Monnari Trade S.A.
2 177 6 1

Opinie o Monnari Trade S.A.

Do męczybuł

W handlu wszędzie jest podobnie. Nie oszukujmy się. Jak kasa większa to z reguły brak umowy o pracę. Jeśli uznajecie że powinniscie wiecej zarabiac to po prostu zmiencie pracę. Wylewacie jad na pracodawcę ktory nic wam nie zrobil, podpisujac umowę godzicie sie na takie warunki a potem zachowujecie sie jak przekupy na rynku usilujac egzekwowac coś, czego nikt Wam nie obiecywal. To troche glupkowate i świadczy o niskim piziomie...... sorry, taka prawda.

Bebe
@Do męczybuł 09.12.2018 23:48

W sklepie z ubraniami zarabialam 2400-2600 proszę nie mówić ze w handlu jest wszędzie tak samo p.s umowa o prace od razu na okresie próbnym

Bebe
@Bebe 15.12.2018 11:01

Dodam ze 2400-2600 do ręki

Ja

A jak tam Mikołaj? Był czy utknął w kominie :-D

Pracownik
@Ja 12.12.2018 17:42

Mikołaj jest tam gdzie premia z zeszłego roku za wyrobione wskaźniki za kwartał.

Pracownik
@Pracownik 13.12.2018 18:06

Mikołaj już dobrych parę lat błądzi.

Root

Firma zatrudnia pracowników na najniższej krajowej + jakaś śmieszna premia a obrotu w miesiącu ma KILKASET TYŚ. !!! I teraz niech każdy sobie sam odpowie czy warto pracować u takiego skąpego pracodawcy. Wszystkim pracującym w tej firmie proponuje poszukiwania innego pracodawcy bo jest to dobry czas pracy w Łodzi jest dużo Ps za takie pieniądze nawet Ukraińcy już nie chcą pracować .ludzie szanujcie się olewajcie takich pracodawców

Marta
@Root 26.11.2018 14:09

Chyba mimo wszystko nie powinieneś pisać w tak nieprzychylny sposób o tym pracodawcy. Myślę, że trzeba docenić jednak fakt, iż w ogóle macie możliwość uzyskania premii od sprzedaży. A czy w Monnari Trade można liczyć na umowę o pracę razem z jej wszystkimi przywilejami?

Kaś
@Marta 30.11.2018 17:43

Marta kim Ty jesteś ??

A
@Kaś 01.12.2018 21:49

Czy aż tak ciężko się domyślić biorąc pod uwagę poprzednią aktywność @Marta, że jest jakimś administratorem/opiekunem po stronie go work i chce uzyskiwać informacje w związku z zatrudnieniem, warunkami pracy itp. czyli to do czego jest stworzone to forum.

Root
@Marta 30.11.2018 17:43

Proponuje ci złożyć papiery do tej firmy dostaniesz na umowie 2100 +200 które możesz dostać ale nie musisz. z twojej wypowiedzi wynika że takie warunki są godne uwagi i nie jest na miejscu krytyka takich warunków.BRAWO TY

mi
@Marta 30.11.2018 17:43

Cieszmy się że mamy miskę ryżu, ba nawet czasami dostaniemy łyżke.

Marta
@Kaś 01.12.2018 21:49

Tak jak napisał użytkownik @A - jestem moderatorem tego wątku. I zapewne się domyślasz, że moim zadaniem jest aktywna pomoc Wam w uzyskaniu rzetelnych informacji na temat Monnari Trade jako miejsca pracy. Jesteś tam zatrudniona, czy dopiero to rozważasz?

Kierownik sklepu
@Root 26.11.2018 14:09

Ty akurat nie jestes tu od rozliczania firmy z tego ile ma obrotu. Rzecz jest prosta: nie podoba Ci się to nara. Duża czesc pracowników swoim lenistwem i podejściem do pracy nie zasluguje sobie nawet na najniższą krajową.

000
@Kierownik sklepu 11.12.2018 22:30

A co z tymi pracownikami, którzy tyrają non stop na wysokie obroty dla firmy? Biorą tyle samo co ci, którzy nie robią nic. Minimum. Oczywiście starcza na opłaty, godne życie i utrzymanie rodziny. Firma dzięki nam ma milionowe obroty a my pensje minimalną. No i oczywiście chwała Panu prezesowi za możliwość być może jak się uda wyrobić kilkuset tysięczny obrót premii.

Kier.
@000 12.12.2018 12:59

Odpowiedz sobie na dwa pytania: "kto Cie tu trzyma? " i "czy podpisywalas umowę swiadomie?" i po co męczenie tego tematu. Mi tez pensja nie wystarcza ale to bez sensu narzekać skoro nikt mi nie obiecywał, że będzie inaczej. Ja po prostu szukam pracy ale szanuje tą co mam.

Marta
@Kier. 12.12.2018 18:56

Oczywiście - Twoje podejście można uznać za zdroworozsądkowe. Ale możesz mi wierzyć, że nie jest to odpowiednie miejsce do prowadzania dyskusji o takim charakterze. A może opisałabyś Nam, jak - Twoim zdaniem - wygląda atmosfera między pracownikami Monnari Trade?

Himalaya

Przepraszam, ale weszenie teorii spiskowych przez niektorych, że moderator tego forum @Marta , to osoba z firmy świadczy o bardzo ograniczonym postrzeganiu i niskim poziomie inteligencji. Wystawiacie opinie i ujawniacie poziom inteligencji, mowiac delikatnie - ograniczony, to jakis cyrk. Nie dziwcie sie, że niektóre klientki uważają nas za tempaki, bo czesc z Was daje im do tego powód piszac takie wypowiedzi. Każde forum ma moderatora. Wstyd mi dosłownie za niektóre wypowiedzi. Bez odbioru.

life is true

Marta to troll z firmy 100% olczyk to kompromitacja czlowieku ty MONOTEMATYCZNY czloweczku piszacy wciaz te same maile,czy Ty nie masz nic inneego do roboty jestes wysmiewany na kazdym kroku,pracownicy DZIEKUJCIE ZE MACIE PRACE W DOBIE RYNKU PRACOWNIKA..WSZEDZIE INDZIEJ PODSTAWA JEST WYZSZA PLUS PREMIE...sam sobie wymysliles nick MARTA? chlopie opanuj bo taka presja mailowa jest zaczatkiem MOBBINGU i w sadzie przegracie temat

