Orwat Filtertechnik Sp. z o.o.

Mysłowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 486 ocen.

Opinie o Orwat Filtertechnik Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orwat Filtertechnik Sp. z o.o.

Zaniepokojony klient

A co to za ciagle zmiany opiekunów w dziale handlowym? Straszna rotacja handlowców. W ciągu kilku miesięcy same nowe nazwiska. Jakas rewolucja?

Abc
@Zaniepokojony klient 06.09.2017, 08:46
A co to za ciagle zmiany opiekunów w dziale handlowym? Straszna rotacja handlowców. W ciągu kilku miesięcy same nowe nazwiska....

Nowy rządzi, to i rewolucja.

Rfty
@Abc 06.09.2017, 17:58
Nowy rządzi, to i rewolucja.

A kto może ten ucieka

Piękny Roman

Prosta zasada kto chce pracować w Orwacie to pracuje, kto nie to nie. Zakład jakich wiele z plusami i minusami. Ciężka praca, średnio wynagradzana, ludzie tacy sobie, atmosfera zła. Kiedyś było dobrze, ale to już się skończyło. Podobno "nowa twarz" pracuje na lepszy wizerunek, jak widać jest chyba za słaby i go już to przerosło.

Była pracownica

Słyszałam ze nowa władza rządzi to będzie lepiej.

Aktualnie jeszcze pracująca.

Dziwne ze właściciel na to pozwala. Ciekawe kto będzie następny niewygodny.

Abc

Niepochlebne komentarze znikają :-

Pożeraczbigosu

Dzięki za info. Odpuściłem sobie!

Pożeraczbigosu

Można poprosić o jakąś opinie na temat magazynu jak tam się to wszystko odbywa ? Bo z tego co tu piszecie to włos się na głowie jeży ?!#@!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Montazysta

Momo znamy twoja historię wyleciałes za picie dostawales pare szans i nie pomoglo więc teraz piszesz ze nic nie dostawałes i było tak zle ale przez rok biegłes po kasę i pasowało a mnie tam dobrze i kasa niezla

x

Cuda się dzieją...

Loses
@x 21.12.2016, 14:11
Cuda się dzieją...

Cuda ...dopiero przed nami :) Jak podkręcanie norm się zaczęło to będzie istna corrida i walki hi hi.

agnes

Jak dojechać z Katowickiej do zakładu Orwat ? daleko to ? jest możliwość dojazdu autobusem? czy tylko autem?

Name

Przedszkole.

Zadowolony Pracownik

Praca - Fajna i ciekawa Ludzie- super wszędzie, zarówno w biurach jak i na produkcji czy też na magazynie Atmosfera - pozytywna -niezależnie od działu Szef - ludzki i wyrozumiały Kierownicy działów - dobrze współpracujący z pracownikami Bony świąteczne - w standardzie Niespodziewane dodatki jak lody pączki itd.- rzadkie w innych firmach Wigilie - wspominane pozytywnie przez wszystkich Osobom poszukującym pracy -polecam bez wahania

Były pracownik xxx

Ciekawe jak długo te komentarze się utrzymają Co bardziej niepochlebne znikają jak kamfora ciekawe rzeczy się dzieją Wypłata w terminie i to chyba tyle pozytywów

obserwator@@@
@Były pracownik xxx 18.07.2017, 21:43
Ciekawe jak długo te komentarze się utrzymają Co bardziej niepochlebne znikają jak kamfora ciekawe rzeczy się dzieją Wypłata w...

Trafne spotrzeżenie:) Niepochlebne opinie znikają jak kamfora. Cenzura rodem z mysłowickiego przedszkola hehehehe

LOLO

Jest ogłoszenie na pracownika działu zakupów i zastanawiam się czy aplikować...macie może informacje ile można zarobić? jakiś socjal? karta multisport lub coś podobnego? opieka medyczna?

