HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 163 ocen.

Opinie o HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts

remontowa

chciałem tam przejść z remontówki na tokarza ale po przeczytaniu wpisów nieżle bym się wpakował.Bardzo pomocna strona

Lidia

@Ciekawski, zazwyczaj w ofercie pracy podawane są warunki zatrudnienia oraz wymagane kompetencje obecnie w firmie poszukiwani są Specjaliści do Gdańska, ważnym elementem jest znajomość języków obcych, może ktoś z obecnych na forum to pracownik magazynu i podzieli się informacjami o zatrudnieniu?

Ryszard Brzyski

Powiem krótko. Nie ma drugiej takiej firmy na świecie by serwis zapieprzał po świecie, obierał jachty z żelkotu i laminował od nowa rozpadliny. Syf nie jachty. Jak budują jachty tak płacą i podobnie traktują pracownika. Do dobrej firmy ciężko się wbić a sama rotacja świadczy że to kupa gówna. Jak ktoś chce za granicę szukać mnie na Fejsie Ryszard Brzyski.

pawel stocznia

panowie wiecie jak tam rekrutacja od września na wolne stanowiska pracy przebiega CHODZI O GDANSK. Ja byłem już 2 tygodnie temu na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko szlifierz i laminiarz. Do tej pory nie oddzwonili do mnie a ni ja nie moge się dodzwonić. Przyjeli nowych malarzy albo do laminowania kogoś czy nie?

Anonim

Kiedyś Sunreef to była jeszcze firma która szanowała pracowników i dostawców - Znam ich prawie od samego początku w 2007r. I mogę powiedzieć że jest co raz gorzej a nawet dramatycznie - Już nie wspominając o braku zamówień i co za tym idzie słabej kondycji finansowej to cała "ekipa" która stworzyła tą firmę już dawno odeszła - Została "elita" która ciągnie firmę na dno! Ale cóż - Każdy może pisać co chcę - Moim zdaniem wystarczy się tylko przejść wokół firmy, po biurach...jest to zapewne piękny obraz jak powinna wyglądać firma o międzynarodowych ambicjach - Yachty MEGA a biura SYF.

Anonim2
@Anonim 19.02.2016 22:29
Kiedyś Sunreef to była jeszcze firma która szanowała pracowników i dostawców - Znam ich prawie od samego początku w 2007r. I mo...

Pozdrawiamy konkurencję:)

Sunreef Yachts / Kadry

Dzień dobry, w celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących aktualnie realizowanych rekrutacji w HTEP Polska Sp. z o.o. - Sunreef Yachts, zapraszam do bezpośredniego kontaktu z naszym działem kadr: Dział Kadr i Rekrutacji Sunreef Yachts ul. Doki 1 80-958 Gdańsk Tel: +48 58 769 77 72 E-mail: rekrutacja@htep.pl Chętnie udzielimy Państwu wszystkich niezbędnych informacji.

ktosik

Pani ktosiu nic dziwnego,że są wredne jak tłumaczy sie 100 razy to samo a się prostych rzeczy nie potrafi wykonać, szybciej dziecko z przedszkola pojmie jak co nie które nowe zatrudniające się w tej firmie, pozdro

ktos

Nie polecam pracy krojcza-laminarz. Nawet faceci są w szoku ze dziewczyny tam pracujące są tak wredne.Prym wiodą 4 dziewczyny ktore traktuja nowe jak mięso armatnie,przez takie ,,osoby,,nikt tam nie chce zostac.Praca fajna ale atmosfera poniżej szamba. Szkoda nerwów i zdrowia by użerać sie z takimi idiotkami.Szkoda że brygadzistka udaje że nie ma problemu. Jeszcze raz nie polecam !!!!!

prestizowy

@karolinka - jak przyjdziesz ktoregos dnia do pracy i nie bedziesz mogla sie zalogowac na stanowisku pracy, to informatycy na zgloszony problem, poinforumuja Cie, ze "juz tu przeciez nie pracujesz", to zapewne poczujesz ten prestiz i miedzynarodowa atmosfere :)

ciekawski

Witam, jakie są zarobki magazyniera w tej firmie? czy ktoś ma jakieś informacje?

dred

Jest oferta pracy dla grafika w SY. Patrząc na historię wpisów na tym forum to nie zachęca to do składania swojego CV. Tak z ciekawości to ile przeciętnie się tam pracuje?