Pracownik
@life is true 09.12.2018 17:12

Podobno to co tam się odbywa to nie jest (usunięte przez administratora)i Ja nie wiem co to takiego. Firma niby jest ok bo umowy dają. (usunięte przez administratora) na umowę jeśli praca jest okropna. Nie wierzę w to że w innych sklepach jest inaczej A to czego doświadczyłam to wina kierowniczki....faktem jest tylko że ona naprawdę jest świrnięta, ale też to nie jej wina że firma tak ciśnie. Tak bardzo wchodziła im w (usunięte przez administratora) że aż ją zwolnili. To jest jakaś paranoja. Wszystkie pozytywne komentarze są na 100% postawione przez firmę. Traktowanie pracownika poniżej krytyki A klienci wg monnari to dojne krowy

Pracować_trzeba

Dziewczyny! Czytając wcześniejsze wypowiedzi i te często bzdury zastanawiam się, czy ktoś Was trzyma/trzymał w tej firmie na siłę? Jak w każdej pracy są plusy i minusy, wszędzie trzeba pracować, bo za darmo to nic nie ma. Monnari to nie jest firmą marzeń ale są gorsze. Ja wypowiem się jako kierownik i osoba,która pracuje już jakiś czas. Zaczynałam od sprzedawcy w małym salonie i fakt premii jakiś wielkich nie było, ale co miesiąc na waciki wpadło. Obecnie od 2lat jestem kierownikiem jednego z większych salonów i być może Was uswiadomię ALE atmosfera, grafik, godziny pracy, premia, zadania zależą od kierownika. Nie od Olczyka, Prezesa, czy regionalnej. To jak się pracuje w danym sklepie zależy od kierownika i wiadomo, że maile od Olczyka za godzinę Brawo dacie radę, albo na godzinę przed zamknięciem Tyci Tyci brakuje wam 2000, są (usunięte przez administratora) Ale wystarczy przycisk delete i po sprawie. Macie racje, że jednego dnia dostawy a drugiego transfery są co najmniej idiotyczne bo ile to kasy na kurierów idzie, a nasza praca jest bez sensu. Oczywiście, że 5maili dziennie raz z jedną przeceną raz z drugą a potem odwołanie obu to utrudnianie nam pracy . ALE żadnej z tych rzeczy nie jesteśmy w stanie zmienić, ponieważ CENTRALA to tak naprawdę pokoiki w których wszyscy pracują na kupie. Nie ma porządnego analityka, nie ma komunikacji magazyn-analityk i największy (usunięte przez administratora) jest właśnie tam. A co do premii.... Średnie roczne zarobki moich dziewczyn wychodzą ok 1700-1750 zł a moje kierownicze 2600. Premia jest ustalana odgórnie i tu nie mogę się doczepić, że plany są brane z kosmosu bo mam wgląd w wyniki kilka lat wstecz i wzrost jest niewielki. Pamiętajcie że to czy wliczane Wam jest sprzątanie w godziny i pracy, wyrobienie premii, a co za tym idzie zarobki w dużej mierze zależą od Waszego kierownika.

Marta
@Pracować_trzeba 15.11.2018 06:37

Trzeba powiedzieć, że masz niezwykle zdrowe podejście do pewnych kwestii. I z całą pewności pomogłaś swoim wpisem tym, którzy szczególnie interesują się firmą Monnari Trade. Proszę tylko, abyś nie używała tu więcej danych personalnych konkretnych osób. Czy wszyscy pracownicy mogą tam liczyć na natychmiastową umowę o pracę?

Pracować_trzeba
@Marta 15.11.2018 13:55

Oczywiście że tak. Jeśli jest w danym sklepie rekrutacja, a kandydat ma jakiekolwiek pojęcie o takiej pracy to tak. Zatrudnienie nowej osoby zajmuje mniej więcej 10dni.

teżkier
@Pracować_trzeba 15.11.2018 06:37

Co do wysokości średnich zarobków... Kłamiesz kochana:) 2 600 to może kierownik weźmie raz w roku, po planach grudniowych i barrdzooo wysokich obrotach. Albo, (usunięte przez administratora) personel na premii. Z reszta się zgadzam.

teżkier
@Pracować_trzeba 15.11.2018 06:37

Ps. Premie dzieli kierownik ,a nie jest ustalana odgórnie . Więc chyba nie jesteś kierownikiem :)

Pracować_trzeba
@teżkier 16.11.2018 16:33

Oczywiście że premie dzieli kierownik, chodziło mi o plany

Pracować_trzeba
@teżkier 16.11.2018 16:31

Czytać ze zrozumieniem trzeba umieć... 2600 to moja średnia ROCZNA wypłata. Dziewczynom premie rozdzielam sprawiedliwie dlatego ich zarobki też źle nie wychodzą. Ale to trzeba rozumiec... Wyrabianie planów co miesiąc wystarczy żeby takie mieć zarobki.

5566
@Pracować_trzeba 16.11.2018 18:55

Czytam. Jeżeli średnio Ci tyle wychodzi to masz premie na poziomie 4000 tys brutto do podziału, ha, ha Żarcik. A twój personel średnio 1700 pensji... Spora różnica między kierownikiem a pracownikiem.

Pracownik
@Pracować_trzeba 15.11.2018 06:37

Kierownik, który pisze o Dyrektorze od nazwiska? Pan Dyrektor to raczej nie jest Twoim kolegą z podwórka.

Kierownik Monnari
@Pracować_trzeba 16.11.2018 18:55

Cos kręcisz z tą premia. Jest to niemozliwe zeby sklep otrzymywal tyle premii do podziału

Pracować_trzeba
@5566 16.11.2018 19:01

Różnica spora, ale skoro jesteś kierownikiem to wiesz, że w obowiązkach też jest spora różnica. Czy tylko w moim salonie między kierownikiem, a sprzedawcą jest jeszcze zastępca i dekorator? Wiem, że najłatwiej jest wylewać wiadro pomyj na firmę zamiast wziąć się do roboty. Ja opisałam jak to wygląda w moim przypadku i w przypadku moich pracowników. Nie wiem jak wygląda to w innych sklepach,czy regionach. Trzeba ocenić tę firmę obiektywnie, a nie pisać bzdury, bo jest się sfrustrowanym. Moja ocena jest taka, że dużo rzeczy jest które naprawdę denerwują to wynikają ze złej organizacji u góry. Ale w każdej firmie są takie, a nie inne problemy. Zawsze można trafić gorzej. Ale myślę, że jeśli kierownik tak jak już pisałam zadba o personel grafikiem, podziałem obowiązków, miła atmosfera, motywowaniem to jakoś to idzie. Nie szukajcie problemów na siłę ????

