eService

• Proces rekrutacji

Poznaj eService

Proces rekrutacji

• Skierniewice

5. Opinie o eService Sp. z o.o.

Opinie o eService Warszawa

Nie przegap nowości o eService Sp. z o.o.!

...

27.03.2014 18:40

Jak pracujecie systematycznie i skrupulatnie to na wynagrodzenie nie narzekacie. Firma nie płaci za leżenie w domu, ale dobrze wynagradza za realizowanie planu (realny do zrobienia). Pracowałem wcześniej w konkurencyjnej firmie i z własnego wyboru zrezygnowałem z etatu oraz pełnego socjalu, na rzecz działalności i pracy na stanowisku PH w eService. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z tej decyzji.
    Hamlet

26.02.2014 21:15

Być albo nie być...zdecydowanie lepiej tam nie być.
    William Shakespeare

20.02.2014 12:42

Lękliwy stokroć umiera przed śmiercią; mężny kosztuje jej tylko raz jeden.
    thx

14.02.2014 15:33

sorry moje pytanie jest do "Mateusza"
    thx

14.02.2014 15:31

Tom dostałeś propozycję pracy jako serwisant na jaki teren? warszawa? czy okolice? bo ja też się starałem.
    r1

11.02.2014 15:34

Jak szukasz pracy jako przedstawiciel to lepiej sie zglosic do cardtech.pl - przyjmuja na umowe-zlecenie lub z dg, za posa od reki dostaje sie 100 zl a jak sie zlapie wiekszego klienta to i fajne premie miesieczne mozna dostac. Wczesniej pracowalem dla eservice i elevona - obsluga fatalna i caly czas tylko telefony od wnerwionych klientow.
    zainteresowany

30.01.2014 12:19

Czytam wszystkie opinie ale nie znalazłem żadnej o pracy na stanowisku opiekuna klienta czy może ktos mi coś więcej na ten temat powiedzieć ? obiecują ogromne zarobki super socjal .. ale jak jest w praktyce ?

30.01.2014 10:44

Kurcze, co innego tu piszą, a co innego mówią ludzie, którzy się tym zajmują. Żadnych dyżurów pod telefonem, własne godziny pracy. Może tutaj konkurencja pisze takie rzeczy, bo aż nie chce mi się wierzyć w takie rozbieżności.
    Tom

29.01.2014 21:57

Ktoś wcześniej napisał też: "Jak się zatrudnisz jako serwisant to dopłacisz do interesu, nielicznym udaje się przetrwać do lepszych stawek. Będziesz się jeszcze cieszył przy zwolnieniu, gdy Ci nie naliczą jakiejś kasy za terminale zagonione gdzieś w boju. 24h pod telefonem i dyskusje z klientami którzy zawsze wszystko wiedzą., a nie umieją nić zrobić. Ja przez pierwsze pół roku jak zostało mi 1 tys. zł wypłaty to byłem szczęśliwy. W najgorszym momencie zarobiłem 250 zł przez cały miesiąc.Szukają frajerów. " Tam ogólnie jest fatalna atmosfera, nieważne w którym dziale pracujesz, szkoda życia.

29.01.2014 12:18

@Tom: Właśnie czytam i widzę, że słowa krytyki związane są tylko z pracą w COA, o pracy serwisanta jest mało.
    Tom

28.01.2014 22:22

Odpuść sobie, chyba że lubisz nieustanne przepychanie się i olewkę, jeden jest mądrzejszy od drugiego, zresztą poczytaj sobie co ludzie piszą o tej firmie.