MOCARZ
@LOLO 30.09.2016, 09:49
Jest ogłoszenie na pracownika działu zakupów i zastanawiam się czy aplikować...macie może informacje ile można zarobić? jakiś s...

O zarobkach w wyższych sferach to nic mi nie wiadomo.Ale jeśli chodzi o sport to owszem jest na przeciwko zakładu mini siłownia na powietrzu no,a latem można skorzystać z basenu.Opieka medyczna to tu trzeba mieć końskie zdrowie ,siłę tura, no i nerwy ze stali .

anonim

(usunięte przez administratora)

Zykzak

Są w tej firmie takie miejsca gdzie możesz udawać że pracujesz ...wystarczy że obstawisz się materiałami potrzebnymi do wymaganej produkcji...dokumenty ..rysunki..itd i czujesz się jak w domku czując aromat gorącej kawki :) dniowka leci .

kaktus

tak dostaniesz bilet do muzeum pożarnictwa obok orwata stoi!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

X

Przyjdź sobie do biura popracować Powodzenia życzę A pracuje się tam 8.5 godziny

wkurzony klient

Tak bardzo biedne siedzą w klimatyzowanym biurze i narzekają nie wiedzieć na co .Pracownicy na halach pracują w pocie czoła i mokrych gaciach przy wiatrakach.Przerwa tylko 15 minut i dalej do roboty, bez możliwości zrobienia sobie kawki i podjadania kiedy się chce.A o pieniądzach nie wspomnę .

anonim

(usunięte przez administratora)

Lipton

Czyli jednym slowem trzeba szukac innego zajecia by nie byc tania siłą roboczą.

zdziwiony

jak można tam pracować na stałe zarabiając najniższą krajową? z lenistwa, czy z obawy przed zmianami? bo są tam kobiety, które staż mają niemały ??? jeszcze na trzy zmiany nie osiągając 2000 ? ludzie co wy ze sobą dajecie robić?

aaabbbbeeee

Ludzie którzy zamierzają się zatrudnić nie mają pojęcia że pracuje się tu na 2 halach, a jak chcesz szpiegować to przyjdź na daną halę.

Laka
@aaabbbbeeee 03.07.2016, 22:03
Ludzie którzy zamierzają się zatrudnić nie mają pojęcia że pracuje się tu na 2 halach, a jak chcesz szpiegować to przyjdź na d...

Urzad pracy mowi co innego ze sa dwie hale produkcyjne wiec nie rozumiem dlaczego sie naskakuje na pytajacego.

Zainteresowana

Wnioskuję z wypowiedzi że opisujecie filtracje oraz warunki tam panujące ... A co slychac na klimie w takim razie ? Bo mysle nad podjeciem pracy na tym dziale ale sie waham...przeczytalam wszystkie strony opinii i bylo malo przyjemnie :( czy teraz jest dobrze?dajcie znać pracownicy tego działu. Pozdrawiam

Standardowo

Chyba hurtowe odejścia się szykują:) Ktoś będzie musiał wziąść się sam za robotę!!! Dziś dwie ...jutro też; ) a to dopiero początek tygodnia. Hehe

pracownik Orwat

Niestety ale jeżeli nic się w finansach nie zmieni, to ludzie mający tu jakieś doświadczenie zaczną odchodzić, Firma rozwija się w złym kierunku zamiast bonów... mamy koszulki... a co do wymówki że pieniądze z bonów poszły na zapomogi... ciekawe komu... a jeżeli są potrzebne zapomogi... to można wyciągnąć wnioski że ludzie mało zarabiają.

Lte
@pracownik Orwat 12.06.2016, 23:06
Niestety ale jeżeli nic się w finansach nie zmieni, to ludzie mający tu jakieś doświadczenie zaczną odchodzić, Firma rozwija...