Fb
@Pracować_trzeba 17.11.2018 07:03

Nie ma takich premii w Monnari.

Takjest
@Pracować_trzeba 17.11.2018 07:03

Za różnicę w obowiązkach to masz dodatek funkcyjny. Premia jest za plan, dla sklepu.

Kaś
@Pracować_trzeba 15.11.2018 06:37

Pięknie napisane . Ale po wpisie widać ze premii to najwięcej dajesz sobie , bo podstawa i dziewczyn to na rękę 1550 a u Ciebie około 2000 . Z tego wynika że dziewczyny dostają premi średnio 200 zla Ty 3 razy więcej . Czy to do końca takie sprawiedliwe ?

Kaś
@Pracować_trzeba 16.11.2018 18:55

Też mi się nie zgadza co Ona pisze z premiami albo strasznie zawyzyla albo kroi biednych pracowników z premii i udaje jakim to jest wspaniałym i dobrym kierownikiem w stosunku do nich ;)

Normalny człowiek
@Pracować_trzeba 15.11.2018 06:37

I tu i później wypisujesz same kłamstwa i brednie. Poza tym to uważasz że za taki za....l 1750 to jest luksus? Ja w normalnej firmie mam 2500. A że kierownik ma 2600? Nieźle kantujesz innych i zabierasz ich kasę. Chyba że to ktoś z firmy co to każą pisać.

Do zdziwionych
@Kaś 18.11.2018 14:03

Zamień się na jeden dzień obowiązkami i odpowiedzialnością z kierownikiem to przestaniesz się wymadrzac, bo tak naprawdę to kierownik ma wszystko na głowie.. Tez jestem kierownikiem i w moim sklepie premie wychodzą podobnie. Zaskoczenie?? Porostu trzeba pracować

Ityle
@Do zdziwionych 20.11.2018 06:18

Żeby mieć takie premie trzeba wypracować około 400 000 miesięcznie, w miesiącach premiowanych, jest to niemożliwe, w miesiącach nie premiowanych dwa razy tyle.

Nikt ważny
@Normalny człowiek 19.11.2018 09:25

2600 kierownik i to Twój powód do dumy?W Biedronce na kasie tyle zarobisz jako pracownik świeżak...Po czasie dodatki stażowe,premie...

Jop
@Ityle 20.11.2018 07:25

Uwierz mi, że my wyrabiamy plany codziennie a pracujemy na bardzo duzym sklepie i mamy bardzo wysokie plany i nikt nie przemowi mi że plany, jakie narzuca centrala sa nie do wykonania, bo tak może sądzić jedynie osoba ktora szuka tylko powodu zeby ponarzekac. Sama jestem kierownikiem i wiem, znam osoby ktore tak jak czesc tutaj tylko gdacza jak tu a jeśli ich nie popchne do czekokolwiek to palcem nie ruszą a o tym zeby same od siebie podeszly do klienta mozna zapomniec, one wlasnie maja najwiecej do powiedzenia na temat tego , ze nie mozna wyrobic planu.

Kaś
@Do zdziwionych 20.11.2018 06:18

Jestem kierownikiem ! Zdziwko ? Tylko ja sobie nie daje 3 razy więcej premii A premie mamy co miesiąc . Ale widać ze się cenisz albo zespół masz kiepski ale to żeby mieć lepszy to też Twój obowiązek . Tak jak ktoś tu wspomniał za obowiązki kierownicze masz dodatek funkcyjny ... za mało Ci ?? To zmień pracę a nie zeruj na swoich pracownikach i Waszej wspolniej premii

Ityle
@Jop 20.11.2018 18:50

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Nie piszę że nie da się wyrobić planów tylko że, aby mieć tak wysokie premie plan musi być wyrabiany na poziomie minimum 400 000 miesięcznie co miesiąc. To uważam za niemożliwe.

Marta
@teżkier 16.11.2018 16:31

Chyba trzeba Ci przypomnieć o regulaminie serwisu Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Jasno z niego wynika, że na forum należy wypowiadać się w sposób stosowny - zawsze o tym pamiętaj. Długi masz już staż pracy w Monnari Trade?

Teżkier
@Marta 21.11.2018 19:48

A ty?

teżkier
@Marta 21.11.2018 19:48

Co to znaczy " sposób stosowny", ja za niestosowne uważam okradanie pracowników z ciężko zarobionych pieniędzy .

Zosia
@Pracować_trzeba 15.11.2018 06:37

Witam, Zarobki przeciętnego pracownika są małe ale godzimy się na te warunki podpisując umowę. Uważam, że mamy zbyt mało czasu na pracę z klientem, który powinien być najważniejszy. Cały nasz czas pochłania praca z towarem, ciągle dostawy i wysyłki. Sklepy są zasypane towarem co bardzo źle wpływa na ich wizerunek. System na którym pracujemy działa bardzo, bardzo wolno. Każdą pozycję musimy zmieniać ręcznie przy promocjach non stop a klienci kwitną przy kasach. Pracy jest bardzo dużo

Jop
@Kaś 21.11.2018 12:27

Juz mnie nie dziwi ze niektórzy nie potrafia czytac tekstu ze zrozumieniem. Nie o mnie to na szczescie świadczy. Premie dziele sprawiedliwie. Nie zeruje na nikim ale nie moge czytac bzdur ze premie nie sa do wyrobienia. Żeby nie wyrobic premii w tych miesiacach trzeba stac i kompletnie nic nie robic, nic. Piszecie bzdury totalne. U mnie w teraz -mamy po 300- 400 zl premii.Pracuje na duzym sklepie i mamy bardzo duze plany a jednak wyrabiamy.

