Monnari Trade

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 170 ocen.

Monnari Trade
2 170

Opinie o Monnari Trade

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Monnari Trade

Ja

Negatywne opinie z reguły piszą te osoby, ktorym sie po prostu nie chce robic a tu zonk bo oprocz stania i gadania, trzeba jeszcze wykonac kilka zadan. ...i jest zal do calego swiata ,ze jak pracodawca czegos wymaga to juz wg nich mobbing, wyzysk. Co niektorzy naogladali się za duzo tv i wypisuja tu jako "znawcy mobbingu i wyzysku" o ktorym tak naprawde nie mają zielonego pojecia.Ta praca to dla wielu nie jest szczyt marzeń ale nie piszcie bzdur na ze jest tu źle i nie obrażającie firmy.Radze zmienic prace tym co tak narzekają.

   
Gosc
@Ja 09.05.2018 23:27

Brzmi jak wypowiedz Wieśki

   
Anita

Albo więcej pracy i kasy albo mniej kasy i siedzenie w domu, macie wybór!!

   
Nick
@Anita 20.06.2018 21:59

W tej kwestii gorzej jak do Monnari trafić sie nie da. Minimum dostanie się wszedzie, a odejściem mozna sobie tylko polepszyć :) Po wypowiedzi widać, że pani to chyba w zyciu ma tylko dwa wyjścia, albo praca w Monnari albo siedzenie w domu- współczuje, bo na rynku pracy tej pracy jest duzo :)

   
Mon

Na umówię najniższa krajowa + premia za wyrobienie planu- oczywiscie są warunki a kwota jest do max 200 zł netto i to kiedy jest wyprzedaowka. Brak ekwiwalentu za pranie i raz wyroku wypłaty środków na obuwie - oczym mowi regulamin. Przychodzenie 30 min przed otwarciem aby posprzątać - ani za to nie zapłacą ani nie wliczą w czas pracy. Oczywiscie kierowniczka sobie wlicza wszystko co do minuty, mimo że...NIE SPRZĄTA. Umowy na rok i NIGDY nie dostaniesz umowy na stałe- beda Cie przerzucać ze spółki na spółkę. Mobbing przez ‚górę’ i kierowników- regionalne jednym uchem to wpuszczają a drugim wypuszczają. Każą wdrażać promocje a po kilku godzinach cos w niej zmieniają, albo jedno wyklucza drugie. ZERO docenienia pracownika. Zero upominków/dodatkowej kasy na święta - ewentualnie zakup na -70 % - śmiech na sali. Jesteś informatykiem/sprzedawca/doradca klienta/działem reklamacji/dekoratorem/sprzątaczką w jednym. Grafiki są różne. Mozesz miec 15 dni wolnych w miesiącu a mozesz miec 7 - bo ‚widzi mi się’ kierownika to to, abys przyszła do pracy od 16-21 przez kilka dni (dla chętnych-grafik dam do wglądu poprzez @) . Tak to wyglądało u mnie. CUDEM jest trafić na ‚życiowego’ i realnie myślącego kierownika, aby i praca była okej i atmosfera. Jedyny plus w pracy w tej firmie to wypłata na czas, tyle. ZAZNACZAM !!! TAK BYLO W MOIM SALONIE. W innym moze byc lepiej :) Cale szczescie mialam mozliwosc zrezygnować z pracy tam i to była świetna decyzja.