Myślę że trzeba zawinąć rękawy i brać się za robotę. Uczciwość i sumienność też jest w cenie. Ludzie weźcie się ogarnijcie . Firma poradzi sobie bez kilku podskakujacych ludzi. Skoro tak wam źle to droga wolna ...UKRAINA NADCHODZI.

xxxxx

Przyjmujcie więcej osób, bo w tym roku paru dobrych wam odejdzie ;)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Sony

Każda normalna firma oferuje umowę o pracę, nic nowego nie odkryłeś. No to leć, biegnij, aplikuj, byle szybko, w podskokach dzieciaku. Szczęścia życzę. P.S. Myślisz że nikt nie widzi że pozytywne opinie piszesz tylko tu i jako jedyny tutaj i że nagle jacyś obrońcy się znaleźli, także tacy z poza firmy? Sprawa jest oczywista, kim jesteś.

pppx

Polecam zmianę pracy konkurencja płaci od 20 do 30 zł brutto , a ofert jest dostatek .

trele

Zdecydowanie odradzam

oj bodzio

Tu nie ma co liczyć na większe zarobki. Kobitki pracują tu po 10 lat i mają stawki jak nowo przyjęte, z fajnej firmy robi się powoli dno. Szkoda bo ludzi mają fajnych

rrrz

To jest powolny upadek bo jeśli w formach ochroniarskich można już więcej zarobić to jak to sobie tłumaczyć .

opinia

Od pan z biura - warrrrra !!!!!!

masha

Stawki są niższe ...bo po 12 zł /h to dopiero zarobek.

anonim

(usunięte przez administratora)

AIC

To co napisał halinof może i obowiązywało ale jakieś 10 lat temu. Osoba pisząca te komentarze nie ma pojęcia o obecnym rynku pracy. Może warto zainteresować się faktem że ludzie pracujący tu x lat otrzymują taką samą pensję co nowo przyjęci i to jest naprawdę przykre. Obecna stawka najniższa na halach produkcyjnych to ok 13/14zł ale są to stawki na start i ludzie po okresie 6 miesięcy dostają podwyżki niestety w Orwacie nie ma tego typu profitów... po 5, 10 czy 20 latach stawka się nie zmieni...

AIC

Źle mnie zrozumiałaś mówiłem o halach produkcyjnych innych firm. W Orwacie stoją zarobki... na poziomie tych sprzed 8/10 lat.

rrrz

Ale płaca dla pracowników fizycznych to totalne dno nawet w ochronie zarabia się lepiej . Unikać jak ognia takiego pracodawcę .

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Ja

Podwyżki??? Chyba tylko w biurach dla tych, co na stołkach siedzą. A robole zarabiają trochę powyżej minimum!!!!

rrrz

I płaca na poziomie najniższej krajowej takiego pracodawcy trzeba unikać , to jest praca dla byłych kreatywnych górników .

rrrz

Ostatnia wypłata za ciężką fizyczną pracę to 1400zł , żyć nie umierać i oklaski dla kierownika za sukces i motywowanie załogi do pracy.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

egon

nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka, pan kierownik już nie pracuje...

anonim

(usunięte przez administratora)

józek

Poszukują nowego kierownika produkcji - nie orientujesz się dlaczego zwalniają starego . Ile można na tym stanowisku zarobić

Imigrant z niemiec
@józek 13.05.2016, 17:30
Poszukują nowego kierownika produkcji - nie orientujesz się dlaczego zwalniają starego . Ile można na tym stanowisku zarobić...

No nie zarobisz dużo i dostaniesz wrzodów żoładka jeszcze a może nawet osiwiejesz :D A na serio, to chyba dziwne że co pół roku zmieniają kierownika???

magda

Do gość:na jakie stanowiska zatrudniają kobiety?jaka jest możliwość żeby dostać się w szeregi firmy??

gosc

witam Pracuje w tej firmie już jakiś czas i jestem zadowolona z pracy w tej firmie pod kontem zarobków i pracowników . Atmosfera bardzo fajna. praca od pon-pt . czytając niektóre komentarze nie wiem o czym mowa. Tylko zaznaczmy ze orwat ma dwie hale . pozdrawiam

magda

czy firma zatrudnia kobiety?jak dostać się do pracy?