Żal.pl
@Kierownik Monnari 16.11.2018 22:22

Oczywiście że jest to możliwe, bo u mnie też tak jest ale dziewczyny i ja pracujemy a nie bimbamy i narzekamy. Mam na te inteligentny zespol, ze rozumie, ze trzeba pracować czyli wywiazywac sie z umowy....a Ty nie jesteś "kierownik monnari" tylko ," kierownik sklepu monnari" Kumasz różnice?

Kierownik Monnari
@Żal.pl 27.11.2018 19:59

A Ty taka kumata jestes a nie potrafisz porządnie zdania sklecic .

m
@Jop 25.11.2018 22:37

A w jakim mieście masz ten sklep Jop?Wawa,Kraków,Poznań?Mieszkańców ponad 500 tys to nie dziw się,że plany są wyrabiane.Gorzej jak jest sklep w małym mieście a plany co najmniej jak w stolicy.

Żal.pl
@Kierownik Monnari 27.11.2018 21:53

Wiesz co.. mimo, że masz inne zdanie niż ja, szanuję Cię za to że potrafisz dac kontrę w grzeczny sposób :-)

Karma wróciła

"Persona non grata" występuje teraz pod nickiem "karma zawsze wraca", czyli niekończąca się opowieść i wywody ktorych nok nie czyta bo sa meczace w swej formie zwłaszcza, znow jest na forum. Cytaty , cytaciki, brak ładu i skladu. Czlowieku, jesli ci oraca nie odpowiada to się zwolnij, jesli juz nie pracujesz to miej na tyle klasy zeby nie oblewac pomyjami byłego pracodawcy, bo to zalomiasteczkowe zachowanie.

karma zawsze wraca

na pracownikach oszczedza do tego chcial kupic SIMPLE za "darmo" spryciarz skad takie BIZNESMENY sie biora? Temat Negocjacje dotyczące sprzedaży spółki Simple Creative Products SA Podstawa prawna Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne. Treść raportu: Zarząd Gino Rossi S.A. („Emitent”), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 48/2018 z dnia 5 października 2018 r. informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał informację o odstąpieniu spółki Monnari Trade S.A. z siedzibą w Łodzi („Monnari”) od negocjacji w przedmiocie nabycia 100% akcji w Simple Creative Products S.A. z siedzibą w Warszawie („Simple”). Zgłaszaną przez Monnari przyczyną odstąpienia od negocjacji było odrzucenie przez Powszechną Kasą Oszczędności Bank Polski S.A. z siedzibą w Warszawie („Bank”) propozycji Monnari w zakresie zawarcia porozumienia z Bankiem. W opinii Zarządu negocjacje prowadzone przez Bank były profesjonalne i w zakresie, w których propozycje Monnari były racjonalne i rynkowe następowała ich akceptacja przez Bank, w pozostałym zakresie nie mogły zostać przez Bank zaakceptowane.

JA

Świetne ciuszkli, super ekspedientki, tylko z tego co wiem marne zarobki

Marta
@JA 25.10.2018 10:31

@JA Dobrze, że marka Monnari Trade spełnia Twoje oczekiwania jako klientki. Czy pracownicy służyli Ci pomocą w dobrze ubrań? Dużo już wiemy na temat tego pracodawcy. Ale teraz chętnie dowiemy się, jak przebiega cały proces rekrutacyjny w tej firmie. Jest tu ktoś, kto mógłby go nam opisać? Zapraszam serdecznie do dyskusji.

Marta

@Normalny człowiek Staram się zrozumieć położenie, w jakim się znalazłaś. Z Twojej relacji faktycznie wynika, że w Monnari Trade nie dzieje się dobrze. Wspominasz o mobbingu, który jest świadomym, uporczywym nękaniem psychicznym pracownika w sposób werbalny lub niewerbalny przez przełożonego lub współpracownika. Skoro zatem takie sytuacje miały miejsce, to dlaczego nie postanowiłaś w jakiś sposób zareagować?

Normalny człowiek
@Marta 14.10.2018 14:54

Zareagowałam piszę tutaj właśnie dlatego, że chcę ostrzec wszystkich którzy zamierzają tam pracować. Nie róbcie tego. Życzę tej firmie najgorzej oby jak najszybciej upadła. Panie O. jesteś durniem.

xyz
@Marta 14.10.2018 14:54

widzę że nareszcie zaczęło się prawdę pisać masz rację kobieto oni mają w (usunięte przez administratora) ludzi a najgorsze że napuszczaja jednego na drugiego a co do mobbingu normalny człowieku w tym rozpierdzielu celowym ciezko jest spolkom corkom cos udowodnic bo co chwile sa prezesi spolek corek zmieniani a to i tak sa slupy

Nie mylcie pojęć
@Normalny człowiek 14.10.2018 22:18

To faktycznie fest reakcja. Przeczytaj definicję mobbingu. Być może mamy tu ogrom pracy, ogrom polecen, dostaw, transferów ale nie ma to nic wspolnego z mobbingiem, no chyba ze w twoim sklepie doswiadczylas go od kierownika czy kolezanek.

Marta
@Nie mylcie pojęć 18.10.2018 16:09

@Nie mylcie pojęć Jak widać, nie do końca zgadzasz się ze zdaniem reprezentowanym przez @Normalny człowiek i @xyz - masz oczywiście do tego pełne prawo. A poza tym - dobrze jest też poznać nieco inną opinię o pracodawcy, jakim jest Monnari Trade. Długi masz już staż pracy w tym przedsiębiorstwie, czy dopiero zaczynasz?

5566
@Marta 14.10.2018 14:54

Kim ty jesteś i kto Ci płaci? Marta!

Normalny człowiek
@Nie mylcie pojęć 18.10.2018 16:09

Chyba Ty nie za bardzo właśnie Wiesz co to mobing. Problemem nie jest zapieprz bo teraz też zapieprzam, problemem jest straszenie, nacisk i całkowity brak szacunku. O pieniądzach nie mówmy bo to śmieszne. Jeśli nie pracowałeś w tym bur...u nie masz pojęcia o czym piszesz. Uważam że tak jest we wszystkich sklepach. Bez odbioru.