24.01.2014 16:12

Dostałem propozycję pracy jako serwisant. Spełniam ich wszystkie warunki. Muszę tylko założyć własną działalność. Warto się w to pakować? Biznes opłacalny?
    jh

02.12.2013 12:36

Firma fatalna. Odradzam pracę w tej organizacji. Koszmarni ludzie, każdy gra do swojej bramki. Nikt nikomu nie pomoże, można liczyć wyłącznie na "podstawienie nogi".
    eService_man

23.06.2013 22:34

Za podpisana umowę zapłacą jak będą chcieli; mała podstawa + premia za zrobienie planu - plan trzeba zrobić prawie w 100% - jak nie - chodzisz z gołą pensją, która nawet nie wystarczy na ZUS i na benzynę i inne stałe koszty. Jaki plan? wiadomo - jaki chcą raz 15 raz 25 raz 40 umów w miesiącu. Najwięcej zależy od prezesa i jego zauszników. Podpadniesz - nie ważne na jakim stanowisku. Lecisz natychmiast w takim tempie, ze nie zdążysz się spakować. Za co możesz podpaść? Za wszystko - choćby za to że przypadkiem zrobiłeś plan w stopniu największym z kolegów/koleżanek. Jak możesz i szukasz docelowej pracy albo nie chcesz nabawić się nerwicy to omijaj z daleka eService w Warszawie czy w terenie.
    poszukiwacz

23.06.2013 01:17

Pytanie prosto z mostu! Ile płacą PH za podpisaną umowę?
    jerzy

14.06.2013 19:38

7k to jest tak dużo dla osoby, która musi prowadzić działalność i ponosić wszystkie związane z tym koszty? Zero urlopu, zero zwolnienia lekarskiego, żadnych przywilejów, tylko same obowiązki. 7k na takiej działalności to jest gdzieś tak 2,5- 3 tys. na etacie, to taka rewelacja dla specjalisty z branży IT?
    Stary

12.06.2013 10:50

Ale bzdura...
    Serwisant

20.03.2013 08:39

ziomek - 2013-01-01 07:48:59 Jak się zatrudnisz jako serwisant to dopłacisz do interesu, nielicznym udaje się przetrwać do lepszych stawek. Będziesz się jeszcze cieszył przy zwolnieniu, gdy Ci nie naliczą jakiejś kasy za terminale zagonione gdzieś w boju. 24h pod telefonem i dyskusje z klientami którzy zawsze wszystko wiedzą., a nie umieją nić zrobić. Ja przez pierwsze pół roku jak zostało mi 1 tys. zł wypłaty to byłem szczęśliwy. W najgorszym momencie zarobiłem 250 zł przez cały miesiąc.Szukają frajerów.To ciekawe, ze nie wiesz, jakie sa teraz realia, a piszesz o swoich zalach sprzed X czasu... momze lepiej sprawdz najpierw, a dopiero potem sie wypowiadaj, bo o ile wiem, 90% ludzi pracuje za 7zeta/posa, czyli srednio wychodzi 7k miesiecznie minus koszty dzialalnosci. to chyba nie jest najgorsze wynagrodzenie za prace.... o ile oczywiscie pracujesz, jak nalezy, a nie ogladasz sie tylko, jak by tu ponaciagac sobie wyniki... a do pani Wiesi -> w wiekszosci przypadkow to JEST problem z internetem, bo sie blueconnecta do posa nie podlaczy, szanowna pani...
    Egon_22

02.02.2013 15:34

eservice idzie pod młotek - próbowali się sprzedać polcardowi oraz elavonowi a co za tym idzie biada wszystkim ich klientom, którzy maja umowę na terminal z tą firmą!
    Calm

23.01.2013 13:41

Mam pytanie. Jak wygląda praca jako przedstawiciel handlowy, zarobki, jaka stała, co z samochodem, wiem, że własna dzialalność, ale najbardziej mnie interesuje stała i samochód, pracując na prawdę dużo ile można zarobić

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w eService?

Kontakt - eService Sp. z o.o.