Pracownice niektore

Wigilia zorganizowana przez pracodawce wspaniala,szkoda ze nie bylo wszystkich miedzy innymi tego Pana ktory dbal o piekny wizerunek firmy na zewnatrz.

gal anonim

Zarobki może nie takie złe, chodź na niektórych stanowiskach mogliby coś dodać bo robota ciężka. Jeśli ktoś chce się przyjąć musi mieć też silną psychike bo szacunku do pracowników zero. Tak jak mówię, robota nie taka zła ale atmosfera pracy do bani..

zainteresowany

Pracujesz tam,ze tak piszesz?jesli nie pracujesz to po co sie odzywasz.a jesli pracujesz to sie zwolnij jesli Ci nie pasuje.a jesli pracowales-to moze juz sie cos zmienilo i jest inaczej.

Doswiadczony

Wyzysk, atmosfera dno. Zarobki ponizej krytyki.

S-c

W sosnowcu rozdzwali gazety, gdzie bylo ogloszenie,ze szukacie szwaczki? Jakie warunki zatrudnienia, jaki system zmianowy, warunki w pracy i zarobki?

zainteresowany

Elen-byłaś/byłeś? Widziałaś/widziałaś? Napisz coś więcej.

Elen
użytkownik zarejestrowany

Wbrew pozorom wiele można wywnioskować po samej rozmowie rekrutacyjnej, także jeżeli nikt nie odpisze na temat pracy w Mysłowicach może warto złożyć swoje papiery i wziąć udział w rekrutacji, pójść na rozmowę i zobaczyć jak to wygląda. Na podstawie rozmowy naprawdę można sporo ciekawych wniosków wyciągnąć

zainteresowany

Cytat z podanej strony:"ORWAT Filtrtechnik Sp. z o.o. swoją działalność prowadzi za pośrednictwem kilkunastu przedstawicieli, którzy w jej imieniu odwiedzają firmy oferując dostawy wszelkiego rodzaju narzędzi(...)" To niby co wg powyższego przytoczonego cytatu sprzedaje firma ORWAT jak nie narzędzia? Firma ORWAT na co dzień handluje workami filtracyjnymi i filtrami - daj sobie to powiedzieć i zrozum to.

Sbnk

Na tej stronie nigdzie nie jest napisane że firma Orwat sprzedaje narzędzia. Nie rozumiem skąd bierze się ten argument. Tak jak wyżej, proszę prześledzić tekst ze zrozumieniem(podstawy nauczania szkoły podstawowej-j. polski, klasa 1-3).Asko-tech sp.z..... jest sprzedawca narzędzi. Jest to tam opisane i odniesienie do pozycji 5. Źródła informacji nie znam, proszę zapytać osoby zainteresowane :) Nic nie pojawia się bez przyczyny, smiem skormnie sądzić. Taka wskazówka: Pisanie z użyciem caps lock też nie jest na miejscu, jeśli już chodzi o poziom kultury. Nie wiedziałas?

zainteresowany

No ciekaw jestem skąd autorzy tej stronki maja informację, że ORWAT handluje narzędziami? ORWAT HANDLUJE WORKAMI FILTRACYJNYMI I FILTRAMI!!! Inna zupełnie branża.

Sbnk

Ktokolwiek wejdzie na stronę która jest podana, zobaczy że widać adres z Mysłowic, więc chyba nie przypadek. Wydaje mi się że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, gdy brakuje jednego przecinka. ",,ASKO TECH" Sp. z o.o., specjalizująca się z kolei w dostawach narzędzi i wyposażenia technicznego klientów. " i to firma od narzedzi baranie.

hans

.... i jeszcze ze prosisz o wybaczenie io łagodna kare i ze to sie juz wiecej nie powtorzy

Zostaw opinię o Orwat Filtertechnik Sp. z o.o. - Mysłowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orwat Filtertechnik Sp. z o.o.