Nie mylcie pojęć
@Marta 21.10.2018 13:40

Zanim zatrudnilam się w monnari znalam bardzo dobrze tematykę zatrudniania i wszelkie pojecia z tym zwiazane i zadziwia mnie tu jedno - wiekszosc z wypowiadajacych sie osób uważa sie za madre a tak naprawde nie mają zielonego pojęcia, czym jest mobbing, czym się przejawia. Nie przeczę ze jest ciężko i praca mało komu się podoba ale to co tu sie dzieję nie ma nic wspolnego z mobbingiem. Czym jest mobbing ? Slowo jest źle rozumiane i źle stosowane. Powtarzają to tu jak mantrę a tak naprawdę wynika z tego, że te osoby kompletnie nie wiedzą o czym piszą.Dziewczyny, Wystawiacie opinię pracodawcy, jesli nie wiecie jak to zrobic, to opiszcie co jest ok a co nie tak ale nie piszcie o mobbingu, bo nie ma go tutaj i piszecie nieprawdziwe informacje.

ania

Na jakim systemie pracuje sie w monarri.

domi

Zarząd ma w (usunięte przez administratora) kierowników, Ci tym samym pracowników. Wymagania maja, ale środki do realizacji owych wymagań zero. Do tego salony znajdujące sie w galeriach, maja równo przerąbane. Zapiernicz za najniższa krajową, wart dwa razy tyle i w innych miejscach faktycznie można zarobić przynajmniej 500 zł więcej za taka harówkę. Jeszcze zależnie od kierownika, atmosfera jest ok, albo nie, jak trafi sie kierownik taki(o którym myślę) to na dodatek zero zarządzania, zero pomocy, tylko wymagania i odreagowywanie strasu na pracownikach. To pachnie kumoterstwem. Umiesz się podlizywać masz dobrze, nie umiesz.... cóz, zaobserwowane przez moje własne oczęta. Odradzam prace w gdańskiej metropolii.... gra nie warta zachodu, chyba, że umiesz wszystko i wszystkich zlewać.

Ona

Moje sugestie dla Monnari Trade S.A.: Zacznijcie szanować ludzi !

Ania

Ogolnie mało osób juz tu pisze.Forum zastyglo.

Marta

@Z, Cieszy fakt, że chociaż Tobie odpowiada praca w Monnari Trade. Jak długi masz już tam staż pracy? Jak przedstawia się tam kwestia premii - są możliwe przy dużym zaangażowaniu? @Normalny człowiek, Dziękuje za Twoją merytoryczną aktywność na forum. Nie Ty jako pierwszy piszesz o mobbingu w tej firmie. Czy sam próbowałeś już coś z tym zrobić, a może także pozostajesz jednak bierny?

Flora007
@Marta 20.09.2018 12:56

Mimo zaangażowania firma nie da Ci premii na 100%

annabelle
@Flora007 21.09.2018 10:10

Tu się nie zgodzę, u nas nie było premii raptem za dwa miesiące... ale nie było opcji, żeby ją wypracować. A tak jest co miesiąc.

Asia
@Flora007 21.09.2018 10:10

Jezeli zaangażowanie przeklada sie na wyniki to premia jest zawsze.

Fb
@Asia 01.10.2018 08:31

Premia uzależniona jest od wykonania panu a na wysokość planu wpływu nie mamy. Plan jest ustalany na zasadzie #chcialbym tyle zarobić # i nie ma nic wspólnego z realiami rynku.

Ania
@Fb 03.10.2018 21:49

Brednie. Pracuje w sklepie Monnari bardxo dlugo i plany premiowe ustalane sa na podstawie planow wyrobionych w poprzednich latach i my mamy w to wglad więc nie pisz bzdur jak nie wiesz co masz pisac

Normalny człowiek
@Marta 20.09.2018 12:56

@Marta, tak próbowałam coś zrobić. Ale oni zatrudniają tylko myszki które nie mają szans na nic innego. W pojedynkę nic się nie da. Oni zatrudniając mają już gotowe wypowiedzenie dla tych co się skarżą. To jest nie do opisania co tam się dzieje. Praca w tej firmie zostanie w mojej pamięci na zawsze. Taki zapie...l że szkoda słów 1530 na rękę a premii 0 w najlepszym razie 100 zł. Kierownik dodatkowo o 100 więcej dręczony,mobingowany i wyzywany. Każdy kto pisze tu że jest inaczej, kłamie bo mu kazali.

Fb
@Ania 04.10.2018 22:53

Ja też pracuje w Monnari baaardzo długo i to że w zeszłym roku we wrześniu było zimno nie znaczy że w tym roku też będzie.

Fb
@Ania 04.10.2018 22:53

A to że wiesz ile wypracował sklep rok temu nie oznacza jeszcze, że decydujesz o planie. No, chyba że (usunięte przez administratora), dzień dobry.

123
@Asia 01.10.2018 08:31

Czasem możesz i na głowie stawać,i na rzęsach chodzić i za nic nie wyrobisz planów.Wtedy cała Twoja ciężka harówka idzie na marne.Dostajesz minimum i tyle.

5566
@123 05.10.2018 16:50

A gdzie są lajki z tego posta?

Ania
@Fb 05.10.2018 16:29

Jak się nie chce robic to kazda wymowka jest dobra. Uzywasz beznadziejnych argumentow i jesli tak pracujesz jak rzumujesz i masz faktycznie takie rozumowanie to sie nie dziwię ze nie wiesz skad biora sie plany heh

Jop
@Fb 03.10.2018 21:49

Nie rozumiem jednej rzeczy - jak tak ci tu zle to po co siedzisz i piszesz bzdury beznadziejne. Masz wolny wybor i otwarta droge jesli stac cie na lepsza prace...ale jesli ktoś marudzi pracujac tylko w sklepie to nigdzie sobie nie poradzi.

123
@Ania 04.10.2018 22:53

No tak,tylko,że rok temu w kwietniu było minus 5 stopni i śnieg,a w tym roku słońce i plus 20... Więc nie gadaj bzdur.Kiedy plany są do wyrobienia to są,ale to że rok temu zrobiłaś 10 tys to nie znaczy i w tym tak zrobisz.No chyba,że masz plany na sklepie po tysiąc zł,no to faktycznie nie ma opcji,żeby nie wyrobić...