Lewi

Witam, ja napiszę całą prawdę o danej firmie. Opinie są różne bo ludzie różnie podchodzą do pracy. Pracowałem tam półtora miesiąca ale nie byłem w stanie znieść pracy psychicznie. Zaproponowano mi 11 zł/h na początek na umowe zlecenie na okres 1 mc , potem obiecywali podwyżkę. Pracowałem sumiennie i nie miałem nic sobie do zarzucenia ale umowa została mi przedluzona na takich samych warunkach. Kierownicy zmuszają do nadgodzin , gdzie na umowie zleceniu nie masz dodatkowych 50 % za nadgodziny. Na nocnej zmianie także.W firmie Galeon byłem szanowany a tu w ogóle nie doceniony, kierownicy nie są otwarci na nowe rozwiązania tylko trzymają sie szablonowo swoich wytycznych. W zime pracuje się przy minusowych temperaturach , ale naszczescie mają namioty które są ogrzewane ale nie sa zawsze stosowane , gdzie tu jakość ? Firma nawet nie ma mieszalni Sprzet dostałem dopiero pod koniec miesiąca , a tak to musiałem latać po hali i sobie ogarniać . Bardzo słaba organizacja pracy. Najgorsze jest to , że po urlopie moje rzeczy zostały porozrzucane po szatni (szafka podpisana) więc po tym zdarzeniu zdecydowałem się odejść . Kluczę do szafek są rozdawane przez ochroniarzy i to oni mają ciagly dostep do szafek co jest niedorzeczne. Ogólnie bardzo stresująca praca. Sami oceńcie czy warto tam pracować. pozdrawiam

Paździoch

pewnie powiedzą tobie, że zalezy od doswiadczenia, rużnie bywa, ja po testach dostałem 14 PLN na początek, ale są na pewno tacyco zarabiaja więcej

it

witam ile zarabiają u was tapicerzy

zibi

Byłem tam i pracowałem tam. Jak chceta tam robić to bądźta przyotowani na wszystko, chyba,że ktoś chce mierzyć wyżej od swojego kolegi po fachu. Fajna firma, dobre początki, kiepskie zakończenia.

ono232

Poziom pyskówek na tymże forum skutecznie jednak mnie przekonał, że to nie miejsce dla mnie i żeby nie tracić czasu na branie udziału w procesie rekrutacji. Bardzo pomocna strona, chciałam podziękować założycielom.

ono232

hej.Dali właśnie ogłoszenie na Sp. d/s Zakupów, czy ktoś z Was wie ile takowy w tej firmie zarabia? Dzięki z góry.

Maria
@ono232 21.01.2015 17:08
hej.Dali właśnie ogłoszenie na Sp. d/s Zakupów, czy ktoś z Was wie ile takowy w tej firmie zarabia? Dzięki z góry....

@ono232 Pytanie nie powinno brzmieć NIE za ile tylko na ile... Gorący ziemniak. Spytaj na rozmowie ile osób przewinęło się przez to stanowisko przez ostatnie kilka lat...

sąsiad za płotu

widze panowie że u was,ten sam syf co u nas w galeonie

gdanszczanin
@sąsiad za płotu 06.01.2015 21:05
widze panowie że u was,ten sam syf co u nas w galeonie

dokladnie ten sam

Statystyk

2013 - zwodowanych 11 jachtów. 2014 - zwodowanych 6 jachtów. 2013 - łączna długość wyprodukowanych jachtów : 740 stóp. 2014 - łączna długość wyprodukowanych jachtów : 366 stóp. Dane z oficjalnej strony www. Bez komentarza...

Gizmo

Ha, ha, ha. W SY zostaje się przymuszanym do nadgodzin. Kris dobrze prawi. Łączę się w bólu i zwijam żagle z tej firmy bez perspektyw!

Kris

Szkoda czasu na tą firmę. Żadna firma o której słyszałem, czy w której pracowałem nie traktuje ludzi tak jak SY. To przykre, ale prawdziwe. Nie płacą za nadgodziny (no bo przecież każdy czasami zostaje dłużej), stosują mobbing i z trudem znajdzie się w firmie osobę, która pracuje dłużej niż rok.

