Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.

Zabrze

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 178 ocen.

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.
3 178 6 1

Opinie o Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.

Niegłupi

przekaz jest taki ze Pana B. nie ma i bedzie dobrze, czyzby? bardzo wygodne stwierdzenie, ale tylko dla Wlascicieli. Ile osob odeszlo lub zostalo zwolnionych w trakcie jego kadencji? Kilkadziesiat? Dobrze wiemy jakie byly tego powody, dobrze wiemy ze kazda decyzja, kazdy papier jest podpisywany przez Wlasciciela czyli Prezesa. I teraz co? Uslyszymy ze Wlasicieciele nie wiedzieli? Ze zostali zmanipulowani? Przeciaz kazda z kilkudziesieciu osob rozmawiala i podawala przyczyny swojej decyzji odejscia. Pan B. byl niekompetenty a jego psychika to kliniczny przypadek. Niemniej jednak zostal zrekrutowany, byl regularnie rozliczany, a w trakcie trwania wspolpracy decyzje zatwierdzali wlasciciele. I teraz co? Ze niby go nie ma i bedzie dobrze. Otóz wiedzcie, ze Pan B. byl zatrudniony przez Wlascicieli aby tak czynic jak czynil wlasnie. Po to wlasnie, aby w takiej chwili przeciazenia zwalic na niego cala wine. Nie powiem, jest winny, ale tak naprawde w mniejszym stopniu niz jego mocodawcy czyli Wlasiciele.

W sedno sprawy
@Niegłupi 29.10.2018 11:18

100% racji. Dla porządku przeanalizujmy drugi, calkiem nieprawdopodobny przypadek, ze nie wiedzieli. Jakie szanse sukcesu ma biznes, gdzie Wlasciciel oddaje go w takie rece, bez kontroli? ze nie wie co sie dzieje? ze nie kontroluje swojej firmy? ze nie dba o ludzi? ze nie slucha ludzi, ze nie zatrzymuje dlugoletnich wspolpracownikow ktorym zawdziecza ta firme? gdzie takie ruchy maja miejsce w sezonie jedynym okresie zyskownym dla firmy? czy firma ma szanse odniesc sukces z takim liderem? nie sadze.

Racjonalny
@W sedno sprawy 29.10.2018 11:27

jedyne co sie da uslyszec ze firma placi pensje na czas. Ja (usunięte przez administratora) przeciez wszystkie firmy placa na czas,. Strach pomyslec co Wlasicielowi chodzi po glowie, to znaczy ze mysli o nie placeniu na czas, a moze w ogole, skoro sytuacja tak ciezka. W kazdej firmie od znajomych slysze paczki wczasy pod grusza, szkolenia, intergracja, nagodidzny platnet regulaminowo etc. A tu? pensji mozna nie dostac jak widze

Spawacz/Elektryk
@Racjonalny 29.10.2018 11:36

chcialem aplikowac, ale widze tu niezly ambaras.... Mam dwadziescia lat doswiadczenia zawodowego, pare firm przeszedlem, ale czegos takiego nie widzialem.. Po pierwsze zawsze mi placono na czas, i nikt nigdy mi tego nie wypominal. Nagodziny byly platne, plus premia jak poszlo dobrze (nie zamiast nadgodzin). Te historie tu opisane jak widze to jakis kryminal.... Przypomina mi to jakies wczesne lata 90te, jak czlowiek za praca musial ganiac. Pelno bylo wlasnie takich prywaciarzy/dorobkiewiczow na czyjejs krzywdznie, czyims kosztem. Na szczescie Polska sie ucywilizowala od tego czasu, i IPB to jakis skansens starych obyczai gdzie pracownikow sie nie szanuje. Jest rynek pracownika, pracy jest wbród. IPB-owcy trzymajcie się w zdrowiu i pamietajcie ze wokol jest pelno normalnych miejsc pracy!!!

Quality
@Spawacz/Elektryk 29.10.2018 12:11

Jak sobie pomyślę że ten przedsiębiorca w najbardziej szczytowym miesiącu tj listopadzie, wypłacał ochłap który nazywano szumnie premią, a pracowało się po 15/16 godzin na dobę w pracy, w domu, w zasadzie na zawołanie, a tę samą kwotę mam teraz rozliczaną za 1 (słownie jeden!) dzień w nadgodzinach gdy np. przychodzę w sobotę w pracy gdzie obecnie pracuję, to aż szukam resztek poroża na głowie. Takim jeleniem byłem. Płaca na czas, no rewelacja. Klęknijmy, przecież mogła być zupa do manierki i deputat na cebulę.

Poza
@Niegłupi 29.10.2018 11:18

W mojej ocenie przecenianie rolę RB w tej zadymce, jednocześnie nie doceniając jego profesjonalizmu. Pytanie co było powodem jego decyzji..?, Prawdy chyba już nigdy nie poznacie, a problem jednak pozostał

Pracownik
@Spawacz/Elektryk 29.10.2018 12:11

To 20lat chłopie pracujesz w zawodzie i chcesz zmienić prace? A może to ciebie chcą zwolnić bo tak beznadziejny jesteś. Chyba ze nasz były wiadomo kto, swoje wypociny wypisuje. Ja się wam dziwie na tym forum ze wy jeszcze jego nazwisko wypisujecie, on powinien być zapomniany i nigdy nie wspominamy, te nazwisko powinno isc w nie pamięć, bo w koncu przeminął, przeminął jak zły sen i nie wróci wiecej

Uwazna
@Pracownik 29.10.2018 14:28

Pracownik. Czytaj ze zrozumieniem. On napisał że ma 20 lat stażu pracy w swoim zawodzie a nie że 20 lat gdzieś cały czas pracuje....

oko
@Poza 29.10.2018 13:03

Profesjonalizm? Chyba sobie żarty stroisz.