Marta

@Fb, Czyli zatem bardzo trudno jest uzyskać premię w Monnari Trade. A czy Tobie to się kiedyś udało? A co z innymi dodatkami, już pozapłacowymi, pracodawca Wam je oferuje, czy niekoniecznie? @Ania Widzę, że masz nieco inne zdanie od użytkownika @Fb. Proponuję, abyś z własnej perspektywy nam opisała, to jak wygląda w tej firmie system premiowania. Możesz to zrobić? @Normalny człowiek Staram się zrozumieć Twoje położenie. Ale jakby zebrać więcej osób i wspólnymi siłami spróbować zadziałać, to może wówczas byłyby efekty. Jak to widzisz?

Fb
@Marta 08.10.2018 13:53

Plany są bardzo wysokie, przynajmnie u mnie. Sama ciężka praca do ich realizacji nie wystarczy. Rynek kieruje się swoimi prawami, promocje, pogoda, konkurencja, zamożnoś mieszkańców i dostępność do towaru.

Normalny człowiek
@Marta 08.10.2018 13:53

Wiesz już na szczęście mnie to nie dotyczy. Odeszłam bo ta atmosfera, ciśnienie,mobing i głupota była nie do zniesienia. Tam jakiekolwiek zmiany nie wchodzą w grę. Możecie mi mówić i pisać co chcecie ale kierowniczka tego sklepu śledzi swoje koleżanki i na nie donosi. Straszy je zwolnieniem a teraz szukają nowej bo ją samą zwolnili. Jaja jak berety. Przez moją poprzednią pracę gdzie szef nas szanował i traktował jak rodzinę myślałam, że to norma. No niestety monnari to kompletna klapa. Życzę im szybkiego upadku. Bo też może i klienci się opamiętają bo te same szmaty można kupić za 1/10 ceny w chińskim markecie.

Marta

@annabelle Czyli jednak można realnie liczyć na premię, pracując w Monnari Trade? Od czego zależna dokładnie jest jej wysokość? @Asia Może pracujesz w innym oddziele firmy, niż @annabelle? To w takim razie opisz nam, jak to wygląda u Ciebie. Wiemy już, że o premię trudno - a co z innymi benefitami, są?

Kasia

Byłam na rozmowie w Monnari. Zaproponowano mi najniższa krajową, a premie czy dostanę są zależne, czy będzie zrealizowany plan (pani nawet nie przekonywała, ze będą, tylko raczej wątpiąco). Od razu odrzuciłam ofertę. Straciłam tylko czas na dojechanie.

Marta

@Flor007 Rozumiem, trochę zaskakuje fakt, że nawet po pięciu latach nie premii. Jednak trzeba pamiętać, że sprawy związane z wynagrodzeniem to już raczej indywidualne kwestie. Czy w Monnari Trade można było chociaż liczyć na umowę o pracę z jej przywilejami, czy jednak była to umowa zlecenie?

Asia
@Marta 26.09.2018 18:27

Bzdura. Ja pracuje prawie 5 lat i premi nie mialam mozenz 5 razy !!!

Flor007

Monnari najgorsza firma w jakiej pracowałam. Mimo starań i nakrecania klientek na zakup, zero premii i najniższa krajowa. Są osoby które pracują po 5 lat i nie dostały żadnej podwyżki więc ja po roku zamknęłam się do innej lepiej płatnej firmy.

persona non grata

ROZMAWIAJA NEGOCJUJA A POTEM NAGLE ZAJECIE KOMORNICZE BRAVO:) 2018-09-20 11:45A A+ A+ Spółka Gino Rossi podpisała list intencyjny w sprawie sprzedaży 100 proc. akcji Simple Creative Products. Nabywcą ma być OTCF, właściciel marki 4F. Strony ustaliły, iż ostateczna treść dokumentacji transakcyjnej zostanie uzgodniona w ciągu 30 dni. Na poczet ceny nabycia akcji OTCF wpłaci milion złotych zaliczki. Jednocześnie Gino Rossi poinformowało, że „podpisany list intencyjny nie ma wpływu na negocjacje toczące się dotychczas ws. sprzedaży 100% akcji Simple Creative Products SA z Monnari SA”. - Strony uzgadniają obecnie porozumienie dotyczące spłaty zobowiązania Simple CP SA wobec Miss Class Sp. z o.o. w wysokości 4 mln PLN – czytamy w komunikacie. Gino Rossi prowadzi negocjacje z Monnari Trade w sprawie sprzedaży 100 proc. akcji Simple. Na początku września Miss Class, spółka zależna Monnari, dokonała jednak zajęcia komorniczego na rachunku Simple na kwotę 6 mln zł. Gino Rossi było zaskoczone tymi działaniami w świetle dotychczas prowadzonych negocjacji ws. sprzedaży Simple na rzecz Monnari i oczekiwało wycofania zajęcia komorniczego. Do cofnięcia zajęcia komorniczego nie doszło.

persona non grata

Widze mobilizacje Towarzystwa Wzajemnej Adorcji,nie mozecie zniesc krytyki chcieliscie jeszcze za "darmo" przejac Simple spolke zalezna Monnarii ?! Mozecie sobie sterowac pracownikow...podziwiam Pania Regionalna ktora nakazala kupowac wode mineralna najtansza,sprawdzony sklad 230mg/litr zena za 1.5 litra 69groszy wiec powiem wam tak,za 1000litrow kranowy ktora ma wiecej skaldnikow mineralnych niz "wasza" place 3.50pln a ile Wy placicie za 1000litrowok 1000pln takich macie myslacych w spolce juz wiem dlaczego Pan Tyci Tyci tak czesto pisze monotematycznie,to chybaluzja do Waszych mozgow NA koniec hit dla Was jak sie robi interesy https://stooq.pl/n/?f=1252966&c=1&p=4+22

Normalny człowiek
@persona non grata 18.09.2018 15:24

Czytam to co piszesz i nie rozumiem... Ja też ich nienawidzę i myślę że to najgorsza praca na świecie a zarząd umiejętnie mobinguje pracowników,aponieważ większość nawet tego nie rozumie to im nie przeszkadza,ale postaraj się pisać z sensem. Całość Twoich wypowiedzi jest wręcz bezsensowna. My o chlebie Ty o niebie. Jakieś wklejki potem coś o wodzie? Co z Tobą człowieku? Napisz coś co można zrozumieć tego że są beznadziejni nie da się wyczytać z Twoich wpisów.