Demo

A może jest ktoś kto może napisać czym PM się w tej firmie zajmuje? nie mówię tu o obowiązkach wymienionych w ofercie pracy bo to często nijak się ma do rzeczywistości, lecz takie realne działania które PM ma podejmować. Często spotykam się z tym, że tzw PM to bardziej handlowiec niżeli osoba z wiedzą techniczna potrafiącą wesprzeć działania na hali produkcyjnej i odpowiednio zakomunikować to co się tam dzieje odbiorcy.

ślimak

Panie Jachcior, Wątek NIE dotyczy modelowego przedsiębiorstwa tylko konkretnej firmy zarządzanej przez konkretnego - "ty mieć zła organizacja" - człowieka. Różnica taka jak pomiędzy przywołaną przez Ciebie wagą złota a wadą wzroku.

anonim

(usunięte przez administratora)

Frytek

Ktoś ostro pojechał ze stawką... Realna pensja to 5-6 tysięcy netto. Jak umiesz wchodzić w ty ł ek to 8-9.Praca na 0,5 - 1,5 roku (znowu zależy od wchodzenia w ty ł ek) Potem wymiękasz albo Cię wywalają. Pozycja w CV ciekawa ale niech każdy rozważy sam.

jachcior
@Frytek 28.11.2014 09:17
Ktoś ostro pojechał ze stawką... Realna pensja to 5-6 tysięcy netto. Jak umiesz wchodzić w ty ł ek to 8-9.Praca na 0,5 - 1,5 r...

Realna pensja 5-6 tysi netto? ale o jakim stanowisku piszesz? Bo na pewno nie na PM (project manager). Skąd masz te dane? Prawdziwy PM w jakiejkolwiek firmie jest na wagę złota. Nie każdy ma predyspozycję na PM. PM może mieć certyfikaty, dyplomy i inne świadczenia i ładnie to wygląda na ścianie ale w rzeczywistości kiedy przyjcie do pracy to nie jest w stanie poradzić sobie. Bo to co nauczą Cię w szkole lub na szkoleniach to tylko teoria. Prawdziwe wezwanie przychodzi kiedy masz projekt lub kilka projektów naraz i musisz je dopiąć na czas i budżet. To od PM zależy sukces projektu. Jeżeli firma (dyrektor czy właściciel) widzi że ma cennego PM i ten PM kończy projekty na czas i wyrabia się w budżecie to go nie puści i powinien tak o niego (PM) zadbać by nie odszedł do konkurencji. Może jest i prawdą żę SY szuka PM od ponad roku, może jest i prawdą ze zwalniają po kilku miesiącach ale to dlatego że ten PM nie jest tym za którego się podawał. Może i ma (PM) super cacy CV, licencje, pokończone kursy i szkolenia, może i świetnie wypadł na rozmowie, no ale co z tego kiedy nie jest wstanie ogarnąć projektu na czas i w budżecie bo on (PM) zawinił a nie robotnicy. PMów w Polsce jest jak mrówki, ale prawda jest taka że prawdziwy PM, taki na wagę złota, to rarytas. Wystarczy poszperać w necie i dowiedzieć się co czyni prawdziwego PM. Lojalny pracodawca zauważy talent i będzie robił wszystko aby go zatrzymać dla siebie i powinien zrobić wszystko aby nie odszedł do konkurencji. Wracając do tych 5-6 tysi netto, to jest to nie realna pensja dla PM a jeżeli taką ma to jego pensja jest zaniżona o bardzo dużo albo ten PM tak się ceni i na więcej go nie stać. Piszesz "Potem wymiękasz albo Cię wywalają" jeżeli wymiękasz to definitywnie nie nadajesz się na prawdziwego PM, a jeżeli cię wywalają to znaczy że ... nie nadajesz się i może lepiej zmień karierę (nie piszę tu o Tobie tylko ogólnie). A co do płac, różnych stanowisk w różnych branżach to w necie można znaleźć raporty z pensjami przygotowane przez firmy konsultingowe. I tak jak pisałem wcześniej na rok 2013, wynagrodzenie, podstawowe dla PM czy Kierownika Kontraktu to 15-25 tysi brutto. O swoje zarobki trzeba walczyć ale mądrze i z głową. Prawdziwy PM zna swoją wartość. Pozdrawiam i powodzenia.