Pracownik
@Uwazna 29.10.2018 15:04

20 lat stażu i pracy szuka, nie umiał zagrzać miejsca w jednej firmie, bo taki dobry był, a może te firmy co miałyby wczasy, premie nadgodzinowe i płaciły na czas, go nie chciały? I w aż tylu robił? Raz rozpisujesz się jako mężczyzna, drugi raz jako kobieta i każesz ze zrozumieniem czytać. Ja ci powiem panie wiadomo kto jedno zdanie „kończ waść wstydu oszczędź”

Ciekawy
@Pracownik 29.10.2018 17:47

Kolego Pracowniku To już schizofremia wszędzie B. widzieć

Anty RBOR
@Niegłupi 29.10.2018 11:18

I co jeszcze RBOR wykombinujesz ,?sprobujeesz skłamać , zmanipolujesz , zastraszyszysz naopowiadasz , oszukasz .. Od kilku miesięcy w 90 % wpisów na Go Work i 100 % zamieszania wokół firmy to twoja robota Firma była jest i będzie przed długie kolejne lata bez RBOR i zaradnej żony !!!!! Nie polecamy nikomu tego duetu oszustów Poczytajcie sobie w internecieo np o firmie Techwasch jako tylko fragmentu szkodniczej działalności tego zespołu Game over

Anty RBOR
@Quality 29.10.2018 12:56

Co pan powie jeszcze RBOR ! A kto odpowiadał przed wywaleniem za ten obszar ?

tnt
@Anty RBOR 06.11.2018 22:56

OK, interesujące, podrzuć link do opisu tej "szkodniczej działalności". Nie wiem, co pani B. ma do rzeczy, możesz wyjaśnić? Wiele dziwnych (przynajmniej dziwnych) manewrów ten pan wykonywał - nie mnie go osądzać, ale czy wciąganie w to jego żony nie jest przejawem atmosfery intryg, która panowała przed nim i zapewne zostanie długo po nim? Zaobserwowałem natomiast wzmożoną aktywność innej pani, która zachowuje się jakby miała dookoła samych (usunięte przez administratora) i sprawia wrażenie, że czerpie satysfakcję z niedorzecznych oskarżeń.

Administrator
@Anty RBOR 06.11.2018 22:56

Art. 212 KK

Anty BÓR
@tnt 07.11.2018 07:53

Co pan powie jeszcze RBOR !

tnt

Informuję Cię, że: 1) Ja to nie RBOR. 2) Pomawiasz człowieka, który - mimo wszystko - okazał firmie wiele poświęcenia. Wiem, widziałem. 3) Machiavellizm to zło, które niszczy organizację, jak nowotwór. 4) Anonimowość jest złudna.

Ewcia
@tnt 08.11.2018 07:32

no cóż dalej walczy swoimi metodami

Anty RBOR
@tnt 08.11.2018 07:32

Co ty nie powiesz RBOR ! Ha , ha poświęcenia .....

TheEnD
@Anty RBOR 09.11.2018 00:08

Same zwidy, z tym trzeba coś droga Pani jak najszybciej coś zrobić - żenada

Był minoł
@Ewcia 08.11.2018 20:58

Dziewczyny pamiętacie pekińczyka, pozdro dla kumatych ????

definicja dla zainteresowanych
@tnt 08.11.2018 07:32

Makiawelizm (od nazwiska włoskiego filozofa Machiavellego) – w psychopatii cecha osobowości, polegająca m.in. na braku uczuć wyższych, instrumentalnym traktowaniu innych i chłodnych relacjach interpersonalnych. Osoby z tą cechą osobowości często manipulują innymi, chcąc osiągnąć zyski tylko dla siebie.

Mirika

Firma zalicza ten sezon do udanych czy raczej na minus? W Zabrzu chodzą pogłoski, że kolejnego sezonu może nie być. Czy to prawda?

Rabin
@Mirika 11.11.2018 06:23

Może również nie być kuli ziemskiej albo sklepu rybnego na Stalmacha w Chorzowie. Serio ktoś CI teraz odpowie czy sezon należy do udanych, jak jest jego szczytowa faza? Takie rzeczy podsumowuje się po sezonie a nie w trakcie.

Wąsaty

Kto za Pana B.?

pan

Kto przyjdzie za Pana B.? Będzie to ktoś z zakładu, czy poza?

Niezbytnia
@pan 06.11.2018 13:43

Nikt, jedynie co po panu b. Zostało, to kupa smrodu

Hura

Ten uwielbiany przez każdego pracownika osobnik, został zwolniony dyscyplinarnie. Radujmy się w ten piękny i pogodny dzień

Zwid majakalny
@Hura 26.10.2018 22:24

A czy Ty '' hura/bałwanku'' napisałeś już list do Mikołaja? Bo Twoje pitu pitu to oznaka braku pomysłu na siebie, może w prezencie coś wyszuka dla Ciebie?niebawem Święta, więc jeśli Mikołaj nie zdąży to może gwiazdka Ci zaświeci?

smutna prawda
@Zwid majakalny 26.10.2018 23:21

Wielu pracowników cieszy się z zakończenia współpracy ze wspomnianym człowiekiem. Miał to być kolejny cudotwórca a wyszło jak poprzednio, już to przerabialiśmy. To jak postępował z pracownikami daleko odbiegało od przyjętych norm społecznych. Szkoda że nikt nie słuchał załogi. Niestety można powiedzieć - a nie mówiliśmy. Teraz musimy posprzątać bałagan jaki pozostał. Oby nam się to udało.

Prawdziwy
@Zwid majakalny 26.10.2018 23:21

Panie RB, Pana plan został rozgryziony przez paru wiernych firmie pracowników, i został Pan wyproszony. Więc narazie. To już nie Pana forum, pa pa

Ewcia
@smutna prawda 27.10.2018 16:54

sprzątajmy więc , musi się udać i uda się. Przecież stał się cud : PANA DYREKTORA NIE MA , NIE MA JEGO MANIPULACJI I KŁAMSTW=ALLELUJA!!!

CIekawy
@Prawdziwy 27.10.2018 19:03

Co to był za plan?

Ewcia
@CIekawy 27.10.2018 20:46

dowcipniś??? Panie RB daj sobie Pan spokój i(usunięte przez administratora)się od nas. To nie Pana forum

Ciekawy
@Ewcia 27.10.2018 21:13

Serio pytam, dla mnie raczej działał po omacku i dlatego był zguba firmy. Jaki miał plan wg Pani?