personanon grata
@Normalny człowiek 20.09.2018 08:27

Normalny chyba jestes we wlasnym mniemaniu,pisze o caloksztalcie podejsciu do wielu spraw ale musisz jeszcze dorosnac zeby zrozumiec biznes teraz kolejny komunikat dla Inteligentnych i wtajemniczonych(Ty do nich nie nalezysz wybacz) http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/31358978,gino-rossi-sa-44-2018-negocjacje-dotyczace-sprzedazy-spolki-simple-creative-products-sa

Nick
@Normalny człowiek 20.09.2018 08:27

Nie próbuj z nim walczyć, już tyle osób próbowało mu pisać, że pisze nieskładnie ale on potrafi tylko wszystkich dookoła oczerniać i obrażać. Swoich błędów i problemów z językiem polskim i kulturą już nie zauważa w swoich wylewach emocji.

persona non grata

Podsumowujac ,TYCI TYCI wygraliscie bitwe (nie do konca) przegracie Wojne nie kupicie SIMPLE z takim podejsciem 4F to jest stabilizacja szacunek itd,kolego jaki mobbing?! Natychmiast takie sytuacje trzeba zglaszac np Panu Olczykowi ktory zamiast piac bzdurne maile zajalbym sie sprawa:D http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/31359022,gino-rossi-podpisalo-z-otcf-wlascicielem-marki-4f-list-intencyjny-w-sprawie-sprzedazy-simple

nik

Witam i przestrzegam wszystkich którzy by chcieli pracować w Monnari w Gdańsku w galerii Metropolia, są tam dwa salony kierowane przez jedną kierowniczkę, jedno określenie'' dno '' tak jak traktuje pracowników, nikogo nie potrafi szanować , możesz sobie żyły wypruć a jak jej coś nie pasuje w danym dniu to i tak cię zgnoi . Nie wiem jak jest na innych salonach , ale unikajcie Metropolii. Decyzja o odejściu była najlepszą w moim życiu.

Jaśka
@nik 22.08.2018 11:15

Ja właśnie zaczynam od września. Dlugo tam pracowałaś?

Z
@nik 22.08.2018 11:15

W życiu nie zgodzę się z tą opinią. Kierownik jest akurat bardzo wporzadku, można się z nią było zawsze dogadać, starała się zawsze i z tego co wiem nadal się stara utrzymywać z wszystkimi innymi pracownikami dobre, koleżeńskie relacje. Grafik też bez problemu ustalany był zawsze tak jak mi pasowało. Gdyby nie ta płaca, niezależna od niej, to mogłabym zostać tam dłużej. Atmosfera w pracy naprawdę bardzo przyjemna.

Marta

@persona non grata Bardzo Cię proszę, żeby ton Twoich wypowiedzi był bardziej poprawny. Bardzo Cię proszę, jeśli masz nam coś konstruktywnego do przekazania o pracodawcy, jakim jest Monnari Trade, to zrób to. @a Dobrze, że starasz się nieco załagodzić sytuację. Może zatem Ty chciałabyś, z własnej perspektywy, opisać nam warunki pracy w tej firmie?

persona non grata

Bankier pisze ze macie (usunięte przez administratora) Panie tyci tyci jak w koncu jest?! https://www.bankier.pl/forum/temat_niezly-burd-macie-w-tym-monnari,29353195.html

a
@persona non grata 10.09.2018 12:42

Widzę, że chciałeś tam też nakręcić jakąś burzę tak jak próbujesz to robić tutaj. Niestety twoje "burd" zamiast brud łatwo Cię zdradza bo na tym forum ciągle robisz takie literówki. W odpowiedziach chyba na twoje nieszczęście nikt nie podłapał przynęty i reszta osób rozmawiała normalnie i kulturalnie odnośnie całej sytuacji nie szukając kwadratowych jaj tak jak ty lubisz to robić ;)

persona non grata
@a 10.09.2018 15:29

widzisz to co chcesz widziec oszukuj sie dalej,wiem ze w tej firmie ludzie inteligentnii sa niemile widziani,po drugie chloptasiu dotykacie dna z podejsciem do ludzi i nie tylko...

Ania
@a 10.09.2018 15:29

Nie dyskutuj, bo to nie ma sensu, zaraz Cię zakrzyczy i napisze "chlopaczyno". Ja jestem kobietą i pracuje w sklepie a tez pisal do mnie "chlopaczyno" bo mysli że pisze z kims z Łodzi, chyba z zarządu hehehe. Podobno piszemy z różnych miejsc świata opinie :) Dyskusja - monolog na dennym poziomie. Pozdrawiam

Marta

@:) Masz całkowitą rację - w dużej mierze atmosfera pracy zależy od nas samych, a nie tylko zarządu. Jak długo pracujesz w Monnari Trade? Zatrudniają tam osoby bez doświadczenia, czy jednak sobie je cenią? @persona non grata Twój komentarz jest nieco chaotyczny, więc proponuję, żebyś jeszcze raz, spokojnie, zachciał nam przekazać to, co zamierzałeś.

