Monnari Trade S.A.

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 175 ocen.

Monnari Trade S.A.
2 175 6 1

Opinie o Monnari Trade S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Marta

@Z, Cieszy fakt, że chociaż Tobie odpowiada praca w Monnari Trade. Jak długi masz już tam staż pracy? Jak przedstawia się tam kwestia premii - są możliwe przy dużym zaangażowaniu? @Normalny człowiek, Dziękuje za Twoją merytoryczną aktywność na forum. Nie Ty jako pierwszy piszesz o mobbingu w tej firmie. Czy sam próbowałeś już coś z tym zrobić, a może także pozostajesz jednak bierny?

Flora007
@Marta 20.09.2018 12:56

Mimo zaangażowania firma nie da Ci premii na 100%

Flor007

Monnari najgorsza firma w jakiej pracowałam. Mimo starań i nakrecania klientek na zakup, zero premii i najniższa krajowa. Są osoby które pracują po 5 lat i nie dostały żadnej podwyżki więc ja po roku zamknęłam się do innej lepiej płatnej firmy.

persona non grata

ROZMAWIAJA NEGOCJUJA A POTEM NAGLE ZAJECIE KOMORNICZE BRAVO:) 2018-09-20 11:45A A+ A+ Spółka Gino Rossi podpisała list intencyjny w sprawie sprzedaży 100 proc. akcji Simple Creative Products. Nabywcą ma być OTCF, właściciel marki 4F. Strony ustaliły, iż ostateczna treść dokumentacji transakcyjnej zostanie uzgodniona w ciągu 30 dni. Na poczet ceny nabycia akcji OTCF wpłaci milion złotych zaliczki. Jednocześnie Gino Rossi poinformowało, że „podpisany list intencyjny nie ma wpływu na negocjacje toczące się dotychczas ws. sprzedaży 100% akcji Simple Creative Products SA z Monnari SA”. - Strony uzgadniają obecnie porozumienie dotyczące spłaty zobowiązania Simple CP SA wobec Miss Class Sp. z o.o. w wysokości 4 mln PLN – czytamy w komunikacie. Gino Rossi prowadzi negocjacje z Monnari Trade w sprawie sprzedaży 100 proc. akcji Simple. Na początku września Miss Class, spółka zależna Monnari, dokonała jednak zajęcia komorniczego na rachunku Simple na kwotę 6 mln zł. Gino Rossi było zaskoczone tymi działaniami w świetle dotychczas prowadzonych negocjacji ws. sprzedaży Simple na rzecz Monnari i oczekiwało wycofania zajęcia komorniczego. Do cofnięcia zajęcia komorniczego nie doszło.

persona non grata

Widze mobilizacje Towarzystwa Wzajemnej Adorcji,nie mozecie zniesc krytyki chcieliscie jeszcze za "darmo" przejac Simple spolke zalezna Monnarii ?! Mozecie sobie sterowac pracownikow...podziwiam Pania Regionalna ktora nakazala kupowac wode mineralna najtansza,sprawdzony sklad 230mg/litr zena za 1.5 litra 69groszy wiec powiem wam tak,za 1000litrow kranowy ktora ma wiecej skaldnikow mineralnych niz "wasza" place 3.50pln a ile Wy placicie za 1000litrowok 1000pln takich macie myslacych w spolce juz wiem dlaczego Pan Tyci Tyci tak czesto pisze monotematycznie,to chybaluzja do Waszych mozgow NA koniec hit dla Was jak sie robi interesy https://stooq.pl/n/?f=1252966&c=1&p=4+22

Normalny człowiek
@persona non grata 18.09.2018 15:24

Czytam to co piszesz i nie rozumiem... Ja też ich nienawidzę i myślę że to najgorsza praca na świecie a zarząd umiejętnie mobinguje pracowników,aponieważ większość nawet tego nie rozumie to im nie przeszkadza,ale postaraj się pisać z sensem. Całość Twoich wypowiedzi jest wręcz bezsensowna. My o chlebie Ty o niebie. Jakieś wklejki potem coś o wodzie? Co z Tobą człowieku? Napisz coś co można zrozumieć tego że są beznadziejni nie da się wyczytać z Twoich wpisów.

personanon grata
@Normalny człowiek 20.09.2018 08:27

Normalny chyba jestes we wlasnym mniemaniu,pisze o caloksztalcie podejsciu do wielu spraw ale musisz jeszcze dorosnac zeby zrozumiec biznes teraz kolejny komunikat dla Inteligentnych i wtajemniczonych(Ty do nich nie nalezysz wybacz) http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/31358978,gino-rossi-sa-44-2018-negocjacje-dotyczace-sprzedazy-spolki-simple-creative-products-sa

Nick
@Normalny człowiek 20.09.2018 08:27

Nie próbuj z nim walczyć, już tyle osób próbowało mu pisać, że pisze nieskładnie ale on potrafi tylko wszystkich dookoła oczerniać i obrażać. Swoich błędów i problemów z językiem polskim i kulturą już nie zauważa w swoich wylewach emocji.

persona non grata

Podsumowujac ,TYCI TYCI wygraliscie bitwe (nie do konca) przegracie Wojne nie kupicie SIMPLE z takim podejsciem 4F to jest stabilizacja szacunek itd,kolego jaki mobbing?! Natychmiast takie sytuacje trzeba zglaszac np Panu Olczykowi ktory zamiast piac bzdurne maile zajalbym sie sprawa:D http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/31359022,gino-rossi-podpisalo-z-otcf-wlascicielem-marki-4f-list-intencyjny-w-sprawie-sprzedazy-simple

nik

Witam i przestrzegam wszystkich którzy by chcieli pracować w Monnari w Gdańsku w galerii Metropolia, są tam dwa salony kierowane przez jedną kierowniczkę, jedno określenie'' dno '' tak jak traktuje pracowników, nikogo nie potrafi szanować , możesz sobie żyły wypruć a jak jej coś nie pasuje w danym dniu to i tak cię zgnoi . Nie wiem jak jest na innych salonach , ale unikajcie Metropolii. Decyzja o odejściu była najlepszą w moim życiu.

Jaśka
@nik 22.08.2018 11:15

Ja właśnie zaczynam od września. Dlugo tam pracowałaś?

Z
@nik 22.08.2018 11:15

W życiu nie zgodzę się z tą opinią. Kierownik jest akurat bardzo wporzadku, można się z nią było zawsze dogadać, starała się zawsze i z tego co wiem nadal się stara utrzymywać z wszystkimi innymi pracownikami dobre, koleżeńskie relacje. Grafik też bez problemu ustalany był zawsze tak jak mi pasowało. Gdyby nie ta płaca, niezależna od niej, to mogłabym zostać tam dłużej. Atmosfera w pracy naprawdę bardzo przyjemna.

Marta

@persona non grata Bardzo Cię proszę, żeby ton Twoich wypowiedzi był bardziej poprawny. Bardzo Cię proszę, jeśli masz nam coś konstruktywnego do przekazania o pracodawcy, jakim jest Monnari Trade, to zrób to. @a Dobrze, że starasz się nieco załagodzić sytuację. Może zatem Ty chciałabyś, z własnej perspektywy, opisać nam warunki pracy w tej firmie?

persona non grata

Bankier pisze ze macie (usunięte przez administratora) Panie tyci tyci jak w koncu jest?! https://www.bankier.pl/forum/temat_niezly-burd-macie-w-tym-monnari,29353195.html

a
@persona non grata 10.09.2018 12:42

Widzę, że chciałeś tam też nakręcić jakąś burzę tak jak próbujesz to robić tutaj. Niestety twoje "burd" zamiast brud łatwo Cię zdradza bo na tym forum ciągle robisz takie literówki. W odpowiedziach chyba na twoje nieszczęście nikt nie podłapał przynęty i reszta osób rozmawiała normalnie i kulturalnie odnośnie całej sytuacji nie szukając kwadratowych jaj tak jak ty lubisz to robić ;)

persona non grata
@a 10.09.2018 15:29

widzisz to co chcesz widziec oszukuj sie dalej,wiem ze w tej firmie ludzie inteligentnii sa niemile widziani,po drugie chloptasiu dotykacie dna z podejsciem do ludzi i nie tylko...

Ania
@a 10.09.2018 15:29

Nie dyskutuj, bo to nie ma sensu, zaraz Cię zakrzyczy i napisze "chlopaczyno". Ja jestem kobietą i pracuje w sklepie a tez pisal do mnie "chlopaczyno" bo mysli że pisze z kims z Łodzi, chyba z zarządu hehehe. Podobno piszemy z różnych miejsc świata opinie :) Dyskusja - monolog na dennym poziomie. Pozdrawiam

Marta

@:) Masz całkowitą rację - w dużej mierze atmosfera pracy zależy od nas samych, a nie tylko zarządu. Jak długo pracujesz w Monnari Trade? Zatrudniają tam osoby bez doświadczenia, czy jednak sobie je cenią? @persona non grata Twój komentarz jest nieco chaotyczny, więc proponuję, żebyś jeszcze raz, spokojnie, zachciał nam przekazać to, co zamierzałeś.

persona non grata

CHLOPACZYNO najpierw zrozum siebie,dopiero poprobuj innych TYCI TYCI PAJACU monotematyczny Warszawa, 07.09.2018 (ISBnews) - Zarząd Gino Rossi uznaje wszczęcie postępowania egzekucyjnego przeciwko Simple Creative Products wobec trwających negocjacji pomiędzy stronami bez uprzedzenia, za "bezprawną próbę" wpływu na pozycję negocjacyjną w ramach transakcji, podała spółka. "W świetle prowadzonych rozmów stoi to w absolutnej sprzeczności z zasadami współżycia społecznego i rodzi uzasadnione obawy o podjęciu i prowadzeniu przez Monnari negocjacji w złej wierze" - czytamy w komunikacie. Za absolutnie bezpodstawne spółka uznaje przy tym obecne twierdzenia, iż jakoby Monnari uzgodniło ze spółką, że świadczenia wynikające z umowy z dnia 9 marca 2018 r. będą podlegać rozliczeniom przed dokonaniem transakcji, zaznaczono w informacji. "Podobna sytuacja ma miejsce w odniesieniu do kwestii udzielenia poręczenia. Wszelkie twierdzenia zawarte w Komunikacie o rzekomo poczynionych ustaleniach w przedmiocie poręczenia mijają się z prawdą - Gino Rossi wielokrotnie podkreślało w ramach negocjacji, że poręczenie umowy nie zostanie udzielone na proponowanych przez Monnari warunkach" - czytamy dalej. Umowa bowiem, zgodnie z ustaleniami stron, została zawarta na okres do finalizacji sprzedaży, co pierwotnie miało nastąpić do końca kwietnia br., a następnie do końca maja br. jej celem było zapewnienie Simple ciągłości bieżącej działalności operacyjnej w zakresie dostępności pełnej gamy towarów, podano także. "Mając na względzie funkcje, wobec przedłużających się rozmów negocjacyjnych, spółka wielokrotnie - jeszcze przed wygaśnięciem umowy - proponowała podpisanie aneksów do ww. umowy, od czego notorycznie Monnari się uchylało, przy jednoczesnym braku finalizacji transakcji" - czytamy dalej. Jak podano, za szczególnie rażące uznaje spółka twierdzenia o rzekomej wcześniejszej sygnalizacji przez Monnari, iż jakiekolwiek działania związane z egzekwowaniem należności mogą mieć miejsce. Jest to szczególnie widoczne w świetle sytuacji podjętej próby zajęcia konta spółki w dniu 29 sierpnia 2018 r. i jego cofnięcia po kilku godzinach a następnie zapewnienia władz spółki Monnari, iż żadne polecenie wszczęcia egzekucji wobec spółki nie zostało wydane. "Wobec powyższych okoliczności informacja o zajęciu rachunku bankowego w dniu 5 września 2018 r. była dużym zaskoczeniem dla spółki. Taki sposób działania nie mieści się w ramach standardów prowadzenia negocjacji i stoi w sprzeczności ze zwyczajami biznesowymi. Twierdzenia Monnari o podjęciu działań egzekucyjnych dla 'bezpieczeństwa powierzonych środków oraz konieczności uniknięcia szkody' są w świetle sytuacji faktycznej i finansowej spółki nie tylko nieuzasadnione ale i stanowią bezpodstawną próbę przedstawienia Simple oraz Gino Rossi w złym świetle" - stwierdzono. Gino Rossi podkreśliło, że zarząd spółki prowadzi negocjacje z Monnari w sprawie zbycia Simple od kilku miesięcy. Każdorazowo, zarząd Gino Rossi podejmował wszelkie działania w celu sprawnego i możliwe szybkiego zakończenia procesu sprzedaży, co było wielokrotnie komunikowane Monnari, podkreślono w informacji. "Pomimo tego spotykał się z kolejnymi, nierzadko zbędnymi i niestandardowymi żądaniami ze strony Monnari. Dla dobra procesu negocjacyjnego prośby te były przedmiotem wspólnych ustaleń i spółka dokładała wszelkich starań, aby je uwzględnić. Podkreślenia wymaga, że na prośbę Monnari spółka udzieliła Monnari wyłączność na prowadzenie rozmów transakcyjnych. W toku rozmów nierzadko zdarzały się sytuacje, w których Monnari nie wywiązywało się z dokonanych ustaleń, bądź znacząco jednostronnie je zmieniało, w tym w odniesieniu do ustaleń z uczestniczącym w procesie bankiem PKO BP S.A. W wyniku kolejnych żądań Monnari pierwotnie zakładany termin finalizacji transakcji był stale odsuwany, powodowało to konieczność zapewnienia niezmiennego poziomu oferowanych przez Simple usług. W tej sytuacji działania podejmowane obecnie nie mogą zostać przez spółkę ocenione inaczej, niż próba wywierania presji zarówno na spółkę, jak i podmioty uczestniczące w dobrej wierze w procesie, w tym Bank PKO BP" - wymieniono w komunikacie. Monnari Trade to spółka odzieżowa istniejąca od 2000 r. Na GPW jest notowana od 2006 r. Skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 147 mln zł w 2017 r. Gino Rossi zarządza markami modowymi: Gino Rossi i Simple Creative Products. Spółka jest notowana na warszawskiej giełdzie od 2006 r.

persona non grata

przeczytajcie koniecznie co za ludzie pazernii bez szacunku powinniscie miec opinie 1/6 ale trolle TYCI TYCI probuja "ratowac wizerunek"!!! https://stooq.pl/n/?f=1251432

anonymous
@persona non grata 06.09.2018 19:38

... i znowu nie wiadomo o co chodzi, bo zdanie nieskladne i chaotyczne. Ja z takim człowiekiem nie potrafilabym rozmawiać bo masz tak niespójne i poszarpane wypowiedzi że nie sposób cie zrozumiec

Jop

Dyrektor -wypelnia swój obowiązek, zawsze dostepny , pisze informacje, wymaga, bo taka jego rola. Prezes - pokażcie drugiego takiego jak on, który jest tak lagodny, nieupiedliwy i normalny jak nasz. Handel to specyficzna branża ale najwiekszy problem to ludzie (nie wszyscy oczywiscie) ktorym nie chce się pracowac i bol ze NIEKTÓRE klientki, niejednokrotnie prostaczki, ktore myślą, ze moga nami pomiatac, ale pomiataja osoby niedowartosciowane lub ponizane w domu. Czesto czuję swoja intelektualną przewagę nad nimi a one zostawiaja mi stopki od butow w przymierzalni maja satysfakcje , zal mi ich bo tylko w sklepie, gdzie my musimy zachować sie z kulturą one moga sie wykazać, damy , śmierdzące potem, ze smierdzacymi nogami i zaniedbanymi pietami. Oczywiście nie mam na mysli wszystkich, bo sa tez bardzo fajne panie, ktore az milo obsłużyć.

:)
@Jop 20.07.2018 12:29

W setno sprawy :) Klientki są różne, ale najważniejsze, nie dać sobie wejść na głowę, bo my tez wymagamy godności i szacunku. Jak nie to pokazać takiej gdzie jej miejsce ale delikatnie i z wyczuciem, żeby jej w te zaniedbane pięty weszło :):):)

Pracownik

Odnośnie Zarządu, to nikt nas nie krzywdzi, nie ma zwolnień, tyranii, To normalna praca i nie piszcie bzdur. Ilu z Was spokalo coś perfidnego?? Nikogo. Jest dużo pracy ale nie ma ciśnienia i nikt nad głową nie stoi, nie kaze, nie męczy.Szef musi byc szefem i dowodzić. Pracujcie.

Normalnyczłowiek
@Pracownik 07.07.2018 00:30

Mnie spotkało i owszem. W moim byłym na szczęście sklepie kierowniczka to (usunięte przez administratora) reszta nie lepiej. Towar szmaty pogniecione i stare. Jedno tam głupsze od drugiego. Zwolnią cię za to że źle śmieci wynosi, źle sprzątasz, źle przyczepiasz miliony cen. Regionalna też kretynka straszenie zwolnieniem co sekundę. I nie piszcie bzdur że tak jest w handlu bo to nie prawda nie jest. Przez kilkanaście lat pracowałam w sklepie i tak nie było. Teraz też pracuje w handlu i muszę się narobić gorzej niż w Monnari ale takich głupot jak tam nikt nie wymyśla.

What??
@Normalnyczłowiek 22.07.2018 21:02

To ty nie pisz bzdur, bo to co opisujesz kompletnie nie pasuje do tego jak jest w firmie, Straszą zwolnieniami?? Pomylilas miejsca czy mialas jakis sen?? Czy poprostu jestes typem czlowieka ktory kłamie i ma z tego ubaw??Zwalniają bo zle smieci wynosisz?? Jedno głupcze od drugiego?? Sorry ale chyba nie pracujesz tsm wlasnie ze względu na swój niski poziom intelektualny o którym świadczy twoja wypowiedź.

Normalny człowiek
@What?? 24.07.2018 23:45

Niski poziom intelektualny masz Ty. Kierowniczka i regionalną codziennie mówią o tym że jak to czy tamto zrobisz to cię zwolnią. Tak nie wolno bo Cię zwolnią. A robisz źle wszystko. Ostatnio znowu słyszę że zwolnią bo muszą. Ja jestem pracowita i widzę tych co nic nie robią ale tam gdzie byłam straszenie zwolnieniem jest normą. Ooo panie stoją to zwolniony. O nie ma utargu to zwolniony. Nie mówcie że to jest dobra praca bo to jest najgorszy mobing o jakim słyszałam. Na szczęście to już nie mój problem.

Nick
@Normalny człowiek 31.07.2018 09:53

Nie obrażaj mnie, to co piszesz jest wyssane z palca. Poczytaj o mobbingu. Cos ci sie troszke pomylilo albo pomylilas firmy. Mnie nikt tu nigdy nie staszyl zwolnieniem a pracuje na sklepie wiec poprostu nie kłam!!

Normalny człowiek
@Nick 31.07.2018 13:14

Obrażasz mnie ty nikt inny zarzucając mi kłamstwo . Kłamiesz sama. Ja też tam pracowałam i wiem co mówię. Ale ktoś kto nie zna pracy w warunkach normalnych gdzie szef, dyrektor,czy prezes szanują zwykłego pracownika nie ma pojęcia że coś takiego może istnieć. Byłam,zobaczyłam, żałuję, nigdy mnie nic gorszego nie spotkało. Jeśli tobie się to podoba świetnie oby nic się tam nie zmieniło skoro tak jest dobrze. Gratuluję wspaniałej pracy, sprawiedliwości i życzę dlugich lat w tej dobrej pracy.

Pracownik
@Normalny człowiek 02.08.2018 16:44

O czym Ty do mnie piszesz? Pracowalam w korporacji i w budżetówce wiec mnie tu dziecko nie pouczaj, bo jak ci sie nie chce pracowac, to źle ci bedzie wszędzie. Znasz branżę jaką jest handel?? Nie wypowiadaj się skoro nie wiesz o czym piszesz.

:)
@Pracownik 07.07.2018 00:30

Współczuję, ale atmosfera w pracy zależy od nas samych. Jest czasami dużo pracy, a mało rąk, ale wszystko do ogarnięcia. Wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma.

Marta

@Ja Naprawdę współczuję Ci Twoich przykrych doświadczeń, które miały miejsce podczas współpracy w Monnari Trade. Pracowałaś tam naprawdę długo. Jednak dobrze byłoby, gdybyś opisała nam jakieś konkretne sytuacje. Piszesz na przykład o jakichś absurdach, jednak nie wyjaśniasz tego precyzyjnie, a do tego Cię bardzo zachęcam, bo możesz pomóc użytkownikom forum. @Zuz Skupiasz się tylko na aspekcie zarobkowym, co wymaga indywidualnego podejścia. Może dopowiesz coś o warunkach zatrudnienia w tej firmie?

Czarek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Warto szukać pracę w firmie?

Jop
@Czarek 24.07.2018 22:08

Firma prowadzi rekrutacje, bo czesto osoby zatrudniane na stanowisku zwlaszcza sprzedawcy, myślą ze ich praca to stanie i patrzenie w jeden punkt.Mozesz non stop powtarzac, ze maja interesowac się klientem, angażować w zadania a one...poprostu są i za to odbieraja pensję.Sa ja sniete ryby, osowiale, niekumate migajace sie od wszystkiego i to jest glowny problem i powod przez ktory ja jako kierownik jestem zmęczona.Nie prezes, nie dyrektor tylko leniwce, ktorych trzeba sie pozbywac i zatrudniac nowe osoby.ile mozesz orac za wszystkich?? Ile mozesz klasc do głowy -" pilnuj sklepu, skasuj,'choc sie nauczyc, zainteresuj się", pracy nie przezyjesz bez brania na siebie zadan i odpowiedzialności.Jesli chcesz byc dobrym pracownikiem to bedziesz nim wszedzie, bez względu na to, czy zamiatasz ulice czy pracujesz w sklepie, czy w ministerstwie.Nikt nie robi łaski ze pracuje, a tak to wygląda. Mysle ze większośc osob wypowiadających się tu negatywnie to właśnie takie leniwce.

Krystyna A.
@Jop 25.07.2018 00:09

Dzień dobry Interesuje mnie praca w Salonie Monnari,czy są jakieś ograniczenia wiekowe? - jestem po czterdziestce:) i czy mogłabym się dowiedzieć jaka jest pensja? ( mniej więcej-oczywiście,jeśli nie jest to tajemnicą:) )Będę ogromnie wdzięczna za jakąkolwiek informację.

Jop
@Krystyna A. 12.08.2018 19:42

Myślę ze nie ma ograniczeń wiekowych, i nas w miescie pracowały osoby w Twoim wieku ale pracu jest sporo. O pensji niestety nic powiedzieć chyba nie moge, idz na rozmowe, co Ci szkodzi, dowiesz sie co i jak.

Zuz
@Jop 15.08.2018 22:38

Ja mogę bez problemu napisac . Pracowałam 8 Lat wiec sporo widzialam. Mówię o netto na rękę bez premi bo premie są śmieszne. 500-800 brutto! Do podziału na 6 osób zenada. 1530zl zł pracownik 1700 zł zastępca 2000zl kierownik a dekorator 100zl brutto dodatkowo oprocz pensji 1530. Amen

Ja
@Zuz 23.08.2018 19:20

Dokładnie tak jak napisałaś. Ja pracowałam prawie 5 lat i nie żałuję ,że odeszłam. Szkoda tyko ,że tak późno. Byłam kierownikiem. Ta firma to żenada,ale ryba psuje się od głowy. Ilość absurdów przerosła moje wyobrażenie. Cale szczęście,że są jeszcze normalne firmy z normalnymi zarobkami, bez głupot, durnych regionalnych, z kompetentnymi dyrektorami operacyjnymi. Niestety nie są to polskie firmy, a Monnari jeszcze dużo musi się od nich nauczyć bo jest daleko za murzynami.

Iza

Jaką macie atmosferę w pracy? Czy cos z socjalnych benefitów macie?

Tamara
@Iza 16.08.2018 19:02

Atmosfera jest zależna od tego,jak na nią "zapracują" dziewczyny z salonu.U nas jest nas 6 i atmosfera bywa różna.Socjal?Jaki socjal? :)

..

"Persona non grata" nie wraca? Nie wypowiada się? Gdzie ten bełkot? Może juz nie pracuje? Może do główki dotarło,że bezpodstawne obrażanie dyrektora i firmy to nic dobrego jeśli sie przesadza i pisze chamsko nieprawdę :0

persona non grata
@.. 25.07.2018 13:03

powiat wloclawski ma rejestracje CWL masz z tym wiel wspolnego naganiaczu..pozytywne opinie sa pisane na zamowienie z wielu miejsc na swiecie nie dajcie sie zmanipulowac kazdy ma swoj rozuma Monnarii wkrotce bedzie bez pracownikow..NIKT NIE PLACI MINIMALNEJ PENSJII PANIE OLCZYKczy jakos tam..piszesz pan wciaz bzdurne maile kilka dziennie...premie sobie wsadzcie w ...... wymysliscie jakies targety dzienne na podstawie czego SZKLANEJ KULI,WROZBITY MACIEJA?tylko zeby sie wam glowy nie przegrzaly w Łodzi..jutro mozecie zaczac kolejny raz pozytywnie pisac o sobie...gratuluje i wspolczuje..wielo idioto pozdrawiam i pamietaj ze ZERO przy tobie jest czyms:)

Uważaj
@persona non grata 07.08.2018 21:50

Nie wiem czy wiesz ale Twoje wyzwanie uczestnikow forum od idiotow, zer, pomawianie ich o oszustwa, ma charakter przestępstwa zniewagi i jest na to paragraf, wiec osoba ktora poczuje sie dotknieta i urazona moze wytoczyc ci sprawe jesli sie zorientuje ze ma taka możliwość. Radze uwazac co i jak piszesz do ludzi.

Nick
@persona non grata 07.08.2018 21:50

Przeczytaj moja wczesniejsza wypowiedź

persona non grata
@Uważaj 08.08.2018 23:41

mozesz przytoczyc paragraf,czy tam ktos jest pomawiany z imienia i nazwiska,spac nie mozesz az tak cIĘ dotknelo,probujesz oszukac rzeczywistosc?! gratuluje specyficznego poczucia humoru..pamietaj ze karma wraca! domniemwywam ze jestes pracownikiem zacnej firmy specjalista od maili itp tzn od wszystkiego i niczego....czytaj POPYCHADLEM

persona non grata
@persona non grata 09.08.2018 08:32

Pozdrawiam z Gwatemalii..ile trzeba maili napisac dziennie zeby zasluzyc sobie na taki wyjazd?! Jeszcze Honduras w planie i byc moze Meksyk:)

żal.pl
@persona non grata 09.08.2018 09:25

Zyjesz chyba w jakims Matrixie skoro twierdzisz że pozytywne opinie o monnari tu na forum płyną zaplacone z różnych stron świata (?) hahahahaha hahahahahaha, faktycznie poczytaj o paragrafach np 126 Kk, bo możesz zdrowo beknac. Powodzenia. Pozdo .

Boot
@persona non grata 09.08.2018 09:25

Wypij melise, porob na drutach i ochłon bo robisz tu z siebie posmiechowisko

Boot
@persona non grata 07.08.2018 21:50

Nie kwicz, nie rob z siebie cyrku człowieku

persona non grata
@Boot 10.08.2018 02:01

gamoniu kogo Ty straszysz?! PIszesz pod wieloma nickami spac nie mozesz po nocach?! Jestes ZES(tre)R(sowa_ANY) Matrix widze ze wiesz doskonale o co chodzi..piszesz na podstawie swoich doswiadczen zyciowych?! zapraszam do spaottkania face to face porozmawiamy na argumenty...nie wstyd Ci wykorzystywac i nagabywac dziesiatkami maili dziewczyny z jakimis plakatami...temperatura powietrza w pomieszczeniu 31.3 masz cos do powiedzenia jeszcze?! spojrz w lustro i powiedz co widziales.pamietaj inteligencie we wlasnym mniemaniu RYNEK PRACOWNIKA nastal,oszczedzacie na wszystkim na czym mozna...PISZ SOBIE POZYTYWNE OPINIE RAZEM Z WASALAMI...ale wasza ocena jest 2 na mozliwe 6 jak myslisz z czego to wynika...TWOJEGO MYSLENIA ZYCZENIOWEGO...wspolczuje Twoim bliskim o ile takowych posiadasz...

Boot
@persona non grata 10.08.2018 16:18

Jestes największym przypalem tego forum. Hahahaha. Jaki kabaret :-) Sorry, pracuje w sklepie, nie w Łodzi. To chore co wypisujesz, zyjesz w chorym swiecie a twoj problem to nie praca, problem masz z soba. Nie mój poziom. Narka

persona non grata
@Boot 11.08.2018 19:34

Twoja miara jest "swietoscia".zaklinaj dalej rzeczywistosc,nie przyznasz sie skad jestes ale Twoje wpisy w godzinach nocnych mowia o tym kim jestes,doskonale mnie "rozszyfrowales" wiesz dobrze o czym piszesz...doswiadczenie to podstawa

Mila

Zaczynam dopiero tam pracę i mam pytanie jak to jest z tymi zniżkami pracowniczymi?

Qqqq
@Mila 31.07.2018 16:59

2 dowolne produkty na miesiąc z rabatem 40% od ceny pierwotnej. Rabaty rozliczane co 3 miesiące.

Mon

Pracownik znający swoja wartość potrafi rozmawiać z dyrektorem w cztery oczy a nie pisac jak krecik z ukrycia , bo wtedy można pisać wszystko , także bzdury i niemal bezkarnie, wylewac pomyje na kazdego. Ciekawe czy te osoby sa tak odważne w realu, czy moze to wlasnie te osoby -dzikuski które boją się nawet podpisac pod mailem jesli go pisza , by nie brac na siebie zadnej odpowiedzialności nawet za wlasne slowa.Jesli tak, a tego nie wiem, to najgorszy typ pracownika

Mon

:)) jak tak czytam te wypowiedzi to dosłownie widzę jak bardzo nie chce się ludziom pracowac nie rozumiem jednej rzeczy: skoro tak niektórym źle, to po co siedzą? Po co mieszać z błotem pracodawcę skoro problem leży nie w nim tylko Wy macie problem z tym jak wam źle. Jesli komuś nie chce się robic tego co trzeba w tej firmie, niech odejdzie. Pisanie anonimowe tego typu swiadczy tylko o niskim poziomie , bardzo niskim. Jesli coś ci nie odpowiada zadzwon do dyrektora i porozmawiaj. Akurat dyrektor monnari jest dostepny i otwarty, wiem bo tez pracuje w sklepie wiele lat i zawsze reaguje na prosby i dyskusje.W czym problem dorośli ludzie? Dziecinada sa te wypowiedzi.Wsyd mi za nie doslownie, niektóre są żenujące ...a potem zalicie sie ze klientki Was nie szanują?? Kogo wy tu z siebie robicie? Nie podoba mi się - odchodzę i nie zostawiam.za sobą smrodu - to zasada ludzi na pewnym poziomie.

..

Wiem jak pracuje sie na zmianie z zespolem ktory bierze udział w pracy i prace na powaznie (wszystko idzie dobrze zrobic) i wiem jak pracuje sie z leserami. Wiec nie opisujcie tej pracy jsko męki, bo ja zęby zjadlam na Monnari i takich rozczeniowych, nadających na firmę osób znalam wiele i z znam je ba wylot. Nikt komu dobrze tu sie nie wypowie, bo problem tych co narzekają pokega nie na tym ile trzeba pracować tylko ze w ogóle trzeba. Tyle w temacie .

Ania

Widzę, ze skutecznie dało się odstraszyć osoby piszące negatywnie o firmie jednym komentarzem. Otóż żaden pracodawca nie wystąpi przeciwko wam na drogę sądowa szanowne koleżanki. Pisząc o warunkach piszecie prawdę a naprawdę nie jest na miejscu wypowiadanie się osób z kierownictwa waszej firmy tu na forum. Podejrzewam ze macie duży problem z pracownikami bo niby po co zachwalanie tu warunki pracy , atmosferę i płace. Praca w handlu jest ciężka i tylko osoba, która stoi na sklepie 12 godzin ma prawo tu się wypowiadać. Nazywanie pracowników leserami i leniami jest bezczelnością i chamstwem.

Jop
@Ania 28.07.2018 08:53

Chamstwem i bezczelnoscia nazwałbym raczej roszczenie sobie prawa do pensji za stanie i "nicnierobienie" . O dziwo pracuje tez po 12h i nie narzekam. O czym swiadczy to ze ludzie podpisuja umowy swiadomie a potem migaja sie od pracy?? Mowiac delikatnie - ,o braku myslenia. Nie ucznie, bo jesli, zarekrutujesz tyle leniwych osob co ja ,(nie wszystkich oczywiscie), tyle meczacych sie samym staniem, wtedy będziesz mogla wejsc ze mną w dyskusję, bo poki co nie wiesz o czym piszesz i radze rozszerzyć troche horyzonty, bo pracownik ma obowiązki skoro sie zatrudnia.

Zastanów się
@Jop 29.07.2018 00:53

Drogi Jopie! W tej firmie to nie wiadomo w co ręce włożyć !!!!!!!! A ty piszesz o staniu i patrzeniu w jeden punkt - to nie ta firma może Ci się coś pomyliło?

..
@Ania 28.07.2018 08:53

Czlowieku, ja tez stoję po 12 godzin i jestem kierownikiem. Wiem jedno- to ze coś nie jedt zrobione, to nie problem pracowników tylko kierownika, wiec nie pisz bzdur bo akurat kierownicy moga tu wypowiadać się najbardziej, hedlu zespol jest leniwy to na nich spadaja baty, bo pracownik ma to gdzieś. powiedzenia maja więcej niż sprzedawcy. (usunięte przez administratora) i bezczelność to zachowanie niektorych pracowników, wiec zastanów się zanim kolejnym razem napiszesz cos glupiego.

Ania

Na forum wchodzą z reguły osoby ktorym nie chce sie pracować. To one oczerniaja firmę, lesery, pełno ich teraz w każdej branży .Ktos zadowolony nie wylewa się na forum , bo nie ma takiej potrzeby.

Worrrrrk

hyym. Same dobre opinie na temat monnari ostatnio. A sytuacja się nie zmienia. Baaardzo dziwne. Bo Czytam co jakiś czas regularnie opinie. Wszystko jest dokładnie jak rok temu było. A tu same dobre słowa. ....

...
@Worrrrrk 21.07.2018 00:05

No i?? Ktoś pisze z perspektywy osoby pracującej tu a nie jako leniwy męczennik bo stac musi

Ana

Witam. Myślę że przełożeni ani zarząd nie są źli, tylko nie do końca zdają sobie sprawę jak to wygląda od strony końca łańcuszka czyli sklepów. Tak naprawdę to jeśli tylko cos nam nie wychodzi lub nie nadążamy, osobiście piszemy maila z wyjasnieniem i nikt nie ma pretensji. Nigdy jeszcze nie zdarzyło się, zebysmy z tego powodu mialy jakies nieprzyjemnosci. Wszyscy jesteśmy ludzmi. Pracuję w firmie bardzo długo i nigdy nie powiem, że ktos nie byl wyrozumiały. Mimo wszystko, sądzę że firma zawsze stoi po stronie pracownika. Ja mam większy problem z pracownikami, zwłaszcza nowymi, ktorzy migaja sie od pracy. Regionalną mam bardzo do rzeczy. Pracowalam wcześniej w innej firmie - markecie, bylam zastępcą kierownika i monnari to miod. Kadry, ksiegowosc, marketing nigdy nie zostawiają nas bez pomocy i odpowiedzi. Naprawdę nie narzekajcie. Macie dobre umowy, pensje pewne i na czas. Nikt Was nie szykanuje.Pracy dużo ale nikt nie stoi nad Wami z batem. Tak jest w handlu a monnari jest i tak bardzo lagodne i wyrozumiale dla pracownikow.Pozdrowienia.

Hyhy

Teraz w kazdej branży dużo nowych osob jest z kosmosu i myślą ze robia łaskę pracodawcy a nie ze to one powinny zabiegac o prace. Oczy otwierają się. gdy pracodawca dziekuje nowym, zostaja na bruku ze swoimi roszczeniami i wielkimi aspiracjami :) hyhyhy. Ile u nas takich bylo. Cokolwiek robisz jako pracownik, rób to dobrze, bo to że coś olewasz nie świadczy o twojej świetności ale o beznadziejnosci :0

Spoko

I jeszcze jedno: niech nikt nie da sobie wmówić, ze firma cisnie, gnebi czy wymaga niemozliwego. Tak pisac moga jedynie lenie, ktorym nic nie odpowiada a takich jest mnóstwo i to oni glownie piszą. Stoją patrzac na zegarek, migsac sie od pracy.

Moni
@Spoko 15.07.2018 01:56

Jaka płaca taka praca

Ja
@Moni 15.07.2018 19:29

To trzeba prace zmienic, bo za stanie nikt nie płaci a lenistwo bije po oczach.

Ja
@Moni 15.07.2018 19:29

Nie wiem jak takie lenie i sniete ryby radza siebie w zyciu, bo w pracy to porażka dla współpracowników.

Marta

@Pracownik Dziękuję Ci za Twoją opinię o Monnari Trade. Po Twoim wpisie można wywnioskować, że praca w tej firmie Ci odpowiada. Skupiasz się głównie na zarządzie, a myślę, iż użytkownicy forum są również ciekawi tego, jakie warunki zatrudnienia oferuje ten pracodawca. Napiszesz nam coś na ten temat? @Spoko Wyrozumiały przełożony to podstawa. Jak długo pracujesz w wyżej wspomnianej firmie?

Spoko
@Marta 12.07.2018 19:41

Pracuje 10 lat i powiem szczerze, że jedynym problemem są czasem nowi pracownicy, ktorzy tak naprawdę maja gdzies firmę, chodzą na chorobowe na probnym i stoją jak słupy soli. Handel nie jest szczytem moich marzen ale mysle, ze jesli ktoś robi cokolwiek to powinien to robic dobrze a tu okazuje się że stara ekipa zapierdziela za nowych. Sądzę że to nie jest problem monnari ale wszystkich.s..ac sie chce jsk widze te zmęczone staniem nowe osoby niektore a czlowiek nie wie w co rece wlozyc.

Spoko
@Marta 12.07.2018 19:41

Mam wspaniałą kierowniczke, pracujemy na wielkim sklepie, ona slowa nie powie na monnari ale widzę jak zycie z niej uchodzi, to nie wina firmy tylko tych wszystkich osób ktorym nie chce sie pracowac, nowych, takich jak te ktore maja na forum najwięcej złych rzeczy do powiedzenia.

Spoko

Każdemu życzę takiej przelozonej jak moja M.R.. Bardzo dobrze się z nią współpracuje. Jest respekt i grzeczność ale nie ma stresu. Profesja. Z takimi ludzmi można pracować i budowac efekty :)

Spoko

Miałam okazję poznać pana P. i nie moge zlego slowa powiedzieć. Myślę ze to dobry szef ale czuję sie zmęczona biegiem bez końca.ludzie się zwalniają, szanuję regionalną - pomocny, dobry człowiek, normalna, rzetelna, profesjonalna , zawsze odbiera i służy pomocą, pani M. R. .Cieszę się ze mam taka regionalna bo darzy nasz szacunkiem i my ją też. Zalatwi wszystko o co prosimy.Tylko ludzi brak i brak juz sił.

Zostaw opinię o Monnari Trade S.A. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Monnari Trade S.A.