   
Gosc
@Mon 19.06.2018 11:19

Wypisz wymaluj jak w tczewskim salonie

   
Ja

Pracy jest dużo i bywa ciężko ale nie rozumiem jednej rzeczy - nikt Was tu nie trzyma, wiec po co siedzicie, jesli Wam sie nie podoba? Podpisujecie przejrzyste umowy, wysokosc zarobkow jest jasna, czas pracy też, wiec proste - albo odejdzcie albo nie kalajcie własnego gniazda, na tym polega KULTURA. "Persona non grata" to jakis desperacki bełkot. Ciekawe czy na żywo też byłbyś/była takim gierojem i pisal do dyrektora:"... jak ja Cie spotkam", po cienkim chodzisz lodzie i igrasz z paragrafami, mam wrazenie, że nie do końca zdajesz sobie z tego sprawę.Prostackie wpisy świadczą o tobie a nie o firmie, dla mnie to bełkot, ktorego nawet nie czytam.Pracuję tu od kilkunatu lat, z czasem zamierzam zmienic pracę ale nigdy nie obraze monnari, ktore tyle czasu dawalo mi pensje na czas i nie pozostawialo bez odpowiedzi. Tych narzekajacych znam na wylot-to osoby, ktorym w każdej pracy bedzie ciężko, bo jesli mi cos nie odpowiada, to odchodzę ale nie pozostawiam za sobą smrodu.

   
Lolo89

Zgadzam sie, że wynagrodzenie jest widoczne w umowie, wiec nie ma co na to narzekac. Kazda wie ze bedzie stala po 12h pozniej dzien wolny, wiec to tez jest jasne. Ale jesli chodzi o moja przygode z Monnari to problem tkwił w kierowniczce. Po latach dobrze pamiętam cale zaplecze poobwieszane kartkami z pretensjami do pracownic. Co chwila nowa kartka z wielkim wykrzyknikiem i napisem np. Kto robil przecene? Niektore rzeczy nie sa przecenione!!! I pelno innych prob znalezienia winnego. Kartki na ktore nie bylo miejsca byly wkladane do foliowek i kazda miala sie na nich podpisac, ze sie zapoznala. Do tej pory mam zdjecia stosow tych bzdur. Sama kierowniczka byla na zmianie rzadko, krótko, ale nadgodzin miala zawsze najwięcej. Jak to możliwe?

   
Oczywiste
@Lolo89 06.06.2018 16:32

Przede wszystkim dziewczyny chciałyby nie byc rozliczane osobiście z wykonanych przez siebie zadań i popełnionych błędów, w myśl" jesli jesteśmy odpowiedzialne wspólnie, to tak jakby zadna nie byla". Sama jestem kierownikiem i takie podejscie jest niedopuszczalne, dlatego też osobiscie sprawdzam jesli cos jest nie tak, kto wykonywał zadanie, inaczej każda miała by to gdzieś. To chyba oczywiste i jak najbardziej normalne, bo po to jest kierownik by kierować i KONTROLOWAC zespół. Ucieczka od odpowiedzialnosci przez pracownika jest dziecinada i dzikustwem.Nie wyobrazam sobie zatrudniac takich ludzi, ktorzy boją się brać odpowiedzialnosc za wykonane zadania. Znam też takie, które boją sie podpisywac pod mailami. Dorosłe KOBITY , niejednokrotnie straszne ode mnie.... Żenada.

   
Marta

@Ania, dziękuję za obszerną opinię na temat firmy Monnari Trade. Oczywiście wiem, że ile ludzi tyle opinii i najlepiej przekonać się na własnej skórze czy taka praca komuś odpowiada czy nie. Rozumiem, że Ty z czystym sumieniem polecasz złożenie kandydatury?

   
Ania
@Marta 07.06.2018 19:24

Jeśli ktoś rozumie za ile, jaka podpisuje umowę i chce normalnie pracować a nie stac i narzekac, to jak najbardziej.

   
Marta

Nie widziałam na stronie informacji odnośnie rekrutacji, ale może koś z Was słyszał o obecnych wolnych stanowiskach? Jak wygląda sama rekrutacja? @niewypłacone, może warto się upomnieć o swoją nagrodę? Napiszcie jeszcze proszę jaka panuje atmosfera między pracownikami?

   
Ktosiek
@Marta 06.04.2018 13:25

Częste rekrutację są w Tczewie. Ostatnio odeszła chyba cała obsada.A wystarczyło by zmienić tylko kierowniczkę.

   
Oceniacz

Niestety jeśli ktoś nie potrafi być handlowcem to bezie miał najniższą krajową

   
JJ
@Jop 25.05.2018 23:45

Nie masz pojecia o czym mowisz. Sam to byl taki strazak z bajki dla dzieci a handel to nie bajka...