persona non grata

CHLOPACZYNO najpierw zrozum siebie,dopiero poprobuj innych TYCI TYCI PAJACU monotematyczny Warszawa, 07.09.2018 (ISBnews) - Zarząd Gino Rossi uznaje wszczęcie postępowania egzekucyjnego przeciwko Simple Creative Products wobec trwających negocjacji pomiędzy stronami bez uprzedzenia, za "bezprawną próbę" wpływu na pozycję negocjacyjną w ramach transakcji, podała spółka. "W świetle prowadzonych rozmów stoi to w absolutnej sprzeczności z zasadami współżycia społecznego i rodzi uzasadnione obawy o podjęciu i prowadzeniu przez Monnari negocjacji w złej wierze" - czytamy w komunikacie. Za absolutnie bezpodstawne spółka uznaje przy tym obecne twierdzenia, iż jakoby Monnari uzgodniło ze spółką, że świadczenia wynikające z umowy z dnia 9 marca 2018 r. będą podlegać rozliczeniom przed dokonaniem transakcji, zaznaczono w informacji. "Podobna sytuacja ma miejsce w odniesieniu do kwestii udzielenia poręczenia. Wszelkie twierdzenia zawarte w Komunikacie o rzekomo poczynionych ustaleniach w przedmiocie poręczenia mijają się z prawdą - Gino Rossi wielokrotnie podkreślało w ramach negocjacji, że poręczenie umowy nie zostanie udzielone na proponowanych przez Monnari warunkach" - czytamy dalej. Umowa bowiem, zgodnie z ustaleniami stron, została zawarta na okres do finalizacji sprzedaży, co pierwotnie miało nastąpić do końca kwietnia br., a następnie do końca maja br. jej celem było zapewnienie Simple ciągłości bieżącej działalności operacyjnej w zakresie dostępności pełnej gamy towarów, podano także. "Mając na względzie funkcje, wobec przedłużających się rozmów negocjacyjnych, spółka wielokrotnie - jeszcze przed wygaśnięciem umowy - proponowała podpisanie aneksów do ww. umowy, od czego notorycznie Monnari się uchylało, przy jednoczesnym braku finalizacji transakcji" - czytamy dalej. Jak podano, za szczególnie rażące uznaje spółka twierdzenia o rzekomej wcześniejszej sygnalizacji przez Monnari, iż jakiekolwiek działania związane z egzekwowaniem należności mogą mieć miejsce. Jest to szczególnie widoczne w świetle sytuacji podjętej próby zajęcia konta spółki w dniu 29 sierpnia 2018 r. i jego cofnięcia po kilku godzinach a następnie zapewnienia władz spółki Monnari, iż żadne polecenie wszczęcia egzekucji wobec spółki nie zostało wydane. "Wobec powyższych okoliczności informacja o zajęciu rachunku bankowego w dniu 5 września 2018 r. była dużym zaskoczeniem dla spółki. Taki sposób działania nie mieści się w ramach standardów prowadzenia negocjacji i stoi w sprzeczności ze zwyczajami biznesowymi. Twierdzenia Monnari o podjęciu działań egzekucyjnych dla 'bezpieczeństwa powierzonych środków oraz konieczności uniknięcia szkody' są w świetle sytuacji faktycznej i finansowej spółki nie tylko nieuzasadnione ale i stanowią bezpodstawną próbę przedstawienia Simple oraz Gino Rossi w złym świetle" - stwierdzono. Gino Rossi podkreśliło, że zarząd spółki prowadzi negocjacje z Monnari w sprawie zbycia Simple od kilku miesięcy. Każdorazowo, zarząd Gino Rossi podejmował wszelkie działania w celu sprawnego i możliwe szybkiego zakończenia procesu sprzedaży, co było wielokrotnie komunikowane Monnari, podkreślono w informacji. "Pomimo tego spotykał się z kolejnymi, nierzadko zbędnymi i niestandardowymi żądaniami ze strony Monnari. Dla dobra procesu negocjacyjnego prośby te były przedmiotem wspólnych ustaleń i spółka dokładała wszelkich starań, aby je uwzględnić. Podkreślenia wymaga, że na prośbę Monnari spółka udzieliła Monnari wyłączność na prowadzenie rozmów transakcyjnych. W toku rozmów nierzadko zdarzały się sytuacje, w których Monnari nie wywiązywało się z dokonanych ustaleń, bądź znacząco jednostronnie je zmieniało, w tym w odniesieniu do ustaleń z uczestniczącym w procesie bankiem PKO BP S.A. W wyniku kolejnych żądań Monnari pierwotnie zakładany termin finalizacji transakcji był stale odsuwany, powodowało to konieczność zapewnienia niezmiennego poziomu oferowanych przez Simple usług. W tej sytuacji działania podejmowane obecnie nie mogą zostać przez spółkę ocenione inaczej, niż próba wywierania presji zarówno na spółkę, jak i podmioty uczestniczące w dobrej wierze w procesie, w tym Bank PKO BP" - wymieniono w komunikacie. Monnari Trade to spółka odzieżowa istniejąca od 2000 r. Na GPW jest notowana od 2006 r. Skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 147 mln zł w 2017 r. Gino Rossi zarządza markami modowymi: Gino Rossi i Simple Creative Products. Spółka jest notowana na warszawskiej giełdzie od 2006 r.

persona non grata

przeczytajcie koniecznie co za ludzie pazernii bez szacunku powinniscie miec opinie 1/6 ale trolle TYCI TYCI probuja "ratowac wizerunek"!!! https://stooq.pl/n/?f=1251432

anonymous
@persona non grata 06.09.2018 19:38

... i znowu nie wiadomo o co chodzi, bo zdanie nieskladne i chaotyczne. Ja z takim człowiekiem nie potrafilabym rozmawiać bo masz tak niespójne i poszarpane wypowiedzi że nie sposób cie zrozumiec

Jop

Dyrektor -wypelnia swój obowiązek, zawsze dostepny , pisze informacje, wymaga, bo taka jego rola. Prezes - pokażcie drugiego takiego jak on, który jest tak lagodny, nieupiedliwy i normalny jak nasz. Handel to specyficzna branża ale najwiekszy problem to ludzie (nie wszyscy oczywiscie) ktorym nie chce się pracowac i bol ze NIEKTÓRE klientki, niejednokrotnie prostaczki, ktore myślą, ze moga nami pomiatac, ale pomiataja osoby niedowartosciowane lub ponizane w domu. Czesto czuję swoja intelektualną przewagę nad nimi a one zostawiaja mi stopki od butow w przymierzalni maja satysfakcje , zal mi ich bo tylko w sklepie, gdzie my musimy zachować sie z kulturą one moga sie wykazać, damy , śmierdzące potem, ze smierdzacymi nogami i zaniedbanymi pietami. Oczywiście nie mam na mysli wszystkich, bo sa tez bardzo fajne panie, ktore az milo obsłużyć.

:)
@Jop 20.07.2018 12:29

W setno sprawy :) Klientki są różne, ale najważniejsze, nie dać sobie wejść na głowę, bo my tez wymagamy godności i szacunku. Jak nie to pokazać takiej gdzie jej miejsce ale delikatnie i z wyczuciem, żeby jej w te zaniedbane pięty weszło :):):)

Zostaw opinię o Monnari Trade S.A. - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Monnari Trade S.A.