prefabrykant

Ludzie czytam i nie wiem co wy widzicie za problemy..Moim zdaniem firma bardzo w porzadku dbajaca o pracownika..wiadomo wszedzie sa wzloty i upadki ale nie ma czegos takiego ze pracownika wykorzystuja..chcesz zostac dluzej zostajesz nie to nje. Placa tez dobra u najwazniejsze zawsze w terminie .. ciaglasc pracy jest i nie widze tutaj by byla wielka rotacja ..wiadomo czlowiek niekumaty nie jest za bardzo potrzebny lecz gdy sie starasz i widac rezultaty to nie zostaniesz zwolniony.

Jaja sobie robisz
@Postfabrykant 23.11.2014 13:34
Już wielokrotnie pisano, że problemów nie ma, krytyki zresztą też nie (tylko aplauz i zaakceptowanie). Naprawdę nie można narze...

Nie potrafia liczyc pieniedzy i zle wyplacili mi nawet nie potrafia liczyc dni w kalendarzu xD wyslali wyrownanie i ciagle jest za malo. I malo daja pieniedzy jak na te warunki pracy. Czasy sie zmieniaja dla dobra firmy, a nie szarego pracownika

pia
@Postfabrykant 23.11.2014 13:34
Już wielokrotnie pisano, że problemów nie ma, krytyki zresztą też nie (tylko aplauz i zaakceptowanie). Naprawdę nie można narze...

Najlepsi specjaliści odeszli sami

Teodor

Bylo by dobrze ale ci pomagali kraść panom (usunięte przez administratora) teraz się panosza a uczciwi cierpią

Mila

Od jakiegoś czasu przeglądając pracuj.pl trafiam na ogłoszenie z Sunreef. Z moich obserwacji wynika, że na stanowisko speca ds. marketingu mniej więcej poszukują osoby co pół roku. Zasięgnęłam więc opinii u źródła. Rotacja ogromna, atmosfera syfiasta i nie dziwię się już rotacji, zreszta widać po stronie, że marketingowo do bani. W każdym razie na rynku, jako pracodawca Sunreef ma zszarganą opinię, a to także źle wpływa na cały wizerunek firmy.

król

Śmieszne jest, że firma próbuje jakimiś tanimi chwytami przyciągać fachowców wypisując rzeczy niezgodne z prawdą. Macie specjalistow, to dbajcie o to żeby chcieli pracować dla was a nie budowali zespol konkurencji. Wystarczy podejść do pracownika jak do człowieka, a nie jak do niewolnika. Nie wystaczy płacic żeby wymagać. Pracuję u was i wiem, że to co piszą byli/obecni pracownicy to prawda. Firma zmusza do pracy po godzinach, atmosfera pracy jest beznadziejna, trudna i nikt nie szanuje tu pracownika bez względu na jakim szczeblu się pracuje. Próbuje się tu budowac markę ekskluzywna, ale zeby to zrobić powinno zaczac sie od wizerunku wsród pracowników, bo tylko wtedy bedziecie mieli podstawe do budowania takiej marki.

37lat

A mnie zastanawia to, że przeglądając profile osób tam zatrudnionych na portalach dla profesjonalistów przewijają się daty - 6 lat, 4 lata, 8 lat. Chyba nie jest tak źle jak kolega pisze. Fakt - ważne żeby podejmować tą decyzję świadomie, na pełną odpowiedzialność. Nie słyszałem, żeby projektanci pracowali w soboty i niedziele czy po 12h (10 się zdarzało). Na pewno w tej firmie można się dużo nauczyć, niejedna osoba po biurze projektowym prowadzi teraz swoje firmy i świetnie prosperuje. Gdyby nie SY to gdzie zdobyliby takie doświadczenie. Moja rada - szukasz klientów luksusowych i niestandardowych zleceń - SY, chcesz robić masówkę - zostań tam gdzie jesteś.