Jana Olbrachta 94 01-102 Warszawa

Branże: Finansowanie i dotacje

ziomek

01.01.2013 07:48

Waldi Czechow

23.12.2012 21:12

Bardzo awaryjne terminale ma ta firma - ostatnio czekałem tydzień na serwisanta - nie polecam eservice nie interesują się klientem po podpisaniu umowy.
    Wiesia22

16.07.2012 01:21

abc - 2012-07-12 13:16:00 Chyba jednak Twój internet to złom, terminale są takie same jak w innych firmach, a przez niechęć do współpracy z coa lub wt masz awarie bo zamiast sprawdzić czy kabel jest wpięty i czy jest net od razu zadasz wymiany a później S który jedzie 50 lub 100 km do jakiegoś Wy (usunięte przez administratora) ówka Dolnego, pisze ze kabel był wypięty i pyta dlaczego dostał taką interwencje. Powiem tak jeżeli kl. współpracuje to 90% awarii można naprawić przez tel. albo zdalnie w ciągu 1h ale są oczywiście tacy u których nic nie można zrobić bo oczywiście już wszystko zrobili i są specjalistami z każdej dziedziny i wola ponarzekać i poczekać na S 2 dni. Przez takich ludzi praca w eS bywa naprawdę nie do zniesienia bo późnej każdy do każdego ma pretensje.Nie wierzę własnym oczom gdy widzę teksty typu klient z \"(usunięte przez administratora) Dolnego\" pogarda dla klienta w eservice przekracza wszelkie granice dobrego smaku. Panie abc godziny spędziłam na pogadankach z niezawsze kompetentnymi technikami znam swoje IP na pamięć i wiem co to RJ45 wiec jeśli podpowiadam Waszemu technikowi, że terminal się uszkodził a on mi po raz trzeci każe kable sprawdzić to zastanawiam się za co płaciłam opłatę serwisową skoro sama byłam serwisantem. Konkluzja jest następująca przez klientów praca w eservis bywa nie do zniesienia. Dalej nie wierzę w to co widzę w Pana poście...
    abc

12.07.2012 13:16

Wiesia22

11.07.2012 09:31

Wypowiadam wlasnie umowe na terminal nie dość ze maja platny serwis 30 zl miesiecznie dodatkowo to za jedna probe naprawy licza sobie UWAGA 250 zl netto!!! Mialam juz 3 takie awarie i jestem zniesmaczona ze firma wystawia mi na ten serwis faktury to ich terminale sa złomem nie mój internet. Nie polecam najwiekszemu wrogowi.
    PJ

21.06.2012 10:33

Odnośnie firmy - życie się tu wiedzie jak w kazdej innej mniejszej korporacji, nie jest łatwo, ale i wynagrodzenie nie jest najmniejsze. Nikt nikogo nie trzyma tu na siłę, ewentualnie zwalnia jesli ktoś jest słaby i nie wywiązuje się z nałożonych na niego obowiązków. Pracowałem w DO, jesli chodzi o ludzi - są fantastyczni, z tego miejsca pozdrawiam \"Ojczulka\" - najsympatyczniejszy i jeden z najkompetentniejszych pracowników w DO. Oczywiście są również osoby w eS, które zupełnie minęły się ze Swoim powołaniem, zamiast pracowac jako \"specjalista ds. rozbijania głową kamieni\" zajmują stanowiska kierownicze i wyższe. Generalnie poleceam pracę w eS osobom, które lubią ambitne wyzwania, a niekoniecznie oczekują wyróżnienia za wykonywaną przez siebię pracę. Co do pracy Serwisantów: Jeśli ktoś jest skrupulatny to nie powinien miec większych problemów, chyba że się wali w przysłowiowego (usunięte przez administratora) wówczas na swoje życzenie zaczynają się problemy...
    qwerty

21.03.2012 20:01

zarobek zależny od osiągnięć, masz stałą pensje i plan do wyrobienia + własna firma i auto. Człowieku nie bierz sie za to rynek jest zawalony juz terminalami jedynie na dodatkowych usługach możesz coś zdziałać - odradzam. jak się nie sprawdzisz to cie wywala
    NickiNick