   
Marta

Witam, chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat pracy w tej firmie. Na jakie stanowiska obecnie szukają kandydatów? @Ania, mogłabyś coś więcej powiedzieć na temat samej struktury i funkcjonowania firmy? Pozdrawiam!

   
Ania
@Marta 27.05.2018 14:55

Mysle, że przy wyborze pracy powinnas zachować dystans do tych wypowiedzi i brać pod uwagę to, ze na forum wchodzą zazwyczaj osoby hejtujace, bo te zadowolone nie czują takiej potrzeby.Kieruj się wlasnym rozumem. Ja osobiscie nie zamierzam pracowac w handlu do emerytury ale gdyby mialo tak byc, to nie zamienilabym monnari na inną firmę

   
Ania

Jak czytam te niektóre wypowiedzi czuje się jak na rynku w burakowie. Każdy może zmienić pracę więc po co ten cyrk? Wystawiacie sobie opinie, nie firmie, bo kazdy kto choc troche chce pracowac widzi, ze praca tu jest calkiem normalna. Latwo jest pisac anonimowo brednie. Nie ma pracodawcy o którym kazdy bu sie.dobrze wypowiadal, bo wszedzie sa pracownicy ktorzy narzekają i jest im zle bo musza robic cokolwiek...

   
Ania
@Dominika 13.06.2018 10:45

..i masz jak rozumiem umowę o pracę i na pelen etat?? Nie masz tam także indywidualnego systemu sprzedaży?? Nawet jeśli nie odpowiesz na to pytanie tu na forum, to odpowiedz sobie na nie sama przed sobą.

   
Marta

A jaka jest opinia wśród pracowników Monnari? Napiszcie proszę. Jest możliwa umowa o pracę? Czy pracodawca zapewnia dodatkowe benefity? Ja osobiście jestem ciekawa, czy jako pracownik sklepu mogę liczyć na zniżki w tym sklepie?

   
antyleń
@zadowolona 22.05.2018 23:35

Tak serio, to nie wiem, w czym tkwi problem z tymi planami. Ja pracuję na bardzo dużym sklepie i mało kiedy nie wyrabiamy premii a plany mamy duże. Po prostu trzeba pracować a nie narzekać a tym zmęczonym radzę zatrudnic się w innym miejscu a jeśli będzie to sklep - otworza wam sie oczy jak dostaniecie jakąś klejona umowę i indywidualny system sprzedaży. Zlej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spodnicy. Heeh

   
olczyk kim jestes?

slowo przeciw slowu...zero konkretow..myslenie zyczeniowe...pozytywne komentarze płyna z Monnarii...jestescie beznadziejnym pracodawca typowe "Polaczkii"...z mysleniem JAK CI SIE NIE PODOBA TO SIE NA TWOJE MIEJSCE ZNAJDZIE SIE KTOS INNY...ZAPAMIETAJCIE SOBIE pseudo inteligencii...TO JUZ PRZESZLOSC!!! naprawde myslicie ZE KTOS DA SIE NABRAC NA WASZE WYPOCINY?! DALEJ MYSLICIE ZE SPOLECZENSTWO JEST IDIOTYCZNIE ZMANIPULOWANE?! dziewczyny sie staraja i co dostaja?! 2100brutto MACIE JAKIES WYMAGANIA TARGETY A TYMCZASEM PRZYCHODY ROK DO ROKU WAM SPADAJA o ko 10-12 % DOLAR JUZ KOSZTUJE 3.6455 czy wam placa za przychylne komentarze?! DOMINIEMYWAM ZE TAK JEST..PODSUMOWUJAC..spojrzcie w lustro i spojrzcie..FUCKING THAN LESS ZERO..zapomnialem ze nie zrozumiecie wiec polecam TRANSTALER GOOGLE..

   
zadowolona
@olczyk kim jestes? 21.05.2018 20:09

zanim zaczniesz używać angielskiego - naucz się pisać po polsku i spójnie :) najlepiej brać kasę i nic nie robić!

   
Zainteresowana

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

   
Malwina
@Zainteresowana 21.05.2018 10:36

Ta firma zawsze prowadzi rekrutacje

   
Stokrotka

Dyskryminacja kobiet w biurze, "Pani" powiedziała mi, że nie chce kobiety, bo zajdę w ciąże a takiej z dzieckiem to już wgl. nie chce, bo dziecko będzie chorować. Najgorsze dno jakie może być...

   
Dziwne
@Stokrotka 10.05.2018 22:09

W Centrali pracują prawie same kobiety wiec nie pisz bzdur i nie kłam zefirma ma takie podejście

   
Ruda.

Nowa vm salonu co poltora-dwa tygodnie? Zanim dobrze nauczymy się gdzie co wisi- kolejna zmiana. Nawet Klientki narzekają, że nie mogą się odnaleźć, że ciągle zmiany. Vm wintryny-ok. Fajnie jest pokazać co nowego, inny asortyment. Ale salon... trochę śmieszne.....

   
Ja

...albo zatrudniac się dobrowolnie, siedzieć w tej pracy ale obrazac pracodawce i zarząd na forum. Dla mnie takie zachowanie to totalne buractwo. Dyrektor to nie jest nasz kolega, zeby mu tu "tykac" na forum. Jeśli komus jest zle, to niech się po prostu zwolni. Dziewczyny, szanujcie szefostwo, bo nie trzyma Was nikt na siłę a to co i jak piszecie tak naprawdę swiadczy tylko o Was a nie o firmie.

   
Nie kumam

Owszem, pracuja po 12 godzin ale nastepny dzien maja wolny. Tego juz tu sie nie pisze??? Pracują tylko co drugi dzien i mi to bardzo odpowiada, ponadto chyba wiedza jaka umowa, z jakim systemem pracy podpisuja, wiec to zalenie co niektorych sie jest smieszne.

   
Normalnie
@Pracownik 08.05.2018 21:13

Najlepsze sa wypowiedzi z pretensjami że trzeba pracować. Heh nie wiem co trzeba miec w głowie zeby narzekac, że trzeba pracowac. ...za niektóre wypowiedzi jest po prostu wstyd. Potem przychodza klientki i trakruja nas tak a nie inaczej, bo same reklamujemy sie z najgorszej stony robiąc z siebie ofiary. To wszystko jest przeeysowane. Praca jest jak wszędzie.

   
Ola

Czy spolka ma klopoty finasowe? Jej notowania akcji spadly o 50% w ciągu 3 lat. To chyba nie jest normalne?

   
5566
@Ola 04.05.2018 11:41

P.O.

   
persona non grata.KARMA WRACA

Pozytywne opinie piszecie sobie na zamowienie sami sobie!!! Brutalna prawda jest taka jak pisze zdecydowana wiekszosc...targety i targety...klientki nie przychodza bo juz wiedza ze jakosc jest nieadekwatna do ceny!!! olczyk jest jest jak dyktator z Koreii Polnocnej putin.. wszechwiedzacy nie dajacy sobie nic powiedziec..oj facet jak ja Ciebie kiedys spotkam to wszystko powiem cI w twarz..nie masz pojecia na czym polega szacunek do pracownikow!!!DOCENICIE JAK STRACICIE WKROTCE POZOSTANA WAM UKRAINCY....torebkii beznadziejne bardzo drogie..do tego po kilku miesicach najczesciej nadaja sie tam gdzie powinien trafic OLCZYK!!!

   
anonymous
@persona non grata.KARMA WRACA 30.03.2018 16:04

To już jest obraza....jakkolwiek nie byłabyś zła te Twoje żale zakrawają na groźby więc się zastanów nad tym co piszesz....a od straszenia są duchy.

   
persona non grata

panie olczyk kolejny raz apel do cIEBIE chlopaczyno co to ze text?JAK NA TEN MOMENT TO MM WRAZENIE ZE ZRABIAC WLASNIE DZIS WYKORZYSTUJAC KLIENTOW KTORYCH NIE BRAKUJE CHCE JESYNIE DZIEWCZYNY ZE SKLEPOW...PONIZEJ LISTA SKLEPOW...chlopie wez sie ogranij jakm pawem takie co piszesz CZY TY JESTES W TYCH SKLEPACH JEDNOCZESNIE WIDZAISZ COS SIE DZIEJE MASZ WGLAD DO PORTFELII LUDZI...spojrz w lustro i odpowiedz sobie...TAKIE MAILE BEDE ZGLASZAL DO ODPOWIEDNICH SLUZB...sprzedaz pieknie wam spada..ale kolejne 50mln zlotych na zakup spolkii od gino rossi skad wezmiecie?! ty z pewnoscia gosciu nie wiesz bo znasz sie ( we wlasnym mniemaniu) na pisaniu "mobbingowych glupkowatych" mailii tylko i wylacznie..zatrudnijcie jeszcze SOCHE czy SOFE kolezankii:D ktora wystepuje juz wszedzie ...gdzie moze(zalosne) chlopie jaki SUKCES co ty piszesz czy ty juz naprwde jestes "wypalony"? nikt ciebie nie slucha...tak samo jak firma nie ma szacunku do pracownikow tak pracownicy za 2100brutto beda was olewac...PMAIETAJ CHLOPIE...RYNEK PRACOWNIKA..CZAS ZMIENIC MYSLENIE!!! przychody w grudniu/styczniu spadly wam ok 10% rok do roku dlaczego?! do nastepnego razu...to dopiero poczatek panie "ZNAWCO"..od wszystkiego i niczego...!!!

   
Była pracownica
@persona non grata 04.03.2018 08:38

Nie dziwię się,że jesteś tak niezadowolona...czytając ten bełkot jestem zażenowana Twoim "poziomem" inteligencji, aż strach. Zainwestuj może w słownik i ochłoń...tyle w temacie.

   
500

Panie Piotrze,a nie mógłby Pan zrobić jednej normalnej promocji?Np 20 czy 30% na wszystko?Nie potrzeba miliona różnych promocji,z kodem kreskowym do każdej promocji,żeby upłynnić towar.Nim powiemy klientkom,jakie obowiązują promocje, klientki znudzone wychodzą ze sklepu...Zamiast pakować kasę w materiały promocyjne,można by np pracownikom dać parę zł podwyżki...

   
pracuję od lat
@500 17.04.2018 07:21

Dziewczyny znamy maila do pana Piotra, nie łatwiej jest do niego napisać o promocjach niż tutaj wylewać swoje żale? W każdej firmie jest tak samo bo trzeba pracować, więc nie marudźmy tylko weźmy się do pracy albo zwolnijcie się i marudźcie na forum anonimowo

   
....

Uciekłam stamtąd jak najszybciej się dało, bo ilość obowiązków na ilość osób na zmianie to nieporozumienie. No i za takie pieniądze.. ja premii nie ujrzałam (mówiono że będą takie super premie) może byłam za mało "wytrwała" a nasłuchałam się na koniec mojej kariery samych niemiłych słów. Może nie zgodzą się dziewczyny z małych sklepów, ale moim zdaniem w tych dużych jest zdecydowanie za mało rąk do pracy, zwłaszcza, że ciągle wymyślają milion dodatkowych rzeczy do zrobienia(przeceny wszystkiego z dnia na dzień, jednego dnia -30% a jutro już -40% i lataj pół zmiany z metkownicą a w między czasie przydało by się obsłużyć klientki) Wiadomo, że w takiej pracy ważna jest też atmosfera, osoby z którymi masz zmianę. U mnie niestety i to nie wypaliło.. raczej mało kto skory do pomocy. Praca nauczyła mnie jednego, wchodząc do sklepu jestem milsza niż zwykle, wszystko ładnie odwieszam i układam, bo szkoda mi pań które za takie pieniądze muszą latać jak szalone. Złe słowa usłyszałam na koniec mojej kariery tam, ale na szczęście nic z nich się nie sprawdziło i udało mi się znaleźć lepiej płatną i spokojniejszą pracę.

   
Pozdro
@.... 10.04.2018 22:11

Wg bylej (chwala Bogu!) regionalnej tez miaam nie dostac premii bo jak stwierdzila ta ropucha, premia ma motywowac a ja odchodze wiec mnie juz nie trzeba motywowac xd i szczerze mialam gdzies premie w wys. 2 zl brutto do podzialu na 6 os. Olej tych parszywcow. Dobrze ze odeszlas :)

   
Zażenowana

Kobiety? Macie jakieś sposoby na cudowny zapach stóp po calym dniu pracy? Bo ja już się poddaje...

   
:)
@Zażenowana 10.04.2018 23:22

Sa anryperpiranty do stop i butów. To o czym piszesz to akurat nie jest problem. W kazdej pracy chodzisz w butach iles godzin wiec kup dobre buty. Pytanie bez sensu i nie na miarę forum.

   
Ja

Taka jest specyfika handlu. Ponadto nie wiem jak można pisac bzdury o osobach z Centrali. Ja osobiście zawsze moge liczyc na pomoc kazdego dzialu i nie sądzę, żeby ktokolwiek tam sie obijal. Podpisywalyscie umowy świadomie, wiedzialyscie za ile bedziecie pracowac i nie piszcie bzdur, ze nie wyplacaja premii czy nadgodzin bo wszystko jest regulowane na czas.

   
Yhy
@148 02.04.2018 17:20

Po co się drapiecie,każda z Was ma rację. Jednym wypłacają innym nie .I będą nas tak kręcić i oszukiwać a my się nie zbuntujemy bo mamy zobowiązania. A te co nie mają to niech uciekają.

   
Zniesmaczona

Prawda jest takanze stawki sa głodowe, jak z tego żyć? Znam miejsca gdzie sprzedawca zarabia wiecej niz kierownik w Monnari. Jak widze te roznice w pensjach to juz wiem ze trzeba szybko uciekac a nie ponizac sie pracujac za taka kase ...

   
?
@Karol 02.04.2018 20:07

To zmien prace i nie wyplakuj sie tu

   
Ja

Wiekszosc przesadza. Wszędzie trzeba pracowac. Jestem kierownikiem i jak widze, dziewczyny mają tendencję do postawy takiej jakby robiły pracodawcy łaskę a prawda jest taka, że nikt ich tu na siłę nie trzyma. Osobiscie znam 5 osób ktore z hukiem odeszly z pracy tutaj w inne miejsca a potem bardzo chcialy wrocic. Myślę ze najwiecej maja do powiedzenia osoby, ktore pracują tu najkrocej.

   
F
@anonymous 01.04.2018 00:43

Na szczescie juz nie pracuje. Znam swoja wartość i nie bede sie poniżać.

   
Nie kumam

Zatrudniac sie swiadomie w dwunastogodzinnym systemie pracy a potem zalic sie, ze sie pracuje po 12h - litosci! Nadgodziny??? - ile ich bylo?? - zaledwie kilka lub kilkanaście w ROKU, DOBROWOLNIE i nikt tu do nich nie zmusza, tylko proponuje.

   
Wtf

!!!!! https://www.gowork.pl/faq_uzytkownicy punkt 6 !!!! Jednak opinie nie do konca sa anonimowe....

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Wtf
@Niewyplaconezagrudzien 29.03.2018 18:02

Po prostu, prawda w oczy kole.

   
Ja

Prawda jest też taka że złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy i jak widzę to podejscie i czytam to co niektore osoby tu wypisują, to nie dziwie sie, że niektorzy klienci mają nas za niższą kategorie.Myślę że obowiazuje nas jakas kultura wypowiedzi skoro uwazam. Żeby uzywac słowa "mobbing" trzeba poznac dokładnie jego znaczenie, bo go naduzywacie. Należy też odrozniac prezesa od dyrektora, bo chyba część mysli ze to jedna i ta sama osoba.Dziewczyny, to Wy wystawiacie nam opinię.

   

Zostaw opinię o Monnari Trade - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Monnari Trade