Szymon

Pojawiło się ogłoszenie na projektanta mebli w SY, możecie coś napisać jak tam się pracuje? Jaka jest atmosfera, bo nie ukrywam poza kasą jest to dla mnie ważne? Jak czas pracy? Szanują życie prywatne pracownika? Jest jakaś szansa rozwoju? Wiecie, człowiek nie chce spaść z deszczu pod rynne.

Ania

Janie, czy pracujesz w Zarządzie? Tak mi się wydaje, kiedy czytam, że nie ma się do czego przyczepić. Wśród pracowników obecnie pracujących nie ma tak dobrych opinii o których piszesz. Kolejna firma zaczyna podkupować Wam pracowników, więc aby patrzeć, jak braknie Wam rąk do pracy. Zróbcie coś żeby tak się stało. Wyjdźcie do ludzi i zapanujcie nad dezorganizacją.

Janusz

Co z tego, że lider w branży, jak niedługo nie będzie miał kto pracować. Nikt tam już nie chce iść. Żaden specjalista nie powinien podejmować tam zatrudnienia, bo zmarnuje tylko czas. Szkoda zachodu. Macie fach w rękach szukajcie stabilnego zatrudnienia.

stefcio

Na początku września odbywa się największa i najważniejsza impreza branżowa - targi w Cannes. Jej powodzenie to być albo nie być dla każdej stoczni jachtowej. W tym czasie nikt nie ma głowy do "bzdur". W zależności od wyniku w Cannes - będą szybkie decyzje kadrowe. W jedną lub drugą stronę :-)

yanek

pewnie przez sezon urlopowy. Zadzwoń i się dowiedz ;)

Jakub

Czy orientujecie się czemu rekrutacja na PM trwa tak długo? Może już kogoś wybrali?

jakub

Ogłoszenie się pojawia bo to rotacyjne stanowisko. Praca na kilka miesięcy. Gorący ziemniak. Chcesz to łap. Pieniądze dobre ale czy warto?

Sebastian

Goku -twoja opinia jest bardzo dobra i obiektywna. jest to analiza faktow a nie bezsensowne oczernianie.

słońce

Skoro Was tak oczerniają, to może w końcu pozew? Firma na zewnątrz fajna, ale od środka syf- brak zarządzania, strategii, organizacji, chaos, chaos, chaos, podlane wyzyskiem i kompletnym brakiem szacunku dla człowieka. Nie znasz dnia ani godziny. Nie ma szans na stabilny rozwój kariery. Widac po zajebistej rotacji. I wcale im tak dobrze nie idzie, jak sie chwalą.

daron

Drodzy państwo jeden człowiek od ponad 2 lat próbuje psuc dobrą opinie firmy Sunreef Yachts,jest hakerem podszywa się pod cudze konta i serwery umieszczając na forach kłamstwa i oszczerstwa pod adresem kadry kierowniczej,zarządu firmy i prezesa Sunreef Yachts. Umieszczane przez tego człowieka "wpisy" na forach wygladaja na prowadzone dialogi,prosze nie dać się temu zwieść autor wszystkich umieszczanych kłamstw na forach jest jeden. Apeluje do wszystkich internautów aby nie brali pod uwagę negatywnych wpisów na forach o Sunreef Yachts. Stocznia Jachtowa od kilkunastu lat cieszy się dobra opinią,świetną renomą. Sunreef Yachts jest światowy liderem w projektowaniu i budowie katamaranów:)

zamiastdaronaboonnaurlopie

Prosił mnie żebym w jego imieniu napisał, że firma to wszechświatowy gigant i lider a wszystkie brzydkie posty umieszcza jeden paskudny manipulator. Wcale nieprawda, że dach przecieka i nie ma pieniędzy na jega naprawę - zwłaszcza, że ostatnio w ogóle nie padało.