20.03.2012 07:56

ile można zarobić jako przedstawiciel handlowy w takiej firmie?
    anonymus

15.02.2012 10:50

s - 2012-01-20 12:34:30 Wystarczy śledzić ich ogłoszenia o nabór: pojawiają się średnio raz w roku na cały kraj - jakaż to stabilna i pełna przyszłości oferta \"pracy\" no i świadczy też o wysokości świadczonych usług serwisowych - dopiero co zatrudniony serwisant zdobył pewne doświadczenie i obeznał się z terenem, jest zastępowany zupełną zieleniną... Pracowałem i wolałbym budkę z kebabami jak ktoś wcześniej wspominał. Totalny bałagan organizacyjny, czyszczą sobie braki w sprzęcie za pomocą coraz kolejnych serwisantów - nieźle pomyślane. Elektroniczne protokoły robiło chyba jakieś dziecko nerwostrady komputery maja pomagać w pracy ludziom a tu przeszkadzają, nikt tam nie słyszał o data collectorach... Jeżeli chodzi o samą pracę - nie jest skomplikowana, ogólnie polega na wymianie, demontażu czy też instalacji terminali, czasami trzeba zreinstalować aplikację. Gdyby ktoś jeszcze do tego dodał sensownie warunki współpracy (finansowe i logistytczne) - byłoby całkiem nieźle. A tak: akceptant płaci minimum xx dukatów dzierżawy za posa, do tego prowizja od trx a serwisant dostaje z tego... około 4 dukaty za posa i wierzcie mi że jak się Wam trafi cudna akcja pt. migracja, to dopłacacie do tego \"byznesu\" zajeżdżając auto. Za ciężką pracę powinna być dobra zapłata, nie spodziewajcie się potwierdzenia tego zdania pracując dla nich. Ciekawe kiedy wreszcie zrozumieją że sprawny serwis to JEDEN ZE SPOSOBÓW aby zatrzymać falę odchodzących do konkurencji klientów, o nowych coraz ciężej... a konkurencja nie śpi.taka liczna serwisantów chyba nie może się mylić. a ciebie to chyba zwolnic musieli skoro masz taka opinie. "za ciężką prace dobra zaplata" widocznie nie pracowałeś ciężko. koledzy bynajmniej nie narzekają skoro śledzisz ogłoszenia pracy, znaczy ze nie tylko es cie kopnęło, a o kim to świadczy? raczej nie o pracodawcy
    juz_u_pepy

06.02.2012 20:08

s - 2012-01-20 12:34:30 Wystarczy śledzić ich ogłoszenia o nabór: pojawiają się średnio raz w roku na cały kraj - jakaż to stabilna i pełna przyszłości oferta \"pracy\" no i świadczy też o wysokości świadczonych usług serwisowych - dopiero co zatrudniony serwisant zdobył pewne doświadczenie i obeznał się z terenem, jest zastępowany zupełną zieleniną... Pracowałem i wolałbym budkę z kebabami jak ktoś wcześniej wspominał. Totalny bałagan organizacyjny, czyszczą sobie braki w sprzęcie za pomocą coraz kolejnych serwisantów - nieźle pomyślane. Elektroniczne protokoły robiło chyba jakieś dziecko nerwostrady komputery maja pomagać w pracy ludziom a tu przeszkadzają, nikt tam nie słyszał o data collectorach... Jeżeli chodzi o samą pracę - nie jest skomplikowana, ogólnie polega na wymianie, demontażu czy też instalacji terminali, czasami trzeba zreinstalować aplikację. Gdyby ktoś jeszcze do tego dodał sensownie warunki współpracy (finansowe i logistytczne) - byłoby całkiem nieźle. A tak: akceptant płaci minimum xx dukatów dzierżawy za posa, do tego prowizja od trx a serwisant dostaje z tego... około 4 dukaty za posa i wierzcie mi że jak się Wam trafi cudna akcja pt. migracja, to dopłacacie do tego \"byznesu\" zajeżdżając auto. Za ciężką pracę powinna być dobra zapłata, nie spodziewajcie się potwierdzenia tego zdania pracując dla nich. Ciekawe kiedy wreszcie zrozumieją że sprawny serwis to JEDEN ZE SPOSOBÓW aby zatrzymać falę odchodzących do konkurencji klientów, o nowych coraz ciężej... a konkurencja nie śpi.Rotacja zwlaszcza na coa straszna (tam chyba rekord to 2 lata,wiekszosc max rok wytrzymuje). Czego sie spodziewasz jak ksiegowa zostala wice to zero inwestycji i jechanie po najnizszych stawkach (poza krewnymi i znajomymi krolika, ktorzy jako jedyni maja premie itp). Kolektory tu u nich mozna sobie co najwyzej wydrukowac I na koniec - (usunięte przez administratora) awansowalo na kierownika, hehehee