Zbigniew
@Zwid majakalny 26.10.2018 23:21

Radzę temu byłemu harcmistrzowi, który wyleciał i ma zakaz wejścia na teren zakładu, żeby tak tego nie przeżywał. Jutro jak wstanie rano, żeby poszedł do łazienki, spojrzał w lustro i przycisnął mocno jaja do umywalki. Niech się zastanowi po co mu to w ogóle było. A może szklanka zimnej wody?

wkoncu
@Hura 26.10.2018 22:24

A parę osób, w tym dwie na stanowiskach Dyrektorskich wołali na alarm, kiedy jeszcze można było coś zrobić, ale nikt ich nie słuchał... Firma skończyła z SAPem, który nic nie zmienił i nie był do niczego potrzebny. Był tylko wielkim kłamstwem szanownego Pana z Mondeo.

Refleksyjny

fajnie ze wylecial, ale co to zmienia? Prawie rok przepracowal. Przez bite 12 miesiecy jego zachowanie, manipulacje, klamstwa, szczucie ludzi bylo nie tylko tolerowane ale mialo i poklask Wlascicieli. I w duzej mierze bylo ich inspiracja. Pomimo licznych apeli pracownikow. Jak to o nich swiadczy? Czy nagle zmienil sie ich stosunek do ludzi? nabrali szacunku? nie sadze. Po prostu zrozumieli zakres milionowych strat, nietrafionych inwestycji i ryzyka wynikajacego z czystki kadrowej ktora sie zadziala za jego sprawa. Firmie grozi plajta, na pewno nie czeka jej rozwoj. Ten zeson stracony, a istnienie firmy jest pod znakiem zapytania. Im dalej, tym bedzie wiekszy problem, nie da sie tego odrobic i w tym stanie kolejnego sezonu firma nie dotrwa. Teraz jest rynek pracownika od dluzszego czasu i raczej nalezy skorzystac, bo juz za dlugo trwa i sie za niedlugo skonczy. Fajnie byloby do Swiat miec nowa prace.

Ciekawy
@Refleksyjny 27.10.2018 21:23

Mądrze napisane

Smuteczek.
@Refleksyjny 27.10.2018 21:23

Gdy się zwalniałem, w życiu nie czułem większej ambiwalencji. Oto jestem zmuszony odejść ale wcale tego nie chcę. Ale jak długo można dawać się robić w bambuko, raz, dwa razy można było ulec przedsezonowym kłamstwom. Ta trójka jest za to odpowiedzialna, mam na myśli małżeństwo + ten dyzma. (tak właściwie to dyzma był profesjonalistą przy tym panu) Trzeba być naprawdę geniuszem żeby tak rozpieprzyć fachowy i zgrany zespół. Chociaż dzięki temu państwo S. odkryłem że są firmy które uczciwie wynagradzają pracowników za tak wyśrubowany ponadnormatywny czas pracy. Na który to czas nigdy się z Państwem ani z Państwa pełnomocnikami nie umawiałem. A czemu się tak działo, bo jestem obowiązkowy. Co w nowej pracy widzą i cenią. Pa.

NIK
@Refleksyjny 27.10.2018 21:23

pan R. - jak Refleksyjny, czyli jak wszyscy wiedzą, kłamliwy i zastraszający a teraz na dodatek odgrywa się "wypad" z firmy. Manipulował pracownikami, właścicielami, no i coż...dalej manipuluje i zastrasza, widać nic innego nie umie

Refleksyjny

i jeszcze jedno, czy handlowcy dostana premie za ten sezon? a Wy byscie zaplacili gdy macie wielomilionowe dlugi i straty w firmie? w takiej sytuacji kazdy dba o siebie.....

Ojoj

Czy to prawda, że Pan "Peżot" odszedl z firmy?

Prawdziwy
@Ojoj 20.10.2018 08:10

No i dobrze że odszedł. Zobaczymy tylko czy zachowa się jak inni, na publikę czy nie. Kilka osób już pokazało brak klasy, ciekawe co zrobi on...

Papier
@Prawdziwy 26.10.2018 12:08

Nie odejdzie. Teraz kiedy Pan audytor został zwolniony wszystkie wypowiedzenia zostaną cofnięte. Swoją drogą pierwsza mądra decyzja. Ja też mam szkodnika na ogrodzie ale nie jest to takie łatwe żeby go wytępić...

Bleble
@Papier 26.10.2018 13:26

Z tego co słyszałem i widziałem, to zwolnił się sam, więc po co te dyrdymały tworzysz.

Papier
@Bleble 26.10.2018 13:46

Nie o niego mi chodzi. On akurat robił robotę. Ale jak nie potrafisz czytać między wierszami to twój problem.

Bleble
@Papier 26.10.2018 13:49

Dyr sam walnął papierami, dlaczego usuwacie komentarze i kreujecie fałszywą rzeczywistość?

Prawdziwy
@Bleble 26.10.2018 15:23

Dyr. To cwaniak. A kwestia kto co zrobił, to swoją drogą nie ważne. Sam fakt trzymania i akceptowania jego zachowania powinien zastonawiać. Z najświeższych informacji, nie którzy nie zostaną. Ludzie którzy tu robili po 10 lat, no i ten handlowiec też. On z nim walczył, więc teraz tym bardziej odejdzie.

Poszukuję pracy

A na stanowisko księgowej warto aplikować?

Hmmm
@Poszukuję pracy 19.10.2018 08:53

Jak najbardziej, firma bardzo dynamicznie się rozwija

Ucieczka
@Hmmm 19.10.2018 11:14

Oczywiście, z sześciu księgowych zostały dwie, nie rozwijamy się tylko zwijamy

Poszukuję pracy
@Hmmm 19.10.2018 11:14

Tekst w stylu mowa-trawa. Nie znaczy nic. Jakaś bezsensowna haerowa nowomowa. Co to znaczy że sie"dynamicznie rozwija"?