Janek

Z punktu widzenia byłego pracownika, nie mogę zgodzić się z pozytywną opinią na temat pracy w SY. Po rotacji personelu można wywnioskować wszystko. Pracowników, którzy pracują tam dłużej niż 2 lata, można policzyć na palcach jednej ręki. To jest firma oferująca stabilne zatrudnienie? Poczucie bezpieczeństwa finansowego? Nie dziwię się, że nie mogą znaleźć w pracowników, bo smród się za nimi ciągnie.

qwerty

ostatnimi dniami upaly a nawet wody pracownikom nie umieja zorganizować

szefdarona

Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak, nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie!!! PS. Świetna robota daronie. Tekst nowego posta przesłałem Ci wczoraj.

daron
@szefdarona 09.07.2014 09:14
Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak, nie... Nie podoba...

kolejny wpis umieszczony przez ta samą osobe która próbuje zaszkodzić firmie Sunreef Yachts,w rezultacie zaszkodzi tylko sobie. PO treści widać że to kolejne oszustwo i manipulacja. Można tylko współczuć temu człowiekowi,apeluje do wszystkich internautów aby w ogóle nie brali pod uwage negatywnych wspisów gdyż autorem tych kłamstw i oszczerstw jest jeden człowiek.

fandarona
@daron 09.07.2014 16:35
kolejny wpis umieszczony przez ta samą osobe która próbuje zaszkodzić firmie Sunreef Yachts,w rezultacie zaszkodzi tylko sobie....

Panie daron - ja jestem umysł ścisły. Mnie się podobają wpisy, które już raz widziałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. Bardzo mi się podobają Pana wpisy. BARDZO Idzie zarobić???

anonim

(usunięte przez administratora)

biuro projektowe

kolego (usunięte przez administratora) wiemy że to Ty podajesz sie za pracowników i postronne osoby,kogo chcesz wysiudać internetowy manipulancie?? żal nam Ciebie chory człowieczku.

daron

Drodzy internauci jeden człowiek od ponad 2 lat umieszcza na forach kłamstwa i oszczerstwa na temat Sunreef Yachts,podszywa się pod konta pracowników i godzi w dobre imie firmy,obraża i szkaluje kadre kierowniczą oraz zarząd Sunreef Yachts. Umieszczane przez tego człowieka wpisy maja wyglądać na "dialog" prowadzony miedzy pracownikami i internautami,prosze nie dać się temu zwieść to wszystko to oszustwo i manipulacja. Ten człowiek umieszcając kłamstwa próbuje negatywnie wpłynąć na przebieg rekrutacji. Firma Sunreef yachts od zawsze cieszyła się dobrą opinią na całym świecie,projektowane i budowane jachty w Sunreef Yachts cieszą się ogromnym zainteresowaniem na całym świecie. Sunreef Yachts jest niekwestionowanym liderem w projektowaniu i budowie katamaranów,firma cieszy się świetną renomą od kilkunastu lat. Stocznia Sunreef yachts już zaprojektowala i zbudowała ponad 70 wspaniałych jachtów które pływają po akwenach na całym świecie. Apeluje do wszystkich internautów aby wogóle nie brali pod uwagę negatywnych wpisów gdyż autorem tych kłamstw i oszczerstw jest jeden człowiek który działa na szkode firmy,i usilnie próbuje wprowadzić w błąd internautów.

Lucky

Ciągle ludzie narzekają... na zarobki, na pracodawcę, na kolegę z którym muszą pracować... weźcie może spójrzcie najpierw na siebie, większość to obiboki którzy już wchodząc na stocznię chcieliby mieć płacone, tylko dlatego że są-istnieją. Może pokażcie najpierw że potraficie poprawnie jakościowo wykonać swoją robotę i rzetelnie pracować przez 8 godzin... a nie ciągle kawusia, papierosek, pogawędka ze znajomym a potem narzekanie że w Polsce zarobić się nie da- jak ką okradacie to się nie da... tu minuta, tam 5 minut, a tam pół godziny i ile wasz pracodawca jest stratny na jednym człowieku w ciągu jednego dnia. Ale co tam, lepiej pracodawcę naciągać i niech jeszcze lepiej za to płaci, bo przecież zaje.-.ty jestem i zasługuję na wysoką stawkę za ładne oczy albo za to że mam jakiś papier... Głupota goni jeszcze większą głupotę... ale Polacy chyba są nauczeni cwaniactwa i stawiania Bóg wie jakich wymagań... Wpuścić Was na miesiąc na naprawdę ciężką robotę i za psie pieniądze, to potem byście błagali żeby pracować w zwyczajnej firmie przynajmniej za normalne pieniądze...

kto wie ten wie

Tylko ze projektanci dobrzy pozwalniali się sami i prawie wszyscy najlepsi chłopacy wszyscy są za granica bo tam praca ta sama, ale szacunek do pracownika i godziwa praca. Sunreff na dno!!! 4

wojciech
@daron 28.06.2014 10:31
Drodzy internauci autorem wszystkich kłamstw i oszczerstw umieszczanych na forach od ponad 2 lat jest jeden człowiek,który usil...

