej umowy, ale o tym dowiadujemy się po rozpoczęciu pracy w tej firmie. Ogólnie polecam ten zakład młodym jako przechowalnię do momentu znalezienia poważnej i dbającej o pracownika firmy. Dodam tylko, że pracuje tam dużo fajnych osób, jednak od około 0,5 roku nastąpiła masowa migracja z tego zakładu.

29.09.2013 13:23

Edmunt - 2013-09-19 17:01:06 Witam, na you tube jest sporo klipów z maratonów Hasco-Lek, to robi fundacja i zbiera przez to pieniądze, czy to jakieś imprezy dla pracowników z nagrodami do wygrania?Fundacja to robi : http://fundacjahasco-lek.pl poczytaj sobie. Kwestia maratonu - firma organizowała i pomagała w maratonie (min; apteczki udostepniała). racownicy w niczym nie uczestniczą i nic nie wygrywają, chyba ze biegną prywatnie ;D
    xxxxx

17.09.2013 14:42

witam zaproszono mnie na rozmowe PF wrocław wie ktos jakie sa warunki jaka podstawa na poczatek,atmosfera plany itd... pilnie potrzebne info.
    Nie polecam

11.09.2013 00:56

Wczytaj się w mój poprzedni post i wywnioskuj jak tam może się Ci pracować. Umowa na gębę z wierutnym kłamcą daje większą pewność niż podpisanie czegokolwiek z tą denną firmą. Jak masz zamiar tam przejść to poważnie się zastanów. Możesz tego później bardzo żałować.

08.09.2013 21:28

Takich szczegółów nie udziele ale [usunięte przez moderatora] mnie na cacy. Z normalnym podejściem do pracownika to nie maja nic wspólnego. Liczą na [usunięte przez moderatora] z doświadczeniem a potem zero rozwoju i walka z wiatrakami. Totalna porażka

Zostaw merytoryczną opinię o PPF Hasco-Lek S.A.