Szukający

Chciałbym aplikować do tej firmy, i widzę że się już chyba wszystko układa? Czy w obszarze handlu w tym okresie polecają Państwo tą firmę

Były pracownik.
@Szukający 06.10.2018 21:39

To niszowa i specjalistyczna branża. Bardzo ładna ale dość wymagająca., Nie jest to firma handlowa sensu stricte, gdzie usiadziesz i będziesz sprzedawać kabelki czy żaróweczki na choinkę, jak w hurtowni. Wymaga dość intensywnego przygotowania merytorycznego i strategicznego które moim zdaniem wymaga dłuższego czasu. Zatrudniając się teraz wskakujesz w środek sezonu. Bez przygotowania wrzucą cię w głeboką wodę. W atmosferze napiętych terminów i stresu może to spowodowac pewien dyskomfort, ale da się to przeżyć Po sezonie w styczniu nastąpi zbieranie sił i nowe planowanie pod kolejny sezon, co ma miejsce po targach. ;) Okres ten gospodaruje sie na przedstawienie ogólnej oferty i wyjazdy oraz przyjmowanie klientów u siebie. Jeśli masz zmysł handlowca, to próbuj. Żeby się wdrożyć jak zawsze trzeba czasu, ale i dobrych szkoleń. Art business to nie sprzedaż detaliczna czy hurtowa. Oprócz żyłki handlowca trzeba mieć zapewne intuicję i wybiegać przed obecne trendy.

Szukający
@Były pracownik. 10.10.2018 12:04

Dana odpowiedź brzmi tak, jakby ją pisała osoba umieszczająca ogłoszenie o pracę. Sam ten fakt, że taka polityka jest w tej firmie, pokazuje że nie ma tu co szukać.

Slav77

Na portalu pojawiło się ogłosznie że firma poszukuje Głównego Księgowego. Czy jest to firma stabilna z którą możnaby związać swoją przyszłość? Chodzi mi o stabilność a przede wszystkim czy atmosfera pracy jest miła ?

Klusia
@Slav77 27.09.2018 18:49

W ciągu ostatnich 4 lat po raz 4 ogłoszenie na gł. księgowego :) odpowiedź nasuwa się sama.

Do La Bałwan
@Klusia 27.09.2018 22:28

A co z latami przed Twoim okresem zatrudnienia? NO cóż... Hau Hau

Lalala
@Do La Bałwan 27.09.2018 22:51

W ubiegłym roku była zmiana księgowej na dwie nowe. Jedną z nich była 3 miesiące. Księgowe, handlowcy, zakupowy, kierownicy magazynu, spawacze itd to szybkorotujace produkty. W ubiegłym roku było 5 kierowników magazynu. Jeden pił, jednego zwolnili bo się stawiał, jeden sam odszedł, jedna zwolnili itd.

Hau
@Do La Bałwan 27.09.2018 22:51

Przed lata,i zatrudnienia Klusi była bardzo fajna pani (usunięte przez administratora) I nawet mimo wiernej służby ona nawet w końcu miała dość. Ileż można przeżywać tych furiackich scen....Po pani (usunięte przez administratora) żadna nawet najbardziej fachowa lsięgowa nie wytrzymywala jak i inni ludzie na wyższy, szczeblu. To jest stan umysłu. Hau hau panie Hau Hau. To są fakty.

dlugostazowa
@Hau 28.09.2018 21:00

Chyba ciut a nawet bardziej niż ciut bredzisz

Bogus Wieśniak
@dlugostazowa 28.09.2018 22:41

Fakt wpis idiotyczny jednak trzeba przyznać, że księgowe ostatnim czasem są dosyć krótko. Kilka miesięcy na stanowisku głównej księgowej to dosyć krótko. Zresztą na odprawach co chwilę jest zupełnie nowy skład managmentu. To o czymś świadczy. Pamietam swoją pierwszą odprawę. Księgowe pracują miesiąc. Szef igliwia 2 miesiące. Technolog 1 miesiąc. Kierownik magazynu tydzień itd. Długo utrzymała się szefowa sprzedaży bo ok roku ale i tak jak zwolnili.

Slav77
@Bogus Wieśniak 29.09.2018 09:55

Wszystkim dziękuję za opinie. Odpowiedź na pytanie jest taka że nie ma co nawet składać CV do firmy.

zaskoczona
@Slav77 30.09.2018 15:22

I jest to odpowiedź błędna. Jakiś frustrat w tym momencie zadecydował o Twojej przyszłości.

Andrzej
@zaskoczona 30.09.2018 21:51

Ale Ty jesteś glupia zamieszczając taki wpis.

Pracujący

Kolejny handlowiec się zwolnił.. Co się dzieje w tej firmie. Czy asawibsaw tego nie widzą jaka jest atmosfera pracy.. ? Rodzinna to ona nie jest,a szkoda bo asaw wkłada w to całe życie... energia i zaangażowanie tego jej odnowić nie można tylko szkoda, że jest z tym sama

Martino
@Pracujący 24.09.2018 21:27

ktoś ze starszych handlowców? Bo młodsi jak widzą co jest to nawet nie ma dziwne że wieją.

P
@Martino 25.09.2018 09:45

Tak

P
@Martino 25.09.2018 09:45

A jaka to różnica?

Martino
@P 25.09.2018 21:44

starszy stażem handlowiec zazwyczaj ma: relacje z klientami, bazę wiedzy, wyuczone warianty polityki handlowej firmy, słowem jakiś tam know-how. I zazwyczaj jeżeli odchodzą starzy handlowcy tzn że nie jest dobrze, dlatego pytam. Bo to symptom który coś może o firmie powiedzieć., dlatego zapytałam

Ucho
@Martino 26.09.2018 00:39

Powiem tylko procentowo patrząc się z punktu widzenia produkcji: ponad połowa sprzedaży. Wnioski możesz spokojnie zrobić. Pozdrawiam

Handlowiec z dużej firmy.
@Ucho 26.09.2018 12:12

ponad połowa sprzedaży? to wnioski są dość proste i są trzy opcje: albo mu za mało płacą, albo podkupuje go konkurencja, albo nie da się pracować wskutek chaosu (i tak bywa) - i ta ostatnia opcja jest zazwyczaj dla handlowca najgorszą rzeczą pod słoncem.

Poinformowany
@Pracujący 24.09.2018 21:27

O co ta burza? Jaka sama? - przecież ma kilkunastoosobowy zespół , a w nim wielu doświadczonych i realizujących duże budżety handlowców, jeżeli jakiś chce odejść - sam sobie kowalem, zwolnienia jakiegoś pikusia i chwalipięty nawet nikt nie zauważy. Jaki kolejny .... i tak można by było prostować każde zdanie

Protagonista
@Poinformowany 27.09.2018 18:04

Monodramat-gatunek dramatu, w którym głos przyznawano jednej postaci. Jeśli w tekście pojawiali się inni bohaterowie, mogli zabrać głos, lecz ogromna większość tekstu przypadła protagoniście. Monodramat-gatunek zwykle kończył się śmiercią monologującego bohatera.Rozkwit mo odramatu przypada na epokę romantyzmu a dziś mamy już XXI wiek.

Poinformowany
@Protagonista 27.09.2018 20:19

Ile wypiłeś?

Protagonista
@Poinformowany 27.09.2018 20:28

Nic nie wypiłam tylko podsumowałam zjawisko występujące w dziale sprzedaży. Ktoś tam nieźle odleciał. Ale fakt-na trzeźwo tego chwalipiętę trudno się czyta.

Ucho

Piątek się zbliża, jakieś typy? Może jakiś konkurs powinien być ogłoszony?

Pytam

To kto jest winien tej całej sytuacji i katastrofy firmy?

Reks

Na jakie zarobki można liczyć w strategicznych działach np. Dziale Zakupów ? Ogłoszenie się pojawia od czasu do czasu...

mała myszka
@Reks 19.09.2018 12:44

ze względu na bardzo dużą rotację, wszystkie działy wydają się być strategiczne

Były pracownik
@Reks 19.09.2018 12:44

płace są niskie i gdzie indziej na pewno dostaniesz więcej. Ostatnoio zrekrutowany pracownik do działu zwolnił się tego samego dnia. Zdecydowanie firmy nie polecam. Wskaznik rotacji jest porazający i skrajny.

Reks
@Były pracownik 21.09.2018 12:04

dzięki, zatem szkoda czasu na aplikowanie...

Były pracownik
@Reks 24.09.2018 19:39

tak szkoda. IPB to jedyna firma gdzie postanowilem zamiescic komentarz na gowork. Czuje sie zobowiazany ostrzec innych czym praca w tej firmie sie charakteryzuje. Zdecydowanie odradzam.

Marek

witam, pojawiło się ogłoszenie na kierownika działu handlowego, czy pracownicy mogą napisać (coś obiektywnego), co się stało, że firma poszukuje kierownika sprzedaży krajowej i zagranicznej, bo zakładam, ze taki od dłuższego czasu musiał być w takiej firmie jak ipb, to co czytam poniżej nie napawa optymizmem, czy firma jest na skraju bankructwa?

Odpowiedz
@Marek 21.09.2018 11:39

Poprzedni dyrektor handlowy się zwolnił.

Marek
@Marek 21.09.2018 11:39

Marku, w tej firmie nikt długo nie pracuje. Sa przypadki ze ludzie sie zwalniaja w pierwszym dniu zatrudnienia.

Insajder
@Marek 21.09.2018 11:39

Tak, firma nie płaci swoim kontrahentom na czas , bardzo duze opoznienia i jest mozliwe bankructwo.

Życzliwy
@Marek 21.09.2018 11:39

Marku, nie przejmowalbym sie bankructwem. Atmosfera w firmie jest fatalna. Jest to firma rodzima ze wszystkimi negatywnymi konsekwencjami.

Ucho
@Marek 21.09.2018 11:39

Panie Marku, Jak chce się Pan wpakować w ogromne (usunięte przez administratora) to polecam. Ostatnich 4 kierowników odchodziło w opłakanym stanie. Podobno czołowy handlowiec już się rozstaje z firmą, a nie miał w niej źle. Znając życie to za nim pójdą kolejni, i to bardzo szybko. I słowo kierownik zamieni się w słowo handlowiec i zamiatacz. Dodatkowo, przyjdzie Panu pracować w systemie który nie działa i z Panem RB, największą kłamcą na Śląsku. Takiego fachowcę to trzeba jeszcze poszukać: facet ściemnia więcej niż wydala z siebie słów, a współpraca jest z nim nie możliwa. Szkoda tej firmy, a zwłaszcza ludzi, ale fakt że najlepsi odeszli jest oznaką tej sytuacji.

Zniesmaczony firma IPB
@Marek 21.09.2018 11:39

Panie Marku, potwierdzam jako byly pracownik. Grozba plajty i inne to nic, w obliczu koniecznosci wspolpracy z Panem, ktory jest tu szeroko opisywany. Szkoda slow, a przede wszystkim zdrowia.

Marek
@Zniesmaczony firma IPB 21.09.2018 14:37

Przeglądnąłem forum z przed kilku lat. Chciałem obiektywnej a nie subiektywnej oceny i nie wywodów i gorzkich żali. Co by nie było na każdym forum spotykam tylko negatywne opinie o pracodawcach, może to już taka Polaka natura - narzekanie i psioczenie? Może to i dobrze że tacy odchodzą...

Ucho
@Marek 21.09.2018 14:51

Marku, Nic dodać, nic ująć. Polecam ci spróbować. Zobaczymy co napiszesz za 5 miesięcy. Miejmy nadzieję że nie masz dzieci, bo zapomną jak wyglądasz :) Powodzenia

Zniesmaczony firma IPB
@Marek 21.09.2018 14:51

Przyznaje Panu rację. Też tak pomyślałem decydując się na przyjście do tej firmy. Duza ilosc firm ma negatywne wpisy, niemniej jednak rzadko kiedy maja taki wspolny mianownik jak w tym przypadku. W przypadku tej firmy od pazdziernika/listopada zeszlego roku jest jeden powod odejsc i koncentruje sie wokol Pana z ktorym Panu jako kierownikowi przyjdzie wspolpracowac. Nie wyjdzie. To nie wyzwanie, a ostrzezenie i smutny prognostyk.

Barca
@Marek 21.09.2018 14:51

kolego jak możesz oczekiwać obiektywnej oceny w sprawie ewidentnie subiektywnych odczuć? A takimi są te które wiążą się z atmosferą i wykonywaniem pracy? obiektywnie to sobie możesz ocenić grę realu madryt w lidze mistrzów

Zniesmaczony firma IPB
@Barca 21.09.2018 15:19

hmm, skad pewnosc ze drugi wpis to faktyczny wpis Pana Marka? Rzekomy Pan, ktory jest zguba IPB, lóbi się tó wypowiadać pżecie podszywajac sie pod "niebowzietych" pracownikow ... ;) ale od pewnego czasu używa słownika bo trudniej rozpoznać jego wpisy

Marek
@Ucho 21.09.2018 13:46

Dziękuję za tyle informacji. Czy Pan RP to prezes bo zakładam, że nie wlasciciel?

Zniesmaczony firma IPB
@Marek 21.09.2018 15:46

Nie, nie jest właścicielem. Jeżeli chodzi o tytuły widzę że kolega powyżej użył "największy kłamca na Śląsku" - myślę, że to tytuł jednak nazbyt skromny, nieogarniający zasług, umiejętności i stylu rzekomego Pana

Marek
@Zniesmaczony firma IPB 21.09.2018 21:30

No cóż trzymajcie się zatem mocno Ipb-owcy, zawsze przychodzą w końcu i lepsze czasy i każda gnida w końcu ubita zostanie. Głowa do góry.

Quebec

Ludzie odchodzą do konkurencji bo dają lepszą kasę i lepsze warunki. Jeden niekompetentny idiota rozwala firmę od środka i nikt tego nie widzi... Dziwnie.

Zasmucona
@Quebec 20.09.2018 19:51

Prezes postawił na człowieka który przez tyle czasu obiecywał mu gruszki na wierzbie. Teraz jest czas na rozliczenie tych obietnic. Ciekawe kiedy dojdzie w końcu do właściwych wniosków. Ten rok spisany jest na straty. Ciekawe czy firma te straty wytrzyma. Smutne ale prawdziwe

Lola

Sezon się zaczął a tu robić nie ma komu. Wygląda na to że KONIEC jest bliski. A miało być tak pieknie i kolorowo a tu LIPA. Wszyscy wiemy kto jest za to odpowiedzialny

Ktototaki
@Lola 18.09.2018 21:14

Ktoś kto potrafi patrzeć w dwie strony świata naraz?

"Nie spełniająca oczekiwań. "
@Lola 18.09.2018 21:14

Zwolniłam się na początku tego roku. Jak opuszczałam firmę to było przedstawione że: wysyłki będą on time, będzie nowy biurowiec i bogaty pakiet socjalny dla wszystkich pracowników. Czy to się nie spełniło?

ROBERT
@Lola 18.09.2018 21:14

Ta zezowata GNIDA wzięłaś pieniądze od konkurencji żeby tą firmę rozwalić od środka. A najdziwniejsze jest to że szefostwo o tym wie i nic nie robi.

Betka

Powiem tak, ta Łajza na magazynie co się zwalnia i zostaje i tak w kółko to niby jeden z lepszych pracowników.... pomyślcie więc jaka ta firma prezentuje poziom...

Antybetka
@Betka 16.09.2018 21:24

Betka, w czym masz problem, bo ten Twój wpis jest bardzo desperacki.

Brygida:(

Hmm następnych 6-ciu doswiadczonych pracowników złożyło wypowiedzenie,nadgodziny nieodpłatne do końca roku,tylko do wybrania nawet weekendy liczone 1 do 1 mało tego to P.Dyrektor decyduje czy nam te godziny podpisze ale chyba się nie zna na przepisach, bo z tego co mi wiadomo to nadgodziny powinny być wybrane do końca okresu rozliczeniowego za dany miesiąc, za niedługo to zostanie tam tylko Ukraina czy Państwo Sawiccy naprawdę nie widzą co się dzieje???Informacja dla chcących się zatrudnić w firmie IPB i zarobić na sezon (omijać szerokim łukiem),zero poszanowania dla dobrych pracowników, ale jak ktoś ,kiedyś stwierdził na zebraniu "Nie ma pracowników nie do zastąpienia " Może i tak, ale czy na pewno???

Lean Manager
@Brygida:( 06.09.2018 17:15

Aż 6 pracowników? Przecież jak na tak mały zakładzik to dość duża liczba. Czy to pracownicy produkcyjni czy stanowiska biurowe również? Chciałem spróbować swoich sił w malym przedsiebiorstwie, bo troche mnie nudzi juz korporacja w ktorej pracuje. Ale nie do pomyslenia zeby jakis dyrektor DECYDOWAŁ czy podpisze madgodziny. Chccesz Brygido powiedziec ze Wasz pracodawca nie placi Wam za pomadmormatywmy czas pracyi jeszcze muiscie z nim negocjowac czy łaskawie wam pozwoli je wybrac? To na pewno firma nawiązująca do tradycji Bożonarodzeniowej? Są jakieś plusy pracy tam? Może wysokie premie rekompemsują ten sezonowy wysiłek?

Brygida:(
@Lean Manager 06.09.2018 19:50

Plus to niektórzy ludzie z, którymi się pracuje i ta cieniutka wypłata na czas to wszystko jeżeli chodzi o plusy mam nadzieję, że pomogłam choć trochę w podjęciu decyzjii.

Lean Manager
@Brygida:( 06.09.2018 20:47

Nie pomogłaś, bo "plus niektórzy ludzie" są wszędzie. I "minus niektórzy ludzie" są wszędzie. Wiem co mówię bo pracuję w molochu który zatrudnia kilkaset ludzi tylko w jednej lokalizacji. Wystarczy ze trafisz na buca biurko koło siebie i najpiękniejszy sen pryska. Bywa też na odwrót, mnóstwo pracy, ale przejrzyste zasady wynagradzania i życzliwy zespół i zupełnie inaczej się pracuje. Sprawy nierozliczania nadgodzin są czymś skandalicznym i nie do pomyślenia w dużych strukturach. Cieniutka wypłata hm.....co to znaczy? Dla każdego co innego.

Lean Manager
@Brygida:( 06.09.2018 20:47

zasięgnąłem trochę języka tu i ówdzie.... rany....wychodzi na to, że to kołchoz gdzie ludzie liczą się o tyle o ile można z nich wycisnąć 101% żywotności. Praktycznie żadnych benefitów, jakieś kubki na wigilię i kalendarzyki...prawda to? Ech, a ja narzekam. Nigdzie się nie ruszam. Nawet nie zapytam czy są wczasy pod gruszą.. Nie wiem ile tam zarabiacie, ale u nas jest problem z pozyskaniem magazynierów za 3k netto, wiec musicie bardzo kochać te bożonarodzeniowe zabawki... Powodzenia!

Elektryczek
@Brygida:( 06.09.2018 17:15

Zakręcił Wam kranik do nadużyć i o to robicie tyle rumoru, do pracy przychodzi się pracować, a nie po to, aby lewe nadgodziny dopisywać do listy

Florystka
@Elektryczek 09.09.2018 20:19

Chłopku roztropku, to obowiązkiem pracodawcy jest stworzenie takie systemu, żeby takie nadużycia były na bieżąco monitorowane i sprawdzalne. Oczywiście to wymaga wdrożenia systemu, jakiejś kontroli eletronicznej czasu pracy itd. Ale nie można przyjmować polityki oszukiwania ludzi, bo ktoś może być nieuczciwy. Twój wpis to własnie pochodna kołchozu który tam musi panować.

Kolarz
@Elektryczek 09.09.2018 20:19

Kranik to jest zakręcany na wynagrodzenia, żeby sfinansować wspaniały system, który dalej nie działa. BRAWO! SUKCES! Idziemy na pizzę!

Grey
@Kolarz 10.09.2018 19:19

M daj sobie sobie siana

Pracownik

Witam serdecznie wszystkich bardzo mnie martwi, ze tyle dobrych pracowników odchodzi, zero szacunku dla starych pracowników, kiedy kierownictwo i właściciele w końcu obudzą się i podejmą starania mające zatrzymania pracowników myśląc że zastąpią ich innymi są naprawdę w błędzie ponieważ nowa osoba potrzebuje około miesiąca ponad na dostosowanie się do asortymentu i elementów konstrukcji, a podkreślę już brakuje ludzi, a sezon się nie rozpoczął tak złej atmosfery jeszcze nie widziałem żadnej firmie moja wypowiedź ma na celu publicznego znaku, że dzieje się źle czasami brak słów co to się dzieje ta obojętność na niewypłacalność nadgodzin która jest nie zgodna z kodeksem pracy A tak naprawdę powiedzmy sobie tak każdy przychodzi do pracy żeby zarobić, a jak będę chciał wolne to mam 26 dni urlopu i tego będę wybierał by se zrobić wolne kiedy ja chcę a nie firma ;) pozdrowiam gorąco wszystkich czytelników ;)

janek
@Pracownik 07.09.2018 19:35

Doświadczenie zwalnianego pracownika się nie liczy. Liczy się to, że nie trzeba będzie pracownikowi zapłacić, a dla prezesa ważne są tylko cyferki. Tylko czekać aż zabraknie ludzi, wtedy zatrudni się kilkanaście nowych osób z łapanki, które nie będą miały pojęcia o pracy w tej firmie.

NO TO PIĘKNIE

BRAWO PANIE GRZEGORZU JEST PAN KOLEJNA OSOBA KTORA ODCHODZI Z POWODU TEJ OSOBY I NIE OSTATNIA

Heniek
@NO TO PIĘKNIE 13.08.2018 20:58

Grzegorz U. nie wytrzymał już? Tuż przed sezonem kadra kierownicza się rozpada?

Henia
@Heniek 14.08.2018 16:30

Tylko tak dalej a nie będzie komu pracować. Wszyscy mają dość takiego traktowania. Sezon za pasem a tu ludzie odchodzą bo nie dają się ponizac. Wersja jest taka że byli słabi ale to tylko ściema. Duża grupa pracowników czeka tylko na okazję aby się zwolnić glownie z powodu jednej osoby. Ciekawe czy prezes wie co się dzieje.

Bajbaj
@Henia 14.08.2018 20:53

Ja też planuje się zwolnić i to głównie przez tą jedną osobę z zezem, otyłością brzuszną i nieznajomością ortografii. Co najmniej kilka osób dookoła mnie też ma takie plany.

oko
@Bajbaj 15.08.2018 10:57

podana estymacja idenfikuje problem to jest dramat

Pracownik
@Henia 14.08.2018 20:53

Być może większość myśli,że ci co odeszli są słabi psychicznie,bo nie wytrzymali.A może właśnie pokazali,że mają swoją godność i nie dadzą sobą pomiatać i że nie jest to jedyna firma na kuli ziemskiej,która zatrudnia ludzi.Odkąd pojawił się nowy dyrektor atmosfera bardzo się popsuła a pracownicy boją się odezwać,żeby nie stracić pracy.Jeśli już się odezwą są szybko gaszeni.

Koło
@Bajbaj 15.08.2018 10:57

Tego rodzaju wpisy to dno dna

Grey
@Koło 16.08.2018 21:47

Ludzi uwierzą porostu nadzór, ktoś wreszcie zaczął to ogarniać i widzieć te śmiga ie po ścianach, a to nie wszystkim odpowiada

tips&tricks
@Bajbaj 15.08.2018 10:57

Google: "praca ogłoszenia biedronka mcdonalds"

tips&tricks
@Pracownik 16.08.2018 06:37

Akordy do znalezienia w internetach, podaję refren: "Kołysz się w komforcie i śpij miesiące, lata takich samych dni nie pozwól by coś zmieniło się Kołysz się i śpij aż przyjdzie śmierć".

Takbedzie
@tips&tricks 18.08.2018 09:17

Szaleni kapitanowie statków, które toną, do ostatniej chwili wmawiają sobie że wszystko jest ok, a to co się dzieje dookoła to pewnie jakiś spisek i stek bzdur wygłaszany przez ludzi którzy się nie znają. Jedynym prawdziwym odzwierciedleniem jakości zarządzania jest współczynnik rotacji. A nigdzie nie ma większego.

Hmmm
@Takbedzie 18.08.2018 20:08

Skończyły się czasy: czy się stoi czy się leży przed sezonem się należy

tips&tricks
@Takbedzie 18.08.2018 20:08

Trzy zdania i bzdura w każdym zdaniu, nieźle, w tym aspekcie 100% skuteczności ;)

Kandydat
@Hmmm 19.08.2018 11:45

Czy mógłbyś rozwinąć tę myśl? Rozważam zatrudnienie w tej firmie i teraz mam wątpliwość, bo z Twojego wpisu wynika, że skoro nie ma sezonu to nie należy się wynagrodzenie? Jak to rozumieć?

Tonik

Firma ma dobrą opinię więc nie przesadzajcie z tym narzekaniem. Zajmijcie się pracą!

Frania
@Tonik 15.08.2018 11:45

Człowieku sam nie wierzysz w to co piszesz. Skończ z tą propagandą

Gruby Benek

Podobno już normalnie płacą nadgodziny, tzn. nie z umowy zlecenie. Pani Lidia też broni ludzi i chce dla nich jak najlepiej. Ogólnie firma idzie mega do przodu.

Zachwycony

Pan Bogdan deklaruje, że w sezonie pójdzie na spawalnie i będzie chłopakom pomagać. Zona znowu deklaruje się, że będzie pracować normalnie jako florystyka. Pani Kadrowa L deklarowała się, że jak będzie potrzeba to będzie wszystkim robić kanapki i ciepłe napoje. To jest firma!!!!!

Bobi
@Zachwycony 27.07.2018 06:05

Jak tak dalej pójdzie to faktycznie nie będzie komu pracować, no i więcej dyrektorów niż pracowników będzie... Bo Ci dobrzy coraz częściej odchodzą niestety, m.in. dzięki tym dyrektorom właśnie, którzy nic nie wnoszą, ani wiedzy, ani kompetencji, nie mówiąc o umiejętnościach zarządzania zespołem. I nie oszukujcie więcej ludzi pisząc: atrakcyjne wynagrodzenie podstawowe i premia od sprzedaży na jasnych warunkach

K.
@Bobi 27.07.2018 18:13

co racja to racja , trochę osób ostatnio odeszło . to się nazywa dobra zmiana

Lizus
@K. 27.07.2018 19:33

I nawet obiady dla wszystkich pracowników będą od sierpnia. Zupa i drugie danie. Zakład będzie je opłacał. Super.

Extra
@Lizus 29.07.2018 23:03

Na P6 ma się pojawić masażysta na pełen etat. Będzie mógł wymasować cały stres i napięcie. Brawo!!!

Klusia
@Extra 30.07.2018 06:51

Znając firmowe awantury za moich czasów masażysta będzie miał pełne ręce roboty ????

Z rodziny
@Klusia 01.08.2018 12:40

Małżeństwo z wyższych sfer dopuszcza do publicznych awantur?

Grzesiek

Wysokość zarobków to bardzo indywidualna sprawa. Zależy od wielu składników.

Spawacz
@Grzesiek 13.05.2018 20:37

Super że usuwacie kolejną bardzo obiektywną ocenę napisaną przez byłego pracownika.Super tak dalej trzymacie aby usuwać komentarze ludzi którzy tam pracowali bądź dalej pracują. IPB tak samo jak ten PiSowski potrtal ukazuje pełną wartość i pomaga robić z ludzi idiotów !!!

aaa
@Spawacz 22.05.2018 10:33

a co ma pis do tego? człowieku ogarnij się. i mniej tvn

Jasiek

Słyszalem, że to dobry pracodawca. Warto starać się o pracę?

panna migotka
@Jasiek 15.07.2018 11:22

jesli lubisz klimat braku szacunku i fatalnych zarobków, to i owszem

Renifer
@Jasiek 15.07.2018 11:22

Wspaniały, jest ścianka wspinaczkowa i wielka zielona pufa, do dyspozycji ekspres do kawy i sztućce. Oraz moc niezapomnianych wrażeń. Po prostu emocje malowane światłem o najwyższej możliwej temperaturze.

Śnieżyna
@Renifer 17.07.2018 10:27

Zapomniałeś o niebieskim hamaku Renifer hehe

Edyta

@panna migotka, widzę że znasz firmę od środka, mogłabyś napisać coś więcej na temat pracy tutaj? Co konkretnie Ci nie pasowało, jak długo tu pracowałaś? Może jednak były też jakieś pozytywy? Każda taka szczera opinia wiele wnosi dla przyszłych pracowników poszukujących tu zatrudnienia, warto dzielić się swoimi spostrzeżeniami.

Johny S.

IPB jest jedna z niewielu firm, gdzie rotacja ludzi jest kilka razy wieksza od rotacj towarow na magazynie. Jezeli policzyc cykl zycia produktu jakim dla S. sa pracownicy, to wynosi on srednio 90 dni.

bomba
@Johny S. 13.02.2018 06:34

4h to nowy rekord

produkcja

Wszystkim koleżanką i kolegą z produkcji i magazynu dziękuję za wczorajszą wspaniałą atmosferę podczas naszego spotkania integracyjnego. Dyrekcję prosimy, o to aby w przyszłości także rozważyła możliwość organizacji spotkań integracyjnych w takim gronie i takiej formie. Za docenienie Naszej pracy serdecznie dziękujemy.

takjasne
@produkcja 14.07.2018 10:18

Najpierw sam odpowiada na komentarze podpisując się jako kobieta, a teraz to! Propaganda na całego. Tonący brzytwy się chwyta...

To ja Janusz Jagieła
@takjasne 14.07.2018 11:21

Jeśli masz cywilną odwagę, to przyjdz do nas i powiedz nam to prosto w oczy a nie bądź Gallem Anonimem.

takjasne
@To ja Janusz Jagieła 14.07.2018 11:42

Ale ja jestem u Was na produkcji tylko nie mowie co dyrektor manipulant każe

anonim

(usunięte przez administratora)

Potwierdzam

Ten człowiek położy firmę. Kłamca, manipulant i pozorant to mało powiedziane.

dobrze poinformowana
@Potwierdzam 08.07.2018 20:38

Firmie nic nie grozi . Wręcz przeciwnie , jak mówił Prezes jest szansa na rozwój w najbliższym czasie To co było do tej pory nie dawało szansy firmie Poczekajmy z osądami

Nienabierzeszmnie
@dobrze poinformowana 09.07.2018 11:03

Po stylu pisania, widać że wiadomość napisana przez samego zainteresowanego.

Ja

A o co chodzi dokładnie?

Zostaw opinię o Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o. - Zabrze

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.