Witam, czy ktos orientuje sie od jakich zarobkow zaczyna specjalista ds sprzedazy? Co jakis czas pojawia sie ogloszenie, czy firma faktycznie zatrudnia, czy ogloszenie pojawia sie zeby bylo? Jak z rotacja na tym stanowisku? Wymagania jakie sa opisane w ogloszeniu dosc wysokie.. pozdrawiam

Kevin

Hmmm .... obrzucacie się jakimiś śmiesznymi tekstami kompletnie nie opisując sytuacji firmy ..... jedni piszą że jest do bani ... inni broniąc starają sie ja wznieść pod niebiosa ..... a prawda jak zwykle lezy po srodku ..... podstawowym problemem sa terminy ..... nie mam pojęcia skad one sie biorą .... ale osoba która je okresla chyba nigdy w zyciu nie miała styczności z praca fizyczna ... W firmie jest BARDZO wielu , BARDZO dobrych fachowców na kazdym dziale .... ale głównie dyrekcja nie potrafi zrozumiec tego że nie wszystko da sie zrobic tak szybko jak oni by chcieli .... żeby marchewka wyrosła nie mozna na siłe ciągnąc ja za natke licząc na to że po wyciągnięciu z ziemi bedzie piękna i soczysta .... trzeba umiec też przewidzieć niektóre problemy .... niedogodności .... bardzo czesto wina lezy po stronie projektantów(usunięte przez administratora)

psychiatrakevina
@Kevin 02.06.2014 19:18
Hmmm .... obrzucacie się jakimiś śmiesznymi tekstami kompletnie nie opisując sytuacji firmy ..... jedni piszą że jest do bani ....

Kolego G.K. biuro projektowe przesyla pozdrowienia.Martwi nas Twoja choroba,szczerze wspolczujemy.

psychiatrakevina
@Kevin 02.06.2014 19:18
Hmmm .... obrzucacie się jakimiś śmiesznymi tekstami kompletnie nie opisując sytuacji firmy ..... jedni piszą że jest do bani ....

Kolego G.K. biuro projektowe przesyla pozdrowienia.Martwi nas Twoja choroba,szczerze wspolczujemy.

lekarzdarona

No to proszę konkret. Plusy : niezły PR, świetnie wyglądające produkty, firma rzeczywiście znana i szanowana w branży, zarobki (choć z niemal obowiązkowymi nadgodzinami)dużo powyżej średniej, interesująca - unikalna praca, możliwość pochwalenia się znajomym. Możliwe ciekawe, czasem egzotyczne wyjazdy służbowe. Możliwość bardzo szybkiego awansu w przypadku nieprzeciętnych umiejętności i sprawności. Bardzo dobre zarobki w przypadku unikalnych kompetencji lub umiejętnemu wypromowaniu się (włażenie w tyłek niestety niezbędne - choć często jedyne i wystarczające). Pracodawca przyjaźnie nastawiony do kobiet. Minusy: ręczne sterowanie skutkujące często nieracjonalnymi decyzjami biznesowymi. Brak rzeczywistej kadry zarządzającej, niejasna struktura organizacyjna (wielokrotne, nieskuteczne próby zmian). Brak procesu ewaluacji pracowników (próby w przeszłości)i podwyżek inflacyjnych. Możliwe problemy z otrzymaniem urlopu w sezonie letnim (nawał pracy). Kiepskie warunki pracy zarówno dla pracowników produkcyjnych jak i większośći administracyjnych (zima/ lato). Promowanie sezonowych gwiazd i gwiazdeczek niezależnie od doświadczenia i kwalifikacji. Dość dużo powiązań rodzinno - starokoleżeńskich wśród kadry. Brak standaryzacji procesów i mierzenia wydajności pracy. Brak działu rozwoju i badań oraz nieustannej optymalizacji produkcji (były nieudane próby). I najważniejsze : brak pozytywnej energii i powszechnego poczucia, że wspólnie robimy coś fajnego, z czego mamy prawo i powinniśmy być dumni. Za dużo nabzdyczenia, niepotrzebnej presji czasu i nerwów.

daron
@lekarzdarona 20.05.2014 20:34
No to proszę konkret. Plusy : niezły PR, świetnie wyglądające produkty, firma rzeczywiście znana i szanowana w branży, zarobk...