23.01.2012 21:03

W ZRD podobno zarabiają mniej niż w COA. Dostać się do ZRD to nie lada wyczyn. Przede wszystkim musisz mieć IQ na poziome szafy pancernej i równie dobrze przyswajać wiedzę. Absolutnie wykluczone jest przyznawanie się do swoich błędów. W złym tonie jest również pomoc pracownikom innych działów. Wskazana jest opryskliwość, donośicielstwo oraz przekonanie o tym, że zawsze ma się rację. Trzeba jednak przyznać, że kierowniczka ZRD stoi murem za swoim zespołem i nie pozwoli, aby któremuś z jej pracowników stała się krzywda.
    s

20.01.2012 12:34

d

30.12.2011 09:46

A co możecie powiedzieć na temat ZRD, jakie zarobki, warunki ?

15.12.2011 19:09

Serwisanci eService też są obciążani i to wcale nie małymi kosztami, akceptanci też dostaja faktury za niezwrócony sprzęt. Ale tak naprawdę innej opcji nie ma, tzn. oprócz tego, żeby eS wpisało to w swoje koszty, a wiadomo jak bardzo jest to nieoplacalne.
    gs

05.12.2011 20:18

Firma która odeszła to Malcomm w której pracowałem jako serwisant eService, oczywiście eService obciążył Malcomm za zaginiony sprzęt. (usunięte przez administratora) pracuje.
    qwerty

23.11.2011 23:45

pytanie do kolegów z wt kiedy bedzie nowy rad?;] bo cos długo nic nie wyszło
    x

23.11.2011 19:43

no ja pisalem o wt, wy w (usunięte przez administratora) macie informacje docen to, my od was sie dowiadujemy wielu rzeczy, my nic nie wiemy, zero informacji, sami sobie decydujemy co robimy

18.11.2011 17:49

To, że przekaz informacji jest fatalny to niestety prawda, ale i żadna nowość. Najbardziej tracą ta tym klienci niestety. Co do szkoleń to też pozostawiają wiele do życzenia, wielu rzeczy musiałam dowiadywać się sama i kombinować. Szanowny pan (usunięte przez administratora), albo nie wie, albo ma się dowiedzieć (oczywiście to trwa ze dwa tygodnie i jeszcze trzeba się przypominać po 5 razy dziennie), a najchętniej to przerzuca odpowiedzialność na inną komórkę, to jest przecież kpina! Niesamowite jest też, to że firma czasem trzyma pracowników, których użyteczność można o kant (usunięte przez administratora)
    x

17.11.2011 20:15

trzeba nabrac dystansu, przynajmniej mielismy wiadomosci, szkolenia, a nie ze samemu trzeba sie dowiadywac, aa i i radek tez chciał wrocić

16.11.2011 21:34

ziel - 2011-10-21 20:55:43 płacą całkiem nieźle jak na call center. ja odszedłem i mam teraz 8,50 brutto! tam przynajmniej była atmosfera i szacunek dla ludzi. Benek, szkoda że tak nie mówiłeś zanim odszedłeś...Zawsze jęczenie, że się tak starasza a ONI cię nie doceniają...

Zostaw merytoryczną opinię o eService Sp. z o.o.