Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.

Zabrze

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 122 ocen.

Opinie o Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.

takatam@

Witam czy Pani lub Pan prezes też czytają te opinie?

takatam
@IPB Decoration 22.11.2017 08:21
Szanowny @takatam@, Oczywiście tak. Bardzo zależy nam na dobrym imieniu firmy i zadowoleniu pracowników. Ich zdanie jest dla n...

Super czy będzie opcja rozmowy w obecności Państwa Sawickich bardzo by mi zależało na takiej rozmowie

IPB Decoration
@takatam 23.11.2017 00:02
Super czy będzie opcja rozmowy w obecności Państwa Sawickich bardzo by mi zależało na takiej rozmowie

@takatam prosimy o kontakt telefoniczny pod nr tel. 32 630 18 20 w celu umówienia spotkania. Pozdrawiamy, IPB Decoration

somebody

Czy słowo ,,(usunięte przez administratora)" jest powszechnie uważane za obelżywe, że administrator strony postanowił je usunąć z mojego poprzedniego wpisu? Czy po prostu prawda jest nie wygodna? Napiszę prościej. Nie da się osiągnąć jakości na tym sprzęcie, na którym właściciele każą nam pracować. Na Boga ludzie obudźcie się!!! Zamiast się rozwijać firma się cofa i Ukraina nie jest i nie będzie lekarstwem na te braki. A gdzie PHP??? Na hali produkcyjnej, pilarni, ślusarni nie obowiązują żadne normy!!! Macie (właściciele) żądania, wymagania, to jasne. Tylko z próżnego to i Salomon nie naleje. Czytałem wywiad z właścicielami firmy. Bardzo dobry. Szkoda tylko, że ma się nijak do sytuacji w Waszej firmie. Mówicie, że leży Wam na sercu dobro pracowników. Pytam się kogo macie na myśli, o jakich pracowników Wam chodzi? Bo to chyba nie dotyczy firmy w której pracuję od wielu lat. BIURWY nie zrobią Wam kuli czy karety. Rysunków, a właściwie OBRAZKÓW nie sprzedacie do Francji. Swoją drogą to co sobie myślą ci ludzie, którzy co jakiś czas ,,zwiedzają" ten skansen? Szkoda, że przez te kamery widzicie tylko, że ktoś na chwilę przystanął żeby odsapnąć, a nie dostrzegacie w jakich warunkach pracują ci, którzy Was utrzymują.

somebody

Nie wiem czy właściciele firmy są w ogóle świadomi tego, że w niedługim czasie dział ślusarni nie będzie miał na czym pracować. Na cały zakład jest sprawna tylko JEDNA pilarka (szlifierka tarczowa już umarła). Walcarki są tak zdezelowane, że zamiast kół kręcą elipsy i tylko my ,,starzy'' pracownicy wiemy jak sobie z tym poradzić. Temat pilarek tarczowych to w ogóle czarny kabaret. Ja omijam je szerokim łukiem. Po prostu chcę żyć. O szacunku do pracowników nawet nie chce mi się pisać. O fachowości i kompetencjach kierownictwa ślusarni również. Nowy dyrektor - żenada, chamstwo i dyletanctwo w pierwotnej postaci. Reasumując. Z roku na rok jest coraz gorzej. Nie ma czym i na czym pracować na dodatek z obrazków szumnie nazywanych TECHNOLOGIĄ nierzadko nawet autor nie potrafi odczytać co tam nabazgrał. To skąd biedny ślusarz ma wiedzieć o co autorowi chodziło skoro on sam nie bardzo wie? Kasa? Bardzo atrakcyjna. W przeciągu 7 lat 2zł na godz.podwyżki. Najlepsi odeszli do innych firm. Zdarzają się b.fajne i efektowne projekty do realizacji ale w zderzeniu z ogólnym bałaganem, brakiem maszyn i narzędzi odechciewa się brać udziału w ich wykonaniu. Nie chce się tam chodzić do pracy choć osobiście lubię tego rodzaju zajęcie. Ale to samo mam w garażu. Też mam jedną szlifierkę, imadło, młotek, wiertarkę (jedną). Nie mam pilarki ale w IPB też ich właściwie nie ma. Tak ogólnie to żal bo jeszcze parę lat temu to była całkiem fajna firma. No cóż jak się pali MARLBORO to i na zapałki (usunięte przez administratora) powinno być stać...

R.XE

Omijajcie firmę szerokim łukiem. Nikt tyle nie da ile oni naobiecują. Zero szacunku, wymieniają ludzi jak rękawiczki. Wystarczy spojrzeć na oferty pracy przez 6miesiecy 4 kierowników magazynu było. Mobing w wersji profesjonalnej. Jeszcze trochę i PIP zamknie ta firmę razem z furiatem który ja założył. W innych firmach takie zarządzanie lub jego brak nie przejdzie

Edyta

@PMCH co znaczy, że możesz pracować? Dostałeś już propozycję pracy od pracodawcy i zastanawiasz się na podjęciem tego stanowiska? Pytam, bo nie do końca rozumiem Twoją wypowiedź. Sama również, bym chciała znać odpowiedź na Twoje pytanie. Dlatego może lepiej ogólnie zapytać pracowników czy polecają pracę w Przedsiębiorstwie Wielobranżowym IPB i dlaczego?

zapytaj_o_regulamin

Żałuję, że opinie zamieszczane tutaj wcześniej przez innych ludzi (szczególnie te złe) nie były brane przeze mnie pod uwagę przed zatrudnieniem. Mimo wcześniejszego stażu pracy i współpracy z kilkoma szefami, nie było mi dane spotkać firmy, w której atmosfera jest tak paskudna. Podczas rozmowy rekrutacyjnej wszystko oczywiście pięknie przedstawione. Gorzej, jak już zaczniesz pracę. W dziale, w którym było mi dane pracować (i gdzie widzę znów jest nabór) ludzie boją się odezwać, bo nigdy nie wiesz, czy trafisz na dobry dzień kierownika i czy Twoje jakiekolwiek pytanie nie będzie powodem jego pogorszenia (do tego nie trzeba wiele). Kompletny brak szacunku dla pracownika. Z góry zakłada się, że chcesz naciągnąć firmę na kasę. Niby fizycznie się nie zmęczysz, ale psychicznie się można wykończyć. Podejście roszczeniowe na każdym kroku ("każdy sobie rzepkę skrobie"). Nie zdążą zwolnić, bo sam to prędzej czy później zrobisz. Rotacja niesamowita. Tak jak pisali wcześniej - wypłata na czas, ale czy ja wiem, czy dla tej terminowości warto tracić zdrowie...

zapytaj_o_regulamin
@abrys 01.09.2017 15:01
Czy możesz podzielić się informacją w jakim dziale pracowałeś? Interesuje się pracą w dziale projektowym....

To był inny dział. O projektowym się wypowiedzieć nie mogę za bardzo, bo nie wiem jakie tam mają zasady współpracy.

anonymous
@abrys 01.09.2017 15:01
Czy możesz podzielić się informacją w jakim dziale pracowałeś? Interesuje się pracą w dziale projektowym....

pracowałem w tej firmie w dziale projektowym - dużo pracy i presja terminów, ale ok warunki i super ludzie

Edyta

To może ktoś inny pracuje w dziale projektowym i chciałby o nim opowiedzieć użytkownikowi @abrys? Te informacje mogą się przydać nie tylko jednemu użytkownikowi.

Edyta

@Pracowity chciałbyś coś więcej powiedzieć o pracy na tym stanowisku? Jakie są obowiązki i zadania? @Romi zdecydowałeś się na posadę w dziale eksportu firmy IPB? Jeżeli tak to zdradziłbyś jak wyglądała rekrutacja i jak wygląda praca w tym dziale. Wasze doświadczenia pomogą w podjęciu decyzji osobą starającym się o posadę w firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB.

Pracowity

Ja pracowałem na montażu oświetleń i podłączałem elektryczne i było ok dopóki nie przyszedł mody brygadzista i nas tylko wkurzał swoją inteligencją a nic nie umiał, 1 kibel męski i damski to parodia i patola. Jeden plus w tej firmie to fajne dziewczyny, szło z nimi pogadać a czasem podrywać. W jednej to sie zabujałem tylko nie znalazłem ją bo krótko pracowała i tego żałuję. Powodzonka ????

PMCH
@Pracowity 03.07.2017 20:24
Ja pracowałem na montażu oświetleń i podłączałem elektryczne i było ok dopóki nie przyszedł mody brygadzista i nas tylko wkurza...

Mogę pracować w tej firmie w sekcjach sprzedaży. Czytam twoje opinie. Czy polecasz pracę w IPB?

Dominik

Tak w ubiegłym roku (2016) Płacili pieniądze wcześniej, niż ich oczekiwaliśmy. Pod tym względem bardzo dobry sezon. Pod innymi względami typu (organizacja pracy - wykonywanie poleceń) Obłęd totalny, HARMIDER, nadmiar obowiązków na tak małej przestrzeni (okropne), ciężka monotonna praca fizyczna (wykańczająca), Fizycznie i psychicznie bardzo ciężko wytrzymać sezon u nich. Wszystko chcą robić na raz i na przed wczoraj (zero ładu). Brak tam mądrych (przemyślanych) działań, rozwagi i dokładnego planu wykonywania zadań. Naoglądałem się u nich wiele, to już drugi sezon. Jest coraz ciężej. Funkcjonujecie gorzej od małp w ZOO. Niestety to jest prawda. Jeżeli nie postawicie na ułatwienie pracy ludziom na produkcji, a będziecie stawiać dalej na ułatwienie pracy swoim biurokratom :) To ja wam współczuje, upadniecie (ludzie już nie wytrzymują) zacznijcie ich szanować w końcu. Pozdrawiam Dominik.

Kaliszek

Co to dokładniej znaczy, ze nie płaca wypłat terminowo @mimmik? Maja dzien lub dwa obsuwy czy to kwestia nawet kilku tygodni? To jednak kluczowa sprawa aby zrozumieć co tu właśnie sie dzieje. Ja mam wrażenie ze to pewnie nic wielkiego, ale nadal brzmi niepokojąco

slusarz
@Kaliszek 13.10.2016 10:53
Co to dokładniej znaczy, ze nie płaca wypłat terminowo @mimmik? Maja dzien lub dwa obsuwy czy to kwestia nawet kilku tygodni? T...

Nie mają żadnych obsuw w terminach wypłat, raczej płacą wcześniej niż później

sogood

Czy firma waldimex dalej tam spawa? Heh dzial spawalni jakas porazka, brak wyciagow czy wentylacji do tego jakis miesniak ktory robi na spawalni i napina sie do ludzi

szarypodlywilkwyrombejjkutyyyo

ABSOLUTNIE ze 100% swiadomoscia nie polecam ODRADZAM STRATA CZASU CI LUDZIE KOMPLETNIE NIE WIEDZA CZEGO OCZEKUJA CZEGO CHCA SZUKAJA NON STOP osoby na to stanowisko, które jest nazywane tak lub siak strata czasu

Elektryk

Witam Firmę IPB Decoration. Jak w tym roku się sezon zaczyna ? coś się już rusza powoli ? Bardzo dobrze mi się tam pracowało. Pozdrawiam

Politolog

No to pokazali klasę :) Mieli płacić za połowę listopada i parę dni grudnia dziś a zapłacili za listopad a za grudzień zapłacą bóg wie kiedy :) Przecież to zwykli oszuści

anonim

(usunięte przez administratora)

Sezonowiec

Człowieku, ale Z Ciebie bajkopisarz!!!!!!!!!!!!! Ty tam nie mogłeś pracować, ja pracowałem i od września znowu mam zamiar pracować

zawiedzony

Ogólnie rzecz ujmując... z każdym miesiącem coraz gorzej. Nie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

malgo

Powiedz który pracodawca przestrzeganiejpt pracy?

malgo
@malgo 11.10.2015 09:32
Powiedz który pracodawca przestrzeganiejpt pracy?

Przepraszam kodeksu pracy

rolo

90 procent załogi męskiej to emeryci i co tu duo gadać zamiast da prace młodemu pokoleniu to firma ipb opiera sie na emerytach dlaczego a to dlatego że umowa o dzieło a młodzi niech do niemiec jadą nie lepiej mieć stałą załoge a właśnie nie bo kto zarobi na co drugiego lidera tak co drugi to lider nie brygadzista ,brygadzista pracuje a lider stoi i co robi nic

KAPO-DAHAU

to co sie tam dzieje to jest normalna szopka noworoczna tak jak te produkty na jakichś tam liderów wybierają osoby które mają tylko to w sobie najlepszego czyli zakablować ale żeby umiały coś więcej nawet po takim awansie nie umią powiedzieć dzień dobry chodzą jak ukryte kamery i podsłuchy i to jest dobre myślenie kierownictwa zacytuje scene z Ptopu [wysłałem najgłupszego oficera a i tak go przekupili] no i tacy są liderzy zero wiedzy i umiejętności ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we krwi. zero liderów Brygadzista i to taki co umie coś zrobić no i oczywiście który pracuje jak nie wypełnia papierów takie rozwiązania są od lat i są najlepsze .

karolina

Kurcze, realizowane projekty dekoracyjne przez ipb dekoracje są naprawdę zapierające dech w piersiach. Sama nei wiem czy sobie na ślub jak tylko budżet pozwoli to nie zamówić dekoracji włąśnie od nich, szczególnie że do sprawy podchodzą kompleksowo bo doradzają, projektują, wykonują, transportują, montują i demontują swoje dekoracje, wiec full wypas

anonim

(usunięte przez administratora)

riczi

jeśli rzeczywiście taka sytuacja miała miejsce w IPB Dekoracje to uwierz mi , że nie jest to pierwsza firma z którą się spotykam , a która nie wypłaca wszystkiego co początkowo obiecywała. Niestety tego typu instytucji w naszym kraju jest dużo więcej, i dzięki takim akcjom własnie posiadają oni dodatkowe zyski...

gaduła

Dużo paćek robiliśmy :)

Kornelius

Mnie interesuje również czy to że mieliście dostać większe pieniądze macie w jakikolwiek sposób zarejestrowane? Był jakiś aneks do umowy? Cokolwiek? Czy po prostu ktos wam w korytarzu powiedział i wy łyknęliście itd. Pytam jak to od strony formalno-prawnej wygląda. Ludzie, przeciez wy coś podpisujecie? Na coś się zgadzacie? Albo nie. "Obiecywane nam było że kazdy ma zwiększoną stawkę byle byśmy robili. " - ok, no to za obietnica ma iść konkretny papier. Wyegzekwowaliście coś takiego? Macie na papierze zwiększoną stawkę?

omen

No to już mamy wielki skandal w tej firmie. Zakończył się sezon ludzie podostawali po 500 zł mniej wypłaty niż się należało. Obiecywane nam było że kazdy ma zwiększoną stawkę byle byśmy robili. A teraz do czego doszło ? pracowałem jak wół cały miesiąc po 12 godzin za 1630zł ! 6 dni wolnego na 30 w pracy byłem 1szego listopada oraz 11stego! 1630zł ! kto to w ogóle liczy. Zostaliśmy po prostu oszukani przez pracodawce. Kierownictwo mydliło nam oczy potraktowali nas jak bydlęcia

pracownik

Hej, pracuje bo musze ale odradzam, liderki nic soba nie reprezentuja, potrafia tylko na siebie nadawac i okazywac brak szacunku do pracownika, dobrze ze maja brygadzistki maja sie kim wyreczac bo ich zmiana pracy polega na obgadywaniu a nie informacji dla pozostalych o tym co trzeba zrobic, kompromitacja totalna sa najlepsze w odmowie rekawiczek do pracy ktore musisz miec. Nie masz na wymiane to nowych nie dostaniesz. Wyplaty sa na czas, jedynie tyle dobrego

marysia

pracuję już piąty sezon, to mówi samo za siebie, od siebie dodam, że z roku na rok pracuje się coraz lepiej i za coraz większe pieniądze,

bezrobotna

Czy może mi ktoś wytłumaczyć , piszecie że szukają do pracy a jak byłam dzisiaj to powiedzieli że w tym roku już nie potrzebują na wydziały Czy może ktoś wie jak to jest w tej Firmie

dziki

oj widzę że Wam brakuje siwego JJ na hali !!!!

jasiu

tyson, z której choinki się urwałeś?

tyson

jak bedziesz miec 300h to moze i zarobisz 3000 ;D

anonim

(usunięte przez administratora)

IPB DECORATION

Studencie, wyłącz już tę "Plotkarę", "Dynastię", czy co tam jeszcze innego oglądasz, bo chyba Ci się obraz wirtualny na rzeczywistość nakłada... Książkę lepiej poczytaj, sesja niedługo. Ps. Szkoda, że nie studiujesz prawa, bo może byś wiedział, co to naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych i co za to zgodnie z kodeksem grozi. Albo chociaż informatyki - powiedzieliby Ci, że w internecie wcale nie jesteś anonimowy. Pozdrawiamy serdecznie

ewa

kwiatku, nikt? ja na swojej tylko zmianie widzę kilkadziesiąt osób

ewa

kwiatku, nikt? ja na swojej tylko zmianie widzę kilkadziesiąt osób

kwiatek

Jak wydać szukają wszystkich rodzajów pracowników,czyli nikt już nie chce dla nich pracować.... taki jest efekt paru lat nieludzkiego wyzysku..... wyglada to jak rozpaczliwe wołanie o kogokolwiek do pracy.... naprawde lepiej nic nie robic niż pracowac dla nich..... chyba że chcecie poznac ich działalność i potem samemu otworzyc konkurencyjna firme....

ewa

do Marcina: twoja strata,ja pracuję i powiem ci praca lekka, płaca całkiem, całkiem, nie trzeba nic umieć, nauczą

sirgreg

wszedzie jest wyzysk i obozy pracy ,jak powiedzialem kiedys kierownikowi ze obozy pracy zniesli alianci i ruscy w 1945 ,to powiedzial mi tak bylo ,ale przeniesli go tutaj hehehe,taki polski system wlasnie kapitalizm nas rucha i wszedzie jest praca w tym kraju za damski (usunięte przez administratora)a wymagania maja jak by placili ze 15 000 na miecha a zycie drogie tylko emigracja nas polakow ratuje

ewe

Witam Czy są już 3 zmiany w IPB w tym sezonie? Chodzi mi o dział florystyczny.

anonim

(usunięte przez administratora)

IPB DECORATION

Drogi / Droga (?) Clear, jeżeli poszukujesz pracy, w której, tak jak piszesz, na 8 godzin w pracy pracuje się przez 3, to nie dziwimy się, że IPB nie spełniło Twoich oczekiwań i nawet, mówiąc szczerze, nie jesteśmy bardzo tym zmartwieni... Jeżeli w związku z tym chcesz definiować "wyzysk i oszustwo" jako oczekiwanie firmy, że jej pracownicy w 8-godzinnym dniu pracy pracują uczciwie przez 8 godzin i za to są zgodnie z umową wynagradzani - nie będziemy chyba próbować naruszać Twojego wyobrażenia o "pracy". 36 godzin w pracy, brak wypłat...? Poważne i krzywdzące oskarżenia. Skoro jesteś tak świetnie poinformowany/a powinieneś wiedzieć, że jesteśmy po prostu firmą produkującą dekoracje, nie przestępcami i wariatami. Jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia czy pytania dotyczące swojego wynagrodzenia zapraszamy do Działu HR, zapewniamy, że uzyskasz wszystkie odpowiedzi. Uważamy, że wystarczy porozmawiać. To chyba bardziej konstruktywne, niż rzucanie anonimowo krzywdzących oskarżeń na internetowym forum. Pozdrawiamy serdecznie

anonim

(usunięte przez administratora)

ika

Pracowniku, chyba ci się firmy pomyliły, albo się naprałeś i ci się śniło

zona

co nowego, w nowym sezonie w IPB? są już jakieś zmiany?

IPB DECORATION

Droga Ulu, Dział HR po lekturze Twojego wpisu od rana rozbawiony :) Naprawdę, gratulujemy: a) dobrowolnego podpisania umowy, której nie rozumiesz lub nie przeczytałaś b) dobrowolnego podjęcia współpracy na warunkach, które, jak wnioskuję, Cię kompletnie nie satysfakcjonują c) dobrowolnego pochwalenia się tym na forum publicznym UWAGA, DZIAŁ HR RADZI: Nie czytałeś? Nie zrozumiałeś? Nie podpisuj! Nie tylko umowy o pracę, zwłaszcza: umowy pożyczki, umowy z operatorem, mandatu. Czytanie ze zrozumieniem i zadawanie pytań nie boli, na rozmowie rekrutacyjnej i przy zawieraniu umowę o pracę też. Nie tylko w IPB Decoration. Zachęcamy. Spróbuj. Naprawdę warto! :) Na marginesie - jeden wpis, a w nim: mobbing, molestowanie, zastraszanie, szantaż, przemoc werbalna... Ulu, zapomniałaś dopisać jeszcze, że niegrzecznych pracowników zamykamy za karę bez jedzenia w piwnicy :) Między Twoją fantazją a pomówieniem jest cienka granica, a internet i jego pozorna anonimowość nie dają Ci prawa do bezzasadnego oczerniania pracodawcy. Zastanów się, proszę, jak poważne są Twoje oskarżenia i czy aby na pewno mają pokrycie w rzeczywistości i dowodach. Pozdrawiamy serdecznie

mat

nie wiem dlaczego tak marudzicie praca bardzo fajna aż chce sie pracować:d pozdrowienia dla ludzi i za atmosferę:d

hhh

Czy Pity zostały już może wysłane?

anonim

(usunięte przez administratora)

Johny

Witam, pracuje może ktoś w IPB na spawalni???? Praca jest tylko na akord, czy różnie? Da się tam zarobić powyżej 3000zł, bo z tego co widzę to głównie wypowiadają się ludzie co ubierają konstrukcje..

IPB DECORATION
@Johny 11.11.2014 18:14
Witam, pracuje może ktoś w IPB na spawalni???? Praca jest tylko na akord, czy różnie? Da się tam zarobić powyżej 3000zł, bo z t...

Johny, poszukujemy spawaczy aluminium, oferujemy stawki rynkowe, jeżeli jesteś zainteresowany szczegółami prosimy o kontakt telefoniczny. Pozdrawiamy

hhh

Pewnie gdybym wiedziała, ze jest możliwość odebrania osobiście już dawno bym odebrała i się już rozliczyła. Szkoda, że nie informują wcześniej o takim czymś.

hhh

czyli gdybym się nie zapytała to bym czekała nie wiadomo ile? Dziwny zwyczaj.

kadrowa
@hhh 18.02.2014 11:48
czyli gdybym się nie zapytała to bym czekała nie wiadomo ile? Dziwny zwyczaj.

PITy można odbierać osobiście do końca tygodnia, potem wysyłamy listownie - jak co roku

pracownik

popieram, nie przyjmujcie się do nas do pracy , dadzą nam więcej bonusów, nadgodzin i kolejne podwyżki płac, popieram nie przychodźcie

kadrowa

można odbierać, zapraszamy

hhh

A czy ktos wie co z pitami?

bombka

to juz jest koniec..

zona

do kiedy będzie praca sezonowa??

Zostaw opinię o Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o. - Zabrze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.