Kto nas obraża, czyli namierzamy pomawiającego za pomocą adresu IP Aby można było zacząć postępowanie, najpierw musimy ustalić, kto jest autorem obraźliwych komentarzy w Internecie na nasz temat. Większość ludzi, którzy wypisują kłamstwa w Internecie, oczerniając przy tym firmy, nie podają swoich prawdziwych nazwisk i imion, a posługują się pseudonimem lub fałszywymi danymi. Najpierw zatem musimy namierzyć komputer, z jakiego wystawiony został komentarz. Aby to ustalić, musimy poprosić administratora serwera, na którym znajduje się forum (lub inna strona internetowa) o ujawnienie adresu IP użytkownika, który umieścił wpis, a następnie zwrócić się do dostawcy internetu dla namierzonego IP, aby udostępnił dane swojego klienta. Oczywiście dane takie chronione są na mocy Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku. Zgodnie z przepisami ustawy dane mogą być udostępnione wyłącznie po przedstawieniu ważnych argumentów, które uzasadnią potrzebę posiadania ich przez poszukującego. Firma może, pomimo pisemnego wniosku zawierającego uzasadnienie chęci posiadania danych, odmówić ich ujawnienia i wówczas musimy zwrócić się do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych z taką samą prośbą. Gdy ten odmówi, pozostaje nam złożyć ten sam wniosek do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego.

normalny

szukam czegoś konkretnego o firmie, ale widzę, że poza stekiem bzdur nic tu nie ma ciekawego, dwóch ludzi o tych samych nickach przerzuca się zdaniami i groźbami i to wszystko, a żadnych konkretów.

psychiatranormalnego
@normalny 20.05.2014 14:48
szukam czegoś konkretnego o firmie, ale widzę, że poza stekiem bzdur nic tu nie ma ciekawego, dwóch ludzi o tych samych nickach...

Jest z toba bardzo zle,masz juz zapewniony długi pobyt na oddziale psychiatrycznym. Ostatnie formalności juz zostały wypełnione. Nie podawaj się za pracownika kolego G.K.

daron
@normalny 20.05.2014 14:48
szukam czegoś konkretnego o firmie, ale widzę, że poza stekiem bzdur nic tu nie ma ciekawego, dwóch ludzi o tych samych nickach...

Jaka kara grozi za zniesławienie Przestępstwo zniesławienia podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Jeżeli jednak sprawca dopuści się pomówienia za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.Zniesławienie lub pomówienie to przestępstwo Pomówienie innej osoby, grupy osób, osoby prawnej (na przykład jakiejś firmy) czy instytucji o postępowanie lub przymioty, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej albo narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, jest przestępstwem wymienionym w art. 212 Kodeksu karnego.Jaka kara grozi za znieważenie na forum publicznym lub w internecie Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Natomiast znieważenie za pomocą środków masowego komunikowania podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. Podobnie jak w przypadku pomówienia w razie skazania za przestępstwo znieważenia za pomocą środków masowego przekazu sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego.Ściganie tego przestępstwa również odbywa się z oskarżenia prywatnego.

daron

Art. 212. Zniesławienie § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

anonim

(usunięte przez administratora)

daron

Autorzy obraźliwych wpisów na forach internetowych muszą się liczyć z tym, że nie będą anonimowi.Udostępnienia danych z forów internetowych mogą żądać już nie tylko policja, prokuratura czy sąd. Takie prawo ma też każda osoba fizyczna i firma, które wykażą, że jest to niezbędne dla ochrony dóbr osobistych i dobrego imienia. Tak orzekł Naczelny Sąd Administracyjny. Wyrok oznacza zmianę dotychczasowej praktyki i umożliwia udostępnianie danych na podstawie ustawy o ochronię danych osobowych.

Zostaw opinię o HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts